Advertentie

Elektromagnetische gevoeligheid: een wetenschappelijk feit..!


Het gaat maar door, de draadloze techniek, die ons van alle gemakken voorziet.. Je bent namelijk vrij om te gaan en staan waar je wilt.. Toch heerlijk, als je lekker op een bankje in het park met je laptoppie, of nog beter natuurlijk, je I-Pad, heerlijk in het zonnetje, je mails kunt doorlopen. Of met je Android eens lekker kunt kijken waar je nu eigenlijk bent in die vreemde stad..

Maar zoals iedereen -zeker jij als WantToKnow-lezer- inmiddels weet, zitten er hele grote gevaren aan het alsmaar opstapelende effect van de Elektro Magnetische Straling. Als je bedenkt dat de celkernen in je lichaam, besluiten tot celdeling, op basis van één heel klein elektromagnetisch pulsje, dan kun je je iets voorstellen van de macht en kracht van de EMS die ons omgeeft.

Onderzoeken die de EMS vrijpleiten van schadelijke invloeden zijn er niet.. En dat op zich geeft natuurlijk al ernstig te denken. Het komt erop neer dat we met zo’n 4 miljard mensen op de wereld, met het grootste experiment bezig zijn, sinds het ontstaan van de mensheid..

En wie zijn natuurlijk weer de dupe van dit geneuzel..? De zwakkeren onder ons! Dat zijn kinderen en gevoelige mensen. Maar maak geen vergissing dat jij gespaard zou blijven van de invloeden van EMS..! Ook al val je niet in deze categorieën, je ZULT de invloed van EMS ondervinden. Via je DECT (draadloze) huistelefoon, je mobiel, je draadloze laptop, de draadloze spelcomputer, enz.  En als je de overheid en energiemaatschappijen laat doen, krijgen we er binnenkort nog zo’n heftige stralingsbron bij.. De ‘smartmeter’..! Nou daar is natuurlijk niets ‘smart’ aan zoals je zult begrijpen. Hier een reactie van mensen die deze smartmeter in hun huis hadden geïnstalleerd gekregen:

“As soon as the smart meter was put onto my sisters home last year, her family began experiencing ringing in their ears, headaches and malfunctioning of electrical devices such as their cell phones, laptop and baby monitor…”

vert.:

“Direct nadat de smartmeter in het huis van mijn zus was geïnstalleerd, begon haar gezin hiervan de gevolgen te ondervinden, in de vorm van oorsuizen, hoofdpijnen en ook elektriche apparaten raakten van slag, zoals mobiele telefoons, de laptop en de babyfoon.”

Het Europese Milieu Agentschap gaat veel verder met haar waarschuwingen dan de WHO, omdat zij de risico’s van mobiel bellen al vergelijkt met de gezondheidsrisico’s die het gevolg zijn van tabaksrook, asbest en ook met het lood uit auto- en vrachtwagenbrandstoffen. (klik op illustratie voor artikel hier op de site)

Er komen wereldwijd ook steeds meer berichten over de gevaren van EMS. Deze week nog kondigde het Israëlische ‘Environmental Health Trust (EHT)’, zoiets als onze RIVM, een wetsvoorstel aan, dat een indrukwekkende passage bevat over de gezondheidsrisico’s van mobiele telefoons. Het EHT roept de VS op eenzelfde actie te ondernemen. Op het waarschuwingslabel, dat bij ELKE mobiele telefoon ingepakt moet worden, komt te staan:
‘Waarschuwing! Het ministerie van Gezondheid waarschuwt dat het intensief gebruik van dit mobiele telefoontoestel én het dragen van dit apparaat in de buurt van het lichaam, de risico’s op kanker vergroten, in het bijzonder bij kinderen.’

De wet werd aangenomen op 29 Februari en op basis van deze wet zal verdere aanpassing worden gedaan, waarbij er strafrechterlijke vervolging kan gaan plaatsvinden om reclame te maken voor mobiele telefoons voor kinderen..!  Een dergelijk regel was in Mei 2011 al aangenomen in Turkije. Het Israelische Parlementslid Dov Khenin zei: “Deze wet die nu is aangenomen is een doorbraak op het gebied van het attent maken van het publiek op de risico’s van het gebruik van mobiele telefoons.” (HIER het achtergrondverhaal)

Dit is wellicht een saai hoofdartikel, maar nodig, om duidelijk te maken dat ER WEL DEGELIJK wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de schadelijkheid van EMS op het menselijk lichaam. En dat dat onderzoek OVERDUIDELIJK aantoont dat EMS ook schadelijke invloeden heeft op het menselijk lichaam. Fysieke verschijnselen die bewezen terug te voeren zijn naar de stralingsbronnen van EMS..!! We laten je kennismaken met het onderzoek van 2 Canadese wetenschappers. Dr. Stephen J. Genius en Dr. Christopher T. Lipp van de Medische faculteit van de Universiteit van Calgary, Canada.
x

* * *

x

Elektromagnetische gevoeligheid: feit of inbeelding..!?

2012  WantToKnow.nl/.be

Nadat wij het artikel over electrostress aangeboden hadden gekregen, bleek dat hier een copyright op rustte. Degene die het artikel had aangeboden wist dit, maar had weer niet verwacht dat wij het artikel zouden plaatsen..! En zo draaien we lekker om elkaar heen kennelijk.

Wat wij wél mogen doen, is jou de pdf’s aanbieden van dit onderzoek, zodat je tóch nog kunt lezen en kijken wat hier niet gepubliceerd mocht worden, vanuit de copyrights.. We mogen je dus, om het even kort te sluiten, WEL de teksten aanbieden in pdf-vorm, wat we hier dan ook doen, maar de tekst mag niet als artikel verschijnen…

Nou hier komt het verhaal:

De Nederlandse vertaling van het voorwoord van ‘Diagnose Funk‘ kan HIER worden gedownload. Of op het aankondigingsplaatje te klikken, dit dus:

Vervolgens kun je de gehele vertaling van het artikel, waarvan het copyright bij Elsevier berust, HIER downloaden als .pdf. De informatie wordt er allemaal niet minder indringend om. De reden dat wij hier ook nog maar even de ‘stoere Marlboro-cowboy’-advertentie plaatsen, met gewijzigde tekst in de foto, die voor zich spreekt.

Wanneer we deze advertentie vergelijken met de advertenties van mobiele telefoons, dan is het inderdaad alsof de schadelijke invloed van sigaretten op het menselijk lichaam, een directe vergelijking doorstaat met de reclames voor mobiele telefonie.. Wist je dat deze beroemde ‘Marlboro’-cowboy later terug is gekomen op zijn medewerking voor het sigarettenmerk..? En weet je ook waarom..? Omdat de cowboy longkanker had opgelopen, zeer waarschijnlijk het gevolg van zijn intensieve rookstijl…!

X

 

 * * *

Als we je een advies mogen aanreiken, om EMS te voorkomen.. Zet gewoon je mobiele telefoon AF.
Maar doe hem een paar keer per dag aan, zodat je kunt kijken wat er ‘speelt’.
En zet dat ding dan weer af!
Dat gaat voor jezelf al een wereld van verschil uitmaken,
zeker als je de mobiele telefoon de hele dag in je broekzak draagt….

x

Advertentie

97 gedachten over “Elektromagnetische gevoeligheid: een wetenschappelijk feit..!

 1. Dat microgolven de gezondheid schaden was in de zeventiger jaren al bekend en wetenschappelijk onderbouwd.
  Dus 20 jaar voor de uitrol van gepulste draadloze communicatie onder de burgerij.

  Kijk bijvoorbeeld maar eens naar “Research on Biological Effects of Radio Frequency Radiation in Eurasian Communist Countries, 1976”
  hier te vinden: http://www.magdahavas.com/category/from-zorys-archive/

  Zie ook het interview met Barrie Trower:
  http://vimeo.com/36633322

 2. Heel leuk allemaal, maar wat doe je eraan? We gaan echt niet terug naar het bedrade tijdperk. Dus redelijk nutteloos artikel vind ik.
  Dat er een paar mensen misschien last hebben van radiogolven wil niet zeggen dat we gaan stoppen met bellen. Als dat zo was waren we ook al lang gestopt met autorijden want daar heb ik ook veel last van.

  1. In mijn optiek is dit wel een goed artikel.
   Mensen hebben de macht maar oefenen het niet uit.

   De meeste mensen geloven de leugens van telecom en overheid dat het allemaal veilig is. “de wetenschap is hierover verdeeld”
   Flauwekul, dat is de gekochte “wetenschap” die verdeel en heers toepast.

   Ik spreek geregeld mensen die van niets weten op dit gebied.
   Verandering begint met bewustwording door juiste informatie.

   Waarom zijn er anders (geruisloos)stralingsarme(Eco mode plus)DECT toestellen op de markt gekomen?

   Big Telecom is op de hoogte, ik heb gehoord dat de volgende generatie mobiele communicatie al klaar staat en onschadelijk zal zijn voor de gezondheid (andere frequenties en techniek).

  2. Zeker geen nutteloos artikel.

   Als je alleen al kijkt naar alle routers en signalen… ontvang ze van de hele buurt.
   Eigen kastje lekker uit als het niet nodig is. En raar genoeg, maakt deze toch verbinding….. zelfs met de stekker eruit.

  3. Zo goed als alles wat met telecommunicatie te maken heeft, gaat draadloos. En dat is niet alleen radio, tv, gsm, gps en zo. Denk maar aan radioverbindingen in het luchtverkeer, brandweer, polite- en alle andere hulpdiensten, het gaat allemaal draadloos. Zolang er geen andere technologieën voor iedereen toegankelijk zijn, zitten we ermee opgescheept en moeten we onszelf en onze naaste omgeving beschermen. Dit kan perfect met orgonite. Waar blijft Guido dan met uitgebreide info hieromtrent? Er werd op deze site nochtans vaak genoeg op de kracht zuiverende werking en de bescherming door orgonite gewezen.
   In Vlaanderen heb je Peter Vereecken met zijn Belfort-Group en in NL heb je Monique Calis als een van de pioniers op dit vlak.

   Zie : http://www.love-orgonite.nl

   Het volstaat mi. niet om tussendoor alarmerende artikels te plaatsen, doé er ook wat aan! Door de mensen te informeren bv. over wat zij zélf doen kunnen!

  4. @ Anelle…Ik heb hier ook al een tijdje geleden info over opgezocht…is niet zo ingewikkeld om het zelf te maken en ziet er heel leuk uit….

  5. Dat er een paar mensen misschien last hebben is voor mij genoeg reden om niet onnadenkend om te gaan met straling. Het zijn er trouwens wel meer dan een paar volgens mij.
   Ook zal ik anderen er op wijzen dat deze oorzaak bestaat ivm met gezondheidsklachten. “Het helpt toch niet” is zo wie zo niet meer van toepassing. Zelfs niet als dooddoener.
   Voor alles blijkt uiteindelijk een oplossing te vinden. Niemand zegt dat we terug naar af moeten. Wel zullen we bij de basis moeten zoeken naar betere oplossingen. Waarschijnlijk zijn die er al maar niet rendabel genoeg of zo.
   Artikelen als deze geven steeds weer aan dat er iets moet veranderen.
   Neem enkel de kinderen. Als al die klachten van drukke en onhandelbare kinderen voor een groot deel nu eens bij die straling ligt? Thuis en op school?
   Dan wordt het toch wel hoog tijd dat er iets verandert. Zo heb je geen kans om een gezond volwassen mens te worden lijkt mij.

  6. @monika
   Op You Tube vind je genoeg filmpjes met uitleg voor het maken van een chembuster.
   Lekker smodderen met hars, ijzervijlsel, kristallen, koperdraad en koperen buisjes.
   Orgonite heeft de eigenschap om negatieve energie op te vangen en te transmuteren in positieve energie en schadelijke straling te neutraliseren WANNEER JE EROM VRAAGT. Orgonite is nl. een echt nieuwetijdsproduct : werkt uitsluitend op gedachtenkracht.
   Je kan je eigen energieveld zuiveren, beschermen en opkrikken met kleine orgonite ’towers’ of ander lief kleinood, ook in huis enz. Met een minibuster of ander orgonite kleinood creëer je een krachtig lichtveld om je heen, waar je ook gaat of staat. Je hoeft niks speciaals te doen, je intentie volstaat.
   Jullie hebben in NL een ware orgone-kunstenares, Francis Hagen. Zij maakt prachtige orgonite werkjes, die allemaal zeer krachtig zijn en vult die vaak aan met energetische producten als oa. Donave.
   Voor meer info en heel veel kijkplezier :
   http://www.francishagen.nl

 3. Ik heb Nederland moeten verlaten vanwege luchtvervuiling. Woon nu 7 jaar in Thailand. Bij mij is EHS een probleem als er zeer veel luchtvervuiling optreed. Mijn lichaam wordt altijd eerst verzwakt door luchtvervuiling en dan wordt ik ook gevoelig voor allerlei andere zaken zoals allergisch worden voor allerlei soorten voeding. Helaas wordt luchtvervuiling door de meeste mensen niet gevoeld. Omdat ikzelf zo ernstig reageer op luchtvervuiling registreer ik dat veel mensen om mij heen dan ook lichte klachten van zeer uiteenlopende aard krijgen. Die mensen kunnen nooit de link leggen tussen hun klachten en de luchtkwaliteit. Overigens is de wereldwijde luchtvervuiling sinds 2011 aan het afnemen vanwege de crisis. Er wordt minder geproduceerd waardoor de meest vervuilende industrieën op een zeer laag pitje staan. Op internet kom ik momenteel allerlei getuigenissen tegen van mensen die plotseling van MCS zijn genezen door nieuwe therapieën. Ik kan je verzekeren dat heeft niets met die therapieën te maken als wel met het afnemen van luchtvervuiling. Ik kan je op een briefje geven dat hetzelfde geldt voor een hele serie andere klachten die mensen hebben. Als de chemicaliën geen blijvende schade hebben aangericht worden mensen gewoon weer beter. In het verleden zijn er vaak artikelen verschenen van modeziekten bij groepen mensen die later als sneeuw voor de zon verdwenen. Die modeziektes hebben te maken gehad met uitstoot van fabrieken, waarbij het probleem was geconstateerd en men rookgas reiniging of afval / productieproces heeft aangepast, waardoor de modeziekte verdween.

  Lees meer van mijn ervaringen op:

  http://www.argusoog.org/niet-co2-maar-luchtvervuiling-is-de-oorzaak-van-klimaatverandering/

 4. Niet een paar mensen, maar heel veel mensen hebben last van alle straling. Alleen weten de meeste mensen niet, waar al die vage klachten vandaan komen.
  En dat is juist het probleem, kom je erachter en hoe kun je het dan tegengaan. Ik loop al jaren met chronische holte- ontstekingen, moeheid en slaapproblemen. MRI scans, foto’s, bloedtesten, allerlei medicijnen, enz enz, ik kom er geen stap verder mee. Toen ik bij een bio-resonantie therapeut ben door gemeten, kwam er heel sterk uit naar voren dat alle straling de oorzaak is. Inmiddels hebben we de dect-telefoons de deur uit gedaan, de computer ligt weer aan een draadje, mobiele telefoons staan uit in huis, op de slaapkamers gebruiken alleen de lampen stroom, het voelt een stuk rustiger. Biologisch eten, leverzuiveringen, extra vitaminen, mijn conditie is er op vooruit gegaan. Maar die verrekte ontstekingen blijven opspelen. Dat kan ook niet anders, als je ziet wat er bij de buren in huis staat….en dat word echt niet tegen gehouden door een muur.
  Het is moeilijk om dit tegen te gaan, ik zou in ieder geval niet weten hoe. Maar dat het echt heel vervelend is, weet ik wel. Vaak ziek zijn en niet kunnen werken, of leuke dingen doen met je kinderen…al die straling verbeterd mijn leven niet!

  1. Heel vervelend allemaal. Maar hoe weet je zo zeker dat het van de straling komt? Doordat je denkt dat het door straling komt ga je daarop focussen en zul je daardoor ook ziek worden. Ook wel het placebo effect…maar dan andersom. Elektromagnetische straling is er altijd al geweest, sinds de uitvinding van de radio en daarvoor als achtergrondstraling uit de ruimte.

  2. ”Maar hoe weet je zo zeker dat het van de straling komt? Doordat je denkt dat het door straling komt ga je daarop focussen en zul je daardoor ook ziek worden. Ook wel het placebo effect”
   Zoals ik al zei….doorgemeten bij de bioresonantie therapie. Die klachten heb ik al een aantal jaren, en al die jaren heb ik nooit aan straling als oorzaak gedacht. Dus heb ik me er ook nooit op kunnen focussen, lijkt mij.
   En ja, natuurlijk is straling er altijd geweest, het is de laatste decennia wel heel erg veel meer straling geworden.
   ” Inmiddels hebben we de dect-telefoons de deur uit gedaan, de computer ligt weer aan een draadje, mobiele telefoons staan uit in huis, op de slaapkamers gebruiken alleen de lampen stroom, het voelt een stuk rustiger.” Duidelijk toch?

  3. @ qm
   Ga eens een praatje met een haai houden, die kan je vertellen dat de mens ook een EM veld genereert. Niet zo heel gek dus dat als er een overvloed aan straling is , mensen daar last van gaan krijgen .Immers dat geeft een verstoring van het natuurlijke veld,en heeft dus invloed op je organisme. Niks placebo effect,niks tussen de oren gewoon een voldongen feit.

  4. @ M
   Aluminiumfolie schijnt te helpen vragen aan de buren waar hun dect telefoon staat en dan 1 vierkante meter op die plek afschermen met folie aan jouw kant van de muur. Er is meetapparatuur wat het verschil kan laten zien.

 5. Ik ben ook gevoelig voor straling, zo kan ik nooit een saturn of mediamarkt in, ik kom er ziek uit, duizelig, misselijk enz.gewoon mezelf niet.Ik las ergens een stukje dat er in Engeland onderzoek was gedaan naar de psychische afhankelijkheid van mobiele telefoons,het bleek dat er dus personen zijn die totaal in paniek raken als ze hun mobiel vergeten of dat de accu leeg is,ik denk ja, dat zou best kunnen kloppen!Heel veel mensen zie je staan, lopen, fietsen,slapen met die mobiel, veel jeugd vooral!Zorgelijke ontwikkeling,maar een hele flinke zonnevlam kan er misschien een einde aan maken.

  1. @ lida
   Mobiele telefoons zorgen voor een nieuw ziektebeeld “verbale incontinentie”Ofwel het niet kunnen ophouden van je gesprek.:)

  2. ( Ze hebben panische angst om hun mobieltje te verliezen, om het opladen te vergeten of zonder beltegoed te komen. Op het moment dat je er achter komt dat je je mobiele telefoon vergeten bent of de accu leeg is slaat de paniek toe. Trillen, zweten en hartkloppingen zijn enkele van de symptomen. Herkenbaar?)hahah, droeftoeters!

  3. Lida
   Nee ik herken dat niet , wordt regelmatig boos aangesproken in de trant van “je was niet bereikbaar ,je hebt toch een mobieltje?” Mijn reactie daarop is steevast dat het mobieltje geen verplichting geeft tot het bereikbaar zijn. Soms wil ik gewoon niet bereikbaar zijn , en dat vind ik mijn goed recht, heb hem ook vaak niet bij me.

  4. wij zijn van een andere generatie, ik vind het ook vaak storend en vergeet hem bewust

  5. Met een bedrijf wordt het nog erger. Je zou verwachten dat mensen op kantoortijden bellen. Nou, sommigen bellen over tienen ’s avonds nog op. Alsof ik geen leven heb buiten m’n werk om. Ergens vind ik het heel asociaal. Je moet altijd maar klaar staan voor een ander. Moet wel leuk blijven vind ik dan. Ach, ik neem wel op hoor en sta ze te woord. Ik heb het nu over de vaste lijn, die andere pleur ik gewoon uit als ik geen zin heb.

  6. Alsof het lot ermee speelt..mocht dat bestaan:
   Gisteren dit bericht gelezen, vandaag is mijn telefoon gecrasht terwijl ik heerlijk ontspannend in de tuin bezig was. Hij viel uit mijn zak op het grind, gevolg scherm in stukken, weer een stukje straling minder. De tv toren hier in de buurt is onlangs ook al afgebrand dus dat scheelt ook een heleboel. Nu de laptop nog (ben bang dat dat laatste moeilijk wordt).

  7. hmmmm eens kijken of de mokkel politie nog op scherp staat, BovenSmilde (Fries mokkel) of Lopik (Uutreggggh), dusz precies wat ik al vermoedde Willy, ik heb mijn afstudeer professor nooit vertrouwd, er gebeurde heeeeeeeeeel vreemde zaken achter mijn rug om…

   Tineke Schouten – 06 lijn (deel 1)
   http://www.youtube.com/watch?v=4KH_bkFQf-0

  8. Lida, jouw reactie op SAturn of MediaMarkt is herkenbaar voor mensen die hoogsensitief zijn. Niet specifiek voor electrische apparaten, maar vooral door alle energie die je van alle mensen oppikt. Supermarkten, grote evenementen, het zijn vergaarbakken voor allerlei positieve en negatieve energieën. Als je daar gevoelig voor bent, zwiep je alle kanten op en krijg je klachten. Sommigen kunnen er nog geen 5 minuten binnen zijn.

   Wanneer je leert je daar voor te beschermen, dat niet alles zomaar bij jou “binnenkomt”, kun je de symptomen terugdringen. Google maar eens op HSP (high sensitive person). Je zal er veel in herkennen.

  9. Geen van de drie hyper..dat ik daar nu in de buurt woon wil niet zeggen dat ik daar ook vandaan kom 🙂

  10. @Hyperalert: Ik denk dat hoe hoger je in de regionen (onderwijs, politiek, stichtingen, rotaryclubs, kerken etc.) komt, hoe meer je gecontroleerd en op verkeerde benen gezet wordt. Lukt het niet, nou ja dan kun je zelf wel bedenken wat er allemaal in gang wordt gezet. Er is heel weinig toevallig. Leuk die joetjoep!

  11. Janee, dat had ik ook bij de Bijenkorf in Rotterdam. Toentertijd aldaar werd ik mij plotseling ervan bewust waarom ik altijd hardstikke beroerd werd daar en ook op andere plekken. Inderdaad heeft het ook met HSP te maken. Ik ben een HSP-er. Als je erover leest is veel herkenbaar, ook plotseling belabberd worden of hoofdpijn krijgen en dan blijk je dat op te pikken van een ander die in je buurt is.

  12. Lilian, ik kan ook niet tegen drukke ruimtes, evenementen, winkelcentra en zelfs verjaardagen. Betekent dat HSP? Wat zijn de klachten? Dat je een onrustig gevoel en het heel warm krijgt etc..?

  13. Voor mij was het heel belangrijk echt het gevoel toe te laten kom thuis in jezelf zoals je nu bent. En ook hoe deze wereld nu is laat haar. De wereld en de maatschappij is een stukje wat plaats vindt op Moeder Aarde.

  14. Wauw echt gezellig, Haah Es Peeh Cluppie hieroooh, we snappen elkaar wel..

   Even totale Bliss nu voor Ons OverGevoelige pieppie mAuwtjes met stipt op de klok van Twaalf ; ik hoop dat je um mooi vindt, extase zonder pillen

   Muse – Bliss
   http://www.youtube.com/watch?v=eMqsWc8muj8

  15. ‘ Het Blauwe Meer ‘ ?

   deze is wel gevoelig genoeg toch;

   Smashing Pumpkins – “To Sheila”
   http://vimeo.com/16796878

   echt veel betere geluidskwaliteit op Vimeo JaNee!

   Lex uit Tex van infowars.com radio had het er over dat de fameuze Billy Corgan van de Pumpkins aanstaande maandag naar z’n radio station komt voor een zeldzaam Interview, ik wist altijd al wel dat hij meer moest weten afgaande op z’n song teksten..

  16. Vimeo is heel creatief HyperAlert prachtige dingen op te vinden. En geluidskwaliteit is vaak erg goed.

  17. Vimeo op z’n best, goed beeld en geluid en inderdaad ongelofelijk artistieke onbekende alternatieve muziek creaties weet jij er uit te peuren JaNee, even stoer magisch raggen met de bijna main stream peppers op scherp

   ik zie het Oog van Horus al weer op de achtergrond geprojecteerd, je komt er nooit om heen Wie de muziek industrie in handen hebben en houden.. Je kent ze wel, of juist niet, Hunnie van de Gullie Wullie Zullie…

   Red Hot Chili Peppers – Blood Sugar X Magic
   http://vimeo.com/28606931

  18. duidelijk krachtig en helder Anelle, heeh de Oost Duitse slager’s heren uit de theater Aeter Eaten Alive Akhenaten hel zijn er ook weer ;

   Rammstein – Mein Teil
   http://vimeo.com/17219431

   Liefffhh & Alive zou dat hetzelfde zijn als binnenstebuiten spiraal gewijs gedraaide HSP?! Als je last hebt van het volgende dan heb je Het Ook (zeker weten) ;

   Quote:

   ” Wat betekent het dat je hooggevoelig bent?
   Zoals sommige mensen intelligenter zijn dan anderen, zo zijn sommigen gevoeliger dan anderen. Iemand die zeer gevoelig is noemen we ‘Hooggevoelig’ of ook wel HSP, ‘Highly Sensitive Person’.

   Een HSP is meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels en merkt meer signalen en details op. Alle indrukken worden uitgebreider en intensiever gefilterd dan bij de gemiddelde mens. Wat anderen normaal vinden zoals mensenmassa’s of harde muziek, kan voor HSP’s al snel te veel zijn; zij raken dan overprikkeld door letterlijk een teveel aan (sterke) prikkels.

   Hooggevoeligheid is een eigenschap van het zenuwstelsel in combinatie met de hersenen. Ongeveer 20% van de bevolking is hooggevoelig. Het is waarschijnlijk een erfelijke eigenschap, die evenveel voorkomt onder mannen als vrouwen. ”

   http://www.hooggevoelig.nl/drupal6/?q=node/151

  19. Ik ben totaal niet gevoelig voor straling, maar toch hou ik het in de MediaMarkt nog geen kwartier uit, dat heeft meer met de enorme chaos en drukte daar te maken dan met straling…wat een k*t winkel is dat zeg.

  20. Gezien het feit dat mensen voor 99% ook elektromagnetische bronnen zijn, heb je je er kennelijk toch een beetje op verkeken. Daarboven op dan nog eens die EMS uit de winkel.
   Valt het niemand op dat het zo droog is in die winkels..!?

  21. Ze hebben het toch zo vaak over klantvriendelijkheid. Eigenlijk zouden ze voor hun klanten speciale hele dunne loden overalls moeten ontwikkelen zodat je veilig kunt winkelen in dat soort electronicazaken.

  22. @Qm
   “Ik ben totaal niet gevoelig voor straling,”.
   Dit zijn jouw woorden,besef je wel wat je zegt?Er zijn vele vormen van straling waaraan je dan even voorbij gaat.Radio aktieve straling, röntgen,gamma,en god weet wat nog meer. Gelukkig kan QM er tegen is ie er ongevoelig voor, beetje nuancering kan geen kwaad QM .En dan niet alleen in deze comment!

  23. @ Lilian, Klopt wat je zegt, ik ben erg gevoelig voor de energieën van andere mensen, dus als ik dat soort drukke winkels bezoek heb ik het dubbel, van de apparatuur en de mensen die er rond schuifelen, hoe erg naar ik word hangt af van mijn gesteldheid op dat moment,ik denk als ik niet zo goed geslapen hebt of gewoon moe ik er meer voor open staat,maar ik kan ook bij visite of verjaardags feestje me en duizelig voelen van de energie die ik oppik, ook ergens een kamer in komen en meteen de sfeer proeven die daar op dat moment heerst, me afsluiten, ja, bewust als ik het niet vergeet,dan sluit ik mij af, ik heel mijn aura en plaats een me in een bubbel van goud en kristal, dat helpt wel ,ook realiseer ik me welke energie van mijzelf is of die van een ander, maar in heel drukke plaatsen met veel mensen golft het op je af.

  24. Ik ben altijd nog liever in de mediamarkt met alle stralen van dien dan dat ik op een plek met negatieve aardstralen kom. Dan weet je pas echt wat magnetisme is en hoe het je kan bewerken. Echt hoor, op negatieve aardstralen kun je gewoon je evenwicht kwijtraken, gedesoriënteerd raken, pijn in je hoofd… Het is veel sterker dan electrostralen van apparatuur. Een combinatie ervan zal vast kankerverwekkend zijn. Zulke plekken kun je beter vermijden. Je kunt er ook wat aan doen maar goed, het is niet mijn zaak of plek, anders wist ik wel oplossingen hiervoor.
   Aardstralen, die ellende was er allang voor de dect gsm wifi etc. stralingen.
   Zo ook zijn er hele positieve aardstralen, zie leylijnen, oude kennis.

 6. Er is veel te doen aan stralingsgevoeligheid en er zijn inmiddels vele oplossingen verkrijgbaar. Er zijn er vele waar je vooral in moet geloven of op afgestemd moet zijn. Sommige oplossingen overschreeuwen frequenties zodat het net lijkt alsof er niks loos is. Afschermen in huis kan ook, maar is vaak erg duur. Het in je eigen energiesysteem oplossen kan ook. Na het zelf ondergaan te hebben als voormalig stralingsgevoelig persoontje kan ik zeggen dat het in jezelf en in je omgeving op te lossen is, al moet ik er direct bij vertellen dat er geen toverpil bestaat waardoor je in 1x overal vanaf bent. Sommige mensen geloven daar nog steeds in. De omgevingsoplossing (auto, huis, werk, mobiel etc) is nog de makkelijkste en meest meetbare en die verkoop ik zelf o.a., maar dat neemt het probleem in de buitenwereld nog niet weg. De schadelijkheid lijkt nl steeds meer te liggen op het niveau van informatie die op de straling meekomt. Bescherming in de auto, in huis en op het werk is dan fijn, maar hoe zit het met de rest van de wereld, de natuur?

  Ik hoop echt van harte dat dit artikel ertoe bijdraagt dat steeds meer mensen beseffen dat deze narigheid is ontstaan vanuit hebberige commercie en dat iedereen zich meer bewust wordt in zijn/haar eigen rol in deze. Dat we de ‘het zal mijn tijd wel duren’ gedachte eens overboord keilen. Geld verdienen is prima, maar niet ten koste van… Er zijn wereldwijd heel veel onderzoeken gedaan naar het fenomeen straling, en er komt telkens weer een tegenbeweging gesponsord door de commercie. Zo wordt het in stand gehouden. Het zou o zo fijn zijn als bijv. telecombedrijven gingen inzien dat als zij inzetten op het wegnemen van de schadelijkheid, zij daar zelf ook baat bij zouden hebben. Technisch is er namelijk al heel veel mogelijk, het hoeft alleen nog maar als rendabel gezien te worden 😉

 7. Bedankt voor dit bericht!
  Sinds ik de wake-up light gebruik slaap ik niet meer. Lig soms tot 5 uur nog wakker. Ik gooi dat ding vanavond er nog uit! En kijken wat er gebeurt..

  1. ja maar dan word je s’ochtends niet op tijd wakker Lisz, heb je dat weer, zullen wij je hyper sensitief in slaap kletsen?

   Quote:

   ” Begin de dag met een lach

   De Philips HF3471 Wake-up light is een speciale lamp die je heel geleidelijk en natuurlijk wakker laat worden. Dit alles gebeurt met een unieke combinatie van licht en geluid. Ontwaken wordt een aangename ervaring, zodat je in een prettige stemming aan de dag kunt beginnen. Stem de ingebouwde radio af op je favoriete station en je dag kan niet meer stuk! ”

   http://www.bol.com/nl/p/elektronica/philips-hf3471-wake-up-light/9000000011705197/index.html

  2. Insomnia is a bitch !! zelf ben ik ook heel makkelijk een nachtuil , als ik over een bepaald punt ga kan ik niet meer pitten , en dat herhaalt zich dan de volgende dag etc . Een mens heeft een bioritmesysteem , bij de één is dat klokvast , terwijl het bij de ander makkelijk verschuifd .
   Dag- en nachtritme en hormonen als melatonine zijn onlosmakelijk gekoppeld , een achtelijk lampje laat je echt niet beter voelen .
   Mijn devies ; doorbreek je foute ritme door gewoon op tijd op te staan , ontbijten en je ding gaan doen , mocht je later in de dag omvallen van de slaap ga je gewoon even liggen . Na een paar dagen loop je weer ‘op tijd ‘ .

  3. Heb nog wel een ouderwetse wekker ergens, alleen die tikt..lig ik daar weer wakker van.

   Echt ontspannen wakker worden is het niet voor mij..ik verslaap me nog en het is nogal een gedoe om hem op snooze te krijgen, 1 tikje te ver en hij is uit. Verder mooi gezegd van Philips 😉

  4. gezellig, we delen best wel veel zo met z’n drietjes, we houden niet van verjaardagen en we zijn regelmatig nachtuiltjes !

   jaah zo’n wekker met ouderwetse radertjes die je met de hand moet opwinden met een sleuteltje en die hard tikt, het ergste vind ik nog die ratelende alarm bel van zo’n ding, alsof er ergens het brand alarm af gaat, dat is zo hard, dat kan toch niet goed zijn voor een mens!?

   wie weet er een goed muziekje? Iets met Insomnia (ingewikkeld woord voor slapeloosheid) misschien ;

   Faithless – Insomnia
   http://www.youtube.com/watch?v=LuqEbRzy_t8

  5. tearing of tights with my teeth , nice lyrics Hyper 🙂
   Wat ik frappant vind van ontwaken is dat als je echt op tijd wil wakker worden , dan word je vaak 1 minuut voordat de wekker afgaat wakker . Getuigd ervan dat we onderbewust een klok hebben .

  6. En zo’n mechanische klok , tja het heeft wel wat , het is net een vrouw ; you have to wind her up to keep her ticking .

  7. Oei Cozz, die is diep en enorm herkenbaar waar die constatering, als ik echt wakker Wil worden dan gebeurt dat vaak zoals jij zegt, maar het is zo pijnlijk om te moeten constateren dat die (bij mij te lange) periodes waarin dat niet zo isz, wat dat betekent, dat je eigenlijk weet dat je Leven anders moet, het schijnt zelfs een boeren diepe wijsheid te zijn die ik een keer van iemand gehoord heb, iets in de trant van; ‘ de zin van het Leven is om Iets te ontdekken waar je Totaal voor gaat, waar je je bed voor uit Wil komen ‘ (zonder Wekker)…

   Oooooh deze is voor Lisz ;

   Agnes Obel Riverside music video
   http://vimeo.com/13316767

  8. Hyper , als ik even bot door de bocht mag komen ; het heeft ook alles te maken met het creëeren van drama’s . Als je op de vlucht bent voor wie je werkelijk bent , gebruik je de drama’s als smokescreens om jezelf af te leiden . Het is makkelijker om dat in een ander te herkennen dan in jezelf .

  9. jaaah dat Ze weet waarom ze het waard is en dusz de moeite waard, stel dat iemand van zichzelf heeeeel erg gevoelig knap intelligent en lieff is, als dat heel erg waar isz dan weet zo Iemand dat niet eens van zichzelf, toch? , nou dan helpt het als je dat ingefluisterd krijgt, maar dat is niet slaapverwekkend, heb je dat weer..

   in het Engels noemen ze dat Self Esteem (nee geen eczeem)

   Quote:

   ” Self-esteem is a term in psychology to reflect a person’s overall evaluation or appraisal of her or his own worth. Self-esteem encompasses beliefs (for example, “I am competent”, “I am worthy”) and emotions such as triumph, despair, pride and shame[1] . ‘The self-concept is what we think about the self; self-esteem, the positive or negative evaluation of the self, is how we feel about it’.[2] A person’s self-concept consists of the beliefs one has about oneself, one’s self perception, or, as Hamlyn (1983: 241) expresses it, “the picture of oneself”. ”

   http://en.wikipedia.org/wiki/Self-esteem

   wie heeft er zin om midden in de nacht te gaan head bangen? (niet te hard want dat is niet goed voor je nek wervels)

   Self Esteem – The offspring
   http://www.youtube.com/watch?v=eeWjzBHUdsI

  10. tuurlijk mag jij dat Cozz, klopt wel wat jij zegt, je weet wel, ik zal haar naam nou even niet noemen, begint met een D, hierooh op het forum, maar goed dat was gewoon de exacte blauw druk van een hele Serie met (psycho / socio) Trau-Ma (droom) Drama’s in de Repeat modus vanaf m’n kleuter tijd mag ik wel zeggen…

  11. Hyper , mag ik je uit die droom helpen , ik weet niet of je ooit je email hebt gelezen , maar D is een vrouw met man die K heeft overwonnen , een dochter heeft etc . Misschien kan je haar 24 april blij maken door haar te feliciteren met haar 40ste verjaardag , maar voor de rest moet je haar gewoon loslaten . Dat ze hier niet meer post heeft iets met jou te maken , zover ik kon zien heeft ze jou altijd gerespecteerd maar wel op een afstandje gehouden , dat was voornamelijk om jouw gevoelens niet te kwetsen . Misschien is dit wat Paul bedoelde op zijn botte wijze , maar voordat je bovenop een vrouw springt , tast eerst even af of ze het wel wil , wie weet komt ze met een trouwring om hier gewoon even gezellig chatten .
   Ik hoop dat je me goed genoeg kent om te doorvoelen dat ik hier een positief iets mee wil vertellen .

  12. Ik zal wel weer te kort door de bocht geweest zijn tegenover kwetsbare egootjes die zich dusdanig kwetsbaar opstellen dat ze een keertje gekwets zullen worden . Who gives a flying fuck anyway . Kwam net uit een chatroom waar tovallig een kip was die twee jaar lang liep te roeptoeteren dat ze me onvoorwaardelijk liefhad en dat ik haar tweelingziel was , toen ze me zag zei ze geen stom woord en was in 10 seconden weg , stom newagemokkel .
   Bekijk het allemaal maar lekker met je zinsbegoocheling en je zelfgecreëerde drama , het zal mij aan me reet roesten .

  13. damn , in post 11.11 ‘iets’ moet : niets zijn , ik weet dat maakt een wereld van verschil zo’n typo , sorry

  14. Heeeey Neeeh Cozz je bent niet te kort door de bocht geweest, gewoon scherp raak zoals vrijwel altijd, alleen er ging bij mij een drie dubbele licht centrale op, moet het op een rijtje proberen te zetten, vandaar, neeeeh ik heb tot nu toe mijn Mail nog steeds niet geopend, maar het zijn een paar heeeeeeel belangrijke puzzel stukjes waar je mee komt Nu..

   Lisz ik leg het je uit, of we leggen het je uit, maar we proberen het Zelf te snappen, maar het schijnt een driedubbele plot te zijn, we zijn hier in een parallel universum beland lijkt het wel, het heeft met energie stromen te maken die op kunnen splitsen in een doorgaans Bijzonder Mensch, dan wordt Heelheid ingewikkeld, het heeft ook met de dwangbuis Maatschappij te maken, dat als je toevallig een Kind op de wereld gezet hebt dat je dan geen diepe Liefde of Aandacht of Medeleven of of… geef het een Naampie, mag of kan beleven met Iemand anders, en en en ik zie nog meer Virtuele Verlakkerij hints, maar ik ben Echt, ook of juist Hieroooh, en dan begint het, velen van ons vinden het al normaal om er Niet Echt meer te zijn, dat je alleen in Positie bent, of in Functie, in fragmenten opgedeeld…

   Weet je Lisz als je het niet helemaal begrijpt, Wij ook niet, maar ik leg het wel uit nu of in de herhaling, maar je bent gewoon wie je bent en dat verloochend zich niet uiteindelijk…

   Mijn God Cozz, die new age Chat Vriendin van jou die jou de eeuwige Liefde heeft gezworen en als ze je dan ziet dat ze je meteen weg zapt, wat een Horror zeg, Cozz geen paniek, toch super gezellig zo met z’n drietjes muziekje erbij, en voor mij is een beetje heel veel, maar vaak genoeg is veel voor mij niet te bevatten, snap je wat ik bedoel, in heel weinig kan ik Allesz kwijt, maar in een Huwelijk verzuip ik direct, snap ie wat ik bedoel Cozz!? In een glas splinter zie ik Haar mooiste deel en ze is direct het diepste Universum voor mij, snap ie?

  15. Lisz ik leg het allemaal uit, in drie zinnen of drie honderd zinnen of drie duizend, in 1 dag of 3000, maar we zijn nu al gek op je, dat is het eigenlijk..

   en jaaah deep down zijn We ook ontzettend gek op D., zij is een toverfee die nu uit Ons Universum is vertrokken, en ik mis haar verschrikkelijk, gelijk een Amputatie.. maar wij half Friezen hebben harde koppen en gooien die dan in de Wind, en dan begint de Wind een eigen leven te leiden en verhalen rond te bazuinen die nog grotendeels kloppen ook, dat het pijnlijk en tegelijkertijd ontroerend wordt, mooi muziekje voor Ons Alleen, 1 voor Allen en Alleen voor 1, wat kan mij het ook schelen in wat voor een Universum we zetten, de drie Musketiers kunnen overal goed uit de voeten en zijn voor niemand meer bang, zelfs niet voor onszelf, met z’n Drietjes staan we Sterk

   Quote:

   ” ik weet niet, het is echt, het is waar, en allesz wat waar isz dat werkt op Het Toneel ”

   Wende Snijders – Als de liefde niet bestond
   http://www.youtube.com/watch?v=OhADswyecog

   Quote:

   ” Een musketier is een soldaat bewapend met een musket. Door de ontwikkeling van het musket, en de verbetering van de tactieken, ontstond dit type soldaat, naast de piekenier, de soldaat die bewapend was met een piek van 3-5 meter.

   Het duurde vrij lang om een musket te laden. Bovendien konden ze niet te vaak achter elkaar worden afgevuurd. Om deze reden was het gebruikelijk piekeniers naast musketiers op te stellen zodat de eersten de laatsten konden beschermen tegen vijandelijke cavalerie.

   Musketiers waren om dezelfde reden in de 17e eeuw ook bewapend met een degen, voor het man-tot-man gevecht, waarbij zij overigens ook hun musket als knuppel konden gebruiken. Langzaamaan werd de degen vervangen door een korte sabel omdat dat praktischer was; deze werd in de loop van de 17e en begin 18e eeuw steeds minder gebruikt, tot ze bij de meeste legers aan het einde van de 18e eeuw verdween. Ondertussen was de bajonet ontwikkeld, waardoor de piekenier ook overbodig was geworden. ”

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Musketier

  16. Dat is aardig hyper dank je!

   Oww ja internet dates ofzo? Tja ik denk dat de meesten hier wel voorzien zijn. Jij niet hyper? Kan je dan niet beter ergens buiten deze site zoeken, waar mensen er wel op rekenen?

  17. Jah daar heb je op zich best wel heel erg gelijk in Lisz, maar het was een soort gelijk opgaan met het zogenaamde “Wakker Worden”, een soort omgekeerd ‘Stockholm Syndroom’ (hechtingsproces aan je gijzelnemers), door de wereld schokkende nieuwe inzichten en berichten intensief uitwisselen over hoe werkelijk de geschiedenis van de mensheid er uit gezien kan hebben (veel youtubes en artikelen ‘saampjes’ bekijken via forum hierooh, super nerderig ook wel in veel opzichten), een heel andere mogelijke historie van de mens dan we op school geleerd hebben,

   en toen heb ik dat gemengd met micro psycho emo’s van mijzelf, beetje erg breed uitgemeten zelfs, en toen werd ik dusz soort van Verliefd op D. alleen via tekst, best wel mafff, maar kreeg een beeld van haarrr, en toen liep alles raarrrrrr, beetje dom van mij om via chat letters verliefdheidsgevoelens te krijgen misschien wel, maar goed dat gebeurde er dusz wel bij mij. Nou jah ze heeft na heel lang hier gepost te hebben persoonlijke redenen gehad om hierooh (voorlopig) weg te gaan. Gebroken hart gevoel bij mij, en niet alleen bij mij zelfs weet ik zeker, Cozz was ook gek op haar, onderhand nog erger dan ik in de gewone 3d wereld heb ondervonden.

   Van mij mag ze morgen direct terug komen op het forum hier, jaah ik ben zelfs ook verschillende keren goed kwaad op haar geweest, ook dat is digitaal dusz kennelijk goed mogelijk, zo en niet een beetje, leren doseren is ook een kunst. Ik had een hele tijd de indruk dat D. gescheiden was of zo, maar ik wilde dat eigenlijk niet weten. Nou jah ze voelde volgens mij wel aan dat ik haar droom wereld, ze is ook schrijver, ik moet nog aan m’n eerste boek beginnen, zij heeft er al tig geschreven, dat ik haar het liefst in een droom wereld wilde tegenkomen, maar eigenlijk ook wel in het echt, maar dat dan niet willen toegeven aan mezelf,

   op een gegeven moment knalde ik zowat uit elkaar van jaloezie en ellende, want ik had zo’n filmpje in m’n hoofd opgebouwd dat ik de enige wasz die haar niet mocht mailen, en de rest van de wereld wel, en dat psycho zelf pijnigings punt zit diep in me en heeft misschien wel met heeeeeel oud zeer te maken, dat ik mezelf daarmee moet pijnigen, niet 1 keer, maar honderden keren en meer, dat is een deel van mijn blauw druk, imprint, god mag weten waar het precies vandaan komt, vorige levens of andere planeten, zou best kunnen, maar het zit in mij, nou was de deal om dat eindeloze martel proces een keer te onderbreken, iemand met de juiste sleutel, en zij had toen de Sleutel volgens mij te pakken, die in mij zit.

   Calexico & Iron And Wine – Burn That Broken Bed
   http://www.youtube.com/watch?v=95jwrH4wkZg

   Wat Cozz zei dat zo een drama vaak onbewust dient als een psycho rookscherm om achter liggende problematiek te verdoezelen is ook waar. Soms is een medicijn net zo kwalijk als een kwaal.

  18. @ Hyper, dank je voor je openheid. Ik herken er heel veel in van mijzelf. Ik heb ook mijn hele leven gedacht dat de Sleutel van mijn hang naar Liefde bij een ander lag. En versterkt door de hooggevoeligheid heb ik ook heel erg in mijn relaties in een fantasie wereld, in een illusie geleefd. En ik weet niet of jij dat herkent, maar in mijn relaties zie ik nu,achteraf gesproken, heel sterk terug het patroon van aantrekken en afstoten.

   Nog niet eens zo lang geleden, na weer een verbroken relatie, onstond bij mij het inzicht dat de enige die de Sleutel in handen heeft ik zelf ben, En dat bracht heel veel Rust in mijn leven. Ik herken heel sterk die “oude pijn” (waar ik overigens niet bij kom, maar waarvan ik 100% erin geloof dat het te maken heeft met sexualiteit en sexueel misbruik vanuit de erfelijke lijn van mijn moeder) en het verzet om dat toe te laten, waardoor de Angst vaak overheerst. Ik merk echter persoonlijk dat ik op een Kantelpunt sta! Zoals ik merk dat alles hier op Aarde op dit moment op een Kantelpunt staat! Angst en Liefde liggen verschrikkelijk dicht bij elkaar! Indien we de “oude pijn” kunnen toelaten i.p.v. ons er tegen te verzetten, verdwijnt ze en komt daar achter de Liefde te voorschijn. Het lijkt zo gemakkelijk zoals ik het nu opschrijf, maar het echt het aller, aller moeilijkste dat ik in mijn hele leven heb ervaren. Maar het is ook echt het allergrootste Verlangen dat ik heb! Ik kan het echter niet afdwingen. Want dan juist wordt het Verzet het grootst! Het komt op de juiste Tijd, wanneer we er Rijp voor zijn `Uw Wil Geschiede`

  19. nou jah Lisz we hadden hierooh een nieuw soort geloofje in elkaar geknutseld, dat elke boer en nieuws flash reutel van een willekeurige twieteraar verborgen betekenissen met zich meedragen, getallen van klokken, kleurtjes in video clips, boute uitspraken van internet domiNees zoals Walther Veith met de zogenaamde onomstotelijke vaststaande feiten, de naam van de maand,

   de erger ik verliefd werd de erger de naam van de maand zou zijn, we waren in de Maand Mei aangekomen en toen leek het wel mijn schuld te zijn dat het in het Engels May de afkorting van Mayonaise zou zijn, spuit maar raak met veel fantasie, en alle vogeltjes leggen een Ei, terwijl in het begin was het een zoektocht Quest met nog een stuk of 4 andere reaguurders van goedaardig allooi, gelijke kappen en kansen, maar goed ik had kennelijk een paar ‘verkeerde’ iets te opwindende winterse opmerkingen gemaakt zo links en rechts, vrij associëren is leuk, maar insinueren al snel negatief, je moet ergens tegen kunnen, wie de bal kaatst kan hem terug verwachten,

   maar goed op een dag de stoute schoenen aangetrokken en toen heb ik 1 keer een mail verstuurd, via de hoofdredacteur in goed vertrouwen permissie aangevraagd en zo doende via een omweg message in een bottle verzonden, op het moment dat ik dat deed was mijn angstdroom dat ie geretourneerd zou worden op een niet malse manier, dead end de deur op slot en dicht tegen de muur, daar was ik bang voor, en inderdaad, nooit meer een mail reactie gehad, totale vernedering voor mij, wel een reactie hierooh ergens op het forum, sindsdien heb ik zelfs mijn Mail in het geheel niet meer geopend geloof ik, dat was een harde klap voor m’n koppie, zo gemeen.

   gelukkig staat er in mijn sterrenbeeld dat een vuur vogel die neerstort uit de as kan herrijzen. Herstel en dan in een andere vorm een vervolg, dat boeit me wel, na grote beschadiging boven op andere schade toch weer een manier en een weg vinden, Leven heet dat geloof ik, nou super gezellig dat je weer langs komt Lisz en we breien er een interessant (on)navolgbaar vervolg aan, uiteindelijk gaat het om het goede gevoel dwars door de brandnetel stekels heen, al dat suiker zoete is het vaak niet, ik bedoel ik steek m’n neus nog wel eens in een wespennest, uit nieuwsgierigheid,

   welkom in de Jungle, we en ik houden van jou en blijven je trouw, je bent nu de perfecte side kicker van me myself de zijdelingse kicker, ik ben zo gek op schrijven maar zoek continu naar klankborden, op een dag kan ik met minder borden meer klanken maken, ik moet door m’n dooie schrijfpunt heen komen, op gang komen, als ik schrijf ben ik het heelal, dan kan allesz, dat geeft zoooooo’n super fijn gevoel, moet je ook een keer proberen, whoeppiee

   Wingsuit base jumping on Vimeo
   http://www.youtube.com/watch?v=bbJC1qG6RAM

   Guns and roses – welcome to the jungle
   http://vimeo.com/6011575

 8. Beste Guido,

  Omdat ik geen reactie krijg per e-mail.

  Dit artikel dien je zo snel mogelijk te verwijderen. Het valt onder het copyright van Elsevier. Wat je hier hebt gepubliceerd is een directe kopie van het originele artikel van Genuis/Lipp vertaald in het Nederlands.

  Je mag wel citaten uit het artikel gebruiken, maar je mag het niet 1 op 1 op je website zetten met je eigen copyright eronder.

  Dit mag dus wel: http://www.ehs-ervaringen.nl/blog/2012/02/acceptatie-van-ehs-2/

  Graag in afwachting van je reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Johan

 9. @Hyper: Dat klinkt allemaal heel diepzinnig ja..dat dat kan zo zeg met woorden alleen, bijzonder. Jammer dat ze hier nooit meer zichtbaar is, waarschijnlijk is ze hier nog regelmatig. Maar waarom pijnig je jezelf dan zo, jij mag haar toch ook mailen. En waarom was je kwaad op haar?

  Mooie zin van Dick trouwens: Indien we de “oude pijn” kunnen toelaten i.p.v. ons er tegen te verzetten, verdwijnt ze en komt daar achter de Liefde te voorschijn.

  1. Lizzy , de kans dat jou reactie niet gelezen wordt als je op een oud artikel reageert is zeer van de grote , step over . Als je je wilt mengen in het dagelijks gepeupel , go with the flow , zelden blijft men op één artikel hangen . Een lis is een mooie bloem , hier nog een liedje over margrieten en rozen .http://www.youtube.com/watch?v=xhEIF7JIoCs

 10. Wellicht interessant om te weten is dat het er een instituut bestaat dat instrumenten onderzoekt die tegen electromagnetische straling werken. Hun wetenschappelijke onderbouwing bestaat uit het meten van de hartfrequentie-variabiliteit. En daarover zijn gigaveel data te vinden, omdat het hart uitgebreid onderzocht is.
  Het blijkt dat een hart onder stress (en straling hoort daar ook bij) a.h.w. dichtgeknepen wordt, dus minder goed in staat is om optimaal te functioneren. Geheel wetenschappelijk onderbouwd dus.

  Ofwel: als je met een mobieltje belt kan je hart z’n werk niet optimaal meer doen. Conclusie: ga niet sporten met een mobieltje op zak, want je prestaties verminderen.
  En dat is dan nog het minst belangrijke voorbeeld.

  Hoeveel bewijs wil de regering nog hebben voor de schadelijke effecten?

  Zie http://www.elektrosmog.com (IGEF is Internationalle Gesellschaft für Elektrosmog Forschung).

  1. En als je hart dichtknijpt, kun je ook minder voelen en ‘communiceren’ met je hart.. Dank voor deze info!

  2. Op internet en zeker de alternatieve media zijn we nogal gericht op de Engelstalige info , ik kom er de laatste tijd achter dat onze oosterburen ook zeer vooruitstrevend zijn op dit vlak en bovendien voorzien zijn van de Pünktlichkeit ( vaud gespeld waarschijnlijk 🙂 ) Er is nog hoop voor yur’opa .

 11. @ Dankjewel Dick voor je openhartigheid! Heel herkenbaar voor mij!
  Als ik het goed begrijp, gaat het over onvoorwaardelijke liefde voor jezelf, waar je na je laatste relatie achter bent gekomen.Maar wanneer weet je, dat je dat hebt bereikt? En hoe doe je dat: uw wil geschiedde?
  En wat doe je dan met die ander waar je een relatie mee aan gaat? Als blijkt, dat je toch nog geen onvoorwaardelijke liefde voor jezelf voelt? Een relatie is iets, wat je samen aan gaat! Mooi voor jou, dat je er achter bent gekomen dat jouw relatie een illusie was, maar de LIEFDE dan? Ook een illusie?
  Heb jij een knopje in je hart en ziel , die je op OFF voor de LIEFDE zet? En die ander, heeft die dat knopje ook? Zou ik graag willen weten, want ik zoek zelf n.l. al maanden naar dat knopje, en kan het maar niet vinden!!!Een relatie aangaan is niet iets wat je met je hoofd doet, maar vooral ook met je hart, sterke nog, soms met je ziel!!!Of werkt dat bij jou niet zo?
  En hoe zit het bij jou met respect en rekening houden met de gevoelens van die ander waar je een relatie met aanging?

  1. @Issy, dank je voor je reactie. Nee, LIEFDE is absoluut voor mij geen illusie. Zo heb ik absoluut niet bedoeld het te zeggen. Het laat zich echter in woorden moeilijk uitdrukken. LIEFDE is voor mij een staat van ZIJN. Leven vanuit de Volheid van de Geest! En daar geen enkele concessie aan doen. En dat met alle respect en liefde voor de ander!

 12. Andere tip: Het apparaat van Draadloos Internet uitzetten wanneer je niet online bent!
  Gewoon de stekker eruit trekken en hem weer erin doen, wanneer je het internet op wilt.

  Goed artikel en interessante bijlage, bedankt!

 13. neem uberhaupt geen draadloos (wifi) maar bedraad internet thuis. Neem geen DECT of een stralingsarme DECT; beter is een telefoon ‘aan draadljes”. Weiger de slimme meter. Gebruik je mobiel met beleid en zo min mogelijk; alleen om te bellen, internet kun je thuis doen. Voor internet op je mobiel zijn juist steeds meer zendmasten nodig, voor al die apps en smartphones!

 14. Wat veel mensen niet weten is:

  Draadloos internet uitzetten op je laptop alleen heeft geen zin.
  De experiabox heeft ook een draadloze verbinding.
  Bij kpn moet je kpn bellen en vragen of ze dat uitzetten en broadcasting ook.
  Dan begint die miep meteen dat u ook een magnetron heeft.
  Niks van aantrekken, gewoon uit laten zetten. Je laptop kan thuis ook gewoon aan een draad. Prettig voor jezelf EN VOOR JE BUREN.

  Halogeen verlichting met transformator=hoogspanning.
  onder het keukenkastje, in die bureaulamp, de leeslamp,
  ja en ook in de dimmer van de staande lamp zit en spoel met straling.
  Dimmer enaf knippertje eraan.

  In mijn geval hebben mijn benedenburen allebei gezondheisklachten en dus:

  spaarlampen
  electrische bedden
  sta op stoelen
  dect telefoon (op het tafeltje permanent)
  draadloos internet (op het tafeltje permanent)
  eten uit de magnetron
  wekkerradio naast het bed
  mobieltjes van allebei ernaast
  SUCCES VERZEKERD.
  Als je nog niet ziek was, zou je het er wel van worden.
  Alles is magnetisch veld en straling.

  En als ik ze probeer uit te leggen dat het hun gezondheid ten goede zou komen als ze wat aanpassingen zouden doen, en dus zou schelen in hun ziektekosten, kijken ze mij aan of ik van een andere planeet kom.

  Tja en zo gaan zulke mensen niet alleen zelf kapot, maar bestralen ze mij mee.

  1. De tijd is niet ver meer dat we aan onze medepassagier zullen vragen om niet mobiel te bellen, omdat je er hoofdpijn van krijgt.

  2. ja Dorus, en wat dacht je van hoogspanningsmasten? Ik had afgelopen pasen een brunch in een restaurant pal onder een hoogspanningsmast, wat ik niet wist. Ik na 10 min. koppijn, verhitte kop, begreep er niks van. Totdat ik buiten kwam en die k.. hoogspanningsmast zag!

  3. Wat is dat nou voor uitspraak halogeen verlichting is hoogspanning ?
   Niks daarvan Da’s slechts 230 Volt aan de ene kant die mbv een lokaal en vrij slap en klein magnetisch veld wordt omgezet in maximaal 24 Volt wissel spanning. EN een relatief klein vermogen. Dat heeft met hoogspanning helemaal niets te maken.
   Ik wil best geloven dat we in een overdaad van vermogen leven dat wordt uigezonden door allerlei toestellen. maar als je je zo druk maakt over straling, dan meet maar eens da radon concentraties die door de vele dhz producten in je huis terecht komnen die adem je in en dat heeft een vele malen groter effect. Los daarvan moete je eerst eens inlezen in de kwadraten wet. die stelt dat de stralings belasting omgekeert evenredig afneemnt naarmate de afstand tot die bron groter wordt. M.a.w een bron die iets uitzend heeft op een meter afstand nog slechts een kwart van dat vermogen. Omdat het divergeert. Verspreid op grotere afstanden.Even niet te spreken van de deterministische effecten zoals Rontgen , gamma en Neutronen straling vanuit de ruimte. Het is normaal dat je daar aan bloot wordt gesteld. Niks naiefs, gewoon even nuchter nadenken.

   Ik ben het wel met je eens dat we met z’n allen een enorme hoeveelheid aan vermogen via de wifie naar buiten staan te duwen. alhoewel je dat niet dmv een simpele optelsom mag optellen. Zo simpel werkt het niet.

   Het is trouwens ook nog maar de vraag of je daar iets aan overhoud, want daar is tot op heden ten dagen nog geen gedegen en onderbouwde studia naar voltooit, waarin onomstotelijk is vast gesteld dat je daar zeker, bijv, kanker aan over houd. Ik Heb als stralings deskundige al veel met open bronnen en lineaire versnellers gewerkt. EN ja ik voelde me daar niet altijd prettig bij, want sommige straling is opbouwend. toch maak mik mij geen zorgen. omdat ik denk dat ik voldoende kennis aan boord heb om veilig daarmee om te kunnen gaan. Voorzichtigheid is hoe dan ook een must.

   STel de kritiek eens vanuit een ander oogpunt op;
   Veiligheid is het bewust aangaan van een aanvaardbaar risico.
   Juist daarin zit de intrepetatie. Dat overweegt iedereen op een andere manier.

   EN ja voor je rust, ben ik het absoluut wel met je eens , zet die telefofon maar lekker uit. Ik hoef niet zo nodig bereikbaar te zijn.
   EN voord e magnetron, Gewoon knalle met die hap.

   Straal ze. Groeten Lichtpuntje

 15. Voor alle duidelijkheid ik geloof zeker dat de straling van mobieltjes niet goed is voor de mens. Gisterenavond was ik bij een openluchtconcert van Simieon Ten Holt bij de uitvoering Canto Ostinato wat overigens prachtig was. Achter het podium stond een gebouw met boven op het dak een grote mast voor mobile telefonie. Wat mij opviel er gingen steeds meeuwen boven op de mast zitten. Afgelopen week zag ik ook aan de kust een grote mast die door lange draden verankerd was, daar zaten steeds wel honderden vogels op. Was enigszins verbaasd dat vogels instinctief niet aanvoelen kan hier maar beter niet gaan landen en zitten.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.