Advertentie

Oud-NOS-journalist over verkrachting van ál het nieuws!


Topjournalist Dr. Udo Ulfkotte: 'Veel van de artikelen die je van me las, zijn door omkoping tot stand gekomen"..!
Topjournalist Dr. Udo Ulfkotte: ‘Veel van de artikelen die je van me las, zijn door omkoping tot stand gekomen”..!

We schreven hier de afgelopen maanden al verschillende artikel over de invloed van de ‘krachten-achter-de-schermen’ op de vrije journalistiek. Die invloed is heftig en van dien aard, dat je simpel en zonder overdrijven kunt stellen, dat het nieuws dat je te zien krijgt, leugens zijn, halve waarheden of een mix van waarheid en toegevoegde verzinsels. Maar vooral het wegsnijden van stukken commentaar of interview zijn een specialiteit aan het worden van de media.

Waar is het oude vertrouwde motief van de journalistiek om het volk te helpen om de Waarheid te helpen steunen. Nu lijkt het erop dat journalisten, inclusief de ‘onvolprezen’ Mathijsen van Nieuwkerken en Jeroen Pauw’s, elke waarheidsvinding uit de weg gaan, en hun ‘journalistieke programma’s’ ten dienste stellen van overheidspropaganda en woordvoerders van ministeries en ministers.. Welke journalisten gaan er in 2016 nou eens opstaan, zoals dr. Udo Ulfkotte, sterreporter van de kwaliteitskrant Frankfurter Algemeine dat deed met zijn indrukwekkende klokkenluidersboek?

De wereldberoemde krant waar het NRC nog een puntje aan kan zuigen. Althans, vóórdat Ulfkotte met zijn uitlatingen kwam..
De wereldberoemde krant waar het NRC nog een puntje aan kan zuigen. Althans, vóórdat Ulfkotte met zijn uitlatingen kwam..

Journalist Udo Ulfkotte werkte maar liefst 17 jaar voor de ‘Frankfurter Algemeine Zeitung’, ‘Frankfurter Algemeine’ of ‘FAZ’, zoals deze in de volksmond wordt genoemd en is inmiddels de corruptie zat. Hij schaamt zich diep voor de omkopingen waar ook hij zich, net als alle westerse media, schuldig aan heeft gemaakt en schreef een boek dat een bestseller is. Hij hoopt dat meerdere journalisten zich nu gaan beraden om naar buiten te treden en hiermee te stoppen, in het belang van de mensheid. Want Ulfkotte laat ook duidelijk doorschemeren, dat hij niet de enige is…!!

Want niemand minder dan de CIA zit achter dit soort nieuwsverkrachtingen..! Ulfkotte onthult hoe journalisten worden ingepakt en omgekocht worden door o.a. de CIA en daarmee hun onafhankelijkheid aan de wilgen hebben gehangen. Hij noemt in zijn boek man en paard en het boek doet nog steeds veel stof opwaaien..!

Het artikel over dit boek, vind je HIER op de site. Vertaalster Irma Schiffers meldde erbij: “Zoals ik al vaker schreef: het is de tijd van de waarheid en voordat we in allesvernietigende oorlogen terechtkomen die gedicteerd zijn door de machtige elite, zouden we in ieder geval dit boek maar eens moeten lezen.  En het is niet de bevolking die al deze oorlogen wil! Wie dan wel? Naam en toenamen worden in dit boek genoemd..!”

Marcel Glauf is hoofdredacteur van het NOS-journaal en reageerde direct op de publicatie van GeenStijl, waarin ze de vloer aanveegden met de journaal-redactie.
Marcel Glauf is hoofdredacteur van het NOS-journaal en reageerde direct op de publicatie van GeenStijl, waarin ze de vloer aanveegden met de journaal-redactie.

En dan de NOS.. Tja, het viel ons de laatste jaren al bijzonder op: het lijkt erop alsof de NOS een verlengstuk is geworden van de Nederlandse politiek. Hoofdredacteur Marcel Gelauff is één van de gladde mannetjes, die het nieuws bepaalt, door vooral éénzijdig heftige onderwerpen te behandelen, zoals de Palestijnse politiek, waarbij van de moordpartijen door het Israëlische leger geen of nauwelijks melding wordt gemaakt. Bij de inval in juli 2014 bijvoorbeeld, waarbij meer dan 350 onschuldige kinderen werden afgeslacht, hield de NOS-journaal zich op de vlakte..

En ook bij de ramp met de MH17, werd ‘stercorrespondent’ David Jan Godfroid al snel een spreekbuis voor de regering Rutte.. Niets moesten ze meer hebben van Poetin, daar waar ze een halfjaar ervoor nog vrolijk de ‘Koning’ in beeld brachten met president Poetin, gezellig aan een Heineken bier, bij de Olympische Spelen in Sotchi..! Of wat te denken van het half uitzenden van een interview van de BBC met Poetin, waardoor PRECIES HET TEGENOVERGESTELDE werd gepresenteerd, dan wat zich had afgespeeld..!!! Poetin nam WEL de tijd voor de vragen van de BBC  en ‘vluchtte niet weg’.. Zoals ‘Meneer Marcel Gelauff en zijn nieuwsclub’ eerst het land hadden ingeslingerd..

marcel gelauff voor de camera
Hoofdredacteur Marcel Gelauff voor de camera. Lees het verhaal, het interview van de NRC met de man-achter-het-journaal, waarin Gelauff rustig vertelt (met bedekte zinnen) dat de NOS-Journaal gewoon politiek bedrijft.. Bijvoorbeeld met de berichtgeving over de MH17-ramp, waarbij het Gelauff maar om één ding ging: De Russen de schuld geven…! Gelauff geeft het gewoon toe; het is bij hem niets anders dan Russenhaat, ingegeven tijdens de Koude Oorlog: ” Er zat ook duidelijk een element van Koude Oorlog in de verslaggeving. Dat bracht het voor mijzelf heel dichtbij. Mijn vader zei altijd: ‘bedenk wel dat de Amerikanen ons gered hebben van de Russen’.” (klik op illustratie)

Steeds weer blijken het vooral de bezuinigingen te zijn geweest, die de intensieve onderzoeksjournalistiek de nek om heeft gedraaid. De meeste kranten en andere nieuwsmedia, doen tegenwoordig niets anders, dan min of meer de grote persbureaus napapegaaien..! (HIER) En ja, dat komt dan natuurlijk weer preciés in het straatje van de grote propaganda-apparaten in de wereld, die ‘dus’ alleen nog deze -in private handen zijnde- persbureau’s dienen te voorzien van nieuws-dat-jij-dient-te-vreten-als-nieuws..

De onvolprezen Irma Schiffers interviewt Janneke Monshauer.
De onvolprezen Irma Schiffers interviewt Janneke Monshauer.

Janneke Monshouwer..
En ja, dan is er ineens Janneke Monshouwer. Ze werkte bij het NOS-journaal en was daarnaast documentairemaker. Ook zij heeft nu een boek gepubliceerd, dat elke Nederlandse journaliste zou moéten lezen; maar ook iedereen die zich in waarheidsvinding wil begeven. Het is werkelijk ongelooflijk wat deze vrouw uiterst oprecht en onthullend beschrijft. En dat op uiterst correcte wijze, zoals een journalist betaamt.. Met feiten, foto’s, gebeurtenissen van vroeger en van nu; volgens haar is dit het eerste boek in een serie van vele..!

Janneke Monshouwer beschrijft hoe zaken worden verdraaid, waarom, voor en door wie..! Je hebt, kortom, al snel het gevoel dat je aan het lezen bent in een geschiedenisboek, maar dan boek dat de geschiedenis nu WEL correct beschrijft en vooral ook de manipulaties in de andere geschiedenisboeken..! Dat is ‘herkennen’ en vooral ‘thuiskomen’.

Irma Schiffers, die het onderstaande interview met Janneke had, vind -net als wij- dat het verplichte literatuur moeten worden in de nabije toekomst. Janneke schrijft in dit boek o.a. over de moord op Kennedy, pedofilie, Skull & Bones, CIA-operaties, Vietnam-oorlog, Agent Orange, BCCI Crimibank, de Safari-club, de grote leugen van 11 september, etc. En dat is nog maar een kleine greep… 

x

Janneke Monshauer
Janneke Monshouwer

x

* * *

x

x

Oud-NOS-journalist over verkrachting al het nieuws!!

x
2015 © Irma Schiffers/deze versie © WantToKnow.nl/.be 2015

x

BBC want you to thinkVoor mij was het boek van Janneke Monshouwer en wat ik tot dusver van haar te weten was gekomen, aanleiding de telefoon te pakken en met haar in gesprek te gaan. Naast het feit dat we dezelfde drijfveer hebben, dezelfde liefde voelen voor de mensheid en de natuur, blijken we ook allebei een Jungiaanse achtergrond te hebben en maken we beiden kunst.. Dat bleek een goede basis en impuls te zijn voor dit interview. Ik heb haar een aantal vragen voorgelegd en die heeft ze beantwoord. Kijk en lees mee in de interessante keuken van deze ‘klokkenluidster’. Hoewel ze zichzelf meer beschouwt als ‘waarschuwend journalist’..!

Irma: Wanneer kwam het idee bij je op om een boek te schrijven –en nu zelfs meerdere- over de misleidende, manipulerende en propagandistische nieuwsvoorziening?

Janneke: In 2010 had ik een boek over mijn eigen leven geschreven (maar nog niet uitgegeven), ter afronding van een intensief transformatieproces. Dat schrijven bracht mij nog dieper in de materie, waardoor ik nog meer inzichten kreeg en meer puntjes op de i kon zetten. En opeens zag ik parallellen met wat er in de (buitenland-)politiek gebeurde. Ik ben toen vanzelf gaan doorschrijven als een zoektocht naar antwoorden op vragen die ik al heel lang had over het nieuws en over onze geschiedenis.

Dat heeft dus te maken gehad met je eigen ontwikkeling; alsof je ineens het grotere plaatje ziet. Zoals we zo vaak zien bij het ‘individuatie’-proces waar C.G.Jung over schreef. Mag ik dat zo vertalen?

Ja mooi dat je dat zo zegt, dat is helemaal waar. En ik voel steeds dat het te maken heeft met mijn eigen ontwikkeling. Tegelijk besef ik dat het ook te maken heeft met de ontwikkeling van ons allemaal omdat het ons Westerse collectieve onderbewuste betreft – we hebben er allemaal direct mee te maken en we knappen allemaal op van de waarheid als je het goed verwerkt.

Wanneer begon jij het gevoel te krijgen dat de zaken die je kreeg aangeleverd op het journaal niet klopten met de werkelijkheid?

Ik was net 21 toen ik als productie assistente op 1 januari 1965 bij het Journaal kwam. Ik was een van de jongsten. Ik heb daar genoten. Ik raakte bevriend met mensen van alle afdelingen: nieuwsdienst, redactie, films maken en montage (alles ging nog op film). Er was toen een zeer goede teamgeest en er heerste een strak bewind onder een strenge niet vrouw-vriendelijke hoofdredacteur. Op het Journaal werkte ik dus niet op de redactie, maar deed ik productie. Daar was ik een spin in het web voor alle afdelingen plus de contacten met het NOS-bestuur en andere omroepen.

Op mijn Internationale perskaart van 2001 van de International Federation of Journalists staat: “Respect for thruth and for the right of the public to truth is the first duty of the journalist”. ‘Respect voor de waarheid en respect voor het recht van het publiek om de waarheid te horen is de eerste plicht van de journalist’.

Dus ja, dat is mijn werk.

Na 3 jaar stapte ik over naar IKON-TV omdat ik genoeg had van het nieuws, want alles herhaalde zich, vond ik, er was geen onderzoeksjournalistiek, ik wilde documentaires leren maken, meer de diepte in. En al gauw deed ik freelance werk voor wel 3 omroepen tegelijk. Al doende leerde ik journalistiek, filmen, monteren, presenteren, regisseren, studio programma’s maken, reportages maken, documentaires maken, enz. En steeds als het Journaal me nodig had dan vroegen ze me of ik wilde invallen, dat bleef ik zo’n 25 jaar lang doen t/m de Golfoorlog in 1990.

Het gevoel dat iets niet klopte, dat had ik wel, zoals bij de moord op de Kennedy’s en de burgerrechtenbeweging in de VS met de dood van Martin Luther King Jr en Malcolm X (die valselijk als een groot misdadiger was afgeschilderd), de verschrikkelijke Vietnamoorlog waar steeds meer mensen tegen in opstand kwamen, en ja die 6-daagse oorlog in Israel. Ik hoorde toen bij een generatie en een groep die overal vraagtekens bij zette: de tijd van de flower power, krakers en provo’s. Dat was een zeer belangrijke tijd waarbij er voor het eerst vragen werden gesteld en mensen in opstand kwamen.

malcom x kranten

Heb jij meegemaakt dat je een persbericht binnen zag komen, en dat het na verwerking gecensureerd werd?

In de begintijd was het Journaal nog klein en we waren een hecht team. Daardoor maakte ik het hele proces op alle afdelingen mee. Alles was in die tijd al voor-gecensureerd omdat het Journaal toen alleen geabonneerd was op bepaalde Westerse persbureaus: de RVD (overheid en koningshuis), Algemeen Nederlands Persbureau ANP (binnenlands nieuws), UPI United Press International Washington, AP Associated Press New York, VIS-News, BBC en Reuters Londen. Alle nieuws was dus pro-VS, pro-NAVO (lobby), pro-Europa (lobby), anti-Sovjet (lobby), militaristisch (lobby), pro-Israël.

Uit al die voorgeselecteerde berichtgeving werd door het Journaal geselecteerd, waardoor het de schijn had dat het Journaal zelf kon kiezen en objectief was/is. Een paar keer per week kwam een hoge militair -een heel aardige man met wie ik goed kon opschieten- koffie drinken en vertellen wat het leger nu weer voor nieuwtjes had.. Pas veel later drong tot me door dat dit bewuste lobby was vóór het leger en vóór de NAVO (de kijker/belastingbetaler bereid maken om meer overheidsgeld uit te geven aan Defensie).

In mijn werk voor de omroepen en in de periode dat ik met mijn ex-man een eigen filmbedrijf runde, (70-er jaren) maakte ik veel censuur mee in andere vorm: ieder item van welke omroep dan ook uit alle ‘achter-het-nieuws-rubrieken’, moest voor uitzending eerst getoetst worden door de eindredacteur of zelfs wel het hoofd van de omroep. Ik heb veel van die gesprekken in montagekamers (bij mij thuis) bijgewoond. En weer iets anders: lange tijd gold bij IKON-TV dat de naam van de directeur bijna op alle titelrollen stond, als eindredacteur. Ik zei dan: “Dat wil ik niet, want hij heeft hier niets aan gedaan”…

Alsof die eindredacteur dus op TV zijn ‘toestemming’ kenbaar moest maken, zichtbaar zijn fiat moest geven? Dan is de vraag dus ‘voor wie’?

Ik heb me dat vaak afgevraagd. Helaas heb ik het hem niet gevraagd en nu leeft hij niet meer. Het gebeurde meer, ook bij andere omroepen. Ik kan er alleen naar gissen: hij was als hoofd verantwoordelijk voor wat er werd uitgezonden.

De cover van het boek van journalist Udo Ulfkotte
De cover van het boek van journalist Udo Ulfkotte

We kennen Udo Ulfkotte, de klokkenluidende journalist uit Duitsland waar ik eerder over schreef. Ik wil jou zeker vergelijken met zijn gedrevenheid om de waarheid te brengen. Al is het grote verschil tussen jullie waarschijnlijk wel dat hij zich jarenlang bewust heeft laten omkopen door o.a. de CIA, waar hij nu enorm veel spijt van heeft. Zie jij jezelf ook als klokkenluider?

Ja nu besef ik wel dat ik (voor anderen) een soort klokkenluider ben, op mijn manier, maar ik voel mij eigenlijk meer een waarschuwend journalist. Op mijn Internationale perskaart van 2001 van de International Federation of Journalists staat: “Respect for thruth and for the right of the public to truth is the first duty of the journalist”. Dus: Respect voor de waarheid en respect voor het recht van het publiek om de waarheid te horen is de eerste plicht van de journalist”. Dus ja, dat is mijn werk.

Ben je nooit bang voor represaille-maatregelen uit de hoek van de machtselite? Of sterker, ben je weleens onder druk gezet door wat je nu doet?

Ik voel een collectieve druk van iedereen die niet wil dat er feiten naar buiten komen. Er bestaat een soort collectief gedachtegoed dat mensen is ‘opgelegd’ door anderen, via opvoeding, school, de media, enz. Dat is een soort collectieve hypnose. Daarom is zelf (leren) voelen en denken een eenzaam proces: je maakt je dan los van een groep. Mensen van die groep worden soms wel boos, zelfs agressief… Ja ik ben wel aangevallen en ik voel me wel eens bang, natuurlijk, ik ben ook een mens… Maar ik ben altijd in ontwikkeling en ik werk er hard aan om me niet te laten overheersen door angst. Voor mij is het belangrijk dat ik de bronnen vermeld en niet andere mensen na-praat.

Het is inderdaad heel belangrijk dat je je eigen angst leert overwinnen. We zijn allemaal zo veel‘groter’ en echt niet voorbestemd om ons zo te laten overheersen en te onderdrukken. Denk je ook niet dat het belangrijkste is in deze tijd dat we ons daarom met elkaar moeten verbinden en zoveel mogelijk samen gaan werken in dat proces?

Ja dat zie ik ook zo.

poetin alexander biertjeWe kennen de anti-Poetin propaganda die zeer ergerlijk is. Ik neem aan dat je het ‘onverkwikkelijke verhaal’ hebt meegekregen -dat gelukkig is uitgelekt- dat Poetin de BBC verslaggever John Sweeney genegeerd zou hebben terwijl laatstgenoemde hem vragen stelde. Dat heeft het NOS-journaal bewust zo ‘verknipt’. Een slap excuus van Marcel Gelauf ‘dat het niet zo handig was’ kon niet meer verhinderen dat op grotere schaal bekend werd dat de propaganda-molen op volle toeren draait. Als ik jouw boek zo lees is dit geen incident. Kun je een soortgelijk concreet voorbeeld geven van het bewust ‘verknippen’ van nieuwsfeiten of video’s wat je nog levend voor de geest staat?

In mijn tijd waren buitenlandse nieuwsitems al ‘ruw voorgemonteerd’ en kwamen ze via de sluis van westerse, grote nieuwsmedia en de Eurovisie het Journaal binnen. Nu komen nieuwsitems ook via satellieten, ’the cloud’, via internet en andere kanalen binnen en wordt het, getuige het Poetin-item, aangepast- en zelfs nog op een klunzige manier ook. Goed dat dit bekend is geworden! Het zet een mens wel aan het denken, mijn vraag is nu: is het Nederlandse nieuws nog ‘gekleurder’ dan in de rest van Europa?

Die vraag kan ik uiteraard ook niet voor je beantwoorden, maar gezien de berichtgeving in Nederland doet mij dat het ernstigste vermoeden… Je hoort vaak: Nederland wil in vele gevallen het ‘braafste jongetje van de klas’ zijn, als ‘lapdog’ van de VS. Zou dat er niet mee te maken kunnen hebben?

Balkenende_BushIk beschrijf dat in mijn boek. Het is te zien aan foto’s van Nederlandse bewindslieden op bezoek in de VS. Ik heb dat vooral in de Balkenende-periode extra goed gevoeld en nu voel ik het weer als Rutte ons pusht om het groothandelsverdrag met de VS snel te tekenen: TTIP en CETA. Nederland als schoothondje van de VS is natuurlijk al zo lang als ik leef. Om uit te zoeken precies hoe en wat, en dat boven tafel te krijgen, schrijf ik mijn boeken.

Zo lang als ik leef is Rusland al zwart gemaakt door het Westen. Vijandvorming. Momenteel is Poetin de boosdoener. En kijk eens naar Assad in Syrië? Al die zwartmakerij, en dan steeds herhaald, via de media is hypnose en komt diep in onze genen… (krijg dat er maar eens uit) en door harde stemmen wordt verkondigd dat die personen weg moeten. … Terwijl het belangrijker is dat we eerst eens gaan onderzoeken wat er allemaal op die manier in onze genen terecht is gekomen en eerst die angel eruit halen, voor we een situatie op een neutrale manier kunnen uitzoeken en bekijken.

Net als al die vaccinaties. We worden bang gemaakt (ik noem het media-hypnose) en alles wordt herhaald en herhaald en ja, dan gaan mensen uit angst denken dat ze een vaccinatie nodig hebben… Aan de andere kant laten mensen zich ook verleiden, reclame is een andere manier van hypnose. Ik houd van eerlijke informatie en voorlichting.

Welke grote ‘machten’ trekken er op dit moment werkelijk wereldwijd aan de touwtjes? En in Nederland? Ik denk o.a. aan Rothschild en Rockefeller, maar zijn dat werkelijk de grootste machten of zit ook daar weer een kwade genius achter volgens jou?

Ik houd het bij de namen die je noemde, naar mijn idee zijn zij de krachten achter ‘The City’ en ‘Wall Street’ en ook achter Israël.

We ‘wisten’ dat inderdaad al; jij bevestigt het! Ben je in de hoedanigheid als documentairemaker na je periode bij het NOS-journaal bewust op zoek gegaan naar de waarheid achter het nieuws dat wij te horen kregen?

rothschild-tolkien-lord-of-the-ringsIk wist altijd al dat er veel gemanipuleerd wordt, op alle gebied. Daarom kwam ik in mijn TV-werk op voor ontwikkelingshulp, inspirerend onderwijs, mens- en natuurlijk-vriendelijk bouwen, bomen planten, biologische en fair trade voeding, natuurgeneeskunde. Ik vond dat daar veel meer aandacht voor moest komen. Maar uiteindelijk kreeg ik het inzicht en moest ik tot mijn grote verdriet bekennen dat initiatieven op die gebieden steeds meer onderuit werden gehaald.

En opeens zei ik: “En nu is het afgelopen. Nu wil ik weten wat er achter de schermen speelt, want anders ga ik als een kip-zonder-kop door en val ik steeds in dezelfde valkuil en wordt mijn werk en dat van anderen onderuit gehaald.” Ik ben ervan overtuigd dat als we weten wat onze kracht is en wat de valkuilen zijn, dat alles dan veel realistischer is, ik bedoel hiermee: bewuster. Ik zie het als een overgang van een ‘romantisch’ naar een ‘realistisch’ tijdperk. Zo’n overgang is een pijnlijk proces, het haalt eigenlijk de grond onder de voeten weg, omdat je erachter komt dat de geschiedenis en veel andere dingen toch anders in elkaar zitten dan je dacht. De waarheid is de échte grond onder de voeten.

ander nieuws janneke monshauer
De cover van het boek van Janneke Monshouwer. (klik voor directe link naar de WantToKnow-bookshop)

Helemaal mee eens, maar die grond is vaak nog koud en hard voor de meeste mensen; een zogeheten gespreid bedje is vaak veel warmer. Zie je zelf die overgang, die overigens al langer bezig is, snel gerealiseerd door alles wat er nu in sneltreinvaart naar boven komt?

Ik weet het niet. Eerst hoopte ik dat het snel zou gebeuren, mijn eigen ongeduld misschien, maar nu denk ik dat geleidelijkheid misschien beter is. Een plantje heeft tijd nodig om te wortelen en te groeien.

Heb je nog contact met vroegere collega’s van de journaal-redactie? Hoe reageren die op jouw onthullingen?

Ik heb regelmatig contact met de Journaalploeg uit de vroege periode (de oldtimers), we komen jaarlijks bij elkaar voor een lunch. De laatste keer bracht ik mijn boek ‘Ander Nieuws’ mee. Ik kreeg verrassende reacties: “Interessant Janneke”. Een aantal hebben het boek gekocht en bij de boekpresentatie was oud-journaallezeres Noraly Beyer de gastvrouw.

Dat werd een erg prettige, besloten bijeenkomst, waar nog een andere journaalcollega bij was en prof. Cees Hamelink en Arnold Karskens. Ik heb dat toen bewust klein gehouden, omdat ik het zie als het gooien van een steen in het water en als ik mijn werk goed doe, wat ik hoop, dan worden die kringen in het water steeds wijder..!

En heb je ook contact met andere journalisten die nog steeds voor de mainstream media werken? Zo ja, wat krijg je daarvan te horen en krijg je ook negatieve reacties of zelfs vijandige?

Het is een wonder, maar ik heb nog geen enkele negatieve reactie op mijn boek ontvangen. Ik heb wel 30 present-exemplaren gestuurd naar redacties van TV- en radioprogramma’s Buitenhof, VARA/VPRO/HUMAN ARGOS, Jeroen Pauw, Knevel & Van den Brink, VARA DWDD, VPRO programma Boeken, KRO Brandpunt en kranten als: Groene Amsterdammer, NRC/Handelsblad, Telegraaf (prof. Smalhout), Trouw, Volkskrant, Vrij Nederland.

Ook stuurde ik presentexemplaren naar mijn oud collega’s Wibo van de Linde en Pim Reijntjes en ook naar een paar advocaten onder wie mr. Gerard Spong. Van sommigen kreeg ik geen reactie, van de meesten wel en de reacties die ik wel kreeg, waren kort en krachtig: Interessant. Dat vind ik een leuke en open reactie. Ook stuurde ik boeken naar mensen in Suriname: onder wie Desi Bouterse en ook naar Ronnie Brunswijk en nog 2 Surinamers.

Goed van je om het rond te sturen!

Skull & Bones en Illuminatie-sign?
Skull & Bones en Illuminatie-sign?

Vanaf het moment in 2000 dat Bill Clinton aankondigde dat hij Kosovo wilde bombarderen, kon ik niet meer slapen. Toen schreef ik een open brief naar Bill Clinton met het dringend verzoek om een diplomatieke manier te vinden om verder bloedvergieten en een oorlog te voorkomen. Die brief faxte ik naar het Witte Huis en naar alle grote kranten in de wereld. Dat was veel werk. Toen ik daarmee klaar was kon ik weer slapen. Later heb ik begrepen dat ik niet de enige was die dit had gedaan…

Wat betreft de geld- en bankencrisis kreeg ik van journalisten uit de VS in 2000 al mails hoe de situatie ervoor stond. Die informatie zond ik door naar nieuwsrubrieken, zoals Eén Vandaag, waar indertijd een hoofdredacteur en ook een redacteur zat die ik goed kende, ook stuurde ik mails naar andere oud-collega’s bij andere programma’s. Maar het bleef altijd stil. Nooit een reactie. Toch bleef ik die mails doorsturen. En in 2008 klapte de geld-luchtballon uit elkaar en in 2008 brak die verschrikkelijke crisis uit.

Die stilte herken ik… Toch blijven doorgaan, maar dat is duidelijk wat jij ook doet! Je zou toch mogen verwachten dat de presentatoren van het journaal niet op hun achterhoofd zijn gevallen en echt wel weten wat er in werkelijkheid speelt. Hebben zij dan geen geweten?

Het Journaal is een nieuws-fabriek, die niet altijd uitzoekt of iets klopt, maar vaak het nieuws “volgt” en daarbij is het van groot belang dat het leuk ‘kijkvoer’ is: Wie het presenteert. Hoe het wordt gepresenteerd. “Hoe kom ik ‘over’? Het gaat allemaal om indrukwekkend, snel, mooi, veel en groot. Zie ook dit filmpje waarin over het NOS Journaal wordt gezegd: “grootste onafhankelijke nieuwsgarer in Nederland…”. Het is wonderlijk dat ze zoiets zeggen: het Journaal is niet objectief en ook niet onafhankelijk. (WTK: lees het interview met Marcel Gelauff in NRC, klik boven op z’n foto en constateer het zelf ’tussen de regels door’..!)

Ik vind dat niet alleen wonderlijk, maar vooral storend; nieuws als “kijkvoer”! Dat moet echt veranderen. We zijn volwassen mensen en het woord ‘samenleving’ moet ervoor zorgen dat we allemaal onze bijdrage kunnen en mogen leveren. Dat kan pas als je goed geïnformeerd bent over wat er werkelijk speelt…

Helemaal mee eens.

Goed dus, zoals ik al zei, dat je je boek rondstuurt. Stilte of niet; ik merk ook vaak dat het toch wel aankomt…

Wat mij nu opvalt is dat nieuwsrubrieken/journalisten als Buitenhof en KRO-Brandpunt mijn boek wel degelijk hebben gelezen. Dat merk ik nu steeds meer aan veel onderwerpen en de vraagstelling. Dan maakt mijn hart een sprongetje van plezier en dankbaarheid.

Zojuist hoorde ik Hans Hillen in KRO-Brandpunt 13 dec. 2015, ook een oud-collega van het Journaal, later voorlichter en zelfs minister van Defensie, dat hij de moed had om te zeggen dat hij en het hele Westen een grote fout maaken om indertijd Libië binnen te vallen… En dat het Westen incl. Nederland daar de weg hebben vrij gemaakt voor I.S. Geef jezelf en anderen altijd de tijd voor voortschrijdend inzicht…

Dat is inderdaad al heel wat. Het zou toch mooi zijn als ze hetzelfde zouden zeggen over de andere landen als Afghanistan, Irak, Syrië, etc. Kortom, dat aanvallen alleen maar eenzelfde antwoord uitlokken. Met wie of welke ‘organisatie’ of ‘krachten achter de schermen’ had jij te maken als het ging om censuur?

Twee opvallende dingen:
news mediaIn de 70er jaren had mijn toenmalige echtgenoot gefilmd in de burgeroorlog in Angola. Maar het Journaal (de hoofdredacteur) wilde er geen shotje van uitzenden, omdat het volgens hem ‘links’ was. Alles werd afgedaan met ‘links’ of ‘communistisch’ terwijl het mij gaat om ‘humaan en eerlijk’. Eind 80-er jaren had ik in eigen beheer een prachtige film gemaakt over het eerste grote, echt duurzame kantoorgebouw in de wereld: het ING hoofdkantoor in de Bijlmer, Dat gebouw had geen dure zonnepanelen, maar veel goedkopere passieve zonne-energie.
Met die film liep ik keihard tegen alle deuren op. Het was absurd: van de RVU-directeur kreeg ik een jaar lang een assistente om me te helpen en hij had een uitzenddatum genoteerd. Maar hij werd ontslagen… door een nieuwe directeur die plotseling boven hem was gezet. Sindsdien moest een ‘commissie’ alles goedkeuren. De uitzenddatum werd doorgestreept.

Het tweede voorbeeld:
In de 90er jaren maakte ik bij Teleac hetzelfde mee: het uitzendcontract was bijna getekend, maar ook die artistiek directeur moest snel met vervroegd pensioen, weggestuurd door een nieuwe economisch directeur. Kortom alles werd snel zeer ‘
economisch’. En ik wist niet wat ik zag: opeens kwam er een ING-directeur die plotseling hoofd NOS werd. Ik dacht nog: wat doet die man daar? Een nieuw tijdperk was aangebroken.

De opkomst van de ‘Net-managers’ volgde en omroepen werden in een ‘Net’ geperst: Net 1, Net 2 en Net 3. Er kwamen zelfs nieuwe grote gebouwen voor één net. (AKN, VARA/VPRO enz.) Alweer een nieuwe ‘sluis’, ik noemde de Netmanagers ‘Big Brothers’, die moesten goedkeuren of iets werd uitgezonden. De rol van omroepen wordt steeds kleiner en alles wordt op die manier gecontroleerd. Ik praat nu over het publieke bestel. Commerciële omroepen zitten vanaf begin af aan al in dat ‘economische’ circuit. Politiek en commercie gaan steeds meer samen, lopen in elkaar over en de grenzen zijn voor niemand meer bekend..

Ik weet het. Ik werkte bij de KRO en dat werd ineens AKN: AVRO, KRO en NCRV en er kwam zelfs één heel nieuw gebouw voor die drie omroepen, alsof dat allemaal niets kost. Later moest dat ineens weer uit elkaar en moest ieder weer op zichzelf gaan staan. Nu is het ineens weer AVRO/TROS. Het is één soep geworden en het wordt de omroepen gewoon opgelegd!
Ik weet uiteraard zelf hoe zwaar het is om ‘achter het nieuws’ te kunnen kijken en jezelf een weg te (moeten) banen door het oerwoud van leugens, teneinde bij te dragen aan een nieuw tijdperk waarin alle levende wezens worden gerespecteerd. Voel jij dat ook als jouw missie?

Nu zie ik dit als mijn missie, mijn heilige plicht.

En hoe verwerk jij dat voor jezelf?

revolution televisedIk verwerk het zoals je trauma’s verwerkt. Om uit de ‘hypnose’ te raken en alles goed te kunnen verwerken moet je een goede therapeut zien te vinden. Want het zijn gewoon zware trauma’s die we (onbewust) krijgen door, zoals jij het noemt, het oerwoud van leugens, en manipulatie -voeg ik eraan toe. Dat is misbruik van de burger/consument. Daarom is het tijd dat de burger/consument beseft wat er aan de hand is en alles goed verwerkt. Het is belangrijk dat we niet vast komen te zitten met woede, haat en wrok. In feite gaat het om onze eigen evolutie -geen revolutie maar evolutie-, dat wij zelf veranderen, dat is punt één. Eerst je eigen tuintje wieden.

Absoluut met je eens. Woede, haat en wrok leidt alleen maar tot eenzelfde antwoord! Ontdekken, verwerken, aanvaarden en dan de handen uit de mouwen om het te gaan veranderen, met elkaar! Ik vind je heel dapper als ik dit eerste deel zo lees, en ik wil je volgende boeken ook zeker gaan lezen.

Dank je. Jij ook!

Zijn er momenteel al veel feiten die aan het licht komen en die ook jou nieuwe informatie verschaffen, dan wel iets in een hele andere context plaatsen?

Ja, er komen al wel feiten aan het licht, vaak gedeelten van feiten, nog niet helemaal… Zoals nu de rol van Turkije ten opzichte van I.S. door sommige journalisten nader wordt bekeken.

Wanneer komt je tweede boek uit? En je derde?

Ik was bezig met mijn 2e boek en 3e boek maar die boeken werden te dik. Nu heb ik daar onderwerpen uit gehaald, dat worden aparte boeken. Het boek dat ik nu als 2e uitbreng gaat over Voeding, Gezondheid en Politiek. Ik hoopte dat voor kerst uit te brengen maar dat haal ik niet meer. Dat wordt het 1e kwartaal van 2016. Houdt hiervoor svp de website ‘Ander Nieuws‘ in de gaten.

Ik had deel 2 en deel 3 al zo goed als af. Maar dankzij voortschrijdend inzicht van mijzelf en een groeiende berg nieuwe informatie op het internet en nieuwe boeken die afgelopen jaar zijn verschenen kan ik er nu nog dieper op ingaan. Zo vullen schrijvende mensen elkaar aan en inspireren elkaar…

Het is absoluut een feit dat we elkaar –zeker ook in de alternatieve media- moeten ondersteunen, aanvullen en verwijzingen zouden moeten blijven plaatsen. Dat maakt ons werk veel krachtiger. Individueel, maar toch ook samenwerken.

Daarom ben ik ook blij met dit interview Irma, dank voor de samenwerking.

[Einde interview]
Meer over Janneke in een persbericht dat is verschenen, kun je hier lezen (als pdf-bestand).
Als je haar eerste boek wilt aanschaffen, kun je dat hier doen.

.
.

478 gedachten over “Oud-NOS-journalist over verkrachting van ál het nieuws!

 1. Zoals ik al vaker schreef, het is te begrijpen dat journalisten zich in eerste instantie distantiëren van deze aantijgingen en om het hardst roepen dat Janneke het helemaal verkeerd heeft. Want ja, ook zij (de journalisten) hebben een koophuis, een auto, kinderen bezig aan een dure opleiding en ze hebben een goede naam opgebouwd en willen dat allemaal graag zou (be)houden.

  Maar het begint bij steeds meer burgers te dagen dat er iets mis is binnen de gevestigde media. En zodra die burgers zich daar wat meer in gaan verdiepen, dan blijkt dat er niet iets een beetje mis is, maar dat er iets vreselijk mis is en men begint te beseffen dat het belangrijkste wereldnieuws zoals dat door de Westerse media wordt gebracht, gewoon propaganda is.

  Je mag daarom verwachten dat er een omslagpunt komt. Veel kranten staan al op omvallen omdat steeds meer mensen hun abonnement opzeggen. Het NOS journaal kun je niet persoonlijk opzeggen, jammer, maar daar zorgt de politiek wel voor, het is een politieke spreekbuis geworden. Elke journalist weet dat hij een waakhond van de maatschappij behoort te zijn en aan de kant van het volk hoort te staan, helaas…

  Als het omslagpunt werkelijk komt, dan hoop ik dat het van binnenuit de gevestigde media zelf komt, dat journalisten het massaal zelf zat zijn om ‘gebruikt/misbruikt’ te worden en stoppen met naar de pijpen te dansen van hen die nu het nieuws dicteren.

  1. Zolang het gros gevangen zit in de “hypnose” van een 40+ werk week de hypotheek die als een strop om een nek hangt, het zorgen voor een gezin vaak, dan heb je geen zin laat staan tijd om wakker te worden, ergens is dit logisch.
   Dat we in een achterlijke wereld leven is mij al jaren duidelijk en ben bereid om te strijden omdat ik zelf de keus heb om niet verslaafd te zijn aan materie of op gesloten leven in “luxe” en dus wakker ben, mij zelf niet laat manipuleren door gemanipuleerde staats zenders of kranten.
   Elk mensen weet van oorsprong of iets goed of slecht is, waarheid of leugen..

   Hersens en ogen gebruiken is geen overbodige luxe indeze.

 2. Misschien moet Jeroen Pauw deze mevrouw maar eens uitnodigen voor een gesprek op TV.
  En als het kan ook de heer Gelauff eens op TV in plaats van via Facebook zijn excuses laten aanbieden en uitleg laten geven waarom hij liegt en bedriegt wat alle kijkers een verkeerd beeld geeft (zoals de seperatist met het poppetje in de hand die als monster werd afgeschilderd terwijl hij alleen maar wilde laten zien dat hij het erg vond dat er ook kinderen waren omgekomen bij de ramp met MH 17).
  Het kijkende en luisterende publiek voorliegen is voor hem geen probleem maar hij is niet mans genoeg om VIA DE TV wat een veel groter bereik heeft zijn uitleg of excuses aan te bieden waar hij dus wel gebruik van maakt om zijn leugens te verkondigen.

  1. durft die lange krullende zwabber niet .. misschien w e l bij Powned of Lubach.. of via lange Frans of Adam Curry.. die durven het wel aan denk ik maar staan de volgende dag op de stoep met hun ontslag vrees ik, alhoewel.. Giel zond het wel mooi ff de ether in met Kamervragen deel 2 !
   Helaas heb iki het nummer nog geen ene keer op de radiozender(s) gehoord.. DUS
   En ja.. een boze oranje familie die naar de omroep belt zal ook wel degelijk invloed hebben, want die denken ook overal mee weg te komen wat van alle kanten stinkt
   Maar goed.. wie weet durft meneer Tan het aan??

   fijn weekend allen

 3. In 1945 is de Gladio doctrine in werking gesteld, ongeveer gelijk met het radio station op het oosten gericht, dit hete Radio Vrij Europa.
  En dan nu op eens komen ze tot hun positieven wat voor een vies zooitje die hele media werelde is, beetje laat vind ik, en beginnen sommigen zich naar voren te wringen, en heten dan klokkeluiders, nou die klokken luiden al heel lang, en ze blijven gewoon door gaan de Media, want de Media is de roeptoeter van het kwaad, en onze leiders zijn daar inherent aan, en het maakt ze allemaal geen flikker uit, wat wij willen of zeggen, het is allemaal al heel lang in kannen en kruiken, het begon in 1945, Gladio – het Bilderberg denken – enz!, en 90% van de Nederlanders denken niet verder als dat hun piemel lang is, ze zitten onder de schulden en tranquilizers, ze willen rust, lekker gezapig hun leventje leiden/lijden !

  1. Goedemorgen Jenne,

   Ben jij de nieuwe troll op Wanttoknow. Je weet wel… een van die mensen die ingehuurd wordt, om door middel van scheldpartijen de discussie dood te maken?
   Welkom in het nieuwe jaar! Er zal veel werk voor je zijn. Lees hierna mijn bericht maar eens.

  2. Norbert, nee ik ben geen trol, maar wel een beetje klaar met het steeds opnieuw invoeren van klokkenluiders, wat helemaal geen klokkenluiders zijn, maar de boel lekker gezellig bezig houden, om de mensen wakker te schudden met oud nieuws, terwijl we dagelijks overgoten worden met zuivere brain f..k, enkele sites, die een beetje tegenspartelen, GeenStijl, Xander en anderen, worden ook door de pseudo progresieve sites geweerd en soms afgebrand, waarom weet ik niet.
   Wil het grote publiek de confrontatie met de keiharde werkelijkheid wel, absoluut niet, foetbal, sex, vacantie, nieuwe auto, kinderen, ouders, daar zijn ze mee bezig, en in geintereseerd, de rest nou nee ze halen hun schouders op en lopen door.
   Nou ik was heel actief in de 60 iger jaren, bij het Provo gebeuren, net als je vader maar dan als zijn directe tegenstander, maar goed, er is weinig tot niets bereikt, publiek liet zich inpakken door de overheid, de handlangers van het kwaad sloegen er lekker op los, reken niet op de massa, voor dat ze echt creperen van de honger, dan misschien?, groet Jenne

  3. Jenne.
   Geen stijl staat in nauw contact met de politiek ze doen net of ze een tegengeluid laten horen tegen de politiek.
   Wat dan wel vreemd is is dat zij nog steeds welkom zijn voor interviews terwijl echte journalisten moeite hebben om dezelfde politieke figuren voor de camera te krijgen (denk hierbij aan de mensen die Edith Schippers hebben geintervieuwd waarna ze met de politie te maken kregen).
   Wat Geen stijl gedaan heeft en wetende dat wat zij en de regering ook doet geen reet verschil zal maken omdat de Europese commissie bepaald wat er gebeurd is simpel.
   Er komt een referendum wat breed uitgedragen wordt en Geen stijl heeft daarvoor gezorgd althans dat moeten we geloven zodat het lijkt of zij tegengas geven aan de politiek.
   Nu denk ik dat het gewoon bedrog is omdat wat het referendum ook brengt de uitslag allang vast staat en niets zal veranderen.
   De uitslag van het referendum wordt gewoon terzijde geschoven.
   Xander nieuws lijkt mij een site(van de week heb ik eens gekeken op Xander nieuws)wat een sensatie site is,bij het eerste artikel dat ik aanklikte werd geschreven over verkrachtingen en meer van dat soort ongein door vluchtelingen en dat dat verzwegen zou worden en dat lijkt mij sterk want als dat zo zou zijn dan hadden ook andere sites daar allang over bericht en heb jij daar al iets over gelezen/gehoord?
   Incidenten vinden overal plaats ook onder niet vluchtelingen.

  4. PS.
   Vraag je ook eens af waarom Geen Stijl regelmatig op het MSN nieuws te zien is.
   Sites als Want to Know krijgen die mogelijkheid niet en als ze ooit al in het nieuws zouden komen worden ze afgeschilderd als complot site.
   Dat moet toch genoeg zeggen lijkt mij.

  5. Ik ben een stukje tekst kwijt van mij met links naar alternatieve media die het wel over verkrachtingen door immigranten vluchtelingen hebben. Zweden, Noorwegen, Denemarken… Helaas pindakaas dan maar.

  6. Arnold, geen comment, ik weet wat ik weet, en jij wat jij wilt weten, groet Jenne

  7. Koekje/Jenne.
   Het kan zijn dat ik ivm die verkrachtingen iets gemist heb,wel heb ik een filmpje gezien waarin een hele groep een dorpje overviel en wandaden begingen zoals een vrouw die in een soort tunnel volledig in elkaar werd geslagen en mogelijk zelfs verkracht dat weet ik niet.
   Wat ik wel denk is dat er onder de vluchtelingen kwaadwillenden zijn die bewust meekomen om chaos te veroorzaken in opdracht van….
   Maar mogen we daarom elke vluchteling als kwaadwillend bestempelen?
   Begrijp me aub niet verkeerd want ik wil absoluut niets goedpraten maar dat iedere vluchteling zo is lijkt mij wat overdreven.
   En Jenne het gaat er niet om wat ik WIL weten maar wat de waarheid is en daar ben ik steeds naar op zoek maar ik kan het ook verkeerd hebben natuurlijk en daar mag je me best op wijzen alleen dan graag met argumenten/voorbeelden ik sta voor alles open.

  8. Ik heb het vermoeden dat mijn links zijn weggecensureerden arnold. Ze nog een keer opgraven lijkt mij zinloos. Dit is een tweede keer dat dit mij gebeurt. Prima, dan gewoon niet. No hard feelings. Klaar, next. Volgende keer beter opletten.

   Dit is de site van Guido, en die bepaalt uiteindelijk wat daar in komt.
   Het is dan aan jou om verder te zoeken. Sorry.

  9. Arnold, in mijn overtuiging worden we wakker geschud door iets wat ons persoonlijk raakt, niet eerder. Dat zal dus voor een ieder op een ander gebied kunnen zijn. Hoewel ik geen zin meer heb om overal energie in te steken wat nieuws en websites betreft, lees ik nog wel graag diverse kanten van een verhaal. Ook geen stijl dus. En daar zie ik wel degelijk iets veranderen. Zij worden namelijk getriggert door wetgeving/ beperking op het gebied van internet vrijheden. Hoewel ik ook duidelijk zie dat er items “gevoerd” worden. Geeft niet, het hoeft niet allemaal tegelijk. En tussen de puberale kul door zie je wel reaguurders die verder denken dan hun neus lang is. Vooral in de commentaren zie ik steeds meer dat mensen wakker aan het worden zijn.

  10. Imke.
   Niemand kan alles weten ook ik niet,maar ik lees veel en probeer achter de waarheid te komen.
   Het is een feit dat ik daar veel tijd in steek en zelfs dan kan ik er nog volledig naast zitten.
   Graag volg ik ook goede raad op zoals een tijdje geleden de verwijzing van jou naar het boek “het veld” en laatst van iemand anders naar het boek DE naziachtergronden van de EU ik ben er dus serieus mee bezig.
   Als ik een fout bega mag ik daar ook op gewezen worden en probeer ik daar lering uit te trekken zoals ik soms in mijn eigen schrijven zie dat het kan overkomen als de enige waarheid terwijl ik het niet zo bedoel.

  11. Daar zeg je wat belangrijks Imke! Quote; in mijn overtuiging worden we wakker geschud door iets wat ons persoonlijk raakt, niet eerder.
   Aangezien alles met elkaar verbonden is zal het effect zich uiteindelijk laten zien.
   In het begin daarvan gaat het traag maar zal versnellen met de tijd. Als een (domino) steentje valt zal uiteindelijk de rest vallen, een soort D-day.
   Als ik het kon zou ik in de tijd terug reizen en het vlindereffect maken…. Maar zou dat dan weer zo verstandig zijn?

  12. Arnold,wat is de waarheid. Dat ligt er ook maar net aan van welke kant je een situatie bekijkt. Dus je zal mij niet zien schrijven dat je het “fout” doet of hebt. Gewoon mijn bescheiden lichtje op het draadje.

  13. Odette, volgens mij leert de mensheid niet en is het net een platenspeler op repeat. Vele vingers wijzen met het wakker worden naar de befaamde 1 %. Maar als ik om me heen kijk zie ik in alle lagen mensen elkaar het leven zuur maken, te lui zijn om zich te informeren, te beroerd zijn om zichzelf iets te ontzeggen zodat de planeet er beter van wordt, liever pillen slikt dan gezonder gaat leven enz enz. We doen het onszelf aan. Zou wakker worden misschien een eerste blik in de spiegel(moeten) zijn?

  14. Moeten we gebakken peren eten hier of gaan we voor de spiegel fabriek?
   Vroeger werkte ik bij CBS Records wat later Sony music werd op expediting, je wist nog niet of het een hit werd wat daar voor je op het bureau viel. Het lag uiteraard aan het publiek later of het dat zo was, maar ook aan de pluggers. Hier kon je eigenlijk de zelfde werking zien als het nieuws. Niet alle te gekke muziek (vertaal hier: weggestopt nieuws) bereikte het publiek, bewust, door de pluggers, het was hun! smaak niet. Maar uiteindelijk werden deze pareltjes (vertaal hier; het nieuws wat er wel toe deed) toch de mensen die werkelijk geïnteresseerd zijn en dan is het heel erg moeilijk om het dan nog een wereld hit te maken. Het is letterlijk het heetst van de naald (letterlijk) juist of verdraaid wat het publiek ziet en daarna is het allemaal snel vergeten of staat in de platenkast om af en toe nog eens beluisterd te worden. Helaas…

  15. “Maar als ik om me heen kijk zie ik in alle lagen mensen elkaar het leven zuur maken, te lui zijn om zich te informeren, te beroerd zijn om zichzelf iets te ontzeggen zodat de planeet er beter van wordt, “

   Op de een of andere manier deed het me denken aan ‘de mythe van de nobele/edele wilde’

   Soms kom je dan dingen tegen op internet waar je, ik althans, even diep over wil nadenken.

   “De ‘edele of nobele wilde’ zou door westerlingen en onze moderniteit zijn gecorrumpeerd en verpest zijn, zo wil de linkse pseudo-wetenschap ons opdringen. De volkeren die wij zouden hebben verpest zouden voorheen en nochtans, was het niet dat wij ons met hen mengden, in volledige harmonie geleefd hebben met de natuur. Men zou natuurgeneeswijze bedrijven, onschuldig, niet instaat tot liegen en bedriegen, fysiek gezond, heldhaftig en alleen maar nobel zijn.

   Het paternaliserende racisme bestaat eruit dat men de volgers van de islam afficheert als primitieve mensjes die totaal geen kwaad in de zin kunnen hebben en er slechts wat merkwaardige maar onze cultuur verrijkende gewoonten op nahouden. De moslims zouden de nieuwe variant op de ‘nobele wilde’ zijn. Ons superioriteitsdenken, xenofobe inborst en welhaast genetische racisme zou er debet aan zijn dat moslims niet kunnen aarden in onze moderne geciviliseerde samenlevingen.

   Ik heb vaker betoogd dat dit past in het patroon van filosoof Marx en zijn predicties hoe de mensheid tot het communisme gebracht zou en dient te worden. Verelendung is daarbij het sleutelwoord. Hoe ellendiger de mens is hoe opener men staat voor deze theorie. Hoe gretiger menigeen is om een revolutie te eisen en het inwilligen van hun eisen middels bloedige conflicten, tot aan grootschalige burgeroorlogen en genociden aan toe, kracht bij te zetten.”

   De NOS mag dan nieuws verkrachten, het gaat veel en veel verder. Wisten we natuurlijk al.
   In het aangehaalde artikel staan, naar mijn smaak, de nodige zaken waar ik in ieder geval, vraagtekens bij heb. Maar daarnaast ook dingen die een weldenkend mens onrustig zouden kunnen maken 😉

  16. Eigenlijk moest ik eerst denken aan de volgende anekdote:
   Men vroeg aan een bekende antropoloog: Wat denkt u, zal er gebeuren als we aan een dorp in diep Afrika een miljoen dollar schenken. Zou daar een prachtig mooi dorp ontstaan?
   Welnee, antwoordde de antropoloog dat wordt een groot bloedbad en van de oorspronkelijke saamhorigheid is niets meer over.

   Sta je dan, als goedwillende simpele ziel 😳

 4. Gelukkig worden er steeds meer mensen wakker, zoals Marcel Messing dat noemde.
  Het klopt gewoon niet wat we voorgeschoteld krijgen. De leugen regeert, als je niet uitkijkt. Alleen je zult zelf op zoek moeten gaan naar de “Waarheid”. Een goed boek daarbij is nog steeds “De 13 Satnische bloedlijnen” van Robin de Ruiter. Succes als je met je zoektocht start.

  1. Wat een loze leusen, de mensen moeten wakker worden, kom op zeg, al die lieden die hun bestaan hebben te danken aan het wakker maken van de massa,
   de mensen kijken constant en met opzet de andere kant op, hier in Frankrijk, 800 auto’s verfikt, staat niet eens meer in de krant, ze kunnen er niet meer mee om gaan, en het kan ze ook niets schelen, het wordt compleet dood gezwegen.
   En wat doen mensen als Marcel Messing dan wel, als hij de mensen wakker heeft geschud, drinken ze een glas, doen ze een plas, de rest kennen wij wel, de politieke situatie is staties, behalve de verschuivingen van Maurice de Hondt, wat een kolder allemaal, nou ik ga lekker slapen.

 5. Dat het al verder teruggaat is helder. Mijn vader (en dat is niet iemand die zijn hoofd in het zand heeft gestoken Jenne) heeft dit al in de jaren 60 meegemaakt. Hij zat toen bij de politie en moest om de collegae in Amsterdam te ondersteunen ook meerdere malen naar Amsterdam. Ze werden de boerenpolitie genoemd.
  Daar werden ze op de televisie geconfronteerd met een telefoontje van een van de vrouwen. ‘Hoe met hem was, gezien de verschrikkelijke rellen die dag!’ Ze hebben toen de tv aangezet in de kazerne waar ze zaten. Ze waren die dag niet de kazerne uit geweest, niet in actie geweest. En wat zagen ze… zichzelf op tv in hevige rellen. Ofte wel oude beelden van dagen ervoor uitgezonden door het NOS-journaal als zijnde rellen van die dag. Die rellen zijn er die dag dus niet geweest, het was die dag een rustige dag.
  Dit verhaal heeft mijn vader al verteld toen ik klein was. Ik ben nu in de vijftig. Zo lang gebeurt dit dus al.

  Overigens heb ik wel eens een mailwisseling gehad met Gelauf over de eenzijdige berichtgeving omtrent de Mexicaanse griep. Ik heb hem toen verweten spreekbuis te zijn van de overheid, met name ook omdat alleen Coutinho in het beeld kwam. Het enige wat hij kon melden, was dat hij niet meer geheel wist wat ze uitgezonden hadden, maar dat ze aan vrije nieuwsgaring deden. En dat terwijl in omringende landen wel tegengeluiden uitgezonden werden en de gevaren van Tamiflu. Informatie die aantoonbaar zowel al in handen was van de NOS als van Coutinho.

  1. Tijdens het interview met NRC (in het artikel hierboven)zegt Gelauff dat zijn vader hem heeft geleerd dat hij nooit mocht vergeten dat de Amerikanen ons van de Russen hebben gered.
   Dan zal deze man nooit onpartijdig nieuws kunnen brengen want als dat je ingegeven is hoe kan je dan nog goede dingen over de Russen schrijven?
   Alleen dat maakt hem al ongeschikt voor de functie die hij heeft.
   Zijn vader heeft hem dat waarschijnlijk geleerd uit onwetendheid want hoe lang zien steeds meer mensen nu pas dat alles opzet is geweest?
   Als Gelauff een echte naar waarheid zoekende journalist zou zijn laat hij zich niet leiden door wat hem tijdens zijn opvoeding is verteld maar kijkt hij naar de feiten en doet daar dan onpartijdig verslag van.
   Wat misschien ook van belang is en wat mogelijk een rol speelt bij de omroepen is dat vaak de mensen die het nieuws brengen op TV vrij jong zijn waardoor ze mogelijk te weinig van het verleden weten waardoor ze makkelijker nieuws brengen wat hen gezegd /voorgeschreven wordt wat dan door een gebrek aan kennis makkelijk is.

  2. Over die fraude met de Mexicaanse griep gesproken..

   Hebben we van de journaalredactie überhaupt iets gehoord over de megafraude van die griep’pandemie’..?? (En.. Is er iemand voor veroordeeld overigens, wereldwijd..?)
   Zowel de Raad van Europa, als het onderzoek van het gezaghebbende British Medical Journal, wezen FRAUDE aan..
   Misschien die brief nog maar eens opduikelen Norbert en melden dat ie er heftig naast zat.. Volgens mij is een NOG BETER IDEE, OPEN BRIEVEN schrijven..
   http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/vaccinaties-gezondheid/academici-stimuleerden-mexicaanse-griepgeruchten-voor-hun-farma-vriendjes/

   http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/vaccinaties-gezondheid/bmj-onderzoek-big-pharma-achter-who-griepfraude/

   Hebben we iets gehoord van de NOS over de rechtszaak tegen de Nederlandse Staat, teneinde het contract bloot te geven, waarin Ab Klink de 34 miljoen vaccins bestelde..?? Of over de beslissing van deze socioloog op het ministerie van Gezondheid om voor ELKE NEDERLANDER 2 VACCINS TE BESTELLEN.. (Terwijl er nog NOOIT een vaccinatiepercentage hoger dan 60% is gehaald ooit..!! 14 MILJOEN VACCINS TEVEEL GEKOCHT!)
   http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/onderzoek-aanpak-mexicaanse-griep/

   Conclusie m.b.t. de rapportage van de NOS-journaals (of bijv. via Nieuwsuur) hierover..??

  3. Mooi en diep gaand artikel toen over al dat gesjoemel, het werd behoorlijk aan de kaak gesteld, maar het gaat maar door, het is een onmogelijk grote stoomwals niet te stoppen ze beschikken gewoon over to much money, erg cynisch gezien ze kopen de wereld en maken alle mensen ziek, om hun handel te verkopen.
   En niets is heilig voor ze, nu zijn ze geintereseerd in alle natuur en bio genees wijzes, de natuur producten, nodig om te genezen zijn kostbaar, vergeleken met hun chemische producten, en die mengen ze dan met op synthetique wijze verkregen moleculen, een famillie lid van mij werkte bij de grootste levensmiddelen fabrikant van de EU, die verteld mij, dat zij de Biologen, in hun labo’s alles kunnen maken, niet de vorm, maar wel de geur, smaak en kleur, met encymen, uit ontlasting gewonnen, op zich is dit bewonderens waardig, maar wat ze er mee doen, is de boel bedonderen.

  1. Ja heeeeeel raar, nu je het zegt.. Misschien ipv zuur doen, zélf bijdragen wat daar gebeurt; ik zou niet weten in ieder geval.. Schrijf je ervaringen, weetjes over ‘Nieuwspoort’ gewoon dáár, waar het zure nu staat zeg maar. (Gewoon maar een ideetje voor een mooi begin van 2016..?)

 6. De Beierse minister Horst Seehofer (CSU) heeft het een keer mooi samen gevat…over de EU.
  Hij zei, ‘die die gekozen werden, hebben niets te zeggen, en die die iets te zeggen hebben, zijn nooit gekozen.’ en dat op TV.
  Dit is een feit, en hierover moeten we nadenken, want hoe kan het dat er een Europese commissie is, die voor de gehele EU bepaalt en dat door mensen die zich een plek toe-eigenen via lobby en netwerk en nooit! door het volk zijn ‘benoemd’.

  Dat noem ik een verstopte dictatuur, en gezien dat ‘democratie’ in eerste instantie alleen een begrip is, dat men gebruikt door het steeds te herhalen, maakt het nog lang geen reële democratie. Het maakt helemaal niet uit, hoe we het noemen, maar wat ervaren we concreet, in werkelijkheid? dat is veel belangrijker. We zouden net zo goed in een ‘dictatuur’ kunnen leven en het helemaal naar onze zin hebben. Het zijn alles ‘lege woordhulzen’…de betekenis ontstaat pas met de uitvoering.

  Alle journalisten die hieraan meedoen, een ‘verstopte dictatuur’ te steunen, zijn ‘volksverraders’ oftewel hypotheek-trekkers. Kijk naar het onderwijs, hetzelfde. Alles slikken voor het salaris. Hoe kunnen zulke mensen nog zelfrespect hebben?
  Maar hoeveel mensen zijn niet stinkend rijk geworden voor/tijdens/na de oorlog, omdat ze met de VS ‘zaken’ deden….en dat speelt nog steeds.
  Helaas is ‘god’ voor de meesten geld geworden, een treurige vervanging voor echte menselijke waarden.

  1. Dag Monika.
   Waar helemaal niets over geschreven of gezegd wordt is de vroegere Navo en de huidige Nato.
   De Navo was van begin periode tot de val van de Berlijnse muur een verdedigingsmacht wat inhoud dat zij er waren om ons te beschermen tegen een eventuele aanval van de Russen.
   Toen de muur viel en de koude oorlog niet meer bestond stopte eigenlijk ook het bestaansrecht van de Navo.
   Door een paar wijzigingen aan te brengen is de verdedigende macht in een aanvallende macht veranderd waardoor de mogelijkheid ontstond om ook aan te vallen.
   Aangezien Balkenende het Lissabon verdrag heeft ondertekend heeft hij niet alleen de regering buiten spel gezet maar ook het Nederlandse leger uitgeleverd aan de multinationals die daar nu gretig gebruik van maken door voor eigen gewin de Nederlandse straaljagers in Irak aanvallen te laten uitvoeren.
   Sterker nog in het extreme kunnen zij zelfs het leger van 27 landen die het Lissabon verdrag hebben ondertekend inzetten tegen de eigen bevolking zonder dat iemand daar iets aan kan veranderen behalve de EC en die doen dat niet omdat zij aangestuurd worden door de elite.
   Niet voor niets moeten nu ineens weer de defensie uitgaven vergroot worden en de krijgsmachten opnieuw weer uitgebreid worden.

  2. @ Arnold, ben je vergeten dat het hele militair industrieel complex in de U.S. is stilgelegd? Anders waren ze allang begonnen. Waarom dan nog krijgsmachten uitbreiden en defensie uitgaven vergroten, weten ze nog niet dat de banken in zak en as zitten, ze kunnen geen geld meer bijdrukken. Het spel lijkt mij uitgespeeld.

  3. Christina.
   Ik ben naar ik meen niets vergeten en ontdek steeds meer.
   Je vraagt waarom krijgsmachten en defensie uitgaven nog steeds uitgebreid worden.
   Als je het tegen de Russen wil gaan opnemen lijkt me dat een duidelijk antwoord.
   De EU heeft al een Europees leger bestaande uit legers van minimaal 27 landen zoals ik eerder al heb uitgelegd.
   De strijd tegen de Russen zal op Europees grondgebied plaats hebben vandaar dat ze veel kanonnenvoer nodig hebben.
   Wat betreft Amerika ik ben er niet van overtuigd dat het hele militaire complex is stilgelegd als dat wel zo is zou ik graag van jou een verwijzing of iets van dien aard vernemen.
   En wat betreft dat hun spel is uitgespeeld,daar lijkt het niet op want zoals nu op NOS teletekst staat heeft een EU commissaris gedreigd de Polen hun stemrecht te ontnemen voor de EU in verband met de kwestie rond het ontnemen van persvrijheid en het aanstellen van aangewezen media mensen.
   Dat is openlijke chantage en fascistisch gedrag omdat ze op die manier de stem van een compleet volk negeren.

  4. Christina, je blijft gechannelde kulverhalen de wereld in helpen: ER IS GEEN militair industrieel complex stilgelegd, dat is er niet!! Hou toch op met dergelijke onzin, of geef hier dan de links naar geloofwaardige mensen die dat beweren, liefst wat militairen van bepaalde rang, maar die ZIJN ER NIET!! Laat je niet gek maken door gechannelde berichten zogenaamd afkomstig van buitenaardsen die de mensheid komen helpen. Gezien de ellende in de wereld en de corruptie van de elite lijkt het er meer op dat er buitenaardsen zijn die met de elite samenwerken en de meest gore politiek met de mensheid bedrijven.

  5. Het verschil tussen jullie Paul en Arnold is, dat jullie op het msm nieuws gefocust zijn. Nouja nieuws? Leugens, de geregiseerde ophitserijen, het geregiseerde volksmennen. Een andere dimensie voor mij want dat volg ik niet. Ik weet alleen dat die WW3 allang een feit geweest was als het mic niet uitgeschakeld stond. Dat idee had ik trouwens al toen de MH17 naar beneden kwam en er gebeurde niets, ver voordat een dergelijke channeling ermee kwam, dat zoiets gebeurd was of zou gaan gebeuren. Maar we Zien het wel. Wat zal ik zeggen. Ik hoop voor jullie dat jullie gelijk hebben ofzo? Voor mij is het Aquarius Tijdperk begonnen en verdiep me dan ook niet meer in dergelijke oubollige, aftandse, barbaarse, oorlogszuchtige graaiculturen.
   Bewijzen jullie dan maar eens dat die psycho’s het nog echt voor het zeggen hebben. Ze zijn Zoo boring.

  6. Christina, ik geloof dat jij absoluut niet begrijpt wat Arnold en ik schrijven! Wij zijn net als bijna iedereen hier tegen de wijze waarop de gevestigde media het nieuws verkrachten. Maar dat wil nog niet zeggen dat er dan helemaal niets aan de hand is op deze wereld! Er IS toch een oorlog gaande in het Midden Oosten? Wie daarvan de schuldigen zijn is ons bekend, dat zijn de VS, maar de media vertellen ons (foutief) dat het juist de leiders van die landen aldaar zijn en dat het ISIS is en dat Poetin oorlogszuchtig is, enz. Er IS toch een Russische straaljager uit de lucht geschoten, wij weten hoe het zit, maar de media blijven valse propaganda verkopen en beweren dat het Poetin zijn eigen schuld was en dat Turkije niets te verwijten valt. Er zijn valse vlag aanslagen gepleegd, toch? Wie het op zijn geweten heeft is onderwerp van discussie, maar feit is dat het gebeurd is. Dat toont toch aan dat er een hoop ellende op de wereld bestaat en dat toont toch aan dat als je gewoon heel realistisch bent, dat een wereldoorlog echt niet zo ver weg is. Die hoeft er niet te komen, maar ga nu niet beweren dat het slechts doemdenken en ophitsen is!

   Je beweert: ‘toen de MH17 naar beneden kwam gebeurde er niets’, en dat is voor jou een aanwijzing dat de buitenaardsen een oorlog hebben voorkomen? Hadden ze dan niet een half uurtje eerder in actie kunnen komen en degenen die de MH17 uit de lucht haalden even op non-actief kunnen zetten, dat had het leven van 300 volkomen onschuldige burgers voorkomen? En die Russische straaljager en die aanslag in Parijs, hadden ze dat dan niet even kunnen voorkomen? En wat te denken van 9/11, 3000 onschuldige burgers, daar is alle rottigheid in de wereld pas echt mee begonnen. Ik hoef jou denk ik niet te vertellen dat in mei 2001 Steven Greer met zijn Disclosure Project op de proppen kwam en rondbazuinde dat de buitenaardsen in vrede kwamen en dat ze ons kwamen helpen. Alleen 9/11 dat een paar maanden later plaatsvond, dat hadden die vrome ruimteridders blijkbaar over het hoofd gezien en duidelijk ook alle oorlogsellende van de War on Terror die daardoor werd begonnen en nog steeds niet is beëindigd, maar steeds verder escaleert en waardoor miljoenen mensen op de vlucht zijn geslagen. Natuurlijk ben ik het niet eens met wat de media daarover beweren, maar het is er allemaal wel, daar kun je moeilijk blind voor zijn.

   En zoals ik al eerder schreef, er vallen meer doden per jaar aan de chemo en bestraling en andere gore medicijnen van de farmaceutische maffia dan in een oorlog, waarom hebben ze de chemische pillenfabrieken van de farma boys dan nog niet op slot gedaan?

  7. Helemaal eens Paul met je bevindingen…
   waar blijven de aliens?
   Ik ben na zoveel jaar helemaal klaar met de new age beweging, die er een ongelooflijke struisvogelpolitiek op nahoudt.
   Feiten kunnen ze niet mee omgaan, er is iedere keer weer de boodschap dat alles goed komt, en dat al sinds véle jaren.
   De geloofwaardigheid kunnen ze niet onderbouwen en ze blijven maar afgeven op mensen die wel (…) geaard zijn.
   Ze houden zich niet bezig met de werkelijkheid want daar zijn ze te fijngevoelig voor afgestemd. Maar ondertussen wel reageren.
   Waarom nog reageren als men het toch zo goed weet vraag ik me altijd weer af?
   Tja….

  8. Eerst maar eens kijken wat de banken gaan doen, het systeem staat nu ongeveer op ontploffen, arrestaties aan de nazi top zijn in alle stilte al begonnen. Je begrijpt dat de msm hier niets van naar buiten laat komen. Niet voor niets zijn er veel mensen die de kranten opzeggen, geen msm nieuws meer kijken omdat iedereen nu wel aanvoelt dat ze niet te vertrouwen zijn, niets kunnen onderbouwen en houden zich ook niet bezig met de werkelijkheid. Kan het misschien zijn dat er verschillende realiteiten zijn? Kan het zijn dat er telepatisch contact met E.T’s mogelijk is? Dat niet iedereen capabel is dit te ontvangen? Dan is het misschien een beetje te behappen voor die ”geaarde” mensen. Hoewel met hun adagio zien is geloven kun je niet veel mee. Dus denken ze dat het niet bestaat. Ook best.

  9. Christina, een opmerking vooraf: LEES eerst mijn reactie helemaal en tracht het goed te interpreteren voordat je weer een antwoord schrijft.

   Alweer Christina, hoe kom je aan de informatie dat de arrestaties al zijn begonnen? Dat is alweer afkomstig van een gechanneld bericht en/of van David Wilcock die inmiddels ook al vele jaren dingen belooft die nooit zijn uitgekomen. Geloof wat je geloven wilt en ga naar je navel zitten staren en denk dat het eeuwige paradijs al is gearriveerd, maar dan alleen natuurlijk voor de mensen die daar maar hard genoeg in geloven, de anderen die de realiteit om zich heen zien zijn uitgesloten, goh, wat een ‘menslievend’ geloof is dat toch.

   Ik (en anderen) mag niet schrijven dat er ellende op de wereld is, dat wil jij blijkbaar niet horen Christina, maar wat kom je dan op dergelijke websites als bv WTK doen? Hier wordt inderdaad de waarheid aan het licht gebracht, maar die waarheid is dat de wereld nog rotter is dan we altijd dachten, banken bestelen ons, in plaats van het ons mogelijk maken ons geld veilig te parkeren of te besteden, vaccinaties worden gegeven om ons met opzet ziek te maken, oorlogen worden bewust gecreëerd om angst op te wekken, niet omdat er toevallig een conflict tussen twee buurlanden ontstaat, de farma maffia maakt geen medicijnen om ons beter te maken, juist het tegenovergestelde zodat ze nog meer miljarden kunnen verdienen, de gevestigde media verdraaien de feiten, in plaats van het brengen van het werkelijke nieuws, en zo is er nog veel en veel meer niet in de haak.

   Maar jij bevind je dus al met 1 been in het nieuwe Waterman tijdperk en dus kijk je niet meer naar de chaos. Maar je leest blijkbaar wel graag de artikelen over al die zaken die niet in de haak zijn en de artikelen die aantonen dat we worden bedonderd waar we bijstaan en dat we wakker moeten worden. En dat is heel goed, door websites als WTK worden er meer mensen wakker. Maar wakker worden is 1 ding, als we eenmaal wakker zijn, dan is de ellende in de wereld nog niet weg, dan begint pas het proces van strijd daartegen, in de hoop dat we voldoende mensen meekrijgen en we de elite kunnen verslaan. Niet met wapens, maar met de waarheid.

   Mensen zoals jou, die ons voorhouden dat de elite al wordt opgepakt en dat de wapens in beslag zijn genomen, zorgen bij een aantal mensen voor het gevoel dat ze onderuit gezakt kunnen gaan zitten”: “Ah, gelukkig, we worden geholpen, hoef ik zelf niets te doen.”

  10. Ja Paul, we worden door banken bestolen, vaccinaties worden gegeven om ons ziek te maken, oorlogen worden bewust gestart en in stand gehouden om angst op te wekken, de pharma maffia maakt ons ziek ipv. gezond, allemaal juist het tegenovergestelde om nog meer miljarden op te strijken en nog veel meer dat niet in de haak is. Hier op WTN kunnen mensen wakker worden, hoewel reincarnatie er bij sommige mensen niet in wil. Maar welke strijd zouden we moeten gaan voeren?
   We gaan het oplossen met de waarheid zeg je maar hoe? Niet meer stemmen? Demonstreren? Met hooivorken naar Den Haag? Wat wil je dat we gaan doen? Die banken gaan toch wel omvallen, het gespuis gaat toch wel opgepakt worden, de chaos gaat onvermijdelijk nog even groter worden, wees daar maar op voorbereid. Maar dat is de grote schoonmaak die er bij hoort. Je moet het zo zien, eerst worden een een paar vieze mee eters en vette etterpuisten zichtbaar, die worden vervolgens uitgeknepen en dat is vies. Maar daarna, als die littekens ook opgelost zijn heb je weer een prachtig gladde huid. Maak je dus niet al te druk over de chaos, die hoort er nu eenmaal onlosmakelijk bij als je van dergelijk geteisem verlost wil worden, die geven niet zomaar op. Verder niets om je zorgen over te maken als je niet aan de kant van die nazi’s staat. Sta je daar wel dan heb je misschien reden tot paniek in deze nieuwe tijd, kennelijk karmisch nog iets uit te werken maar ik besef dat deze opmerking olie op het vuur is van anti reincarnatie mensen. Maar dat is dan maar zo.

  11. Cristina.
   Waar jij in geloof is geheel aan jou maar mensen doen hun best om de waarheid naar buiten te brengen zodat ogen open gaan en sommigen doen dat door hier te reageren.
   Volgens jou komt alles zo,n beetje vanzelf goed dat is fijn maar om dan constant over buitenaardsen te blijven schrijven is een ander verhaal dat zou best wel eens een op gang komend gesprek kunnen verstoren wat ikzelf best wel jammer vind en geschrijf van anderen waardeloos.
   Daarom is mijn mening dat je best wel kan en mag schrijven wat je wilt maar doe dat dan aub op sites of andere plaatsen die over het onderwerp buitenaardsen gaan dank je wel.

  12. Nog wat Paul, David Wilcock belooft niets, hij laat mensen veel van de andere kant van de sluier zien. Dat evolutie geen dood ding is bijvoorbeeld. Believe it or not zegt hij vaak. Dat zouden de huidige en zieke machthebbers graag willen en ze doen er ook alles aan om de evolutie te stoppen, gezien het gedebiliseer van bekrompen zielen die denken nog serieus genomen te worden. Dat David Wilcock al jaren geleden begonnen is om de mensheid wakker te schudden is logisch. Dat kost veel tijd en wil dus niet zeggen dat het onzin is maar dat het veel tijd kost. Verklaar anders even hoe Edgar Cayce aan zijn helderziendheid kwam, dat hij nu weer als David Wilcock op aarde is om zijn missie af te maken. Doe ermee wat je wilt, naast je neer leggen mag ook. Jij kan het dan allemaal onzin vinden, dat wil niet zeggen dat het onzin is.

  13. Best Arnold, met de waarheid naar buiten brengen horen die E.T’s bij.
   Ik begrijp dat het jouw pet te boven gaat maar net als tegen Paul zeg ik ook tegen jou, jij mag het dan onzin vinden, dat wil niet zeggen dat het onzin is.

  14. Christina.
   Begrijp me niet verkeerd maar ik zeg niet dat het onzin is want dan had ik dat allang in deze bewoordingen geschreven.
   Of er in het universum krachten/objecten aanwezig zijn weet ik dus niet dat zou misschien mogelijk kunnen zijn maar je begrijpt toch wel dat wanneer mensen die daar niet in geloven en dit dan lezen zouden kunnen denken ……vul het zelf maar in.

  15. Het is bijn onbegonnen werk Christina om jou iets te laten inzien. Ik sta volledig aan jouw kant, ik denk er net zo over. ALLEEN, ik ga door ervaring NIET akkoord met jouw opvatting over buitenaardsen met mooie beloftes voor de mansheid. We moeten het zelf doen. En als we ons niet goed voorbereiden, dan komen na die vette puisten en mee-eters weer gewoon dezelfde schoften aan het bewind. Of dacht je dat zoiets gewoon vanzelf ophoud te bestaan? Vandaar mijn opvatting dat je je aan de feiten moet houden, en we met zijn allen moeten werken aan een daadwerkelijk betere wereld.

 7. Hoi Guido.
  Wie is Janneke Monshauer ?
  Wat is die NWO.soms ook JWO genoemd nou eigenlijk?
  Waarom zie ik altijd logo’s van een pyramide en alziend oog bij die NWO/JWO ?
  Kun jij Guido of een andere meelezer/poster mij deze vraag beantwoorden na eigen onderzoek te hebben gedaan?

  1. Merci TReoWD,

   leuke site, achter de samenleving, heb hem geprint en stuur hem een beetje rond, duidelijker kan het niet !
   groet Jenne

 8. Ik luister net naar het nieuws op radio 2, het is 3 jan, 2016, 17.00 uur. Ene Bellingcat weet de wereld te melden dat er 12 Russische militairen betrokken waren bij de buk raket die de MH 17 heeft neergehaald.
  EN NU IS DE MAAT VOL. Bellingcat is al maanden geleden ontmaskerd als een intrigant, een verkondiger van CIA propaganda.
  Hoe durft de NOS deze blasfemie te verspreiden, denk je als weldenkend mens, en je beseft tegelijkertijd dat het restje vertrouwen dat je in onze media nog had,net het raam is uitgevlogen.
  Ik ben verontwaardigt en heel erg kwaad op mij vroegere collega’s.
  ( Als cameraman heb ik 20 jaar voor zowat alle rubrieken gewerkt, van 2 vandaag tot 1 vandaag, SBS hart door Holland, parlementaire verslaggeving RTL 4 ( Frits Wester en collega’s), ENZ. Kortom, 20 jaar in de Nederlandse media als cameraman die natuurlijk altijd scherp moest schieten. Ik heb scherp opgelet. Ik dacht dat ik te maken had met journalisten. Wat een ongelooflijke luie donders zijn dat zeg, qua onderzoek naar hun items. Ze gaan achter de berichten uit andere media aan: ANP en de kranten. Echt waar. Kritische vragen en idem blik, vergeet het maar.
  Maar nu terug naar het net uitgezonden bericht over Bellingcat en de MH 17. Deze propaganda brengt ons aan de rand van WO3.
  Oekraine: de navo zit nu met manschappen en materieel compleet aan het front in de Donbass, klaar om Rusland aan te vallen.
  Wist U dit?
  Waarschijnlijk wel. Maar beseft U dat de VS samen met Europa klaarstaat om een alles vernietigende nucleaire oorlog te ontketenen, die niemand kan winnen. Bent U hiervan doordrongen?
  En nee, het zal wel meevallen, want welk zinnig mens zou dit overwegen, laat staan uitvoeren? Nou, geen enkel zinnig mens zou dit maar enigszins overwegen.
  Maar de leiders op onze planeet leven in een dimensie die niets, maar dan ook helemaal niets te maken heeft met het welzijn van de wereldbevolking of welk pas geboren kind op aarde, hoe dan ook. De leiders van welke sector dan ook op onze planeet behoren tot een aparte klasse. Deze ” mensen” kennen geen empathie, ze hebben een dode ziel, zijn meedogenloos en gaan letterlijk over lijken, het zijn psychopaten.
  Ik weet dit omdat ik ze veelvuldig voor de lens heb gehad.
  En nu.
  Wie het weet mag het zeggen.
  Dit nieuws bericht van 17.00 uur ,( 12 russen die de bukraket bedienden ect ). Eens kijken of het ook in het 8 uur journaal zit of om half 8 bij RTL nieuws.
  Ik ben Benieuwd.

  En, o ja, een gezond 2016!

  1. Christina, je blijft gechannelde kulverhalen de wereld in helpen: ER IS GEEN militair industrieel complex stilgelegd, dat is er niet!! Hou toch op met dergelijke onzin, of geef hier dan de links naar geloofwaardige mensen die dat beweren, liefst wat militairen van bepaalde rang, maar die ZIJN ER NIET!! Laat je niet gek maken door gechannelde berichten zogenaamd afkomstig van buitenaardsen die de mensheid komen helpen. Gezien de ellende in de wereld en de corruptie van de elite lijkt het er meer op dat er buitenaardsen zijn die met de elite samenwerken en de meest gore politiek met de mensheid bedrijven.

  2. Fijko,
   Terug naar de feiten. Je hebt geen vertrouwen in Bellingcat. Wat klopt er niet aan hun verhaal dat 12 Russische militairen betrokken waren bij de buk raket die de MH 17 heeft neergehaald. Graag goed onderbouwd

  3. Niet met de bedoeling om voor Fijko te antwoorden maar gewoon wat mij opgevallen is het volgende.
   Op het NOS journaal lieten ze een persoon zien voor het scherm van een computer en die wees op het scherm een nummer of herkenningsteken aan op een tank met raketlanceerinstallatie welke wederom op een oplegger stond,dit zegt echter niets over de betrokkenheid van de tank met raketlanceerinstallatie bij de ramp met MH 17.
   Wederom zeggen zij dus bewijs te hebben alleen laten ze dat ook nu weer niet zien.

  4. Tjonge Arnold, is dit alles wat je hebt in te brengen? Laat Fijko dan zelf maar antwoorden. Het onderzoek is nog altijd in volle gang. Natuurlijk krijg je dan geen zaken te zien die het onderzoek kunnen verstoren. Lijkt me een logische.

  5. Arie.
   In 11.4 vraag je mij of dat alles is wat ik in te brengen heb en je hebt het over logisch.
   Nee dat is niet alles wat ik in te brengen heb want dat jouw intelligentie niveau niet zo hoog ligt zal ik duidelijk uitleggen aan de hand van mijn logica.
   In 14.18 zeg je dat je wetenschapper bent wat een grove belediging is voor echte wetenschappers omdat je daar simpelweg te dom voor bent.
   Mijn uitleg eerst slijm je om vertrouwen te krijgen waarna je gelijk op achterbakse wijze negatief commentaar op de reacties geef en op deze fora zoals jij het noemt om vervolgens Paul te adviseren zich niet teveel te laten afleiden door deze fora omdat dat alleen maar tijdverlies zou zijn (14.20)daarom is mijn logische verklaring dat jij zoals wij dat hier noemen een TROL bent en daar komt bij als deze fora alleen maar tijdverlies is zoals jezelf schreef is dat dan niet zonde van jouw tijd?Hoe dom kan iemand zijn terwijl hij zichzelf hoog inschat?

  6. Beste mensen, pijn, verdriet en boosheid blijven, zo, altijd.
   Jullie weten als geen ander dat uit negatieve gevoelens niets voort komt. Ik wens jullie warmte, liefde en al het goede, meer nog dan dat. E-mailen/reageren leidt bij een negatieve mindsetting tot vaak meer onbegrip.
   Dat is toch niet wat we willen? Koester de overeenkomsten en blijf vooral goed! lezen, want daar komen de meeste irritaties bij vandaan. Als je het niet meer zeker weet, ga terug en lees, lees goed zonder hoogopgelopen emotie. Neem de tijd, het is mogelijk…
   Hartegroet aan allen, Odette

  7. Beste Fijko,

   Ik geloof je helemaal, en sta naast je, of het helpt weet ik niet, soms vallen de ijspegels van het plafon, geen probleem zij worden van zelf tot ongevaarlijk water.
   Natuurlijk is de Media een zooitje, het is een grote liegende kliek, en veel mensen zijn hun geweten tijdens het betalen van hypotheek en andere schulden, verloren, weten ze veel, nee ze weten niet veel!
   ach een die beste psychopaat Obama staat te huilen, over al die mensen die hij met zijn Drones heeft afgeslacht, en zijn gevoerde oorlogen, wat een vertoning.
   Groet Jenne

  8. Jammer Arnold, dat je het niet begrepen hebt. Paul en Odette zijn het wel met me eens. Zij snappen wel hoe constructieve communicatie discussies verder kunnen helpen en zijn daarin dus veel verder dan jij.

   Tijdverlies? Dat hangt van jou af. Ik probeer je te helpen, maar als je het niet oppakt is het inderdaad tijdverlies. Doe je best!

  9. Zie 14.9-14.12-14.14-14.15-14.16-14.17 en vele andere.
   Wie snapt het hier nu niet?
   Heb ik toch gelijk dat je dom bent als je tenminste snapt wat ik bedoel.

  10. Arnold, het eindigt met 14.19 en 14.20. Waarom noem je die niet? Dat verraadt hoe selectief je nieuws tot je neemt.

  11. Zo is dat, Odette. Arnold is er stil van. In al mijn domheid heb ik hem heel soepeltjes in de hoek gedrukt en ontmaskerd;
   Arie – Arnold 3-0!

  12. Nee hoor ik ben er niet stil van maar ik was elders aan het reageren vandaar maar ook dat snap je natuurlijk weer niet dat iemand maar op 1 plek tegelijk kan zijn.
   Dus alle discussie met jou is zinloos want je begrijpt als wetenschapper verdomd weinig pardon niets.
   En ga nu niet lopen roepen dat je weer geen antwoord krijg want dat is wel zo afgezaagd.

  13. Maak je geen illusies Arie voor je met de winst wegloopt. Het ging er helemaal niet om wie wint of niet, ik zag slechts ritsen cijfers en een heleboel geruzie. Dan schiet ik in de lach, sorry… 🙂

  14. @ odette
   Precies zo mooi als sommige draaien zijn in een draadje is het nog steeds geen wedstrijd! Wilde we nou juist niet af van die competietiedrang? Ikke wel

  15. Een mooie gedachtegang ter overdenking ( kan het niet nalaten hem nog eens te poneren)
   Gaan we voor discussie = strijd om het gelijk
   Of gaan we voor dialoog = samenspraak
   Als ik mag kiezen weet ik het wel ( hoewel ook ik af en toe in een discussie meega… gevalletje van jammer)

  16. Marcel 11,17

   helemaal waar Marcel, maar ja hè, we zijn nog steeds niet foutloos, maar het is dom en naïf, en het duurt lang voor dat je geleerd hebt je ongelijk te bekennen, maar dit maakt je ontegenzeggelijk sterker, groet Jenne

  1. Christina, dat ze regelmatig worden gesignaleerd hoef je mij niet te vertellen, 12 jaar lang was de website ufowijzer van mij. Al meer dan 40 jaar ben ik met het UFO-fenomeen bezig en geloof me, als dat fenomeen werkelijk niet zou bestaan, dan was ik daar al jaren gelden achter gekomen, maar het fenomeen bestaat voor 100%. Wat het precies is weet ik niet, het duidt inderdaad op buitenaards bezoek, maar ik en jij hebben daar geen bewijs voor, dus kan ik niet voor 100% beweren dat het daadwerkelijk om buitenaardsen gaat.

   Ik pleit al jaren om onbevooroordeeld onderzoek naar het fenomeen zodat we er misschien achter kunnen komen wat het nu werkelijk is. Dat daarbij ook de gevestigde media voorop staat om het fenomeen belachelijk te maken hoef ik jou niet te vertellen. Maar wat ik bepaalde mensen ook al jaren kwalijk neem, is dat zij het fenomeen van binnenuit belachelijk maken, dat zijn mensen die ook weten dat het UFO-fenomeen reëel is, maar daar beweringen bij gaan uiten die ze via vage mediums horen en dat aan de buitenwereld kenbaar maken als de pertinente waarheid. Daarmee maak je een fenomeen juist belachelijk.

   Houd je aan de feiten, gewoon de bouten en de moeren, en als er dan ooit daadwerkelijk een goed en onbevooroordeeld wetenschappelijk onderzoek komt, wie weet blijkt dan dat het om buitenaardsen gaat die ons willen helpen. Maar als je het hele fenomeen in ogenschouw neemt zoals het zich de laatste 60 jaar heeft afgespeeld, dan duidt het in niets op hulp aan ons. Het is eerder een onafhankelijk fenomeen dat zijn eigen gang gaat, het doet wat het blijkbaar moet doen en de meeste mensen die er werkelijk mee in nauw contact zijn gekomen, zijn er beslist niet beter van geworden, kijk maar naar de ontvoeringsslachtoffers of de boeren die inmiddels al tienduizenden stuks vee zijn kwijtgeraakt, ongevraagd verminkt in hun weides achtergelaten of gedropt.

   En zoals ik vorige week al schreef, de channelaars waarin jij gelooft, hebben jaren geleden al beweerd dat de ontvoeringen en de dierverminkingen zijn gestopt omdat er volgens hun een akkoord was bereikt tussen die buitenaardsen en onze regering, of dat de goede buitenaadsen de kwaden hadden gestopt. Dat is een KUL verhaal, de ontvoeringen en de dierverminkingen gaan tot op de dag van vandaag onverminderd voort. En nogmaals, zijn het buitenaardsen die het doen? Het heeft er alle schijn van ja, maar zeker weten doen we dat niet!

  2. ”Houd je aan de feiten, de bouten en de moeren”, bedoel je daar de msm mee? Dat zijn volgens jou de feiten? Hahaha en je denkt dat ik je dan nog serieus neem. Volgens mij heeft Benjamin Fulford, David Icke en David Wilcock en al die andere visionairs het veel meer bij het rechte eind. Maar ik begrijp dat de msm daar onmogelijk mee aan kan komen. Geeft niet, die neem ik toch al heel lang niet meer serieus.

  3. @ Paul, het zijn niet alleen de channelings, het is ook wat de bijbel en de koran zegt, de Hopi prohecy, vele andere natuurvolkeren, zieners als Edgar Cayce, nu gereincarneerd als David Wilcock, zelfde horoscoop, dezelfde gave, maar dat had ik je vorige week al verteld.

  4. @ Paul, onbevooroordeelde onderzoeken naar UFO’s en E.T’s hebben weinig zin. Als je tenminste groepsonderzoeken op wetenschappelijk academisch niveau bedoeld, die zgn. ‘onafhankelijke’ onderzoeken, omdat het een andere dimensie aangaat dan mensen die dergelijke onderzoeken uitvoeren. Dat zijn steevast 3D’ers met de gewenste uitslag al in het laatje. Het is een innerlijk weten, onoverdraagbare kennis. Maar nogmaals, ik hoef niemand te overtuigen en ga niet nog eens herhalen wat ik al getikt heb. Maar je bent geloof ik ook een Anton Teuben basher dus zijn we wat dit onderwerp wel uitgepraat wat mij betreft. Het is simpel, je bent klaar voor iets of niet.

  5. Christina.
   Als die buitenaardsen volgens jou het zo goed met ons voorhebben waarom zijn er dan alleen al in de eerste en tweede wereld oorlog bijna 100 miljoen doden gevallen?
   Waarom hebben zij dan niet eerder ingegrepen?
   En ik volg meer dan alleen het NOS journaal ik lees ook nog wel eens boeken of andere informerende bronnen.
   Het NOS journaal lees ik als door een filter en geloof echt niet alles wat zij willen dat wij geloven.

  6. Arnold, 22.48: in WW1 en WW2 zaten we nog niet in het Aquarius Tijdperk, toen zaten we nog niet in de photonbelt. Toen waren de belangrijke tijdperken nog niet aangebroken, de Maya kalender nog niet afgelopen, nog in het Kali Yuga tijdperk, nog een andere belangrijke tijdslijn is zojuist afgelopen maar die naam is me even ontschoten. Kortom, door de stand van de planeet en de inkomende hoge energieen is het onmogelijk om nog in negatieve oorlogs, uitbuiting en andere ellende te blijven steken. Onmogelijk. Het kan dus kosmisch gewoon niet meer. Maar laat je nog even lekker op de kast jagen, mijn zegen heb je.

  7. Het aquariustijdperk is op de schaal van de eeuwigheid niet met een jaar te benoemen helaas.
   Alles gaat gradueel.
   Wat is tov 2012 drie jaar tov onze tegenwoordige tijd?
   Een druppel op de gloeiende plaat, een waterdruppel op onze oceanen.
   Een foton in het eeuwige licht.
   Dus dat niet in het A tijdperk zaten is volledige bullshit.
   Alle oorlogen zijn in wezen exact hetzelfde, en er zijn er velen geweest.
   En er is in dat opzicht nooit vrede geweest, althans niet sinds minimaal 2000 jaar.

  8. Goed filmpje Anna. Het laat zien wat werkelijk belangrijk is, nu…
   En voor het moment nu, lekker slapen, t’is weer laat, groetjes Odette

  9. Christina, je allereerste zin die je op mijn reactie schrijft is: ”Houd je aan de feiten, de bouten en de moeren”, bedoel je daar de msm mee? Jij hebt blijkbaar nooit een reactie van mij goed gelezen of begrepen, heb je mijn artikelen wel eens gelezen?

  10. @ Paul welke feiten bedoel je dan? Want is het wel zo dat ontvoeringen en dierverminkingen door E.T.’s tot op de dag gewoon doorgaan? Dat zijn bv. jouw feiten en niet de mijne.

  11. De feiten: http://www.ufowijzer.nl/Dierverminkingen.php

   Ik sta op het punt om twee artikelen te vertalen die gaan over de dierverminkingen van afgelopen maand december. Zie onder: January 2, 2016 – Part 1: All White Charolais Bull Mutilated in Kansas. https://www.earthfiles.com/

   De dierverminkingen ZIJN NIET gestopt! Ik breng met deze vertalingen NIET het bewijs dat het buitenaardsen zijn die het doen, hoewel het bijna niet anders kan, maar 100% bewijs heb ik niet.

   Volg de onderzoekers naar de ontvoeringen en je zal zien dat ook die gewoon doorgaan. Alweer is dat geen 100% bewijs dat het buitenaardsen zijn die het doen, maar de aanname dat ze het zijn past als het glazen muiltje aan de voet van Assepoester. Alleen hebben wij binnen de UFO-gemeenschap geen 100% bewijs daarvoor. Dat bewijs ligt waarschijnlijk wel ergens bij de Amerikaanse luchtmacht, maar die gaan het ons niet geven.

  12. Wie zegt dat die dierverminkings onderzoeken zuiver op de graat zijn? Het kunnen met het grootste gemak msm gekkies zijn die de mensheid strak in de angst mode willen houden betreft E.T’s. Ze zijn nog al niet bzig met de mensheid hun kant op te laten denken. Liegen en de boel besodemieteren is hun core business. Ze hebben er baat bij dat er geen E.T’s bestaan en er niet in geloofd wordt want dan zijn zij de masters of the universe. Dat snap je toch wel Paul?

  13. @ alle reageerders op dit draadje
   Bij deze eerst maar alvast mijn welgemeende excuus omdat ik de knuppel in het hoenderhok ga gooien en vervolgens rustig ga kijken welke kippen op gaan springen.Komt ie…
   Is het nou echt zo moeilijk om je voor te stellen dat er zaken aan de hand zijn die eerder gelooft dienen te worden dan bewezen? Zou het bv. niet kunnen dat er een platte aarde naast die ronde bol bestaat , en dat dat voornamelijk ligt aan welke perceptie je aanhangt welke waarheid je beleeft? Kan het dan ook niet zijn dat er werkelijk zieners zijn die niet te bewijzen zijn , maar waarvan je op je blote voeten kunt aanvoelen dat ze het bij het rechte eind hebben?
   En als laatste waarom wil toch iedereen zijn gelijk aan anderen opdringen ? Nou zet hem op !

  14. Marcel 12,14

   Te laat, het hoenderhok is leeg, alle hoenders zijn met de feestdagen verorbert.
   Ze willen de waarheid niet zien, als het ze te na komt sneeuwen ze het onder met het lead motief, Alians en vliegende voorwerpen, groet Jenne
   Nog een goed jaar, en hopelijk positieve gebeurtenissen voor jullie bewoningen !

  15. Christina, ja hoor, de feiten (de boeren met naam en toenaam en honderden foto’s van de dierverminkingen) zijn gemanipuleerd. Jij leeft duidelijk in een wereld die compleet verschilt van deze wereld. Geloof lekker vage verhalen van chanellaars die nog nooit zijn uitgekomen, en ooit zal je echt wakker worden!

  16. Marcel, ik zal dan als eerste kip opspringen. Ik begrijp niet goed hoe je het allemaal bedoeld. Beweer je bijvoorbeeld dat je op je blote voeten kan aanvoelen dat de channelaars waarop Christina blind vaart het bij het rechte eind hebben?

   Zo ja, ik heb hier een stapel boeken uit de jaren ’50 liggen die allemaal gaan over gechannelde boodschappen van buitenaardsen. De namen (Ashtar) zijn hetzelfde en de teksten (allemaal beloftes) zijn krek hetzelfde als van vandaag de dag, maar helaas, de wereld is er niet beter van geworden. NIETS is ervan uitgekomen.

   Ik schreef het volgende in 2008:

   Ik sta niet bij voorbaat negatief tegenover paranormale gaven en het channelen dat wordt gedaan door mediums, wie ben ik om te beweren dat zoiets volslagen onmogelijk is? Maar ik verwacht wel dat er, al is het maar een heel klein beetje, iets tastbaars uit dergelijke gaven tevoorschijn komt, zeker als je dat op het UFO-fenomeen gaat betrekken. De voorspelling gedaan door veel grote mediums voor afgelopen 14 oktober 2008, namelijk dat er gigantische UFO’s te voorschijn zouden komen (die niet kwamen), is echter het sprekende voorbeeld dat dergelijke informatie niet te vertrouwen is.
   http://www.ufowijzer.nl/tekstpagina/Anton%20Teuben%20Goeroe.htm

   En mocht je van mening zijn dat er verschillende werelden naast elkaar bestaan, wie weet, maar dan woon ik in een heel andere wereld dan die van Christina.

   Overigens, de reactiemogelijkheid onder de artikelen op WTK is toch juist bedoeld om met elkaar te discussiëren? Als we allemaal hetzelfde denken hoeven we ook niets te schrijven!

  17. Paul,

   in antwoord op 12/17

   Wetenschappers stellen duidelijk: ZIEN IS GELOVEN

   en religieuzen beweren: GELOVEN IS ZIEN

   vandaar dat wetenschap en religie steeds recht over elkaar zullen staan.

   Ik geloof eerder quantumfysicy welke het wetenschappelijke aan het spirituele koppelen en stellen dat de uiteindelijke uitkomst bepaald wordt door de waarnemer. Een electron is in superpositie , multidimensioneel en wordt pas een deeltje wanneer hij wordt waargenomen.

   Paul,

   ik geloof stellig, ben geen wetenschapper , dat er inderdaad waarschijnlijke, parallelle werelden naast elkaar kunnen bestaan. Wij leven in een multidimensionele wereld.

   De wereld welke we waarnemen is afhankelijk van onze resonantie , onze overtuigingen en onze intenties.

   Het is dus inderdaad mogelijk dat jullie werelden elkaar even raken maar het verdere verloop van jullie wereld inderdaad uit elkaar zal gaan.

   Verder moet ik ook bekennen dat er ook veel verzonnen verhalen de ronde doen, ingegeven door mytomanen en mensen met verschillende intenties.

   Hier moeten we vertrouwen op ons onderscheidingsvermogen maar helaas ben ikzelf ook te vaak op mijn bek gegaan.

   Misschien is onze enige taak op deze WERELD, ‘diewelke je kiest’ om te ontdekken dat wijzelf de schepper zijn van onze wereld.

   Als we dat kunnen aanvaarden is er geen sprake van schuld en zonde en kunnen we als we over de finesse beschikken de wereld scheppen zoals we die willen.

   Uiteraard kan iedereen de wereld die hij schept zo complex maken als hijzelf wilt. Daarom dat ieder zijn eigen perceptie van de waarheid steeds als waarheid zal bestempelen. Groei is wanneer je buiten deze perceptie kunt stappen en je eigen oordeel in vraag kunt stellen.

  18. “Misschien is onze enige taak op deze WERELD, ‘diewelke je kiest’ om te ontdekken dat wijzelf de schepper zijn van onze wereld.”
   Ga dat bijvoorbeeld eens met een uitgestreken smoel aan mensen in oorlogsgebieden uitleggen. Ik zou het zelf niet durven 🙁

   Nog een toefje karma er bovenop en o wat zul je lekker slapen van hecke peter.

  19. koekje,

   in antwoord op 12.19

   Zoals in mijn betoog beschreven van 12.17 beleeft iedereen zijn waarheid vanuit zijn eigen referentiekader. Ik beweer dus geenszins de waarheid te hebben.

   Het is waar dat ook ik vele vragen heb bij wat gebeurt in onze wereld. Ik begrijp dus helemaal jouw reactie op mijn topic.

   Ook ik probeer naar de redenen te zoeken waarom dingen gebeuren zoals jij die beschrijft! En dit doe ik geenszins met uitgestreken smoel!

   Integendeel zelf, ik probeer, omdat ik geloof dat ALLE oorlogen uiteindelijk economische oorlogen zijn maar vaak verkocht als religieuze, zo weinig mogelijk te participeren aan onze economie.

   Dit omdat ik geloof dat we in onze ontwikkeling als essentie beide kanten van hoe de balans uitslaat moeten beleven.

   De mate waarin we deelnemen aan deze economie of profiteren ervan zal uiteindelijk tot gevolg hebben dat we ook moeten ervaren wat dit profitariaat tot gevolg had. Gezien het hier gaat om een vrije wilsbeleving kan hier geen sprake zijn van boete en schuld.

   Vandaar dat de Boeddha zei de middenweg te bewandelen.

   Dat we als collectief , de mensheid in zijn geheel, hierin een grote verantwoordelijkheid dragen is een feit. Vandaar dat alles start met de bewustmaking van de mens.

   Ik vertaal hier mijn geloof van vandaag en dus niet de waarheid. Waarheid is een groeiproces en vraag me af of een mens wel oud genoeg kan worden om die te vatten.

  20. Om mijn betoog van 12.18 verder uit de doeken te doen!

   volgend filmke van Nassim Haramein.
   Hoe hij als onderzoeker van de heilige geometrie en als mathematicus is gekomen tot de vector equilibrium (crossing de event horizon)

   en hij uiteindelijk nu de wetenschap helpt met zijn spirituele versie van de unified field theory

   https://www.youtube.com/watch?v=1zjppOA7FiU

 9. Wat door de MSN media verzwegen is maar wel bepalend was voor de toekomst van Europa.
  De verdragen:
  1.Het verdrag van Maastricht.Herstructureerde de EU en opende de weg tot politieke integratie waarmee de elite een grotere mate van macht over de naties kreeg.(ondertekend op 7 februari 1992).
  2.Het verdrag van Amsterdam.Bracht zaken met betrekking tot het vrije verkeer van personen binnen het juridische raamwerk van de EU.
  Dit maakte het noodzakelijk om informatiesystemen in het leven te roepen op Europese schaal,waardoor de elite grotere mogelijkheden kreeg om zich in de privelevens van de Europese burgers te mengen(ondertekend op 2 oktober 1997).
  3.Het verdrag van Nice.Voerde een bevoegd meerderheids-systeem in van de raad van de EU,waarmee de mogelijkheid van individuele leden van de EU staten werd verminderd om zich te verzetten tegen de belangen van de elite.
  Als gevolg van deze verandering bezitten de voornaamste drie elite landen(Duitsland,Frankrijk en Groot Brittannië)samen met Italy het machtsevenwicht in de raad.(ondertekend 26 februari 2001).
  4.Verdrag van Lissabon.De “vergadering aangaande de toekomst van Europa een lichaam dat werd voorgezeten door de Franse president Valery d,estaing,was oorspronkelijk begonnen met werken aan een “Europese grondwet” in februari 2002.
  Het ontwerp werd aan een EU top in juni 2003 gepresenteerd en werd in juni 2004 aangenomen.
  In mei 2005 stemde het Franse volk in een nationaal referendum NEE tegen deze grondwet,in juni 2005 stemde ook Nederland in een nationaal referendum TEGEN, de grondwet werd vervolgens opzij gelegd voor een bedenktijd.
  In januari 2007 nam Duitsland onder Angela Merkel,het presidentschap van de EU over en verklaarde de bedenktijd als voorbij.
  Twee maanden later werd in maart de verklaring van Berlijn-dat het voornemen van de EU lidstaten omschreef om tijdig,voor de verkiezingen voor het parlement in 2009,met een nieuw Europees verdrag in te stemmen-met algemene stemmen door alle EU lidstaten aangenomen.
  De tekst van het nieuwe verdrag dat nu als het verdrag van Lissabon werd aangeduid werd op 4 juni 2007 vrijgegeven.
  Tot grote schrik van de Fransen en Nederlanders bleek dat 86% van de artikelen overgenomen waren uit de verworpen grondwet.
  Valery d,estaing de voornaamste samensteller van de grondwet heeft zelf toe gegeven toen de verbijstering omsloeg in woede dat de verschillen tussen de grondwet en het verdrag van Lissabon gering waren en ver te zoeken en meer schoonheidscorrecties waren dan werkelijke veranderingen.
  Ondanks dit openlijke bedrog werd door de 27 leiders van lidstaten dit verdrag op 13 december 2007 ondertekend en op 1 december 2009 tot Europese wet verklaard.
  Artikel 1 van de amendementen op het verdrag van de Europese unie en het verdrag dat de Europese gemeenschap vestigde,opgenomen in het verdrag van Lissabon,stellen vast dat “de Unie de Europese gemeenschap zal vervangen en opvolgen” aansluitend hierop stelt Artikel 46A dat “De Unie een rechtspersoon zal zijn.
  De Europese gemeenschap waarvan 27 staten lid waren stopte hiermee met bestaan.
  DIT IS WAT DE NOS/RTL EN ALLE ANDERE MEDIA HADDEN MOETEN VERTELLEN,MAAR NIET GEDAAN HEBBEN.

  1. Dit was ik nog vergeten.
   Met de oprichting van EURATOM als onderdeel van de verdragen van Rome en de ondertekening van de verdragen van Rome in 1957 hadden de NV medeplichtigen van de elite toegang tot nucleaire technologie.

  2. de overname van de Verenigde Nazies gaat om het globale wereldwijde internationale I.G. Chemische Olie en Pillen-Drugs Cartel, ze laten ons nog liever verelenden en tegen elkaar te pletter (bek)vechten dan zelf 1 euro winst inleveren;

   poging 1; ww1
   poging 2; ww2
   poging 3; ww3
   poging ?; ???

   ze zijn nooit werkelijk weg geweest.

   https://de.wikipedia.org/wiki/Verelendungstheorie

   http://www.encyclo.nl/begrip/bekvechten

   The Nazi Roots of The “Brussels EU”

   by Paul Anthony Taylor, Aleksandra Niedzwiecki, Matthias Rath and August Kowalczyk
   http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/sociopol_germany14.htm

   http://www.bibliotecapleyades.net/archivos_pdf/nazi-roots-brussels-eu.pdf

  3. wat heb je als sol-dier nodig? ;

   brandstof
   blikvoer
   drugs-pillen
   hospitalen
   staal en kruit
   een gestagneerde voorspelbare (manageable) stimulus-response koker-mind zonder soul; let op a.k.a. ‘Scientism’ (scholing en fluoride, ophokking veroorzaakt vanzelf atrofie van body & mind dusz consumeren = verrotten verteren door het riool als voedsel te leren zien door reclame advertising.)

   http://www.encyclo.nl/begrip/atrofie

   er zijn wel degelijk andere manieren van kennis verwerving.

   John Taylor Gatto Interviewed by Alex Jones (3 Conversations)
   https://www.youtube.com/watch?v=TDZVHaqEFWE

 10. Hier ben ik nog een keer.
  Deze dag is de eerste keer dat ik op deze site ben met een post.Ik heb een bericht over een ongelooflijk NOS bericht geplaatst.
  Het is een vooraankondiging van veel ellende. Kijk maar naar het sprookje van , naar nu blijkt, 20 Russische militairen die allemaal op de hoogte zijn van het afvuren van een buk pllffffffffff……
  Uit en grote zwarte hoed tovert de nato plotseling 20 getuigen van onberispelijke Russische/ Oekraïense , komaf die ter plekke waren, of indirect betrokken,of via familie, of hoe dan ook. Maar moeten het nu opgeven ,lieve mensen, om de onderste steen boven te krijgen.we worden door leugens en propaganda compleet belazerd. Porochenko heeft de MH 17 met zijn straaljagers neergehaald. Er is overweldigend bewijs voor. Maar waar blijven toch al die satelliet beelden, wat staat er op de voice recorders van de zgn black boxes.Wat gebeurd hier allemaal buiten ons om.
  En waarom??????????????????????????????

  1. Fijko, hoe meer mensen op een site als deze hun bevindingen verkondigen, des te beter…
   En liever laat dan nooit.
   Belangrijk dat mensen aansluiting zoeken waar ze in hun gemiddelde kring op afsluiting stuiten.
   Hoe meer dit doen, hoe minder anderen de ontkenning kunnen volhouden.

  2. Fijko,

   Je vraagtekens aan het eind zeggen genoeg. Je ontbeert iedere vorm van kennis om ook maar iets zinnigs te melden. Je roept maar wat en kunt dat op geen enkele manier onderbouwen. Op concrete vragen ben je niet in staat een antwoord te formuleren. Ken je plek en stel je wat bescheidener op.

  3. Ha!, Daar zullen we Arie hebben! Ook gestuurd door een redactie van een corrupte media outlet? Of een rancuneuze collega van Fijko? Of gewoon gevestigde media cameraman die nog niet wakker is geworden?

   O ja, doe geen moeite om om goed onderbouwde stellingen betreffende MH17 te vragen, HIER:
   http://www.wanttoknow.nl/?s=MH17

   Maar ja, als je zo gehersenspoeld bent dat je zeker weet dat goed onderbouwde stellingen en eerlijk nieuws alleen bij de gevestigde media is te vinden, tsja, dan kan ik je ook niet helpen, zielig voor je, maar mensen die niet willen…

  4. Ha Paul, die denkt te weten wat mijn achtergrond is. Helemaal fout natuurlijk en zichzelf daarmee meteen diskwalificeert tot vooringenomen complotdenker.

   Je noemt slechts 1 referentie en wel diegene waar je je thuis voelt: wantoknow. Dat heet kokervisie en met een dergelijke beperking is de wereld nooit veel verder gekomen.

   Zweef maar lekker verder in de eigen dimensie vol UFO’s en laat de echte wereld over aan verstandige mensen.

  5. Ha Arie, er staan vraagtekens achter mijn ‘vragen’ over wat je bent, dus ik ‘weet’ het niet, ik vraag het me slechts af. Maar ja, de vraagtekens van Fijke kon je ook al niet plaatsen, dus het zal een blinde vlek in je communicatievermogen zijn.

   De referenties die ik je gaf verwijzen naar andere bronnen, verzameld door WTK. In al die artikelen wordt steevast begonnen met de mening van de gevestigde orde (zonder enige vorm van voorzichtigheid en/of twijfel nagekwaakt of aangedikt door de gevestigde media), daarna wordt door EXPERTS (dus geen journalisten van de kranten en journaals waar jij je propaganda vandaan haalt) uitgelegd wat er niet klopt aan de mening over de toedracht van de gevestigde orde. Verder komen er OOGGETUIGEN aan het woord die jij nog nooit hun verhaal hebt horen vertellen, want je gaat me nu toch niet wijsmaken dat jij alle artikelen hier op WTK al hebt gelezen?! Gezien jouw hier ten toon gestelde onderdanigheid aan de gevestigde orde past dat absoluut niet bij je. Jouw mening staat vast, dus val mensen zoals jou niet lastig met andere of nieuwe feiten, want dat gaat er absoluut niet in.

   Wat kom je hier doen eigenlijk? Is de gevestigde orde niet machtig genoeg om gewoon door te gaan met wat ze al tijden doen, de mensen hersenspoelen met nieuws dat propaganda is?

  6. Arie, kom jij eens met feiten en stel je eens voor aan de bezoekers van deze site. Vertel eens hoe jij aan zoveel kennis komt zodat je alles en iedereen onderuit kunt halen met wat loze kreten. Vertel eens wat je achtergrond is dan? Ken jij je plek wel? Vertel eens wat over die plek. Doe eens verstandig en vertel het de mensen hier.

  7. Ha die Paul, valt wel mee hoor met mijn blinde vlek. De opties die je opvoert voor de vraagtekens geven duidelijk aan wat jouw insteek is: erg negatief en vooringenomen. Als je dat niet snapt schort er iets aan jouw communicatievermogen.

   Hoezo, wat kom je hier doen? Zijn mensen met een andere mening hier niet welkom? Is dit een sekte of zo?

   Mijn mening staat helemaal niet vast. Daarom kom ik ook hier net als op kloptdatwel.nl en andere sites. Ik maak gebruik van vele bronnen om mijn mening te vormen. Moet je ook eens doen. De wereld is namelijk niet zwart-wit.

   Je geeft af op de gevestigde orde, maar wat is jouw bijdrage aan de maatschappij behalve meninkjes op WTK? Mag ik vragen wat voor werk je doet in het dagelijkse leven?

   Omzigt van het CDA hoort bij de gevestigde orde. Wantrouw je die ook?

  8. Odette, ik ben even bezig met Paul, dus het is aan hem om te antwoorden. Jij mag meekoekeloeren

  9. Nou, privé postduif, lijkt dat wat? Of een telefoon? Ga toch weg, je weet dat je hier gelezen wordt en ongezouten de mening kan verwachten van een ander. Waarom ga jij niet weg, ik blijf! En de anderen ook, maak je jezelf geen illusies dat je het privérecht hebt hier.

  10. Ha die Arie, denk je dat ik alleen op wtk kom en uitsluitend daar mijn informatie vandaan haal, hoe simpel gedacht van je!
   Mensen met een andere mening zijn wel degelijk gewenst hier, maar wie begon er op Fijko in te trappen? Wie maakte de verpletterende eerste indruk uit naam van de gevestigde media al die zogenaamde complotten hier wel even aan de kaak te stellen? Gek he, dat je dan op je wenken wordt bediend en met hetzelfde kaliber wordt bestreden.
   Wat mijn werk betreft, ik ben exact een jaar geleden ontslagen. Overigens zit ik er totaal niet mee, ik heb toevallig vanmorgen de taart besteld waarmee ik as donderdag 7 januari mijn ontslagdag vier. Mag ik jou eigenlijk eens vragen hoe jij over Janneke Monshouwer denk, want daar gaat het artikel over.

  11. O ja Arie, ik vergat nog wat dingen, 12 jaar lang was de website ufowijzer van mij, soms meer dan 6 uur per dag werken aan artikelen en vertalingen. Maar ja, jij liet hier al ‘heel objectief’ weten dat Ufo’s een complot is, dus jij zal je daar dan beslist net zo lang als mij in hebben verdiept om tot die mening te komen. Inmiddels is mijn website in beheer bij Frontier.
   http://www.ufowijzer.nl

   Dan heb ik alweer een jaar of vijf een eigen website waarop ik aandacht besteed aan de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de koude kernfusie, iets dat jij misschien ook een complot vindt omdat de gevestigde orde heeft bepaald dat koude kernfusie onmogelijk is. Tsja, als je als politiek, orthodoxe wetenschap en gevestigde media weigert naar de feiten en het bewijs te kijken…
   http://www.e-cat.co.nl

  12. Ik word wat slordig geloof ik, vergeten in mijn eerdere antwoorden aan je Arie: Omtzigt is de spreekwoordelijke uitzondering op de regel, hij benadrukt nog eens duidelijk de corruptie in Den Haag. Hij was de enige die oa. vragen over Demmink durfde stellen. Maar ik vertrouw ze sowieso nooit, want het is standaard ja zeggen, en nee doen bij politici en Omtzigt kan zomaar 180 graden draaien.

  13. Ha Paul,

   Om te beginnen alvast gefeliciteerd met je 1-jarig jubileum.

   Ik ben wetenschapper en weet op basis van ervaring dat als je echt wilt weten hoe de vork in de steel zit, dan is de enige manier om je erin te verdiepen. En dan niet alleen wat lezen hier en daar, maar het ook echt uitspitten. Volwaardig onderzoek. Een dagtaak dus. Zoals jij nu doet. En vooral ook objectief het onderzoek ingaan. Doe je dat niet, dan resteert slechts een mening gebaseerd op wat anderen eerder hebben gevonden. Meestal zijn er dan meerdere kampen met tegenstrijdige meningen. Welk kamp moet je dan geloven? Dan kies je dus het kamp dat het beste past bij jouw beleving van de wereld. Maar waarom zou dat de goede keuze zijn?

   Het verbaast me enorm hoe stellig mensen zijn op dit soort fora. Ik neem aan dat niemand hier het volledige overzicht heeft van het MH-17 dossier, want niemand hier van ons werkt concreet aan dit onderzoek. Correct me, if I’m wrong. Dat verklaart mijn trap richting
   Fijko. Vormt hij onderdeel van het onderzoeksteam van MH-17? Ik vermoed van niet en dus leest en fltert hij vooral die zaken die passen bij zijn wereldbeeld en noemt dat “overweldigend bewijs”. Vinden jullie dat een sterke redenering? Daarom mijn oproep tot bescheidenheid bij het ventileren van meningen.

   Ik heb ook geen idee wat de waarheid van MH-17 is. Uiteindelijk moet je de onderzoekers hun werk laten doen, dan komt de waarheid uiteindelijk boven tafel. Zie Srebrenica, klimaatdebat, etc. Soms duurt het even, maar uiteindelijk sluit het net zich. Dit soort fora dragen daar in geen enkel opzicht toe bij en heeft dus ook geen status.
   Iemand als Omtzigt misschien wel, dus daar heb ik meer fiducie in dan de mensen hier.

   Jouw UFO werk (en kernfusie). Gewoon mee doorgaan! Maar tot nog toe zie ik niet hoe UFO’s (ervan uitgaande dat ze bestaan) de wereld beïnvloeden. En zolang ik dat niet zie en niemand mij ervan kan overtuigen moet ik aannemen dat ze niet bestaan. Idem dito voor een leven na de dood. En als doden contact kunnen maken waarom
   kan Ogilvie dan geen moorden oplossen? Anyway, we dwalen af.

   Janneke Monshouwer. Ik ken haar niet en haar boek heb ik niet gelezen. Is er wederhoor gepleegd met degenen die ze aanvalt? Dat zou op z’n minst moeten om er überhaupt een mening over te kunnen hebben. De reacties die ze tot nog toe heeft gehad stellen weinig voor:
   “Interessant”, tja wat zegt dat? en “geen enkele negatieve reactie”. Dat kan ook betekenen: ‘geen enkele positieve’ reactie of ‘helemaal geen reactie’. Wat me wel opviel in het interview is dat de vragenstelster
   heel stellig is en soms probeert Janneke Monshouwer dingen in de mond te leggen, maar Monshouwer is veel gematigder in haar beantwoording.

   Nou, zo maar weer even

  14. Arie, jammer dat kennis maken via getypte berichtjes vaak een totaal verkeerde manier is om iemand te leren kennen, maar vooruit, zo gaat dat op een forum. Wat je hierboven schrijft zou ik zelf geschreven kunnen hebben.

   Een paar opmerkingen, veel mensen hier op WTK (en ik meen te weten ook Guido, de webmaster) beweren niet uitsluitend dat zij wel weten hoe de wereld in elkaar zit. Het zijn echter wel allemaal mensen die vragen stellen bij de oorzaken van oorlogen, bij de medicijnen van de farmaceutische industrie, bij de werkwijze van banken, bij het beleid van politici, waarom de gevestigde media het nieuws eenzijdig (partijdig) brengen, enz. Dus stellen zij (en ik) vragen over bv. de ramp met de MH17. En door wat verder te kijken dan wat de gevestigde media en de politiek hierover hebben te melden, komen er alleen maar meer vragen. De gevestigde media hoeven geen vast standpunt betreffende al die zaken in te nemen, maar ze kunnen wel de meest voor de hand liggende vragen stellen omdat ieder mens met gezond verstand snapt dat er vaak iets niet klopt met de officiële verklaringen. Helaas doen ze dat niet. Als je jaar in jaar uit met dit soort situaties te maken krijgt (omdat je niet alleen de krant leest en het journaal kijkt), dan ga je beslist een rode lijn zien en blijken veel van dergelijke situaties met elkaar te maken te hebben, uit dezelfde koker te komen.

   De gevestigde orde heeft heel handig (voor henzelf natuurlijk) op al dergelijke situaties de term ‘samenzweringstheorie’ geplakt, zodat veel mensen er geen vragen meer over durven stellen. Karel van Wolferen, oud UvA-hoogleraar en oud-journalist voor het NRC zegt er het volgende over: De term ‘samenzwering’ is een wapen geworden. “De aantijging een ‘samenzweringstheoreticus’ te zijn wordt nu ingezet tegen journalisten die complotten willen onderzoeken, opdat die zich schuldig gaan voelen over hun nieuwsgierigheid.’
   http://politiek.tpo.nl/2015/05/29/karel-van-wolferen-poetin-ontpopt-zich-steeds-meer-als-een-staatsman

   Dat er hier op WTK (maar ook op andere fora) soms te stellig wordt gereageerd op berichten van nieuwe en vaak kritische bezoekers, is meestal te wijten aan het zich ergeren aan ‘weer zo’n betweter’ die het allemaal wel denkt te weten. Dat is fout, dat snap ik, hoewel ik mij er ook regelmatig schuldig aan maak. Dat dergelijke nieuwe leden daarop ook meteen in de aanval gaan is ook begrijpelijk, het gevolg is een eindeloze discussie. Maar soms… lost het zich op wonderbaarlijke wijze opeens op, zoals nu.

   Een opmerking over UFO’s, iets dat ik hier ook regelmatig laat weten, wij als burger en burger-onderzoeker weten niet zeker wat de herkomst is van wat er absoluut heel duidelijk werd en wordt waargenomen, ook en juist door bv de astronauten van de Space Shuttle en het Internationale Ruimtestation. Wij kunnen dus niet voor 100% beweren dat het om buitenaardsen gaat, dat bewijs hebben wij binnen de UFO-gemeenschap niet. Dat bewijs zal misschien wel aanwezig zijn bij bv. de Amerikaanse luchtmacht, maar die houden dat dan al dik 60 jaar (vanwege begrijpelijke redenen) voor zichzelf. Het UFO-fenomeen heeft blijkbaar zelf ook belang bij het juist niet beïnvloeden van deze wereld. Het fenomeen is aanwezig, doet wat het moet doen en is blij met de sceptici die het als nonsens afdoen.

  15. Ha Paul, wat heerlijk die nuance ineens.

   Natuurlijk zijn we het niet over alles eens, maar dat hoeft ook niet. Wat veel interessanter is: waarom eindigen veel discussies in oeverloos bekvechten en deze niet? Daar was niets wonderbaarlijks aan, maar simpelweg het feit dat een van ons het initiatief nam zichzelf meer bloot te geven en zich daarmee iets kwetsbaarder op te stellen. Dat was jij in dit geval in reacties 14.15-14.17. Daarmee creëer je meer openheid bij de “tegenpartij”. Ik, in dit geval. En meer openheid geeft ruimte voor nuance. Zo simpel is het eigenlijk, maar helaas is het voor veel mensen heel moeilijk om af en toe zijn/haar zwaktes en ongelijk toe te geven.

   Misschien hebben we met deze wijze les de wereld toch een beetje mooier gemaakt.

   Ga vooral door met onderzoek doen en laat je niet te veel afleiden door fora als deze. Want wees eerlijk, wat levert het je uiteindelijk op behalve tijdverlies?

 11. Op RT nieuws …

  Niet mee geknoeid dit nieuws, Oregon onder attac van de US citizen, is dit het begin, i hope so, Go Go Americans trow the Zionist out of your country !

  1. Mijn excuses voor het voor mijn tijd praten/schrijven, in Oregon een waarschijnlijk als al zo vaak een valse vlag, van het USA corrupte gouvernement, volgens Gordon Duff ; VT to day, ’t wordt moeilijk ergens in te geloven, Jenne

  2. Goed gezien Jenne, ik geloof ook niets meer want het wordt ook steeds moeilijker om nog iets te geloven, omdat je weet dat die U.S. nazi’s flink in de stress en paniek zijn. Die hopen van harte dat dit onder de bevolking overslaat. Wat hebben ze haast en niets lukt ze nog.

   En Paul, weet je inmiddels waar Edgar Cayce zijn helderziende vermogens vandaan haalde? Ik zie je antwoord nergens staan dus dat zal dan wel niet. Jou hoef ik dus ook niet meer serieus te nemen. Frappant dat zo’n mens in de hoedanigheid van David Wilcock uitgerekend in deze bijzondere tijd weer terug is op aarde. Misschien was hij ooit Jezus, wie zal het zeggen. Heb jij eigenlijk een hoger zelf wat jou in meditaties iets door kan geven Paul? Het blijft vreemd dat er op alternatieve sites als deze zoveel spiritueel in de luier liggende ongeletterden rondhangen. Maar wie weet, misschien steken ze toch nog iets op.

  3. Christina wie komt hier nu met Edgar Cayce? Wat zou Paul nu moeten bewijzen? Bewijs het zelf eens, zou een binnenkomertje voor je zijn.

  4. Christina, als jij de laatste 15 jaar wat ‘wakkerder’ was geweest, dan zou je weten wie ik ben en hoe ik denk, maar je interpreteert zelfs hier weer alles verkeerd.

   Leef jij maar in je eigen wereldje waar feiten bedrog zijn en bedrog tot feiten zijn verheven. Ga jij maar onverminderd door met beweren dat de elite niets meer kan, voorlopig vallen er elke dag bommen in het Midden Oosten en blijven de vluchtelingen massaal komen, maar… oh ja, dat is volgens jou natuurlijk niet zo, dat wordt alleen maar verteld door oplichters die paniek willen zaaien, feiten zijn nu eenmaal bedrog in jouw wereldje.

   Welterusten in je trance en doe Edgar de groeten van mij!

  5. Malle Paul, in het geval je geen trol bent: jij gelooft ook alles ook he? Tja naast doelbewust angstzaaien wordt er ook veel doelbewuste verwarring gezaaid. Als het je niet aanspreekt dan moet je me maar gewoon laten praten okee? Dat doe ik ook als ik angst en verwarringzaaierij (bewust of onbewust) bespeur.

  6. Nu moet ik eerlijk zeggen dat als mensen niet met spiritualiteit bezig zijn maar er ook geen afkeer van hebben voelt dat okay voor mij, dan zal ik er met nooit over praten/opdringen maar als ik merk dat mensen een afkeer van UFO’s, E.T’s en spiritualiteit in het algemeen hebben, ik niet in die mensen geinteresseerd bent. A denk ik dan dat ze iets te verbergen hebben en b vind ik het een enorme hiaat in hun algemene ontwikkeling in zijn algemeenheid. Het komt bij mij zo oogklepperig over, waar zijn ze bang voor? Voor iets wat ik al mijn hele leven als normaal beschouw. Geen klik met die mensen.

 12. Wat op het moment opvallend is is dat de NOS/RTL en alle andere MSN zo stil is over de strijd in Syrie en de Russen in samenwerking met bondgenoten die zeggen dezelfde strijd tegen IS te voeren.
  Nog niet zolang geleden werd er bijna dagelijks bericht over de strijd van de VS en hun bondgenoten in Syrie,maar nu de Russen daarbij zijn gekomen is het ineens wel erg stil.
  Maar ja Gelauff heeft zelf gezegd (ook al is dat in andere bewoordingen)dat hij het niet zo op de Russen heeft vandaar misschien dat het nu zo stil is?

 13. Misschien zouden de MSN “journalisten” eens naar hun collega,s in Polen moeten kijken en hun voorbeeld volgen.
  Daar zijn tenminste nog journalisten die zich niet de wil van overheden laten opleggen en stappen gewoon op net zoals zelfs showmasters uit solidariteit doen.
  Zij tonen karakter en gaan niet de hele bevolking voorliegen om met een dik salaris en een belast geweten naar huis te gaan (als er al van een geweten sprake is).
  Wat gaat de redactie doen als niemand meer hun leugens wil verspreiden,gaan ze dan zelf misschien op de stoel van de verslaggever zitten?

  1. onzin, sorry, u kent niet de realiteit. U weet niet, dat de media in Polen zijn in de handen van zo genoemde nomenklatoera -mensen die noch “Stalin hebben gekend” of in handen van hun kinderen en hun tegenwoordige superiors. Met zo genoemde afsprak “van de ronde tafel” in de 1980/1990 oude communisten hebben het kleurtje veranderd en “democraten geworden” Sinds de IIWO tot nu toe, zij hebben die media bezeten ….weet u dat nu 95% Poolse media’s zijn in de handen van buitenlandse eigenaars: Duitse, Zwitserse, Amerikaans, Joods???? Wat denkt U, ZO media’s werken goed voor Polen of voor de buitenlandse eigenaars??? Door die V column gaat dezelfde propaganda zoals tijdens de occupatie van Sovjets – de verandering is slechts dat meer pervers hersenen van Poolse bevolking willen afspoelen”…Ik wil zeggen: iedere nieuws/bericht is in de Nederlandse media ook gemanipuleerd: over de nieuwe Poolse regering, over de president Duda, over “verschrikkelijke” activiteiten onder andere met media en het is groot hahahahaha!!!!! gevaar voor de democratie….Beter als Nederlanders en ook zo genoemde “specialisten van het Oosten” rustig zwegen en wachten, sorry- jullie weten gewoon niets ervan, jullie kennen Poolse geschiedenis, onze problemen…
   Pools sprekende maar geen Poolse journalisten, politici die shows in de Westerse media maken, ook in de Europese Unie – de meeste van hen zijn kinderen , kleinkinderen van “de helden” van de geheime diensten, communistische partij, en de rest van de makagagabonzen: dieven, oplichters en moordenaars …u moet weten dat hun ouders vele Poolen hebben gemarteld, vermoord na de IIWO tot de 60-er jaren…. en nooit worden gestraft…De tegenwoordige legale Poolse overheid die door meerderheid is gekozen, wil meer objectieve en democratische media maken, waarin alle de toegang zullen krijgen en niet alleen die criminelen. Goede raad: pas op ook met de Nederlandse propaganda….

  2. Teresa.
   Ik ben ervan op de hoogte dat de Nederlandse media propaganda verspreid.
   Wat ik bedoelde was dat in Polen mensen opstappen omdat zij NIET de propaganda willen verspreiden zoals hun buitenlandse bazen willen.

  3. Teresa, De historischi zeiden eigenlijk had polen aan Italië moeten grenzen en niet aan Rusland, en de Baltische landen, van wege zijn geloof hoofdzakelijk Katholiek, Rusland Grieks Orthodox en de Batische landen protestand, verder waren ze altijd bereid om Rusland binnen te vallen als die ergens anders zijn handen vol had om zijn land te verdedigen, in het kort er heerst daar geen innige vriendschap tussen de buren, en nu weer op nieuw zijn zij zich aan het voorbereiden om een oorlog te beginnen, en ze zijn keer op keer door hun bondgenoten misbruikt, jammer!

  4. Sosabowsky was tijdens de tweede wereldoorlog degene die waarschuwde voor het falen/gevaar voor de slag bij Arnhem en is toen ook als gek versleten terwijl hij gelijk had maar hij heeft de rest van zijn leven als portier bij een hotel mogen staan.
   Nog niet zo lang geleden hebben zijn nabestaanden daar erkenning voor gekregen(eer herstel).

 14. Ik heb het boek meteen gekocht en heb het inmiddels bijna uit. Het is echt ongelooflijk, ZO smerig als het in elkaar zit. Je krijgt mededogen met al die misleide mensen. De andere 2 delen ga ik uiteraard ook lezen en ik ben janneke monshouwer heel erg dankbaar voor wéér een puzzelstuk dat op de plaats is gevallen. Vanaf NU gaan we de duisternis achter ons laten en komt het LICHT terug.

 15. Verkrachting van al het nieuws is natuurlijk in en in triest, maar op Focus.de ; vrouwen verkracht en bestolen op station van Keulen, door grote groepen nee geen Alians ; maar noord Africaans geboefte, en dit is een dagelijks voor val, in veel EU landen, kunnen jullie je voorstellen wat er staat te gebeuren, onze weekhartige leiders kijken de andere kant op, we moeten dus of wij het willen of niet ; voor eigenrechter moeten gaan spelen ; of heeft iemand een andere en betere oplossing !

  1. Alle Vs militairen en hun bondgenoten terug naar huis halen dan kunnen deze criminelen linea recta terug naar waar ze vandaan komen en is tevens nog een groot probleem opgelost.

  2. Jenne.
   Vanmorgen zag ik op het NOS journaal pas wat jij hier gisteren al schreef over de aanrandingen en verkrachtingen in Keulen.
   Als gewone burgers als jij en anderen nieuws eerder brengen dan zij die daar voor bedoeld zijn,hoeveel is de journalistiek dan nog waard want dan lopen ze achter de feiten aan.
   Wat ook opviel was wat de burgemeester van Keulen zei ze zei dat het toch niet zo kon zijn dat mensen die naar een feest gaan bang moeten zijn dat hen iets overkomt(misschien in iets andere bewoordingen maar het komt hier wel op neer).
   Waarom zegt ze niet gewoon dat de Europese ministers dit hebben toegestaan en er dan ook maar een oplossing voor moeten zoeken?
   Merkel heeft met een grote mond ervoor gezorgd dat ze naar Duitsland kwamen want ze konden het aan,maar nu hoor ik haar hier niet over.
   Wat ook in het nieuws opviel vanmorgen was dat zowel een belgische minister op het Belgische journaal zijn bezorgdheid uitte over de vluchtelingen en zich afvroeg of zij wel aan het werk geholpen zouden kunnen worden en op het NOS journaal zeiden ze ongeveer hetzelfde alleen had dat dan volgens hen betrekking op eerdere vluchtelingen die hier in de jaren 80 zijn gekomen.
   Op zich is dat vreemd want als zij al geen werk kunnen vinden waarom zouden zij die nu naar hier komen dat dan wel doen?
   VNO/NCW hadden eerder een grote bek dat de vluchtelingen nodig waren ivm de vergrijzing wat natuurlijk grote onzin is omdat ze alleen maar goedkope arbeidskrachten krijgen op deze manier en ze de duurdere krachten kunnen vervangen en alsof dat nog niet genoeg is willen ze vluchtelingen ook nog vrijwilligerswerk laten doen.
   Er is geen slechter iets dan vrijwilligerswerk omdat het betaalde mensen die het nodig hebben om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien van de arbeidsmarkt verdringt.
   Maar hier wordt niets aan gedaan of over gesproken.

  3. ach je moet maar zo denken wees blij nu worden ze bevrucht door sterke zwarte genen anders zouden ze als witte single daar maar wat graag een speciaal gearrangeerde Schlong reis naar ivoorkust voor over hebben, na minimaal 50 jaar gestuurd mannetjes via de media als sukkels neerzetten, van Archie Bunker All in the familiy naar Al Bundy en zelfs lang daarvoor was dit al gaande, nu is het zover dat Vrouwen zichzelf bijvoorbaat als Über zien en neerzetten, daar pas vast wel zo een Über station insemienazietje bij.

   http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Schlong

   ‘Man Against Amazonian Masterhood’;

   https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/60/5d/00/605d00d1d50a525ddea9163436667367.jpg

   http://www.madcow.club/images/memes/20/al-bundy-dont-understand-women-meme.jpg

   http://m0.joe.ie/wp-content/uploads/2015/06/18165116/Al-Shoot.gif

   http://www.returnofkings.com/wp-content/uploads/2014/10/albundy2.jpg

   http://www.albundy.net/al_pics/al017b.JPG

   https://i.ytimg.com/vi/ymEfboQkq1I/maxresdefault.jpg

  4. Arnold ik hoorde dit gisteren al op de radio dus ze waren er wel snel bij. Als je het station van Keulen wel eens hebt belopen zul je zien hoe groot dit is http://koeln-hbf.de/koeln_hbf_gleisplan.html#.Vouglk-WH8s
   Is niet altijd te overzien en ik moest vaak heel hard en ver rennen om nog op tijd te komen als er een trein was omgezet naar een ander spoor. Ja, als je het echt wil dan kan je van alles uitvreten daar. Het ligt hier aan de daders die de boel willen verbergen, in groepjes om iemand gaan staan en dit al langer doen. Er is overal in Duitsland wel dit soort dingen te vinden in de grote steden. Vaak weet je niet meer waar je kijken moet en als nieuws moet verslaan, het wordt gewoon teveel…

  5. Odette.
   Het probleem is dat wanneer de mensen uit onmacht gedwongen zullen worden het heft in eigen hand te nemen omdat overheden het laten afweten juist zij die ellende willen voorkomen bestraft zullen worden.
   Hoe dan ook chaos moet en zal er komen oorzaak:OVRHEDEN ZELF.
   Maar ach hoe kan het ook anders als mensen zoals F.T die van verschillende criminele praktijken wordt verdacht zelfs tijdens onderzoek daarnaar in de kamer mee mogen/kunnen beslissen over wet en regelgeving.

  6. Ja en dat heet anarchie. Ben ik ook niet zo blij mee Arnold. Jij en ik kunnen daar ook slachtoffer (wat een woord) van worden als onschuldigen door mensen worden vertrappelt omdat zij denken ‘recht’ te doen laten gelden.

  7. Odette, verkrachting, en de soms daar uit voort komende bevruchting ( vroeger dan ) is een oorlogs daad, hij werd en wordt als een halve moord gezien, een vooral geestelijke moord op het individu, en een vernedering voor de echt genoten, en het volk, want er is een heuse oorlog tussen volkeren, tribu’s aan de gang, wij blijven dat in onze naïviteit ontkennen, maar de toekomst zal het leren, als de door onze voorouders bevochten persoonlijke waarden niet meer zullen zijn.

  8. “een vooral geestelijke moord op het individu,..”
   Het slachtoffer wordt vier maal gepakt: Een: de daad, twee: het ongeloof drie: het in de steek gelaten worden, vier: hulp krijgen van kwaadwillende lieden.

   Zoiets afdoen in de trant van: ach, kweenie hoor… Muntje heeft twee kanten eh…

  9. Nou koekje, niet helemaal zo koekje. Als je inderdaad zo bekijkt komen de bekende kammen en scheren ook weer eens kijken. Ik vond het helemaal niet zo slecht wat ik ook al aangaf.

  10. Dit zou best wel eens als aanslag gezien mogen worden. Misselijke manier van oorlog voeren. Wie of wat dit heeft bedacht, moge u rotten in de hel. Die gasten moeten niet terug, ze moeten gewoon uit het veld geruimd. Tijd voor zelfverdediging voor onze vrouwen. Ik heb een vrouw en een dochter van 13, mijn bloed kookt. Ik ben bewustzijn, ik heb geen liefde voor valse beesten. Geen plek in mijn hart.

 16. In alle eerlijkheid, de meeste journalisten zijn tijdens hun studie al gevormd. Binnen het systeem leren zij dat ze onafhankelijk moeten zijn, maar let wel, binnen het systeem. En dan heb je tegenwoordig ook nog te maken met tijdsdruk om de magnetronmaaltijd aan nieuws te presenteren. Dat kom je al snel uit bij de AP’s en Reuters van deze wereld en neem je dat maar klakkeloos over. Gedegen onafhankelijke achtergrondjournalistiek past niet in dat plaatje.

 17. Al het nieuws dat de MSM gemanipuleerd/verdraaid de wereld inbrengt zal Europa doen veranderen in een derde wereldland met vele doden als gevolg wat precies de bedoeling is van hen die de NWO nastreven.
  Al het MSN nieuws en het beleid van de EU dient alleen maar de multinationals ten koste van heel Europa.
  Hoe dat komt en waarom schreef ik al in punt 13.
  Kijk naar Rutte die alleen in het belang van multinationals bezig is en gelijktijdig wetgeving veranderd waardoor de burgers geen rechten meer over houden en gelijktijdig financieel uitgekleed worden.
  Kijk naar ons koningshuis die alleen maar op dure zakenreisjes gaan om deuren voor bedrijven te openen zogenaamd onder de noemer dat het goed is voor de werkgelegenheid wat Bull shit is omdat die bedrijven dagelijks de eerste zijn die duizenden mensen ontslaan.
  Automatisering kost vele banen en hij/zij die zegt dat dat niet waar is is rijp voor een psychiater want hoe kunnen zij verklaren dat er nu bv overal geldautomaten staan ipv mensen?
  Geldautomaten werken 24/24 zijn nooit ziek,hebben geen pauze en de banken hebben minder arbeidskosten wat meer winst betekend.
  Hoe lang laten wij ons nog bedonderen?
  Waarom komt dat niet in het MSN nieuws?

  1. Dit was ik nog vergeten:Tijdens de tweede wereld oorlog mochten de mensen na een bepaalde tijd niet naar buiten (de avondklok) en zien we dat soort beperkingen nu weer de kop niet opsteken en denk dan ook even aan bv Brussel waar nu al militairen met mitrailleurs rond lopen zogenaamd ivm de veiligheid wat gewoon onzin is en pure opzet om de mensen langzaam weer onder fascistisch bewind te stellen.

  2. En als ik dan toch bezig ben dan ook maar gelijk het volgende.
   Voor hen die sites als Want To Know afdoen als complottheorie site zou ik willen zeggen kijk eerst eens onbevooroordeeld naar alle artikelen en de vermelding van bronnen die daarbij gegeven worden en vraag u dan af of u die mogelijkheid ook hebt bij bv het NOS journaal of andere MSN nieuwsbronnen.
   U kunt ook zeggen daar heb ik geen tijd voor maar weet dan wel dat u wegloopt voor de feiten met alle gevolgen vandien dus ga dan later niet lopen klagen en dan pas afvragen hoe het allemaal kon gebeuren.

  3. Maak je niet zo druk Arnold, nu lijk je zelf wel een nazi die paniek wil zaaien. Niets gaat ze nog lukken, vandaar dat ze het zo heftig mogelijk in de msm neer zetten. Trap er niet in.

  4. Arnold een nazi die paniek wil zaaien… .
   Eigenaardig, natuurlijk niet van Crissie 😉

  5. Yes! Van Crissie. We worden bang en dom gehouden, gedebiliseerd dus, en dat heeft Jenne ook door, zoals zoveel mensen maar die zitten hier helaas niet allemaal te typen. We zijn 3D al haast helemaal uit. Vergeet de Hopy propecy niet en nu heb ik het niet over het eeuwige getemer van Elize met haar wifi en webben in de lucht, maar if you’re not spiritually evolved, you’re not gonna make it. Dit geldt natuurlijk ook voor de trollen die uiteindelijk ook misdaden tegen de mensheid plegen door mensen doelbewust in de angstgreep te houden, maar doe jullie best nog even.
   Het zijn nu eenmaal altijd mensen die spiritueel nog in de luiers liggen, d.w.z. die zich er nog nooit mee bezig gehouden hebben, die er hier op deze planeet een zooitje van maken. Ze wanen zich de masters of the universe en hebben echt schijt aan alles en iededereen. Oliedom en super kortzichtig maarja, waarschijnlijk voor het eerst geincarneerd hier denk ik. Meestal zijn ze rijk met onzin geworden en daar zijn ze dan nog reuze trots op ook. Logisch als je geen moraal hebt is dat heel simpel om snel rijk te worden. Nu in de eindtijd weten ze zo te merken van gekkigheid niet meer hoe barbaars ze moeten doen. Nog even mensen (met het hart op de goede plaats) en dan is dat rappaille uitgespeeld.

  6. Christina.
   Nu lijk je zelf wel een Nazi die paniek wil zaaien.
   Dat is wat je schreef wat ik op z,n zachtst gezegd erg jammer vind.
   Een site als deze is naar mijn mening bedoeld om via het gesprek achter de echte gebeurtenissen te komen.
   Ja ik heb veel geschreven maar ook verwijzingen gegeven zodat iedereen hetgeen ik schreef dan ook kan controleren op waarheid.
   Soms geef ik ook mijn eigen mening wat inderdaad niet altijd hoeft te betekenen dat het dan ook zo is maar dat kan dan door het gesprek aan te gaan duidelijk worden.
   Paniek zaaien is het laatste wat ik wil,maar proberen de ogen te openen ja.
   Mochten er meer mensen zo over denken als Chritina dan hoor ik dat graag en zal daar dan mijn conclusies uit trekken.

  7. Christina, ik wil graag een nieuwe definitie van het woord ‘nazi’.
   Ik krijg er een krom gevoel van, als er nu al mensen die op wtk reageren nazi’s worden genoemd en wat er verder allemaal aan dit stopwoord plakt. Vrijdenken als vrijdenker betekent voor mij vrij denken als vrije geest, geen taboethema’s, filosofisch de zaak benaderen, als vriend van de wijsheid, de waarheid, en niet denken dat men de wijsheid in pacht heeft, en daardoor eerder een dogma uitdraagt.
   Het is bijzonder hoe je van je ‘zaken’ overtuigd bent…zonder enige twijfel, amper inleving in je medemens, klaar ermee, ja ik snap dat ergens maar het maakt het niet makkelijker voor je lijkt me. Tenminste ik beschik nog over empathie…

  8. Christina,
   bedankt voor je uitleg.
   Een vraagje, op wat is je beschrijving gebaseerd?
   En hoe weet je dat?

   En wat als we ipv nazi’s gewoon machtsmensen zeggen b.v.?
   Gewoon puur voor de energie…als je weet wat ik bedoel?

  9. @ Arnold, je zegt: ” ik geef soms mijn mening wat niet hoeft te betekenen dat het zo is maar dat kan door het gesprek aan te gaan duidelijk worden”.
   Als het maar niet over Ufo’s en E.T’s gaat, want dan moet ik er volgens jou rekening mee houden dat mensen me wel eens voor gek kunnen verklaren. Tja…

   @ Monica: vertel mij wat over vrijdenken en een vrije geest. Ik als laag opgeleide, langdurige bijstandgerechtigde, waar ik zelf overigens heel erg blij en trots op ben, heel de dag de tijd om alle aardse zaken op alle vlakken te benaderen, in mijn idee getuigt dit van een vriend van de wijsheid en de waarheid zijn, nooit afgeleid door een concurrentie strijd op watvoor vlak dan ook en niet in luxe geintereseerd, enig idee hoe de ‘gegoede’ burger op mij neer kijkt? Hoe die er van overtuigd zijn zonder enige twijfel dat ze superieur aan me zijn? Ze kunnen zich amper inleven in de medemens en die denken dan nog over emphatie te beschikken ook! Om je een hoedje te lachen! En over dat mensen op WTK nazi’s worden genoemd, dan gaat het onderwerp in mijn reactie er kennelijk over. Voel je vooral niet aangesproken.

  10. Gaan we van het woord nazi voortaan machtsmensen maken? Maar we zijn hier rtl en sbs niet. Je zou er nog een andere connonnatie aan kunnen gaan geven, dus van iets negatiefs een andere waarde aan geven. Dat je maar tegen ze op moeten kijken ofzo.
   Het zijn nazi’s.
   Optiefen ermee.

  11. Christina.
   Om jou voor gek te verklaren zijn blijkbaar niet eens UFO,s of ET,s nodig gezien je reacties en daar wil ik het wat jou betreft maar bij laten.

  12. Christina, misschien eerst eens onderscheid maken tussen Nazies en Zionazies.
   Denk dat dat is wat Monika bedoeld iig…

  13. Koekje, daar zeg je zowat wat.
   Doe mij maar een patat met driedubbele mayonazie….
   En 6 of 9 dubbel vind ik ook goed 😉

  14. Arnold, laat je de kop niet gek maken door een starseed…
   We zijn allemaal van de bron afkomstig.
   Waardeer je postings bijzonder omdat je in eenvoudige woorden duidelijk kan maken waar velen moeilijke, en nog erger, interessantdoenerijwoorden voor nodig hebben.
   Daarnaast volgt een ieder zijn/haar pad, laat je niet van je padje afbrengen <3

  15. @ Arnold: Kan zijn dat het aan het uur van de dag ligt en ik het niet goed lees maar begrijp ik nu dat je je eigen zaken die hier ergens zwart op wit staan weerlegt en dan boos op mij wordt?
   -verwijderd: off topic en/of belediging-

  16. Christina, nogmaals dank voor je toelichtingen…
   Van mij mag je ook ipv ‘machtsmens’ (het was maar een voorbeeld, waar je blijkbaar moeite mee hebt) net zo goed ’tyfushoer’ zeggen als dat meer bij je taalgebruik past.
   Ik zelf denk niet in macht maar in de kracht, daar ligt het verschil.
   ‘Nazi’s’ is een verzonnen woord en komt van Ignatius (een Beierse naam van een boer die vaak voorkomt, dient als pseudoniem voor Duitsers, verzonnen door de Engelsen, nog voor het snorretje), daarmee wilden ze de Duitsers pesten. En zo heeft iedereen zijn ‘motivatie’.
   Je bent volgens mij creatief genoeg, want eerlijk is eerlijk, je kan natuurlijk ook B.V. ‘bushes’ zeggen, of ‘rutte’s’, of ‘zio’s’, ‘psycho’s’ ‘rotzakken’ of ‘banksters’ en ik denk ook dat je goed begrijpt wat ik bedoelde, wat je mee-regeerders aangaat.
   Met energie bedoel ik, dat met een woord, alles terug is aan ellende… Halve waarheden plus trauma’s. Dat is een mindcontrol mechanisme, daarom ook zo een populair woord (en überhaupt) in de media. Zo zie ik dat tenminste.
   Als bijstandsgerechtigde hoeft men niet achterlijk te zijn, toch? Een vrijgeest heeft niets, maar dan ook niets met geld te maken, maar puur met bewustzijn.
   Je hoeft hier niets van op te steken, ik wilde alleen Arnold steunen, die net wat Anna schreef, veel duidelijk kan maken aan mensen die daar behoefte aan hebben, ook is het voor jou allemaal al duidelijk.
   Je hoeft er niet op te reageren…

  17. Christina,

   nu ik nog effe ;
   na’zi ; afkorting van nationaal socialist
   nazireaat ; nazireeër zijn ; reeër bijb.no 6 ; jood die zich wijdde aan God.

   De Engelse niet aardige pseudo woorden voor Duitsers :
   Uit de eerste wereld oorlog dragen van moffen om de handen warm te houden ; boche.
   En dan the hun’s ; de hunnen ; de voorlopers van wat we zien, maar dan te paard.

   Het kan nooit kwaad om je taal te verbeteren, of te verrijken, taal het gebruik hier van kan en is een prachtige manier om met elkaar om te gaan, en mooie woorden gebruiken, is niet snob, maar als proza te zien.

   Vriendelijke groet Jenne

  18. Nazi – an insult in use long before the rise of Adolf Hitler’s party. It was a derogatory term for a backwards peasant – being a shortened version of Ignatius, a common name in Bavaria, the area from which the Nazis emerged. Opponents seized on this and shortened the party’s title Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, to the dismissive “Nazi”

  19. achterlijke agrariërs in je natte nassi nare goor eng droom taart ettermongologisch gezien in bavianenland, zo nu eerst een Bavaria. my name is Ignorant Gregorius zoon van JeBroertje de boertige Nazarener.

   http://www.encyclo.nl/begrip/NAZARENER

   taal en aanverwante codes zijn de X sleutel Jenne! echt wel, het verschil dus oren die niet willen horen maar wel registreren (oor-log), surveillance state, en vreten op aarde. 1 van de zaligste woorden die ik mij kan bedenken zijn de afgeleiden van tiefen, en tuffen en Nasaal bijvoorbeeld. Chris is lekker bijdehand met taal, i luv that.. Moon bedankt voor dit stevig onderbouwde Datapoint, waarschijnlijkheidsgehalte 0.75? of hoger? of lager? de enige manier waarop ik me kan bedenken hoe een LevensVerhalen Boek gestalte te kunnen geven, met behulp van zo’n data-grid-kapstok verhaal lijnen uitzetten. Zoals mijn favo Hansie Laurentius laatst zei in de Martijn tip van de week; doet het ineens pijn en steekt het, dan zit er gegarandeerd een Verhaaltje aan vast!! wat kan je nu beter hebben als schrijverts onder mekaar, ooit zullen we het niveau van Arend kunnen behalen, veel oefenen en vooral Doen. Nu nog cross checken, ook die link van Jenne er bij opgeteld, etymologische waarschijnlijke herkomst van Nazarener. Ik droom van een multi author compilatie boek, of dat haalbaar mogelijk is weet ik nog lang niet zeker, blijf hardop online experimenteren en kijken wat anderen doen; aggregaties zoals wtk en bibliotecapleyades boeien mij, bloemtekstboeketten, als je een tekstuele en daarmee cognitie stotteraar bent moet je zingen net als Miss Montreal, deels onbezield en robot en op zoek naar je essentie betekent korte uithalen Sumiere commando taal en blijven zoeken naar verbindingen die tot die begeerde vloeiende (tekst) lijnen kunnen leiden, sommigen hebben dat van zichzelf, anderen motten daar veul moeite voor doen.

   http://www.encyclo.nl/begrip/Nasaal

   Miss Montreal zingt voor iemand in publiek – RTL LATE NIGHT
   https://www.youtube.com/watch?v=e90I4An_FYM

  20. De juiste betekenis van het woord toebedelen aan het geschrevene zal leiden tot de correcte uitleg daarvan.
   En daar is het hier fout gegaan.

  21. Leuk gevonden Guidoj.
   Nazi-Ashkanazi… zijn dat nu juist geen tegenovergestelden?
   Wat ik eigenlijk bedoelde is dat door verkeerde uitleg te geven van wat ik schreef door woorden te verdraaien,weg te laten of toe te voegen het beeld is ontstaan wat niet klopt met alle scheldkanonnades als gevolg want als ze goed zou lezen kan ze zien dat ik niet schreef wat zij beweerd dat ze het niet over Ufo,s en dergelijke mocht hebben sterker nog ik schreef zelfs dat dat geheel aan haar was alleen wel graag op de juiste plaats dan.
   Ook ik zelf heb laatst iets dergelijks gedaan wat jij geheel terecht off topic hebt verwijderd maar als meerdere mensen meermaals hetzelfde vragen en je blijft gewoon doorgaan dan houd het een keer op.
   Ik ben op niemand boos of wat dan ook en ook ik maak fouten maar dan hoef je nog niet zo tekeer te gaan denk ik.

  22. de wereld verklaard in een paar zinnen, volgens de doctor professor van Rossem analyse, de eerste 5 minuten van deze introductie;

   ‘herr A. is dat een toevallige snor dragende passant’ of meer ‘de belichaming van het kwaad in de 20ste eeuw.’

   ‘blanke man van middelbare leeftijd als de grootste vijand van de mensheid’

   ‘industrialisering van de wereld met behulp van wetenschap en technologie als de grote aandrijvende krachten’

   ‘aan het begin van de 20ste eeuw waren er ongeveer 2 miljard mensen op deze planeet’

   ‘aan het einde van de 20ste eeuw waren er ruim 6 miljard mensen op deze planeet’

   ‘wij zijn een soort plaag, wij zien dat zelf niet zo maarrrrr… waarschijnlijk de rest van de levende wezens zouden dat wel zo zien als ze het zelf zouden kunnen zien’

   ‘187 miljoen mensen zijn er omgekomen in de oorlogen van de 20ste eeuw’

   ‘vergeleken met die expansie van 2 miljard naar 6 miljard mensen is dat natuurlijk een druppel op de gloeiende plaat’

   Maarten van Rossem Adolf Hitler https://www.youtube.com/watch?v=enzIrhS7zN4
   speciaal voor onze Arnold;
   De Samenwerking tussen het Zionisme en het Nationaal Socialisme
   https://sites.google.com/site/ncfnocancerfoundation/de-rothschilds-zionisme-nazi-nederland-en-europa
   Psychocandy (Full album) – The Jesus and Mary Chain https://www.youtube.com/watch?v=iFp7W3PoNPI

  23. HyperAlert.
   Bedankt voor je verwijzing in 21.31 je ziet dat het mooi aansluit bij hetgeen wat ook in het boek staat “De naziachtergronden van de eu te Brussel” en de verwijzingen die jij daar onder hebt geplaatst.
   Alleen wist ik sommige dingen nog niet waardoor het nog interessanter is en zeker de moeite van het lezen en vooral verspreiden waard.
   Het boek van mevrouw Monshouwer ga ik ook zeker lezen en ben benieuwd of dit ook aan de orde komt.
   Ik weet dat het hier eigenlijk over haar boek zou moeten gaan maar omdat ik de inhoud nog niet ken maar wel weet dat het gaat over dingen die verdraaid of verzwegen zijn leek het mij wel gepast om de stukken te plaatsen welke ik geplaatst heb want dat is toch ook verzwegen of verdraaid?
   Daarom vind ik het zo jammer dat de discussie daarover zo abrupt tot stilstand is gekomen.
   Ik ben al zo,n 40 jaar bezig met dingen te lezen en documentaires te kijken en musea te bezoeken die te maken hebben met vooral de tweede wereld oorlog vandaar dat ik er best wel iets van weet en mijn interesse kwam doordat een oom van mij die in Duitsland gevangen heeft gezeten veel heeft gezegd van hoe het er allemaal aan toe ging.
   Ik weet niet meer precies wanneer ik erachter kwam dat de gangbare geschiedenisboeken niet kloppen maar ik ben er achter gekomen en ontdek steeds meer.

 18. Nu ben ik juridisch een leek maar is met de ondertekening van het Lissabon verdrag door Balkenende de gehele ambtenarij niet overgedragen in de handen van de multinationals?
  Dat zou betekenen dat bv het Nederlandse leger nu ingezet kan worden om hetzelfde te doen wat het Duitse leger in de oorlog heeft gedaan waar de vroegere Nederlandse militairen juist verzet tegen hebben geboden of zie ik dat verkeerd?
  Als dit klopt dan is het helemaal vreemd dat hier niets over in het nieuws komt.

 19. Ik hoorde zojuist, weer op de radio, dat 90 vrouwen aangifte hebben gedaan van deze laffe praktijken rond de jaarwisseling, waaronder één verkrachting. Het antwoord van de burgemeester van Keulen was hierop dat het niet zo mag zijn dat alle mensen die naar Keulen komen om te feesten niet afgeschrikt mogen worden door dit soort mensen. Tja, de kip of het ei…

  1. Op de Duitse netten spreekt men van tussen de 30 en 50 daadwerkelijke verkrachtingen, en de anderen werden de kleren van het lijf gescheurd en betast, ach ja en wat gaat er nu gebeuren, en dan al die vrouwen die hier niet over willen of durven praten.

  2. Bij het aanklikken van de link stond er

   “403 – Forbidden: Access is denied.
   You do not have permission to view this directory or page using the credentials that you supplied.”

   Wat voor credentials heb jij Odette?

  3. Ach Odette heb het zelf persoonlijk gezien, er zijn heel veel landen waar vrouwen worden gehouden als huisdieren, dat belachelijk dogmatische niet bij mensen passende geloof, de Islam, verbreid te vuur en te zwaard, niet geboren uit passie en liefde, is de grootste vijand van de huidige mensheid.
   Je mag niet generaliseren natuurlijk, maar toch als de fundatie, de basis of de wortels niet in orde zijn, yes who knows, een land waar het anders was, toen !, was Perzië nu Iran, ook in Syrië was de stemming anders, Allepo was zo iets uit je fantasiën van 1001 en één nacht, prachtige andere planeet, men zegt de oudste stad van de wereld, is niet veel meer van over.

  4. Odette, er zijn verschillende stromingen binnen het Islam.
   Er zijn zat gematigde moslims.
   Die afbeeldingen van jou, zijn extreme moslims, zoals in Saoedi-Arabië.
   Waar vrouwen geen auto mogen rijden, en homo’s de doodstraf krijgen. De sharia wetgeving in kracht is etc.
   Dat zijn wahabitische soennieten, die dus alles wat gematigd is, niet accepteren. Dus de meerderheid van de moslims zijn soennieten en de minderheid zijn de sjiieten, en dan heb je b.v. Assad in Syrië die bij de alawieten hoort, die zeer gematigd zijn.
   Hier ligt de gehele problematiek. De aartsconservatieve soennitische wahabieten zijn streng met de leer. Alle mensen die in S-A werden geëxecuteerd, zijn onderdrukte sjiieten die in het Oosten van S-A leven en voor mensenrechten opkomen. Ook de aanvallen door S-A in het Yemen trof de gematigden, die dan door S-A als rebellen en terroristen worden gezien. Daarom nemen ze ook geen Syrische vluchtelingen, en trouwens die kijken wel link uit om naar S-A te vluchten.
   Dus niet alle moslims zijn als de Saoedi’s of andere golfstaten. S-A weet dat ze gigantische macht hebben, als ze extreem blijven, want er is gewoon geen tegengeluid, anders ben je ‘weg vom Fenster’.

   http://www.hetverschiltussen.nl/verschil-soennieten-sjiieten/

  5. En waar is Merkel nu die eerst zo hard stond te roepen dat Duitsland het aankon waarom hoor of zie ik haar nu niet?of mis ik misschien weer iets?
   Maar ach Helmut de Duitse premier/kanselier van Duitsland die ook een goed betaalde baan bij Bayer/BasF had noemde haar destijds al zijn meisje vandaar dat ze nu zijn opvolgster is.
   Frankrijk idem Sarkosy heeft een goede vriend Berlusconi en is Frankrijk niet het land met de meeste export betreffende farmaceutische producten?
   Dit is geen onzin en wanneer u de moeite doet kunt u het zelf nagaan.

  6. Monika, heb je zojuist het nieuwste nieuws vernomen? Wat ik al eerder schreef een paar uur geleden dat in Duitsland op meerdere plekken verstoringen/onlusten/verkrachtingen gaande zijn. Nou het is dus niet in Keulen gebleven het is ook in Stuttgart en Hamburg het geval geweest heb ik zojuist gehoord. Allemaal vrouwen die hier te grazen worden genomen.
   Ik wil je ook nog even laten herinneren aan Parijs, Parisis, waar ik al dit gevoel sterk had dat de vrouw, het vrouw zijn,de vrouwelijke energie! compleet met de grond gelijk gemaakt wordt. Ik ben weer/vooraf aanvoelende dat hier iets fundamenteel kapot gemaakt moet! worden. Wie is hier schuldig?

  7. Beste Dames, er zijn nog genoeg mannen ( hoop ik ) die weten en begrijpen wat vrouwen zijn en doen voor de menselijke samenleving, dat wii mannen zonder vrouwen ( het vrouw zijn ) geen enige betekenis hebben in het geheel, voor mij en de mannen die ik ken en gekend heb, zijn de vrouwen als het zout in ons leven, en Monika ook gematigde Moslims horen niet thuis onder ons !, mijn vrienden en de paar familie leden van mij in Duitsland, zijn gloeiend heet, maar alle verzet en represailes door hen genomen wordt direct met een rechts fasistisch sausje overgoten, er gaan natuurlijk doden vallen bij de zwarte verkrachters, al zou ik het zelf moeten zijn, eigen rechtertje spelen is niet goed, maar als je niets anders overblijft wat dan.
   O ja Odette er zijn nog genoeg plekken landen waar vrouwen heerlijk ongestoord zich zelf kunnen zijn, en het volle respect en bescherming van de samenleving genieten.
   Groet Jenne

  8. Odette, DWN.de Frauen-magazin “Emma” nent geweld – Exzessen in Kôln “Terror”

   En terreur moet je niet accepteren en coüte que coüte verwijderen uit de samenleving, het groeit namelijk, ik kan het niet accepteren, en velen met mij, als je hoort wat er in Nederland voor woorden worden gebruikt tegen over onze meisjes, jonge vrouwen, de bruiden en moeders van morgen, daarom kom ik ook niet meer in Nederland, maar goed het is de zaak van ons allen om op te staan tegen het kwaad groot en klein, willen wij (WIJ) onze samenleving behouden !

  9. Odette, ik vrees dat de vraag van je niet ‘wie zijn de schuldigen’? moet zijn maar eerder ‘cui bono’?

  10. Monika, Ja Keulen, ik heb er een jaar gewoond, hele leuke gezellige stad met veel humor, begin jaren tachtig… Hoe het nu is, ik zou het niet weten, mooie tijd dat wel. Woonde boven een kroegje met kegelbaan, oef echt Duits maar met hele vriendelijke lui. Ik was gauw een echte Rheinländische nauwelijks te onderscheiden totdat ik Nederlands ging praten, haha.
   Tja, wie profiteert? Die kerels die overal met hun handen en de rest aankomen, smeerlappen of gewoon weer die holbewoners, ik ken geen andere benamingen meer daarvoor…

  11. Tijd voor lokvrouwen met zeer specialistische vechtopleidingen. Gewoon slopen die lui.

 20. Beste, een must om te leven, na al dit verkrachten van lichaam en geest ; Denkers hebben plaats moeten ruimen voor opiniemakers/de verkrachters dus , en de flauwekul overheerst overal !
  Door cultuur filosoof Rob Riemen ; http://WWW.knack.be
  Echt de moeite waard !

 21. Als Gelauff zegt dat de berichtgeving steeds meer politiek gekleurd is had hij dat dan niet in het nieuws moeten brengen want dan kun je toch op zijn minst spreken van aantasting van de persvrijheid omdat dan alles voor politieke doeleinden dient en niet de bevolking die wel recht hebben op onafhankelijke waarheidsgetrouwe informatie?
  Gelauff is en was verantwoordelijk voor wat in het nieuws komt en heeft daarmee gewoon bewust de bevolking voorgelogen.

 22. Marcel, jij schreeuwde het altijd al zowat van de wtk daken; niet vechten waar je tegen bent, maar strijden waar je voor bent!
  Ik heb je woorden wel gehoord!
  Maar ik begrijp ook dat het soms erg meeslepend kan zijn om je te laten meenemen in de valkuil van de media, welke dan ook.
  Ja dit denken en doen gaat veel verder dan alleen maar geschreven woorden. De energie gaat veel verder en wordt meegenomen waar jij dat zelf naar toe stuurt.
  Monika, ooit heb je me gevraagd of ik een medium was. haha, maar ik voel bij jou wel veel kalmte en positiviteit!! <3

  1. Sun, ga maar eens proberen al die mooie en wijze woorden tegen lieden te zeggen, die op kerstnacht overal Kerstbomen op pleinen in de fik steken, onder het roepen van Allah Akbar, of als ze je slipje van je reet rukken, enz.,
   De media heeft de opdracht vreemd genoeg, om de boel te verzwijgen, en het beetje bij beetje door te laten zijpelen, om een grote paniek en volks oproer te voorkomen.
   Er zijn momenten in je leven, dat je moet kiezen, neutraliteit, en eeuwige discussie werkt dan niet meer, ja en helaas je zou het uit kunnen leggen, van anti dit of dat, ja en misschien racisme, maar in geval van zelfbehoud, kan dit niet spelen, wordt door de situatie volkomen over ruled !
   Het is het kale hij of ik, en zij of wij !

  2. @ sun
   Dank je wel , het voelt altijd goed als je hoort dat je boodschap is begrepen. Niet dat ik de heiligheid in persoon ben en het me altijd lukt om positief te blijven , maar het gaat wel steeds beter en beter.Ik laat me steeds minder afleiden door negativiteit, hoewel ik het wel zie ga ik er niet meer in mee.Zo kijk ik het nieuws nu om te weten wat men wil dat ik denk en van daaruit te zien welke richting de plannen lopen . Dan denk ik weer aan Mahatma Gandi non-compliance is een grotere kracht dan het gevecht aangaan , dat is namelijk eenzelfde energie als die je afwijst , dus waarom die gebruiken?Richt je aandacht op wat je verwezelijken wilt en niet op hetgeen je wilt kwijtraken.

  3. Beste Marcel, mag ik je er even op attenderen dat de ééne situatie niets maar dan ook niets uitstaande heeft met de andere.
   Neutraliteit leidt tot niets, vroeger of later moet elk mens kiezen waar hij bij wil horen.
   Wat ik al eerder zij, mooie woorden en leuzen, helpen heus niet mee, om dit getijde van onverstand te stoppen.
   Ik heb alle respect voor Gandhi en ook voor jou, maar dit mooie denken moet zich wel kunnen reflecteren in de tijd, en die is nu niet aanwezig, groet Jenne

  4. @ jenne
   Ik begrijp je wel , maar ik bekijk het anders. Ik kijk meer naar de energetische kant van het leven dan naar de materialistische kant.
   Ik leg het uit : Je hebt 2 werelden (imo) de energetische en de materiele , als je in de een iets verandert heeft dat ook zijn weerslag in de andere. Ik houd mij meer met de energetische kant bezig en probeer op die wijze een ommekeer teweeg te brengen, dit op wereldschaal . In mijn eigen kleine wereldje hier in het dorp ben ik op materiele wijze bezig behulpzaam te zijn voor mijn medemens , terwijl ik ook tracht mensen wakker te schudden uit hun lethargie. Beide kanten zijn van belang alleen ik kan weinig veranderen ( op een materiele wijze)aan de gebeurtenissen in Duitsland, wel kan ik mensen bewust maken wat daar speelt dat is een energetisch gebeuren. Dat dat helpt om het tij te keren daarvan ben ik overtuigt.

  5. Marcel.
   Ik denk dat ik je ook begrijp en dat jouw bijdrage (zoals jij het noemt energetisch)los staat van al het materiele en gebaseerd is op geestelijke overtuiging waarmee ik bedoel te zeggen dat je ook een bijdrage levert maar dan door mensen geestelijk te overtuigen van wat er speelt om ze zo bewust te maken.
   Maar wat nu als kwaadwillenden voor je staan met een geweer en de opdracht hebben om te schieten terwijl ze mogelijk ook nog eens onder invloed van drank of drugs zijn?
   Daarom denk ik dat geestelijke overtuiging niet genoeg zal zijn.

  6. @ arnold
   Ik heb reeds verschillende malen een geweer of pistool op mij gericht gehad , een maal door een ‘aangeschoten'( leuke woordspeling in deze ) persoon een 9mm pistool op mijn hoofd gedrukt.Ik heb hem hartelijk lachend gevraagd wat ie nou eigenlijk wilde , en of ie wel wilde opschieten ( alweer een)want ik wilde het buurthuis sluiten waarvan ik beheerder was ( amsterdam noord) Hij wilde dat het open bleef. Heb ik hem even uitgelegd dat dat alleen wat voor hem bracht als ik dat deed en dat ik dat niet van plan was , dus dan moest ie maar schieten. Ik ben niet bang om dood te gaan. Wel dat verwarde de beste man zo dat ie afgevoerd kon worden door zijn vrienden, probleem opgelost!
   Andere keer door ‘de zwarte bende’een pistool mitrailleur op mijn borst gericht door een 18 jarige ( zo leek hij mij) douanier in voormalig oost duitsland. Deze persoon was erg nerveus en had ook zijn vinger aan de trekker. Daar ik toen veel jonger was 16 jaar, was ik er meer door onder de indruk, maar bang ? neen niet echt.
   Dus beste arnold ik vergooi mijn inzichten niet onder druk en behoud mijn energetische insteek daar die me nog niet in de steek gelaten heeft.

  7. Beste Marcel,

   mooi, aangeschoten en opschieten, en dan te eindigen, met had men de trekker overgehaald, had Marcel dit niet kunnen vertellen en net als zoveel andere die geloofden het kwaad, te overbluffen met hun persoonlijkheid en denken, onder hun kruisje liggen.
   Ja ik was en ben wel bang voor gewapende psychopaten, twee maal verwond, één maal met twee kogels, niet levens gevaarlijk en één maal met een mes, alle pezen van mijn hand door gesneden, ik zoek het niet, maar sommigen zijn onberekenbaar, en hebben de dood in hun ogen, maar goed ik respecteer je beste Marcel, en ik geloof in je, groet Jenne

  8. @ jenne
   Ach ik heb de dood al zo vele malen recht in de ogen gekeken,ben al zo vaak gestorven, de angst is er af! Ik weet van vele levens die ik heb geleefd en weet dat dood slechts een transitie is , en dan erbij ik heb liever een kogel in mijn kop dan een lang ziekbed!Als dood gaan in dit leven onvermijdelijk is dan gaat het over hoe je sterft, en dan kijk ik het recht in de ogen,en sterf als een wetende.

  9. Marcel.
   Ik heb ook veel respect voor je want je moet het maar kunnen om op zo,n moment helder van geest te blijven en vooral bij je standpunt waar je heel je leven naar hebt geleefd te blijven.
   Ikzelf heb zoiets gelukkig nog nooit meegemaakt en hoop dat het anderen ook niet overkomt.
   Het gevoel dat ik heb is aan de ene kant negatief omdat ik denk dat ik weet wat mij kan gebeuren want de toekomst ziet er nu eenmaal niet rooskleurig uit.
   Aan de andere kant denk ik als mij zoiets overkomt is dat misschien wel beter dan te leven onder psychopaten.
   En toch ben ik best wel ontspannen en lijkt het wel of ik me erin berust heb terwijl mijn strijdlust gelijktijdig op een hoog peil blijft om toch voor een mooie toekomst te blijven strijden.

  10. Het is gewoon heel duidelijk. Amerika wil Europa destabiliseren en dat lukt ze al aardig. De pleuris is uitgebroken in het midden-oosten en ja, dat zijn onze buren. Bedankt geheime diensten voor het prachtige werk wat jullie geleverd hebben en nog gaan leveren. Mij krijg je alleen niet bang want ik doorzie het. Bijna het boek ‘Een Nieuwe Aarde’ uit van Eckhart Tolle. Hij raad ook aan de tv maar uit te laten want je wordt onbewust gedreven tot wanhoop. De enige lijken die ik ooit heb gezien waren die van mijn oma en mijn zoon. Toch zit mijn kop vol bloederige beelden. My God they brainwashed my mind. But I’m not my mind, I just Am.

   https://www.youtube.com/watch?v=mnOkWIICPSQ

  11. Sunny, het is wat gladachtig op de daken in het hoge noorden, zo sta je het van de daken te schreeuwen en ff later lig je in de goot. :onmogelijke smily:
   And…. don’t be a medium, BE A LARGE!!

  12. Het is niet alleen glad op de daken hier ,ook in de goot is het glibberen en glijen en dreig je constant op je bek te gaan.

  13. Ja beste Marcel, I hope so for you and me, ik hou zo vreselijk veel van het leven, dat ik het geen probleem vindt om er voor te sterven, schreef het net aan Odette, John Keats “A thing of beauty is a joy forever”, we blijven uniek, en menselijk, Jenne

 23. Verkrachting van onze waarden !

  Beste WTK ers, we worden bedolven onder leusen, de één nog mooier als de ander, maar helaas de réaliteit is anders, Europa wordt steeds chaotiser, en dit met op-zet, de media blijkt aan de kant van het kwaad te staan, net als onze gekozen en zich zelf benoemde leiders, in het kort we staan alleen, als altijd in oorlogs tijd, want dit is oorlog, een oorlog van anders denkenden,
  wij, de inwoners van Europa, moeten het zelf klaren, de Belgische filosoof Rob Riemen, zegt het zo mooi, Europa is niet Brussel met zijn afgedankte politiekers, maar de groepjes met elkaar pratende burgers in cafétjes op de markt op hun werk, overal in Europa, dat is Europa !

  1. Jenne.
   Ik heb ook gezien dat het ANP heeft overwogen om deze aanrandingen en verkrachtingen te verzwijgen.
   Dat roept bij mij onvermijdelijk de vraag op wat ze dan daadwerkelijk verzwijgen of manipuleren.
   Hiermee hebben ze toch zelf aangegeven dat ze geen onafhankelijk nieuws meer brengen van gebeurtenissen zoals het gebeurd maar daaruit sorteren waardoor nieuws halve feiten zijn geworden.

 24. Voor in je boeken Arend !

  Drie Koningen de koek met traditionele poppetje, un Féve dat is een Boon, bij de rijken een gouden munt , nu ja zoveel zinnen etc. wie hem aan treft is de Koning, krijgt de papieren kroon op het hoofd, hier vol op geviert, in Barcelona een enorm volks-feest, laat onze tradities niet verloren gaan, dat is een soort verzet tegen ?

 25. Op teletekst las ik dat sorrequeta (de vader van Maxima) in het ziekenhuis van Bariloche was opgenomen.
  Ook wat hem betreft is er veel verzwegen en niet alleen over zijn verleden.
  Wijlen prins Bernhard had een goede band met hem en moet daarom ook wel haast geweten hebben van de vele oorlogsmisdadigers die daar in en rondom Bariloche hun toevlucht hebben gezocht.
  Klaus Barbie (ook wel de slager van Lyon genoemd) woonde daar tot aan zijn arrestatie en uitlevering aan Frankrijk.
  Op zekere dag kwam een vrouw (kampoverlevende) in een hotel daar Josef Mengele tegen en herkende hem,een paar dagen later werd zij dood aangetroffen.
  Voor wie hier meer over wil weten De Groene Amsterdammer en dan De laatste Tango in Bariloche.

 26. @ Monica 21.21. Waarom zou ik nazi’s Rutte’s noemen? Je weet nog niet dat er nog mensen boven Rutte staan, dat Rutte niet zo gek veel te vertellen heeft. Hoe simpel ben je dan. Vreemd ook dat iemand die meer in kracht dan in macht gelooft, die nazi’s graag liever machtsmensen zou noemen. Enig idee wat een kracht dat aan die psycho’s zou geven? Wow! We worden machtsmensen genoemd. Je ziet het ze denken. We gaan ze dan als het ware de macht geven omdat we ze zelf al zo noemen. En dan heb je het over bewustzijn. -verwijderd: off topic en/of belediging-

  1. Ik ben onschuldig in dit geval. Verder ben ik altijd wel in voor een paar bolbliksems, zo her en der. Lekker energetisch 😛
   Men zegt dat ufo’s hartstikke energetisch zijn dus op zich mooi meegenomen om mensen wakker te krijgen.
   Ja, ik geloof wel in ufo’s in de zin van niet geïdentificeerde vliegende dingesen. Helaas heb ik er moeite mee te geloven dat ze per definitie niet van hier zijn en per definitie komen om te helpen.

  2. Christina, het lijkt alsof taal toch niet even makkelijk is…maar goed het is blijkbaar aan eigen interpretatie onderhevig.
   Ik gaf voorbeelden van eventuele plaatsvervangende woorden, je pint me erop vast.
   En om je opwinding over het verzonnen woord ‘machtsmensen’ te ontzenuwen…hier mijn gedachte, mensen die ervan houden macht uit te oefenen over anderen. Ik dacht eerlijk gezegd dat je zo ver mee kon. Misschien ligt het eraan dat je niet echt positief ermee omgaat, (voor mij dan), en mijn intentie niet meer terug te vinden is in jouw interpretatie. Maar ik heb inhoudelijk nog niet echt iets wijs en/of nieuws van je vernomen, behalve dat je ‘wakker’ bent en het op een nonchalante manier ventileert (mijn mening). Je moet mensen niet onderschatten, denk ik dan maar.
   Iig, ik ben nog steeds van mening dat je woordkeuze, bij alles wat je niet aanstaat ‘nazi’s’ te gebruiken, een overdenking waard zou zijn. Misschien kan het iets explicieter, anders is het allemaal ook zo een gelijkgeschakelde boel. Gezien de kennis van nu, het ook de lading niet meer dekt.
   Trouwens weet je dat boven de jongens boven Rutte, ook nog jongens staan, en daarboven ook weer….en ernaast ook…? 😛 🙂

  3. Grote kans dat er geen jongens boven jongens staan, maar dat ze in een kring staan, een ieder met de ballen van zijn buurman in de handen, als de dood zo bang dat er iemand het commando “KNIJP” roept.
   Metaforisch bedoeld uiteraard, mijn excuses aan alle beelddenkers, an image that wont fade easily.

  4. Nazi ufo’s komen er aan. E.T. is extreem rechts geworden. Ze hebben een hekel aan blanken en komen op voor het gele ras. Alleen spleetogen mogen blijven bestaan omdat ie het meest op hun lijkt. E.T. heeft ook spleetogen. Ze gebruiken alleen niet meer de swastika maar nu het ying-yang symbool. Ze hebben alleen de stippen weggelaten of zo.

   Bij de NOS hebben ze het er niet over maar hier is een piratenzender die heeft het allemaal allang door…

  5. Hahaha ηλίθιος, lol, ik kan het zo voor me zien, maar kan er gek genoeg toch tegen. 😀

  6. 😉 Humor houdt ons in leven. Net weer een heerlijk filmpje gezien van Mooji, zal het even op een betere plek posten. Hartengroet van mij, ik was de weg ff goed kwijt maar zie hier, ik ben terug en zal me niet meer verliezen, simpelweg omdat dat niet meer kan. Ik ben een weg gegaan waarvan je niet meer terug kunt. Ik wens het een ieder toe. Is het niet in dit leven, dan wel in een volgende. Dit gebeurt maar eens in een zielenbestaan. Namasté.

 27. Even hoe wij in ons denken constant verkracht worden, na 5 jaar verblijf als in de watten gelegde vluchteling, die 150 000 euro per jaar kost, nog geen slag werk hebben gedaan, de kantjes er aflopen, hoe de boel te besodemieteren, en kwaas beramen, zo is het met 65% van deze vluchtelingen, lange betaalde vacantie houders gesteld, volgens de VK, Volks Krant !
  Ik ken verschillende Nederlanders die na een lang en werksaam leven, met grote moeite de eindjes aan elkaar kunnen knopen !

  1. Maar die vluchtelingen zijn niet voor de lol op de vlucht geslagen. Die nazi’s zijn hier verantwoordelijk voor. Die nazi´s die doelbewust een enorme puinhoop van de hele aardbol maken gewoon omdat het kan, omdat het psycho´s met megalomane ego´s zijn en geen hersens, geen emphatie. Het is zo kortzichtig om dan maar op de vluchtelingen af te geven. Dat ze dankbaar moeten zijn, nederig horen te zijn, dat ze moeten werken voor hun geld, hoe achterhaald is dat. Alles is inmiddels geautomatiseerd en de Europeaan moet ook andere bezigheden in zijn leven zien te zoeken dan werken, het is achterhaald aan het worden om te werken voor je geld Jenne. Een basisuitkering zou de oplossing zijn maar dat willen die nazi´s niet. Die willen op hun triljarden en miljarden blijven zitten die ze van ons gestolen hebben en er in zwemmen op de belastingparadijzen. Maar laten we nog een mooier woord voor nazi zoeken, het klinkt zo naar.

  2. Christina, jij leeft misschien waarschijnlijk in een andere wereld als ik, en dat mag.
   Heb nog nooit financieel iets gekregen, wilden wij ook niet, vrijblijven van het systeem, heb het zelf verdiend, met werken en andere handelingen, ben tot mijn 70 igste actief geweest met mijn vrouw.
   Mensen die niets te doen hebben de ganse dag, gaan zich vervelen, en het niets doen is des duivels hoofdkussen, oud maar o zo waar.
   Natuurlijk is het allemaal gecreéerd, kijk naar waar ik woon, Frankrijk, daar gaan ze de noodtoestand voor langere tijd verlengen, dus Politiestaat, dat was de bedoeling toch, Hollande en andere van Joodse afkomst zijn de ministers, krijgen hun richtlijnen direct uit de USA – Cia – Israel, lees oud minster Dumas !, het is het Zionistische NWO denken wat de lakens uit deeld, wat er aan komt in deze volksrepubliek, ja is een nieuwe revolutie, en al die profiterende, geen respect voor onze samenleving hebbende onmensen, terug naar waar ze vandaan zijn gekomen.
   En wat jij voorsteld luilekker land doet de mensen geen goed, als je niet geleerd hebt met je vrijheid om te gaan, en niet voldoende zelf dicipliene bezit, wordt dit Anarchie !
   Tot de 70 iger was het goed leven in Europa, toen kwam het analfabetische onverstand binnen, eerst de den Uyl Surinamers en Antillianen, god allemachtig wat een zooitje die mensen en toen de rest zelfzuchtige bastaards, nou gefeliciteerd, multi culti, en om het nu terug te draaien, dat wordt een hele klus, Jenne

  3. Wat is er mis met anarchie? betekend gewoon geen overheersers,dus de macht bij jezelf . En onder de meeste anarchisten is het idee macht gelijk aan verantwoordelijkheid .Dit leid niet per definitie tot chaos eerder tot samenwerking in gedeelde verantwoordelijkheid.

  4. Ja laten we vrij blijven van het systeem. Als je een brood koopt of een huis huurt, de bus instapt of een ijsje koopt heb je al met het systeem te maken. Zelf heb ik al lange tijd een uitkering en heb er geen moeite mee om niet in die zieke mallemolen mee te draaien, wazig politiek correct mee moeten zemelen om de brij heen met hoog opgeleide mensen die uiteindelijk totaal gebrainfucked lijken te zijn. Blij dat ik mezelf ben gebleven. En ik ben reuze actief, vooral met lezen en denken, m’n boeltje op orde houden, boodschappen doen, koken etc. Never a dull moment sinds ik werkeloos bent, zoals dat officieel heet. Ik heb me van mijn leven nog nooit verveeld, zelfs als ik niets doe en op de bank lig voelt het nog als nuttig bezig zijn. Dan gaat mijn mind aan de slag wat ik als zeer nuttig ervaar. Maar ik doe genoeg op een dag, en het voelt stukken nuttiger dan toen ik nog van 9 tot 5 meedraaide, waar ik op een gegeven moment bedankt werd omdat ik niet kneedbaar was. God Zij Dank!! Ik blijf het zeggen. Wat die Surinamers en Antillianen betreft, die kwamen ook al naar Nederland omdat de boel bij hun leeggezogen was door die nazi’s. Ik heb tussen mensen uit alle hoeken en gaten van de wereld gewoond en gewerkt en voor mij zijn ze niets anders dan wij zijn.
   Nouja, de Surinamers en Antillianen hebben van nature en frivolere lifestyle dan wij hebben en heb dan ook vaak met ze gelachen en gefeest. Ik snap ook niet dat ze maar nederig en dankbaar moeten zijn, waar halen mensen de arrogantie toch vandaan. Alle vluchtelingen, van Turken, Marokkanen, Syrieers tot Surinamers, Antilianen en alles wat er aan landen tussen ligt zijn door nazi’s hardhandig benadeeld anders waren ze wel in hun eigen land gebleven. Hoe jij dan ook op het idee komt dat ik in een andere wereld leef begrijp ik niet. Ik zie de zaken hooguit anders dan jij ze ziet. Heb het leven anders ervaren dan jij en daar is niets mis mee.

  5. Marcel, Anarchie, inderdaad over deze duiding, zijn de meest vreemde beschrijvingen aanwezig, een befaamde Anarchist is de schrijver Eco, heb ooit een bijeenkomst in Genua bijgewoond, per ongeluk was in de buurt, ja mooie en goede uitleg.
   Alle systemen van samenleven, ook het Anarchisme, vallen of staan in hun uitvoering, bij de gratie van de mensen, weldenkende en welwillende mensen, met respect tegen over de andere mens, kunnen ieder leef systeem tot een paradijs op aarde maken, of zie ik dit verkeerd, Jenne

  6. Er wordt heel vuil spel gespeeld. Niet alleen de machthebbers zijn ego’s, bastaards, etc. Bijna iedereen is bezig voor zichzelf en voor de mensen van wie die houdt. Eigen volk eerst, ikzelf eerst, dan de rest, als er nog wat minder weg te geven is. Ook Nederlanders bestelen elkaar voor eigen gewin, iedereen doet het. Maar ik wil het niet. We zijn nog niet klaar voor anarchie, daarvoor zijn de mensen gemiddeld niet bewust genoeg. Hoe het wel moet? We gaan het zien. Ik persoonlijk probeer het voor iedereen goed te maken, te houden. Ik heb niet het goede overzicht om te bepalen hoet het allemaal moet. Wie wel?

  7. Beste Martijn,

   het is zo ontzettend gemakkelijk, één ieder is verantwoordelijk voor zijn handelingen, moet de verantwoordelijkheid nemen voor zich zelf en zijn familie en naasten, dat is een natuurwet !
   daar naast kun je zo als ik van de mensen houden, dat heet humainitair, ze helpen waar nodig, en binnen je mogelijkheden, en wees op je hoede want er zitten ook slechte en zelfs psychopaten tussen, maar met schade en schande wordt men wijs, nou wijs, ietje verstandiger.
   Er zijn prachtige samenlevings systemen, maar met mensen is het vaak moeilijk kersen eten, maar goed, wij maken er het beste van, ieder één op zijn manier, dat heet samenleven, en die willens en wetens ons samenleven verstoren en kapot maken, en de zwakkeren misbruiken, nou voor mij korte metten ?!

  8. Christina, ik zou zeggen moet je doen, en dat nazi moet je ook doen, groet Jenne

  9. Christina, van nature een frivolere livestyl, 10 tot 15 kinderen en geen vader, lovely livestyle, na hun intreden in een gecifiliseerde samenlevin, in 6 maanden tijd, duizende blanke meisjes van hun toekomst berooft, door een frivool opgedrongen kindje, en jij maar lekker liggen te filosoferen op je canapé, met een leuke frivole uitkering, die ooit door de echte socialisten is geintroduseerd, om de zwakkeren onder ons voor de armoe te beschermen, je zou ook kunnen zeggen dat al die genen die onterecht genieten van uitkering, er een nazi denkbeeld op na houden, geld zonder tegen prestatie, misschien leuke naam de ” frivole nazi’s ” club, moet je doen !

  10. Hoe kun je dat nou zeggen Jenne. Jij bent niet laag opgeleid, dus je lult uit je nek 😳

   Ik stel voor om alle scholen, opleidingen, universiteiten dicht te gooien en iedereen van geld te voorzien.
   Eens kijken hoe snel duidelijk wordt dat niet alles te koop is voor geld en dat beunhazerij zich in alle bevolkingslagen voordoet.

  11. Koekje, ik respecteer je als mens, maar van dit commentaar begrijp ik niets, Jenne

  12. Jenne, Koekje, Ben het met Koekje eens Jenne, ben er zelf een voorbeeld van helaas. Zolang je het hart op de goede plek hebt, eerlijk en oprecht wil zijn, vervolgens chronisch ziek wordt, dit in mijn geval, dan ben je compleet de pineut in Roversland Nederland maar ook andere landen. Ik werk omdat ik een werkgever heb met het hart op de goede plaats, maar anders zou ik in de bijstand zitten. Ik heb het lang volgehouden, zeer lang…
   Mijn eigen huis én mijn pensioen volledig opgevreten omdat ik nergens maar dan ook nergens op terug kon vallen, laat staan aanspraak kunnen maken. Alles kwijtgeraakt waar ik in mijn gezonde leven keihard voor gewerkt heb. Ik wil niet van onze achterlijke overheid, en zeker niet met de nieuwe participatiewet afhankelijk zijn van dit stelletje criminelen. Helaas valt het me zeer zwaar. En ik weet zeker dat er velen mét mij in eenzelfde soort situatie verkeren, en steeds meer helaas.

  13. En om nog even terug te komen op Koekje 3.11…
   Toevallig weet ik er alles van in mijn werkzame en onwerkzame leven hoe iedereen omkoopbaar is.
   Misselijkmakend!
   En dit soort gewone mensen doet exact hetzelfde als onze zogenaamde cabal, de schaal waarop is iets verschillend, maar het gaat om hetzelfde.
   Wie heeft wél een goede intentie?
   Ben er redelijk ziek van na al die jaren om te zien hoe op elk niveau gigantisch misbruik wordt gemaakt als het om de poen gaat…
   Daar hoef je geen cabal voor te zijn helaas.

  14. Anna, dat is nu mijn dilemma, door dat de overheid met ruime hand, het geld rondstrooit wat bedoeld is voor gevallen waar jij dus onder – valt, zijn er daar dus niet voldoende fondsen voor aanwezig, bedoeld was hulp aan zieken en zwakken, en mensen in nood geraakt door omstandigheden buiten hun schuld vaak, je kan toch niet willen dat ieder één als een zuigeling aan de overheids tieten lurkt, tot de dood er op volgt, wie kiest nu zo’n leeg bestaan, zonder enige vervulling.

  15. Jenne, óveral wordt misbruik gemaakt, dus ook van dit soort voorzieningen.
   Maar dit staat niet in verhouding tot waar het elitaire clubje misbruik van maakt.
   Met geen pen te beschrijven hoe zij met hun triljoenen feitelijk een ieder mens van een rijkelijk bestaan als mens zouden kunnen garanderen.
   Dit stelletje zieke mensen is waar de wereld onder leidt helaas.
   Maar dat laat onverlet dat mensen een eigen geweten hebben, een godsverbintenis, die ze verteld wat waar en waarachtig is.
   Dus vele kleintjes blijven ook in gebreke.
   En die vele kleintjes zijn uiteindelijk de massa…
   Dus het gaat hier wederom, klein of groot, wie wil oprecht, liefdevol, dienstbaar zijn aan alles wat leeft op deze planeet, en met inachtneming van dit, afzien van bijzondere voordelen die in het eigen mindego voorzien, danwel het geldelijk gewin wat door lekker te gaan liegen en bedriegen opleveren.

  16. Grappig hoe sommige uitspraken een eigen leven gaan leiden.
   Wat mij opviel is dat laag/hoog opgeleid soms een soort excuus wordt, of anders wel een stok om anderen mee te slaan.
   Ook iets om je schuldig over te voelen.
   Dan maak je je kleiner dan je bent (ikke dus, nivellerings- monster), of gaat juist op je tenen lopen (mijn schoonfamilie).

   Inderdaad helpt het volgens mij om je hart op de juiste plaats te hebben. Dat maakt het leven in twee werelden makkelijker, maar botsingen blijven helaas onvermijdelijk.
   Ik merk dat sommige zaken door ‘hoger opgeleiden’ onmiddellijk opgepakt worden, en andere zaken zijn weer gesneden koekjes 🙂 voor ‘lager opgeleiden’.
   Slimste jongetjes van de klas, dwarse vrijdenkers, laatbloeiers, emotioneel hoogbegaafden, mensen met gouden handjes… het huidige onderwijssysteem heeft er lak aan. Het wil naar mijn mening allemaal identieke kloontjes kweken en dat loopt gelukkig steeds meer hopeloos de soep in (wishful thinking).

   Ik kwam destijds niet in aanmerking voor een beurs (te rijke ouders), en was stink jaloers op de studenten met een, in mijn beleving gegarandeerde riante beurs.
   Heftig, maar wel leerzaam. Ook goed voor zelfredzaamheid en gelukkig kunnen zijn met ‘simpele zielen’ dingen.

   Met geld kun je niet alles kopen en oogklep knoeiers, egoïsten kom je in alle lagen van de bevolking tegen, net zo goed als mensen met het hart op de juiste plaats. Van dat laatste word ik persoonlijk altijd heel blij.

   Zo, aangezien ik nu lichtelijk misselijk van mijn eigen woorden aan het worden ben, back to normal.

   Doe mij maar hoog energetische bolbliksems, zo her en der, met flink veel geharrewar 😈

 28. De import van armoede kopte de Elsevier al zo’n 15 jaar geleden. En blijkbaar is het nog steeds een winstgevend importproduct voor bepaalde corporaties aangezien de hoeveelheid toeneemt. Feitelijk worden deze mensen natuurlijk ook misbruikt, maar misbruikt met een levenslange uitkering en extra voordeeltjes voelt toch net wat lekkerder dan puinruimen in Aleppo.

  1. zolang ‘wij’ op de bommen demo-mobocrazy van de VerenigdeNazies blijven stemmen krijgen ‘we’ terug wat we verdienen; horden ontheemde mensen en daaraan gekoppeld een politie staat zonder veel privileges. zo was het en zo zal het blijven op deze manier. en tuurlijk worden veel van die immigranten kunstmatig ‘onze’ kant uit gesjors-sorost.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Privilege_%28recht%29

  2. Dit op de canapé liggen of puin ruimen in Aleppo hangt helemaal van je geest gesteldheid af, maar dat speelt in de eerste plaats helemaal niet, het is een veroverings oorlog, zonder slag of stoot van onze kant, wij graven keihard aan onze eigen ondergang .

  3. Jenne ik ken niemand met 10/15 kinderen, geen vader en geen blank meisje die door een Surinamer of Antilliaan van haar toekomst is beroofd. Spreek dus voor je zelf. Er zullen er wellicht rondlopen maar om dat dan maar als standaard te nemen is zwaar overdreven.
   Hier in Nederland loopt ook blank gespuis rond hoor. Niet vergeten als je aan het mijmeren bent.
   En wat die uitkeringen betreft, een druppel op een oceaan, vergeet die triljarden en miljarden niet die van ons gestolen zijn en op belastingparadijzen weg ligt te rotten. Daar hoor je nou nooit eens iemand over in het rechtse kamp. Het is en blijft in mijn gevoel mijn geld, waar ik recht op heb. Omdat ik er recht op heb, omdat ik het waard ben.

  4. En dit moet me nog even van het hart Jenne: Mensen liegen dat ze barsten, heb er teveel van meegemaakt, ook mijn vrienden helaas… Ze liegen omdat ze niet werkelijk bereid zijn om te dienen, laat staan hun comfort in te leveren. Ben echt klaar met vele mensen die hun kop ongelooflijk in het zand steken, veel kritiek hebben op de cabal, de roverheid, en welke criminele organisaties meer, en uiteindelijk hetzelfde doen.

  5. Sorry Jenne, verkeerd geplaatste reactie, moest onder draadje 31. Maar lees nu de reactie van Christine op 32.3, dus vind hem hier ook wel op zijn plaats 😉 En Christine, dank voor je openhartigheid op een ander draadje omtrent je situatie. Je hebt er echt op inderdaad, een mens moet kunnen (over)leven en daar is in onze maatschappij geld voor nodig helaas. En mensen die willen gaan reageren met als oplossing permatuinen en ruilhandel wil ik even uit de droom helpen dat dát alleen maar kan als je uberhaupt hebt en voor ruilhandel over spullen beschikt die ruilenswaardig zijn…

  6. Ik type sneller dan mijn toetsenbord aankan 😉
   Ben evenwel af en toe zo vreselijk moe, dat ik typefouten pas zie als de reactie geplaatst is.
   Ga het niet overnieuw typen, als het tot misverstanden leidt dan hoor ik het wel 😉

  7. @ Anna, mensen moeten kunnen overleven en dat gaat prima met een uitkering heb ik ervaren. Jammer dat mensen dan meteen zo op je neerkijken, want ik had ook net zo makkelijk kunnen kiezen om mijn ziel aan de duivel te verkopen en stinkend rijk kunnen zijn. Maar het was een bewuste keuze van mij om dat niet te doen en die keuze heeft me in intellectueel en spiritueel opzicht beslist geen wind eieren gelegd. Handig als je met weinig toekomt en toch een zinvol en leuk leven kan leiden. Ik betreur de rijken als de beurzen crashen, zie maar eens normaal te leven als je een miljoen of meer gewend bent en dan ineens niets meer hebt. En een schamele € 800 in het vooruitzicht. En dan intellectueel en spiritueel ook nog eens met lege handen staan. Daar wil je niet mee ruilen.

  8. Ik heb 12 jaar een bedrijf gehad waarvan het laatste met bijstand om te proberen het bedrijf te redden. Een ander krijgt het zo in de hand en ik mag nog ff 4000 euro terug betalen. Na 1 dag bij de sociale werkplaats te hebben gewerkt had ik al weer een baan. Na een half jaar gestopt en ik werk nu weer voor mezelf. Ik koop en verkoop via internet, voornamelijk porselein en keramiek. Gelukkig is er een vangnet maar het is wat oneerlijk hoe die hulp wordt verdeeld. Nou ja, ik zal het geld maar weer terugbetalen in termijnen, wie van goede wil is wordt gestraft schijnbaar. Ik heb de laatste jaren behoorlijk veel gezopen omdat ik het allemaal niet meer aankon. Nu gaat het beter en I take care of my own again. Ik hoef hun geld niet meer. Ze geven het maar aan mensen die het echt nodig hebben.

  9. Christina, ik moet erbij vertellen dat ik, omdat ik van mijn eigen geld heb geleefd, ik een half jaar beroep heb moeten doen op de bijstand. Evenwel kreeg ik geen bijstand, maar leenbijstand, omdat men veronderstelde dat ik te snel was ingeteerd….
   1,5 keer de bijstandsnorm mag je interen, zegt de gemeente en anders ben je de pineut.
   Dus ik was de pineut toen, en nog steeds.
   De rechtszaken lopen nog steeds en het eind is helaas nog niet in zicht.
   Maar wat ik me afvraag Christine, hoe wordt jij in deze situatie opgeknoopt aan de sollicitatieplicht bijvoorbeeld?
   De participatiewet zet namelijk een ieder tot wederdienstbaarheid aan.
   Ben eigenlijk wel benieuwd wat jou ervaringen daarmee zijn.
   En als je, los van alle bovengenoemde bullshit gewoon je leven kunt leven zoals jij omschrijft dan ben ik blij voor je.
   Ik heb in al mijn zelf opgesoupeerde vermogenstijd mijn dankbaarheid ook gehad dat ik ondanks alles wel in staat was om mezelf te verdiepen in heel veel materiaal waar ik, als ik had moeten werken, domweg de tijd niet voor had gehad.
   Echt, ik heb uren, uren, uren besteed, en in dat opzicht mijn werkdag goed besteed, weliswaar op eigen kosten 😉
   Maar goed Christina, in dat opzicht kan ik wel met je meedenken.
   Doe er het goede mee, en denk dat je dat wel doet.

  10. Martijn, je hebt een heftige periode achter de rug, blij dat je weer terug bent 😉

  11. Anna, je boek lag er nog niet voor niks. Destijds was het nog te vroeg, ik zag het nog niet in. Ik moest dieper de put in schijnbaar. Ik heb het een paar maanden geleden weer helemaal gelezen. Bedankt. Ik moet het eigenlijk eens terug komen brengen haha 😉

  1. Ik slaap zo wie zo wel goed jenne en met geld heb ik niet zo veel. Als je rijk wilt zijn dien je je verlanglijstje in te korten.

 29. Texst of tekst ; moet zijn ; if you want to know wat God thinks of money, look to the people he God, gave it to !
  Ach ja honden, nooit niet geen hond gehad, maar mijn favoriet is de Walese border Collie, één bruin oog, en een grijs, is geen must, lief, intelligent, en absoluut telephaties, zonder deze honden, niet mogelijk om met die psychopatische schapen volkeren te werken, wij hadden 1000 schapen, opgedeelt in twee families, en drie honden, Sweep was de king, de twee anderen leerden het van hem, Dutch brak zijn poot, in een konijnenhol, en Graig werd zo hels van die pestende schapen, dat hij in zijn drift er een paar hun hals door beet, arme Graig moest voor de Aga kachel blijven soezen,
  en wij maar schapen vlees eten.

 30. Wat ik persoonlijk zo uit al het nieuws over de verkrachtingen, op maak, is dat het een goed voorbereide aanslag van terreur op onze samenleving is.
  Jammer maar mijn symphatie is volkomen verdwenen, hoe sneller hoe beter om ze terug te sturen, geen krokodille tranen, het is onze taak om onze meisjes, vrouwen en samenleving te beschermen, heb het hier over Moslim jongens en mannen, je zet toch ook niet 2 vossen in je kippen ren, kom op mensen éénsgezind dit aan pakken, of heeft iemand een betere en réalistiser oplossing, please geen liefde en zo, niet besteet aan deze beesten in mensen gestalte, Jenne

  1. Helemaal mee eens. Een “normale” oud en nieuw kent altijd wel wat schermutselingen in de vorm van een vechtpartij of een autobrand, maar wat er nu op grote schaal is gebeurd heeft nog nooit plaatsgevonden. En dan ook nog eens in meerdere steden. Als dit een spontane actie zou zijn geweest is het wel extreem toevallig dat er tot in Helsinki aan toe diezelfde spontaniteit is opgeborreld.

   Voor mij is het duidelijk. In al die steden zijn enkele raddraaiers betaald om onrust te zaaien met als gevolg dat de menigte meeging in dit primitieve gedrag. In dit scenario past ook heel goed het verwijderen van facebookfilmpjes de eerste dagen en het wegkijken van de politie.

  2. Inderdaad duidt het op een geregistreerde actie. De grote vraag is dan door wie zijn deze raddraaiers betaald, door wie is het geregisseerd.

   In ieder geval is het doel om de samenleving in EU landen te ontwrichten. Stel je de vraag….. Wie hebben daar baat bij….?

   Als de publieke opinie nu omdraait (en daar lijkt het op) dan heeft de regisseur zijn doel bereikt en is het publiek ook behoorlijk primitief aan het worden (of blijven zo je wil).

  3. Karl Heinrich.
   Wat jij beschrijft klopt meer dan 100 % nu paniek zaaien met als gevolg grote onlusten en demonstraties is precies wat de opzet was/is.
   Dan loopt het uit de klauwen en zetten ze militairen in en heb je gelijk een militaire dictatuur wat de bedoeling is.
   Voordat er actie ondernomen wordt moet men wel eerst zeker weten wat en wie dit veroorzaakt hebben en mijn mening daarover is duidelijk.
   Een grote groep criminelen zijn tussen de vluchtelingen mee gekomen betaald door Soros/overheden de puppets van hen die dit in gang hebben gezet zitten in de EU en daardoor ook in uw eigen regering 54000 ambtenaren in Brussel verzinnen steeds weer meer onderdrukkende maatregelen en wetten die onze regeringen moeten uitvoeren.
   actie ondernemen tegen vluchtelingen is zinloos en tekenend voor uw eigen lot.
   Als er actie ondernomen wordt is het beter om dat tegen uw regering en die gasten in Brussel te doen het liefst in Brussel zelf alleen dat zou een oplossing kunnen zijn en dat is mijn mening.
   Vluchtelingen de hersens inslaan maakt het alleen maar erger.
   Uw regering heeft toegelaten dat zij naar hier kwamen laten zij dan ook maar gedwongen worden zich in te zetten niet voor de elite maar voor de bevolking want daarvoor behoren ze hun functioneren ten dienste te stellen.

  4. Dat jonge vreemdelingen in een grote stad als Keulen ongestoord de Duitse vrouwen kunnen aanranden op straat zegt veel over hun drang naar dominantie.

   Alleen een volk van “veroveraars”zal zich vergrijpen aan de inheemse vrouwen om hun vijand te vernederen.

   Alleen een verslagen volk laat het ongestraft toe dat hun rijkdommen worden gestolen en hun vrouwen worden aangerand…..

   Een rake reactie van een persoon op dit artikel, andere reacties mogen er ook zijn
   http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2016/1/Ministerie-geeft-toe-tweederde-verdachten-Keulen-is-asielzoeker-2743004W/?masterpageid=158493

  5. Zeg Arnold, wat is jouw bron voor: “Een grote groep criminelen zijn tussen de vluchtelingen mee gekomen betaald door Soros/overheden de puppets van hen die dit in gang hebben gezet zitten in de EU en daardoor ook in uw eigen regering 54000 ambtenaren”

  6. Lezen jongen en jezelf informeren via andere kanalen in plaats van klakkeloos aan te nemen wat bijvoorbeeld het NOS journaal ons wil doen geloven.
   Als je dat doet en vergelijkt met wat er allemaal gebeurd zal je zien dat veel wat bv op alternatieve sites al lang geleden is geschreven uitgekomen is en nog steeds uitkomt.
   Alleen wordt dat door mensen die een tekortkoming in het zelfstandig nadenken en relativeren hebben afgedaan als complottheorie mensen zoals jij of wordt je er voor betaald?

  7. Nee joh, ik word er niet voor betaald.

   Je zegt “lezen jongen”. Graag, maar help me even en geef me het linkje. Thanks.

   Overigens, wat doe jij voor de kost?

  8. Arie ipv alleen maar domme vragen te stellen geef nou jouw kijk eens op alles en ook hoe jij aan je informatie komt dat lijkt me wel interessant en misschien kun je mij wel overtuigen You never Know.
   Goede onderbouwing en de juiste bronnen zijn wel belangrijk.

  9. Arie die bronnen heb ik allang gegeven in veel van mijn reacties maar ja als je dat niet leest en alleen maar commentaar geeft en domme vragen stelt kom je er natuurlijk nooit achter.

  10. “Sometimes a cigar is just a cigar” volgens Freud. Tussen een grote groep vluchtelingen zullen best wel wat rotte appels meegereisd zijn. Niks georganiseerd, shit happens.

  11. Wat ik doe voor de kost?
   Hetgeen nodig is en van mij verwacht wordt en daar heb ik nog geen klachten over ontvangen.

  12. 36.10.
   Als een paar figuren uit de grote massa iets dergelijks doen kan je volgens mij spreken van rotte appels,maar als het een groep betreft die uit ongeveer 1000 mensen bestaat is dat opzet dat gebeurd niet zomaar.

  13. precies Arnold, simultaan tegelijkertijd in veel meer steden zoall Helsinki, organised!

  14. Als het in het hele land heeft geijzeld en overal vliegen auto’s uit de bocht, is er dan sprake van georganiseerde gladheid?
   Als met de jaarwisseling door het hele land brandjes en vernielingen plaatsvinden, is dat dan door Soros georkestreerd?
   Door heel Europa zijn hordes verse vluchtelingen aangekomen, een deel daarvan zijn niet echt fris te noemen. Maar natuurlijk zit Soros erachter en zijn de Iritreërs in Helsinki in nauw contact met de Berbers en Soedanezen in Keulen. Tuurlijk joh.

  15. Ik geef regelmatig uitleg waarom ik iets zie zoals ik het zie.
   Natuurverschijnselen zoals gladheid daar heeft men geen grip op dat gebeurd of niet en kun je niet vergelijken met wat in Duitsland is gebeurd.
   Wat betreft die brandjes en vernielingen dat hebben we ook al vaker gezien,dat is ook niet goed maar is meer voor gekomen.
   Wat nu in Duitsland is gebeurd hebben we nog niet meegemaakt en al helemaal niet op meerdere plaatsen tegelijk.
   Als bv de CIA instaat is om IS te trainen en hele landen daarmee kapot maken wat stelt dit dan voor?
   En waarom wordt er zo vlug een etiket op iemand geplakt als hij/zij z,n mening geeft eerst werd ik met een Nazi vergeleken en nu ben ik weer paranoïde schiet lekker op zo.

  16. Arnold, in 14.18 en 14.20 heb ik verteld wie ik ben en wat me drijft. Je hebt het gelezen.

   Nu vraag ik netjes naar jouw achtergrond en er komt niets. Schaam je je ervoor? Dat je wordt ontmaskerd als laag opgeleid hetgeen blijkt uit de beroerde Nederlandse taal die je hanteert (zoals velen op dit forum trouwens)?

   In 36.8 zeg je “Goede onderbouwing en de juiste bronnen zijn wel belangrijk”. Ik vraag je netjes naar jouw bron middels een linkje en er komt wederom niets.

   Je komt met niets dan lucht. Dat schijnt men hier een “trol” te noemen.

   Maar ik ben de beroerdste niet dus je krijgt een herkansing. Wat doe je voor de kost en wat is jouw bron m.b.t. “Een grote groep criminelen zijn tussen de vluchtelingen mee gekomen betaald door Soros/overheden de puppets van hen die dit in gang hebben gezet zitten in de EU en daardoor ook in uw eigen regering 54000 ambtenaren”

   Als je nu weer met niets komt, dan diskwalificeer je jezelf voor iedereen hier. Succes!

  17. Ach ja soms is een sigaar gewoon een sigaar ….. soms echter is het ook een Lowinsky en vallen er presidenten door door de mand. We zullen wel weer zien met welke soort we hier van doen hebben( of welke soort ze ons willen doen geloven dat het is)

  18. Och Arie weet je wat het is sommige mensen die zichzelf wetenschapper noemen zouden over hersenen kunnen beschikken alleen is bij jou het probleem dat je ze niet weet te gebruiken.
   Laag/hoog opgeleid zegt totaal niets.
   Wederom kom je ook nu weer erg dom over omdat ik al eerder schreef 36.9 wat mijn bronnen zijn/waren maar als jij de moeite niet neemt om dat te lezen is dat een gebrek van jou en niet van mij.
   Ik heb dus antwoord gegeven maar waar blijft jouw antwoord op mijn vraag in 36.8 dat krijgen we natuurlijk niet?
   Laat ik zeggen dat ik boswachter ben en vanmorgen kwam ik in het bos een grote rat tegen en waarom weet ik niet maar ik moest gelijk aan jou denken rara hoe kan dat?

  19. 36, 15 ja jouke of cosmic of floeperdeflap, kijk je moet je tegenstander nooit onder schatten, zie wat er in de noord Africaanse landen gebeurt, de portable telefoon is tot een heus wapen, en organisatie materiaal geworden,
   in het klein is het dagelijks te bewonderen in de Franse steden, een oproep en in minder dan 10 minuten heb je er een bende bij elkaar, en ze zijn ook zo weer verdwenen, onze naïvitijd is ten hemel schreiend, maar ja het zijn de zwakken en armen die ook hier de klos zijn, ze roven en stelen, verkrachten, en dan te zeggen een cigar is een cigar, ja ja ten voeten uit !

  20. Arnold, toch vreemd dat je zo veel moeite hebt een sukkel als ik te beantwoorden, maar tegelijkertijd wel alle wereldproblemen in perspectief zet.
   Maar goed. Boswachter is een eerzaam beroep. Niets om je voor te schamen, toch? Was dat nou zo moeilijk te melden?

   In 36.9 staan geen bronnen, dus die heb je niet. Dat laten we dan maar zo.

   Ik haal mijn informatie uit websites als kloptdatwel.nl, nieuwssites als nu.nl, documentaires, maar vooral uit eigen (wetenschappelijk) onderzoek, want als je echt wilt snappen hoe de dingen in elkaar zitten zul je het zelf moeten uitzoeken, een dagtaak dus. Het alternatief, wat op dit soort fora gebeurt, is het napapegaaien van anderen en heeft dus geen enkele nieuwswaarde.

 31. Hoe de Duitse overheid de Media bespeelt, die meisjes en vrouwen, worden door hun eigen leiders nog eens verkracht, beste mensen wat een zooitje in onze samenleving, ik maak me grote zorgen, ook voor mijn eigen familie, mijn kleindochter voelt zich bedreigt, niet alleen sexdueel lichamelijk, maar ook in haar vrijheid van denken en doen, Jenne

 32. Ik stel juist voor om van een realistisch naar een romantisch tijdperk te gaan. Juist de enkelvoudige visie en het westerse realiteitsbeginsel is de oorzaak van bovengenoemde zaken. Al meer dan 200 jaar zijn grootschalige bedrijven(nu multinationals),banken, politiek, westerse wetenschap en media innig met elkaar vervlochten. Daardoor is er geen ruimte meer voor mystiek en onbewuste kennis. Echte wijsheid wordt genegeerd. Daar beginnen we al vlak na de geboorte mee.

  1. Maar misschien dachten die nazi’s, toch eens een ander woord voor zoeken, het klinkt zo naar, met dat foute giftige Monsanto voer, vervuilde luchten door chemtrails waar ze ons de dood mee in wilden jagen, afstompende televisie, slecht bier, foute wijn, langzaam demprimerend rakend door alle ellende die ze doelgericht geregiseerd hebben, doelbewsut angst aanjagen, ons nu via de publieke omroep verder af te stompen en dan direct daarna totale overname van de mensheid was geloof ik het plan. Ach je zag het 30 jaar geleden al aankomen, we wisten toen al dat ze een zwaar gestoord plan hadden en dat ze niet helemaal jofel in het hoofd waren, dus we wisten ook al dat het ze niet zou lukken.

  2. Christina, Jenne is een mannetje met stik ouderwetse opvoeding, gevlucht uit Nederland naar een stoffig oud dorpje in een streek waar de Middeleeuwen nog heersen. Iemand met de achterlijke opvatting dat je een uitkering niet mag aannemen is niet goed wijs. Je hebt er ‘verplicht’ premie voor betaald toen je nog werkte, je hebt wettelijk RECHT op een uitkering. Zou zo’n Jenne ook tegen zijn autoverzekeringsmaatschappij zeggen dat hij hun geld niet hoeft als ze daar in dat oubollige Frankrijk (waar helemaal NIEMAND met een auto overweg kan) met een hele fles rode, zure wijn achter de kiezen een spatbord van zijn lelijke eend van 30 jaar oud hebben afgereden? Of als hij straks het ziekenhuis in moet en jarenlang verplicht voor een ziektekostenverzekering heeft betaald, tegen de verzekeringsmaatschappij zeggen dat ze hun geld mogen houden, omdat hij tegen profiteren is? Als Jenne eerst eens zou nadenken voordat hij begint te typen, dan zou dat een hoop gezwets schelen!

  3. Nou nou Paul,
   een hele fles rode, zure wijn achter de kiezen? 😛 🙂

   Tja Jenne komt uit een tijd, waar men nog een gevoel van eer had, en er altijd werk was… 🙂 Heb je al een idee, in welke state of mind jij verkeert in zeggen we +- 30 jaar?

  4. Ik word dit jaar 60, dus over 30 jaar kijk ik hopelijk op deze aardkloot neer vanuit een andere dimensie en hoop ik niet dezelfde rammelende en vaak tegenstrijdige berichtjes zoals die van Jenne op een forum te typen. verzekering is verzekering, je zit absoluut fout als je beweert dat het profiteren van de samenleving is. Dat mag je doen, maar incasseer dan de terechte verontwaardiging van mensen die beter weten en simpelweg de feiten hanteren.

  5. Als iemand geen deel wil nemen aan het verrotte systeem en moeite daarmee heeft kan ik dat begrijpen maar dan moet je van dat zelfde systeem ook niet willen ontvangen eerlijk is eerlijk.
   O ja nu zal ik wel weer een Nazi zijn natuurlijk bij gebrek aan goede argumenten.

  6. Arnold, je kan tegen een systeem zijn, maar je zal je toch echt aan de spelregels moeten houden zolang de zaak niet in elkaar is gedonderd. De politiek verplicht je om je sociale premies te betalen en dus heb je een verzekering, of nu tegen dat systeem bent of niet en dus heb je heel simpel recht op een uitkering. Mensen die dat geld niet willen hebben zullen er zelfs moeite voor moeten doen om dat niet te krijgen, maar mensen die door een verrot systeem zonder werk zijn komen te zitten hebben recht op hun uitkering. Zoals ik al eens eerder heb aangegeven: 1% van alle Nederlandse miljarden gaat jaarlijks naar uitkeringen, meer dan 30% van dat geld is voor hen die al bulken van het geld in de vorm van belastingvoordeeltjes en andere constructies. Er is dus geld genoeg. Al eens gezien hoeveel miljarden pensioenfondsen in beheer hebben en waar de Nederlandse politiek ooit een greep van vele miljoenen uit de pot haalde? Gewoon gestolen van hen die verplicht een pensioenpremie betalen.

  7. Paul.
   Ik ben het volledig met je eens dat mensen recht op een uitkering hebben en vooral wanneer je eerst hebt meebetaald maar door ziekte,ontslag buiten je schuld om van een uitkering afhankelijk gemaakt wordt.
   Maar bij mij gaat het meer om het principe wanneer we met ons allen een bijdrage leveren om een potje te maken voor al die mensen die wegens welke omstandigheid dan ook afhankelijk zijn/worden van een uitkering dan heb ik daar geen moeite mee.
   Maar je kunt zoals ik het zie niet zeggen ik heb recht op iets terwijl je geen bijdrage leveren wil,als je geen bijdrage kan leveren vanwege ziekte of iets soortgelijks dan vind ik dat geen probleem om voor zo iemand een bijdrage te leveren want daarvoor is het bedoeld.
   Wat ik bedoel is dat je zowel de lusten als lasten moet willen dragen en niet alleen maar de lusten want als we dat allemaal doen wie vul dan dat potje?

  8. Wat een hoop gezever over uitkeringen! Als je je bedenkt dat je van het geld dat je als inkomen krijgt ( waarvandaan dan ook ) 80% aan belastingen betaald valt dat schijntje uitkeringsgeld wel mee. Bovendien heb ik mijn leven lang hard gewerkt en ben geregeld uitgeknepen door de fiscus ook al mochten ze dat wettelijk niet doen , fuck them!Ik heb momenteel helemaal geen tijd voor een baan en wens die ook niet meer te nemen . Als ik dat wel zou doen zouden zij die profiteren van mijn vrijwillige hulp bakken met geld uit moeten geven om een zelfde levensstandaard te kunnen hebben, thanks to rutte en consorten.. Als zij namelijk bezuinigen dan moeten wij meer betalen , moeten wij bezuinigen dan eet je vaker droog brood.
   Nou ik heb een heel klein uitkerinkje en heb daar mijn uitgaven patroon op afgesteld , dat houd wel in dat ik zelf vissen kweek en groente en fruit, en mijn eigen kippen heb . Alles wat ik niet eten kan gaat naar buren en vrienden. Ik doe vrijwilligers werk bij mijn dochter op school en help een aantal bejaarden en buurtgenoten waar ik kan, ik heb dan ook helemaal niet het idee dat ik mijn hand ophoud , eerder dat ik betaald wordt zodat ik dit alles kan doen .

  9. Oja en ik schijt op deze facade die men tegenwoordig beschaving noemt!

  10. Strikt genomen heb je gelijk Arnold, in een eerlijke wereld heb je alleen recht op een vergoeding als je daadwerkelijk hebt meebetaald aan het potje waaruit die vergoeding moet komen. Maar ik heb mensen al zo vaak voorgehouden dat de wereld niet van de politiek, de banken en het bedrijfsleven is, de wereld is van ons, van iedere simpele ziel op deze planeet. Er zijn inderdaad triljoenen gejat door schorem dat weet dat het grootste deel van de mensheid te zwak of te bang is om daar wat tegen te doen. In principe kunnen zij van al dat gejatte geld de gehele wereldbevolking van zoveel geld voorzien dat niemand nog in armoede hoeft te leven. De Rockefellers alleen al hebben een bezit dat als dat evenredig over de wereldbevolking wordt verdeeld, iedereen, van klein tot groot, 8 miljoen dollar krijgt. Ik geef toe, het is ingewikkelde materie en ik snap het ook niet allemaal, maar dat het onrecht onmetelijk is, is een understatement.

   Ik zit toevallig tegelijkertijd dat ik hier reageer naar de film The Big Short te kijken. Die gaat over hoe de banken de huizenbubbel hebben gecreëerd en hoe die bubbel in 2008 uit elkaar klapte. Wat men voor 2008 aan iedereen in de wereld heeft verdiend door mensen (en andere banken en investeerders) bewust te bedonderen en met grote schulden op te zadelen is ongelooflijk, maar het is gebeurd. Hetzelfde schorem is na 2008 gewoon doorgegaan met nog veel grotere bubbels en wacht maar af wanneer die klappen, hoewel ik jou niets nieuws vertel, dat weet je allang.
   http://www.filmtotaal.nl/artikel.php?id=45330

   Mijn standpunt is dat de elite zoveel geld heeft gestolen, dat iedereen recht heeft op een vergoeding en dat we dat ooit moeten opeisen.

  11. Marcel, wij kunnen elkaar een hand geven, nadat ik door het bedrijfsleven ben uitgekotst heeft de belasting meer dan de helft van mijn (niet bijzonder riante) ontslagvergoeding ingehouden. Ik doe vrijwilligerswerk en heb ook de tering naar de nering gezet. Gelukkig heb ik geen koophuis en geen enkele andere schuld en kunnen mijn vrouw en ik elke maand net rondkomen van een WW-uitkering, maar het lukt en daar ben ik trots op. Ik ben niet te beroerd geweest om meteen mijn auto de deur uit te doen en naar andere onnodige uitgaven te kijken en een hele trits abonnementen op te zeggen. Ik ben niet verbitterd, absoluut niet, ik geniet van mijn vrije tijd, van het eindelijk eens kunnen slapen ’s nachts. Ik heb meer dan 40 jaar in de scheepvaart gewerkt en maakte regelmatig 18 uur per dag/nacht, waarna we 5 uur konden slapen en het feest opnieuw begon. Verklaar me maar voor gek dat ik dat de laatste 24 jaar heb volgehouden. Nu zit ik thuis en ik zie wel wat er op mijn pad komt, ik geniet ervan en ik vind dat ik daar recht op heb!

  12. Paul, daar heb je zeker recht op!
   Alleen b.v. het pensioengeld is belegd geld, en je wilt niet weten in wat het allemaal belegd wordt. Ook in voeding voor de derde wereld, wapens etc.
   Wat is recht hebben op? Wat is rechtvaardigheid?
   Ik ben ervoor dat iedereen geld krijgt, zoals een basisinkomen.
   Ik ben ervoor dat iedereen het goed heeft.
   Wie niet? Waren er niet machthebbers.
   Het zit niet bij Jenne, die heeft zijn ideeën, vanuit zijn perspectief. Absoluut subjectief. Net als wij allemaal, soms schikt het, soms niet. Alle goeds toegewenst, geniet van je vrije tijd.

  13. Paul.
   Ook dit ben ik weer met je eens dat er op de wereld geen armoede hoeft te zijn wanneer het eerlijk verdeeld zou zijn/worden maar ja als zelfs overheden de bevolking blijven plukken en dat geld dan weer via Brussel weer naar de grote hoop brengen dan komt er nooit een gelijke verdeling en eind aan armoede.
   Wat betreft werkgevers ook zij zijn schuldig het voorbeeld van uitbuiting heb je zelf al gegeven,ook ik heb dat meegemaakt en wat ze ook steeds vaker doen is tijd voor tijd om nadien te klagen dat werknemers teveel vrije uren hebben waar de belastingdienst dan weer gretig gebruik van maakt wanneer je het laat uitbetalen.
   Er is maar 1 oplossing en dat is zij die alle ellende bewust veroorzaken eruit trappen en op grond van onrechtmatig verkregen rijkdom alles afnemen.
   Iedereen heeft net zoveel recht op wat de aarde bied aan rijkdommen en niet alleen die ene groep die met onrechtmatig verkregen middelen alles zichzelf toe eigenen en er zelfs vervuiling van de aarde voor over hebben.

  14. Of je nu wel of niet aan het potje hebt bijgedragen, het potje was juist bedoeld voor die groep, die om welke reden dan ook niet in staat is/was om zelf inkomsten te genereren, al dan niet voor een korte dan wel (levens)lange periode. Het was een soort solidariteitspotje toch? Daarnaast heeft Marcel helemaal gelijk, dat we ons zowiezo helemaal scheel betalen aan belastingen, zelfs al doen we een beroep op dat potje. Waar gaat het over eigenlijk, elk mens heeft recht om te leven, maar de mens is de enige soort die daar geweldig voor moet betalen.
   En aan wie? Juist, al dat gespuis die zelf geen belasting betaald omdat ze het geldsysteem zelf in handen hebben, en leven van de rente en belastingen, opgehoest door het klootjesvolk.

  15. Dus vind het statement van Christiane wel een goede haha.
   Maar goed, ik weet ook hoe de participatiewet werkt, en had al eerder gevraagd hoe ze daar dan onderuit komt.
   Ben ik wel benieuwd naar eigenlijk, want mocht daarin een ei van Columbus verstopt zitten, dan ga ik iedereen adviseren hetzelfde te doen 😉

  16. Bedankt dat jullie snappen hoe mensen een uitkering nodig hebben en je mij (en anderen) niet veroordeelt tot gewetenloze profiteurs.

   Laat ik afsluiten met wat cijfers waarvan iedereen het hier met mij mee eens zal zijn dat het in handen van smerige dieven is terechtgekomen.

   Aan het eind van de film ‘The Big Short’ worden wat getallen genoemd, schrik niet: bij de financiële crisis in 2008 ging 5 biljoen (een biljoen wordt in Amerika een trillion genoemd en is een miljoen maal miljoen) dollar verloren, geld van pensioenfondsen, huizenbezitters, spaargeld, enz. 8 miljoen mensen verloren hun baan en 6 miljoen mensen hun huis en dat was alleen al in de VS! Met dank aan de banken die bewust een dergelijk risico hadden genomen en waarvan geen enkele bankier ooit de binnenkant van een gevangenis heeft gezien.

   De ratingbureaus die banken en hypotheekpakketten moesten waarderen, deden dat tot aan 2008 met een triple A, zodat iedereen vertrouwen bleef houden in het systeem. Ook zij wisten dat het bedrog was, maar ze moesten mee in dat bedrog. Geen enkele rechtbank heeft hen ooit veroordeeld daarvoor. Medeplichtigheid aan het bestelen door banken van elke Amerikaan (en niet veel later bleek dat voor de gehele wereld de rapen gaar waren) is voor dat soort lieden blijkbaar geen misdaad, of zou het kunnen dat ook de rechterlijke macht zo corrupt is als maar mogelijk is, net als de politiek: ‘gekocht’ door de banken.

   Welterusten.

  17. En moet toch even van mijn hart, want met alle schrijnende verhalen, respect voor alle mensen in dit draadje die er desondanks weer een zinvolle wending aangeven. Mensen met het hart op de goede plaats zijn een soort onkruid gelukkig <3

  18. Marcel wat is beschaving, als je een oude vriend tegen komt en hem de handdrukt, dat is beschaving, niet die musea vol tijdsspiegelingen, op een vaak slinkse wijze verkregen.
   Die façade die jij bedoeld, is een dun laagje namaak goud om het bederft te verbergen.
   Maar net als die belg Riemer zegt, niet Brussel met zijn ongekozen regenten is Europa, maar wij, de burgers, men and woman in the street, is het echte Europa.

  19. Christina,

   ik beoordeel alleen de situatie die ik ken binnen mijn gezichtspunt, ik veroordeel jouw geen zins, het is jouw leven, en jij bent verantwoordelijk voor jouw daden, en ik voor de mijne.
   Ik vind het systeem onjuist, een ieder zou zijn inbreng moeten hebben binnen onze samenleving, en daar een beloning voor krijgen, en ieder één op zijn manier en met zijn mogelijkheden.
   Dit systeem ontneemd de mensen, hun bestaans recht, althans zo voel ik het,
   maar goed ik ga niemand zeggen wat hij te doen heeft, I did it my way !

  20. Jenne, volgens mij liggen jij en Christiane veel dichter bij elkaar dan je denkt.
   Jullie zijn beiden kritisch op het corrupte systeem.
   Alleen als je wat hebt kunnen opbouwen, kun je ook interen, bij gebrek aan vermogen moet je andere keuzes maken om nog een leefbaar leven te leven.
   Maar ook bij gebrek aan opbouwen van bijvoorbeeld een gezin, dan moet je ook andere keuzes maken.
   Leefbaarheid is van meerdere factoren afhankelijk.
   We hebben het altijd over de piramide van de Illuminatie.
   Ikzelf vind de piramide van Maslow nog de beste piramide 😉

  21. Yep Anna, Jenne en Christina liggen inderdaad veel dichter bij elkaar. Opeens zie je Jenne nu weer een paar reacties in deze discussie schrijven waarin hij bijna woord voor woord hetzelfde(!) schrijft wat anderen gingen schrijven nadat Jenne in eerste instantie helemaal tegen was. Ik heb het hem al vaker laten weten dat ook hij en ik veel overeenkomsten hebben, maar dat hij er eerst tegenin moet gaan. Waarom dat is, ik weet het niet.

  22. Zo zie je maar, eind goed al goed behalve dan het rotte systeem en zijn corrupte of niet de waarheid ziende ambtenarij.

  23. @ Anna, als je weet hoeveel uitkeringsgerechtigden er zijn en hoeveel banen er aangeboden worden, ik geloof 2x zoveel, en wetende dat je op je 28ste eigenlijk al overal te oud voor bent, is het ook weer niet zo heel erg moeilijk om er onderuit te komen. Hoe langer je werkloos bent, hoe kleiner de kans dat ze je nog voor vol aanzien *proest!* Tenzij je je iets van je familie, omgeving etc. aantrekt, die dit gekkenhuis nog serieus nemen, die vinden dat je alleen deugt als je een betaalde baan hebt, of als je zelf denkt je eigenwaarde uit een wit betaald baantje te halen, omdat ze dat bij D66 en het NRC vinden, of je hebt je gek laten maken en je in de schulden gestoken, of je hebt een partner en kinderen, of je denkt dat je beter af bent met een salaris dan een uitkering, in die gevallen ga je natuurlijk het gevecht aan om er alsjeblieft maar ‘bij te mogen horen.’ Voorlopig herken ik me in de link van Hyper, God wil gewoon niet dat ik werk. Starseeds zijn speciaal op de wereld om het licht te verspreiden, de mensheid wakker te schudden, te redden uit de klauwen van die nazi’s. En niet om zich te laten kooien in datzelfde zieke systeem wat ze bestrijden moeten. Op de een of andere reden gaat het ze dus makkelijk af om uit dit systeem te blijven. Ze horen er niet, ze wennen er nooit en dus kunnen er redelijk makkelijk uit blijven. Nog even en de beurzen gaan onderuit, daar is het wachten op. Het rapaille achter de tralies en dan kunnen we eindelijk aan de Nieuwe Wereld beginnen. Ik kan haast niet wachten want ik ben nu wel klaar met die domme, kortzichtige egoistische leugenaars.

  24. Ja, mijn schoonouders willen mij ook zo graag zien werken. Hij zei zelfs, Martijn, waarom ga je niet bij de politie, of heb je een strafblad? Haha, wat een idioot, ik bij de politie. Nee, ik heb geen strafblad, zelfs bij een goud en zilver stempelkantoor gewerkt. Moest ik zo’n briefje halen van goed gedrag bij de gemeente haha. Nee, ik ga daar toch niet staan met zo’n pistooltje terwijl tegenwoordig ieder zichzelf respecterende crimineel op z’n minst een kalashnikov heeft? Aan mijn ouders en vrouw moet ik me ook al bewijzen. Dus heb nu in 2 weken voor 1500 euro aan shit verkocht, VOC mentaliteit, verkoop dat porselein allemaal weer terug aan die chinezen 😉 Ik hobbel maar wat mee in deze wereld, het duurt vast niet lang meer tot de boel over de kop gaat. Tijd voor een nieuwe aarde.

  25. Bijzonder het antwoord op de originele post van Jenne aan mij gericht over op een andere post van mij. Beantwoord weer door Christina met een heel andere insteek. Het raast door tot 39.23, de Russian idiot ;), Jouke, Cosmic die het zat werd en een prachtig idioot artikel plaatste waar ik nog even een ander bij wil zetten uit dezelfde idiote website, wel grappige artikelen, http://nieuwspaal.nl/belgische-mannen-krijgen-cursus-asielzoekers-respecteren/.
   Vervolgens krijgt Hyper, hallo Hyper, de credits voor deze link door Christina. Ik kan nog wel een tijdje doorgaan over alle mis-gelezen reacties die hier regelmatig geplaatst worden. Je kan onderuit op de bank zitten en langzaam weg vegeteren en denken dat je mening de scherpste is van allemaal, ik heb wellicht ook fouten, maar laten we alsjeblieft de chaos op de wereld niet in het hoofd verder ploeteren, daar is deze site te belangrijk voor willen we nog serieus genomen worden.
   O ja, als er een serieuze vraag gesteld wordt onder de vaste reageerders onderling en gezien is!! , kan er toch wel een antwoord op worden gegeven? Het maakt de openheid er niet fraaier op, of is er iets anders aan de hand? Nou mensen, rustige zondag hè of ga lekker even uitwaaien.
   Groetjes, Odette

  26. Wat ik er aan wilde toevoegen, het is in wereld buiten ons eigenlijk niet anders. Wat een zooi…

  27. Hoi Odette, scherp gezien.
   ‘Starseeds’ die het ‘licht’ laten schijnen…haha.
   Weer zo een woord, waar men zich achter kan verschuilen. Een begrip die een betekenis wil geven, maar door ‘annexatie’ voor mij een lege woordhuls is. Fijne zondag ook voor jou.

  28. Christina.
   Heel veel mensen die nog een “wit” betaalde baan hebben zien niet wat er gebeurd omdat ze daar gewoon de tijd niet voor hebben.
   Ikzelf kwam er ook pas achter doordat iemand mij vertelde wat er allemaal gaande is en toen had ik twee mogelijkheden,of ik deed het af als onzin of complottheorie of ik ging zelf op onderzoek en dat laatste heb ik gedaan.
   Werkenden zijn daarom geen idioten maar eerder ongeinteresseert,te druk met hun werk totdat ook voor hen ontslag dreigt wat hen dan misschien aan het denken zal zetten.
   Schelden of lelijke woorden gebruiken leiden ook tot niets goed onderbouwde voorbeelden misschien wel.
   Ik snap de frustratie wel omdat ik hetzelfde denk te voelen je ziet wat er gebeurd maar staat machteloos tenzij dat iedereen ziet wat er gaande is waardoor je de mogelijkheid krijgt om met ons allen er iets aan te doen maar zover is het nog lang niet.

  29. 39,27 Martijn, over de verkrachting van de know how van de Chinezen !

   Porcelijn, ik denk er wel 10 tot 12 boeken over te hebben, Engels, Duits, Chinees porcelijn, een prachtige wereld van artisans/créateurs, dan nog het aarde werk, een echt mooi stukje porcelijn in je handen te hebben, ja dat voelt goed, het is zo’n mooi product, hard ligt en sterk, soms flinter dun, dan de tegels, de Arabische wereld, Portugal het Europese tegel land, Nederland Makkum, en de Engelse 20 iger jaren kunst tegels.
   De Chinezen kopen hier alleen de top terug, en dan nog, er zijn nieuwe Porcelijn potten uit Canton, alleen de laboratoriums kunnen bepalen wat oud en nieuw is, die Chinezen zijn duivels kunstenaars, ik denk dat ik maar eens naar China moet, ook Shanghaai, voor de haaien vinnen soep, intrigerend land toch, wordt op nieuw de macht van het midden, ontegenzeggelijk en niet tegen te houden.

  30. Soms is het beter dat mensen gewoon niet reageren als ze het niet snappen. Géén reactie is altijd beter dan een reactie van iemand die jouw woorden gaat verdraaien.
   Je hebt helemaal gelijk wat betreft wat betreft het reageren en serieus nemen.
   Tja de hvh trollen en mensen met een plaat voor hun of haar kop (=mensen die geen respect kunnen opbrengen voor andere meningen, nee we hoeven het niet allemaal met elkaar eens te zijn!) is nu eenmaal ook een constante factor waardoor het nooit anders zal zijn dan zoals het nu is.

  31. Sun, Monika, dank! Het laten berusten in dit soort feiten, is dit het dan waar we in ons moeten laten meeslepen? Daar zijn we te open voor, niet voor eigenwaan en zelfgenoegzaamheid.
   https://youtu.be/5plUrqi0zwA
   Neil Young; I am a child
   What is the color of black when it is burnt?

  32. Ja Jenne, prachtige boeken heb ik ook. 2 kasten vol. Moet ook wel als je je werk serieus neemt. Ik verbaas me altijd over de verfijndheid en schoonheid. Die chinezen konden idd. al 900 jaar eerder porselein vervaardigen. Die Delftenaren dachten dat ze porselein maakten maar het was aardewerk. Ook hier heb ik nog een heel mooi bordje van uit de 17e eeuw in imari kleuren. Veel boeddhistische symboliek op porselein uit China. Nu heb ik een vaas met een Feniks er op. Het verrijzen uit het as, dat past mooi in deze tijd. Zowel voor onszelf als voor de gehele mensheid. Ik maak ook wel eens een foutje, paar weken geleden nog een kom van 100 euro gekocht, vals hihi. Nou ja, kan gebeuren. Groetjes

  33. Odette ter aanvulling van wat je schreef en ter verduidelijking op wat ik schreef, beter geen reactie dan een reactie zonder respect en met haat zoals we allen zo vaak de revue hebben zien passeren als Elisa hier haar mening deelt en dan wordt aangevallen door o.a. Christina.
   Hoe bedoel je niet de boodschapper aanvallen???

  34. Ik kan mij dat voorstellen. Ik heb getracht Elisa te helpen met wat ze bedoelde in een ietwat verstaanbare taal, maar werd met de grond gelijk gemaakt waar ik mijn vrije tijd aan besteedde. Mijn tijd… Maar goed toen ze hier met windkracht 10 binnen kwam waaien heeft ze iedere vrouwelijke reageer post gelijk zwaar te grazen genomen, waarvoor? Ik snap dat nog steeds niet. Na heel wat gezemel en agressiviteit op een nieuw hoog niveau ben ik het spoor bijster. Het zal wel aan mij liggen…
   En Sun, je hanteert ook mijn regel, niet reageren, wel zo rustig 🙂

  35. Genoten Coz! Lange tijd geleden gezien en geniet er weer van. Maareh, hoe zit dat nu met mijn roestige Grieks? Zorba, Mikis, Theo(dorakis), Snor misschien? Of dan toch Jouke, op z’n Grieks dan.

  36. correctie: alleen met jullie vriendinnen zijn jullie kennelijk zelf(?)verzekerd. Dat zegt wel iets….etc.

  37. Cozmic. 39.39. Hele mooie verwijzing daar hou ik van en het geeft een gevoel van verbinding. Als ik zoiets zie dan denk ik het kan. Wat is er nu nog mooier dan het filmpje laat zien?

  38. Odette, als iemand als Elise heel stellig is in haar mening, dan is dat haar goed recht. Het is haar mening. Wij hoeven het daar niet mee eens te zijn. Ik denk dat het voor een ieder geldt dat als je alsmaar wordt aangevallen, dat je dan ook zelf wel eens uit je slof kan schieten. Ik heb Elisa dat echter nog niet zien doen.
   @Christina, er zijn meerdere dingen die ik je kan meegeven. Als je dat niet begrijpt dan bevestig je wat Odette hier probeert aan te kaarten. Namelijk dat de reacties hier niet serieus meer kunnen worden genomen.
   Als ik mensen aanspreek op onfatsoenlijk gedrag, dan zeg ik daarmee niet dat ik het met een andermans mening eens, in dit geval die van Elise, eens ben. Dat maak jij er zelf van.
   Dit soort reactie mis-interpretaties hier continue maakt het reageren zinloos. Zat voorbeelden hiervan in jouw naam Christina die ik er hier maar niet allemaal bij ga halen.
   Hou je gewoon aan de fatsoennormen. Reageer met respect en zonder haat! Dan wordt je door een breder publiek serieus genomen.
   Maar dat is mogelijk niet jouw doel, en daarmee zou je dan onderstrepen wat Odette schrijft.

  39. Christina, kom maar weer terug als je de regels begrijpt. Die zijn er namelijk wel. Weet je wel de natuurwetten. En je ‘optreden’ hier is meer dan doorzichtig. Je hebt volgens mij niet veel begrepen.
   Je zit nog in het provoceren, vernederen…wat wil je dan wel zeggen?
   Dat je een rottijd achter de rug hebt? Of nog steeds? En al je frustraties dan maar op een forum gooit. En degene die niet in je straatje zitten als vijand beschouwt?
   Kleingeestig vind ik je, ook hoe je met Elize omging. En dat ze blijkbaar een ban heeft van Guido door jou, daar ben je ook nog trots op, zo te lezen. Zij was gewoon verder dan jij….je wordt in je ‘ererondje’ door bijna iedereen hier ingehaald. Zie je dat dan niet?
   Man heb jij nog veel te leren. Ben blij dat ik niet jij ben.
   Ik vind je iig een blaaskaak…en tuthola 🙂 🙂 🙂 ciao ciao, sterkte!

  40. 39.9

   “Als je je bedenkt dat je van het geld dat je als inkomen krijgt ( waarvandaan dan ook ) 80% aan belastingen betaald valt dat schijntje uitkeringsgeld wel mee.”
   80% aan belastingen? Dat wil ik wel eens voorgerekend zien. Voorlopig houd ik het erop dat je dan een waanzinnig inkomen hebt en in de hoogste belastingschaal valt.

  41. Monika, idem! 😉 <3 Hoe lang zal het duren voordat anderen die er niets van begrijpen er bovenop gaan springen?

  42. Tsja dames, esoterische pupillen hebben nogal eens de neiging om anderen af te branden om hun eigen visie te rechtvaardigen, eigenlijk dus bezig met angst en nog volledig bezig met de buitenwereld terwijl ze pretenderen dat niet te zijn.
   Odtte, ilithios betekent zoiets als airhead, no brain, oftewel; ik hoef mezelf niet zo godvergeten serieus te nemen, I know nothing ( and even that, I am not sure of )

  43. ik heb nu 2x een reactie helemaal voorgerekend wat coz hier stelt maar die hangen ergens op het web denk ik

  44. Joh Sun, 39.47, ik had het over Christina, niet Elise, die probeerde ik juist te helpen… foutje in de regie. C. schreef dat ze het belachelijk vond dat ik daar mijn tijd aan besteedde of ik niks anders te doen had.
   Voor Elise 😉 https://youtu.be/bDWfMAvxjio

  45. Haha Odette, over misinterpretaties gesproken. In dit geval was het gewoon miscommunicatie 😉 . En idd ja, die met de grond gelijk maak actie heb ik toen ook meegekregen en meer van dat soort. Dat kan niemand gemist hebben. Dat is jammer want dat weerhoudt velen van zinnige discussies. Is dat niet typisch een missie van een trol?

  46. Je hebt gelijk Coz (39.51). Dat is ook een fase waar we allen doorheen moeten of reeds zijn geweest. Maar zo bont heb ik het nog nooit gemaakt. Of wel? 😉

  47. Mwah Sunny, in het verleden was ik gedurende mijn kruistocht tegen New Age ook niet bepaald Mahatma Ghandi, op mijn manier dan.
   Een jengelend kind constant terecht wijzen werkt meestal averechts, als jij je nou moederlijk opstelt en ik me vaderlijk opstel dan kunnen we haar gewoon ahw. virtueel adopteren. 😛

  48. Oke nog een keertje dan .
   Stel je krijgt 1000 euro bruto inkomen, dan gaat daar 32% van af en hou je over 680 euro. Daarvan wil je een klus laten uitvoeren , de timmerman rekent 32% inkomensbelasting en 6% btw door in zijn rekening . Bovendien heeft hij 200 euro materialen nodig waarop 21% btw zit, terwijl de verkoper van die materialen ook zijn 32% inkomensbelasting rekent blablabla.dat is dan 680-217,60-42-40,80=378,60euro. Dit geld legt hij bij de prijs die hij moet betalen voor een nieuwe auto, waarop de verkoper 32% inkomsten verrekent in de prijs plus 21% btw enz. enz.
   Uiteindelijk vloeit als het geld via de belastingen en dus de aflossing van staatsschuld ( ook al zo’n farce) terug naar het groot kapitaal. Valt het kwartje al??

  49. Marcel, ja deze ken ik reeds van je. Ja van de zotte! De massa is te gedrogeerd om te willen signaleren dat zeg maar alles goed mis is in de wereld.

  50. Beste Christina(46), zie je oogst in de comments onder 39 en 40. Meer draadjes zou ik er niet aan willen besteden. Hier vind je genoeg handvaten om de wereld een klein beetje mooier te maken, door bij jezelf te beginnen.

 33. Ik ben in het boven genoemde boek van mevrouw monshouwer begonnen met lezen (ook weer een bron) wat veel informatie geeft.
  De oorlog in Vietnam blijkt geen oorlog tegen het communisme te zijn geweest maar ook hier weer een veroveringsoorlog van grondstoffen waaronder uranium en natuurlijk militair strategische doeleinden.
  Ik ben benieuwd wat er nog allemaal boven water komt maar mijn aandacht heeft het boek in ieder geval.

  1. Heeft Balkenende niet eens gevraagd om meer de VOC mentaliteit te laten zien?
   Was dat een bewuste oproep aan iedereen om alleen maar in het belang van geld/macht (multinationals)te handelen ook al kost dat vele levens?
   Bij de machtsovername tussen Soukarno en Souharto blijkt ook wederom de CIA met valse flag operaties een grote rol te hebben gespeeld.
   honderdduizenden gewone mensen hebben daardoor de dood gevonden alleen maar omdat het ook hier weer om bodemschatten ging wederom voor grote bedrijven en Nederland heeft daar gewoon een criminele rol bij gespeeld.
   De man die geschreven heeft over oorlog (De Jong) blijkt ook niet onpartijdig verslag in zijn boeken te doen en mensen die de waarheid vertellen als charlatans neer te zetten waardoor zijn boeken de waarheid niet aan het licht brengen maar juist verbergen.
   Nederland blijkt het land te zijn wat steeds een rol speelt in vele vieze oorlogen ten bate van oa multinationals waar vele “hoog geplaatste” figuren aandelen van bezitten.
   Dit is een boek wat zeker voor mensen die van Indische afkomst zijn interessant is en laat zien wat de NOS en andere publieke/commerciele omroepen bewust hebben verzwegen zoals de gewone burgers die slachtoffer zijn geworden van hebzucht.
   Nou meneer Balkenende misschien is het beter dat jezelf de VOC mentaliteit wat minder tentoon spreidt.

  2. Heeft u van de week Rutte zien staan toen Juncker aankwam?
   Zelfs voor hem was de rode loper uitgerold terwijl het 1 van de belangrijkste figuren is die tot de ondergang van Europa zal leiden als er niets gebeurd.
   De indruk die ik kreeg toen ze elkaar omhelsden en bijna stonden te tongzoenen was dat Juncker hem complimenteerde met het feit dat hij zo goed bezig was ten koste van de burgers in het voordeel van de elite.
   Balkenende had bij Bush al een houding wat een premier onwaardig is,maar Rutte met z,n kleffe gedoe slaat echt alles.

  3. Arnold, toch wordt de VOC vaak in de verkeerde hoek gezet, Nederland en voor al de oude Friesen waren zeevarende avonturiers, in 900 bestonden er al handels posten van de Friezen op de Franse en Engelse kusten, later de Levant, ja voor sommige mensen is handel iets vies, om dat ze niet willen begrijpen hoeveel zweet en trane het kost om je winst je te behalen, de handel “Zijde route” is de manier om volkeren en landen te leren kennen, mijn voorouders kochten wijn in Bordeaux en verscheepten dit naar Saint Petersburg, en daar laden ze dan hout en bont, en keeshonden want die waren gezocht in Nederland.
   De huidige generaties, zijn achter de kachel zitters, voetbal, bier en sex, en het liefst met een uitkering, hoe kun je willen dat je kinderen en naaste omgegeving respect voor je hebben, en over onze regenten hoeven we het echt niet te hebben, schandelijke volksverraders, vroeger kenden ze kielhalen, lijkt mij een uitstekend idée.

  4. De VOC wordt vaak in de verkeerde hoek gezet? Man, man, man, wat heb jij toch een verkeerd beeld van ‘de handel’ in de tijd van de VOC Jenne. Heb je de puissant rijke panden in Amsterdam en elders al eens gezien, allemaal betaald van het geld van de reizen naar de Oost waar men hele slavenkampen had opgezet om de waren te produceren voor vervoer naar het rijke Westen. Zelfs de politiek snapt dat tegenwoordig en daarom keken ze allemaal een beetje beschaamd toen lulletje rozenwater Balkenende het over de ‘VOC mentaliteit’ had. Bij de VOC zaten geen avonturiers, daar zaten mensen die voor het grote geld hele landen leegplunderden en daar ook maar meteen een Nederlandse vlag in de grond plantte, men vond de lokale bevolking sukkels en als er toevallig iemand alsnog een tegenwerping maakte, dan schoot men hem gewoon voor z’n kop, met toestemming en uit naam van de Koning der Nederlanden.

  5. Jenne.
   Ik denk dat ik je wel snap zaken doen op een eerlijke manier lijkt mij fair de gene die het product verkoopt verdient eraan en de koper heeft een goeie deal en kan er ook aan verdienen dat is denk ik ook de bedoeling van zaken doen.
   Maar alleen maar winst voor de “koper” als je daar al van kunt spreken wanneer complete landen leeg geplunderd worden en de bevolking afgeslacht dat is geen zaken doen maar gewoon misdaad.
   En dat is in Nederlands Indie gebeurd maar niet in het nieuws verteld.
   Dit is echt een boek wat ik je kan aanraden zoals ik eerder al schreef heb ik het boek aangeschaft en ben het nu aan het lezen (ik ben op pagina 100 nu) en vele dingen zijn al aan bod geweest zoals afschaffing van de slavernij en de reacties door anderen daarop en ook wat er in Nederlands Indie is gebeurd en de moord op Maarten Luther King en JFK en ga zo maar door.

  6. Arnold, 40’5

   Wat hebben jullie een pénible en beperkte kijk op het geheel, de mensheid, de volkeren, de sterken misbruiken de zwakken en onwetende, dat is altijd zo geweest, en zal waarschijnlijk altijd zo blijven, of wij het nu goed vinden of niet, wij de massa kunnen soms voor korte tijd de pijn verzachten, en natuurlijk droom ook ik van een mooiere en betere samenleving, en een eerlijker verdeling, uitkeringen en subsidies zijn een leiband, en vervanging van de slavenband, ik begrijp dat er omstandigheden zijn, dat je gedwongen wordt om hier gebriuk van te maken, maar zolang als je maar begrijpt dat je slaaf van het sijsteem bent, is het draagbaar.
   Dat er veel geld is, is een witz, je moet geld cq goud, niet verwisselen met cijfertjes op een A2, of bedrukt papier, het is allemaal volkomen subjectief, belangrijk zijn eten, drinken, een dak boven je hoofd, en er zijn steeds meer mensen die niet over deze grondbeginselen van het mens zijn beschikken.
   Wij kunnen ons verheerlijken in wat wij hebben, maar denk wel die niets bezitters, hebben helemaal geen enkel probleem dat wat wij hadden/hebben, veiligheid, waarden, bezit af te nemen, het oude kwaad wat wij dachten achter ons gelaten te hebben, is terug in ons midden, het is echt zij of wij, misschien niet direct zo persoonlijk, maar het van binnen uithollen door de verenigde minderheden, want die vormen al snel symbioses, denk hier bij aan Spanje in de tijd van de moren, de Moren samen met de Joden, het uithollen van wat wij eens kenden, als onze leefomgeving, land !

  7. Ja, daar heb je Jenne weer, vat even kort samen wat anderen hem al in vele berichtjes hebben proberen aan het verstand te brengen. Je weet het blijkbaar allemaal wel Jenne, maar eerst zorg je voor verwarring, doet zelf of je een beperkt zicht op de wereld hebt en als anderen je dan op de hoogte brengen van de werkelijke situatie, dan ga jij ze wel even vertellen hoe de wereld in elkaar steekt en begin je je betoog met de bewering dat juist die ander een ‘beperkte kijk op het geheel’ heeft.

   Ik ga voorlopig weer eens een paar dagen van het forum, ik ben het zat om iemand die slechtziend lijkt te zijn, te helpen met oversteken, waarna aan de overkant van 50 overgestoken straten blijkt dat zijn zicht net zo goed als dat van mij is.

  8. jij ook al Cozzie, hoe zeggen ze dat, we hebben een zwak voor haar… ik lust er wel pap van!

  9. Christina, wat loop je toch in het wilde weg te tieren. Tegen wie?
   Gaat het verder wel goed met je? Meerdere hebben je vandaag advies willen geven, maar dat is tevergeefs. Dat verbaast me ook niet.
   Ik stoor me aan je nietszeggende reacties hier, daar wil ik je graag ook hier wederom op wijzen. Jouw reacties hebben zo heel erg dezelfde werking als een reactie van een trol. Maar volgens mij ben je het niet eens, en dat is nog het ergste.
   Jouw reacties zorgen ervoor dat velen het niet meer de moeite waard vinden om hier te reageren. Dat had ik dus ook, maar ik heb besloten om dat naast me neer te leggen en jou te blijven wijzen op onfatsoenlijk gedrag.

  10. Paul Harmans 40,7

   Ha ha Paul Haremans, je lijkt wel een Senator uit de glorie tijd van het Romeinse rijk, je trekt je terug van het forum, als je mijn réacties beter zou lezen, had je allang door gehad, dat we in grote lijnen hier op de WTK site niet zo erg verschillend denken over het één en ander.

   Dan zou je ook begrijpen dat WWIII al lang aan de gang is, het is geen oorlog als de vorige.

   In Europa hebben wij de Götterdämmerung, een leger van millioenen mensen, waar niet op geschoten kan worden, maar ze doen meer kwaad als dat men denkt, een invasie van het onverstand met de intentie van vernederen en kwaad doen.

   Onze jeugd wordt verziekt door al de brain fuck over ze uit gestord door de media, ze spreken over a One night stand, sommige zijn al volleerde protestuté’s en de super ongenezelijke Gonorrhoe is gesignaleerd bij jonge mensen.

   De echte hollocaust in Europa was het wegvagen van het Orthodoxe Christen geloof, en het Protestantisme, een veelfout van de omgebrachte Torah Joden,
   en Soros met veel andere Khazaren was hier bij betrokken!

   En in vergelijk met dit soort problemen, is onze discussie in wezen belachelijk, maar goed ik ben niet wijzer, jammer.

  11. En toch is het boek van mevrouw Monshouwer de moeite van het lezen waard.
   Zijn er meer mensen die het boek al hebben gelezen?
   En wat vinden jullie daar dan van?

  12. Hoi Christina, alweer een bevestiging van hetgeen waar anderen en ook ik jou proberen op te wijzen.
   Als je daar niets mee wilt doen, prima. Maar verwacht dan ook niet dat je serieus wordt genomen.
   Het enige wat je hier blijkt te doen is herhalen wat je vermoedelijk elders zelf continu naar je hoofd gesmeten krijgt.
   Het is je een tijdje gelukt, maar het gaat helaas niet meer op.
   Iedereen met een andere mening dan jij is volgens jou:
   zweverig
   MSM volger
   of rotte vis.
   Het is je bijna gelukt om anderen met jouw agressieve houding hier te beletten van het plaatsen van reacties.
   Je zou eens moeten leren dat er ook andere meningen zijn dan alleen die van jou. Toon eens wat respect en minder haat!
   Voor mij kom je er niet meer mee weg. Schrijf gerust je eigen mening, blijf gerust. Maar stop met mensen te proberen in de grond te stampen die er een andere mening op nahouden.
   Is echt niet moeilijk Christina, dat kun je vast wel. Probeer het gewoon eens!

  13. Christina, je kunt minachting ook aan bovenstaande rijtje toevoegen.
   Je weet wel, het rijtje waar men mee te maken krijgt als we je jouw mening niet delen.

  14. by the way zou me overigens niet verbazen dat Chrissie wel degelijk een knal hoger begaafd IQ heeft dan gemiddeld, los van EQ en SQ en andere Q’en, in ieder geval sowieso op taal gebied. kunnen we intelligentie nog wel als zodanig herkennen is de vraag, sinds de terreur van de middelmatig nivelleringswoede is uitgebroken, halverwege de vorige eeuw, met de Fabians (socialistische wolven verpakt als schapen) voorop, vaak afkomstig van Nyenrode.

   http://www.nyenrode.nl/Education/Pages/Default.aspx?gclid=CO7Ns52poMoCFSoEwwod7vEH2Q&AspxAutoDetectCookieSupport=1

   The Fabian Society
   http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/history_nwo/history_nwo05.htm

  15. Misschien over ‘bewustzijn’ spreken, ipv ‘intelligentie’..? SQ = Bewustzijn.. Toch..?

  16. tjaah als ik me even compleet echt laat gaan; her energy is bright righteous overweldigend Fijn to me, vind ik zoals ik het ervaar, niet om anderen daarmee weg te drukken hoor, in het geheel niet.

   Moon thnx voor je rake woorden op m’n sjet, doet me goed, gaan we verder mee, dat soort reflexies heb ik op z’n tijd zeker nodig om een steek verder te kunnen komen, levensverhalen en zo, die van mij en mijn moeder zeker niet uitgezonderd! die deed ook maar waar ze totaal niet op voorbereid was, door niemand, moeten doen wat je net niet kan feitelijk, kan er boos op blijven in woedevlagen maar is niet de manier om verder te komen, genoeg razend geweest voorlopig, eindelijk vertelt ze steeds vaker in voor mij begrijpelijke flarden hoe haar strijd was en is.

   Top clippie van Mooji weer Martijn!!! whoei, wat een geweldenaar die Mooji, soort Sven zonder schaatsen, al schijnt ie van oorsprong begonnen te zijn als Atleet sporter had ie een keer verteld; weet niet wat voor sporten, ballen of rekstokken of sprinten, basketballer misschien wel, een Jog, noemen ze dat in het engels, tot ie een keer z’n leermeester tegen kwam en er een vonk naar binnen sloeg, vanaf dat moment is ie swamiebamie gaan doen had ie het een keer over.. dat het zo gekomen is.

   http://nl.urbandictionary.com/define.php?term=Jock

  17. Ik ben helemaal van het padje af of heb ik uiteindelijk er niets van begrepen?
   Symbolen(taal) heeft de mens nooit gediend. Gesproken(taal) is juist de eerste mindcontrol als in de gekkies wereld van volwassenen terecht komt. Symbolentaal is het grootst mogelijk gebrek dat je eerst moet leren anders mag je nergens aan meedoen.
   Vertel mij maar welke boek of verhaal vrede bracht, naar mij weten geen enkele.
   Troost misschien wel maar dan moet je eerst ellende meemaken.
   Maak taal niet mooier dan het werkelijk is. Daarom wordt een kind niet voor vol(heel) aangezien.
   Het kind eerst verkreukelen met taal en dan het in het bos sturen.
   En dan zeg je met een leugenachtig gezicht van een volwassene dat doen wij allemaal(omdat het zo hoort) zoekt nu maar zelf maar uit waar de uitgang is, want eigenlijk weet ik het eenvoudig weg ook niet.
   Dan leer je een persoon(masker=persona) te worden en tot je sterfbed heb je gezwoegd en getobt maar blijkt het dat alles wat je deed voor niets was, alles uit ijdelheid geboren.
   En dat is toch wel heel erg dat je op dat moment tot inkeer komt en spijt krijgt omdat je net als al je voorgangers waarin je geloofde jezelf enorm hebt vergist. Dat is wrang de plank compleet misslaan en het niet meer goed kunnen maken.
   Schuldigen liggen nu eenmaal op het kerkhof en daarom wordt iedereen die in leven is of nog geboren moet worden slachtoffer.

   Een leuke film(ter lering en vermaak) als je hem nog niet gezien hebt: The Truman Show(1998).

   Blijf niet te lang hangen in je rouwproces.
   Daarom heeft Astrid van Triet (doen en niet ouwehoeren) en Barry( niet werken omdat god(de natuur) het niet wil imo beiden een sterk punt.
   Groet.

  18. Lezer niet begrepen zeker, door ons de rede te geven, konden wij ons onderscheiden van de dieren, en zijn wij geworden, tot waarschijnlijk iets unieks in het universum, zie daar de mens, Stanley Cubick !

   Het mens zijn, het mensdom is zo iets enorms, millioenen, millarden facetten huizen in ons, van de meest versleten, moord en doodslag, tot het nieuwste het creéeren van reizen in het heelal, en wij blijven groeien, ons brein is ongekend groot, net als de Oceanen, nooit echt tot in zijn abijs door gedrongen, je moet alleen de allergrootste lezen van de mensheid, het is zinloos naar een crazy diamont te zoeken in een mesthoop.

   Verhef U zelf, het is een verplichting aan U zelf en de creatie, en sla geen wartaal uit zo als sommigen hier, wees mens ! Groet Jenne

  19. Jenne het is maar wat je onder rede verstaat.
   Spinoza verstond onder de rede het geweten(bezint eer u begint). De schriftgeleerden(wetenschap) van toen hebben dat weer weggekaapt en ze noemen rede: het verstand.
   En hoe meer verstand hoe meer macht toch? En als geld en verstand dan samengaan krijg je de meest vreselijke creaturen waar wereld vol van is(de doos van pandora).
   We vinden van onszelf dat we goed bezig zijn; we beloven elkaar gouden bergen, heeft geduld svp….
   Maar niets van die beloften wordt daadwerkelijk ingelost. We zijn constant met de toekomst bezig die niet komt en sluiten de ogen voor het heden.
   Kubrick is disney, je weet wel hollywood(illusie) moet je daar trots op zijn?
   En ruimtevaart …dat kun je lezen en zien op internet is ook maar hoax.
   De ellende in de wereld los je met Nasa niet op. Dat is schone schijn.
   Als alle sluiers vallen dan gaat iedereen met de billen bloot.
   Niet figuurlijk maar letterlijk. Trek je apepakkie maar alvast aan Jenne de natuur is uiteindelijk de lachende derde, de rest is zoals altijd… dat gezwoeg en getob een totale vergissing.
   Alleen is er nog niemand die dat toe zal geven.
   Zoals ik reeds eerder zei niemand is schuldig, iedereen is slachtoffer. En de daders die liggen op het kerkhof.
   Mvg.

  20. @lezer
   Ach het is eigenlijk heel simpel.Keer je af van de natuur waar je als mens deel van uitmaakt , en je creert een geweldige tegenstander.Niet omdat de natuur er boos om wordt maar omdat je er niet meer inpast en zij (de natuur)zich niet laat overheersen.

  21. Lezer 40.23

   Alles is één, ook ik ben de Alfa en de Oméga, wij zijn direct verbonden met het verste uiteind van het universum, via de étheré, waar uit de pylosofen hun denken konden lezen.
   Met de rede werd bedoeld, het spreken, zich uitdrukken met geluiden taal – benaming van, en dat groeide uit tot een heuse mensheid, met alles wat hier inherent aan is !
   Je klinkt erg somber Lezer, het leven ook in de slechste omstandigheden, blijf hoop geven, elk moment is meegenomen, denk er om, ondanks alles wat beweerd wordt, is het je maar éénmaal gegeven, zo maak er het beste van en geniet de mooie momenten.
   Jenne

  22. Ja Marcel, ook Pasteur maakte een enorme vergissing met enorme consequentie voor alle generaties daarna. Maar op zijn sterfbed moest die toegeven dat die ongelijk had.
   Dat niet de micro organismen de oorzaak was maar het milieu( voedingsbodem) waarin die bacteriën zich verkeerden.
   Ja als je natuur onvoorwaardelijk lief hebt, krijg je alles van haar cadeau.
   Verwondering en genieten vinden velen te passief; eraan sleutelen, haar veranderen en zichzelf een veer de achterste steken vinden ze prachtig en geweldig. Je ziet het ook hoe meer meer beschaving des te minder natuur. Ik denk als het kunstmatig systeem gaat klappen dat we met ze allen weer met beide blote beentjes op aarde terecht komen en weer beseffen dat natuur altijd onze eerste liefde was, is en zal zijn.
   De strijd tussen goed en kwaad op aarde is eeuwige strijd tussen natuur(echt voor eeuwig) en cultuur(nep van korte duur).
   En Guido roept altijd en/en? Imo gaat natuur het altijd winnen.
   M<3gr.

  23. Jenne somber in geen geval.
   Beschavingen komen en gaan maar de natuur blijft eeuwig(tijdloos) bestaan.
   Ook hier geldt de 180 gr. omkeringleugendetector principe:
   primitief(natuur) is beschaving en beschaving is primitief.
   Met <3 gr.

  24. lezer,

   Naar mijn mening sta jij wel duidelijk bij de essentie van het verhaal!

   Symbolentaal is de functie van onze rechter hersenhelft en staat voor creativiteit en schepping. Stemt overéén met ons emotioneel en spiritueel lichaam. Onze vrouwelijke kant dus

   De geschreven taal is de functie van de linker hersenhelft en stemt overéén met ons mentaal en fysiek lichaam. Onze mannelijke kant.

   Beide hersenhelften worden gescheiden door het corpus callosum.

   wanneer mensen creëren vanuit dualiteit creëren ze scheiding en vervuiling. Hier werken de beide hersenhelften elkaar tegen. Energetisch.

   wanneer mensen creëren vanuit polariteit, vanuit harmonie met de natuur dus, creëren ze een wereld waar het aangenaam is voor iedereen. Hier werken ze beide hersenhelften samen om tot een creatie te komen.

   Vraag me af wanneer onze patriarchale, exoterische wereld tot bezinning zal komen.

 34. Voor 39’17

  Bij het in werking treden van de Euro, werd de waarde van ons bezit, groot en klein gehalveerd !, gestolen dus.
  Maar alles is subjectief, mijn mening in dit alles is, uit het punt van oud Provo, dat dit syteem stinkt, naar verborgen slavernij, naar de mogelijkheid van monddood maken via chantage, van en met gegeven geld, corruptie van de kiezer.
  Ieder mens heeft een inbreng nodig, een sociale inbreng, een gevoel van er bij te horen, deel nemen aan de samenleving.
  Gelukkig zijn, want in een wereld zonder gevoel, wie wil daar in leven, nu ik niet, groet welterusten, Jenne

  1. Jenne.
   De EU is gewoon een organisatie dat eigenlijk een centraal punt is vanwaar opdrachten in het belang van de rijken en ten na dele van het volk worden gegeven.
   Waaraan ontleent de EU het recht om naheffingen te heffen als ze denken/zeggen dat de economie meer groeit dan ze zogenaamd hadden verwacht?
   De groei van de economie wordt alleen maar afgelezen aan resultaten van grote bedrijven (multinationals) en de uitslag daarvan is voorspelbaar omdat zij beter zaken doen door automatiseren en mensen te ontslaan waardoor ze meer overhouden.
   Het CPB/CBS zijn grote schoften die telkens leugens verkopen in het voordeel van dezelfde bedrijven en dat heeft niets met economie te maken zoals de toenemende armoede duidelijk laat zien.
   Het geld wat via naheffingen door de EU wordt geint waar gaat dat eigenlijk naartoe en waarom wordt dat niet besteed aan bv armoede bestrijding?
   Zoals ik het zie maken ze heel Europa bewust slaaf van de EU.
   De ECB verstrekt leningen tegen bijna 0 % rente waardoor vele landen zich laten verleiden om zo,n lening te nemen.
   Staats inkomsten worden verminderd door staatsbedrijven te privatiseren waardoor de winst bij privéondernemingen terecht komt.
   Dat betekend dat de burger weer meer belasting zal moeten gaan betalen om straks die leningen af te betalen.
   De vraag is echter hoe doe je dat als mensen geen inkomsten meer hebben uit arbeid omdat ze ontslagen zijn?
   Dat zal een probleem zijn waardoor de ECB en de EU in samen werking met het IMF mensen gaan dwingen om te doen wat zij willen want we hebben nog een schuld open staan.
   Daarom kun je wel raden dat 2016 een jaar gaat worden met heeeeeel veel ontslag voor velen waar ze bewust naartoe werken (de EU bedoel ik hiermee).

  2. De boel staat op springen Arnold, dit gaan die zieke geesten niet meer volhouden.

  3. Christina ik hoop van harte dat je gelijk hebt.
   Alleen is mijn kijk op alles een iets andere dan de jouwe en dat is niet erg omdat iedereen zijn/haar mening mag hebben zolang we elkaar maar blijven respecteren.

 35. Als ik naar de gebeurtenissen in Duitsland kijk tijdens de jaarwisseling (aanrandingen,verkrachtingen) en zie dat ze nu overal tot de kleinste gehuchten aan toe “vluchtelingen” overal proberen te huisvesten dan hou ik mijn hart vast.
  Welke controles zijn uitgevoerd om te voorkomen dat lieden met kwaad in de zin straks niet overal hetzelfde gaan doen als wat in Duitsland is gebeurd?
  Waarom moeten de vluchtelingen verspreid worden en worden ze niet opgevangen op grote controleerbare locaties?
  Het is tijdelijke opvang zegt men dus goede gezondheidszorg,onderdak,fatsoenlijk eten en drinken en al wat nodig is voor een fatsoenlijke opvang kan ook op grote locaties zodat men ze kan blijven volgen(is een rot woord maar u begrijpt wat ik bedoel).
  Verspreiden maakt het voor kwaadwillenden makkelijker en voor politie en toezichthouders moeilijker.
  Wat gaat men doen als er overal dergelijke dingen gaan gebeuren gelijktijdig want de politie kan dat nooit aan lijkt mij.

  1. Arnold,

   Ik ben het vaak met je eens maar hier niet. De verspreiding komt juist als wens van de bevolking. De bevolking is hier zeer duidelijk in geweest, keer op keer. Telkens als de overheid er een asielzoekerscentrum door wilde drukken ging dat gepaard met zeer grote aantallen, vaak in zeer kleine dorpen. Tja, dan zijn die mensen terecht bang lijkt mij. Niet voor niets dat die bevolking in opstand kwam.
   Minder asielzoekers op meer plaatsen is dan ook beter. Dat ontwricht de plaatselijke samenleving niet zo. Een enkele vluchteling kan men wel aan, de controle is juist dan beter en ook zullen ze beter integreren, want ze staan met weinig. Als ze met veel zijn, staan ze sterk en is er geen tot weinig reden zich aan te passen.
   Controle van een enkeling lijkt mij veel makkelijker dan controle van een zeer grote groep. Dan verdwijn je gewoon in de massa.

  2. Ger.
   Stel dat uitkomt wat ik eerder al geschreven heb met betrekking tot chaos.
   Als het uit de klauwen loopt en de politie blijkt het niet aan te kunnen dan zullen mensen inzet van militairen goed keuren en er misschien zelfs om vragen.
   Wanneer je grote hoeveelheden vluchtelingen in een klein dorp wil opvangen kan je ook weerstand verwachten(hierbij moet ik denken aan die vrouw voor de auto van de staatssecretaris).
   Dan rest alleen nog verspreiding (wat dus van te voren voorspelbaar is/was)en wie zegt dat ook dat weer niet van te voren zo is bekokstoofd?
   Ik woon in een klein dorp en op een camping op ca vijf kilometer afstand zijn honderden vluchtelingen onder gebracht en nu weet ik wel dat niet iedere vluchteling kwaad in de zin heeft maar er hoeven er maar een paar tussen te zitten die doormiddel van GSM anderen ook aansporen en je hebt zo een grote groep.
   Ik hoop dat ik het mis heb maar veel is van te voren al uit gedoktert

 36. Over de réacties op het draadje zo als jullie dat noemen no.39, verkrachting van ?

  Ach wat de Engelsen zo mooi zeggen ; we need every one, to make an world ; en Sun ik ben geen racist tegen black men, heb er vele gekend, en nu nog, je kunt geen réacties geven als je steeds op je tenen moet lopen en op je tong bijten, het gaat over in generaliseren, en dat geeft een verkeerd beeld, I know !

  Verder sta ik een ander soort samenleving voor, allemaal gelijk en allemaal rijk, niet in geld, maar van inborst.

  En helaas geloof ik niet in een multi culti samenleving, sommigen zijn altijd de gebeten hond, en anderen moeten constand inleveren.

  Ik ken, en heb de samenleving van Nederland gezien in zijn glorie tijd, alles wel aan boord en nu is het save our soles, jammer het was sober, maar o zo menselijk, ja een vriendelijke warm hobbit dorp, met de touwtjes uit de brieven bus, lees de Anton Wachter romans van Simon Vestdijk maar!

  Groet Jenne, was niet gezellig op de markt, de mensen zijn boos !

  1. @ jenne
   Het gaat over draadje 39 en jij maakt er draadje 44 van ??Die chaos die in de wereld heerst dringt ook hier door zo te zien!

  2. Marcel, niet duidelijk hè,

   Over verkrachting gesproken, zij verkrachten de hele wereld, hoop dat je het wilt lezen ? ; Veteran to day. com – artikel ” Soros and the gang !

   Mijn vader vertelde dit mij al toen ik zo’n 20 was, hoe Rome – Jezuïten – Khazaren, het Byzantijnse rijk vermoorden, de buffer die Europa beschermde tegen de Islam, en het streven van Rome om een wereld heerschappij te grondvesten, gelijk aan die van het Zio – Khazaren denken.

   Ja het is complex, maar als je dit artikel leest vallen veel dingen op zijn plaats, voor ons niet meer nodig, wij kennen dit sprookje al.

   Maar het vreemde is deze stelling is zo brutaal dat de meeste mensen niet te bewegen zijn, om deze waarheid te aanvaarden, nu en dat de waarheid hem wel achterhaald, ik betwijfel het, deze leugen is enorm groot.
   Groet Jenne

  3. Jenne, het is misschien je eigen vinger hier die naar jezelf wijst. Ik heb je geen racist genoemd. (niet recent tenminste 😉 ) Ieder heeft recht op zijn eigen mening.
   Als wij allen het goede voorbeeld geven door gewoon inhoudelijk te reageren ipv op de persoon te spelen. Gewoon eenvoudig mét respect en zonder haat. Zolang we dat niet kunnen, en daar bedoel ik jou niet mee Jenne, maar in het algemeen, geld voor ons allen, dan zijn we geen haar beter dan de zgn. boemannen.

  4. Ik kan mij de ongerustheid van Jenne voorstellen.
   Jammer dat hij steeds meer vooral aangesproken wordt op de manier van presenteren en niet op de inhoud.
   Ook een methode om mensen monddood te maken 😕

   Als er bij mij in de buurt een vluchtelingen (concentratie?)kamp of een ander soort kamp zou verschijnen, reken maar dat ik mijn kinderen zou brengen en halen van school, totdat ik zeker wist dat ze geen gevaar liepen. Beter voorkomen dan achteraf proberen te genezen.

   Vluchtelingen onderbrengen is overigens big business voor de genen die voor de onderkomens zorgen. Heeft meestal weinig met menslievendheid te maken.

  5. Ja Koekje, ik vind het ook jammer dat ik wordt aangesproken op reacties die ik volgens Jenne nog zou moeten gaan schrijven????
   Hoe bedoel je draadjes vol met niet serieus te nemen reacties. Zucht…

  6. Jenne, tot jouw verassing waarschijnlijk, zal ik je dan maar even geruststellen, dan hoef je mij ook geen reacties meer kwalijk te nemen waarvan je denkt dat ik die nog zal schrijven in de toekomst,
   Ik vond die vergelijking van jou:
   “Je stopt toch geen vossen in een kippenhok” namelijk een hele goede!!! 😉

  7. Sun 44,3

   juist dat wilde ik ook aan geven, soms ga ik toch generaliseren, en dat is dom en heel onintelligent, maar in het vuur van een betoog, ja juist je begrijpt het wel, groet Jenne

  8. Hoi Jenne, ik begrijp het. Bedankt voor je reactie. Fijn dat we dat weer hebben rechtgezet. <3

  1. Marcel, misschien die optelsom nog maar eens proberen? Ik ben er wel benieuwd naar geworden. 🙂

  2. Reacties worden om verschillende reden soms in de wacht gezet; niet door mij, maar door ’the machine’.. 😉
   Het gaat dan vaak om URL’s van andere sites en/of woorden die zijn gebruikt. Ik heb het idee dat er een klein censuurkabouterchippie in de website zit.. Maar gelukkig kan ik alles ‘ongedaan’ maken en de reacties wél plaatsen.. Wat meestal 1x per dag zéker gebeurt. Enzooowww

  3. Denk al dat ik het weet waarom , ik ben gisteravond en vandaag gehacked. Nare ervaring ….. maar ik geloof dat ik er redelijk ongeschonden doorheen gekomen ben.

  1. Ik vergeet Hyper te bedanken voor de bijval. -verwijderd/off topic en/of belediging-

  2. Ok dan nog een beetje aandacht voor je, heb er net nog even tijd voor, voordat ik weer mijn centjes moet gaan verdienen… 🙂 🙂

   -verwijderd/off topic en/of belediging-verdeeldheid?

  3. Christina, als je een goed idee wil krijgen van de mensen hier op het forum die hier al lang zijn, wil ik je dit artikel aanreiken geschreven door cosmic.
   http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/gastcolumns/frequenties-en-de-ontvangers/comment-page-1/#comments
   Met de 881 comments is het wel het grootste artikel ooit geweest en soms nog, het heeft veel losgemaakt. Het is een kort maar duidelijk schrijfsel en de comments laten hier allemaal zien wie zij ten diepste zijn en heel inzichtelijk op ons wezen. Voor dat je (pijnlijke en onnodige) oordelen over een ander denkt hebben, kan dit een heel ander licht op je denken werpen. Ik wens je inzicht en wijsheid.

  4. En Odette, ik wil er nog aan toevoegen dat het waarschijnlijk in het echt zo’n meeting van mensen die met meel in de mond praten zou zijn.
   -verwijderd/off topic en/of belediging-
   Anyway, ik hoef hier toch niet iedereen goed te kennen he? En vanzelfsprekend wens ik jou ook veel wijsheid en inzicht toe.

  5. Christina, het lijkt dat je 0,0 zelfreflectie hebt, en daarom kan je ook niet geraakt worden. Maar uitdelen kan je. Je lijkt precies op een ‘nazi’ om met jouw woorden te spreken.
   Ik wil dat je ermee ophoudt, mensen die hier reageren, uit te schelden. Heel simpel. En reageer een keer inhoudelijk op vragen die jou werden en worden gesteld, dan kan er ook een uitwisseling ontstaan ipv jouw gescheld. Anders neem je pilletje in (ook ben ik tegen psychofarmaca) maar het is maar dat je anders binnenkort wellicht tegen de lamp loopt, en of je dan je oppergoeroe Wil n cock kan raken…muawh.
   En nu stop ik met energie verspillen, je bent het nl helaas niet echt waard op dit moment, het zij zo. Ik heb mijn best gedaan, net als Coz, Hyper, Sun, Odette, Arnold etc. om je te helpen. Nu moet je zelf verder. Succes. 🙂 monika

  6. Er zijn genoeg websites waar ze jouw energie als meer dan welkom ervaren C., het gaat hier een beetje anders aan toe. Ik ben niet zo bevlogen daarin maar Cosmic kan je daar wegwijs in maken die is daar heel bedreven in. Waarom bier drinken (voorbeeldje) als je meer een champagne mens bent?
   Je hebt je best gedaan, om ons andere zaken te doen beleven, maar we zijn hier niet aan toe en willen dat misschien al helemaal niet. Het maakt de mensen hier en jezelf niet gelukkig, dat is toch niet waar je op uit bent?

  7. Tsja Chrissie, holle vaten klinken het hardst. De meesten hier, op een enkeling na, zijn alleen maar bezig om in een andermans stront te roeren en te roeptoeteren wat er allemaal verkeerd is aan de wereld zoals zij het beleven. En dat is ook hun goed recht want dat is hun waarheid ( maar niet ‘my cup of tea’ als we het toch over theekransjes hebben)
   Zodra Guido een mooi inspirerend artikel plaats komen er vrijwel geen reacties op, zo werkt dat ook met reacties over het algemeen, wat vond je bijvoorbeeld hiervan http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/luister-gewoon-eens-naar-je-passie/#comment-362268 .
   Mij maakt dat eigenlijk geen ene ruk uit omdat ik het allang gewend ben, er lezen maandelijks zo’n 150.000 mensen deze site en slechts een handjevol reageert er op, hetgeen dus een flink vertekend beeld geeft van de publieke opinie.
   Ik heb me dus aangeleerd om wat subtieler te zijn met mijn postings (tenzij…. 😉 ) om niet de hele kermis over me heen te krijgen. En wie oren heeft die hore etc.
   Ennuh… take my word for it, als ik het achterste van mijn tong laat zien dan gaat menigeen stuiteren, niet omdat het zo beledigend is, maar simpelweg omdat het meestal verkeerd geïnterpreteerd wordt. Daar ga ik dus maar geen energie aan verkwisten.
   Nog ff een koekie uit de oude doos http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/verboden-gedachten/
   En niet te versmaden: Mens ken U zelve https://www.youtube.com/watch?v=is3CPHzCg_w 😛

  8. Jauke _ Cozmic – etc. – 46.12

   Ik weet dat je gelijk hebt, ik word er niet echt vrolijker of beter van, en ja sommige artikelen zijn subliem, ga je voorbeeld volgen, jonge man, Jenne

  9. Ja Jenne, negativiteit heeft een enorme aantrekkingskracht, voor je het weet geef je daar al je aandacht en dus energie aan en laat je hetgene wat je WEL inspireert links liggen als een ongewenst stiefkindje, inmiddels maar klagen over hoe de buren hun kinderen verslonzen. Het verhaal van de balk en de splinter. Daar gaat het verhaal over het volgen van je passie eigenlijk ook over ( hier op wanttoknow) Er zijn best wel wat websites die pretenderen dat ze uit de matrix willen stappen, ga je daar op lezen dan zijn ze voor 95% bezig met de buitenwereld en anderen af te branden. Ik weet dan al genoeg.
   Verander de wereld, begin bij jezelf.
   Zo, nou ff je ouwe discoschoenen uit de kast halen 😉 https://www.youtube.com/watch?v=Ea_BFgHQA8k

  10. Hoi Coz, ik heb er nooit problemen mee gehad om in mijn eentje tegen pestkoppen op te treden. Als niemand anders het doet.. Ik ben blij dat Arnold, Monika en Odette het ook zat zijn.

 37. Als ik de meningen en commentaren lees en daarnaast de spelregels bij de reacties, kan ik helaas alleen maar constateren dat men nu niet meer by the point blijft maar elkaar de loef af steekt.
  Iedere bonte koe heeft een vlekje.

  1. Nou Wim, wacht maar tot jij aan de beurt bent. Het is niet te ontzenuwen, als mevrouw het erop aanlegt te ontwrichten. Dit is een trollenactie, niet meer niet minder. Kan het niet begrijpen hoe iemand op zo een achterlijke manier probeert aandacht te trekken, voor een hoop onzin.

  2. Dit is gewoon een ‘beroepstrol’, gezien de tijd die er werd ingestoken. Kun je nagaan, hoe ‘desperaat’ ‘ze’ zijn..!!

  3. Ja Wim, en dat is nou precies waarom er nooit iets zal veranderen. Als je je nek uitsteekt tegen onrecht wordt je kop eraf gemaaid.
   Het is ook zo veel makkelijker om te roepen over andere landen of andere zaken die ver van je vandaan liggen over hoe slecht ze zijn. En maar klagen. Maar als er dan onder je neus zaken die niet door de beugel kunnen gebeuren zoals hier, owee, als je daar dan iets over zegt.
   De basis van alle ellende in de wereld is het gebrek aan respect en elkaar bejegenen met haat. Als je op de hoogte zou zijn van wat Christina hier allemaal uitdeelt, zou je het wel begrijpen. Maar ja, beter zeg je er maar niets van en kijk je de andere kant uit, anders wordt jezelf een Christina?
   Ja sorry hoor, als we op kleine schaal al niet fatsoenlijk met elkaar om kunnen en gaan en elkaar erop wijzen als het gebeurt, geen wonder…

  4. correctie, “en elkaar er niet op mogen wijzen.”
   Nou prima hoor. Laat me het maar weten Wim als jij voorstander bent van elkaar de grond in te stampen als je een andere mening hebt. Want dat is wat Christina hier zaait. Dat zij een andere mening heeft, heb ik geen problemen mee. Als ze met haar idiote reacties mensen hier weg jaagt omdat ze geen zin hebben om door haar ondergezeken te worden, nou Wim, veel plezier dan daarmee.

  5. Sun, meisje, scroll gewoon over me heen. Je kunt me duidelijk niet uitstaan en dat is okee!! We zijn duidelijk totaal verschillend en dat onderscheid onderspreek ik GRAAG!! En ook humor! -verwijderd/off topic en/of belediging-

  6. In de herhaling…..
   Hoi Christina, alweer een bevestiging van hetgeen waar anderen en ook ik jou proberen op te wijzen. Als je daar niets mee wilt doen, prima. Maar verwacht dan ook niet dat je serieus wordt genomen. Het enige wat je hier blijkt te doen is herhalen wat je vermoedelijk elders zelf continu naar je hoofd gesmeten krijgt.
   Het is je een tijdje gelukt, maar het gaat helaas niet meer op. Iedereen met een andere mening dan jij is volgens jou:
   zweverig MSM volger of rotte vis.
   Het is je bijna gelukt om anderen met jouw agressieve houding hier te beletten van het plaatsen van reacties. Je zou eens moeten leren dat er ook andere meningen zijn dan alleen die van jou. Toon eens wat respect en minder haat! Voor mij kom je er niet meer mee weg. Schrijf gerust je eigen mening, blijf gerust. Maar stop met mensen te proberen in de grond te stampen die er een andere mening op nahouden. Is echt niet moeilijk Christina, dat kun je vast wel. Probeer het gewoon eens!

 38. Jouke, dan nu maar even het achterste van de tong want we gaan nu het pad beslechten met grafbak geouwehoer dus aangezien jij het altijd zo fijntjes kan neer zetten wordt het tijd voor de finale dacht ik zo hier vanuit Zuidlaren. Zet hem op anders haken de leukerdjes af zoals laatst. En dat zou sneu zijn. Nou ja dan straks maar weer in de mand.Tot morgen allemaal.

  1. Sun, ik vind het zwaar vervelend wat voor een sh*tstorm Odette en jij over jullie heen kregen. Volgens mij gaat het met C. niet goed. Mijn reactie komt later, staat in de wacht ivm nieuwe nickname.
   We allen hier weten beter, en ik waardeer jullie zeer. Laten we zo doen, alsof C. er niet is. Het komt gewoon niet binnen bij haar. Ze is veel te destructief voor ‘kwantumfilosofen’. 😉

  2. parabola, dankjewel. Je reactie doet me goed! Thanks <3
   Ik ga je goede raad van harte opvolgen!

  3. Jammer dat het gegaan is zoals het is gegaan en ik hoop dat de schade beperkt is.
   Maar alles heeft twee kanten en het positieve is dat ik weer een behoorlijk stuk uit het boek Ander Nieuws heb kunnen lezen omdat reageren zinloos was.
   Vloeken,schelden is nooit ergens goed voor en ik zie dat als gebrek aan woorden/argumenten wat nergens toe leid behalve dan wat hier heeft plaats gevonden wat niets is om trots op te zijn.

  4. Lieve Sun, je hebt civil courage laten zien oftewel ´er is geen liefde zonder jou´ in de zin van, er is geen ´betere wereld´ zonder mensen en gebeurtenissen met de ´juiste´ intentie. <3
   https://www.youtube.com/watch?v=OhADswyecog
   Met dank aan Marcel, zonder hem zou ik dit prachtige liedje nooit gekend hebben…

  5. hmmm ik vond haar juist heel erg gevoelig over komen, zal wel aan mij liggen… het verschil tussen de nu op voorhand opgehemelde Bowie met z’n kunstige gitzwarte saturnus tavistock glam glitter shapeshift uitingen en Lemmy van Motörhead die kort geleden is heen gegaan en waar de regulieren zich selectief vooringenomen niet mee bezig hielden, lawaai mag zogenaamd niet uit (over)gevoeligheid voort komen, ik vond de reacties op eigenlijk veel veelzeggender enger, heksenjacht, maar goed ach het zal wel aan mij kunnen liggen hoorrrr(oorrrr), ik hou het heel goed voor mogelijk dat Chrissie het tegenovergestelde van een “troll” is en dat “wij” geconfronteerd zijn geraakt met onze eigen “trolliaanse” kantjes door surplus aan overgevoeligheid oververmogen van haar verbale reageren op aantijgingen die zeker niet subtiel waren van “onze” kant, ja toch, maar goed 100% zekerheid heb ik ook niet maar hoeft ook niet, mijn gevoel zegt dat Chrissie absoluut geen “troll” hoeft te zijn, de meeste mensen hebben hun eigen “trollendrollen” kant dat is wel vrijwel zeker, in die zin inderdaad een goede psycho training zoals CozzieWozzieFlossie al zei.

   dus euh passies zijn wel fijn als het maar niet te “erg” wordt en waar liggen de grenzen? passies zijn aardig onbegrensd toch haaaah errrugghhhh, vrije vertaling duiding van Koekkie haarrr opmerking richting ons Veld.
   http://www.encyclo.nl/begrip/flamboyant

   David Bowie: A Non-Appreciation. His death is the capstone on the pyramid of necrotic Anglo-American mass culture
   http://www.infowars.com/david-bowie-a-non-appreciation/

   en tuurlijk vond ik sommige van z’n muziek nummers wel iconisch indrukwekkende creaties met veel memories daar aan verbonden, maar wat een optocht van huilende ‘oma’ fans zeg, niet eens ‘papa’s plaatjes’ maar die van grootmoeder inmiddels, wat gaat de tijd snel, goede muziek is tijdloos en dat blijft ‘for ever and ever…’ (hoor je z’n stem in zo’n tekst flard?, ikkuhh wel en wie niet…) Chrissie ik hou wel van je hoor en de brandstapel is nog steeds niet afgeschaft, afkoelperiode is altijd goed nuttig, zeker voor overgevoeligen.

   http://www.encyclo.nl/begrip/flard

   ‘Guilty, …., Guilty,….. Guilty …’ ;

   Witch Hunt – Rush (1981) FLAC Remaster HD Video
   https://www.youtube.com/watch?v=BniO017oeTM

  6. Hyper, schei uit. Wat een beredenering weer. Ga aan Guido haar email adres vragen en wordt gelukkig.
   Hoe extremer, negatiever, lager energie gehalte hoe leuker…of hoe moet ik dat zien? Heb je niet genoeg met jezelf te doen?
   Jammer Hyper. Ik weet niet of het nog goed is, begrip voor jou en je situatie op te brengen, het veranderd toch niets, steeds dezelfde ‘steekpartijen’. Je had net zo goed je excuses aan Odette kunnen aanbieden, voor je laag trillende reactie naar haar toe. Sterk is het iig niet. Bijna zielig….maar ik trap er niet meer in. Ik ben even uit-ge-moeder-d. 😉

  7. jah ik hou nog steeds van Anna en misschien vind jij dat niet zo fijn Moon, kan er niks aan doen, zulke dingen gaan beyond, vanaf het eerste moment, mijn ‘situatie’ behoeft geen gewelddadige ‘sterke’ hand, integendeel zelfs, sterkte toegewenst, ik heb er voorlopig wel weer even genoeg van als je het niet erg vindt, je nieuwe nick betekent dat Moon er niet meer is mag ik aannemen, ook een manier.

  8. Parabola, ik vind het knap hoe jij je verwoordt. En dat meen ik, niet cynisch bedoeld. En dat bedoel ik niet alleen hier maar ook elders in de reacties.
   Hyper, dit staat los van de boodschap die ze aan jou richt. Ik heb het echt over haar manier van communiceren. Ik vind het sterk, to the point, scherp maar toch met de liefdevolle vibes erin. Ik had je overigens wel herkend hoor met je nieuwe ‘jasje’ na je 2e reactie.
   <3
   Parabola; the search for meaning (the divine feminine) mooi!

  9. Hyper, dat bedoel ik nou…het moet niet gekker worden. Werk in de winkel lijkt mij.

  10. Lief van je, Sun!
   Weet niet of ik bij parabola blijf…we’ll see.
   Ik blijf iig mezelf, daar kan een naam niets aan veranderen. Groetjes <3

  11. @ hyper
   Ik ga een heel eind met je mee hoor, wat crissie betreft . Ik zie in haar ook niet een trol echter liet ze zich meer uit de tent lokken dan een newbee hier toegestaan wordt, spijtig dat wel. Echter een wijze les voor wie het durft te onderkennen , zelfspot is namelijk een groot goed. En mocht niet ieder zijn wie hij/zij dacht dat ie was /is? Voor wat het waard is ik zie in crissie geen troll en al helemaal geen beroeps!

 39. Lieverds……laat je niet opnaaien. De Christina’s van deze wereld zijn dol op negatieve energie. Alles wat ik van haar zie is het inhoudsloos gekakel van een troll…..uitsluitend om te ontmoedigen. Gezien de hoeveelheid heeft ze óf niks beters te doen, óf ze wordt betaald.

  Kortom…..gewoon negeren. Punt.

  1. Wij zouden zomaar dikke vrienden kunnen worden ‘inhetmeer’.. Binnenkort de schriftelijke cursus, excl. op deze site: ‘Een trol maakt mij niet dol’.. (Met de klemtoon op ‘mij’ vanzelfsprekend.. 😉 )

  2. Guido, je hebt gelijk. Ik had er niet meer dan 1 reactie aan moeten besteden. Aldoende leert men!

  3. Was het kennelijk toch de moeite waard dat ze er was.. Een onbekend stukkie van jezelf gespiegeld gekregen.. Dagdag.

  1. Mooi Koekje… Niet zonder ons… Christina heeft genoeg kansen gehad om met de gevoelens van anderen wat te doen…
   Hopelijk ergens in de toekomst weer met ons <3
   Of eigenlijk, met haar/hem eigen gevoelens wat te doen…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.