Advertentie

Rita Katz… Even voorstellen..!


We schrijven hier onze artikelen en vaak komt daarin de fakery tevoorschijn, de nep-rommel, waarmee de wereld in angst dient te worden gehouden. Precies daarover gaat dit artikel opnieuw, maar nu minder over die nep-rommel, maar meer over de mensen die deze nep-angstzaaierij creëren..! Jawel, die zijn er dus. Want je kunt je wel voorstellen dat voor allerlei nep-onthoofdingen, vals beeldmateriaal (video en foto’s) en andere nep-scenario’s (zoals hele websites!) een stevige organisatie nodig is..

Michael Chertoff.. een 'creep' die de Amerikaanse veiligheid zou dienen..! Of kan het zijn dat het gewoon een masker is.. (klik voor artikel over deze 'nazi')
Michael Chertoff.. een ‘creep’ die de Amerikaanse veiligheid zou dienen..! Of kan het zijn dat het gewoon een masker is.. (klik voor artikel over deze man die nauwelijks moeite doet zijn dubbele agenda te verbergen)

En precies dáár komt ene mevrouw Rita Katz tevoorschijn. Ook al genoemd in de video waarin Christopher Bollyn zijn woordje doet in dit artikel (HIER). Over deze Rita Katz ga je hieronder genoeg lezen, maar wat we hier nog willen melden, is dat deze mevrouw met haar business, een aantal grooooote klanten heeft, binnen de Amerikaanse overheid.

Eén van die mannen, wordt zelfs gezien als haar partner-in-crime.. Die man is de figuur die je hiernaast op de foto ziet, Michael Chertoff, overheidsfunctionaris, maar té vaak bij allerlei duistere operaties betrokken, die ‘achter de schermen zijn beklonken’, om hem niét te noemen. Aldus.

Het is deze Michael Chertoff die een bijzondere relatie heeft met Rita Katz, als een mannetjes-en-vrouwtjes-spinnen-echtpaar dat samen het terrrrorrrristenweb weeft, heeft geweven en waarschijnlijk nog lang zal blijven weven.. Zolang wij in de fakery geloven die mevrouw Rita Katz bedenkt en de wereld instuurt. En zolang Michael Chertoff als medewerker/hoofd van de Amerikaanse Veiligheidsdienst, de Homeland Security, haar fakery blijft gebruiken om iedereen die er vatbaar voor is, BANG te maken.. BANG te houden en BANG te blijven maken..!

We schreven in 2011 ons eerste artikel over Rita en Michael. Als je het zo hoort valt het reuze mee toch, twee voornamen van 2 ‘voorname’ mensen uit het Amerikaanse Rothschild-Zionistische bolwerk, dat achter de schermen van de macht huist. Een macht waarover o.a. ook David Icke en vele, vele anderen verslag van doen.

In dat artikel uit 2011 (HIER) doen we verslag van het feit dat Chertoff de man is achter de bodyscanners, waarvan de Amerikaanse overheid voor een bedrag van ruim US$ 300 miljoen er voor elk binnenlands vliegveld een aanschafte..? En wie leverde deze dingen..? Juist, het bedrijf van Chertoff.. De handel en wandel van deze ‘creep’ is bizar, in één woord. Blader eens door deze artikelen. HIER het artikel over de bodyscanners en de oplichting bij klaarlichte dag..

rita katzHet zou ons helemaal niet verbazen, als deze Chertoff ook achter de valse-vlag-operatie zat met de ondergoed-bommer, de jongen die op een vlucht van Amsterdam naar Boston met een bom in zijn ondergoed gepakt zou zijn. Want ná deze ‘aanslag’, werden deze scanners geïnstalleerd.. Lees hier dat artikel, waaruit blijkt dat deze vlucht téveel verdachte zaken aan het licht bracht, die nota bene gesignaleerd zijn door een advocatenechtpaar, om serieus genomen te worden..

En dan deze dame Rita Katz, even voorstellen. Oprichtster van het bedrijf ‘SITE’, dat hieronder uitgebreid wordt besproken. Het is een privé-bedrijf (!!), dat zich in Washington DC heeft gevestigd. Het instituut zegt tot doel te hebben, om wereldwijd terroristische netwerken op te sporen.. Het probeert ook ‘geheime boodschappen’ te onderscheppen en deze ter beschikking te stellen van overheden..

Op deze wijze vooraf waarschuwingen te geven voor aanslagen van terroristische groeperingen.. Een dekmantel, want hoe kun je als privébedrijf hier omzet mee maken, als je niet gesponsord wordt door overheden en andere geldschieters..? Met het ‘geven van waarschuwingen’…? Maar het blijkt uit bewijzen steeds wéér, dat Rita Katz de giftige spin is in het web van valse-vlag-operaties..!

Dat Rita Katz bijvoorbeeld ALLE onthoofdingsvideo’s had ‘van ISIS’, vóórdat ISIS ze zelf had.. Rita Katz is dus IN YOUR FACE de vrouw die de rotzooi stimuleert, waarin de hele wereld gevat is. Voor vele journalisten betrouwbaar, zoals je zult lezen, waarbij alleen de vraag is, of die journalisten verder kijken dan hun neus lang is. Of dat ze gebruikt worden door deze tarantula om het valse-vlag-verhaal kracht bij te zetten..! Kortom, laten we eens dieper in die wereld van Rita Katz duiken..

* * *

x

x

x

Rita Katz… Even voorstellen..!

2015 © WantToKnow.nl/.be

x

Rita Katz is kort van stuk, heeft donker haar en vluchtige bruine ogen. Als ze nerveus of opgewonden is kan ze niet stil zitten. Zij spreekt in woordenvloeden, minuten aan een stuk. Iedereen die werkt in de wereld van de geheime diensten noemt haar Rita, zelfs mensen die haar helemaal niet goed kennen. Ze belt soms mensen die ze nog nooit heeft ontmoet op, belangrijke mensen uit regeringen, om hen dingen te vertellen die ze vindt dat zij ze zouden moeten weten. Ze bewaart kopieën van brieven, geschreven terrorisme bestrijders. Ze heeft deze mensen met diezelfde onderzoeken geholpen.

“U en uw medewerkers … zijn van onschatbare waarde voor het onderzoeksteam geweest”, schrijft de speciale agent van de FBI in Salt Lake City; de Amerikaanse onderminister van Justitie schrijft: U bent een zeldzaam en uitzonderlijk juweeltje waarvan er in de loop van de geschiedenis te weinig zijn verschenen. De brieven komen van pas als zij zelf met scepsis tegemoet wordt getreden; ze bevestigen dat Rita Katz ter goeder trouw is.

Waar komt deze Rita Katz vandaan..?
Katz is geboren in Irak en spreekt vloeiend Arabisch. Ze spendeert uren per dag op beveiligde online chatrooms waar islamitische terroristen de politiek en handel bespreken: hoe botulinetoxine verspreid kan worden of geld verstuurd, wanneer zelfmoordvesten het beste effect hebben. Een chatroom-lid kan aankondigen dat hij zijn gebruikersnaam en wachtwoord inlevert en naar Irak afreist om een martelaar of ‘Shaheed’ te worden. Enkele weken later zullen zijn vrienden online het verslag plaatsen over de opgeblazen man.

Katz logt meestal in om zes uur in de ochtend. Als ze gasten heeft voor het diner, laat ze de laptop aanstaan op het aanrecht, zodat ze tussen het koken en eten door kan controleren op updates. “Het is volledig verslavend” zegt ze. “Je wordt ’s morgens wakker denkend: ik ben maar 7 uur offline geweest, maar de terroristen zijn doorgegaan met het maken van plannen.” Geheime informatie wordt gewoonlijk gefilterd door overheidsinstanties, zoals de CIA en de NSA, die ruwe data verzamelen en analyseren. En de overheid beslist wie het product wanneer kan inzien.En Katz mag dat met haar privé-bedrijf ‘SITE’..

De SITE-site, waarschijnlijk vol met leugens. Een haatzaaiende, door de overheid gesponsorde, privé-onderneming.. Hoe gek moet het worden..?
De SITE-site, waarschijnlijk vol met leugens. Een haatzaaiende, door de overheid gesponsorde, privé-onderneming.. Hoe gek moet het worden..?

Katz is het hoofd van een organisatie genaamd: ‘Search for International Terrorist Entities’, of het ‘SITE Institute’. Haar werk morrelt officieel aan het monopolie van CIA, NSA, FBI en andere veiligheidsdiensten… Zij en haar onderzoekers speuren online naar informatiebronnen; haar personeel vertaalt alles en stuurt dat vervolgens per e-mail naar ongeveer honderd abonnees. Tot Katz’s klanten behoren ook mensen uit de regering, die ‘officieel gefrustreerd zijn’ over hoe lang het duurt om informatie via de officiële kanalen binnen te krijgen, maar officieus natuurlijk Rita Katz bestaansrecht geven..

Ook mensen die werken in corporate security en in de media staan op haar klantenlijst. Officieel krijgen zij zelden bruikbaar materiaal van de CIA. Maar superwoman Rita Katz heeft samengewerkt met officieren van justitie, tijdens meer dan een dozijn terrorismeonderzoeken. Veel Amerikaanse functionarissen in Irak vertrouwen meer op Katz’s e-mails, over bijvoorbeeld, de ontwerpen voor explosieven. “Je wordt onwetend naar Bagdad gestuurd en er zijn daar een miljoen verschillende groepen waarvan je nog nooit gehoord hebt die beweren verantwoordelijk te zijn voor de aanslagen”, zegt Robert Worth, een Times verslaggever, die de dienst van Katz gebruikt tijdens de anderhalf jaar die hij doorbracht in Irak.

“Rita weet echt waarover ze het heeft, wie er verantwoordelijk is voor de aanslagen, wat een legitieme terroristische organisatie is en wat niet.” Omdat veel reporters haar informatie doorspelen, zo luidt het verhaal, heeft deze informatie de kans het publiek te bereiken voordat mensen in de regering het hebben kunnen evalueren.. Geloof jij het..? Het werk van ‘haar organisatie’ wordt regelmatig geciteerd in de ‘New York Times’ en de ‘Washington Post’. Maar hier klopt natuurlijk iets niet in het officiële verhaal..

Want als je nu nog gelooft in het sprookje dat deze mevrouw Katz alle officiële inlichtingendiensten, met hun 100.000-den mensen, té snel af zou zijn.. Tja.. We kijken dus naar één grote camouflagedeken.. Laten we, om meteen maar de knuppel in het Rita-Katz-hok te gooien, even Naomi Wolf aan het woord laten. Ze is journaliste, auteur en politiek consultant. In die laatste expertise heeft ze o.a. de Clinton/Gore-regering geadviseerd. Ze weet dus aardig wat er in Washington te koop is. Luister naar haar verklaring hoe kulverhalen de wereld in worden gebracht als nieuws en hoe deze worden gemaakt.

De officiële kritiek op Rita Katz..
Er zijn ook mensen die officieel kritiek hebben op Katz, menen dat zij terroristen een groter platform geeft dan ze anders zouden hebben. Critici vinden dat haar obsessie om een archivaris te zijn, samenzweringen doet zien waar ze niet bestaan. Zo heeft ze bijvoorbeeld een handleiding gepubliceerd over het gebruik van botuline in terreuraanslagen, later vonden deskundigen dat dit geen ernstige bedreiging vormde. Het is mogelijk dat haar onderdompeling in de wereld van terrorisme iedere vorm van scepsis wegneemt. “Net als Al Jazeera terroristische dreigingen minder maakt, overdrijft het SITE Institute hen soms”, zegt Michael Scheuer, het voormalige hoofd van de CIA-BinLaden-eenheid.

Robin Cook Al QaedaHet kom er op neer dat sommige mensen die betrokken zijn bij terrorismebestrijding het idee hebben dat een privé-groep lang niet zo goed het werk kan doen als de overheid. “Analyseren van informatie moet je leren, niet iedereen kan dat zo maar”, volgens Steven Aftergood, die de inlichtingendiensten van de Federatie van Amerikaanse Wetenschappers in de gaten houdt. Katz wijst er op dat de professionals consequent signalen over Al Qaeda hebben gemist vóór 11 september 2001. Uit een controle in 2004 bleek inderdaad dat de FBI alleen al duizenden uren aan onvertaalde onderscheppingen had, die nooit opgevolgd werden.

Maar we zitten in dit rattennest natuurlijk met dubbel-fakery en dubbel-dubbel-fakery. Want Rita Katz had outsourcingcontracten met de overheid en vanuit  de gedachte dat het hele Al Qaeda-verhaal op zich één grote fakery is (zie de uitspraak van Robin Cook, oud-minister van het UK), is het natuurlijk mogelijk om vanuit die leugens, weer andere luchtkastelen te bouwen. Dát blijkt Rita Katz toevertrouwt.

Vóór de aanval op 11 september 2001 had de officiële terrorismebestrijding relatief weinig aandacht voor online aanwezigheid van jihadisten.Maar in de afgelopen jaren is dat veranderd, grotendeels als gevolg van veranderingen in de manier waarop terreurnetwerken opereren. “Bijna alles over Al Qaeda zaken gebeurt nu online”, zegt Peter Bergen, journalist en terrorisme-expert. Sommige analisten geloven dat Al-Qaeda nu een voorbeeld is van ‘leider-loos verzet’: zelfbenoemde cellen die werken met hulp en inspiratie die ze online op internet vinden. Het dataverkeer online steeg enorm nadat Abu Musab al-Zarqawi, het hoofd van Al-Qaeda in Irak, een video postte van de onthoofding van de Amerikaanse aannemer Nicholas Berg.

Volgens Jessica Stern, terrorismespecialist Nationale Veiligheidsraad onder president Clinton: “Het is niet alsof Al Qaeda dit heeft uitgevonden”. Wat uniek is dat er een up-to-the-minute toegang is tot wat terroristen denken. Rita Katz is in zekere zin, een natuurlijke aanvulling – het complement, de contra ingenieur van de terroristische groeperingen zonder leider. “Sommige mensen denken dat ze fanatiekeling is, maar je moet een fanatiekeling zijn om deze vorm van dienstverlening te kunnen bieden”, zegt Stern. Maar wat deze Stern onbenoemd laat, is dat Katz bijna ALTIJD als eerste video’s heeft van de zogenaamde onthoofdingsvideo’s

Maakt Rita Katz de ‘gruwelijke’, maar vooral stemmingmakende (!), ISIS-video’s..!!
In januari van dit jaar komen de verschrikkelijke beelden de wereld in, van een Jordaanse piloot die wordt verbrand in een kooi. Maar de leden van ‘ISIS’, blijken feitelijk tot het Jordaanse leger te behoren, zoals je hieronder zult lezen. Rita Katz doet het volgende bericht de wereld ingaan:
‘Piloot luitenant Muath Safi Yousef Al-Kasasbeh, 26 jaar oud, was zijn F-16 gevechtsjachtvliegtuig in de lucht aan het bijtanken, tijdens een bombardement op ‘ISIS’, toen zijn vliegtuig motorpech kreeg. Deze piloot werd toen gedwongen zijn vliegtuig met de schietstoel te verlaten boven Raqqah in noord-Syrië bij de rivier de Euphraat. En daar werd hij gevangen genomen door.. ISIS.’

De Jordaanse piloot Muath Safi Yousef Al-Kasasbeh in beeld, in de kooi waarin hij later verbrand zou worden..
De Jordaanse piloot Muath Safi Yousef Al-Kasasbeh in beeld, in de kooi waarin hij later verbrand zou worden..

In de beelden die via Rita’s website de wereld wordt ingestuurd, middels een 22-minuten durende video, is deze piloot zichtbaar, waarbij hij een oranje T-shirt en broek draagt. De video is een professionele video, vanuit hoeken met verschillende camera’s gefilmd, wat al duidt op een vreemde opzet.

Want waarom zou je een verhaal als dit niet met één videocamera filmen…?? De piloot doet een bekentenis op de beelden, net zoals eerder CIA-werknemer James Foley dat had gedaan en de andere ‘slachtoffers’, Stephen Sotloff, David Haines, Alan Henning, Peter Kassig, en ga zo door. AL DEZE VIDEO’S KWAMEN VIA RITA KATZ DE WERELD IN…!!.

In plaats van de ‘normale’ onthoofdingsvideo’s, werd dit keer ‘door ISIS’ besloten om deze man levend te verbranden in zijn kooi. Het was op 3 januari  2015, of op 3 februari 2015. (Verschillende media geven verschillende data hierover). En zoals altijd.. Rita Katz had dus als eerste de video in handen.. En de enige media-bedrijf dat nog voor deze video wilde betalen, wat FOX.

Andere media meldden slechts het verhaal en daarbij dat het opnieuw de ‘Warrrr on Terrrrooorrrr’ rechtvaardigde.. Evenals de oorlog in Syrië, die de Amerikanen in volle inzet aan het voeren waren, door o.a. ZELF ISIS te bewapenen….! En de oorlog Irak, en Jemen, en Somalië.. En Afghanistan en Pakistan. And so on.(Kijk naar deze video van Obama!)

x

Na de fake-‘onthoofding’ van James Foley, interviewde CNN een jonge vrouw die zei dat ze de zus was van Foley, zodat er een soort familiesausje over deze ‘verschrikkelijke dood’ gegoten kon worden. En wat blijkt.. Deze ‘zuster’ bleek een crisis-acteur te zijn, zoals ze ALTIJD BIJ VALSE-VLAG-OPERATIES worden gebruikt.. Haar naam is Alex Israel. Deze mevrouw Alex Israel neemt iedereen – als goed betaald actrice- in de maling, Ze claimt dus vals dat ze de zus is van James Foley, wat natuurlijk weer alles zegt over de ‘werkelijke onthoofdingsvideo’.. Toch??!

Een van de vele, vele video’s gemaakt door mevrouw Rita Katz, jawel..! Video’s die PRECIES bij elkaar passen. Maar het grappige van deze video’s is natuurlijk, dat de leugen niet dóór kan blijven gaan. Zo ook bij deze ‘zus van Foley’, ene Alex Israel.. want ze werd herkend, via JUIST DEZE VIDEO’s.. Het bleek dat ze gewoon al op YouTube stond. Als.. De klasgenoot van Adam Lanza, de ‘dader’ van de valse-vlag-operatie bij de Sandy Hook moordpartij op de basisschool.. (HIER en HIER op de site). Wat hebben sommige mensen toch een pech in hun leven niet..? TRAP NIET IN DEZE LEUGENS EN MANIPULATIES..!!!

Voor het geval je niet weet wat ‘crisisacteurs’ zijn; mensen die betaalt worden om een rol te spelen als familie, kennissen of collega’s van mensen die bij de ‘verschrikkelijke tragedie’ om het leven gekomen zijn. Zo is er het beroemde filmpje van acteur Nick Pugh, die bij de aanslagen van 9/11 te zien is en 10 jaar later, bij de ‘verschrikkelijke aanslag’ op het vliegveld van Los Angeles.. Zie HIER Wat ook weer mega-informatie is over deze aanslagen…!!! Wil je meer zien over deze crisisacteurs, ga er dan eens een uurtje voor zitten, bijvoorbeeld via DEZE lead..

Over de persoon Rita Katz
Uit een interview met Rita Katz blijkt dat ze op de zevende verdieping in een oud gebouw in een stad in het Noord Oosten van Amerika kantoor houdt.. Ze verbiedt het journalisten om bekend te maken welke stad dit is. Journalisten moeten een trein nemen naar een groot station en dan haar kantoor bellen voor verdere instructies. En wanneer ze dan uiteindelijk de stevig gesloten deur van het kantoor van de ‘SITE’-organisatie bereiken, zien ze een veiligheidscamera en een bord van een niet bestaand bedrijf, dáár waar je zou verwachten een super-high-tech centrum binnen te lopen.

Het SITE Instituut ziet er van binnen uit als een persbureau. Er zijn slechts 3 kamers, één grote van Katz, met een enorme vergadertafel. Een kleine kamer voor vertalers, die hun werk ook vanuit huis kunnen doen en een ruimte die ‘the pit’ wordt genoemd, waar verschillende ‘researchers’ en stagiaires werken. Allemaal jonge mensen, gezeten onder een rij portretten van grimmige gezochte bebaarde Arabische terroristen. Er hangt een sfeer van intense isolatie, iedereen is gefocust op zijn eigen projecten. Het is opvallend dat de jeugdigheid van het personeel in het kantoor zo aanwezig is. Sinds kort heeft Katz een nieuwe dienst toegevoegd: Franstalige terroristische websites worden gescand door een stagiair die vloeiend Frans spreekt (Katz heeft sindsdien nog een Franssprekend personeelslid in dienst genomen).

Katz vindt dagelijks naar eigen zeggen een half dozijn onderwerpen op de Arabische messageboards die volgens haar de moeite waard zijn om te verspreiden. Haar onderzoekers, die Engelstalige messageboards bijhouden vinden er vaak nog een paar meer. Sommige worden gekwalificeerd als propaganda volgens Katz en andere nemen verantwoordelijkheid voor gepleegde aanslagen. Dan zijn er intentieverklaringen te vinden, om een aanslag te plegen, aankondigingen van loyaliteit of afsplitsingen. Andere messageboards gaan over tactiek en wapens. Katz hierover: “Je hoeft niet meer naar Afghanistan te gaan voor een opleiding; je krijgt gewoon les op het internet.”

Rita Katz meldt het volgende vreemde verhaal: “SITE probeert de filmpjes binnen anderhalf uur vertaald te hebben en naar abonnees verzonden; wanneer het materiaal een grote nieuwswaarde zou kunnen hebben, bijvoorbeeld een nieuwe audiotape door Ayman al-Zawahiri vrijgegeven (Osama bin Laden’s associate) – kan SITE een paar minuten later de vertaling geven. De volledige transcript van de door de ontvoerders gemaakte video van de Amerikaanse verslaggever Jill Carroll werd gepost binnen een tijdsbestek van 25 minuten..” (Kijk hier naar haar optreden in een US-newsshow)

x

Katz heeft naar eigen zeggen ‘een wisselende relatie’ met de overheid, waarbij ze soms optreedt als adviseur, soms als een antagonist, dus als tegenpool, tegenhanger. Ongeveer een jaar geleden kon een SITE-staflid onder een alias toetreden tot een exclusief jihadistisch messageboard dat, onder andere, diende als startpunt voor vele zelfmoordenaars. Maandenlang deed de medewerker alsof hij een van de jihadisten was, deed mee aan de chats en zag de huiveringwekkende filmpjes bekend als ‘het testament’, een van de laatste stappen voor het martelaarschap.

Uiteindelijk won de SITE medewerker het vertrouwen van de webmasters, aldus Rita Katz. Webmasters die onder de indruk zouden zijn geweest zijn ‘computervaardigheden’. Rita Katz: “Toen kreeg hij de echte e-mailadressen van de leden en andere informatie over hen. Enkele dagen later liet de medewerker dat een van de leden van de site, een jonge moslim uit Europa net een testament had geplaatst. Het was duidelijk dat hij van plan was om zeer binnenkort ​​martelaar te worden.”

the timesKatz belde Washington en ontmoette alleen maar weerstand: Oh, Rita, ik weet niet of je wel met hen moet communiceren, je zou zo materiële steun kunnen leveren! En ze wilden eerst de goedkeuring van het Ministerie van Justitie vragen om naar de e-mails te komen kijken. Katz: “We moesten nu iets doen. Ik heb de hulp ingeroepen van een Amerikaanse contra-terrorisme-official, die gestationeerd is in het land van de jongeman en hij stuurt de e-mails door naar lokale onderzoekers. Binnen 24 uur hebben ze de surveillance geregeld en een week later arresteren ze hem. Als ik hen niet had gewaarschuwd hadden ze geen idee gehad wat er stond te gebeuren.”

Rita Katz over de moordvideo’s..
Rita Katz heeft me op haar kantoor zelfmoordaanslag video’s uit Irak laten zien. Ze zijn vaak vijf of tien minuten lang, de religieuze gezangen worden eronder gemonteerd. In een van de video’s doet een Iraakse arts van middelbare leeftijd een zelfmoordvest aan. “In Israël zeggen ze altijd dat het profiel van een zelfmoordterrorist een jong iemand is, zonder familie, van de laagste economische klasse, maar we zien vaak precies het tegenovergestelde.”

We kijken naar een filmpje van de laatste dag in het leven van Abu al-Shimali Mouwayia, een mollige bebrilde Saudi. Shimali bespreekt een brief die blijkbaar is geschreven door een vrouwelijke gevangene in Abu Ghraib: Fatima. Ze beschrijft de nachtelijke publiekelijke verkrachtingen van vrouwelijke gevangenen door Amerikaanse bewakers. De brief is op grote schaal online verspreid en uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor het Iraakse verzet. Shimali klinkt absoluut niet losgeslagen of bloeddorstig; juist bescheiden.

Shimali wordt zwaaiend gefilmd als hij naar een auto loopt. Dan zit hij in de auto, met een geweer op zijn schoot klopt hij op een onhandig metalen apparaat naast hem. Zijn glimlach is warm als hij op afgemeten toon zegt: Dit is mijn bom. De auto stopt vervolgens bij een stoffige controlepost die wordt bemand door Amerikaanse en Iraakse soldaten. Dan volgt de ontploffing. SITE verspreide de video twee dagen nadat deze online was gekomen. Het voelt als advertentie voor het islamitisch geloof. “Mensen die deze video bekijken kunnen zich voorstellen dat ook zij zelfmoordterrorist kunnen worden.” voegt Rita Katz toe.

“Wat Rita uniek maakt is haar achtergrond”, zegt Peter Probst, gepensioneerd terrorismebestrijder en CIA-man; hij werkt samen met Katz. “Door alles wat zij heeft meegemaakt, heeft ze het gevaar eerder dan wij, begrepen en ingezien.

Katz’ achtergrond

Een scene uit de video waarin de onthoofding van Steven Sotloff te zien zou zijn. Sotloff zelf blijkt niet alleen merkwaardig rustig te blijven onder deze 'gruwelijke onthoofding', maar veel experts roepen van deze -door Rita Katz de wereld ingebrachte video- dat veel technische details uiterst krachtig wijzen op een fake-video. En wie is continue degene die deze fake-video's als eerste de wereld in brengt..?
Een scene uit een van de onthoofidngsvideo’s waarin de slachtoffers merkwaardig rustig blijken te blijven onder deze ‘gruwelijke onthoofding’; één van de redenen, dat veel experts roepen van deze -door Rita Katz de wereld ingebrachte video’s- dat veel technische details uiterst krachtig wijzen op een fake-video. En wie is continue degene die deze fake-video’s als eerste de wereld in brengt..?

Katz werd geboren in 1963, in Basra, Irak, als een van de vier kinderen van een rijke joodse zakenman. In 1968, Katz was zes jaar, moedigt de Baath-regering, met Saddam Hussein als chef-veiligheid aan het hoofd, burgers aan om Iraakse joden in de gaten te houden; sommige prominente joden worden als spionnen van Israel opgepakt en de vader van Katz is een van deze gevangenen. (Inhoudelijk laat Rita Katz zich over deze spionagebeschuldigingen aan het adres van haar vader, niet uit.) Het gezin wordt getransporteerd naar Bagdad en krijgt huisarrest in een stenen hut. De vader van Katz wordt vervolgens in 1969 publiekelijk geëxecuteerd, samen met 8 andere joden en 5 niet-joden op een centraal plein van Bagdad. Honderdduizenden mensen kijken toe.

Nadat het gezin maanden in de hut gevangen is gehouden, drogeert de moeder een van de wachten, aldus de biografie van Katz. Ze kunnen blijkbaar ontsnappen, na het drogeren van deze éne wachter, naar Israël vluchten. De familie gaat wonen in het kuststadje Bat-Yam en na de middelbare school vervult Katz de dienstplicht en studeert politieke wetenschappen aan de Tel Aviv University.

Ze trouwt met een medicijnenstudent en begint een bedrijf met haar moeder in kledingproductie; Katz houdt zich bezig met de verkoop. In 1997 krijgt de echtgenoot van Katz een baan als researcher in endocrinologie bij het ‘National Institute of Health’ in de VS en ze verhuizen naar Washington met hun drie kinderen.

Het is ook weer haar biografie, waar deze genoemde gebeurtenissen rondom haar vader uitkomen, de vlucht uit Irak en haar opleiding in Israël, die Katz een bionisch karakter geven; het lijkt ontworpen om daarna te gaan jagen op terroristen. Neutrale critici zien er reden in om aan haar motieven te twijfelen, maar Katz hecht er geen speciale betekenis aan. “Als je opgroeit in een plaats als Irak, begrijp je een beetje hoe de Arabieren denken en tot wat ze in staat zijn.”

Rita Katz ziet in de eerste maanden in de VS een advertentie voor een Arabisch sprekende assistent en ze krijgt de baan bij het ‘Investigative Project’ dat wordt geleid door Steven Emerson, een ex-journalist met interesse in terreurnetwerken. Emerson is beroemd geworden in de nadagen van de bomaanslag in Oklahoma City; hij gaf daar als expert bij CBS News zijn ideeën over de aanval, volgens hem het werk van islamitische extremisten. Maar uiteindelijk blijkt dat Timothy McVeigh de schuldige is/zou zijn.

De steeds maar jonger wordende figuur (of zijn het 2 verschillende?) die Osama Bin Laden moet voorstellen.. Oorlogspropaganda van het zuiverste water, zo lijkt het.
De steeds maar jonger wordende figuur (of zijn het 2 verschillende?) die Osama Bin Laden moet voorstellen.. Oorlogspropaganda van het zuiverste water, zo lijkt het. In de wereld gebracht door SITE..

Spanning in het leven..
The ‘Investigative Project’ is een spannende plek om te zijn. aldus Katz. Want het is midden jaren 1990 als het internet begint te veranderen. Groepen als die van Emersons komen tevoorschijn; zelfbenoemde spionnen die de ‘open source’ beschikbare informatie verzamelen: fiscale administraties, rapporten, nieuwsbrieven, geschreven door mensen van Belgrado tot aan Indonesië. Mensen uit de wereld van contra-terrorisme doen er lang over om open-source informatie serieus te nemen.

Katz begint haar ‘projecten’ meestal met de naam van een organisatie of een individu en verdiept zich vervolgens in alle gegevens die ze kan vinden om erachter te komen, wie wordt geassocieerd met wie, of ze geld sturen naar het buitenland, wat ze allemaal denken en schrijven. Ze is vanaf het begin verbaasd over wat ze allemaal kan ontdekken en begint toe te treden tot messageboards van bepaalde groepen, of moskeeën, en gaat meechatten als moslimman.

De eerste werkgever van Rita Katz, oprichter van the Investigate Project.
De eerste werkgever van Rita Katz, oprichter van the Investigate Project.

The Investigative Project
Via deze instelling doet ze ook undercover werk bij Islamitische fondsenwervers en rally’s. “Onze families dachten dat we allemaal gek waren”, zegt Evan Kohlmann, die met Katz en Emerson samenwerkte. Rita Katz wordt door ‘The Investigative Project’ soms naar evenementen gestuurd waar niet-moslims zouden opvallen; ze doet alsof ze de vrouw van een radicale Iraaks-Amerikaanse zakenman is.

Ze neemt tapes op van bij de Israëlische ambassade in het Arabisch schreeuwende mensen: “Jood, Jood, Mohammed komt je pakken”, aldus Rita Katz. Soms is ze te vinden in een boerka, bij radicale conferenties, apart zittend van de mannen, haar ogen keurig afgewend. Door zelf geld te sturen naar de families van zelfmoordterroristen komt ze er achter welke organisaties worden gebruikt voor het doorsluizen.

Ze heeft openlijk evenementen gefilmd, zoals ware gelovigen doen.. Katz: “En soms, als mijn handen teveel trilden om de videocamera stil te houden, boden anderen zeer beleefd aan de camera vast te houden voor mij…” Ze wordt zo in beslag genomen door dit werk dat ze naar haar huis telefoneerde vanuit allerlei steden in de VS, belovend dat ze binnen een paar dagen thuis zou komen, maar niet precies wist wanneer, dat haar echtgenoot vermoedt dat zijn vrouw een affaire heeft.

Op 14 december 1999 wordt de Algerijn Ahmed Ressam gearresteerd als hij probeert de grens van Canada over te steken met een kofferbak vol explosieven. Doel is de internationale luchthaven van Los Angeles. Richard Clarke, op dat moment President Clintons contra-terrorisme adviseur, roept de hulp in van Emerson van het Witte Huis en vraagt het ‘Investigative Project’ voor een verslag over de militante islamitische cellen in Noord-Amerika. Men is bang dat Ressam onderdeel is van een grotere samenzwering dat plannen heeft gemaakt voor het millennium.

In plaats van de 10.000-den mensen bij CIA en andere inlichtingendiensten dit te vragen, wendt Richard Clarke zich -volgens Katz- naar hen.. Elke dag werken Kohlmann, Katz, Emerson en twee andere analisten tot ver na middernacht, op zoek in openbare registers en andere bronnen. Katz raakt ervan overtuigd dat ze op zoek is naar een wereldwijd netwerk van terreur. Katz hierover: “We begonnen te beseffen hoe groot het was, hoe weinig iedereen ervan op de hoogte was en het begon mij gewoon te verzwelgen.”

9-11-m9/11.. Werk aan de winkel..
Op 11 september 2001 zit Kohlmann als rechtenstudent in de collegebanken. Hij rent naar huis en belt Katz op. Tijd om aan het werk te gaan en aldus gebeurt. Maar in juni 2002 blijken de botsende karakters met ruzie uiteen te zijn gegaan. Katz gaat met twee werknemers van het ‘Investigative Project’ een eigen kantoor opzetten. Ze kan naar eigen zeggen overleven dankzij ‘kleine contracten met de overheid’…

Ze identificeert islamitische groeperingen die geld sturen naar terroristische organisaties. Ook met de Zwitserse regeringen heeft ze contracten en met de families van slachtoffers van 9/11, die de Saoedische regering en bedrijven aanklagen. Katz: “Maar toch kon ik beide collega’s de eerste twee jaren niet altijd het salaris uitbetalen.” Katz’ organisatie heeft zichzelf ingebed ingebed in het internet.

En wanneer een parttime Pr-medewerker het team komt versterken, stelt hij voor een ‘subscriptie service’ te beginnen. Katz stuurt e-mails naar de mensen waarmee ze gewerkt heeft en binnen een paar weken hebben tientallen mensen zich aangemeld als betalend abonnee op de nieuwsbrieven van haar SITE-organisatie. Ook ontvangt ze allerlei private giften, want aldus Katz: “Het is en blijft een non-profitorganisatie.” Jawel..

terror288Over ‘non profit’ organisatie gesproken.. In 2003 en 2004 ontving SITE via de claim dat het een non-profit-organisatie was, meer dan US$ 500,000 van de VS-overheid. En rond 2000 had Rita Katz ook al US$150,000 van de FBI ontvangen, voor haar ‘consulting services’. Het blijkt dat deze non-profit-status nu is afgelegd, wellicht omdat de banden met de VS-overheid téveel in de gaten liepen..? Op dit moment verkoopt SITE dus abonnementen op de nieuwsbrief en de ‘buitgemaakte’ terroristenvideo’s…. Maar terug naar de geschiedenis van SITE.

Kohlmann en Josh Devon die het ‘Investigative Project’ hadden verlaten met Katz, hielpen ook met het opzetten van SITE; ze waren al vrienden sinds de middelbare school. Over de ruzie met Kohlmann in 2002 spreekt Katz niet meer; SITE helpt hem met zijn werk door undercoverwerk te laten doen.. Katz: “Hij heeft lang haar en een baard en door er uit te zien als een soort hippie, net klaar met de universiteit, komt hij in beeld bij islamitische terroristen, die denken dat deze mensen te rekruteren zijn”..

rita katz terroristen jaagsterKatz krijgt het -naar eigen zeggen- té druk voor accuraat werk…
In mei 2003 publiceert Katz anoniem een boek over haar werk met de titel ‘Terrorist Hunter’. Het boek beschrijft op arrogante en directe manier dat de FBI nog niet een duizendste kennis heeft wat betreft relevante terroristische zaken. Het is ook een verslag, in bijna religieuze termen, over haar inzicht over de zwaarte van de dreiging en het bereik van het wereldwijde islamitisch terrorisme. In het boek wordt haar langzame weg besproken, van wantrouwen naar overtuiging, van naïviteit tot ervaring.

In mei 2003 gaat Katz geschminkt, met pruik en valse neus op televisie haar boek promoten bij ’60 Minutes’. Ze bespreekt de financiering van terroristen en heeft als nieuwtje in de show, dat ze een vermoeden heeft, dat ene Mar-Jac Poultry, via een kippenboerderij uit Georgia, geld stuurt naar terroristen. Mar-Jac de kippenboer, klaagt vervolgens Katz en CBS aan (de rechtszaak is nog bezig). “Dit is een domme vrouw, een vrouw die helemaal niets over witwaszaken weet en al helemaal niets over het runnen van een kippenfarm”, aldus de de advocaat van Mar-Jac, Wilmer Parker.

Rita Katz laat kort daarna weten dat haar informatie correct is, maar dat de rechtszaak tegen haar, geen goed doet. En er zijn nog meer tegenslagen. Zo helpt Katz in 2004 in de zaak van het Amerikaanse ministerie van Justitie tegen de jonge computerwetenschapper Sami Omar al-Hussayen uit Idaho, die materiële hulp zou hebben gegeven aan terroristen, wanneer de jury hem vrij pleit.. Rita Katz richt zich voortaan steeds meer op ‘buitenlandse zaken’..

De invasie in Irak bood volgens Katz weer nieuwe mogelijkheden voor kleine organisaties als SITE. En als de strijd uitbreidt zijn de onmiddellijke stukjes informatie belangrijk voor het nieuws. “Het is net als toen CNN op het strijdtoneel verscheen gedurende de Golfoorlog, met 24-uur-nieuws, het veranderde de oorlogsverslaggeving voor altijd”, zegt Bruce Hoffman, antiterrorisme-expert bij de RAND corporation. Rita Katz laat ‘SITE‘ zes, zeven e-mails per dag versturen. “En die informatie is erg goed, het dwingt iedereen om catch-up spelen, bij te blijven”, aldus Hoffman.

Mensen die organisaties als SITE bekritiseren noemen de kwaliteit van de vertalingen, of liever het gebrek ervan. Terwijl Rita Katz juist zo opgeeft van de ‘snelheid van vertalen’…!! Michael Scheuer, oud C.I.A. analist hierover: “Een Arabisch woord kent vaak vier of vijf betekenissen, maar de SITE-organiastie van Katz, kiest écht de meest oorlogsachtige vertalingen.” Katz hierover: “Onze vertalingen zijn zo waarheidsgetrouw mogelijk. Onze vertalers zijn native-speakers, en ik zit er niet naast als zij hun vertalingen maken. Daarvoor heb ik het veel te druk…”

Loesje MoslimKatz gaat de fout in bij een verwachte ‘Alaska-oliepijplijn-aanslag’..
Wanneer Katz een boodschap zegt te hebben gelezen van ‘jihadisten’ op het messageboard ‘Al Safanat’ over een aanslag op de oliepijpleiding in Alaska reageert Rita Katz naar eigen zeggen alert. Het zijn -zo zegt zegt ze later- ‘vooral de details die me opvielen’. In een handleiding wordt een cel van vier of vijf personen genoemd, die met kogels of explosieven de grens tussen Alaska en Canada zouden gaan oversteken. Volgens Rita Katz stond er op het messageboard: ‘Zij hebben het bloed laten vloeien van onze broeders en ze hebben onze grondstoffen gestolen, nu wordt het tijd dat hen een lesje wordt geleerd.’ SITE stuurt deze informatie nog diezelfde dag op naar de abonnees van haar nieuwsbrief.

Het duurt niet lang of de krant, de ‘Anchorage Daily News’ publiceert een artikel met de informatie van SITE. “En toen werd het een gekkenhuis”, aldus Katz, “De telefoon bleef continue overgaan.” Maar vanzelfsprekend waren deze zaken nog overweldigender voor de werknemers aan de pijplijn. “We waren al aan het praten met de lokale, provinciale en federale ambtenaren”, zegt Mike Heatwole, een woordvoerder van het bedrijf dat de pijpleiding beheert.

Heatwole stuurt een interne memo die zijn werknemers en hun echtgenoten moet geruststellen dat er geen sprake is van een geloofwaardige bedreiging is…! “We wilden geen CNN hier hebben rondlopen in onze faciliteiten, en daarna iemand die op Tv zegt: ‘Dit is een terroristische dreiging’ en al onze werknemers en hun gezinnen die vervolgens volledig in paniek zijn..”.

Katz geeft ruiterlijk toe dat haar team niet de wetenschappelijke juistheid van iedere handleiding of de legitimiteit van elke bedreiging controleert. Wat ze wel nagaat is of de website waarop iets verschijnt serieus is en of deze in het verleden geloofwaardige bedreigingen heeft gemaakt. Het dubbel checken of iets dergelijks is niet is niet haar rol vind ze. Katz hierover “Ik vertel mensen wat terroristen denken. Zou je niet liever weten wat terroristen denken over de Alaska pijpleiding, zelfs als deze handleiding niet werkt?”

al-ciaedaMaar vanzelfsprekend ligt hier de crux van de kritiek van haar critici en van de mensen die geloven dat haar SITE één grote propaganda-machine is, die moet zorgen voor angst, met name voor Moslim-extremisme.. Heeft Rita Katz gewoon maar blanco toestemming deze angsten ongelimiteerd aan te wakkeren, door via haar vermeende geloofwaardigheid-in-het-verleden..?

Het messageboard ‘Al Hesbah’ is voor haar op dit moment haar nummer één bron voor informatie, vertelt ze lukraak in het interview.. Rita Katz: “Al Hesbah heeft duizenden gebruikers en de meesten loggen in vanuit Europa en het Midden Oosten. De conversatie is respectvol, Broeder is de meest universele aanspreekvorm, verschil van mening wordt niet getolereerd.

En ja, natuurlijk is SITE bekend bij deze gebruikers van message-boarden..
Ze gaat verder en spreekt over de ont-dekking van haar toch zo in stilte werkende organisatie en goed gecamoufleerde bedrijf..”Vorige herfst ontstond een nieuw gespreksonderwerp. Een jihadi had een link naar onze SITE website gepost. De SITE Institute website loert, stond er. Werknemers van SITE gebruiken de messageboards, gebruiken valse namen en spioneren. Hij maant zijn broeders aan hen uit te roken.”

Volgens Rita Katz was er een andere poster, die hierop antwoordde, dat ‘SITE’ misschien een waardevolle service biedt. ‘Zij vertalen verklaringen voor ons in het Engels en analyseren niet. Waarom grijpen we deze kans niet?’ Dan is het een moderator die hierop intervenieert. ‘Oké, mannen, geen ruzie. We zullen een verkiezing uitschrijven en dan zullen we zien of we hen moeten aanhouden of verdrijven. Ik ben een democraat, vind je niet?’ Hij eindigt met een smiley emoticon. Tegen de tijd dat de aandacht verschoven is naar een nieuw onderwerp, is de mening fifty-fifty over de vraag of SITE per saldo goed was voor de jihad.

demonizingislamTot slot: Propaganda, contra-propaganda en PR; natuurlijk ook van de kant van Rita Katz!
Terrorisme is gedeeltelijk theater en psychologische oorlogsvoering en veel van de vertaalde uitspraken zijn bedoeld als propaganda om obscure groepen meer aandacht te geven. Katz ziet haar publiek als professionals, mensen die als baan hebben het terrorisme tegen te gaan.

Maar haar bijdragen kunnen natuurlijk ook de tendens voeden die de media en overheid sinds 9/11 laten zien: zelfs de zwakste dreiging dramatiserend. Maar Katz vindt dat terroristen worden onderschat en dat meer mensen directe toegang zouden moeten krijgen tot wat terroristen denken en zeggen. Maar natuurlijk vinden de terroristen dat natuurlijk ook!

Sterker nog.. Hetgeen Rita Katz doet speelt direct in de kaart van de angstzaaierij en steunt en ‘rechtvaardigt’ daarmee het beleid van de haviken in regeringskringen, die het feitelijk voor het zeggen hebben. Zoals de altijd-oorlogszuchtige John McCain, die we bijna hetzelfde werk zien doen als Katz, met het aanslaan van angst-retoriek..

Katz heeft een specifieke mening over het counterterrorisme en deelt die mening met de meeste mensen die het werk doen wat zij doet. En ja, natuurlijk geloven ze, dragen het ook uit, dat de regering faalt in de erkenning van het gevaar van islamitische extremisten.Het extremisme is hun boterham, een heel goede boterham, want sinds Osama Bin Laden, de man-met-de-laptop-op-het-ezeltje-in-de-bergen-van-Afghanistan in staat bleek het modernste leger van de wereld in hun hemd te zetten, is het defensiebudget van een slordige 400 US$ 400 miljard, gestegen naar ruim US$ 670 miljard PER JAAR..

fear is a prisonMisschien en zeer waarschijnlijk is het geloof van deze Rita Katz, dat de maatregelen die de regering treft onvoldoende zijn, een propagandistisch onderdeel van de ‘military industrial complex’, waar president Roosevelt over sprak, toen hij deze ontwikkeling benoemde in zijn afscheidsspeech.

Volgens het officiële verhaal van Rita Katz, moet je vechten zoals de terroristen dat doen, met de passie en overtuiging dat de geschiedenis wordt geschreven door de besluiten die jij maakt. Het is als obsessie en het is levensstijl volgens Katz; je continue zorgen maken. En of de dreiging wel of niet groot genoeg is, is volgens Katz helemaal het punt niet. Hoe erg is het als je de dreiging grof hebt onderschat? Maar wat ze er natuurlijk niet bij vertelt, is dat deze dreiging simpelweg door de manipulatoren-achter-de-schermen OPZETTELIJK zelf wordt veroorzaakt..!

 

61 gedachten over “Rita Katz… Even voorstellen..!

 1. Michael Chertoff is de partner in crime van Rita Catz wordt geschreven in het artikel hier boven.
  Ook wordt geschreven dat haar joodse vader geexecuteerd is in Irak en dat Rita Catz nadat haar moeder een beveiliger zou hebben gedrogeerd heeft kunnen vluchten.
  Als ik naar beide foto,s kijk hier in het artikel vraag ik me af of Rita Catz geen dochter van Michael Chertoff is want ik zie toch wel gelijkenissen zoals bv de puntige neus,de plooien van neus naar mond,dezelfde ogen de bolle wangen en dezelfde kin met afgeplatte onderkant of is dit verbeelding?

 2. Personen die Katz heten moeten een ster op hun jas. Inlichtingendiensten plegen zelf aanslagen, zijn zelf corrupt, creëren angst en paniek, brengen mensen om, starten oorlogen, en bespioneren iedereen. Alsof er in ons land ook maar één Mossad agent rond loopt die het goed met de mensen voor heeft. Met hier en daar wat uitzonderingen zijn ze allemaal tuig. Het is dat je zelf begint over de joden want ik zou niet durven het onderwerp als eerste aan te snijden. Zo’n man als Bertholee die geeft leiding aan een joodse kliek zonder dat er wat dan ook met succes geboekt is. Elke agent die meent dat het werk wel zinvol is, en wel bij draagt aan de veiligheid van de mensen in dit land, nodig ik graag uit voor een kop thee.

  Inlichtingendiensten wekken dan tenslotte nog de indruk dat het anderen zijn die het doen, terwijl Bertholee het bloed van de onschuldig vermoorde Palestijnse kinderen in de koelkast bewaart. De joden slachten de burgers van Syrië af, om het land vanuit de joodse hebzucht in bezit te krijgen. Joden doen dit soort werk echt niet omdat ze begaan met de mensheid zijn, of omdat ze talent hebben, ze graaien met hun tegels diep in de zakken van de overheid, om hun eigen zucht naar geld te stillen.

  1. Rinus, verdiep je eens in het Zionistische verhaal, i.p.v. over ‘joden’ te spreken.. Anders wordt het een ‘wij’-bak.. Je weet kennelijk niet waar je het over hebt. Geeft niks, wij waren voor kort ook nog niet op de hoogte.. Neem een uurtje de tijd, een kop koffie met wat lekkers en lees deze twee artikelen hier op de site. Een wereld van verschil, begrip en inzicht.

   Deel 1: http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/de-onbekende-geheime-maffia-uit-khazaria/
   en dl 2: http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/vs-door-israel-bezette-khazaren-vazalstaat/

  2. Een mooie tegenhanger van deze dame Katz, is Katherine Frisk, heeft steeds haar vinger op de zeere plek, objectief en van onze planeet !
   Ze schrijft op de Veteran today !

 3. Mooi stuk Guido, past heel goed in het leefmoment, kwaad zoekt kwaad !
  ’t is jammer dat het vaak een belaald soort volk is, voor de vele goed willende, waar ik er veel van ken.
  Goed passend bij dit onderwerp, is ook dit, ” the guardian ” van vandaag, How Chicago, Homan square gevangenis bewaakt als een millitair object, revealed ‘ disappeared 7000 people, zonder proces of hun burgerrechten gewoon opgesloten, en zijn er misschien mensen verdwenen in the land of the free, Burgemeester Rahm Emanuel, dubbel paspoort Israel-USA !

 4. Wat ik me al tijden afvraag: Die crisisacteurs, hoe leven die eigenlijk? Als je op een vaste plek leeft, dan word je toch ontmaskert door eigen/de omgeving? Die held van de Thalys woont nu in Amsterdam. Krijgen we binnenkort hier met een false flag te maken? Ik denk dat dit allemaal onderdeel is van de agenda 20/30. De technologie moet geheel af worden gemaakt. Satellieten, internet, data enz. Zo krijgen ze totale controle op alle vlakken. Dus ook over deze site bv. Er komt een tijd dat alternatief nieuws geen alternatief nieuws meer is. Ik zie dat nu al links en rechts gebeuren. Dat vind ik jammer. Guido, heb je hier al over nagedacht?
  Zoals ik al eerder schreef: Internet is zelf een web.(dubbele betekenis) Met aan het hoofd de zwarte weduwe. Zij eet haar man en kinderen op. Dit zie nu ook gebeuren. Alle vrouwen aan het werk, zodat er minder kinderen worden geboren. Je hebt er geen tijd meer voor of het is te ingewikkeld geworden. Vrouwen moeten meer rechten krijgen om gelijkheid te krijgen, maar het werkt juist averechts. Mannen en vrouwen zijn verschillend(natuurwetten) en daar moet je harmonie in zoeken. We krijgen steeds meer singels, dus verwijderen we van elkaar. Er staan steeds meer vrouwen voor de klas, wat weer niet goed is voor jongens. Steeds meer vrouwen schieten over. De abortus kliniek loopt als een tierelier. Zie je wat er aan het gebeuren is. Een vrouw wordt een zwarte weduwe, als we het systeem niet gaan aanpassen op natuurwetten. Dat betekent niet dat vrouwen niet mogen werken, maar meer dat de invulling verbetert moet worden.
  Wat ook frappant is: Sommige mensen denken dat de agenda een Baäl verering is. Kinderen offeren, verkrachtingen enz. Daar lijkt het wel op.
  Oh ja, bijna vergeten. Er is een kunstenaar die een tekening heeft gemaakt met een man die veel op die Michael hierboven lijkt. Hij heeft een kroon op en zijn hoofd staat op harige spinnen poten. Aan de ene kant staat een poes en aan de andere kant een kikker. Misschien kan iemand dit vertalen.

  1. Elise49.
   Er wordt wel eens gezegd door de jeugd dat is ouderwets of niet meer van deze tijd.Die zelfde jeugd is opgegroeid in een tijd van welvaart en luxe waardoor ze geen besef hebben van armoede en ander leed en zij zien daardoor alles als vanzelf sprekend zo ook de welvaart die zij hebben. Mij is geleerd als je iets wilt zul je je ervoor moeten inzetten want voor niets gaat de zon op en meer niet.
   Hiermee wil ik niet zeggen dat vroeger ALLES beter was maar er was wel meer eensgezindheid.
   Wat ik nu vaak zie is geen liefde voor de persoon maar voor het materiele waardoor vele relaties naar de knoppen gaan(het gras is bij de buren groener). Ik weet dat het discutabel is maar vroeger deed de vrouw het huishouden en de man ging werken om zijn gezin te onderhouden en beiden ondersteunden elkaar hierbij. Zoals je ook wel zult weten sta je samen sterker en dat is nu juist wat ze niet willen maar ieder voor zich.(hier heb ik het over de leiders). Vrouwen zijn bewust onafhankelijk gemaakt van de man waardoor vele gezinnen uit elkaar zijn gevallen. Luxe kwam binnen bereik toen beiden gingen werken waardoor de aandacht voor het familiale verdween en luxe de overhand kreeg en iemand dat luxe heeft wil steeds meer maar dat is wel ten koste van het gezinsleven gegaan en heeft ervoor gezorgd dat de zorg voor kinderen in andere handen werd gegeven.

 5. Ritakots is zeker weer bezig geweest, zuh bevestigt de authenticiteit (waarschijnlijk van haar eigen inhouse geproduceerde hollywood kotsfilmpje?), overigens opvallend hoe reguliere ‘online’ kanalen zich met graagte laten lenen om de gruwel beelden te presenteren vanaf hun eigen inhouse ‘nieuws’server, diezelfde kanalen die een tiet titbit van een nitwit hollywood celebrity vaak al een probleem vinden, om over de stupide reacties van de gemiddelde nuwij klant maar niet te spreken;

  http://www.nujij.nl/algemeen/nieuwe-gruwelvideo-isis-executeert-gevangene-door.33940186.lynkx

  http://nieuws.tpo.nl/2015/10/24/video-isis-executeert-syrische-militair-door-platrijden-met-tank/

  https://news.siteintelgroup.com/Jihadist-News/is-video-shows-execution-of-syrian-soldier-in-homs-by-running-over-him-with-a-tank.html

 6. Frau Katz is een jodinneke.

  een “neo-conneke” nog wel”, surprise-surprise.
  Je weet wel, die druk bezig zijn in de VS om (nog méér) nuttige idiootjes te creëren voor de “Eretz Israel”-zaak.
  Of het “Plan Yinon”, zo gij wilt.

  En ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is hè ?

  ( zéker als er geheid een shekel-stroompje achter zit )

  1. Semerel, wat wil je eigenlijk zeggen?
   Dat Israël zielig is en de Palestijnen boeven?
   Ik word er misselijk van dat er mensen rond lopen die in deze zaak voor Israël opkomen. Compleet belachelijk.
   De eerste ‘lichting’ Palestijnen zal er al lang niet meer zijn…wat denk je, dat na al die decennia land inpikken en onderdrukking, de generaties daarna ‘dank je wel’ zeggen?
   Dit is een zaak waarin alleen Israël alles in hun handen heeft.
   Geef die mensen hun land terug en vooral ook de kans dat ze er iets ermee kunnen doen. Water, elektriciteit, infrastructuur etc. eigen land, staatsrechten, en geen bommen op hun hoofden.
   Er zijn zeker ook Israëli die dat ook verschrikkelijk vinden dat Israël zo met mensen omgaat.
   Zionisten vinden het normaal dat men Palestijnen als soort ‘paria’s’ behandeld. Dus wat stel je voor wat de Palestijnen moeten doen? Zich erbij neerleggen?

 7. zo zo Monika jij wordt ziek van mensen die voor israel opkomen tja.ik kom voor Israel op Je mag alles zeggen over Israel wat je wilt spui je kritiek maar dat lucht lekker op,niet waar Ik heb er helemaal geen probleem mee.
  schijnbaar ben jij jij een expert en weet jij het allemaal zo goed.Ik zal je een palestijn aan het woord laten misschien dat je een beetje ander er over na ga denken Deze Palestijn woont daar en is een geleerde hij heet Basam.

  Wij, de Palestijnen, hebben gefaald in het onderwijzen van onze mensen in de principes van tolerantie en vrede. In plaats hiervan gedogen, en applaudisseren we voor terrorisme, zeker wanneer dit tegen joden is gericht. We willen dat de wereld terrorisme alleen veroordeelt als het Palestijnse levens kost.

  Abbas’ ambigue, halfhartige veroordelingen van Palestijnse aanvallen tegen Israeli’s zijn louter bestemd voor publieke consumptie en gericht op het tevreden houden van Westerse donoren, zodat deze geld door blijven sluizen naar de PA. Daarbij probeert hij in zijn veroordelingen vaak Israel de schuld te geven voor Palestijnse terroristische aanvallen.

  Netanyahu’s sterke en heldere veroordeling deden mijzelf en andere Palestijnen ons afvragen, wanneer wij zulke heldere verklaringen van onze leiders gehoord hebben. Ik kan me niet herinneren dat Abbas, of welke andere Palestijnse leider dan ook, zoveel schok en woede over het doden van een jood tijdens een Palestijnse aanval liet blijken. Noch de laatste keer dat een Palestijnse vertegenwoordiger de familie van een joods slachtoffer bezocht.

  Elke keer dat Abbas een Palestijnse terroristische aanval terughoudend veroordeelt, wordt hij fel bekritiseerd door veel Palestijnen. In tegenstelling tot het Israëlische publiek, haasten Palestijnen zich vaak de aanval goed te keuren of zelfs te verwelkomen. Is er ooit een Palestijnse activist geweest die het aandurfde om in een Palestijnse stad een betoging te houden tegen zelfmoordaanslagen of het uitmoorden van een gehele joodse familie? De Israëlische president heeft goede redenen zich te schamen voor de moord op een baby. Maar wanneer zullen de Palestijnen ooit een gevoel van schaamte ontwikkelen om de manier waarop zij op de moord op joden reageren?

  Ik kan me het aantal keren dat ik joodse Israeli’s de zinnen “Ik schaam me” en “Het spijt me” hoorden zeggen, in reactie op de vreselijke misdaad waarbij de Palestijnse baby Ali Dawabsha omkwam, niet meer herinneren.

  De sterke reactie die uitging van het Israëlische publiek en diens leiders is, in alle eerlijkheid, een beetje geruststellend. De ondubbelzinnige Israëlische veroordeling van deze misdaad heeft mijzelf en andere Palestijnen daarbij niet alleen beschaamd, maar ook in verlegenheid gebracht — dit is namelijk niet hoe wij Palestijnen reageren op terreuraanvallen tegen joden — zelfs al betreft het de verwerpelijke moord op joodse kinderen.

  Onze reactie, heeft in feite niets dan gevoelens van schande en eerverlies bewerkstelligd. Terwijl de Israëlische premier, president en andere vertegenwoordigers zich haasten de moord op Dawabsha te veroordelen, veroordelen onze leiders aanvallen tegen joden maar slechts zeer zelden. En als ze dan een aanval veroordelen, is de bewoording vaak vaag en dubbelzinnig.

  De ontvoering en moord van drie Israëlische tieners van vorig jaar op de Westbank bijvoorbeeld. Het duurde niet alleen vier dagen voordat President Abbas een verklaring uit liet gaan waarin hij de terroristische aanval veroordeelde, de verklaring zelf was op z’n best omslachtig: “Het Palestijnse presidentschap… veroordeelt de gebeurtenissen van vorige week, beginnend met de ontvoering van drie Israëlische jongeren.” Abbas vervolgde echter met het veroordelen van Israel’s arrestatie van meerdere Hamas-leden in de nasleep van de ontvoering en moord.

  Later, in 2014, toen Abbas wel een Palestijnse terroristische aanval veroordeelde, waarbij vijf joden in een synagoge omkwamen, legde de Fatah-vertegenwoordiger Najat Abu Baker een paar dagen later uit dat zijn veroordeling “binnen een diplomatische context gezien moest worden… hij wordt door de wereld gedwongen op deze manier te praten.”

  Abbas’ veroordeling van de aanval kwam blijkbaar alleen tot stand onder druk van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry, die Abbas twee keer opgebeld zou hebben met de eis dat hij zich uitsprak tegen de moorden. Zijn veroordeling luidde dat hij “het doden van gelovigen in een synagoge, en alle geweldige handelingen, ongeacht hun bron,” veroordeelde. Vervolgens verklaarde hij ook dat er een eind moest komen aan de “wandaden en provocaties van de bezetters aan het adres van de koepelmoskee.”

  Abbas’ ambigue, halfhartige veroordelingen van Palestijnse aanvallen tegen Israeli’s zijn louter bestemd voor publieke consumptie en gericht op het tevreden houden van Westerse donoren, zodat deze geld door blijven sluizen naar de PA. Daarbij probeert hij in zijn veroordelingen vaak Israel de schuld te geven voor Palestijnse terroristische aanvallen — waarschijnlijk in een poging de Palestijnse terreurdaden goed te praten.

  In tegenstelling tot Abbas, is de Israëlische veroordeling van de dood van een Palestijnse baby sterk en ondubbelzinnig. Hier is wat Netanyahu zei tijdens zijn bezoek aan de ouders en broer van de baby, die behandeld werden in Israëlische ziekenhuizen: “Als je naast het bed van een klein kind staat, en zijn kleine broertje is op zo’n vreselijke wijze vermoord, dan zijn we geschokt, woedend. Wij veroordelen dit. Er is zero tolerance voor terrorisme, waar het ook vandaan komt, ongeacht welke partij het pleegt.”

  Netanyahu’s sterke en heldere veroordeling deed mijzelf en andere Palestijnen ons afvragen, wanneer wij zulke heldere verklaringen van onze leiders gehoord hebben. Ik kan me niet herinneren dat Abbas, of welke andere Palestijnse leider dan ook, zoveel schok en woede over het doden van een jood tijdens een Palestijnse aanval liet blijken. Noch de laatste keer dat een Palestijnse vertegenwoordiger de familie van een joods slachtoffer bezocht.

  De Israëlische veroordeling van de moord is een oprechte weerspiegeling van wat de overgrote meerderheid van het Israëlische publiek denkt. Palestijnse officiële veroordelingen daarentegen, weerspiegelen het sentiment onder het Palestijnse volk geenszins. Elke keer als Abbas een aanval zelfs maar halfhartig veroordeelt krijgt hij golven van kritiek van Palestijnen.

  In tegenstelling tot het Israëlische publiek, haast het Palestijnse publiek zich juist vaak om aanvallen tegen joden goed te keuren en te verwelkomen. Deze situatie deed zich een paar weken geleden voor, toen een Israëlische man dood werd geschoten nabij Ramallah. Meerdere Palestijnse facties applaudisseerden voor de moord, en noemden het “een natuurlijke reactie op Israëlische misdaden.”

  Dit is een gigantisch verschil tussen de manier waarop Israeli’s en Palestijnen op terrorisme reageren. De moord op Dawabsha veroorzaakte dat duizenden Israeli’s anti-geweldsprotesten gingen houden, om de misdaad te veroordelen. Maar heeft iemand ooit gehoord van protesten aan de Palestijnse zijde tegen de moord op joden? Is er ooit een Palestijnse activist geweest die het aandurfde om in een Palestijnse stad een betoging te houden tegen zelfmoordaanslagen of het uitmoorden van een gehele joodse familie?

  Terwijl Israeli’s bijeenkomsten houden om aanvallen op onze mensen te veroordelen, vieren wij het vermoorden van joden. Hoevaak zijn wij de straat opgegaan om snoepjes uit te delen in vreugde over de moord op joden? Zulke misselijkmakende situaties, waarbij mannen en vrouwen de moord op joden vieren op de straten van de Westbank en Gaza, worden nooit veroordeeld door onze leider. Dit alles is hoogst gebruikelijk wanneer een Palestijnse terrorist aanvallen op joden uitvoert.

  Deze beelden staan in scherp contract met de publieke verklaringen in Israel, als reactie op terroristische aanvallen tegen Palestijnen. Onze leiders zouden moeten leren van de Israel’s President, Reuven Rivlin, die zei dat hij zich “beschaamd” en “in pijn” voelde door de moord op de Palestijnse baby. Wanneer was de laatste keer dat een Palestijnse leider zulke retoriek gebruikte na de moord op joden? De laconieke verklaringen van Abbas’ ambt in reactie op anti-joodse terreur, spreken nooit van schaamte of pijn.

  De Israelische president Reuven Rivlin bezoekt de vier jaar oude Ahmed Dawabsha in het ziekenhuis op 31 juli. Dawabsha liep ernstige brandwonden op toen zijn huis in Duma tijdens een aanval in brand werd gezet, waarbij zijn kleine broertje omkwam en zijn ouders gewond raakten. (Bron afbeelding: Mark Neyman / Israelische overheids-persdienst.

  Wij, de Palestijnen, hebben gefaald in het onderwijzen van onze mensen in de principes van tolerantie en vrede. In plaats hiervan gedogen, en applaudisseren we voor terrorisme, zeker wanneer dit tegen joden is gericht. We willen dat de wereld terrorisme alleen veroordeelt als het Palestijnse levens kost.

  De Israëlische president heeft goede redenen zich te schamen voor de moord van een baby. Maar wanneer zullen de Palestijnen ooit een gevoel van schaamte ontwikkelen om de manier waarop zij op de moord op joden reageren? We hebben nog een hoop te leren van het

  1. Alleen al het ‘zo zo’…pfff
   Wat denk je niet? Dat ik een kunstmatig gecreëerd staat die zich gebieden toe-eigent die niet aan hen toebehoren, zo maar goed zou vinden (sociaal wezen als de mens is…btw vraag het aan een kleuter). Ik heb nog verstand en een hart. Dus begrip voor Israël in het kader van kolonialiseren voor mensen die vanuit huizen in het b.v. veilige Amerika liever leven op bezet gebied in Israël, met alle ellende van dien, heb ik niet. Wel dat mensen in Israël bang zijn voor de Palestijnen omdat die natuurlijk na al die jaren van Israëlische terreur en onderdrukking niet meer echt veel voor Israël voelen. Dat is het resultaat. Maar ja Israël is ook nog verbaasd dat de Palestijnen boos zijn…en jij blijkbaar ook? Waar is het rechtvaardige dialoog?
   Als er nog een generatie langer wordt gewacht dan wordt het ook steeds normaler en uiteindelijk zal de oorzaak voor de wanhoop van de Palestijnen steeds meer in vergetelheid geraken. Is dat misschien de bedoeling?
   En wie verwacht dat in al het ellende je kinderen opvoeden voorbeeldig zal lukken die heeft niet veel begrepen…op beide kanten trouwens.
   Een verslag van een Palestijn die zich over zijn volk negatief uit, zegt niet zo veel…toch? anders zou men ook naar al die Israëli luisteren die het Israëlische beleid heftigs bekritiseren…maar die worden als staatsvijanden gezien.
   Als er een KFC of McDonalds of een Starbucks in de West Bank is dan betekent dat volgens mij niet dat de Palestijnen rechten hebben, waar ze recht op hebben.

   Hier 2 video’s voor het geval dat er twijfels bestaan over het bestaan van het land Palestina.
   https://www.youtube.com/watch?v=z2ACYGEmkGk
   https://www.youtube.com/watch?v=n3bxj1uvDXU

  2. @semerel
   Te midden van al je positieve retoriek aangaande de israelische staat, mis ik het door deze staat genegeerde vn richtlijnen en een aantal zaken zoals het niet erkennen van het atoomgenootschap etc.
   Ook hoor ik je niet spreken over het feit dat in alle confrontaties tussen israel en de palestijnen er steevast het dubbele aantal doden en slachtoffers vallen aan palestijnse kant.Om van het feit dat er nog geen een stuk grond van een israelie is geconfiskeert door een palestijn tegenover tig andersom.
   Als je zoals jij willens en wetens een schijn van legaliteit voor de israelische akties hoog wilt houden , betekent dat in mijn ogen slechts dat je partij hebt gekozen ten koste van je eigen geweten en ethiek. Daarmee heb je jezelf dan voor deze discussie geheel buitenspel gezet.
   Als je van een afstand de zaak nekijkt vallen gelijk de volgende zaken op . Israel en de palestijnen ( en iedereen op deze aardkloot) heeft het over de bezette gebieden! Dat impliceert dat israel een bezettingsmacht is en de palestijnen een bevolking onder staat van verzet zijn. Niemand zal lang volhouden dat iemand die op welke manier dan ook onder die bezetting uit wil strafbaar is voor dat voornemen.
   Echter in WOII waren de verzetsstrijders helden ( achteraf) zij die door de duitse bezettingsmacht als terroristen ( alhoewel dat woord nog niet in swang was ) werden gezien, waren de helden van de nederlandse staat van nu! Ze voerden bomaanslagen , moorden en diefstal als methoden van verzet.
   Nu ben ik het met geen enkel geweld eens ,maar ik zie wel een overeenkomst, probeer nu eens voor jezelf die duitse bezettingsmacht te verdedigen met de zelfde retoriek als die je hier neerzet ten bate van israel. Daar heb je weinig aanpasingen voor nodig !

 8. Monika ga naar deze website . http://nl.gatestoneinstitute.org/auteurs/ Bassam Tawil
  ISIS stookt de Palestijnen op 2015/10/25
  Wat willen de Palestijnse terroristen? 2015/10/17
  Immigratiecrisis: “De islam zal Europa veroveren zonder een schot te lossen” 2015/10/07
  Palestijnen: Het verschil tussen ons, en hen 2015/08/07
  Denken de Israëliërs echt dat de VS hen te hulp zal schieten? 2015/03/15
  Held van het Midden-Oosten: Abdel Fattah el-Sisi 2015/02/23
  Europa’s Werkelijke “Verzet” 2015/01/28
  Europa – de ware vijand van de Palestijnen

 9. Als je zoals jij willens en wetens een schijn van legaliteit voor de israelische akties hoog wilt houden , betekent dat in mijn ogen slechts dat je partij hebt gekozen ten koste van je eigen geweten en ethiek. Daarmee heb je jezelf dan voor deze discussie geheel buitenspel gezet.
  Vertel mij Marcel wie ben jij dat jij mij de mond wil snoeren en dat ik voor de Joden op komt en dat ik mijn mening geeft
  ik heb de rode kaart gekregen van Marcel Prachtig zo herken ik je weer. je gooit een stok in de hoenderhok Bam tjong tjong wat een gekrakeel zeg Ja Marcel ik heb gekozen en ik heb er geen spijt van Ik kan het met mijn geweten over een komen Punt tja jullie zijn zo begaan met de palestijnen dat ze gewoon joden mogen doden en dat noemen jullie verzet oke prima.
  Maar…..Jullie vergeten erbij te vertellen hoe de Jordaanse regering De regering in Syrie en Egypte de palestijnen behandelt hebben Ga nu maar deze palestijn Khaled+Abu +Toameh lezen. Maar als ik niet meer gewenst ben is ok Gegroet Semerel

  1. @ semerel
   Precies die reactie die ik wel verwachte , gelijk zielig doen,niet op inhoud ingaan en weglopen. Bovendien vergeet je een heel belangrijk ding , jij DENKT op te komen voor de joden maar komt op voor zionisme en dat is iets heel anders!

  2. In deze context wil ik het volgende toevoegen….
   Gisteren had ik 2 getuigen jehova´s voor de deur.
   Mij werd verteld dat er 250 miljoen getuigen zijn wereldwijd.
   Geen enkel daarvan zit in een leger als soldaat oid. Ze hebben zo de 1e en 2e wo overleeft en ook in de Balkanoorlog liet men ze met rust, omdat ze puur voor Jezus en naastenliefde gaan. Ze willen immers allemaal uitverkoren zijn en door god/Jezus opgewekt worden.
   Ze vertelden dat er in Israël ook bijeenkomsten zijn van Israëlische en Palestijnse getuigen en dat die prima met elkaar omgaan en in vrede (willen) leven.
   Zo gauw een getuige naar buiten komt wordt die door orthodoxen uitgescholden en bedreigt.
   Dus niet alle Israëli zijn tegen Palestijnen en andersom en dat is een basis waaraan men verder moet werken.

   Precies wat Marcel zegt…de joden hebben nog niet allemaal door dat ze door de zionisten voor de gek worden gehouden, met alle consequenties.

 10. Recent Articles by Khaled Abu Toameh
  Jordanië: Palestijnen zijn niet welkom, 2015-09-19
  Als Palestijnen sterven in de gevangenis, 2015-07-22
  Egypte’s blokkade van de Gazastrook, 2015-05-29
  Hoe ophitsing tegen Israel zich tegen de PA en Jordanië keert, 2015-05-25
  Fatah’s gewapende milities waarschuwen Israel: “jullie moeten vertrekken!”, 2015-05-20

 11. De verenigde staten van noord America zouden niet de USA zijn, met hun gouden hart, tijdelijk beetje ingepakt door AIPAC, met zijn collosale vermogen, en non humain respect denken.
  Lees Truthdig.com ooit gevormd en opgericht door de schrijver Kurt Vonnegut,
  geeft je een goed inzicht van de Verenigde Staten in het kort The States, en zijn inwoners en dat zijn er nog al wat.

 12. Semerel, je maakt je zelf belachelijk, door zo ver van de réaliteit af je op testellen.
  Ik ken de geschiedenis van Israel goed, de sociale socialistische opzet, bijvoorbeeld de Kiboutz.
  Maar ze zijn hun doel van de eerste dagen ver voorbij geschoten, en verworden tot iets, ja wat zal ik zeggen, een soort pest voor hun omgeving, en dat kan nooit het idée van bijvoorbeeld Ben Gourion of Isaac Rabbin zijn geweest.
  Als het ze niet lukt om zich te ontworstelen aan de Zionisties Genesis denken, en de 1 Milliard $ subsidie hier voor, zijn ze gedoemd, wanneer ?!

 13. hi Marcel dank je wel voor wat je schreef. een ding moet je weten ik loop niet weg. ik heb nooit over het zionisme gehad dat jij dat vind is prima kan ik niks mee maar zeg nooit dat ik weg loop want zo ben ik niet. ik heb gewoon de tijd genomen om wat je vroeg te onder zoeken het is zoveel.Maar. waar het mij eigenlijk om ging, is dat men zo negatief is wat Israel betreft dat men kritiek heeft is prima,daar ben ik het volkomen eens mee. Daar kun je me niet van beschuldigen.Want, kijk maar hoeveel kritiek wij hebben op ons eigen regering, het liefs zouden wij deze regering naar huis willen sturen , zou je denken dat het beter zou worden? Neen wel anders.neem b.v je vroeg mij waarom Israel de atoomgenoodschap niet erkend nou dat klopt niet ze hebben het niet ondertekend.maar dat hebben India en Pakistan en Noord korea. nou ja Noord Korea heeft wel getekend maar later het nietig verklaard dus zijn er drie die niet getekend hebben en de ander vraag was.

  Waarom lapt Israel de VN aan haar laars? Waarom zijn er meer VN-resoluties betreffende het Midden-Oosten conflict dan over Soedan,Kongo,Tibet, of tsjetsjenie? hoeveel anti-israel resoluties heeft de Vs geblokkeerd? Eerlijk gezegt Marcel Jenne en Monica IK kan er geen jus van maken.Dus m.a.w Hebben we samen deze problemen op gelost NEEN we kunnen kritiek uiten maar oplossen……MOETEN ZIJ zelf. doen.
  Als ik iemand onheus heb behandeld dan biedt ik mijn welgemeende excuus aan vooral Aan JOU Monica. ieder van ons heeft zijn Goede en slechte kanten.laten we ook de goede kanten zien van ons zelf en van het land of het nou Israel .of Tibet .of noem maar een dwarsstraat is En af en toe een compliment geven dat doet een mens goed niet waar.

  1. @ semerel
   Bedankt dat je de moeite hebt genomen om een zinnig en inhoudelijke reactie te geven.
   Echter je loopt wel weg door de aandacht van het subject af te leiden , het gaat hier niet om Tibet India of Lutjebroek.De issue is wat de israelies doen ten opzichte van de palestijnen en de gehele wereldbevolking , ik maak daar nog het onderscheid in dat het niet elke joodse israelie is die dat doet echter het zionistische deel( groot verschil).Ik weet dat je het daar niet over hebt gehad en zou je willen vragen dat nu eens wel in je observaties te betrekken , wedden dat je oordeel verschillen gaat van jouw huidige inzichten?
   Het gaat over de onheuse ( understatement) behandeling die israel geeft aan het palestijnse volk.Het gaat over de stenen en stokken tegenover de pantserwagens en zwaar bewapende soldaten, het gaat over de waterrechten , de eigendommen , de landerijen ( hoe schamel dan ook). Het gaat over het bouwen van huizen voor settlers in bezet gebied op terrein dat van palestijnen was, en ga zo maar door…..
   Hoewel ik geweld per definitie afkeur , kan ik er wel begrip voor opbrengen dat de palestijnen het als middel inzetten om zich van een bezettingsmacht te bevrijden. En kom ajb niet met het smoesje dat israel wel moet omdat anders ze de zee in geveegd zouden worden. Het is gewoon op zijn minst onbehoorlijk om gebied te onteigenen en te confisqeren .Het geeft geen pas om uit wraak een stukje land te bombarderen bewoond door burgers die wellicht niets gedaan hebben om die wraak over zich af te roepen.Israel is een onderdrukkende en bezettende macht, ze trekken zich helemaal niets aan van de vn resoluties en kruipen in de slachtofferrol om hun eigen misdaden te vergoeilijken. Let wel ik heb het niet over joden!, die worden slechts gebruikt als rookgordijn ,en natuurlijk in het slachtofferverhaaltje. Zij zijn net als de palestijnen slechts wapens in de strijd om overheersing en machtsmisbruik.
   Je ogen sluiten voor wat werkelijk speelt maakt je medeplichtig aan de misdaden die over en weer worden gepleegt.
   Of anders gezegt ( maar dan moet je wel even over nadenken)Ignorence is bliss is een leugen omdat ignorence komt van to ignore en dat betekend even wat anders dan onwetendheid.

  2. Semerel, bedankt voor je toelichting.
   Middels het uitwisselen van gedachtes en een dialoog blijven voeren, kunnen we het beste ons mens-zijn vorm geven. Alleen moeten er idd op een gegeven moment ook de daden voor verandering zorgen. We ‘kleine’ mensjes redden het alleen als we een eenheid vormen. Verdeeldheid is niet bevorderlijk en wordt steeds gecreëerd door de ‘elite’ juist om de noodzakelijke verrijkende positieve veranderingen tegen te houden. Gekke wereld. En daar moeten we doorheen prikken…
   Wat heb je trouwens een mooie naam… 😉

  3. Marcel 19.1.

   Daar is mi geen woord Spaans aan. Heldere analyse die ik volledig onderschrijf.

  1. Hier nog even een duidelijke video over hoe het allemaal ging…en daar moet ik zeggen dat ik me verbaas hoe mensen die een holocaust achter de rug hadden, zo te keer kunnen gaan. Dat is de geschiedenis van Israël, en net als ieder ander land, worden ze toch erop aangesproken. Een weer-goed-making zou wel op zijn plaats zijn…puur voor de menselijke aspect. Maar ja, zo verstandig en medelevend is niet iedereen. Daarom zijn de meeste ‘oplossingen’ tot nu toe, het net niet.
   https://www.youtube.com/watch?v=n3bxj1uvDXU

  2. volgens Benjamin Fulford is het duidelijk bevestigd door wie wat waarom dat russische passagiers vliegtuig boven de cynische sinaï woestijnzandbak is neergehaald;

   http://brekendnieuws.nl/05-11-15-benjamin-fulford.html

   Quote: “De schurkenstaat Israël is onder een “elektromagnetisch cordon sanitaire” gezet, wat betekent dat zijn militaire vliegtuigen vast staan op de grond en dat zijn oorlogsschepen niet in staat zijn om hun havens te verlaten, volgens beambten bij het Pentagon. De blokkade is nu geïntensiveerd omdat het leger van de VS en de Russische regeringsbronnen het eens zijn dat een Israëlische F16 straaljager die vertrok vanaf Ramon luchtmachtbases een Russisch lijnvliegtuig heeft neergeschoten in de Sinaï woestijn tijdens Halloween, waarbij 224 mensen werden gedood.”Israel zit nu vast in zijn zandbak en kan alleen de Gaza strook bombarderen of lijnvliegtuigen neerschieten,” voegde een beambte van het Pentagon toe. Het neerstorten van het lijnvliegtuig heeft ook de wettelijk toegestane weg geopend voor gepaste Russische aanvallen op Israël, zeiden de beambten.”

   http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/crash-russisch-passagiersvliegtuig

  3. @ hyper
   In dat kader is het ook wel opmerkelijk dat Nederland zich beraad op militaire samenwerking met Israël.

  4. Monika, even oppassen de één is de andere niet, na de oorlog was er een blije vriedschappelijke stemming in Amsterdam, alle mensen ware blij dat het achter de rug was, de Joodse Amsterdammers keerden heim, ook de niet Joden kwamen thuis uit tja overal van daan, er zullen ongetwijfeld velen niet meer thuis zijn gekomen, maar optimisme voerde de boven toon, en anti die of dat bestond niet, persoonlijk denk ik dat de mensen in Israel die zich slecht en smerig gedragen uit het Oosten komen, er is een heus verschil in mentaliteit tussen de inwoners van de verschillende landen, en dat geld niet alleen voor die of dat volk, heeft met veel factoren te maken, groet Jenne

  5. HyperAlert.
   Ik heb het stuk gelezen waar Benjamin Fulford zijn verhaal doet en dat lijkt zeer positief en hoopgevend voor de toekomst.
   Ik hoop dat deze man gelijk heeft maar ja wat mogen we tegenwoordig nog van wie geloven?
   Wat betreft het neergestortte Russische toestel daar had ik al een gevoel bij dat het ongeveer op dezelfde wijze als MH 17 was gebeurd en dat lijkt nu uit te komen want het zou hier om een Israëlisch jachttoestel gaan.(in een eerder stuk schreef ik dat de reactie van de VS ongeveer gelijk was aan dat met MH 17 zeggen dat ze beelden hebben maar niet tonen).
   Graag indien je wilt zou ik jouw reactie hier graag over lezen want eerder was ik van mening dat Rusland het spel gewoon meespeelt en dat het allemaal bij het grotere geheel zou horen daarom ben ik benieuwd nar jouw kijk hierop bij voorbaat dank je.

  6. Marcel.
   Als dit verhaal klopt dan denk ik dat er heel wat zogenaamde leiders(Rutte bv) met het zweet in hun bilnaad rondlopen.
   Dat Rutte zich niet of nauwelijks laat horen ivm de problemen in Nederland kan dan wel eens zijn omdat hij bezig is met andere dingen om zijn hachje te redden.
   Ook ben ik benieuwd wat er besproken is in China met ons koningspaar en hebben zij daar misschien bot gevangen en waarom vertrekt A.Slob ineens uit de politiek?
   Laten we hopen dat dit waar is en er grote schoonmaak voor in de plaats komt.

  7. Arnold als je deel uitmaakt van een zogenaamd globaal dialectisch zwartwit spel en Rusland krijgt een derde (techno) oplossing aangereikt is de kans groot dat de platte driehoek van het kunstmatig opgelegde zwartwit dilemma een extra poot krijgt in de diepte; een 3d piramide die zichzelf kan herstellen van een uitgetrokken platte meer zwarte monomane poot, het plat geslagen bankster spelletje krijgt meer diepte dan ooit tevoren, er zijn meer goden in de ruimte die hun eigen idee hebben over een betere wereld voor de mensheid, de mensheid heeft zich nooit beperkt tot 1 aarde, dit geldt voor de goeden en de minder goeden, goden, golden. M.a.w. Rusland maakt ons op moment duidelijk dat de kosmische (juridische) spelregels nooit goed uitgelegd zijn aan een ieder van ons, volgens mij, gaan we voor het grote gemene common good erfgoed of de banale winsten van een verzameling dode corporaties zonder geweten, een keuze tussen de dode en de levende wereld, een keuze tussen een techno kunstmatige giftige zwarte smurrie wereld en een levende bezielde wereld.

  8. HyperAlert.
   Bedankt voor je antwoord.
   Begrijp ik het goed dat er nu een strijd gaande is waarvan we mogen hopen dat Rusland met hulp van anderen die het wel goed met de burgers voorhebben deze strijd moet winnen en dat zij hun onder dwang opgelegde volgzaamheid van het kwaad naast zich hebben neergelegd om nu voor het goede te strijden?
   In het stuk van Benjamin Fultord wordt ook geschreven dat we nu de vergelijking met 1944 kunnen maken en er nog een lange weg te gaan is.
   Dan kan ik alleen maar hopen dat zij die toen de overwinning claimden wat (eigenlijk betekende dat zij de macht overnamen)nu aan het kortste eind zullen trekken.
   Het meest schandalige aan het verhaal is wel dat al die slachtoffers aan beide zijden hun leven hebben gegeven om een stel idioten macht te geven.

  9. Arnold aan beide kanten zijn volop goed willende (mensen) te vinden, das nou net niet het menselijke probleem, we zijn te goed van onszelf, dat maakt ons uniek in de kosmos, noem het white hat witte hoeden of goeden op krachtplaatsen en in machtscentra, ook zelfs het vaticaan, zelfs diegenen die formeel een slechtere rol in het geheel (‘moeten’) blijven vervullen zijn als individueel mens vaak niet eens zo slecht; op een aantal uitzonderingen na, in die zin is en blijft er heel veel hoop op een betere eerlijker wereld, de zwarte plekken er ‘even’ uitsnijden en hopla een zalig appel wereld bolletje blijft over, en vooral veel kennis van zaken over oer oude systemen en daaraan verbonden maligne contracten die we kennelijk in bosjes getekend hebben en blijven tekenen bekrachtigen in de veronderstelling dat we er beter van werden en worden. Er zijn hier op wtk al auteurs aan het woord geweest die volop in de globale politiek hebben gezeten, bijvoorbeeld Paul de Blot, een lang leven geleden waar ik mij nauwelijks een voorstelling van kan geven, laatst op de npo tv een voormalig kro verslaggever die zijn twijfelachtige tv rol in de Indo kwestie met terugwerkende kracht probeerde te belichten, in die zin moeten we niet bang zijn om met ingewijden te werken, of ze nou Jezuïeten training hebben gehad of zelfs Isis training of Sovjet training of van Sirius komen, en ik kan wel blijven schelden op gate keepers zoals sommige bebrilde 3fm bonoluvver ‘dj’s’, ze kunnen vaak wel wat, hoe irritant ook, schelden is lang niet voldoende, ik zei laatst tegen Moon op de sjet van we zouden zelfs in staat moeten zijn om met Kissingers en Brezinskies en Bushes, ga het gehele griebussen power kabinet maar af, om de ronde trilaterale! cfr tafel te gaan zitten, dat vond Moon vrijwel een stap te ver gaan in haar voorstellingsvermogen…

  10. Duidelijk .
   Wat ik mooi zou vinden is als de Bilderberggroep rond de tafel zou gaan zitten en in een openbaar gesprek vragen moet beantwoorden die door wie dan ook gesteld zouden worden alleen denk ik dat de schoonmakers/sters dan heel wat viezigheid mogen opruimen na afloop.
   Maar goed er is hoop en we zullen zien wat de afloop zal zijn.

  11. Prachtige website Semerel, dank dat je je kleur zo ‘moet’ laten zien. Kwam dit tegen op deze site; alleen deze tekst al:
   ‘Antizionisme betekent ontkenning van het feit dat de Joden een volk zijn en als zodanig recht hebben op zelfbeschikking. Antizionisme is ouder dan de staat Israël en zelfs ouder dan het georganiseerde zionisme. Hoewel antizionisme in het Westen tegenwoordig vooral populair is in linkse kringen, heeft het verschillende ideologische wortels, zoals religieuze, antisemitische en marxistische.’
   Nee dat betekent anti-zionisme NIET.. Er wordt niets ontkent.. Je reinste propaganda..!

   Verdiep je eens in de werkelijke ZIONISTISCHE nazipraktijken, zoals bijvoorbeeld door Hajo Meyer aangegeven, oud-Auschwitz-gevangene, oud-directeur van het Philips Natuurkundig Lab. Deze hele site is één grote propaganda voor het Zionistische erfgoed.

 14. Ach weet je Semerel, buiten het menselijke invloeden vlak gekomen, sta ik altijd volkomen in mijn blote kont te kijk.
  Amsterdamers, Nederlanders van de oude stempel hadden altijd een bijzondere verhouding, niet het juiste woord, ’t was veel fragiler, mijn familie in het bijzonder, gemengd gezelschap, als kleine jonge zaten alle religies aan de zelfde tafel te smikkelen, had en heb nog steeds veel Joodse vrienden, geen relaties maar vrienden.
  Dat is ook de rede dat ik mij soms te buiten ga aan kritiek op sommige pest Joden, en ja ik mag dat zeggen, om dat ik ook een liefdes verhouding met hun had en heb.
  Hoop dat je me gevoels matig kunt volgen en begrijpen, ik heb nog elke dag nostalgiese gevoelens voor mijn Amsterdamse tijd, helaas is niet meer, en dat is vreselijk jammer vooral voor de jongeren, het was een leerschool van het leven, nou ik stop maar want ik wordt lyries, de gevoelens overmannen je denken, Vriendelijke groet, en ook ik vind je laatste schrijven duidelijk en ook mooi, Jenne

 15. hI Marcel Heb jij ooit gehoord van de geheime oorlog tegen de joden.waarom de dingen in het Midden-Oosten anders verloopt als normaal .en dat de joden elke keer denken dat ze vernietig worden kan ik me best voorstellen.ik kom hier later op terug.
  Maar nu krijg je wat lees voer

  Geheime ophitsing
  Door Hans Knoop

  Uit recent opgedoken documenten blijkt de Britse geheime dienst Arabische staten te hebben opgehitst tegen de stichting van een Joodse staat.

  Het is voer voor historici en zal noch in de fabriek in Rechovot, noch op het Gelderlandplein het gesprek van de dag zijn geweest, maar voor de selecte groep geinteresseerden was het smullen. In Haaretz stond op 14 september een zeer uitvoerig artikel van Elon Gilad waaruit op basis van authentieke documenten blijkt dat in 1947/’48 de Britse regering door de eigen geheime dienst in het Midden-Oosten is misleid. Het zinde vele Britse geheim agenten in de regio niet dat het Britse leger na het vertrek uit India ook uit Palestina moest vertrekken nadat de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in november 1947 met tweederde meerderheid het besluit had aangenomen het land op te delen in twee onafhankelijke staten, een Joodse en een Arabisch-Palestijnse. Na de Franse invloed in de regio smolt ook de Britse als sneeuw voor de zon weg in het Midden-Oosten in het kader van het naoorlogse dekolonisatieproces.
  Met name de Britse legerleiding en de chef van de Britse inlichtingendienst in de regio wilden zich bij de beslissing tot terugtrekking van de regering Atlee in Londen niet neerleggen. Zonder Atlee en zijn minister van Buitenlandse Zaken Bevin daarover in te lichten moedigden een aantal hoge Britse officieren en geheim agenten in en rond Palestina daarom buurlanden en Palestijnse Arabieren aan een oorlog tegen de zionisten te voeren.

  Machtsvacuüm
  De legerleiding en geheime dienst wilden daarmee een Brits ingrijpen mogelijk maken en in feite een dominerende rol in en rond Palestina blijven spelen. Waar zij naar streefden was een door de Britse geheime dienst beheerst en gedomineerd groot Arabisch rijk dat de vazalstaten Libanon, Syrië, Irak en Jordanië zou omvatten. Om het leiderschap aan zich te binden trachtte de Britse geheime dienst met de Moslimbroederschap in die staten tot samenwerking te komen. De Britten speelden bij de orthodoxe moslims de anticommunistische kaart. Zij wezen erop dat als gevolg van de dekolonisatie de Russen ongetwijfeld in het machtsvacuüm zouden stappen en dat een eventuele Joodse staat steun van Moskou zou krijgen. Daarom diende de stichting van die staat te worden voorkomen. De Britse geheime dienst spoorde de orthodoxe moslims aan een oorlog tegen een Joodse staat te beginnen, als die mocht worden uitgeroepen.
  Dit alles is onlangs transparant geworden door authentieke documenten van de Franse geheime dienst waarvan een deel in het bezit van Haaretz is gekomen. De Franse geheime dienst volgde de activiteiten van hun Britse collega’s nauwlettend en speelden in die tijd alle relevante informatie door aan de inlichtingendienst van de Hagana. Daarom kon Ben Goerion zich gedegen voorbereiden op de gebeurtenissen die zouden volgen en mislukte de Britse opzet. Curieus is dat, anders dan tot dusverre de heersende mening was, thans is komen vast te staan dat de regering Atlee níét als antizionistisch kan worden gekenschetst. De Britse regering was neutraal en onthield zich dan ook bij de verdeling van Palestina in 1947 van stemming. Uit de thans bekende feiten blijkt dat die neutraliteit de Britse geheime dienst en legerleiding in de regio niet aanstond.
  Tot dusverre werd er in kringen van historici altijd van uitgegaan dat de Britse regering een verdeel-en-heersbeleid in Palestina voerde en beide kampen tegen elkaar opzette. Dat beeld wordt door de nieuwe informatie die Haaretz publiceerde in feite naar het rijk der fabelen verwezen. Atlee en Bevin wisten volgens de thans opgedoken documenten niets van de achterbakse en bedenkelijke praktijken van de eigen geheime dienst en deel van de legerleiding in het Midden-Oosten. Daarentegen blijkt uit de stukken dat de zionistische leiding in Palestina via de verbindingsman van de Hagana met de Franse geheime dienst perfect op de hoogte was van de machinaties van de Britten en daar zeer adequaat op kon inspelen.
  In feite is post factum de zionistische leiding uit die tijd de Britse geheime dienst dank verschuldigd. De Arabische staten lieten zich immers door de geheim agenten ophitsen met voor de Arabieren desastreuze gevolgen. Zij verloren de oorlog die zij tegen Israël startten, hetgeen ten koste ging van substantiële delen van het grondgebied dat zijn conform het verdelingsplan toegewezen hadden gekregen. Het is goed om voor de oorlog in 1948 in het achterhoofd te houden dat Israël die mede wist te winnen door de informatie van de Franse geheime dienst en dat het in 1967 de Zesdaagse Oorlog wist te winnen met Franse Mirage-gevechtsvliegtuigen.
  Mede als gevolg van het antisemitisme onder vele moslims in het hedendaagse Frankrijk wordt dit land in Israël als intens antisemitisch en anti-Israëlisch gediskwalificeerd. Israël heeft echter in zijn bestaan aan Parijs (denk aan de bouw van de kernreactor in Dimona!) zeker zoveel te danken als aan Washington, waar in 1947/48 hoge ambtenaren van het State Department zeer tegen de stichting van een Joodse staat waren gekant.
  Gegroet

  1. @ semerel
   Als eerste valt het me op dat je zionisme en joodse staat door elkaar heen gebruikt , dit doet vermoeden dat je niet bekent bent met het levensgrote verschil tussen de twee begrippen. Verder kan je met van alles aankomen uit het verleden , dit wettigt echter op geen enkele manier de behandeling die de joodse staat nu geeft aan de palestijnen. Die behandeling is inhumaan ,onwettig , en het joodse geloof onwaardig. Het kenschetst zich door misdaden tegen het internationaal recht de menselijkheid en het negeren van Vn resoluties ook worden de conventies van geneve met voeten getreden. Er is geen enkele legitieme reden te vinden voor dat gedrag uit welke politieke en machtwellustige toeren in het verleden uitgehaald door wie dan ook. Ook dien je te beseffen dat sinds de Neurenberg processen het begrip “befehl ist befehl “geen excuus meer is ,alle misdaden begaan door welk mens in opdracht van welke organisatie of zichzelf wettige macht noemende orgaan ook, zijn de verantwoordelijkheid voor de pleger! Zo geld dat dus ook voor zaken uit het verleden , die wettigen in geen geval de handelingen zoals nu gepleegt door de Israelies.
   Aan de andere kant kun je het verzet van de palestijnen daardoor niet ontdoen van wat het werkelijk is . Namel;ijk verzet tegen een inhumaan bezettingsleger, dat grond onteigend waterrechten opschort bambardamenten uitvoert op burgerdoelen en repressaille maatregelen tegen de bevolking uitvoert voor aanslagen gepleegt door verzetsstrijders. Weet wel dat het een recht is je land en eigendommen te verdedigen( of ik dat zou doen middels geweld is niet de vraag)ik kan me levendig voorstellen dast in de uitzichtloze situatie zoals gecreeert door israel voor de palestijnen, er individuen zijn die dan geweld gebruiken om die vrijheid en dat recht te doen gelden.
   Als ik zou moeten gaan inzien , naar aanleiding van jouw leesvoer , dat israel in zijn recht staat om te handelen zoals het nu doet , zou dat gelijk staan aan een hernieuwde oorlogsverklaring door de staat der Nederlanden aan spanje vanwege de 80 jarige oorlog! Met andere woorden grote onzin!!!!

  2. Voorts heb ik nog enige vragen aan jou semerel.
   Wat geeft een staat het recht om grond te onteigenen op een door de staat bezet gebied?
   Wat geeft een staat het recht om burgers te doden in een door die staat bezet gebied?
   Wat geeft een staat het recht om huizen te bouwen voor eigen bevolking in een door die staat bezet gebied ?
   Wat geeft een staat het recht om burgers zonder vorm van proces of onder een militaire rechtspraak te detineren, en te martelen .( en kom niet aan met dat doet de usa ook , want dat klopt maar daar gaat het hier niet over)
   Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar begin eerst deze vragen maar eens van een passend antwoord te voorzien!

  3. En ook nog, ja ja, niet te vergeten door de Romeinen 🙂
   Zorg maar dat het NU! vrede wordt. Nadragen heeft geen enkele zin. Koppen uit het zand, kop onder de koude kraan stelletje heethoofden!! Alles van je afschudden en opbouwen geblazen, handen uit de mouwen!

  4. Lol iedereen is ´schuldig´ behalve degene om wie het zich draait…nou daar moet wel ´god´ zijn vingers in het spel hebben… 🙄
   Kijk daarom misschien wel een grote boog en daarom ook de banken, dan moet je wel.
   Semerel, doe mij een plezier en verdiep je eens vanuit een andere hoek, kijk goed wat zionisme en zionisten doen. En dan merk je dat ze ook de joodse mensen voor de gek houden door ze voor hun karretje te spannen, en ze te misbruiken. Pas als de mensen dat inzien, kan de wereld veranderen…en de zionisten hebben geen kracht meer. Die zijn het euvel van de wereld, want zij lopen in schapenkleren rond en ontwrichten alle landen, ook Israël omdat ze daardoor voordelen hebben. Geld, macht, zonder mededogen, geld, macht, zonder mededogen, geld macht, zonder mededogen…dat is hun cirkeltje. Fijne dag.

 16. Wiki zegt:
  Eind 1895 schrijft Theodor Herzl ‘Der Judenstaat’. Het kleine boek wordt gepubliceerd op 14 februari 1896 in Leipzig (Duitsland) en Wenen (Oostenrijk) door Max Breitensteins Verlagsbuchhandlung. Het heeft als ondertitel: “Versuch einer modernen Lösung der Judenfrage” (= “Poging tot een moderne oplossing voor het Jodenprobleem”). (Snorretjes bron voor zijn boek)

  Herzls oplossing is de creatie van een Joodse staat. In zijn boek schetst hij zijn redenering voor de noodzaak om de historische Joodse staat te herstellen. Herzls ideologie klinkt als volgt: “We zijn één land – één volk”. In zijn boek is duidelijk te merken dat Herzl gefrustreerd is over het feit dat het Joodse volk nergens thuis hoort en verstoten wordt. Hij pleit er dan ook zeer gedreven voor dat het Joodse volk aan een eigen staat moet gaan werken, waarbij hij vooral aan Palestina of (een deel van) Argentinië denkt. De hiernavolgende passages zijn hier een duidelijk voorbeeld van:

  “We hebben oprecht geprobeerd op te gaan in de ons omringende gemeenschappen en slechts het geloof van onze vaderen te behouden. Het is ons niet toegestaan. Vergeefs zijn wij loyale patriotten, vergeefs brengen wij dezelfde offers van goed en bloed als onze medeburgers, vergeefs doen wij moeite om de roem van onze vaderlanden in kunsten en wetenschappen en hun rijkdom door handel en verkeer te verbeteren. In onze vaderlanden waar wij eeuwen geleefd hebben worden wij nog steeds voor vreemdelingen uitgekreten, dikwijls door mensen wier families nog niet in het land waren toen onze vaders daar al zuchtten…”

  “Palestina is ons onvergetelijk historisch thuisland…”

  “Argentinië is een van de natuurlijk rijkste landen op aarde, met een reusachtige oppervlakte, met weinig bevolking en een gematigd klimaat. De Argentijnse Republiek zou er het grootste belang bij hebben ons een stuk grondgebied af te staan.”

  “De Joden die het echt willen zullen hun eigen staat krijgen. Zo zullen wij tenminste leven als vrije mensen op onze eigen grond, en vredig sterven in onze eigen woningen. De wereld zal bevrijd worden door onze vrijheid, verrijkt worden door onze rijkdom en versterkt worden door grootheid…”

  Als ik joods was zou ik me afvragen waarom wilde ons niemand hebben?
  Er is gigantisch veel documentatie over de laatste eeuwen uit alle mogelijke landen…nu lijkt mij dat ik als volk gewoon zou beginnen mezelf te vragen…waarom was dat zo? Zijn al die andere volkeren en landen fout…en een groep is goed? Nee….zelfreflectie lijkt me het toverwoord. En de tijd is er rijp voor….en dan kan de wereld verder.

  1. “Hoera” dacht hij, “het lukt me eindelijk eens om me in mijn graf om te draaien” Onderwijl schepte de bulldozer de laatste resten van het graf in een grote truck. Een man met een gele helm ontvouwde verderop een grote bouwtekening. Hoogste tijd voor wat nieuws.

 17. Met volle verbazing dit alles te hebben gelezen zeg ik tegen jullie heb dank hier voor.Beste mensen ik heb veel van jullie mogen leren geweldig.

  Conclusie Israel zal altijd een steen des aanstoots zijn en blijven. Ik heb besloten om niet meer op deze site te reageren.EN oja Marcel ik zal jou vragen niet beantwoorden want jij weet het zelf al. Marcel we komen niet tot mekaar .en dat schiet niet op. Ik vond het echt prettig om met jou Jenne Monika en de ander van gedachten te wisselen.maar nader tot mekaar komen……Nee niet echt het spijt me maar zo zie ik het.Conclusie….aldoende leert men, heb dank hier voor
  Gegroet Semerel

  1. Een advies Semerel: maak eens onderscheid tussen Joden, Israël EN Zionisten. Precies zoals Marcel bij 22.1 ook constateert. Het is de Kern, het HART van de zaak. http://www.ijan.org/ Succes.

  2. @ semerel
   Das een goed advies van guido, dat je gratis en voor niets krijgt.
   Verder ook al loop je vriendelijk groetend en zwaaiend weg , feit blijft dat je wegloopt.Ik begrijp dat wel als je wereldbeeld volledig op zijn kop gezet wordt en je er niet onderuit kan, dat je inzichten tekort schoten ,kan dat heel confronterend zijn.Echter de verandering begint bij de erkenning van dat feit, en daar komen wij echt wel bij elkaar . Punt is , en dat denk ik ook over jou, dat wij niet willen dat er steeds maar weer over en weer geweld wordt gebruikt , wij willen vrede voor iedereen! Daar raken onze inzichten aan elkaar, vergeet dat niet.groet marcel

  3. Semerel kom er gezellig bij joh, trek je niet te veel aan van huisbrulboeien zoals ik en Marsiepassie, jij hebt lang in Israël gewoond en wij niet, vertel ons wat jij weet en ervaren hebt, misschien is zionisme voor velen iets fijns van ‘we mogen ter zijnertijd met z’n allen fijn terug naar het beloofde land’ opvoeding, ik heb het begrip ‘neocon havikken’ opgepikt op de webstek VeteransToday, van wat ik er van begrijp hebben die een militaire agenda met een politiek correct usa vvd stickertje er op en afgemengd met nog wat bijbelse Lion of Zion doctrines waar ze strategisch maar wat te graag gebruik van maken als politiek militair pr plaatje en heeft het Bar weinig met het Hebreeuwse cultuur erfgoed te maken, net zoals de paus weinig te maken heeft met Jezus Gnostiek en veel met oude zwarte Egyptische IHS Isis Horus Seth magie.

   ik kwam gisteren een mega zware maar heldere yt docu tegen over de schaamteloze voortzetting van het Romeinse Rijk met als schaamlap uithangbord de Eu, dat soort machinaties voor en achter de toneel schermen van de bühne;

   Roman Empire Rules Today Pt 1 (Full Length)
   https://www.youtube.com/watch?v=BU6C9Ecyoic

   en hier onze huis ‘Breath-Arian’ haaaah grappig zoals sintermaarten AnnA11 die benoemt, hij begint z’n taatoos te verliezen one by one;

   Jericho Sunfire Understanding Breatharianism
   https://www.youtube.com/watch?v=uPWHN0tr93k

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Sint-Maarten_%28feest%29

   Bob Marley Lion of Judah (Lycris)
   https://www.youtube.com/watch?v=rL2xsXCrC-w

  4. Op internet staat een stuk uit de telegraaf van vandaag Donderdag 12 november 2015 en wel het volgende:
   Israelische militairen waren op zoek naar een VERMOEDELIJK HAMAS-LID en vonden hem op een kamer in een ziekenhuis en zijn neef die ze daar ook aantroffen hebben ze maar dood geschoten toen deze uit de badkamer kwam en het vermoedelijke Hamas-lid hebben ze opgepakt.
   Pikant detail is dat deze Israelische militairen het ziekenhuis zijn binnen gegaan in burger kledij en er was ook een zwangere vrouw bij.
   Tja wat moet/mag je daar op reageren?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.