Advertentie

Zijn de VS eindelijk ‘FED-up’ met de FED?


Stel je voor: een land  dat zich tegenover zijn eigen Centrale Bank voor de rechter moet verdedigen omdat deze ‘bank’ wettelijk geen openbaarheid van bestuur af wil laten dwingen?  Want dit land eist van deze Centrale Bank duidelijkheid inzake het uitlenen van geld, waarvan financiële instanties zeggen dat deze Centrale Bank het heeft uitgegeven..? Deze centrale bank bevestigt ook dat het is ‘uitgeleend’. Maar het bedrag staat ook niet eens officieel in de boeken. En het gaat niet om kattepis, want in dit geval gaat het om een bedrag van (stoelriemen vast) ruim US$ 9.000.000.000.000,-,  oftewel 9 biljoen dollar… BUITEN DE BOEKEN OM!!

federalreservesystemsealWe praten hier dus niet over een bank uit een of andere bananenrepubliek, maar we hebben het gewoon keihard over de FED. De Amerikaanse Centrale bank die volledig onafhankelijk is van de Amerikaanse staat. Wist je dat? De FED is ‘eigendom’ van een stelletje grote bankiers, die dus privé de hele monetaire handel en wandel van de US$ in hun zak hebben.

Dit gegeven krijgt steeds meer aandacht over de hele wereld, want het is natuurlijk ongehoord dat je als volk JE EIGEN VALUTA moet ‘lenen’ bij een stel bankiers, die dat geld voor je ‘drukken en aan je uitlenen’. Dat klinkt misschien idioot, maar toch is dit precies de gang van zaken. Maar veel belangrijker is dat het belang van deze bankiers VOLLEDIG, MAAR DAN OOK VOLLEDIG HAAKS op het belang van het volk staat; einde van een democratie?!

Het Amerikaanse volk is ná de slavenhandel en de slavernij uit de jaren ná haar stichting, in een virtuele monetaire slavernij terecht gekomen vanaf de  oprichting van deze FED in 1914. Het land wordt uitgemolken door deze financiële krachten achter de schermen. Pogingen van Amerikaanse presidenten om hier een einde aan te maken, zoals o.a. president John F. Kennedy dat deed, hebben geleid tot hun dood. Zie hiervoor het eerdere stuk op WantToKnow.nl HIER. Maar wellicht dat een nieuwe burgeroorloog ook aan déze  slavernij een einde moet maken?

De FED is een gedrocht geworden.
De FED is een gedrocht geworden.

Maar er komt verandering in de houding van het Amerikaanse publiek. “Het zou eens tijd worden” hoor ik je roepen. En inderdaad, het zou eens tijd worden. Hoe lang laat het Amerikaanse volk zich nog knechten?

De volksvertegenwoordigers, het zg. House of Representatives komen met wetsvoorstellen die in de Senaat worden behandeld en uiteindelijk door de president kunnen worden getekend als wetgeving.

Op dit moment is er een wet in de maak, HR 1207, getiteld ‘Federal Reserve Transparancy Act of 2009’, die het Congres de macht gaat geven om de FED te gaan auditen. Dat wil niets anders zeggen dan ‘in de gaten houden’, in goed Nederlands. Kijk op deze link (HIER) voor de achtergronden van dit  wetsvoorstel.

Mocht je meer willen weten over dit stelsel ooit tot stand is gekomen en tot wet verheven door een president die even niet zat op te letten en de wet tekende die dit monster leven in blies, The Federal Reserve Act, kijk dan even hier op de WantToKnow-site naar dit verhaal. HIER

De VS zitten inmiddels in een zeer heftige financiële crisis en de aandacht van de Congresleden wordt als vanzelf naar de FED getrokken. Bernanke mag dan wel door Obama zijn aangesteld voor nog een termijn als baas van de FED, maar achter de schermen rommelt het behoorlijk, to say the least. Laten we zeggen dat in ieder geval de Congresleden het niet meer zo vertrouwen, wat zich achter de muren van het FED-hoofdkantoor afspeelt. Zou het niet eens tijd worden?

Hieronder 2 YoutTubes, die de ‘hitte-van-de-strijd’ duidelijk weergeven. De toonzetting wordt grimmiger. (Helaas kunnen we deze YouTubes niet vertalen, maar de essentie is snel duidelijk.)

Dan helemaal onderaan een stukje over de voormalige openbare aanklager van New York, Eliot Spitzer. Hij was het die de krankzinnige politiek van de regering Bush tegen het licht wilde houden, inzake de bizarre hypotheekverstrekkingen aan mensen die deze nooit terug zouden kunnen betalen. Maar eerst de 2 stukjes over de Congres hearings inzake de FED.

Inspecteur Generaal Elisabeth Coleman kan het uitlenen van 9 Biljoen -buiten de boeken om- niet verantwoorden.

Langzaam maar zeker verliest Inspecteur Generaal van de FED, mevrouw Coleman, haar grip op de conversatie en begint te hakkelen en te stuntelen. Ze kan niet aangeven waar de US$ 9.000.000.000.000 is gebleven..? Aan wie het is ‘uitgeleend’.

In dit eerste  filmpje vraagt nieuwkamer in de Senaat, het democratische Congreslid, Alan Grayson, in een zg. ‘Hearing’ van een Financiële Congrescommissie, aan de Inspecteur Generaal van  de FED, Elisabeth Coleman, wie het uitlenen van geld, BUITEN DE BOEKEN OM, voor een bedrag van ruim 9 Biljoen dollar, bij de FED bijhoudt.. Langzaam maar zeker verliest mevrouw Coleman haar grip op de conversatie en begint te hakkelen en te stuntelen. Zeker als Alan Grayson doorvraagt.

(Deze link HIER gaat naar hetzelfde filmpje, alleen dan met een Duitse vertaling, wellicht heb je daar meer aan..)

Grayson maakt gehakt van Bernanke.

In dit tweede filmpje vraagt dezelfde Alan Greyson aan FED-chief Bernanke of hij de $ 500.000.000.000 (500 miljard US$) kan toelichten die volgens het kwartaalrapport van de FED, naar buitenlandse banken zijn gegaan. Ook vraagt hij of het toeval is, dat OP DATZELFDE moment als het geld is uitgeleend aan buitenlandse Centrale Banken, de nominale waarde van de US-dollar met 20% toeneemt. (m.a.w. door het geld uit te lenen, houdt de FED de koers van de US-dollar in stand!!)

(Zeer waarschijnlijk gaat het hier om niet-openbare steunaankopen door Centrale Banken in de wereld, die door de VS zélf worden gefinancierd, door deze buitenlandse Centrale Banken het geld ervoor te lenen..!! Het zou grappig zijn om eens te kijken of Nederland aan dit spelletje meedoet! Het is ongelooflijk dat een president van de Centrale Bank in een land wordt uitgelachen door een lid van de volksvertegenwoordiging om de verklaringen die hij aflegt over het monetaire beleid, in dit geval het uitlenen van geld.)

De her-benoeming door Bernanke door Obama is door dit ‘gedoe’ op zijn zachtst gezegd ook opmerkelijk te noemen. Deze Congres-hearings zijn van eind Juli en veel van wat wij hier benoemen en bespreken, is dagelijkse kost in de discussies in de wandelgangen in politieke kringen; publiekelijk zal niemand zich echter uitlaten over de rol die de FED speelt. Niemand durft zijn vingers te branden. Maar stopt Obama zijn vingers al in het water, vóór er vuur zichtbaar is..? Hij had duidelijkheid kunnen scheppen door zélf de beslissing te nemen om Bernanke’s ambtstermijn NIET te verlengen of heeft hij hier wellicht niets over te zeggen? Is hij onwetend ook over de rol die de oud-Wall Street bankier heeft gespeeld in het economische drama, dat zich nu uitrolt over de VS?

HIER is dit filmpje en let op hoe Bernanke zich onwetend probeert te houden als het gaat om de historie van de FED. Dat hij zich eigenlijk moet gaan beroepen  op regels uit de jaren 1914!! En dat de FED met deze uitermate gedateerde wetgeving geld van de Amerikaanse burgers aan het uitlenen is over de hele wereld om de Amerikaanse dollar te steunen..!!

Inmiddels is langzaam maar  zeker het doek aan het vallen rondom de gladde en onnavolgbare sluipgang van het gedrocht dat de FED is. Daar kun je lang en breed over praten, netjes of met harde woorden, maar een gedrocht is het, dát staat buiten kijf. Een gezwel in de grootste economie ter wereld, een zwerend, ziekmakend proces. Zelfs Amerikaanse presidenten hebben het zo genoemd..

En het is bijzonder verwonderlijk hoe weinig economische programma’s zoals de RTL7’s van deze wereld, en andere zaken-TV-magazines van Nederland, hier aandacht aan besteden. Willem Middelkoop, oud-verslaggever van RTL7,  heeft het eens gedaan en daarna is het heel stil geworden. Kijk voor één van deze beschouwingen over de FED, naar deze YouTube met Willem Middelkoop.

En dan is er het opzienbarende verhaal over de FED van een insider, een expert. Eliot Spitzer. We hebben hem hierboven al genoemd.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Eliot Spitzer: De FED is een ‘Inside Job’, een opzetje van rijke bankiers.

By Daniel Tencer / July 26, 2009 / Bron Raw Story (hier)

© copyright vertaling WantToKnow.nl / Guido Jonkers

De Federal Reserve –het quasi-autonome lichaam dat de US$-geldstroom regelt van en in de VS, is een pyramide-spel, dat de ene na de andere ‘bubble’ in de VS-economie creëert en verantwoordelijk moet worden gehouden voor haar acties, aldus Eliot Spitzer, de voormalig gouverneur en hoofdaanklager van New York.

In een brede discussie die op TV werd gehouden op 24 Juli op MSNBC’s programma Morning Meeting, beschreef gastheer Dylan Ratigan hoe de Federal Reserve een bedrag van maar liefst 13,9 biljoen US$ aan ‘rotte leningen’ van worstelende Amerikaanse banken had overgenomen en deze daarvoor in de plaats cash-dollars had gegeven.

Ook Eliot Spitzer was bij dit programma aanwezig. Hij heeft een reputatie opgebouwd als de Sherrif van Wall Street, door zijn talloze vervolgingen van grote corporaties als Hoofd-Officier van Justitie. Hij moest ontslag nemen doordat uit onthullingen bleek dat hij geld had gegeven aan prostitiuees.

Eliot Spitzer was het geheel eens met de opmerking van gastheer Ratigan, dat deze bank-bailout, het opkopen dus van rotte leningen, tot de ‘Grootste diefstal behoort uit de Amerikaanse geschiedenis die plaatsvindt onder de grootste dekmantel aller tijden’.

 

Eliot Spitzer is voor een wet die de Federal Reserve moet gaan auditen (inspecteren). Spitzer: “De FED heeft tientallen jaren lang het voordeel gehad dat het quasi-autonoom is; het orgaan zou onafhankelijk dienen te zijn. Maar laat me je een vies geheimpje vertellen: de FED heeft absoluut een verwoestend beleid gevoerd sinds dat de vorige voorzitter Paul Volcker vertrokken is. De waarheid is dat de FED het systeem volledig heeft opgeblazen.

En dat hebben ze keer op keer gedaan. Bubbel ná bubbel, ze begrepen maar niet wat ze met onze economie aan het doen waren. En het meest flagrante voorbeeld daarvan is de uitkoop van de schulden van de verzekeringsreus AIG, aan wie tientallen miljarden dollars werd gegeven, die vervolgens werden doorgesluisd aan hun investeringsbanken die daardoor kredietwaardig werden. Maar wij, de belastingbetalers, kregen geen aandelen hoor voor deze betalingen, er werd niet gevraagd wat er nou precies aan de hand was, ongehoord. Dit vraagt, dit schreeuwt zelfs om een intensief en keihard onderzoek..!”

Spitzer gaat verder:  “Wanneer je kijkt naar de bestuursstructuur van de FED in New York (de FED heeft vele regio-kantoren. Vert.), dan zie je dat deze FED wordt bestuurt door DEZELFDE BANKEN ALS DEGENEN DIE HET GELD KREGEN. En dat is een pyramidespel (Ponzischeme), een inside job. Het is werkelijk te gek voor woorden en het wordt hoog tijd dat het Congress laat blijken dat het hier genoeg van heeft. En om hen nu nog meer macht te gaan geven, is helemaal dus een krankzinnige zaak.

De FED dient aan een nauwgezet onderzoek te worden onderworpen”.

Spitzer trad terug als hoofdofficier van Justitie in maart 2008, nadat rapporten openbaar waren gemaakt dat hij US$ 1000,-/per uur had betaald New Yorkse callgirl. 

Toevallig was dat precies op het moment dat hij de alarmbellen aan het luiden was over de krankzinnige achtergesteld hypotheken die massaal werden verstrekt met goedkeuring van de regering Bush, zelfs na indringende waarschuwingen van o.a. de kant van Spitzer.

Spitzer trad terug als hoofdofficier van Justitie in maart 2008, nadat rapporten openbaar waren gemaakt dat hij US$ 1000,-/per uur had betaald New Yorkse callgirl.  Toevallig was dat precies op het moment dat hij de alarmbellen aan het luiden was over de krankzinnige achtergesteld hypotheken die massaal werden verstrekt met goedkeuring van de regering Bush, zelfs na indringende waarschuwingen van o.a. de kant van Spitzer.

Een verslagen Eliot Spitzer tijdens de persconferentie waarin hij zijn aftreden als procureur generaal van de Staat New York bekend maakte.
Een verslagen Eliot Spitzer tijdens de persconferentie waarin hij zijn aftreden als procureur generaal van de Staat New York bekend maakte.

Sommige kringen in Wall Street geven aan dat juist door zijn keiharde standpunt in deze hypotheekzaken, hij het doel is geworden van krachten achter de schermen, die hem liever van het toneel zagen verdwijnen en dus een stok zochten om hem te slaan.. Er is een heel artikel door onderzoeksjournalist Greg Palast geschreven, waaruit blijkt dat het ontmaskeren van Spitzer’s identiteit als hoerenbezoeker geen toeval was. (kijk voor achtergronden van dit verhaal HIER op WantToKnow)

Volgens deze Palast, was Spitzer niet beschermd door de ongeschreven regels die zeggen dat er geen namen worden genoemd van ‘hooggeplaatste ambtenaren’, in zaken die onderwerp zijn van een gerechtelijk  onderzoek. Maar heel toevallig verkoos het ministerie van Justitie -in het geval van Spitzer- heel toevallig om zijn naam volledig open noemen en was er dus voor Spitzer geen andere weg dan zijn ontslag te nemen.

Deze discretie is overigens een geval apart. Van senator David Vitter,  republikein uit de staat Louisiana, die prostitiuees betaalde om hem in luiers te leggen, werd geen publieke naamsvermelding gemaakt door de aanklagers van de VS. Een typisch geval van selectie op basis van puur manipulatieve redenen. Het benoemen en beschamen van de reputatie en de naam van Eliot Spitzer, wordt zelden gedaan in dit soort gevallen, maar werd gedaan met de goedkeuring van Bush’ Ministerie van Jusitie.

Volgens een mededeling van Spizter aan het adres van het financiële analyse-bureau Bloombergs, is het nieuwe hervormingsbeleid van president Obama volledig ‘irrelevant’ omdat de regelgeving niet wordt doorgevoerd in ondernemingswetgeving. Finaciële bedrijven zijn nog zo vrij als een vogeltje om te doen en laten wat hen goeddunkt.

“Diverse overheidsinstanties hebben al lang de mogelijkheden om datgene te doen wat hen te doen staat in dit opzicht, maar verkiezen ervoor gewoon keihard helemaal NIETS te doen” aldus Spitzer.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hier is de hele MSNBC-video, waarin duidelijk ook blijkt waarom Spitzer van het toneel moest verdwijnen. Deze man is dusdanig doorgevoerd in het financiëel corrupte wereldje van Wall Street, dat hij een gevaar werd. Een cynisch gesprek over het monster FED.

Heb je interesse in de FED-achtergronden, dan raden we je deze YOUTUBE aan, een 40 minuten durende Engels-talige verhandeling over het monster dat FED heet. HIER

33 gedachten over “Zijn de VS eindelijk ‘FED-up’ met de FED?

 1. “De her-benoeming door Bernanke door Obama is door dit ‘gedoe’ op zijn zachtst gezegd ook opmerkelijk te noemen.”

  De meeste mensen zien nog steeds niet door de Obama Deception heen en geloven dat Obama hen komt redden van corruptie en manipulatie. Dat Obama hier zelf een belangrijk deel van is ontgaat de meesten. Obama wordt omringd en gesponsord door Bilderbergers en is daarmee een deel van het probleem en niet de oplossing zoals velen denken. Ondanks zijn kabinetskeuzes blijven mensen echter in zijn verleidelijke retoriek geloven, zonder echt hun ogen te openen voor wat er werkelijk aan de hand is. Words are powerful tools of deception…

 2. Super artikel Guido !!

  Wie zei ook al weer ,,Geef mij de controle over het geld en het maakt mij niet uit wie er in de regering zitten,, ? Dat was de bankier onder de bankiers nl ROTHSCHILD !!!!!
  Je conclusie is 100% juist iedereen die met zijn poten een poging waagt om aan de FED te komen verdwijnt van het toneel soms letterlijk (Kennedy)
  Net toevallig zat ik net op klokkenluiders het volgende artikel te lezen en verklaart waar dat geld gebleven is nl bij banken die zonder deze leningen al lang omgevallen waren waaronder onze ABN-AMRO !!!!Maar als dit naar buiten komt staat er 10 kilometer file voor de pinautomaten en is het einde oefening en dat proberen ze zo lang mogelijk voor hun uit te schuiven maar dat moment komt toch.Luister het interview met Willem Middelkoop op argusoog radio.
  En als je dan ook nog bedenkt dat deze zelfde mensen met hun marionetten(regeringen)het hele tapijt van de NWO aan het uitrollen zijn met al hun snode plannen word je nu niet bepaald gelukkig over de toekomst.Er zullen vele lijntjes samen komen richting 2012 !! Sterkte

  http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/2396/abn-strijdt-tegen-disclosure.html/comment-page-1

  http://www.supremecourtus.gov/opinions/08pdf/08-453.pdf

  http://www.argusoogradio.org/?page_id=491

 3. Toch zijn experts er niet gerust op. Sylvester Eijffinger, hoogleraar monetaire economie aan de Universiteit van Tilburg is er één van. Eijffinger, die Bernanke persoonlijk kent, is “niet erg enthousiast” over de herbenoeming. “De onafhankelijkheid van de Fed is onder Bernanke verminderd. Je kunt net zo goed zeggen dat Ben mag blijven omdat hij de onafhankelijkheid van de Fed heeft weggegeven.”

  (Bron:http://www.fembusiness.nl/web/artikelSmal/50265/Obama-krijgt-Fed-in-handen.htm)

  Ik hou nog even een slag om de arm m.b.t de exacte constructie van ontmanteling.

  Comedy Capers wordt het zeker.

 4. Enige manier om de financiele crisis op te lossen is terug naar de grondwet gaan, dus naar de situatie van voor 1913 gaan.

  Volgens de grondwet van de VS mag alleen de overheid geld scheppen en niet banken. Als ze dit doen kunnen ze in 1 jaar de staatsschuld van $ 12 biljoen aflossen. Door met een druk op de knop van een computer geld uit het niets te scheppen en hier de leningen bij banken mee af te lossen, die zelf ook eerst met een druk op de knop van een computer het geld voor de staatsschuld uit het niets hadden gecreerd.

  Als we dit op wereld schaal doen kunnen we in 1 jaar $ 45 biljoen staatsschuld aflossen en ruim $ 2 biljoen per jaar aan onnodige rente besparen.

  Het belangrijkste verschil met geldschepping door de overheid respectievelijk banken is dat nu niet langer meer een bepaalde kleine groep mensne ten onrechte extreem zwaar wordt bevoordeeld ten o pzichte va nde rest va nde bevolking. Als de overheid zelf geld schept zijn er geen schulden. Met geldschepping door banken wel.

  Wat we nu met de reddingsoperatie van banken aan het doen zijn is nog meer schulden opbouwen, terwijl het systeem juist wankelt omdat we al veel te veel schulden hebben.

  Groet,

 5. Guido, goed artikel! Gisteren werd bekend dat de rechtzaak voor openheid van gegevens bij de FED is gewonnen!! Wetsvoorstel HR1207 “De Federal Reserve Transparency Act” zal, wanneer geen hoger beroep deze week wordt aangetekend, eind september / begin oktober worden aangenomen, volgens Barney Frank. – http://unelected.org/?p=95 -.

  Senator dr. Ron Paul heeft inmiddels dik 280! co-sponsers voor HR1207 in het huis van afgevaardigden, ongekend hoog aantal Ja, de citizens van de Us of A zijn het spuugzat! Hier de link naar Bloomberg, met het artikel over de uitspraak:

  http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=a7CC61ZsieV4

  Timothy Geitner, minister van Financiën en voormalig baasje van FED NY, is afgelopen week compleet uit zijn dak gegaan tegen FED baas Bernanke. Botsende ego’s maar ook veel, heel angst en paniek voor wat er gaat komen. September en oktober worden belangrijke maanden. Het zal me niets verbazen als er nog andere, katalyserende, ‘evenementen’ gaan plaatsvinden om voor ‘afleiding’ te zorgen. De wereld wil en kan niet meer de levensstandaard van Amerika blijven financieren. De Amerikanen lenen iedere dag 3 miljard! om hun levensstandaard intact te houden. Dollars worden ingewisseld tegen euro’s, yuan’s, yen’s etc waardoor die centrale banken met een gigantisch overschat aan dollars zitten. Die currency swaps gaan ze nu opbreken. Men wil nl. geen dollars meer ! Sindfs de oprichting van de FED in 1913 is de dollar 96%!! gedevalueerd!!! Als er nu iets vervelends in de wereld gebeurt is het direct gedaan met de dollar en zal martial law ongetwijfeld in de USA van toepassing worden (voorzover dit het al niet is). Amerika zijn levensstandaard zal 10 stappen achteruit gaan terwijl de rest van de wereld stappen vooruit zal doen, we hoeven immers die schulden niet meer te financieren waardoor er meer besteedbaar inkomen zal zijn. Vwb Bernanke, dit is van Obama een strategische set ….. Bernanke zijn kop gaat nl. straks rollen voor hetgeen hij heeft veroorzaakt. Nu een goeie vent of vrouw neerzetten in de plaats van Bernanke zou niet verstandig zijn, het systeem en de dollar gaan sowieso onderuit, met Bernanke hebben dan direct de aanstichter van de ellende. Het is overigens bijzonder om te zien dat Bernanke door het hele land townhal meetings geeft om de FED weer positief in het daglicht te plaatsen!! haha …. beschamend om te zien en dit geeft eigenlijk al aan hoe diep de FED nu zit.

  Hoe er wel rekening mee mensen dat de ellende van Amerika directe gevolgen voor Europa / Nederlad zal krijgen. ABN/AMRO is ook gefund vanuit die verdwenen 9 biljoen (is een 9 met 12 nullen!). Klappen gaan vallen maar dat is alleen maar goed. Je kan pas een goed fundament gaan neerzetten wanneer het oude volledig is ingestort. De tijd van pappen en nathouden is voorbij. Gelukkig zijn wij in Europa wat conservatiever met onze centjes omgesprongen en zal onze recuparatie sneller en minder pijnlijk verlopen. Amerika zal de Amero krijgen, wij hebben de Euro, Afrika zal een unie van staten krijgen net als het oosten van de wereld. Uiteindelijk blijven er 5 bepalende currency´s over. Amerika is failliet, de dollar gaat vallen en laten we er maar blij om zijn. De illusie van Amerika dat ze alleen maar kunnen consumeren en lenen zonder tegenwaarde te produceren moet worden verbroken.

  Succes allemaal en het komt allemaal goed 😉

 6. Zojuist in het nieuws, ABN/AMRO zou behoren tot de foute banken die bailout money van de FED hebben gekregen. Dit in correlatie met het schrijven over HR1207.

  ABN Amro strijdt tegen disclosure

  28-08-2009 om 12:39 uur

  Bank blijkt lid van schimmige groep ’superfoute’ banken * Over deze groep is in Nederland niets bekend * ABN Amro in wanhoopspoging disclosure over de Amerikaanse bailout te frustreren * Wat zegt dit over de solvabliliteit van de bank zelf?
  IS ABN AMRO REEDS NU EEN ZOMBIE-BANK? * IS GERRIT ‘TOTAL DESTRUCTION’ ZALM NU AL KLAAR? * GERRIT EN NOUT WETEN VAN WANTEN!

  Wel eens gehoord van The Clearing House Association? Schijnt toch al weer 150 jaar te bestaan. Deze lobbygroep verenigt de foutste banken ter wereld (dat wil zeggen de banken die de afgelopen jaren het meest in opspraak zijn geweest) en blijkbaar mocht onze ABN Amro ook toetreden tot dit selecte gezelschap, ongetwijfeld met de zegen van Nout ‘Trilateral’ Wellink. Maar nu. Fasten your seatbelts!

  Deze Clearing House Association (CHA) blijkt een brandbrief te hebben gestuurd naar een Amerikaanse rechtbank waarin het de rechter smeekt terug te komen op een uitspraak waarin hij de FED -het stelsel van Amerikaanse centrale banken- verplicht openheid te betrachten over welke banken de bailout-miljarden hebben gekregen dan wel welk (type) collateral deze banken -if any- aan de FED in return hebben gegeven. Hier backgrounds.

  De banken waaronder dus die van ‘onze’ Gerrit Zalm dreigen met hel en verdoemenis als het rechterlijk vonnis ten uitvoer wordt gebracht en de burgers te weten komen welke banken de miljarden (het schrijnt te gaan om 2 biljoen dollar) hebben ontvangen waarbij het natuurlijk in de rede ligt te veronderstellen dat de CHA-banken (ABN Amro) tot de grootste beneficiaries behoren.

  Waarschijnlijk is ABN Amro – as we speak – reeds een zombie-bank die uitsluitend kan blijven opereren dankzij geheime Amerikaanse bailout-fondsen die koste wat het kost geheim moeten blijven omdat de burgers anders over zullen gaan op een subiete run on the bank!

  Lees meer op Klokkenluider.nl

 7. hier het vervolg van Klokkeluider.nl:

  Gerrit is bang…..;-)

  Deze hele affaire begon met een rechtzaak die persbureau Bloomberg (deels eigendom van de burgemeester van New York) vorig jaar aanspande tegen de FED met als doel te weten te komen waar de miljarden heen zijn gegaan. Deze week werd bekend dat Bloomberg de zaak heeft gewonnen. Totale paniek bij de FED zelf, de CHA-banken en bij Gerrit Zalm!

  Het mede ondertekenen door Gerrit Zalm van zo’n brief die in weerwil van een rechterlijk vonnis openheid tegen wil gaan is extremely alarming en zou aanleiding moeten zijn voor een direct spoeddebat in de tweede kamer!

  Maar geen Nederlands medium dat over deze affaire bericht. De hele CHA bestaat zelfs niet voor de Nederlandse pers -er kunnen althans niet snel verwijzingen worden gevonden- dat betekent dus maar een ding: deze club is verduveld belangrijk! Zelfs de Amerikaanse media zwijgen dit allemaal dood, zij het dat The New York Times de zaak zijdelings aanroert via een persbericht van Reuters waarin ook ABN Amro wordt genoemd. Overigens misstaat ABN Amro in rijtje van superfoute banken (en dus de banken die de meeste bailout-miljarden nodig hebben) geenzins. Tik bijvoorbeeld maar Rijkman Groenink in op de zoekfunctie van deze website and you know what we are talking about. Bailout with Nout!

 8. Uit overig zeer betrouwbare bron bij Financiën vernomen, kan ik melden dat Nederland al dik 400 miljard!! heeft ‘geïnvesteerd’ in het Nederlandse financiële systeem….is het jullie overigens opgevallen hoe oud en grijs Wouter Kabouter is geworden de afgelopen maanden…? …..

 9. Als men de recente artikels leest over de nu fraudulent geachte Jane Burgermeister, en dat sommige zeggen dat de gepolariseerde rol van Jane uiteindelijk bijdraagt aan de grotere bewustwording van de mens, zou de rol van Bernanke van hetzelfde kaliber kunnen zijn.
  Door de herbenoeming van Bernanke zou er veel meer aan het licht kunnen komen, en zal dat zeker voor Bernanke zelf grote consequenties geven. In dit geval denk ik dan dat als Bernanke NIET herkozen zou zijn, dat er minder FED zaken in de openbaarheid zouden komen…

  De inmiddels vele channelings op de Niburu site geven aan dat Obama een speciale missie heeft.
  Ik blijf dan stellig achter Obama staan als rol van meester-polariseerder 🙂
  Ik nodig mensen aandachtig te kijken naar video’s met Obama, en met name op te letten op zijn lichaamstaal en wat hij uitstraalt.
  Ook nodig ik mensen uit om zijn inauguratie te herinneren.

  Om de complete waarheid op tafel te gooien, dient de complete GEPOLARISEERDE waarheid naar boven te komen.
  Eenzijdigheid geeft geen uitsluitsel.
  De waarheid kent geen eenzijdigheid, het is met de billen bloot! En BEIDE billen :-)))

 10. Een wereldregering met wereldcentrale bank en de wereldmunt bancor zijn nog niet voor morgen waarom werd trouwens de Euro ingevoerd in West-Europa.
  Speculatie tegen de muntpariteiten en invoering allerhande tobintaxen worden defintief uitgesloten.
  Via een wereldregering kan het ministerie van financiën en economie de bancorprijs opleggen per producten, services en diensten. Zowel voor de terwerkstelling bij de overheid als privé zijn er minder kansen werkgevers, werknemers en vakbonden in de gordijnen te jagen.
  Zinloze beconcurrentie op zoveel vlakken brengen onrust dagelijks in de samenleving

 11. @rasecht: al zou alleen maar een ‘virtuele’ munt worden ingevoerd, als wereldmunt. Zo zijn onze Europese valuta ook begonnen, met de ‘Slang’. Vaste waarden onderling, elkaar steunen. Uiteindelijk was daar ook de fysieke €.

 12. Volgens futurologen de we reldcentrale bank wordt geleid door een centrale staatshoudkundige boekhouding die de bancorplanetaire valuta vertegenwoordigt en een vaste bancorprijs per product, services en diensten, een central gestuurde economie van productie per product wat er nodig is voor de bevolking met een veilige overschot zonder zinloze overproductie. Er zijn maar wenig personen die de nodige kaas met kennis van zaken hier van hebben gegeten. Van spacefuturologen en exopolitici worden veronderstelt over uitzonderlijke intellectuele progressieve kapaciteiten te beschikken zeker voor in samenwerking met Extraterrestrials die de Aarde met hun ruimtetuigen bezoeken.
  Dat zal ver verwijderd zijn voor de dagdaglijkse straatpolitiek van jan met de pet. Hoe groot kan het verschil niet zijn in ruimtevaartwetenschappelijke kennis en techniek van Extraterrestrials tegenover die van de Aarde, nog minder een spacescience-scholingsniveau van een peuter of zogoed als van spacescience-analfabeet. Wie weet …. Wetenschappelijke en technologische innovatie van het ene moment op andere. Velen denken dat de beurs gaat in elkaar stuiken, laat mij lachten, niets gaat in de chaos dat zijn zal langzame omschakeling worden …
  voor een planeet van zes miljard mensen….Dat wordt al jaren sinds 1978 binnen de VN besproken in verband met de resolutie 33/426
  Laat de ufo-filmklucht uit de VS-Hollywood in de bioscoopzalen uitrazen. Nergens anders!!

 13. Ik heb nieuws voor jullie; er is een nieuwe wereldmunt en hij heet…. (trommelgeroffel) de Dollar! Als je op macro niveau naar de reikweidte (aantal landen) die sinds de crisis in dollars zijn gaan lenen en betalen explosief gestegen is (denk aan het filmpje van $500mlrd aan de buren van de Aussi’s). Zo zijn er tal van voorbeelden mbt 2 en 3de wereldlanden die nu gigantische leningen in Dollars hebben moeten afsluiten; aka de reikweidte van de dollar is gestegen en vergis je niet; de FED heeft nog nooit een verlies geleden op een lening, dat komt omdat zij uitlenen aan centrale banken. Centrale banken staan voor een hele bevolking garant. Dus je kan zeggen dat de gehele nieuw Zeelandse bevolking nu $3000 + interest moet terug betalen aan de VS in de vorm van Belastingen, terwijl de FED alleen een paar nummers heeft ingetoets op hun mooie computer. Ze lenen dus eigenlijk niets uit en krijgen er geld voor terug waar arbeid achter heeft gestaan.

  Je zou kunnen zeggen dat de invloed van de dollar dus gegroeid is mbt de wereldeconomie (sorry, geen Amero verlopig).

  Ik heb zelf als economie student de laatste 2 jaar dit erg diep proberen te onderzoeken en ik kan zeggen daardoor dat dit artikel het topje van de ijsberg weergeeft, zeker als je naar de geschiedenis kijkt. De eerste oorlog waar beide kanten werden betaald door de centrale banken is die van Napoleon nadat hij “ontsnapte” uit zijn gevangenis op dat eilandje en toen de battle of Waterloo uitvocht.

  Ook de motieven van de onafhankelijksoorlog en de burgeroorlog in de States in de 18e eeuw zijn terug te leiden op het gevecht tussen Centrale banken en de tegenstanders daarvan.

  We moeten gaan begrijpen dat de Centrale banken de grootste bedreiging zijn voor vrijheid in onze tijd, en niet ” terroristen” etc.

  Mijn grootste frustratie is echter het onbegrip wat er heerst in Nederland mbt Monetaire systemen. Onze eigen inkomstenbelasting wordt direct aangewend om de leningen en rente aan centrale banken af te betalen en dat schijnt niemand raar of vervelend te vinden.

  Voor degene die dit interresant vinden vraag ik aan hen om te gaan kijken hoe de inkomstenbelasting in Nederland is ingevoerd. Je komt eerst in 1895 bij een minister van Financien die ook voor de centrale bank werkt, die ” vermogensbelasting” invoert (4% fictief inkomen+vermogen). In 1914 (ja 1 jaar na de FED act.) vervolgens kwam de echte Inkomsten belasting tot stand. Hoe deze geheven moest worden was een hekel punt waarover we het maar niet eens werden. Gelukkig kwamen toen de Duitsers die in 1940 “Het Besluit” namen; dit stelde inkomsten belasting op 70%. Vrij logisch, omdat belasting heffen de reden is om meer grond en bewoners te hebben in je land, oftewel de hoofdoorzaak is van oorlogen in het algemeen. Pluis dit allemaal maar uit en wijs me asjeblieft terecht wanneer ik niet correct ben.

  De vraag komt dan vervolgens; hoe anders? Daarop kan President Jackson antwoord geven (http://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Jackson) Hij is 1 van de weinige geweest die openlijk een “oorlog” uitvocht met de centrale bank van zijn tijd en hun buitenspel zette op brilliante wijze. Misschien moeten we zijn trucje gaan herhalen?

  Al met al kan ik hier uren over doorschrijven en ondersteunen met documentatie over wat de rol van centrale banken is in onze maatschappijen en waar we naartoe bewegen (1 wereld orde). Verder is dit artikel (top artikel overigens) in mijn ogen slechts het topje van de ijsberg en gaat het veel dieper en dan kom je inderdaad (zoals eerder gesuggereert werd) op een elite groep uit die de touwtjes in handen hebben.

  Ik hoop dat wat ik geschreven heb mensen aanzet om zelf wat dingen uit te zoeken, want ik heb gemerkt dat om andere te overtuigen je ze alleen moet prikkelen om er zelf achter te willen komen wat er hier aan de hand is en ze niet recht voor hun raap vertelt hoe de vork in de steel zit; ze nemen het toch niet van je aan.

  Helaas zij er te veel mensen die het nix uitmaakt; ” ik verdien mijn salaris en betaal mijn belastingen; wat wil je nog meer van mij?” Ik vraag om vanuit logica te redeneren over de rol van een centrale bank in de maatschappij.

  Groeten,
  Gregory

  1. Een zeer goed gedocumenteerd verslag/raport, proficiat want dit mag niet openlijk gezegd worden maar het is wel de waarheid.
   Bedankt voor je uitleg.

 14. Bij futuristen wordt regelmatig goed gelachen,ook binnen de ruimtevaart, een stad op de Maan of een trip naar Mars. Veel vinden dit huidig monetair banksysteem te dom om los te lopen. Van Extraterrestrials wordt veronderstelt zich aan te passen aan
  het Aardse financieel industrieel economische systeem. De Aardse wetgeving is hier van toepassing
  die niet van ergens anders in de ruimte. Het zou wel interessant zijn Extraterrestrials in levende lijve op het TV-scherm in debat te krijgen met vrije marktspecialisten van hier.
  Dat kan beloven van vuur met olie blussen. Wanneer krijgen astronauten, kosmonuaten of spationauten de garantie dat hun spaargeld op hun bankrekeningen niet in rook opgaat tijdens hun ruimtereizen. De Winne is in het ISS-station. Hoeveel banken gingen in de VS over kop de laatste 2-3 jaar en zullen nog volgen. Het perfect bank-mangenement
  van wie, door wie en voor wie?
  De kredietcrisis tgv van de rommelhypoteken ontstond in Washington VSA, nergens anders, die een ganse planeet in recessie stortte. WIe in de West-Europese Euro-zone had dit wel zien aankomen, de dagelijkse financiële persberichten logen niet. Lessen uit het verleden vergeten problemen oplossen in grootmoederstyl ……

 15. Zit een ET in een kroeg het ene na het andere rondje te geven, totdat de barman denkt: “Eens even naar de kredietwaardigheid van deze hapsnurker vragen”.
  De ET bestelt opnieuw een rondje voor de hele zaak, waarop de barman de order opneemt en terloops opmerkt: “Misschien is het handig dat je tussendoor even betaalt; het loopt zo wel enorm op, je rekening”.
  “Oh, geen probleem hoor”, zegt ET, terwijl hij een papieren biljet tevoorschijn tovert: “alsjeblieft, hier, heb je terug van een Gork?”..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.