Advertentie

Ben jij bang voor het donker?


Fred Burks

Dear Friends, hoewel er op dit moment ook veel opwindende zaken aan de hand zijn in de wereld, zijn het ook intensieve tijden voor veel mensen. Het is heel makkelijk om in angst verzeilt te raken en overweldigd te worden door alle donkere krachten in de wereld en in onze levens. Maar wat gebeurt er wanneer we ervoor kiezen om niet bang te zijn voor het donker?

Wat zou er gebeuren als we in het aangezicht van het donker ervoor kiezen de kansen voor groei te grijpen, bijvoorbeeld door het in licht in datzelfde duister te brengen? Het essay hieronder biedt je inzichten en rijke inspiraties in dit opzicht; geniet ervan en heb een fijne dag!

Fred Burks. for PEERS and the WantToKnow.info Team

x

* * *
x

Ben jij bang voor het donker?
x

Het zijn heel vreemde tijden op planeet Aarde. Jij zit aan de rand van de klif. Jij staat aan de vooravond van een grote gebeurtenis; jij hebt jezelf hier geplaatst, heel specifiek op dit moment. En velen van jullie weten dit diep in je hart.

Jij weet dat daar er ergens iets is, bóven alles, dat jij hier komt uitvoeren. We vertellen je dat nu de gelegenheid zich aandient om dit te realiseren, Het gebeurt! Jazeker, er komen moeilijke tijden aan, wanneer je door deze veranderingen gaat. Maar dit komt voor een deel door je eigen percepties van wat jij gelooft dat moeilijk is. Én door wat jij gelooft dat gebrek-aan-steun is. En daarover willen we nu juist met je delen, omdat in deze tijden, dáár juist de angst begint.

Je hebt een ongelooflijke kracht getoond met je bereidheid oude geloofsystemen los te laten. Maar zodra je weer angstig wordt, spring je weer terug in je oude geloofsovertuiging. Daar is helemaal niets mis mee, het is simpel de menselijke manier om drie stappen voorwaarts te zetten en één stap terug.. En zolang je jezelf daarover niet veroordeelt, is er helemaal niets aan de hand. Want het is jouw perceptie van jezelf, die de ervaring van de werkelijkheid creëert.

Hoe zou je wensen dat je wereld eruit ziet?

Je zult het donker zien. Je zult ook de angst ontmoeten. Laten we daarom een paar momenten wijden aan angst, het donker.. en het Kwaad. Wij geloven dat het zo grappig is dat zelfs sommige wereldleiders het woord ‘Kwaad’ gebruiken. Wat een vreemde toestand., want ze kijken toch echt in de spiegel wanneer ze dit doen.. Kan je rechterhand je linkerhand beschuldigen dat deze het Kwaad is? Dat werkt natuurlijk niet.

Net zoals schoonheid is het kwaad ook een subjectieve observatie van ieder mens.
Net zoals schoonheid is het kwaad ook een subjectieve observatie van ieder mens.

Dus, wat is dan het Kwaad? Wat is het Donker en wat is Angst? Dát is wat we vandaag proberen te behandelen. Omdat je het donker, de angst, eenzaamheid en gebrek-aan-steun zult tegenkomen in je eigen evolutionaire proces, op een manier die totaal anders is dan je voorheen hebt meegemaakt. Dáár sta je namelijk vandaag de dag precies: op de drempel van de deur die langzaam opengaat.

Velen van jullie zullen het Donker zien. Wij hopen dat je zult overwegen er een andere perceptie aan te geven, omdat een mens die zich niet bekrachtigd, het Donker anders ziet. Zij zien angst anders.

Het is niet goed het is niet fout. Het is niet wit, het is niet zwart. Het is niet goed, het is niet slecht. Dit zijn met name de polariteiten die mensen hebben verward, tot op dit punt. Wat wij je graag willen vragen vandaag, is hoe jij jouw wereld wenst te zien? Hetzelfde Donker kun je bijvoorbeeld zien als een kans voor het licht. Deze donkere uitdagingen kun je zien als een deur die zich voor je opent naar een heel nieuwe arena. Dit zijn de kansen voor lichtwerkers om hun licht te schijnen op volledig nieuwe manieren.

Het Donker is slecht afwezigheid van Licht.

Het Donker is slecht afwezigheid van Licht.Wanneer jij het zonlicht met je hand tegenhoudt, verschijnt er een schaduw op de grond. Kunstenaars kijken naar dit soort schaduwen en roepen bijv.: “Oh prachtig, ik kan hier allerlei dingen mee doen!” En fotografen kijken naar de schaduw en zeggen: “Zou het niet fascinerend zijn om vast te leggen?”
Maar velen van jullie kijken naar de schaduwen en roepen: “Oh, dat is het Donker, en ik verkies alleen licht in mijn leven”. Er zijn zelfs tijden dat je je omdraait en wegholt voor het Donker, terwijl Donker er slechts is om je Geest te voeden.

Het Donker geeft je een kans om je licht te laten schijnen, je vertrouwen, je wetendheid.. op een manier die je nog nooit eerder hebt gedaan. En jazeker, het zal heel eng zijn in het begin, maar onthoudt dat je niet alleen zult zijn. Er is op dit moment een enorme familie aan het ontwaken met dit doel. En dit gebeurt ook niet alleen meer aan de rand van de samenleving!

Je gaat niet ‘n dag meemaken dat iedereen tegelijk ontwaakt is van de droom, noch ga je een hoofdonderwerp op het nieuws zien, over hoe het licht op de Aarde kwam. Het zal een zeer langzaam proces zijn, dat door de bevolking heen sijpelt, vanuit verschillende bronnen, om een kritische massa te bereiken, alwaar vandaan het op een natuurlijke manier een niveau van algehele bewustwording bereikt.  Dit keer is het anders, en als je naar deze kansen voor het licht kijkt, zul je zaken ontwaren waarvan je niet had kunnen dromen dat ze waarheid kunnen zijn in de wereld waar je vandaag in leeft.

Dat is ook de reden dat we healingmethoden hebben aangeboden; en er komen steeds meer healing methodes naar de Aarde in deze tijd. En het goede nieuws is dat ze allemaal werken. Maar het slechte nieuws is, dat je zélf uit zult moeten zoeken welke van deze methodes jouw het beste bij je passen. Niemand anders dan jijzelf kan dit doen.

Maar waarom is er überhaupt healing nodig? Om het licht te dragen dat je nodig hebt om je werk te doen, is het belangrijk dat jij je beperkingen loslaat inzake je kijk op dit licht. Maak de energetische structuren van binnen schoon en heel ze, zodat jij je als Geest volledig in dit fysieke lichaam kunt ankeren.

En dat is niet makkelijk, omdat geesten geen fysiek lichaam hebben. Op dit moment doet jouw geest  alsof hij een menselijk ervaring heeft. En dat is ook wat wij je uiteindelijk vandaag ook willen aanbieden –deze menselijke ervaring. Het omvat het licht én het donker. Het omvat de droefheid. Het omvat ook het vinden van schoonheid in het Donker.

Het netwerk van licht activeren.

In het algemeen gesproken, proberen mensen droefheid, moeilijke zaken en donkere energieën te vermijden. Maar wij willen je even meedelen dat bijna bijvoorbeeld alle muziek op deze planeet tot stand is gekomen doordat de donkere energIëen hier voor inspiratie zorgden…
Het grootste deel van de schoonheid waarvan je je werkelijk bewust wordt, komt van de schaduwen die op een bepaalde manier het licht ‘aanraken’. Het vinden van de schoonheid in het Donker zal de komende tijd dus een sleutel zijn in het vervullen van je rol als bekrachtigd wezen en lichtwerker. En het vinden van deze mogelijkheden voor het licht is nu voor iedereen beschikbaar.

Jullie hebben jezelf in deze sleutelposities gemanouvreerd over de hele wereld, om dáár te zijn op het juiste moment met de juiste energie. Je hebt het volbracht. Je bent er! Het tijdstip is juist, en nu vragen we je om te kijken naar het Donker en alle schoonheid die het bevat. Kijk naar de beperkingen, naar de negativiteiten, de afschuwelijke dingen die worden gemeld in het nieuws. Zie ze als kansen voor het licht, omdat dit de zaken zijn die de katalysatoren zullen zijn voor jullie verdere groei.

De ultieme scene uit Starwars: "Luke. You can destroy the Emperor. He has foreseen this. It is your destiny. Join me, and we can rule the galaxy as father and son. Come with me. It's the only way.."
De ultieme scene uit Starwars: "Luke. You can destroy the Emperor. He has foreseen this. It is your destiny. Join me, and we can rule the galaxy as father and son. Come with me. It's the only way.."

Hou de gedachte vast, terwijl je dit doet, dat  je het feitelijke fysieke lichaam niet zelf bént. Velen van jullie duwen deze fysieke zaken weg en ontkennen deze delen van jezelf, om maar spirits te zijn. Maar we vertellen je, dat jullie in het geheel geen moeite hebben om geesten te zijn. Het is juist het ‘menszijn’ waar jullie problemen mee hebben..!

Jullie zijn hier als geesten om een menselijke ervaring te hebben. En daarbij horen ook het licht en het donker. Het falen én het succes! Het zijn slechts labels die je tijdens je reist ergens opplakt, maar ze hebben absoluut geen enkele betekenis, wanneer je weer naar Huis gaat.

De zaken die jij zult herinneren, zijn zaken als hoe jij de schoonheid vond in het Donker, hoe je jouw deel van de wereld vond dat je wilde delen. Dat is het stuk dat je komt doen hier, en we zeggen je dat het moment daarvoor nu is gekomen.

Het Aarde Hologram.

Er zal een totale herbewerking plaatsvinden van de vele gebeurtenissen die staan te gebeuren in de komende 7 tot 10 jaar. Als resultaat daarvan, zal de Aarde die jullie creëeren door jullie eigen gedachten en jullie eigen processen, nu een hologram scheppen dat het originele hologram van de Aarde zal overschrijven.

Wanneer dit plaatsvindt, zullen organisaties en zielegroepen die niet in harmonie zijn met deze hogere staat, uit elkaar vallen en ineenstorten. Sommige systemen zullen het niet volbrengen om van het ene niveau naar het andere te gaan, wat nog niet wil zeggen dat ze in elkaar zullen vallen. Net zoals de wijze waarop het ene systeem de plaats inneemt van een ander, zo zal het met jullie economische systeem gebeuren. Je zult heel eenvoudig je ogen open moeten houden voor de mogelijkheden die zich aandienen, omdat dát hetgene is wat het zal creeëren, Wanneer je een wonder verwacht, zal het gebeuren!

Wees het Licht én het Donker; wees EEN.
Wees het Licht én het Donker; wees EEN.

We vertellen jullie dat dit moeilijker is omdat jullie ideëen en concepten van wat wonderen zijn, juist de beperking vormen van het ontvouwen van deze wonderen! Dat gebeurt vooral als je bijvoorbeeld zegt: “Ik heb dit en dat nodig, en ik moet daarom heel specifiek zijn, ik moet dus precies omschrijven wat ik wens. Ik moet zelfs de kleur noemen, hoeveel het zal kosten en alle verdere details”.

Maar deze specificaties zijn hoedanigheden van de oude energie. In feite beperk je met deze specificaties de uitvoeringen van jouw dromen door Spirit. Pak gewoon de essentie van je hartsenergie die rond deze creatie hangt en laat het verder aan Spirit over om deze voor je te vervullen.Het gevolg is dat deze wensen vervult zullen worden op een manier die jou laat groeien en je niet zal vastpinnen aan je geloofssystemen. Dit zijn de mogelijkheden die zich nu beginnen uit te rollen.

Je bent niet gewend om de dagelijkse negativiteiten in het nieuws te zien als kansen om het licht te verspreiden, dus daarom kan dit bericht heel verwarrend voor je zijn. Maar als je simpelweg een stap doet, die richting op, en kijkt naar deze potentiëlen en mogelijkheden, dan zul je zien dat de hemel zich op Aarde ontvouwt, terwijl je spreekt. Dat is het nieuwe hologram van de Aarde en dat is de richting die jullie uitgaan.

Jullie zullen ook velen zien die naar voren komen met de ‘juiste’ antwoorden, tijdens de moeilijke tijden die gaan komen en zij zullen jullie vragen om de nieuwe healers te mogen zijn. Maar bedenk in jullie reis naar ‘voren’, dat jullie geen leiders meer nodig hebben vanuit de manier waarop dit vroeger werkte. Het is gewoon niet langer nodig om het type leider te hebben, dat jullie ooit hadden op deze planeet.

Het wordt tijd dat je jezelf bekrachtigd, het eerst in jouw eigen realiteit, en pas dan zullen jullie leiders zien welke steun jullie nodig zullen hebben als steun voor dit proces. Dát zijn de potentiëlen en de richting waarin de mensheid op dit moment reist.

Een overzicht.

Doordat jullie allen je evolutionaire structuur veranderen, zullen jullie ook dieper in datgene treden van wat jullie hier kwamen doen, en daarmee zul je de collectieve vibraties van de mensheid op alle niveau’s verhogen. Dát is wat er op dit moment plaatsvindt. Wij zien tijden dat je zult huilen omdat je alleen zult zijn en verlangt naar je zielefamilie. Dat er maar weinigen zullen zijn, die je begrijpen en je kunnen bekrachtigen. We zien tijden aankomen, waarbij jullie denken dat je niets uit kunt brengen, over wat je hier precies voor belangrijk werk kwam uitvoeren.

Speel het spel van licht en donker intens. Gebruik niet een van beiden, anders speel je het spel maar half.
Speel het spel van licht en donker intens. Gebruik niet een van beiden, anders speel je het spel maar half.

Maar je kunt niet meer geraakt worden op de manieren dat je dacht dat dat kon. Het is alsof je de tuin in wordt gestuurd van de Aarde om te spelen. En daar ligt ook speelgoed waar je je pijn aan kunt doen, maar je wordt helemaal niet beperkt door het spelen met dit speelgoed. Je vindt jezelf. Jij gaat spelen. Jij vindt het licht. Jij vindt jouw Donker.

Jij vindt een mix van een geest die menselijk is. Dát is het belangrijkste deel van het volgende hoofdstuk van je werk; volledig geaard zijn in jouw fysieke lichaam, betekent dat jouw geest volledig is verankerd in jouw fysieke lichaam. Dat is moeilijk voor jullie, gewoon omdat jullie niet zo zijn geboren.

Maar de realiteit is dat jullie nooit zijn geboren.. Je bent simpel van de ene energie naar de andere geevolueerd en je hebt een andere vorm aangenomen, omdat je, juist door deze evolutie, een nieuwe vorm krijgt, wanneer je de andere verlaat. En bestaat helemaal geen tijd en ‘de andere kant van het gordijn’. Deze illusie van tijd bestaat alleen hier, en daarmee is het mogelijk voor je om veel paden te weven in je leven als en ziel die doet alsof hij een mens is.

Onze enige zorg is dat jouw geloof en jouw oordeel je zal vertellen dat er iets verkeerd is, waardoor je een polariteitslabel plakt op wat goed is en wat fout is. Maar je kunt helemaal niet vallen, zelfs als je het zou proberen! Wij zouden het heel erg op prijs stellen, wanneer jullie nou eens zouden stoppen met dit toch heel erg hard te proberen!

Vrolijkheid zal je altijd terugbrengen naar je centrum. Het is de taal van de engelen. Dit is de manier waarop we tegen je spreken, door jouw eigen hart. Denk aan ons wanneer je het Donker ziet. Glimlach en schater. Spring er gewoon midden-in, omdat het een kans is voor het Licht.

Je komt hier om je leven op een dusdanige manier te veranderen, zodat je je weer zult herinneren wie je bent. We hebben gewoon geen woorden of energie beschikbaar, die kan onthullen hoeveel het voor ons betekent dat jij daar zit en luistert. Dat is nog nooit eerder voorgekomen. Jullie zijn de bekrachtigde mensen die voorwaarts gaan en wij eren jullie meer als jullie ooit zullen weten. Wees daar trots op. Jullie zijn de verkozenen. Jullie hebben ervoor gekozen om te doen alsof je mens bent. Geniet van deze rit.

Het is met de grootste eer dat we afscheid van jullie nemen met deze simpele 3 geheugensteuntjes: Behandel elkaar met het grootste respect. Koester elkaar bij elke gelegenheid die zich voordoet en speel fijn met elkaar.

Door “the Group,” zoals doorgegeven door Steve Rother
© 2006. Steve Rother.

Deze informatie mag vrijelijk worden verspreid, in delen of geheel, mits deze vermelding wordt overgenomen. Het materiaal mag worden gebruikt, onder voorwaarde dat alle rechten, inclusief het copyright van het vertaalde materiaal, bij de copyright holder blijven. Verdere informatie over de Groep vind je op http://www.Lightworker.com.

Advertentie

ON NL Banner

85 gedachten over “Ben jij bang voor het donker?

 1. Humor is inderdaad de beste heelmeester. Maar omdat manifestatie berust op dualisme is het tevens illusionair te noemen.

  Vormverandering (de eeuwigdurende cyclus van wedergeboorte en sterven), de onmiskenbare aspecten van tijd die een tijdelijke manifestatie nodig heeft om zichzelf tot uitdrukking te brengen. (of het nu een atoom, mens of heelal betreft) Begrenzing ervaren binnen DAT wat onbegrenst ís, zou je de derde illusie van manifestatie kunnen noemen. Want de voor ons onbevatbare tijdperken van de vorming alsmede de ontbinding van de uiterlijke als de innerlijke werelden van bestaan, is slechts een flikkering voor DAT wat eeuwig is.

  Binnen de illusie van het dualisme neemt de donkere zijde van de natuur haar rechtmatige plek in. Werelden worden vernietigd zodat andere werelden worden geboren. In feite is goed en kwaad neutraal, maar omdat we deelnemers zijn op dit illusionaire scherm van bestaan ervaren we dit natuurlijk anders.

  Het werkelijke kwaad is tégen de wetten van de natuur ingaan. Bewust als onbewust weven we ons eigen karmische lot waarin goed als kwaad gevólgen zijn van onze eerdere daden. In vorige levens als mens, maar ook binnen de andere gebieden van bestaan. Want de mens van nú is slechts van tijdelijke aard en een meervoud, zoals dit voor elke manifestatie geldt.

  Dus treur niet wanneer het een keer misgaat. We maken allemaal fouten. Zelfs de natuur is onvolmaakt, maar volgt hetzelfde pad van groei om te kunnen streven naar de top van haar kunnen en haar manifestatie als gehéél in al haar pracht te volbrengen. Daarna gaat het op in DAT, wat voorbij het tijdelijke en het vergankelijke ligt. Voorbij de illusie.

 2. Franciscus het klinkt of jij wel volmaakt bent in alles.

  ” Het is met de grootste eer dat we afscheid van jullie nemen met deze simpele 3 geheugensteuntjes: Behandel elkaar met het grootste respect. Koester elkaar bij elke gelegenheid die zich voordoet en speel fijn met elkaar.”

  Dit gene is het feit waar jij je in je geheel niet aan mee doet, je velt liever iedereen in een discussie waar je zelf te veel in door draaft.

  Kijk ook eens naar die ander die een heel ander voorstellings vermogen dan jij hebt, niet alles draait enkel om jou en je persoonlijke zienswijze.

 3. @paul, het valt mij op dat je het steeds op het persoontje gooit. Sorrie, ik doe daar niet aan mee. Ik vind het nogal onvolwassen, dus blijf svp. bij de inhoud. Lees en luister eens goed wat een ander te melden heeft. Ook al strookt het niet altijd met jouw eigen opvattingen.

  @kees, de natuur is allesbehalve volmaakt, al zijn haar wetten eenduidig te noemen. Hermes Trisgemistus sprak de beroemde woorden, ‘zo boven-zo beneden’. (de natuur herhaalt zichzelf in al haar fascetten) Maar als we dit heelal inkijken met onze vernufte telescopen, zien we allesbehalve een strak geordend universum, maar juist een chaos tussen de titanen van sterrenclusters. Ook het heelal ‘perfectioneert’ zichzelf en is daarom onvolmaakt te noemen. De mens als microkosmos is idem onvolmaakt omdat het groeit en leert. (uiterlijk als innerlijk)

  Met DAT (of de Sanskrietvariant TAT) bedoel ik het onderscheid tussen het tijdelijke en het eeuwige. Hoeveel miljarden jaren een heelal ook bestaat, binnen de eeuwigheid is zijn bestaansrecht slechts een onopmerkzame flikkering. Het is een vorm van beeldspraak die vooral in het Oosten wordt gehanteert.

 4. Ben ik bang voor het donker?
  Ooit wel, toen ik nog een klein meisje was. Dan moest het licht aanblijven anders kon ik niet slapen.
  Nu ben ik volwassen en heb ervaren dat het niet het donker is waar ik bang voor ben maar het niet weten.
  Er gebeuren dingen op de ondergrond. Je voelt dat er iets mis is maar je kunt je vinger er niet opleggen. Het onheimische gevoel. Je weet niet wie je vijand is, je weet niet wat wel en niet waar is, je tast in het duister.
  Dan wordt je bewuster en je voelt dat als je je bewustzijn richt op dat wat in het duister leeft en zijn werk doet meestal de onverwerkte gevoelens en ervaringen zijn die hun eigen leven zijn gaan leiden. Dan merk je dat wanneer je je licht daarop laat vallen en deze aspecten recht in het gezicht kijkt ze aandacht nodig hebben. Wanneer je ze die geeft dan kun je ze bevrijden uit hun gevangenis. Dat doe je eerst bij jezelf en daarna richt je je licht op de buitenwereld en doet precies hetzelfde.
  Nee, ik ben niet meer bang voor het duister nu ik weet dat ik de schaduw kan omarmen en ermee dansen zoals de indianen zeggen.
  Je huis (lichaam) wordt verlicht en
  wanneer je echt thuis (in je lichaam) bent dan zie je wat er op je af komt. Dat betekent niet dat ik geen angst meer ken, maar dat ik er beter mee kan omgaan.
  Angst is niet altijd een goede raadgever, soms weerhoudt je het er ook van om domme dingen te doen.
  Hoe dichter bij de kern hoe eenvoudiger alles wordt.
  Dit is mijn ervaring met angst in mijn leven.

 5. @ franciscus001

  Kijk eerst eens naar je zelf als je over onvalwassen gaat spreken, je gedrag is niet hoger dan een kleuter die alles steeds ontkent, je gaat zelf niet met respect om van dat van een ander en of de inhoud van het artikel, je bent helemaal OFF-Topic hier bezig met je TAT, welke niks te maken heeft met het artikel, dus stop maar eens met trollen, we hebben aan Gait al genoeg…

  Vroeger:

  Tat (tad): (dat, dit, deze wereld, brahma, daar, dan). Term gebruikt om de werkelijkheid aan te duiden van en het offer voor Vishnu, God of de geest van de Absolute Waarheid.

  – Voor hen die uitzien naar bevrijding, gebruikt men deze term als men niet op de resultaten van de opoffering uit is met de verschillende aktiviteiten van liefdadigheid en boete.

  – Beroemde mantra’s met Tat: ‘Om Tat Sat’, ‘Wij offeren voor de Absolute Waarheid’; ‘Tat Tvam Asi’, ‘Dat Zijt Gij’.

  Tat. (Sanskriet). Een onzijdig voornaamwoord dat vaak als een zelfstandig naamwoord wordt gebruikt met de betekenis van DAT. Met dit woord beschreven de Vedische Wijzen en de schrijvers van de oude geschriften van India het Onuitsprekelijk Beginsel, waaraan alles in één kosmisch heelal ontsprong, en zij stelden het tegenover het voornaamwoord IDAM – dat DIT betekent – en het geopenbaarde heelal aanduidt.

  Nu:

  “De Thematische Apperceptietest (TAT) is een projectieve test die gebruikt wordt in de psychologie om te kijken of bij een individu bepaalde cognitieve functies als fantasie en inlevingsvermogen behoorlijk tot ontwikkeling zijn gekomen.”

 6. @ franciscus001 @ de rest

  2de aanvulling, ‘all about’ het trol gedrag van Franciscus001 hier, wil ik even wat onpersoonlijks los laten, even terug kruipen in het EGO en mijn duistere kant, mijn nederige excuus hier voor want ik wil even een citaat van een ander forum toe lichten waarop onze vriend graag zijn verhaal uit een zet over ons bezoekers en wat ons denken, meemaken en voelen hier is.

  Franciscus001 op opinieland:

  “Voor mezelf vind ik het gewoon leuk om te discusseren over bepaalde onderwerpen. Dit doe je al met familie als vrienden, op het werk, in de kroeg en ik bezie forums als een aanvulling hierop.

  Forums fungeren echter het duidelijkst als een spiegel naar jezelf toe. Mensen rondom je heen zullen toch moeilijker datgene tegen jou uitspreken wat ze feitelijk over jou denken. Op een forum ligt die grens veel lager. Ook datgene wat je eerder hebt opgeschreven blijft staan. Indien ik in het dagelijkse leven over een onderwerp een betoog op hou, weet ik natuurlijk daarna niet meer precies wat ik hierover heb gezegd. Op een forum is dit anders. Vaak is dit leuk, want soms zie je letterlijk iemand veranderen met diens opvattingen. Of iemand blijft juist volledig stil staan binnen eigen uitspraken.

  Overigens zie ik debatteren op een forum ook wel als een soort van spel. Op dit forum gedraag ik me nog wel, maar op een ander forum gebruik ik dit spel-element meer binnen een discussievorming. Wel meestal met mensen die ik al langer ken op een forum. Natuurlijk gebeurt dit ook wederzijds. Spelen met woorden, uitdrukkingen en/of zinsbouw om een tegenreactie uit te lokken. (maar natuurlijk wel binnen een normale fatsoensnorm)”

  http://forum.opinieland.nl/topic.asp?TOPIC_ID=5947

  Alleen met mij spel je geen spelletjes, dan heb je de verkeerde voor je neus…

 7. Bang in het donker, ik was vroeger als meisje net als Riet wél bang in het donker, Nu niet meer, toch vind ik het in sommige situaties niet altijd prettig

  @ riet mooi stukje omschreven

 8. @Paul: arme jongen, wie zegt dat ik een spelletje met jou speel?

  Ik geef gewoon eerlijk mijn mening over de verschillende vormen van discussievoering. (en gewoon onder eenzelfde naam)Opinielandforum wordt vooral bezocht door oudere deelnemers en waar het ‘competitiegevoel’ veel minder ligt. Zit ik op een politiek forum dan ligt mijn woordgebruik en het tempo waarin dit gebeurd veel hoger. Dat is de kunst van het forum-format. Zoals ik het hier ook al een keer eerder verwoorde, een forum is een prachtig staaltje psychologie.

  Dit forum (een actief forum, leuk overigens) is veelal gericht op complotten en verschillende vormen van spiritualiteitsbeleving. (met een flink new-age suisje erover heen gegoten) Het biedt mogelijkheden voor discussie en het plaatsen van persoonlijke visies. Je zult dan een middenweg moeten vinden tussen enerzijds een eigen opvatting of het meegaan binnen andermans opvattingen waar je zelf niet in gelooft. maar zodra je het persoonlijke element eruit laat, krijg je mijnsinziens de mooiste discussies. Betrek je het persoonlijke van jezelf (of van een ander) binnen elkaars opvattingen, dan wordt het onderwerp ondergesneeuwd.

  Het feit Paul, dat je al die moeite doet om mijn naam op een ander forum te traceren (en diens uitspraken onder een ander onderwerp) geeft eigenlijk al aan dat je jezelf gemakkelijk laat manipuleren. Maar helaas dat doe je toch écht zelf. Geeft niets hoor Paul, we zijn hier allemaal om te leren. Leer dus eens los te laten, niet zo snel jaloers worden en laat iedereen gewoon in zijn/haar waarde. Voelt een stuk prettiger…

 9. Het is niet moeilijk om in dit heden ten dage jezelf de antwoorden te geven voor de vele vragen.

  dualiteiten kan men meer beleven dan ooit te voren, door donker en licht geweven.

  de mens en zijn bestemming, de bestemming wacht op haar mens.

  Moeder natuur zij die altijd is, vader kosmos die altijd zal zijn

  Vele momenten van geluk meer momenten van onbegrip, momenten van pijn.

  Dit alles schijnt te horen bij het menszijn.

  Waar we op af stevenen en zodra zullen zijn, het is een ieders zijn eigen keuze dat is toch juist fijn?

  wees dankbaar voor je wezen, wees dankbaar voor je zijn, ooit zullen we het begrijpen aan de andere kant van de lijn.

  Blijf daarom kalm, rustiek en vol begrip, laat gaan je verstand want het brengt je regelmatig in een dip.

  Tracht te leven vanuit je natuur, kom toch in verbinding met je ziel, want een ieder die hier is of is geweest had of heeft dezelfde deal!

  blijven leren,leren begrijpen en hou een open mind, want ooit zullen we beseffen, we’re all the same and yet one of a kind…

  MvdG GalliLéon

 10. Wie is hier nu jaloers franciscus001? bekijk jezelf eens in de spiegel, wat je over een ander zeg, denkt of beweert ben je vaak zelf, dus wie is degene die er jaloers is…???

 11. Zeg maar ‘U’ tegen mij,.

  Leren is om elkaar te begeren.

  Jaloers op jou, hahaha laat me niet lachen.

  Los laten ? heb ik je dan ooit eens vast gepakt ?

  Ja eerde-waarde zo lang je zelf het spel hier manipuleert kan ik er geen waarde van eerlijkheid aan vast kleven, het op verkeerde voet zetten, wat heel prettig zou zijn als je wat minder de boventoon zou voeren en eens wat meer naar de ander zou gaan luisteren.

  Einde discussie…

 12. hahahahahaha LOL Paul…jij bent de laatste die jaloers is…inderdaad loslaten en is het dus vaak de ander die het niet kan hebben dat jij zover mogelijke meer kennis in je hebt juist jaloers op jou, dat is het toppunt van spiegelen

 13. Volgens mij post eenzelfde persoon met verschillende namen. (Moos/Paul misschien?) Niet verder vertellen, hoor….

  Maak geen obsessie van een fictief internetpersonage Paul/Moos. (gezien jouw overvriendelijke reacties)Ik beoordeel in ieder geval niet achter een beeldscherm hoe ver iemand met zijn leven staat en ik vind dat ook niet nodig. Anoniem maakt immers onbemind. Nu terug naar het onderwerp. (want daar zitten we hiervoor)

  @Gallileon: inderdaad leven en laten leven. Zonder verdriet kennen we geen vreugde en zonder smart geen blijdschap. Volg het pad van wat jouw eigen geweten voorschrijft en volg daarmee de wetten die de natuur jou tevens aanreiken. Verzetten we ons daar tegen, dan creëren we voor onszelf ongemak
  en voelen we tijdelijk ongelukkig. Soms is dit even nodig om tot ruimere en diepere inzichten te komen. Dus het lijden heeft binnen een grotere context een bedoeling. Het zijn richtwijzers op het eigen te volgen pad.

 14. Ook ik was als kind bang in het donker, maar het licht aanlaten hielp maar ten dele, de angst gevoelens bleven. Totdat ik hoorde dat het statistisch niet erg waarschijnlijk dat er uitgerekend vandaag een monster onder het bed was.
  Verstand overwon gevoel maar eigenlijk was dat juist niet goed, de angst was niet overwonnen maar verstomd. Confrontatie is de beste remedie, neem angst serieus en confronteer hem serieus…

  Maar de discussie lezend moet ik bekennen dat een gezonde gevoel voor humor ook veel goed doet… op de een of ander manier schiet steeds de hilarischs scene in Kentucky Fried Movie me te binnen…

  Him: What are you saying?
  Her: Leave her… come back to Montana with me.
  Him: I could no sooner run away from her than myself.
  Her: I’m not asking you to run, I’m asking you to face reality!
  Him: Whose reality, yours or mine?
  Her: My reality AND yours, that’s whose!
  Him: What are you saying?
  Her: Leave her! Come back to Montana with me!
  Him: I could no sooner run away from her than myself!
  Her: I’m not asking you to run, I’m asking you to face reality!
  Him: Whose reality, yours or mine?
  Her: My reality AND yours, that’s whose!
  Him: What are you saying?

  Bedankt paul!

 15. Alles wat je hier op dreunt ben je helaas zelf waarde franciscus001, we praten voluit uit over de zwarte kant die iedereen heeft en dat is de keerzijde van dit onderwerp, alleen jou inzicht is kort van inzicht want moos is iemand anders dan ik zelf ben.
  Niet gaan lopen gissen naar zaken, je bent niet de eerste die probeert iets te zijn van uit zijn duistere kant, of moeten we voortaan iemand toevoegen met een witte bord ?
  Bang zijn in het donker past inderdaad heel goed bij je, ik ben in het donker nu, maar kan heel goed ook in het licht zijn en als het moet allebei met elke tussen kleur.

 16. in het donker zitten of zijn is vaak ook een duistere kant van de mens…

  @ franciscus001 Paul/Moos zoals jij denkt te beweren één dezelfde persoon is zijn jou woorden en trek je gelijk een conclusie, terwijl dat werkelijk niet zo is…het is jouw oordeel. Ik vind het persoonlijk achterbaks om een artikel te schrijven 2x onder dezelfde naam en ik houd absoluut niet van oneerlijkheid. Ik ken Paul, maar hem ben ik niet. Hij kent mij maar ook hij is niet Moos, en durf ik mijn handen voor in het vuur te steken, beetje meer licht in de duisternis.

 17. Leuk artikel: vooral die (zal even qouten ) ”Je bent simpel van de ene energie naar de andere geevolueerd blablala” Unqoute.

  Een andere qoute die ikzelf vond was in een geweldige boek waarvan ik de naam even niet meer weet: ” Every man and every woman is a star” unqoute.
  What the heck is the difference between a star of energie?

  & leuk hoe men hier elkaar ”bijna” belachelijk aan het maken zijn, nou ik kan mijn lolletje ook weer nie op.
  Alsof kids van 12 weer hard aan het ruzieén zijn.
  Geweldig.

 18. @Franciscus

  Lijden heeft een bedoeling in een grotere kontext? Ben jij soms een katholieke aanhanger van zelfkastijding;-)? Lijden is het verwerken van menselijke pijnen, pijn in fysieke zin, pijn in geestelijke zin. het is zo dat er in het verleden vervelende elementen aan lijden zijn verbonden! Wij zijn als mens allang op een punt dat we collectief de dualiteit van lijden kunnen overwinnen/reeds hebben overwonnen maar nog niet hebben geimplementeerd in ons bestaan hier. we zijn als mens echt niet bang voor het donker, wij zijn bang om het licht te zijn! Omdat wij als mensen massa meer negatieve situaties hebben gecreert dan louter positief bijdragen aan het leven. Die energieeen zijn langzamerhand in balans aan het komen. Meer positiviteit word gebracht waardoor inzichten worden aangescherpt en bewustzijn kans krijgt tot grootse ontwikkeling.negatief geladen dualiteiten worden begrepen en geimplementeerd. We worden wijzer als mens! lijden is zo 2008;-) leiden van jezelf is the key in deze overlappingsfase naar een nieuw fundament binnen onze belevingswereld.

  mvdG galliLéon

 19. Steve Rother was een gewone aannemer met een eigen bedrijf. Zijn vrouw Barbara hield zich meer bezig met het spirituele. Totdat hij op oudejaarsavond met haar meeging naar een meeting op het strand,daar overkwam hem iets raars. Er ging een fakkel rond in de cirkelen Iedereen moest als hij de fakkel kreeg een wens/doel voor zichzelf uitspreken voor het nieuwe jaar,Steve vond dit nogal moeilijk maar toen het zijn beurt was stak hij de fakkel in de lucht en hoorde hij zichzelf zeggen,mijn doel is om een lichtwerker te zijn! Daarna hoorde hij over zijn schouder een schaterend gelach!(de group) Zijn leven is daarna nooit meer hetzelfde geweest.
  Steve is een communicatiekanaal voor de engelen,zij noemen hem the keeper. Steve weet dat hij een lid is van de group maar hier op aarde is om de vele informatie door te geven.
  Voor mij zijn de boeken en channels van Steve en the group een bron van wijsheid. Er is alleen wel iets dat bij mij wringt en dat is dat het kwaad zo afgevlakt wordt ,duister is de afwezigheid van licht .Ik ben van mening dat als je je niet bewust genoeg bent van het kwaad,het kwaad je nog steeds overvalt. Aardedonker is echt donker en dan moet je niet aankomen met één breaklightje.
  Espavo.

 20. @Lianne het word hier op aarde al miljoenen jaren elk etmaal donker en licht. Zou Steve Rother met zijn zin duister is alleen de afwezigheid van licht, niet eerder bedoelen, het duister in de mens zelf?datgene waar we angstig voor zijn om mee in verbinding te komen? dat is namelijk een onbekend en donker terrein voor ons? de duistere kant van het leven….Ik denk wel dat als we als individueel mens hier leren en begrijpen dat jezelf in die donkere contreien brengen met een open en solide geest zal zorgdragen voor een maximale manifestatie van die mens!? Je ervaart nu regelmatig jonge mensen eind 20 begin 30 die na een verlengd adoloscenten leven ineens in een “diep gat vallen”en ontzettend deppressief raken en ongelukkig omdat ze in een stilte komen die ze nimmer hebben begrepen of nimmer van hebben kunnen leren! Sta je jezelf toe in die stilte te gaan staan, dan legt zich vanzelf allerlei nieuwe momenten van inzicht voor! maar dat is mijn persoonlijke ervaring en blijkbaar die van vele als ik de vele ervaringen van andere naasten lees of bespreek! ga maar eens kletsen met iemand die onstabiel overkomt en zoekende is ( gezichten spreken meestal boekdelen…) je zal merken dat als je iemand tracht te onderleggen van mogelijkheden om zichzelf verder te ontplooien, hij/zij deze meestal voor t eerst hoort of nog nooit heeft toegepast! Gaan mensen zich meer bezig houden met zichzelf te ontwikkelen op een een onbekend/spiritueel/geestelijk vlak, worden zij gaandeweg stabieler en duidelijker in communicatie, meer helder in gedachte en uitspraken. Het is soms bizar hoe moeilijk wij mensen het onszelf maken door wat we van binnen voelen en denken niet fysiek tot uiting brengen! dat is onze conditionering/opvoeding/verwesterlijkt rationeel denken.

  mvdg GalliLéon

 21. @Galliléon
  het duister,het kwaad zit OOK wel degelijk in jezelf,dat zie je in de hele wereld omdat het duister op het moment overheerst! het geheim zit ‘m in de balans. Maar als je het contragewicht niet weet!
  Wat ik wil zeggen is dat het kwaad onderschat wordt
  Je moet het recht in de ogen aankijken,je hoeft de strijd niet aan tegaan,maar niet je ogen neerslaan. Als je het onderschat,sla je van angst vanzelf je ogen neer.

 22. je zegt t al zelf, duister zit in onszelf, daarom heeft het bestaansrecht. WIJ mensen kiezen zelf bewust en onbeweust om een duister/negatief aspect van de dualiteit te ervaren! Omdat angsten in ons dragen/hebben om het licht te zijn, of het gemak van de illusie en deze te dienen….je zal merken dat wanneer je jou focus legt op het ervaren van je werkelijke zelf, het vinden en begrijpen van waarheden in het leven er heel veel indrukwekkende situaties ontstaan! Ik had voorheen/vroeger veel minder besef van “simpele” doch uitzonderlijke dingen! Het herbeleven van eenzelfde situatie maar met een ander focus brengt vaak een inzicht die er voor nimmer tot stand kon komen! dan worden situaties waarin je fysiek niets tastbaars in de omgeving hebt maar wel de aanwezigheid er van ervaart, brengt mogelijkheid tot communicatie, angst brengt barriere en brengt niets! dus hoe negatief geladen en koud de energieen in de omgeving zijn of hoe positief en warm ze aanvoelen/overkomen of worden ervaren JIJ bepaald en mag er van leren ZIJ waren er al voor bestemd te zijn! Sta in je eigen kracht geleid door jezelf, maak gebruik van al om ons heen dan kan je werkelijk uitdragen wat je van binnen uit het liefst wilt manifesteren.

  mvdg GalliLéon

 23. Eenheid is donker + licht. Het verhaal hierboven geeft het aan. Omarm het beiden en KIES voor Eenheid.

  Overigens, over dualiteit gesproken, er zijn hier 2 Gait-en al een hele tijd aan het werk..! Dat we het weten. 2 verschillende e-mailadressen en 2 verschillende referenties als site (die je niet hoeft op te geven natuurlijk!)

 24. @lianne: Steve Rother focussed op ‘lichte’ boodschappen. (hoeft ie ook niet zo zwaar te tillen * hoor ik*, hahahahaha)
  Dat wil natuurlijk niet zeggen dattie het donker verdonkeremaand.. hahahaa..
  (Sorry hoor, ik ben even mezelf)

 25. @ guido
  er is maar 1 Gait
  tis niet anders mien jong
  en ik maak zet verschillende links bij website puur voor de lol

  en tegenwoordig vul ik mijn mail adres in. en dat is de laatste week steeds de zelfde, vroeger was hij nvt@nvt.nl nu is gaitonb……
  en werkt hij ook nog heb zondag de eerste wanttoknow mailing gekregen !!
  leuk man

  er is trouwens wel iemand geweest die onder mijn naam misselijke berichtjes plaatste richting Tessa bv dat vond ik niet fair

  maar onthoud er is maar een echte gait.

 26. @GalliLeon:

  Duisternis hoort onlosmakelijk bij het licht. Dat is heus geen katholieke zelfkasttijding. Degene die zijn eigen duisternis ontloopt, ontloopt een deel van zichzelf. Je kunt beide niet scheiden, dat is het ontkennen van een deel van jezelf.

  Ik hang meer de boeddhistische variant aan dat de mens zélf zijn eigen lijden veroorzaakt. (in dit of binnen vorige levens) Logischerwijs geloof ik in reïncarnatie omdat één mensenleven geen antwoord geeft op de vraag wat de zin is van het menselijke lijden. Indien je als goed persoon hebt geleeft en krijgt vervolgens kanker of je kind verongelukt zit daar voor de meesten geen logica in. Binnen meerdere levens (en waar de dood juist geen definitieve betekenis kent) bestaat het lijden binnen een andere verhouding en kent het een doel.

  Daarmee schrijf ik overigens niet op dat je het lijden bewust moet opzoeken, maar dat je het lijden moet nemen zoals het is. Negeer het of ‘ziek’ het uit, zodat het geen invloed van betekenis meer heeft binnen een volgend bestaan. Zoek de schuld van het lijden niet slechts bij een ander. Wat een ander jou nu aandoet, kan een direct karmisch gevolg zijn van wat jij een ander hebt aangedaan binnen een vorig leven. Indien de dood geen definitieve betekenis meer kent, maar slechts als een cyclische overgang betekenis krijgt, wordt een opgedane ziekte (of andersoortig lijden) juist een diepe spirituele gebeurtenis. Deze gedachte kan troost bieden in zeer moeilijke tijden. Maar indien we het vluchten of vechten tegen onze eigen duistere kant leren los te laten.

 27. @Franciscus

  poeeeeh je neemt em erg zwaar…van die kastijding was een grappie gappie! Ik ken je verder niet maar ik denk niet dat je helemaal begrijpt wat het verschil is tussen een mens die lichamelijk ernstig ziek is en een karmisch gevolg! die verbinding die je legt is met geen enkele logica als juist te bestempelen! de enige spirituele gebeurtenis die aan bepaalde overwinningen van ziektes gaat is het “Overwinnen van de fysieke dood voor even” als je namelijk een aantal mensen zou hebben gesproken en hebben ondervraagd hoe zij denken en voelen en voelden voor tijdens en na dan zal jouw conclusie heel anders zijn. Het is onzin dat je in dit leven ziek word omdat de karma van een vorig leven om de hoek komt kijken. geloof mij het gros nee het meerendeel van de aanwezige ziektes op aarde NU waar mensen met regelmaat aan sterven of blijvend invaliditeit van ondervinden is op hele andere waarden gebasseerd echt niet op jouw gedachtengang van levenscycli hoor. En Helemaal de ziektes als kanker en aids man waar heb je t over…

  MvdG GalliLéon

 28. btw: Maar indien we het vluchten of vechten tegen onze eigen duistere kant leren los te laten.

  we hebben het hier over het integreren van je schaduwkant en jij hebt t over er voor vluchten en het los te laten??? A je donkere kant zit in jezelf dus er voor vluchten word moeilijk en B nogmaals het is integreren van je 2 kanten niet loslaten want dan mis je toch juist een deel en ben je geen eenheid als mens….sta je ook niet open voor nieuwe inzichten en verval je in lagere energie! Lekker tegenstrijdig dus ook…

  mvdg GalliLéon

 29. Nee, ik schreef op dat het vechten óf vluchten van je duistere kanten nergens toe leidt. Het is wel de meest gehanteerde methode waardoor mijnsinziens de mens zijn eigen lijden in stand houdt.

  Vanuit mijn geloofsbeleving bestaat er geen scheiding tussen karma en ziek worden. (al moet je dit niet zien alszijnde een straf en/of beloning) Ik besef echter dat mijn geloof in meerdere levens een persoonlijke opvatting is en waar een ander niet in hoeft te geloven.

  Ik redeneer vanuit mijn logica. Indien men zoekt naar antwoorden voor het menselijk lijden vinden we dit niet binnen één mensenleven. Want waarom wordt iemand in lijden geboren of sterft in lijden? Vanuit een zielloos determisme kun je zeggen, pech gehad. Maar dat maakt het leven wel érg zinloos en wreed. Persoonlijk geloof ik in een dieper doel, dat ons korte persoonlijke bestaan ontstijgt.

 30. Ommeunig gezellig wod’t zo! Joa, ‘k woon noe in Enschede, moar mien familie kump oet ’n Achterhook weg. Plat proaten heb ik neet met ’n papleppel innegott’n krêgen, dus ik moak d’r moar ’n mengelmoesje van. Mien mooder was bange dat wiele problemen zoll’n kriegen as wie geen ABN konn’.

 31. haha ja, daar heeft ze wel een beetje gelijk aan maar ik hou d’r wel van… ik ben volgens mij ook de enige plat proatende brit… dat ging vroeger zo “Woar bin ie d’r één va?”. “ikkuh, import”, “o da dag ik al wa, ach, kun ie ook niks an doan”.

 32. ach, kieg tog een dikke, da gelul over co2oetstoot, wie mot juust meer oetstoten.
  Elke boer kan oe vertellen dawwe nen nieuwe ijstiet kriege.
  Dat c02 zorgt davuur da die ozone minder wurd, en dan kan de zon better dur komme
  al die geleerden en slimme koppen oet ’t west’n zit d’r allemoal naast hur…

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.