Advertentie

Terug naar de eenvoud..


Hans Baars werkt sinds 2008 als coach en stelt daarnaast, sinds een paar jaar, energetische diagnoses met de Lecher Antenne. Veel klanten die bij hem komen willen graag ‘doorgemeten’ worden met deze antenne. Hoe dat werkt is vrij simpel: op een acupunctuurpunt op de handrug wordt achtereenvolgens het energieniveau, de chakra’s en de interne organen en systemen gemeten. Hieruit volgt een lijst met storingen, afwijkingen, sommige goed, sommigen net boven het normale, anderen weer ernstig(er). Bij orgaansystemen waar afwijkingen op worden aangetroffen gaat Hans dan verder zoeken en dieper doorvragen. Tot er tenslotte een sluitende diagnose te stellen valt.

hans baarsDit is een protocol dat is ontwikkeld samen met een klassiek homeopaat. In de praktijk betekent dit, dat vanuit zijn holistische visie, alle aspecten van het leven van zijn cliënt aan de orde komen. Er zal ook nooit ‘zomaar’ of uitsluitend een homeopathisch middel worden voorgeschreven. De klant krijgt een verslag van het gesprek en de meting, waarbij ook duidelijk is besproken wat deze mens, in zijn of haar leven dient aan te pakken, voordat volledige genezing kan plaatsvinden.

Sinds 2013 geeft Hans Baars een drietal lezingen, te weten ‘Uit-Straling’ over alle facetten van aardstralen, straling in huis, etc. Wat kun je ermee, maar vooral hoe kom je er vanaf..! De tweede lezing heet ‘Water, het bloed van de aarde’ en gaat over de hersenspinsels van een drietal illustere heren, Viktor Schauberger, Fereydoon Batmanghelidj en Masaru Emoto. De derde lezing heet ‘Van zelfbewustzijn naar zelfgenezing’ en daar is het onderstaande artikel ook op gebaseerd. We moeten eerst precies weten wie we zijn, voordat we onszelf kunnen genezen, want dat kunnen we! Deze lezingen zijn interactief en zeker geen monologen.

x

* * *

x

x

‘Terug naar de eenvoud’

x
2014 © Hans Baars

x

Het is er de juiste tijd voor, terug naar de eenvoud. Of dit nu op het gebied van gezondheidszorg is, of het gebruik van natuurlijke grondstoffen en voedingsmiddelen of weer terug naar het gevoel in plaats van de ratio en beslissingen nemen met het hoofd, het is tijd om terug te gaan naar de eenvoud. Hou het simpel. Dit stuk belicht de gezondheid. We maken het onszelf veel te moeilijk tegenwoordig. Of we gaan naar een arts voor een oplossing van ons probleem, of we zoeken binnen de alternatieve sector naar een remedie.
Maar we vergeten dat wij de enige zijn die het probleem op kunnen lossen. We moeten weer terug naar de eenvoud, naar onszelf. Wij zijn sterk genoeg om onze eigen problemen aan te pakken. Dat hoef je alleen maar te geloven. En er iets mee te doen. Want dat is het toverwoord. ‘DOEN’! We denken te veel, piekeren te veel en dromen te veel. We doen te weinig.

she-flows_madison-river-yellowstone-national-parkWaarom makkelijk doen als het moeilijk kan? Dat is althans mijn ervaring van de laatste paar jaar. En dat is het gevoel dat me bekruipt als ik mensen om me heen zie en spreek. Tegenwoordig hebben we steeds vaker het gevoel dat onze arts of specialist geen tijd meer heeft of geen passende behandeling voorschrijft en met mededelingen komt als “u zult ermee moeten leren leven”, “wij kunnen niets meer voor u doen” of “u moet dit u verdere leven lang slikken”. We worden als patiënt gelukkig steeds mondiger, waardoor de regulier werkende medici het moeilijk hebben.

Anderzijds kiezen veel mensen op dat moment voor een alternatieve methode of – en dat is een beter woord – voor een complementaire aanpak. Echter hoor je ook veel signalen uit de complementaire hoek dat de behandeling niet werkt. Dus daar zit je dan als patiënt. Want wat zou het toch mooi zijn, als regulier en complementair zouden samenwerken. Helaas gebeurt dat nog nauwelijks. Bedenk dan dat je een complementair hulpverlener kunt zoeken die de hele mens bekijkt, volgens de holistische visie. Deze man of vrouw bekijkt de mens vanuit gezondheid, welbevinden en mogelijkheden in plaats van ziekten, klachten en beperkingen.

Pilletjes en drankjes…?
Je leven dus niet bij een ander, maar hou het simpel, kijk naar jezelf. In die zelfde periode zag ik de film Patch Adams. Een verfilming van het waargebeurde verhaal over een deel van het leven van Patch Adams. Zijn filosofie is dat de gezondheid van de mens niet apart gezien kan worden van zijn familie, de gemeenschap en de wereld.

Dr. Patch Adams, tevreden met zijn werk EN geinponem eerste klas, aangenaam. (klik voor artikel)
Dr. Patch Adams, tevreden met zijn werk EN geinponem eerste klas, aangenaam. (klik voor artikel)

Hij schijnt nu weer bezig te zijn een nieuw ziekenhuis te stichten waar regulier en complementair hand in hand samengaan. De ultieme holistische visie. Organisaties als de Amerikaanse Clown Care Unit en de Nederlandse Cliniclowns zijn met zijn ideeën indachtig opgericht. Als je de complementaire geneeskunde een warm hart toe draagt, als klant of als hulpverlener, dan is dit absoluut een aanrader om uit de videotheek te halen en te gaan bekijken. En zo zijn er natuurlijk wel meer holistische methoden en technieken die we allemaal kunnen gebruiken en waar we als mens en als patiënt mee vooruit kunnen. Alleen is mijn gevoel dat we dat nog veel te weinig doen. Waarom is dat?

Laten we onszelf in eerste instantie gelukkig prijzen dat we in een land leven waar we zelf kunnen beslissen en dat we dus de keuzevrijheid hebben om naar een reguliere of complementaire genezer te gaan. Hoewel het tegenwoordig voor de complementair werkende hulpverlener steeds moeilijker wordt om iets te zeggen over gezondheid en het risico groot is voor kwakzalver uitgemaakt te worden, komen er wel steeds meer mensen bij deze groep voor hulp. Waarom? Heel simpel, men krijgt te vaak nul op het rekest. En dan is het heel logisch dat de tegenwoordig meer mondige patiënt zijn heil elders gaat zoeken. En feitelijk is dat een jammerlijke ontwikkeling.

Wat zou het toch mooi zijn als we samen zouden kunnen werken. Wat zou het toch mooi zijn als de huisarts een verwijskaart zou maken voor de homeopaat, de acupuncturist, de hypnotiseur, de magnetiseur of welke andere complementair werkende medemens dan ook. Dan zijn we als hulpverleners, artsen, genezers op de goede weg, want dan zijn we bezig met de genezing van de patiënt en daar draait het uiteindelijk toch allemaal om. En alleen daar om.

Maar terug naar de aanleiding. We weten allemaal met ons gezonde verstand dat veel middelen helaas slechts symptoombestrijding betekenen. Diep van binnen weten we dat wel. We weten heel goed dat een arts jouw probleem niet alleen kan oplossen met een pil, een zalf of een drankje. We weten dat we zelf ook iets moeten veranderen in ons leven om de kwaal weer te boven te komen. We gaan naar de dokter, vertellen onze klacht en we krijgen een middel mee wat de klacht onderdrukt, tijdelijk verlicht of ogenschijnlijk in eerste instantie oplost. Helaas is het maar al te vaak zo dat we terugkomen bij de arts omdat het middel niet helpt, de klacht terugkomt of – en dat gebeurt ook maar al te vaak – er een andere ergere aandoening de kop heeft opgestoken.

Dan krijgen we ander middel, een zwaarder middel of een doorverwijzing naar een specialist. De huisarts van tegenwoordig heeft geen tijd meer om een goed gesprek te voeren met u de patiënt. Hij heeft slechts kort de tijd om u te bekijken en beluisteren. Hij heeft helaas geen holistische kijk op de patiënt. Hij bekijkt niet alle omgevingsfactoren, werk- of thuissituatie, enz. Maar dit kunnen juist de belangrijkste factoren zijn voor het ontstaan of verergeren van uw aandoening. En het is vaak niet eens onwil, maar de medici van vandaag de dag zijn aan protocollen verbonden en worden veel te veel gestuurd en bestuurd door de zorgverzekeraars.

In deze nieuwe tijd van openheid komen er ook steeds meer berichten naar buiten van wetenschappers en zelfs van farmaceuten dat een groot deel van de reguliere middelen niet of nauwelijks werken. Alleen zie ik deze berichten nog nauwelijks in de main stream media helaas. Gelukkig zijn er momenteel al aardig wat therapeuten die een holistische visie op de patiënt hebben, want dat is wat wij nodig hebben. Wij hebben die aandacht als patiënt ook nodig, zeker in deze razendsnelle maatschappij waarin we allemaal sterk geconditioneerd meelopen, zoals het hoort, in de nimmer stoppende snelheid van het bestaan. En dan is het een verademing als er iemand tegenover je zit die alle facetten van jou de patiënt meeneemt in zijn of haar oordeel.

Huismeting met de Lecher-antenne
Huismeting met de Lecher-antenne

Een goede holistische zorgverlener zal altijd wijzen of de reguliere of complementaire mogelijkheden op het gebied van medicatie, maar zal ook wijzen op de zaken die de patiënt in zijn persoonlijke leven dient aan te pakken om het probleem of kwaal ook van de andere kant aan te vallen. Zelf werk ik als coach en ik stel energetische diagnoses met de Lecher Antenne. Veel klanten die bij mij komen willen graag gemeten worden met de antenne.

Hoe dat werkt, die antenne..?
Op een acupunctuurpunt op de handrug meet ik achtereenvolgens het energieniveau, de chakra’s en de interne organen en systemen. Hieruit volgt een lijst met afwijkingen, sommige goed, sommigen net boven het normale, sommige ernstig. Bij orgaansystemen waar afwijkingen op worden aangetroffen ga ik verder zoeken en dieper doorvragen. Tot er tenslotte een sluitende diagnose is. Dit is een protocol ontwikkeld samen met een klassiek homeopaat.

Daarbij hoort ook een gesprek wat meestal al grotendeels plaatsvindt tijdens de meting, waar er voldoende inzicht ontstaat over alle zaken die betrekking hebben op de klant. Hierdoor ontstaat een compleet beeld en wordt er niet alleen de diagnose meegedeeld, maar ook de psychologische factoren die van belang zijn om het probleem ook ‘tussen de oren’ op te lossen. Een diagnose bestaat nooit alleen maar uit dit of dat middel. Mochten er overigens middelen worden geadviseerd, dan zijn dit altijd homeopathische middelen, waarvan tevens direct de werking op de klant wordt uitgetest.

Ook hierin wordt er teruggegaan naar de eenvoud, naar de klant zelf. Want hij of zij is het zelf die het probleem moet oplossen. Vanzelfsprekend zal een holistisch hulpverlener dusdanige vragen stellen, dat het voor de klant zelf duidelijk wordt, wat er aangepakt moet worden en geen oplossingen aandragen. De filosofieën van Christiane Beerlandt, Louise Hay en Albert Jansen zijn enkele van de inspiratiebronnen en werkwijzen die in de praktijk gehanteerd worden. Wat je zaait zal je oogsten is daarbij het voornaamste motto.

forest-bathing-health-benefits no wi-fi better connectionHet is een holistische visie waarbij alle kanten belicht worden om tot een goed en compleet beeld van de klant te komen. Daarbij hoort dus niet alleen de meting, maar minstens zo belangrijk is het coaching gesprek. Daarom ook de titel van dit stuk, terug naar de eenvoud. Omdat we allemaal in deze razendsnelle maatschappij meedraaien, zijn we gauw geneigd te proberen alles en iedereen bij te houden.

Beter is om je eigen snelheid te bepalen, wat iemand anders ook zegt, hoe anders het misschien ook hoort in de ogen van de maatschappij. Doe rustig aan, doe wat je leuk vindt en denk aan jezelf. Niet vanuit egoïstisch oogpunt, maar vooral om jezelf niet te verliezen in de ratrace van vandaag.

We zijn het contact met de natuur, onszelf, ons eigen lijf al jaren geleden kwijt geraakt. Toen we geboren werden, hadden we nog dat pure, dat kunnen leven in het Hier en Nu, maar al vrij snel werden we geconditioneerd door school, omgeving, enzovoort. En veel mensen besteden de laatste jaren van hun leven weer aan het terugvinden van dat oergevoel van vroeger.

We zijn weer met veel mensen – gelukkig steeds meer – op zoek naar onszelf, naar het zelfbewustzijn. En voelen we daar ook maar een klein beetje van, dan zitten we ook op de goede weg naar zelfgenezing. Want als we onszelf beter begrijpen, kunnen we ook makkelijker en sneller onszelf (helpen) genezen. Meer informatie op http://www.hansbaars.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.