Advertentie

Alles loopt tegen..


x

Alles loopt tegen

januari 2012 © Paul de Blot – pauldeblot.nl

x

Professor Paul de Blot

Voortdurend worden we geconfronteerd met deprimerende voorspellingen dat de crisis erger wordt. Dat laat zich op alle gebieden voelen en we laten ons gemakkelijk meesleuren door de angst en wanhoop. We vergeten dat de crisis bij het leven hoort, want zonder crisis komt er geen vernieuwing. Wie zijn baan verliest komt inderdaad in een diepe crisis, maar vaak is het ook een kans om oog te hebben voor andere mogelijkheden.

Uiteindelijk gaat het om een crisis in vertrouwen. We hebben geen vertrouwen meer in de Euro, geen vertrouwen meer in de banken, geen vertrouwen meer in de politiek, geen vertrouwen meer in de leiding, maar vooral geen vertrouwen meer in elkaar en het ergste is dat we geen vertrouwen meer hebben in onszelf. We zijn ons niet bewust van onze eigen geestelijke krachten.

Een interessant voorbeeld hiervan is het verhaal van de Quakers, dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de Engelse industriële revolutie, die wordt gezien als de meest diepgaande gemeenschapshervorming uit de Engelse geschiedenis. Na een lange periode van politieke, sociale en religieuze onrust en verwarring, waarin niemand meer gezag had, kerkelijk noch burgerlijk, trad in 1650 de predikant George Fox aan in Noord Engeland met een eenvoudige maar fundamentele boodschap. We moeten met elkaar leren omgaan als vrienden.

De quakers stonden aan de basis van veel grote bedrijven, zoals Unilever.

Uit kracht van deze sterke spirituele overtuiging brengen zijn Quaker volgelingen hiermee een diepgaand proces van vernieuwing op gang. Hun principiële levensstijl van met elkaar omgaan als vrienden, is onmiddellijk herkenbaar voor de mensen. Hun oprechte streven naar eerlijkheid en gelijkheid tussen mensen, hun eenvoud en vredelievendheid, hun sterke onderlinge saamhorigheid en bijzondere zorg voor de vorming van hun jeugd, dit alles maakte diepe indruk en vond overal navolging.

Ondanks hun geringe aantal weten de Quakers vanuit spirituele kracht een belangrijke bijdrage te leveren aan het herstel van de crisis. De mensen kregen weer vertrouwen in elkaar. Dit had ook grote invloed op het bedrijfsleven en maatschappelijke vernieuwing. Grote bedrijven als de Lloyds en Unilever waren aanvankelijk Quakerorganisaties. Helaas ging door grootschaligheid hun kracht weer verloren. De relaties verzwakten en de kracht van het onderlinge vertrouwen verzwakte.

Wat vriendschap betekent kan ieder ervaren als je er open voor staat. Kortgeleden reed ik met zwaar onweer op een onverlichte weg en nam de bocht te scherp, waardoor ik me op een spits betonblok vastreed. Ik belde de ANWB op, die verwees me naar mijn verzekering, omdat dit niet tot hun taak hoorde. Ik voelde me hulpeloos verloren, toen tot mijn grote verbazing een jongeman op mijn ruit klopte en vroeg of hij me kon helpen. Hij haalde uit zijn auto wat gereedschap en hielp mijn auto opkrikken en wegtrekken, midden in de stortregen.

Ik had geen woorden genoeg om hem te bedanken, maar telkens als ik eraan terugdenk word ik er stil van met een diep gevoel van dankbaarheid en vriendschap. Ik heb er vertrouwen in dat er altijd vrienden zijn die me helpen als ik er open voor sta.

Hartelijke Groet,

Paul de Blot SJ

Hoogleraar Business Spiritualiteit

Nyenrode Business Universiteit

 

24 gedachten over “Alles loopt tegen..

 1. wie goed doet komt goed tegen. Ook in tijden van crisis. Want is het dan juist dat mensen elkaar moeten vertrouwen om uit die crisis te geraken. Niet alleen met gelijkgestemden maar juist met degenen waarmee je in relatie en communicatie juist (erg) moeilijk hebt. Want ook die situaties kun je spirtueel omhoog getild worden als je met goede intentie elkaar onder ogen durven te zien. Mijn spiritualiteit heeft geen van doen met het hogere of buitenaardse. Mijn bewustzijnsontwikkeling heeft rechtsstreeks te maken met aardse zaken als omgang en beleving met mens dier plant en omgeving. Het mooiste wat ik ervaar is dat planten in huiselijke omgeving beter groeien als ooit tevoren. En mens en dier beter op mijn aanwezigheid reageren en ik op hen. Je let niet meer op details maar meer in het geheel is meer dan de som der delen. Oplossingen komen aanwaaien als je ze nodig hebt niet complex maar simpel.

  1. @lezer, ga je eigen weg. Prachtig, ik herken het. Let op die kleine sleutels, dieren kunnen je soms zoveel vertellen zonder een woord uit te kramen. I love it.

   Het gaat qua spiritualiteit JUIST om de eenvoud. Geniet er van. Het leven is zo mooi.

  2. Dankjewel lezer, inhoud EN vorm..! In balans, één van beiden niet dominerend. én/én Martijn! Doe de vorm(kracht) niet té kort!!
   Tja, die kamerplanten, grappig, ik had het wel gemerkt, maar het is zo logisch dat het aan een beter contact ligt.

  3. @ Lezer….’juist met degenen waarmee je in relatie en communicatie juist (erg) moeilijk hebt’….dit klinkt mooi, maar moet wel van twee kanten komen…alleen als beiden openstaan kan iets veranderen….anders is het beter voor jezelf vrede te vinden.

  4. @Guido, hoe weet ik niet maar je hebt me enorm geholpen met dat en/en (vorm) kracht.
   Vroeger noemde ik het de kracht als alles goed ging, vanzelf ging, op het voetbalveld.
   Ik scoorde niet, het ging vanzelf. Stond vanzelf op de juiste plek.

   Dit was dus even PRECIES op maat, dank je vriend.

  5. Ik was maar wat eerder naar huis gegaan vanuit de verkoopruimte.
   Het ging zó goed, dat ik er helemaal eng van werd.

   Het was zo vreemd, iedereen was zo aardig ineens. Iedereen wou van alles kopen.
   Ik heb met iedereen gein zitten maken, het voelde niet als werk.

   Shit he, word ik gebeld om nog een duur meubel wat de uiterste prijs is, haha, ik kan niet meer stuk!

  6. Ik kan toch wel stuk. Was m’n dochter kwijt. Lekker spelen bij iemand anders en vervolgens zijn ze allebei weg. In een wijk vol drugs gebruikers en mafkezen.

   Ik ben geloof ik nog nooit zo boos en bang tegelijk geweest in m’n leven.
   Gelukkig vonden we ze na een kwartier zoeken…

   Moet er nog steeds van bijkomen.

  7. Nu snap ik ook dat het voor Maria veel moeilijker moet zijn geweest dan voor Jezus.
   Jezelf kwijtraken terwijl je weet dat je alleen een kleed afdoet of je kind kwijtraken als degene die hem op de wereld bracht. Dat is veel zwaarder…

   Daarom, Ave Maria: http://www.youtube.com/watch?v=sZoZwdesumY

 2. Geachte meneer de Blot,

  Met interesse heb ik uw verhaal gelezen.
  Ik heb een vraag voor u….
  Zou u hetzelfde gedaan hebben dan deze jonge man?
  Het is maar omdat ik denk dat in de ontmoeting met een andere mens, de mogelijkheid bestaat om zelf iets ervan te leren….

  1. Tja , na een week nog geen antwoord , lijkt er op dat hoogleraren zich iets te hoog voelen , slechts de vertrouwde eenzijdige informatiestroming . Gewoon slikken wat je voorgeschoteld krijgt , hun boeken kopen , naar hun lezingen gaan en voor de rest je muil houden .
   Zal ik het dan maar voor je antwoorden Monika ? Nee , waarschijnlijk niet . Het is aan het gewone volk om te laten zien dat ze nog iets voor hun medemens over heeft . Eenmaal beland in een belangrijke functie doe je zulke dingen niet meer , daar zijn ‘mannetjes’ voor die daar goed in zijn . Ik durf ook te wedden dat hij die man niet een briefje van 50 euro heeft toegeschoven , de verzekering keert dat namelijk niet terug uit .

 3. Zolang bijvoorbeeld Jan Kees de Jager blijft zeggen dat al het geld dat naar Griekenland gaat terugkomt en nog wel met rente en daarmee de Nederlandse bevolking als kleine kinderen beschouwd, zal het vertrouwen niet herstellen. Het begint bij eerlijkheid en transparantie…De basis voor het terugwinnen van vertrouwen…

  1. Dat geld overigens ook voor onszelf. De allerleerste stap is jezelf vertrouwen, jezelf een toffe peer vinden en leuk gezelschap om mee samen te zijn!

  2. Daarom ben ik ook bij tijd en wijle graag lekker alleen. Niemand anders dan ik om me heen. Mijn gedachten en bewegingen onbespied en zonder commentaar. Gewoon zijn en niks moeten. Ook niet van mezelf. Lekker naar de lucht zitten staren of met de neus in de wind op de zeedijk wandelen. ’s Nachts bij volle maan in dat maanlicht gaan zitten en sterren tellen. Dan voel ik me super en helemaal niet alleen. De wereld draait ook zonder mij door maar ik ben blij op de wereld te zijn. Jan Kees de Jager liegt tegen zichzelf en daar doet ie ook enkel zichzelf mee tekort. Wij beslissen toch ook zelf wat we (willen) geloven uiteindelijk?

  3. Voorlopig ben ik de geduldige blote onderdanige afwachtende smachtende femie fema hema geparfumeerde boekenbast van Eye speel met mij oh my oh my Patsy Ai Ai I in parkeerstand, Olie bij de glinsterende rivier de Bommel en het Oranje Eentjes Zeep Imperium..

   Soms zitten er nog hormonale opzwiepers in mijn systeem, volgens mij klop ik ze ook kunstmatig op, dat ik ze nog niet geheel kwijt wil, stel ik word gewoon gelukkig in mijn eentje, ok saai..

   Naah masta la vista baby, of hoe die Sun rainbow club waar schijnbaar Iedereen hierooh naadloos nadrukkelijk nasaal de basale zwaar basische codes van spreekt.
   See joe in da El Saint JOhn Lite Elite Club, alvast boeken voor volgend jaar.
   Die BNK wijven hebben geen idee wat het is om periodiek 27 keer per week op het biologisch klokkenspel van de orgel pijpen van onze lieve heer te moeten dansen en konten draaien.

   Erger nog, als ik het niet bij hou dooft mijn Saint Elmus fire verbinding met mijn inspiratoire engelen vitriooltje, even mijn pijpen van de tussen chakra’s met natuurlijk verzeepte gedeeltelijk verschraalde waterige olijf olie emulsies doorspoelen.

   Nu haar lover niet meer zo hard met haar mee tennist is duvelse rooie akela Michaela omgeturnd van een hete vamp opgerezen uit het dutchy strand zand naar een zorgelijk hoekerig houterig oud diplomatiek mannetje zag ik net op teevee…

   Als ik transhumanist zou zijn dan zou ik een Vrouw 2.0 ontwerpen die altijd Vrouw kan zijn..

   Weet je dat een beetje syndicated Radio Praat Café DJ uit Amerika maar zo even nonstop 5 uur kan kletsen?
   Zie ik een Nederlander nog niet doen.

   Transhumanism – Genetic Manipulation – Tom Horn + Steve Quayle
   http://www.youtube.com/watch?v=0q-SWhHk0Ic

   Het Gevecht om het Gouden Draken Imperium, de wereld Historie Herschreven, ik vind de stem van Benjamin zeer aangenaam om naar te luisteren, ik weet niet waarom, is het de toon of zijn Energie, sommige vrouwen gaan bij mij het ene oor in en het andere oor weer uit, vooral bij interviews vervelend.. In verband met het Artikel der Artikelen van David, heb jij deze al afgeluisterd Eye? Noord Korea is dusz een gecontroleerde schaduw dependance van de schaduw US. Precies wat ik al vermoedde..

   Ik kan deze aanraden, ondanks dat het geluid beperkt is tot 1 stereo kanaal.. Dit interview duurt ook een slordige 3 uur, al is het tweede gedeelte geloof ik de jank sessie bij Kerrie, die kennen we allemaal al toch?

   David Wilcock Benjamin Fulford Exposing the NWO Elite 9 11 Gold
   http://www.youtube.com/watch?v=l1BG1TPcrwo

   Absolutely Fabulous – Best Bits 1
   http://www.youtube.com/watch?v=tPD-MrMWYi4

   Quote:

   ” St. Elmusvuur is de populaire benaming voor ionenontladingen die vaak onder onweersbuien voorkomen. Elmusvuur is veel minder spectaculair en ook veel moeilijker te zien dan gewone bliksem. Het ziet eruit als een zwakke blauwe vlam of gloed die zich rond en bovenop scherpe punten bevindt, zoals hoogspanningsmasten, pinakels en schoorstenen op daken, en radiozendmasten. Tenzij het electrisch veld dat de ontlading veroorzaakt zeer sterk is, zijn deze ionenontladingen alleen ’s nachts te zien. Overdag kan het echter nog wel gehoord worden, als een gekraak of gesis. ”

   http://www.weerfotografie.nl/technieken.php?cat=bliksem&pagina=elmusvuur

  4. Voorlopig ben ik de geduldige blote onderdanige afwachtende smachtende femie fema hema geparfumeerde boekenbast van Eye speel met mij oh my oh my Patsy Ai Ai I in parkeerstand, Olie bij de glinsterende rivier de Bommel en het Oranje Eentjes Zeep Imperium..

   Soms zitten er nog hormonale opzwiepers in mijn systeem, volgens mij klop ik ze ook kunstmatig op, dat ik ze nog niet geheel kwijt wil, stel ik word gewoon gelukkig in mijn eentje, ok saai..

   Naah masta la vista baby, of hoe die Sun rainbow club waar schijnbaar Iedereen hierooh naadloos nadrukkelijk nasaal de basale zwaar basische codes van spreekt.
   See joe in da El Saint JOhn Lite Elite Club, alvast boeken voor volgend jaar.
   Die BNK wijven hebben geen idee wat het is om periodiek 27 keer per week op het biologisch klokkenspel van de orgel pijpen van onze lieve heer te moeten dansen en konten draaien.

   Erger nog, als ik het niet bij hou dooft mijn Saint Elmus fire verbinding met mijn inspiratoire engelen vitriooltje, even mijn pijpen van de tussen chakra’s met natuurlijk verzeepte gedeeltelijk verschraalde waterige olijf olie emulsies doorspoelen.

   Nu haar lover niet meer zo hard met haar mee tennist is duvelse rooie akela Michaela omgeturnd van een hete vamp opgerezen uit het dutchy strand zand naar een zorgelijk hoekerig houterig oud diplomatiek mannetje zag ik net op teevee…

   Als ik transhumanist zou zijn dan zou ik een Vrouw 2.0 ontwerpen die altijd Vrouw kan zijn..

   Weet je dat een beetje syndicated Radio Praat Café DJ uit Amerika maar zo even nonstop 5 uur kan kletsen?
   Zie ik een Nederlander nog niet doen.

   Transhumanism – Genetic Manipulation – Tom Horn + Steve Quayle
   http://www.youtube.com/watch?v=0q-SWhHk0Ic

   Het Gevecht om het Gouden Draken Imperium, de wereld Historie Herschreven, ik vind de stem van Benjamin zeer aangenaam om naar te luisteren, ik weet niet waarom, is het de toon of zijn Energie, sommige vrouwen gaan bij mij het ene oor in en het andere oor weer uit, vooral bij interviews vervelend.. In verband met het Artikel der Artikelen van David, heb jij deze al afgeluisterd Eye? Noord Korea is dusz een gecontroleerde schaduw dependance van de schaduw US. Precies wat ik al vermoedde..

   Ik kan deze aanraden, ondanks dat het geluid beperkt is tot 1 stereo kanaal.. Dit interview duurt ook een slordige 3 uur, al is het tweede gedeelte geloof ik de jank sessie bij Kerrie, die kennen we allemaal al toch?

   David Wilcock Benjamin Fulford Exposing the NWO Elite 9 11 Gold
   http://www.youtube.com/watch?v=l1BG1TPcrwo

   Absolutely Fabulous – Best Bits 1
   http://www.youtube.com/watch?v=tPD-MrMWYi4

  5. Mijn reactie staat in wacht weet niet zeker welke woorden ik moet uitgummen deze keer…

   Quote:

   ” St. Elmusvuur is de populaire benaming voor ionenontladingen die vaak onder onweersbuien voorkomen. Elmusvuur is veel minder spectaculair en ook veel moeilijker te zien dan gewone bliksem. Het ziet eruit als een zwakke blauwe vlam of gloed die zich rond en bovenop scherpe punten bevindt, zoals hoogspanningsmasten, pinakels en schoorstenen op daken, en radiozendmasten. Tenzij het electrisch veld dat de ontlading veroorzaakt zeer sterk is, zijn deze ionenontladingen alleen ’s nachts te zien. Overdag kan het echter nog wel gehoord worden, als een gekraak of gesis. ”

   http://www.weerfotografie.nl/technieken.php?cat=bliksem&pagina=elmusvuur

  6. Voorlopig ben ik de geduldige blote onderdanige afwachtende smachtende femie fema hema geparfumeerde boekenbast van Eye speel met mij oh my oh my Patsy Ai Ai I in parkeerstand, Olie bij de glinsterende rivier de Bommel en het Oranje Eentjes Zeep Imperium..
   Soms zitten er nog hormonale opzwiepers in mijn systeem, volgens mij klop ik ze ook kunstmatig op, dat ik ze nog niet geheel kwijt wil, stel ik word gewoon gelukkig in mijn eentje, ok saai..

   Naah masta la vista baby, of hoe die Sun rainbow club waar schijnbaar Iedereen hierooh naadloos nadrukkelijk nasaal de basale zwaar basische codes van spreekt.
   See joe in da El Saint JOhn Lite Elite Club, alvast boeken voor volgend jaar.
   Die BNK wi*ven hebben geen idee wat het is om periodiek 27 keer per week op het biologisch klokkenspel van de orgel pijpen van onze lieve heer te moeten dansen en k*nten draaien.

  7. Erger nog, als ik het niet bij hou dooft mijn Saint Elmus fire verbinding met mijn inspiratoire engelen vitriooltje, even mijn pijpen van de tussen chakra’s met natuurlijk verzeepte gedeeltelijk verschraalde waterige olijf olie emulsies doorspoelen.

   Nu haar lover niet meer zo hard met haar mee tennist is duvelse rooie akela Michaela omgeturnd van een hete vamp opgerezen uit het dutchy strand zand naar een zorgelijk hoekerig houterig oud diplomatiek mannetje zag ik net op teevee…

   Als ik transhumanist zou zijn dan zou ik een Vrouw 2.0 ontwerpen die altijd Vrouw kan zijn..

   Weet je dat een beetje syndicated Radio Praat Café DJ uit Amerika maar zo even nonstop 5 uur kan kletsen?
   Zie ik een Nederlander nog niet doen.

   Transhumanism – Genetic Manipulation – Tom Horn + Steve Quayle
   http://www.youtube.com/watch?v=0q-SWhHk0Ic

  8. Het Gevecht om het Gouden Draken Imperium, de wereld Historie Herschreven, ik vind de stem van Benjamin zeer aangenaam om naar te luisteren, ik weet niet waarom, is het de toon of zijn Energie, sommige vrouwen gaan bij mij het ene oor in en het andere oor weer uit, vooral bij interviews vervelend.. In verband met het Artikel der Artikelen van David, heb jij deze al afgeluisterd Eye? Noord Korea is dusz een gecontroleerde schaduw dependance van de schaduw US. Precies wat ik al vermoedde..

   Ik kan deze aanraden, ondanks dat het geluid beperkt is tot 1 stereo kanaal.. Dit interview duurt ook een slordige 3 uur, al is het tweede gedeelte geloof ik de jank sessie bij Kerrie, die kennen we allemaal al toch?

   David Wilcock Benjamin Fulford Exposing the NWO Elite 9 11 Gold
   http://www.youtube.com/watch?v=l1BG1TPcrwo

   Absolutely Fabulous – Best Bits 1
   http://www.youtube.com/watch?v=tPD-MrMWYi4

  9. Het Gevecht om het Gouden Draken Imperium, de wereld Historie Herschreven, ik vind de stem van Benjamin zeer aangenaam om naar te luisteren, ik weet niet waarom, is het de toon of zijn Energie, sommige vrouwen gaan bij mij het ene oor in en het andere oor weer uit, vooral bij interviews vervelend.. In verband met het Artikel der Artikelen van David, heb jij deze al afgeluisterd Eye? Noord Korea is dusz een gecontroleerde schaduw dependance van de schaduw US. Precies wat ik al vermoedde.

  10. Ik kan deze aanraden, ondanks dat het geluid beperkt is tot 1 stereo kanaal.. Dit interview duurt ook een slordige 3 uur, al is het tweede gedeelte geloof ik de jank sessie bij Kerrie, die kennen we allemaal al toch?

  11. Ik kan deze aanraden, ondanks dat het geluid beperkt is bliep.. Dit interview duurt ook een slordige 3 uur, al is het tweede gedeelte geloof ik de bliep sessie bij Kerrie, die kennen we allemaal al toch?

 4. Dag paul,
  ja dit zijn de wonderen van vandaag. en misschien wel van alle tijden. pas las ik ook op internet verhalen van bijzondere reddingen door engelen. (kinderen zien ze wel, maar wij volwassenen niet. Daarom natuurlijk: als gij zijt als kinderen…)
  ik dank u voor uw verhaal. Dit zijn de verhalen die we nodig hebben. En ook al hebben we soms wel vervelende of lastige ervaringen ook met geliefden. Dan nog is het belangrijk om onze hoop niet te verliezen. Ook jonas werd gevraagd om Gods woord te verspreiden, maar hij kon het pas nadat hij ervaringen had die gods woord weerspiegelde, zoals uw ervaring met uw auto. Ik leer dat elke dag opnieuw. Want elke dag is een nieuw leven en een nieuwe kans om een kind van God te zijn. en zo mee te creeren aan een hemel op aarde.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.