Advertentie

Straling en elektrosmog: een groeiend probleem..!?


Hayo Bol
Hayo Bol

Hayo Bol stelt zich even voor: “Het verbeteren van de kwaliteit van het leven van mensen, is een doel in mijn leven geworden. Ik ben gediplomeerd ‘Analgesie-therapeut’ en werk tegenwoordig onder de titel ‘Paramedisch natuurgeneeskundig therapeut’. Vanaf 1989 na de HBO studie ‘Milieukunde’ heb ik diverse opleidingen gevolgd, waaronder Natuurgeneeskunde, Massage, HBO pijnbestrijding, Chinese geneeswijzen, Neurofeedback, Emotional Freedom Techniques (EFT), TAT en auditing.

Daarnaast heb ik me verdiept in verschillende geestelijke tradities en religies. De weg naar geestelijke vooruitgang en het terugkrijgen van je natuurlijke vermogens staat daarin centraal. Al met al zo’n 15 jaar studie, zelfontwikkeling en sterke interesse in de werking van de menselijke geest, die vooraf zijn gegaan aan de opening van mijn praktijk voor natuurgeneeskunde. Dat was in 1995 in Rotterdam.

Tegenwoordig train en coach ik mensen. Dat doe ik onder andere met behulp van de genoemde EFT-techniek. De combinatie van verstand en lichaam maakt dit vak zo boeiend. Het lichaam is toch écht meer dan een ‘machine’ en ons verstand meer dan een supercomputer. Ik concentreer me op de werking van beiden en met de juiste informatie en oefening behaal ik vrijwel altijd goede resultaten. Mijn stijl kenmerkt zich door respect, integriteit en doortastendheid. ik ben sterk oplossingsgericht in die zin dat ik iets aandraag waarna je zelf het kunt toepassen.

x

Straling en elektrosmog:
x

een groeiend probleem voor kinderen en onszelf!?

2013 © Hayo Bol

x

In een recente documentaire die ik zag op YouTube (hieronder youtube(1) vertelt een Canadees jongetje dat hij zo’n hoofdpijn heeft als hij van school komt. Als zijn moeder gaat kijken naar wat er dan verandert is in de schoolsituatie, blijkt er maar één aanwijsbare oorzaak te zijn. De school is overgestapt op WIFI..! Kijk het filmpje hieronder. Straling is een groeiend probleem wat steeds meer in het middelpunt van de belangstelling komt te staan. We weten allemaal dat de overheid de frequenties voor een 4e generatie snel internet heeft geveild en de gevolgen daarvan zijn volledig ongewis.

x
In een uitzending van Zembla van 1 juni 2012(2) concludeerde de journalist al een vreemde tendens. Wetenschappelijke rapporten die beweren dat dergelijke straling ongevaarlijk voor de volksgezondheid zijn, worden voor 90% gefinancierd door de grote telecombedrijven. Terwijl onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek spreekt van mogelijke DNA schade tot en met het waarschuwen tegen een uitbraak van hersentumoren. De WHO waarschuwt landen dat straling afkomstig van mobieltjes en draadloos internet mogelijk kankerverwekkend kan zijn(3).

Het onderwerp straling interesseert mij al ruim acht jaar. Behalve als kritische ouder ook beroepsmatig als natuurgeneeskundig therapeut. Steeds meer [over]gevoelige mensen verschijnen in mijn praktijk bij wie natuurlijke preparaten minder effectief worden. Bij mijn cliënten heb ik waargenomen dat straling verstorend werkt. Het is een stressfactor, die de communicatie tussen de cellen verstoort, waardoor voedsel slechter wordt opgenomen en het immuunsysteem ondermijnd. Mensen hebben meer last van allergieën, verkoudheden en longproblemen, die slecht overgaan.

Enkele bronnen van EMS, elektro-magnetische straling
Enkele bronnen van EMS, elektro-magnetische straling

Wat is straling?
De zon straalt energie uit waarvan een gedeelte zichtbaar is als licht. Een ander gedeelte is niet zichtbaar, maar wel voelbaar. Als we te lang in de zon zitten verbrandt onze huid en wordt deze bruin. Dat is een volkomen natuurlijke reactie en in principe ongevaarlijk, mits je niet teveel in één keer verbrandt. Radioactieve straling is bekend. Door middel van kernsplitsing komt er intense straling vrij die in een hoge dosis menselijk weefsel letterlijk verbrand. Röntgen, magnetrons en MRI scans zijn ook bekend. Minder bekend is dat WIFI zich op dezelfde bandbreedte begeeft van de zo genoemde microgolven(4).

Vergelijking van het absorptieniveau van EMS (electro magnetische straling) in schedels van jongeren en volwassenen.
Vergelijking van het absorptieniveau van EMS (electro magnetische straling) in schedels van jongeren en volwassenen.

En juist die microgolven had men nooit moeten toelaten in de communicatie-industrie omdat microgolven als eigenschap hebben dat het water beïnvloedt..! Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit water, maar onze hersenen voor 70%! Alle chemische en elektrische signalen die het lichaam van jezelf en je kind gebruikt, zitten op dezelfde bandbreedte als de WIFI en maken gebruik van de geleiding van water. Je kunt je voorstellen dat dit een stress factor is voor het lichaam die wetenschappelijk is bewezen (5). Geen wonder dat er een flink legertje hypersensitieve kinderen is ‘ontstaan’, waarschijnlijk mede, als gevolg van de 24/7 blootstelling aan deze vorm van straling.

Waarom is het gevaarlijk?
Aangezien microgolven de geleiding van het water in het lichaam ongunstig beïnvloeden is er gaandeweg een situatie ontstaan waarin bescherming belangrijk wordt. Kinderen zijn hier extra gevoelig voor. Bovenstaande plaatjes zijn gemaakt met een infrarood camera (6) en laten de belasting zien van een mobiele telefoon na  vijf minuten bellen. De straling gaat door de schedel heen en warmt de daarin aanwezige eiwitten op. Een volgroeide schedel biedt duidelijk meer weerstand.

We hadden al de straling afkomstig van radiozenders, radar en het GPS systeem, maar sinds de komst van de mobiele telefonie is het prijs.  De intensiteit is toegenomen en de meeste mensen zijn onvoldoende op de hoogte van de mogelijke risico’s die deze soort van straling met zich meebrengt (7).
Het probleem van straling is dat je het niet ziet en alleen gevoelige mensen nemen de straling waar. Helaas wil dat niet zeggen dat het er niet is en dat je er dus geen last van hebt.

De 5 meiden die met hun WiFi-experiment op tuinkerszaadjes de wereldpers haalden.
De 5 Deense meiden die met hun WiFi-experiment op tuinkerszaadjes de wereldpers haalden.

Wordt er iets aan gedaan?
Het officiële standpunt van de Nederlandse overheid is dat straling niet gevaarlijk is want er zou onvoldoende wetenschappelijk bewijs voor zijn. Net als asbest [tot 1978] en teer in sigaretten [2003 eerste schadevergoeding] bestaat het probleem niet totdat de publieke opinie er genoeg van heeft en eist dat het bestaat.

Andere landen ‘lijken’ minder naïef. In Frankrijk is het sinds kort verboden voor schoolkinderen tot 14 jaar om een mobiele telefoon bij zich te dragen op school vanwege de mogelijk schadelijke gevolgen. In Oostenrijk is de intensiteit van de masten met een factor 100 teruggedraaid, vanwege mogelijk gevaar voor de volksgezondheid en ook in Duitsland is men er zeer kritisch over.

Recent deden een stel schoolkinderen (foto) in Denemarken zelfstandig onderzoek naar de gevolgen van straling. (Zie dit artikel HIER) Onder de noemer het waterkers experiment werden twee opstellingen gemaakt. Eentje waarin waterkers werd blootgesteld aan straling door wifi en eentje zonder. Het resultaat zie je hieronder.

waterkers wifi experiment deens denemarken

Naar aanleiding hiervan heeft de Deense overheid besloten om dit grondig na te zoeken en het experiment in een laboratorium over te doen.

De Michaelschool te Leeuwarden is als eerste Vrije school van Nederland stralingsvriendelijk! Het komende half jaar worden hier de eerste ervaringen opgedaan met behulp van de innovatieve technologie van Floww International.

Deze hebben een zogenoemd schoolFloww set neergezet. Met behulp van een antennesysteem en een transformator wordt schadelijke straling omgezet in ‘goede’ (niet-schadelijke) straling, vergelijkbaar met natuurlijke frequenties.

Zelf dan maar preventie?
Ongevraagd worden we met zijn allen in meer of mindere mate 24 uur per dag 7 dagen in de week bestraald. Niemand wil de vrijheid die het internet en de mobiele telefoon biedt opgeven maar enige preventie lijkt wel op zijn plaats. Je gaat immers toch ook niet zonder gordel om in je auto zitten?

 1. Telefoneer met een Dect of een GSM altijd van je oor af. Gebruik het liefst de speakerfunctie. Een telefoon tegen het oor, geeft al na een paar minuten een warm oor. Dat is al een teken dat er iets is veranderd.
 2. Plaats een wekkerradio minimaal 3 meter van je hoofd af, want een wekkerradio geeft net als de DECT-telefoon een krachtige pulsatie je kamer in. Veel beter is een wekker op een batterij! Een mobieltje hoort echt niet onder je kussen of naast je bed!
 3. Waterbedden, ijzeren veren in het matras en dynamo’s om je matras te stellen, veroorzaken een magneetveld en dat verstoort op den duur de diepe nachtrust. Een elektrische deken is minstens zo schadelijk als dichtbij een hoogspanningsmast wonen. Een hete kruik is ook lekker warm.
 4. Verwijder de magnetron uit het huis! De straling van het apparaat neemt niet af na gebruik! Voedsel dat bereidt is in de magnetron bevat nog wel calorieën maar bevatten zeer weinig opneembare vitamines en mineralen. De levensenergie in het voedsel is aangetast..
 5. Radicaal maar het werkt wel; zet de hoofdschakelaar ’s nachts uit of álle groepen, behálve die waar de koelkast op staat.
 6. Zet het draadloze modem elke avond uit en het liefst alle apparaten die niet meer gebruikt worden. Apparaten in slaap- of stand-by stand gebruiken niet alleen stroom, maar creëren allemaal een ongewenst magnetisch veld!
 7. Loop regelmatig met blote voeten op de aarde of op het zand, want door het contact met de aarde, kan ons lichaam overtollige spanning afvoeren.

Noten:
1 http://www.youtube.com/watch?v=V1yJLyi3n7U
2 zembla 01-06-2012 www.youtube.com/watch?v=CC-Cpa3TTz4
3) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1775882/
4) http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=5720%3Aalarmerende-cijfers-over-gevaren-van-wifi-voor-meisjes&catid=17%3Agezondheid&Itemid=30#.UhsY-E9ssRc.facebook
5) http://rense.com/general96/trower.html onderaan
6) http://www.infraroodscreening.com/
7) http://www.umtsmasten.nl of http://www.antenneregister.nl/register/Map.aspx

Algemene informatie:
www.floww.com/nl
www.hayobol.nl/straling

Proven harmful effects of EMF radiation

http://www.youtube.com/watch?v=Tg_KTrn0idA en http://www.stopumts.nl/doc.php/Verhalen/88/redir
http://www.stichtingehs.nl/
http://www.nibe.org/nl/webshop/Electrostress-Gezondheid
http://nos.nl/artikel/546844-belgie-verbiedt-kindergsm.html

Hayo Bol geeft lezingen waaronder eentje onder de titel: Straling het nieuwe asbest? (zie www.hayobol.nl/agenda/lezingen)

Advertentie

ON NL Banner

37 gedachten over “Straling en elektrosmog: een groeiend probleem..!?

 1. Een mens loopt veel straling en elektrosmog op. Door het dragen van rubberen zolen kan de straling niet goed ons lichaam verlaten. Beter is te lopen op leren zolen.Ook de gezonde frequentie die Moeder Aarde continue uitzendt kan niet goed opgenomen worden via onze voeten door rubberen zolen
  12 BASISVOORZORGSMAATREGELEN
  om blootstelling aan straling te minimaliseren bij het gebruik van een mobiele telefoon:
  http://www.meditecheurope.nl/docs/12_BASISVOORZORGSMAATREGELEN_om_blootstelling_aan_straling_te_minimaliseren_bij_het_gebruik_van_een_mobiele_telefoon.pdf

 2. Bedankt Guido voor herhaaldelijke aandacht voor em straling! Ik denk dat veel klachten van mensen echt hierin hun oorsprong hebben. Ik keek de video en aan het eind komen er 2 webadressen o.a. http://www.beperkdestraling.org Hier vind je veel informatie en heel bijzonder, je kan er o.a. een folder bestellen, die je kunt verdelen in je buurt, wijk, school, huisarts….
  Ook kan je mensen uitnodigen om een info-avond te regelen.
  http://www.teslabel.be/PDF/Brochure_Wifi_Dect_zp_NL.pdf

  Doe je best…voor een betere wereld 🙂 I’m starting with the (wo)man in the mirror!
  http://www.youtube.com/watch?v=P5vz6iwV38U

  1. Wat een stralend kind als Monika al niet kan zeggen. Zo overstralend is ze in werkwoordelijke wijze. Yukusima is er geheel niks bij 😉

 3. Gistermorgen een radio interview gehoord bij cappuccino radio 2, met futuroloog Paul Ostendorf van Neoversum. Deze man, aardige vent hoor, sprak dus over de toekomst hoe het er uit zal gaan zien in de nabije toekomst. Alles, maar bijna dan ook alles gaat dan via pads, mobieltjes. Wil je met de trein kan je dan bijvoorbeeld niet eens meer kijken op dat vertrouwde gele bord, die gaan verdwijnen en komt een app voor in de plaats. De krant (papier) verdwijnt, de borden langs de snelweg (domdom voor in de plaats) want die heeft iedereen dan zijn auto, etc. etc. Het is ook mooi hoor, maaaaarrrr, IK kreeg de rillingen. Ik heb geen mobieltje omdat ik er niet tegen kan, electrosensitief, en ik weet dat ik echt niet de enige ben. Na zóveel en schijnbaar nog steeds veel te weinig informatie of domweg blind geworden maatschappij ga ik mij een behoorlijke dummie voelen tussen de Ipad-landers. Maar aan de andere kant krijg je uit verschillende hoeken complimenten dat ik nooit ‘verslaafd’ ben geworden en alles uit het blote bolletje doe (wel gewone agenda). En dat eeuwige geleuter en ge-sms heeft dat de mensen nu werkelijk bij elkaar gebracht? Je bent blij als er eens een gewoon gesprek van mens tot mens tot stand komt en niet alleen bij de supermarkt. De mensen verschuilen zich diep achter hun schermpjes van allerlei soort. Ik zit nu alweer te lang te schrijven en moet helaas al weer stoppen, het voelt fysiek steeds onprettiger. Ik kom er nog wel op terug. Maar het blijft jammer dat dit soort mensen alles maar vanuit een hoek belicht….

  1. Ik neem toch maar mijn woorden terug dat hij een aardige vent is …
   Zijn visie struikelt al in de eerste zin voor mij;
   Mijn toekomstbeeld is eenvoudig samen te vatten:
   • Tussen het heden en Utopia staat maar één obstakel: de mens
   • De weg naar Utopia kent geen einde en is uiterst fascinerend
   • Utopia ligt telkens ergens anders en wordt steeds mooier
   • Het gaat er niet om Utopia te bereiken maar om op weg te zijn
   Als de mens je obtakel is, nou vergeet het dan maar nietwaar?
   http://www.neoversum.nl/

  2. Kijk Odette, deze mensen doen zo als of het al is geschiedde. Maar wij bepalen of we het willen of niet.
   En daarom zijn zo goed als alle radio-programma’s er op uit, mensen een verkeerd beeld voor te schotelen. Die man wil dat omdat hij nu veel, veel geld kan verdienen. Daarom is echte info belangrijk en geen propaganda praatjes.
   Kijk naar http://www.teslabel.be/PDF/Brochure_Wifi_Dect_zp_NL.pdf en stuur het naar Cappuccino en naar die man, met de vraag of zij straks voor de schade willen verantwoordelijk zijn?

  3. Hallo Monika, Ik heb de heer Ostendorf een mail met de link die jij hebt gegeven doorgestuurd in afwachting van een antwoord waarom ik heb gevraagd. Als ik hem misschien ontvang zal ik hem hier op WTK publiceren. Nog bedankt 😉

 4. Jullie maken je een beetje te veel zorgen over morgen, het is inderdaad vreselijk hard gegaan deze technische ontwikkelingen, het is niet meer weg te denken, mijn kleinkinderen, bestellen alle tickets per email, vliegtuig, trein, zelfs restaurants krijgen ze grote kortingen, ik loop er altijd een beetje verloren bij, alles semi automatisch, weinig praten onderling ze zitten allemaal met zo’n ding voor hun kop, ik heb er geen pest verstand van maar al die stralingen de ganse dag lang, gaat natuurlijk zijn psychopatische vruchten afwerpen, het stralings, medicijnen, vervuiling van leefomgeving en voedsel keten, probleem gaat natuurlijk voor grote kanker sterfte zorgen, ik zit me zelf natuurlijk lekker tegen te spreken, want ik maak mij ook grote zorgen, voor de toekomst,
  nou ik neem er nog maar één!

  1. In de tachtiger jaren gaf ik een lezing over Geo-pathogene straling en invloed op al wat leeft. Dat was boven een natuurgeneeskundig centrum waar diverse homeopathische geneesmiddelen stonden.
   Bij een demonstratie met de wichelroeden bleek dat al die middeelen
   doorstraalt waren.

   Ik waarschuwde tegen de invloed daarop
   maar dat werd schouderophalend ontvangen.
   Nu, zo’n 30 jaren later houdt men er pas (een beetje) rekening mee.
   Wat heet dan nog “natuurlijk genezen”?

 5. Fijn dat hier aandacht voor gevraagd wordt, want het is inderdaad een groeiend probleem aan het worden. De tips gaan mij echter niet ver genoeg. Ik raad mensen altijd aan bedraad te internetten, geen WiFi dus in huis. Of een stralingsarme (ECO) WiFi én DECT te nemen. Het liefst thuis bellen met een ‘ouderwetse’ telefoon aan draadjes. Je kunt ook mobiel bellen met oortjes, altijd beter dan het ding tegen je hoofd aan.
  Netvrij schakelaars schakelen een groep automatisch geheel uit als er geen stroom gevraagd wordt. Als je de groep zelf uitschakelt heb je ook geen licht meer op je slaapkamer. Stezerizerfilters vangen de vuile stroom op. (omvormers, transformatoren en zuinige apparaten geven pulsvorming op het net, vuile stroom). Alles te koop bij o.a. http://www.vitalitools.nl
  Een oude stofzuigerbuis aan een elektradraad verbonden met een aardpen die diep in de grond zit helpt ook met aarden.

  Maar iedereen bij wie het doordringt, dat al deze draadloze velden niet zo goed zijn, zou toch automatisch gaan kiezen voor bedraad en dergelijke, zou je denken. Velen hebben echter een ding of een afschermproduct dat hen zou helpen en ze gaan vrolijk door met al die draadloze ellende. Niet beseffend dat het product misschien helemaal niet werkt, of dat het voor anderen niet werkt en planten, bomen en dieren blijven er last van houden. Verminder dus de draadloze velden door er zelf zo min mogelijk gebruik van te maken!

 6. Wat ik niet begrijp is dat dit spelletje gespeeld kan worden. Zoveel onregelmatigheden en iedereen vindt het schijnbaar goed! Zelf slachtoffer van te dicht wonen bij GSM masten en elektrogevoelig geworden, snap ik niets meer van de wereld en zijn overheden. Snap ik niets meer van mensen die niet begrijpen wat de schade kan zijn van deze draadloze frequentiegolven. Hoe is het in Godsnaam mogelijk dat burgers zo dom kunnen zijn! Wat mij kan overkomen kan iedereen overkomen. Mensen bescherm U tegen het draadloze geweld anders raakt U alles kwijt! Toekomst en doelstelling van het leven!

 7. Dus de basis van dit artikel is een anekdote en een scholieren onderzoek (waarvan iedereen die de moeite heeft genomen om het verslag zelf door te nemen snel tot de conclusie komt dat de slechte plantjes simpelweg boven een kachel stonden), klinkt betrouwbaar.

  Of het door elkaar gebruiken van elektromagnetische en radio freq. staling, dat is natuurlijk exact hetzelfde.

  Maar, leuke reclame verder voor ‘Floww International’.

  1. Er is de enge man, en dan is er de zure man. Je mag kiezen wie Nick speelt. Wifi-overdose?

 8. Nick: ik heb niet kunnen vinden dat de slechte plantjes boven de kachel stonden, waar staat dat? de Floww: ja jammer, dit is ook symptoombestrijding, beter zou je alle draadloze velden in de school kunnen minimaliseren of afschermen. Er zijn mensen bij wie de Floww niet werkt of zelfs averechts, je zult maar net een leerling zijn op die school:)

 9. Ik wil toch een stukje schrijven over het gevolg van straling, ik en een imker en die houdt op dezelfde plek al jarenlang bijen.
  Toen ik hem laatst sprak zei hij tegen mij dat sinds die mast er staat voor het mob. tel.verkeer zijn bijen helemaal van slag waren en het heel erg slecht gaat. op mijn vraag of hij dat zei om die masten weg te krijgen gaf hij als antwoord dat het hem niks uitmaakt of daar een mast staat, maar dat hij nu ook bang is voor de gezondheid van zichzelf en iedereen die daar woont. Wat ik wel weet is dat bijen en andere insecten zeer gevoelig zijn voor straling en voor de plek waar de bijenkasten staan. Dus ik geloof wel dat straling een negatief effect heeft op de omgeving en dat alles wordt weggepoetst door de overheid.

 10. Als reactie op het feit dat straling allerlei gevolgen heeft schiet me nog wat te binnen, dit keer gaat het om aardstraling. Tijden terug heb ik een duivenmelker gesproken die de sterren van de hemel vloog tot het moment dat hij was verhuisd naar een in mijn ogen prachtige locatie. Het eerste jaar moesten de duiven wennen zoals dat heet, maar het tweede jaar liep het voor geen meter. Van alles ging mis terwijl hij toch precies hetzelfde deed dan voorheen, zijn duiven waren steeds ziek en er werd geen platte prijs meer gevlogen.
  Ten einde raad heeft hij onderzoek laten doen en toen kwam men met het idee van aardstraling op de proppen, ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook niet kon geloven.
  Er werd een loden plaat onder de vloer bevestigd en deze werd geaard, en na een paar weken waren zijn duiven volop in beweging, er was weer leven in het hok de duiven glommen weer, je kon zien dat ze er weer zin in hadden en de prestaties kwamen langzamerhand weer terug. Ja ik geloof er wel in dat straling slecht is voor je gezondheid.

  1. Dat is inderdaad al jaren bekend over duivenmelkers.
   Ik heb hun er ook wel mee geholpen maar dan met een koperen acht die op tijd afgespoeld moet worden.
   Dat van een loden plaat helpt maar zeer tijdelijk.
   De straling komt er weer doorheen. Dat is bewezen door een kras op fotografisch papier te maken. Dan komt na verloop van tijd die kras als het ware als negatief er in terug te zien.
   Brandnetels tieren er welig in zo’n stralingsgebied en ook herkenbaar in dansende muggen.

  2. Dat klopt wat je zegt Wim, ik ken ook iemand die ontzettend veel last had van hoofdpijn en toen ze het bed hadden ver schoven was het over. Door mijn werk kom ik dit soort zaken ook tegen omdat ik veel in de natuur en buiten bezig ben. Vroeger had ik dat al , ik moest een keer een puntstuk slaan, en kon geen water vinden. Er kwam iemand bij met een wichelroede, en hij gaf een punt aan nog geen meter vanaf het punt waar ik een puntstuk had geslagen, en we hadden prachtig water. Sinds die tijd ben ik er in gaan geloven door er anders naar te kijken en er over te lezen. Zo hoor ik ook dat mensen die dicht bij een hoogspanning wonen vaak allerlei mankementen krijgen, dus mij niet gezien!. Ik heb zelf ook nog iets meegemaakt wat ik nog wil vermelden. Ik werkte als jongen op een boomkwekerij, en een gedeelte lag op een bult, ongeveer 20/25 meter hoger dan de rest, in een keer was het net of iemand door mijn haren streek zo voelde dat, en even later begon het te onweren. Als het nu gaat onweren ga ik naar binnen. Ik ben ervan overtuigd dat er sprake is van straling bij stroomvoorzieningen en leidingen in huis, en veel mensen daar gevoelig voor zijn, en dat het allerlei klachten kan veroorzaken. Als je goed om je heen kijkt kun je dat zien aan bepaalde dingen zoals die bijen, en wat ik al zei van die duiven, maar ook aan huisdieren, want een uur voordat het begint te onweren begint mijn hond al onrustig te worden.Hij kan dan nog niets horen

 11. Straling komt overal voor, en zelfs worden er door middel van straling nieuwe rassen gekweekt voor de voedingsmarkt, maar ook bloembollen worden behandeld om nieuwe vormen te kweken, heb ik gelezen.
  Altijd werd erbij geschreven dat dit geen risico voor de gezondheid met zich meebrengt heb ik gelezen.
  Dat zie je bijvoorbeeld ook bij brood dat geverfd wordt om het er mooier uit te laten zien en zo ken ik er meer.
  Wie moet je geloven in deze tijd waar normen en waarden niet meer in tel zijn zo lijkt het!.
  Kijk maar naar dit kabinet wat helemaal op hol is geslagen!.
  Je kunt het thuis aan de keukentafel toch niet controleren.
  En als ik bijvoorbeeld lees en zie op de tv dat de Schelde volgestort is met rommel uit de tweede Wereldoorlog, en dat deskundigen op tv vertellen dat de boel aan het door rotten is en in het milieu terecht komt, en onderzoekers van het Rijk zeggen dat dit niet zo is, terwijl er van alles aanspoelt!, wat moet ik dan!.
  Op mijn bedrijf had ik een puinverharding gestort om toch op het achter terrein te kunnen rijden waar bij iedereen meteen in rep en roer was.
  Dat was net nadat ik gestart was nu 26 jaar geleden, en niet of nauwelijks over geld beschikte, die hele grap onderzoeken en in kaart brengen heeft mij ruim 20.000 gulden gekost terwijl er niets werd gevonden, dan alleen schoon puin.
  Ik wijk nu af van de straling waarover het gaat maar wil hiermee opmerken dat Rijk en Gemeente alles aan hun laars lappen als het ergens over gaat, waarmee ik maar wil zeggen dat de echte oplichters dieven en fraudeurs bij Gemeenten en Rijk zitten, en als ze ergens mee over de brug moeten komen duurt dat weken maanden jaren soms, terwijl ze een ander dwingen dit in een paar dagen te regelen.
  Alles bij elkaar samengevat wil zeggen dat ik alleen onafhankelijke onderzoekers geloof maar die lui niet!

 12. Sinds de wifi versterker in de slaapkamer van 23.00 uur tot 6.00uur wordt uitgeschakeld slaap ik weer zonder uren wakker te liggen. In het begin dacht ik nog dat het tussen mijn oren zat maar nu denk ik er niet meer aan en slaap weer goed.

  1. Vertel dit verhaal verder Janny, DIT zijn de verhalen die het doen, waar het feitelijk om gaat!! Je zult mensen ontmoeten die jouw ervaring voor wijze raad aannemen en anderen informeren!

  1. A world in which I don’t wanna live!
   They’re busy with the last chores to make us transhuman.
   Thank you anyway for this information…

 13. Ik meen me te herinneren dat m.b.t. aarden en electrosmog vermijden ergens ( en dat is precies mijn punt) iets geschreven staat over Electrosmogbescherming met behulp van dubbelzijdige en zelfklevend aluminium tape en die moest ergens rondom heen geplakt worden; mijn excuses voor deze simpele samenvatting , maar mooie kan ik het niet maken omdat ik er in feite toch maar weinig van begrijp.
  Hebt U enig idee waar dit geschreven kan staan en hoe e.e.a. precies aangebracht kan worden; bij voorbaat hartelijke dank voor uw begrip , Ruud Teulings.

 14. Dat er allerlei straling om ons heen aanwezig is klopt als een bus.Ook kunnen sommige personen hier”last” van hebben. MAAR…AL die apparaten en andere hulp objecten die de straling omzetten of absorberen is volledig uit de lucht gegrepen en puur geldklopperij. Hier word misbruik gemaakt van goedgelovige mensen door pure oplichters die het grote geld hebben geroken.

 15. Nogmaals. Schadelijke straling blijft schadelijk. Er bestaat NIETS wat dit omzet of veranderd naar niet schadelijke straling. Die Floww international is dus gewoon een ordinaire kwakzalver en oplichter.

 16. Ruud: beetje late reactie; maar aluminiumfolie houdt Hoogfrequente straling tegen (niet de laagfrequente en je moet het ook niet gebruiken bij stopkontakten of stroomdraden omdat het juist elektrische velden genereert).
  Als je aluminiumfolie tegen de muur plakt (of er een spiegel ophangt) op de plek waar je buren bijv. de WiFi router hebben staan, blok je hun straling. Of je doet de alufolie over de slimme meter mocht je die per ongeluk hebben. Alufolie is een tijdelijke goedkope oplossing. Vliegengaas doet hetzelfde; hiermee kun je bijvoorbeeld je pergola bekleden buiten.
  groet Lisa.

  1. Folie kan dan wel even helpen bij elektromagnetische straling,
   maar voor alle duidelijkheid moeten wij wel onderscheid blijven maken
   want aardmagnetisme (negatieve en positieve straling)is niet te bestrijden met de middelen tegen eerstgenoemde straling.
   En onder hoogspanningskabels moet je helemaal niet links of rechts schuin onder woonachtig zijn want dan kun je er op wachten om minder valide of erger te geraken. Te lang in positieve aardstraling veroorzaakt ook nog eens overactiviteit.

 17. Behalve dat de floww niet voor iedereen werkt (ik heb de indruk dat mensen met EHS er niet goed op reageren) is er iets wat ik niet begrijp: therapeuten, spirituele werkers, mensen die nadenken… allemaal gebruiken ze een smartphone en hebben wifi, ondanks dat ze weten dat het niet goed is. Ze kunnen niet meer zonder, of zeggen zichzelf ‘in de juiste frequentie te zetten zodat ze er geen last van hebben’ of ze hebben een ontstoringsapparaatje of zoiets. Onze dieren, kinderen en moeder Aarde kunnen dat niet en die hebben er last van!Ze blijven zo meewerken aan het voortbestaan van deze elektromagnetische mist die ons afhoudt van bewustzijnsgroei (vibratie) zoals ik las (zie link hierboven). Heb thuis bedraad internet en gebruik geen smartphone; bel met oortjes en zo min mogelijk!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.