Advertentie

1 Miljoen+ betogers in Frankrijk; NOS zwijgt..!


parijs demonstratie juni 2016

x

x

Meer dan 1 miljoen betogers in Frankrijk; NOS zwijgt..

 x

parijs juni 2016 demonstraties

Afgelopen week waren er opnieuw massale protesten in Frankrijk. Deze zijn vooral gericht tegen de gehate wet-El Khomri; een hervorming van de arbeidswet waardoor werkenden veel flexibeler zouden worden en eenvoudiger te ontslaan zijn. Deze demonstaties houden al maanden aan en vooral jongeren spelen een belangrijke rol in deze acties. Logisch want het gaat voor een groot deel over hún toekomst..

Deze jongeren willen niet een soort goedkope wegwerparbeider worden en dus is er voor de betogers, een fundamenteel verzet tegen deze nieuwe arbeidswet nodig. De regering hoopte wellicht dat het Europees Kampioenschap Voetbal de aandacht zou afleiden. Daarbij tevens ondersteunt door de hoop dat de twijfelaars tegen het protest zou keren, in de zin dat actie voeren tijdens het EK het land een slechte reputatie zou geven.Het is duidelijk dat bij de Fransen, opstand tegen de heersers in de genen zit, sinds de revolutie van 225 jaar geleden.

Dit is te zien aan het voortdurende karakter van deze demonstraties en de felheid waarmee het protest wordt gevoerd. Opmerkelijk aan de acties van deze week, was dat de opkomst bijzonder groot was. Er was sprake van zelfs meer dan één miljoen betogers (1,3 miljoen volgens sommige schattingen).

Urenlang trokken betogers uit alle hoeken van het land door de straten van Parijs. De woede die in Frankrijk aanwezig is tegen deze arbeidswet-El Khomri lijkt voorlopig nog niet te luwen. Betogingen worden grimmiger en er vallen steeds meer gewonden. Ook afgelopen week.

En de NOS? Die blijft rustig zwijgen en wachten..
De vraag blijft telkens waarom onze Nederlandse actualiteitenrubrieken wegblijven uit Parijs. Afgezien van een schaars bericht hier en daar, blijkt de essentie bij ook weer déze demonstratie de NOS-journalisten te ontgaan. Of worden ze moe van de lengte van de aanhoudende protesten..? Zeg het maar. Of is het dat we in Nederland lekker door mogen slapen en niet op ideeën gebracht moeten worden..? Het hele verhaal kan natuurlijk zomaar ineens overslaan naar les Pays Bas… Goed we kijken wel verder naar het EK-voetbal in Frankrijk..

* * *

46 gedachten over “1 Miljoen+ betogers in Frankrijk; NOS zwijgt..!

    1. Betogen en demonstreren dat helpt toch helemaal niks.
      Arbeiders zijn sowieso niet geintereseerd in het leven van andere. Salaris en sommigen maken zich nog druk om pensioen. Meer is er niet voor ze.
      Als ze om anderen gaven op deze planeet dan werkte ze uit principe niet en maakten ze nooit kinderen.
      Dan stemden ze massaal op de meeste linkse partij.

      “Slaves talking about freedom is like fish talking about flying.”

      – Julius Caesar

      Arbeiders zijn gewoon de moderne slaven van de elite.

    2. Genies

      waarom denk jij dat arbeiders geen interesse zouden hebben in wat gebeurt?
      (Arbeiders zijn sowieso niet geintereseerd in het leven van andere)
      wat is voor jou de definitie van een ‘arbeider’?

      Hoe verdien jij je geld of hoe voorzie jij dan in je levensonderhoud? Maak jij dan geen deel uit van onze maatschappij die zoals jij beweert slaven creeert? Hoe leef jij je leven als jij dan geen deel uitmaakt van onze maatschappij?

    3. Daar ben ik ook wel benieuwd naar idd. Hoe voorziet genie in zijn/haar onderhoud. En stemmen op de meest linkse partij … je vind het allemaal niks, alles is dom, maar de oplossing zou zijn op een partij stemmen?? Politici die altijd puppets van de werkelijke macht zijn? ( hoewel ik je donkere kijk zo nu en dan wel deel hoor, daar niet van)

    4. Ik sta helemaal buiten deze samenleving en Nederland is totaal onbelangrijk voor mij. Mijn toekomst ligt sowieso niet in Nederland. Noorwegen, Zweden of Finland.

      Dit land doet er helemaal niet toe.
      Onbeduidend lang en een lief en aardig volk dat het beste voor heeft met de mensheid. Niks mis mee.

      Ik had ooit 3 baantjes de hele week door en had 3 huizen. Toen kozen de idioten ervoor om mij boos te maken. Heel slecht idee. Kan miljarden kosten.

    5. De meeste mensen zijn meer dier dan mens.
      Vandaar dat Nietzche ook sprak over de “uber mensch”.
      Ik ben zelf geen FAN van Nietzsche en hijzelf was een leerling van Thucydides. Het beste is om gewoon uit de bron te putten, Thucydides.

      Mens zijn is eigenlijk eerlijk tegen jezelf zijn.
      Wat zijn nou jouw werkelijke motieven?
      Die vraag komen de meeste mensen nooit aan toe.

      1 miljoen mensen die staken.
      1 miljoen mensen die morgen niet meer naar hun werk gaan en bijstand aanvragen.
      Moet je zien hoe snel de ELITE luisterd.
      De elite weet ook dat de “arbeiders” hetzelfde als hun zijn.
      Geen idealen of principes. Ze willen SALARIS en verder geven ze om niemand. Enkel hun eigen behoeften. Homo economicus. Korte termijn mensen, al zouden ze DUIZEND jaar leven dan leren ze nog niks.

      Als je een uitkering aanvraagd kunnen ze dat geld in ieder geval niet gebruiken om bommmen mee te gooien. Aangezien ze niet voor rede vatbaar zijn gaan we net zoland nutteloze Arabieren in de EU pompen tot ze helemaal BLUT zijn.

    6. De EU is al lang en breed blut.
      De schuldenlast groeit alleen maar sneller.
      Een overzichtje van de schuldenberg… en deze is al lang en breed gedateerd.

      België 435.739.993.000+ !!!!
      Bulgarije 13.796.014.000+
      Cyprus: 21.082.678.000+ !!
      Denemarken: 122.910.775.000+
      Duitsland: 2.080.335.070.000+
      Estland: 2.215.356.000+
      Finland: 141.281.528.000+
      Frankrijk: 2.300.148.381.000+ !!!!!!
      Griekenland: 398.599.870.000+ !!!!
      Groot Brittannië: 2.309.604.640.000+
      Hongarije: 93.632.145.000+
      Ierland: 229.854.525.000+ !
      Italië: 2.435.962.320.000+ !!!!!!
      Letland: 9.590.115.000+
      Litouwen: 15.385.974.000+
      Luxemburg: 12.285.114.000+
      Malta: 6.376.980.000+
      Nederland: 495.365.939.000+
      Noorwegen: 54.604.130.000+
      Oostenrijk: 316.873.581.000+
      Polen: 240.614.967.000+
      Portugal: 252.450.612.000+ !!!!
      Roemenië: 65.961.828.000+
      Slowakije: 46.768.332.000+
      Slovenië: 30.394.408.000+
      Spanje: 1.171.182.370.000+ !!!!!!
      Tjechië: 67.380.725.000+
      Turkijke: 234.652.347.000+
      Zweden: 214.175.453.000+
      Zwitserland: 101.651.243.000+

      Totaal grofweg. 13.850.000.000.000+

      ZO LANG PRIVATE BANKIERS OVER DE GELDCREATIE GAAN EN “GELD” CREËREN UIT LUCHT, ZULLEN DE INWONERS VAN DEZE LANDEN NOOIT UIT DE SCHULDEN KOMEN EN GEDOEMD ZIJN TOT EEUWIGE (ECONOMISCHE) SLAVERNIJ.

    7. an argie.
      Nu de Britten de EU gaan verlaten heeft de ECB al gezegd de Euro te zullen steunen wat waarschijnlijk inhoud dat ze de EU landen nog meer in de schulden gaan/willen helpen zodat ze eisen kunnen gaan stellen omdat er nog een schuld te voldoen zou zijn.
      Ook het IMF heeft al van zich laten horen en willen actie zodat de onrust op de financiele markten beperkt blijft.
      Het vreemde is dat het juist deze instellingen zijn die landen naar de afgrond voeren door eerst veel geld aan landen te lenen om later beslag op van alles en nog wat te kunnen leggen.
      Kijk naar Griekenland dat gedwongen zijn inkomstenbronnen moest inleveren zoals vliegvelden en andere bedrijven.
      Nederland heeft zowat al zijn grote (staats) bedrijven al in de uitverkoop verhandeld dus hier valt niet veel meer te halen dus zullen ze andere fascistische eisen gaan stellen als de tijd daar rijp voor is.
      Lang leve de EU wat alleen rijkdom heeft opgeleverd voor de rijken ten koste van Jan met de pet wat dat betreft mogen de Engelsen trots zijn dat zij deze shitzooi gaan verlaten.
      Het nadeel is dat de grootste boosdoeners in Engeland zelf zitten.
      De queen of England heeft al aangekondigd op reis te gaan (ik meen naar Schotland of Ierland)vraag me af wat zij daar gaat bekokstoven.

    8. Zolang ze zich nog druk maken om geld, macht en controle zijn volledig in het duister van het naderende onheil voor ze.
      Is toch leuk.
      Geld zal echt een van je laatste zorgen zijn.

  1. hoef niet : te wachten tot het ek is afgelopen !
    a.s. donderdag: DE GROTE DAG VOOR DE UK.. daarmee zal de revolutie echt worden aangezwengeld denk ik.. voorts is het een raar verhaal van die dame Fox.. opgeofferd denk ik.. als bliksemafleider voor het referendum brexit .. want oh oh.. wat zijn ze bang dat de uk echt kiest voor een leave,
    dus.. a.s. week zal het enorm heet worden in de ” democratie ” die (N)eur-Opa heet, en we niet raar op moeten kijken als ruttelpruttel ruttelgeest opeens een concertje weggeeft met wat violen er bij, als bliksemafleider.. zodat het volk het allemaal wel wegkijkt hoe verrot ze bezig zijn..

    ook heb ik een voorgevoel dat er hier binnenkort (helaas weer) een politieke moord komt, ik ben zeer pessimistisch en normaal erg nuchter en realistich, maar op 4 juli is er iets groots wat niet zo fris is, en op 14 juli breekt echt de pl…. uit in frankrijk

    pim- els – theo – ….. vult u maar in

    1. Brexit stelt helemaal niks voor. Veranderd helemaal niks. De geheime diensten hebben massaal de verkiezingen gemanipuleerd met de onafhankelijkheid van Schotland. Ging ook niet door. Dus ik verwacht geen enkele verandering. De boel wordt gewoon gemanipuleerd.

    2. Het financiele hart van Europa ligt dacht ik in Londen en aangezien bankiers de dienst uitmaken lijkt het erop dat ze juist wel uit de EU willen stappen.
      Niets is wat het lijkt en dat geldt hier waarschijnlijk ook.
      De EU heeft sancties tegen Rusland ingevoerd en opnieuw verlengd/uitgebreid wat kan betekenen dat wanneer de pleuris uitbreekt de Russen op het vaste land van Europa zullen gaan huishouden.
      Door een Brexit hopen de veroorzakers misschien de dans te ontspringen omdat ze dan niet meer bij de EU horen.
      Ook vraag ik mij af of uittreden uit de EU ook uittreden van de NATO betekend.
      Gisteren is door Putin de inval door Duistsland van 22 juni 1941 herdacht en Putin heeft gezegd dat de situatie van nu veel lijkt op die van toen en hij heeft zelfs gezegd te willen praten en dat het westen daar geen antwoord opgeeft(De uitgestoken hand wordt dus niet aanvaard).
      Ook houd de Nato in de Baltische staten zoals Polen grote militaire oefeningen wat opgevat kan worden als provocatie waardoor de Russen zich genoodzaakt zien om daar militair op te reageren door hun troepen aan de grenzen uit te breiden.
      De enige reden dat het westen geeft voor hun machtsvertoon is nog steeds de inname van de Krim wat natuurlijk onzin is.
      Door provocerende oefeningen in Polen tegen de Russische grens te houden maak je de annexatie van de Krim nu eenmaal niet ongedaan en ook het telkens verlengen of verzwaren van de sancties tegen Rusland om telkens dezelfde reden is gewoon theater want dan kun je beter gelijk zeggen Rusland komt nooit meer van de sancties tegen hen af.
      Waarom wordt de uitgestoken hand van Putin niet aanvaard en waarom gaan ze niet de discussie aan om een vreedzame oplossing te vinden?
      Willem Alexander heeft nog niet al te lange tijd terug laten zien dat een biertje met Putin drinken mogelijk is wat aantoont dat Putin geen Boeman is.
      De vraag blijft voor mij dan ook of een Brexit juist niet de bedoeling is zodat wederom de bankiers de dans zullen ontspringen als het fout gaat?

  2. Genies,

    Je hebt gelijk, maar dat zal dit keer echt niet zomaar zonder slag of stoot gaan, geloof me

    natuurlijk komt ” het ” gewoon, net als de idiote tipp en ons NEE, wat gewoon niet van belang is voor hun die de boel hier regeren en denken te bezitten, de bolderbilderberg zooi van verleden week heeft dit allemaal nog eens goed doorgenomen, en vast en zeker hebben ze wat kleine ” scherpe kantjes ” af zitten schaven met hun gespleten tongen en is de moord op Cox een geplande zet..

    kortom.. wat maak ik me druk.. het komt er gewoon toch op aan dat we het allemaal doorslikken, zoals ALLES maar mijn gevoel zegt me dat het niet zonder slag of stoot zal zijn, er is iets groots komende
    1 ding staat vast : 2016 zal een heel raar jaar worden verder

  3. tsja als je geen NOS kijkt dan kan je ook niet weten dat de NOS wel degelijk aandacht besteedt aan dit onderwerp en de betogingen/stakingen. Of nog beter: ga naar NOS.nl in plaats van die kijkbuis. En tot slot: stakingen/betogingen zijn aan de orde van de dag in Frankrijk. Ik lees/zie niet anders in alle 47 jaren dat ik al op deze aardkloot vertoef, dus niet zo vreemd dat de NOS daar minder tijd aan besteed. Een betoging in NL met 500 man is vele malen zeldzamer dan een betoging met enkele honderdduizenden in Frankrijk. De laatste grote massademonstratie in Nederland was op 21 november 1981 En die van 1983 natuurlijk

    1. Inderdaad Kees? wat is nieuws en waarom?
      Hoe selecteert men wat een hoofdpunt is en op de voorpagina komt?

      Het is een vrij simpele regel die bepaalt wat nieuws is, afstand, belang en aantal mensen betrokken zijn factoren.
      NIemand kent dat?

    2. Toen de Russen ISIS aanpakten door te gaan doen wat Amerika beloofde, las je daar geen woord over in de krant….Kees. Zij deden daar in een paar maanden wat Amerika al jaren beschreeuwt, en dat wordt ze niet in dank afgenomen, Kees. Geen woord daar over in deze media. Grijns…..gussie….hoe zou dat toch komen?

    3. argonaut.
      Nieuws is verslag doen van gebeurtenissen zonder daar een eigen mening over en/of verdraaiing aan te geven.
      Een goede verslaggever brengt het nieuws zoals hij/zij het waarneemt zonder eigen interpretatie.
      Inderdaad is er verslag gedaan over demonstraties in Frankrijk maar wel met de bedoeling deze demonstranten als oproerkraaiers weg te zetten waardoor hard optreden door ordetroepen gerechtvaardigd lijkt.
      Zo hebben ze het meestal over veel minder mensen dan dat er werkelijk aan deelnemen en waarom?
      Simpel omdat je een kleine groep makkelijker kan wegzetten als oproerkraaiers dan een groep waar 1 miljoen of meer mensen aan deelnemen want dat zou de indruk bij anderen kunnen wekken dat er toch wel iets aan de hand moet zijn waarvoor ze bang zijn omdat het dan wel eens kan overslaan naar andere gebieden wat voor de heersende elite niet zo leuk is.

  4. In Nederland hebben we allang goedkope slavenarbeidswetten voor Nederlanders en niemand is er ooit voor opgestaan om er tegen te protesteren.. Heb al zoveel buren en vrienden vervangen zien worden door Oostblokkers op hun werk… En de meest idiote voorstellen van werknemers gehoord…

    U mag nog een jaarcontract, mits u na dat jaar zelf ontslag neemt….”
    Als jullie allemaal xx% inleveren hoef ik jullie collega niet te ontslaan..”
    Als u geen gratis overuren wilt draaien vervangen wij u gewoon door 2 polen…”

    En zo kan ik nog wel even doorgaan…
    En Nederlanders, buigen het hoofd, met de schouders zielig vooruit en gaan als een geslagen hond in een hoekje liggen hun wonden likken…

  5. Dat de reguliere media niet alles laat zien heeft denk ik ook te maken met een gedeeltelijke censuur,al hoe wel ik dit niet kan bewijzen,is dit wel degelijk het idee en gevoel wat ik daarbij heb. En dat een heel deel van de Fransen demonstreert tegen dit soort asociale maatregelen kunnen wij in Nederland nog een voorbeeld aannemen.
    Een te groot deel van onze bevolking is gewoon niet wakker en laat zich alles wijs maken wat politiek Denhaag hen voorspiegelt. Met als gevolg dat Denhaag,de EU,de banken en mogelijk bolderbilderberg de maatschapij verder kapot maken met hun beleid. Verder hoop ik ook dat de Engelse donderdag tegen de EU zullen stemmen.want als een land volgt kan dit een ketting reactie met zich mee brengen met andere landen die er dan hopelijk ook uit stappen,en hopelijk dat de EU dan helemaal uit elkaar valt.

  6. Ik mail wel is naar de NOS MEDIA maar het gaat gewoon de vuilnisbak in ze luisteren niet naar de burger ja de merendeel is ook dom helaas. Ik heb nog nooit zoveel domme jongeren om me heen gezien de laatste tijd. het is gewoon triest kijk maar in alles om je heen. Met dank aan alle partijen in het kabinet hou de burger dom en rutte maar lachen.

  7. De mensen worden heel langzaam wakker,of hellemaal niet.
    als je kijkt naar wat ze boven hun hoofd sproeien en nog denkt men dat dat normaale vliegtuigstrepen zijn,hoe stom dom kun je zijn als je daar in de regeering geloofd,dus laat staan dat men van Frankrijk wamer ligd
    nee de mensen vinden het lekker in hun ondebewuste dat ze ZWAAR gebruikt worden,en maar zwaaien naar onze lieve koning met hun orange vlaggetjes.
    grtjesssss en WAKE UP POEPLE!!!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂

    Plus orange staat voor 33 in de numerelogie,dat zijn de freemessons,beter vezegd de SCHOOIERS van de wereld,dus lekker vooraan staan met je vlaggetje 33 🙂 🙂 🙂

    1. Nou Rini, dit verhaal bevestigt het niveau van de chemtrail aanhanger

    2. Rini….Het etaleren van je onvermogen om jezelf op heldere wijze in geschrift uit te drukken, noopt tot droefenis. Kennelijk was lezen en schrijven niet je hoofddoel op de lagere school.

    3. Jim.
      Jouw reactie (12.2) bevestigt dat jouw vermogen om iets te beoordelen op een niveau moet zitten wat ver onder het nulpunt ligt.
      De reden is simpel omdat je niet iedereen die geloofd dat chemtrails bestaan aan de hand van 1 reactie van iemand kunt beoordelen wat je hier wel doet.

    4. Arnold, ik ben geinteresseerd in jouw analyse van mijn beoordelingsvermogen. Kun je iets specifieker zijn over welk nulpunt je het hebt?

  8. Duidelijk toch ze weten dat de rest van de EU zal volgen, als ze het nieuws door geven, Je kan veel beter je burgers dom houden dan zullen ze als domme schapen volgen.

    1. 50% bevolking vertrouwd de TV en kranten niet meer bleek laatst uit een onderzoek.
      Het gaat de goede kant op.
      Ook als ik de reacties lees op GeenStijl dan zie ik dat ze langzaam wakker worden en de CIA propaganda begrijpen en doorkrijgen dat het de bankiers zijn die verantwoordelijk zijn voor zoveel elende.

      Het is te laat voor de bankiers in Londen.
      Zij gaan er zeker aan.

  9. Wat een onzin. De NOS heeft hier meerdere keren aandacht aan besteed, zowel op de journaals, als op de website en bij Nieuwsuur is het ook langsgekomen. Pure stemmingmakerij waar, zo te lezen aan de reacties, genoeg mensen intrappen. Ik zeg niet dat de NOS een zaligmakend medium is; ze maken genoeg fouten en van veel dingen hoor of zie je niets. Nieuws moet je dan ook uit meerdere bronnen halen. Maar zeggen dat de NOS zwijgt over de stakingen in Frankrijk is gewoon pure onzin.

    1. Ik heb 2 maanden terug KABEL in Amsterdam opgezegd.
      Redenen:

      – propaganda 99% tijd van de NAVO/EU/CIA
      – 20 euro

      Ze zouden de mensen MOETEN BETALEN om TV te kijken.

      Het begint al met wie je wel aan het woord laat en wie niet.
      Dan komen de CIA journalisten (aka hoernalisten).
      Dan komen de CIA omgekochte deskundigen.
      Dan de politici op Rothschild’s zijn omkooplijst.
      Etc. Het gaat maar door.

      https://youtu.be/IrOqnZdvI6M

      Zodra de 1e atoombom ontploft dan ga ik mij suf lachen. Many that live DESERVE DEATH!!!! Ik weet dat Gandalf niet graag oordeelt. Maar ik al heel lang geen Gandalf meer (aka Jedi) nu ben ik de Witch King of Angmar (Sith).

      https://youtu.be/cGdp5_12zW0

      Thermonuclear war will be my hour, there will be no dawn for men! Old man.

    2. Jij bent zeker Matthijs van de DWDD! die bericht ook altijd eenzijdig.

    3. Volwassen mensen die het volk voorliegen voor wat pinda’s van de elite die meer voor zichzelf willen en minder voor iedereen. Vijanden van ons volk. The enemy within, Gore Vidal.

      https://youtu.be/rsL6mKxtOlQ

      George Carlin kan het beter verwoorden. The BIG club and you aint in it!

  10. Ook wij zouden meer massaal de straat opmoeten. Er worden veel te veel beslissingen genomen buiten het weten van de burgers om, dat kun je geen democratie meer noemen.

    1. “My homecountry is there where life is good.”

      – Descartes

      Gewoon verhuizen. Ik ga naar Noorwegen, Zweden, Finland, IJsland of Rusland. Ik heb al Noorse geleerd.

    2. Geen Zon, je kunt beter arm zijn met Zon, als heel rijk zonder Zon, de Zon voed je moraal en je denken, en dan gaat het niet om Zonnebaden, nee maar de licht frequentie, die de kleuren doet leven, en zich spiegelt aan je denken.

    3. Je moet oefenen hoe je overleeft tijdens een thermonucleaire winter. Het beste is dus een heel erg koud land.

    4. Genies, Ik (wij) moeten helemaal niets… Maar ik wil je toch heel veel plezier wensen daar! Btw. Was jij niet al jaren geleden vertrokken??

    5. Ik had bijna een boerderij in Noorwegen.
      Kwam wat tussen.
      Nu heb ik een boerderij in Duitsland.
      En binnen 5 jaar in Noorwegen is nu het plan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.