Advertentie

28.000+ handtekeningen: Schippers aftreden..!


x

Hoe duidelijk moet het signaal worden?
x
en:
x

‘Hoe dik is het bord voor het hoofd’..?

x

Al 28.000 handtekeningen roepen:

x

 ‘Schippers aftreden’..!

2013 ©  WantToKnow.nl

x

Het lijkt het topje van de ijsberg.. Bijna 16.000 mensen die op dit moment de petitie hebben getekend, waarin Edith Schippers wordt opgeroepen af te treden als minister van VWS. En nog steeds komen er 20 to 30 mensen per uur bij, die deze petitie tekenen. En die dat niet doen om partij-politieke redenen.. En het lijkt erop dat de diepe verontwaardiging van vele Nederlanders, over de – op zijn zachts gezegd- ongenuanceerde uitspraken van deze mevrouw de minister, veel mensen voor het eerst ertoe heeft doen besluiten een dergelijke petitie te tekenen..

Actuele stand:
7 januari: 16.500
8 januari: 17.500

9 januari: 18.500
11 januari: 19.500
12 maart: 27.000
17 december 28.500

En Schippers zelf? Tja, vooralsnog lijkt het erop dat ze er het zwijgen toe doet.. Evenals Cees Renkens, de man die feitelijk aanleiding is voor de beschadiging op deze manier van Schippers? Want hij was het die het filmpje met de toespraak van Schippers op het internet zette. Dáár waar het filmpje duidelijk bedoeld was voor ‘gebruik in huiselijke kring’..! Daar besloot de oud-voorzitter van de anti-kwakbeweging in Nederland, het filmpje spontaan op internet te zetten. Als een soort ‘lekker-puh’-daad naar al die mensen die vóór complementaire geneeskunde zijn.  Als een soort: “Kijk eens hoe Schippers op ‘onze’ hand is!” 

Voor een ruimere kijk op gezondheidszorg. Mensen die het zat zijn, om als nummer te worden behandeld in het ‘reguliere kanaal’, waar ook Cees Renkens deel van uitmaakt. Mensen die het woord ‘complementair’ begrijpen. Een ‘aanvullende’ gezondheidszorg, om aan te vullen wat de ‘reguliere gezondheidszorg’ laat liggen, in steeds ernstiger mate..! Persoonlijk contact bijvoorbeeld, zoals gezegd: niet meer behandeld worden als nummer.. Want willen Schippers en Renkens zeggen dat de huidige medische wetenschap ALLE KENNIS in pacht heeft..

Of willen zeg  zeggen dat wanneer het niet ‘bewezen is’, het niet werkt en ‘dus’ van de markt dient te verdwijnen.. Zijn al die homeopathische huisartsen in Nederland dan geschift? Doen die maar wat? Of kan het zijn dat de ‘medische wetenschap’ waar Renkens en Schippers het over hebben, volledig vast is gelopen, het feitelijk ook niet meer weet? En dat er op dusdanige wijze wordt gemanipuleerd, vervalst en bedrogen, dat mensen het zat zijn. Dat bewijzen door farmaceuten aan de lopende band worden verzonnen? Er is hier op de site genoeg te vinden, om deze beweringen grondig te staven. Wil je een overzicht? Kijk dan eens naar de heftige lijst onderaan dit artikel!
En wat te denken van de ene miljardenboete ná de andere..? Wat doen we met die kant van de oplichtersbende..? Gewoon maar doorslikken, of mogen we deze fraude als het topje van de ijsberg beschouwen en de nodige voorzichtigheid en gereserveerdheid in acht nemen. Ons ‘uit wanhoop’ tot complementaire zorg wenden…??!

Edith Schippers screenshots

x

Een aantal uitspraken van Schippers over de complementaire zorg in Nederland, nog steevast betiteld als ‘alternatief’, zijn wat de ondertekenaars van de petitie betreft, in één woord schandalig te noemen. Heb je ons speciale artikel erover nog niet gelezen, dan kun je dat alsnog doen; je vindt dat artikel HIER. Voor de goede orde plaatsen we hier het transcript van deze toespraak, nogmaals: waarvan het kennelijk niet de bedoeling was, dat deze naar buiten kwam, om je te laten zien, wáár Schippers zich te buiten gaat aan subjectieve en denigrerende uitspraken, bijvoorbeeld expliciet over apothekers en impliciet over huisartsen (die bijvoorbeeld homeopathie toepassen). Hoe schandalig kan een minister zich gedragen, kennelijk in de veronderstelling dat ze voor ‘eigen parochie’ spreekt..  Hier is het transcript, Wij hebben de specifieke zinnen roodbruin gekleurd.


Videoboodschap van de m
inister van VWS, Edith Schippers, op 10 oktober 2011.
Gericht
aan de bezoekers van het symposium van de Nederlandse Vereniging tegen de kwakzalverij:

x

“Helaas is het me niet gelukt persoonlijk aanwezig te zijn om u toe te spreken.  Dus wens ik u, de vereniging tegen kwakzalverij, een goed symposium toe via het beeldscherm…  Een symposium dat is gewijd aan ‘modeziekten’; een onderwerp dat de scheidende voorzitter, de heer Cees Renkens, ná aan het hart ligt. ‘Modeziekten’ staan immers centraal in zijn proefschrift: ‘Dwaalwegen in de geneeskunde’.. Vandaag neemt u afscheid van een bevlogen bestuurder.  Een arts zonder wie de vereniging, net zoals zovele modeziekten, ook in de vergetelheid zou zijn geraakt.

De strijd tegen kwakzalverij wordt in Nederland serieus genomen. De vereniging tegen de kwakzalverij is de grootste ter wereld. Misschien omdat Nederlanders bekend staan als ‘nuchtere mensen’, die niet makkelijk achter wonderdokters en gebedsgenezers aanlopen. Die niets moeten hebben van meester Kackadoris.

Het uitgangspunt van de Nederlandse gezondheidszorg, is dat bewezen resultaten en aantoonbare werkzaamheid , de basis moeten zijn van medisch handelen.

Maar ik weet ook dat patiënten zich soms ook uit vertwijfeling tot alternatieve behandelaars wenden. Onder het motto: ‘Baat het niet, dan schaadt het niet’. Elke patient heeft er recht op, dat de behandeling veilig en goed is; zorg die werkt. Dát is de taak van de reguliere arts. Maar het blijft wel de keuzevrijheid van de patiënt.

‘Evidence based’,  dat zou m.i. de basis moeten zijn. Niet alleen voor medici, maar ook voor apothekers.  Het valt met op dat nagenoeg ELKE apotheek in Nederland, zoveel homeopathische producten in de schappen heeft staan.

Ik stoor me eraan, dat je bij het afsluiten van een aanvullende ziektekostenverzekering, vaak niet eens kán kiezen voor een pakket, zónder vergoeding van alternatieve geneeswijzen.

Het is aan ons allemaal om de aantrekkelijkheid van alternatieve geneeswijzen te relativeren, met de kracht van argumenten.

Ik wens de vereniging veel succes bij haar strijd tegen zinloze behandelingen en nutteloze middeltjes. Het is goed dat een organisatie als de uwe, ons scherp houdt over de stand van de wetenschap en de praktijk van de alternatieve zorgverlening in ons land, die de grenzen van het onschuldige overschrijdt. (..)”

* * *

Mocht je het allemaal niet kúnnen geloven, Edith Schippers heeft het écht toch allemaal zo uitgesproken..
X

x

Tot slot:
Het wachten is nu op nieuwsrubrieken op radio of Tv, die aan deze uiterst ongepaste videoboodschap nu eens effectief aandacht gaan besteden. Zódanig dat samen mét die 16.000 mensen, -zoals gezegd het topje van de protest-ijsberg- ook veel andere Nederlanders op de hoogte worden gesteld van de uiterst gekleurde wijze (om het netjes te zeggen) waarop Schippers een hele beroepsgroep EN de gehele niet-reguliere gezondheidszorg op onbenullige wijze te kakken zet..!


Nog niet getekend,

maar wil jij nog wél tekenen?

Klik dan op deze button en je bent meteen aangeland op de petitie-site: petitie button nl

* * *

202 gedachten over “28.000+ handtekeningen: Schippers aftreden..!

  1. De vraag is wel welke speler (in het spel waarbij de leugen regeert) we ervoor terug krijgen, mocht ze opstappen door de negatieve publiciteit (laten we vanwege de draaideurenpolitiek tussen de regelgevingsautoriteiten en farmaceutische – en voedingsindustrie vooral ook in de gaten houden of ze ‘promotie’ krijgt vanwege ‘bewezen diensten’ en een lucratieve baan krijgt binnen de industrie die zij diende te reguleren en controleren…)

    Dat gezegd hebbende, vind ik het geweldig dat er nu zoveel publiciteit gegeven wordt aan de onderliggende boodschap: farmacologische medicijnen, vaccinaties en chemo zijn vaak ineffectief, niet veilig en potentieel levensgevaarlijk, terwijl er uiterst effectieve, veilige en zeer kostenbesparende… (en welke Minister van VolksZiekten zou dit nu niet willen toepassen?) natuurlijke geneeswijzen (en homeopathie, digitale biologie, elektromagnetische healing) zijn die systematisch worden onderdrukt (vanwege andere belangen dan het gezondheidsbelang…). Dit geeft dus een prima signaal af en legt verder de belangenverstrengeling, onderzoeksfraude en corruptie nog verder aan het licht.

    Restmij verder nog te zeggen dat zij nog steeds niet gereageerd heeft op ons vaccinatie TV-debat en de uitlatingen die ik doe in mijn boek ‘De Zoete Wraak’ waar ik pleit voor een volledige herziening van onze ‘Zorg’ en dit onderbouw door het ware gezicht van de farmaceutische – en voedingsindsutrie te laten zien (ook mevrouw Schippers komt keurig ana bod). Nog frappanter is dat ik mails met leesbevestiging heb gestuurd naar al haar ‘persmanagers’ (een stuk of 6), waarvan niemand ze heeft durven openen blijkbaar. Toch staan hier aantijgingen en verzoeken in waarop gereageerd zou moeten worden, dit geeft op zichzelf al aan dat men liever kiest om geen (farmacologische) ‘olie op het vuur te gooien’. Hierdoor maakt men gelijk weer duidelijk hoe men om wenst te gaan met voor de industrie ongewenste studies die de belangenverstrengeling verder aantonen.

    Ook is het interessant dat de nieuwe voorzitter van de Kwikzalverij club..mij nu ineens ook volgt op Twitter, we zullen aan de komende PR-acties van deze ‘onafhankelijke’ club verder kunnen afmeten hoe moeilijk men het heeft. Want “they are getting desperate”…

    Kortom: gewoon doorgaan met het echte nieuws naar buiten brengen (daarom doen wij 16 februari ook weer een Tv-debat over ‘Veilige, Effectieve en Kostenbesparende Homeopathie’, zie updates via: http://www.healingsoundmovement.com/news‘ en vooral ook de effectiviteit van natuurlijke geneeswijzen blijven benadrukken.

  2. Laten wij ‘alternatief’ en ‘complementair’ vanwege hun duizenden jaren werkzaamheid ‘geneeskunst’ noemen. Wat overblijft is de 150 jaar bestaande ‘commercieel- politieke zorg’.

    1. In een ideale wereld..zou er geen verschil zijn tussen ‘alternatief’ en regulier (dan zou ‘complementair’ eerder de nieuwe reguliere geneeskunde worden overigens).

      Als er de daadwerkelijke bereidwilligheid zou zijn om het juiste en heilzame te doen door dus werkelijke effectieve en kostenbesparende geneeswijzen centraal te stellen(en levensomstandigheden, milieu, maatschappij en geest gezondheidsbevorderend en levensconform hierop af te stellen), dan zou de vaak geënsceneerde ‘discussie’ of iets wel ‘wetenschappelijk’ aangetoond ‘bewezen veilig en effectief’ is niet als PR-opagandamiddel ingezet worden (door de PR-machine van regelgevingsinstanties en de farmaceutische – en voedingsindustrie, telecomindustrie, etc) niet meer spelen…

      Maar zolang het om de BEELDVORMING van wel of niet bewezen veiligheid en effectiviteit zal gaan (waarbij de publieke opinie dus wordt gemanipuleerd en de leugen regeert) blijft gaan, die ook nog eens met dubbele maten en met gebruikmaking van valse wetenschap wordt geschapen… dan zal het niet uit maken welke Minister er wordt neergezet om de belangen van de industrie te vertegenwoordigen. Dan is het aan ons om het verschil te maken, met de keuze van onze portemon-NEE! En alleen al daarom steun ik dit initiatief van harte, want alleen via publiciteit en druk zal deze industrie uiteindelijk zwichten en ‘duurzame’ beslissingen maken…

    2. John het systeem verandert niet zo gauw maar een implentaire herr doctor zou misschien een enorme vooruitgang kunnen betekenen. Wie is de eerste die hier gehoor aan gaat geven en opzoek baar is in de goudengidd…

    1. Als we niet vergeten dat hij die geneest altijd de persoon in kwestie zelf is (ons zelfheldend vermogen, en in principe niet de arts of geneesmiddel die hooguit iets in werking kunnen zetten of assisteren) dan is dit helemaal juist!

  3. De kruiden geneeskunde bestaat al 5000 jaren, de chemische geneeswijze bestaat slechts 150 jaar en zij halen hun kennis uit de natuur en natuurlijke kruiden recepten.
    Zij moeten deze stoffen chemisch namaken en moeten de stoffen dan patenderen en kunnen de stoffen (dit noemen zij dan medicijnen) duur verkopen met alle bijwerkingen van dien.
    De werkelijke reden is namelijk dat natuurlijke stoffen niet te patenderen zijn, dus daar kan men
    niet veel aan verdienen.

    De antibiotica wordt van oorsprong gemaakt van schimmels, de asperine wordt gemaakt van de wilgentak. Dus wat is nu de alternatieve geneeswijze ? Juist de chemische geneeswijze.
    mensen doorzie nu eens de rol van de farmacie. zij verdienen alleen door zoveel mogelijk
    medecijnen te verkopen, zij willen ons dus niet snel genezen.

    Zie hieronder een film van dr. Rath waarin de rol van de farmacie en van Brussel eindelijk duidelijk wordt. Mevr. Schippers past thuis in deze club van “werkelijke kwakzalvers”

    http://m.youtube.com/watchv=WuhbyHE8mDg&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DWuhbyHE8mDg

  4. Homeopathie is al veel langer geneesmiddel als de zogenaamde chemische middelen, ik noem ze niet eens genees middelen…ze verzieken…om zo nog meer chemische middelen in te moeten nemen…..

    andere kant van het verhaal.

    Misschien eindelijk tijd om samen te werken!

  5. Wij hebben zelf heel veel baat bij alternatieve behandelingen en vinden de reguliere geneeskunde op z’n zachts gezegd “ondeskundig”.
    Dus weg met de zogenaamde reguliere geneeskunde die “gesponsord” wordt door de farmaceuten.

  6. niet alleen zij moet weg maar iedereen geen gevoel met de nederlandse burger en alleen maar woede en onrust zaaien geen visie geen beleid en geen gezond verstand brengt deze politiek ons naar de afgrond of nog erger een burgeroorlog geen verzet tegen brussel en geen positiviteit liefde vrede kunst samenwerking maar kapot maken en verdeling zaaien een en al destructie en daar betalen we voor? s

    1. maar iemand mag toch ook minister van onderwijs zijn zonder maar één uur voor de klas te hebben gestaan?
      dat is wat er hier constant mis gaat: mensen die er geen kaas van gegeten hebben het mes in handen geven kán bijna niet heilzaam zijn voor de goede zaak…

    2. Tja ik vind ook dat een minister van justitie minstens een jaar in de bak moet hebben gezeten 🙂 Nee geintje hoor je hebt gelijk vaak hebben ze geen kaas gegeten van de zaak waarvoor zij zouden moeten staan.

  7. Alles weten over (veilige, effectieve en kostenbesparende) homeopathie!?

    Kom naar onze TV-dialoog over ‘Genzen met Homeopathie’ zondagmiddag 16 februari…

    Met o.a. de speciale gasten: drs. Peter Guineé (klassiek homeopaat en medeoprichter van Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken),

    Franc Müller (docent, homeopaat en directeur homeopathie opleiding)

    en ir. Onno Nieveen (PPD resonantie, digitale homeopathie).

  8. De strijd tegen kwakzalverij wordt in Nederland serieus genomen. De vereniging tegen de kwakzalverij is de grootste ter wereld. Misschien omdat Nederlanders bekend staan als ‘nuchtere mensen’, die niet makkelijk achter wonderdokters en gebedsgenezers aanlopen. Die niets moeten hebben van meester Kackadoris.

    Aldus minister Schippers.
    Ahum Ahum. Zegt dit werkelijk iets goeds over nederland?……klinkt eerder alsof Nederland hopeloos achter loopt op de rest van wereld……..

  9. Dit noemt zij zorg? Zorgen voor de bevolking? Bie kan ze nog naar zichzelf kijken in de spiegel? Wat als haar kind neefje moeder zus wie dan ook dichtbij haar ziek is en niet geholpen wordt of te laat

  10. Ik weet waarom ze er zo tegen zijn, stel je voor dat mensen beter worden en ze hebben geen bijwerkingen wat moet je dan met de hele meute die rijk willen worden over onze ruggen die juist niet willen dat we beter worden. Ik ben blij dat Nederland eindelijk wakker word, weten jullie ook dat er een steen in Amerika bestaat waarop je kan lezen dat ze meer als de helft van de mensheid willen uitroeien met vaccinatie, voedsel water en medicijnen. Ik ben nu al een week bezig om druppels van de Lobelia pant te kopen ze zijn er wel maar het is moelijk om ze te vinden weet je waarom, omdat deze plant je kan helpen om van het roken af te komen op een natuurlijke manier en dat mag niemand weten. Het word tijd dat we vrij zijn en dat de gene in Den Haag weten dat ze daar voor ons zitten en niet om de eigen zakken te vullen en die van de Illuminatie/Bilderbergersclub.

  11. Kwakzalvers? hoeveel doden vallen er door het voorschrijven van verkeerde medicijnen, giftige medicijnen zoals chemo, verkeerde operaties, verkeerde diagnoses, onbehouwen gedrag, en ga zo maar door. Een schatting zo’n 50. 000 per jaar zou wel eens aan de lage kant kunnen zijn. Wie zijn nu KWAKZALVERS!

  12. het systeem van reguliere gezondheidszorg is corrupt : de minister zou eens goed moeten kijken naar de nieuwste onderzoeksresultaten om het beeld bij te stellen : met de omschrijving ” nuchter” doelt zij waarschijnlijk op het conservatisme en de onwil om naar de juiste informatie te zoeken

  13. Death by Medicine, een zeer goed onderbouwd, 5 pagina’s lang artikel over de verzwegen doodsoorzaak nummer 4 in Nederland, zoals Marcel Messing al opperde in zijn interview met J. Consemulder. Het is dan wel een Amerikaans onderzoek uit 2004, maar dat doet niet ten onder van de boodschap die eigenlijk wereldwijd is.
    http://www.lef.org/magazine/mag2004/mar2004_awsi_death_01.htm
    Bezint eer gij begint! En als het al dan niet anders kan door omstandigheden, wees dan heel voorzichtig en lees u goed in! De keuze is aan u.
    Mevrouw Schippers, laat óns de keuze. Het is óns lichaam, ónze verantwoordelijkheid. Op deze manier bent u verdwaald en zult nooit in aanmerking komen voor een beschermende moeder des vaderlands. Hoe hard moeten wij nog roepen om u wakker te krijgen.

  14. Ik zou niet tegen Edith Schippers willen tekenen. Ik zou voor complementaire geneeskunde willen tekenen. Want ikw il zelf die keuze kunnen maken.

    1. Snap ik Daniëlle. Maar als deze vrouw ervóór gaat liggen, voor de vrije stroming van ‘alternatief’, dan ben je daar toch tégen.. Én/én, ipv óf/óf..

      Je bedoelt analoog aan zuster Theresa, die zei, toen ze gevraagd werd mee te lopen in een mars tegen de Vietnam-oorlog..:
      “Ik ga niet meelopen in een mars tegen de oorlog, maar wel in een mars voor de vrede..”

      In simpele zin, die zóveel dieper reikt dan het eerste oog doet vermoeden.. Het universum kent natuurlijk het ‘begrip’ NIET niet.. (zie je).. Dus precies zoals de Chinezen geen ‘Nee’ zeggen, is het van belang zaken te laten stromen, omleiden wellicht, maar laten stromen. En preciés dat is wat wij bij wanttoknow ook willen.. Schippers’ beleid laten omvloeien naar een genezingspositief beleid. Wanneer we om haar aftreden vragen, is dat een teken aan de wand voor haar om dát te doen.
      En dat het niet helemaal in elkaar zit, taaltechnische gesproken, die petitie, daar ben ik het helemaal mee eens.. 🙄

  15. Dat deze minister evenals alle ministers niets tegen de macht van geld en industrie kan, maar ook zal ondernomen, is een gevolg van haar rol als marionet van een veel groter geheel, dat achter de coulissen aan de werkelijke touwtjes trekt. Een rol, die ze uitsluitend mag spelen in de steeds meer aftakelende en als een kaartenhuis in elkaar stortende en nog maar ten dele functionerende orde. Dus zij zal nooit een positieve bijdrage voor de mensheid verrichten. Ook het tekenen van de petitie ligt Den Haag niet wakker van, want de politieke kuddedieren hebben al lang geen zeggenschap meer. De democratie is verworden tot ‘volksmisleiding’. Toch heb ik wel getekend, omdat we op deze manier kunnen aangeven dat het bewustzijn op gang komt, dat de leugens nu niet langer getolereerd worden en de mens als slaaf van een door en door pervers systeem zijn ware plaats gaat opeisen. Zonder bruut geweld, zonder oorlogsdreiging, zonder politionele en militaire ingrepen. Uitsluitend door het inzetten van een ieders individuele KRACHT, gebaseerd op waarheid = eerlijkheid = zuiverheid = LIEFDE. Een begrip, dat in de wereld waar uitsluitend macht en de grote getallen regeren volstrekt onbekend is, en zelfs gevreesd wordt.

    Politiek als onderdeel van een veel groter belang is toch al lang niets meer en minder dan legitieme criminaliteit?

    ‘Alles sal reg kom’.

    1. Ter aanvulling op bovenstaande (nr. 30):

      Gun jezelf 9 minuten om naar het animatiefilmpje in de volgende link te kijken: http://www.youtube.com/watch?v=-IoBzaTzI7U&sns=fb

      – Een eenvoudige weergave hoe de wereld in elkaar steekt?
      – Een spiegel, die we onszelf voorhouden?
      – Zijn we als mensen echt zulke sufferds/naïevelingen?
      – Worden we echt uitgelachen door onze ‘volksvertegenwoordigers’?
      – Zijn we niet een keertje moe van het blijven lachen naar anderen, die onze waarheid als leugens terug projecteren ter meerdere eer en glorie van henzelf?
      – Blijft mijn eigen waarheid de basis van mijn eigenwaarde of heb ik dit ook weggeven in het stemhokje?

      Je begrijpt, dat dit lijstje nog wel verder kan worden aangevuld, maar dat is aan jou om te beoordelen.

      Ik dacht alleen een beetje hardop bij het zien van het animatiefilmpje.

  16. Scientific Research in Homeopathy
    Triple Blind studies, Double-Blind Randomised Placebo-Controlled Trial, Systematic Reviews & Meta Analysis, Evidence-base

    Upto the end of year 2010, there have been 309 studies published in 120 medical journals including 11 meta-analysis, 8 systematic reviews including 1 cochrane review in evidence of homeopathy to produce significant to substantial health benefits in a wide array of conditions.

    http://drnancymalik.wordpress.com/article/scientific-research-in-homeopathy/

    1. Het is niet enkel belangrijk hoeveel publicaties er zijn, maar ook wat er in staat. Ik heb me even gebogen over de Cochrane reviews, die doorgaans als zeer vooraanstaand en degelijk worden beschouwd.
      Als je naar de Cochrane website gaat, en zoekt op “homeopathy”, dan stel je vast dat er ondertussen al 4 reviews zijn.
      Maar geen enkele daarvan blijkt positief te staan tegenover homeopathie. Een greep uit de conclusies, voor verschillende behandelingen:

      Voor ADHD: “The forms of homeopathy evaluated to date do not suggest significant treatment effects for the global symptoms, core symptoms of inattention, hyperactivity or impulsivity, or related outcomes such as anxiety in Attention Deficit/Hyperactivity Disorder.” http://summaries.cochrane.org/CD005648/homeopathy-for-adhd

      Voor astma: “There is not enough evidence to reliably assess the possible role of homeopathy in asthma.” http://summaries.cochrane.org/CD000353/homeopathy-for-chronic-asthma

      Irritable bowl syndrome: “These studies were subject to bias which makes it difficult to determine whether the benefit found in these studies are a true reflection of the effectiveness of homeopathic treatment.” – http://summaries.cochrane.org/CD009710/homeopathy-for-treatment-of-irritable-bowel-syndrome

      Voor het inleiden van de geboorte: “This trials demonstrated no differences in any primary or secondary outcome between the treatment and control group.” http://summaries.cochrane.org/CD003399/homoeopathy-for-induction-of-labour

    2. Man man, wat ben je toch een ongelooflijk minkukeltje.. Maar bedankt voor de tip. Ik heb me even gebogen over deze publicatie en het gaat over een kleine 300 onderzoeken. Maar morgen meer erover.
      Dank Ellen voor het voortreffelijke werk. Ik heb er alvast een pdf van gemaakt.. Van dat artikel, zodat iedereen eens rustig kan klikken en zélf uitmaakt wat hij/zij vindt, als diegene zich er even ‘over buigt’..

      Maar mijn hemel, de aanmatigende tekst, die je niet eens door hebt, Koen.. ‘Ik heb me er even over gebogen’.. Met nadruk op het woordje ‘even’.. Voor mij een hooghartigheid, die minkukeltjes kenmerkt. Wie denk je dat je bent eigenlijk..?
      Ik ga ‘even’ slapen. En morgen gezond weer op. We kunnen trouwens allemaal gaan slapen, bedenk ik, want Koen heeft zich er EVEN over gebogen.. Hoe één klein woordje een hele houding verraadt.. 🙄

  17. There’s a crack in everything..that’s how the light gets in..

    http://www.youtube.com/watch?v=a5oVnDzxeJA

    Ik ben diep geraakt… Met nadrukkelijke toestemming van Nelleke Bakker verneem ik zojuist van haar…dat zij de dappere step heeft gezet om ontslag te nemen hij haar werkgever RIVM (afdeling vaccinaties, zij deed eerst laboratoriumwerk, later had zij een administratieve functie)!

    Ons vaccinatie TV-debat was voor haar de druppel die de vaccinatie-emmer had doen overlopen. In haar woorden: “Ik ben ervoor om je gevoel en je hart te volgen. Ik werk bijna 25 Jaar bij Het RIVM, afdeling vaccinaties. Gisteren heb ik besloten om mijn ontslag te nemen. Omdat het voor mij niet goed meer voelt. Ik voel me nu al zo bevrijd. Misschien de beste beslissing ooit. Ik kan nu vrijuit praten, pfff. Dat alleen al voelt super. Wat een bevrijding als je je doet waar je voor staat….

    En dit : “Wat bij mij echt emoties losmaakte, is de dialoog met Desiree Rover. Te zien op haar site. De dialoog duurt 3 uur, maar ik kon wel huilen, echt. Ik heb afgelopen week na het zien hiervan gisteren mijn ontslag aangeboden. Ik kan en wil hier niet meer voor kiezen.”

    “Ik zou deel gaan uitmaken van een studie waarbij ik mensen zou moeten bellen om mee te doen. Het zou inhouden dat kinderen jonger zouden moeten geënt tegen de mazelen”

    Ik ben diep geraakt en enorm trots op de moeilijke beslissing die Nelleke heeft moeten maken, maar ben ook oprecht blij dat ons werk mensen wakker schudt en dat er positieve verandering komt.

    Nelleke krijgt nu veel reacties, maar was bereid om een voorbeeld functie te vormen, omdat zij als geen ander weet hoe het is hoe het is om er op je werk niet over te kunnen praten waar zij zelf voor stond. Ze voelt zich letterlijk bevrijd nu… Ik hoop dat deze daad van het losrukken van de ketens nog veel andere mensen zal inspireren om te kiezen om je “gevoel en hart te volgen”. Dank je wel Nelleke, voor mij ben je een ware held, want hier is LEF voor nodig!!!…

    Over lef gesproken: Arts Hans Moolenburgh schreef het voorwoord van mijn boek ‘De Zoete Wraak’. Dit waren de laatse zinnen (hoe treffend): “U machteloos? Integendeel, u bent nog de enige met macht, want de hooggeplaatsten zitten in het web van misleiding en hebzucht gevangen en kunnen er niet meer uit. U hebt maar één ding nodig: lef! Dat wens ik u van harte toe. Lef berust in onze tijd op goede informatie en daar is een boek als dit een prima opstap voor.

    Dr. H.C. Moolenburgh
    Haarlem, 2013”

    (met dank aan Desiree Rover, Door Frankema, Hans Moolenburgh en de tip van Ellen Vader!)

  18. Hoe is het mogelijk, dat een vrouw met zo weinig inlevingsvermogen, en zo weinig know how heeft met betrekking tot zorg, minister van zorg o.a. is… Ik ervaar van dichtbij, door een zwaar verstandelijk gehandicapte broer o.a., hoe mevrouw Schippers haar beleid voert. (heel slecht). Niet alleen mbt verstandelijk gehandicapten, maar ook mbt de ‘gezonde’ mens. Die behoort keuzevrijheid te hebben. We betalen al genoeg voor zorgverzekering. Mogen we dan niet kiezen voor alternatieve geneeswijze? Naast reguliere geneeswijzen? Wie is Mevrouw Schippers om dat te bepalen. Ik weet het wel: het heeft te maken met eigen positie en baanbehoud. Ze hoort niet op deze plek. Aftreden, vind ik. Zet de juiste mensen op de juiste plaats.

    1. Het is inderdaad niet de alternatieve zorg die de ziektekosten onbetaalbaar maken, maar de reguliere zorg. En steeds meer zogenaamd preventief onderzoek, terwijl men in werkelijkheid eigenlijk helemaal geen rot moer doet aan preventie om ziektes te voorkomen. Dit kost juist klauwen vol met geld. Zowel de onderzoeken als het nalaten van echte preventie.
      Keuzevrijheid is inderdaad heel belangrijk. En ik moet betalen aan de reguliere zorg, terwijl dat voor mij een pak minder mag en juist meer alternatief erin. Maar die keuze is er niet en zo moet ik dus meebetalen aan die dure en vaak zeer schadelijke zorg, te denken aan bijwerkingen van bijwerkingen van bijwerken en zo verder. Allemaal zaken die behandeld kunnen worden. Goed bezig…….

  19. Ik heb mijn hele leven (71) alternatieve behandelingen gehad – niet vaak want ik ben nooit ziek – en ben na mijn vier kinderen opgevoed te hebben naar Chiropractic College gegaan, waar ik nu al meer dan 25 jaar mee bezig ben. Mensen zoeken mijn hulp en gaan weg heel tevreden, zonder ooit meer pijnstillers nodig te hebben.
    Keuze is belangrijk.

  20. En jullie denken nog steeds dat de media ‘onafhankelijk is’ (misschien wel als wij inderdaad ‘onnozel’ zijn)!? Let wel; is getekend door Simon Roozendaal, het farma-koorknaapje van de net nog niet misdadige RIVM directeur Roel Coutinho (herinneren jullie nog zijn schandalig onethische ‘Aidsonderzoek’ en de vaccinatie-propaganda in de Rode Hoed te Amsterdam, waar Coutinho van mij het boekje ‘Indianenverhalen’ mocht ontvangen? http://www.elsevier.nl/Wetenschap/blogs/2014/1/Petitie-tegen-minister-toont-onnozelheid-van-alternatieve-genezers-1440475W/#.Us1tScAZ6Qg.twitter Kom allen naar ons Homeopathie TV-dialoog 16 februari om meer te vernemen over de wetenschappelijk aangetoonde (Veilige, Effectieve en Kostenbesparende) Homeopathie (en Biofysische en Levensconforme Geneeswijzen…).

    http://www.healingsoundmovement.com/news/140/7e-hsm-tv-dialoog-over-homeopathie-met-gastsprekers-peter-guine-e-franc-m-uller-en-onno-nieve.html

    http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/is-dit-de-coutinho-van-de-aanklacht/

    1. Deze dame weet wel waar ze het over heeft. Ze heeft het over geld….heel veel geld.

  21. De ver. tegen de kwakzalverij zet complementaire geneeswijzen systematisch in een kwaad daglicht, omdat er geen “wetenschappelijk bewijs” voor zou zijn. De reguliere academische geneeskunde zou wel berusten op wetenschappelijk bewijs en is daarom volgens haar de enige juiste benadering. Om die reden zou je zonder meer mogen verwachten, dat deze vereniging (bestaande uit hoogopgeleide en hooggeplaatste artsen) het wetenschappelijk bewijs waar hun benadering op is gebaseerd, kan leveren. Mij is gebleken dat dit niet het geval is. Als voorbeeld heb ik gevraagd om wetenschappelijke publicaties waarin is aangetoond en geverifieerd, dat virussen van mazelen en influenza (griep) bestaan, dus geïsoleerd en gefotografeerd zijn en dat deze virussen de oorzaak zijn van de eraan toegeschreven symptomen. Zij konden mij dat niet leveren, noch het RIVM, noch onze rijksoverheid. Dit bewijs is er gewoon niet, maar er wordt eenvoudig aangenomen dat het zo in elkaar zit en op grond van deze aanname wordt er een vaccinatieprogramma opgezet. De reguliere geneeskunde is voor het grootste deel gebaseerd op hypothesen, statistieken en consensus. Dat is geen wetenschappelijk bewijs. De pot (kwakvereniging) verwijt dus de ketel dat hij zwart ziet. En onze minister vindt dat wel best zo.
    Doe de proef op de som: vraag om wetenschappelijk bewijs bij de autoriteiten. Laat je daarbij niet afschepen met een of ander verhaal van een “deskundige” of van internet. (De antikwakzalvers verwezen mij naar wikipedia…) Vraag om de wetenschappelijke publicatie en waar en wanneer deze is gepubliceerd en geverifieerd. Succes!

    1. Marcel, het ontbreekt in de regulier medische wetenschap wel aan veel meer zaken. Ik moet altijd lachen als de term “dubbelblind onderzoek” weer van stal wordt gehaald.

      Maar je gaat in ieder geval met het etiket “Wetenschappelijk” dood als er niets meer te redden valt of zodanig bent vergiftigd door de medicatie. En daar kan de mens als echte zuivere ‘wetenschapper’ (het innerlijk weten en daardoor scheppen v.v.) een stokje voor steken of niet. Daarom heb ik ook de petitie getekend, want dat brengt een enorme boost van bewustzijn op gang. Niet langer de leugens pikken, maar eerlijk vertellen wat je als medische professie kunt betekenen voor de zieke mens, zowel regulier als alternatief.

      Een eerlijk spel met elkaar en voor elkaar en medische informatie naar elkaar uitwisselen, maar dan zal er nog wel het een en ander aan puin=personen geruimd moeten worden in het zichzelf zaligverklarende ‘wetenschappelijke’ wereldje.

      John Consemulder kan je hierover nog meer informeren.

      Het bekende kinderliedje ‘Vader Jacob, Vader Jacob, slaapt gij nog etc.’ wordt steeds duidelijker hoorbaar, want de mens is daadwerkelijk aan het ontwaken en laat zich niet standaard alles meer aanleunen.

      De tijd, dat ook de reguliere media ontwaakt, nadert (of ze het nu willen of niet) of ze blijven in dienst van de Fabeltjeskrant. Dat er veel kritiek op de petitie is vanuit de reguliere hoek is niet anders te verwachten. De beste verdediging is nog altijd de aanval, maar deze kracht heeft men niet meer. Dus wordt alles uit de kast gehaald om de schade te voorkomen. Dat gaat niet meer, dus wordt het schade beperken. Maar schade herstellen zoals de “Wetenschap” dit nog denkt te kunnen, is een verloren zaak. Enfin volg de berichten in de media en bepaal voor jezelf, wat voor jou waarheid is.

      Waarheid = eerlijkheid = zuiverheid = Liefde en je komt tot elkaar.

      ‘Alles sal reg kom’.

    1. “Lieve Mensen, Ik wil iedereen heel erg bedanken voor alle lieve, en hartverwarmende reacties na het nemen van mijn beslissing om na bijna 25 jaar (op 2 maanden na ) ontslag te nemen bij het RIVM. Ik had niet verwacht dat dit zoveel stof zou doen opwaaien.

      Maar na het zien van de TV-dialoog ‘De Waarheid over Vaccinaties’ van John Consemulder (zie hier: https://www.youtube.com/watch?v=a5oVnDzxeJA#t=5125) kon ik echt niet anders meer. Ik was zeer geschokt na het zien hiervan, heb met tranen in mijn ogen gezegd tegen mijn man:”Ik stop met het meewerken hieraan, ik kan dit echt niet meer!” Zo voelde het voor mij.

      Ik hoop van harte dat ieder die dit leest deze dialoog gaat kijken. Het is zeer de moeite waard om dit daarna te delen, en mensen erop te wijzen om hem ook te kijken. Zo kunnen we de mensen wakker maken om onze kinderen te beschermen. Onze kwetsbare kinderen zijn toch het belangrijkste wat we hebben…

      Voor mijn kinderen is het te laat, ik heb er te lang in geloofd dat ik er goed aan deed, tot mijn grote spijt. Maar ik gun iedereen een gifvrij leven. Kom op mensen, laat 2014 het jaar van ontwaken worden!”

      Is getekend: Nelleke Bakker (die dus ontslag heeft durven nemen bij het RIVM, afdeling vaccinaties…)!

  22. Ik ben zo verontwaardigd door deze reactie van Mevr.schippers, nu toont ze haar ware gezicht!!
    ik ben al heel lang bezig met alternatieve therapiien en heb zelf ook op de academie voor natuurgeneeswijze gestudeerd, heb een tijd in een antroposofisch ziekenhuis gewerkt en als ik zie wat dat voor mensen heeft gedaan, dan is dat werkelijk wonderbaarlijk en dan zal deze minister dit allemaal willen verbieden?? Waar blijft onze eigen keuze vrijheid, ons eigen recht om zelf te beslissen hoe en wat je wil doen voor je gezondheid.? Laat iedereen op staan en protesteren!!

  23. Voor mij hoeft minister Edith Schippers niet af te treden, als ze maar terugkomt op haar buitensporige uitspraken en erkent dat er complementaire geneeswijzen zijn en dat er veel goede resultaten te verwachten zijn bij een goed en afgewogen samenstel van alle beschikbare therapiën – en niet bij een aanvals- contra- of denigrerende houding van de diverse partijen.
    Mijn ouders hebben meer dan 50 jaar geleden gekozen voor een huisarts die tevens homeopaat was; ik ben dus van jongs af aan opgegroeid met een arts die per kwaal/klacht een weloverwogen keuze maakte tussen korrels/druppels en “reguliere” medicijnen. We hebben hier goede resultaten van gezien, evenals van kruidenmiddelen van bijv. A.Vogel, acupunctuur en vitaminepreparaten van M.Rath.
    Overigens heeft ook de reguliere geneeskunst zijn roots in de eeuwenoude kennis van kruiden.
    Laten we stoppen met elkaar te bestrijden; resultaat ligt in samenwerking! De ervaring leert dat men daar bijv. in Duitsland al veel verer mee is.

    1. Peter, je hebt helemaal gelijk en ik snap wat je zegt om te stoppen met elkaar te bestrijden. Maar zo werkt dat helaas niet.
      Wij willen niet anders dat regulier en alternatief perfect zouden gaan samenwerken. Wij erkennen de goede werking van de reguliere zorg, maar we zien ook hun fouten, fraudes, misleiding en noem maar op. Grote delen van dat reguliere circuit zijn gewoon zwaar ziek. En dat moet aan het licht gebracht worden. Zwijgen is geen optie. Het is gelukt ons decennia lang te laten slapen, maar nu is die tijd voorbij. Er moet dringend openheid, eerlijkheid en ethiek komen in deze sector, want dat ontbreekt nu op zeer grote schaal.
      Nogmaals, er zijn absoluut ook genoeg goede kanten aan de reguliere zorg en ook genoeg mensen die wel met de juiste intentie werken, maar vaak ook gevangen zitten in een ziek systeem en dat vaak ook nog niet eens doorhebben of botweg niet willen zien.
      Om die waarheid aan het licht te brengen is er een zekere strijd nodig. Het gaat helaas allemaal niet vanzelf.
      Maar belangrijker is…wij zijn hier in feite niet degenen die aan het strijden zijn. De farmacie en de overheid willen het alternatieve circuit om zeep helpen. Zij zijn de strijd aangegaan. Dan kan je niet helemaal niets doen, dan weet je zeker dat je gaat verliezen. Dus ophouden met strijden is makkelijk gezegd, maar zo werkt het dus helaas niet. Was het maar zo.

    2. Ger, ik ben het met je eens – en heb de petitie nu ook ondertekend.
      In het medische circuit, ook in artsenopleiding, etc. wordt kennelijk zo’n afkeer bijgebracht en aangepraat tegen alles wat buiten dat reguliere valt, dat is ontzettend. Tòt de enkeling, soms door omstandigheden als ziekte of wat anders, er oog voor krijgt dat er veel méér is.
      Een voorbeeld: ik ken een prof die waarschuwde tegen acupunctuur, tot hij op sabbatical naar China werd gestuurd, kennis maakte met acupunctuur ingezet o.a. als pijnbestrijding, daar studie van gemaakt heeft en nu zèlf acupunctuur geeft!

    1. Eva, ondertussen zijn het er 18.502 om precies te zijn.

      Guido is nog steeds aan het wrijven…… en in het Land der Blinden is Een-Oog Koning, nietwaar 🙂

    2. Ik heb ook wat hulptroepen hiervoor ingeschakeld. 🙄
      Zou me niets verbazen als het balletje steeeds harder gaat rollen en dan kunnen we haar uitzwaaien.

    3. Blij dat ik én even rust had, met dat aantal. En als ik dit lees, dat ik geen 19.500 heb ingevuld..
      18.561 🙄

    4. @ paul
      maar dan tel je ook wel voor een stuk of wat …. of niet dan?

    5. Pas mee gaan doen wanneer het interessant gaat worden, wil ook nooit haantje de voorste wezen… Anders valt het gooien met modder ook zo gauw op!

    6. Modderbaden schijnen anders heel gezond te wezen , dus geen shame there!

    7. Met modder gooien wordt ook wel KWAKKEN genoemd en daar wwet oa de Stichting met kwakgooien alles van… voor je het weet ben je een alternatieve modderfiguur. Tijd om op een ander bootje mee te willen varen…

    8. goeie modder maakt nog geen bagger staat als schippers maakt nog geen gezondheid…. |zoiets????

    9. En om dat dan nog even moeilijk te maken ( geheel in de trant van het rivm) dien je het geheel om te keren

  24. Simon Rozendaal in de Elsevier (maar even integraal gekopieerd) :

    Er is grote onrust in de wereld van de alternatieve geneeswijzen, waar de petitie ‘Handen af van Homeopathie’ circuleert. Zij is inmiddels meer dan zeventienduizend maal ondertekend en wanneer de grens van veertigduizend is bereikt, zal de petitie aan de Tweede Kamer worden aangeboden.

    De indieners vinden dat minister Edith Schippers (VVD) van Volksgezondheid zich ‘onjuist, ongepast, ongenuanceerd en beledigend’ uitlaat over mensen die baat hebben gehad bij ‘complementaire en preventieve geneeskunde’.

    De petitie is typerend voor de onnozelheid in kwakzalverland. In de eerste plaats is het merkwaardig om homeopathie, acupunctuur, aromatherapie en al die andere vormen van kwakzalverij ‘complementaire en preventieve’ geneeskunde te noemen.

    Ook is de redenering niet bijster intelligent, om het vriendelijk te formuleren. Natuurlijk zijn er mensen die baat hebben bij homeopathie en handoplegging, maar die mensen zouden ook zijn opgeveerd door geitenkeutels, mits voorgeschreven door een alternatieve genezer met een aantal dubieuze diploma’s aan de muur.

    En het meest idioot is nog wel dat de bron van alle commotie – een videotoespraak van minister Schippers bij het afscheid van Cees Renckens als voorzitter van de Vereniging tegen de Kwakzalverij – uit oktober 2011 dateert.
    Sylvia Millecam

    Maar omdat de boodschap pas sinds enkele maanden op YouTube staat, hebben de aanhangers van wat minister Schippers in haar toespraak ‘zinloze behandelingen en nutteloze middeltjes’ noemt, haar nu pas ontdekt.

    Het gaat overigens de goede kant op met de strijd tegen kwakzalverij. Sinds 1993 is het aantal bezoeken aan alternatieve artsen voortdurend gedaald. Minder dan 1 procent van de bevolking ondergaat nog alternatieve behandelingen.

    Cees Renckens denkt dat de afname mede komt door de dood van Sylvia Millecam. De populaire actrice en comédienne had ruim dertig alternatieve genezers geraadpleegd, alvorens ze in 2001 na een gruwelijk sterfbed overleed.

    Maar we zijn er nog lang niet. Bij ongeveer 40 procent van de Nederlandse bevolking bestaat enig vertrouwen in alternatieve artsen en bij 15 procent zelfs in de genezende vermogens van mensen die niet tot arts zijn opgeleid. Merkwaardig genoeg zijn het niet alleen laagopgeleiden die vertrouwen stellen in deze flauwekul, maar zitten er ook veel hogeropgeleiden bij.

    En zoals minister Schippers tweeëneenhalf jaar geleden al aankaartte: bij tal van apothekers staan homeopathische middelen in het schap en je kunt in Nederland geen zorgverzekering krijgen waar absoluut geen alternatieve geneeswijzen worden vergoed.

    Verstandige woorden van de minister!

    Bekijk de videotoespraak van minister Schippers:

    http://www.elsevier.nl/Wetenschap/blogs/2014/1/Petitie-tegen-minister-toont-onnozelheid-van-alternatieve-genezers-1440475W/

    1. Eigenlijk heel mooi wat deze ‘Simon’ hier doet. 😆
      Hij helpt hiermee de petitie nog meer onder de aandacht te brengen! Super van hem. De discussie zal zich hierdoor uitbreiden naar de elsevier lezers. Hoeveel van die lezers zullen er zelf baat bij hebben (van homeopathie). 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.