Advertentie

Nederlandgifvrij.nl Help ze een handje?


 

Nederlandgifvrij.nl Help jij ze een handje?

x

www.nederlandgifvrij.nl

Een heel giftige en levensgevaarlijk goedje, deze ‘onkruidbestrijder’ van Monsanto (sinds kort in alle tuincentra in Nederland te koop…!!) In Frankrijk is Monsanto al veroordeeld om de neurotoxische werking van dit spul..

Ik ben een initiatief gestart om de bewoners van Oostzaan(en tevens Nederland) bewust te maken van het onkruidverdelgingsmiddel Roundup. Samen met mijn zoon heb ik deze website gemaakt. Velen zullen het middel Roundup misschien op hun plank hebben staan, niet beseffend dat dit middel vanaf 2018 verboden is.
Waarom moet dit dan nog zo lang duren als dit middel zo giftig is, vraag je jezelf af? En waarom halen de tuincentra het niet vast uit hun schappen?Daar gaat dus de site over.

Als particulier gebruik je het middel niet echt veilig. Er staat niet eens een groot doodshoofd als waarschuwingsteken op de milieuvriendelijk uitziende verpakking. Via middelen als de kranten, Facebook,en het benaderen van politieke partijen en mogelijk nog andere internetkanalen hoop ik een zo groot mogelijk publiek wakker te schudden zodat zij dit middel niet meer kopen.

Via www.nederlandgifvrij.nl (dezelfde als www.oostzaangifvrij.nl) roep ik ook op tot een landelijke e-mailactie om zo de tuincentra ertoe te bewegen Roundup uit de schappen te halen vóór 2018.

Ik ben een fan van de site van Want To Know en ik zou het prachtig vinden als zoveel mogelijk mensen het op hun Facebook willen gaan plaatsen. Op mijn site staan geen advertenties, behalve die dan voor azijn als vervanging van Roundup als mensen dan toch gif willen blijven gebruiken. Weten jullie mensen die het willen plaatsen op hun Facebook?

Thanx en groeten,

Theo Makkee, Oostzaan

19 gedachten over “Nederlandgifvrij.nl Help ze een handje?

 1. ik heb zelf een tuintje van 180 m3 zo,n twee jaar en heb er alleen nog maar wat mest over gegooid roundup of iets dergelijk komt er bij mij niet over heen maar mij naaste buurman gebruik het wel op zijn tuin en langs de paden waar niemand komt en heb ik zelf last van ongedierte dan gebruik ik wel rattestaard en brandnetel ook goed tegen de zilvervliegjes (kool)of luis

 2. Ik heb daar al eens over geklaagd bij de gemeente. Maar het is te duur om het anders te doen zeggen ze. Ik begrijp dat wel. De bevolking doet zelf vaak helemaal niks om stoep en brandgang schoon te houden. Veel te druk met werk en zo. Maar ik weet nooit wanneer de gifspuit door de brandgang heeft gereden terwijl ik dat wel zelf schoon hou. Als ik wat lang heb gewacht kan ik “giftig” onkruid verwijderen dus. Ik gooi het ook nooit meer in de groene container. Wat heeft een biobak voor zin als iedereen zwaar giftig onkruid er in gooit vraag ik me ook al een tijd af.
  Als je je omgeving er iets over verteld halen ze de schouders op. Maar kinderen zitten wel te knikkeren in de brandgangen in hun wijk. Dit is om moedeloos van te worden. Maar ik trek het me niet meer zo veel aan. Ik heb geen kleinkinderen en ook geen huisdieren. En al die mensen met wel deze dingen moeten zelf nu maar eens aan de bel trekken. Ze zijn met veel meer dan mensen als ik. Als men dat doet doe ik weer mee. Dus ook wel met bovenstaand initiatief natuurlijk. Pet af voor die lui. 🙂

 3. Ik heb een groente tuin die ik zo veel mogelijk volgens de permacultuur wil beplanten/bemesten. De buurman die aan mij perceel grenst bespuit in het voorjaar de randen van zijn paden met Round up.
  Dat is onschuldig zegt ie, want anders zou je het niet vrij in de winkel kunnen kopen. En zo denkt iedere door onze
  (r)overheden, Dino-chemie-bedrijven en Toch Niet Onafhankelijke (TNO) onderzoekinstellingen in slaap gesuste en bewust onwetend gehouden burger. Toch? Ik los het zelf wel op met mijn buurman.
  Als burgers onder elkaar kom je daar wel uit. En daar helpt dit artikel mij geweldig bij. Overheden en politiek doen en kunnen ook niets meer. Die zitten shocking klem in hun bezuinigingsklem. Daar hoef je echt niets meer van te verwachten. Zij hebben hun kans verspeeld en zijn volstrekt irrelevant (geworden). De zelfredzame en bewust levende critische burger komt er aan. pst niet verder vertellen….

 4. @ Theo, bedankt voor je initiatief. Welke minister was dat, die het verbod op aandringen van Monsanto heeft terug gedraaid?
  Misschien moeten we daar dan maar eens heen om de voor en achtertuin vrijwillig met round up te behandelen.
  Of in ploegendienst gaan spuiten bij Monsanto zelf.
  (en er dan gewoon stiekum water in doen hoor, maar om te kijken hoe lang het duurt voordat ze denken zelf vergiftigd te worden)

 5. Geweldig initiatief!!! Ik heb hierover al eens enkele waterschappen benaderd en ook tuincentra. Geïrriteerde reacties en hoon waren mijn deel: de dooddoener is steevast ’het is toch officieel goedgekeurd en toegelaten?’ Van DE politiek in het algemeen is ook niets te verwachten. Zij hebben het toegelaten.

 6. Denk dan ook eens aan al dat fijne geimpregneerde afbakenings/schutting hout.
  Heb fikse troubles gehad om die troep NIET geleverd te krijgen en dan TOCH leveren! Wolmanzouten mogen allang niet meer maar wordt gewoon verkocht en kritiek, met bewijzen, wordt niet of nauwelijks geduld.
  Kijk maar eens om je heen hoeveel ‘groene’ schuttingen e.d. je ziet.. ook om moestuintjes. Lekker en gezond uit eigen tuin? Dream on!
  Alleen heet het nu: Tanalith

  Met de groeten van onze overheid…

  http://www.wolmanzouten.nl/index2.html

 7. Het oh zo trage Frankrijk op vele andere vlakken, heeft ROUND UP al enige tijd VERBODEN, en er zijn gelukkig nog landen die hen volgen.
  Gans Europa zou een stop moeten zetten achter dit. Fantastisch dat jullie hier aan werken. Maar met Monsanto die alle groeten en fruit zaadjes eerst al chemisch manipuleren om ziektes te voorkomen en om optimale producties te hebben, dat is ook een absolute schaden, willen of niet, het gif wordt ons dagdagelijks met de lepel aangereikt. !!!
  Succes met jullie onderneming,

 8. Monsanto probeert de hele wereld afhankelijk te maken van hun gemanipuleerde zaad in combinatie met round up! Ze richten hierbij ongelooflijk veel natuurschade en ellende bij de bevolking aan.
  Zie de film: De wereld volgens Monsanto.
  Een heel slecht bedrijf met heel erg veel macht…

 9. Stem met je geld, dat is de enige echte stem die we hebben en waar wij de wereld mee kunnen veranderen.
  Bedrijven bestaan dankzij onze onbewuste consumptie. Wij doen mee aan onze eigen vergiftiging en vernietiging omdat we bedrijven gewoon belonen die ons willens en wetens vergiftigen.
  Wat als de mensen plots zouden besluiten om er niet meer aan mee te doen? Stel je voor dat hun producten plots niet meer verkocht worden omdat mensen een signaal afgeven door er niet op te stemmen met hun geld?

  Wij moeten ons bewust worden van onze echte macht, de enige stem die werkelijk telt en waar ze bang voor zijn dat we dit gaan gebruiken want dan draait het plots om, dan bepaalt niet meer de kleine groep wat er gebeurd in deze wereld maar dan bepalen wij mensen en het prettige eraan is dat het ook nog eens veilig en makkelijk is.

  Geef het door, stem met je geld. Bevalt iets je niet koop het dan niet.
  Als mensen geen Roundup meer zouden kopen dan is het bedrijf erachter verplicht om te veranderen en geen instantie, geen regering of commissie die hier macht over heeft.
  De macht ligt echt bij ons mensen, meer dan dat we beseffen, door de enige stem uit te brengen die er toe doet in deze wereld, stem met je geld.

  Ik stem al jaren met geld, ik koop lokaal, wat onze boeren produceren, laat ze niet stuk gaan want als er een crisis uitbreekt ga je erachter komen hoe belangrijk onze boeren zijn als hun producten ons redden.
  Wel eens over agenda 21 of codex alimentarus gehoord? Onbewuste mensen belonen dit soort praktijken door onbewust consumptiegedrag omdat het lekker makkelijk gemaakt wordt om aan je eigen vernietiging mee te werken. Je zult iets meer moeite moeten doen maar ik garandeer je dat als je zo je stem afgeeft door hen te laten weten dat je hun troep niet hoeft door er niet op te stemmen dan hebben ze geen poot om op te staan.
  Het is niet zij die de macht hebben, het zijn wij die de macht hebben want zij willen ons geld, dankzij ons geld zitten ze op die plek en wij kunnen ze daar zo weer weg krijgen door hen het geld te onthouden dat ze zo hard van ons nodig hebben.

  De illusie van het huidige systeem is erop gebaseerd dat ons geleerd wordt dat wij maar te doen hebben wat hun zeggen maar zo werkt dat niet, de meerderheid bepaalt en het middel waarmee we onze stem laten horen is geld.
  Stemmen bij de stembus heeft helemaal geen effect maar een stem met je geld bijzonder veel.

  Voting With Dollars Sends A Louder Message to the System then the Ballot Box. Many People are not Supporting the System that Enslaves and Poisons Them.
  http://www.thelonestarwatchdog.com/2012/11/14/voting-with-dollars/

 10. Hier net over de grens met Winterswijk staan de schappen vól met RoundUp en allemaal bij binnenkomst, zelfs buiten zijn enorme reclameposters op muren bevestigd om de aandacht te vestigen op dit gifgoedje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.