Advertentie

Rechter: ‘MH17 doofpot/files moeten open’!


x
x

Rechter: ‘MH17 doofpot/files moeten open’!

2021 © WantToKnow.nl/be

x

De rechtbank in Utrecht deed deze week uitspraak inzake een WOB-verzoek gedaan door RTL-nieuws, inzake de niet-gepubliceerde MH17-files, die de regering Rutte achter meent te mogen houden. Binnen zes weken na deze uitspraak dient Grapperhaus, als de Minister van Justitie, toe te lichten, waarom de regering weigert deze passages te delen met RTL Nieuws. Pas dán kan de rechtbank beoordelen of de argumenten, op basis waarvan de geheimhouding plaatsvindt, terecht zijn.

Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid moet beter uitleggen volgens de rechter, wáárom een paar passages uit documenten over de vliegramp met vlucht MH17 niet openbaar gemaakt kunnen worden.. Daarnaast had RTL Nieuws haar twijfels met de rechtbank gedeeld, of het Ministerie van Justitie, wel ‘goed genoeg heeft gezocht naar relevante stukken’. Maar in haar vonnis, kon de bestuursrechter daarin niet meegaan; volgens het vonnis, ‘bestaat geen aanleiding te twijfelen aan de inspanningen om in het MH17-archief nauwkeurig te hebben gezocht.’

De regering Rutte terug gefloten via dit vonnis!
RTL Nieuws had met een beroep op de Wet openbaarheid bestuur (Wob) in eerste instantie een poging gedaan, MH17-documenten openbaar te laten maken. Maar de overheid had dat verzoek deels afgewezen, waarbij ook nog eens documenten die wél ter beschikking werden gesteld, volledig onleesbaar werden gemaakt. Je zou haast zeggen, ‘conform het beleid van de regering Rutte én de ‘Rutte-doctrine’. Hierbij ging/gaat het om MH17-documenten, waarin correspondentie zit van onder meer de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD).

Het MH17-politieke spel van Rutte word in het buitenland als ‘leugenachtig’ gekarakteriseerd..! Op z’n vriendelijkst als ‘onvolledig’.. Kijk eens naar de niet mis te verstane woorden van de oud-premier van Maleisië hieronder..!

Nadat de rechtbank deze stukken wél heeft ingezien, teneinde te kunnen bepalen of het ministerie terecht delen zwart heeft gemaakt of documenten terecht achterhield is er dan nu de uitspraak. Officieel verwoordt: ‘De rechtbank is van oordeel dat de minister voor een aantal documenten meer uitleg moet geven waarom bepaalde passages niet openbaar zijn gemaakt’. Het betreft een document van de NCTV aan de AIVD, MIVD en de politie, een intern verslag en een dreigingsanalyse voor luchthavens.

HULDE AAN RTL-nieuws..
HDankzij RTL-nieuwsredactie, zijn we erachter gekomen, dat het kabinet Rutte, jeweetwel, van die RUTTE-DOCTRINE, maar liefst 147 documenten over de crisiscommunicatie na de ramp met vlucht MH17 geheim houdt. En inmiddels zijn wel 569 andere documenten deels openbaar geworden, maar belangrijke informatie werd dus zwart gemaakt. De in één woord ‘schofterige’ wijze waarop onze overheid meent, net als bij de kindertoeslagaffaire, de democratie en democratische processen in Nederland meent te mogen ‘dienen’…

De opgevraagde (en zwartgemaakte) documenten zijn opgesteld in het kader van het crisiscommunicatie-team (NKC), dat nabestaanden en het Nederlandse volk diende te informeren over de ramp. De RTL-nieuwsredactie kreeg wel een brief van Nationaal coördinator terrorismebestrijding en veiligheid Dick Schoof, waarin hij dat delen van de informatie niet openbaar gemaakt worden om verschillende redenen.

De twee belangrijkste redenen zijn volgens Schoof, allereerst het beschermen van privacy van mensen die in de stukken voorkomen. En dan komt plots de RUTTE-DOCTRINE weer om de hoek, want volgens Schoof is de tweede-belangrijkste weigergrond het bemoeilijken van ‘intern beraad’..! Daarbij zou het gaan om documenten die niet openbaar mogen worden gemaakt, omdat anders geen ‘onbelemmerde uitwisseling van argumenten’ kan plaatsvinden door ambtenaren..!!

In dit kader van de RUTTE-DOCTRINE is het heel opvallend ook, dat 3 dagen vóór de MH17-ramp, de ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie op de hoogte zijn gesteld van de aanwezigheid van Russische luchtdoelraketten in het oosten van Oekraïne. Dit blijkt uit een diplomatieke briefing in Kiev op 14 juli. Dit memo werd opgesteld door een Nederlandse diplomate en is in handen van het onderzoeksprogramma Argos (HIER pdf). Deze briefing vond plaats naar aanleiding van het neerschieten van een vliegtuig van het Oekraïense leger, een Antonov-26, eerder die dag.

Oekraïne, waar toen al ruim een half jaar ‘Amerikaanse adviseurs’ (lees CIA) achter de schermen werkzaam waren, waarschuwde tijdens de bijeenkomst voor de gevaarlijke situatie in het luchtruim…! Maar het verslag van deze briefing weigert het kabinet (HIER) naar de Tweede Kamer te sturen, omdat het volgens premier Ruttehet diplomatieke verkeer tussen landen in de toekomst kan schaden.’ 

De levering van de stukken over het NKC volgt na een eerdere openbaarmaking van stukken over de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing en de Interdepartementale Commissie Crisisbeheersing. Ook eerder werd al veel informatie achtergehouden. RTL Nieuws tekende daar toen ook al bezwaar tegen aan (HIER) bij het ministerie van Justitie. Nu zag RTL-redactie zich echter genoodzaakt, bij uitblijven van respectvol handelen door het Ministerie, naar de rechter te stappen. Kijk naar dit overzicht van RTL inzake alle documenten die het kabinet openbaar maakt:

Waarom ook niet alle wrakstukken onderzocht!!?
Vlak vóór de uitspraak van de Utrechtse rechtbank, was er ook nieuws rondom de MH17-zaak, doordat ineens bleek, dat MH!7-wrakstukken achter gehouden worden en in afgesloten containers zitten. Waarom dit is, weet eigenlijk niemand..! Het zijn de
advocaten van MH17-verdachte Oleg Pulatov, die niet alleen de reconstructie van het vliegtuig in een hangar op de vliegbasis in Gilze-Rijen willen bekijken, maar ook in de gelegenheid gesteld willen worden, deze andere wrakstukken te bekijken. Deze containers staan opgeslagen op vliegbasis Soesterberg.

Advocate Sabine ten Doesschate verdedigt MH17-verdachte Oleg Poelatov, samen met collega Boudewijn van Eijck (voorgrond)

Advocaat Sabine ten Doesschate verwoordde het als volgt: Van de wrakstukken van het vliegtuig is kennelijk slechts zo’n 20-30% beschikbaar gesteld voor het MH17-onderzoek. Daarvan is ook weer een zeer beperkt deel gebruikt, voor de reconstructie van slechts de cockpit en het voorste gedeelte van het vliegtuig.

Het beeld dat op basis van de reconstructie kan worden verkregen, is daarom mogelijk onvolledig en een vertekend beeld. Het is uitsluitend een beeld van het Openbaar Ministerie (OM). Niet een mogelijk tegenstrijdig beeld of het beeld, dat mogelijk nadere of andere vragen oproept.”

De uitermate slappe verklaring van de officier van justitie in het proces, komt erop neer dat er ‘geen reden zou zijn, voor een uitbreiding van een eventuele schouw’. Letterlijk geeft hij echter toe, dat er een beperkt en wellicht zelfs een vertekend beeld wordt gegeven..!

“De reconstructie bestaat uit het voorste deel van het vliegtuig. Hier is de hoogste concentratie van inslagschade. Die wrakdelen geven dus de meeste informatie over het wapen.”

Het is overigens nog niet duidelijk of er daadwerkelijk een schouw gaat komen, want de beslissing hieromtrent, neemt de MH17-rechtbank op 15 april a.s. en zoja, wanneer dat kan/gaat gebeuren. Dit zal echter vóór 7 juni moeten plaatsvinden, want dan begint volgens planning, de inhoudelijke behandeling van deze omvangrijke strafzaak. Het OM verdenkt drie Russen en een Oekraïner van betrokkenheid bij de ramp met vlucht MH17 op 17 juli 2014.

Maar alleen de Russische verdachte Oleg Pulatov geeft via zijn advocaten verdediging; de drie andere verdachten hebben de rechtbank niets laten weten. Dat zijn Sergey Dubinsky, Igor Girkin, en Leonid Kharchenko.

Zoals je weet was het MH17-toestel van Schiphol op weg naar Kuala Lumpur werd het boven het oosten van Oekraïne uit de lucht geschoten. Volgens het onderzoek van het Joint Investigation Team (JIT) werd het vliegtuig met een BUK-raket, die afkomstig zou zijn uit Rusland, neergehaald.. In Oost-Oekraïne was een conflict gaande tussen pro-Russische separatisten en Oekraïense regeringstroepen. In het hele proces komt echter ook geen woord voor over de door vele waarnemers op de grond geziene straaljagers, die rondom de MH17 gevlogen zouden hebben. Kijk naar dit BBC-verslag, dat kort na de aanslag werd gemaakt en dat diende te verdwijnen van het net..! (HIER verder evt.)

10 gedachten over “Rechter: ‘MH17 doofpot/files moeten open’!

 1. Vlak nadat dit toestel was neergestort, zijn er beelden verzonden door mensen met een telefoon. Die beelden lieten een rij kogelgaten in de zijkant van die romp zien, en konden daar alleen maar door een mitrailleur ingeschoten zijn geweest, uit een vliegtuig/straaljager, die al schietend op de zijkant van dat toestel is aangevlogen. die kogelgatenrij zat er in, als gemaakt door een naaimachine van voor naar achter.
  Die beelden heb ik nooit meer terug kunnen vinden. Uiteraard verwijderd. Uiteraard was ik ongeloofwaardig en toen al een complotter, blaBLABLA en etcetera.
  Rutte is een gestoorde rotschoft, en zijn companen in deze dito…..ik heb geen idee door op wat voor vuiligheid die hersens draaien……maar ook toen al wist ik het zeker……dat we massaal besodemieterd worden door dit VVD-tuig……toen ook al monddood gemaakt, net als nu.
  God zegene de dag dat de raderen van de Neurenberg tribunalen weer gaan draaien. God zegene de dag dat we deze zieke mensensoort van deze aardbol kunnen afknallen. Ik ben een groot tegenstander van iedere vorm van geweld, maar in zijn geval wil ik dat geweer wel afschieten. De VVD en de rest van de daaraan hangende verzameling politieke ziekteverwekkers moet je……(.kun je niet anders)…..behandelen als de paratyfusbacil. Uitroeien dat gezwel. het immuunsysteem van deze maatschappij weer gezond maken. Uithuilen en opnieuw beginnen…..maar dan wel zonder de producten die dat kankergezwel van Minerva Leiden op deze maatschappij loslaat.

  1. Kijk, hieronder een van dergelijke foto’s. Dit is de onderkant van de linkervleugel.. ALS het kogelgaten zijn, kán het vliegtuig alleen maar van onderen (DODE HOEK!) zijn beschoten om dit effect te sorteren.

   Maar alleen al het FEIT dat er een heel deel van het toestel in stukken nog in containers ligt opgeslagen, duidt natuurlijk op het ‘creëren van bewijs’ naar een bepaalde conclusie toe. Ik heb veel hoop op de advocaten die hierboven zijn genoemd.. Hopelijk worden ze niet gebashed of anderszins onder druk gezet..!

  2. Belangrijk is het feit, dat éérst de piloten onder vuur zijn genomen. Dat in die geest deze cabineplaat doorzeefd is. Het is géén scrapnel van een BUK, want dat zijn metalen plaatjes en die maken geen RONDE gaatjes.. Inslag gaat overigens op sommige plekken ook NAAR BUITEN.. (Ergo, er is van de andere kant ook inslag geweest, waarvan uitslag aan bakboord).
   En een BUK ontploft niet in een rechte lijn, zoals hier te zien is..!!

 2. De ware toedracht zal m.i. niet aan het licht komen. Van belang is dat 20 min. na het neerstorten van de MH 17 de Israëlische aanval op Gaza begon. Dit is imo het belangrijkste element en verklaart ook de doofpotoperatie zoals in tal van andere terreur dossiers waar de sporen lopen naar Tel Aviv. Alle sporen kunnen onderzocht worden, uitgezonderd dat naar Tel Avi, zie bv 09.11!!!
  In Moskou weet men m.i. maar al te goed wat er gebeurd is, maar er is daar ook een stevige invloed van de Lubavitch. Bovendien moet Moskou ook zwijgen gezien o.a. KAL 007 van 01.09.1983 en vooral wegens Smolensk. Dus, iedereen dreigt iedereen af, en in alle landen zitten er ofwel omgekochten ofwel afgedreigden op de sleutelposten. Bovendien kreeg Nederland ongeveer 200 ton goud terug uit New York, in de plaats van IM Erika die zich moest tevreden stellen met ongeveer 5 ton !! Gezien het voormelde is elke poging om de laatste steen om te draaien imo hopeloos. De belangen zijn te groot, en een ongeluk is vlug gebeurd.

 3. Het volgende citaat uit de tekst van WTK is m.i. zeer belangrijk en ook verhelderend : ” In dit kader van de RUTTE-DOCTRINE is het heel opvallend ook, dat 3 dagen vóór de MH17-ramp, de ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie op de hoogte zijn gesteld van de aanwezigheid van Russische luchtdoelraketten in het oosten van Oekraïne. Dit blijkt uit een diplomatieke briefing in Kiev op 14 juli. Dit memo werd opgesteld door een Nederlandse diplomate en is in handen van het onderzoeksprogramma Argos (HIER pdf). Deze briefing vond plaats naar aanleiding van het neerschieten van een vliegtuig van het Oekraïense leger, een Antonov-26, eerder die dag. Oekraïne, waar toen al ruim een half jaar ‘Amerikaanse adviseurs’ (lees CIA) achter de schermen werkzaam waren, waarschuwde tijdens de bijeenkomst voor de gevaarlijke situatie in het luchtruim…! Maar het verslag van deze briefing weigert het kabinet (HIER) naar de Tweede Kamer te sturen, omdat het volgens premier Rutte ‘het diplomatieke verkeer tussen landen in de toekomst kan schaden.’ “ (=einde citaat).
  Het is kenmerkend voor andere “false falg” en “psyops” dat er vooraf door de samenzweerders tips dan wel waarschuwingen worden gegeven, weliswaar in cryptische bewoordingen.. die op dat ogenblik nog geen duidelijk verband laten zien met de false flag, maar na de aanslag, krijgen die wel een betekenis. Ik beschouw het voormelde citaat dan ook als een indirect bewijs van de voorkennis van de MH 17 false flag door de NL regering , en waarbij de samenzweerders niet alleen al de “mise en scène” van de “false flag” aan het voorbereiden waren , maar ook reeds de cover up. Door een dergelijke indirecte voorkennis, en door het gebrek aan de nodige preventiemaatregelen, om de gevarenzone in Oekraïne niet te laten overvliegen, wordt imo de NL overheid dan op één of andere manier medeplichtig, door schuldig verzuim. En op die manier hebben de samenzweerders de NL overheid dan ook bij de keel !! Van een overheid die immers beschikt over tal van middelen en bronnen, mag en moet men m.i. verwachten en ook eisen, dat ze deze tips en waarschuwingen op hun juiste waarde kan inschatten. Als dit niet het geval is, dan is er op zijn minst een schuldig verzuim. Dit geldt ook voor andere landen waar er enige voorkennis was. Kortom : iedereen zit nu mee in bad en moet zwijgen. Vandaar dat het verslag van de briefing moet en ook zal geheim blijven. Moest de NL regering het toch vrijgeven, dan wacht hun het lot van de NL duikboot : https://www.henrymakow.com/martin_bormann_was_rothschild.html
  met citaat : “ Creighton, left, also made sure Pearl Harbor, another example of Illuminati chicanery, was kept secret. On Nov. 28, 1941, a Dutch submarine, the K-XVII intercepted the Japanese Fleet en route to Pearl Harbor and alerted British naval HQ. In order to maintain the illusion that Pearl Harbor was a surprise, the submarine and its crew were destroyed. Creighton “wiped out the entire ship’s company with two tiny cylinders of cyanide inserted into their oxygen supply, and a box of high explosives disguised as whiskey…the war had turned me into a fiend and mass murderer…” (p.81) (=einde citaat).

 4. Ah…..helder…..Guido, bedankt. Deze had ik nog niet eerder gezien.

  De foto’s waar ik het over had, waren foto’s van de zijkant-beplating van de romp. Toen er na maanden pseudo-onderzoek eindelijk beelden werden gepresenteerd (door uiteraard de Hoernalisterij van de NOS), was de hele complete beplating waar die kogelgaten in zaten van die romp afgehaald.
  En dan moet je proberen om niet te kotsen van dat schijnheilige smoelwerk van die Rutte. Dan moet je proberen om niet te kotsen van de manier waarop we met zijn allen besodemieterd worden door deze V(ereniging) V(an) D(ikkoppen) …….degenen die achterbleven na deze moordpartij……hoe die belazerd werden, omdat er op politiek niveau Te grootte Nederlandsche Belangen waren in dat rotstaatje, wat in die fase door de oostblokversie van de Hells Angels werd geleid.
  Ook in dat laatste artikel van je van vandaag waarin die slijmerige troep holkruipers van die jongerenorganisatie van die Vereniging van Dikkoppen derlui vunzigheid middels racisme en Nazisme om zich hen strooien.
  Geloof je me niet….?……lezer…..? Een pan munten roodgloeiend maken boven een vuurtje, en die over een kermisoptocht uitstrooien met vooral veel kinderen…….vanaf het bordes van Minerva. Kwasternounettoevalligbij. Gutgut…..wat hadden we een lol. Toen al had die woedende bevolking dat stinkhol in de fik moeten steken, maar dat werd uiteraard afgeschermd door die bloedhonden in uniform die netjes bijten op bevel.
  Die rattenkwekerij waar bijna iedere minister en het complete koninklijk huis zijn opleiding in psychopatisch gedrag heeft mogen genieten………waar al die burgemeestertjes, artsen, advocaten en politici vandaan komen……..en allemaal keurig netjes aan de leiband van diezelfde Deep State hangen in de hoop op rijkdom en en macht……..en over de rug van en ander.

  Godskolere……ik moet me gaan voorbereiden op wat er aan komt qua de ontwikkelingen van die 5e dimensie. Ik schijn mijn intense woede naar deze ziekteverwekkers los te moeten laten. Dat het duidelijk wordt hoe diep het mensdom in stompzinnige slavernij is weggezonken, is een bloot feit. Dat het nodig was kennelijk ook.

  Alles wat mij nog rest in deze bulkende waanzin is de vraag…….wat moet ik hier….???…..lege handen in deze in een wereld die niet uit de comfortzone van de droom wil komen……in een land wat zich niet wenst te realiseren dat die schijn-welvaart van ons door slavernij, diefstal, roof, geldgeilheid en uitputting qua de bodemschatten heeft kunnen ontstaan. Veel te veel giftige gevolgen die niet te overzien zijn en worden nagelaten aan onze kinderen.

  Wat moet ik hier…….Liefde en vergeving voor mezelf inzake mijn machteloosheid?…….
  wel volgens Arend Zeevat en Harriët Algra………en verder volgens iedereen met een zinnige kijk op deze wereld. Als de oplossing in de aanloop naar de 5e dimensie ligt, moet ik daar toch maar eens goed naar gaan kijken.
  Ik zou mezelf op moeten kunnen sluiten in een hutje op de hei…..volledig ‘off grid’ gaan. Zoek het maar uit met zijn allen. Laat dit tuig maar over je heen lopen en kom vooral niet in beweging. Ik doe niet meer mee.

  En dan alles wat ik liefheb, en iedereen die ik liefheb…….(of liefhad?)…..achter me laten ? Ja, dat doen we zo maar even of het niks is. Ik zie het nog niet voor me.

  Tzal wel aan mij liggen.

 5. Guido…..klopt…..helemaal…..het is al weer een tijd geleden dat ik die foto’s heb gezien, en onder de indruk van de ramp en de ravage heb ik het niet helemaal helder waargenomen, maar die keurig netjes gestikte rijen kogelgaten van voor naar achter waren zo duidelijk als het maar zijn kan. Ik heb die vliegtuigen nog gebouwd, en weet donders goed hoe die dingen in elkaar zitten en wat een kogelinslag in een aluminium plaat doet…….en daar hoef je trouwens geen vliegtuigbouwer voor te zijn. Zoals jij dat ook zo vaak citeert…….dat heet gezond boerenverstand.. Een emolument van ons zijn, waarvan het gebruik in deze ministerraad is verboden.

 6. Het is natuurlijk niet alleen een doofpot wat betrekking heeft op MH 17 maar ook mogelijk op de kindertoeslagenaffaire. https://nos.nl/collectie/13855/artikel/2363409-geen-strafrechtelijk-onderzoek-naar-belastingdienst-in-toeslagenaffaire en gisteren las ik op nos teletekst dat een hoge pief geen onderzoek wenst naar de betrokkenheid van ministers en staatssecretarissen ivm de toeslagen affaire en het zou dan oa gaan om Rutte,van Ark,Hoekstra,Wiebes,Asscher en anderen.
  Uiteraard zou Grapperhaus dit over genomen hebben en ook geen onderzoek willen. Kennelijk kunnen in Nederland lieden die iets te vrezen hebben of gewoon een strafblad zouden moeten hebben bepalen waarnaar wel of geen strafrechtelijk onderzoek gedaan wordt en indien nodig zelfs wetten/regels aanpassen.Natuurlijk is het ook zo dat velen opnieuw op de kieslijst staan om voor een volgende 4 jarenperiode gekozen te worden en het beleid verder te zetten in het voordeel van de elite die zij lijken te vertegenwoordigen.Daarom alleen al zou men geen verkiezingen op korte termijn moeten willen hebben wat ook nog besmettingsgevaar zou kunnen verhogen (volgens hen zelf is het toch een zeer ernstig en dodelijk virus) en dan mag men geen risico nemen vind ik.Wat Hoekstra doet met de WW duur verkorten is niets anders dan een manier om minder geld uit te hoeven keren aan mensen die nu voorspelbaar werkloos worden omdat de overheid er zelf voor zorgt dat mensen werkloos worden met hun vasthouden aan MKB bedrijven gesloten te houden. Ook de cijfers kloppen niet want vaak wordt gezegd dat de werkloosheid zou dalen maar dat is NIET waar want mensen die werk zoeken en niet kunnen vinden worden na verloop van tijd uitgeschreven als werkzoekende en komen dan in de bijstand terecht onder de titel bijstandsgerechtigde en daarmee dus uitgeschreven als werkloze/zoekende terwijl hun uitkering ook tevens verlaagd wordt.Wanneer ministers of staatssecretarissen FOUT hebben gedaan zie ik geen enkele aanleiding om ze in bescherming te nemen en moet er net als voor anderen geldt gewoon een deugdelijk onafhankelijk onderzoek komen en indien nodig straffen volgen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.