Advertentie

Steunfonds huisartst Hans van der Linde! HELP!


Het steunfonds voor huisarts Hans van der Linde

2011 – WantToKnow.nl/.be

x
Er is een website opgezet om huisarts Hans van der Linde financieel bij te staan in het proces dat tegen hem is aangespannen door het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieuhygiëne (RIVM) en diens directeur ‘Infectieziektebestrijding’, professor Roel Coutinho.

Huisarts Hans van der Linde

Huisarts Hans van der Linde twijfelt aan het nut van de griepprik. Dat mag. Het RIVM en Roel Coutinho twijfelen daar niet aan. Ook dat mag. Als hoogleraar werkt Coutinho ook als RIVM-directeur ‘Infectieziektebestrijding’ samen met farmaceutische bedrijven. Ook dat mag, ondanks deze belangenverstrengeling.
Hans van der Linde heeft dit feit publiekelijk aan de kaak gesteld en noemt dit beestje bij de naam: ‘belangenverstrengeling’. Toen Van der linde, op aandrang van de directeur-generaal van het RIVM, zijn mededelingen niet wilde terugnemen, is hij gedagvaard voor een rechtszaak, waarbij het RIVM niet koos om de rechter een voorlopige uitspraak te laten doen, via een Kort Geding, maar direct een zogenaamde bodemprocedure aanspande bij de rechtbank in Middelburg. Het RIVM en Coutinho kozen voor een soort intimiderende rechtsgang, in plaats van een open discussie. Wat hebben zij te verbergen, vragen wij ons af!

Dit is bovendien een rechtszaak die zich jaren kan voortslepen, waardoor de kosten voor dokter Hans van der Linde kunnen oplopen tot wel € 50.000,- en mogelijk aanzienlijk zelfs meer, kosten die hij uit eigen zak moet betalen. Hij wel, want de Nederlandse belastingbetaler betaalt de kosten van de andere partij, het RIVM. Op zich natuurlijk al een kwalijke zaak..!! Wij van WantToKnow vinden dit zelfs een soort lafheid in zich dragen..! Want ook het RIVM zou toch gebaat moeten zijn bij een snelle, zij het voorlopige, uitspraak van een Nederlandse rechter. Want betekent dit dat het RIVM het niet erg vindt, als andere artsen en wetenschappers, om maar eens twee groepen te noemen…, op hun beurt de belangenverstrengeling verder onderwerp maken van gesprek..?!

Als het RIVM uiteindelijk de zaak verliest, dan krijgt Van der Linde zijn proceskosten niet terug – alleen een zeer klein deel van de kosten is terug te eisen. Het RIVM en Coutinho hebben die zorgen niet, zij procederen op kosten van de overheid, van ons belastinggeld dus. Feitelijk een schandalige zaak.. Is het Nederlandse volk, via ons parlement gevraagd wat wij willen..??! En het gaat in deze zaak feitelijk ook nog eens om de vrijheid van meningsuiting, niet eens om de feitelijke inhoud van de belangenverstrengeling…! Elke burger die een beetje nadenkt, concludeert DAT ER SPRAKE is van belangenverstrengeling…! Coutinho spreekt sowieso met twee petten op en de vraag is dan ook gerechtvaardigd of hij niet met een dubbele tong spreekt..

Van der Linde, en met hem een groot aantal artsen, hoogleraren en andere geïnteresseerden vinden dat het debat over nut en noodzaak van de griepprik breeduit in de samenleving moet worden gevoerd, niet voor een rechtbank. Hans van der Linde zal zich alleen goed kunnen verdedigen als hij financiële steun krijgt. In ingezonden brieven in de media is afgelopen weken veelvuldig aangedrongen op de vorming van een steunfonds voor Van der Linde. Dat is er nu.

Maak je (kleine) bijdrage over ALS GEBAAR!!
Help Hans van der Linde in zijn verdediging, help hem zijn kosten voor deze verdediging te dragen en MAAK TEGELIJKERTIJD EEN GEBAAR..!! Hoe meer mensen een bedrag of bedragje overmaken, des te groter het protest tégen het RIVM..!! Dus het gaat NIET ALLEEN om het bedrag maar ook om het aantal mensen dat protesteert.

De stichting STEUN HUISARTS IN PROCES, bankrekeningnummer Rabobank 16.79.65.425, houdt toezicht op de besteding van gelden en het bestuur zal daarvan verslag uitbrengen op hun website. Wij hopen dat jij hun doelstelling onderschrijft, en hen met woorden én met daden wil steunen. Voor de woorden kunt u rechts uw e-mail adres achterlaten, voor de daden hopen we op een bijdrage in geld.

* * *

Advertentie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.