Advertentie

TROS-Radar: ‘Zwarte Zalf’ zwart gemaakt…!


Op last van de officier van justitie hebben Bureau Opsporing van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de politie Zuid-Holland-Zuid vrijdag een 52-jarige vrouw aangehouden. “Ze wordt ervan verdacht met de verkoop van zogenoemde zwarte zalf en pillen de gezondheid van mensen in gevaar te hebben gebracht”, meldt het Openbaar Ministertie (OM) maandag. Bij doorzoekingen in een bedrijfspand en de woning van de vrouw zijn potjes zalf en pillen, gegevensdragers en administratieve bescheiden in beslag genomen. De vrouw is zaterdag 31 augustus na verhoor op vrije voeten gesteld, maar blijft verdachte.

* * *

Officiële aankondiging TROS:
‘Het TROS-programma RADAR heeft een zeer opmerkelijke reportage over zwarte zalf die in Nederland verhandeld wordt. Deze zalf wordt aan de man gebracht met de claim dat het huidkanker niet alleen geneest, maar ook kan opsporen. Door het goedje aan te brengen op de huid ontstaat een zwarte korst. Als deze korst er af valt, is de kanker genezen. Als er geen korst ontstaat dan zou er geen kanker zijn geweest. De zalf zou volgens de verkoopster geen schade aan de huid aanbrengen.

De verkoopster van de zwarte zalf, die op de potjes gezet heeft dat er schoensmeer in zit omdat ze weet dat het middel anders niet verkocht mag worden, ontraadt haar klanten om tegelijkertijd chemotherapie te volgen. Ze vertelt op een voorlichtingsbijeenkomst die opgenomen is met de verborgen camera dat ze de ingrediënten voor de zalf het land binnensmokkelt door te doen alsof het om een ongedierteverdelger gaat.

In een aantal landen, waaronder Amerika, Duitsland en Australië is black salve verboden. Het middel komt in veel verschijningsvormen voor, met soms dramatische gevolgen voor de gebruiker. Er zijn diverse verhalen bekend waarbij bijvoorbeeld de neus van de gebruiker totaal is weggevreten door de zalf, mede door de zuren die in de zalf zitten.

Deskundigen waarschuwen voor de corroderende werking van de zalf, die de huid ernstig kan aantasten. Nadat het Openbaar Ministerie via Radar op de zaak is gewezen, is de politie direct in actie gekomen en heeft de verkoopster/voorlichtster aangehouden. Haar hangt een aanklacht boven het hoofd in het kader van artikel 174, verantwoordelijk voor schade aan de gezondheidszorg. Hiervoor geldt een maximum staf van 15 jaar, één van de hoogste straffen uit het wetboek in Nederland.’

Wij van WantToKnow hopen dat je door het lezen van dit bericht in staat bent zélf een afgewogen mening te vormen, zonder de vooringenomenheid waarmee TROS-Radar meent dit onderwerp te moeten behandelen en Rineke van den Berg als oplichtster te moeten betitelen. Wij raden de TROS aan om de reguliere medische ‘wetenschap’ onder de loep te nemen en de jaarlijks bijna 2000 doden door medische missers eens tegen het licht te houden..!! Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen!!

Kijk hier naar de betreffende uitzending van TROS-Radar met het onderwerp over de zwarte zalf.


 * * *

Zwarte Zalf als alternatieve diagnose bij huidkanker

De scalpel uit de natuur

2012 © Rineke van den Berg

x

De kranten staan er vol mee. Het aantal huidkankergevallen stijgt schrikbarend. Naar verwachting zullen er in 2020 jaarlijks meer dan 70.000 bijkomen. De afdelingen dermatologie van ziekenhuizen zijn al overbelast door de vele huidkankerpatiënten. Echt iets van deze tijd? Gaten in de ozon? Is de zon zo slecht voor je dat je er bang van wordt? Hoe was dat vroeger eigenlijk, hadden de mensen ook huidkanker? Maar waarom hoorde je daar dan niets over? Hadden ze überhaupt wel zonnecrèmes om zich te beschermen?

Velen lopen de gehele zomer rond met angst en dikke lagen zonnefilter. Bang voor huidkanker. Maar was de zon niet de grootste leverancier van vitamine D3, de antikanker vitamine bij uitstek? Angst is een zeer slechte raadgever. Voor sommigen is het zelfs bijzonder angstig om naar een dokter te gaan en een diagnose te krijgen. Huidkanker is echt iets van deze tijd! In sommige kringen heerst er een soort van epidemie, als ik dat zo mag zeggen.

Iedereen speurt bij elkaar of er vreemde plekjes zitten. Want ja, je zou het maar hebben! Vervolgens wordt de arts geraadpleegd die er kundig naar kijkt en diagnosticeert. De verwijzing naar de dermatoloog is snel uitgeschreven. Maar ook dán blijft het koffiedik kijken. Pas na onderzoek in het lab kan gezien worden of er werkelijk sprake is van huidkanker. Maar eerst moet ‘het’ eruit! Daarna naar huis en wachten op de uitslag; heb ik huidkanker of niet. Op het woord alleen al rust een taboe.

Wordt huidkanker wel veroorzaakt door de zon? Is dat niet het verhaal dat wij steeds als waarheid hebben aangenomen. Onderzoek en vind zelf uit wat de zon voor moois voor jou doet! Google maar eens op zonnestaren of sun gazing. Geniet van de zonnestralen op een verstandige wijze en ontspan. De zon is een prachtig en waardevol cadeau voor al het leven hier op aarde. Zonder de zon is er geen leven mogelijk.

Indianenverhalen
We gaan een paar honderd jaar terug in de tijd. Noord-Amerika wel te verstaan. We schuiven aan bij een Indianenstam. Aardse mensen met een diep zeker weten, geholpen door hun voorouders, luisterend wat de natuur hen te vertellen heeft. We zitten in een kring met voornamelijk vrouwen, de kinderen spelen om hen heen. De vrouwen spannen huiden van de juist buitgemaakte en gevilde dieren. Vol aandacht bewerken zij deze huiden. Met hun handen wrijven ze met een kruidenbrij over het leder. Het leer wordt soepel en zienderogen krijgt het een mooiere uitstraling, zo kan het beter verwerkt worden.

Deze Indianen weten al eeuwen dat deze kruiden werken tegen vreemde plekjes op je huid die niet vanzelf verdwijnen. Van de naam huidkanker zullen ze vast nog nooit gehoord hebben. Dat hun zwarte zalf ooit zo’n geweldig middel tegen huidkanker zou worden, wisten ze waarschijnlijk niet. Maar wij zijn hun dankbaar en maken graag gebruik van deze bijzonder genezende zalf. Ode aan de oude, krachtige kruiden geneeskunst die hier in Europa wel heel erg op de tocht staat door alle regelgeving en wetten.

In de 20e eeuw was korstvormende zwarte zalf in iedere apotheek vrij te verkrijgen en tot het begin van 1990 de laatste alternatieve kankerkliniek in Amerika door de FDA gesloten werd, werd de zalf met veel succes toegepast. Het argument waarmee de FDA de kankerklinieken in Amerika verbood om verder kankerpatiënten te behandelen was; de therapie was succesvol, maar de methoden verouderd. Hierna vertrokken de klinieken naar Mexico.

Wat is de zwarte zalf?
In de Amerikaanse geschiedenis van de kruidengeneeskunde zijn plantaardige zalven al meer dan 300 jaar bekend. De basis van de recepturen van de zwarte zalven zijn vrijwel gelijk aan de originele Indiaanse, maar kan hier en daar afwijken van regio tot regio en van stam tot stam. De huidige zwarte zalven die bij de behandeling van huid- en borstkanker worden ingezet, zijn nog steeds een combinatie van de oorspronkelijke Indiaanse kruiden van o.a. Sanguinaira Canadesis, Galanga en Graviola.

Sanguinaria canadensis; (Canadees Bloedkruid) groeit oorspronkelijk in Noord-Amerika. Anti-kankerkruid bij uitstek. De indianen gebruikten Sanguinaria canadensis niet alleen als geneeskruid, maar ook als rode kleurstof (bloedkruid) voor hun dromenvangers. Galanga; Dit kruid werkt heel specifiek op het immuunsysteem. Zelfs in de Egyptische oudheid werd een variant gebruikt tegen maagzweren en leverontsteking. Ook in de Bijbel staat er een vermelding; de Heere gaf Mozes een recept voor een helende zalf waar dit heilige kruid in zat. Daarbij heft Galanga geestelijke boosheid en negativiteit op.

Graviola; een wel heel bijzonder kruid dat als een soort plantaardige chemo (sorry voor het woord) werkt. Speurt foute, abnormale cellen op en voert deze af. Heeft zijn sporen al verdiend bij de genezing van borstkanker en andere kankersoorten. Samen met nog een paar versterkende ingrediënten is de zwarte zalf een krachtig middel die een geweldige strijd aangaat tegen kanker. Op simpele, maar zeer doelgerichte wijze diagnosticeert, verwijdert en geneest de zwarte zalf huidkanker.

Diagnose
De diagnose huidkanker is op een heel eenvoudige wijze vast te stellen met de zwarte zalf.

Het gehele artikel inclusief verhelderend beeldmateriaal kun hier gratis downloaden En op www.spiegelbeeld.nl

Interessante sites:

www.zwartezalf.com

www.mms4u.nl

 

87 gedachten over “TROS-Radar: ‘Zwarte Zalf’ zwart gemaakt…!

 1. Ik stel voor dat we nu allemaal zwarte zalf bestellen op internet. We zullen die dommerikken eens allemaal voor schut zetten. Doordat ze zo’n lawaai maken heeft iedereen het er morgen over. Toch? Of zijn er nog steeds mensen die het niet willen laten merken dat ze anders tegen deze wereld aankijken dan de meesten uit hun omgeving? Dit is één van die mogelijkheden om dingen duidelijk te maken aan anderen lijkt mij. Gebruik maken van de situatie dus. En laten zien en horen dat je het totaal niet eens bent met wat iemand die anderen wil helpen wordt aangedaan door een stelletje bangerikken.
  Ik had het al gelezen in de mail en ben blij dat het nog op tijd hier terecht is gekomen. We mogen toch wel zelf beslissen wat we doen met ons eigen lijf. Volgens de overheid niet trouwens.

  1. Selene, wil jij eens kijken? Volgens mij hebben ze het bericht van Radar ineens aangepast……

  2. @Selene
   Enkele maanden geleden las ik in Frontier Magazine over de Zwarte Zalf. Ben op het internet op ernaar zoek gegaan maar, behalve het boek, kan je nergens deze zalf bestellen, tenminste niet in de samenstelling zoals in het artikel is aangegeven. Er bestaan meerdere soorten zwarte ’trekzalven’ die ook teerzalf en ichthyolzalf genoemd worden, doch deze hebben m.i. niks vandoen met de zwarte zalf waarover sprake.

  3. Anelle,
   Dan heb je niet goed gezocht. Op de site van Rinneke van den Berg kan (kon) je het gewoon bestellen. Op zwarte zalf.com. Rechts in menu: bestellen.

  4. Zwarte zalf is dus een totaal ander product dan trekzalf.
   Ingrediënten komen totaal niet overeen.

 2. Ik heb de uitzending bekeken,wat een gespin zeg en heeel
  toevallig kwam de politie er net aan!!, het radar team had het dus doorgegeven want de agent vroeg niet eens naar haar naam
  toen ze werd aangehouden,wat een verraders zeg

  groet
  maup

  1. Ja, waarschijnlijk vooropgezet. Maar in dit geval heiligt het doel de middelen. Deze vrouw moet worden gestopt.

  2. Als ze niet naar haar naam werd gevraagd konden ze haar helemaal niet arresteren volgens mij. Ze deed toch helemaal niks verkeerd op dat moment. Ze vertelde alleen een gevraagde mening over iets. Of zie ik dat helemaal verkeerd? Ik heb het niet gezien omdat ik gewoon niet meer kijk. Ik lees alles wel.

 3. De Tros-Radar-GESTAPO en Annette Hertsenberg in een Eichmanniaanse glansrol, wat een misselijkmakende vertoning, gisteravond.
  De bankiers en ‘Big Pharma’ regeren Europa en dat zullen we weten ook : kanker mag niet genezen worden met natuurlijke middelen ….
  Het mag ook niet voorkomen worden : aan kankerpreventie wordt geen cent uitgegeven.
  Kanker moet ‘gemanaged’ worden, zodat de patient een melkkoe wordt, die jaarlijks geld oplevert.
  Kanker is te genezen met Vit C (minstens 10 GRAM per dag), met een dieet, zelfs met bepaalde frekwenties opgewekt door een signaalgenerator van 300 euro, maar hieraan heeft Big Pharma niets, dus GEWOON IEDER ALTERNATIEF VERBIEDEN. In het belang van ”De Volksgezondheid”.

  1. Ja absoluut, kijk als jij bijvoorbeeld een farmaceutisch imperium runt met genezing op kanker met een paar miljarden aan omzet, en ik kom met een alternatief waar je sneller en makkelijker van wordt genezen, dat is voor jou een mokerslag op je omzet. Ik zeg alleen niet dat Rineke van den Berg een middel heeft waar je van kan worden genezen zonder enige bijwerkingen, maar ik vind wel je moet vragen stellen en onderzoeken en informatie wegen voordat je conclusies gaat trekken. Dus ja bij sommige ben ik het mee eens dat het een smerige uitzending was van Tros Radar, tegelijkertijd heeft
   het me ook geïntrigeerd.

 4. Volgens mij is zwarte zalf gewoon trekzalf. Allebehalve schadelijk. Check dit stuk op wiki; Trekzalf is een zalf op basis van ichthammol. Andere namen voor ichthammol zijn Ammoniumbituminosulfonaat en ichthyol.

  Ichthammol is een product van natuurlijke oorsprong, verkregen door droge destillatie van zwavelrijke oliehoudende schalie. Het wordt gebruikt in de geneeskunde als een middel voor de behandeling van huidaandoeningen, zoals zweren en steenpuisten. Trekzalf bevat 10% of 20% ichthammol en wordt ook wel zwarte zalf genoemd. De dermatologische actie werd ontdekt door de Duitse arts Paul Gerson Unna.

  De chemische samenstelling volgt uit elementaire analyse: C28H36S5O6(NH4)2. Als een product van natuurlijke oorsprong is het echter een mengsel van veel verschillende verbindingen.

  Chemisch gezien is het een gesulfoneerde schalieolie. Deze bestaat in een bleke (PSSO) en een donkere (DSSO) versie. DSSO of ichthammol is een dikke, roodbruine vloeistof, met een bitumineuze geur en smaak (Hierdoor is deze zalf in het verleden in de volksmond ook wel teerzalf genoemd). Het is oplosbaar in water en mengbaar met glycerine maar is bijna onoplosbaar in sterk geconcentreerde alcohol of ether. Het bevat een groot percentage organisch gebonden zwavel. Ichthammol is onverenigbaar met zuren, alkalicarbonaten of -hydraten en alkaloïdale zouten.

  Farmacologisch heeft deze stof ontstekingsremmende, bactericide en fungicide eigenschappen. In de oorgeneeskunde wordt een mengsel van glycerine en ichthammol gebruikt voor behandeling van plaatselijke oorinfecties. Het is efficiënt tegen gram-positieve organismen. De ontstekingsremmende werking is te verklaren door haar invloed op de vorming, secretie en werking van ontstekingsmediatoren. Het product wordt goed verdragen en er zijn geen aanwijzingen van teratogene, mutagene of kankerverwekkende effecten genoteerd.

  Het Europees Geneesmiddelenagentschap publiceerde in juni 2005 een samenvattend verslag over ICHTHYOL ®-stoffen (synoniem: bituminosulfonaten) in het kader van de Europese Maximale Residu Limieten (MRL’s) procedure in de diergeneeskunde. De commissie voor geneesmiddelen voor diergeneeskundig gebruik (CVMP) heeft besloten dat vanwege de goede tolerantie en veiligheid is er geen noodzaak van de oprichting van een MRL voor ICHTHYOL ®-stoffen. Als gevolg hiervan mogen ICHTHYOL ®-stoffen zonder beperking worden toegepast bij de behandeling van voedselproducerende zoogdieren.

  1. Deze vraag heb ik ook al aan mezelf gesteld een tijdje geleden. De ingrediënten van de zwarte zalf komen in het geheel niet overeen met trekzalf. Het is een totaal ander product.
   Bovendien is trekzalf gewoon verkrijgbaar en geen verboden product zoals je zelf ook al schreef.

  2. Ik heb me deze vraag een tijdje geleden zelf ook al gesteld.
   Maar de ingrediënten van trekzalf komen totaal niet overeen met de ingrediënten van Zwarte Zalf. Het is een totaal ander product.
   Trekzalf is inderdaad, zoals je zelf al schrijft, volkomen onschuldig en vrij verkrijgbaar en is ook absoluut niet verboden.
   Trekzalf is dus absoluut NIET hetzelfde dan Zwarte Zalf.

 5. Mijn reactie op de site van TROS Radar:

  http://www.sin-nl.org/index/feiten_en_cijfers

  Dat is pas schrikbarend, de medische missers van de huidige gezondheidszorg.

  Doe eerst zelf onderzoek en wijs niet meteen met je vinger naar anderen.
  Het is ronduit dom om maar alles klakkeloos aan te nemen wat er in de media geblaat wordt.

  Buiten dat verdient “Big Pharma” al genoeg aan die zwaar Chemische pillen die veel mensen slikken.
  Begin gewoon eens met gezonde en verantwoorde voeding, dat is namelijk de basis voor een gezond leven.

 6. Ik ben geschokt door de uitzending van Tros Radar van maandag 3 september. De manier waarop Mw werd gearresteerd, vol in beeld, aan de praat gehouden door het team van Radar en vervolgens door twee (!!) agenten en plein publique gearresteerd. Het moet niet gekker worden hier in Nederland. Stukjes uit haar lezing werden volledig uit hun verband gerukt. Wat een misselijke vertoning was dit. Het lijkt wel of de ‘heksenjacht’volledig is geopend. Eerst de homeopathie en nu de rest van de alternatieve geneeswijzen. Waar gaat dit heen? Wat kunnen we doen?

 7. Wat mij opviel is dat tros radar er een hoop insinuaties op na hield en ook nog eens op de stoel ging zitten van de rechter. Vol in beeld de politie laten komen opdraven, terwijl er weinig over dit product bekend is.

  Op mij kwam het over als een heksen jacht. Volgens de wetenschap bestaat er geen product die alleen de foute cellen kan opsporen en vernietigen.

  Ze moeten eigenlijk zeggen: “”We weten niet van het bestaan af of er zo middel bestaat”. Maar laten we het eens onderzoeken of het wel of niet werkt. Dat is namelijk veel eerlijker dan het scepticisme te laten spreken, en ik kan zo nog wel even doorgaan..

 8. Ik ben persoonlijk al jaren ziek van luchtvervuiling en krijg daar zo ernstig eczeem van dat ik niet meer in Nederland kan wonen en daarom nu al 7 jaar in N.O. Thailand woon. Doordat ik al jaren onderzoek doe met behulp van zelf ontworpen luchtreinigers om dit probleem aan te pakken ben ik het volgende te weten gekomen. Fijnstof maakt onder invloed van UV licht een verbinding met VOC gassen. Dit fijnstof kan erg giftig zijn. Fijnstof wordt ook nog eens positief geladen door straling van mobile devices. Daardoor stoten de deeltjes elkaar af en blijven ze continue in de lucht ronddwarrelen. Het RIVM presenteert meetgegevens van fijnstof tot een groote van 2.5 micrometer, Daarnaast ook gegevens van een beperkt aantal gassen. (Een watermolecuul heeft een afmeting van 0.0005 micrometer) Daartussenin zit een heel gebied met nanoparticles waar we nooit iets over horen. Nano particles kunnen via de longen en de huid bloedbaan bereiken en ook de hersenen. Ik ben nu zo ver dat ik ook de nanoparticles kan uitfilteren en daardoor mijn gezondheid aanzienlijk verbeter.

 9. In de 20e eeuw was korstvormende zwarte zalf in iedere apotheek vrij te verkrijgen en tot het begin van 1990 de laatste alternatieve kankerkliniek in Amerika door de FDA gesloten werd, werd de zalf met veel succes toegepast. Het argument waarmee de FDA de kankerklinieken in Amerika verbood om verder kankerpatiënten te behandelen was; de therapie was succesvol, maar de methoden verouderd. Hierna vertrokken de klinieken naar Mexico.

  Hierboven is een stukje van de site van Want to Know.
  Of het hierboven vermelde waar is weet ik niet zeker, maar het lijkt me zeer aannemelijk. Zwarte zalf is door de FDA al eerder verboden. Ook in het programma Radar spreekt men erover dat er over zwarte zalf al veel in de medische literatuur bekend is.

  Het was dus vrij verkrijgbaar bij iedere apotheek (hoe kan dat als het een kwakzalfmiddel was?) en er was dus ook een heuse kankerkliniek. Om het dus zo maar als kwakzalfmiddel te bestempelen gaat veel te kort door de bocht. Dat het binnen de medische literatuur goed bekend is zegt ook iets (of dit nu positief of negatief is maakt in feite niets uit). Het is wel degelijk een middel dat binnen de geneeskunde gebruikt werd. Wel jammer dat Radar aan dit feit voorbij gaat en dit verzwegen heeft en de indruk wekt dat het gewoon schoensmeer is en dat zou dus pas echt kwakzalverij zijn, maar deze zalf is dus in de verste verte geen schoensmeer. Als het dat was, had het laboratorium dat wel bevestigd. Het kan alleen ook als schoensmeer gebruikt worden en zo is het dan ook verkocht op het etiket. Want natuurlijk mag je hier niet claimen dat het een werkend effect heeft tegen kanker. Dat recht heeft alleen de reguliere zorg zich toegeëigend. De vraag is of dat terecht is.

  De vraag blijft ook wat de resultaten waren. Radar heeft die niet onderzocht. Dat zou je toch mogen verwachten dacht ik zo. Ik weet ook niet wat de werkelijke resultaten zijn. Ik weet wel dat de belangen groot zijn en constateer alleen maar weer eens voor de zoveelste keer dat er meerdere kanten aan het verhaal zitten.
  Radar heeft een sterk staaltje riooljournalistiek laten zien door de zaak maar éénzijdig te belichten met duidelijk vooringenomen standpunten en de reportage is daardoor eigenlijk zwaar onvoldoende.
  De ene kant van het verhaal is dat het verboden is en helemaal niet helpt, de andere kant dat het wel goed werkt. Wat is waar? Zoals gezegd, ik weet het niet.
  Maar wat ik wel weet is dat dit middel, omdat het op natuurlijke basis is, niet goed te patenteren valt en er dus voor de farmacie niet of nauwelijks iets mee te verdienen is en sterker nog dat de farmacie er zeker niet op zit te wachten dat er een goedkoop goed werkend middel, waar zij geen vat op hebben, in de handel is dat huidkanker effectief kan aanpakken.
  De vraag blijft wat mij betreft: wie is hier de schurk? Krijgen we echt hier eerlijk en onafhankelijk een antwoord op? Ik vrees ervoor.

  Een laboratoriumonderzoek…..nou dat was wel erg overtuigend. Laat me niet lachen. Men wist het gewoon niet. Hier kwam helemaal niets uit naar voren.
  En dan de zogenaamde experts. Zeker de mannelijke expert gaf toch overduidelijk herhaald aan (herbekijk de uitzending desnoods) dat hij niet weet waarover hij praat. Hij DENKT namelijk dit en hij DENKT namelijk dat. Als échte expert dien je te WETEN. Deze expert kwam echt niet overtuigend over. Maar hij was wel eerlijk: hij denkt namelijk dat hij het weet en heeft er dus een mening over, maar écht weten hoe het zit, dat heeft hij niet gezegd. Hij heeft slechts zijn mening gegeven, maar was overduidelijk niet wetenschappelijk onderbouwd.

  Dan de uitspraak van één van de vrouwelijke experts (althans wat daarvoor moet doorgaan) dat de zalf kanker niet kan genezen is natuurlijk wel erg lachwekkend.
  Alleen wegsnijden helpt zogezegd (al dan niet met chemo en/of bestraling). Maar als deze zalf een grotere wond achterlaat en dus meer weghaalt (zo beweren zij althans en misschien hebben ze gelijk) kan je mij echt niet vertellen dat deze zalf echt nooit effect zou hebben gehad. Dit KAN gewoon niet waar zin. En dit is dat ook gewoon LEUGENS verspreiden. De zalf moét gewerkt hebben, al dan niet op goed geluk, maar helemaal geen resultaat is gewoon onzin. En in feite geeft de mannelijke expert dat dan ook weer wel toe met zijn voorbeeld over zoutzuur. Ze spreken elkaar dus tegen.
  Dan wordt het dus vergeleken met zoutzuur. De zalf zou erg corrosief oftewel zwaar bijtend zijn. De zalf staat er echter om bekend niet te reageren als het op gezonde huid wordt aangebracht, althans zo wordt het verkocht. Als Radar nu werkelijk iets had willen aantonen had dit dan nader onderzocht, maar ook dit hebben ze nagelaten. Het blijft gewoon giswerk. Bewijzen blijven uit. Ik kan hier toch echt niet van goede journalistiek spreken.

  En als het waar is dat het dus waarschijnlijk wel werkt, maar alleen maar een verouderde methode is, die soms wel erge verminkingen achterlaat, met de nadruk op soms (?), dan vind ik dat de mensen het recht hebben zelf te kiezen voor wat voor behandeling zij willen. En uiteraard ook als zij te horen krijgen dat er niets meer aan te doen is. Wat heb je dan te verliezen? En nogmaals…..helemaal kwakzalverij is het dus niet. En de reguliere behandelt ook maar al te vaak veel te lang door terwijl het een hopeloze zaak is, en ondertussen natuurlijk grof geld verdienen. Maar een potje zalf van een paar tientjes zou dan weer valse hoop zijn om misselijk van te worden en men geeft dan nog als argument dat er geld verdient wordt over de ruggen van zieke mensen. Alsof de reguliere dit dus niet doet en nog op grote schaal ook, maar daar hoor je ze niet over. Wat een kronkel denken is dit? Dringt dit nu nooit bij die mensen zelf door?
  Dat vraagteken achter soms staat er omdat ik niet weet of dat het soms is. Misschien wel, maar misschien ook niet. Maar ik zou me niet verbazen dat de verminkingen die er dus mogelijk wel zijn, in aantal zwaar overdreven worden. Ik wil dus werkelijke aantallen weten. Die aantallen is men voor het gemak maar even vergeten te vermelden in de reportage.

  En dan nog wordt er met twee maten gemeten. Denkt men nu echt dat er in de reguliere zorg nooit aan plastische chirurgie gedaan wordt nadat men tumoren heeft verwijderd.
  Dit mag wel bij de reguliere zorg, lullen ze niet over, maar gebeurd dit in de alternatieve zorg dan opeens is er van alles mis.
  Heeft de reguliere kankerzorg (wel een passend woord trouwens) wel het recht zo hoog van de toren te blazen? Alternatieve behandelingen (in het algemeen) zullen niet altijd helpen en meteen wordt het breed uitgesmeerd. Het helpt niet, maar in hoeveel gevallen helpt de reguliere behandeling wel? Die zijn ook schrikbarend laag en het aantal doden is gewoonweg niet te tellen. Maar 1 dode in de alternatieve zorg en het is poppenkast. Dit is zoals gezegd meten met twee maten. En over de kosten maar te zwijgen. De potjes zijn hier inderdaad redelijk prijzig te noemen, maar vergeleken met de reguliere behandelingen is de alternatieve toch echt een heel pak goedkoper. Dus duur wordt hier ook vaak misbruikt en misplaatst en niet in het juiste perspectief gezien.
  En dan de bijwerkingen van chemo en bestraling. Mag allemaal, is allemaal normaal, gaan ook effectief mensen aan dood (maar dat lag dan zogezegd aan de kanker en niet aan de behandeling). Bijwerkingen in de reguliere zorg is dus aanvaardbaar, maar zodra er een bijwerking is in de alternatieve zorg, ook al is dit maar bij 1 persoon, komt dit direct op radio en tv en wordt het breed uitgesmeerd.
  Dit is gewoon niet fair en redelijk. Net of de bijwerkingen binnen de reguliere zorg altijd binnen de perken blijven. Verre van zou ik zeggen. Genoeg voorbeelden te vinden ook. Dus hebben zij wel het recht hier te spreken? Uiteraard wel, maar met een wijzend vingertje? Dat gaat me iets te ver. En zeker niet te vergeten dat er hele hordes mensen zijn die wel degelijk baat hebben bij alternatieve zorg. Die hoeft dus echt niet door de reguliere overlopen te worden alsof ze niets voorstelt. Dit is gewoon erg laag en zegt gewoon alles over de belangen die er spelen.

  En dat het niet gecontroleerd wordt wat erin zit en wat de concentraties zijn e.d. hebben ze wat mij betreft op zich wel een punt. Maar aan wie ligt dat?
  Dit soort goedkope natuurproducten hebben gewoon geen schijn van kans tegen de machtige farmacie en er is dus geen andere mogelijkheid dan het op zo’n manier te doen.
  Dit ligt wat mij betreft dus zeker niet aan alleen aan de verkopers van dit middel. De farmacie, veel artsen en dus ook de media zijn hier medeverantwoordelijk voor, doordat dit soort producten gewoon geen eerlijke kans krijgen.
  En trouwens, heel veel chemische medicijnen die goedgekeurd zijn worden jaren later alsnog uit de handel gehaald. Zo goed werkt het systeem dus. Zoveel stelt het echt niet voor. In ieder geval zegt het zeker niet alles dat een product is goedgekeurd.

  En wat betreft het advies van Rineke van den Berg dat ze gegeven zou hebben om geen reguliere zorg te nemen. Zo heb ik dat niet gehoord. Ik heb gehoord dat ze antwoord met: IK ZOU. Wat een ander doet moet die natuurlijk zelf weten. ALS ik dit middel zou nemen zou ik het ook zonder reguliere zorg doen (al dan niet onder begeleiding van een huisarts als die er open voor zou staan, maar vaak is dit dus een probleem….zij mogen gewoon niet). Maar dus niet operatief, géén chemo of bestraling. Het is dan inderdaad dubbel op. Dus in ieder geval niet gelijktijdig. Werkt deze behandeling niet naar behoren, zou ik alsnog voor reguliere kunnen kiezen. IK ZOU dat dus ook doen. Geef ik nu een advies dat een ander dit ook moet doen. Ik dacht het niet.
  Bovendien als men twee behandelingen tegelijkertijd doet claimt de reguliere zorg toch dat zij het genezen hebben.

  En waar bleven de slachtoffers die de ziekenhuizen zogezegd overspoelden? Wel ze waren er niet. Ze moeten nog gezocht worden. Een oproep hiervoor aan het einde van de uitzending was ook erg typisch. Vooral de negatieve zaken willen we horen. Erg onpartijdig klinkt dat, nietwaar?
  Positieve reacties? Niet in geïnteresseerd.

  Wat ik wil is dé waarheid, maar Radar heeft dat tot nu toe zeker nog niet laten zien. Misschien komt dat nog……hmmmm. Twijfel, twijfel.

  1. En dan is er natuurlijk nog de vraag of Rineke van den Berg, als de verminkingen al waar zijn, dit bewust doet en uit puur winstbejag? Ik geloof dat niet. Ik denk echt dat ze achter haar product staat en juist om mensen te helpen. Als ze het echt voor het geld deed waren er andere zaken die minder gevaarlijk zijn en minder in de picture staan. Ik denk niet dat ze zo dom is.
   En het feit dat ze er geld mee verdient zegt ook niets. Ze werkt er ook voor. Net zoals de vele artsen ook werken voor hun geld, alleen rijven deze artsen vaak hopen geld meer binnen. Maar dat is natuurlijk wel normaal, maar mensen in het alternatieve zijn als ze er geld voor vragen dan weer ordinair. Hoezo dus met twee maten meten.

   Imke, bedankt. Nee, ik heb het nog niet laten weten aan Radar. Is wel de bedoeling, hopelijk past het net zoals hier, wat lengte van het artikel betreft, binnen de mogelijkheid om een reactie te plaatsen. Anders in meerdere keren. Het zal wel lukken neem ik aan.

  2. Ik ken halve families die uitgeroeid zijn met chemo maar daar hebben we het maar niet over want de artsen hebben alles uit de kast getrokken om de patiënt te redden. Wat dacht je van al die hartinfarcten veroorzaakt door de chemo? Nee, alleen de artsen hebben the licence to kill.
   Desondanks een heel goed geschreven reactie

  3. Ook nog van belang om te benadrukken is dat foto’s van dezelfde strekking als van de foto’s die getoond werden in Radar ook in het boek over Zwarte Zalf staan opgenomen. Niets van onwetendheid bij de mensen dus die toch voor deze zalf kiezen.
   Gewoon een kwestie van goede voorlichting. Ik hoor sommigen al redeneren: afschuiven van verantwoordelijkheid.
   Maar laten we eerlijk zijn. De reguliere behandelingen zijn vaak ook niet zaligmakend. Er zijn genoeg medische missers per jaar om het maar niet gewoon VEEL te noemen en waar ook verminkingen van toepassing zijn. Maar daar praten we weer niet over. Dat mag allemaal. Heel normaal moeten wij dat vinden. En binnen de reguliere zorg behandelen ze dan ook nog vaak zonder voldoende en degelijke voorlichting. Uiteraard gaat de voorlichting in veel gevallen ook gewoon wel goed, maar al te vaak in heel veel gevallen ook niet.
   Dus een afschuiven van verantwoordelijkheid is het niet, want de handelwijze is gewoon vergelijkbaar met de reguliere zorg. Want zoals het dus eigenlijk hoort te gaan: eerst goede voorlichting, dan behandeling en in beide gevallen, zowel alternatief als regulier, gaan er zaken goed én fout en soms goed fout. Maar uiteindelijk is de patiënt altijd de eindverantwoordelijke, hij of zij maakt de keuze en moet op de blaren zitten als het misgaat en de gevolgen dragen. Dit is zowel bij de reguliere als de alternatieve zorg het geval.
   Het verschil is wel dat we bij de reguliere zorg over schrikbarende cijfers praten van missers en bij de alternatieve over incidenten. Dit is uiteraard ook niet helemaal een eerlijk vergelijk, maar toch. En dat het wijzend vingertje nu juist uit deze hoek komt is een regelrechte schande. Zij zouden toch echt wel een toontje lager mogen zingen. Beter een paar toontjes eigenlijk.

  4. Het is hier in amerika nog steeds te krijgen. Ik heb de verhalen gelezen van mensen die het met succes gebruikten.

  5. Verminkingen ontstaan doordat de zalf als het ware de kanker ‘weg vreet’. Mocht je dus flink huidkanker op je neus/gezicht hebben, dan kan het er na gebruik uitzien als een verminking.

 10. Ik heb Radar inmiddels verzocht om ook maar eens de RIVM door de stofkam te halen als ze zo graag de consumenten willen vertegenwoordigen want naar mijn mening worden ze wel heel ongeloofwaardig met deze kwakzalf-soap.

  Willen de echte kwakzalvers nu eens opstaan, de voorzitter van deze vereniging was mijn gynaecoloog en hij wilde mij jaren geleden ook eens waarschuwen voor de gevaren van o.a. homeopatie, waarop ik hem antwoordde dat ik heel veel collega’s van hem kende die o.a verkeerde benen afgezet hebben of zo hadden geknoeid dat iemand voor de rest van zijn leven invalide was geworden, na dit antwoord hield ie zijn bek stijf dicht.

  En dan voeg ik daar aan toe dat deze voorzitter werkzaam was in t ziekenhuis in Hoorn waar op de afdeling gynaecologie de ergste incidenten plaats hebben gevonden wat betreft babysterfte en nog steeds, maar daar heb ik hem nog nooit over gehoord in de media.

  1. Helemaal juist , een heksenjacht was het . Dusdanig goed in elkaar gezet dat de meerderheid er als een blok voor viel , doet me denken aan de mediacampagnes in het Midden Oosten . Een paar afschrikwekkende foto’s en wat namaak geleerden , en voila de publieke opinie is gemaakt .
   War is peace , lie is truth .

 11. Bijzonder verhaal verhaal, helemaal als die Gertruud Krekels in de defensie van de Pharma-industrie ingezet word.

  Dit enge mens heeft vele banden met de Pharma en wordt o.a. gefund door L,oreal, Dit in haar kruistocht om alles wat met de zon te maken heeft zwart te maken. ( Niet met zwarte zalf duzz )

  En daartegenover alles te promoten wat met chemische bescherming om uzelf te “beschermen” te maken heeft !!!

  Wat een misselijkmakend knip en plak filmpje van Tros radar en wat Logisch dat deze mevr. vd berg ontwijkend antwoord op vragen voor de camera dan dat ze in de besloten bijeenkomst deed.

  Wie weet meer over die Gertruud Krekels ??

 12. Aanstaande zondag wordt er door Rineke van den Berg op de Frontier Gezondheidsdag in Amsterdam een lezing gegeven over dit onderwerp. Ik heb haar na de schandalige Radar uitzending nog gesproken en heb haar voorgesteld nog een TV-interview te doen waar zij uitvoerig de andere kant van het verhaal kan toe lichten. Hierin heeft zij toegestemd, het TV-interview zal worden gecombineerd met materiaal uit de lezing in samenwerking met Rineke (zij is ook welkom bij het editing proces, zodat er geen onwenselijke ‘knip en plak effecten’ zullen ontstaan zoals bij veel reguliere media nog steeds het geval blijkt te zijn (als het om grote belangen gaat, met name in de zorg dus…)

  Verder zal daarin ook de belangenverstrengeling en draaideurenpolitiek die speelt binnen de farmaceutische industrie en voedingindustrie (die ik zelf al jaren aan toon en die nu steeds meer gezicht lijkt te krijgen, waardoor vele mensen de media-uitingen niet direct klakkeloss overnemen gelukkig…) besproken worden.

  Ook de politie die al klaar stond en de schofferende Radar reporter die al opdringerige woorden begon te uiten (voor de beelden die waren uitgezonden dus) lijkt op een ge-ensceneerd gebeuren.

  Mijn doel is om zonder bias en zonder belangen dit verhaal te gaan belichten, zodat een mogelijk zeer effectief middel wat de gezondheid juist zou kunnen bevorderen, niet wordt ontzegd om een groter publiek te bereiken (een soortgelijke ervaring had ik met colloidaal zilver, waardoor antibiotica voor het hele gezin voor een half jaar direct de vuilnisbak in kon bijvoorbeeld..). In iede rgeval dient het hele verhaal hier verteld te worden, dat lijkt mij duidelijk…En dat gaat dus gebeuren.

  Net zoals ik bij de vaccinatie-gekte al heb opgemerkt: Ware immuniteit is gezondheid!

  Als de TV-special online komt (wij zullen ook de lezingen tijdens de Frontier Gezondheidsdag filmen dit weekend!) zal deze te zien zijn op:

  http://www.healingsoundmovement.com/hsm-tv.html

  1. Hi Guido, vind ik een uitstekend idee. Helaas gaf Rinke vandaag toch niet de lezing bij de Frontier Gezondheidsdag (die ik heb gefilmd). Ze schijnt wel aanwezig geweest te zijn, ik heb haar helaas niet kunnen spreken.

   Ik heb geen idee van de reden, maar ik zou er alle begrip voor hebben als het een wijs besluit is geweest om even aan zichzelf te denken. Ik wil haar nog verder benaderen voor de tv-special )we zouden ook een tv-interview doen) maar het is natuurlijk volleidg aan haar of ze dat (nu) wil doen of niet, met wat voor reden dan ook (die ik zal respecteren, ik wil haar alleen maar steunen om het volledige verhaal te delen).

   Als ik meer weet, laat ik het weten Guido (en de rest)…

  2. Dag beste John,

   Mijn berichten (31 en 33) betreffende mails die ik heb ontvangen al gelezen?

   Enerzijds van een heer (67) die een verslag heeft gemaakt van de werkzaamheid zwarte zalf die hij op zichzelf heeft toegepast met positief resultaat en anderzijds een verzoek van Leo Koehof, de uitgever/vertaler van het boek. Hij wil ook het bewijs leveren.

   Ton Claessen (66), lid/mede-initiatiefnemer landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatienten (WWK):
   http://wapensindestrijdtegenkanker.blogspot.nl/

 13. Waren de getoonde verminkingen wel veroorzaakt door deze zwarte zalf?
  Zijn er klachten bij justitie gemeld door gebruikers van deze zalf?

  Als er op beide vragen NEE geantwoord kan worden en dat is het volgens mij, dan is hier sprake van een heksenjacht tegen alles dat natuurlijk is,die de door de politiek wordt uitgevoerd en door de Pharmacie wordt geleid.
  Ik verwijs hierbij ook naar het idee om BTW te heffen op alle niet gereguleerde behandelmethoden in de gezondheidszorg, waaronder het verbannen van Homeopathie……Antikwikkwekenkwak.

 14. LS…

  Laat die Toverkol van Radar eens de Chemtrails en HAARP onderzoeken ?! Maar deze door Rothschild gesponsorde feeks zal dat niet durven. Dit mens kan zo in het rijtje criminelen zoals Coutinho, Minister Appie Klink en andere leden van de Pharma Maffia…

 15. Hee Mensen. Het word eens tijd dat jullie allemaal inzien dat de medische industry samen werkt met de Elite Banksters en politicus in de heel wereld om Eugene an afslachterei van de Malthusiasten te verwezenlijken. Wat men nu meemaakt met die top kriminelen bendes is allemaal gepland.Ze doen alles om onze weerstand te vernietigen met waardeloos gemanipuleert eten, vergiftige medicijnene die averechts werken, vaccines die ons ziek maken door het bijvoegen van kwik, polysorb 80, formaline, aluminium, HCGT, squaline, virus besmetting , en nog veel veel meer bv. Haarp, chem trails,GMO, germ trails, ioniserende radioactivitijd. om ons allen dood ziek te maken. Het werkt langzaam zo dat we het niet in de gaten hebben. Ook wanneer die ziekte werkingen zich openbaren is het veel te laat en te lang geleden om het verband daarmee te waarderen en te bewijzen. De reden dat ze iedereen zo behandelen is dat er geen gezonde mensen meer overblijven en geen verschil kunnen bewijzen tussen die twee groepen van beschermde en onbeschermde.Ze willen iedereen het zelfde maken en dan in de crematorium steken.

  Emanuel ANZML Sc

 16. Ben nog eens bij Radar langs geweest. Alle reacties zijn weg, terwijl die bij vorige uitzendingen wel gewoon te lezen zijn. Ben benieuwd of ze nog teruggeplaatst worden.
  Wel las ik op hun site het volgende artikel. Dat is natuurlijk weer wel goed nieuws.

  Weer minder interesse voor de griepprik

  vrijdag 07 september 2012

  Risicogroepen laten zich minder inenten tegen griep. In 2011 liet 65,7 procent van de risicogroepen zich vaccineren ten opzichte van 68,9 procent een jaar daarvoor. De daling is vooral zichtbaar in de leeftijdsgroep van 60 tot 65 jaar: van 63,2 procent in 2010 naar 56,2 procent in 2011. De daling van de belangstelling is overigens een trend die al jaren aan de gang is.

  Dat blijkt uit de jaarlijkse monitor van het nationaal programma grieppreventie. Het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen onderzoekt daarvoor de belangstelling voor de griepprik.

  In de groep gezonde mensen tussen de 60 en 65, die slechts worden uitgenodigd omdat ze een bepaalde leeftijd hebben, is de daling het grootst: van 52,1 procent in 2010 naar 43,6 procent in 2011.

  Voor het onderzoek zijn bijna 260.000 patiëntgegevens van 68 huisartsenpraktijken geanalyseerd op de omvang en de vaccinatiegraad van de totale doelgroep en de specifieke doelgroepen.

  Radar besteedde vorig jaar uitgebreid aandacht aan de griepprik. Uit onderzoek blijkt dat er onvoldoende bewijs is voor de werkzaamheid en effectiviteit van de jaarlijkse influenza-vaccinatie bij ouderen en risicopatiënten. Bekijk de uitzending over de griepprik hier.

 17. Koen

  Ik heb het gelezen. De reacties stellen niet veel voor. Ik zie de meerwaarde niet om te vermelden. Heb er een deel gelezen, vond niets spectaculairs.
  Dan het artikel zelf. De foto’s. Ik zie twee totaal verschillende borsten. Is namelijk altijd het eerste waar ik naar kijk, haha.
  Of de foto’s echt zijn betwijfel ik.
  Maar het zou kunnen. En dan is natuurlijk de vraag of het de echte Zwarte Zalf is geweest of iets anders dat als Zwarte Zalf verkocht is.
  Want dat kan natuurlijk niet door de beugel. Ik erken dat hier natuurlijk een probleem is, maar dat probleem wordt veroorzaakt door de reguliere zorg die de deur dicht gooit voor de alternatieve.

 18. Tja we zijn tegenwoordig zoekende..wie spreekt de waarheid. Een gedegen onderzoek naar mensen die er baat bij hebben gehad mis ik in deze. Je mag volgens RADAR wel reageren als je negatieve ervaringen hebt….en de positieven reacties dan?? Je hoeft maar te googelen naar “black salve” en vervolgens naar “images” en dan zie toch weer een door het RADARteam gebruikte foto. Maar niet de foto’s die erop volgen. Zie: http://blacksalveinfo.com/blog/uploaded_images/L4-715441.JPG…….de helende foto zijn er tussen uit gehaald. Het blijft 50/50..ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheden. Met chemo gaat ook ontzetten veel verkeerd en kapot.Tot nu toe heeft niemand in mijn omgeving het gered met die chemie of ze kregen er héél raars na…dat is ook bedenkelijk. m.n. aan de longen. Ook al waren het “niet rokende mensen”
  Ooit gehoord van het zilvernitraat(AgNO3) om wratjes weg te etsen…het wordt eerst zwart en de wrat sterft dan af…en wordt nog steeds verkocht, vergis je niet. veel middelen zijn een “Corrosieve substantie” waarvan zoals prof. Drs. Renger Witkamp over spreekt als hij het heeft over “zwarte zalf” maar het blijft summier en er blijven vraagtekens???.. Kent hij mensen die zowel negatieve als positieve ervaringen hebben? En in de uitzending is niet duidelijk naar voren gekomen wat er in de zalf zit…of ik heb iets gemist.Iets wat ze bij uitzendingen over voedingsmiddelen wel haarfijn wel kunnen uitzoeken zou nu ineens moeilijk zijn?

  Ik zou erg graag mensen willen horen die wel (denken) baat gehad te hebben met deze methoden…of het nu binnen de Nld grenzen of er buiten, dat maakt mij niet uit en met foto’s en Drs. verklaringen graag.
  Als men de alternatieve geneeskunde op de kaart wil zetten en de mensen wakker willen schudden dan wel met gedegen bewijzen. Ik sta er open voor. Nooit geschoten is altijd mis….en misstanden zijn er ook in de reguliere geneeskunde maar helaas wordt dat weg gemoffeld vanwege de te verwachte schadeclaims. Er is iets ontzettend fout in het hele systeem wat zorgsector heet. Te veel €€€€ zijn er mee gemoeid.

  1. @chavera
   Ik denk al maanden aan een website waar mensen hun ei kwijt kunnen over reguliere en alternatieve geneeskunde.
   Ze moeten dan wel met bewijsmateriaal komen.
   Onpartijdig, ieder kan zijn/haar zegje doen.
   Maar op dit moment heb ik geen tijd, maar ik ga het wel doen!

 19. @Piet

  Het lijkt me interessant, zo’n website. Maar weet je zeker of zo iets al niet bestaat. Ron Fonteine doet al baanbrekend werk op dit gebied.
  Ik wens je iig alle suc6 met het opzetten van zo’n site.

  @Koen

  Ik heb inmiddels genoeg gelezen over de skepsis site en zeker als je even zoekt naar die wiskundige Jan Willem Nienhuys die dat stukje heeft geplaatst, en waarvan ik heb gelezen dat hij ook het opperhoofd is van die medische website van de Vereniging tegen de kwakzalverij.Een wiskundig nota bene die geen enkele medische knowhow heeft.zie: http://www.iocob.nl/tegengif/wiskundige-vereniging-tegen-kwakzalverij-meet-fout.html
  Bovendien kun je meer te weten komen over wie er achter de site skepsis zit. Ik wordt er iig niet vrolijk van.
  http://www.klokkenluideronline.net/artikel/16947/stichting-skepsis-marcel-hulspas-de-politie-en-de-geheime-dienst?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

  1. http://www.leefbewust.com/

   Gezien, chavera, maar dat is niet wat ik bedoel.
   Ik heb een site in gedachte waar bewijs wordt geleverd voor de positieve en negatieve bijwerkingen/niet bijwerkingen, opdat iedereen zelf kan uitmaken wat er mankeert aan onze “geneesmiddelen” industrie.

  2. @Chavera. Je gebruikt een klassieke truk om informatie die je niet aanstaat te kunnen negeren: schiet op de boodschapper, niet op de boodschap. Maar wat je eigenlijk moet doen, is de boodschap in je opnemen, en daarop commentaar geven.
   Zeg gewoon wat je vind van de informatie die gegeven wordt door Nienhuys: Wat vind je bvb van dit stukje in zijn tekst, over wat er zoal kan misgaan met zwarte zalf: “Bij de eerste patiënt werd het zichtbare deel van de tumor inderdaad verwijderd, maar een biopsie toonde aan dat dieper naar beneden er nog kankercellen waren overgebleven. Bij de tweede patiënt was de tumor inderdaad helemaal weg, maar de huidbeschadiging vereiste later chirurgische correctie. De derde patiënt was chirurgisch behandeld, maar was naar een kruidengenezer gegaan, die hem behoorlijk beschadigde, en de vierde patiënt had zich jarenlang met zwarte zalf behandeld, tot de kanker enorm was voortgewoekerd en een uitgebreide operatie nodig was. Helaas bleken er later ook uitzaaiingen te zijn, die verdere ingrepen noodzakelijk maakten en nog later had hij uitzaaiingen elders in zijn botten.”
   Of lees ook eens de weblinks die Nienhuys doorgeeft, van Quackwatch en de American Cancer Society. En geef daar dan eens commentaar op.

   Trouwens, voor zover ik weet is Rineke van den Berg ook iemand die “geen enkele medische knowhow heeft”. Maar een wiskundige als Nienhuys weet wel wat logica en logisch redeneren is.

 20. Hierbij wil ik een reactie plaatsen nav de weerzinwekkende uitzending van Tros Radar. Ik heb zojuist met grote tegenzin naar de uitzending gekeken. Helaas was de aanpak van Tros Radar nog erger dan ik had verwacht. Het blijkt maar weer hoe de publieke omroepen in het mandje van de farmaceutische industrie rustig verdergaan met hun heksenjacht. Graag wil ik Rineke een hart onder de riem steken. Hopelijk kan ze al deze commotie aan en kan ze wel gewoon doorgaan met haar praktijken hoewel ik nu even vermoed van niet. Ik ben ervan overtuigd dat we betere tijden tegemoet gaan, maar ik vrees dat het nog even duurt voordat we echt uit deze donkere periode komen. Rineke, heel veel sterkte, ik denk aan je en wens je veel kracht om gewoon door te gaan met je liefdevolle werk!

  Met liefdevolle groet, Esther

 21. Gisteren(zaterdag 8 september 2012) ontving ik een e-mail met als bijlage onderstaand bericht (pdf-file) van een mijnheer (67) die ‘Zwarte Zalf’ met positief resultaat op zichzelf heeft toegepast. Het bijgesloten fotoverslag kan ik op dit forum jammerlijk genoeg niet plaatsen. Verdere persoons/adresgegevens zijn bij mij bekend.

  Dit en andere berichten heb ik ook geplaatst op het forum (onder de uitzending) van Tros Radar: http://www.trosradar.nl/uitzending/laatste-uitzending/aflevering/03-09-2012/wonderzalf/?p=1&tx_comments_pi1%5Bpage%5D=20

  Ton Claessen (66), landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpqatienten (WWK): http://wapensindestrijdtegenkanker.blogspot.nl/

  ————————————————————————

  VERSLAG INZAKE ZWARTE ZALF

  Op mijn voorhoofd zat al enige jaren een klein hardnekkig bruin plekje, dat zich schijnbaar wel even liet verwijderen door middel van wrattentinctuur. Na enige tijd kwam het weer terug. Eenzelfde plekje zat bij een persoon uit onze familie op de neus. Dat werd in het Groningse Universiteitsziekenhuis verwijderd door 2 operaties. Daar heeft die persoon een lelijke neus van overgehouden, veel pijn aan gehad en dus twee operaties moeten ondergaan vanuit de Veluwe in Groningen.

  Ik heb een artikel in het blad Frontier over Zwarte Zalf gelezen, en heb een voorlichtingsavond van MMS4U van Rieneke van den Berg in het Hotel van Valk in De Bilt (voorjaar 2012) bijgewoond. Daarna heb ik het boekje gelezen van de Australische arts Alan Jones, die de zwarte zalf aanbeveelt. Ik heb de zwarte zalf op het plekje gesmeerd en er één dag op laten zitten onder een pleister en daarna de pleister eraf gehaald, en bingo! Hiernaast ziet u het resultaat , een krater ter grootte van een euro (figuur 7 en 8).

  Na twee-en-halve week viel de korst eraf en zag het er uit zoals op de foto van figuur 6 en 7. De enorme rand rond de krater is reeds verdwenen en het genezingsproces was in gang gezet.

  In die tijd kwam een oude vriend van 85 jaar bij mij langs, die eenzelfde plekje op zijn hoofd had en eraan geopereerd was voor de tweede keer. Zijn hoofd was dusdanig opengehaald en bebloed, wat een afgrijselijk toonbeeld was voor omstanders. De behandeling was ook dermate slecht verlopen dat de zoon van deze oude vriend, die in een ziekenhuis in Den Haag werkt, een aanklacht heeft ingediend . Nu moesten er nog 15 bestralingen volgen.

  Ik ben blij dat ik niet de reguliere weg ben ingeslagen, maar de zwarte zalf heb gebruikt, waarmee veel leed is voorkomen. Het herstel verloopt voorspoedig, wat u kunt zien op de fotos van figuur 8 en 9. Deze fotos zijn ongeveer gemaakt 3 tot 4 weken nadat de korst eraf is gevallen.

  Bovenstaande foto van figuur 10 is genomen ongeveer 6 weken nadat de korst eraf is gevallen, waarop u kunt zien dat het gat zo goed als geheel is dichtgegroeid. Onvoorstelbaar. Ik kon mijn vingertop geheel in het gat leggen nadat de korst eraf was gevallen. Op de fotos van figuur 8 en 9 kijkt u in het gat op mijn schedel.

  Ik heb al die tijd overdag een pleister op het gat gedaan, om te voorkomen dat er vuil bij kon komen, en om niet aan iedereen uit te hoeven leggen hoe er zo’n krater op mijn voorhoofd kon ontstaan. Tevens ben ik voorzichtig om de wond niet in de volle zon te laten, en zet momenteel als ik in de volle zon bezig ben een petje op. ‘s Avonds haalde ik de pleister eraf, zodat de avond en nacht de wond kon luchten.

  Momenteel is het gat geheel dicht, wat dus wel een vrij lang genezingsproces is geweest. Dat mag ook wel, want gezien de afmeting van het gat, is het zelfherstellend vermogen, om een dergelijk gat binnen een aantal weken tot stand te laten komen, uniek te noemen. Deze foto (figuur 12) is vandaag op 5 september 2012 gemaakt.

  Het is verbazingwekkend hoe TROS-radar en de politie omgesprongen zijn met Rieneke van den Berg. Er werden beelden getoond van mensen die de zwarte zalf hadden gebruikt, die er niet zo fris uitzagen. Inderdaad, maar dat is een eenzijdige voorlichting. Wanneer men de fotos van mijn voorhoofd in figuur 4 en 5 bekijkt, zijn die ook opzienbarend. Maar volg dan het genezingsproces op de fotos, en zie hoe op de laatste fotos de natuur haar wonderbare werk heeft volbracht, zónder dat daar een operatiemes, verwoestende chemokuur of vernietigende bestraling aan te pas is gekomen. Het heeft mij héél veel leed bespaard. Ik geef toe, de farma-industrie heeft aan mij niets kunnen verdienen, dat zij zo. Mijn schoonzoon heeft de capsules preventief ingenomen, zonder enige nadelige bijwerking. Er volgen nog meerdere getuigenissen van vrienden, kennissen en relaties.

  Uit dit summiere verslag moge duidelijk zijn dat ik niet de één of andere fantast ben die zónder enig nadenken op goed vertrouwen de Zwarte Zalf op mijn voorhoofd heb gesmeerd. Nee, zelf heb ik een jarenlang onderzoek gedaan naar kanker, en heb daar een dik boek over geschreven, onder de titel: “De Kanker-bijbel”.

 22. @ Koen

  Wat ik gelezen heb over Quackwatch is dat de webmaster ene dr Stephen Barrett het niet nodig vindt om onderzoeken te doen naar alternatieve geneesmiddelen omdat het toch geen zin heeft. (lees wikipedia)

  Longkanker foto’s zijn er volop maar de sigaret in de ban…ho maar.m.a.w. iets wat kanker veroorzaakt daar mag vrij in gehandeld worden maar als er “misschien” iets is gevonden wat wordt het meteen gedomoniseerd.
  Het gaat volgens mij gewoon om de pegels. Als er op een medicijn geen patent is zullen er ook geen onderzoeken plaatsvinden.

  Wat de getoonde foto’s betreft vond ik hier een plausibele verklaring:
  De foto’s zouden zijn genomen na operatie, en die er voor dan? Het zijn trouwens ook de enige foto’s die op het net circuleren om de mensen angst aan te jagen. Er zijn meer positieve verhalen cq foto’s en filmpjes (youtube) dan negatieve.

  http://www.altcancer.com/products/ebuttal-to-quackwatchs-preposterous-attack-on-escharotic-preparations

  Er is ook een scin cancer forum met foto’s. of wat dacht je van het verhaal op blacksalveblog….waar een moeder gewoon monddood wordt gemaakt en in de gevangenis wordt gezet omdat ze haar zoon had genezen met de zalf en de reguliere arts er op stond om te opereren.. Natuurlijk zijn er charlatans die zelf in de keuken een prutje maken maar ik zou graag een eerlijk en gedegen onderzoek willen lezen.

  1. @Chavera. Je leert blijkbaar niet van je fouten: je gebruikt weerom de klassieke truk om informatie die je niet aanstaat te kunnen negeren: schiet op de boodschapper, niet op de boodschap. Ditmaal schiet je op Stephen Barrett, in plaats van op wat hij schrijft op quackwatch.

   Verder gebruik je een andere klassieke truk om een moeilijke situatie in een discussie te ontwijken: de “red herring”: verander het onderwerp, in jou geval door over roken te beginnen. Heeft helemaal niks te maken met *behandelen* van kanker.

   En dus gebruik je de wellicht meest klassieke truk: het negeren van informatie die je niet aanstaat. Je gaat niet in op mijn vraag wat je vind van dit stukje tekst van Nienhuys (in reactie 29.2):“Bij de eerste patiënt werd het zichtbare deel van de tumor inderdaad verwijderd, maar een biopsie toonde aan dat dieper naar beneden er nog kankercellen waren overgebleven. Bij de tweede patiënt was de tumor inderdaad helemaal weg, maar de huidbeschadiging vereiste later chirurgische correctie. De derde patiënt was chirurgisch behandeld, maar was naar een kruidengenezer gegaan, die hem behoorlijk beschadigde, en de vierde patiënt had zich jarenlang met zwarte zalf behandeld, tot de kanker enorm was voortgewoekerd en een uitgebreide operatie nodig was. Helaas bleken er later ook uitzaaiingen te zijn, die verdere ingrepen noodzakelijk maakten en nog later had hij uitzaaiingen elders in zijn botten.”

   Ik lees ook graag “eerlijk en gedegen onderzoek”. De website die jij aanhaalt is dat zeker niet: dat is gewoon een hoop reclame van iemand die overtuigd is van de werking van zwarte zalf, maar wel een hoop redeneerfouten in zijn betoog steekt.

   Anderzijds zie ik dan op http://www.cancer.org/Cancer/SkinCancer-Melanoma/DetailedGuide/melanoma-skin-cancer-survival-rates dat, gebaseerd op 60,000 mensen met melanoma, meer dan 90% van de patienten met stage-I melanoma na 10 jaar nog leven, wanneer ze standaard behandelingen volgen (en van diegenen die gestorven zijn, zijn er wellicht een hoop die om andere redenen zijn gestorven). Wat zou het percentage zijn voor mensen die op zwarte zalf vertrouwen? Daar bestaat voor zover ik weet geen “eerlijk en gedegen onderzoek” over. Zelfs de website waarnaar jij verwijst zegt er niks over, alhoewel de auteur beweert al 20 jaar met zwarte zalf te werken.

  2. @ koen
   Je wilt wetenschappelijke bewijzen? kijk even op reactie nr 33 daar krijg je een aanbod dat je zo kunt aangaan . Heb je gelijk je wetenschappelijke bewijs!Want ook jij lijkt niet van je eigen fouten te leren, in jouw geval het ageren tegen integere mensen en therapieen ten gunste van niet wetenschappelijk verantwoorde therapieen en mensen die daar goudgeld aan verdienen . In die zin ben je slechts een onderdanig en zeer gewaardeerd pionnetje voor deze lieden daar je hun strijd strijd. ( vraag me af of ze jou daar voor betalen, zoniet ben je een nog grotere sukkel als je doet voorkomen)

  3. Duidelijk weer tijd om een fikse voorraad CoKoFlem aan te leggen , in bijtende potentie ditmaal .

  4. @marcel: hetgeen wordt voorgesteld op het einde van reactie 33 is helemaal geen bewijs dat zwarte zalf zou werken; enkel dat het geen schadelijk effect heeft voor iemand die geen huidkanker heeft. Maar het belangrijkste in dit voorstel is, is dat het blijkbaar nog nooit is gedaan. Jij beschrijft zwarte zalf als “wetenschappelijk verantwoorde therapieen”. Kun je mij verwijzen naar ook maar 1 degelijke wetenschappelijk verantwoorde studie die aantoont dat het minstens even goed werkt als de klassieke behandeling, met minder nevenwerkingen? Er bestaat heel wat degelijke, gestructureerde informatie voor klassieke behandelingen en geneesmiddelen, gebaseerd op uitgebreide studies, zoals bvb de database met 60,000 melanoma patienten. In vele gevallen is dat immers een wettelijke verplichting. Maar voor alternatieve “geneesmiddelen” bestaan zo’n databases eenvoudigweg niet. Hoe kan men dan beweren dat ze werken, laat staan dat ze beter zijn? Nergens vind je info over de kans op succes van zwarte zalf. Het is enkel gebaseerd op overtuiging, geloof, een verzameling anekdotes, en selectief de nadruk leggen op succesverhalen. Het is dit alternatieve circuit dat meer betrouwbare data moet verzamelen (bvb door degelijke studies, zoals het testen van een kruidenpreparaat voor diabetes type 2, http://www.wanttoknow.nl/nieuws/wetenschappelijk-onderzoek-naar-werking-kruiden-op-diabetes). Spijtig genoeg doet dit alernatieve circuit dit bijna nooit. Waardoor het eigenlijk helemaal niet te vertrouwen is.

 23. Onderstaande mail ontving ik vandaag (zondag, 9 september 2012) met het verzoek tot plaatsing op het forum van Tros Radar, waaraan ik inmiddels heb voldaan. Zie link naar forum in mijn vorige bericht. Nadere gegevens betreffende Leo Koehof zijn bij mij bekend.

  Ton Claessen (66), lid/mede-initiatiefnemer landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatiënten (WWK): http://wapensindestrijdtegenkanker.blogspot.nl/

  ————————————————————————————————–

  Beste Ton,

  Ik volg met grote interesse de informatie die op het forum van Tros Radar geplaatst wordt. Ik ben Leo Koehof, de vertaler en uitgever van de boeken over zwarte zalf in Nederland en Duitsland. Ik heb al enkele keren geprobeerd om mijn visie omtrent de actie van Tros Radar tegen Rineke van den Berg op het forum te plaatsen, maar ik geloof dat ze mij geblokkeerd hebben. Misschien kun jij volgende info voor mij posten.

  Beste mensen,

  Ik ben degene die de boekjes over zwarte zalf vertaald en gepubliceerd heeft. Met interesse lees ik de informatie die op het forum gezet wordt. Het spijt mij heel erg wat er met Rineke gebeurt is. Dat men haar en niet de zwarte zalf aangepakt heeft, heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat er over de zwarte zalf, zoals jullie in de uitzending hebben kunnen zien, niet veel negatiefs te vertellen valt.

  Vanaf het tijdstip dat ik het boekje uitbracht, hebben al honderden mensen de zwarte zalf geprobeert. Slecht één keer heb ik een negatieve reactie mogen ontvangen omdat de kanker, zoals in het boekje omschreven wordt, er niet vanzelf uitgevallen was. Rineke wordt als misdadigster afgespiegeld, dat is ze zeer zeker niet. Ze is een integere en bescheiden vrouw en iedereen die de uitzending gezien heeft kan dit alleen maar beamen, wanneer je ook maar iets van mensenkennis bezit. Kijk eens naar de aanhouding en de auto van Rineke waarin dit gebeurt. Waar zitten die grote bedragen die ze met de zalf verdient.

  Helaas woon ik in Duitsland en konden ze mij niet oppakken. Ik weet nog niet wat mij gebeurt als ik in Nederland kom. Misschien gaan ze mij maanden vasthouden omdat ze bang zijn dat ik weer over de grens kan wegglippen. Het is niet makkelijk voor mij om te zien dat Rineke er op dit moment alleen voor staat. Er is nog geen aanklacht en niemand weet wat er gaat gebeuren. Dat ik destijds met de zalf begonnen ben was niet om het grote geld te maken. Net als Rineke en zovele anderen willen we de mensen informeren en dat kan natuurlijk niet makkelijker door het publiek te tonen hoe eenvoudig je kanker kunt genezen. Wanneer die drie experts uit de uitzending voor de gemiddelde expert in Nederland moeten doorgaan dan staat het toch heel slecht met de wetenschap en is het niet verwonderlijk dat er zulke dramatische toestanden heersen. Ik geloof echter dat deze mensen er ondertussen ook spijt van hebben zich zo te hebben laten gebruiken. Zullen ze zeker nooit meer doen.

  Waar wordt aangetoond dat de zalf niet werkt. Nergens. Waarom niet, omdat het wel werkt. Het enige wat ze te vertellen hadden is dat ze het onderzocht hebben en niet weten wat erin zit? Dit stond toch al op het etiket – zie je zelfs nog in de opname!

  Ik wil het echter voor iedere twijfelaar makkelijk maken en onder begeleiding van een arts, jurist en journalisten en wie er nog meer bij wil zijn, de zwarte zalf op mijn hele lichaam smeren. Dan kunnen ze na enkele dagen zelf oordelen of ik nog leef en of dat er nog alles aan mij zit wat eraan behoort te zitten. Om te bewijzen dat het dezelfde zalf is die huidkanker geneest stel ik er tegenover dat er gelijktijdig 10 mensen met huidkanker dezelfde zalf uit het zelfde potje op de kankerplek aanbrengen. Na 10 dagen heeft iedereen dan zijn wetenschappelijk onderzoek. Dan kunnen ze zelf zien of het gewerkt heeft of niet. Hoeft geen miljoenen te kosten, alleen een beetje „Goodwill“. Kunnen de“experten“ gelijk kijken of ze het de volgende keer nog eens met zoutzuur of zwavelzuur willen vergelijken.Via de site http://www.zwartezalf.com ben ik altijd bereikbaar.

  Leo Koehof

  1. Jammer, de zwarte zalf is “wegens omstandigheden” niet te bestellen. Ik heb inderdaad al een tijdje belangstelling vor deze zalf en wilde ook het boek bestellen. Maar als ik het boek heb, wil ik ook de zalf hebben “natuurlijk. Helaas, pindakaas.

  2. Heb zojuist (22.00 uur) Leo Koehof een mail gestuurd waarin ik bevestig aan zijn verzoek te hebben voldaan (plaatsing op forum Tros Radar) en tevens de mededeling dat ik het hier ook heb geplaatst.

   Mogelijk zal hij hier zelf reageren, betreffende het op dit moment niet kunnen leveren van de zwarte zalf. De reden lijkt mij echter voor de hand te liggen.

   Wij zouden/zullen nog telefonisch kontakt hebben en zal hem dan ook de vraag betreffende (niet) levering zwarte zalf voorleggen. Wordt dus waarschijnlijk vervolgd.

   Ton Claessen

 24. @ Koen
  Ik kom iid met wat gevonden sites met foto’s en verhalen maar wat is er anders aan dan de skepsis site die ook met wat bij elkaar gescharrelde foto’s en verhalen komt en ook nog zonder verdere eerlijke uitleg (bron)? m.a.w ik vind het een mager bewijsstuk. Heb je eigenlijk wel de bronnen gelezen bij de site die ik benoemde? De jouw benoemde site is gesponsord door “American Chemical Society” (chemistry for live)Zeker dat laatste zinnetje vind ik al op een sekte lijken. Je komt met overlevingskansen maar heb je nog verder gekeken? Als je +60 bent kom je er karig van af en de grote daling begint met 70. Wat een trieste bedoening toch. Ik blijf vinden dat er te veel “eenzijdige” tegens zijn wbt alternatieve geneeskunde en geschopt wordt zonder verdere navraag naar het positieve. Ikzelf slik genoeg reguliere medicijnen omdat ik het even niet anders weet maar zodra ik het wel weet zal ga ik het proberen met een maarrr! Ik heb respect voor jouw mening en ik hoop jij ook voor de mijne…Ik sta iig overal open voor en sluit niets uit.
  Mijn standpunt is dus eigenlijk een beetje openen,,,een soort van zwevende kiezer dusss

  1. @Chavera. Sorry hoor, maar het is niet zo dat skepsis sites verhalen geven zonder verder eerlijke uitleg of bron. Om maar een voorbeeld te geven: ik vermeldde al dat Nienhuys het had over 4 patienten die zware complcaties hadden na gebruik van zwarte zalf. Nienhuys verwijst daarvoor naar zijn bron (met hyperlink): Het internationaal erkende wetenschappelijke tijdschrift Archives of Dermatology 138:1593-1596. Zo’n bron is betrouwbaar, want als je in zo’n tijdschrift een leugen zou publiceren die daarna wordt ontmaskerd, dan is dat het einde van je carriere. Of als Nienhuys beweert dat de website-eigenaar van zwartezalf.com (die zicht onterecht gediplomeerd arts noemt) ongesubstantieerde reclame maakt, dan verwijst hij voor ondersteuning van die bewering naar een rapport waar die klacht behandeld wordt.

   Er bestaat heel wat degelijke, gestructureerde informatie voor klassieke behandelingen en geneesmiddelen, gebaseerd op uitgebreide studies, zoals bvb de database met 60,000 melanoma patienten. In vele gevallen is dat immers een wettelijke verplichting. En zo is ook geweten dat oudere mensen, of die met stage 5 melanoom er karig van afkomen. Maar voor alternatieve “geneesmiddelen” bestaan zo’n databases eenvoudigweg niet. Hoe kan men dan beweren dat die werken, laat staan dat ze beter zijn dan goed onderbouwde behandelingen? Zoals ik al schreef, nergens vind je info over de kans op succes van zwarte zalf. Het is enkel gebaseerd op overtuiging, geloof, een verzameling anekdotes, en selectief de nadruk leggen op succesverhalen. Het is dit alternatieve circuit dat meer betrouwbare data moet verzamelen (bvb door degelijke studies, zoals het testen van een kruidenpreparaat voor diabetes type 2, http://www.wanttoknow.nl/nieuws/wetenschappelijk-onderzoek-naar-werking-kruiden-op-diabetes). Spijtig genoeg doet dit alernatieve circuit dit bijna nooit. Waardoor het eigenlijk helemaal niet te vertrouwen is.

  2. @Koen
   Als ik het goed begrijp, werkt zwarte zalf als bij de famacie: het doet ons GELOVEN dat hun medicijnen geneesmiddelen zijn. Geneesmiddelen zijn voor mij medicijnen die je genezen.

   Dat artikel, waar jij naar refereert, is van 2002! Ik ga ervan uit dat vroeger veel meer fouten zijn gemaakt, waar we heden ten dage van hebben geleerd (behalve figuren als Maarten Buimer van het Westfries Gasthuis).

   Heb je weleens van Aldara gehoord? Ook een zalfje tegen huidaandoeningen, maar dan van de farmacie. Ook veel klachten over lichamelijke schade. Maar wie moet je dan arresteren?

  3. @ Koen
   ” Zo’n bron is betrouwbaar, want als je in zo’n tijdschrift een leugen zou publiceren die daarna wordt ontmaskerd, dan is dat het einde van je carriere.”
   Hahaha, nee dat gebeurt inderdaad noooit, leugens publiceren door zogenaamde erkende “wetenschappers”

  4. @ Piet: Is 2002 te lang geleden voor jou? Kijk dan eens op http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20932193 voor een rapportje uit 2010. Een publicatie die trouwens in de Journal of Alternative and Complementary Medicine staat, dus je kunt niet beweren dat dit van de Big pharma komt. Een leuk zinnetje daarin is trouwens “Lack of regulation of information on the Internet allows alternative therapies to be promoted without full consideration of potential toxicity.” Vertaald: een gebrek aan controle over de informatie op het internet resulteert in het promoten van alternatieve therapieen zonder aandacht voor de mogelijke toxiciteit. En dat staat dus in een tijdschrift van alternatieve geneeskunde!

   Het actieve bestanddeel van Aldara is Imiquimod. Daar zijn heel wat clinische studies mee gedaan. Google bvb maar eens “Imiquimod clinical tirals”. Of kijk eens op clinicaltrials.gov , daar staan momenteel maar liefst 101 studies met imiquimod.Door je daarin te verdiepen, kun je vaststellen hoe effectief het is voor verschillende types van huidaandoeningen, en hoe frequent de bijwerkingen zijn. En je kunt ook de bijsluiter lezen voor info over bijwerkingen (www.aldara.nl/sites/aldara.nl/files/Aldara%20-%20bijsluiter_0.pdf). En nergens zie je bijwerkingen zo extreem als voor zwarte zalf worden gerapporteerd. Je moet dus niet GELOVEN dat dit product werkt; je kunt gewoon de resultaten van al die studies lezen. Maar voor zwarte zalf is er geen enkele degelijke studie. OP clinicaltrials.gov vind je niks. Dus daar draait het allemaal rond overtuiging, geloof, een verzameling anekdotes, en selectief de nadruk leggen op succesverhalen.

   @ imke: Leg me geen worden in de mond: Ik heb niet geschreven dat dergelijke leugens niet voorkomen, wel dat ze het einde van je carriere betekenen. Een voorbeeld is Diederik Stapel, een Nederlandse psycholoog die verzonnen resultaten publiceerde, maar die prompt ontslagen werd. Dus als iemand zijn carriere op het spel zet om iets te publiceren, dan geeft dat toch een zekere graad van betrouwbaarheid. 100% betrouwbaarheid heb je nooit, maar als bovendien verschillende onderzoeksgroepen onafhankelijk van elkaar gelijkaardige resultaten publiceren, dan is de kans toch zeer klein dat ze allemaal onbetrouwbaar zijn. En de resultaten van toxische neveneffecten die ik vermeldde, worden bvb ook onafhankelijk bevestigd in dat rapport van 2010 in de Journal of Alternative and Complementary Medicine.

  5. @Koen
   Dank je wel. Uit jouw reactie begrijp ik dat je het met mij eens bent datmedicijnen niet genezen.
   Daarna reageer je op de 2e alInea zodanig dat het geen bewijsvoering geeft.

   Ja, en dan de derde alinea; ik moet bij de producent lezen dat het echt allemaal goed zit.
   Zoiets als, ik wil bewijsmateriaal aanvoeren dat Joden slecht zijn, en ga dan zoeken in de archieven van Hitler.
   Kom op zeg, laat mij niet lachen!

 25. Ik vraag me af waarom mevr.Rineke van den Berg eigenlijk in de boeien geslagen is. Uit haar brief blijkt dat nog niemand schade heeft ondervonden of een klacht heeft ingediend tegen haar. Toch jammer dat het alternatieve circuit afhankelijk is van giften van derde om gedegen onderzoeken te financieren. Sinds 2000 gebruik ik al Stevia en kon in Nld alleen maar verkocht worden als het voor uitwendig gebruik zou zijn. Nu 12 jaar later is het eindelijk vrij verkrijgbaar. Uiteindelijk heeft de suikerlobby het toch verloren. Een beetje hetzelfde verhaal als de “schoensmeer” van mevr. Rineke.
  http://www.mms4u.nl/Reactie%20cliente%20aan%20Tros.001.pdf

  Op div. fora’s zie ik erg veel boze mensen over hoe de Tros (Radar) handelt. Een soort van heksenjacht. Sites worden uit de lucht gehaald en div. landen is het middel al verboden….Er zit gewoon een vies luchtje aan. Het heeft 5 jaar geduurd voordat Thalidomide (softenon) van de markt werd gehaald maar het gevolg was 10 duizenden verminkte baby’s. Geen idee of er mensen vervolgd.’t zal wel niet.

 26. Ha,Wat een Heksen jacht in Holland zijn ze allemaal gek in Holland, ZWARTE ZALF WERKT REUZE GOED!!en die arme mevrouw die bedoelt het goed met jullie., WORDT WAKKER HOLLAND jullie worden bezodemieterd en genaaidt waar jullie bij staan ROKEN mag wel he en de tabaks industrie en zaken mogen het wel maken en verkopen maar daar wordt geld aan verdiend TERWIJL iedereen weet dat het dodelijk kan zijn en dat staat zelfs op de verpakking NOU?? ik vraag mij af is er iets verkeerd in de wereld deze dagen of ben ik gek?? zolang er aan vediend wordt bij de hoge heren en de multi nationals (PHARMA)en vergeet niet bij de overheid/ regering dan is het oke!
  O en vergeet niet wat ze deze dagen in het voedsel doen daar wordt je ziek van als je weet wat er allemaal inzit tegenwoordig!!
  WAKE UP HOLLAND!!!!
  Henk Jager AUSTRALIA!!!

  1. @ Henk De heksenjacht was al begonnen bij de Aussies
   en bijna niet meer te krijgen.

   Action taken by the TGA

   Has the TGA banned black salve, red salve and cansema?

   The TGA has not banned these products because products with these names are not, and have never been, on the Australian Register of Therapeutic Goods (ARTG). All therapeutic goods supplied in Australia must be included in the Register unless exempted; these products have not been exempted. Inclusion in the ARTG is indicated on the product label by a number preceded by AUST R or AUST L.

   It is part of the TGA’s role to warn the Australian public of potentially harmful or ineffective therapeutic goods whether or not they are on the ARTG. The TGA released a safety alert via its Internet site on 19 March 2012 strongly advising consumers against purchasing or using any black salve, red salve or cansema products.

   The TGA is investigating whether or not these products have been supplied unlawfully.

 27. Vreemd, dat die vrouw in de boeien is afgevoerd. Zou toch een aanklacht indienen. Lijtk mij niet dat een gevaar was voor zichzelf, omstanders of oom agent. De burger wordt weer bestookt met machtsvertoon door de MSM

 28. Ik heb nu vijf keer de zwarte zalf gebruikt, met uitstekende resultaten. De eerste keer heb ik het gebruikt bij mijn hond die een tumor had op zijn dij.Binnen een week liet de tumor los en na 14 dagen was de wond genezen.Daarna kreeg hij een tumor op zijn lip en ook hier was er na 14 dagen geen spoor meer van terug te vinden.
  Vervolgens heeft mijn man het gebruikt op zijn voorhoofd en ook hier kwam de tumor los en na drie weken was zijn huid weer geheeld.
  Nadien heb ik twee vriendinnen hiermee geholpen die ook huidkanker bleken te hebben. Ook hier was er na drie weken niets meer te zien.
  Ik raad iedereen aan die huidkanker krijgt kiest om de zwarte zalf te gebruiken in plaats van regulier te behandelen.
  Zwarte zalf is een WONDERMIDDEL ! ! !

  Met vriendelijke groet,

  Dimphy Clements

  1. Waar kan ik zwarte zalf kopen? Ik zoek me suf…. Welke webwinkel is betrouwbaar en welke zalf is betrouwbaar?

  2. Hoi Kittekat, je typt bij google search Cansema in en je komt op de site in Zuid Amerika van de Herbal Healers. Daar vind je deep tisue zwarte zalf en gewone zwarte zalf en betrouwbar en onschadelijk. http://www.alphaomega.com of zo. Ik weet het niet exact uit mijn hoofd. Ik ben met de gewone begonnen en Adrian Jones radde me later aan om de deep tissue te nemen omdat mijn plekken zo oud waren en meerdere keren gedaan moesten worden. Deep tissue gaat dus deep! Overigens heeft laatst een goede vriend op twee plekjes op de huid die door de zon beschadigd waren ook de zwarte zalf gesmeerd. het heeft niets gedaan, na 48 uur is hij er mee gestopt en drie dagen later viellen die korstige plekjes er af!!! Zijn dermatoloog wist nog een andere zalf uit Zuid-Amerika, (niet de zwarte zalf) dat zoek ik nog wel een keertje op en zal dat ook hier plaatsen.
   Groet aan allen,
   Fransje.

 29. Sinds september 2013 gebruik ik de zwarte zalf met groot succes. Ik heb 24 plekken gedaan waarvan 7 plekken “niets” bleek te zijn, de anderen wel. Ik heb nog enige plekken te doen en hoop dan na deze zomer klaar te zijn. Mijn plekken waren echt wel oud, ven 10 tot 30 jaar en de reacties zijn niet mis geweest. Heel veel jeuk en ook dat gaat wel weer over. Overigens vind ik het een misdaad om huidkanker weg te snijden, je snijdt nl de draad/draden door en die gaan het lichaam verder in. De zwarte zalf trekt de draden er mee uit, soms langzaam en zeer spectaculair en soms heel eenvoudig en snel. Diverse plekken heb ik nu 5-6 keer moeten doen vanwege hun oudheid en de jonge plekken zijn heel snel klaar, ongeveer in 7-14 dagen. De ouden kunnen er weken over doen, ook afhankelijk van je eigen gezondheid. De huid herstelt zich werkelijk op een wonderbaarlijke mooie wijze, ook als je plekken zo veel keer moet doen tot ze helemaal klaar zijn. Ik werk nu ook met de jodium behandeling van dr. oncoloog, Simonconi, google maar en je komt wéér verder in natuurlijk kanker genezen!
  Zet ‘m op allemaal!!!

 30. PS. Ik sta via het internet met mijn fotoos van de wonden onder contrôle van Adrian Jones, de schrijver van het boekje zwarte zalf en huidkanker in de 21ste eeuw en Cansema gebruikt hij en ook ik als zwarte zalf.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.