Advertentie

Angst, wat is dat? Hoe bevrijd je je daarvan?


Artikelen op WantToKnow inspireren mensen om ons uitgebreide reacties te sturen, die wij vaak de moeite waard vinden om ook weer hier te plaatsen. Zo ook de onderstaande reactie van Frans (63), die reageerde op ‘het aanpraten van angst’, in een van onze artikelen. Over de kracht van onze intenties en de reikwijdte van zelfonderzoek. Op een gebied dat we allemaal kennen. Het gebied dat we allemaal in onszelf herkennen. Waarmee we de confrontatie aan kunnen, of niet natuurlijk..

x

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

x

Angst, wat is dat? En hoe bevrijd je je daarvan.

© Frans, januari 2010

In het stuk “Geheime-Genootschappen. Een Noorse spiraal, ‘n Russische UFO en het eindrapport” van Guido heeft hij het over de angst die ons aangepraat wordt en waar we niet in moeten geloven. Die angst kan ons alleen maar worden aangepraat omdat onze basisemotie angst voortbrengt (kon hier zo op terug). Ik ga het hier niet hebben over aangepraatte angst, dat deed Guido al. Ik ga duidelijk maken hoe je je daarvan kunt bevrijden. Das ook meegenomen..!

In 1893 schilderde Edvard Munch 'De Schreeuw'. Geteisterd door de demonen in zijn hoofd en de folteringen uit zijn jeugd. Is er een betere expressie van 'Angst'..?

Om angst te begrijpen heb je aan de boeddhistische visie op emoties een steun om de emotie ‘angst’ te begrijpen. Hier volgt een heel summiere uitleg die wel volledig is. Het is zaak, als je dat ziet zitten natuurlijk, om die boeddhistische visie eens heel goed bij jezelf te testen op zijn waarheidsgehalte!
Dat is namelijk het eerste wat iedere lama zegt; geloof mij niet maar onderzoek wat jij hiervan vindt. En dan komt een wijze les.

Ik hoorde 20 jaar geleden in een boeddhistisch klooster dat er een workshop over emoties gegeven zou worden door een heel wijze lama. En men vertelde erbij dat een van de emoties die onderwerp van de workshop zouden zijn: ‘onwetendheid’ was. ‘Wauw’ dacht ik, dat is super, want als onwetendheid een emotie is, dan kan ik, door die te doorgronden lekker (eigen)wijs worden… (Dat was ik eigenlijk al, maar dat daargelaten…)
Dus volgde ik aandachtig die workshop.

Dit is de visie over emoties:

“Emotie:
we gebruiken dat woord dagelijks om een specifiek gevoel in onze geest te beschrijven dat zowel een reactie is als ook een drijvende kracht.
In het boeddhisme is een emotie veel meer dan dat. Het is een mentale staat die begint op het moment dat de geest op een dualistische manier functioneert, lang voordat de persoon er zelf bewust van is. Een emotie is de gebruikelijke gehechtheid die ons onze ervaringen automatisch doet indelen al naar gelang ons ego die emotie aantrekkelijk (hebzucht), onaantrekkelijk (woede) of neutraal (onwetendheid) vind (de basis reacties van ieder levend organisme; aantrekken, afstoten of een neutrale houding).

Des te meer we gehecht zijn, des te sterker onze reacties. Deze reacties noemt men in het boeddhisme ‘de drie vergiften’, waarbij dan nog twee reacties komen waardoor we onze ervaring als predominant (trots) beschouwen en onze positie in relatie tot het object dat waargenomen wordt (jaloersheid) beschouwen. Dat maakt ‘de vijf vergiften’. Het woord vergift wordt gebruikt omdat deze reacties onze geest vergiftigen en zo het verschijnen van intrinsieke wijsheid voorkomen” [1].

Emoties zijn dus de gevolgen van ‘ik gerichtheid’; van onwetendheid. In hun zuivere vorm zijn de vijf emoties de vijf wijsheden. ‘AHA’ dus ‘neutraal’ is onwetendheid. Gelukkig bleef zijn les daar niet bij want tja, wat ‘moet je daarmee’. De eerste verduidelijking was: Neutraal = ONVERSCHILLIG is onwetendheid. Aha, aandachtig worden dus.

De uiting van onwetendheid is ANGST, vertelde hij verder.

In feite is het de angst van het EGO om te sterven.

Het Ego: fundamentele, maar ook heel dominante bouwsteen onder onze persoonlijkheid.

Het afgescheiden IK is sterfelijk en is daar als de dood zo bang voor. Vandaar dat in reclames alles eeuwig schijnt en MOET zijn; iedereen is daar eeuwig jong en oude mensen hebben we verstopt in opslagplaatsen die we eufemistisch ‘bejaardenhuizen’ noemen.
Om je van die angst te bevrijden is het zaak die onwetendheid (het verstoppen van het feit dat je gaat sterven) op te lossen. TV is psychische masturbatie zoals Drunvalo zegt. Die houdt je weg van het onschadelijk maken van je angst.

Want die zit niet in de tv, maar in ons. Wijsheid, gebaseerd op levenservaring krijg je ook al niet van ‘hangen op de bank’. Prima want die lui die tv maken, moeten ook eten; zo doe je dus een goede daad.. Maar voor onszelf is het een leuk avontuur, onze angst te overwinnen.

Hoe bevrijd je je nu van de angst voor de dood?
“Dat zie ik dan wel?” zeggen en de tv aanzetten? (nu houd ik daarover op; ik kijk zelf ook af en toe naar door de bagger rijdende fietsers om te zien wie er als eerste aankomt). Maar ik heb of neem ook tijd om mij te bevrijden van angst. Ik ben niet direct bezig met doodsangst, dat klinkt zo dramatisch, maar ik ga gewoon af en toe kijken wat er te vinden is. Dat doe ik op de volgende manier:

Een manier om te genezen.

Het steentje

We hebben geneesmiddelen, psychische hulp bij dat soort zaken en we hebben ons zelf. En dat laatste is het nou nét het interessantst…

Er is een oude manier van genezen waarbij je met een steentje dat je mooi vind in je handen, op een rustige plek gaat zitten. Dan ga je naar binnen kijken om de ‘zieke’ plek te vinden. Dat kan een lichamelijke of geestelijke ziekte zijn; pijn dus of verdriet.

Dan vertel je dat je het steentje nu 'thuis' gaat brengen, terug bij Moeder Aarde.

Als je ’naar binnen kijkt’ is het daarbij zaak niet te gaan zoeken of iets speciaals te verwachten. Dat beïnvloed je zicht op een manier waardoor jou IK de zaak in handen neemt. En die kan er niks van, dat blijkt wel want je hebt pijn of verdriet. Nieuwsgierigheid is een goed woord voor dat wat er te doen is. Verder niks.  Hoe zal die pijn of dat verdriet zich manifesteren?

Nieuwsgierigheid. Dat wat ik dan zie is niet wat jij hoeft te zien; let wel, dit is een voorbeeld. Ik zie dan een soort universum. Hier en daar wat sterren en pracht sterrennevels. En daarin zie ik even later ergens een zwarte wolk drijven. Nu herinner ik mij dat ik pijn of verdriet zocht. Dat is die zwarte wolk, weet iets in mij te vertellen. Dan is het zaak die zwarte wolk liefdevol een oplossing voor de pijn en of het verdriet aan te bieden.

“Ik zal je thuisbrengen en je van je pijn verlossen”. Zachtjes wijs je de zwarte wolk de weg naar het steentje in je hand. Op dat moment laat de wolk je zijn gezicht zien. Ineens voel JIJ het verdriet en de pijn van de wolk. Wees daarop voorbereid!
Want ik zocht een keer naar de pijn en het verdriet van iets en op het moment dat de wolk die ik zag, zijn gezicht liet zien, was de pijn en het verdriet van een intensiteit die ik niet verwacht had…! Dan is het zaak in liefde te blijven anders is de wolk zo weer gevlogen en kun je opnieuw beginnen. Lukt je dat dan verdwijnt de wolk in je steentje.

Dan vertel je dat je het steentje nu ‘thuis’ gaat brengen, terug bij Moeder aarde. Dan kom je terug uit je meditatie en gaat de tuin of het bos in en begraaft daar het steentje weer teug in zijn moeder aarde. Deze methode werkt ook prima voor pijn en verdriet dat niet -alleen-  van jou is.

voetnoot:

[1] Working with emotions. Lama Guendune Rinpoché.

Advertentie

229 gedachten over “Angst, wat is dat? Hoe bevrijd je je daarvan?

 1. @ Martijn en Paul jullie snappen het tenminste waar het geheel omdraait en zo is mij hond ook blij door te kwispelen en zich al gemanifisteerd heeft in de vorm, en zoals ik het ook echter zie is het hondje in de EGO nooit bestaan heeft…Dat we samen één zijn.

 2. IK ben nu Verlicht Wat een EXTASE, me oge o nee me ego vergeten.
  terug naar af. me ego schreeuwt, wie denk je wel dat je bent!
  Ikke ikke ikke en de rest kan stikke.
  IK wordt nu heel nederig met al die woorden om me heen.
  mijn gevoel zegt nu auw. het komt wel weer goed jongen.

 3. De You Tubes rollen over mij, ik wordt steeds nietiger, nog even en ik verdwijn helemaal. Net goed eigen schuld dikke bult.
  Liefde en Dankbaarheid staat er op mijn fles bronwater, ik zie allemaal pareltjes verschijnen in het water, wonderschoon.
  Wie heeft er gelijk? Wie het weet mag het zeggen.
  Confucius is een wijs man.

 4. @Guido

  Ik zat dat stuk te lezen en dacht ineens, he, dit heb ik al eens gelezen. Het klopt wel, we worden zó verschrikkelijk gemanipuleerd, dat de meesten er nooit doorheen zullen zien.

 5. @Guido
  Betreft jouw comment van 29 jan. 10:06 met verwijzing naar het artikel Welke wolf voed jij? :

  Niet onbelangrijk in dit verhaal is, lijkt mij, dat het een grootvader is die zijn kleinzoon onderwijst.

  Grootmoeder zou wellicht haar kleindochter een andere versie geven?

  Ik ben, vrees ik, een hopeloze geitenwollensok. Ik zou ook zo’n irritant en onhandelbaar wolfje niet laten verkommeren. Het moederhart zou prompt in de versnelling schieten, boemberdeboemberdeboem, en ik zou denken ach, gutteguttegut, hij heeft misschien een slechte jeugd gehad, aan een droge tiet gelegen of gepest in het roedel…
  Maar ik zou hem wel even stevig in de resocialisatie nemen. En indien nodig een tik op z’n snuit geven.
  Kortom, ik zou hem helpen het beste in hem naar boven te halen. Want ik geloof niet dat er in de één alleen maar negativiteit zit en in de ander alleen maar positiviteit.
  Oké, het is wat bewerkelijk en de resultaten zijn ook niet altijd om over naar Huis te schrijven (ik heb 15 jaar geleefd met een levensgevaarlijke hond waarin zg. het wolfsgen was opgedoken – nee, ik heb het nu niet over mijn ego, maar een hond van vlees en bloed).
  Maar ik kan nu eenmaal niets en niemand afschrijven.

  De Liefde/Wijsheid heeft vele aanzichten. En er is de manlijke energie en de vrouwelijke energie.

  Het is dus maar goed dat er ook mannen zijn. Die manifesteren vaak een ander aanzicht van de Liefde/Wijsheid. Vrouwen, zoals ik, hebben daar soms wat moeite mee. (Ik schrik nog wel eens van mijn animus.)
  Maar het gaat natuurlijk om de synthese van het manlijk/vrouwelijk.

  Maar ik versta het verhaal van de grootvader wel. Tuurlijk, wat je voedt groeit.
  En de grootvader bedoelt ook vast niet: laat die k..wolf maar verrekken. Hij bedoelt natuurlijk dat hij de negatieve emoties van de wolf niet zal voeden.

  Dat is nou het mooie van gelijkenissen, een ieder kan op zijn eigen niveau er betekenis aan ontlenen ofwel je eigen interpretatie geeft jouw eigen waarheid van dat moment weer.
  Kennis/inzicht overdragen in de vorm van een gelijkenis is dus eigenlijk niet de overdracht van een stuk specifieke informatie, maar het aanbieden van een ingenieuze spiegel waarin je je eigen wijsheid kan aanschouwen.

 6. Richtlijnen voor Ascentie

  In Harmonie & Balans op weg naar Ascentie; jouw Verlichtingproces

  Nu de Poort is geopend naar Het Gouden Tijdperk door de verhoogde trillingsfrequenties op en in Moeder Aarde, is het handig om wat overzichtelijke richtlijnen te hebben om zo het proces Harmonieuzer te laten verlopen.

  Luister naar jezelf; jouw Hogere Zelf en Wezen.

  * Luister naar je innerlijke stem; de roeping van jouw Hart. Datgene wat jij voelt van binnen is jouw ervarings-Waarheid. Jouw eigen Waarheid is de hoogste Waarheid. Door je te baseren op jouw eigen innerlijke stem, treed je in verbinding met je Hogere Zelf en dus je hele Wezen. Mensen zijn gauw geneigd om hun eigen ervarings-Waarheid aan een ander op te dringen. Vaak komt dit voort uit een bepaalde vorm van onzekerheid en zoeken ze bevestiging door jou te overtuigen (en hiermee zichzelf dus te overtuigen). Probeer hier zo weinig mogelijk in mee te gaan. Want iedereen wordt nu op zichzelf terug geworpen en ervaart zijn/haar ascentieproces anders. Probeer zelf ook zo weinig mogelijk bevestiging te zoeken bij anderen. Durf te vertrouwen op jouw eigen innerlijke stem; intuitie; jouw Weten. Dit is de belangrijkste uitdaging van het ascentieproces. Probeer jouw Waarheid zo weinig mogelijk op te dringen aan anderen. Nu het verschil van trillingfrequenties tussen mensen zo groot is; het verschil in de reeds geopende Bewustzijnslagen, zul je je als meer Bewusterling soms eenzaam en onbegrepen voelen. Weet dat het voor iemand die nog niet zo Bewust is als dat jij bent, onmogelijk is om zijn/haar trilling te verhogen om jou te begrijpen. Accepteer het en berust je erin. Iedereen bewandelt zijn eigen unieke Levenspad.
  * Luister naar je Lichaam; in de breedste zin. Luister naar alle gewaarwordingen. Je lichaam is jouw voertuig en de beste graadmeter voor de invoeling van veranderingen in jezelf. Ieder lichaam is uniek, dus baseer je niet op voedingsvoorschriften die worden opgesteld voor hordes mensen. Jij bent in staat om zelf aan te voelen wat goed is voor jou – en dus gezond – en wat niet. Jouw voedingsbehoefte; energiebehoefte, kan van moment tot moment verschillen. Luister naar jouw slaapbehoefte, ook al zit er geen logica in. Qua lichaamsbeweging is Yoga een vorm van beweging waarin je rust en balans creëert in lichaam en Geest. Deze Sirische vorm van lichaamsbeweging verhoogt je trilling en verankert de Heilige Geometrie in jouw lichaam.
  * Wees je Bewust van jouw emoties; Balanceer je emoties door je er Bewust van te zijn. Probeer in te voelen in de Kern. Waarom voel ik me zo? Waarom reageer ik zo heftig? Realiseer jezelf dat jouw emoties enerzijds een reactie zijn op een gebeurtenis; vaak met betrekking tot een ander persoon, maar anderzijds jíj er voor kiest om de gebeurtenis een emotioneel gevolg te geven. Probeer dus niet je vinger te wijzen, maar bij jezelf naar binnen te gaan. Bezinning is de beste manier om de rust in jezelf te laten wederkeren. Het is heel belangrijk om je eigen emoties te doorgronden en begrijpen. Dit is een tijd van zelfbeschouwing, los van anderen.

  Voel je verbinding met de Natuur.

  Eén van de belangrijkste veranderingen van het ascentieproces, is dat mensen zich weer gaan realiseren dat ze onderdeel zijn van de Natuur. Lange tijd beschouwden we onszelf als superieur boven de Natuur en hebben we de banden met de Natuur meer en meer verbroken.

  Nu we de Poort naar de Vijfde dimensie binnen gaan, leren mensen weer resoneren met de velden van de Natuur. Alle mensen die er voor kiezen om deze Aarde te blijven verrijken, zullen instemmen met een op de Natuur gebaseerd Leven. De oude Wijsheden over de Natuur en haar ritmen, zullen opreizen alsof ze nooit zijn weggeweest en ons Leven verrijken op alle fronten.

  * Breng tijd door in de natuur. Maak een wandeling, fietstocht, of wat voor jou goed voelt. Belangrijk is het stille contact met de natuur. Probeer je Bewust te zijn van de kleine Rijkdommen, zoals liederen van vogels, de geur van bomen, de windrichting en de stroming van wateren. Vooral bomen en planten hebben een erg helende werking, waardoor je direct een diepe rustgevende energie in jezelf kan voelen als je hier Bewust op let.
  * Leef naar de Maanritmen; De Maan en haar cycli van toenemen en afnemen hebben invloed op alles en iedereen. De natuur en het weer is geheel afgestemd op deze cyclus en ook ervaren wij haar invloed. Zo voelen we met Nieuwe Maan vaak een nieuwe innerlijke energie, werkt alles wat er aan een lichaam wordt toegevoegd met Wassende Maan dubbel zo goed, volgt er rond Volle Maan een explosie van onze reeds opgebouwde emoties en genezen bijvoorbeeld wonden met Afnemende Maan beter en komen we minder aan ook als we meer eten. Ook is de cyclus van de vruchtbaarheid van een vrouw geheel afgestemd op onze Bondgenoot de Maan. Door naar de Maantijd te leven breng je je sacraalchakra (jouw zetel van creativiteit en sexualiteit; jouw innerlijke Yin Yang) in balans. Alleen al door je Bewust te zijn van haar invloed en af en toe een blik te werpen naar haar en haar plek aan de Sterrenhemel, zul je soepeler leren meestromen met de veranderingen van alle dag.

  Vermijdt kunstmatigheden in jouw Leven zoveel mogelijk.

  Onze westerse wereld is doordrenkt van kunstmatigheden; onze maatschappij is erop gebaseerd en gefixeerd. We voelen ons Rijk met onze technologie. Maar zijn we dat werkelijk? De computer denkt voor ons, net als onze rekenmachine op school. De televisie zorgt voor gevulde avonden. De vaatwasser doet de afwas. De Tomtom wijst ons de weg. Hé, we hebben onze intuïtie en de stand van de Zon helemaal niet meer nodig om onze plaats te bepalen… De huidige generatie vond de mensen de mensen die zelf dachten, ingewikkelde berekeningen maakten en in harmonie met de Natuur leefden maar primitief. Eigenlijk is onze Westerse samenleving intens arm en primitief. We voelen ons Al-Machtig, maar we leven als Zombies. Door onze kunstmatigheden hebben we ons afgesloten van onze eigen Kern en de Natuur.

  We hebben een tijd op non-actief gestaan, maar het goede nieuws is dat ons knopje weer op ‘on’ gezet is. We zullen weer Bewust deelnemen aan ons eigen Leven! Natuurlijk biedt onze technologie ons comfort en dat comfort zullen we behouden. Maar de drang om elke 3 maanden de nieuwste GSM te kopen zal er niet meer zijn. Deze Tijd lijkt nu nog een ‘ver van je bed show’, maar staat in Wezen ‘voor je deur’.

  We zullen terugkeren naar een staat van Zijn waarin Natuur en technologie in Harmonie samengaan; Een op de Natuur gebaseerde technologie. Momenteel zijn we nog afhankelijk van onze kunstmatigheden, die onze enige zekerheid en houvast lijken te zijn in ons hectische bestaan. We klampen ons vast aan onze materialen. We leven eigenlijk voortdurend in Angst. We zijn zelfs bang voor de Natuur, die onderdeel is van onszelf…

  Hier volgen een paar ideeën en inzichten die het overdenken/doorvoelen waard zijn, om de komende tijd alvast wat eventuele kleine veranderingen in je leven aan te brengen.

  * Doe de magnetron de deur uit. De magnetron lijkt handig en verwarmd lekker, maar de Straling van de magnetron is zó schadelijk dat alle voedingswaarden; De Ki (Levens-Kracht) uit ons eten worden gehaald. De wetenschap heeft nog niet officieel bewezen, dat deze kunstmatige Hoogfrequente energie schadelijk is, maar weldra zal dit bewezen worden. Mensen breken hun immuunsysteem af met het gebruik van magnetrons en missen essentiële bouwstoffen die normaal in het eten zitten. Door gewoon eens een maand zonder magnetron te leven, zul je zeker verschil voelen. Je zult je vitaler voelen. Het is het proberen zeker waard!
  * Leg je GSM niet onder/naast je hoofdkussen of bed. In je slaap bereik je een andere staat van Zijn en ben je erg ontvankelijk. In deze toestand worden er ook nieuwe verbindingen in je lichamen gelegd. De GSM-straling staat dit proces in de weg. Leg je GSM liefst helemaal niet in je slaapkamer en schaf een wekker aan (als je gsm normaliter je wekker is).
  * Leg naast je computer met WLAN en DECT telefoon een zwarte Toermalijn. Nog beter zou het zijn om te kiezen voor snoerverbindingen, maar vanwege het minder praktische aspect is een zwarte toermalijn een redelijk alternatief. Deze steen breekt de schadelijke straling af.
  * Probeer het gebruik van niet-noodzakelijke medicijnen zoals paracetamol te vermijden. Veel mensen hebben wel eens hoofdpijn of een verkoudheidje, maar door inname van deze middelen vergiftigen we niet alleen ons lichaam, we verzachten de kwaal door de boodschap van de kwaal te onderdrukken.
  * En dan nog speciaal voor vrouwen. Denk goed na en voel goed in of je de anticonceptiepil werkelijk wilt blijven gebruiken. De pil, een middel dat wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen en om de klachten van menstruatie te verminderen/onderdrukken is een heel heftig middel voor je lichaam. Een pil die je lichaam in constante staat van zwangerschap laat verkeren is niet gezond. Ik denk dat iedereen dat met mij eens is. Natuurlijk is het vervelend om een heel heftige menstruatie te hebben, maar is de pil werkelijk de oplossing? De pil wordt voorgeschreven aan jonge meiden en door dit pilgebruik ontwikkelen de baarmoeder en eierstokken zich anders, wat uiteindelijk een moeilijkere zwangerschap en bevalling en soms zelfs onvruchtbaarheid tot gevolg heeft. Sommige vrouwen kiezen er Bewust voor om geen kinderen te ‘nemen’, maar ook voor hun is de pil schadelijk. De pil veroorzaakt namelijk een dermate grote onbalans in je lichaam, dat je sacraalchakra blokkeert en hiermee je Vrouwelijkheid; jouw vrouwelijke Kracht wordt onderdrukt. Begrijp dat een moeilijke menstruatiecyclus alles te maken heeft met te weinig besef en afstemming op de cyclus van de Maan. De cyclus van de Maan IS de cyclus van de vrouw… Door je hier niet Bewust van te zijn blokkeert je sacraalchakra; het chakra wat diep verbonden is met de Maan. Veel jonge meiden en vrouwen die een hoge gevoeligheid hebben, ervaren menstruatieproblemen omdat hun sacraalchakra en vaak ook wortelchakra geblokkeerd zijn. Deze chakra’s zijn je voornaamste verbinding met Moeder Aarde; de 1D en 2D sfeer. Voor gevoelige mensen, Sterrenkinderen, enzovoorts zijn de onderste chakra’s een grotere uitdaging als de Hogere chakra’s. Ze zijn vaak erg verbonden met het Hogere, maar voelen zich hier op Aarde maar vreemd. Door je onderste chakra’s in balans te brengen, voel je je dus meer verbonden met het Hier en Nu, waardoor je je meer ‘thuis’ voelt en waardoor tegelijkertijd belangrijke lagen van Bewust-Zijn, die liggen opgerold in deze chakra’s, worden ontsluierd en je dus verder kunt groeien; Ascenderen. Behalve door je Bewust te zijn van de Maancyclus, kan het helpen om Yoga oefeningen te doen die specifiek voor dit chakra zijn, meditaties en mantra’s voor dit chakra te verrichten.

  Ik hoop dat je wat aan deze kleine greep uit richtlijnen voor jouw Ascentieproces mag hebben. De belangrijkste boodschap is dat er maar twee manieren zijn waarop je kunt Leven; in Angst of in Liefde. Meer smaken zijn er niet.

  Veel mensen leven doordat ze niet genoeg Geloven in zichzelf- , geen deel denken uit te maken van de Natuur en afhankelijk zijn van kunstmatigheden, voortdurend in Angst. Angst is Gevangenschap. Angst is Lijden.

  Door je over te geven aan de Stroming van het Leven, als onderdeel van de Natuur en je in je eigen Goddelijke Kracht staat, Leef je in Liefde. Liefde is Vrijheid. Liefde is Leven.

  Door Denise Guequierre.

 7. Moos, zullen we afspreken geen hele ‘artikelen’ te plaatsen, op de plek waar reacties horen te staan..?
  Ik vind dit écht idioot, excuus voor de uitdrukking.
  Wat is nu je reactie..?? Ik kan nota beide bene alleen aan je naam zien dat jij het was..! Je opereert toch niet vanuit het Donker..?!

  Krijg nu een beetje een ‘zoek-het-lekker-zelf-uit’ gevoel.. Da’s op zich niet erg, want zover was ik namelijk al. Maar hopelijk snap je me..?!

 8. @ iedereen @

  Cherry Plum

  Cherry Plum is voor mensen die bang zijn de zelfbeheersing te verliezen. Ze kunnen op de rand van een zenuwinzinking staan. Ze zijn vaak diep wanhopig en bang om hun verstand te verliezen.

  Op het moment dat er behoefte is aan Cherry Plum kunnen ze het gevoel hebben bijna te ontploffen en zijn ze bang om toe te geven aan hevige opwellingen. Sterker nog, ze gedragen zich soms abnormaal grof en hysterisch ten opzichte van vrienden en familie met onverwachte uitbarstingen van woede.

  Het positieve vermogen van Cherry Plum: een persoon met een kalme, heldere geest die in staat is om rationeel te denken en te handelen.

 9. Beech

  Beech is voor mensen die altijd kritiek hebben, onverdraagzaam zijn tegenover de tekortkomingen van anderen en niet in staat zijn toegeeflijk te zijn. Ze vinden het moeilijk om het goede in anderen te zien en hebben een sterk superioriteitsgevoel. Ze staan snel met een oordeel klaar, kunnen arrogant zijn en raken gauw geïrriteerd over de hebbelijkheden en gewoonten van andere mensen. Ze zijn overtuigd van hun eigen gelijk en de dwalingen van anderen, zie ook Impatiens.

  Het positief vermogen van Beech: verdraagzaamheid en een gevoel van medeleven en verbondenheid met anderen. De positieve Beech persoonlijkheid kan het goede in anderen zien, ondanks hun tekortkomingen.

 10. @Lianne
  Ik ben dit, ik ben dat ,ik ben zus, ik ben zo… doe me een lol…
  Als je er behoefte aan hebt, plak dan gerust een etiketje op me, maar vraag me niet dat zelf te doen. Waarom zou ik mezelf willen beperken?

  @Moos
  Meesteretikettenplakker! Lianne heeft er ook al 1 te pakken van je: ‘een-goed-type-die-in-balans-is’. Geeft een beetje houvast, zo’n etiket…hm?

 11. Weet je, Lianne, als jouw idee van wat een sjamaan is, klopt met wat je in mij ziet, wel…
  Klopt het niet, dan klopt het voor jou niet.
  Ik begin nu eigenlijk benieuwd te worden wat jouw opvatting betreffende sjamanisme is?

  Moos (of was het zijn makker Paul?) heeft in een vorige posting al eens geconcludeerd dat ik “de sjamaan uithang”.
  Hij had zijn etiket dus al klaar: uithangende-sjamaan (what ever that may be).
  🙂

 12. @Martijn
  Hoeft niet hoor, wilde alleen met sjamamma van gedachten wisselen over het(eventueel) sjamaan zijn (kruiden, de natuur ed) , maar ja zoals je ziet…….

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.