Advertentie

De knuppel in het hoenderhok…


Het jaar loopt naar zijn eind en dat zijn altijd van die momenten die je tot nadenken stemmen. Je denkt terug aan dat wat er het afgelopen jaar is gebeurd en je blikt vooruit met allerlei gedachten over wat mogelijk positief kan zijn in het nieuwe jaar, specifieke zaken die je wilt uitvoeren en dat wat mogelijk allemaal kan gaan gebeuren.

De knuppel in het hoenderhok…

Anneke Bleeker, december 2009

Er is veel gebeurd dit afgelopen jaar als we voor ons zelf spreken. Het idee was om alleen even een poosje te waarschuwen in het land. Vertellen dat er meer informatie voor handen was dan het RIVM en de GGD ons vertelden ten aanzien van het HPV‐vaccinatiebeleid.

Samen met onze vriendin Irene heb ik dit geruime tijd mogen verzorgen. Maar er kwam steeds meer wat onze aandacht vroeg. Op 9 maart 2009 overleed Freek Hagoort op bijna 9 jarige leeftijd. Dit jongetje overleed drie dagen na zijn BMR en DTP vaccinatie. Hier konden wij ook niet om heen en op onze site werd er aandacht aan besteed.

Cartoon van Ab Klink door Siegfried Woldhek. Klink, zo lijkt het, staat zo verschrikkelijk zijn mannetje, dat hij daardoor bijna niet meer in het (democratische) plaatje past..

Toen begon men wereldwijd met het griep ‘verhaal’… Er gebeurde van alles wat verbazend was, wat de gemoederen bezig hield en wat in hoge mate het nieuws haalde. Wij hobbelden daar steeds in mee, tussendoor of achteraan. Maar loslaten deed het ons niet en de website werd voller en voller.

Er werden lezingen verzorgd en als bijzondere ervaring mocht ik een boek schrijven, wat werkelijk allemaal als een soort tsunami over ons heen gekomen is. Dit jaar was in alle opzichten zeer leerzaam. Wat vaccins betreft heb ik het gevoel de universiteit in een paar maanden doorlopen te hebben en hoe de media gemanipuleerd worden is mij ook volkomen duidelijk na deze ruim tien maanden.

Dat de farmacie big business is begrijpen velen inmiddels ook en onze eigen viroloog Ab Osterhaus heeft zijn tentakels overal goed in vast gesponnen. Deze man is betrokken bij het begin van de virussen tot het eindstation de vaccins en alles daar tussenin.

Het RIVM heeft een reclamebureau nodig, ComBat genaamd, om een vaccin aan de vrouw te krijgen.

Dat is toch minstens het overdenken waard… Als een vaccin zo goed is waarom moet dan een reclamebureau ingeschakeld worden om meisjes vanaf twaalf jaar van te overtuigen dat ze zich vooral drie maal in een half jaar moeten laten inspuiten?

Marjan Berk wordt ingeschakeld om haar verhaal te doen op de website van het RIVM. Zij vertelt dat zij van nabij heeft meegemaakt hoe haar schoondochter door de ziekte baarmoederhalskanker uiteindelijk de strijd heeft moeten opgeven en is overleden. Dit om meisjes en ouders ervan te overtuigen dat het zeer verstandig is om toch vooral het HPV‐vaccin niet te negeren. Het is heel erg dat Marjan zo haar schoondochter is kwijtgeraakt, daar valt niets tegenin te brengen.

Maar wil het dan zeggen dat er tienduizenden meisjes blootgesteld moeten worden aan een vaccinatiecampagne waarvan we niet weten wat werkelijk de gevolgen kunnen zijn? De FDA in Amerika geeft ruiterlijk toe dat Gardasil, één van de twee vaccinmerken, per maand aan minstens één meisje het leven kost.

Wij vergelijken dit grote experiment vaak met Softenon en DES, jaren vijftig/zestig vorige eeuw en krijgen daarin vaak bijval omdat er altijd wel personen zijn die dit in de familie, persoonlijk of anders van nabij kunnen beamen. En nu zeggen we dat dit niet had moeten gebeuren en ook toen de farmacie gemakkelijk zei dat het geen kwaad kon en het zonder problemen genomen kon worden.

Afgelopen najaar heb ik een lezing bijgewoond in de Leidse Universiteit waar dhr. R. Coutinho sprak over het HPV‐vaccin. Tijdens die avond gaf hij ruiterlijk toe dat men vanuit de overheid de mogelijkheden zou aangrijpen om verhalen van dames met baarmoederhalskanker te gebruiken om zo de meisjes de ernst van de zaak te doen inzien.

Als er nu de komende tijd veel mensen gehandicapt raken of zelfs verongelukken in het verkeer, krijgen we dan te maken met acties om ons te dwingen niet meer in de auto te stappen?
Of als er mensen gedupeerd raken door het verkeerd omgaan met huisdieren, worden die dan verboden? Hoever gaan we in het op angst spelen om de bevolking daar te krijgen waar men ons wil hebben?

Waarom dit opdringen en gebruik te maken van een reclamebureau?

Neem nu de “reclame”hoofdpijn.nl een spotje op de radio. Er wordt gesproken over hoofdpijn. Mogelijk heb je daar wel eens last van en kun je niet uit de voeten met de gebruikelijke middelen. Kijk dan eens op die site, doe de test en als je denkt dat je hulp nodig hebt dan kun je via je huisarts medicijnen voorgeschreven krijgen.

De farmacie mag geen reclame maken voor geneesmiddelen, maar mag je wel angst aanpraten; je in een hoek kletsen lijkt de gewoonste zaak van de wereld. Dat gebeurt ook met pijnstillers en andere ogenschijnlijk onschuldige middelen die niet zo onschuldig blijken te zijn als je ze nader onderzoeken gaat.

Hoe bestaat dit?

Zo kwamen wij afgelopen jaar nog iets tegen waarbij wij dachten: ‘Hoe bestaat dit?’
Wie eens in zijn leven een bloedtransfusie heeft gehad doet er verstandig aan een bepaalde website te bezoeken om zo door middel van vragen erachter te komen of je dan mogelijk in aanmerking kan komen voor het Hepatitis B vaccin.

Ongelooflijk hoeveel mogelijkheden er zijn waar je tegenaan loopt als je op het internet aan het zoeken bent naar informatie! Maar wat nog meer bijzonder is, is het feit dat wij met onze website een doorn in het oog zijn bij minister Klink en anderen omdat men van mening is dat dit niet op het internet thuis hoort.

Maar dan maken we de kanttekening dat wij burgers onze informatie juist van de overheid bij EMEA moeten halen als we meer over vaccins willen weten. EMEA is een Europese site, ook dat nog en dus ook op het internet te vinden. Ook ‘oma’ in het bejaardentehuis moet dat maar begrijpen!
Hoe tegenstrijdig zijn deze berichten? Ons zijn ze liever kwijt dan rijk en zelf maken ze volop gebruik van deze mogelijkheden. De grieplijn, allerlei andere informatie van overheidswege verstrekt, alles via het internet.

Maar het RIVM houdt zich aan zijn woord en gaat het offensief groots beginnen om meisjes om te praten, want anders kunnen wij dit niet noemen, om wel in april het HPV‐vaccin te accepteren. Dit kan toch ook alleen een reclamebureau verzinnen om deze varkens los te laten in het oude jaar op de valreep voor het nieuwe?

Men gaat in april beginnen met vaccineren maar nu de Mexicaanse griep niet dat heeft gebracht wat men er van had gehoopt staat de deur alweer open voor de volgende vaccinatiecampagne. Gelukkig zijn wij niet in een winterslaap ondergedompeld dus ook direct op de hoogte van deze praktijken.

Dan de berichten in de kranten over het griepvaccin en de huisartsen. Dankzij huisarts van der Linde weten wij dat zij er een wereldreis aan overhouden, volgens een artikel in Trouw van donderdag 24 december.

Dan kreeg ik van een onderwijzeres vlak voor de kerstdagen het volgende door:

De gevolgen van de griepprik zijn (helaas) al goed merkbaar op mijn werk. (basisschool Amsterdam). Er zijn veel kinderen thuis met de volgende klachten: hoofdpijn, zeer hoge koorts, pijn in het lichaam, overgeven. Verschillende ouders hebben contact opgenomen met de huisartsenpost om advies voor hun kind. Daar staat de telefoon roodgloeiend. Er zijn veel meldingen van kinderen met hoge koorts, 40+.

Over vaccinaties zal in 2009 opnieuw een boel te doen zijn. Het ministerie van VWS gaat een heus reclamebureau inzetten om haar boodschap te vertellen. Professioneel verkopen is kennelijk nodig.

Wat opvallend is dat de kinderen die niet zijn gevaccineerd hooguit verkouden zijn. De kinderen die ziek zijn, zijn allemaal gevaccineerd. Ook heb ik ouders met deze klachten gesproken, zij waren ook gevaccineerd. Een tweetal ouders is met hun kind doorgestuurd naar het ziekenhuis en een baby is opgenomen in kritieke toestand. De kinderen waar het om gaat hebben of eind vorige week of begin deze week hun tweede inenting gehad.

Kunnen artsen nog genieten van hun ‘wereldreis’ als zij dergelijke berichten lezen?

Mogen wij verontrust zijn als we dit per mail krijgen aangeleverd?

Begrijpt een ieder nu wat ons beweegt om de agenda weer vol te krijgen met lezingen zodat wij de andere kant laten horen van de zaken die de overheid systematisch verzwijgt?

Wij dagen u uit om ons te helpen met een ruimte om lezingen te geven ook in het nieuwe jaar en te beginnen bij januari. Als velen hierbij de handen uit de mouwen steken dan vertellen wij verder wat allen behoren te weten. Er is zoveel wat wij van overal vandaan krijgen aangereikt en wat een ieder aangaat. Neem het verhaal van de Belgische apotheker Fernand Haesbrouck:

In zijn laatste nieuwsbrief die hij mij mailde schreef hij over het feit dat rokers met behulp van de farmacie van het roken kunnen afkomen. Maar… in die middelen zit o.a. cocaïne! Waaraan ben je nu liever verslaafd? Fernand heeft al heel wat misstanden aan het licht gebracht, zo ook over de medicijnen die gebruikt worden bij ADHD. Allemaal informatie die velen aangaat. En hebben wij de kinderziektes verruild voor kanker, autisme, ADHD en andere ingrijpende lichamelijke ongemakken met eventueel de dood als gevolg? Ingeruild door vaccins?

Velen willen hier niet aan.

Net zomin willen velen echt luisteren als je vertelt dat de magnetron slecht is voor onze gezondheid. Tijdens mijn lezing komt het altijd even aan bod bij het stukje over gezondheid dat ook van belang is in het hele verhaal als we over vaccins spreken. Want aspartaam in een lichaam en dan een vaccin is ook uit den bozen. Aspartaam is toch al een hersengif; zo ook de verkeerde E‐nummers. Dus we doen altijd nog even een extra duit in het zakje als we het over bewust nadenken hebben ten aanzien van ons lichaam.

Zelfs de meest hardnekkige bacteriën zijn na een minuut in de magnetron volstrekt dood.

Kun je nagaan wat er over is van je voeding na een opwarmbeurt van 5 minuten!

De magnetron dus..

En zo ‘gooien’ we graag de magnetron er ook even in. De reacties zijn divers van beamend, tot vol ongeloof of de reactie: ‘het is toch wel gemakkelijk’.

Wat werd ik gesterkt toen ik het boekje van Gerard van Vliet kortgeleden in handen kreeg. ‘Hét vitaliteit boek’ genaamd. Daarin trof ik het volgende stukje aan: Duizend Dingen Doekje

De beste methode om je keukendoekje bacterievrij te krijgen is die een minuutje in de magnetron te bombarderen met de straling van die magnetron. Op het gemiddelde doekje zitten 500 verschillende bacteriën te wachten op hun kans. Zelfs de meest hardnekkige bacteriën zijn na een minuut in de magnetron volstrekt dood. Kun je nagaan wat er over is van je voeding na een opwarmbeurt van 5 minuten!

Dank je wel Gerard; je slaat de spijker op zijn kop!

Het RIVM gooide de knuppel in het hoederhok door op de valreep van dit oude jaar de plannen bekend te maken ten aanzien van de HPV‐vaccinatiecampagne. Zo hoop ik op mijn manier nu de knuppel in het hoenderhok te hebben gegooid met dit schrijven, om tot nadenken te stemmen en tevens over te gaan tot actie. Als actie zien wij alle hulp graag tegemoet in welke vorm dan ook.

Tevens bedank ik allen die dit afgelopen jaar positief op ons pad zijn gaan meewandelen, nieuwsfeiten door mailden, anderzijds hebben geholpen en zich ook belangeloos hebben ingezet om samen aan de weg te timmeren.
Want één ding moge duidelijk zijn, ‘Verontruste moeders’ komen overál in de media voor, maar zonder de hulp van velen kunnen we samen niet doen wat we nu allemaal doen. Ieder is op zijn of haar eigen wijze een belangrijke schakel!

Graag eindig ik met een stukje wederom uit het boekje van Gerard van Vliet:

Men vreest het meest…

Er is een bekend Oud Hollands rijmpje met de eerste regels “Men vreest het meest het lijden dat men vreest, maar nooit op komt dagen…“

Uit onderzoek blijkt dat heel veel energie naar dingen gaat die je vreest, maar nooit gebeuren. Zonde toch? De optimist laat die dingen komen zoals ze zijn en concentreert zich op de zaken die hij of zij écht kan beïnvloeden.

De site die bij het boek hoort, vind je HIER

Rest mij allen een goede jaarwisseling toe te wensen en een gezond 2010.

Anneke Bleeker,

Bergen NH, 28 december 2009

279 gedachten over “De knuppel in het hoenderhok…

 1. Forums als dit waar zulke goede maar ook heftige artikelen staan.
  Is niet altijd een gezellig theekransje .Als de intentie maar liefdevol is en proberen
  elkaar eerlijk en juist te informeren Hoewel we ons vaak op glad ijs begeven is er ook wel eens een uitglijder in ieder geval van mijn kant. En de humor blijven zien.

 2. Misschien dat Guido wat echte ‘die hard’ mods in dienst moet nemen, die wat kennis van zaken als het goed runnen van forums in de hand kunnen nemen, wil je een site als deze schoon kunnen houden van irritante bezoekers die als doel hebben onrust te zaaien, dan zal je wat moeten ondernemen.
  Zie bv ook Niburu.nl die met jaar wisseling een ddos attack heeft ondergaan en virus trojans heeft moeten verwerken, omdat de waarheid achter de waarheid ‘niet’ verteld mag worden.
  Een goede mod is niet ter presse iemand die macht heeft om de ander in diskriet te brengen, juist puur om de WTK site gezond te houden en te voorzien waar nodig is om rel schoppers apart onderhanden te nemen waar nodig is.
  Zijn mensen toch tegen het stukje offensief dat er iemand handmatig dit soort werkzaamheden dit soort zaken afhandelt dan kan de admin nog altijd een leuk volautomatisch tooltje installeren die bij bepaald woord gebruik een automatische mail met waarschuwing tot tuidelijke ban over gaat, degene die te ver gaan wordt hun ISP aan de sp@mcops door gespeeld!

  @ Guido

  We kennen dit probleem al jaren en het doet zich op elk forum/board/site voordurend voort, tis een stukje ergenis op groot formaat wat inbreuk is op het runnen van een WTK site, misschien zal je wat meer moeten ondernemen zoals ze het bij de krant doen waar je met een soort poll systeem, het geplaatste comment kan weg stemmen door andere lezers, maar dan zit je al gauw dat sommige van ons zoals Gait gelijk door iedereen massaal geblokt wordt, ook niet al te fair is.

  Alleen geen portscanner gebruiken die ze op Schiphol hebben staan, anders dan val ik door de mand dat ik vreemde dingen op zak heb terwijl ik comments post…

 3. @Allen: dank voor jullie positieve feedback. Het zal wel goed komme. Ik kijk nog eens met de webmaster voor een nieuwe opzet van die adressen. Teveel vrijheid werkt op sommigen verlammend actief..

  (De ‘indringer’ is dezelfde wijsneus, die de reptilo uithing en ons beschuldigde van het feit dat we niet checkten of het echt zo was.. Dus stel je voor: jij roept iets, en dat moet ik dan checken, vóórdat ik je reactie e.d. plaats..)

 4. We gaan wellicht gewoon een password invoeren; je kunt pas wat plaatsen als je password aanmaakt. Dit kan dan ook makkelijker worden ingetrokken. (Simpelst na de optie die er nu is; deze is echter misbruikt.)

 5. @ Guido een paswoord kan een oplossing zijn voor bepaalde hackers die WTK indien mogelijk kapot pogen te maken, maar is dat echter direct de oplossing die mensen die het echt onderuit willen halen blijft men over het algemeen toch behouden…

  @Janee, waarom die last van je nek, een spiertje verrekt met intypen??

 6. @ janee

  Volgende keer je intuitie gebruiken voordat je bepaalde dingen post, nooit uit je gratie vallen, altijd keurig jezelf zien te blijven en doorgaan wie je zelf bent, dat is het allerbelangrijkste.

 7. Vaak last van HaHAHA op zichzelf ben ik een heel rustig mens maar die antennes die van alles oppikken ,maar als mijn haar maar goed zit lukt niet altijd door H.A.A.R.P

 8. Enigste oplossing zou ik willen zeggen; ” je zelf ‘kaal scheren’, dan heeft H.A.A.R.P. geen invloed meer, beetje olie d’r op doet de schumann resonaties eer aan.
  Op afstand roept iedereen dan, hey je bent verlicht !

 9. Quote
  (De ‘indringer’ is dezelfde wijsneus, die de reptilo uithing en ons beschuldigde van het feit dat we niet checkten of het echt zo was.. Dus stel je voor: jij roept iets, en dat moet ik dan checken, vóórdat ik je reactie e.d. plaats..)
  Einde quote

  Mogelijkheid 1:
  Je weet zelf wel Guido, dat dit een goedkope leugen is.

  Mogelijkheid 2:
  Je bent een beetje in de war met een andere reptilo die onder mijn naam postte, maar dan zonder de onderliggende website: http://www.zielenknijper.nl
  Deze site (is niet van mij, maar heb ik wel heel veel respect voor) gaat over fraude in de psychiatrie en ligt mij bijzonder aan het hart. Jammer dat je daar, naar mijn mening nooit echt aandacht aan hebt besteed.

  Jammer ook dat het niveau van sommige posters inderdaad ver en ver onder wat dan ook ligt.
  Jammer dat sommige posters elkaar ook zo genadeloos de grond in trappen. Daar heb ik dus ook met volle teugen van mee mogen genieten. Leerzaam was het wel ja. Ja, ik heb een enkele keer ook meegedaan, uit onmacht.

  Jammer ook dat je nog steeds geen maatregelen genomen hebt tegen dubbele namen Guido. Dat had eigenlijk al de eerste keer dat dat gebeurde aangepakt moeten worden.
  Hoe vaak is het niet gebeurd dat er een obscure Guido postte, of een obscure Gait. Waarschijnlijk ook met een ander e-mail adres. Dat had in ieder geval achteraf een aandachtspunt kunnen zijn. Zijn volgens mij ook programmaatjes tegen te schrijven.

  Zonde, zonde, want enkele stukken heb ik echt met veel plezier gelezen. Het initiatief voor de nederlandse vertaling van het verhaal over de mexicaanse griep van die spaanse non (ben niet goed in namen) vond ik bijvoorbeeld prachtig.
  Ik ben dus gestopt met posten, daar ging achteraf gezien wel erg veel tijd in zitten. Gewoon zonde van mijn tijd en energie. Kom zo nu en dan eens langs en moest even reageren op dit misverstand.

  Groetjes van Droppie zijnde Reptielo.

  Misschien dat sommigen toch eens willen kijken op ‘mijn’ site.

 10. Gelukkig zijn er 2 mogelijkheden.. Kan ik nog kiezen! 😉
  Ik mis Droppie. Of hoe je ook heet. Als ik je op de tenen stond, je dacht dat ik jouw bedoelde, of Zuurtje, mijn excuses.
  Ik bedoel ‘dus’ kennelijjk een andere reacteur.
  Mogelijkheid 3 dus waarschijnlijk, want ik ben NOOIT in de war. Wel eens in de verkeerde war, maar NOOIT in de war. (Make love not war)

 11. De knuppel in het hoenderhok.. Ja hoor die IP’s kan ik zien. De man gisteren had diverse IP’s.. Dat deed die truffel van destijds ook.
  Maar het belangrijkste is een unieke naam of ID (password) op de site. Na tracing kun je de pot op met je toegangssleutel..

 12. Zo het is klaar, ben de hele middag bezig geweest om een programma te maken
  dat als door mij bepaalde lieden een comment plaatsen er een heerlijk ontspannen muziekje
  gaat spelen .Op mijn beeldscherm verschijnt wil je dit echt lezen ik hoef alleen maar ja of nee te zeggen .Het werkt perfect

 13. @ janee

  Hier gaat geen bel luiden als je iets gepost hebt en kan ook niet niet zien wie of wel niet on-line op WTK is.
  Je mag die scheepstoeter weg laten als ik iets naar je toe post !

 14. Als Gait bij mij reageert, dan kan ik geen geit meer zien, maar dan ook de hele dag niet!
  Laat staan dat ik nu ook nog wat zou moeten gaan horen. Ik kijk wel uit… eh.. nouja, je snapt me wel.

 15. @ Guido

  Gelukkig, zit al weken te zoeken waar ik op WTK een prima portscanner kan hanteren waar ik veilig toegang tot deze site kan krijgen!
  Lucht inderdaad op waneer erbij de scan verborgen handelingen te voorschijn komen, laat staan hapklare brokken!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.