Advertentie

Dit is wat eraan komt (lezersbrief)


Soms komen er reacties binnen waarvan we opkijken. Hé, wat bijzonder.. En waarom dát dan zo bijzonder is, weten we ook niet, maar het spreekt gewoon aan. Zo ook deze reactie van ‘Frans’. Waardevol genoeg voor ons om hier met jullie allemaal te delen. Is het de moeite waard? Dat bepaal jij zelf. Wij kunnen niet meer doen dan het aanbieden. So be it.

~~~~~~~~~~~~~~~~

Dit is wat eraan komt.

(van ‘Frans’)

Wij hebben een beeld van de werkelijkheid, dat bepaald wordt door een gescheiden tijd en ruimte. Einstein noemde dat een optische illusie van de werkelijkheid. Door vanuit die dualiteit te denken en te ervaren, leven we in een situatie waarin verleden, heden en toekomst voor ons realiteit zijn. Dat is de optische illusie.

Een andere manier van ervaren in de dualiteit is dat wij bijvoorbeeld goed en kwaad onderscheiden; iets dat in de tijdruimte geen enkele realiteit bezit. Maar ook ‘licht’ zien wij daardoor als komende van de zon, terwijl licht in de tijdruimte bewustzijn is. Daarom is er licht en donker in onze dualiteit, net als goed en kwaad.

En nu komt het: De westerse wetenschap is er inmiddels achter dat het magnetisch veld van de aarde sinds begin 1900 aan het afzwakken is. De laatste jaren steeds zwakker wordt. Bovendien is de magnetische Noordpool aan het verschuiven.
Dat is al een aantal malen gebeurd, zo hebben ze ontdekt in de aardlagen die ze onderzochten. In de gesmolten lava lagen de ijzer moleculen (even een simpele uitleg) magnetisch gestructureerd in een heel andere richting en zo konden ze ook de tijd bepalen waarin dat gebeurde. Dat bleek op specifieke tijden gebeurd te zijn waardoor een cyclus duidelijk werd. En de cyclus waarin wij nu zitten loopt ten einde.

Wat gebeurt er dan?
Als het magnetisme van de aarde -tijdelijk- tot stilstand komt, stopt ook de tijd, dat wil zeggen ons begrip van tijd. En gaat het licht uit, de dynamo staat immers stil. In oude Sumerische, Egyptische en Maya geschriften, maar ook in de kennis van de Aboriginals, de Dogen en de indianen wordt gesproken over twee dagen (mensentijd) dat er dan geen licht is en dat ‘de aarde stilstaat’ wat op hetzelfde neerkomt vanuit tijdruimte begrip.

De Aarde en de Zon als interactieve lichamen

Als het magnetisch veld van de aarde uitvalt, is het als een computer die uitgeschakeld wordt. Alle herinnering (ervaring) is dan op dat moment niet voorhanden. En omdat het magnetisch veld van onze hersenen verbonden is met dat van de aarde, gaat dat ook op voor ons. Ons handelen is gebaseerd op ervaring en die is dan niet meer voorhanden. Alleen de ‘ervaring’ in meditatie; het ‘niet doen’ is dan nog effectief.

Als de tijd stopt, zijn we compleet in het NU (wa t je leert door o.a. meditatie). Ook het begrip van ruimte dat wij in de dualiteit kennen, is dan weg. Wij zijn op dat moment; in die ‘twee dagen’ datgene wat wij altijd al waren. Zuiver bewustzijn. De inhoud daarvan is afhankelijk van de tendensen; van ons karma. Die inhoud bepaald ook hoe wij die ‘twee dagen’ zullen (kunnen) beleven.

En waar wij ons terugvinden als tijd en ruimte weer gesplitst worden. Zo zal het zijn, zeer binnenkort.

Bankdirecteuren, politici, farmaceutische boeven, en andere hebzuchtigen, woedenden, jaloersen zullen die emotionele tendens ‘meenemen’ in die ‘twee dagen’. Dus erg prettig zal dat niet zijn; een ‘hel’ eerder. Je kunt je die situatie voorstellen als je omgeving die als een foto steeds overbelichter wordt en op het laatst louter licht is; zo verdwijnt datgene wat wij als dualistische werkelijkheid ervaren op dat moment.

Dus zaak is je op dat moment niet ongerust te maken, maar de eenheid te voelen waarheen je op weg bent. En laat je ook niet verleiden door allerlei ‘hemelse’ taferelen; ook dat zijn alleen maar uiterlijke beelden die je innerlijke vreugde weerspiegelen.

Bereid je in vreugde en liefde voor. Dat is alles.

161 gedachten over “Dit is wat eraan komt (lezersbrief)

 1. @ anyoneyouwish

  jou stelling lijkt niet op waarheid te berusten

  “Als het magnetisch velt uitvalt is iedereen zijn geheugen kwijt en terug naar af.
  Alle kennis en beschaving weg.”

  waarom hebben de mannen die op de maan zijn geweest hun geheugen nog ?

 2. Er wordt al heel lang gesproken over magnetisch veld, de meningen verschillen, maar magnetisch veld dat kan gemeten worden, Toch?

  Waar zijn de meetingen te vinden?

  Iemand een idee?

 3. Gait zei IMHO terecht: ou stelling lijkt niet op waarheid te berusten

  “Als het magnetisch velt uitvalt is iedereen zijn geheugen kwijt en terug naar af.
  Alle kennis en beschaving weg.”

  waarom hebben de mannen die op de maan zijn geweest hun geheugen nog ?

  Daar staat tegenover dat de koppeling van cognitieve functies iedere keer weer met het aardmagnetisch veld in verband gebracht wordt. Er zou onderzoek van de Russen zijn die dat veronderstelt. Ik kan me er wel iets bij voorstellen en heb gegevens die op die manier uitgelegd zouden kunnen worden, maar waar zijn de gegevens van dat onderzoek??

  Dus Gait ik kan me voorstellen dat het de komende jaren minder en minder wordt en zo rond 2012 wellicht een dag of drie helemaal weg is. Dan heb je een andere situatie als destijds op de maan. (het is waarschijnlijk bon ton om hier een voorbehoud te maken over de maanreis ;))

  Groet,

  Dzyan

 4. Afname van het magneetveld
  Sinds het begin van systematische metingen rond 1830 is de sterkte van het aardmagnetisch veld met ongeveer 10% afgenomen. In de 20e eeuw alleen bedroeg de afname 6%. Dit is een zeer snelle verandering op een geologische tijdschaal gezien, die tot nog toe niet is verklaard. Zo zou volgens berekeningen het veld pas na ongeveer 10.000 jaar verdwenen kunnen zijn, vooropgesteld dat de interne opwekking van het magneetveld geheel zou wegvallen. Dit is echter langzamer dan de waargenomen afname, waardoor het vermoeden is ontstaan dat het veld bezig is om te draaien. Hierbij zou een tegenovergesteld veld opgebouwd worden terwijl het huidige veld versneld wordt afgebroken.
  Omkeringen van het aardmagnetisch veld in de afgelopen 160 miljoen jaar
  In de loop van miljoenen jaren heeft het aardmagnetisch veld zich vaker omgekeerd. Deze omkeringen zijn voor de laatste 160 miljoen jaar redelijk nauwkeurig bekend. Wat daarbij opvalt is dat de omkeringen tegenwoordig, maar ook 150 miljoen jaar geleden, gemiddeld ongeveer elke 300 000 jaar plaatsvinden, maar dat er tussenin een ‘stille’ periode is geweest waarin er 40 miljoen jaar lang géén omkering plaatsvond. De huidige periode duurt overigens al 780 000 jaar.
  De omkeringen worden waarschijnlijk veroorzaakt doordat er veranderingen in de elektrische stromen in het binnenste van de aardkern plaatsvinden. Hierbij zal de sterkte van het veld eerst enkele duizenden jaren lang afnemen, om daarna in de tegenovergestelde richting weer toe te nemen.
  Door de afname van de sterkte is het goed mogelijk dat de bescherming tegen de zonnewind voor het leven op Aarde vermindert gedurende de komende paar duizend jaar. Er is nog weinig bekend over de precieze gevolgen die een verhoogde dosis zonnewind in de atmosfeer heeft op het klimaat en het

 5. @Dzyan

  Enige tijd geleden was er een artikel bij Niburu. nl over de poolshift op de andere planeten in de zonnestelsel.

  Dus ik weet niet of het zin heeft op een andere planeet te gaan zitten!

 6. Hallo Gait dat apparaatje weet je wel.
  Ik snap trouwens niet Gait waarom je vaak doet of je het niet snapt.
  Weten ze hier niet wie je bent of wat je doet.
  Ik zeg tenminste netjes wie ik ben 🙂

 7. @ea Ik wil nog niet weg hoor. Dit is altijd al wel een grappig planeetje geweest en in deze tijd is het plots “the place to be” in the Multiverse. Bovendien ben ik aan de lijn en bier met pinda’s is dan niets. En ik moet m’n handdoek nog wassen;)

  Maar juist omdat je overal in dit zonnestelsel veranderingen ziet en aan de zon het sterkst, dacht ik dat als de elektronen flux van de zon veranderd en er spoelachtige elementen in de planeten zitten ze (die planeten) helemaal geen eigen magnetisch veld hoeven hebben. Gewoon een inductieveld. En bovendien geen problemen met ruimtereizen binnen het zonnestelsel.

  Groet,
  Dzyan

 8. Ik herken je schrijftaal en hoe zal ik het zeggen kreeg er een plaatje bij toen ik probeerde te zien wie of wat je was Gait en heb een vermoeden wat je probeert te doen.
  Er zijn vele wegen die naar Rome leiden.
  Het is niet mijn taak om aan te geven wie je bent of wat je wilt bereiken.
  Ik ben alleen maar een richtinggever.
  De kant die je uitgaat bepaal je tenslotte zelf.

  Vriendelijke groet Anyoneyouwish

 9. @ ea roerend mee eens.
  Ik probeer alleen duidelijkheid te krijgen over de verschillen tussen het stuk en de werkelijkheid.

  en ik wil graag weten wat anyoneyouwish denk dat ik ben.

  dus een pure vorm van communicatie

 10. @Dzyan

  Inductieveld? Kan die ook ompollen of schiften?

  Ik moet eerlijk zeggen, dat verhaal van de poolshift is misschien wel gewoon een verhaal.

  In 2000 heb ik voor de eerste keer van gehoord en tot op heden is eigenlijk nog niets gebeurd.

  Dus… velden kan je meten! Wij zouden eens info moeten kunnen vinden waarbij magnetisch veld is gemeten in de loop der jaren. Ik weet het zeker dat de gegevens over magnetisch veld van de aarde bestaan, ik zou alleen niet weten, hoe ik eraan moet komen. Iemand anders, meetingen, gegevens over de magnetisch pool van de aarde?

 11. @ea Wat Gait zegt is correct (zo ver ik dat kan beoordelen) het veld van de aarde is sinds het gemeten wordt, alleen maar afgenomen. De velden op de Zon vertonen een periodiek samenhangend met de zonnevlekken. En periodiek omdat de zon ook polen op de equator heeft. (waarop vrouwen hun cyclus enten, en volgens mijn info zijn er tegenwoordig amper nog vrouwen met enige regelmaat in hun cyclus (natuurlijk die zonder pil;)). Maar ik ben een behandelaar en zie dus vaak mensen die op allerlei manier een beetje van slag zijn.

  Maar de aarde is vast een beste condensator dus die perioden kunnen makkelijk geëgaliseerd worden. Het (hebben planeten een magnetisch veld of is het slecht een door de zon geïnduceerde inductie) is alleen maar een vraag hoor, maar ik loop er al een tijdje mee en er komt maar geen antwoord. En dat is ongebruikelijk.

  Op jou vragen: Ja ompolen is geen probleem. Verschuiven ook niet.

  Sterker nog, de zon zou de kracht kunnen leveren voor een dergelijke verschuiving. Want wat is daar anders de motor achter. Die verschuiving bedraagt op dit moment 40 mijlen per jaar!!! Vergelijk dat eens met de tektonische platen die doen een paar centimeter/jaar. En als dat zeemijlen zijn dan is 40 mijl precies 2 graden. Dat gaat dan ook geen “duizenden jaren” meer duren want 180 graden/2 is 90 jaar en dat is zonder de toenemende versnelling.

  Gait?

 12. Ik heb geen idee wat er aan de hand is, ondanks alles wat ik tot nu toe heb gelezen en ik verslind boeken. Maar er is wel iets aan de hand. Ik voel het. Ik ben aan het veranderen. Al sinds ongeveer mijn 6de jaar, ben ik hard op zoek naar mezelf. Altijd kom ik weer tegen, zoek het in jezelf. Maar dat is een proces, tenminste bij mij. Ik regeerde vaak precies zoals ik niet wilde in situaties die ik lastig vond. En tegelijkertijd oordeelde ik er lustig op los. Ook als mensen iets deden dat ik zelf ook deed.
  Nu is het tijd voor met de billen bloot.
  Nogmaals, voor mij.
  De mooiste realisatie tot nu toe is, niemand weet het. Veel mensen denken het te weten maar, niemand weet het.
  Ik weet geen pest 🙂 heerlijk.
  Nu zoek ik het in mezelf, voelt het goed, dan doe ik het en zeg ik het. Voelt het niet goed, dan hou ik mn mond (meestal dan) en onderneem even geen actie.
  Het is nog lastig om me helemaal over te geven, mijn ego denkt nog controle te moeten hebben.
  Alles dat ik tot nu toe weggestopt heb, het komt er gewoon uit, hoe dan ook. Ik word ziek, mijn man gaat schelden of de kids (komt normaal zelden voor)
  Ik krijg doorlopen de kans om nog eens te oefenen. geweldig zoals dat werkt.
  Alsof de verdoving uit aan t werken is en ik wakker word.

 13. @ anyoneyouwish
  yoch jammer dat je niet verteld wat je denkt , het maakt je bewering zacht en huichelachtig en geeft een beetje een laf beeld van je, het lijkt er op dat je me willens en wetens zwart wilt maken. zonder het feitelijke antwoord kan ik me niet verdedigen.

  vriendelijke Groet Gait

 14. @Dzyan

  Ik vind het echt reuze interessant onderwerp.
  Een ding snap ik dus helemaal niet en dat is aan de ene kant is er meer energie beschikbaar via de fotonengordel. De electro/magnetische, fotonen licht energie, dat ook meetbaar is in menselijk lichaam en is aantoonbaar, dus geen geitewollen verhaal.

  En aan de andere kant is de magnetisch veld aan het afnemen.

  He, hoe zit dat?

 15. @Gait Ik zie het sausje niet, en het is trouwens noch informatie, noch een argument, wat je nu zegt. Dus ik begrijp je reactie niet helemaal. Ik stel een simpele vraag:

  Is er een aardmagnetisch veld, of is dat slechts een inductieveld dat veroorzaakt wordt door de zon? Simpele vraag IMHO. Als het zo voor de hand liggend is, doe me ff een linkje aub.

  Ik ben van huis uit chemicus dus een stukkie natuurkunde is me niet vreemd.

  Groet,

  Dzyan

 16. “Als het magnetisch veld van de aarde uitvalt, is het als een computer die uitgeschakeld wordt. Alle herinnering (ervaring) is dan op dat moment niet voorhanden. En omdat het magnetisch veld van onze hersenen verbonden is met dat van de aarde, gaat dat ook op voor ons. Ons handelen is gebaseerd op ervaring en die is dan niet meer voorhanden. Alleen de ‘ervaring’ in meditatie; het ‘niet doen’ is dan nog effectief.”

  We handelen en denken vanuit onze herinnering en ervaring. Als deze wegvalt zijn we dus alleen nog maar bewustzijn. Maar dan valt de hebzuchtigheid, jaloersheid, haat, maar ook angst en negatieve gevoelens etc.etc. toch ook allemaal weg.
  We zijn dan alleen maar bewustzijn. Dus niemand komt dan in een eigen gecreeerde hel of hemel terecht. Het is alleen maar zijn.

  Hier spreekt de schrijver zich toch tegen. Als dat niet zo is en ik interpreteer iets verkeerd ofzo, kan iemand mij dit dan eens uitleggen?

 17. @ Ea ook de fotonen gordel is een new age begrip.

  “Fotonen gordel

  Een andere populaire mythe die we vaak tegenkomen is die van de fotonengordel waar ons zonnestelsel doorheen zou reizen rond 2012. Ook op de website van Peter Langendijk lezen we daar het volgende over:

  “Die baan duurt een kleine 26.000 jaar en daarbij reizen we elke 13.000 jaar door een gebied met een zeer hoog energetisch niveau: de fotonengordel, een geconcentreerd energieveld dat uit het hart van het Melkwegstelsel komt. Die hoge energie heeft een grote invloed op het leven op Aarde, niet alleen natuurkundig, maar vooral ook spiritueel en zal minstens 1.000 jaar nawerken. Het theoretische hoogtepunt van de eerstvolgende doorgang vindt plaats op 21 december 2012.”

  De mythe van het bestaan van een fotonengordel is in het leven geroepen door Paul Otto Hesse. Deze ‘astronoom’ zou de fotonengordel in 1961 ontdekt hebben. In werkelijkheid is Hesse schrijver van het boek ‘Judgment Day: A Book to Mankind That Speaks of Things to Come’ en geen astronoom.

  Een fotonengordel als die al zou bestaan zou niets meer zijn dan een lichtgordel daar fotonen de kwantum mechanische deeltjes variant is van het golfverschijnsel dat wij dagelijks ervaren als licht. De eerste mens die ‘verlicht’ is geworden van licht moet nog geboren worden.”

 18. @ea Fotonengordel? Waar vind ik die? Want dat het lichaam licht uitzend heeft volgens mij een hele andere reden. Maar als er op een of andere manier fotonen in het spel zijn dan worden die hooguit een beetje afgebogen. Voor elektromagnetisme heb je lading nodig en fotonen hebben geen lading.

  Ik moet hier trouwens een voorbehoud maken. Dit is zoals ik het geleerd heb. De experimenten van Fleischman en Pons tonen aan dat de natuurkunde die mij onderwezen is, op zijn minst rammelt.

 19. @Bartelo

  Daar zeg je wat! Als je geheugen kwijt bent dan weet je ook niet meer hoe je moet eten of drinken.
  Lekker bewustzijn heb je dan!
  Het lijkt mij geen pretje!

 20. Er wordt wel vaker gezegd dat ‘dit is wat er gaat gebeuren’. Zoals ook vandaag in de elsevier.

  De Britse astrofysicus en weersvoorspeller Piers Corbyn heeft weer eens gezegd dat er een kans van 90 procent dat Nederland tussen 25 en 29 januari wordt getroffen door een verwoestende megastorm. Dit heeft hij in 2007 al eens beweerd en ook recent nog eind 2009, maar hij blijft overtuigd: we krijgen een megastorm! Yeah!

  Volgens Corbyns laatste voorspelling is het vrijwel zeker dat delen van Groot-Brittannië, Nederland, het noorden van Duitsland en Denemarken te maken krijgen met één of meer verwoestende stormen. Daarbij zijn er serieuze risico’s op dijkdoorbraken.

  In een gesprek met weekblad Elsevier vertelde Corbyn twee maanden geleden ook al dat de kans groot is dat we in januari kunnen schaatsen.

  (bron: http://www.elsevier.nl/nieuws/wetenschap/artikel/asp/artnr/179751/)

  Kijk als ik dus voorspel dat we kunnen schaatsen dan zal het dus ook gaan stormen, is dus een vorm van logica en mag een waarheid heten binnen die logica.

  Ik heb er al wel vaker tegen geaggeerd maar begrijp gewoonweg niet waarom er ‘iets’ nodig moet zijn om collectief te gaan groeien, een poolshift, een niburu een dit of een dat en over een week dus weer een superstorm.

  Dat er wat gaande is lijkt mij evident (voor meZELF) maar naar het zoeken naar dat moment dat de ‘bewustzijns sprong’ zal geinitieerd worden door iets wat buiten ons ligt is dus een zwaktebod voor ons eigen groeipad, mijns inzien. Een bewustzijnssprong kunnen we alleen ZELF realiseren in ons eigen pad en of we dat vandaag doen of in 2014 of welke waarheid we er aan op knopen, let it go…

  Enne @theo je hebt gelijk!
  Het NU kan niet bestaan volgens de kosmische wet: DE WET VAN RITMISCH BEWEGEN

  Alles in het leven komt, blijft even en verdwijnt weer, ook het NU. Net als de zon. Adem in, hou even vast, adem uit. Alles is onderhevig aan dit ritme. Geboorte, leven, dood. Het was Boeddha ook opgevallen dat alles van tijdelijke aard was. Na regen komt zonneschijn! Maar dan geldt ook dat na zonneschijn regen komt. In-uit, op-neer, eb-vloed, leven-dood, dag-nacht. Als we niet van de nacht houden, weet dan dat de dag er aan komt. Voor en na ieder hoogtepunt staat een dieptepunt geprogrammeerd. Ken de ritmes maar blijf evenwichtig en gecenterd, want na eb, komt vloed, komt eb, komt vloed, ………

 21. @ Dzyan

  het lijkt me sterk dat je chemicus bent , want dan had je feit van fictie kunnen scheiden en had je tevens geweten dat het magnetisme in de aarde door het vloeibare binnenste en de kern word veroorzaakt. en niet door de zon dmv inductie, mocht jou theorie (inductie verhaal ) waar zijn dan zou de maan ook een magnetisch veld moeten hebben
  en dat heeft hij dus niet

 22. @ea

  Ook dat ja. Als alles verdwijnt uit ons geheugen dan zijn we eigenlijk niets, en is er dus alleen maar leegte.

  (Worden we in die tijd gereset? En beginnen we dan helemaal blanco zodra het magnetisch veld is teruggekeerd? Zonder ervaring herinnering en dus ook geen kennis.)

 23. @ea Maak je geen zorgen;) Niets aan de hand. En het is maar tijdelijk.

  @Bartelo Het lijkt me sterk dat we ons “geheugen” gaan verliezen. Wel is aantoonbaar dat wat wij “geheugen” noemen niet in het hoofd zit. Voor sommigen zal dit New age klinken, maar het is simpel aantoonbaar dat je geheugen niet in je hoofd (of enig ander deel van het lichaam) zit. Kijk maar eens wat er gebeurd als je een vraag krijgt, waar je het antwoord niet van weet.

  Bovendien kennen we nogal wat verschillende soorten geheugen. Zo heeft ieder zintuig een korte termijn geheugen. En is een episodisch geheugen (wat je meegemaakt hebt) en een procedureel geheugen (zodat je het fietsen niet iedere keer hoeft te leren)en er zijn diverse koppelingen naar het emotionele brein, om dat geheugen vlaggetjes mee te geven voor importantie.

  Zoals eerder gezegd heb ik gegevens over de elektromagnetische gedrag van diverse lichamen. Ik zie daar steeds vaker dingen in verschijnen die in de literatuur als zeldzaamheid worden beschreven. En ik (wij) zien ze dagelijks. (dat zou trouwens ook te maken kunnen hebben met de enorme verbetering van de apparatuur waarmee ik werk en waarmee het werk 10 aar geleden gedaan werd. Maar ik denk dat niet.)

  Deze verschijnselen helpen mensen niet, maken ze minder flexibel. Ik weet nog niet of dit een fenomeen is of de reactie van het lichaam op een fenomeen (lees: compensatie van het lichaam).
  Echter als dit zo door gaat dan komt er een “onrustige periode” waarbij inderdaad veel mensen het moeilijk zullen vinden hun cognetieve functies te behouden op het huidige niveau.

  Groet,

  Dzyan

 24. @ Jerry
  een foton is een licht deeltje niks meer niks minder

  “Fotonen (φοτος, photos=licht) (“lichtdeeltjes”) zijn een verschijningsvorm van elektromagnetische straling. Afhankelijk van de gebruikte meetopstelling zal straling (een vorm van energie) zich voordoen als golven of als een stroom van massaloze deeltjes, de fotonen. Ze worden soms aangeduid met het symbool γ (de derde Griekse letter, gamma).”

 25. De enige die ik hier begrijp is Burke.

  Wij zullen de verandering brengen. Waarom wachten tot bv. het aard magnetisme uitvalt? Wij kunnen zelf de verandering brengen. Wij zijn allang niet onze gedachten of geschiedenis.
  Dit is slechts gereedschap.

  Hoe kunnen we nu weten wat er zou gebeuren? Misschien houdt de zwaartekracht wel op te bestaan. Of is het slechts een paar dagen donker. Maakt het iets uit voor nu? Voor ons dagelijks ritme? Voor bewustzijn? Helemaal niets.

  We kunnen er toch niets aan doen. Alleen met z’n allen bewust worden wie we werkelijk zijn.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.