Advertentie

Dit is wat eraan komt (lezersbrief)


Soms komen er reacties binnen waarvan we opkijken. Hé, wat bijzonder.. En waarom dát dan zo bijzonder is, weten we ook niet, maar het spreekt gewoon aan. Zo ook deze reactie van ‘Frans’. Waardevol genoeg voor ons om hier met jullie allemaal te delen. Is het de moeite waard? Dat bepaal jij zelf. Wij kunnen niet meer doen dan het aanbieden. So be it.

~~~~~~~~~~~~~~~~

Dit is wat eraan komt.

(van ‘Frans’)

Wij hebben een beeld van de werkelijkheid, dat bepaald wordt door een gescheiden tijd en ruimte. Einstein noemde dat een optische illusie van de werkelijkheid. Door vanuit die dualiteit te denken en te ervaren, leven we in een situatie waarin verleden, heden en toekomst voor ons realiteit zijn. Dat is de optische illusie.

Een andere manier van ervaren in de dualiteit is dat wij bijvoorbeeld goed en kwaad onderscheiden; iets dat in de tijdruimte geen enkele realiteit bezit. Maar ook ‘licht’ zien wij daardoor als komende van de zon, terwijl licht in de tijdruimte bewustzijn is. Daarom is er licht en donker in onze dualiteit, net als goed en kwaad.

En nu komt het: De westerse wetenschap is er inmiddels achter dat het magnetisch veld van de aarde sinds begin 1900 aan het afzwakken is. De laatste jaren steeds zwakker wordt. Bovendien is de magnetische Noordpool aan het verschuiven.
Dat is al een aantal malen gebeurd, zo hebben ze ontdekt in de aardlagen die ze onderzochten. In de gesmolten lava lagen de ijzer moleculen (even een simpele uitleg) magnetisch gestructureerd in een heel andere richting en zo konden ze ook de tijd bepalen waarin dat gebeurde. Dat bleek op specifieke tijden gebeurd te zijn waardoor een cyclus duidelijk werd. En de cyclus waarin wij nu zitten loopt ten einde.

Wat gebeurt er dan?
Als het magnetisme van de aarde -tijdelijk- tot stilstand komt, stopt ook de tijd, dat wil zeggen ons begrip van tijd. En gaat het licht uit, de dynamo staat immers stil. In oude Sumerische, Egyptische en Maya geschriften, maar ook in de kennis van de Aboriginals, de Dogen en de indianen wordt gesproken over twee dagen (mensentijd) dat er dan geen licht is en dat ‘de aarde stilstaat’ wat op hetzelfde neerkomt vanuit tijdruimte begrip.

De Aarde en de Zon als interactieve lichamen

Als het magnetisch veld van de aarde uitvalt, is het als een computer die uitgeschakeld wordt. Alle herinnering (ervaring) is dan op dat moment niet voorhanden. En omdat het magnetisch veld van onze hersenen verbonden is met dat van de aarde, gaat dat ook op voor ons. Ons handelen is gebaseerd op ervaring en die is dan niet meer voorhanden. Alleen de ‘ervaring’ in meditatie; het ‘niet doen’ is dan nog effectief.

Als de tijd stopt, zijn we compleet in het NU (wa t je leert door o.a. meditatie). Ook het begrip van ruimte dat wij in de dualiteit kennen, is dan weg. Wij zijn op dat moment; in die ‘twee dagen’ datgene wat wij altijd al waren. Zuiver bewustzijn. De inhoud daarvan is afhankelijk van de tendensen; van ons karma. Die inhoud bepaald ook hoe wij die ‘twee dagen’ zullen (kunnen) beleven.

En waar wij ons terugvinden als tijd en ruimte weer gesplitst worden. Zo zal het zijn, zeer binnenkort.

Bankdirecteuren, politici, farmaceutische boeven, en andere hebzuchtigen, woedenden, jaloersen zullen die emotionele tendens ‘meenemen’ in die ‘twee dagen’. Dus erg prettig zal dat niet zijn; een ‘hel’ eerder. Je kunt je die situatie voorstellen als je omgeving die als een foto steeds overbelichter wordt en op het laatst louter licht is; zo verdwijnt datgene wat wij als dualistische werkelijkheid ervaren op dat moment.

Dus zaak is je op dat moment niet ongerust te maken, maar de eenheid te voelen waarheen je op weg bent. En laat je ook niet verleiden door allerlei ‘hemelse’ taferelen; ook dat zijn alleen maar uiterlijke beelden die je innerlijke vreugde weerspiegelen.

Bereid je in vreugde en liefde voor. Dat is alles.

161 gedachten over “Dit is wat eraan komt (lezersbrief)

 1. @ Dzyan

  jij zegt
  “Zo heeft ieder zintuig een korte termijn geheugen. En is een episodisch geheugen (wat je meegemaakt hebt) en een procedureel geheugen (zodat je het fietsen niet iedere keer hoeft te leren)en er zijn diverse koppelingen naar het emotionele brein, om dat geheugen vlaggetjes mee te geven voor importantie.”

  lijkt mij ook weer een geval van pseudo wetenschap
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Zintuig
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Geheugen_(psychologie)

 2. @ martijn

  over de vlinder

  De schubben geven de vleugels hun kleur op twee manieren. Er ontstaan pigment-kleuren doordat er door chemische verbindingen pigment wordt afgezet in de schubjes. Groene, rode en gele tinten verbleken als ze in fel licht komen. Dit geldt niet voor de tweede manier. Tussen de groeven in de schubben zijn zeer dunne luchtlagen. Afhankelijk van de dikte van deze luchtlagen en de invalshoek van het licht wordt licht direct teruggekaatst, geabsorbeerd (warmte) of pas iets later teruggekaatst. Hierdoor wordt een lichtbundel gesplitst in verschillende golflengtes. Een blauwe weerschijn ontstaat als het weerkaatste licht de golflengte heeft van blauw licht, enz. Dit is goed waar te nemen bij de hier afgebeelde grote weerschijnvlinder.

  dus deels door pigment en deels door een soort van prisma werking

 3. Gait zei: het lijkt me sterk dat je chemicus bent
  -Ik neem daarover weddenschappen aan zonder limiet, dus als je behoefte voelt.

  Maar ik begrijp je toon niet. Opnieuw ik vraag een link, een boek, een artikel. Als het zo evident is als jij zegt dan moet dat niet moeilijk zijn. Hoewel het heel moeilijk is om de fenomenen te onderscheiden.

  Voor de niet wetende meelezer. Als ik een staafmagneet heb en een speld. Dan zal die speld zich oriënteren naar het veld van de staafmagneet. Voor een waarnemer die niet de uitgangspositie kent is het lastig om te zeggen dat de staafmagneet de speld beïnvloedt of de speld de staafmagneet. Wel is rondom de speld een magnetisch veld te meten alsof het zelf ook een magneet is.

  Het verschil van een speld en de aarde is de volgende: Magnetisme veronderstelt altijd oriëntatie. De speld word een beetje magnetisch en dus oriënteert zij zich naar de staaf die immers ook een magneet is. Maar als je deze opstelling te lang volhoudt dan zal de speld zelf ook magnetisch worden.

  Nu zijn de meeste spelden niet vloeibaar (een deel van de kern van de aarde is dat zeker (zie vulkanisme)en magneten verliezen hun magnetisme als ze vloeibaar worden. (of zelfs maar warm.) Dus de aarde als magneet is een lastig ding. Er is waarschijnlijk wel voldoende ijzer en andere magnetische elementen aanwezig, maar ze hebben geen oriëntatie. Dus werken ze even vaak samen als tegen elkaar.

  Een andere verklaring wordt door Gait geopperd en die vertegenwoordigt de heersende mening.

  Ik citeer weer: “en had je tevens geweten dat het magnetisme in de aarde door het vloeibare binnenste en de kern word veroorzaakt.”

  Ja dat roept inderdaad iedereen. Maar zoals eerder gezegd heb je lading nodig voor magnetisme. En de temperatuur binnen in de aarde zorgt er netjes voor dat er smelt optreedt. Maar waar is dan het plasma. Of eenvoudigger waar is de lading.

  Een ander punt is dat er alleen een laboratorium experiment is dat “aantoont” dat het mechaniek dat jij veronderstelt inderdaad mogelijk is. Maar dat is nog geen bewijs! Vloeistoffen van gesmolten materiaal die stromen in een laboratorium is iets anders dan in de aarde.

  Het laatste citaat:
  en niet door de zon dmv inductie, mocht jou theorie

  En waarschijnlijk komt hier de eerder door mij vermoedde emotie vandaan, want ik heb geen theorie. Ik stel vanuit oprechte interesse een vraag. En of het mogelijk is het ene fenomeen op deze aarde te onderscheiden van het andere.

  “(inductie verhaal ) waar zijn dan zou de maan ook een magnetisch veld moeten hebben en dat heeft hij dus niet”

  Ik ken de binnenkant van de maan nog minder goed dan de binnenkant van de aarde. Als er in de maan niet voldoende geleidend materiaal is dan geen inductie en geen veld.

  Overigens de maan kent wel degelijk uitgedoofde vulkanen. En geen idee wanneer die uitgedoofd zijn. Ben je er zeker van dat de maan geen lava meer heeft? Er is dacht ik info die zelfs het tegenovergestelde beweert.

  Ik wil best verder gaan maar niet op de toon die je nu kiest. Ik wil graag een antwoord, maar heb geen zin om voor new ager oid uitgemaakt te worden. En dat antwoord komt toch wel op enig moment.

  Groet,

  Dzyan

 4. @Gait, daar staat dus dat het een nieuwe wetenschappelijke benadering is, nog niet bewezen, maar ook niet het tegendeel, die zoals gewoonlijk van de orthodoxe kliek weer niet een eerlijke kans krijgt.

 5. @Gait: ken je het nummer van Willeke Alberti..? ‘Telkens weer?’..
  Ik heb zelden hier op de site een enthousiaste interactie gezien met wie dan ook met jou. Dat hoeft natuurlijk ook niet, maar het valt me op dat het telkens doorslaat naar de ‘negatieve’ kant. Mensen stellen je tone-of-voice niet op prijs. Je komt niet terug als je om ‘bewijs’ wordt gevraagd. Heb je dit zelf niet door..? Mij maakt het niet veel uit, maar het is zo *gaaaaaap* saaaaaaaaaaaaaaajjj!

 6. Ik vind de stelling dat ‘indien het magnetische veld van de aarde uitvalt we allemaal onze geheugen verliezen en opnieuw vrolijk beginnen’ té onrealistisch. Stel dat alle bacterieën zouden verdwijnen, dan zou het leven zoals we het nú kennen (inclusief onszelf) na een paar uur ophouden te bestaan.

  Ik zie ook nergens een indicatie voor een dergelijke uitval. Het zou het leven op aarde in een oogwenk vernietigen. De hypothetische natuurrampen die ik hier vervolgens naar voren zie komen zijn allemaal destrateus voor het leven zoals we dit nu op aarde kennen. Laten we hopen dat dit niet gebeurd want dan is het ‘guttentag humanity’.

 7. @ francicus Waarom zou het wegvallen van het magnetisch veld ons niets doen? Wij zijn wezens met erg veel elektrochemische processen. Die worden hoe dan ook beïnvloedt door een magnetisch veld.

  De indicatie voor het wegvallen van dat veld is de meest duidelijke aanwijzing richting 2012 die je kunt vinden. IN delen van de wereld (Argentinië en direct daar voor de kust) is de polarieit al omgedraaid.

  Groet,

  Dzyan

 8. @ Guido

  ik heb in dit stuk , heel netjes gereageerd ik heb niemand uitgescholden ik heb mijn stellingen met links onderbouwd.

  nu valt me het op dat als de gemiddelde schrijver hier een link plaats naar een new age site mensen hier ooooooo en aaaaa gaan roepen. en als ik een link plaats mensen gaan roepen boos worden enz enz enz .

  bijzonder

  nog even over mijn reactie op Dzyan over het feit dat hij chemicus is ja of nee.

  iemand met een gemiddelde universitaire studie zal toch enige basis kennis hebben over de aarde het heelal enz enz enz , om dat zijn stelling het aards magnetisch veld zou door “inductie opgewekt worden” zover afstaat van de werkelijkheid betwijfel ik of hij chemicus is.

  wederom worden mensen boos als je iets zegt dat niet in hun straatje past, maar dat ligt aan de ontvanger niet aan de zender. het is jou gevoel van boosheid irritatie enz enz enz

 9. Een bedrag noemen Gait dat doe je met weddenschappen. En ik heb trouwens nog een paar titeltjes meer, maar goed laten we dit dus eens even academisch maken, hoewel ik de laatste ben die daar behoefte aan heeft.

  In een reactie roep je “pseudowetenschap” en dan geef je twee wiki verwijzingen. Die beslaan meer dan 10 pagina’s tekst. Waar ik jou argumenten in die tekst vind staat er niet bij. Wow, zo zou je dat op school geleerd hebben? Ik denk het niet. En dat doe je niet een keer maar in deze draad bij herhaling. En als ik de woorden van Guido goed uitleg dan doe je dit altijd op deze manier.

  Nou dat maakt de dingen simpel voor mij. Dit is de laatste keer dat ik bewust op een opmerking van jou reageer. Ik heb geen tijd voor figuren als jij die maar iets roepen en dat dan op geen enkele manier staven.

  Tenslotte is Chemie en geografie voor mij maar een losse link. Ik zit in een ander metier. En ik heb niets beweerd, maar gevraagd. Op een of andere manier krijg ik de indruk dat vragen hier niet vaak gebeurd, want mensen reageren of ik iets poneer. Nou niet dus!

  Als het over gezondheid gaat of – meer specifiek- over het zenuwstelsel en dergelijke dan beweer ik wel eens iets. Maar als ik buiten mijn vakgebied zit, zal ik eerst vragen (en dan kan ik daarna als ik beter geïnformeerd ben anders reageren als mijn bevindingen dat aangeven).

  Veel plezier Gait,

  Dzyan

 10. @ Dzyan
  nou grote wetenscapper

  jij zij
  “Daar staat tegenover dat de koppeling van cognitieve functies iedere keer weer met het aardmagnetisch veld in verband gebracht wordt”
  ” maar het is simpel aantoonbaar dat je geheugen niet in je hoofd (of enig ander deel van het lichaam”
  “Bovendien kennen we nogal wat verschillende soorten geheugen. Zo heeft ieder zintuig een korte termijn geheugen. En is een episodisch geheugen (wat je meegemaakt hebt) en een procedureel geheugen (zodat je het fietsen niet iedere keer hoeft te leren)en er zijn diverse koppelingen naar het emotionele brein, om dat geheugen vlaggetjes mee te geven voor importantie.”

  nou genoeg saus dacht ik zo, je hoeft er niks mee hoor

 11. @Gait
  Het valt mij op dat het lijkt alsof bepaalde mensen met bepaalde ideeën hier naartoe aangetrokken worden en anderen de site gaan mijden.
  Het valt mij ook op dat de algemene toon aan het verharden is. Het begint een beetje te lijken op andere forums.
  Beetje chatten, beetje stoer en interessant doen, lekker schoppen naar iedere keer weer dezelfde posters.
  Heel af en toe komt er nog een interessante link langs maar met het veranderde publiek ….

  Je hebt voor mij helemaal gelijk als je stelt dat alle uitingen naar jou toe meer over de mensen zelf als over jou zeggen.

  Dat moest ik even kwijt.

 12. Zo een hele avond en nacht gewerkt. Want zweven is leuk maar brengt geen brood op de plank ( sorry astronaut ). Net even de reacties gelezen….eigenlijk weinig nieuws. Ieder houdt vast aan zijn idee en probeert andere onderuit te halen ( sommigen ). Sommigen hebben nog steeds een kort lontje en weinig gevoel voor humor ( sorry astronaut ). Bij teveel tegengas wordt je vriendelijk verzocht de site te verlaten ( sorry astronaut ) Allemaal wachten we met smart op het moment dat we niets meer weten, want we verliezen ons geheugen ( kort en lang ) en dus het ons aangeleerde is foetsie. We worden wakker in de 5e dimensie en er is geen dualiteit meer. Best vervelend dat laatste…… Hoe kan je een lach waarderen als er geen smart is? Als er geen kwaad is heeft goed geen waarde en licht heeft pas glans door schaduw. Maar iets anders aangaande de 5e dimensie; wie heeft dit naar voren gebracht?? de Maya’s ? anderen? bestaat het gevaar niet dat dit zo’n verhaal is dat door iedereen eindeloos wordt gekopieerd en uiteindelijk een waarheid is geworden waarvan niemand meer waar deze op is gebaseerd en of het is getoetst? Ik meen deze vraag! Alvorens ik weer vriendelijk wordt verzocht de site te verlaten?

 13. Feiten, feiten, criteria, criteria, waarheid, waarheid, de waarheid van morgen wordt al weer achterhaald door de nieuwe feiten gebaseerd op nieuw inzichten/criteria van gisteren.
  Tja had vandaag zomaar zin een gedicht te maken over de waarheid.

  Beste Jij en Ik,

  Als een schaduw volgen ik en jij me overal en vragen iedereen naar de waarheid,
  je hoopt die te vinden in de woorden van anderen tot mijn spijt.

  Als de waarheid niet in de liefde zelf ligt, wat zoek je dan in godsnaam?
  Laat het dan los en laat het gaan.

  Indien je vertrouwen moet baseren op feiten
  maar deze niet te kloppen blijken.

  Wie wil je dan buiten jezelf overtuigen,
  als je voor ‘leugens’ van anderen blijft buigen?

  De ander

 14. Het volmaakte inzicht is vrij van alle dualistische denkbeelden.
  De volmaakte meditatie is vrij van het ontwikkelen van bepaalde eigenschappen en het verwerpen van andere.
  Volmaakt handelen gaat voorbij aan elke poging en inspanning.
  Het hoogste doel is altijd spontaan aanwezig zijn,
  zonder ergens naar te streven.

  Shabkar Lama

 15. @Jerry

  Geen idee, het was een stukje uit het boek van
  Hans Laurentius, de vreugde van verlichting.

  Inzicht in jezelf. Alles wat je waarneemt komt uit jezelf.

  Er valt niets te begrijpen, alleen zijn wie je werkelijk bent.

  Het is niet met woorden uit te drukken. Al schrijf ik me een ongeluk…

 16. @Martijn, de zoektocht naar je Goddelijke zelf is misschien meer een verlangen dan een streven?, het is idd moeilijk onder woorden te brengen. Ik ben toch wel blij dat ik riolering heb, fijn dat iemand zich daar eens in heeft verdiept. groetjes;)

 17. @Jerry

  Het gaat er niet om niets te doen.
  Het is zelfs zo dat het je creativiteit vrijuit laat gaan.

  Juist de beste iedeeën komen uit jezelf.
  Gebruik gedachten als gereedschap, je bent je gedachten niet.

  De zen van het voetballen bv. laat je vrijuit voetballen.
  Je kunt dat zonder de gedachte, hoe te reageren.
  In werkelijkheid gaat het automatisch. En gaat dan automatisch goed.

 18. Osho, ofwel Bhagwan, kon het mooi vertellen.

  Dat die dan 96 Rolls Royces moest hebben, dat vind ik wel een beetje overdreven. Werd ie niet betrouwbaarder van 😉

 19. @ Lianne
  Dus heb ik het wegvallen van het magnetisch veld niet meer nodig! Korsakov ( als ik me goed herinner uit de opleiding ) is een syndroom gekenmerkt door geheugverlies en confabulatie. Als je dat laatste maar overtuigend doet merkt het niemand.

 20. Ach, dat is ook een definitie van de bodem.
  Was eigenlijk al bang dat je dat zou denken.

  Ik bedoelde eigenlijk absolute stilte in jezelf.
  Maar goed, jij hoeft er niets mee te doen, je bent al gelukkig.

 21. @ vriendelijke vriend Gait

  “iemand met een gemiddelde universitaire studie zal toch enige basis kennis hebben over de aarde het heelal enz enz enz

  Posted by Gait | januari 24, 2010, 10:11”

  Dat level begint immers al op de lagere school waar men al kan putten uit deze leerstof en deze ook al voor het oprapen ligt, alvorens men een beroepskeuze richting doet waar men een verdere vervolg opleiding wil gaan doen.

  Maakt allemaal niet uit. tis waar je intresse intoont en of waar je tegen aan loopt in het leven, daar hoef je nog niet eens zo hoog voor geschoold te zijn, je kan zelfs al diverse soorten scholen hebben door gewandeld em tot de kennis op zak hebben van bepaalde zaken.

 22. @ Theo

  Gewoon lekker jezelf blijven en doen waar je zelf zin in hebt.

  Mensen die het tegendeel beweren moeten eerst maar eens aan kunnen tonen dat het werkelijk zo is en zo niet dan kan ‘JIJ’ er enkel alleen maar hard over lachen.

  In iedergeval het is wit buiten en dat is 1 deel van de hele waarheid.

 23. Ingaande op een eerdere vraag van Theo;
  Dat verhaal van de 5e dimensie, waar heeft het zijn oorsprong? Ik dacht de Maya. Maar hij heeft wel een punt. Is het verhaal van een 5e dimensie een eigen leven gaan leiden? Is het getoetst of gewoon steeds maar gekopieerd en is het nu vanzelfsprekend. Ik ben me bewust dat alles frequentie is en ons bewustzijn daaraan is gekoppeld. Maar wie zegt dat het verhaal van overgaan naar de 5e demensie een grond van waarheid heeft???

 24. Dit vond ik erover;
  De Maya’s die nog overgebleven zijn geloven dat er in 2012 een poort geopend die de mens naar een hoger bewustzijnsniveau zal brengen. De Azteken geloofden dat de samenstand in 13.0.0.0.0. een open deur naar het galactisch centrum betekende. Een kosmische bron zou dan op aarde neerdalen en de galactische klok wordt terug gereset. Ze geloofden dat de tzitzimime – dat zijn hemelse demonen – via de geopende poort massaal de aarde zouden demoniseren. Voor de Azteken betekent 2012 het einde van de mensheid.

  Sterven is natuurlijk ook een vorm van hoger bewustzijnsniveau bereiken, dus het openen naar een poort tot bewustzijn lijkt me -gezien de huidige staat van de wereld- eerder een soort van zinken dan stijgen. De Inca’s delen dan weer de mening van de Maya’s. Inca-mythes herinneren de mensheid eraan dat er in 2012 een amacushicushi plaats zal vinden. Amacushicushi kan vertaald worden als ruimtetijdverstoring. Uit de losse pols kun je daar dus een poort naar een andere dimensie van maken.

  Helaas hebben de Spanjaarden tijdens hun grote schoonmaak veel astrologische kennis vernietigd. De vele codexes (hieroglyfische manuscripten) die de Maya’s hadden werden verbrand terwijl de Spanjaarden op de achtergrond bezig waren met het oversnijden van kelen en het doorboren van harten. De Maya’s hadden veel oude kennis in de vorm van goudes steles maar zoals je kunt aannemen werden ook deze geplunderd. Voor de Maya’s had goud geen waarde-betekenis. Het was zelfs zo dat de Maya’s niet eens meer wisten HOE ze goud moesten maken toen de Spanjaarden kwamen opdagen. Toen was reeds veel kennis niet meer aanwezig.
  Daarbij stonden de maya’ s bekend om hun visioenen die een voorspelling zouden inhouden. Bekend is dat deze visioenen pas onder invloed van de nodige geestveruimende middelen naar boven kwamen. Als nu een junkie zegt dat we straks allemaal worden vernietigd door natuurrampen is er ook geen hond die hem serieus neemt.
  Het blijft roeien met de riemen die we hebben. We kunnen de resterende kennis van de Maya’s bekijken en combineren (verrijken) met kennis die de gebouwen en hun locaties nalaten en met zekerheid zeggen: 2012 zal er iets gebeuren.

 25. @ navi
  alleen voor de huidige 4 dimensies is bewijs als tenminste tijd als dimensie ziet. voor alle overige dimensies is dus geen bewijs dus ook niet voor de m theorie die zelfs over 11 dimensies praat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.