Advertentie

Het gebeurt: Patriot-act wordt tegen eigen burgers ingezet!


Enkele dagen ná de 9/11-aanslagen moest de Patriot-act door het Amerikaanse Congres geloodst moest worden, dat vonden ALLE Senatoren. (Overigens op één na) Het noodzakelijk kwaad dat Amerikaanse staatsburgers stevig bespioneerd konden worden  en dat ‘in-naam-der-deze-wet’ ongestraft verdachte mensen konden worden opgepakt, zónder een daadwerkelijke tenlastelegging, dat namen zij op de koop toe, want het ging niet over misbruik, het ging over het aanpakken van de terroristen, of was het de angst voor de terroristen..

De founding-fathers zouden zich omdraaien in hun graf bij het zien van deze misstanden.
De founding-fathers zouden zich omdraaien in hun graf bij het zien van deze misstanden.

We hebben het presidentiële Bush-tijdperk achter ons gelaten en er is in de VS een enorme heisa aan de gang over de martelpraktijken. Volgens Bush cs. een onderdeel van diezelfde Patriot Act, waarbij de president en zijn staf ‘de gewenste, noodzakelijke maatregelen’ konden nemen die zij goed achten.

Nu is de vraag of de Amerikanen wel of geen onderzoek gaan uitvoeren naar de martelpraktijken van Bush cs. Een hese Cheney probeert inmiddels met een PR-campagne de misstanden van zijn regering goed te praten via radio- en TV-interviews. “De verhoren hebben ernstige aanslagen voorkomen, zelfs nucleaire..”, aldus deze sluwe vos, die nog vele andere titels draagt, hem opgespeld door vele bevolkingsgroepen..

Maar dat de Patriot Act zich ook tegen het eigen volk zou kunnen keren, dáár hadden de Senatoren helemaal niet op gerekend. Maar het gebeurt inmiddels, zoals je in deze YouTube kunt zien, die helaas niet vertaald is.

Dat kon toch niet: Onschuldige burgers die opgepakt zouden worden. Het zou toch onmogelijk zijn dat een Amerikaans staatsburger onbeperkt in de gevangenis zou komen te zitten, ZONDER BEWIJS en alleen door een sluwe list. Toch?

Nou het is de hoop dat het Amerikaanse volk wakker wordt!

President Obama heeft tot nu toe niets gedaan om deze wet, die in feite de Grondwet omzeilt, onklaar te maken. Het feit dat deze Patriot Act wordt gebruikt tegen onschuldige burgers is kennelijk ook nog steeds geen reden.. Hieronder de vertaling van deze YouTube. (met dank aan Sandra Timmermans)

vertaling YOUTUBE Patriot Act

Stel je voor dat jouw familie in het midden van de nacht wordt wakker gemaakt door een team van overheidsfunctionarissen. En dat is precies wat er is gebeurd met een moeder met haar kinderen in Granville County.

“Wij begrijpen dat een groot aantal van de normale rechten van  verdachten bij de Patriot Act niet van kracht zijn.”

“Dat klopt David. De Patriot Act is gemaakt na 9-11 en staat toe dat federale agenten verdachte zaken van terrorisme snel kunnen onderzoeken om het land beter te kunnen beschermen.”

“Maar een moeder van Granville County zegt dat het de federale overheid  teveel ruimte geeft.

Haar zoon is twee maanden geleden in hechtenis genomen en ze kan hem niet vrij krijgen en krijgt geen antwoorden van de overheid. De slaapkamer van de zestienjarige Ashton Lundeby is niets anders dan vaderlandslievend. Overal zijn er Amerikaanse vlaggen. Maar volgens de regering van de US is deze tiener, die nooit eerder een wetsovertreding heeft begaan, nu een verdachte terrorist.”

Ashton’s moeder: “Ik was bang. Er waren vuurwapens en ik sta geen vuurwapens toe bij mijn kinderen, want ik geloof niet in wapens.”

“Op 5 maart, ’s avonds rond tien uur, stormden tien gewapende FBI agenten tezamen met drie lokale agenten haar huis binnen op zoek naar haar zoon. Ze sloegen hem in de boeien en zij kreeg een huiszoekingsbevel aangereikt. Ze zeiden dat hij gearresteerd werd omdat hij veel  bomdreigementen had gedaan.”

Moeder Annnette Lundeby vertelde de agenten dat iemand haar zoons IP adres had gestolen en het heeft gebruikt om bizarre uitspraken te doen op het internet, zodat het leek dat de uitspraken oorspronkelijk vanuit haar huis kwamen. Maar het uitgebreide onderzoek van de FBI van haar huis leverde niets op. Geen materiaal om bommen te maken, zelfs geen electrisch draad.  “Ik weet niet eens hoe ik bommen kan maken. Maar ze vonden helemaal niets.”

De tiener is naar een jeugdgevangenis gebracht in Indiana.Er werd verondersteld dat hij de bombedreiging had gemaakt. Sinds zijn arrestatie heeft zijn moeder nauwelijks contact met hem. De Patriot Act ontneemt haar zoon een eerlijk proces en we hebben zelfs niet het recht om hem te verdedigen, omdat the Patriot Act de plaats inneemt van de grondwet.

Er wordt geen officieel verslag gemaakt en alle normale rechten zijn opgelost in lucht.

Dan Boyce is een voormalig US advocaat. “Het is een nieuwe wet en ik weet zeker met hele, hele goede intenties. Maar de werking van de Patriot Act in sommige gevallen te ver is gegaan. En het geval met Ashton Lundeby  zou er een van kunnen zijn. Het zou heel goed een overreactie van een agent kunnen zijn die bepaalde conclusies heeft getrokken of bepaalde aannames heeft gemaakt over deze jongen en hoe serieus de bedreiging nou werkelijk was.”

“Er is iets vreemds gaande. De US procureur in Indiana kon geen uitleg geven, en ook de FBI niet. De NCH Patrol bevestigde dat zij de FBI hebben geassisteerde met de hele operatie op 5 maart.”

“Zelfs niet in mijn ergste nachtmerrie heb ik ooit kunnen bedenken dat ik mijn eigen kinderen tegen de overheid zou moeten beschermen. Dit is de Verenigde Staten en ik heb nu het gevoel dat ik in een derde wereld land leef.”

Moeder Lundeby  zegt de Patriot Act niet voor dit soort gevallen bedoeld kan zijn. En Boyce is hiermee eens: “Deze Act was bedoeld om de mensen te beschermen. Maar wat we zeker moeten doen is er voor te zorgen dat deze nieuwe wetten niet worden misbruikt door de overheid. Weet dat ze zomaar iemand uit jouw familie kunnen meenemen, zelfs je kinderen en dat ze niet schuldig hoeven te zijn.”

De zitting van haar zoon is eind mei gepland. Maar ze is niet hoopvol, omdat de datum al meerdere keren is verplaatst.

We zullen doorgaan dit verhaal te volgen.

8 gedachten over “Het gebeurt: Patriot-act wordt tegen eigen burgers ingezet!

 1. jup dream on alsof alles in een dag gefikst kan worden geef de man een kans jeetje zeg bush loopt 8 jaar te knooien met wetten en niemand zegt wat en nu lijkt het wel alsof iedereen obama dat in de schoenen wil schuiven hoezo stelletje poppen in dienst van de tegenpartij hiero maar ondertussen oh zo wakker he diep triest gewoon

  en bij deze verlaat ik ook deze site om 3 redenen

  1. artikelen krijgen hier zon lading mee aan energie van de schrijver zijn optiek wat niets constructiefs doet dan het angst systeem in stand te houden, het word hier zo vaak op zon negatieve manier verpakt volgeladen met angst en ja guido dat ben jij die dat doet al zal je dat niet kunnen zien vanuit jouw positie

  2. en tevens worden commentaren verdraaid men leest alleen wat ie wil zien en niet wat er staat en als het niet aanstaat ben je ineens de zwarte piet of wil je niet weten maar ondertussen net zo blind over je commentaar heenlezen en gewoon niet willen horen wat er gezegd word hoezo ego

  3. het is hier al net zo negatief als overal en daar leen ik mijn energie niet meer voor

  groetjes

 2. @Peter

  Jammer dat je weggaat.

  Helaas moet ik toegeven dat sommige zaken nogal heftig zijn en dat ik mij veel veiliger zou voelen als ik wist dat nog meer mensen niet alles voor zoete koek slikken.
  Maar misschien is er ook een hele grote groep mensen die alles met argusogen volgt, en zoals met de HPV vaccinatie, verrassend uit de hoek komt.

  Ja, en wat goed lezen (en luisteren) betref, dat is niet bepaald een sterk punt van veel mensen. Beetje erg frustrerend soms, ook een beetje het manco van deze tijd denk ik dan maar. Betrap mezelf er ook wel eens op. Hoop dat er voldoende momenten zijn waarop alles wel goed gaat.

  Ik weet zeker dat er nog heel veel goede dingen zijn waar jouw energie heel goed van pas komt.

  Het ga je goed Peter!

 3. @dank Peter voor het delen; het is NOOIT onze bedoeling angst te zaaien; het is dus TYPISCH WantToKnow om gewoon ALLES aan te durven pakken. De shit die als een prop vastzit, waar je bijna niets over leest of hoort in de reguliere media. Tja en dan kan het wel eens zijn dat je oren tuten. Maar Peter -ben je daar nog?- het kan toch niet zijn, dat je zomaar gaat weglopen.. Dat vind ik van Wilders niet leuk, hoewel ik hem liever zie gaan dan komen.., maar van jou zeker niet. Wie komt er nou in de plaats van jouw unieke spectrum? Gedeelde smart is halve smart. Lucht je hart man en doe dat niet bij het ‘de-deur-uitlopen’.. Jammer! Écht!

 4. Obama overweegt een Preventief Detentie Plan te introduceren.

  http://www.nytimes.com/2009/05/21/us/politics/21obama.html?_r=1

  Waarmee hij een wettelijke basis creëert om verdachten die worden gezien als een mogelijke bedreiging voor de Nationale veiligheid, maar niet kunnen worden aangeklaagd toch gevangen kan zetten.
  Hiervoor is een verandering nodig van het strafrecht.
  Het gaat hier om verdachten van terrorisme, buiten legale oorlogsgebieden zoals Afghanistan of Irak.

  Dit is dus weer een belangrijke stap in de ontmanteling van wetten die onschuldige burgers moeten beschermen.
  Dit zijn ook de twee gezichten die Obama ons toont.
  Aan de ene kant wil hij qauntanemo sluiten, omdat het onrechtmatig zou zijn en het aanzien van Amerika schaadt.
  Aan de andere kant ontmantelt hij wetgeving die de nationale bevolking moet beschermen tegen onrechtmatige detentie.
  Waardoor de overheid machtsmiddelen in handen krijgt die niet meer te controleren zijn en zelfs zullen worden ingezet tegen de eigen bevolking.

  Wanneer je dan weet dat er meer dan 1 miljoen burgers op een soort van terroristen lijst staan, lijkt me dit een zeer grote waarschuwing.
  Dit zijn o.a. actieve kritische burgers die zich inzetten voor burgerrechten en opkomen voor onrecht in de maatschappij.
  Ook mensen die voor wapenbezit zijn en oud veteranen worden als een bedreiging gezien.
  Terwijl wapenbezit in de grondwet is vastgelegd.
  Obama gaat dus verder, waar Bush gestopt is.

  Lees nog even het volgende artikel.

  Fascisme ten top!!!

  In een nieuw document van Homeland Security, wordt de alternatieve media en
  mensen die in opstand komen tegen de visie van de mainstream media, gezien als
  potentiële terroristen!!!
  Zelfs wanneer je rechtmatig demonstreert zonder geweld te gebruiken!
  DE POLITIESTAAT IN WORDING!!!

  http://www.tdbimg.com/files/2009/04/30/-hsra-domestic-extremism-lexico n_165213935473.pdf

  http://www.prisonplanet.com/dhs-document-lists-alternative-media-as-po tential-terrorists.html

  Iedereen met een afwijkende mening, zou zo maar een staatsvijand kunnen zijn.
  En met deze nieuwe wetgeving hebben ze dan het wettelijke gezag, om je zonder bewijs en een aanklacht op te kunnen pakken en gevangen te zetten.
  Zonder dat er ooit iemand naar kraait!
  Het is dan toch bij wet geregeld!
  Al dacht de bevolking dat het tegen echte terroristen zou worden gebruikt.

  1. Voor de goede orde: dit IS nog niet bij wet geregeld.
   Mensen zonder aanklacht gevangen zetten mag dan formeel nog niet, maar gebeurt al wel, omdat de overheid heel lang de tijd heeft om een aanklacht te formuleren en de mogelijke verdachte al die tijd kan wordt vastgehouden.
   Lees – en koop – “Zeitoun” – van Dave Eggers. Daarmee steun je ook zijn stichting, want de hele opbrengst van de boekverkoop gaat in een stichting die tot doel heeft slachtoffers van dit soort acties te ondersteunen en acties te voeren om bestaande wetgeving terug te draaien en verdergaande wetgeving op dit gebied tegen te gaan.
   Zie http://www.zeitounfoundation.org/

 5. och weet je schapen blaten ook maar alleen als ze honger hebben .want zodra er gras staat zul je ze niet horen hoor .zodus met het slappe gezeik van een hoop mensen kunnen wij de wereld : “ECHT NIET REDDEN HOOR “k,heb al eerder geschreven ?? GA DE STRAAT OP EN LAAT HOREN HOE JE ER OVER DENKT . MAAR NIET VIA DE PC .

  ALS ER EEN SCHAAP OVER DE DAM IS ?? VOLGEN ER MEER !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.