Advertentie

‘Ik kom in vrede!’ Een ijskoude knuffel..


De wereld lijkt vaak heel agressief en hard. Vooral in de natuur maken onderzoekers vaak de kaalheid en harde realiteit van alledag aan den lijve mee. Zo ook in de fotoserie die je hieronder aantreft. Alleen zien we op deze serie een volledig andere realiteit, dan die je in eerste instantie zou verwachten. Ook tot grote verassing van de fotograaf werden zijn verwachtingen bij dit tafereeel niet bewaarheid. De giga-ijsbeer (kijk eens naar de verhouding met de sledehond) was ‘gewoon’ even net een mens..!

Laten we deze serie als voorbeeld nemen voor een onverwachte knuffel. Probeer eens, na het lezen van dit artikel, gewoon iemand een knuffel te geven, die het niet zo 1, 2, 3 van je verwacht. DOE het gewoon en laat eens blijken dat jij ‘gewoon’ even net deze ijsbeer kunt zijn..! Laten we zeggen, dat we elkaar meer, tegen de verwachting in, eens laten voelen dat we om elkaar geven. IJskoud lak hebben aan het idee dat je dit soort dingen ‘niet doet’. DOE het wel. Een warme knuffel van mij in ieder geval!

x

* * *

x

Fotograaf Norbert Rosing maakte deze indrukwekkende foto’s aan de Hudson Bay in Canada,
van een wilde poolbeer die op een groep aangelijnde sledehonden toeloopt.

De honden kunnen dus geen kant op en laten de beer duidelijk hun afkeer merken… 

image0011

 

Norbert Rosing was ervan overtuigd dat hij getuige ging zijn van het tafereel,
dat de sledehonden verscheurt zouden worden door deze -ongetwijfeld  hongerige- ijsbeer.

image0022

 

Maar tot zijn grote verbazing gebeurde precies het tegenovergestelde. Kijk naar zijn fotoserie.

 

image0033

image0044

image0055

image0066

  * * *

Het was voor de poolbeer ‘natuurlijk’ een peuleschilletje geweest de sledehonden aan stukjes te scheuren en ze op te eten. Zoals ijsberen dat met zeehonden ook doen.

Het is ongelooflijk, maar het enige waar de ijsbeer behoefte aan hand,
was gewoon een knuffeltje-in-de-kou!

Die week kwam deze beer  elke nacht terug om met de honden te spelen.

 

May you always have love to share,

Health to spare,

And Friends that care!

 

Advertentie

52 gedachten over “‘Ik kom in vrede!’ Een ijskoude knuffel..

 1. prachtig, het doet mij denken aan meer van dit soort beelden het redden van een impala door een nijlpaard en van die dingen .zelfs in de “harde”natuur bestaat zoiets als mededogen en compassie tussen de soorten nu de mensheid nog !groet marcel

 2. Zag toevallig gister op Animal Planet een leeuwin die van haar troep was ‘verstoten’ en op jacht ging want ze was ontzettend mager geworden.

  Een jong kalf liep achter op de kudde en kon mama niet bijhouden. Het kalf moest dus opgeven en de leeuwin kwam naar het kalf toe.

  Toen gebeurde er iets wat niemand had verwacht! Het kalf werd verzorgt door de leeuwin omdat ze haar moedergevoel zo miste, ze gingen tegen elkaar aanliggen en knuffelen enzo.

  Het ergste is dat het kalf doodgaat zonder moeder, maar ook de leeuwin zonder voedsel. Dit geeft dus aan hoe sterk een moederband kan zijn, ook in de natuur!

 3. Ojaaa het is nationale goed nieuwsdag hahahahaha

  wat verschrikkelijk dat ze zo’n dag moeten verzinnen, zal waarschijnlijk niets op het nieuws komen vandaag dus, alleen slecht en bangmakerij dat ze tegenwoordig nog verkopen.

  Goednieuwsdag, wat een afgang voor NL

 4. @ selene niet generaliseren ,er is een groeiende massa mensen die wel zien dat liefde en compassie de weg zijn .al is het soms erg moeilijk om tussen alle narigheid de mooie dingen te blijven zien .en als de mensheid in zijn algemeen zover komt dan zal ook het aangezicht van de wereld ten goede veranderen hoop en liefde groet marcel

 5. dank je marcel.
  ik bedoel ook niet te generaliseren ik ken veel mensen met een goed hart.
  ik doel meer op de mensheid in het geheel
  niet elk wild dier is al zover gevorderd dat ie zijn eten laat staan.
  ook lang niet alle mensen kunnen loslaten wat ze hebben of willen
  dat kost tijd, weet ik
  daarom mag ik toch wel heimwee naar betere tijden hebben?

 6. Hiermee wil ik de rest van m’n leven verder… Tsjakka; zo kan het dus gebeuren. Zo’n dappere sledehond; klein van buiten maar groots van binnen in gevoel van wat er allemaal om haar heen kan gebeuren. Gisteren een diepe spelonk verborgen onder een dun laagje sneeuw. Vandaag een eenzame dolende Ysbeer, hier zijn nou je voelsprieten voor…Vanaf vandaag ben ook ik deze kleine Ijsbeer in volle overgave….wie Ysbeert er met mij mee? Mensen we gaan er gewoon wat van maken met z’n allen. Als we de zogenaamde gevaarlijke Grot(t)en ook het Machtige Kleine gunnen dan komt zeker alles goed! Dit gun ik iedereen die er aan toe kan zijn en zelfs mezelf en dat is nog het allermoeilijkste dat ik het mezelf ook echt gun. Daar ligt alle kracht verborgen die vervolgens Rond kan gaan door het weer door te geven. Kontrole Kracht en Macht verliezen is niet Altijd het ergste dat je kan overkomen, dat zie je duidelijk op deze fotooos; Maar alles voor altijd voor jezelf moeten houden is het ergste wat je als levend wezen kan overkomen; dat geldt ook voor de Machtige soms Kwaadaardige Krachtigen op deze aarde….

  Guido heeft een keer gezegd dat ie een goed actualiteitsgevoel heeft; Dat Wat er Nu in de lucht zit; das echt waar hoor; en er zijn er meer die dat actualiteitsgevoel hebben; Laat het knetteren en vonken met z’n allen; zo gauw als ik dat mezelf gun dat gun ik het iedereen en wel meteen; Laad jezelf op met dat wat voor het grijpen ligt; voel je niet schuldig neem wat je nodig hebt en zie het niet als iets hebberigs maar iets natuurlijks dat je toekomt; hou niet bijvoorbaat af van wat er pal voor je neus op je deurmat staat; elke ontmoeting is een magisch moment in potentie je moet het alleen durven beleven met diepe teugen inhaleren; dat uitademen en weer ‘eerlijk’ terug geven gaat dan vanzelf; we zijn heus niet van die egoïstische zondige ‘hebberds’ als dat we altijd geleerd hebben op school, van onze ouders en buren; iedereen maakt elkaar maar wijs dat je voortdurend met scheve ogen naar die anderen moet kijken; omdat die wel zouden hebben wat jij zo graag zou willen hebben; maar als het dan voor je neus gebeurt durf je er dan ook vol vertrouwen er voor open te staan?; met alle aangeleerde risico’s van dien; met alle beveiligingsmaatregelen van de overheid en van de verzekering dan weet je zeker dat je nooit werkelijk zult kunnen Leven….en ik kan het weten hoor..grenzeloze bewondering heb ik altijd gehad voor de moedigen; kwetsbaar en moedig tegelijk dat is de Gouden Kombinatie; de Davinci Kode waarmee elk slot gebroken kan worden; Laat je niet indelen in die verdomde hokjes die er voor je zijn bedacht; te stom te intelligent te jong te oud te klein te groot te lomp te raar te anders te rijk te arm te bang te lelijk te mooi te langzaam te snel te brutaal te lief te zacht te hard te slim te uitgekookt te lekker; veel mensen zijn al deze dingen te gelijk; Juist ook diegenen die zich noodgedwongen hebben moeten laten indelen in 1 van die hokjes; die hokjes zijn er alleen maar voor de Regering van buiten af; ze zijn vernietigend voor je eigen Regering van binnen uit.

  Laten we met z’n allen in de dappere gevoelige kracht van deze moedige Sledehond op de Noordpool gaan staan. Ik durf te wedden dat zo’n foto serie als deze in eerste instantie gecensureerd zal gaan worden door de bekende reguliere kabelkanalen NatGeo Disco AnimalPlanet; Alleen de stereotype dodelijke momenten met witte haaien en giftige kwallen en happende krokodillen; dat zijn de beelden waar je voortdurend mee moet worden doodgegooid & dus gehersenspoeld; alle dieren die zich even niet aan de verwilderdegekkegeert politiek houden worden tot op heden van de kijkbuis geweerd en dat is geen toeval…

 7. @ M. Ja heb ik ook gezien die aflevering van dat verdwaalde Kalfje zonder moeder die bescherming zocht bij een Leeuwin en het ook kreeg van deze Leeuwin; beiden zonder eten en daarom gedoemd om te sterven van de honger zolang ze elkaar in een liefdevolle verwurging vast bleven houden. De verbinding die twee levende wezens kunnen aangaan in een Magische Ontmoeting; die verbinding kan sterker dan de dood worden. De werkelijke betekenis van een Ontmoeting van twee verschillende wezens; twee wezens uit twee totaal verschillende werelden; die werkelijke betekenis kan ver buiten de oevers van de beperkte stoffelijke dualiteit van die twee wezens gaan treden. Zo’n (tijdelijke) verbintenis krijgt soms een Universele betekenis die als een warme schokgolf door het Universum kan gaan. Geeft het door Geeft het door is dan een natuurlijk gebeuren dat geen collectebus meer nodig heeft.

 8. Trillingen uit een hele andere blauwe tijd vol met verweesde donkere Aliens waar ik nou effe heerlijk vochtige ogen van krijg
  Ik dacht dat janken alleen voor vrouwen wasszz, dus niet hoor, ik wist niet eens dat ik dat nog kon.
  Gooi het er maar uit Bessie!; de hele zaal geniet van jouw meesterlijk vertaalde verdriet
  straight from the Heart…rauwer en puurder kan het niet.. hou je zakdoeken bij de hand
  want als zelfs ik het niet droog hou ja nou
  dan is er echt wat aan de knikker…
  ik wil trouwens wel effe weten bij wie z’n antennes zo ‘wetenschappelijk’ afgehakt zijn dat zelfs dit niet meer kan worden ontvangen
  tja en als je dan nog moet blijven twijfelen aan al dat overvloedige bewijs over buitenaards leven
  dan snap ik wel waarom je dat niet ziet
  dat is ’technisch’ gezien dan ook helemaal niet meer mogelijk
  input output weet je wel; als de vulopeningen dicht zitten dan komt er niet veul meer in

  The Empress of the Blues Bessie Smith (1929)
  http://www.youtube.com/watch?v=8Who6fTHJ34

 9. het valt wel op dat beide dieren hongerig waren tijdens hun plotselinge liefdebetuigingen ten opzichte van het zwakkere mededier.
  zouden dieren ook een spirituele belevenis hebben als ze bijna flauw vallen van honger en dorst?
  geeft je toch te denken, zijn ze helemaal niet zo anders dan wij.

 10. En een knuffel aan Selene natuurlijk. Natuuuuurlijk..
  Zit je aan de wijn..? Een dergelijke inspiratie krijg ik meestal -niet persé in deze vorm- als ik het resultaat van de noeste arbeid van de wijnakkerbouwers mag ondergaan.

  “zouden dieren ook een spirituele belevenis hebben als ze bijna flauw vallen van honger en dorst?”

  jajajaja, ik zie wel waar jij je inspiratie vandaan haalt. Uit de dorst..?!
  (Waar deze inspiratie nou weer vandaan kwam?)

 11. guido, ik drink zelden of nooit alcohol, het zal vermoeidheid zijn en ik ga dus maar slapen.
  slaap lekker en morgen gezond weer op.
  die is dus niet van mij maar dat weet iedereen wel, —–denk ik toch

 12. Jezus.. je drinkt toch wel een glasie wijntje.. Zoals Jezus dronk… In het wijnjaar 0..

  “Jezus had genoeg aan wijn
  daar hoef je niet voor in de kroeg te zijn.
  Jezus had genoeg aan wijn.
  en dat behoeft geen grande cru te zijn..”

  truste Selene! Effe nog Koot & Bie HIER

  (En dan brak die daar alléén een lekker stukkie drooch brood bij.. Zo!)

 13. Daar ga ik weer! Zit ook accuut te huilen bij het aanschouwen van zoiets prachtigs. Heerlijk, wat geeft dat een warm gevoel. Nu is er op het moment weinig voor nodig om mijn waterlanders te laten stromen en daarom is het zo goed dat ik ‘nog even’ naar WTN ben gegaan. Dat geeft de burger weer moed. Dank je wel, Guido!

 14. hahahhaa Gait, eigenlijk ben je wel lief! je hoeft niet emotieloos te zijn.
  als jij nou het liedje hierboven aan klikt doe ik dat ook,gaan we samen zingen,kom op doe ’s effe gek!

 15. indrukwekkend en inspirerend stukje, raakt me. Ik vind beelden van samenwerking tussen mens en dier ook heel ontroerend. Bij deze foto’s vraag ik me af hoe en waarom het idee is ontstaan dat dieren agressief zijn.
  Ik vraag me tegelijkertijd ook af of wanneer de ijsbeer erg veel honger had gehad hij ook zo liefdevol was geweest. Kan hem niet kwalijk nemen wanneer het dan anders zou zijn.

 16. “mooie foto’s, punt”
  zukke mensen zijn echt leuk
  ik ken er een paar; m’n vader sowieso

  het glazuur springt zowat van m’n tanden af met die lion king cartoon en zo, maar wel lief hoor, gelukkig voor het broodnodige tegenwicht Gait Guido en de Positivoos natuurlijk.

  And now [krassende plaat] something completely different; m’n Jezus kant laat me weer even in de steek vandaag; iets ruigs, iets ondeugends, iets helemaal tegen de draad in; iets grungy of zo; ik kan zo gauw niet verzinnen maar dat suikerzoete vraagt om iets anders er bij

  AC/DC – Thunderstruck
  http://www.youtube.com/watch?v=zvoeeq-BH4w

 17. “….het enige waar de ijsbeer behoefte aan hand,
  was gewoon een knuffeltje-in-de-kou!…..”

  Maar kan het niet anders om geweest zijn????
  Zou het niet kunnen zijn dat de ijsbeer aangevoeld heeft dat die sledehonden die aangelijnd zitten behoefte hadden aan een “knuffel”????

  veel liefs,

 18. Heb ooit een video gezien van en leeuw die Christian heet hij was gekocht door 2 engelse jongens en daarna weer uitgezet in de wildernis.
  Daarna 1 jaar later gingen die 2 jongens weer terug naar het punt waar christan was uitgezet en ze zagen hem komen met een werkelijk verbaasde uitdrukking en hij ging op ze af en wilde geknuffeld worden en steld ook zijn vrouwtje aan hun voor die ook aaibaar was ongelofelijk !! Dus dit toont maar weer eens dat liefde alles overwint ! Als we dat zouden kunnen geloven dan was de wereld één toch !!!

 19. De mens is de kroon van de schepping!? Waar kan ik die kroon in leveren? Bij oud ijzer?
  Mooi, echt prachtige foto’s!
  Wij zijn echt niet veel anders dan de dieren, alleen een beetje doorgeslagen in ons doen en laten ten opzichte van elkaar en al dat leeft op deze mooie aarde.

 20. hyper, lekkere muziek
  omdat we zo lief zijn hoeven we nog niet saai en alleen superzoet te zijn
  mijn tanden voelde ik ook even bij lion king.
  ben het ook niet meer gewend. vond het vroeger ook heel leuk hoor.

  ik blijf knuffelen guido en ben toch echt nuchter.
  selene

 21. Dieren zijn verbonden door een samengaan van gedachten en jammer genoeg hebben wij, mensen dat verloren !
  We kunnen het terugkrijgen als we maar om elkaar proberen te geven en dat is vaak moeilijk denk ik !
  Dieren hebben de onschuld die wij verloren hebben door alles wat ons is aangedaan door die hoge duistere machten (Rockefellers, Bushes, Bildenbergers en nog vele anderen ) Boven alles door het moment waar banken begonnen te ontstaan toen begon de hebzucht !

 22. 200 Doodziek…….enkele doden na begin vaccinaties!

  Ess Gett losss !!!.. Vaccinaties gestart en de eerste vallen neer … precies Zoals voorspeld!:
  http://www.dimitri.nu/site/content/view/7066/1/

  OPROEP: “WAKE” SLACHTOFFERS IN DE GEZONDHEIDSZORG! 7 DECEMBER 2009 OM 19.00 UUR TE NIJMEGEN
  We roepen iedere burger in Nederland op om met ons op deze dag een “WAKE” te houden om hiermee alle slachtoffers in de gezondheidszorg te ondersteunen en te herinneren.

  Slachtoffers in de gezondheidszorg zoals medische fouten, kindermisbruik, jeugdzorg, verzorgingshuizen, verpleeghuizen, GGZ, second victims, nabestaanden, huisartsen, priveklinieken, huisartsen, farmacie, tandartsen etc etc etc etc…..

  Klik hier voor de volledige oproep:
  http://www.dimitri.nu/site/content/view/7063/1/

  Dit is de site van de vader van Dimitri…. Van deze vaders zijn er al TE VEEL te vinden. En JUllie achterlijken die zelf in een zorginstelling werken en dus; of collega’s of concollega’s hebben die een ieder op zichzelf wel een verhaal van deze strekking kan vertellen, moet toch met z’n botte debiele verstand nog begrijpen dat de stoffen in veel van deze vaccins schadelijk zijn voor het lichaam PUNT. Jullie zeggen eigenlijk mwaah er zitten een stukkie of 20 bestanddelen in zo’n spuitje, 12 er van zijn echt slecht voor het lichaam, maar ach door die andere 8 erbij word de gemiddelde lichamelijk last beperkt dus is het wel te trekken door de meerderheid( de sterkste lichamen…) Bij een eventuele juiste samenstelling voor het creeren van een anti-virus… welk mens(groep mensen..), die de verantwoordelijkheid moet dragen om een anti-iets te produceren om een wereldwijde griepepidemie ( die inmiddels al een jaar aan de gang is als ik mag geloven….)tegen te gaan, grijpt naar een samenstelling van meerdere lichaamsvreemde stoffen? Waarom niet het lichaam versterken dmv lichaamseigen stoffen te nemen die op natuurlijke basis niet in grote hoeveelheden worden aangemaakt door het lichaam zelf…! Een Atleet die wil groeien of zijn gemiddelde kracht wil verhogen, die zal zijn lichaam STERKER willen krijgen en meer POWER willen opbouwen en ook moeten… om zijn TEGENSTANDERS te kunnnen verslaan gaat, toch ook meer TRAINEN dan en zichzelf beter VOEDEN naar de vraag voor de doelen die hij zich stelt.., meer bezig zijn met zijn HYGIENE dus en wat meer letten op zijn te nemen RUST en eventueel als toevoeging SUPPLEMENTEN nemen om het proces nog grootser en gedetailleerder aan te pakken en te versterken.

  Elk mens met een arbeidsgerechtigde leeftijd, die normale conditie heeft door regelmatig sporten, die normale voeding hanteert conform de dagelijkse aanbevolen hoeveelheden, voldoende zuiver water drinkt 1,5 a 2 liter per dag, en voldoende fysieke rust neemt/slaapt. VOLSTAAT perfect om griepen te overleven…Om eventuele besmetting door een verhoogde besmette omgeving te ontlopen is tot op bepaalde hoogte te realiseren, men kan wel met enkel de extra toevoeging van bv colloidaal zilver( een natuurlijke antibioticum ) in de dagelijkse voeding voor de periode van enkele weken al volstaan…Moch besmetting toch plaatsvinden, zal het lichaam dit op natuurlijke wijze te bovenkomen, waarna het lichaam NOOIT meer door dezelfde variant besmet kan raken….

  Een mens in zijn eerste en laatste levensjaren behoort tot een risicogroep dmv de zwakkere fysieke toestand op voorhand….. Die Spuit zal een zwakker lichaam zwakker maken, en een sterker lichaam ook zwakker…Is heel nare gevallen word dit direct zichtbaar, in andere gevallen tot jaren later en in nog meer andere gevallen word de kern niet eens gevonden of een lichamelijk euvel aan een andere oorzaak toebedeeld…FEIT blijft willen WIJ als MENSHEID echte zorg realiseren om het WELZIJN van de MENS te verhogen, dan zullen we van onze huidige medische en pharmaceutische bestel af moeten, want die is a gericht om de commercie en b gebonden aan de regels van het kapitalisme en C niet voorzienend in het vergroten van menselijk lichamelijk welzijn. Onze zorginstellingen moeten als leidraad het welzijn van de mens hebben en enkel dat, dat is nu niet zo, zij hebben keuzes in afname van producten die zij moeten maken op basis van GELD dat is namelijk het DOEL geworden en niet meer HET MIDDEL om te realiseren… en zolang er mensen als f001 en gait de blijkbaar zelf mensen in de zorg zijn die als eerste de stappen moeten nemen om deze malefiede praktijken daglicht te geven, dit niet doen omdat ze desinformatie als waarheden aannemen en hun naaste verzieken die tegen de tijd dat ze achter het grote plaatje zijn gekomen te verzakt zijn om nog iets te doen of zijn overleden en dus niet meer kunnen spreken, zal mijn hart blijven huilen om al die mensen die nooit zullen weten maar wel zullen lijden…. Enkel om de portomonnaie van een enkeling te vullen….

  Was getekend de GalliLéon

 23. Dieren hebben nog het gevoel van wij zijn één dat hebben wij verloren !
  Jammer hoor !
  Want ik zou dat graag willen voelen en voel het ook maar voel van andere mensen dat ze het niet meer hebben en wat moet ik er dan mee ??? Je kan aardig en lief blijven zijn dat probeer ik dan ook maar tot wanneer ? Als je Alleen maar slagen op je kop krijgt dan houdt het op toch ? Die andere wang heb ik allang toegekeert maar moet ik dan altijd die wang blijven geven ! Het houdt een keer op ook voor mij !
  Welterusten allemaal
  Pietje

  1. Pietje,

   Ik begrijp je. Toch blijf ik wie ik ben en keer die wang wel toe, ook al krijg ik er nog zoveel tikken op. Ik geef niet op, ik ben zo, en zou mijzelf verloochenenals ik anders deed. De telleurstellingen daar kom ik wel bovenop. Zo sterk ben ik. Liefde overwint alles. Daar houd ik mij aanvast al is het soms heel moeilijk om in moeilijke tijden dat nog te zien. Ook dat heb ik ervaren, maar toch kom ik terug bij hoe ik ben.

   En van die leeuw die video ken ik van you tube. Prachtig hé? Ik huilde toen ik het zag. Zo mooi.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.