Advertentie

Klokkenluider zet farmaceutische INDUSTRIE te kijk..


John Virapen is een farmaceutische klokkenluider. In 1968 begon deze carrière in de farmaceutische industrie. Zijn voorouders kwamen uit India en hij is geboren in Brits Guyana en bracht daar zijn jeugd door. Zijn familie had geld gespaard zodat hij in Amerika en Engeland medicijnen en psychologie kon studeren.

Virapen werkte zich op tot directeur van een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld in Zweden. In die functie heeft hij meegewerkt aan corruptie, omkoping van ambtenaren e.d. om medicijnen goedgekeurd te krijgen.

Later begon Virapen zich te realiseren dat de farmaceutische industrie uitsluitend geïnteresseerd is in winst en in het geheel niet in de gezondheid van de consument. De farmaceutische industrie creëert zelfs nieuwe ziekten om verzekerd te zijn van omzet.

Dr. John Virapen had toen 35 jaar van zijn leven gewerkt voor Eli Lilly, en komt de laatste 2 jaar met zeer ernstige verwijten naar deze industrie. Hij nam zijn verantwoordelijkheid en werd klokkenluider die deze praktijken aan de wereld openbaarde. Hij nam ontslag om de wereld te gaan waarschuwen voor de gevaarlijke motieven en kwade praktijken en vooral voor de psychiatrische medicijnen!
Virapen: “Ik maakte deel uit van het kwaad, had een carrière maar deed veel slechte dingen.”

Hadden we onlangs al de Amerikaanse arts en researcher Dr. Diane Harper, die een boekje opendeed over de uitermate kwalijke praktijken van Big Pharma, we hebben nu dus het boek van John Virapen dat gewoon keihard haar verhaal bevestigd. Ook al krabbelde Dr. Harper een beetje terug, omdat ze het aan haar status verplicht was, zich diplomatieker uit te laten dan ze hier had gedaan. Zie het volledige artikel op de site HIER.


In 2008 werd het boek van John Virapen ‘Side Effects Death’ al gepubliceerd als e-boek. En het boek is dus nu in het Nederlands op de markt verschenen bij onze partner Succesboeken. Het heeft de titel ‘Bijwerkingen, waarvan sommige dodelijk kunnen zijn’. Het boek is een ware ‘wake-up call’ voor diegenen die het verhaal in detail willen horen.

Zeker als jij nog een ongelimiteerd geloof hebt in de farmaceutische INDUSTRIE, dan raden we je aan het boek te lezen. En als je in de gezondheidszorg werkt en je patienten hoog in het vaandel hebt staan, lijkt dit boek een ‘must’..!

Nog een paar feiten. Wist je bijvoorbeeld dat:

 • Grote farmaceutische bedrijven  zo’n € 35.000 per jaar per praktiserende arts besteden om de arts ertoe te bewegen hun producten voor te schrijven?
 • Meer dan 75 procent van de vooraanstaande wetenschappers in medicijnen betaald wordt door de farmaceutische industrie?
 • Er voor veel nieuw toegelaten medicijnen alleen korte-termijnonderzoek is gedaan en dat niemand de effecten kent op patiënten die de medicijnen over langere periode of zelfs de rest van hun leven gebruiken?
 • De farmaceutische industrie ziekten verzint en ze met doelgerichte marketingcampagnes promoot om de afzetmarkt voor hun producten te vergroten? Zie bijvoorbeeld ons artikel over het HPV-vaccin (tegen baarmoederhalskanker) voor jongens..! HIER of het artikel over een medicijn tegen het ‘rusteloze VaginaSyndroom’… HIER
 • Er medicijnen in de handel zijn, waarbij omkoperij een rol speelde bij het goedkeuringsproces?

Ben je geintresseerd het boek te bestellen, klik op het plaatje van de cover hierboven. Je komt dan direct bij Succesboeken terecht.


Overigens is ook het boek van Anneke Bleeker over vaccinaties weer uitermate actueel! Nog steeds verkrijgbaar bij dezelfde uitgever.

246 gedachten over “Klokkenluider zet farmaceutische INDUSTRIE te kijk..

 1. @ Paul
  is je candida probleem niet een beetje overdreven ?

  http://www.soaaids.nl/soa_vervolg/candida

  Verschijnselen bij mannen en vrouwen
  Vaak geeft candida geen klachten. Vooral mannen hebben meestal geen klachten. Als vrouw kun je bij overgroei van candida meer vaginale afscheiding dan normaal hebben. Deze afscheiding kan eruit zien als dikke, korrelige kwark. Rond de schede kan het rood worden en er ontstaat vaak heftige jeuk. Bij de man kan de eikel van de penis er rood en schilferig uitzien.

 2. @ Guido

  wat is dat voor een gezeur met die anja jij en ik 1 en dezelfde ? heel bijzonder.

  maar nu even serieus het begint bijzondere trekjes te krijgen die hetze tegen jou .

  niet kies.

 3. Quote
  Waar ging het artikel ook al weer over??????
  Trappen jullie er nu en masse weer in??????
  Posted by ellen | januari 7, 2010, 11:38
  Einde quote

  Was het geen taak van ome Quido om een en ander een beetje bij te sturen?
  Enne Quido, ben je weer eens gehacked, of meende je bovenstaande schrijfsels echt? Waar sta je nu echt voor man???

 4. @ Reptielo

  Je mag dan wel een aandacht trekker zijn van formaat en gezien er ook een paar anderen hier zijn die kort aan kennis in hun bovenkamer hebben, merk ik maar dat er weinig zijn die eigenlijk wel goed en wel snappen wat je met computers en internet kunt misbruiken om een beetje keet in de tent te krijgen.

  Ik ken dit soort truuks uit me broekzak, heb al heel veel site/forums als dit gerund en er zijn steeds weer van die leukerds die denken dat ze leuk zijn waneer ze de naam gebruiken van iemand en dan een niet bestaande mail of een ‘proxy server isp’ gebruiken om de boel slim af te zijn.

  Gezien het feit dat Guido maar steeds wordt beschuldigd is een kwalijke zaak omdat het inhoudelijk vertelt dat weinig maar kaas hebben gegeten wat betreft het runnen van een forumboard waar vrij gepost kan worden zonder ID-registratie met vaste naam, paswoord en ISP, dat zou toch te onpersoonlijk zijn ?! nietwaar ?!

  Heel veel repetilian brains denken dat Admins en mods mensen zijn die aandacht en macht willen hebben over anderen, grappige is dat je daarmee zo door de grond zakt bij IT en ICT gebruikers, er een post spelletje van maken door het forumboard wat aantrekkelijker te maken door het sspelen van meerdere personages en invals hoeken.

  Kortom het hele probleem ligt bij de bezoeker en niet bij degene die hier zogenaamd aandacht willen hebben om het board groot te willen maken, daar zijn heel andere smerige truukjes voor en die leg ik nog wel eens een andere keer uit.

  Wees blij dat Guido deze site runt en dat je hier gratis je ‘EI’ kwijt kan vooral als het gaat om een andere invalshoek van zaken, we houden nl graag van jagen op iemands ISP, hebben we een spoor te pakken dan hebben we fun bij een aantal zeer leuke instellingen die de grappemaker in kwestie heel wat slapeloze nachtjes gaat bezorgen.

  Ja m.a.w. ik kom voor Guido op, tevens ook voor gait en andere goedwillende personen hier, nu jij weer!

 5. @Paul: ik kom nog even terug op de candida want heb het net gelezen. Bij mij heeft het ook een aantal jaren geduurd voordat duidelijk was wat er aan de hand was. Ik had last van hypo’s en dus geen hoge bloedsuikers. Ik moest continu eten en nam b.v. na de lunch nog een grote reep chocolade, niet wetende dat ik het daarmee in stand hield. Vrienden dachten dat ik boullemia had omdat ik veel at maar broodmager was (helaas moet ik nu erg opletten haha) Mijn darmproblemen zijn uiteindelijk de aanleiding geweest mij door te sturen omdat de huisarts dacht dat dit mogelijk met mijn voedingspatroon te maken kon hebben. Bloedafname toonde toen aan dat daar zelfs candida in aanwezig was. Ik heb nog steeds dezelfde huisarts want hij is fantastisch. Met mijn hyperventilatie heeft hij mij eerst naar de cardioloog gestuurd om uit te sluiten dat er iets met mijn hart was en daarna mij het alternatieve circuit in gestuurd:-) Ademhalingsoefeningen en Yoga…… Mijn hyperventilatie verdween echter geheel na mijn scheiding (was 3 maanden voor mijn huwelijk begonnen) maar het werd wel hanteerbaar.

 6. @Paul, soms denk ik echter dat de hyperventilatie is ontstaan door het gebruik van Lariam (anti-malaria medicijn) omdat het tevens is begonnen nadat ik dit middel had geslikt omdat ik een reis ging maken naar de binnenlanden van de tropen……… dus ben niet helemaal overtuigd dat het met mijn huwelijk te maken had:-) lariam uiteraard voorgeschreven door de GGD

 7. @Paul en TR
  Ik heb een tijdje een gistvrij dieet gevolgd,heeft matig geholpen. Ben nu pas weer begonnen met candaway(voedingssupplement)hoop dat dit in combinatie met dieet werkt?

 8. @Lianne, skip ook suiker en alcohol (voor mij was het laten staan van wijn overigens het moeilijkste, ik ben gek op wijn:-)) Koop daarnaast onbespoten groente, eet geen varkensvlees en wees voorzichtig met schimmelhoudend voedsel en andere levensmiddelen die veel koolhydraten bevatten. Dat betekent geen cashewnoten (vanwege koolhydraten) en geen walnoten (schimmels). Maak gebruik van geitenkaas, want geiten eten geen rotzooi. Let daarnaast op toevoegingen van suikers in andere levensmiddelen. Je schrikt je rot wanneer je daar op gaat letten want bijna overal zit suiker in……..

 9. @Paul

  Quote

  Wees blij dat Guido deze site runt en dat je hier gratis je ‘EI’ kwijt kan vooral als het gaat om een andere invalshoek van zaken, we houden nl graag van jagen op iemands ISP, hebben we een spoor te pakken dan hebben we fun bij een aantal zeer leuke instellingen die de grappemaker in kwestie heel wat slapeloze nachtjes gaat bezorgen.

  Ja m.a.w. ik kom voor Guido op, tevens ook voor gait en andere goedwillende personen hier, nu jij weer!

  Einde quote

  Als je het allemaal zo goed weet, waarom heb je met je grote bek (dat mag ik als Reptielo zo formuleren) die arme Guido nog steeds niet geholpen bij al zijn rampspoed.
  Volgens mij ben je een enorme suffe blaaskaak, die niet eens in staat was deze site goed bij te houden, want anders wist je allang wie ik was. Daar heb ik echt niet geheimzinnig over gedaan.
  Succes ermee.

 10. En Paul,
  misschien kun je ook even naar ‘mijn’ site gaan, voor het geval dat je nu of in het verleden slachtoffer bent, was, van deze reptielo’s. Het soort dingen dat ze daar uitspoken kan soms heel lang doorwerken.
  Deze mogelijkheid open houdend, kan ik je reactie dus niet eens echt kwalijk nemen.

  Om op ‘mijn’ site te komen, moet je mijn naam aanklikken.

 11. @ tweede ronde

  Dank je voor je toevoeging betreffende Candida, mijn vraag is heb jij ook almagaan in je mond zitten?
  Candida onstaat namelijk eerst in de mond door aanwezigheid van zaken die daar oa niet in thuis horen, ook kan het zijn dat je een besmetting oploopt in je werk omgeving waar helemaal niks aan gedaan is.

  Candida is een van de voorlopers van het krijgen van kanker, ook van het vastlopen van je hele inmuunsysteem en je hele biochemische stofwisseling.

  Mijn ellende begon bij een tandarts die later bleek hersentumor in zijn hoofd te hebben, had grote plannen met mij waar verzekeringmaatschappij en mijn vader toen flink in zijn gestonken, mijn hele gebit zou hij gaan verfraaien en zelfs wara geen gaatje te bekennen was zat later een groot gat met almagaan erin, me hele mond werd een grote puinhoop, had meer goud en almagaan troep in me mond dan dan zitten, had ik een slecht gebit, wel nee, was een nieuwe innovatie techniek voor tandheelkunde.
  Heb toen enorm veel almagaan moeten inslikken welke nu mijn hele slokdarm, maag en twaalfvingerige darm hebben aangetast.

  Later vanwege mijn werk vroeger, kwam ik op dusdanige versmeerde plaatsen terecht waar je hond zelfs er niet durft te komen, was te erg om het te verwoorden omdat de baan in kwestie niet bestond uit schoonmaak werk of werkzaamheden om de vervuiling tegen te gaan.
  Nee integendeel je kan als werknemer naar plekken of plaatsen worden gestuurd waar je ongewillig slachtoffer van wordt waar je later heel erg ziek van kunt worden.

  Met deze 2 combinaties ging het echter fout door dat ik zowel inwendig als uitwendig enorme last kreeg van Candida aanvallen, waar me huisarts me lachend de deur verwees en aangaf ‘ach er is niks aan de hand, slik dit en dit maar eens’ (antibiotica).
  Het feest ging echter maar door dat ik zo beroerd werd dat ik niet wist of ik nog te leven had, na veel gesmeekt te hebben op me knieeen bij de huisarts die geen ‘Nobelprijs winnaar’ wilde zijn kreeg ik uit eindelijk het voor elkaar om toen een verwijzing te krijgen naar de Dermatoloog, daar werd geconstateerd dat ik Candida Albicans in ver gevorded stadium had.
  Mijn huisarts bleef sceptisch en zei dat het niet waar was, een 2de onderzoek bracht het zelfde naar voren, alleen de huisarts wilde opnieuw niet mee werken, “allemaal flauwkul vond ie”, geen medicatie of zo.
  Loop ik via een vriend tegen iemand aan die inderdaad ook een orthomoluculaire arts was en die liet mij de rest van het verhaal zien waarom ik zo ziek was en wat je daar aan kon doen, het zelfde verhaal als jij dus flink op dieet, en Trisporal slikken over een periode van 1 tot 1 1/2 jaar, dan zou alles wel weer goed komen.
  Mijn huisarts wilde niks weten van die orthomoluculaire arts, mijn verbetering, het weg gaan van de Candida en noem maar op, was tijd voor hem dat hij mij ging verwijzen naar een internist, daar bleek dat er beweerd werd dat ik aan hevige suikerziekte leed, 5.4 mmol toendertijd en ik gelijk aan de insulline moest, dat zou mijn suiker level omlaag halen waardoor mijn Candida zou verdwijnen.
  Echter dit ging harstikke mis omdat ik van de insuline bewusteloos raakte de hele dag door, kwam niet eens meer op mijn werk,’s avonds werd ik gevonden door familie of door vrienden, de huisarts plaatste opmerkingen dat ik niet voldeed aan de correctheid van inname van de insuline, hele rel dus omtrent.
  Internist ging allerlei nieuwe soorten insuline uittesten op mij over een periode van 3 maanden, geen verandering in de Candida, die bleef hardnekkig aan.
  Na wat omzwerveringen, baan kwijt, inkomen weg en uitgemaakt medische voor eigenwijze kloot-zak, kwam ik bij een natuur arts toendertijd uit die me goed hielp en net als de orthomoluclaire arts mij goed wisten te helpen.

  Candida ging weg, hoge bloedsuikers werden ook weer stabiel en niks werd vergoed via de verzekeringsmaatschappijen, tja daar sta je dan zonder inkomen met een berg rekeningen die niet vergoed worden en hoe dan verder ?
  Verwisseld van huisarts, iemand anders die misschien wel kon luisteren, alleen die niet overweg kon met mijn situatie, wat hij ook probeerde voor me, hij kreeg nergens een poot aan de grond voor mij (tja staat dan overal in je medisch dossier dat je een niet mee werkend persoon bent en dat zal je hele leven dan ook zo blijven achtervolgen).

  Later weer nieuwe huisarts gehad, moest van hem weer aan de medicijnen voor suikerziekte, geen insuline, maar medicijnen, placebo’s wel te verstaan, gewoon voor het idee en stoppen met he gebruik van medicijnen tegen candia, want dat was volgens hem niet meer nodig, dus terug naar af, opnieuw erge candida vormen, bloedsuikers bleh! wil je niet weten.

  Weer mijn baan op de tocht, werd heel erg ziek, kreeg enorme abcessen in mijn nek en op onder rug/bilnaad zo groot als tennisballen, zeg maar zo’n 25 stuks, ben daardoor volledig 100% afgekeurd en afgeschreven voor een langer leven, wiens schuld, de mijne was de arts zijn antwoord.

  Tja daar zit je dan, elke dag pijn te lijden, neuropathie er ook nog eens bij omdat het een en ander al flink is aangetast, gelukkig nieuwe huisarts gekregen na 4 jaar! zonder te hebben gezeten.

  Eentje die nu wel luisterde en met een schone lei begon, alles doorgelopen met hem en wilde me zoveel mogelijk ondersteunen op een langere aanwezigheid hier op aarde, hij gaf me een stuk vrijheid en wilde me graag helpen en bijstaan als het om nieuwe en zelfs natuurlijke produkten ging, alleen is de beste arts in kwestie zelf overleden aan sporig alcohol gebruik, roken en zeer ongezonde leefstijl.

  Zit ik weer opgescheept met een huisarts die weer uit zelfde hout gesneden is zoals de allereerste die ik had ooit en waar ik besloten heb dara maar geen voet meer binnen te zetten, me eigenhuis arts te willen zijn en de dingen tot me toe te nemen die ik kan gebruiken om er weer bovenop te komen en dat werkt ook nog.
  Mijn Candida is geheel verdwenen, suikerspiegel is veel lager en mijn darmflora begint langzaam aan ook weer een stukje beter te worden.

  M.a.w. voor die anderen die dit ook meelezen, mensen dit is bittere ernst als wat je moet mee maken van lui die er niet zijn om je in goede begeleiding er boven op te helpen, je een kans te geven dat je weer beter wordt, tis de omgekeerde wereld, bij een gata het wel en bij de ander ben je je hele leven kwijt, leg je het, gelooft niemand je en want dan verder?

 12. @ Repetielo

  Moet erg lachen om je pleidooi hier, nu dat je al bekrompen gaat lopen denken in je klein begrensde breintje dat ik Guido al eerder zou geholpen hebben is niet waar, het is Guido zijn site en niet de mijne die in de lucht moet worden gehouden, als ik lui tegen kom die in al dezelfde trent zoals als jij nu implodeerd, had ik je allang de kont laten kussen van een ander adergebroed.
  Een repetilian blaast zelf met zijn gespleten tongetje om aan het woord te zijn, ben gewoon een bezoeker hier die puur voor anderen opkomt en geen blad voor de mond neemt.

  En oh itimideren doet toch geen pijn, wat je ook er probeert uit te gooien, je weet niet eens wat mijn link met Guido is.

  Bye!

 13. @ janee

  Sorry leven is niet zo fraai als het allemaal lijkt, wou ook dat het anders was, enigste wat ik nog kan doen ik keihard terug slaan om langer overeind te mogen blijven.

 14. @ Janee

  Van jou geniet ik al met teugen, je bent het licht al in mijn replies aan jou!
  Dat geldt ook voor anderen hier hoor, er breekt iets in me waardoor ik vrijer kan schrijven omtrent mezelf, heb heel veel dingen jaren lang voor me gehouden.

 15. @ janee

  Heel intressant, maar zal toch meer kleur bekennen voor mijn eigen lichtwezen in mij zelf die heel erg graag ook weer wil zijn wie hij ooit is geweest.
  Mijn strijdt bestaat dan ook uit lief zijn, een goud hart hebben, eerlijk zijn, begrip voor de mede mens (naast werk jaren lang mantelzorg te zijn geweest voor invalide vader, moeder, oma, broer en vrouw) ook nu eens tijd ga vrij maken voor mijzelf en confrontaal rechtdoor zee zijn door te zeggen waar het opstaat.
  Mijn hoop is hier gevestigd of er nog andere figuren in het leven zijn die staan te popelen elkaar de hand te geven.

 16. Ja zit er hier nog een paul haha, elke dag weer een paar zuivere regels tot het volgende moment van schuiven;-)Kom er ook niet doorheen maar ik heb zo’n idee dat er in het tweede kwartaal van dit jaar een nieuwe data/informatie explosie komt die die malle computer in phoenix ook op z’n kop gaat zetten en weer mooie webbot anekdotes te voor schijn tovert!

  We houden contact over dat onderwerp daar moet meer over vrij komen!

 17. @Paul, ja had veel vullingen maar die waren al vervangen door witte vullingen toen ik die klachten kreeg. Het kan natuurlijk ook zijn dat door het verwijderen van die vullingen, klachten zijn ontstaan. Overigens is een bloedsuiker van 5,4 niet hoog:-) Bij gezonde mensen is tussen de 4 en 5 normaal en bij mensen met diabetes is het streven tussen de 4 en de 8 (met medicatie) Ik weet wel dat je allerlei ontstekingen kunt krijgen wanneer je niet goed ingesteld bent. Ik ben van orrigine verpleegkundige. Natuurlijk wel veel met medicatie gewerkt en dat ook onbeschermd. De cytostaticatabletten braken wij gewoon met onze handen destijds. Dus ja, wat was er eerder, de kip of het ei? Ach de oorzaak doet er eigenlijk ook niet meer zo toe. Ik weet niet of candida een voorloper is van kanker maar weet wel dat er een verband is tussen candida en het ontstaan van ME (chronisch vermoeidheidssyndroom)

  Ik werk vanaf 1994 als docent verpleegkunde en daarbij besteden wij ook veel aandacht aan de alternatieve geneeskunde:-), ethiek, sociale vaardigheden, intercultureel verplegen etc. Een wereld van verschil met de door mij gevolgde opleiding tot verpleegkundige.

 18. @Paul, samen met een collega besteed ik ook aandacht aan filosofie en spiritualiteit binnen de opleiding(onze stokpaardjes haha)omdat je ook met patienten te maken krijgt die op een andere manier spiritualiteit ervaren dan het geijkte:-)

 19. @Paul
  De apotheker: Fernand Haesbrouck aangehaald in http://www.wanttoknow.nl/overige/medicijngebruik-meer-doden-dan-heroine-en-cocaine-samen/ is een van de column schrijvers in ‘mijn’ site http://www.zielenknijper.nl/. Hij heeft ook een eigen website, kun je zelf nakijken aldaar.
  Ik heb immens respect voor de man, die met bloedend hart stug doorvecht.

  Verder kan candida het kwik in uit amalgaam omzetten in een vorm die de hersenbariëre passeert en zo naar de hersenen doorgesluisd wordt, met alle gevolgen van dien. Ik lach daar niet om. Ik vind dat immens triest en hoop dat je een weg terug vind.

 20. Tja de weg terug is vol met obstakels, ik zie het zo: je moet iets ondernemen door iets tot te nemen wat niet van jezelf is, om te snappen wat er gaande is en wat je er aan kunt doen is in die doktersjas kruipen, allerliefst ben je toch met andere dingen bezig wat in je aard ligt en waar je immers nog veel meer skills in hebt.

  Maar als dat van je wordt afgenomen door mensen die er voor geleerd hebben, mooie diploma’s aan de muur hebben prijken en eigenlijk niks weten, terwijl ze wel de ander kunnen helpen ben ik geheel verbluft.

  Nogmaals er klopt dan iets niet binnen het systeem, is men dan bezig om hun pockets om de meest eenvoudige manier aan het vullen of ben je dan louterlijk bezig voor de mede mens om je heen?!

  Gelukkig ben ik dus ook niet voor 1 gat te vangen en knok nog harder terug dan men verwacht met resultaat overigens, het is doorgronden eerst hoe het lichaam fysiek functioneert, dan pas kan je stapje voor stapje de boel terugzetten zoals het moet zijn want er zit toch een prijskaartje aan vast en die moet ook nog betaald worden.

  Naast de gewone geneeskunde is er ook de alternatieve welke heel goed werkt zonder dat de gewone arts of huisarts er inmengt, want dan val je terug naar al die waardeloze basic methodes die gewoonweg niet helpen, ja door eerder in je kist te komen liggen.

  Gelukkig heb ik een groep van welbekwame mensen om mij heen opgebowud die eerder en beter bepaalde dingen op maat kunnen aanreiken waardoor het leven je weer gaat toelachen, al is verder alles nog wel hier en daar topsport, alleen het schrijven gaat eerder rapido, heb gelukkig nog meer skills dan men heeft afgesnoept!

 21. Gelukkig zijn er medicijnen om mensen er bovenop te helpen wanneer ze ziek zijn. Ik heb zelf net een dubbele oorontsteking gehad en bleef er last van hebben.
  In zo’n situatie is antibiotica toch wel handig.

  Het probleem is alleen dat heel veel medicijnen gebaseerd zijn op het wegnemen van gevolgen met vaak andere gevolgen van dien. Er wordt te weinig naar de oorzaak van de ziekte gekeken.

  Voor mijn werk ruim ik woningen leeg op vaak na overlijden van mensen. Als je dan ziet hoeveel medicijnen mensen soms slikken. Zelf word ik al beroerd van antibiotica maar deze mensen hebben echt zakken vol medicijnen in huis waarvan waarschijnlijk het grootste deel nodig is om bijwerkingen van andere medicijnen te remmen.
  Weer de gevolgen die worden bestreden i.p.v. de oorzaak.

  Iemand in mijn naaste omgeving werkt al 25 jaar zelfstandig in de alternatieve geneeswijze. Toch geeft hij aan dat mensen ook naar de reguliere arts moeten gaan omdat hij nou eenmaal niet Jomanda is.

  Voor echte problemen heb je de reguliere artsen nou eenmaal nodig. Ik heb echter een groot probleem met de gedachte dat mensen voor elk wissewasje naar de dokter gaan. Dan vraag je er eigenlijk om om genaaid te worden.

  Vooral psychische probleempjes waar je gelijk prozac en dergelijke medicijnen voor krijgt voorgeschreven is schandalig.

  Wim de Bie zij het nog zo mooi bij P&W.
  Dat mensen “niet zo goed in hun vel zitten” en er dan mee naar een arts of mental coach gaan.
  Zelf gaf Wim de Bie aan nog nooit goed in zijn vel gezeten te hebben. Ik zit ook vaak niet lekker in mijn vel maar ben er van bewust dat dit door mijn eigen negatieve gedachten wordt aangestuurd.

  Als ik veel reacties lees dan voel ik een sterke negatieve ondertoon naar elkaar. Dit komt omdat er te zwart/wit gekeken wordt.

  We hebben de wetenschap nodig maar zijn nog altijd baas over ons eigen lichaam. Voelt het niet goed? Niet doen.
  Kun je met je problemen leven? Neem dan niet lukraak alles aan wat ze je vertellen te doen maar zoek de oorzaak.
  Is er werkelijk geen oplossing? Ga dan naar een arts.

  Veel medicijnen dienen om ons te helpen maar er zijn er naar mijn mening ook veel die zouden moeten verdwijnen omdat ze de oorzaak niet oplossen en alleen maar andere bijwerkingen geven. Hierdoor kom je in de medicinale neerwaartse spiraal terecht.

  Je gevoel geeft vaak aan of dingen kloppen of niet. Ga niet tegen je gevoel in. Dieren kunnen instinctmatig giftig water van schoon water onderscheiden.

  Diep van binnen kunnen wij dit ook. Laat je niet meeslepen met gedachten van jezelf of anderen. Diep van binnen is de werkelijkheid die ons allen met elkaar verbind.
  We moeten naar een wereld waar we elkaar weer willen helpen i.p.v. geld verdienen om nóg mooiere materie te kunnen kopen dan wij reeds bezitten. Geluk komt uit liefde niet uit materie of negativiteit.

  Peace,

  Martijn

 22. @ Martijn
  Ik kan helemaal achter je verhaal staan. Ik ga ook voor
  een samenwerking tussen beide partijen. Maar dat neemt niet weg dat er veel moet veranderen aan de kant van de reguliere
  geneeswijze. Wanneer die openheid komt zal de negativiteit weggaan. Het is nog altijd zo dat de negatieve kant van die kant komt en de alternatieve kant niet erkent wordt en afgedaan als kwakzalverij. Samenwerking en daarbij een eerlijke en gezonde controle op beide partijen en je hebt wat mij betreft de ideale gezondheidszorg.
  Ik hnoop dat het geen ideaal blijft, maar dat we er in de toekomst gebruik van kunnen maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.