Advertentie

Midden Oosten-revoluties spontaan? Mooi niet..!!


Een screenshot van de website van ORF-TV laat duidelijk zien dat de documentaire niet meer te bekijken is, via de ‘uitzending gemist’-variant aldaar.

x

Het is 10 Mei 2011 en de Oostenrijkse televisiezender ORF-TV zendt haar reportage uit, die is getiteld: ‘De revolutie-professionals’.. Uiterst interessant, maar vooral, zo blijkt later blijkt, uiterst explosief materiaal!! We worden erop attent gemaakt door collega Désirée Röver, die meldt, évenals haar contacten, dat de uitzending weleens heel snel van de Oostenrijkse versie van ‘Uitzending Gemist’ verdwenen zou kunnen zijn..!

En hup, een schoon trainingspak aan en op weg naar Syrië...! Het plaatje dat bij het officiële sprookje hoort.. Hoe romantisch toch, die 'rebellen' en 'vrijheidsstrijders'...!!
En hup, een schone spijkerbroek aan en -na Egypte- nu op weg naar Syrië…! Het plaatje dat bij het officiële sprookje hoort.. Hoe romantisch toch, die ‘rebellen’ en ‘vrijheidsstrijders’…!! Trap jij erin? Klik op de illustratie om een indruk te krijgen van de grootte van het Syrische leger.. Hoeveel Subaru’s met zware mitrailleurs zijn daar wel niet voor nodig..? En hoeveel schone spijkerbroeken..?

En ja hoor, wat blijkt..? De dag ná genoemde mail willen we nog een kijkje nemen, om de half-uur durende, uiterst goed-gedocumenteerde reportage te gaan bekijken, en wat blijkt..? Verdwenen dus. Van ‘uitzending gemist’, naar ‘uitzending VERmist’ kennelijk… (zie een screenshot van de zoekopdracht en resultaat, hierboven) Terwijl andere eerdere uitzendingen van ‘WeltJournal’ wél gewoon te zien zijn…! ‘Es wurden keine Beiträge gefunden, die Ihrem Suchbegriff entsprechen’…

Maar geen nood, het blijkt dat één van de redactieleden van Argusoog.nl, gewaardeerde collega’s, in staat zijn geweest de film te downloaden.. Maar nogmaals, het is dus niet de bedoeling van ‘krachten achter de schermen’, dat je deze documentaire dus te zien krijgt. En preciés daarom plaatsen we hem (volledig Nederlands ondertiteld!) hier toch weer op de site, ná hem al een paar keer eerder onder de aandacht gebracht te hebben.

Een advies: geef deze informatie dus zoveel mogelijk door aan mensen; of download de film en plaats hem dáár waar anderen ook kunnen kijken. De informatie is uiterst explosief, want van de spontaniteit van alle Arabische revoluties, blijft feitelijk weinig over. Zo blijkt overduidelijk uit het materiaal. En wat blijkt… Er zijn meer mensen op zoek naar dit materiaal..! HIER HIER en HIER een paar voorbeelden..

Het is dus kennelijk niet de bedoeling dat je deze informatie te zien krijgt, en überhaupt niet dat je het leest en de reportage te zien krijgt..! Dat zeggen we ermaar vast bij. Inmiddels was het gelukt de film op een sub-YouTubekanaal te plaatsen, maar deze YouTube in het Engels is ook al afgehaald. Je vond hem HIER. Nogmaals: de film is dus eigenlijk helemaal taboe.. Download de film, en verspreid in ieder geval deze informatie..!
c

* * *

x

Onder andere: Servië, Georgië, Oekraïne, Tunesië, Egypte, Libië.

x

Het zijn: Revoluties op bestelling!!
x

Volgen Syrië, Jordanië, Marokko en Rusland binnenkort..?

x

© februari 2011 – Tony Cartalucci /vertaling © 2011 Willem Huntelaar -viaZonnewende.be

(Dit artikel, ‘Globalist Coup Plotters Acting Shady ‘ verscheen 22/2/2011 op Land Destroyer)

xx

Hoewel de revoluties in Servië, Oost-Europa en de Arabische wereld spontaan lijken, zijn het niets anders dan een moderne versie van wat de VS en hun handlangers vroeger met grof geweld bereikten: dezelfde belangen, dezelfde organisaties, dezelfde doelstellingen in een nieuw jasje…! Imperialisme onder het motto van ‘spontane volksopstanden’.. De VS sponsort een organisatie, die uiterst effectief en uiterst georganiseerd revoluties vér van te voren pland. Geen weken, geen maanden, maar vaak gaan er jaren van ‘opleiding van de opstandelingen’ aan vooraf..!

Een overzicht:

Het is essentieel om te begrijpen met welke voorbedachte rade de Amerikaanse overheid hier te werk gaat; hoe lang van tevoren dit gepland en uitgewerkt is door de VS en hun uitgebreide netwerk van NGO’s en geheim agenten, en hoeveel er voor hen verloren gaat wanneer dit opgezet spel algemeen bekend raakt.

“Revoluties lijken vaak spontaan te ontstaan. Het lijkt erop alsof de burgers ineens de straat opgingen. Maar het is het werk van maanden en soms jaren van voorbereiding. Het is erg saai, totdat je een zeker punt bereikt. Dan worden massademonstraties georganiseerd of stakingen. Het is zorgvuldig gepland allemaal. Als het eenmaal begonnen is, dan is het ook in een paar weken voorbij..!”
xx
Ivan Marovic, ex-instructeur van
CANVAS, (Center for Applied NonViolent Action and Strategies – Servië)

x

En de financiering van dit alles…? Die dient geheim te blijven..!!
Daarom is het ook niet verbazend dat het Servische CANVAS onlangs zijn webpagina met daarop de samenwerkingsverbanden van de organisatie offline heeft gezet, om zo hun banden met Amerikaanse organisaties als het door de neo-conservatieven besmette Freedom House, het International Republican Institute, de Albert Einstein Institution, de National Endowment for Democracy (NED) en het door George Soros gefinancierde New Tactics in Human Rights/Center for Victims of Torture niet té openbaar te maken.

Het is belangrijk om te weten dat Gene Sharp de meest vooraanstaande docent is aan de Albert Einstein Institution (AEI), en dat hij degene was die het handboek schreef aan de hand waarvan Otpor in Servië opereerde, en waaruit later CANVAS ontsproot.
CANVAS was de organisatie die de aanvoerders van de door de VS gesteunde kleuren-revoluties in Georgië, Oekraïne, Tunesië en Egypte opleidde. Robert Helvey, die persoonlijk de mensen van Otpor trainde, was een directielid van de AEI tot tenminste 2003.

Srdja Popovic is de voormalige student die met z’n maatjes Slobodan Miloseviç ten val bracht in Servië. Zijn kennis, ervaring en inzichten werden en worden omgezet in ‘revolutie-adviezen’ aan ‘geschikte landen’, en gefinancierd vanuit de Verenigde Staten..!

Pas na een uitgebreide zoektocht op het net komt de Cooperation and Supporters-pagina van CANVAS naar boven. Men heeft de pagina op slinkse wijze ‘Externe links’ gedoopt, om zo de rol van de gelinkte organisaties binnen CANVAS en de georganiseerde ‘revoluties’ die we nu her en der zien te marginaliseren.

Mocht de theatrale, ‘verwarde’ en geveinsde verbazing van het volledige Amerikaanse en Europese establishment dat heeft deelgenomen aan deze zwendel, afgeroepen over miljoenen mensen ten koste van duizenden mensenlevens in Tunesië, Egypte en nu Bahrein en Libië, ontmaskerd worden als een met voorbedachte rade, opzettelijke herschikking van het politieke landschap, dan zullen de plannen van de mondiale elite niet alleen uiteenvallen in een chaotische wanorde en decennia werk verloren gaan, maar het zou ook de impuls kunnen zijn die de wereld nodig heeft om werkelijk wakker te schieten en te zien hoe zelfs het verzet tegen de elite door diezelfde elite wordt geënsceneerd.

Help ons deze zwendel aan het licht te brengen. We staan daarin niet alleen. Wat ook de plannen van de nieuwe Russische mediagigant Russia Today mag zijn: in deze zijn ze verbazingwekkend open en eerlijk.

Wanneer je bewijzen voor de samenzwering tegenkomt, bewaar dan niet alleen de webpagina, omdat die even snel weer verwijderd kan worden. Sla de pagina op of maak een screenshot, verzamel de info en geef het verder.

Hoe meer puzzelstukjes er worden gevonden, des te duidelijker het plaatje – al zal het niet een mooi plaatje zijn.
* * *

Loop niet weg voor de waarheid.

* * *

 

Deze links vullen het artikel aan:

– de documentaire-film ‘Bringing down a dictator’ toont de val van Milosoviç, vanuit het perspectief van Otpor, de studentenorganisatie, die aan de basis stond van CANVAS. HIER

– de documentaire-film ‘People Power’ toont de tactiek van de ‘geweldloze weerstand’, zoals door CANVAS toegepast en onderwezen. HIER

– alles over de non-gouvernementele organisatie ‘Freedom House’, die de belangen behartigd van ‘geweldloze vrijheidsstrijders’. Zonder officiële banden met de VS-regering.. HIER

– de site van het ‘Albert Einstein Instituut’, waar hoogleraar Gene Sharp, de auteur van het handboek over de ‘geweldloze weerstand’, doceert hoe dictatoriale regimes neer te halen. HIER

– CANVAS, de organisatie die haar geld verdient, met het adviseren van oppositiepartijen in dictatoriale landen, om hun regimes neer te halen door middel van de leringen van Gene Sharp, middels de ‘geweldloze revolutie’. HIER

– Het ‘National Democratic Institute for International Affairs’, is een officiële instantie die wordt gefinancierd met geld van de Amerikaanse belastingbetaler, en tot doel heeft, initiatieven in de wereld te steunen, die democratisering in hun land nastreven.. HIER

– Het artikel van F. William Engdahl: ‘Creative Destruction for a ‘Greater Middle East”? (Engels PDF) toont de argumenten die de achterkant laten zien van de ‘geweldloze revolutie’-methode. HIER.

* * *
X

De documentaire van ORF. ‘De Revolutieprofi’s’

Is deze niet te bekijken, dan klik je HIER voor de Engelse YouTube of

HIER

voor de door ons vertaalde VIMEO.
We nemen aan dat je de reikwijdte van deze documentaire kunt inschatten;  het oude zichtbare imperialisme van de VS heeft plaatsgemaakt voor een uiterst doortrapt nieuw systeem van ingrijpen in de processen van andere landen. Ongelooflijk hoe de ‘geweldloze revolutie’ in de plaats is gekomen van het ruw omverwerpen van regeringen.

x

369 gedachten over “Midden Oosten-revoluties spontaan? Mooi niet..!!

 1. Zie bijvoorbeeld de Russische Revolutie met medeweten van President Woodrow Wilson. En dat was in 1916 – 1917!.

  “De bankier Jakob Schiff zorgde samen met Mandell House en zijn vriend Leo Trotski vanuit New York voor de opleiding van enkele honderden Amerikaanse revolutionaire mannen van Russische afkomst. Het was deze groep mannen die de ‘Russische revolutie’ op gang bracht. Tijdens de Eerste Wereldoorlog zorgde Schiff voor het transport over zee van deze groep van Russische revolutionairen.

  De thuisbasis van Trotski’s ideeële legertje was het bedrijfsterrein van Standard Oil van de Rockefellers. Schiff leverde 20 miljoen dollar in goud. Met dit aan boord voer de SS Kristianiafjord richting Europa, via Canada waar nog interventie van hoger hand nodig was om aanhouding te voorkomen.

  Bestemming was het neutrale Zwitserland, waar Troski Lenin, Stalin, Kaganowitsch en Litwinow ontmoette.De Ruiter (2006), p. 93

  In juli 1917 moesten Lenin, Trotski en co vluchten naar Finland, maar een paar maanden later keerden ze terug en namen Petrograd in, en binnen tweeënhalf jaar veroverden ze heel Rusland met terreuraanslagen.Griffin,p.109

  — Sinds de zogenaamde Russische revolutie tot op de dag van vandaag[? 1989/2006 ? /MW] is de Russische Staatsbank in handen van de Rothschilds. De zware industrie in het Oostblok is ontworpen door Amerikaanse ingenieurs.De Ruiter (2006), p. 95
  In 1922 werd het Amerikaans Russische ministerie van handel ingesteld.
  In 1925 financierden de illuminati de Amerikaanse export van katoen, zware machines en ijzer naar Rusland.

  In 1928 financierden de illuminiati het eerste ‘vijfjarenplan’ nadat ze daarvoor al hadden gediend als bank voor de Bolsjewistische regering. Tussen 1918 en 1922 incasseerden ze 600 miljoen roebel in goud!

  Het communistische regime was tussen 1917 en 1947 alleen in Rusland al verantwoordelijk voor de moord op bijna vijftig miljoen mensen!!!

  In tegenstelling met wat iedereen beweert, is het een belangrijk feit dat de strijd tussen Stalin en Trotski niet van ideologische aard was. Het was een doodeenvoudige strijd tussen twee rivaliserende takken van de illuminati. Een hoop desinformatie ging vergezeld van het gerucht dat twee families van illuminati streden om de macht over de wereld. Hoewel dat klopte doet zich, zoals reeds eerder gezegd, dit verschijnsel vaker voor onder illuminati. Ze vechten onder elkaar, maar hebben elkaar tegelijkertijd nodig, ze zijn allen verbonden door hun geheime religie.De Ruiter (2006), p. 96”

  Bron: Wikipedia

 2. Nog een aanvulling:

  President Woodrow Wilson sommeerde de Engelse Premier om Trotski en zijn mannen door te laten vanuit Engeland naar St. Petersburg. Zij hebben uiteindelijk de monarchie verdreven en het communisme ‘gebracht’. Heeeeel toevallig werd het communisme de aartsvijand van de USA. Overigens werden de monarchen, de Romanovs, in koele bloede ge-executeerd.

  Het communisme is dus een leuk verzinsel – een vehikel – voor jarenlang ‘plezier’, voor zoiets als de Koud Oorlog. Nu gebeurt precies hetzelfde met het brengen van ‘democratie’ in de Nations of Concern – democratie, iets wat ook niet bestaat (voor de elite dan…).

  Zie ook het zeer uitgebreide boek van Peter Stuivenberg – The Boogeyman. Je moet dan wel tegen de waarheid kunnen…..;-)

 3. Facebook, het nieuwe wapen van de powers that were..

  Maak een groep denkbeeldige online personages van zo’n tienduizend mensen.
  Nodig mensen uit die tegen de regering zijn van het beoogde land (in elk land vindt je deze mensen, ook in NL)
  Deze uitgenodigde raddraaiers zien deze zeer grote groep denkbeeldige mensen als gelijk gezinde mensen en power is in numbers dus als jij in die groep terecht komt van tienduizend denkbeeldige mensen die allemaal hetzelfde voor de ogen staat dan voel je je machtig en ben je veel eerder geneigd tot actie.
  Deze groep groeit snel en er komen steeds meer bij tot een punt bereikt wordt waar er gesproken wordt over revolutie.
  Tijdens massa demonstraties is niet te zien dat deze denkbeeldige groep van tienduizend mensen er niet bij is.

  Mission accomplished… rara waarom de revoluties via facebook gaan…

  Ik denk dat we in de nabije toekomst wel berichten gaan zien van hoe Facebook stiekem ingezet wordt als wapen tegen regeringen door bepaalde mensen die daar belang bij hebben.

  By deception thou shalt wage war.
  Ze kunnen namelijk het Internet niet onder controle krijgen dus dan vergiftigen ze het maar zo dat de mensen niet meer weten wat waar is en wat niet waar is.

  hier een voorbeeld van hun praktijken:
  http://uswgo.com/the-pentagons-virtual-cyber-army-going-to-war-with-truth-activists.htm

 4. hallo guido ik kom nu al een tijd op deze site en ben sinds kort begonnen met een eigen site om nederland wakker te schudden helaas was het niks.ik ben een nieuwe site begonnen en pak het nu beter aan ik kan hulp gebruiken ik ben gebannen bij nujij.nl om de cola pesticide tape.zou iemand mijn artikel willen plaatsen op nujij.nl zodat ik ook in de schijnwerpers kom het artikel is goed de titel is israel/usa bereiden oorlog met iran voor http://nieuwsbreker.punt.nl/?id=634344&r=1 alvast bedankt mocht iemand het bij nujij.nl plaatsen.

 5. Weet al heel lang toeval bestaat niet .
  Er zijn verschillende grootmachten die hier grote belangen bij hebben.
  En nee ik ga niet alles lezen en nakijken want wat je weet ,weet je en mensen kijk de geschiedenis maar na het is al zo oud als de Grieken etc.

 6. Prachtige video!!! Laat duidelijk zien wie nu werkelijk de macht in handen heeft!!!

  Niet de machthebbers maar de ‘gewone mens van de straat’ zolang we maar in éénheid zonder geweld samenkomen. Dit is ook al een tijdje duidelijk en voorspeld dat het aan ons dient te liggen indien we werkelijk verandering willen in deze wonderbaarlijke tijd…

  Persoonlijk zie ik het ook zo dat het normaal is dat er machthebbers zijn want door welke krachten staan deze nu werkelijk aan de macht van deze wereld? Of met andere woorden: wie heeft de macht uit handen gegeven zodat er de kans is kunnen komen dat anderen er een heerlijk potje van kunnen maken? Wij toch met ons allen hebben dat potje gecreërd of leven wij dan niet allen op dezelfde planeet waarbij de massa, wij dus, in feite vrede en harmonie willen want welke ‘gezonden mens’ wil dit nu niet?

  Dus hoofd omhoog en laten we met ons allen onze geweldloze stem van vrede&harmonie horen zodat we met ons allen er nu eens waarlijk iets moois van kunnen maken op deze zo wonderbaarlijk planeet, Moeder Aarde 🙂

 7. ja lees en word wakker guido jeetje man kijk nou zelf eens waar je zoal aan meewerkt met keer op keer artikelen die niets doen dan het collectief AFLEIDEN van de kern van de zaak plaatsen. daar vervolgens maanden over zeuren met nog meer artikelen en comments en dan hier in de kop zetten dat we keer op keer voor de gek worden gehouden, iets wat menigeen je verteld op deze site maar waar je nooit iets zinnigs op te zeggen hebt gehalve dat je nodig wakker moet worden of negatief bent ik vind je echt een persoonlijkheid om van te kotsen

  1. If it makes you happy! Misschien even uitleggen aan onze kijkbuistoeschouwertjes wat de ‘kern van de zaak’ dan is. Of hebben we iets gemist..? (En hier en daar een leesteken plaatsen, is misschien ook geen slecht idee..?) Ik begrijp nu het gezegde: ‘Ergens de P. in hebben’.. 🙄

 8. Ik geloof er niks van. Mensen zijn (langzaam, maar toch) hun ogen aan het openen. De protesten in Spanje bijvoorbeeld gaan er niet alleen over dat mense hun banen kwijtraken. Ze gaan over corrupte overheden en de niet-transparantie daarvan. In de komende tijd wordt alles steeds transparanter en is het niet mogelijk meer mensen voor de gek te houden. Spanje is nog maar het topje van de ijsberg…

  1. Waar geloof je niets van Evert..? Het is naar mijn idee een kwestie van én/én. Geen óf/óf..!
   Het is heel moeilijk tégen de stroom invaren.. ! De VS gaan niet meer bewapend een land binnenvallen, zich belachelijke maken voor het oog van de wereld.. Kijk eens naar het prestigeverlies dat de VS, het UK en Spanje hebben opgelopen, door voorop te lopen met het binnenvallen van Irak en Afghanistan..! Dit gedrag behoort tot de ‘oude’ manier van denken en dus tot het verleden..
   Vandaar dat de VS, zie de uitspraken van Dr. William Engdahl in deze video, het wapen van de ‘stille revolutie’ tot op de kern gaat uitnutten. Je wilt toch niet zeggen dat er niets van waar is, wat je in de video ziet..?

 9. Guido, als ik probeer mijn eigen gevoel te ontcijferen bij het lezen van deze onthullende berichten, vraag ik me eerst af of het ontnuchterende nieuws inderdaad waar is. Immers wordt er een gevestigde orde onderuit gehaald. Vervolgens denk ik: “Als alles gebaseerd is op collectief bedonderen van de mensen, waarom zou dit bericht dan anders zijn?” Kortom; juist door ontluisterend nieuws te publiceren, trigger je de argwaan van mensen. De reacties zijn daarom als vanzelfsprekend defensief. Waarom zouden we ook? Immers is het nieuws dat de “waarheden” geen waarheden meer blijken te zijn al erg genoeg.

  Op zich is het wel positief dat mensen worden gestimuleerd weer zelf te gaan denken inplaats van alles voor zoetekoek te slikken. Ik lees overigens met veel belangstelling de artikelen op wanttoknow.nl.

  Groeten, Lilian.

  1. Dank voor je bericht Lilian! Bij het ontvangen van een heftig bericht, is er een normale menselijke response, een reflexmatige route.. Allereerst is er ontkenning, omdat het bericht té heftig is om ineens te slikken..! (Kijk eens naar de 9/11-zaken, die veel mensen nog steeds niet KUNNEN geloven..!)
   Dan volgt de boosheid, of de woede, en vaak is het dan: hoe groter de zaak, hoe dieper de woede. En vervolgens, als er ruimte komt, dan volgt het verdriet, vaak ook met een grote ‘V’..
   En dan -uiteindelijk- de berusting. Ik heb deze stappen ook doorlopen in dit verhaal, vooral bij het ondertitelen en vertalen van deze documentaire; niets menselijks is mij vreemd Lilian.

 10. Georkestreerd, gestuurd: jawelletjes MAAR de mensen waren er ook!
  Het is simpelweg EN-EN EN:
  DAAR KUNNEN wij DUS OOK GEBRUIK VAN MAKEN

  Dus kom WEL naar demo’s om met mensen te praten en informatie te verspreiden!!!
  Ik heb bvb een flyer gemaakt van nieuwemedianieuws punt nl maar als ik hier links inet wordt mijn reactie niet geplaats!

  Demo(n)cratie: = minder mooi dan het lijkt:
  Lees op vrijspreker, argusoog en anarchiel over achtergronden daarvan.
  Ken een paar mooie artikelen daarover maar nogmaals: ik kan dus geen links in deze reactie plaatsen…

  En zowel Google als Facebook aanwezig bij de Bilderbergmeeting dit jaar:
  USA Hughes, Chris R. Co-founder, Facebook
  USA Schmidt, Eric Executive Chairman, Google Inc.
  De machtstrip van de oude wereldorde…

  Laat je niet verleiden tot passiviteit!
  Zorg (extreem) goed voor jezelf en deel je licht (en kennis) met de wereld.

 11. Nog een poging MET links:

  Het is wat mij betreft gewoon EN-EN+EN:
  EN er zijn mensen met oprechte wens voor verandering
  EN natuurlijk willen heersers dit in hun eigen straatje laten lopen
  EN:
  je kan zelf wat TOEVOEGEN en ik zou zeggen: dat is hart nodig! want het ontbreekt de (kritisch wordende) massamens aan kennis. Vandaar mijn inzet om dingen te delen aldaar.
  Ben nu ook begonnen met uitprinten en uitdelen van artikelen.
  Pas bij de onthulling van het BernardHONDplein aan die republikeinen deze artikelen uitgedeeld:
  http://www.argusoog.org/2010/03/anarchisme/
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2011/02/democratie-2-inconsistentie/
  anti-socialistsich manifest:
  http://www.meervrijheid.nl/index.php?pagina=863
  confrontatie durven aangaan = waar sta je voor?

  Want vele demonstrerenden geloven nog in demo(n)cratie en die is toch minder mooi dan het lijkt:
  http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/wat_is_democratie
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2011/02/democratie-2-inconsistentie/

 12. Ze geloven daar niet zo in de onbevlektheid van de VS, en niet zonder reden, de aasgieren uit ratelslangland zijn vast niet gebaat met democratische verkiezingen, stel je voor dat de bodemschatten bij de plaatselijke bevolking terecht komen!!
  Maar zoals Joris Luyendijk al zei, als ze het daar over gaan hebben is het niet meer gezellig in de tweede kamer…

 13. Vaak is het de toon die de discussie zet; het geschreeuw hierboven is net zo min objectieve journalistiek als een voorpagina op de Telegraaf.

  Een soort gelijk verhaal is namelijk al op de Nederlandse tv geweest bij Brandpunt een tijdje geleden.(met dezelfde beelden)

  http://brandpunt.kro.nl/seizoenen/2011/afleveringen/19-06-2011/

  Dit staat nog gewoon online dus geen enkele reden om geheimzinnig te gaan doen.

  Dat organisaties als Otpor gefinancierd worden vanuit de VS lijkt mij niet echt schokkend te noemen(China en Rusland doen het zelfde of denk aan financieringen uit het midden-oosten in Europa aan organisaties); ik denk dat er teveel credits worden gegeven aan deze denktanks.

  De opkomst van communicatiemiddelen als internet en mobiele telefonie, en daardoor meer contact met het ‘vrije’ westen hebben een veel crucialere rol gespeeld.

  Eigelijk is het heel simpel; Amerika heeft gewoon nog de absolute wereldmacht, je zou de vraag ook anders kunnen stellen: wat als de VS die macht niet had? Hadden we dan een betere, eerlijker wereld? Ik denk het niet; Chinezen, Arabieren of Brazilianen willen ook macht.

  Europa is sinds de 2e WO ook een soort provincie van de VS; interessant is het nu dat Duitsland een eigen ratingbureau wil starten voor de Eurozone.
  Dit is absoluut niet iets waar de VS op zit te wachten; maar dit kan Europa wel onafhankelijker maken.

  1. Bewijs nr.1 ga je niet op in: de uitzending is -in tegenstelling tot andere uitzendingen- van het net verwijderd.
   En wie zegt dat we schreeuwen; wellicht een soort ‘beroepsdeformatie’? ‘Loud & Clear’..? (Klinkt als een legerofficier..)
   En er wordt wel degelijk geheimzinnig gedaan! Popovic ontkent VS-betrokkenheid, terwijl in de Urkraïne de bewijzen ervan worden gegeven door getuigen van CANVAS! Goed lezen en combineren is kennelijk even moeilijk, door alle informatie heen..!

   En dan ga je ineens om. Het is ook niet erg kennelijk dat de VS dit doet..? Ja zeg, is het nu wel of niet waar, dat ze hierbij betrokken zijn. Beetje consistentie ajb..! Gaan we de VS bóven de communisten verkiezen..? Leef je nog in de 1970-er jaren..? Je wordt kennelijk liever door de kat dan door de hond gebeten, begrijp ik? Dat je NIET gebeten wordt, of wilt worden, is kennelijk geen optie voor ‘Loud & Clear’..?? Je gelooft toch niet dat de VS dit ‘vanuit de naam van vrije democratie’ doen..?
   Maar zolang jij jezelf nog als provincie van de VS ziet, zul jij hier zeker geen verandering in aan gaan brengen. Vrijheid is een gevoel!

   En dank voor de tip naar de Brandpunt-uitzending!

  2. Beste Guido,

   Democratie is een ruim begrip; ik zou de huidige situatie in de VS dan persoonlijk eerder een plutocratie noemen. Feit is dat VS de absolute macht heeft en overal ter wereld een vorm van controle kan (en zal) uitoefenen. Ik keur dit niet goed maar wat ik alleen maar kan aangeven dat wanneer China of Rusland dezelfde macht zouden hebben; ook deze tactieken zouden toepassen. De geschiedenis toont zoveel conflicten aan die zijn gefinancierd door andere landen of organisaties.
   Een eerlijke en rechtvaardige wereld bestaat niet en heeft ook nooit bestaan.
   Ik vind de informatie juist interessant maar door de manier waarop je het presenteert zal niet iedereen dit serieus nemen. Dik gedrukte letters een hoop aannames, en totaal geen achtergrond over geopolitieke zaken. De complete openigsalinea verpest de boodschap en het verhaal.

  3. De VS is failliet….net als de hele westelijke wereld, plus die landen die schulden hebben bij het IMF. Aan schulden verdienen de banken…meer schulden ontstaan bij landen omdat de rente moet worden betaald. Totale afhankelijkheid.

   Die regeringen die dit niet afhankelijk willen zijn worden om zeep geholpen.

   Want de banken zijn niet aan een land gekoppeld maar aan personen en die bepalen wat in de wereld gebeurt.

   Ze heten b.v. David Rockefeller, Rothschild, Morgan, GoldmanSachs etc.

   En wie het geld heeft, heeft de macht…ook over de media……en natuurlijk over mensen…

   DENK HELDER!

  4. Soms is luid de enige manier om de aandacht te krijgen en (door het stuk dat loud& clear)
   ben ik de video gaan bekijken en kwam ik de naam Gene Sharp tegen heb het een en ander over deze man opgezocht hij heeft veel geleerd en geschreven en zelf heeft het Einstein instituut opgericht .
   Zijn boek hoe je zonder geweld de samenleving kunt veranderen is dus het lezen waard, laten we hopen dat mensen hier een voorbeeld aan nemen waar ook ter wereld en dat hierdoor alle mensen een vrij en menselijk bestaan mogen hebben.

  5. Zoals je met een paraplu-tegen-de-regen ook iemand kunt doodsteken, zo wordt naar mijn idee, en zoals het filmpje duidelijk laat zien, het boek en het gedachtegoed van Gene Sharp misbruikt voor het imperialistische beleid van de VS. Kijk naar het commentaar van Dr. William Engdahl, in hetzelfde filmpje.
   Het is een beetje kort door de bocht Helena. Natuurlijk hopen we allemaal wat jij hoopt, dat paraplu’s alleen worden gebruikt als regenscherm..!

  1. De Youtube en de Vimeo zijn dezelfde video’s..! De vimeo is echter door ons ondertiteld.

  2. Ach , half jaartje later reageren…. kniesoor die daar op let 🙂 had íe mijn avatarretje maar nie motte gebruike

  3. 🙂 Marcel , het lijkt er op dat iemand op 5 juli een vraag stelde en op 3 januari antwoord kreeg , waahhaaahhaa .

  1. @ cozmic thnx, ik wist er ook maar 2 ofzo door ervaring verkregen zeg maar.dit vergroot mijn arsenaal aanzienlijk. 80

 14. Zie deze artikelen van journalist Daan de Wit (oud Redacteur Buitenland NOS) over ‘De Westerse invloed bij de Arabische Lente’:
  http://deepjournal.com/p/43/a/nl/2891.html
  http://deepjournal.com/p/43/a/nl/2893.html

  En dit artikel op zijn site ‘Report: Rebels Responsible for Houla Massacre’:
  http://deepjournal.com/p/43/a/en/3096.html

  Zie ook dit eerste televisie-interview ter wereld met een ex-MI-6 spion over Libië en de betrokkenheid van buitenlandse inlichtingendiensten en commando’s:
  http://www.eenvandaag.nl/buitenland/38500/wat_doen_buitenlandse_inlichtingendiensten_in_libi_

  ‘Human Rights Investigations‘ onderzoekt of de clusterbommen die in april in de Libische stad Misrata burgers doodden, door de NAVO werden gedropt… Terwijl de bombardementen werden toegeschreven aan het Kaddafi-regime:
  http://www.presstv.ir/detail/182310.html
  http://humanrightsinvestigations.org/2011/05/25/the-cluster-bombing-of-misrata-the-case-against-the-usa/

  De BBC zond beelden van feestende Indiërs uit als ‘beelden van feestende Libiërs op het Groene Plein in Libië’. Het is niet de eerste keer dat de BBC dat soort ‘fouten’ maakt…
  Zie: http://www.niburu.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=1109:beelden-feestende-menigte-groene-plein-tripoli-afkomstig-uit-india&catid=28:propaganda&Itemid=41

  …En de BBC weer in de fout:
  http://www.prisonplanet.com/bbc-caught-in-syria-massacre-propaganda-hoax.html

  Zie ook: http://www.wacholland.org/nl/nieuws/navo-en-turkije-steunen-en-bewapenen-rebellen-syri

  Meer over Libie: http://www.argusoog.org/het-ware-gezicht-van-de-vrienden-van-libie/

 15. We hebben te maken met een samenspel.

  Het is wat mij betreft gewoon EN-EN+EN:
  EN er zijn mensen met oprechte wens voor verandering die actiebereidheid tonen
  EN natuurlijk willen heersers dit in hun eigen straatje laten lopen
  EN:
  je kan zelf wat TOEVOEGEN en ik zou zeggen: dat is hart nodig! want het ontbreekt de (kritisch wordende) massamens aan kennis. Vandaar mijn inzet om dingen te delen aldaar.

  http://www.argusoog.org/de-revolutie-professionals/

 16. Als de principes van Gene Sharps Geweldloze Actie toegepast worden geeft dat volgens mij toch meer recht aan het volk. Het is een idealisme gecombineerd met een duidelijke strategie. Helemaal niets mis mee. Nog altijd te verkiezen boven stompzinnige oorlog, waarbij militairen hun leven opofferen voor een kleuterruzie tussen hun leiders (die meestal zelf veilig op hun stoel blijven zitten).

  De VS zou zich hier verder niet mee moeten bemoeien. Maar dat doen ze (natuurlijk) wel. Tijdens verwarring en chaos zitten er altijd aasgieren klaar om hun voordeel op te pikken. Geld en macht ligt binnen handbereik. Misschien is het aan ons om in het Westen andere machtsblokken omver te werpen. In het Oosten zijn dat duidelijk zichtbare dictators. in het Westen zijn het verborgen machten en bedrijven achter de schermen. Machten die gelukkig steeds zichtbaarder aan het worden zijn.

  1. Pffffew , heftig verhaal .
   Aurora was the place not to be , scapegoats included .

  2. Monika, ik had dit al in het Nederlands ergens gelezen, maar weet niet meer war. Tja, wat ervan te denken hè? Maakbare samenleving, denktank etc. hebben geven mij een vieze nasmaak gegeven in de loop der tijd.

  3. zeker heftig Monika, dat onvervalste first hand rood geverfde scopolamine patsy artikel,

   door de beroemde 2012 tijd verdichting, die waar zou kunnen zijn, beleef ik een etmaal niet meer als een etmaal, hoogste tijd voor ‘strafkampje’ aan de zon zee, kan niet blijven uitstellen, daarna neem ik contact op, in de tussen tijd moet Dick maar even voor je zorgen, best gemakkelijk die moderne relatie modellen, het heeft zeker z’n voordelen.. Dick vertrouw ik wel, toch Dick… jawel, Dick wel, als die niet te vertrouwen is dan is niemand te vertrouwen, niemand die God is volgens Guide Guido, jah ik ben Wtk verslaafd, nog erger dan Scopolamine,

   dat wordt misschien geWifi op de parkeerplaats in de vakantie auto, gedoe allemaal, vroeger kon je gewoon inpakken en wegwezen, zonder m’n netboek implantaat adapter verlengsnoer voel ik me verWeesd tegenwoordig, netboek Weeskindje, waar is m’n computer Mommie, moet ik tegen de zwanen op het water gaan praten, is niet hetzelfde, wat een dilemma, het leven is moeilijk, nou euhm Moon je ziet me wel weer een keer tevoorschijn komen, ik heb het er maar moeilijk mee deze zomer vakantie.

  4. Realiseren dat er een groot stinkend spel gespeeld wordt door psychopaten is niet de fijnste ontdekking . Het verklaard alleen wel een hoop van het onnavolgbare leedvermaak op het wereldtoneel .

  5. We zijn net in bad geweest, dus aan louter nitswitz luchtjes van oude voor oorlogse gravatars, ligt het niet meer aan ons. We gaan gewoon voor de eindfase apocalys en wederopstanding Anno 2012. 😆

  6. Pas maar op ! Voor je het weet staat het uitverkoren volk van opperarchont Jahweh weer aan het hek te rammelen .

  7. Geeft niet wel zijn wel gewend sinds de vorige scheepsbreuk (guido’s jacht), de acriel kleuren waren flets, beetje saai dus.

  8. Ja, de wereld is een groot toneel geworden…of hoe een duitse komiek zong…`het hele leven is een spel en wij zijn de kandidaten`

   Hyper, je bent nog steeds pakkende, ik vind het ook altijd stom een koffer te pakken, uitpakken is makkelijker. Ik was vandaag met mijn buren en hun zeilbootje op de plassen, was wel leuk. Hij is ook zwaar ziek en is o zo blij als die dat nog kan doen, misschien wel de laatste keren. En echt niet zielig maar hij is sterk.

   Willie, ik heb ook eerst in het Nederlands gekeken, maar kon niets vinden, behalve de normale-waanzin media artikelen.

  9. Marcel, ook zou die vader de klok gaan luiden, denk je dat het de grote media zou gaan halen? Ik weet het niet…
   De meesten geloven wat in de krant staat en de familie van ‘batman’ wordt de mond gesnoerd door chantage en als dat niet lukt, een ongelukje.

  1. Cozz Nu nog een wens doen, dat het niet bewolkt is en dat de regen niet met bakken uit de lucht komt ipv meteorenregen. (je zou ze zou maar op je hoofd kunnen krijgen)

  2. Zou wel zo’n typisch gevalletje zijn ja . Op zaterdag de staatsloterij winnen en op zondag geraakt worden door een meteoriet .
   Nou ja , what ever , heb ik tenminste een verhaaltje te vertellen bij Petrus aan de poort .

  3. Zeeland ook goed ?
   Met een bootje midden op de wateren van Zeus ?
   Veel duisterder kan je het niet hebben . Ook geen fn muggen 🙂

  4. precies jij hebt hum Cozmic, geen muggen, Zeeland is inderdaad het land van Zeus (Poseidon met de vork), geen muggen is zoooooo fijn, dus euhm er is geen wonder dokter die je buurman nog kan redden Monika, erg, moeilijk voorstelbaar

  5. Ja, Cozmic Zeeland is ook goed, zonder duister geen licht of zoiets was het toch.

   Hyper, met de buurman is het net als met Cozmic’s zus zeg maar. Hadden er al niet meer ‘moeten’ zijn, maar kozen beiden niet voor chemo, dus ze zijn er nog.

  6. dat kende ik geen eens Paul, die bolussen, zo zie je maar op Wtk leer je wereld wijde kennis van elke uithoek der 7 provincien.. Het Schip werd nauwelijks ouder dan het baasje lees ik, de laatste jaren van zo’n Schip, wat een drama, als je de goede jaren gekend hebt vooral, langzamer minder buigzaam, hout zwaarder en niet meer zo veerkrachtig als vroeger, vreselijk melo drama, ik zit er direct in, in zo’n verhaal..

   Quote:

   ” Een Zeeuwse bolus is een zoet koffiebroodje dat oorspronkelijk afkomstig is uit de provincie Zeeland . Bolussen worden gebakken van wit brooddeeg dat tot een streng door bruine basterdsuiker wordt uitgerold en daarna wordt opgerold in een soort spiraalvorm. Veel bakkers vormen de bolus naar eigen inzicht, De meesten hebben een eigen recept. Met name het suikermengsel om de bolussen in uit te rollen verschilt per streek en bakker. Vaak wordt ook kaneel gebruikt maar niet iedere bakker doet dit. Ze worden vaak bij de koffie genuttigd, waarbij de (vlakkere) onderzijde meestal met wat boter besmeerd wordt.

   De naam bolus is ontleend aan het jiddisch, de taal van Europese joden die op haar beurt veel woorden uit andere talen heeft opgenomen. Het etymologisch woordenboek van Van Dale vermeldt dat bolus of boles, het meervoud is van bole, dat weer is afgeleid van het Spaanse bollo dat ’fijn broodje’ betekent of bola dat ’bal of bol’ betekent. ”

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Zeeuwse_bolus

   Quote:

   ” Huidige scheepsbouwproject
   Het oorlogsschip De 7 Provinciën werd in 1664-1665 gebouwd voor de Admiraliteit van Rotterdam. De bouw maakte deel uit van een grotere vloot die tot doel had de Nederlandse maritieme macht te versterken ten opzichte van Engeland. Onder leiding van Admiraal Michiel de Ruyter won Nederland vele zeeslagen, waaronder de Vierdaagse Zeeslag tijdens de oorlog met Engeland. In 1694 werd het schip wegens ouderdom verkocht en ten slotte gesloopt. ”

   http://www.bataviawerf.nl/de-7-provincien.html

  7. chemo schijnt soort afgeleide van mosterdgas te zijn las ik laatst ergens Monika..

  8. Zonder duister geen licht? tis wel even andersom hoor. Een donkere kamer met een kaarsje erin is niet donker meer een lichte kamer met een duister??? erin is ehhh ehhh …………Donker is het totaal ontbreken van licht, licht is niets met donker….

  9. een lichte doorzonkamer met een Hollow Man hyper modern zuig kaarsje is ineens donker Marcel?

   Quote:

   ” Hollow Man (2000)

   Elisabeth Shue is Linda Foster, a scientist who is working on a serum to make people invisible. When another scientist tries the serum and becomes invisible his colleagues figure another way to bring him back to the normal world.

   To achieve convincing visibility underwater in the pool scene, the effects crew made countless experiments with transparent objects and transparent molds of body parts underwater. In the end, the entire body of Kevin Bacon, including hair, was painted black for the scene because black gave the best contrast underwater. ”

   http://www.imdb.com/title/tt0164052/

  10. @ Hyper

   Moet je toch eens wat vaker met zeeuwse meisjes optrekken, de vorige keer leerde we ook al haar mosselen proeven, op oud Hollandse wijze.
   Haar ‘Roomse charme’ geen centje te veel als het om haar babbelaars gaat in blikken en kanten jurkjes zijn het nakijken waard. (gek op spiegelen) Gelijk ook maar even Oester paarlen bekijken anders kom je nooit bij Nep(i)tunes aan! & Hisz zeebe(mir)minnen (die wachten aan de andere kant van de water(ver)kering op je. Genoeg dara nog te ontdekken in het strafkampje.

  11. Smmige kunnen ook holle vrouwen zijn bedenk ik me net laat ik, nou niet gaan discrimineren. Het heeft er namelijk alle schijn van dat ook hier zo maar weer de gum of het stopzetten van de reactiemogelijkheid op los gelaten kan worden .
   – afzichtelijk bijna visuele waarneembare aan runderuitwerpselen gerelateerde textuele verwensingen verwijdert-

  12. @ hyper

   We verwachten dan ook als je terug komt in je teksten wat meer Zeeuws bevat dan Fries…

   • Het meest duidelijke van alle Zeeuwse dialecten is dat Zeeuwen de letter ‘H’ gebruiken waar Nederlanders de letter ‘G’ zeggen. Denk maar aan eigen: eihen, groot: hroot en goedendag: hoeiendag

   • En daar waar Nederlanders de ‘H’ gebruiken, wordt deze letter in het Zeeuws bijna nooit uitgesproken: hier: ier, hond: ond, huis: uus

   • En er zijn nog veel meer verschillen tussen het Zeeuws en het Nederlands. Zo wordt op veel plaatsen een ‘IE’ uitgesproken in plaats van een ‘IJ’ (dijk: diek, lijf: lief), maar sommige ‘IJ’ woorden krijgen juist een ‘UU’ (blijven: bluuven, vijf: vuuf)

   • Ook wordt de ‘UI’ in het Zeeuws een ‘UU’ (muis: muus, bruin: bruun)

   • En dan is het nog zo dat de ‘N’ achter woorden vaak weggelaten wordt in het Zeeuws (werken: werke, denken: dienke). Maar in sommige plaatsen wordt de ‘N’ juist niet weggelaten; de ‘E’ wordt dan zeg maar ingeslikt (werken: werk’n, denken: dienk’n)

   Anders weten we niet of jij je wel daar vermaakt hebt…

  13. Marcel

   Maak van die minnen eens wat plussen, klinkt beter met je armen dan vol!

  14. Marcel, wat goed dat je me in de gaten houdt, je weet maar nooit met die Duitsers 🙂
   Ik denk hoe je het ook wendt of keert het blijft een samenspel…

  15. Mijn oma bakte Zeeuwse bolussen met suiker en kaneel: heerlijk! En ook boterbabbelaars en pootaardappeltjes gepoft in spekvet, bruine bonen met stroop en spekvet, ei in ’t gat, (gatverredamse) stroopjesvet op brood, ook allemaal Zeeuws.
   Hebben jullie trek gekregen? 🙂

  16. ooooooh Monika ik vind juist wel interessant spannend, dat Duitse, ach je hebt zoveel soorten Duits, dat van die Hoeiendag in plaats van Goeiendag op z’n Zeeuws, is waar, op de regionale radio vaak te horen daaroooh, lig ik vaak dubbel, zeeuwen kunnen ongelofelijk zeur zeven zijn, een half uur lang nonstop ouwenelen klagen over niks, en dan daarover ‘moeten’ inbellen, en de radio presentator is dan heel voorzichtig en gedienstig anders komen ze direct dreigend met de hooivork naar de studio, echt waar, ik geloof ‘Zegt U Het Maar’ heet die radio rubriek

   deze jiskefet is echt leuk Monika, kende jij deze al Moon? ;

   jiskefet wolfgang&Gunther-neue welle
   http://www.youtube.com/watch?v=JqhXDXT7iVQ

  17. Over Oud Hollandse ‘gaten’ gesproken, zo gemaakt in een oogwenk, door een oude vriend van me die er een heel feest van maakt op zijn PCtje:
   http://www.youtube.com/watch?v=UfugKqpujEA

   Wie doet dat nu eens na hier ?! nuttigen we gelijk wat heerlijke Bolussen van Willie, met in de achtergrond Zeeuwse leuzen van Hyper & Coz in gezongen. Dit is geen overzeese oorlogs verklaring Marcel, maar kunst uit de muis.

  18. Willie dat is trouwens super sport voedsel waar veel kracht in zit, noodzakelijk als je lichamelijk zwaar werk moest verrichten in de loodzware zuigende blauwe zee klei! Mijn opa van mijn moeder’s kant was deels Zeeuws, dus heb ik ook nog wat van in mijn aderen stromen, dat zeurzeven van die zeeuwen vind ik machtig mooi, en nog wel meer kleine dingetjes die me altijd opvallen daaroooh, om maar niet te spreken van vrouwelijk schoon, breek mij het bekkie niet open, nog mooier dan Fries stamboek, is bijna niet mogelijk natuurlijk..

  19. Ik ben vegetarisch, maar aan Zeeuwse mosselenhachee heb ik toch heerlijke herinneringen hoor.
   En zoals mien opoe altied zie: “Mient’gen ge moe maor goe bruune boon’n me spek aet’n, dan worre dik”. En mien opa zie dan altied (omdat ik spek niet lustte): kanme niet schiele wa’k kreh, moar spek moe’k he”. Jammer dat er geen leestekens gebruikt kan worden. Ik had liever peen en juun.

  20. Mooi vooroorlogs nummer Paul, en ik maar denken dat ‘Rosamunde’ origineel was, mooi niet dusz.

   ik wist niet wat ‘Rats’ wasz, nou moe, het ouwerwetse woord ‘Kuch’ kende ik wel !

   Quote:

   ” Rats, kuch en bonen is het door Ferry van Delden vertaalde lied Skoda lasky van de Tsjechische liedjesschrijver Jaromir Vejvoda. Het is in Nederland bekend geworden door de uitvoering van Lou Bandy in november 1939 in de mobilisatietijd voor de Tweede Wereldoorlog. Het beschrijft onder andere het dagelijks soldatenmenu. Rats heeft betrekking op stamppot van een paar dagen oud (vergelijk ratatouille); kuch is brood van enkele dagen oud, dat ook wel commiesbrood werd genoemd; en bonen was de dagelijkse toevoeging van het menu.

   Het lied Skoda lasky werd in vele talen vertaald en vertolkt, bekend zijn de Engelstalige versie Beer Barrel Polka en de Duitstalige versie Rosamunde. ”

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Rats,_kuch_en_bonen

  21. weemoedig uitgestrekte schoonheid van weleer Monika, zo’n machtig mooi nummer van Bløf..
   verdrietig en blij tegelijk zijn, dat is het, ken jij vast ook erg Monika, voor ontheemden en andere dolende noeste ruwe bonkige zeevarenden…

  22. Hyper, het is een mooi stukje muziek.
   Ik ga slapen had vandaag een beetje te veel zon.
   En pak je tas dan maar 🙂

  23. Kiek kiek ’n kacheltje op d’n diek! Da’s krek wa’k wou! ‘k He geen tied!

   Dit las ik zoeven erreges:

   ’t Vaol nie mej om ’t ôllemè te leze, mahoed ’t is wa leuk. Wan de Zeeuwsche teal bluuft de mooiste van ôllemè!
   Vô de maense van Schouw’n: as julder den ‘Ons Eiland’ ok leze, lees vôrtaen ut stikje van ‘Endrik’. Dan kûje nog van lere wa betraeft ut Zeeuws schrieve. In natuurl’k ‘de beursberichten’ uut de WereldRegio.
   Dus maense, hoed gae leze in dan zûje’s zie oe ‘eweldig Zeeuws dr ier heschreve ôrd.
   Hroetjes!

   Wat-a jie di noe allebei opnoem, dat lees ik altied à. En tiswaer, je leert’r wè van! Tis allìn wè andrs Zeeuws as-a ik prà

   Dat docht ik waè ja Is waè iets vô joe om datte te leze Inne, dat ut anders klienkt, misschien lees je’t nie goed. Kvin de beursberichten wel leuk’r om t’leze. Maèja, je leer’ wa meer van Endrik. Bluuf je wa ouwe dienk’k.

   Haha jil dir gespreak gaaa naaareegens over eignlk.. maa ’t is waa jil leuk om us ziwjs te preaten.

   Merken jullie op dat deze invloeden in het Zuid-Afrikaans te beluisteren valt? Fries, Zeeuws en andere Nederlandse (boeren)dialecten door elkaar. Ik vind dit wel leuk.

  24. jij bent tof Monika, op het water gaat het dubbel zo snel met het zonnetje, je hebt gelijk, ik zal zorgen dat ik eindelijk een keer start klaar ben, nou ik zie je over een tijdje terug Moon, wat ben jij sterk in de lucht zeg Monika, nu jij mij moed hebt ingesproken, dan gaat het beter, met inpakken en zo, weemoedigheid vind ik een fijn onverklaarbaar gevoel, geen gemakkelijk gevoel.

  25. absoluut herkenbaar Willie, dat Zuid-Afrikaans hoort daar zeker bij!
   het schijnt dat het met de kusten en de Zee te maken heeft, ik word daar warm van, van die wortels, roots…

   ” Magna Frisia is een moderne benaming voor het Friese rijk in de periode dat het op zijn grootst was (650-734). Dit rijk ontstond halverwege de 7e eeuw en eindigde met de slag aan de Boorne in 734 toen de Friezen door de Franken verslagen werden. Het werd bestuurd door koningen en liep van het Zwin bij Brugge in België tot aan de Wezer in Duitsland. Het centrum van de macht was de stad Utrecht. In de middeleeuwse geschriften wordt het gebied aangeduid onder de Latijnse benaming Frisia. ”

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Magna_Frisia

  26. Marcel, ja mooi. Ergens wel jammer dat de dialecten steeds meer verdwijnen op de achtergrond en het ABN hoofdtoon voert. Het lijkt me toch wel belangrijk dat we onze dialecten bewaren en tegelijk ABN leren. Moet toch kunnen. Er zijn veel kinderen die twetalig worden opgevoed, dus lijkt mij dat dit ook kan.

  27. Leuk te lezen Hyper. Ik heb ook ooit gelezen dat het Oud-Nederlands (Fries, Zeeuws en/of Vlaams) tot in België aan de kuststreken gesproken werd. Ik denk zelfs dat tot aan Denemarken er een verwante taal ofwel dialect werd gesproken, want ik ben ooit eens op een Deense boerderij geweest en tijdens zomerse volksfeesten werden daar een soort oogstliederen gezonden. Nou dat was om te lezen ontzettend goed te volgen, uitspraak is was natuurlijk moeilijker. Maar het was een soort oud-Hollands of oud-Nederlands zo je wil. Denemarken zat heel vroeger (praktisch) vast aan Nederland, dus zo gek is dat niet. Op een gegeven moment krijg je natuurlijk in de streken een uit elkaar groeien door allerlei oorzaken. Eigenlijk zou ik dat het allerliefst hebben willen bestuderen: overeenkomst in/en verwante talen en hun achtergrond/ontwikkelingen.
   Ook heb ik en keer van een heel oud “Fries” gedicht, waar Friezen heel erg trots op zijn, gelezen dat dat helemaal niet Fries was, maar vroeg-Nederlands. Een of andere historicus had dat helemaal uitgezocht. Het middel-Nederlands was in de tijd dat dat gesproken werd ongeveer hetzelfde als middel-Duits, heb ik begrepen.

  28. @ Willie

   Als je weer naar België toe gaat, op naar Luxemburg naar het plaatsje Vianden, daar staat een groot oud kasteel met het orginele verhaal van Neerlandse geschiedenis. De Dietse taal leert dat we niet van Duitse oorsprong zijn en geen verraad kennen in het volkslied aan de koning van Hispanje, die hebben we nooit geëerd gedurende de 80 jarige oorlog.
   http://nl.wikipedia.org/wiki/Diets

  29. nou Willie je hebt een goede studie genoot aan mij in deze!
   goede aanvulling op mijn studie zoektocht over de aard en afkomst van ‘het kwaad’ (ponerologie).
   van het oer oude Drenthe heb ik inmiddels begrepen dat ze rechtstreeks, heen en weer, op en neer, via oude deels nog zichtbare handels zand paden naar Denemarken liepen, met verschillende soorten vee.. Drenten en Denen hebben veel gemeen, ook in hun uiterlijk en mentaliteit.

  30. klopt Paul, ik ben daar 1 keer geweest met mijn ouders, toen ik nog heel jong was, 10 jaar was ik toen geloof ik, heeft veel indruk gemaakt, dat kasteel in Vianden daar ligt het centrum van ons oude achterland, heb ik later pas begrepen, dat publieke geheim vertellen ze je niet op school..

  31. Hah Marcel, machtig interessant artikel. Hou ik heel erg van. Dankjewel, ik heb weer wat om op te knauwen.

  32. Oh leuk Hyper, Marcel, jij en ik hebben gelijke interesse! Dat kasteel van Vianden hou ik er in!

  33. kijk maar eens naar het kaartje van de oude Hanze routes die feitelijk nog steeds actueel zijn, een (zee varend maritiem) deels verborgen rijk in een rijk, ons kent ons, in de in een strategische uithoek verborgen Hanze Stad Kampen kan je hedentendage dit verborgen maritieme rijk nog steeds tegen komen, de oude families, de schepen, niet op te brengen voor een gewoon particulier belasting betalertje op het land, je ziet feitelijk dingen die niet kunnen, dan praat ik over het jaar nu, niks tig jaar terug, gewoon nu recht onder je neus, zo zijn er meer plekken in Nederland waar je dit kan aantreffen, alleen ‘ze’ gaan er van uit dat mensen niet snappen en niet kunnen plaatsen wat ze zien… en vooral maar denken van wat je op school geleerd hebt (daar leer je ten onrechte denken dat dat alleen van vroeger is)

   http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Haupthandelsroute_Hanse.png

  34. Hahahaha, sorry Paul, had net m’n bril afgezet: echt waar! Maar ik bedoel natuurlijk jou en Hyper! Sorry! 🙁

  35. Dankjewel Martijn, ook weer wat om op te knauwen. Jammer dat dat nou niet wordt onderwezen op de lagere en hogere scholen hè? De verwantschappen, oorsprong en ontwikkeling hierin onder andere. Zou wel leuk zijn. Maar ja, men mag geen verbindingen leggen en niet onderzoeken, liever dom houden en geen interesse in je achtergrond kweken. Alleen eventueel via universiteit en dan wordt je ook weer ingepakt in het systeem en moet je aan de leiband.

  36. @Willie, daarom is internet zo mooi. Alles is te vinden als je maar geduldig zelfonderzoek wilt doen. Ben al 9 jaar aan het studeren op internet en dan vooral op antiek en kunst gebied. Vroeger moest je naar een expert om achter informatie te komen, nu kun je bijna alles zelf vinden. Ja, je kan ook op het verkeerde been gezet worden natuurlijk, daarom dubbel onderzoek. Mooi hoor. Sommige mensen zoeken hun gehele familiestamboom uit op het net. Tis net wat je interesseert. Veel leuker dan naar scholen en universiteiten gaan waar ze je op weg helpen de weg kwijt te raken. Driekwart van de info heb je toch niks aan. Liever doelgericht zoeken.

  37. Martijn, je hebt gelijk, zal ook maar eens gaan proberen wat te studeren dan, zit ik wel weer heel lang achter de computer. Zal mijn man leuk vinden hahahaha. En wat die Friese gedichten betreft: klinkt mooi, maar kan het niet vertalen. Jammer dat er geen vertalingen van zijn.

  38. Hyper, ik zal het nog een paar keer beluisteren en bekijken. Interessant en ik begreep het wel een beetje, maar ik beheers het Engels niet goed, dan wordt het voor mij wel moeilijk om alles goed op een rijtje te krijgen. Maar toch dank en de waterwoorden destilleerde ik er wel uit. Een te gekke vent zeg!

 17. Er zijn veel goedbetaalde regisseurs in dienst bij de “machtigen” der wereld. Maar al die plannen die uitgevoerd werden/worden had ik allang in het snotje, kon alleen “de vinger er niet opleggen”. Zit er toch wel een wakker wezen in mij dat mij hier op wijst!

  1. Wat het bij mij teweeg brengt is heden dat ik helemaal niet meer kijk wat Het Nieuws brengt. Ben zeer zeer wantrouwig geworden. De wereld doet mij steeds vreemder aan.
   Ik geloof niets en niemand meer b.w.v.spr.

  1. Willie , die Niblabloe.Co is wel erg deprimerend , half uurtje daar scrollen en je gaat vrijwillig de gaskraan openzetten .
   Lijkt wel of het de jin/yang tegenhanger van de SaLuSa love&light site is , dus uiteindelijk één pot nat , of een natte pot , dat weet ik effe niet .

  2. Cozmic heeft gelijk, Niburu en die andere onzin, tis niet veel. Daarom dubbelcheck anders ga je op je bek. In deze materie is zoveel ellende te vinden op internet. Tis een oerwoud vol verhalen, hoe langer hoe slechter.
   Toch hoort het erbij op het zoekpad Willie, tis alleen, wat wil ie?
   Net als idioten die € 300,= vragen voor een object wat elders voor € 25,= te koop is…

  3. Haha , ja daar hadden ze Alex Jones op betrapt . Hij had iedereen bang zitten maken over radioactieve straling en hij had beslag kunnen leggen op de laatste partij jodium , uiteraard tegen een vette prijs .

  4. Hehe, toen die Fukushima ramp gebeurde kregen wij allemaal Jodium van mijn vader om in te nemen, in case of sure. Alles heeft met vraag en aanbod te maken dus als je te laat bent betaal je je blauw. Of het werkt? Geen idee. Je schildklier raakt vol jodium en neemt geen radioactief jodium op op dat moment maar voor hoe lang? Krijg je dat de eerste weken van je vader maar na een tijdje is dat uitgewerkt toch? M.a.w. raak je nog besmet want die shit kwam pas veel later hier terecht. Voorbeeld van een kromme gedachte maar goed… we zijn er nog.

  5. Haaibaai

   Quote:

   ” 1) Bazige vrouw 2) Bazige ruwe vrouw 3) Feeks 4) Heks 5) Helleveeg 6) Ka 7) Kijfachtige vrouw 8) Kijfzieke vrouw 9) Kattenkop 10) Kenau 11) Loeder 12) Manwijf 13) Persoonsbenaming 14) Ruzieachtige vrouw 15) Teef 16) Viswijf 17) Virago 18) ”

   http://www.encyclo.nl/begrip/haaibaai

  6. @ Mars

   Die P2Ptroep heb ik je vorig jaar nog eens toe gespeeld bij je thuis met een site linkje van Releaselog, of ben je dat alweer vergeten?!

  7. Hyper op 29.15: weeraol tuus Hiep? Welkom. Maor ik ga slaap’n. Goed’nacht alemaol!

  8. Toch wel een SAAI jaar dit jaar 2012, nog steeds niks LEUKS gebeurd. Je zou zeggen dat er wat zou gebeuren maar erh its getting boring, zelfs geen vallende sterren te zien als Brad en Jolie. Dan maar me even bezig houden met wat er niet allemaal gaat gebeuren. Nog een paar maandjes en dan ?! zou niet waar wezen…
   http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=Eb_0YSc4cO4&NR=1

   Misschien toch iets over het hoofd heen gezien, daarom beter naar aapjes kijkend.

  9. Marcel 29.26

   http://www.youtube.com/watch?v=AY8w2VwtJxc

   Angels on the sideline,
   Puzzled and amused.
   Why did Father give these humans free will?
   Now they’re all confused.

   Don’t these talking monkeys know that
   Eden has enough to go around?
   Plenty in this holy garden, silly monkeys,
   Where there’s one you’re bound to divide it.
   Right in two.

   Angels on the sideline,
   Baffled and confused.
   Father blessed them all with reason.
   And this is what they choose.
   And this is what they choose…

   Monkey killing monkey killing monkey
   Over pieces of the ground.
   Silly monkeys give them thumbs,
   They forge a blade,
   And where there’s one
   they’re bound to divide it,
   Right in two.
   Right in two.

   Monkey killing monkey killing monkey.
   Over pieces of the ground.
   Silly monkeys give them thumbs.
   They make a club.
   And beat their brother, down.
   How they survive so misguided is a mystery.

   Repugnant is a creature who would squander the ability to lift an eye to heaven conscious of his fleeting time here.

   Cut it all right in two

   Fight over the clouds, over wind, over sky
   Fight over life, over blood, over prayer,
   overhead and light
   Fight over love, over sun,
   over another, Fight…

   Angels on the sideline again.
   Benched along with patience and reason.
   Angels on the sideline again
   Wondering when this tug of war will end.

   Cut it all right in two
   RIGHT IN TWO!

   Right in two…

  10. Ik zit eigenlijk op een knallend uiteinde van de olympische spelen te wachten maar dat wordt vast niets. Wel een grote piramide op de middenstip in het occulte feestje. Where are the spice girls?

  11. Heb aan speleologie gedaan in een berg Martijn, enorme stilte en donker ,kruipen door nauwe doorgangen om in enorme onderaardse zalen te geraken

  12. Janee, dat moet wel een hele ervaring geweest zijn. Best link werk ook. Daar gaat vast een flinke training aan vooraf. Ik vond abseilen al heel wat…

  13. Martijn het was prachtig ging samen met een bevriend Fransman die werkte in een museum in Tarrascone en we woonden samen in het huis van meneer Gadal in Ussat les Baines Meneer Gadal heeft het boek geschreven Op we naar de Heilige Graal.
   Ook de Duitsers waren hiernaar op zoek op deze berg Hitler zocht de Heilige Graal via Otto Rahn
   http://blogimages.bloggen.be/ludonoens/attach/87039.pdf

  14. Interessante link Janee, moet ik wat meer tijd voor nemen. Nu is het bedtijd, morgen weer wat doen. De Heilige Graal, ja, je kan blijven zoeken. Het is zo dichtbij dat ik er nog vaak overheen kijk. Dat ene laat alles voor de rest versmelten.

  15. Altijd en eeuwige gelul over ego dit en ego dat . Op het moment dat er van je gevraagd wordt om je kortzichtige duale mening opzij te zetten en een objectief beeld te vormen schiet je in de slachtofferrol en blijf je daar zo lang mogelijk hangen .
   Nee met mij kan je je niet verder verdiepen , staat een paal in de weg .
   Alles moet mooi mooi mooi zijn , en als het even niet zo is dan is het toch zo . \___/

  16. Cozmic, waar heb je dat filmpje uitgegraven? Lag net helemaal in een deuk…zij helemaal overstuur omdat hij de hele dag door lacht…ik moest gewoon met hem mee lachen…heel grappig 🙂

  17. Man bijt hond, bij tijd en wijle heel amusant. Deze is erg goed Cozmic. Even leuk zo voor tv maar kan me goed indenken dat je helemaal leip van die vent wordt als je daar je dagen mee moet slijten…
   Als alles goed gaat moet je je niet te veel verdiepen in ellende en als het allemaal ellendig is ook niet. Dan roep je negatieve krachten op. Dat het ellendig is op een moment is een constatering, dat het wel ellendig zal blijven is een geloof. Net als geloven dat alles mooi is en blijft. Toch is er een waarnemer die dit waarneemt vanuit een bepaalde perspectief. Zo ook met de dood, de één gruwelt ervan, de ander is blij dat het zo ver is en een ander heeft weinig keuze. Tja, dat was zo, is zo en zal altijd zo blijven. We hebben zo weinig te vertellen, alles komt en gaat, als we vergeten te genieten is het zo maar te laat.
   Alles vergaat behalve de essentie, de spirit.

   Soms ben ik gezellig, soms helemaal niet. Soms ben ik als een engeltje, meestal niet. Volgens mij geldt dat voor de meesten wel. Ik ben niet heilig in de vorm al herken ik iets heiligs wat in ons allemaal diep zit verankert. Dat is alleen geen reden om met iedereen vrienden te worden of te blijven. Diep in de oceaan is alles rustig en stil maar aan het oppervlakte wil het nog wel eens te keer gaan. Ach, ik ben dit gelul nu ook zat want iedereen kent de woorden nu wel. Het is genoeg. We moeten maar weer eens bij de onderwerpen blijven misschien. De Heilige Graal is van ons en in ons allemaal. De ene uit het meer dan de andere, sommigen hebben hele donkere wolken eromheen van hun eigen opgebouwde energieën of afgetapt uit de ether (zoals dat joden verhaal). Ik vind het allemaal best. Toch voel ik me het beste als de rook even om me hoofd is verdwenen.
   http://www.youtube.com/watch?v=qQpMCypsiYg

  18. jah ik vond ook lachen Cozmic en Monika en Martijn en euh JaNee niet zo sjaggie doen joh, dat hoeft toch niet? (moet ik nodig zeggen) maar ik ben zo vrolijk want ik ben nu aan boord van m’n bootje dicht bij het strand, en de super meedenkende kpn vindt dat ik hier nu gratis op een hotspot mag internetten, gaaf toch? Dankzij duwtje in de rug van Monika was ik vanmorgen vlot in de auto, vanmiddag in m’n blote te witte body op het lauw warme strand gelopen, met beetje wolkjes bescherming tegen verbranden maar wel baby lauw warm 25 graden, met m’n blote voetjes door het zeewater en ik ben m’n winter penen depressie nu al kwijt, ik had gewoon eerder moeten gaan, maar jah hadden, sjonguh voel me na een halve dag hierooh al als herboren, kan niet eens meer sjaggie doen nu, al zou ik willen… Jippie I Love You All

  19. Hey Hyper, dat doet me deugd. Laat je maar lekker uitwaaien. Wees een met de elementen…super goed van je dat je toch bent gegaan…ennuh je houdt van ons allemaal…mijn dag kan niet meer stug 🙂

  20. JaNee…omg..flink doorgeschoten deze ‘fietspeuk’ (reactie van yt)
   Fietsmeneer:”..net als met vrouwen, je kan ze niet allemaal tegelijk gebruiken, dan moeten ze gewoon geduld hebben…” tja, wat zo een samenleving niet allemaal voor elkaar krijgt 🙄

  21. @HYPER ALERT: Wil je aub een hele fijne vakantie hebben. Van harte gewenst. Groet van Willie

  22. Bedankt voor de warme woorden, warm weer de komende dagen, gelukkig, toch wel aangenaam, zo’n assistent met een keteltje warm ketel binkie water over de reling van het zwitserse patser jacht van meneer,

   JaNee meneer Fiets heeft z’n gevoelens extreem gericht ‘gesublimeerd’ naar het object Fiets, best griezelig om te zien, je mag er wel vanuit gaan dat er het 1 en Ander goed Fout is gegaan tijdens zijn jeugd jaren…. Maar we kunnen hier lacherig over doen, vergeet niet dat een lichtere vorm van ‘sublimatie’ bij een groot percentage mensen heeft plaats gevonden, Fetisj vormen in alle soorten en maten en typen, schijnt een programmeer kwestie te zijn in gevoelige opgroei fasen… Hier kan ik wel een boek over schrijven…

   maar glad ijs, mensen lachen het liever weg… is logisch.. je wilt er bij horen, of zo ‘normaal’ mogelijk zijn, maar goed ik zou met mijn willen weten Mind echt wel willen weten wat er gebeurt is met meneer Fiets, hoe dit zo gekomen isz, z’n ogen hebben een wat vreemde gloed, een ontwikkelingsachterstand plus wat trauma momentjes gecombineerd met een stukje intelligentie bovendien, want hij is bepaald niet dom volgens mij…

  23. Monika wat ik mij wel afvraag hoever kunnen programmamakers gaan. Moet zo iemand niet tegen zichzelf in bescherming genomen worden. Hij zal op straat nu toch wel apart aangekeken worden. Na deze ontboezemingen .

  24. Ja HyperAlert ik sta verbaasd met wat voor een rust en overtuiging hij er over spreekt.
   Zo bewust beleefd hij het allemaal.

  25. Die man haalt zijn geluk uit fietsen, de ander houdt ervan om met vrouwenkleren en dikke make up op te lopen of vastgebonden te worden. Ik ga er maar niet meer van uit dat er van alles mis is gelopen, volgens mij is dat bij héél veel mensen het geval. Ik ben gek op korte rokjes en naaldhakken, niet dat ik ze zelf wil hebben, meer als het voorbij komt zeg maar. Jammer dat die man gelijk 24 fietsen moet hebben. Als het een fiets is het gek maar als mannen tien vette auto’s op de oprit hebben staan is het ineens stoer of zo… Die praten ook over het kontje van hun Porsche poetsen, worden ze geil van. Tja, rare wereld, aparte mensen, dat wel.

  26. De ‘andersen’ maken de maatschappij juist levendig , minder grijs . Expressieve knakkers die maling hebben aan de norm , misschien is klaarkomen op je zadel wel een beetje te , voor de rest onschuldig , zolang hij zich niet aan kinderfietsjes vergrijpt .
   Knakker in onderstaande tjoep ken ik van real life , was ooit in man bijt hond ofzo als meneer de bellenblazer , gaat op festivals iedereen blij maken met zijn supergrote zeepbellen . Domme jongen is het ook niet .
   De troubadoer van Hoek van Holland
   http://www.youtube.com/watch?v=hHJB5MX-8uk&feature=related

  27. JaNee, hoe ver ze gaan? Tot het bot. Zorgt voor kijkcijfers.
   Ik weet nog toen ik net in Nederland was, zag ik een programma met een man die andere mensen opzocht die hun ‘voorkeuren’ lieten zien. Dat vond ik bizar.
   Hyper heeft wel gelijk met dat hij denkt dat die fietsmeneer in zijn jeugd (f)iets heeft meegemaakt. Ik denk dat je daar moet zoeken. Arme ziel. Ik bedoel je kan best iets voor spullen voelen, ook energieën, maar hij gaat wel veel te ver.
   Ben blij dat ik geen tv aansluiting meer heb. Mijn digitenne viel 8 maanden geleden op de grond en sindsdien geen tv. Keek sowieso nooit de commerciële tv.
   Maar goed, dat heb ik ook een beetje aan Cozmic te danken, hij heeft ook geen tv, ik dacht wat hij kan kan ik ook 🙂

  28. Het echte probleem komt pas als de beste man, straks niet meer fietsen kan. Pak een Hell’s Angel eens z’n Harley af en laat hem fietsen.

  29. @ monika
   Hoezo is het een arme ziel? hoezo gaat ie wel veel te ver? Hij lijkt mij er heel tevreden mee. Hij doet er geen mens kwaad mee en ieder die zo een mens veroordeeld moet eens ernstig bij zichzelf te raden gaan waarom ie tot dat oordeel komt. Ik vind hem een moedig mens!

  30. Even een lullige anekdote over fietsen. De opa (pake) van mijn vrouw zou dit jaar zijn 10e elfstedentocht fietsen (200km.). De elfstedentocht werd dit jaar voor de honderste keer gehouden. Het zou zijn laatste rit zijn daar die in de tachtig is. Valt z’n nieuwe fiets achter de auto af, helemaal naar de klote. Kon niet meedoen. Dat is echt heel erg sneu hoor.

  31. Monika kijk ook nog zelden tv. Zag wel laatst een mooie film As it is in Heaven.
   Het is 1 van mijn meest favoriete films die ik gezien heb .

  32. Skik – op fietse: http://www.youtube.com/watch?v=igXS7jcEXK0
   Na twee jaar ook weer eens op de fiets gestapt, anders kom je nergens op Schiermonnikoog. Ik moet zeggen, het geeft toch een lekker gevoel. Vrijheidsgevoel wat een motor of auto ook kan geven. Al moet je dan wel de binnendoor weggetjes nemen.

  33. zo zie ik ut ook Monika, weet je Marcel wat het beangstigende isz bij gevalletje meneer Fiets, wat ik zo inschat bij hem of hummes, wat een gelukkiger mens nog met een ander mens kan, hopelijk, dat kan meneer Fiets niet meer, dat is wel eng, als studerend poneroloog (studie van het kwaad) weet je dat als mensen dingen worden en dingen mensen, dat het dan goed misz is,

   ontmenselijking, de arme man kan niet meer terug ben ik bang, zo schat ik meneertje Fiets in… dat isz triest, en in z’n ogen zie je dat hij gekunsteld happy isz, niet echt happy, zeg maar dood ongelukkig plus een verlengstuk dat hij met z’n geest gemaakt heeft richting een object (Fiets)… cyborg implantaat heeft ie nodig om nog iets met z’n energie te kunnen aanvangen,

   dat is overigens waar de gehele samenleving voor wordt klaar gestoomd, in ver gevorderd stadium, breek me de bek niet open, eerst je tattoo laten zien en dan veel later pas eventueel je lichaam en dan pas in de verste verte misschien uiteindelijk iets van je persoonlijkheid, maar meestal komt dat niet eens meer aan de beurt, ontpersoonlijking, vandaar dat het ‘ego’ weg moet?

  34. @ hyper
   Ach ik hou wel van exentriekelingen, en mensen met een deukje een krasje of een vlekje.En hebben die dan een buitensporige manier ( in onze ogen dan) gevonden om toch een vorm van geluk te ervaren , wie ben ik dan om dat te veroordelen?

  35. Marcel, okay dan. Voor jou lijkt het erop dat hij niet de indruk maakt dat hij als een arme ziel overkomt. En blijkbaar gaat hij in jouw ogen niet te ver. Het lijkt ook erop dat jij hem als heel tevreden waarneemt.
   Ik zal even ernstig bij mezelf te raden gaan en beseffen dat ik maar een laf mens ben en ik zal eens kijken of ik niet ook een fetisj heb, en als niet dan verzin ik er een. Dan zou ik me ook beter kunnen inleven. 😉
   Van mij mag die fietsmeneer, hoor…het gaat mij meer om het waarom?

  36. Ik had een paar jaar terug voor klanten een grote pergola-boog over hun oprit-hek gebouwd . Ze besloten om eens een fietsvakantie te houden , fietsdragers op het dak gemaakt , fietsen erop ….. en jawel de vakantie kon beginnen dachten ze . Tot ze met een flink vaartje van hun oprit afreden en de welbegroeide pergola boog tegenkwamen 😆
   Toen ze mij belden om te vragen om de boel te repareren durfden ze eigenlijk niet te vertellen wat de oorzaak was .

  37. Dan maar even zo ; Monika , heb je de vertalingscorrectie binnen ? Mij beetje van de klunzige zijn met attachments .

  38. @Hyper, ik denk dat je gelijk hebt bij deze, behalve het laatste stukje al is ook dat wel waar in jouw context. Heerlijk toch, als iedereen gemanipuleerd hun leven vullen met materialisme? Nu valt het bij deze persoon heel erg op omdat ie al zijn liefde op fietsen gooit maar hoeveel mensen gooien hun liefde niet op hun huis, auto, keuken e.d? Het is schandalig. Je ego laten oplossen in de materie, dadelijk hebben ze nog seks met een robot (opblaaspop?) Een mens laat z’n ego los als die zich geen einde raad meer weet en vergrijpt zich dan aan iets anders. Soms zelf zwakke vrouwen of kinderen. Dat is niet mijn manier van ego loslaten, niet waar wij het hier over hebben, niet waar Mooji het over heeft, of Krishnamurti, Jezus, Boeddha, etc. Dat is ook de reden dat de meesten een leraar nodig hebben die hun uitlegt dat ze geen leraar nodig hebben. Anders gaat het fout. Het gaat voorbij alle materie, voorbij channelings, voorbij mooie praatjes, voorbij ufo’s en buitenaardsen. Alles wat gekend wordt komt op in dat ene oorspronkelijke, voorbij God en z’n engeltjes. Het enige echte waar je je ego voor zou willen opofferen naar mijn idee. Ieder mens heeft er wel eens een glimp van opgedaan. Het is het alles vanuit het niets. Het is onze oorsprong, onze weg en de vervulling. Dat ene onveranderlijke.

  39. @ monika
   Het gaat mij erom mensen niet in een hokje te plaatsen of een stickertje op te plakken.Dat jij je daardoor aangevallen lijkt te voelen vind ik jammer , maar zegt dat niet wat over de reden van je wens te willen weten”waar het fout ging met fietsmeneer”? Misschien vind hij helemaal niet dat het fout is gegaan met hem, en of hij niet in staat is tot “normaal “sociaal kontakt waag ik te betwijfelen , daar hij spreekt over een goede vriend.
   Ook lijkt het mij een begin van verdelen van mensen , in de eerste plaats maakt hij immers deel uit van de mensheid en is hij niemand tot last en schijnbaar ongevaarlijk( dat is een aanname van mij daar we maar een miniscuul stukje van zijn leven hebben gezien)Als we dus meer op zoek zouden zijn naar wat ons bind inplaats van waar wij ons in onderscheiden zou dat de wereld een groot stuk vooruit helpen.
   In dat kader moet ik denken aan een hoofdleidster van een scoutinggroep voor dubbelzijdig gehandicapten.Ik moest daar optreden als clown en ging heen voor een orienterend gesprek
   Er kwam een hoofd op een romp met wat rare uitsteeksels op ons ( mijn maat was er ook bij) toe rijden in een wel heel gespecialiseert voortuigje , ik schrok me rot . Ze glimlachte en zei “kijk maar eens goed hoe verschillend wij zijn, om dat daarna zo snel mogelijk te vergeten “ik moet zeggen dat hielp en het werd een heel geannimeerd gesprek. Ook een heel boeiend optreden trouwens .

  40. zo ik heb net effe illegaal boten stroom afgetapt bij de buren, luidruchtige jonge Duitsers met groot jacht, kunnen ze vast wel missen, hoop ik, als morgen m’n verlengsnoer weg isz, dan begrijp ik de boodschap, daar hoef ik geen Duits voor te kennen toch?

   Ik heb een heel erg zwak voor mensen die Anders zijn, heel aandoenlijk, er is hier in de jachthaven iemand die bij iedereen buiten de boot valt omdat ie anders isz, hij voelt instinctief dat ie bij mij zo van wal kan steken, prachtig joh, de laatste 3 jaar heb ik hum niet gezien, vanmiddag ziet hij mij en klampt me meteen aan, zonder moeilijk gedoe van even voorstellen, hij ging gewoon verder waar we 3 jaar terug gebleven waren, er is ‘iets’ met hem, ontwikkelingsachterstand gecombineerd met littekens en een karakter kop om toch het uiterste te doen van wat voor hem mogelijk isz, sociaal mag je niet zo doen, meteen direct praten, hij voelt het aan dat dat mag bij mij, ontroerend mooi, en ik word mij daar steeds bewuster van, hij voelt het aan.. zo mooij…

  41. Marcel,
   hoezo lijkt het voor jou erop dat ik me aangevallen voel?
   Misschien geeft het je enigszins rust, we mankeren allemaal iets alleen bij de een zie je het meer dan bij de ander…

   Hyper, is een schatje, nog steeds 🙂

  42. @ Monika

   ik wordt ook al een beetje Wehkamp van jou
   op zoek zeker naar nieuwe mode trends
   alvast in olijke herfst kleuren
   doe maar weer een achterlangsje
   want het is zo cliché aan het worden

  43. Heb je Incognito weer met z’n 3-delige pak achter de computer en een zak chips in z’n huig.

  44. Martijn , Incontinento zit volgens mij met zijn joggingbroek op de knieën constant zijn Laakkwartierwijf uitscheldend te trekken als iemand hapt .

  45. Euhm ik zag laatst Incognito zeggen nadat ik link geplaatst had van Dr Emoto toen zei Incognito fotografeer liever mijn vriend in bad 🙂

  46. @ Inconito

   Als verwante ondernemer van onderlingen intercontinale zwarte autobanden handelanger moet je toch niet zo te werk aan hier om mensen in de kast te jagen met het verwisselen van hun lekke bandjes. Je mag dan wil incognito zijn maar dat wil nog niet zeggen dat je vieze handjes van ons kan krijgen. Voor en achterlangs maakt niet uit, soms moet je ook iets opkrikken, de wegenwacht komt je dan echt niet te hulp als je Amani pak aan hebt.
   http://www.youtube.com/watch?v=qaL4icEG31U

  47. We hadden het op dit draadje over fietsen las een verhaal in de krant poosje terug.
   De politie hield een Duitse automobilist aan op de snelweg die had een fietsendrager op zijn dak met een fiets. Wat bleek zat een dronken man op die fiets de automobilist had niets in de gaten. Wat zullen ze raar opgekeken hebben.

  48. @ Paul

   jij zitten heel warm ik heb banden
   niet in aan of om en onder mijn auto
   maar eerder om mijn buik heen
   5x zwarte banden in handgemeen
   voor het geval dat ik een ander
   een lesje mag leren in een steegjes achterlangs

  49. 5 zwarte banden? Is één niet genoeg dan? Of is dat in 5 verschillende takken van sport?

 18. Nieuwe draad , bij gebrek aan off-topic bak .
  Martijn , zou het niet eens interessant zijn om he begrip EGO eens goed te definiëren ?
  Uiteindelijk is het een Grieks woord dat IK betekent .

  1. Dus op het moment dat IK zou zeggen IK laat mijn EGO los blijft er altijd die IK achter die zegt dat hij een IK loslaat , snap je de paradox ?

  2. Even heel simpel. Als ik met voetballen vroeger, teamsport, mijn ik liet verdwijnen, ging alles vanzelf. Ging alles zoals het moest zijn, zo goed dat ik het niet had kunnen bedenken. Wie scoort het doelpunt, is dat nog belangrijk in een teamsport? Als je scoort en het ging allemaal vanzelf, was ik het dan die het deed? Pas als die bal erin ligt, nadat iedereen je toejuicht denk je, heb ik het gedaan? Ja, IK heb het gedaan!

  3. Ego is slechts een gereedschapje wat wij gebruiken om ons in deze dichtheid te manifesteren. Dat veel mensen zich identifiseren met hun gereedschap ……. nouja ik vind dat raar kijk maar als je aan iemand vraagt wat hij /zij is , antwoorden als timmerman ,manager secretaresse of loodgieter etc daar schiet ik spontaan van in een stuip.

  4. Dus je laat het IK los en stapt over naar WIJ , zodra er resultaten zijn heb IK dat gedaan ? 🙄

  5. Precies Cozmic, daar zit het venijn. Zo gauw je erover denkt lukt het niet. Spontaniteit is prachtig maar zo zijn we niet getraind, je wordt geheel getraind om als individu in het leven te staan. Daarom ook dat ik vaak uit mijn oude ego begin te vegen hier. Die denkt het ook te weten maar die weet helemaal niets over dit. Dat denkt het. Ja, dat komt heel raar over, ik weet het. Ik weet het, haha. Schizofreen, het lijkt er op maar dan net anders.

  6. @Cozmic, nee, zo bedoel ik het niet, het wordt door je omgeving zo verteld. Jij hebt gescoord, jij hebt misgeschoten. Geldt dus ook als het helemaal mis gaat waardoor faalangst zich ontwikkeld.

  7. Mijn arme hersentjes zijn zich op dit moment aan het kwalificeren voor een “G”team . 🙁

  8. Als ik een jong kind was zou ik zeggen, Martijn heeft pijn of het been heeft pijn. Door de indoctrinatie van het leven maken we er ik heb pijn van. Allemaal geconditioneerd. We zijn bij lange na niet onze werkelijke zelf, ik niet, een ander niet. Ik zie het bij mezelf maar ook bij een ander.

  9. Martijn , ik neem aan dat jij wel weet wat zelfspot is 😉 .
   Waar ik op aanstuur is dat het woord EGO te pas en te onpas gebruikt wordt , zonder dat de gebruikers er een definitie aan kunnen geven .
   EGO wordt vaak gebruikt als een aanname , iets wat fout is en overgegeven dient te worden . Veel slap gelul in de ruimte daardoor .

  10. Maar goed , volgens Mr paal in het zand heb ik ( ego ) geen diepgang en valt er met mij geen verdieping te bereiken . 😆

  11. Het ego is op zich iets moois het is het middel om ervaring op te doen en geweten te vormen. En tot het inzicht te komen er is iets diepers in mij ik ben niet mijn denken ik ben niet mijn lichaam. Je gevoel is de beste graadmeter voel ik mij verbonden met de Bron. Ons ware zelf is al volmaakt die hoeft het ego niet te maken heeft er ook geen controle over.

  12. Ja, op die manier werkt het niet, ego, het ik, daar valt niet tegen te vechten, het valt niet te verdoezelen. Het is je aangepraat en je komt er niet zo maar vanaf. Als het ego, zie het als een druppel van de oceaan, zich kan inbeelden dat ie de hele oceaan is, dan wordt het zo groot dat er geen verschil meer is tussen ik en jij. Ik en de rest van de wereld. Dan komt alles op in ik. Ego is de enige manier om alles te leren kennen want alles komt op in ik. Wie is ik, dat is het probleem, het kleine mannetje of het grote bewustzijn waar alles in op komt.
   http://www.youtube.com/watch?v=TDvitCy8T2g

   Mooie dingen kan ik hier zeggen, mooie dingen kan een ander zeggen. Net als het tegenovergestelde. Toch, ik ben niet volmaakt, een ander vaak ook niet, dat daar dan weer rommelige conflicten uit ontstaan, waarbij mensen zich geraakt voelen, daar kan ik niks meer mee. Heb genoeg ellende aan m’n eigen ballast die opgelost dient te worden. We zijn allemaal geïndoctrineerd. Heel weinig mensen op de wereld hebben alles echt opgelost. Kunnen echt alles loslaten. Mensen waar je om geeft, kun je niet loslaten. Ik ben er daarom voor vooral mijn vrouw en dochter maar ook mijn ouders, mijn zuster, man en zoon, die net geboren is. Eigenlijk zijn dat de enige echte gebondenheden in het leven voor mij. Ik wil er niet meer, ik wil alleen maar minder. Deze wereld beter maken is een utopie al is elk beetje een beetje.

  13. Alles loopt hier door elkaar, tijd dat we onze wapens erbij halen, wordt te chaotisch zo.

  14. Neger met een bierbuik heeft ook 5 zwarte banden , schei toch uit met je gebluf Incontribol .

  15. Ik durf te wedden dat incontinento ook klaarkomt op zijn fietszadel .
   Zwarte band huh ?
   Weleens een paal in tweeën geschopt , watje ?

  16. @ cozzyman

   u houdt van zwarte bierbuiken
   ik drink graag mijn sakeetjes
   met witte sushi en lange haar
   in staart tot mijn kont achterlangs
   ik meer van het japanse tattoe
   hani-mas domo ani san coz voor
   u het weet zijn u tanden zo los
   aan verwisselen van bandjes met u
   geen probleem u heeft inhoud als
   waar krijger ik alleen buigen
   voou als u het fijn vind
   cozyman buddha bierbuik mag ik u
   zo gaan noemen voortaan

  17. Zou Ivanhoe nou ook klaarkomen op z’n paard? Schijnt bij vrouwen nog wel eens te gebeuren… Mooi, paardrijden. Die Anky van Grunsven kijkt me ook altijd net iets te blij. Oh jee, hier krijg ik gezeik over.

  18. Tja incognito…

   ZO kan ik ook schrijven en aanvallen, nu coz er uitpikken en dan verkeerde schijnbewegingen maken achterlangs, bah! weer een tro; die denkt dat hij leuk is. Coz is een goeie gozer en dat mag wel eens gezegd worden vind ik. Die 2 andere sukkels hier steken maar een veer in hun reet, UGH!

  19. Flapslurk Paul & co ,
   uw gerijm is maar zozo
   slap geulul op een ongespannen trom
   komt over als een beetje dom
   wees wijs en kies de zijde
   van het niets , het ongewijde
   dan los van alle ongemakt
   laat ik ook uw tanden intact
   😉

  20. wat u zegt pauleman u bent zelf geen haar beter kijk eens naar uw zelf en naar u eigen ego u komt over bij mij als een foute trol die eens
   heel hard moet worden aangepakt schorriemorrie bent u en nog erger mijn zo te beledigen van opzet waar durft u uw verantwoording vandaan te halen als ik u was zou ik uw veronstschuldigingen maar een gauw aan iedereen aanbieden hier van u wordt ik namelijk een beetje boel boos!
   ook naar cozzmic toe die dat niet verdient en naar al die anderen toe, dat ben tu wel verplicht vind ik persoonlijk!

  21. Paul , ik kwam erachter dat een veer in je reet makkelijker is dan eruit , soort van weerhaken , beetje onsmakelijk eigenlijk . Ook is die daarna niet zo wit meer op een of andere manier . Ligt er ook een beetje aan wat je e dag ervoor hebt gegeten schijnbaar , spinazie is fataal .
   Waar ging dit eigenlijk over ?
   Ja eh incontinento is volgens mij een beetje bie .

  22. Incognito, wat lul je nou tegen Paul, weet niet hoe je heet maar je bemoeit je met zaken die je niet aangaan volgens mij of ben ik op m’n achterhoofd gevallen?

  23. Incontinento , kap nou eens met je gezeik en gebluf , 5 zwarte banden , ben je zeker zelf het 5de wiel aan de wagen , achterlijke dwaas .

  24. erh ja erh…. reutel ja erh oei, auw tja sorry bij deze…

   SORRY COZZMIC!!!!! Ben erg fout geweest, had ik niet moeten doen man… voel me intens schuldig bij deze ik hoop dat je me kunt vergeven. Je hebt gelijk als ik me zwaar heb misdragen en tja dan zit ik met de gebakken peren en natuurlijk ook op de blaren…

   Ik dacht even erg leuk te zijn maar bij inziens had ik het nieten oeten doen, ik vind dat je me hier voor eens goed moet afstraffen.
   Hele week komen afwassen en de tuin bij je doen, je auto wassen en poetsen en nog meer vervelende klusjes doen waar jij geen zin in hebt. Je zegt het maar!

  25. Awwww , Paul , jij onderdanige slet
   Nee je bent niet goed genoeg om mijn auto te mogen wassen
   terug in je mand en laat mij je niet meer horen
   AF !!

  26. Is a good boy .
   Denk nou niet meer dat je me ooit nog met woorden af kan troeven ,
   daar ben je te stom voor , knoop dat in je dove oren .

  27. Nou Lezer/Incognito , wat wil je nu bereiken ?
   Je hebt het al voor elkaar gekregen dat mensen hun ware halve gezichten hebben laten zien . Waarom nog verder stoken ?
   Ben je een sadist of zo ?

  28. Zo’n veer zit niet lekker in je reet bij het tyhyhypen.
   Misschien zal slapen me beter vergaan, kippetjes zijn hier allang op stok.

  29. Paul is gewoon een underdog in denial , laat hem zijn plaats weten en hij is koest , het kreng .

  30. Zijn er ook trainers voor paradijsvogels met een witte veer in hun achterste? Kan wel heel hohoog zingen nu, dat wel.

  31. Ik zal dat achterlangs gaan maar aan de specialist overlaten de volgende keer, ik val gelijk al door de mand heen. Of de dubbele bodem ligt eruit!!! Nee ik hou van pontificaal aanvallen, of je nu ‘Popie Jopie’ heet of ‘Pontipilatius Pas’ en aan iedereen die veertjes uit zijn reet heeft steken. Tis deze week weer Narren plakken bij Albert Hein!!! (ben geen Trol maar een Hofnar) En daar gaan we gewoon voor…

  32. Tis dat ik een goeie bui heb… Anders was het een slechte geweest.
   Verschil tussen een lolbroek en een kwade geest. Die veer doet me goed.

  33. u heeft alleen gelijk die paul is maar een schorriemorrie als harlekijn
   niet eens correct wezen naar ieder van u toe maar enkel voor die ene als of jij zijn gezicht heeft te verliezen
   ook niet naar mij toegericht met een excuus terwijl ik eerst nog een zwak voor hem had
   ga morgen wel boodschappen doen bij een andere supermarkt dan bij de zijne
   ik hou absoluut niet van zulke honden die er geen pap van lusten

  34. Als de paal niet voor paal zou staan
   in egmond aan zee
   was het strand en de branding
   dan ook nog ok ?

  35. Damn , I hate my own poems
   like a painter without inspiration
   it just comes up
   it just happens
   is it a blessing or a curse
   its just there
   I know it , happens unaware

  36. Je bent weer zo duidelijk als een ons stront opgelost in een Olympisch zwembad . WTF do you mean ?

  37. Incognito , bemoei je er effe lekker niet mee , ga lekker Ado denhaag replays kijken , sukkel .

  38. Het is hier allemaal wat onduidelijk, zal wel aan mij liggen maar snap er geen f*ck meer van. Ach, dat deed ik ook al niet dus dat scheelt een berg.

  39. Anyway , Janee , gisteren zei je nog mij te negeren omdat ik niets te melden heb . Als je er niet bij zou horen dan was het maar zo .
   Heb ik iets gemist ?

  40. Martijn , je ziet het juist helemaal scherp .
   Soms ben jij een onuitstaanbare klootzak , de andere keer ben ik het , even later is een ander het .
   Spiegeltje spiegeltje aan de wand

  41. Als ik een zeehond was, dan speelde ik altijd bas.
   Langs de vloedlijn aan de kust, waar ik wel een bruisend watertje lust.
   Afgewisseld met een bal op me neus afgekabbeld door een vis, ruikt de zee altijd naar mensenpis.
   Hoe vreemd het ook mag zijn in het zand, is het vreemde dat ik weer in Egmond aan Zee ben beland.
   Ik ben maar een zeehond die vast ligt aan een paal, in afwachting van een nieuw schandaal.
   Ben ik vandaag los gekomen en aan de haal gegaan op naar Bloemendaal aan Zee, he zeg het was maar een idee.
   Lig ik hier op het strand te genieten van een haring, overgebleven uit een afvalbak langs de baring.

  42. Martijn , ondanks dat je af en toe een kuttekop bent , je bent heel eerlijk in het toegeven van die andere kant van jezelf . Respekt .
   Andere lieden willen alleen hun mooie kant laten zien , vuile hypocrieten noem ik ze .

  43. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat ik de klootzak ben he, beetje mijn rol inpikken. Dichten ben ik ook veel beter in maar dat komt nog wel als ik eens zin heb om die rol weer eens op te pikken.
   Nu ga ik maar eens slapen, morgen heb ik weer wat te doen zeg maar.
   Oh en Paul, een hofnar werkt aan het hof, ga Bea pesten of zo.

  44. Gestrand aan vreemde kust
   ik zocht liefde
   vond alleen lust
   zwom wat verder weg van de waterlijn
   lust verteerde mij
   liefde koelde mijn staart
   een eenzame schilder legde mijn strijd vast
   ik ben nu dood
   en hopelijk is hij vergast

  45. Oh Cozmic, ik heb me altijd erg ingehouden hoor. Ik kan heel goed schelden maar dat kunnen sommigen niet zo waarderen. Heb er ook niet altijd de neiging toe maar, ja, ik hou me vaak wel in.
   Ik stook niet om het stoken. Ik stook als ik het nodig vindt om te stoken. Soms moeten dingen even opgehelderd worden, het kwaad worden bevrijdt. Hoort er allemaal bij. Nee, ik neem ook niet gauw iets voor zoete koek, daarom dat het er nog wel eens heet aan toegaat. Het wordt er alleen niet gezelliger op, soms is het ook wel weer tijd om het vuur te doven, anders krijgen we lelijke brandwonden en dat gun ik niemand. Ik ben niet haatdragend. Het is gewoon dat ik soms gewoon pissig wordt.

  46. Ik pik jouw rol niet in Martijntje .
   Wat jij met jouw alles voortbrengt , speel ik met mijn pink .
   Sleep wel , you little basterd 😉

  47. Cozz

   Je hebt gelijk ik heb ook de pest aan loosers vooral degene die lopen te flikvlooien met iedereenen zo vast zitten met hun zelf. Borderlijn gevalletjes en regelrechte NPS’ers. Vooral als ze dan dualitisch in hun manier van doen zijn. M & J zijn daar voorbeeldjes van.

   http://www.youtube.com/watch?v=Wg-Z8d0O0C0

  48. Foute shit is hier gaande. Inktzwarte bak ellende.
   Alles komt 3x op je terug, zowel goed als kwaad.
   Weet dus wat je doet anders graaf je je eigen graf.

  49. Aan de ander kant toegegeven , in de tijd dat ik echt slecht in mijn vel zat was ik de speelbal van mijn eigen emoties en reflecteerde ik ze op anderen Dat dan weer wel .

  50. Martijn , ik weet hoe er mee om te gaan , als nodig .
   Als je tussen de regels door hebt gelezen , is dit alles niet eens mijn strijd
   Ik kwam voor Paul op die onterecht zwart gemaakt werd . Voor je het weet zit je in een kamp .
   Wat tussen jou en Paul is zal mij een biet wezen . Simpel : paul is een lul , Martijn is een lul . Klaar , zoek de rest zelf maar uit en bewijs het tegenovergestelde . Tevens Guido is een lul , lezer is ceen lul , Marcel is de grootdte lul die ik ken , etc , oh ja Janee schijnt ook een lulletje te hebben of te zijn , een van de twee , slap verhaal anyway .
   Snap je Waar gaat het over ?

  51. @ Cozmic

   Je hebt helemaal gelijk, lullig misschien opgemerkt maar ben een lul die geboren is met zo’n dingetje anders was ik een meisje geweest.
   Jij bent gelukkig wat anders, waarmee je ook wel eens mee voor paal staat letterlijk en figuurlijk! Over duidelijk les nr.1

  52. Het hele spel wat we hier hebben gespeeld om mensen hun ware gezicht te laten zien kan ik aardig geslaagd noemen . Een vet compliment naar Anelle .

  53. Wat gaan we doen mannen..? Deze off topic shit eraf of naar een forum, waar Paul het adres van heeft. Of moet ik een werkeloze kinderjuffrouw vragen Paul te ontmaskeren als Incognito, en zo meer van dit soort kinderachtigheden..? Het ‘klasje’ in de hand houden. Zodat anderen er ook nog plezier aan beleven. Aan het ’topic’ bedoel ik dan. Ik ben het eerlijk gezegd spuugzat, dit gezeik!!!

  54. Eén ding is gelijk aan het topic, oplichterij van achter de schermen. Zielig gedoe, flikker het er maar af hoor. Beetje bedenken hoe we nu weer mensen kunnen zieken en in de zeik nemen achter de schermen. Ik ga er dan ook gewoon niet meer op in want dat vinden ze schijnbaar leuk. Stik maar in jullie eigen ellende.

  55. Straks zit hier alleen Jan Klaassen nog met z’n poppetjes poppenkast te spelen. Tjonge jonge. Ik heb er ook weinig zin meer in zo.

  56. Zullen we een actie houden tegen 50 plussers?
   Het moralistische verval is daar het heftigst 🙂 lol

  57. @ cozmic
   YES, ik ben de grootdte lul die je kent . Ik ben de grootdte( zal ongetwijfeld grootste zijn )loyale uitermate leukerd die je kent , ben zeer vereerd .
   @ guido , niet zo zuur man ook dit hoord bij het leven op wtk( er is immers vaak genoeg verzocht om een babbelhoek voor oftopic dingen)En is een direkt gevolg van het niet nakomen van beloften.

  58. @ monika
   de helden van toen zijn in het verleden achtergebleven . De helden van nu zijn er zo nu en dan . De helden van de toekomst wachten tot ze mogen komen .Maar echte helden zie je zelden , daar zijn ze namelijk te bescheiden voor.

  59. Tja, wat is een held, is Epke Zonderland een held? Zijn de opstandelingen (on topic) helden? Zijn soldaten helden? De mensen die Nederland weer hebben opgebouwd met veel bloed, zweet en tranen en die nu mogen stikken van de politiek en hun familie in hun incontinentie luier? Moeilijk hoor, het begrip helden.

  60. @ guido
   Ach meestal erger je je ook het meest aan die dingen in het gedrag van anderen , die je in jezelf herkent alleen vaak nog niet erkent. Vaak zijn dat dan ook, ergernissen voor jezelf omdat je ze b.v. nog niet loslaten kan. Kwam uit die redenatie ook niet jouw credo, wat pietje over klaasje zegt zegt meer over pietje dan over klaasje ,vandaan?

  61. lekker stampend scheurend melodisch rif raf verantwoord zalig Bush nummer Cozmic! Monika van ik zie je Vaag Ina monologen naar dialogen op conferentie schaal, ik ben voor, Pia weet ik niet, Imke vast wel, die is niet van de benauwde, denk ik..

  62. Guido je hebt gelijk het ging te ver. Zal vanaf nu weer rekening met jouw site houden.
   Blijf voor mijn mening uitkomen op gepaste wijze. Excuses dat het zo uit de hand gelopen is.

  63. Situaties waar je het meeste moeite mee hebt zijn je grootste leermeesters. Dat heb ik er van geleerd.

  64. Marcel , dat met die goeie verstaanders , daar is het laatste halve woord nog niet over gevallen .

  65. @ Guido

   Ik heb hier hele dikke Hofnarren pret. Je dwingt me zo te zijn in mijn rol en geef me daar volledig aan over zoals jij dat graag wilt zien. D’r zitten hier nogal wat mensen die last hebben van hun eigenzinnigheid en vrij zijn om zich te mogen uitlaten naar alles en iedereen toe in een bepaalde gedragscodes. Hoeveel mensen die afweken kregen een trap onder hun zitvlak al van je?! Grappig dat bepaalde vrijheden dan wel weer mogen open staan, maar dat nette goed onderbouwde het na kijken hebben. Verraad dat je als schooljuffrouw komt te zitten met een schoolbord vol natte papierproppen, je kan je zelf beter benoemen als schoolhoofd. Van alles beloven maar niks na komen, is het meest ergste waarmee je mensen mee op een verkeerd been neer zet. Daarom hebben we altijd afgevraagd waarom er zoveel mensen van andere sites zo fel tegen je zijn, maar begin dat geheel nu erg goed te begrijpen. Jammer dat anderen hier dat nog niet helemaal door hebben. Maar er zitten hier ook goede mensen tussen. WTK is een geweldige goede leerschool die naast theorie ook veel praktische zaken in huis heeft. Ook het speelkwartier is niet mis. Meerdere nicknamen van mensen hier op wtk is een voorbeeld wat maar elke keer maar weer gebeurd, als je dara aandacht aan besteed is het niet waar, maar is nog steeds niet goed beveiligd wat ook al een paar jaar geleden een loze belofte was. En zo stapelt er van alles boven op, zodat er veel mensen heerlijk mee kunnen genieten op diverse andere forums waar de kijkcijfers veel hoger zijn dan hier. De andere waarheid. 😆 waar niemand nog bij stilstaat, je hoort hier enkel EGOOTJES hard op roepen de hele tijd.

   Dus Guido, windt je niet zo op… We kunnen het wel, mitst je je gedachte kracht veranderd naar mij toe en tja dan gaan we weer vonken trekken als je wilt, niet eerder. (geldt ook voor andere sukkeltjes) Je weet dacht gedachten krachten zijn en daarin viert dualisme hoogtij. Onvoorwaardelijk liefde en licht brengt ook duistere zaken met zich mee en ook andersom, anders bestaat er geen evenwicht.

  66. Zit de hele tijd te zoeken naar WTK meeting om off topic te blijven. Kan het niet vinden.

 19. On-topic
  Ik weet niet of dit al eerder gepost is , nu een Navo interventie in Syrie wel heel dichtbij komt en de dreiging richting Iran ook steeds heftiger wordt heeft Mr Keshe een hele duidelijke stelling ingenomen .
  Science of fiction ? De nabij toekomst zal het uitwijzen .
  http://www.keshefoundation.org/nl/media-a-papers-nl/keshe-news/330-the-world-peace-invitation-and-release-of-technology-the-2nd-international-presentation-how-to-become-axes-of-evil

  1. Sorry cozmic
   Ik moet de intelectuele rechten en wettelijke rompslomp en beperkingen van meneer keshe accepteren voor ik zijn site mag bekijken en ik doe niet aan octrooien en dergelijke shit dus helaas , kan je linkje niet lezen.

  1. @ Marz , ok omdat jij het bent 😉
   Iran zal niet eerder aangevallen worden dan wanneer de opwerkingsfabrieken voor medisch gebruikt uranium klaar zijn in België . Op dit moment komt een groot deel van de contrastvloeistof uit een fabriek in Iran .
   Keshe gaat in September zijn ruimtevaarttechniek vrijgeven aan alle landen die interesse tonen . Hierdoor wordt oorlogvoeren zoals het nu gebeurt onbegonnen werk .

  2. Toch maar wat copy/paste voor Marcel dan .
   With this technology the submariners of any nation contemplating an attack on Iran through the Straights of Hormoze and any waters across the earth will be faced with instant death due to an operational failure of all their systems, as was done with the unmanned aircraft in December of last year. At the same time these craft will maintain their position in the deep seas and will never resurface for decades, unless they are pulled out of the water through special operations, so once Iran SSP touches these submarines in the deep waters of the earth, no mother or son of these submariners will ever know the fate of their loved ones.
   Above water, military ships will cease working and become obsolete and they will and can be caused to join their submariners in seconds, which will leave thousands and thousands of fathers without their sons and so many mothers without their daughters who are serving on these ships.
   Aircraft which are airborne will drop from the skies like heavy metal cast birds on the borders of Iran or at any point of choosing on earth by the Iranian SSP program, so that they will not be able to even reach the beautiful borders of the land of peace.
   This would lead to more loss of the beautiful lives of men and women of the USA and their collaborators.
   Satellite communication will be brought to an absolute halt as Iran has to ensure that no nuclear warhead missiles can be controlled and targeted on Iran and hence most of the intercontinental missiles will fall on Iran’s neighbouring nations or wherever these missiles are lost due to loss of satellites, and surely none will reach Iran.
   US intercontinental missiles will be activated in their berth holes and how many of our cousins and brothers are to lose their lives in the land of the US by the action of the US military if the misguided action of a few goes through.

  3. @ cozmic
   Tja dan laat je het wel zou ik zeggen. Maar ja we praten hier over the us of a een halstarrig volkje dat nog steeds denkt dat zij het mooiste kleurtje en de meest slimme zijn van allemaal,daar breek je niet zomaar doorheen, dat kost wel wat levens wil ik wedden.

  4. Keshe heeft misschien de techniek van een bescherming tegen scalar wapens. Scalar golven zijn door Tesla ontdekt. Scalar golven gaan door alles heen en gaan sneller dan licht. Daarom is Einstein `out`.
   Omdat deze scalar techniek door de boeven van de wereld wordt gebruikt, om de wereld te ontwrichten en uiteindelijk te versklaven, zal het vordeel van deze techniek (o.a. een bescherming) tegengewerkt worden.

  5. @ Marcel ,
   Hebben we het over de USA of over een stelletje psychopaten dat de vlag en bevolking van dat land gebruikt om een duistere agenda uit te voeren ?

  6. @ cozmic
   We hebben het over de psychopaten en zij die daarin meelopen . Die zijn er in 2 variëteiten ( wat mij betreft ) zij die het willens en wetens doen . En zij die te (st)(d)om zijn om in te zien dat ze voor een karretje gespannen worden. Tja en dat kan weer komen door ……. vul maar in.blijft een vies spelletje.

 20. Ook in Syrië is de aanleiding voor het conflict helemaal niet deze die naar voor geschoven wordt. Het gaat nog steeds om oost-west spanningen, een verkapte koude oorlog dus. Het Westen wil de greep van Rusland op Europa via de gasleveringen terugschroeven door een gasleiding vanuit de oliestaten aan te leggen. Syrië zit (als Russische bondgenoot in de regio) gewoon in de weg. Vandaar….

  http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=5090:de-russische-beer-wordt-wakker&catid=10:buitenland&Itemid=23

  1. My hands are tied
   The billions shift from side to side
   And the wars go on with brainwashed pride
   For the love of God and our human rights
   And all these things are swept aside
   By bloody hands time can’t deny
   And are washed away by your genocide
   And history hides the lies of our civil wars

   http://www.youtube.com/watch?v=ls-1ISx_6R4

 21. Ik ontving onlangs een foto van een lijst(ik kan hem via dees kanaal niet versturen want het is een foto) en geef dus een paar merknamen door:’Monsantoklanten en hun merken’ heet het. Cadbury, CocaCola en hun nevenproducten (Aquarius, Minut Maid, Chaudfontaine (chiiiittt !!! dat is een water dat ik steeds drink op café want het meeste geserveerde water verdraag ik niet erg goed… manmanman toch !!!, Sprite, Nestea…), Heinz, Kellog’s, Kraft, Nestlé (Nescafén KitKat, Smarties, Maggi…en andere), Pepsico, Pringles, Proctor and Gamble, (Ariel, Herbal essences, Pampers, Vicks, en vele andere), SnackWorks, (Lu, Milka, Toblerone…ea) Suzi Wan, Uncle Ben’s, Unilever (Dove, Calvé, Becel, Cup-a-soup, Knorr, Unox… en andere…) en andere…

  1. Zeker HEFTIG . Niet zomaar een relletje .

   THIS IS WHY THEY ARE PROTESTING!
   Jun 17, 2013
   Thousands of people are going to the streets of São Paulo, Rio de Janeiro, Belo Horizonte among other cities to protest against the raise in the prices of bus tickets, lack of education, healthcare and the corruption in the country.
   it becomes even more evident that the World Cup and the Olympics should not be our priority.
   http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded%C2%AD&v=ZApBgNQgKPU
   The world has to know about what’s really going on.
   Beantwoorden · 95

   Jacobytown69 4 uur geleden
   the same reason of the people of Turkey, Egypt, Chile and others. The neo-liberalism is falling down, the people are waking up and the politicians still believe that we are stupid enough for don’t realize the abuse and free violence they are given to us. U.S.A. your ideal is already fucked up, don’t try to victimize yourself like always you do. WE DON’T BELIEVE YOU ANYMORE!!!

  2. Tja imke , nu maar wachten op de eerste rellen hier . Misschien als een kilootje aardappels 5 euro gaat kosten. Echt lang gaat het volgens mij niet meer duren , maar ik ken het klappen van de zweep hoor. Oud kraker uit a’dam dus ……. kom maar op zou ik zo zeggen.

  3. President van Brazilië geeft toestemming voor het onder water zetten van 400 000 hectaren amazonewoud: krijgen de longen van de aarde straks een pneunomie?

   http://www.wanttoknow.nl/nieuws/amazone-indianen-berooft-van-hun-habitat/

   Terwijl de tijdschriften en de televisiestations berichten over het leven van beroemdheden,kreeg het opperhoofd van de Kayapo-indianen
   de slechtste tijding van zijn leven:

   Dilma, de president van Brazilië heeft haar toestemming gegeven voor de bouw van een enorme waterkrachtcentrale (de derde grootste van de wereld).

   Dit betekent het doodvonnis voor alle volkeren die nabij de stroom leven want de stuw zal ongeveer 400.000 hectaren woud doen overstromen. Meer dan 40.000 indianen zullen op zoek moeten gaan
   naar een nieuwe leefomgeving. De vernietiging van de natuurlijke habitat, de ontbossing en het verdwijnen van verschillende soorten zijn onontkoombaar.

   Het beeld van een huilend opperhoofd van de indianen zegt meer dan duizend woorden en illustreert de prijs die wordt betaald voor de “levenskwaliteit” van onze zogenaamde ‘moderne’ beschaving.

   Er is in onze wereld geen plaats meer voor hen die anders willen leven, alles moet gepland en iedereen moet in de naam van de mondialisering zijn identiteit en zijn manier van leven prijsgeven.

   In het bovengenoemde artikel teken ik het volgende op uit de mond van een omwonende indiaan: ” De Mundurukú zeggen dat de rivier droog zal komen te staan, dat er geen voedsel meer zal zijn en dat de vissen zullen verdwijnen”, zegt João Kayabi. De Kayabi-, Apiaká- en Mundurukú-volken tellen samen 12.000 leden. Ze zijn alle 12.000 tegen de onderwaterzetting. “We proberen het te verhinderen”, zegt João Kayabi. Maar veel hoop heeft hij niet. “Tegen een plan van de regering valt niets te beginnen, we weten niet hoe we ons ertegen moeten verzetten.”

   Mijn oprechte overtuiging is eveneens dat VERZET tegen de Braziliaanse overheid niets brengt. Slechts onze AANDACHT EN LICHT sturen richting de indianen is de grootste vorm van LIEFDE die we hun kunnen geven!

  4. Tuurlijk Dick, licht en liefde….Dat heeft al zo vaak geholpen wou je zeggen? Wat zullen ze in hun broek pissen van het lachen als wij allemaal op onze ass blijven zitten met madeliefjes in het haar licht en lief te wezen.
   Buiten de guillotines (die mijn lichte voorkeur hebben), moet er toch iets effectievers te verzinnen zijn.

 22. In 1997 heeft de strateeg Breszinski de huidige opstand in het Midden Oosten al beschreven in zijn boek The Grand chessbaord. Het is nl. voor Amerika de enige manier om een vorm van controle te krijgen over de olie_voorraden. Ook de inval en bezetting van Irak en Afghanistan gaan uitsluitend om de olie. Het is niet voor niets dat de grootste Amerikaanse legerbasis in Beiroet gebouwd is.

  Michael Ruppert geeft op YT een uitstekende uitleg over dit boek.

 23. Ik vind de docu niet eens zo schokkend. Het verbaasd me in ieder geval helemaal niets. ‘T zijn eigenlijk gewoon een soort huurlingen.

  Ik geloof alleen niet dat de Amerikanen/een vage elite zoveel macht hebben dat ze daadwerkelijk invloed kunnen hebben op de uitwerking van een revolutie. Ze hooguit een bijdrage hebben in de initiatie.

  Ik vind het artikel overigens erg sturend/subjectief geschreven. Wekt bij mij eerder weerstand dan ontvankelijkheid op.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.