Advertentie

POW en Johan Oldenkamp: bad match!


x

Pow-news en Johan Oldenkamp: een hele bad match!

x10 Oktober 2011 © WantToKnow – Guido Jonkers

x

Nou Johan, je bent een stuk wijzer.. Hopen wij van WantToKnow.. Als je verhaal niet uit de verf komt, je verhaal waarbij je zegt gehuild te hebben, dan is dat een in-en-in trieste zaak. Tenminste.. als je niets aan jezélf te wijten hebt..

Zoals je weet riep Dr. Johan Oldenkamp afgelopen maandag o.a. hier op de site, dat hij een wereldraadsel had opgelost. Óf dat zo is, weten we eigenlijk nog niet, want Johan zou het verhaal afgelopen avond onthullen bij… POW-news.. Ondanks waarschuwingen van veel bezoekers van deze site, bleek Johan tóch zijn focus op dit oppervlakkige, uiterst populistische programma gezet te hebben.. Daar waar hij, naar eigen zeggen, ook de rust van Pow & Witteman, eh, Pouw en Witteman had kunnen opzoeken om zijn verhaal te vertellen..!

Kijk hier wat er terecht is gekomen van de presentatie van Johan’s ontdekking..

Hoezo een oor aangenaaid..?

(kun je de video niet direct zien, volg de lead en kijk op 6:50)

 

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

x

Een utopie?
x

‘You may say that I’m a dreamer, but I know I am not the only one’…

x

Je fietst als vrouw, ’s avonds in het donker door een park.. Slim of dom? De vraag is of Johan het juist pad heeft gekozen om zijn verhaal wereldkundig te maken. Waarschijnlijk niet, als je het objectief bekijkt.. Maar wellicht is het JUIST het goede pad.. Wie het weet mag het zeggen.

Dr. Johan Oldenkamp

Zojuist konden we deze tekst op Johan’s website lezen:

De piramidebouwers hebben ons via de piramides en de Sfinx in Gizeh een heel belangrijk bericht gestuurd. Dat bericht heeft bijna 13.000 jaar ongeopend in onze inbox gezeten, omdat vrijwel niemand wist dat het een bericht was. En van de enkele onderzoekers die een vermoeden hadden dat er iets moest zijn met die piramides, heeft niemand het gehele bericht weten te ontcijferen.

Volgens mij is dat nu wel gelukt, vooral dankzij alle stukjes die sommige onderzoekers al hadden gevonden, en op het internet beschikbaar hebben gesteld. En daarvoor ben ik hen enorm dankbaar.

De ontcijfering

De piramidebouwers wilden ons gewoon vertellen dat het zo weer Licht wordt, en dat we niet in paniek hoeven te raken van wat er nu allemaal gebeurt. Staat je baan op de tocht, haal je slechte cijfers, zit je in zware, financiële nood (zoals ook ik), raak dan niet van de kook, maar weet dat het zo weer Licht wordt, en dan verdwijnt al die ongein letterlijk als sneeuw voor de zon.

Bedenk dat het verhaal nog veel groter is. Er zijn nog veel meer zaken die nog niet in de openheid zijn gekomen omdat deze tot op heden opzettelijk worden onderdrukt. Dat kan nu dus niet langer. Via de linkjes op deze website kun je vele andere websites vinden die allemaal zaken naar buiten brengen die mogelijk de moeite waard zijn om te bestuderen. Maar let op: onderzoek bij alles of het voor jou waar is. Niemand anders dan jij kan bepalen wat voor jou waar is. Op het Engelstalige deel van deze website vind je vele videopresentaties in het Engels (via Weblinks), waarvan ik denk dat ze zeker de moeite van het bekijken waard zijn. Ook hier is lang niet alles voor mij waar, maar misschien voor jou juist weer wel. Onderzoekt gewoon alles, en behoudt het goede, namelijk dat wat met jou resoneert.

Dat deze onthulling nu openlijk op de Nederlandse televisie is getoond geeft precies aan dat de tijd nu rijp is voor de Grote Transformatie. Het piepkleine stukje dat ik mocht vertellen is slechts het topje van de piramide (of ijsberg). Er is nog veel en veel meer. En er staan vele mensen klaar om hun opzienbarende zienswijzen te delen met ons allemaal. Ik hoop dat al deze zaken nu ook snel op de mainstream tv mogen komen. Of wil je liever blijven kijken naar het huidige aanbod?

Sommigen vonden het heel risicovol van mij om PowNed de primeur te gunnen. Dit was daarop mijn antwoord:

Wie twijfelt aan de oneindige wijsheid van Het-Al-Dat-Is, die twijfelt aan zichzelf.

Alles gaat zoals het gaat omdat het precies de bedoeling is dat het zo gaat. Niet mijn wil geschiede (of die van jou), maar Uw Wil geschiede. We dienen dan we alleen nog even uit te zoeken wie of wat die U dan precies is. En dat kon wel eens heel anders zijn dan velen denken of geloven.  Natuurlijk ben ik niet blij met wat deze jongens hebben geflikt, maar misschien heb ik de woorden van vanmiddag wel voor mezelf geschreven.

Ik voel me ondanks de verkrachting door PowNed toch bijzonder dankbaar, blij en vooral heel erg opgelucht dat het ‘geheim’ nu vrij beschikbaar is. De ‘primeur’ was een aanfluiting, maar het was misschien ook wel een beetje naïef van me om te denken dat de oude MSM dit nieuwe nieuws op een waardige manier zou brengen. Ook (of juist) ik heb nog veel te leren op dat vlak.”

* * *

Voor alle mensen die op hun gemak de ontdekking van Johan willen bekijken,

plaatsen wij HIER de .pdf met het hele verhaal.

Speaking words of wisdom: ‘Let it be’!

* * *

Een van de slimmeriken van POW-news. Ook nog vééél te leren..?

335 gedachten over “POW en Johan Oldenkamp: bad match!

 1. De waarschuwende woorden van Martijn in de wind geslagen , maar hopelijk nog lang niet uit het veld geslagen .
  Had de ark des verbonds nog in de koningskamer gestaan dan zou het een heel andere show geweest zijn .

 2. Na in alle rust de ‘historische’ uitzending van gisteravond nog eens terug te hebben gezien, wil ik toch ook mijn complimenten uitspreken richting de redactie. ’s Middags is er bijna een uur aan filmmateriaal opgenomen, en enkele uren later hebben ze, heel compact, de essentie weten uit te zenden. Ik weet zeker dat, bij het zien van die beelden, niemand zich ook maar een minuut heeft verveeld. Inclusief aankondiging duurde dat item namelijk 55 seconden. Enig puntje van kritiek is dat in alle haast het woord piramide niet helemaal correct is gespeld, en ook is het woord ‘onderzoeker’ abusievelijk veranderd in ‘genie’. Daarnaast is het mij ook niet helemaal duidelijk welke van de 11 piramides beweerd zou hebben niet gek te zijn, en hoe ze überhaupt aan deze quote zijn gekomen. Maar dat zijn allemaal maar details.

  Toch kan ik me ook voorstellen dat de uitzending voor een enkeling wellicht iets te compact is geweest. Daarom ben ik blij dat Duurzaam24.tv er waarschijnlijk wat meer tijd voor in gaat ruimen. Morgen gaat John Consemulder van HealingSoundMovement TV mij interviewen. Ik hoop dan natuurlijk wel dat John er ook in slaagt om zo aandachtig naar mijn presentatie te kijken als zijn ‘collega’ van PowNed.

  Voor alle duidelijkheid, de meeste beelden van deze PowNed-verslaggever zijn geschoten toen ik even naar boven was om mijn boeken te halen. Die wilden ze namelijk ook nog graag even filmen. Deze verslaggever was volgens mij toch echt wel oprecht geïnteresseerd, want hij bleef telkens doorvragen tot hij het echt begreep. Hij was ook zeker niet dom, want we spraken bijvoorbeeld vooraf even over wetenschapsfilosofie. Maar hij wist natuurlijk ook wel hoe ze mij uiteindelijk zouden gaan neerzetten. Ook ik hield daar echt wel rekening mee. Mijn beginzinnen in het item zijn een keer of vier opnieuw opgenomen, omdat er telkens teveel nuance in zat, volgens deze verslaggever. Uiteindelijk heb ik toen maar gewoon gezegd wat ze wilden horen. Dom van mij? Ja! Na de uitzending belde Marcel Messing mij (via een gemeenschappelijke vriendin) en ik heb hem moeten beloven nooit meer met een dergelijk niveau in zee te gaan.

  1. Goed verhaal Johan, wil je ons dat laatste dan ook beloven..! Pauw & Witteman had ik toch wel helemaal té gek gevonden..!

  2. Hoi johan,

   Ook ik heb aandachtig gekeken naar de uitzending en ik had ook wel een gevoel dat het niet echt serieus neergezet zou gaan worden bij pownet.
   Maar daar gaat het uiteindelijk ook niet om, Wat telt is jou ervaring in deze en wat jij er zelf van hebt geleerd (ervaren) zodat je het de volgende keer mischien anders gaat doen.
   Maar we zitten allemaal in soortgelijke dualiteiten die we langzaam gaan ontstijgen.
   Elk mens vind het fijn om eens gehoord te worden of gezien te worden , maar langzaam en zeker heb je dat niet meer nodig omdat je het in balans hebt gebracht, en dan weet je dat je het niet meer zo nodig hebt omdat alles al in jezelf omsloten ligt (Licht)
   Maar door deze actie waarbij jij jezelf hebt durven laten zien heb ik veel compassie.

   We kunnen beter alle kennis delen met gelijkgestemden waardoor je meerdere bewustzijnsniveau aan elkaar koppelt en zo een groter veld kan creeren en zo alles transparanter kan worden.
   Zelf heb ik een motto, doe niets als je niets word gevraagd, alles wat je op dit moment nodig hebt komt op het juiste moment op je pad.
   Maar dat vergt wel een constant vertrouwen in jezelf.
   Alvast bedankt voor jou zienswijze en ervaring Johan.

  3. Nou Johan je kan zelf nadenken en voor advies ben jezelf je eigen beste raadgever.(je hebt geen Messing nodig )
   Alle reclame is beter dan geen reclame.En je hebt er niks voor behoeven te betalen! nou je hebt zelf wel een idee hoeveel zendtijd kost op de publieke omroep.

  4. Johan, geweldige vondst! Ik zie uit naar het boek.

   Krachten die de duisternis prefereren boven licht bewegen hemel en aarde om ons in duisternis gehuld te laten. Vraag aan Johan: is de overgang volgens jou te beïnvloeden?

   Voor als we de overgang positief kunnen beïnvloeden, dan kunnen we haar wellicht ondersteunen door gezamenlijk, net als Johan, te dromen, filosoferen en werken aan een wereld van licht, liefde en vrijheid; een wereld van kracht en harmonie. We weten dat er veel niet deugt in onze mens-dominante-wereld, we weten genoeg. Telkens wanneer er meer van wat niet deugt naar boven komt voedt dat de negatieve energie van het duister. Zo sterk zelfs dat er mensen zijn die letterlijk ziek worden van de negatieve energie die ervan uitgaat.

   Is het een idee om en masse te stoppen met voeden van het duister? Allemaal onze energie richten op wat wij wel willen voor de omgeving waar wij deel vanuit maken en onszelf?

   How could Utopia look like and how can we get there? I want-to-know…

  5. Johan, we gaan de hele presentatie aandacht geven, alles filmen en als je met mij de boel samen wil editen zet ik de koffie (of water of thee?) alvast klaar…

   Ik zie je morgen, we maken er iets prachtigs van!

   En vergeet de klok niet te zetten 😉

  6. Maandagochtend vroeg mailde mijn contactpersoon binnen de redactie van Pauw & Witteman dat ze het toch niet zagen zitten. Kort daarop ontstond het contact met PowNed, en die garandeerden me dat het ’s avonds zou worden uitgezonden. Zo is het gegaan. Daarna kwamen er twee keurige jongemannen die me netjes met aanspraken. En ze gingen naar ruim een uur ook weer even keurig weg. De montage vond ik iets minder keurig.

   Maar goed, wie staat er nu werkelijk voor aap? Degene die aan het einde van de opnames zegt Namasté, wat betekent: “Ik buig voor het goddelijke in jou”? Of degene die na een gekunstelde montage de boodschap uitzendt van: “Ik schijt op jou”?

  7. @Jeroen, lees dit verhaal nog eens goed door; we hebben het toverstafje zélf in handen! Exact zoals Harry Potter/Rowling het ons leerde: geloof in je spreuk..!!

  8. Johan , jij was niet degene die voor aap stond , ook al deden ze hun best om het zo te laten lijken . Met wat knip en plakwerk kan een redacteur Einstein nog over laten komen als een gevluchtte psychiatrisch patiënt .
   Als je de straat op zou gaan en mensen zou vragen wat ze over heilige geometrie weten zal er waarschijnlijk een zeer klein percentage een enigzins zinnig antwoord kunnen geven . En piramides zijn die dingen die op een pakje Camel staan of een graftombe voor die Egyptische koningen zoals we op school hebben geleerd .
   Op de vraag om 10 personages uit GTST te noemen zal je echter veel scorende antwoorden krijgen .
   Het zal nog wel een poosje duren voor de massa interesse krijgt in wat wij WEL belangrijk vinden .

  9. Tof Johan, dit vindt ik dan een super reactie! Dat van PowNews was te verwachten, je had misschien net iets teveel haast om het naar buiten te brengen. Maar ik ben nog steeds nieuwsgierig naar het hele verhaal.
   Succes met de doorstart!

  10. Het zijn hufters Johan. Het licht komt bij hen niet door.
   Zelf kregen wij afgelopen zomer ook een mooi verzoek van sbs6 om een serie op te nemen maar dan op 2e hands niveau. Hoe wij een huis leegruimen, spullen weer verkopen e.d.

   Samen hebben we het er eens goed over gehad en toch het aanbod maar afgeslagen.
   Ons bedrijfje is ons net even te kostbaar om door de eerste de beste naar beneden te laten halen. Als je verkeerd op tv komt kun je wel ophouden. Wat dat betreft heb je nog mazzel gehad. Ik zou die woorden van Messing maar goed in je oren knopen en ook je intuïtie raadplegen. Leg desnoods tarotkaarten, dat doe ik dan altijd.

   Veel succes met je onderzoeken gewenst. Hopelijk dat je de volgende keer echt als een genie wordt behandeld en geprezen. Zo, nu eens op m’n gemak je bevindingen doornemen.
   Het blijft toch razend interessante materie hoor…

  11. @Raymond: dat is precies wat ik ook voelde naar Johan toe: compassie! Maar ach, we dienen dat ook te hebben met de “nitwits” toch?

 3. @Johan

  Toeval??!! De klok bij Pow-News bij het filmpje hier op de site: 22:38=60

  Alles gebeurt zoals het gebeurt. dus het is zoals het is. En toch mogen wij er aan meewerken. Schitterend
  Hartegroet Alice

 4. Beste Johan,

  Vooralsnog treft je boodschap inderdaad alleen de mensen die het moet bereiken. Zeker gezien het niveau van leeftijd van de gemiddelde powned kijker heeft het te wensen over gelaten. Pauw en Witteman was natuurlijk 6 keer beter geweest.

  Desalniettemin vind ik het een ontdekking van formaat en ik denk dat zelden iemand in staat zou zijn om jou dit na te doen. Een knap stuk research zal ik maar zeggen.
  Veel succes bij wat voor een vervolg dan ook en laat je vooral niet uit de wind slaan door, op wellicht jaloezie, belustte reacties.

 5. Tsja Johan, de uitzending is geweest in de late avond van 10 oktober. Dit is de laatste dag van de 6e nacht van de “Ninth Wave of the Mayan Calender” volgens Carl Johan Calleman (http://www.calleman.com/). Misschien had je beter even kunnen wachten op een ander aanbod voor een uitzending gedurende de 7e dag oftewel tijdens de “Polarity shift in consciousness”. Maar gelukkig heb je al een mogelijkheid bij Duurzaam24.tv. Maak er wat moois van met elkaar!

  1. Ik bedank Dr. Calleman in het nawoord van mijn nieuwste boek, want dankzij zijn werk heb ik leren begrijpen hoe deze langste Maya-kalender feitelijk werkt. Maar begin maart voelde ik dat zijn timing niet helemaal klopte. Volgens de interpretatie die ik daarna pas ontdekte begint de 9de Golf pas op 24 nov., en zitten we nu nog steeds in de 7e Dag van de 8e Golf. Met deze interpretatie valt 9/11 precies op zijn plek.

   Onderzoek gewoon beide, en behoud dat het voor jou goede.

  2. Zo is dat! Johan krijgt via mijn HealingSoundMovement TV-programma (via Duurzaam24.tv) alle tijd en aandacht en we brengen het ongecensureerd en volledig naar buiten. Waarom je verkeerd laten neerzetten door reguliere propaganda media als het niet meer hoeft?

   En misschien dan toch de bedoeling, misschien alleen al vanwege kosmische timing en tweederangs effecten van iets wat toch neergezet is? Wie zal het weten? Ik niet, ik weet alleene dat we Johan morgen gaan filmen, helemaal 😉

  3. Ik ben van mening dat gisteren een uitstekende ag was om te communiceren.Het was namelijk gisteren volgens de Lange Telling van de Maya’s Witte Wind op toon 8 zie link http://www.dailytzolkin.com/nl/tzolkin-kalender/7/10-10-2011.htmdt. De Witte Wind betekent dat het gistern de dag was van der bezieling en inspiratie en dus een uitstekende dag voor communicatie.
   Ik had echter ook twijfels of de tv wel het juiste medium was. Ik had het gevoel dat het te vroeg kwam. En dat allen die met elkaar VERBONDEN willen zijn elkaar wel op een andere wijze zouden ontmoetenm, via internets of lezingen of workshops etc. Maar ik ben vandaag radicaal van mening veranderd gezien de enorme gdcahtenuitwisseling die hier op gang is gekomen. Geweldig! Johan, bedankt!

 6. Het verschil tussen de oude media (tv, radio, kranten, bladen in de winkel en hun websites) en de nieuwe media (alleen nog via internet te vinden) is door Pow-news in ieder geval weer duidelijk gemaakt:

  De oude media:
  1. Zijn afhankelijk
  2. Doen meestal alleen verslag van (of maken belachelijk)
  3. Vertrouwen meestal info van de overheid
  4. Vertrouwen bronnen van ANP, Reuters, Wegener
  5. Negeren (grote) verdenkingen tegen overheden (of maken belachelijk)
  6. Vaak betaald/gesteund door overheid en reclame
  http://www.nieuwemedianieuws.nl/oudemedia.php

  De nieuwe media:
  1. Zijn onafhankelijk
  2. Onderzoeken meestal
  3. Zijn kritisch tegenover info van de overheid
  4. Zijn kritisch tegenover ANP, Reuters, Wegener
  5. Onderzoeken verdenkingen tegen overheden
  6. Vaak betaald met eigen middelen
  http://www.nieuwemedianieuws.nl

 7. Weet je wat mijn vriendin zei – die helemaal niets met mijn gezwets te maken wil hebben doorgaans – ?:

  ‘Hier is de verklaring over de priamides niet zichtbaar geworden en dat PowNed is van een kansloos nivo’

  Als ik dat hoor en dan stil val; omdat ik mij onmiddellijk het volgende realiseer:

  1 Mensen zien het kansloze nivo van TV (kan nog geen ruimte bieden aan het aandachtsniveau dat noodzakelijk is)
  2 Het onderwerp (piramide) is in de focus

  Dan krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Daarnaast hoorde ik iets nieuws: De piramides zijn te interpreteren als een: KOSMISCHE KLOK ! 🙂

  We zijn er bijna; de teerlingen worden overal nu geworpen en dit proces is onomkeerbaar; lineaire tijd en kosmische tijd worden: 1; er ontstaat ruimte om die inzichten om te gaan zetten op aarde (visualisaties van functioneel nu-bewustzijn)

  Good job Johan ! Tot spoedig 🙂

  1. Goh, ik kan het eens zijn met Yge, doorgaans snap ik hem niet, maar dat zal aan mij liggen. 🙂

  2. Goh, ik kan het eens zijn met Yge, doorgaans snap ik hem niet, maar dat zal aan mij liggen. 🙂

   Ja nu Alice ontmaskerd is, krijg je dit, overduidelijk aanwezig. ♡♡

  3. @Guido,

   Stop niet mij maar een paar berichten, 5.1 en 5.2 maar in “The rabbit hole”. Sorry

  4. @ Alice

   Ik begrijp steeds beter wat ‘mijn probleem’ is; ik denk in visualisaties en probeerde van daaruit de vertaalslag te maken (via het ego & woorden)
   Als iemand die visualisatie niet kan maken dan is mijn poging om een visualisatie te beschrijven kansloos 🙂 (omdraairegel had ik toch MOETEN weten !!)

   Ik zal nu EERST die visualisaties zichtbaar moeten maken en DAN PAS woorden laten aan-sluiten; dan valt alles op zn plek.
   &
   Johan heeft de poort verder open getrokken 🙂

   Dit is een eindspel en de slotfase !Het einde aan alle bullshit is nakende; REKEN ER MAAR OP 🙂

   Johan, nogmaals; dank je wel !

  5. @Yge 8.4

   Snap “jouw probleem?!” heel goed. Mijn man en ik zijn zoals water en vuur. maar als we allemaal op dezelfde golflengte zouden zitten zou wel erg saai zijn. Daarom leren we juist van elkaar, soms tandenknarsend en een vulkaan van binnen die dan ook nog eens tot uitbarsting komt. Maar water is er ook weer om vuur te blussen, dus wat is het probleem. We zijn onderdeel van AL-DAT-IS. Dan kun je alles laten ZIJN. Maar het is idd. erg lastig als je familieleden en je vrienden, ik bedoel dus de mensen die je liefhebt zo anders denken en daardoor moeilijker?! leven.
   Hartegroet Alice

  6. @ Alice

   N.a.v. je stukje; herkenbaar maar: verleden tijd 🙂

   Het is niet meer moeilijk; het = begrijpen door de visualisatie als continu-um te ervaren 🙂
   Als die visualisaties binnenkort worden gedeeld, blijken alle mis-verstanden: ver-dampt !

   Dat was alles & het is er bijna !

   Schaken was toch beter dan ik oooooooooooooooooooooit had kunnen dromen 🙂 (Ik heb het veel te lang als een spelletje benaderd)

  7. quote ;
   Om snel te kunnen denken, moet je in beelden denken (32 beelden per seconde) i.p.v. in taal (2 woorden per seconde). Alleen door in beelden te denken, heb je snel overzicht, kun je gehelen overzien, ontdek je verbanden en kom je tot passende, soms originele, oplossingen. Het lijkt of veel hoogbegaafden een voorkeur hebben voor het denken in beelden.
   Het taaldenken kan naast het beelddenken geïntegreerd zijn. En dat is prettig, want taal is nodig in het onderwijs en in de talige, westerse samenleving. Het kunnen overschakelen van taal- naar beelddenken naar gelang de situatie geeft iemand een enorme bagage: je kunt zowel snel, creatief denken, als logisch en analytisch.
   Sommige beelddenkers kunnen niet zo gemakkelijk overschakelen naar taal. Zij ervaren problemen in communicatie en op school of bij een studie.

   connect the dotzz

  8. Lastig als kind zijnde wanneer je beelddenker bent….en niet kunt overschakelen op taal…….boom roos vis vuur????? Maar dat is helemaal geen boom, ook geen roos en geen vis en geen vuur…..dat ziet er heel anders uit dan die rare kronkelige figuurtjes!?

  9. @Alice: hahahahaha bij mij precies hetzelfde, ook ik begrijp yge visser vaak niet en nu wel en ben het met hem eens. Denk ook vaak dat het aan mij ligt. En ook ik heb vaak het “water en vuur” probleem met mijn man. Maar het is inderdaad heel belangrijk om welwillend en open naar elkaar te zijn, zodat je LEERT elkaar te verstaan en in mijn geval is dat extra moeilijk: wij zijn allebei ik ben gehoorgestoord, hij sluit zich gemakkelijk af, ik niet. Dat is een heel grote les in je huwelijk en werkt naar buiten toe door.

  10. @cozmic – 8.9: het is waar cozmic. Ik herken dit bij en aan mijn kinderen en mijn ex, hun vader.
   Nu moet het kwartje nog gaan vallen bij het onderwijssysteem. Tja, ook hier vallen er slachtoffers hè?

 8. Beste Johan,

  Heel moedig dat jij je zo kwetsbaar heb opgesteld.
  Ik heb met spanning gisteren voor de TV gezeten in afwachting op jouw nieuws.
  Echter, zoals ik dat bij PowNews eigenlijk wel een beetje gewend ben, is er naar mijn gevoel niet serieus met jouw informatie omgegaan. Ik had stellig het idee dat het om de connotatie en de vorm van het interview ging, dan om de inhoudelijke boodschap zelf. Eerlijk gezegd vind ik dat heel neerbuigend. Wil men groeien, dan moet men immers alle mogelijkheden serieus bespreekbaar maken en overwegen. Ik hoop dat dit wel het begin is van het bespreekbaar maken van mogelijkheden.

  Wat betreft de huidige wetenschap; men houdt zich, naar mijns inziens, krampachtig vast aan gevestigde theoriën van heel lang geleden en zijn al zodanig herkauwd, dat alle wetenschappelijke voedingswaarde inmiddels is uitgekauwd. De kennis belandt dan in een cirkel zonder dynamiek. Men dacht ook vanuit het denkraam van toen. Zou je bijv. een honderd jaar geleden hebben gezegd dat feiten niet bestaan, alleen maar interpretaties, dan zou je uitgelachen worden. Mijn stelling is, dat er altijd omwille van macht en posities is gehandeld in de wetenschap; maak van zaken, afdeling belangrijke zaken, vertel vervolgens dat het abracadabra-boterham-met-pindakaas is, zodat het volk het niet kan begrijpen, hou daarbij vooral de touwtjes in handen en ga niet te veel naar links en ook niet te veel naar rechts, want dan raak je behoorlijk uit je comfortzone. Het is wat dat betreft net als in het bedrijfsleven; hoe kan je groeien met enkel ja-knikkers om je heen?

  Johan, you’re not the only one and may the people be as one!

  Groeten,
  Raymond

  1. Het probleem met beelddenkers is vaak dat ze er van uit gaan dat je mee zit te kijken. En zo ver zijn we nog niet. Maar het komt zeker. 🙂

  2. Dit bovenstaande bericht hoort dus bij @Yge te staan. Gaat weer goed vandaag. 🙂

 9. Lieve Johan, jij hebt Marcel Messing niet nodig om je te laten adviseren. Volg je hart en intuïtie zoals je al jaren doet. Laat je leiden en vrees niets. Ik ben hartstikke blij met jouw talenten en capaciteiten. En nog meer met de belofte van je laatste ontdekking! Dank je wel.

 10. Ik Heb net het pdfje even gelezen maar ik mis hier nog 1 ding in volgens mij, en dat is de gulden snede, volgens mij is die nog essentieel hierin al kan ik je niet aangeven waarom, nog niet in ieder geval…

  Zou je eens naar kunnen kijken misschien nog…

  Gisteravond stukje gezien op tv het kan misschien beetje raar overkomen aan de andere kant denk ik dat het ook de nieuwsgierigheid van mensen prikkelt om zelf eens op onderzoek uit te gaan en zich niet alleen maar te laten “voeden” door de mainstream media???

  Zo ook een goede zaak zijn, bovendien als het voor jouw goed voelde dan is het ook goed, zo simpel is het tenslotte!!!

  1. Tja engels ben ik niet zo sterk in jammer dat je eht er in nederlands uitgehaald heb…

   Misschien de gulden snede over de pyramide’s heen leggen dacht ik net, je weet wel de schelpvorm…

  2. Jah neem de Engelstalige Pdf versie, dat is een juweeltje om te zien, te lezen en te beleven, gewoon esthetisch mooi om te zien hoe het zegel van Solomon tevoorschijn komt als CircusEl OM de Pi Pi Pi Phi hi hi Ra Mi Fa Sol La Ti Mide afdruk, Blauwdruk..

   http://www.pateo.nl/PDF/SolvingTheGizehPuzzle.pdf

   Als ze zo op de scholen eens wiskunde zouden gaan introduceren, dan zou het geen te abstract uit z’n context getrokken volledig in de lucht hangend haat vak meer hoeven te zijn, op naar de Nieuwe School wat mij betreft! Geen Prisoner Of War P.O.W. OnderWijs meer maar BovenWijs en IedersWijs

   Dat vond ik ook heel mooi Mirakel, die geniepige flitser langs de kant van de Langzaam Weg als lange arm van de belastingen, dat doen ze dan wel weer heel goed bij P.O.W., en natuurlijk de blauwe grijze geniepige mannetjes van de belastingen die er gekleurd op stonden met hun horeca meppende prive chauffeurtjes elke dag op en neer van Groningen naar Den Haag..

  3. @paul

   Phi: De gulden snede is inderdaad terug te vinden in het zelfde plaatje. Althans de gulden snede spiraal. Deze start vanuit dit plaatje en spiraalt rond de wereld dwars door een wel bekende plek in engeland, als ik mij niet vergis.

   @johan

   Heb je al geprobeerd jouw cirkel vierkant te maken? (squaring the circle) Ik weet bijna 99% zeker dat dit exact macht met de zijkanten van 3 piramides.

   Groetjes van Inge

  4. Ik ben het met Paul eens dat de Gulden Snede ook een belangrijke rol speelt. De reeks van Finonacci (1,1,2,3,5,8,13,21 etc) met het irrationele getal 1,61803399 etc. Alles in de natuur heeft deze verhouding in zich. In de eerste plaats ons menselijk lichaam. Als ons menselijk lichaam uit balans is (letterlijk en figuurlijk) dan heeft dat vaak te maken met het feit dat de verhoudingen niet meer kloppen. Je herkent het misschien wel als voorbeeld: iemand heeft al heel lang last van zijn onderrug en is daar heel vaak aan behandeld, maar dan blijkt opeens dat de oorzaak ligt aan een doorgezakte voet. Je krijgt een zooltje in je schoen en voila… de klachten zijn opgelost! Zo is er ook balans in de verhoudingen in de bloemen en planten. Kijk maar naar de takken en de stam… je zult altijd een verhouding 1: 1,61803399 etc ontdekken. En zelfs de verhoudingen in het gehele universum vindt je hier in terug. Ook hele grote bouwwerken zijn gebouwd volgens de Gulden Snede (verhoudingen van 1: 1,61883399, denk aan het Louvre in Parijs!

 11. Nog nooit heb ik naar Pow nieuws gekeken….ik vond het keigoed hoe ze die flitsende agent langs de weg aanpakten trouwens, wat een zielig mannetje was dat! Toen ik hoorde dat ze hun intelligentste verslaggever naar jou toegestuurd hadden, vond ik dit helemaal bij hun passen.
  Wanneer ze slimmer waren geweest, hadden ze met jouw bericht hun programma wat op kunnen krikken….maarja daar zijn ze weer net niet slim genoeg voor, hun slimste reporter was net naar jou toe! Wel heel bijzonder dat de intelligentere inheemsen trouwens kalenders en klokken hebben achtergelaten, voordat ze de hort op gingen. Toch wel heel bijzonder!

  1. @ Johan: Tja, Jezus zegt in een van zijn evangeliën: “gooi uw paarlen niet voor de zwijnen”. Een een gnostisch gezegde is: “gooi geen rozen voor de ezels”. Dat is wat er wel gebeurd is helaas. Maar misschien, heel misschien zijn er toch een paar mensen nieuwsgierig geworden die er meer van willen weten, misschien…. Hoop ik wel althans. Ga door Johan, je hebt de mensen (van goede wille) wat te vertellen!
   Maar wat een schaamteloze reporter en schaamteloze zender en het is tekenend voor ons volk dat voor dit soort figuren en programma’s animo is. Nee, ik kijk al heel lang niet maar naar Ned. 3, da’s buiten kijf. Trouwens de TV staat nog maar zelden aan bij mij.

 12. Johan,

  Er zijn nog zoveel mensen die dit niet kunnen bevatten of open staan.
  Dus wordt je als open minder voor gek aangezien of genegeerd….
  Niet voor niets zie je dat de ‘reguliere’ wereld aan het woelen is, wat in de jaren ’90 is gestart. Eerst etnisch, dan (wederom) religieus en ook nog economisch. Zekerheden vallen weg.

  En nog hebben zo veel mensen het niet door dat 2012 een spannend jaar gaat worden. Maar vergeet niet dat 2012 een schakelaar is die ineens omgegooid wordt.
  2012 zal een hoogtepunt vormen, en het wordt daarna pas echt spannend.
  En ik hoop dat dan iedereen zal zien welke kan wij als mensheid op zullen gaan.

 13. Hoe het ook zij: morgen neem ik een uitgebreid interview op met Johan van een uur voor HealingSoundMovement TV (zie eerste vooraankondiging- TV uitzending met Eric Pearl, Akiane, Richard Hoagland, keisha Crowther, Bruce Lipton, etc, hier: http://www.duurzaam24.tv/video/healingsoundmovement-tv-pre-annoncering-compilatie_680)

  We hadden al besloten met Johan een tv-special op te nemen, en ik wil Johan simpelweg de kans geven om ditmaal zijn verhaal wel naar buiten te brengen via mijn tv-programma, zonder censuur, propaganda en belachelijk makerij…

  Mogelijk volgende week al via HealingSoundmovement en/of Duurzaam24.tv te zien, wordt vervolgd…

  1. Ik vind heel vaak dat jij zelf zo vaak aan het woord bent tijdens jouw radioshows….en dan denk ik vaak…Ik zou graag willen weten wat de “gasten” te zeggen hebben.

 14. Schandalig hoe het interview werd gebracht, maar dat was ook wel een beetje te verwachten. We weten onderhand toch wel al dat de msm niet gemaakt is om mensen te informeren maar juist om angst te zaaien. Ik loop ook steeds tegen een muur als ik vrienden of familie probeer te wijzen op al de “toevalligheden” die naar 2012 leiden. De meeste mensen hebben nog steeds oogkleppen op en zullen veel bijstand nodig hebben eenmaal het zover is. Ik veronderstel dat er dan wel zal geluisterd worden en dus heb ik een tijdje geleden al beslist beslist mij voorlopig te beperken tot te antwoorden op vragen die mij gesteld worden en niet meer out of the bleu mensen te informeren.

  Mensen die echt willen weten wat er aan de hand is gaan zelf uit op onderzoek, al de anderen zullen moeten worden geholpen eens ze aan de lijve ondervinden dat de wereld niet ineen zit zoals zij denken of zoals hen is voorgehouden.

 15. Johan, knap hoor. Ik had het niet gedurfd met zulke nitwitten.
  Als je uitgelachen wordt terwijl je iets belangrijks probeert uit te leggen en dat gewoon kan pakken.
  Dat is in één woord karakter.
  Ik weet zeker dat je weer mensen hebt bereikt.
  En ieder is er weer één tenslotte.

  1. Onbewust kan iedereen meekijken! Ik heb er al staaltjes van meegemaakt.. Het hangt natuurlijk ook van de zender af, hoe sterk het ‘signaal’ is.. Beelddenken is kosmisch naar mijn idee, woorddenken veel meer lineair.

  2. @Guido, ik ben het helemaal met je eens. Als je je er bewust van bent dat je met een beelddenker hebt te maken hoef je alleen maar aan te geven dat je niet kan zien wat ze zeggen.
   Sommige mensen denken duidelijk in woorden maar hebben ook het idee dat je meeleest en vertellen dus maar de helft van wat ze in hun hoofd hebben. Die moet je dus ook om verduidelijking vragen.
   En bij sommige mensen zie je dus wel de beelden omdat je zelf ook wel in beelden denkt.
   Ik heb dat tenminste vaak. Maar nog niet altijd dus.
   Het belangrijkste is misschien dus wel dat iedereen beseft dat we niet allemaal op dezelfde manier denken. We denken niet alleen anders over dingen maar ook op een heel andere manier.
   Als iedereen zich daar van bewust is zijn er ook veel minder misverstanden lijkt mij.
   Daarnaast is er ook nog zo iets als dezelfde golflengte. En dat kon dan dus wel een letterlijk het geval zijn.

 16. Wat is dat toch met die msm.
  Nooit nemen ze echt interessante onderwerpen serieus.
  Wie maakt wie nou belachelijk.
  Als het over sex, oorlog, crisis en domme spelletjes gaat dan, hebben ze pas oren.

 17. Beste Johan,
  Laat je niet wijsmaken (ook niet door Marcel Messing) dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt. Er komt nu vast veel op je af en dan kan het lastig zijn bij jezelf te blijven. Prima, waait wel weer over.
  Daarnaast moet je van PowNed begrijpen dat ze maar twee toonsoorten hebben: sarcasme en verontwaardiging. Soms zijn ze zo creatief de twee te mengen, maar verder komen ze niet. Kijkers die open staan voor jouw verhaal pikken in dat minuutje genoeg mee om getriggered te kunnen raken en laten zich heus niet door de toon van de wijs brengen. Dat je voor je onderzoek aandacht krijgt is gewoon erg ok van ze en de juiste mensen hebben het gezien.
  Waaronder ik.
  Dankjewel.

 18. @Johan
  Enkele maanden geleden schreef ik aan Mirakel dat ik dacht dat de Maya tijd letterlijk ten einde zou komen. Iedereen hier weet wel dat onze tijdsindeling afstamt van de ‘oude wereld’. Het was meer een gevoel dat ik zelf niet kon berekenen, alleen in visualisatie. De klok is ons opgedrongen (en dus de tijd) van de 3-3-6-9 (12=3). Zoals je zelf ergens al aangaf in je presentaties zijn dit belangrijke nummers (in de huidige tijd). De chronophage/satrunEL is de huidige tijdseter met de nadruk op eten/8/conSUMERen.

  Als ik het langzamerhand wat duidelijker krijg zie ik wat er aan het gebeuren is; op mijn bureau ligt al een maand een schets. Die kan ik helaas moeilijk omschrijven maar ik ga het proberen. Twee tegengestelde punten verbonden. Deze als een spiegelbeeld geplaatst, alsof je begint (net zoals stamcellen- de eerste cellen van de mens) een geheel een deling ervan is het gevolg. Dezelfde cel en toch door de helft. Voor ons twee tegenstellingen/spiegelbeeld maar gewoon nog steeds dezelfde. Deze cellen nemen vorm aan doordat er een illusionaire lijn tussenkomt. Als symbool een X, symbool V boven en onder de omgedraaide V. In het midden het punt van samenkomst (waar de twee cellen gewoon weer 1 zijn, 0 punt etc.) Dan ziet het eruit als een zandloper met een (wederom illusionaire) streep ertussen.
  Neem even de vorm van een zandloper in gedachte. Het is een geheel, verdeeld in 2 vakken, noem het goed en kwaad, het dualisme. Stel je voor dat het zand in de bovenkamer van de zandloper zwart is. Zodra het het 0 punt passeert en in de trechter komt veranderd het in wit. Als alles erdoorheen loopt is het alleen een kwestie van tijd dat de massa toeneemt in een bepaalde kleur. Het geheel blijft altijd gelijk alleen is het voor de toeschouwer ogenschijnlijk soms meer wit of zwart. Dat komt door de illusionaire lijn. Stel nu dat de zandloper nu staat op de tijd/zand van het oude babylon/conSUMERia en alles dat verbonden is aan de cult des doods (dode materie/dode zeerollen/kruisen-religie/oorlog en offeren. Dat lijkt mij namelijk de correcte weergaven van de huidige tijdsgeest, saturnEL. Dat wil zeggen dat het zand (en dat zijn dus wij) binnenkort een zwaai kan verwachten. Deze zwaai in tijdsbeleving zal ons perspectief voorgoed veranderen. Het is een extern proces, ik was steeds maar in de veronderstelling dat het een intern proces betrof, maar daar ben ik van terug gekomen. De kering van de tijd is namelijk niet aan het zand, het is aan de zandloper zelf. Die loopt vanzelf en keert vanzelf om. Het is de eeuwige lemniscaat met daarin haar zandkorrels. De zandkorrels ondergaan de eb en vloed, de ervaring.

  De maya’s gaven natuurlijk een waarschuwing af. Ze wisten dat de maya-tijd (dood/kasten-piramide/slang cultus)op den duur zou aflopen. Daarom de paniek, mensen begrijpen niet het verschil tussen het aflopen van de maya tijd of het aflopen van tijd, men neemt aan dat het een punt is dat stopt, maar dat is natuurlijk niet zo, want in het geheel stopt niets. Welnu, alleen de Maya cult /babylon etc. code/tijd gaat vervallen. Dat heb jij dus ook ‘gezien’, het licht de code is gebroken. Het is juist heel goed nieuws, geen dood cultus meer. De openbaringen die nu vrijkomen zijn de voorbodes voor de nieuwe tijd en dat is letterlijk een nieuwe gouden tijd. Waarom goud? Volgens mij zijn de zandkorrels binnen de zandloper het gevangen goud(het licht). Door het 0 punt heen begint de zuivering en krijgt de zandkorrel zijn vrijheid van licht terug. De donkere Maya tijd loopt af en een nieuwe tijd begint.

  Mensen die al losstaan van de opgedrongen tijd ervaren al een vreemd verschijnsel, tijd die op de klok staat aangegeven loopt niet meer synchroon met onze biologische innerlijke klok. Zo ook de seizoenen en de andere dingen die wij aannamen voor realiteit. Voor hun begint een periode van wanhoop en chaotische onsamenhangendheid. Alles brokkelt af en er is geen houvast. Men zal het niet zomaar kunnen begrijpen en die ervaring heb jij gisteren met die ‘simpele/dode’ zielen van de oude media opgedaan. En Johan, inderdaad mijn wil geschiedde is de oude tijdsgeest/de oude leer, de nieuwe is inderdaad uw wil geschiedde. Geheel vrijwillig en in harmonie met de een cel die wij zijn. Dank je wel dat jij er bent en het lef toont. De oude tijd/ geld/ t.v.& media zijn van de dode cult en deze zullen dat tot het einde handhaven. Veroordeel ze daarom niet want ze kunnen zich nog niet losmaken. In plaats daarvan laten wij ons licht schijnen, steeds meer en steeds feller, onze tijd is komende!

  Mahalo Aloha

  1. goed verhaal Dawn. Of het nou een zandloper is of een pendulum..

   Steve Rother en het pendulum:
   “The Pendulum of Human Advancement:
   Humanity advances in a fashion similar to a pendulum swinging from one side to the next. The pendulum of human advancement has a pivotal point that moves forward when the pendulum swings far enough in one direction. This forward motion illustrates the advancement of humanity. The nature of the pendulum and the nature of humanity states that it must swing to both sides before it will build up enough momentum to advance to the next level. What you see as temporary setbacks are only an illusion of polarity and from our perspective are not set backs at all. They are in fact a build up that will push humanity to the next level.

   In the past humanity has swung many times to create enough momentum to make a shift. Now you are making these shifts routinely. We tell you that the swing of the pendulum need not be difficult. You are mastering the pendulum.”

   Als je dat maar weet: “you are mastering the pendulum”..!

   Het verlies van gevoel voor tijd is idd niet uit te leggen aan mensen; de eigen creatiekracht zorgt voor het zo-lang-mogelijk-vasthouden aan de oude-tijds-beleving. Terwijl deze als zand uit een zandloper tussen de vingers wegglipt. Het is idd het einde der tijden..!
   Als er nou iets in ons DNA is ingebouwd dat PRECIES op klokslag 12 (..!) de tijds(illusie-)beleving laat vervallen..? Maken we allemaal een heel grote stap van de tijdlijn naar het eeuwige ‘NU’. Dan stopt idd de kalender, want die heb je niet meer nodig, kun je zelfs niet meer intrinsiek gebruiken.

  2. Wat een mooi inzicht Guido….En Dawn wat heb jij dit goed uiteengezet! Bedankt Guido en Dawn!
   Wouw dit gaat bijzonder en leuk worden!

 19. Ik wil er nog een keer aan toevoegen dat het enige ontbrekende aan deze – inderdaad ongelofelijke heldere eenvoud; EEN KLOK – zich als een lopend vuurtje zal verspreiden en de LINEAIRE TIJD zal gaan relativeren (intrinsiek —> extrinsiek) omdat DE ORIENTATIE exponentieel gaat VER-ANDEREN !!!!

  DIT IS FUCKING BRILJANT IN AL Z’N EENVOUD 🙂

  THE MISSING LINK !!!!

  1. Maar dan ook écht met de WIJZERs van een klok.. Feitelijk geen klok, zoals wij die kennen, maar wel de wijzers op een cirkel. De draaiende kosmosklok!

 20. Het is beeld-denken & woord-denken
  In-1 🙂
  Daarnaast is er nog:

  De intrinsieke fysiologische rust (trilling-frequentie) & niets hoeven doen & observeren & aansluiten daar waar deze aarde (persoonlijke omgeving en actie-radius is afhankelijk van het netwerk) in ontwikkeling is en aansluit bij de eigen kwaliteiten die bovenstaand proces ondersteunen.

  Thats what it is, thats what it was; thats what it should be & thats what it will be very very soon !

  Vl-yge-nde mieren komen de stelling binnen-vl-yge-n !

  1. en mijn moeder ? ze is vandaag jarig 🙂
   het licht aan synchroniciteiten begint als een bijna continu kanon te schijnen hier, op deze waarnemingspositie 🙂
   o2 en co2 als disbalans is mijn persoonlijke volgende focus; binnenkort een transparant overzicht over dit patroon van 10-tallen jaren en mega-fraude cq disbalans waar 100-en miljarden zijn gemoeid.
   och heden och heden och heden
   dit eindspel neemt de afwikkelingssnelheid van het licht aan ………….

  2. Het is de spin
   van repliek te dienen door:
   verbaal:
   aan te sluiten bij haar gefragmenteerde tentakels (emotionele/autistische analyse-boom-argumenten) en de oorspronkelijke visualisatie in herinnering te brengen …… door ermee te beginnen ! Hulp bieden dus in plaats van er tegen-in gaan; dan groeien de tentakels enkel verder….onbewuster en onbewuster (het is/was het geheugen in herinnering brengen; de oorspronkelijke visualisatie dus)

   Jemig de pemig

   Alles = Rond !!!!!!
   The circle is completed & verbaal en visueel: hersteld, in: balans 🙂

 21. Hoi Johan,

  Wat goed dat je dit hebt gedaan, zo op tv. Helaas zijn ze erg respectloos geweest en kwam het erg over als humor. Wat een nare lui. Maar zoals je in je artikel schrijft, en waar ik het erg mee eens ben, we moeten ze maar liefde geven ze weten niet anders, en moeten nog wakker worden. Wel heb ik Powned een mail gestuurd met daarin mijn beklag. Hierin heb ik gezet dat ik het heel erg vind dat zij mensen respectloos behandelen. Ook heb ik gezegd dat ik hoopte dat zij er goed om hebben kunnen lachen. Ik ben netjes gebleven omdat ik weet dat ze er niks aan kunnen doen…
  Ik ga het pdf bestand zeker lezen. En waardeer je werk heel erg!

  Namasté
  John.

 22. Op de vraag wie staat er nu voor aap… Jij denk ik.
  PS ik vind je enorme ontdekking erg mager en voor een groot deel bij elkaar gepuzzeld. Die puzzel is nog lang niet af en er zitten een aantal stukjes op de verkeerde plek.
  Volgende keer als je een ingeving hebt zou ik het een maandje laten rusten en er dan nog eens goed naar kijken.

  cheers!

 23. Persoonlijk vind ik meer dat ze zichzelf te kijk zetten dan Johan.
  Johan, ik vind het jammer dat je verhaal niet uit de verf heeft kunnen komen, maar wellicht zijn een aantal, nog slapende, mensen toch nieuwsgierig geworden.
  En…ik lees dat je nieuwe kansen krijgt, dus heel veel succes (en zendtijd) gewenst!

  De items over de belastingtop met verre standplaats en chauffeur, en de flitsers zullen bij de meeste mensen wel meer indruk gemaakt hebben, en beter zijn blijven hangen. Die werden trouwens pas echt te kak gezet 🙂

 24. Beste Johan,

  Ik heb gisteravond voor het eerst in jaren me TV weer aangezet. Allemaal voor deze onthulling. Alhoewel ik ook het vermoeden had dat zij dit onmogelijk serieus zouden nemen, ben ik toch ontzettend blij, ook al is deze gigantische ontdekking maar voor enkele secondes te bewonderen geweest. Alle belletjes begonnen bij me te rinkelen, en toevalligerwijs zat ik net deze week te kijken naar Revelations of the Pyramids.. Alles sluit weer perfect aan. Johan, ik dank je voor je moed en doorzettingsvermogen en onvoorwaardelijke vertrouwen in jezelf. Ik volg je al vanaf het begin en heb 2 jaar geleden een lezing van je mogen bijwonen toen ik nog zelf volop me eigen waarheid aan het ontdekken was. Jij hebt een grote rol gespeeld in het vormen en het verrijken van mijn waarheid, en hiervoor dank ik je. Ik heb vrijwel al je boeken gelezen met een paar uitzonderingen hier en daar. Het raakte me om te zien dat je financieel zo vast bent gelopen dat je nu geld moet vragen voor je nieuwe boek.. zo ver had het nooit moeten komen! Weet dat wij hier zijn om je te helpen, we zitten namelijk allemaal in dezelfde schuiltje. Wees gerust mijn medemens, het licht breekt zeker aan!

  Gouden tijdperk, here we come!

  In liefde en licht,
  Danny

 25. Johan,

  trek het je niet persoonlijk aan je weet toch dat de slapenden onder ons ons uitlachen, dat we niet sporen enz.
  Je kunt het ze niet kwalijk nemen al die jaren van hersen spoeling hakt er behoorlijk in.
  Maar goed dit is een opstapje naar een grote uitleg via de media en zo langzamerhand begint dat zijn vruchten af te werpen.
  Zorg dat je uitzendtijd krijgt om je hele verhaal te doen bij een progamma die alleen op jou is gericht.
  Heb geduld je bent er bijna

  Succes Harte groet Sandra

 26. Dit heeft niets met ego te maken…..maar met goedheid. Johan bedoelt het goed maar misschien is hij vergeten dat er nog genoeg ‘slecht’ volk rondloopt.

  De ‘angst voor hun eigen krachten’ onder de mainstream-mensen zit er nog flink in…..de powned marionetten zijn gewoon bange grappenmakers op kosten van anderen….heel erg zwak….daarom gebruiken ze nog steeds macht…en dat wordt dan in mijn ogen machtsmisbruik genoemd.

  We ontwikkelen ons allemaal verschillend….en hoe kan je aan een iemand uitleggen dat er ‘licht’ is als die nog niet eens weet wat ‘licht’ is….

  Alles komt goed…dag in ag uit 😉

 27. Media-Nederland te onbenullig voor (dit soort) nieuws dat er echt toe doet. Maar we blijven hopen… Johan, succes! Hopelijk vind je een gelijkwaardige partner in media-land. Tenminste eentje die je respecteert en je verhaal laat doen. Ik laat mijn kinderen (6 en 8) in elk gval geen nonsens bijbrengen over de Egyptenaren die zogenaamd met de enorme blokken hebben gesjord. Je kunt je kids beter af en toe wat materiaal aanbieden dat je zelf hebt verzameld op het net.
  Zelf onderwijzen dus. Ik had al eerder zeer interessante lezingen bekeken op youtube waar jij ook naar refereert. Johan, succes verder; de aanhouder wint.

 28. Johan, je moed en openheid worden door een steeds groter wordende groep mensen bewonderd en gewaardeerd. Je wijsheid en inzicht (in mijn ogen) heel groot. Je onderwijst ook op een hele heldere manier. Hoe tomeloos dom en hautain is dat Pownews of Powned. Wat een sukkels en blaaskaken. Mijn verbazing was enorm. Ik kende dat hele programma niet. Is dat een modern nieuwsprogramma? Tjonge wat een puinhoop. TV kijken is echt verloren tijd geworden geloof ik.

 29. Aandacht = Alles
  &
  De Klok is waar het om Ging !

  De klok en De klepel
  die sinds gister (door alle chaos heen)
  weer op volgorde gehangen zijn 🙂

  De waarnemer die dit voorbij heeft zien komen heeft zichzelf herkent; dat kan niet missen 🙂

  t.a.v. een internet-forum nog even dit:

  Reacties op fora worden door een heel selecte club mensen geleverd…… Het overgrote deel wiens mond is gesnoerd kijkt hier niet, reageert hier niet en is andere dingen a/h DOEN.

  Het zijn doorgaans en nagenoeg 100% ego-gerelateerde breinen die zich melden op fora (en aangezien ik mij verdiept heb in het fenomeen ego speel ik even mee, alhier; al heb ik een broertje dood aan letters, typen en beeldschermen; ze doen me zo enorm sterk associeren aan een: virtuele mentale illusionaire wereld op de 1 of andere manier)

  Thought you liked to know in what part of the universe your attention has been going lately 🙂

 30. Ik geloof dat het niet echt wat opschiet…misschien een beetje….een kleine seconde van inzicht bij powned….

  Geachte redactie,

  Gefeliciteerd…..jullie hebben de prijs gewonnen!

  De prijs voor de meest slappe, bange, onzekere en bekrompen WATJES die er zijn.

  LOL

  Monika

 31. Blijkt nu dat ik er goed aan heb gedaan om het Powned abonnement op te zeggen. Wat een lutsers. Ik kan me ook nog goed de pownews uitzending herinneren waar ze toen bij een bijeenkomst van http://www.niburu.nl waren. “Van welke planeet kom jij” “Ik kom van Sirius A/B/C”, “Ik kom van Venus”

  Beste Johan, ga vooral zo door met je onderzoeken!
  p.s. er staat een foutje in je http://www.pateo.nl/PDF/OnthullingGizehGeheim.pdf

  “wat overeenkomt met de verhouding tussen de omtrek en de straal van een cirkel”
  Het is volgens mij de diameter van de cirkel, dus 2 x de straal.

 32. Beste allemaal,

  Dat dit een flop zou worden was te verwachten, msm blijft msm, ook al worden ze daar wat transparanter, let op rtlz.

  Ik heb bewust niet gekeken, ik wou me niet weer gaan ergeren enz.
  Wat de geheimen ook zijn, slechts een ontdekking ervan is wel bekend en dat is deze.

  Niet mijn wil geschiede (of die van jou), maar Uw Wil geschiede. We dienen dan we alleen nog even uit te zoeken wie of wat die U dan precies is

  Dit citaat is nu net omgekeerd. Al wij hier verantwoordelijk zijn voor onze daden, geschied onze wil dus wel. We hebben immers verantwoordelijkheid gekregen en niet voor niets. Waarom zijn we anders hier als onze wil niet mag geschieden? Dan heb je toch niets te kunnen/verwachten? Deze misleiding is opgezet ooit lang geleden door de illuminati/religies, velen zijn er in getrapt. Want hele generaties hebben dit gezien als waarheid en zaten zondags in de kerk met hun brabbel verhaaltjes, sloegen elkaar door de weeks de hersens in, en zondags ging het ritueel weer verder.

  Het komt er nog steeds op neer dat wij als schepping in wording zijn.
  We groeien en dat kan alleen als we onze verantwoordelijkheid nemen, dus onze wil
  geschiedde. Het bijkomstige voordeel is, is dat als we vorderingen maken, de kosmos ons beloond met een volgend niveau van wording. Onze wil geschiedt dus weer.

  Dit betekent wel dat je niet verder komt als je niet integer bent. Hetzlefde kan worden gezegd met dit, is na je overlijden je rapport cijfer onvoldoende, mag je het over doen. Dat is niet om te oordelen, maar als je niet voldoende kennis hebt opgedaan, hoe kun je dan een stapje hoger doen???

  Oh, dit verklaart dus niet dat wij nu het gevoel hebben in een impasse te zijn,
  dat is niet zo, deze 3D dimensie is nagenoeg afgesloten, zie de feiten met ons geld stelsel! Ze komen er niet meer uit. Maar we moeten niet afwachten, wel onze verantwoordelijkheid te nemen door dit te doen.

  Ik pas al jaren de volgende combi toe:

  -zegt het voort, wijs je mede mens erop, een klein zinnetje kan genoeg zijn.
  -het Ghandi principe van geweldloosheid, als je dat doet, ben je loeisterk.

  En toch merk ik aan de mensen een groeiende liefde, maar helaas ook frustratie.
  Voor welke kies je?

  Als onze wil is om liefde, vrede, vrijheid, passie, spelen, studeren en werken is,
  waarom zou onze wil dan niet mogen geschieden, kan de schepper dan verder?

  No way, wij zijn de schepper minus het ego in onbalans.

  Want het ego is wat je bent, het behoeft alleen in balans te worden gebracht.
  Velen plaatsen al het foute onder het ego, en dat is nou net de grootste valstrik.

  Ook opgezet.

  Gaan we er nu voor?

  1. Ach, iedereen heeft zijn eigen waarheid. Ik kom daar niet aan! Maar ik WEET dat ik uit de Goddelijke bron kom, dus een kind van God ben, en dat ik in deze tijd weer de Goddelijkheid in mijzelf mag ontdekken. Het gaat er mijns inziens om om Uw Wil Geschiede (Gods Plan met jou op Aarde) in overeenstemming te brengen (op dezelfde golflengte, frequentie) met jouw Eigen Goddelijke Wil. Jij hebt een vrije wil gekregen om daarin een keuze te maken! Echter, je zult daarvan ook zelf de consequenties moeten dragen! Mijns inziens zullen we ons moeten onthechten van alles wat ons afhoudt van het volgen van de Goddelijke stem, de Heiligende Geest, diep in ons eigen hart!

  2. Het ego is gereedschap,als je jezelf met je gereedschap gaat identificeren ,ben je imo ver heen. U bent een ziel en hebt een lichaam en dat laatste nog tijdelijk ook. (vrij naar malva meditaties)het ego is nog lichaam noch ziel en derhalve niet de personificatie van het zelf , dat is de ziel.

  3. Marcel in 5D,

   als je werkelijk in 5D bent, zeg je niet dat ik ver heen ben. Ik voel me niet aangevallen, daar sta ik boven. Maar zoals jij het omschrijft dat het ego gereedschap is en niet je ziel, correct. Iedereen heeft gereedschap nodig om iets te repareren, of
   fabriceren. Dus de ziel ook. De ziel is niet anders dan een fragment. Het ego kent geen misleiding, die wordt aangeleerd. Door kerk en staat.

   De ziel is hier om zich te ervaren. En dat is een groei proces, de mooiste ervaring die er bestaat. De ziel kent ook geen aanvallen, wel aanvullen.

   Doel van mijn opzet is om welles/nietis discussies te stoppen.
   Wil je hiervan de uitkomst weten, kijk dan naar religies.

  4. @Dick: met wat jij te berde brengt, kan ik het helemaal volmondig eens zijn.
   Niets en niemand afwijzen, niemand be- en ver/oordelen, daartoe zijn we eigenlijk ook niet bij machte, (we zijn allen van Gods geslacht), alles onderzoeken, niet strijden tegen karma/lot – tegen wat ook – maar aanvaarding van wat is en laten voor wat het is. Het: “Heer wat wilt Gij dat ik doen zal?” Ons dus op Het Ene richten, dat is tevens het ware bidden.
   Als je alles (schaduw/illusie) achter je laat en omkeert naar Het Licht rest ons alleen nog maar een diep en heilig (helend) verlangen naar de Ene, de Goddelijke Bron waarvan uit wij stammen ofwel de Verloren Zoon/Dochter gaat zich herinneren waarvandaan hij gekomen is en wendt zich dan af van de “zwijnendraf” en keert terug naar het Vaderhuis… Dat is het enige wat telt.
   We zijn allen van Gods geslacht en dat dienen we ons te gaan her-inneren. De her-innering is diep binnen ons. Dus we dienen HET te gaan ont-dekken.

  5. Willie, dank je voor je prachtige woorden , er gaat een siddering door me heen van herkenning, ik zeg hierop volmondig: AMEN, het is waarlijk en waarachtig zo!

  6. Ik wil graag nog even terugkomen op het Uw Wil Geschiede. Ik kijk dan heel graag naar mijn grote voorbeeld, die voor ons de weg heeft voorbereid, Jezus! Als klein kind leerde ik altijd dat Jezus voor onze zonden is gestorven! En ik begreep dat niet, want Jezus was voor mij Liefde. En ik kreeg angst voor wat mij werd aangepraat. Ik heb toen al vroeg in de pubertijd mij afgewend van de kerk. Maar 40 jaar later na heel veel pijn en verdriet, heb ik de moed gehad om naar binnen te gaan dwars door mijn fobische angsten en pijn heen. En ik voelde meer en meer de werking van de Heiligende Geest. En die Geestkracht werd groter en groter en ik voeldde meer en meer dat mijn eigen Wil een Eenheid begon te worden met de Goddelijke Wil. Ik voelde dat heel sterk door de synchroniciteit die op een geweldig mooie wijze in mijn leven entree deed. Steeds meer kwamen prezies op het juiste momnet de juiste mensen en de juiste gebeurtenissen op mijn Weg, die mij hielpen om mijn eigen prachtig mooie symphonie te schrijven.
   En nu begrijp ik echt wat Jezus voor mij en misschien wel voor iedereen zou kunnen betekenen? Hij is de Zoon van God, zoals wij allemaal uit dezelfde Goddelijke Bron komen en daar ook allemaal weer naartoe zullen gaan. Jezus heeft ons het perfecte voorbeeld gegeven wat Uw Wil Geschiede betekent. Hij heeft zich volledig dienstbaar gemaakt aan Gods bedoeling met hem op deze aarde, zelfs tot aan het kruis toe! Dat is wat wij mogen doen! We mogen allemaal ons pad gaan naar het kruis (ons karma afleggen, ieder op zijn/haar eigen wijze en op zijn/haar eigen tempo) en opnieuw geboren worden. Dat is hoe het voor mij voelt! En ik kan daar van huilen van GELUK om dat te mogen ervaren! Ik reed vanavond van mijn werk naar huis en zag onderweg een regenboog. Hij was er misschien maar 10 seconden en ik werd ontroerd, want ik voelde dat God naar mij knipoogde!

  7. @ panoramix ,nergens zeg ik dat JIJ ver heen bent, maar wie de schoen past trekke hem aan. Mijn comment was meer een aanvulling op jouw zienswijze en zeker geen aanval ,en/of oordeel. Het is maar hoe je de boodschap interpreteert denk ik dan maar.

   groet marcel

  8. Wat is nu de ziel eigenlijk als de personificatie, het zelf aan het ego hangt.
   De identificatie met je verstand en je lichaam.

   Is elke ziel verschillend of is iedere ziel één met God of zo, of een deel van het geheel?

  9. Ach Dick, uiteindelijk was Jezus niet zo heel bijzonder. Er is alleen wel een bijzondere symboliek omheen ontstaan. He was not the only one and there will be many more to come…

   Het zit in iedereen. Een regenboog kan soms dezelfde ontroering geven als een prachtig gedicht of een stuk tekst uit een prachtig boek. De ontroering zit ons, het licht we zijn het zelf. Niets meer maar ook niets minder dan bewustzijn, waarin alles opkomt.

  10. @Dick om 18:51 uur: dat is een mooie bekentenis Dick.
   Zo heb ik ook mijn ervaringen en verkregen inzichten natuurlijk, maar op dit moment ben ik niet in staat om hierover teveel in details te treden. Inderdaad is de kruisgang het afleggen van je karma, het oude leven, je opgeblazen ik(niets) etc. Dat begint na het rechtmaken van het Pad des Here (Johannesfase) bij de onthoofding van Johannes de Doper, waarna Jezus zijn kruisgang aanvangt in de mens en dit vindt zijn “bekroning” bij de kruisiging, waarna de Jezusfase eindigt en de Heilige Geest kan indalen. Wie vader en moeder (staat voor het gewone en oude leven) niet verlaat, kan Mij niet volgen. Ik hoop dat ik goed citeer, ben niet “bijbelvast” hahahahaha. Ook “wie zijn leven (zondeleven/afgezonderd leven) zal willen verliezen om Mijnentwille, zal HET (essentiële, de reine ziel) behouden”.
   Ja, Jezus is het grote voorbeeld van Liefde en Mededogen en Hij is inderdaad de Verlosser (van het oude dus) maar we moeten zelf meewerken door niet meer eigenwillig onze gang te gaan maar Hem het werk in ons te laten doen en dus mee te werken; Hij moet wassen en -ik- moet minder worden. Er wordt dus ook wat van ons verlangd door mee te bewegen en niet in de weg te gaan staan; eigenlijk een passieve activiteit en een groei in bewustzijn daardoor. In ieder mens is de Christus aanwezig en Hij klopt voortdurend op onze hartedeur.
   Dick, ook ik heb heel lang rondgelopen met angst- en schuldgevoel en begreep ook de tegenstrijdige boodschappen in de kerk etc. niet. Enerzijds de wrekende God en anderzijds de God van Liefde etc. Over de wrekende God heb ik ook wel zo mijn gedachten, maar die is voor mij passé.

   Eens, toen ik werkelijk dacht dood te gaan, heb ik een ervaring gehad waardoor ik weet dat er geen sprake van wraak of straf is, maar men komt in het zelfoordeel te staan (althans, zo heb ik het ervaren), een zielenbrand, een loutering, wat ook een vorm van liefde is (want inzichtgevend) en een terugblik op mijn hele leven tot aan mijn geboorte toe in een flits maar haarscherp en als het ware alomtegenwoordig. Werkelijk alles maar dan ook alles, ook het meest onbenullige, wat ik had ervaren in mijn leven tot dan toe, ervaarde ik weer opnieuw maar dan helderder en tegelijk beseffend dat ik mijn eigen levensverhaal maakte en ook helemaal zelf verantwoordelijk voor alles was. Daarna ben ik ook de dingen anders gaan zien, wat niet ineens tegelijk gebeurde hoor. Veel retrospecties gehad en spiegelingen. Maar wat heel sterk (het was al wel sterk aanwezig bij mij) zich daarna manifesteerde was mijn verantwoordelijkheidsgevoel naar andere mensen toe, hoe ik hen benader, behandel etc. Het heeft mijn hele leven tot nu toe bepaald, ik kan mij niet zomaar met een “Jantje van Leiden” afmaken als ik ergens op negatieve wijze deel aan heb. Ik voel mij “tot gekkens toe” altijd ter verantwoording geroepen; het sprekende Ge-Weten; we hebben het ooit Geweten. Nou ben ik beslist geen heilige hoor, ik kan ook wel eens pittig zijn als ik bijvoorbeeld getergd wordt, maar ik zal niet gauw iemand onheus behandelen of uitdagen.
   Ja, als we het geestelijk pad inslaan komen we andere mensen, boeken en situaties tegen die ons weer verder helpen. Dat is ook logisch, want we trekken dat aan; het gelijke trekt het gelijke aan. Het Licht gaat een weg met ons al zien we dat meestal niet meteen, maar terugkijkende zien we het wel zeker. We worden steeds zuiverder afgestemd teneinde een zuivere klank voort te brengen.

   Er wordt reikhalzend op ons gewacht. Wij zijn allen Zonen van God, Jezus is onze Broeder en we zijn verenigd in Christus(lichaam) en alle weer teruggekeerde Zonen/Dochteren Gods brengen tezamen prachtige klanken voort in een Goddelijke Symfonie. Niemand kan gemist worden, God laat niet varen de Werken Zijner Handen.
   We worden geholpen als we ons willen laten helpen.
   Hartengroet.

  11. @Martijn: of Jezus als historisch figuur heeft bestaan zoals de kerk ons dat leert is niet belangrijk, waarschijnlijk zelfs een leugen. Als je ervan uitgaat dat hij Leraar was lijkt het aannemelijker, maar ook dat is niet zeker. Er hebben trouwens wel meer Jezussen bestaan in de perioden. Er is wel het gegeven dat de verlossingsleer in een bepaald vat is gegoten middels de evangeliën, die ook door de kerk weer is verminkt, maar voor de (gnostische) vorser is de gouden draad te volgen. En dat telt.
   Of de kruisiging daadwerkelijk heeft plaatsgevonden is ook niet belangrijk (persoonlijk heb ik daar mijn twijfels over), waar het om gaat is de boodschap en die heeft wel degelijk zin voor de transfiguratie tot geestzielemens, de Ware Mens. Als je de evangeliën gnostisch bekijkt zit er een geweldige logica in, ook in eerdere evangeliën uit andere tijden, plaatsen etc, waarin dezelfde elementen en waarheden verweven zijn (lees “De Heidense Christus”). Paulus zegt: “want wij hebben een geloof met redenen omkleedt”. Niet zomaar geloven vanuit indoctrinatie of uit angst of omdat het van je verwacht wordt/druk wordt uitgeoefend: ouders, omgeving, het gezag. Nee, het is een “zeker weten” en vandaar uit geloven (is ook vertrouwen) in groei en vernieuwing van bewustzijn en verkrijgen van steeds meer kennis en inzicht (van binnenuit en niet van bovenaf opgelegd). Trouwens, de bijbelboeken, ook de geschriften die er niet in staan, zijn eigenlijk geschreven voor ingewijden; alle Heilige Taal is in eerste instantie geschreven voor hen die er aan toe zijn. Er wordt veel te vaak plat uitgelegd wat niet zegenrijk is, bovendien kloppen de teksten en allegorische verhalen dan vaak niet.
   Oh ja, wij zijn ons lichaam niet, we hebben een lichaam. De ziel woont in dit lichaam, een tent, rokken van vellen. Dus identificatie met het lichaam en materie (ook de val!) is dus niet juist. De ziel, tja, ik stel mij voor dat als je de heerlijke geur van een roos ruikt, dat dat de ziel van de roos is (een roos of bloem die niet ruikt vind ik ook zielloos). Dus als onze wedergeboren of Nieuwe Ziel een Gode welbehaaglijke geur verspreidt, dit dus ongeveer de beschrijving van de (energie/trilling?) van de ziel is en tevens dat zo een ziel dus ook belangeloos haar zegen/geur verspreidt. En er zijn dan natuurlijk ontelbare soorten van heerlijke geuren en kleuren; er is heel veel verscheidenheid in de onlosmakelijke eenheid en verbondenheid.
   Op alle mogelijke manieren, in allerlei delen van de wereld en allerlei tijden heeft Het Licht pogingen gedaan de mens en de mensheid te helpen de weg terug te kunnen gaan naar het Oorspronkelijke Lichtkoninkrijk van waaruit wij zijn “gevallen”. Wij zijn, in oorspronkelijke zijn, van een Koninklijk Geslacht en God laat niet varen de werken Zijner Handen.

  12. Willie, jij ook heel erg bedankt voor jouw verhaal. Moedig van je! Ik voel me heel erg gesterkt door jou. Het is voor mij zo moeilijk om hierover te praten met mensen in mijn omgeving, omdat de essentie (zoals ik die beleef) heel moeilijk onder woorden te brengen is. Maar bij jou voel ik onmiddelijk herkenning. En jij weet het zo prachtig te verwoorden! Hartegroet

  13. Willie , je bent een bron van wijsheid 😉
   Mocht je ooit een zondagschooltje beginnen , dan kom ik op het voorste bankje zitten .

  14. @Dick: voor jou:

   “Diep in mij woelt en spreekt een stem
   van ’t Hemels Jeruzalem
   de Woon van ’t Licht, de Bron van Kracht,
   waaruit het Al werd voortgebracht,
   en reeds eonen wordt gewacht,
   in liefde en trouw,
   of ‘k komen zou.

   ’t Zwaard van de preherrinering
   graaft nu geheel mijn wezen in,
   geeft mij geen rust, bij dag nog nacht,
   ‘k Weet dat er op mij wordt gewacht
   in Gods oneind’ge hemelpracht,
   in liefde en trouw,
   of ‘k komen zou.

   ‘k Dacht mij een eenzaam mensenkind,
   Nu weet ik dat ik wordt bemind,
   dat er ontelb’re broeders zijn
   en zusters die mijn vrienden zijn
   en al zo heel lang wachtend zijn,
   in liefde en trouw,
   of ‘k komen zou

   Ja, ik ga op tot ’t Heilig Vuur
   kom, ik wil gaan nog in dit uur.
   Ga met mij mee, naar ’t Vaderland,
   en volgen wij de Liefdehand,
   in ’t licht van vuurge liefdebrand:
   Het pad van ’t Kruis,
   naar ’t eeuwig Thuis! Amen

   Een tempellied dat mij heel erg aanspreekt.

   Je bent niet alleen, er zijn veel onbekenden die met jou gaan.
   Maar ik ken het gevoel ook hoor.
   Hartengroet

  15. @cozmic: bloos en dankjewel. Maar een zondagsschooltje, nee daar begin ik niet aan. Maar stel dat ik ….., ja dan mag je bij mij op het voorste bakje zitten en krijg je regelmatig een knipoogje van me hahahahahaha.

  16. @ Willie

   Ben je nu hier op aarde voor levenslessen van de ziel of meer je EGO te voeden?!

   Ego’s kunnen namelijk typeren op toetsenborden en zielen heb dat blijkbaar weer niet nodig die doen dat via deeltjes die sneller zijn dan het licht!

   Goed heh! daarvoor Heb ik geen James Brown in zijn kerk voor nodig. ‘Still on a mission for God.’

  17. Cozmic, ik voel inderdaad dat Willie een hele wijze vrouw is. En dat ze tevens een “ingewijde” is. We leven in een mooie tijd waarin de aloude vrouwelijke wijsheid van de Sophia weer voor ons beschikbaar komt. Ik werd zelf vorig jaar als een magneet getrokken naar de bijbel (nadat ik er bijna 40 jaar niet in had gelezen) en had voor het eerst het gevoel dat ik het begreep. Ik sloeg overigens niet bnij toeval de bijbel voor het eerst open bij Openbaringen 21 over de nieuwe hemel en de nieuwe aarde, waarvan ik geloof dat deze zich nu aan het openbaren is.
   Ik werd ook heel erg getrokken naar de gnostische geschriften (en met name het evangelie van Maria Magdalena en het evangelie van Thomas). En ik kwam in dezelfde tijd op een lezing van Marcel Messing in Groningen (daarvoor had me dat soort lezingen nooit geinteresseerd), waarbij alles op zijn plaats viel. Ik had de afgelopen jaren net reizen gemaakt naar Peru en de Sinai woestijn. En ik voelde dat ik daarbij op energetisch hele sterke plaatsen kwam. In Peru waande ik me terug in Lemurie en in de Sinai woestijn voelde ik me terugkeren naar Atlantis.
   En toen Marcel Messing in zijn lezing deze plaatsen duidde, viel ik bijna achterover van mijn stoel. En dat werd nog groter toen hij begon over de rol van keizer Karel de Grote, terwijl ik net die week op een tenstoonstelling van hem was geweest in de Hermitage in Amsterdam. Zijn verhaal boeide me van de eerste tot de laatste minuut en ik voelde hier verwantschap. Of het ging nog dieper. Ik voelde dat hij “ingewijd” is. Ik kocht 3 boeken van Messing over de uitleg van de parabelen van Jezus en kon me helemaal vinden in zijn uitleg. Ook kocht ik het boekje de Weg van de Katharen, die in mijn visie net als de Tempeliers ook “ingewijden” waren. Beide groepen zijn overigens in de ban gedaan door het Vaticaan en voor een groot deel vermoord op de brandstapel.

   Over de Tempeliers kan ik nog een leuk verhaal vertellen. President J.F. Kennedy was 1 van de weinige presidenten van de VS die geen lid van de Vrijmetselaars was. Hij liet zich inspireren door de Tempeliers ( de orde van kruisridders die in de 11de en 12de eeuw op de Tempelberg in Jeruzalem woonden). Ik heb het gevoel dat hij kennis had over geheimen die deze ridderorde heeft gevonden tijdens hun jarenlange verblijf op de Tempelberg waar het oude paleis van Salomo stond, die een heel ander licht zouden doen schijnen over het waarheidsgehalte van de bijbel. Ik weet dat hij vlak voor zijn dood op 22 november 1963 een persconferentie had aangekondigd, waarvan men denkt dat hij daar informatie naar buiten zou brengen die een ander licht hadden kunnen doen werpen op hoe alles werkelijk in elkaar steekt (Johan Oldenkamp zou zeggen: “Het Echte Verhaal”). Maar goed, ik was in november 2007 op vakantie in Ecuador en ik voelde dat ik op 22 november een belangrijke ontmoeting zou hebben (ik ben numeroloog en heb heel veel met dubbele 11 en veelvouden daarvan). Ik was op 22 november in een vallei (de Vallei de Langstlevenden in Vilcabamba) waar ik een Amerikaanse psychologe ontmoette, die in het dal woonde. Ik dronk met haar een kop koffie en zei tegen haar dat ik al weken lang het gevoel had dat op deze dag iets bijzonders zou gebeuren. Zij dacht even goed na en zei opeens: het is vandaag de 44ste sterfdag van JF Kennedy!
   Het gekke is dat ik die kennis lang heb weggestopt, totdat Obama op 20-1-2009 werd geïnaugureerd tot 44ste president van de VS. Ik heb heel veel met dubbele 44-en (staat voor mij voor Zo boven, zo beneden) en ik wist op een of ander manier de verbinding te leggen met de 44ste sterfdag van JFK op 22-11-2007. En nu komt de crux: ik ben in de zomer van 2009 aan het googlen en kijk op de Wikipedia pagina van de Orde van de Tempeliers. En wat las ik tot mijn grote verbazing???? Dat op 22-11-1307 de paus de Orde van de Tempeliers in de ban had gedaan, dus op de dag nauwkeurig 700 jaar voor die 44ste sterfdag van JFK!

   Misschien op zichzelf nog niet bijzonder maar de 7 is een heilig getal en met 00 erachter is het nog veel heiliger. Maar het meest bizarre gevoel kreeg ik de volgende dag toen ik las dat de huidige paus een dag eerder in zijn buitenverblijf in bad was gevallen en zijn pols had gebroken. Ik bedacht toen opeens dat dat een teken was dat hij niet meer de kans krijgt om de “ingewijden”van onze tijd opnieuw in de ban te doen! Ik zie misschien spoken, maar er bekruipt mij meer en meer een gevoel, ook na het lezen van Het Hele Verhaal van Johan Oldenkamp, dat de Tempelberg nog steeds niet al zijn geheimen heeft prijsgegeven. Dus, de dag na de onthulling van Het Geheim van Gizeh vraag ik bij deze ook enige aandacht voor Het Geheim van de Tempelberg!

  18. Afgescheiden zielen noem ik geesten. Er is maar één ziel, wie te snel wil zal zich branden, keer op keer weer. Sneu maar waar, gewoon hier en nu. Hoezo we zijn al zo ver. Welke kant uit dan? Hoe wil je er snelheid en richting aan geven? Ook nog tijd in gedachten? Sorry Paul, je praat jezelf nogal eens tegen.

   De ervaring gaat woorden voorbij. Je bent een ziel en hebt een lichaam. Die ziel, komt die uit een gefragmenteerde werkelijkheid? Erg vreemd allemaal.

  19. Willie, ik ben sprakeloos! Terwijl ik mijn verhaal schreef over de Tempeliers zet jij dit prachtige lied op de site. Wij hebben elkaar echt na al die jaren teruggevonden!

  20. Willie, ik voelde me mijn hele leven lang een Vreemdeling op Aarde. Maar ik ben nu Eindelijk Thuis. Hartegroet

  21. Als numeroloog viel het me in de loop van de dag al op dat ik mailtjes begon te versturen met een 55 er in i.p.v. eerder met een 44. Mijn verhaal over de Tempeliers verstuurde ik om 00:55! Frappant! Duidt toch op een verschuiving in dimensie!

  22. @ Dick
   Mooi he ? Hoe al de puzzelstukjes in een razend tempo bij elkaar komen , jarenlang aanmodderen met die rommel die ons aangereikt wordt , en dan plotsklaps door de juiste vragen te stellen lijkt het wel of alles je toevalt . En het mooiste is dan nog dat je het diep van binnen al wist .
   De gnostische wijsheid staat voor mij ook boven de rest ( welke rest ? ) en het bevrijdt ons van die opgelegde schuldgevoelens en de drang om te oordelen .
   Het plaatje wordt steeds completer , heden > verleden > toekomst , alles heeft een samenhang .
   Naar mijn gevoel ( innerlijk weten ) staan er grote dingen te gebeuren en ik ben blij om te zien dat velen bewust deze fase ingaan . Als de kaarten juist gespeeld worden kan de mensheid ditmaal wel zijn sprong maken , er is echter nog veel werk te verzetten .
   Lets do it .
   http://www.youtube.com/watch?v=stMSuJsC3rE

  23. Ennuh Dick , hier een 11 die ook pas na 44 jaar zijn plekkie in het geheel heeft gevonden 😉

  24. @Paul 12 oktober 2011 om 00.34:

   “Ben je nu hier op aarde voor levenslessen van de ziel of meer je EGO te voeden?!”
   Vraag je nu naar de bekende weg? Wat denk je zelf Paul? We zijn hier om ons weer te her-inneren dat we ver van ons oorspronkelijk thuis zijn afgedwaald; we leven in afzondering (dat is het zondeleven, buiten het Licht staan, een schaduwleven leiden). Dus ja, levenslessen opdoen tot je zielerijp geworden bent en de weg terug kan gaan en nee, je ego niet meer voeden maar uithongeren en toestaan dat het de ziel gaat dienen, zodat deze de kans krijgt zich te vernieuwen/reinigen.

   “Ego’s kunnen namelijk typeren op toetsenborden en zielen heb dat blijkbaar weer niet nodig die doen dat via deeltjes die sneller zijn dan het licht!”
   Ach, ego’s denken zoveel te kunnen, maar op de keeper beschouwd presteren ze niets dat van essentieel (vanuit Het Licht bezien) belang is voor teruggang naar Het Licht. De pot die zich hoger acht dan de pottenbakker?
   Of was je alleen maar mij aan het typeren? 🙂

   “Goed heh! daarvoor Heb ik geen James Brown in zijn kerk voor nodig. ‘Still on a mission for God.’”
   Ja ego, voor je ego goed! James Brown en zijn kerk ken ik niet, dus ik begrijp dit ook niet. Ja, still on a mission for God”.

  25. @Martijn: dankjewel Martijn. We zijn werkelijk allen een, al(l)een, een in alles en de ziel doet al-les op. Als we werkelijk uitgeleerd zijn, kunnen en mogen we pas onze Kennis gaan spreiden/gebruiken ten dienste van andere zielen. Dan zullen we ook een zegen zijn voor anderen.
   Alles is met elkaar verbonden, er is alleen maar Eenheid. Het oordelen zit werkelijk tussen de oren. De geheiligde (geheelde) mens kan niet oordelen, dat druist in (= een zonde) tegen de Heilige Geest. Over de ziel: kun je zeggen dat een druppel uit de zee is afgescheiden van de zee? Het blijft/is toch verbonden met de zee, heeft precies dezelfde samenstelling, stamt uit de zee. Zo is dat natuurlijk ook met de ziel; die is nu een geschonden en zondige (uitgezonderde) ziel. Wij zijn de onwetenden, blinden, kreupelen, lammen etc., maar als eenmaal de schellen van onze ogen zullen vallen als Het Licht ons opheft en uittilt uit deze “hel”, zullen wij werkelijk weten en zien en horen en proeven en ruiken, dan zijn wij weer opgenomen in het Ware Koninkrijk waar alleen eenheid is en er is geen plaats is voor afgescheidenheid en oordeel, wel delen met elkaar en uitdelen/uitwisselen en toenemen in Kracht of voortgaan van Kracht naar Kracht; in dienst staan van elkaar: Gods Dienst. Wij allen, als Ware Mens, de nieuwe Adam, de tweemaal geborenen (1e geboorte uit water, 2e geboorte uit vuur = wedergeboorte) tezamen zijn God, wij allen zijn Goden in de oorspronkelijke zin en bedoeling. Zie dan wat er van de mens is geworden, wat eigenlijk geen mens meer mag heten. Het sprookje “De Vuurvogel” is een prachtig verhaal waarin dit heel goed wordt verwoord. We zijn inderdaad vleugellam geworden. De waarachtige God is Een (en al Liefde!). Liefde oordeelt niet! Hartengroet

  26. @cozmic en Dick: dank jullie wel voor jullie schrijfsels. En Dick (12 oktober 0.55 uur): heel boeiend. Nu ben ik nieuwsgierig geworden naar meer van jouw wedervaardigheden. Dick, de Tempeliers, Katharen en Ridders van de Tafelronde hadden in een bepaalde periode regelmatig ontmoetingen in de grottenstelsels in the Languedoc, Occitanie in het Katharengebied. Er is zelfs naarstig door de Nazi’s gezocht naar de Katharenschat in diverse grotten. Klinkt alweer bekend hè? De Amerikanen, Verenigde Nazies, in Iran op zoek naar artefacten etc., maar ook in andere landen van de wereld. Ook zij weten heel veel wat wij niet mogen weten, maar hun op niet wettige wijze verkregen kennis, wordt duister aangewend om de mensheid te knechten. Hartengroet

  27. Willie, ik WEET dat de zoektocht er niet meer toe doet. We hebben de Heilige Graal gevonden. Marcel Messing heeft het boek de Weg naar de Katharen geschreven met daarin opgenomen 13 zangen van een troubadour. Ik weet dat ik in overtreding ben, maar toch hoop ik dat Marcel Messing en ziin uitgever mij niet euvel duiden dat ik op dit speciale moment de dertiende zang (en het getal 13 staat voor de voltooiing) hier opneem

   Vaarwel mijn vrienden

   Nu moet nog een laatste zang geschreven worden
   een zang, geboren uit heirogliefen van Licht,
   een zang, ontsproten uit de Stem van God,
   een zang, gelijk de harmonie der hemelsferen.

   Pas als men twaalf poorten heeft doorschreden,
   wacht de Gouden Poort tot het eeuwige Licht,
   Pas als men twaalf poorten heeft ontsloten,
   wacht het Gulden Slot van de Poort der Poorten.

   Wie de Christus met zijn twaalven heeft begrepen,
   de kring van Arthur en zijn ridders heeft doorschouwd,
   hij weet dat zijn lied niet eindigen kan met twaalf zangen,
   hij weet dat het Heilige Woord de Dertiende is.

   Vaarwel dus mijn lieve vrienden,
   gij medebroeders in het eeuwige Licht,
   Schrijf nu ook uw eigen zangen
   maar schrijf met letters van vrede.

   Vaarwel mijn lieve vrienden,
   die luisterden naar een troubadour,
   Alleen zal ik nu verder gaan
   en zingen mijn laatste aardse lied.

   De graal zal nu mijn queeste zijn.
   Geen graal van stoffelijk goud,
   maar de lege beker voor het Christuslicht
   die oprijst in het eigen hart.

   Nooit zal een mens dezelfde zijn
   als Gods stem klinkt in zijn eigen hart,
   Hoort! De Zon der zonnen roept zijn kinderen.
   Gene duisternis die ons weerhouden kan!

   Zie in mij geen wijze of Kathaar.
   Slechts een dwaas zong tot u deze zangen,
   een dwaas, dronken van het Licht
   en op zijn hoofd een narrenkap.

   Laat alles wat gesproken werd weer achter u
   eb vergeet nu iedere leer
   en luister naar de immense Stilte,
   die is in het Eeuwige Woord.

   Vaarwel mijn lieve vrienden,
   broeders en zusters in Christus’Licht,
   ik groet u, ja, ik groet u uit heel mijn hart,
   in de naam van onze Vader, die in het verborgene is.

  28. Misschien nog even het volgende. Ik schreef in mijn verhaal over de Orde van de Tempeliers, dat op de dag af precies 700 jaar voor mijn bijzondere ontmoeting in Ecuador op 22-11-2007 (de 44ste sterfdag van JF Kennedy) de paus de Orde van de Tempeliers in de ban deed. Marcel Messing beschrijft in zijn boek De Weg van de Katharen hoe op 16 maart 1244 de troubadours die tot op het laatst toe waren achtergebleven op de Montsegur op een heel waardige wijze, zonder enige vorm van verzet, zingend de brandstapel in zijn gelopen. Een troubadour die hiervan getuige was riep: “Maar, na 700 jaar zal de laurier weer groen worden op de plaats der crematie van de martelaren” Ik WEET dat die tijd nu echt is aangebroken!

  29. Ik bedoelde dat 205 katharen de brandstapel in waren gelopen en niet 205 troubadours. De troubadour was er toeschouwer van.

  30. Willie, je vraagt naar veel meer wetenswaardigheden van de Katharen en de Tempeliers. Eerlijk gezegd houdt me dat niet bezig! Ik WEET alleen dat ik hier een missie heb te volbrengen op deze aarde in dienstbaarheid aan deze planeet en aan alle mensen die ook op ZOEK zijn naar hun WARE IK. Ik besteed geen energie aan mensen die in de onwetendheid willen blijven. Maar ik vind het van belang om aandacht te schenken aan de “vijf maagden die hun lichtje brandende houden”.
   Ik heb al een paar jaar een visioen dat ik een huis mag bouwen op een terp (noem het de tempel op een berg of een huis op de rots). Dat huis of die tempel mag symbool staan voor de “nieuwe hemel en de nieuwe aarde”. De kern van mijn boodschap is dat Geestkracht ( de werking van de Heiligende Geest in ons lichaam, onze tempel) het Medicijn is op de Weg Naar Heling. Ik geloof er voor 100% in dat als de mensen weer gaan geloven in de Goddelijke kracht in zichzelf ze zich zelf kunnen genezen, kunnen helen (in hun christuskracht gaan staan).
   Iedereen ziet het failliet van ons huidig zorgstelsel! Met het project dat ik voor ogen heb zou ik graag willen bereiken dat de zorg op een heel ander wijze wordt ingericht! Ik zou het dan ook geen zorg meer willen noemen! Maar persoonlijke groei of iets dergelijks! En het woord “ziek” zijn komt in het vocabulaire ook niet meer voor, eerder heling! Maar goed, dat is voor later! Dit is een heilig project en kan alleen maar slagen als het helemaal vanuit de basis wordt opgezet, dus helemaal buiten de reguliere zorg om. Geen overheden, geen zorgverzekeraars, geen banken.
   Alle krachten moeten worden gebundeld vanuit de basis! Want de krachten vanuit ieder op macht gebaseerd systeem zullen het succes van een dergelijk project in de weg staan. Op basis van gesprekken met zowel mensen die werkzaam zijn in de zorg, zowel de reguliere als de alternatieve, en van veel mensen die er van afhankelijk zijn WEET ik dat ze op een dergelijk project zitten te wachten. Ik WEET echter ook dat tot dusver het nog niet het juiste moment was om het project in gang te zetten. Maar ik WEET ook dat de TIJD nu snel nadert dat alles in een stroomversnelling komt!

  31. Wat is als mensen niet weten wat ze willen?

   Is dit niet het moment om naar het ‘Uw Wil’ te ‘luisteren’?

  32. Monica, ik ben het met je eens dat het mooi zou zijn als mensen die niet weten wat ze willen naar Uw Wil Geschiede zouden willen handelen. Dat is een categorie waartoe ik behoor en jij ook en ik denk heel veel mensen die deze site bezoeken. Maar is ook een categorie mensen die dat niet willen. Die klampen zich kost wat kost vast aan hun eigen WIL en denken dat ze het helemaal op eigen kracht kunnen doen, veel te bang als ze zijn om de controle te verliezen. Je moet de bereidheid hebben om los te laten, de bereidheid om je over te durven geven aan Al-Wat-Is. En natuurlijk zit iedereen daar in zijn eigen proces, iedereen doet het op zijn/haar eigen wijze en in zijn/haar eigen tempo. Aan die mensen, die op ZOEK zijn naar hun WARE IK, daar zou ik graag veel energie in willen steken. Maar niet in mensen die krampachtig de andere kant opkijken en die uitsluitend leven onder het credo: Mijn Wil Geschiede! Die denken dat alles MAAKBAAR is!

 33. Hoe het verhaal ook gebracht is het belangrijkste is:

  Dat het zaadje is gezaaid
  Het begin is er en de toekomst zal leren wat ervan komt.

  En ik denk dat het iets moois word.
  Mensen die hier interesse in hebben vinden het wel maar nu is er ook bij anderen iets gezaaid.

 34. Ik heb en kijk al een paar jaar geen tv meer, maar krijg via het web soms toch weer wat mee. Je moet volgens mij juist ook niet bij Pauw en Witteman willen zitten. Eén cynische blik van die oversexte krullebol en vrouwelijk Nederland luistert nooit meer naar je.
  Waarom die fixatie op die oude televisie? Kijk hoe Wilders alle aandacht èn de verkiezingen won zonder bij talkshows aan te schuiven. Leer van de ratten en raak ze met hun eigen taktieken!
  En verder: Go Johan!

  1. Yes, zo denk ik er ook over1 Pauw en Witteman zijn als puntje bij paaltje en het net interessant wordt ook niet dapper genoeg om dieper op de dingen in te gaan en schakelen heel erg snel op iets anders over. Zijn duidelijk geïnstrueerd door….? Ook bepalen (politici enz.) bepaalde figuren wie er wel of niet aan tafel mogen aanzitten en meepraten als dat niet in hun voordeel is!?! Tja wat daarvan te denken?

 35. Geweldig al het giswerk van Oldenkamp… Ik zie niets van hetgeen hij vertelt als een ontdekking van hem. Veel van zijn werk is gepikt. En in het beste geval heeft hij er zijn eigen draai aangegeven. (Nadat hij het gestolen heeft van anderen…) Ideeën, nee dat heeft hij niet! Een ontdekking, daar waar velen hem voorgegaan zijn en hetzelfde in hun boeken hebben gesteld, dat probeert Oldenkamp ook! Middels al het werk van anderen, ben benieuwd hoe Johan de sfeer op het Gizah plateau ervaren heeft… zoals al die anderen die er zijn geweest. Of… Oeps pardon, nooit geweest? Alleen via het Internet… tja, sfeer proeven is misschien nog belangrijker dan het opnieuw poneren van hetgeen anderen allang geopperd hebben.

  Oldenkamp kan leuk werk hebben geleverd, hij als persoon blijft een valse profeet… in meer Nederlandse taal heet het een leugenachtige dief! Ik stel hierbij dat een ieder die wegloopt met het werk van Oldenkamp, zijn werk helemaal niet hebben onderzocht! Maar het gewoon klakkeloos hebben aangenomen… met een bijkomstigheid dus dat men in ieder geval niet zelf heeft onderzocht want dan was je vast al het werk van anderen tegengekomen, zoals ik heb ontdekt!
  Maar goed, het doorsnee schaapje die zich graag laat verleiden zonder een gedegen onderzoek van zichzelf erop los te laten. Nee, makkelijker zijn al die kant en klaar pakketjes… zelf onderzoeken, nee dat doet bijna niemand meer en als je dat wel doet kun je zomaar gaan inzien waarmee je door anderen bedonderd wordt, zoals Oldenkamp dat effect op mij heeft! Geweldig dat ontwaakt zijn! Oldenkamp denk je echt dat enkele van jouw woordjes, het waren er nog geen honderd, in staat zou zijn om Nederland te ontwaken met een (gepikte) ontdekking? Ik kan begrijpen dat je moeite hebt om een juiste keuze daarin te maken… Juist door het gebrek aan originaliteit…

  1. Een ‘valse profeet’ ontmaskerd door een valse rechter; het moet toch niet gekker worden.
   “Een oordeel is een schot, dat vaak de schutter treft en niet het doel.” Ernst Hohenemser.

   Mag ik je vragen de scheldwoorden achterwege te laten overigens!

  2. Beste jeejee1970,

   Super je artikel, het gaat om zelf onderzoek, en als je dat echt doet, kom je er al
   snel achter hoe internet vol staat met clichés. In je reactie wijs je hierop. Kijk zelf en laat anderen ook hun werk doen, dat is wat je zegt. Maar laat elkaar wel in waarde, dus laat het werk van anderen ook zo als het is of was. Tenzij je het kunt aanvullen.

   Goed gedaan jeejee1970.

  3. @JeeJee1970: bah, ga je mond spoelen; zijn de druiven zuur?
   Is dit opbouwend? Je beweert nogal wat! Kun je bewijzen waar je hem van beschuldigt en voor uitmaakt?
   Trouwens, iemand, zoals Johan die de dingen onderzoekt, mag er ook wel eens naast zitten, dat hoort er bij; hij is toch maar behoorlijk aan de weg aan het timmeren en steekt behoorlijk zijn nek uit, nietwaar? Bovendien komt Johan er ook op terug als hij iets over het hoofd heeft gezien of niet juist heeft geconcludeerd etc. Hij volgt wat zijn hart hem ingeeft te doen, dat is zeer lovenswaardig.
   Jij leeft blijkbaar nog niet in een “samen(be)leving” maar in de “samendoding” wat zijn langste tijd gehad heeft en dat is geen oordeel mijnerzijds, maar een constatering.

  4. Ach wat is nou een Leugen, zeggen dat de Grote Piramide in wezen Rond is als een Cirkel, is dat nou een leugen? Ik zie het meer als Briljant, Squaring de Circle, ik wou dat ik het beter kon visualiseren, dat ik het beter begreep; zelfs Dawn met haar Mega Brein geeft toe dat ze het wel Ziet maar moeilijk kan verwoorden; hoe breng je over in formules en taal wat je ziet?

   Bewegende Animaties? Zou dit een meer Inzichtelijke manier zijn? Hoe breng je iets over, hoe vertaal je Beeld naar Woordjes, Squaring The Circle, Iets in mij zegt dat hier een Sleutel wordt gepresenteerd, het enige wat verder nodig is, is diepgaander begrip;

   Hoe kan je Onbegrip Meten? De meer scheldwoorden de meer Onbegrip? Misschien bestaat Onbegrip niet maar is het geblokkeerde Wil dusz Onwil geboren uit een Haat associatie momentje, frustie er net niet bij kunnen, een ander gaat op de loop met iets Moois dat jij net niet kan zien?

  5. @jeejee1970

   Je bent vrij je mening te verkondigen. Echter, wees je ervan bewust dat je alleen maar iets over jezelf kunt zeggen. Je geeft met jouw mening aan wat jouw smaak is en hoe jij tegen bepaalde zaken aankijkt.

   De enige die iets over Johan kan zeggen is Johan zelf. Ik verwacht dat Johan’s waarheid niet overeenkomt met jouw waarheid.

   Maar ja, dat hoeft ook niet. Want ieder heeft recht op zijn eigen waarheid. 🙂

   Love & understanding,
   JXL

  6. @Guido op 41.1

   Op welke woorden doel je precies?
   Tja, en wat je citaat van Ernst Hohenemser… Een oordeel is broodnodig om onderscheidt te maken tussen goed en kwaad… Tja en als het soms ‘kwaad’ overkomt zal de goede bedoeling waarschijnlijk niet helemaal doordringen, helaas…
   Leuk citaat trouwens, kwam ik tegen op http://zonnewind.be/wereld/complottheorie-realiteit-feiten.shtml. Wordt die ook op geciteerd! Haha, grappig ergens…

   Maar goed, je kunt klaarblijkelijk niet tegen een aantal woorden die ik gebruik. Ik wil het wel achterwege laten maar bij gebrek weet ik niet welke woorden het zouden moeten zijn… Misschien kan je iets duidelijker zijn?

 36. Ik kan het niet laten, even een geflipte collage van wat ik gezien heb vandaag;

  ‘Rothshield Zionist Masters’ We bezetten Wallstreet en vergeten de Federal Fed die niet Federaal is maar prive en die van iedereen geld eist onder het mom van overheidsbelasting; Vette Fraud die Fed, net als in die Rode Centrale Commie “banken” van de rest van de wereld

  Ik zeg maar: “1 Cubit is pi gedeeld door 6”
  En wat krijg je als we de cirkel van een Groot jaar delen door 6?
  Leg die 2 binaire Zonnige Cirkels over elkaar heen en je krijgt een gristelijk Sirius Visje, de vissen godsdienst van de muts van de paus, de vissenkop uit bim bam beieren, onze weldoener, onze kindervriend

  Wat is de omtrek van de basis van de Grote Piramide?

  1 Teken een Vierkant Square city Mile om de Cirkel heen
  2 Teken een Cirkel om het vierkante Square heen
  3 Teken een Cirkel om de Piramides heen

  Wist jij dat er 8 kleine piramides naast de 3 Groten staan? Ik niet!

  Kijk naar de diagonaal en ga kriskras heen en weer van een driehoek naar de zegel van Sol OO Money

  Orion steeg Verticaal op omhoog 11 duizend jaar voor Jezus

  Nu hebben we een kosmische Klok en weten hoe laat het isz

  Geen X’en Geen Moon Eye Geld en Geen Genot (Helaas is dit nog steeds een Groot Misverstand)
  Dan ben je vanzelf “Hoger” (Ik zeg opgedroogd saaier en zorg vooral na je veertigste jaar dat je hormonen nog een beetje actief kunnen zijn, voorkomt een hoop onnodig perkament in je binnenste en buitenste)

  “Alles is zoals het is en gaat zoals het gaat” en blaat dit van elkaar Na zonder gevoel liefst, dat maakt je lid van het grotere Geheel van de selecte Groep die het allemaal wel begrijpt maar er niet naar hoeft te leven

  m.a.w. dan ken je alles uitvreten als je maar Spiri bent binnen in de Sektorische opgehemelde afdeling

  Versta me niet verkeerd; groepjes zijn wel van belang maar groepjes gedrag is goor, vind ik, groepsprocessen doorbreken,

  buiten je kliek komen; en dat durfde Johan tenminste wel, petje af en er komt gelukkig een mooi langdurig vervolg Interview op apostel John Duurzaamtv24.nl heb ik gelezen, 3 dagen in de week een uur om half Elf s’avonds.

  Niet te veel prominent in beeld praten John, dan wordt Mirakel kritisch, dan vind ik nou leuk… We willen Akiane horen en zo, ik word altijd een beetje misselijk van die gevederde flemende Groot Moeder, misschien ligt het aan mij, dat is ook zo’n klevende klieken klitter, en toch raakt ze me ook weer wel maar meer met medelijden

  Johan Cruijffiaans; het voordeel is als je er niet bij hoort dat je er niet bij hoort en niet hoeft te doen zoals het hoort, schud ik zo uit m’n mauw mouw

  http://www.pateo.nl/PDF/SolvingTheGizehPuzzle.pdf

  1. Bis, Bis, Bis! (geen centrale bank in Basel bedoeld overigens…)

   Alle mirakels en bommen nog aan toe zeg, elk voordeel het dus eg zun nadeel! Of het ligt toch aan jou – of iemand anders, of aan de rest van de wereld natuurlijk (het is ook nooit goed he?;-)

   Smaak, allergie, meningen, opvattingen, conditioneringen, overtuigingen, affirmaties, stigmata, placebos, religies en nieuwe wereld ordes, het is maar waar je in gelooft, wat je wilt zien, waarmee je je identificeert, welk perspectief je prettig vindt, welke waarheid je aanhangig bent en welke verandering of transformatie je wenselijk acht en/of wilt toelaten in je systeem natuurlijk.

   Ook (juist?) Johan- nee, niet Cruijf, tenzij hij echt wil!- krijgt van mij dus alle tijd en ruimte voor ‘zijn boodschap'(net zoals mijn HealingSoundMovement Radio/TV gasten overigens, daarom zijn er meestal specials van 1-2 uur) en ook wij gaat niet alleen ‘preken tegen het koor’, ook al ontkom je er niet aan dat iederen ergens anders is gestart in zijn/haar spirituele evolutie zullen we maar zeggen.

   De eerste TV-uitzending was een vooraankondiging, nu al beschikbaar via internet, iPads, TABs, smart phones, binnenkort ook wekelijks via glasvezelnetwerk en regionale kabel RTV’s. Dus de brede media aandacht komt er en wat een ieder met de betreffende sprekers/auteurs/boodschap/inspiratie wenst te doen, vervolgens, dat laat ik bij een ieder (anders word ik onverhoopt toch een apostel…)

   Juist daarom is het niet zo relevant welke gasten en opvattingen bij sommigen in de smaak vallen en bij andere aversie oproepen. Net zo min van belang vind ik wat er tegen welke boodschapper dan ook geroepen wordt, als de boodschap maar gehoord wordt (voor hen die oren hebben om te horen en ogen hebben om te zien, zoiets?).

   Bewust worden zit feitelijk zelfs niet eens zozeer in de boodschap zelf, maar in alle fasen van ontkenning/opening/integratie/bekrachtiging/transformatie die volgen, die verantwoordleijkheid ligt bij de luisteraar/kijker zelf, altijd.

   Johan heeft eerder al bewezen een interessante voeler/denker/spreker/auteur te zijn, die zijn kop net als ik boven het veld durft te steken. Ook nu ligt de verantwoordelijkheid niet bij ons, het koren en zelfs niet bij het kaf, maar bij de mensen die uit eigen keuze er iets bij voelen, denken of willen. of niet juist, ook een keuze.

   Als de uitzending een succes wordt, gaan Johan en ik misschien wel biologische en duurzame chips marketen, voor bij de buis 😉

   Maar nu even serieus; voor elk wat wils of onwils dus, de (r)Evolutie is aan een ieder aan ons (net zoals ieders rust en kalmte in deze ‘moeilijke’ maar boeiende tijden)!

   Informatie-Perceptie-Bewustzijn-Transformatie-Nieuwe Realiteit?

 37. Ik heb de uitzending niet gezien maar ik denk dat wij, die bewust naar ascensie streven, ons niet boven anderen mogen plaatsen en informatie slechts aan ‘gelijkgestemden’ mogen voorbehouden. Onbewust heeft Johan ervoor gekozen om bij het grote publiek een zaadje neer te leggen. Hoogstwaarschijnlijk werd deze keuze zelfs gestuurd. Hoe willen wij anders zoveel mogelijk mensen wakker krijgen ? Wellicht heeft deze uitzending menigeen aan het denken gezet. Misschien wordt er zelfs op school over gesproken. En wanneer een sneeuwballetje eenmaal aan het rollen gaat…
  Wat ik uit Johan’s uiteenzetting – en reacties hier – heb begrepen, is dat de piramides van Gizeh ons vertellen dat wij samen met de Aarde eind 2012 helemaal opnieuw beginnen… maar dan wel volledig in het Licht, dat ons geboorterecht is. ‘Opnieuw’ is misschien niet het juiste woord : we nemen de draad van onze vroegere verlichte toestand weer op en kunnen vérder gaan met ascenderen.

  1. Er is eigenlijk helemaal niets uitgelegd waardoor iemand die geen enkele notie heeft, nu geïnteresseerd door zal raken. Johan werd neergezet als een of andere halve gare. En dat was zoals te verwachten ook het enige doel van dit item van 50 seconden, inclusief vooraankondiging. Kijk zelf maar (link staat boven in het artikel geloof ik).

   Dat die sneeuwbal zal gaan rollen denk ik ook wel, maar dan via een andere weg.

   Het enige positieve van de uitzending is: ik weet nu zeker dat ik nooit meer naar Powned zal kijken en met mij waarschijnlijk nog vele anderen. Hopelijk sterft dat soort tv uiteindelijk uit.

 38. Hallo Johan,

  Sinds tijden heb ik weer voor de tv gezeten en er werd weer bevestigd waarom ik een tijd geleden besloten had om maar nooit meer te kijken!!!Er wordt alleen uitgezonden wat ze ons willen laten zien!!Ik vind t respectloos hoe ze met jou en met je info omgingen!!Ik draag je een warm hart toe en hoop dat je vooral doorgaat met t delen van je ontdekkingen en kennis..
  Ik denk dat als deze mensen van pownews in hun hart kijken ze echt wel weten dat t niet zuiver was wat ze hebben gedaan, laat t ook maar een les voor ze zijn ..

  groetjes, namaste fiona

 39. Volgens mij is de ontdekking opzet om het groter te laten worden gelukt. Johan geeft heel duidelijk aan dat hij eerdere onderzoeken van anderen hem hebben geholpen om weer een stukje verder te komen!

  Het is nu als een sneeuwbal die rolt en steeds groter wordt. Bewijs? Kijk maar eens op diverse sites op Internet…

  Arie

 40. Goedemiddag,

  Ik wil even delen dat ik heel blij ben met wat er gisteren uitgezonden is.
  Ze hebben wat snelle beeldjes uitgezonden van de tekeningen en ik denk dat die een subliminale werking kunnen hebben gehad. Ons onderbewustzijn is vele malen sneller om informatie op te pikken dan ons bewuste brein. Dus wie er ook gekeken hebben, die zijn geprogrammeerd 😉

  Johan een grote pluim voor jou, voor je moed en je grote inzet om elke keer weer imo grote stenen bij te dragen (we hebben het over piramides nietwaar?)

  Blezz Alexander

 41. Doel toch bereikt Johan,….kijk maar naar al die reacties.
  Dan nog te bedenken dat er mensen zijn die géén reactie hebben geplaatst, maar net zo goed bezig zijn met jouw info.
  Zet het werk voort!

  Groeten,
  Raymond

 42. Nog maar weer eens een bewijs dat een ieder zijn pad heeft.
  Persoonlijk vind ik de jongens en meisje van POW nogal sneu, maar ja dit soort mechanismen is nog steeds oververtegenwoordigd in de maatschappij.
  Haantje de voorste willen zijn, met beetje popie jopie mavo gedrag. Lijkt me vervelend dat dat op latere leeftijd nog steeds een referentiekader is voor sommigen.
  Het trieste is dat dit soort gedrag ook via bijvoorbeeld de PVV steeds verder gepolitiseerd wordt. Maar ja oordelen heeft geen zin, verbazen mag natuurlijk altijd. Lang leve Henk en Ingrid zullen we maar zeggen.
  Dit soort gedrag lost niet ineens op in 2012….Hopen mag, maar de realiteit is denk ik weerbarstiger…Ook in januari 2013 hebben we hier nog meer te maken. Het vermindert hopelijk doordat meerdere mensen dit los kunnen laten.

  Johan, de vraag is of het nodig is dit soort ontdekkingen via massamedia te willen laten plaatsvinden. In een ieder schuilt een speurder, een ieder wil uitendelijk bijdragen en verbinden op zijn manier, en de waarheid zal uiteindelijk een ieder bereiken ook als de dageraad van de grote dag reeds is aangebroken.

  1. Ik mis nu de ‘Ik vind dit leuk’-knop van Facebook 😉

   Mooi gezegd; popie jopie mavo-gedrag. Inderdaad sneu, zeer sneu. En ik zie dat ook nog niet binnen een jaartje massaal veranderen.

  2. @ Burke: je laatste zin vind ik erg mooi! Wat ik me dan altijd wel afvraag (en zelf het antwoord schuldig blijvend):

   Is dat dan ook reden om niets meer te ondernemen, kunnen we alles overlaten aan het ‘ Goddelijk Plan’ en ‘ Kosmische Timing’ (natuurlijke evolutie)? of dienen we juist dingen te ondernemen? Zijn wij degenen op wie we hebben gewacht (Hopi). of bedien, of beiden niet? Hoe werkt die dageraad van de grote dag nu precies, hoe komt die tot stand en waarom? Door kritieke massa? Door uitlijning van diverse cycli? Door iets of iemand anders?

  3. Voordeel is dat deze popi jopies het snelste in paniek raken als er ook maar wat gebeurd… Kijken wat er gebeurd als dadelijk hun spaarcentjes als sneeuw voor de zon verdwenen blijken te zijn. Zien of ze dan nog VVD, CDA en PVV stemmen met z’n allen.

   Ik schaar me liever tussen socialere mensen, van wie je nog een stuk brood kan krijgen.
   Of de oudere mensen, die zijn vaak ook niet al te beroerd, die hebben de oorlog nog meegemaakt. Ieder die een ander niets gunt en hard kan lachen omdat hij/zij wel van alles heeft, jullie zijn niet meer de hoogste man straks, er komen andere tijden.
   Stelletje misselijke profiteurs van een aller beroerdste maatschappij.

   We kunnen er alleen maar het beste van maken met z’n allen, we zien wel waar dit kapitalistische schip strand. Ik denk dat ik maar eens een cursusje chinees ga proberen. 😉

  4. @John,

   Interessante wedervraag. Ik zie het eigenlijk als volgt. Indien eenheidsdenken en handelen onderdeel is van die nieuwe dageraad, dan is ‘verbinden’ naar elkaar toe daarbij cruciaal. Dit is ook het moeilijkste dat er is want het vraagt het EGO een stap opzij te willen doen, te stoppen met etaleren ten koste van je ZELF. Alles valt of staat welke rol je aanmeet naar je medemens toe. Dit is de medemens waarbij je wilt delen om te verbinden. Je wilt je eigen gegroeide ‘intellect’ tentoonspreiden, omdat je enthousiast bent over nieuwe inzichten. Ik zie drie verschillende rolpatronen tijdens de communicatie hiervan optreden, en van daaruit gaat het vaak mis.
   De eerste rol is de enige die past bij eenheidsdenken en handelen, namelijk van volwassene tot volwassene. Echter doordat het intellect zich vaak zo graag wil laten gelden wordt vaak de rol ouder – kind aangenomen, of kind – ouder. Bij ouder – kind lijkt het delen cq. verbinden erop dat de boodschapper zijn boodschap tot norm verheft waar het kind naar dient te luisteren. Bij kind – ouder is het vooral verontwaardiging omdat er niet geluisterd wordt naar de boodschap. De laatste twee zijn altijd gedoemd te mislukken. Daarom komt communicatie vaak niet tot stand omdat geen rekening gehouden wordt met het unieke pad van die ander. Met het dus willen inzetten van het eigen intellect, wordt bijna altijd het tegenovergestelde bereikt, namelijk afstoting van de boodschap.
   Delen en verbinden kan in mijn optiek dan ook alleen maar door het intellect thuis te laten en de andere als volwassene te benaderen, want die ander wil hoe dan ook op zijn manier bijdragen, en kan dat alleen maar doen vanuit zijn eigen denken en handelen. Want het blijft zoals Goethe het stelde, een ieder hoort alleen dat wat hij begrijpt…juist mensen die vinden dat ze ver zijn in hun spirituele groei, trappen in deze valkuil. Of Johan dat ook heeft gedaan, laat ik aan hem zelf te beoordeling.

   Neemt niet weg dat bepaalde ontdekkingen zeer belangrijk zijn en de moeite waard vast te leggen, werden ze niet gedaan dan viel er ook niets te speuren. Maar goed alles zit al in ons DNA….ons brein is slechts een middel. Met dit middel kan nooit het hoogste doel bereikt worden denk ik..

 43. “ontdekking” ??
  leunt allemaal op een ingesloten vierkant die door JO handig is neergezet.
  linksonder in het ontdekte vierkant rommelt het een beetje…
  maar dat mag de pet niet drukken.
  Verder is over dit onderwerp al veel gesproken en “ontdekt”

  zie:
  http://www.seriewoordenaar.nl/seriewoordenaar/content/Lees.asp?InleidingKey=56
  See also: Chronology of computation of π and Approximations of π

  http://en.wikipedia.org/wiki/Pi
  The Great Pyramid at Giza, constructed c.2589–2566 BC, was built with a perimeter of 1760 cubits and a height of 280 cubits giving the ratio 1760/280 ≈ 2π. The same apotropaic proportions were used earlier at the Pyramid of Meidum c.2613-2589 BC and later in the pyramids of Abusir c.2453-2422. Some Egyptologists consider this to have been the result of deliberate design proportion. Verner wrote, “We can conclude that although the ancient Egyptians could not precisely define the value of π, in practice they used it”.[39] Petrie, author of Pyramids and Temples of Gizeh concluded: “but these relations of areas and of circular ratio are so systematic that we should grant that they were in the builders design”.[40] Others have argued that the Ancient Egyptians had no concept of π and would not have thought to encode it in their monuments. They argued that creation of the pyramid may instead be based on simple ratios of the sides of right-angled triangles (the seked).[41]

  The early history of π from textual sources roughly parallels the development of mathematics as a whole.[42]

  en:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Piramide_van_Cheops
  De piramide van Cheops heeft bijzondere maatvoeringen. Zo wordt er gelijktijdig en tamelijk nauwkeurig voldaan aan drie ontwerpregels: de eerste regel eist dat het oppervlak van elk zijvlak van de piramide gelijk is aan het kwadraat van de hoogte. De andere ontwerpregel eist dat de omtrek aan de basis van de piramide gelijk is aan de omtrek van een cirkel, waarvan de straal gelijk is aan de hoogte van de piramide. De derde regel vereist dat een dwarsdoorsnede (over vlak A-B) een driehoek van Kepler vormt (mathematisch gelijk aan de eerste regel). De eerste regel verwijst naar de Stelling van Pythagoras, de tweede verwijst naar het getal Pi (wiskunde), en de derde naar het getal φ van de gulden snede. Mede als gevolg van deze bijzonderheden speelt de piramide van Cheops vaak een rol in niet-wetenschappelijke, esoterische en spirituele filosofieën, die ook wel gezamenlijk als piramidologie worden aangeduid.

  Andere merkwaardige maatvoeringen die men zelf kan narekenen worden beschreven door Davidson & Aldersmith: The Great Pyramid Its Divine Message.

  en veel meer;
  google: gizeh pi

  “De piramidebouwers wilden ons gewoon vertellen dat het zo weer Licht wordt, en dat we niet in paniek hoeven te raken van wat er nu allemaal gebeurt.”
  en dat is nu eindelijk bewezen door onze Johan !

  …?

 44. Ik volg het verhaal al enige tijd met interesse en als Belg had ik nog nooit van POW news gehoor en dus zat ik vol verwachting voor het tv scherm om zowat de grootste afknapper van de laatste tijd te moeten meemaken.
  Wat een belachelijk zender, maar ondertussen ben ik, zelfs na de uitleg gelezen te hebben, nog niks wijzer.
  Kan er mij iemand in verstaanbaar (niet technisch) Nederlands kort uitleggen wat er nu juist ontdekt is want als de pyramiden een (tijds)klok moeten voorstellen kon dat toch veel simpeler of ben ik degene die simpel is ?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.