Advertentie

Veilig vliegen is gewoon onmogelijk.


“Vliegen is geen recht, het is een voorrecht..” Zó en daar kun je het mee doen. En jij mag dus blij zijn, dat je bevoorrecht bent dat je überhaupt bij de groep hoort, die in een vliegtuig mág zitten.
Als je het idee hebt dat ik hier wat zit te raaskallen, dan moet ik je even met beide benen op de grond zetten. Dit standpunt is van meneer Neil Livingstone, een terrorisme-expert, die ons haarfijn in het onderstaande TV-interview (FOX) vertelt dat het toch écht zo in elkaar zit. Je mag blij zijn dat je mee mag vliegen, en daarom moet je niet zeuren als je lichaam, je bagage, je persoonlijke gegevens, etc. etc. door de scanner gehaald worden.

De idee is nu, dat er sprake van is, dat alle vliegtuigpassagiers een electronisch bandje om hun pols krijgen bij het inchecken. Daarmee kan men ‘de passagier’ dan volledig volgen op zijn trip. En ook verloren bagage zou tot het verleden behoren en zo zijn er nog legio voordelen van zo’n veredelde hondenband met elektronische penning. Het bandje, aldus meneer Livingstone (nomen et omen), wordt al succesvol gebruikt bij gevangenen die op verlof zijn en bij pedofielen, die te dicht in de buurt komen van scholen. Werkelijk, dit beweert de brave man hier keihard. Vliegtuigpassagiers en pedofielen. Wat is de overeenkomst? Het lijkt verdorie wel een mop.

Het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken, afdeling binnenlandse veiligheid, is bijzonder geïnteresseerd in een andere optie van deze band. Namelijk de mogelijkheid om een relatief stevige stroomstoot te laten afgeven aan de drager van de band.. Op deze wijze zouden verdachten makkelijker aan onderzoek kunnen worden onderworpen.. Heftige protesten natuurlijk van allerlei kant in de VS, maar het woord  is eruit. De gedachte van het bandje is geplaatst, die stroomstootfunctie diende alleen als bliksemafleider..
Tja, is het nou werkelijk zo verschrikkelijk, zo’n simpel bandje met een chippie, die uniek is voor mijn persoon..? Er staan ook hele volksstammen met een bandje in het fullservice hotel op hun vakantie-adres. Zeg nou zelf, hoe erg kan dat zijn..?

Waar zijn de tijden dat je nog gewoon klant was? Dat luchtvaartmaatschappijen stonden te springen als je met hen wilde vliegen.. Andersom gezegd: hoever moet het gaan, voordat mensen hun mond opentrekken en het gewoon niet meer pikken. Het vliegen voor gezien houden, omdat ze als beesten worden behandeld. Hoe is het mogelijk dat men serieus bezig is om 100% van de appels tegen het licht te houden om de mogelijk 1 rotte appel in de mand te ontdekken.Onder het motto dat je niet weet wie de rotte appel is, gaat alles door de molen. Maar appels zijn niet intelligent en mensen -zo gaan de geruchten- zijn dat wel.

Vanochtend hoorde ik dat Al Qaida, volgens CIA-bronnen gewoon al de beschikking heeft over bodyscans. Wij moeten ze nog invoeren, maar zij hebben er al de beschikking over. Waar zijn we dan mee bezig?

Steeds vaker moet ik denken aan het filmpje van Koot & Bie, waarin De Bie een agent speelt, die telkens Van Kooten aanhoudt met zijn auto voor preventief onderzoek. Steeds stript hij de auto verder, van autoradio tot deurmat, van binnenspiegel tot het klepje van het ladekastje. Alles onder het motto, dat al deze onderdelen van de auto gebruikt kunnen worden voor en terroristische aanslag. Op het laatst zit Koot in zijn auto, helemaal over de rooie, omdat zijn auto totaal gestript is, en kijkt plots in de camera.. “En nou is die toch het belangrijkste vergeten!’ grijnst hij en draait de auto op de weg en rijdt terug met volle snelheid op politieman De Bie in..

Gaan we elkaar nu letterlijk en figuurlijk in het hemd zetten?

Wie iets afweet van Oosterse vechtsporten, weet ook, dat er technieken zijn, waarbij je met een -relatief simpele- beweging, de tegenstander letterlijk kunt doden. Is het dan uiteindelijk de bedoeling dat alle passagiers niet meer geboeid worden door de on-board film, maar letterlijk handboeien om krijgen? Want waar handen kunnen doden, is het bewaken van deze handen toch een bittere noodzaak..! Waar is het einde, zo vraag je je af.

En behalve Oosterse vechtsporten hebben we natuurlijk een heel vliegtuig tot onze beschikking als kapers. Van levende stewardessen, tot passagiers, van roestvrij bestek uit de eerste klasse, waar we natuurlijk de schitterende steak-mesjes kiezen, tot het wurgkoord dat we van onze veters maakten. Laat ze maar scannen. Of is er iets heel anders aan de hand, waarom er gescanned moet worden? Is het de bedoeling, dat ons nog meer angst wordt aangejaagd? En daarop voortbordurend, is het dan de bedoeling om ons geestelijk nog verder te ‘ketenen’..?

Vertrouwen

Maar het end van het liedje is waarschijnlijk dat al deze afwegingen natuurlijk al lang zijn gemaakt door deskundigen, autoriteiten etc. Die bandjes gaan er ws. wel komen, al was het alleen maar om grip te krijgen op.. Op alles wat beweegt zeg maar. Maar waar ben je als klant van een vliegtuigmaatschappij? Waar houdt het op?

Een vliegtuig is niet te beveiligen, het gaat om VERTROUWEN. Het is net als bij zakendoen. Je kunt elkaar nog zo lang naspeuren als je wilt, uiteindelijk moet je je overgeven. Net zoals je je overgeeft aan de firma Unilever die misschien zelfs 40% van jouw voedsel produceert, net zoals je je overgeeft aan de bakker en hem vertrouwt dat ie integer jouw brood heeft gebakken. En inderdaad:

Net zoals passagiers vertrouwen op een piloot die ze nog nooit van hun leven hebben gezien, en waarvan ze maar af moeten wachten in wat voor stemming die man of vrouw is, en of die wel gezond en wel aan het roer zit van het vliegtuig, zo moeten luchtvaartmaatschappijen en -autoriteiten vertrouwen op passagiers.

En dan kun je elkaar letterlijk en figuurlijk in je hemd zetten, bijv. met die idiote scans, maar het gaat er niet om wat er aan de buitenkant zit. Het gaat om de gedachten en de plannen achter die hemden..

En natuurlijk roep ik niet dat je niet moet controleren, maar doe dat dan bij die groep waar je het meeste kans hebt, dat er mogelijk rotte appels in de mand bij zitten. Juist door het grote gecheck, zien we door de bomen het bos niet meer. En als we horen dat de Keniaanse man op de lijst van verdachten stond, dan is dát toch de nalatigheid van de autoriteiten zélf..?! Waarom horen we daar niets over?

Advertentie

105 thoughts on “Veilig vliegen is gewoon onmogelijk.

 1. Gaat dit niet een beetje meer tever, zogezegd zou men dan beter altijd naakt door het leven kunnen gaan, al of niet de mens is toch ook immers naakt geboren, toch is het echter zo als men naakt over straat zou gaan, heeft men een grote kans op opgepakt te worden en zover mogelijk in de psychiatrie te belanden en wordt men niet als vol aangezien, maar als één of andere gek, dus moet ditgeen dat men ons naakt kan zien door een scan wel kunnen???? Neee, ongeloofelijk waar onze maatschappij heen gaat

 2. Terug naar het leven uit de tijd van Adam en Eva, naakt dan maar weer door het leven, of heeft het schaamblad nog wat te verbergen dan??!

  Zou er zelf niet blij mee zijn als men mijn alientalien zomaar zo kunnen ontwaren open en bloot.

  “Heeft U wat aan te geven? Neen!”

 3. @ Moos

  Hangt er helemaal vanaf of je lijf nog wel in het mooie shape figuur aanwezig is dan die dame op dat fotootje, als Pamela Anderson door zo’n poortje heen zou lopen dan is het blijkbaar erg druk door mannelijke controleurs ineens aan het apparaat.
  En wederzijds als George Clooney zou passeren staat menig vrouwelijk schoon aan nescafe drinkend personeel zich te verdringen achter het apparaat, waar het nog wel eens een stuk moeilijker is om ‘FF’ aan een handtekening te kunnen komen…

  Het heeft in iedergeval zijn voor en nadelen.

 4. hahahaha paul

  mijn edele delen zijn voor een buitenstaander privé, toch heb ik ook echter niets te verbergen, alleen zou ik niet meer zo snel door z’n scan gaan, het idee alleen al dat ze je zo al gewoonweg überhaupt naakt kunnen zien

 5. @ Moos

  Als je vaker naar de sauna zou gaan wordt het aspect van bloot zijn ineens erg normaal, zeker waneer ze op Schiphol een Gateway maken die als een Sauna functioneert en waar een carribian limbo dansende menigte de juiste invalshoek openbaart, kom je ongedwongen al een heel eind…

 6. @ paul bloot gesteld worden in de sauna is toch ook ff iets anders, daar kiest men nog altijd zelf voor om heen te gaan, maar gezien het feit blootgesteld worden aan zó’n scan bepaald men echter niet zelf en meest men het niet meer voor het zeggen met alle vuistregels om ons oren waar we dood gegooid mee worden. Tja tenzij men echter een klodder in de kop krijgt door inderdaad p Schiphol een Gateway maken die als een Sauna functioneert en waar een carribian limbo dansende menigte de juiste invalshoek openbaart, toch zal dat er echter zeker niet gaan komen, helaas

 7. @ Sam, waarom zou je af moeten vallen, een maatje meer is tegenwoordig toch ook niet meer schamend, alhoewel??? Zo zitten en zijn er zeker ook meer mensen op de aarde die met hetzelfde probleem kampen, maar waarom zou je afvallen als jij je nu ook lekker voelt in een maatje meer lichaam zowat, men zegt ook veelal in de volksmond dat stevige mensen of met dat maatje meer beter en goed geaard zijn en enigszins stevig met beiden bene toch ook op de grond staan, het maatje minder lijkt ook niet geheel het ideale beeld te zijn voor zo’n abrupte scan waar men de botten kan tellen, dan toch liever misschien ook het maatje meer te hebben en voel en blijf zoals jezelf bent, waarom zou je überhaupt af moeten vallen doordat de bevolking of de overheid van dit soort stomme/domme regels bepaald, blijf je zelf en blijf wie je bent, maatje meer is ook zeker niets mis mee

 8. @ Moos

  Okay, je hebt helemaal gelijk, op naar de volgende (v)luchthaven zonder (s)cancan apparaat !

  @ Janee

  Tis wel geestig als men ook nu spoken en andere gedrochten ‘waar’ gaat nemen die aan genezijde door het apparaat heen gaan lopen, zo kan men ook per direct zien wie er met je mee reist als gids !

 9. @Janee,
  Interessante stelling. Stel nu dat die aardas loodrecht staat en we zitten in die tijd, lijkt me heerlijk, alleen die zal dan ook weer over gaan. 1 van de 13 cosmische wetten: alles is vergankelijk. Ik wil mezelf geen worst voorhouden want omgaan met vergankelijkheid wil ik ZELF eigenlijk beleven los van alle voorwaarden ook die van het loodrecht staan van de aardas.

 10. @Burke,
  Als de aardas weer loodrecht staat en de mens met zijn ruggegraat weer verbonden
  met het centrum van het universum, Dan is de aarde weer 5d ons huis is dan niet alleen meer de aarde maar het hele universum reizen doen we dan met ons Lichtlichaam ons brandstof is de Liefde

 11. Niemand heeft het tot nu toe over gezondheidsproblemen door de scan gehad. Bedenk dat het hier gaat om radiologische stralen en die zijn kankerverwekkend. Dat is ook de reden dat je bij voorkeur niet te vaak foto’s laat maken. Duitsland wacht met de invoer omdat de gezondheidsrisico’s nog niet bekend zijn. Dus behalve open en bloot, speelt er ook nog een ander probleem mee (al zal de RIVM vast beweren dat het veilig is haha)

 12. We zijn dan weer bewust verbonden met onze bron God en deze heeft geen verborgen agenda’s wij voelen geen enkele behoefte om controle uit te oefenen op anderen
  Controleren is altijd het missen van het meest wezenlijke waardoor angst de kop opsteekt.
  Omdat wij alles in ons hebben en daar weer bewust binding mee hebben en met alles verbonden zijn kan er enkel nog Liefde stralen .Wij zijn 1

 13. @ riet inderdaad de aarde is so wie so gekanteld en is bezig met een pooshift waar we gezien de tijd nu midden in zitten

  @tweede ronde… het gaat er niet om of nog niemand gezondheidsproblemen door de scan heeft gehad, zo’n scan wekt wel straling en kan indien mogelijk wellicht wel ons bewustzijn beschadigen zonder dat we daar erg in hebben en wordt geheel als normaal gezien en zoals jezelf ook al aan geeft radiologische stralen kunnen kankerverwekkend zijn en ben ik er in grote lijnen dat dit niet bepaald gezond is voor ons als mens, men wilt gezien het denken en hoe de mens meer met gevoel denkend is in een vorm van hoger bewustzijn gewoonweg blokkeren, de mens moet alles maar pikken en slikken wat men bepaald en blootstelt aan diverse regels en moet de mens zich maar aan houden, gezien de feiten en alle omstadnigheden waar we nog verder mee te maken krijgen of ons staat te gebeuren zal ons echter ook nog wel koud op ons dak komen te vallen…gaan er wellicht niet meer doden vallen door depressies de mensen die dit soort gein niet meer aankunnen en misschien gewoonweg zelfmoord gaan plegen om maar weer weg van de aarde te zijn

 14. Stress is de meest gevaarlijke emotie voor de mens in deze tijd vooral nu er zoveel elektrosmog is en vervuiling Haal diep adem ontspan en visualiseer een lichtbad om je heen straal hem ook naar je medemens wie het ook is.

 15. @ Janee

  Kijk maar eens naar die site die ik net door linkte, dan begrijp je waarschijnlijk ook de rest wat er gaande is.
  Tis veel meer gaande dan wat je hier enkel aanreikt…

 16. @ Janee, ten delen wat je over dit onderwerp aan geeft klopt wel, maar ook niet direct alles, zo ieder ook z’n eigen waarheid, en uit alle respect hoeft ook niet iedereen het met elkaar eens te zijn, toch echter zijn je opmerkingen zeker ook wél op de goede plaats gericht naar het onderwerp. Stress het is niet alleen de stress, ik ben ervan overtuigd dat angsten ook een grote rol gaat spelen en de medemens in een depressie terecht gaat komen, waardoor men van zichzelf denkt dat hun beeld niet meer klopt gezien in de maatschappij. Wellicht is het ook puur angsten zaaien, toch echter blijf boven jezelf staan, lieve mensen en laat je door angsten, stress en depressies niet mee sleuren wat de menigte massa wellicht nu juist willen

 17. om ff hier maar met de deur in huis te vallen en buiten het onderwerp te gaan in het nieuwe jaar allen nog de beste wensen en een vredig bewust kosmisch en vooral gezond 2010 gewenst…..

 18. hoe zit dat met de bolletjes slikkers als je der bommetjes van maakt gaan we dan ook iedereen de lichaamsholten inspekteren ?Is dit de nieuwe wapenwedloop?En hoe komt alqaida( als die al bestaat) aan de nieuwste technologie de bodyscan?En als ze die dus hebben zullen ze der wel weer wat op vinden niet? nee dit is een misselijke inbreuk op de lichamelijke privicy.En helemaal geen veiliger manier van vliegen als je als vracht afhandelaar gewoon een bom door het personeelspoortje mee naar binnen kan nemen .Of een monteur met rare ideeen die even een grote fout maakt (jehoeft alleen maar een doorzichtige tape over de sensors van de hoogtemeters te plakken en het vliegtuig stort neer.Kortom dikke flauwe kul .liefdevolle groet marcel

 19. @ Janee… Nee, moeten we allen dan iedereen kennen hihihi!!! maar ook wellicht zeker de moeite waard om ook eens te gaan bekijken… zo zijn er zovele die zich ook met dit soort dingen bezig houdt… handig genoeg op m’n pctje om ook te googlen, maar bepaalde links wisselen is ook zeker niet verkeerd, hoor!! en staan we ook zeker open voor nieuw wat men nog niet direct kent of misschien van gehoord heeft

 20. @ marcel w

  Blij dat je weer gezond boven water bent, zonder jou kan WTK ook weer niet !

  Het zal bij ons eerder een stuk laag vliegen blijven want voor grotere hoogtes kan Al-Quida nu zelf trainen om en nabij hun nieuwe eigen ‘Toren van Babel’ (800m) geopend in Dubai !

  Denk dat het gauw met een sisser afloopt omdat we weer braaf hier haantje de voorste is in de klas zij, rest van de wereld doet nl niet mee aan de scan-fun en vergeet dan gelijk ook niet dat Nederland niet het enigste land in de Wereld is waar je rechtstreeks op kan aan vliegen.

 21. @ Jerry

  Natuurlijk dan kan jij er ook weer lekker op los schrijven hier, zo houdt ieder soort elkaar in stand.

  Beste wensen nog voor anno 2010 ! (beter te laat dan never nooit!)

 22. @ Marcel W:

  Al Qaeda= CIA zullen we maar zeggen….Muslim Brotherhood met Nazi links, waar…Osama Bin Laden uit kwam…zie mijn stukje tekst uit het boek The Fourth reich van Jim marss bij dat Israel-Palestina artikel
  (ook leerzaam over onderscheid Joden/Zionisten).

  Grotbewoners in zwarte pakken zullen we maar zeggen…Je hebt natuurlijk wel een ‘vijand’ of ‘terrorist’ nodig om een false flag event ensceneren…

  Problem-Reaction-Solution= Bodyscans!!!

 23. @john Ik weet het de vragen waren ook meer retorisch van aard.Voor mij is het duidelijk de tegenstand tegen de bodyscan moest uit de weg worden geruimd.Als die “áanslag “werkelijk gelukt was had het veel te lang geduurd voordat de “oplossing “kon worden aangedragen .Die bodyscans moesten er komen koste wat het kost.

 24. Werr wat vragen:

  Wat ging er eigenlijk allemaal aan vooraf op eerste kerstdag?

  Had onze onderbroekenterrorist wel een paspoort bij zich?

  Wie zat er de hele reis te filmen?

  Waarom wordt Kurt Haskell door bijna geen één krant genoemd als ooggetuige? Zelfs als het niet waar is wat hij zegt is het toch wereldnieuws?

  Zit er trouwnes toevallig olie in de grond in Jemen?

  Heb jij ook het gevoel dat die scanner al bijna klaarstond op 2de kerstdag?

  Waarom duikt onze Jasper uitgerekend onder bij de FBI?

  Het goede nieuw”s: de NOS heeft per ongeluk(?) wel Kurt Haskell genoemd en dat paspoort e.d.

  Zou een bodyscanner echt werken als je er omheen mag lopen van de via de CIA omgekochte en onderbetaalde douane ambtenaar?

  Ook kritische vragen?
  Stel jullie kritische vragen nu eens allemaal ASAP, dus ruim vóór de inval in Jemen, op de krantenfora. Ik zit bij Marc Chavannes van NRC. Wie volgt op Trouw, Telegraaf, Parool, Netwerk, P&W, …

  http://weblogs.nrc.nl/opklaringen/2009/12/31/terroristen-vangen-blijft-lastig/comment-page-1/#comment-4539
  http://weblogs.nrc.nl/opklaringen/2009/12/30/veiligheid-boven-privacy/

  NOS dus wel over Kurt Haskell:
  http://nos.nl/artikel/125830-steeds-meer-details-bekend-over-pleger-mislukte-aanslag.html

  Nog uitgebreider:
  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=16769

  PS: Nederlandse onderzoekers hebben al beweerd dat de onderbroekenman wel een paspoort had. Ook raar, hij stond op allerlei lijsten, dan hadden ze ‘m uberhaupt niet naar Amsterdam laten vliegen toch?

  PS II Een enorm helder, transparant en gezond 2010 voor iedereen!

 25. het gaat om de straling mensen,die je binnen krijgt,dit is allemaal opgezet spel,mooie herhaling uit ATLANTIS,je hebt een keuze vlieg ik of blijf ik met mijn voeten op de grond waar ze voor bedoelt zijn.

 26. waarom herhaling uit Atlantis, waar massaal ieder of vele het steeds over hebben, bestond het gezien onze geschiedenis al niet vele jaren eerder??? Wat d8 men van Lemuria of Lemurië.

  Atlantis.

  Toen Lemurië zonk, verwisselden de beide polen van de Aarde van plaats en kwam de landmassa van Atlantis boven water. De duizend meesters in onsterfelijkheid van de Naacal Mysterie School gingen naar Atlantis, en wel naar een van de tien belangrijkste eilanden dat toen Undal heette. Het eerste wat ze deden toen ze op Undal aankwamen was het oprichten van een gigantische muur van 12 meter hoog en 6 meter breed, die van het Noorden naar het Zuiden, die het eiland precies doormidden sneed. Vervolgens bouwden ze een kleinere muur die het eiland van Oost naar West doorsneed, waarmee ze het eiland in vier kwartieren deelden. Deze constructie was ontworpen als een replica van de menselijke geest.

  Our Forgotten History Part 1; The Beginning
  http://www.youtube.com/watch?v=8YhubdKvMjE&feature=related

  Our Forgotten History Part 2; Lemuria
  http://www.youtube.com/watch?v=yM8_l-eU3RU&feature=related

  Our Forgotten History Part 3; Atlantis
  http://www.youtube.com/watch?v=wQrmAbpSndg&feature=related

 27. @ frans

  Hoe wordt je anders fluoriserend & lichtgevend in het donker ?!
  D’r uitvliegen kan ook nog als je wel heel hard door dat scanhokje heen rent.

  Het zal bij ons eerder een stuk laag vliegen blijven want voor grotere hoogtes kan Al-Qaeda nu zelf trainen om en nabij hun nieuwe eigen ‘Toren van Babel’ (800m) geopend in Dubai !
  Gezien het nieuws vanavond op de TV dacht ik meteen bij het zien van aldat vuurwerk dat Al-Qaeda de toren gelijk in de lucht liet vliegen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.