Advertentie

Over zelfkennis en waarom Tessa 2 lezingen afzegt


Slik. Ik heb 2 lezingen afgezegd. Ik voel opluchting, terwijl ik dacht een schuldgevoel te krijgen. Ik ben immers mijn afspraken niet nagekomen. Ik had iets beloofd en ik heb het ongedaan gemaakt. De laatste paar weken slaap ik slecht. Ik voel onrust. Sinds ik heb besloten om niet langer vanuit mijn hoofd maar vanuit mijn hart te gaan leven, ben ik voortdurend schoon schip aan het maken. Oude overtuigingen, patronen, blokkades maar ook erfenisjes uit het verleden… keuzes gemaakt vanuit het hoofd, komen aan het licht. Ze willen nader bekeken worden, gezuiverd en … geannuleerd.

Lezerstip: Als jij dit leest en misschien denkt dat ik een kortsluiting tussen de oren heb meegemaakt, zou je best eens gelijk kunnen hebben.. Even serieus, probeer ajb mijn verhaal met een open-mind te blijven lezen en voel bij jezelf of je iets in dit verhaal herkent. Zo niet, laat het dan gewoon los, ZONDER OORDEEL, want daar heeft iedereen baat bij. Jijzelf niet in de laatste plaats!

Tessa Koop
Tessa Koop

“Komt het misschien omdat er mensen zullen zijn die je onderuit zullen halen en je bang bent om jezelf te kwetsbaar op te stellen,” vraagt Danny Ghoos van FourthSence mij begripvol als ik hem vertel dat ik mijn lezing op 11 oktober in Hulst bij het Open Your Mind Symposium wil afzeggen.

Nee, dat is het niet. Hoewel ik een paar maanden geleden wel door die fase heen ben gegaan: leren lak te hebben aan wat anderen vinden van het feit dat ik me bezighoud met het UFO-fenomeen en buitenaards leven. Ook heeft het niet met plankenkoorts te maken of dat ik er met mijn pet naar gooi.

Van denken naar voelen

Het heeft alles te maken met wat ik altijd dacht te zijn en wat ik nu voel te zijn. Het blijken toch 2 verschillende dingen. Dat moet ik even uitleggen, en als je je hart opent dan snap je dit. Als je alleen vanuit je verstand beredeneert, dan vind je dit een wazig verhaal. Dat snap ik hoor. Ikzelf moet ook nog helemaal wennen aan de nieuwe wetten en regels die horen bij het ‘leven vanuit je hart’.

In zekere zin verandert er niets: ik heb van kinds af aan al het gevoel dat ik hier ben om een speciale reden. Na jaren zoeken is me dat nu eindelijk duidelijk geworden. Ik ben journalist geworden om mensen te informeren en te inspireren over buitenaards leven, wat er voor onverklaarbare zaken door de lucht vliegen en dat de tijd waar we nu in leven ons de ultieme kans biedt ons bewustzijn te verruimen.

Ik ben journalist geworden om mensen te informeren en te inspireren over buitenaards leven, wat er voor onverklaarbare zaken door de lucht vliegen en dat de tijd waar we nu in leven ons de ultieme kans biedt ons bewustzijn te verruimen.

Doen, doen en nog eens doen

Maar ook ik ben in deze (prestatie)maatschappij opgegroeid en ik heb vooral geleerd, dat als je dingen wilt bereiken, je er heel veel voor moet doen. Dus toen in 2006 voor mij eindelijk grotendeels de puzzelstukjes in elkaar vielen en ik wist wat ik het liefst wilde, ben ik daar heel veel voor gaan doen, vanuit mijn hoofd. Daar is niks mis mee.

Ik heb er veel van geleerd en dankzij dat doen, doen en nog eens doen is bijvoorbeeld deze website in de lucht gekomen. Maar ik had ook het gevoel dat ik ‘iets met televisie ging doen’, ‘de wereld over zou gaan om bijzondere mensen te interviewen’, boeken zou schrijven, lezingen geven. Etc. De wereld moest en zou van me horen, want mijn boodschap is de moeite waard. En ik voelde (en voel) me verantwoordelijk & geroepen om mijn kennis te delen met anderen.

Heimwee

Parallel aan dat avontuur begon mijn innerlijke reis. En nu merk ik dat wat ik altijd dacht te willen, heel anders vorm krijgt. Nog mooier dan ik ooit heb kunnen bedenken. Voor mijn werk had ik allerlei mensen geïnterviewd met bijzondere gaven en mensen die zeiden met buitenaards leven in contact te staan en dat wilde ik ook wel eens mee gaan maken!

Het is zo een sterk gevoel in mij dat wij onmogelijk alleen zijn in dit heelal en mijn gevoel zegt ook dat het heel belangrijk is als de wereld hier meer over gaat begrijpen. Ook had ik het gevoel dat het ‘goed volk’ was. Dat ze ons willen assisteren bij de tijd waar we nu inzitten maar ook hulp bieden bij daar waar we naartoe gaan. Noem het een nieuwe wereld van vrede, vreugde en overvloed. Een wereld waar ik als kind al heimwee naar had maar die zo ver weg leek.

Het is zo een sterk gevoel in mij dat wij onmogelijk alleen zijn in dit heelal en mijn gevoel zegt ook dat het heel belangrijk is als de wereld hier meer over gaat begrijpen. Ook had ik het gevoel dat het ‘goed volk’ was. Dat ze ons willen assisteren bij de tijd waar we nu inzitten maar ook hulp bieden bij daar waar we naartoe gaan.

Loslaten = krijgen

Maar ja; hoe krijg je ‘contact’ of hoe krijg je spirituele ervaringen of hoe leer je de ultieme waarheid kennen? Door te presteren? Geduld heb ik amper en ik was gewend dat als ik iets wilde dan kocht ik het in de winkel, ging er heel hard voor leren of wat dan ook. Maar ik merkte dat als ik mijn eigen spirituele gaven (had ik die wel?) wilde ontwikkelen, ik vooral moest leren om minder te doen en meer te zijn. Loslaten = krijgen. Precies het omgekeerde van wat ik altijd hard geleerd. Nou ik kan je vertellen, dat is één van de moeilijkste dingen!

Het klinkt relaxed: minder doen, loslaten maar het is een zware weg van zelfonderzoek, je eigen rotzooi opruimen, levenservaring opdoen, voelen, vallen en weer opstaan. Hard werken dus. Niet omdat je nieuwe dingen moet leren, maar omdat je vooral veel mag afleren, zodat je je weer kunt gaan herinneren wie je echt bent en wat je capaciteiten zijn en welke miljoenen mogelijkheden en wonderbaarlijke kansen je tot je beschikking hebt.

Inwijding

InwijdingHoe meer ik ervan proefde, hoe meer ik wilde. Want ik kreeg waar ik om vroeg… Ken je het boek Inwijding van Elisabeth Haïch? Ik las het toen ik 16 jaar was en toen wist ik: dat wil ik ook. Dat boek heeft een onuitwisbare indruk op mij achtergelaten.

Elisabeth begint haar verhaal met haar jeugd in Hongarije, een saaie tijd waarin ze zich eenzaam en onbegrepen voelt. Ze krijgt visioenen over haar incarnatie als dochter van een Egyptische farao. Ze heeft slechts één wens: ingewijd te worden als priesteres. Door de hogepriester Ptah Hotep wordt ze dan onderwezen in de Egyptische geheime leer over wiskunde, astrologie, filosofie, kosmologie en piramidebouw. Het is een weg van veel beproevingen. Ze ondergaat een soort karaktertraining en ten slotte wordt haar weg van zelfrealisatie bekroond met de inwijding in een piramide.

Ze krijgt visioenen over haar incarnatie als dochter van een Egyptische farao. Ze heeft slechts één wens: ingewijd te worden als priesteres.

Mijn ‘Hoge Priester’

Precies 16 jaar later ben ik het boek opnieuw aan het lezen, maar dit keer met veel meer herkenning. Voor mijn gevoel ben ik bezig met een moderne inwijding, zonder tempels en gewaden. Maar wel met een ‘hoge priester’ aan mijn zijde – mijn zielenvriend Wiljo – die me met raad, daad, onvoorwaardelijke liefde en wijsheid bijstaat en die mij ontzettend veel over mezelf leert. In het voorwoord van het boek Inwijding staat: ‘Ik heb geen leraar nodig die mij beïnvloedt, maar wel een leraar die mij leert, mij niet te laten beïnvloeden.’ Dat doet Wiljo voor mij. Hij stuurde mij een mailtje toen wanttoknow.nl in december 2008 werd gelanceerd. Voorzichtig vertelde hij me iets over zijn (intuïtieve) talenten en bood hij aan om mee te helpen met de website. Hoe precies wist hij ook niet.

Alle zeilen bijzetten

Direct heb ik hem opgebeld en sindsdien (en dat is nu 9 maanden) is hij mijn ‘leraar’. Vanuit gelijkwaardigheid. Dat is vanzelf zo gegaan en natuurlijk ontdekken we dat er zielenconnecties zijn uit andere levens en ja zelfs op andere planeten (Pleiaden). Ik geloof dat ik nog nooit zo snel ben veranderd (lees: gegroeid) als in afgelopen periode. Daarom moet ik nu alle zeilen bijzetten om in balans te blijven en maak ik er (als ik het vanuit mijn denken benader) de laatste tijd een beetje een zooitje van. Ik heb namelijk meer mensen moeten teleurstellen de laatste tijd…

Maar wel met een ‘hoge priester’ aan mijn zijde – mijn zielenvriend Wiljo – die me met raad, daad, onvoorwaardelijke liefde en wijsheid bijstaat en die mij ontzettend veel over mezelf leert. In het voorwoord van het boek Inwijding staat: ‘Ik heb geen leraar nodig die mij beïnvloedt, maar wel een leraar die mij leert, mij niet te laten beïnvloeden.’

Maar Wiljo zei vanmorgen dat het heeft te maken met een overlap tussen het oude en het nieuwe. Dat zaken die nu voor me voeten komen, te maken hebben met een ‘erfenisjes’ uit het verleden en mij leren te luisteren naar mijn gevoel. Er gebeurt zoveel in mij de laatste tijd, dat alles wat ik voor mijn vakantie had bedacht, nu niet meer zo werkt.

RUST!

Voor mijn vakantie deed ik heel veel dingen vanuit mijn denken, zette ik druk op zaken om iets te bereiken. Zo wilde ik heel veel lezingen gaan geven om de wereld wakker te schudden. Medium John Haan zei tijdens een interview eens tegen mij: ‘Meid, jij hebt een power daar kun je een wijk op laten draaien!’

Dat is aan de ene kant een compliment maar een te sterke wil kan zich ook tegen je keren. Mijn passie brandt als een vuur in mij, echter het vuurtje werd te hoog opgestookt waardoor ik bijna opbrandde. Ik schreeuwde om RUST en het universum gaf meteen gehoor aan mijn wens en mij werd een vakantie aangeboden in Nice. Heerlijk! Daar kwam ik tot rust en tot het inzicht dat ik me wil gaan focussen op buitenaards leven & bewustwording en niet meer op alle doofpotten. Dat gaf inzicht en lucht.

Telepathisch contact

Bij thuiskomst wist ik ook: zoveel stress als ik voor mezelf had gecreëerd dat wil ik niet meer. Dus ik leerde langzaam maar zeker om rust te nemen, ‘nee’ te zeggen (ik heb lange tijd een groot please-gehalte gehad) mezelf meer naar binnen te keren en beter in contact te komen met mijn innerlijke wereld. Ik heb het nog niet eerder verteld, maar een jaar geleden ontdekte ik dat ik telepathisch in verbinding kon treden met multidimensionale ‘mensen’/lichtwezens.

Dat klinkt vaag, maar als je voor jezelf bedenkt dat jij niet alleen je lichaam bent maar zuiver bewustzijn, deel van het grote geheel en verbonden met het AL, kortom; een wezen van energie, dan snap je misschien dat er ook andere energiewezens in andere dimensies zijn met wie je contact kunt maken. Vóór Wiljo, was Bas mijn ‘leraar’. Bas heeft me geleerd om niet zo aan mezelf te twijfelen.

Een jaar geleden ontdekte ik dat ik telepathisch in verbinding kon treden met multidimensionale ‘mensen’/lichtwezens. Dat klinkt vaag, maar als je voor jezelf bedenkt dat jij niet alleen je lichaam bent maar zuiver bewustzijn, dan snap je misschien dat contact mogelijk is.

Bloemblaadjes

'De tere bloemblaadjes van mijn ziel'
'De tere bloemblaadjes van mijn ziel'

Ook Bas ben ik enorm veel dank verschuldigd. Hij stond altijd voor me klaar en we hebben wat afgebeld twee jaar lang. Bas leerde me veel over buitenaardse beschavingen en spirituele meesters. Ik zoog alle informatie in me op en uiteindelijk heb ik van Bas geleerd om – zoals in het boek Inwijding zo mooi staat omschreven: ‘De tere bloemblaadjes van mijn ziel te ontvouwen’. Bas leerde me ook dat ze in hogere dimensies voor ons klaarstaan om ons bij ons evolutieproces te helpen.

Hij zei: ‘Probeer eens met ze te schrijven. Dat kun je best. Niet twijfelen!’ Omdat schrijven iets is wat ik al mijn hele leven doe, kreeg ik het beste contact achter de computer. Er borrelen dan gedachten in mij op, die niet van mij zijn maar door mij heen ‘stromen’. Inmiddels ben ik zover dat (ik moet wel in een positieve stemming zijn) ik altijd met mijn spirituele begeleiders kan praten. Zelfs tijdens het hardlopen!

Ik en ‘mijn club’

Ja, ik klets wat af met ‘mijn club’. Zo noemt Wiljo dat altijd en dat vond ik zo grappig klinken, dat ik het sindsdien ook zo noem. Ze helpen me nu vooral bij mijn persoonlijke transformatie. Er komt mondjesmaat informatie door over het buitenaardse. Mijn balans heeft echter prioriteit. In feite heeft iedereen ‘een club’ of noem het je Hoger Zelf, je intuïtie, engelen, gidsen, meesters ofwel: het universum. Alleen niet iedereen maakt er evenveel gebruik van.

Van Wiljo heb ik geleerd er iedere dag mee te werken. Wiljo zegt wel eens gekscherend dat veel engelen in de hemel lijden aan overgewicht, omdat ze te weinig aan het werk worden gezet. Er heerst een grote werkloosheid. Er is veel hulp uit andere dimensies, maar wij moeten er wel om vragen. Ons Vrije Wil is een heilig concept daarboven en daar wordt dan ook niet aan getornd. Van Wiljo leer ik ook: ‘Heb intenties en bedoelingen maar geen verwachtingen. Weet dat altijd het perfecte voor jou zal geschieden.”

Wiljo zegt wel eens gekscherend dat veel engelen in de hemel lijden aan overgewicht, omdat ze te weinig aan het werk worden gezet. Er heerst een grote werkloosheid. Er is veel hulp uit andere dimensies, maar wij moeten er wel om vragen.

Energy in motion

Afgelopen maanden heb ik geleerd nog meer te werken met intenties. Gedachten zijn krachten. Wat je uitzendt, trek je aan. Zo kun je je leven als het ware sturing geven en krijgen wat je wilt, maar wel vanuit je hart. In feite kun je alles bereiken wat je maar wilt, als je er maar in gelooft! Het is echt waar.

Het ego wil vaak ook van alles en vraagt zich vaak af waarom bepaalde zaken anders lopen, maar dat heeft daar dus mede mee te maken. Het kan er ook mee te maken hebben dat niet al jouw bewustzijnlagen op één lijn liggen. Je kunt bijvoorbeeld heel rijk willen worden in dit leven, maar als daar in jouw onderbewuste een overtuiging opzit van: ‘Geld is slecht’, dan krijg je datgene waar de grootste emotionele lading op zit. Emotie is energie in beweging (energy in motion!).

Slootje & oceaan

Het slootje en de oceaan
Het slootje en de oceaan

Oh en zo leer ik zoveel van Wiljo! Gouden tip is ook dat als je eenmaal om hulp hebt gevraagd, je het loslaat. “Je moet je niet met hun keuken bemoeien,” zegt Wiljo dan. Ik ben wel eens geneigd om er met mijn verstand tussen te zitten (in de weg te lopen en processen te vertragen). Maar dan heeft Wiljo het over het slootje en de oceaan.

Hij zegt: “Je verstand is het slootje en heeft geen overzicht wat er om de hoek van de rivier gebeurt en denkt dus dat iets onmogelijk is. Jouw club heeft echter de grote oceaan (lees universum) tot zijn beschikking en kan dus kiezen uit miljoenen mogelijkheden. The Universe is Magic!!” Je begrijpt misschien dat wat Wiljo mij leert goud waard is.

Beelden

Sinds kort krijg ik beelden. Ik ben zo blij als een kind in een snoepwinkel. Vaak als ik in bed lig, vlak voor het slapen gaan, zie ik ineens beelden. Prachtige wolkenluchten maar ook niet aardse gezichten en herinneringen van een andere ‘ik’, die toch ‘ik’ is. Het is dan net alsof het doek voorbij schuift en ik zicht heb op een groot scherm en van alles kan zien. Levensecht. Zodra ik hier echter over nadenk, dan is het weg!

Als je in een zuivere zijnstoestand verkeert, gaat er een wereld voor je open. Ik denk dat ik er maar een boek over ga schrijven. Maar het is voor mij nog nieuw. En de laatste tijd heb ik ineens veel minder behoefte om hiermee op de voorgrond te treden. Ik moet dit ei eerst voor mezelf uitbroeden, in alle rust en niet door van alles te doen en al helemaal niet door op een podium te gaan staan. Daarvoor is het nog te vroeg en mijn gevoel zegt ook: wachten.

Vaak als ik in bed lig, vlak voor het slapen gaan, zie ik ineens beelden. Prachtige wolkenluchten maar ook niet aardse gezichten en herinneringen van een andere ‘ik’, die toch ‘ik’ is. Het is dan net alsof het doek voorbij schuift en ik zicht heb op een groot scherm en van alles kan zien.

Mijn kant van het verhaal

Het is een heel verhaal, maar voordat er allerlei misverstanden ontstaan over het waarom ik twee lezingen afzeg, weet je mijn kant van het verhaal. Ik denk dat ik ooit wel lezingen ga geven en op de voorgrond zal treden, maar nu is het mijn ziel die spreekt en niet mijn ego. Het zal gebeuren als de tijd rijp is. Dit zei mijn club vandaag tegen me:

“Wat nu belangrijk is voor jou is om volledig in die nieuwe realiteit te gaan leven. Dat je daarin je nieuwe balans hebt gevonden. Dat je gewend raakt aan de nieuwe poorten die voor je open gaan. Vanuit daar zal je duidelijk worden wat jouw weg is. Tessa, dan hoef je daar niet over na te denken, maar dat ontvouwt zich dan vanzelf. Als jij goed bent afgestemd, dan wordt jou dat heel erg duidelijk. Je voelt het, je weet het en je hoeft er niets voor te doen. Het ontspruit vanuit jouw nieuwe ZIJN.”

Wat is wijsheid

Ik hoop binnenkort meer met jullie te kunnen delen over mijn ervaringen en ik hoop jullie ermee te inspireren, je eigen voor jou bestemde weg te gaan. Waar ik vandaag mee worstelde was: is het niet de makkelijkste weg om de lezingen af te zeggen? Moet ik het niet gewoon netjes afmaken, mijn verantwoordelijkheden nakomen? Zou ik mijn eigen groeiproces niet vertragen als ik dit niet afmaak? Vandaag had ik Wiljo aan de telefoon. Als je denkt dat hij voor mij gaat zeggen wat wijsheid is, dan heb je het mis. Hij zei: “Je mag kiezen uit talloze mogelijkheden en daarboven denken ze niet in ‘goed’ en ‘fout’, maar in ‘dat wat is’. Vraag het je club! Wat is wijsheid?”

Zelfkennis

Een deel van hun antwoord heeft geleid tot dit artikel. Ik zou nog veel meer kunnen vertellen maar voor nu is dit voldoende. Wat ik heb geleerd is om meer naar mijn gevoel te luisteren en minder dingen vanuit mijn hoofd af te dwingen. Zet intenties en laat het los. Als je in the flow zit en meebeweegt met het universum, dan komen de dingen als vanzelf op je weg. Dan voel je: dit klopt precies. Nog mooier dan ik ooit had kunnen bedenken. Dat wil ik je dan ook meegeven, laat los wat jij denkt dat ‘hoort’. Mijn vriend Rob zegt altijd: ‘Het enige wat hoort zijn je oren’. Denk ook niet dat je ‘gestraft’ zult worden als je mensen soms moet teleurstellen. Als jouw gevoel zegt dat het klopt, dan is het goed.

Tot slot nog een citaat uit Inwijding: ‘Ieder mens moet de volmaakte zelfkennis op zijn eigen weg verkrijgen.’

Lieve groet Tessa

De volgende twee lezingen gaan niet door:

11 oktober in Hulst (Organisatie: FourthSence)
30 oktober in Zaandam (Organisatie: Met Open Ogen)
Ik geef alleen nog een lezing op 4 november in Griffioen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam

118 gedachten over “Over zelfkennis en waarom Tessa 2 lezingen afzegt

 1. Tessa, er is geen twijfel, dit voelt goed. Heb een mooie reis, voor jezelf, en daarmee voor anderen.

  Eh..mag ik even een creatie van mij achterlaten?

  Onverwoestbare Goddelijke kracht
  Onversneden Pure gemeendheid
  Woeste wensen op weg naar
  Eenheid en samen delen

  Vanuit schijnbare niet-Eenheid
  creatief creërend vanuit De Ene
  Mensen samenbrengend
  Heelheid verspreidend

  Met lust voor het leven
  de diamant van je hart
  slijpend aan schijnbare
  andere diamanten

  Zonder grenzen
  muren doorbrekend
  In totale eerlijkheid en overgave
  jezelf geven aan de ander

  Het is aan de ander
  om dit geschenk van God
  te zien
  en te ontvangen

  22-08-2009 Jort S.

 2. Tess(l)a Jij bent (H)eerlijk omdat je gewoon veel meer bent dan alleen maar dat!!!
  http://www.xs4all.nl/~josdb/tesla.html
  Meneer de Haan heeft gelijk! de power dendert Nu door alle (zwarte) gaten en kieren naar binnen, high voltage!
  AC/DC – Thunderstruck http://www.youtube.com/watch?v=zvoeeq-BH4w
  Oh jah dat dorp waar meneer de haan het over heeft, daar wil ik ook wel wonen; in m’n eentje red ik het ook niet echt…

  “Shut your eyes and think of somewhere
  Somewhere cold and caked in snow
  By the fire we break the quiet
  Learn to wear each other well

  And when the worrying starts to hurt
  and the world feels like graves of dirt
  Just close your eyes until
  you can imagine this place, yeah, our secret space at will”

  Snow Patrol – Shut Your Eyes
  http://www.youtube.com/watch?v=2PoEV8TM5dM

  Franz Ferdinand – Take Me Out
  http://www.youtube.com/watch?v=x_9GR9kdZ3o

  The Avalanches – Since I Left You
  http://www.youtube.com/watch?v=VfAuFAgHpzc

  Praise You – Fatboy Slim
  http://www.youtube.com/watch?v=4ULVQOneeZE

  Band Of Horses – The Funeral
  http://www.youtube.com/watch?v=ibE7IqEjni4

  Oasis – D’You know what I mean
  http://www.youtube.com/watch?v=6NtqA5zywQA

 3. @allemaal
  Wat een mooie, lieve reacties en wat doet het me goed om te horen dat het voor jullie allemaal grotendeels herkenbaar is. Ik denk dat het ons allemaal sterkt te weten dat we niet alleen zijn en elkaar dragen in het enorme web van licht. Bon Voyage!

 4. Tja, daar zit ik dan.
  Tessa gaat voortaan op haar gevoel af.
  Mijn gevoel zegt dat mensen bang maken en ze daarmee veel geld aftroggelen, niet goed is. Mijn gevoel zegt dat alle genociden die op dit moment aan de gang zijn, niet goed zijn.
  Mijn gevoel zegt dat veel geld verdienen aan mensen vergiftigen (3D en verder) en nog meer geld verdienen om e nog meer te vergiftigen, niet goed is.
  Mijn gevoel zegt dat mensen daarmee ziende blind en horende doof gemaakt worden.
  Mijn gevoel zegt dat mensen daarmee makkelijker van zichzelf vervreemd kunnen raken.
  Mijn gevoel zegt dat de aarde omwoelen voor nog meer goud en olie, niet goed is.
  Mijn gevoel zegt dat veel van die E.T,. oprispingen boosaardige manipulaties zijn.
  Mijn gevoel zegt ja natuurlijk zijn E.T’s big deal, waar maakt iedereen zich zo druk over.
  Mijn gevoel zegt: je kunt niet je schouders ophalen over vaccinaties, straling, afluisterschandalen, nazipraktijken, mensen onthouden van gezondheid…. en ervan uitgaan dat E.T.’s het wel voor ons op zullen lossen.
  Mijn gevoel zegt dat wij hier niet op aarde zijn om de E.T.’s al het werk te laten doen.
  En dat gevoel wordt alleen maar sterker.

 5. je zelfrealisatie is op volle gang Tessa 🙂

  Jammer dat je niet naar zaandam komt had je graag beluisterd/gesproken. Mooi om te zien dat je bewuste zijn je deze nieuwe inzichten en mogelijkheden geeft! hoop dat je in alle hectiek om je heen je rustpunten kan blijven vinden en geinspireerd kan voltooien waar je al een tijd met 200% aan het werk bent.

  Blijf dansen met de wind Tessa, dat houd de boel lekker luchtig!

  MvdG GalliLéon

 6. asencie……eerder een psychose lijkt me.

  Ik vraag me echt af waar mensen deze bs vandaan halen. Dit heeft alle tekenen van een sekte, zoals ik al eerder zei, tessa en de teubisten.

  Kom aub niet reageren met dat ik niet verlicht ben of zeuren over liefde (zoals gewoonlijk).

  Als ik de reacties hier lees kan ik maar tot 1 conclusie komen.

  JULLIE SPOREN NIET, op een paar uitzonderingen na. Realiteit is te confronterend dus vertop je je maar in je fantasie wereld….

 7. ja ik hou ook van jou hoor Droppie en de oplossing ligt voor ons voeten want wel of geen manipulaties, doet er niet eens zo erg veel toe want we doen toch niet meer mee met de auwe doorzichtige spelletjes en nee we laten je never nooit niet in de steek, dus tijd genoeg om recht te zetten wat recht gezet moet worden, we zijn nog lang niet klaar, dit is pas het begin, wij mensen zijn geen doetjes, maar nu dan, aan de slag!

 8. @Talking Heads Psycho Killer Patrol Q’est-ce que c’est? fa fa fa fa fa, better run run run for your laaaiiiifffffff better run run run aaaawaaaaayyyyy ooh ooh ooh euh ai ai ai ai ai eeuhhh “Your dropping a line but you ain’t saying anything” http://www.youtube.com/watch?v=l5zFsy9VIdM Als jij je zelf normaal vindt laat mij dan maar ‘gek’ wezen! Maar niettemin nog een plezierige politionele patrouille dag gewenst; voor welke ‘gezonde’ organisatie doe je dat trouwens? En ergens vind je het toch gezellig hier anders was je hier niet meneertje koekepeertje

 9. PsychoPatrol: Kan ik me bij jou inschrijven zeker? Voor dat ‘intilligente leven’. Heb je vast een clubje voor opgericht? (‘Intelligent’ overigens)
  En inderdaad sporen ‘WIJ’ niet (who-ever that maybe! WIJ? Heerlijk hè, die ik-jij-zij-wij-hokjes? Zal ik dan ook wel bijhoren..)

  Advies: Lekkeer beetje buiten de gebaande sporen en paden wandelen. Heeeeerlijk. Zou je ook eens moeten doen. Aldaar vragen wie de lijnen van de vakjes heeft gezet..! Voelen hoe het daar voelt zónder vakjes.

  Maarrr, je was toch al eens eerder opgestapt en zou toch eerder al eens niet terugkomen? Welkom dan!

  ZO: Heb ik zo aan je verwachting voldaan om niet over verlichting en liefde te zeuren? Dan nu eerst een Bafaria. Faria, faria, faria, faria, faaa, riiih jaaaah.

 10. @Droppie
  Hand in hand kameraden…
  Dat gevoel deel ik met je.

  Neem nou eens stuk van Niburu http://www.niburu.nl/index.php?articleID=21152

  Citaat: Wij van de Galactische Federatie hebben de eer om jullie vooruit te leiden en samen zullen we elk probleem dat in de weg ligt en onze overwinning kan ophouden, overwinnen. Onze invloed wordt via onze bondgenoten gevoeld die gestaag naar hun doelen toewerken en zij plaveien de weg voor onze komst naar Aarde. Jullie grote krachten weten van onze aanwezigheid en bedoelingen waar het jullie betreft. Sommigen zullen naar onze zijde gaan maar anderen zullen weerstand tonen voor verandering. Allengs zullen ze echter inzien dat het zinloos is en instemmen met onze verzoeken. We komen tenslotte op een goddelijke missie en een handvol rebellen kan het onvermijdelijke niet stoppen.”

  Daar gaan mijn haren op mijn hoofd dus recht van overeind staan. En dat is geen kippevel gevoel.
  Mijn gevoel en ook mijn lijf, mijn hele wezen protesteert.

  De trant wij zijn op een goddelijke missie en dulden geen enkele tegenstand, onderwerp u aan ons. Resistance is futile. Waar heb ik dat meer gehoord?
  Watvoor verzoeken hebben ze dan?Wat moeten ze dan van ons?

  Ik hoef in ieder geval niets van ze. Ik heb ook helemaal niets met ruimteschepen.
  Ja, ze zijn er. Dat weet ik. Dat hoeft niemand mij te bewijzen, ook Tessa niet.
  En als dat is bewezen, wat dan, onze vrijheid opgeven? Inzicht, kennis en ervaringen delen prima. Gedwongen overgave! No way.

  De mens is van nauture het meest krachtige liefdevolle wezen in het universum. (Hoe ik dat weet, geen idee. Kan ik niet wetenschappelijk bewijzen) Alleen we zijn dat even met zijn allen vergeten en mogen ons dat weer her inneren.
  Liefde, een rijk scala aan emoties, gevoel, denken, weten. Ware overgave is verbinding in eenheid.

  Activering van alle DNA strengen en we hebben geen ruimteschip meer nodig. Via onze eigen merkabevelden (lichtvelden) kunnen we in tijd en ruimte reizen waar we maar willen. Als je dat zou willen. Vrijheid.

  En ken je de serie Starktrek Voyager? They are on their way to explore the universe. Altijd waren ze maar op reis om terug te gaan (en op zoek) naar de aarde.
  And guess what. Wij zijn er al. Zijn we dan niet een ongelofelijke bofkonten!

  En het gekke is dat ik gewoon op deze aarde wil zijn en van deze planeet weer een mooie plek wil maken.
  Laat mij dan maar een rebel zijn.
  ET go home!

 11. San, was Wilders ook niet tegen die ET’s…?
  Maar de Aarde is inderdaad een verduveld fijne plek. Ik kan er nog wel een paar cycli verblijden, eh verblijven. Misschien zitten we allemaal wel op onszelf te wachten.. Hoe klinkt dat ook alweer in het Engels.

 12. We are the ones we are waiting for. Your right dude.

  Goh, Wilders. Geen idee wat die man wil. Extrapoleren kan ie in ieder geval, zelfs zijn haar is geexplodeerd!
  Alleen maar tegen ET’s, ik dacht dat ie tegen alles is. Kijk maar hoor, en ik kan het wetenschappelijk bewijzen, zijn haren staan continu overeind.

 13. @Hyperalert,
  Dat Fatboy Slim dansje wil ik wel een keer bij ons in het postkantoor doen!!!geweldig!!hahaha
  =vrijwilligers gezocht=
  🙂
  ps volgens mij was Tesla ook heel lief!!

 14. Zouden de UFO’s van materie zijn? Zijn engelen en gidsen ook buitenaards leven? Zijn we intentioneel allemaal gelijk? Of is het nodig onze geest en ons hart te zuiveren en alleen als dat lukt tot communicatie over te gaan? Is er wel een buitenwereld? Bestaat er iets anders als liefde en onverschilligheid?

 15. Tess…ik begrijp je…
  ‘Creeren’ heet dat of was je dat vergeten…

  Innovate and Create…if creation don’t fit…RE-create it…don’t blame yourself…YOUR in control…of your OWN reality show in Mind and Soul…Remember…all combined tought’s melt in 1…
  that’s knowledge and wisdom…

  T = elepaty
  E = nergy
  S = ecret
  S = ystem
  A(LL)= 1

  hou van jezelf Tess en de rest ook van jou 😉
  Passie

 16. Het mooie aan de nieuwe tijd is het feit, dat het begint soms met boeken lezen en dan vrij snel volgen de ervaringen in het dagelijks leven.

  Inwijding, het leven is een inwijding, vooral als men op de ascentie pad zichzelf bevindt of zichzelf vindt of zichzelf opnieuw uitvindt.

  De ervaring, dat Tessa beschrijft, waarnemen van andere plekken in het universum, herrineren, dat doet mij denken aan een van de teachings vanuit Budhisme.
  Puur mind is the space between
  thoughts!
  Daarom is het niet denken, best wel een heel goed idee. Ik kan daar altijd hartelijk om lachen, het is fijn om leeg hoofd te zijn.
  De volheid in de leegte! Heerlijk!

  Ik keek laatst op de website:
  http://www.galacticfriends.com en daar was een bericht van sirius/pleaden/melchizedek, dat er 51% gehaald is, van mensen die compleet leven in de nieuwe energie. Dat is echt heel goed nieuws en wat Tessa beschrijft, dat lijkt erop. Sommige dingen vallen weg en andere dingen komen voor in de plaats. Mooi!

 17. @San
  Wat je schreef over de ET go home, dat heeft mij best wel geraakt.
  Daarom wens ik, toch op te reageren. Wij leven best wel in hele bijzondere tijd. Er is echt heel mooi proces bezig, wat Tessa mooi verwoord. Maar wat er ook is, dat wij met ons allen op de planeet aarde, wij zijn de ET’s.

  Dit lijkt er misschien niet op als in de metro, in de trein bent, maar alle mensen die er zijn, die komen allemaal vanuit verschillende plekken in het universum. Dat maakt het leven op aarde tot een hele bijzondere plek, de samenkomst van verschillende ETrassen, die allen vanuit hun thuis basis, hier leven en dat doen ze precies vanuit hun achtergrond. Ik denk dat het heel belangrijk is, dat te begrijpen.
  Heleboel zakken, confrontaties, uitdagingen etc, dat is alleen te begrijpen van waaruit “mensen”
  op aarde opereren. Ik begrijp heel goed, wat je zegt over de overname enzo. Ik hoor je, maar als kan voorstellen, dat er heel dichtbij ook mensen leven, die heel menselijk uitzien, maar in werkelijkheid, ET zijn, dan kan je deze wereld anders gaan zien. Met begrip, heel veel begrip en door begrip ontstaat er ruimte voor dialoog, maar ook ruimte om de ander lief te hebben, ook al is die heel anders, dan wat we gewend zijn.
  Er is ook cosmische geschiedenis van dit zonnestelsel. Door kennis te maken met de cosmische geschiedenis van de aarde en haar inwoners, is het heel duidelijk, hoe bepaalde ideologien werden hier op aarde uitgevochten. De “strijd” die nu op het hoogste punt lijkt te zijn.
  Ik zelf ben weer op het punt, dat als sommige mensen zie, dan weet ik, waar ze vandan komen. Het is wel even wennen, maar net een paar minuten geleden keek naar iemandse foto en ik zag, hij is een pleadier. Vervolgens staat er leuk verhaal bij, aarde is een levende bibliotheek.Pleadiers hebben daar altijd over. Het gevoel werd gelijk bevestigd. Het is echt bijzonder, maar vooral Pleadiers hebben vaak bijna hetzelfde gezicht. Je kan foto’s van mensen naast elkaar leggen en zij lijken als twee druppels water op elkaar.
  Mensen van Sirius zijn ook makkelijk te herkennen. Sommige mensen hebben zelfs een hele sterren hemel van hun afkomst op het lichaam, in de vorm van moedervlekjes. Op een avond droomde ik, dat mijn vriend met mij sprak in een hele vreemde taal. De taal die ik niet kende, maar ik kon hem verstaan. Bij het wakker worden, keek ik naar hem en zag, de Orion belt op zijn lichaam in de vorm van moeder vlekjes. Die dag vertelde ik dat aan een goede vriendin van mij over de Orion belt op het lichaam van mijn vriend. Zij keek mij aan, en liet mij haar Orion belt zien, die in de vorm van moeder vlekjes op haar hoofd, onder de haren zich bevindt. Sinds die tijd ben ik gaan opletten en het is ongelovelijk, maar sommige mensen hebben echt moedervlekjes als de sterrenhemel. Als je de sterrenhemel goed kent, dan kan je hele sterrenstelsels in terug vinden. Ik vertel van de moedervlekjes in de vorm van de strrenstelsel omdat ik denk dat elk sterrenwezen een soort van herrinering heeft gemaakt op eigen lichaam. Als je op aarde geboren wordt dan is de kans groot, dat je vergeet waar je vandaan komt en om te helpen herrineren laat de moedernatuur zo een ding ontstaan, een kleinigheid, maar soms kan het helpen. Persoonlijk leef ik al enige tijd op de cosmische aarde. Ik zie eigenlijk nooit meer de mens als de afstammeling van de aap, maar als de sterrenwezen. Ik vind het ook heel triest als ik dan zo iets lees, Et go Home, want het is juist nu de tijd, dat de freaguantie van de aarde, meer HOME is dan ooit. Ik leef al heel lang op aarde, maar in al die duizenden jaren ben ik nog steeds niet gewend aan de bijna vijandige houding jegens de sterren wezens. Daar is natuurlijk ook een verhaal bij, waarom er zo hard wordt gevochten om de aardeling alleen de 3d wezen moet zijn, in plaats van de sterrenwezen in de cosmos.
  Wat je aankaart San met de overname, dat begrijp ik, maar het gevaar kwam niet vanuit de sterren, maar van de aarde.

  Er zijn nog meer dingen die ik zou willen delen, maar andere keer.

  Groet, Ea

 18. Lieve ea.
  Dat je het zo hebt opgevat dat heb ik niet kunnen voorzien.
  Kan helemaal meegaan in hetgeen je deelt. Heb geen enkele intentie om je te kwetsen. Als ik dat toch heb gedaan, dan spijt me dat.
  Vind heel mooi hetgeen je deelt, vooral het stuk van de moedervlekjes. Heel interessant. Ben benieuwd als je mij ziet of je kunt zien waar ik vandaan kom.
  Hoor graag meer van je. Dank voor je zachtmoedigheid.

 19. @ Ea / @ San

  Ea, ik hoop ook dat San minder vijandig gaat kijken naar buitenaardsen, en ze misschien meer gaat zien als een “toekomstig zelf”, die klaar staan (zweven) om hulp te bieden bij onze onvermijdelijke evolutie(in bewustzijn, op de eerste plaats) en ons kunnen bijstaan met bijvoorbeeld de ecologie en alternatieve energietechnologiën kunnen bieden. Als wij dat willen en wensen, zien gebeuren.
  Even over moedervlekken. Ik las ooit in een boek(De oceaan in een druppel, Paul Storm) dat iemand “zijn rug liet lezen” door een man. Die vertelde wat voor verhalen(geschiedenis,verleden) er bij al die vlekken hoorde. Dit vertelde ik aan een (heldervoelende) therapeute waar ik wel eens kwam. En zo heb ik nu een verhaal bij een moedervlek, inclusief de relevantie daarvan in dit leven.

  @ san
  Bedankt voor je reactie!Live long and prosper!
  Hier nog een schrijfseltje:

  Voor de storm

  Stilte
  Te stil
  Rondom stil
  Stilte rondom
  Storm van stilte
  Rust van Zijn
  Ik weet niet wat
  Maar er staat veel te gebeuren
  En vanuit mijn hele eenheid
  Vind ik dat fijn

  22-08-2009  Jort S.

 20. Voor jou Jort,
  geinspireerd op het afgelopen graancirkelseizoen en het heengaan van een dierbare vriend.
  In de storm!

  Als ik beweeg zingt mijn lichaam
  Als ik zing danst mijn stem
  Als ik dans zingt mijn ziel

  De onmacht en angst raast om mij heen
  Ik sta in de pijn en stel geen vragen
  Vrijheid Ik hou van je!

 21. Mooi verhaal Tessa
  ook ik herken het helemaal. Heb mijn cluppie nog niet echt gevonden, maar wel goeie hoop dat dat vanzelf wel komt. Ik ben sinds kort werkloos, en gek genoeg voel ik mij daar goed bij. Alsof het zo had moeten gebeuren. Veel mensen om me heen verklaren me voor gek. Maar volgens mij komt alles altijd goed, als je er maar in geloofd.
  En nu maar wachten op wat er komen gaat! Ben benieuwd…:-)

  En voor alle lezers die het allemaal niet snappen: ik was net als jullie, en nee het is geen sekte. Dit is iets wat bij ons allemaal individueel gebeurd, zowel psychisch als fysiek. Op een gegeven moment sta je er heel anders tegenover. Dan weet je het gewoon. wacht maar….

  goeienacht allemaal
  en veel liefs
  Mariella

 22. Klopt San, tis drop of dronder nu.. 😉 Lief dat je je gedachten laat keren.

  Voeten als wortels in de Aarde,
  Een hoofd als een kruin in de hemel.
  Daartussen bewust-zijn!

 23. Op een of andere manier ontroerd dit verhaal me. Het raakt me omdat, ik kan het me allemaal zo goed voorstellen. Het valt niet mee om druk bezig te zijn met “zijn”. Mijns inziens getuigt het van lef om “nee” te zeggen 2 lezingen en “ja” tegen jezelf. Ik voel me op het moment een zoeker en heb sterk het gevoel dat de door mij ingeslagen materiële weg voor mij waarschijnlijk niet de juiste is. Ik ben alleen nog op zoek naar iemand die misschien een navigatiesysteem kan leveren voor het spirituele wegennet want ik heb geen richtingsgevoel. Met grote interesse ben ik je berichten gaan lezen over jouw zoektocht. Misschien kom ik je onderweg wel tegen.

 24. Droppy, ik deel jouw gevoel volledig. Wij zijn als mens hier op aarde om ons met de stof uiteen te zetten. We zullen het zelf moeten doen en iedere engel of buitenaards wezen is welkom zolang wij de macht over onszelf behouden en onze eigen problemen op mogen lossen. Wanneer er ideeen zijn vanuit die kant die ons helpen onszelf te helpen en onafhankelijk te zijn dan is dit goed. Daar kun je voor openstaan, anders zijn het bemoeials, net zoals wijzelf die allerlei culturen het westerse principe aan willen smeren omdat wij de arrogantie hebben te denken dat wij het wel het beste weten. Ook het christendom heeft van dat soort werk verricht uit naam van
  God.En kijk wat een ellende er uit voort is gekomen. Ik lees al jaren dat de buitenaardsen er aankomen en ons helpen en dat dit niet lang meer duurt. Zeker drie jaar. Want zolang ben ik mij aan het orienteren. Wij mensen moeten zelf onze oplossingen vinden. Wij mogen de ogen niet sluiten voor wat er gaande is in de wereld. Wij zijn degenen die toelaten dat er een stelletje van misschien een paar duizend ons mensen miljarden in aantal overrulen.
  Doordat we geloofd hebben wat de kerk ons wijs wilde maken en als makke schapen achter die ideeen aanliepen. Het was eerst de kerk die ons klein hield en dom. Kennis is macht en dat kwam de z.g. uitverkorenen van God niet uit.
  Wat is spiritualiteit als het niet in de praktijk gebracht wordt. Als we geen stelling innemen.
  Misschien horen de buitenaardsen wel bij ons geestelijk goed en zijn wij het zelf waarop we wachten. Dus we hoeven niet meer te wachten, we zijn al aanwezig en moeten stappen ondernemen om hier en nu het duister te bevrijden. Waardoor, door ons licht erop te laten vallen. Door te beseffen dat we met liefde of op zijn minst nuchter zouden kunnen kijken naar diegenen die het zo moeilijk hebben en zo bang zijn dat ze denken alles te moeten bezitten en overal macht over te moeten hebben. Wat een angst om alles te hebben en dan alles te kunnen verliezen. Wat een leven. Zij moeten alles in het duister doen en in angst leven om ontdekt te worden. Zij zijn ook slachtoffers van de families waarin ze geboren zijn. Maar dat neemt niet weg dat er een halt toegeroepen moet worden aan hun praktijken. Wij moeten onze blik niet naar boven noch naar beneden richten maar om ons heen kijken en doen wat er gedaan moet worden. Uit de coma wakker worden en in beweging komen.
  Maar dat neemt niet weg dat ik sommige reacties op Tessa gewoon banaal vind. Ieder heeft het recht om te onderzoeken, om zijn weg te vinden en als we elkaar al niet die ruimte kunnen geven om zichzelf te vinden, om eventueel te verdwalen als dat nodig mocht zijn dan zijn we niet veel beter als degenen waar we de mond zo over open hebben.
  Ik sta voor alles open omdat ik ervan overtuigd ben dat we veel meer zijn dan alleen maar een stelletje botten in een zak materie.
  Maar dit heb ik wel ontdekt door te lezen, te onderzoeken, te verdwalen in mijn eigen hersenspinsels. Wij hebben het recht om te mogen falen, fouten te maken, er voor onszelf te zijn als dat nodig is en ons eigen pad te volgen. Iedereen zou daar respect voor moeten hebben en een open mind.
  Wij kunnewn alleen maar leren zien wat waar is door alles toe te laten en te onderzoeken en dan het kaf van het koren scheiden.
  En mijn leidraad is.
  Alles en iedereen die mij wil leren mezelf te helpen en mijn vrijheid waarborgd is van harte welkom in mijn geest, mijn huis en mijn hart.
  Dat onderscheidingsvermogen heb ik kunnen leren door te ervaren.
  En dat te ervaren gun ik iedereen.

 25. Maar wat je eerst dient te doen is het licht op je eigen duister laten vallen. Want diep verborgen in ons allemaal leeft de schaduw, datgenen wat we niet van onszelf onder ogen willen zien en op de buitenwereld projecteren. Hoe ziet onze eigen tiran eruit en waar vertoont deze zich in ons leven.
  Hoe ziet de ondermijner in ons eruit? Welke kanten laten we niet zien van onszelf naar buiten toe en zijn we bang dat ooit ontdekt wordt door de anderen? Zijn wij veel beter dan degenen waar we de mond over open hebben?
  Ben je een lief mens alleen omdat je altijd aardig doet tegen een ander?
  Durf jij je minder aardige kanten te laten zien, of zet je ook nog steeds het masker op voor de buitenwereld?
  Niets is zoals het lijkt, ook liefde niet. Echte liefde maakt niet blind, maar ziende.
  Is niet onder woorden te brengen maar te voelen.
  We hebben allemaal de tijd nodig om naar binnen te keren en ons eigen duister onder ogen te zien en dat doen mij er te weinig.

 26. @ Richard
  Ik ben bekend met de boeken van Vladimir Megre (Anastasia). Ik heb de vijf Nederlandse vertalingen in mijn bezit en wacht met smart op deel 6. Die komt vermoedelijk zeer binnenkort uit. Ik ‘herken’ de toekomst die zij (Anastasia bedoel ik) beschrijft. Prachtig en hoopvol. Inderdaad Richard, echt een aanrader.

 27. beste Tessa, ik snap je volkomen, volg je hart en je gevoel meis, ik heb nog niet alles gelezen van je verhaal, toch komt me veel dingen ook bekend voor…o.a ook het slechter slapen etc.

  vriendelijke groet MOOS

 28. ik wil even commentaar geven op ;
  Fia ;

  Ik herken dat ; ”spiritueel eenzaam zijn”

  Totdat ik me losliet aan me oude gewoontes/inzichten/leven/ego/vrienden.. etc etc .. ik ging voor et eerst mediteren en die eenzaamheid en ”soort van leegte” is op een moment gevuld door liefde van iemnd anders..

  nu weet ik nog niet wie dat deed,maar et heeft me echt goed gedaan. Nu weet ik dat iik niet meer eenzaam ben,omdat ik innerlijke relaties heb met ‘nog’ onbekenden voor mij =D

  @ Tessa;

  Ik wens je echt veel succes met je innerlijke reis!!
  Zodat we nog meer van je mogen genieten van je inzichten en mooie verhalen die je vanuit je hart kan en zal vertellen.
  Echt respect voor!!

  Veel succes en tot gauw!

 29. Laat je nakijken, stelletje emo patienten.

  Och wat zijn we weer speciaal. Tbs voor alle leden van de galactische federatie sekte(want dat is het).

  So what dat ik wat spelfouten maak, ben in ieder geval gezond van geest.

 30. Lieve Tessa, ja soms is genoeg genoeg, soms moet je ook eens aan jezelf denken en de weg beandelen die je zelf wilt en niet die alom oude weg van positief of negatief, neem de tijd om in balans met je zelf te zijn en wees de Meester in je zelf door te kiezen wat voor jou de juiste keuze is.

  Hug: Paul

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.