Advertentie

WantToKnow 5 jaar, een reactie van Tessa.


Tessa 2013 novHet is alweer 5 jaar geleden dat Guido en ik, als een soort Kuifjes op avontuur, WantToKnow.nl lanceerden. Daarvoor had ik op dit mediagebied in 2007 een kort avontuur met rapper Lange Frans gehad. Samen met een klein team werkten we drie maanden lang keihard aan een televisieformat over allerlei doofpotten. Helaas werd het concept door de betreffende zender verworpen. Maar ik wilde niet opgeven…

Toen ik in 2005 als gedreven journaliste van alles ontdekte over de tijd waarin we leven, graancirkels, oude profetieën, de Maya’s, buitenaards leven, het nieuws achter het nieuws, maar bovenal: ‘wie wij werkelijk zijn’, was ik niet meer te houden. Ik begreep ineens waarom ik journaliste was geworden. Ik wilde (en wil!) mensen inspireren en informeren over wie wij werkelijk zijn en in wat voor bijzondere tijd wij leven.

 Als we gaan beseffen

dat we niet zo beperkt zijn als we denken,

gaan de deuren van ons magisch universum open.

 De media zagen mij natuurlijk al aankomen. Op de krantenredactie waar ik werkte leerde ik dat goed nieuws geen nieuws is, dat je alleen schrijft over het UFO-fenomeen in ‘komkommertijd’ en dat complottheorieën voorbehouden zijn aan mensen die een tik van de molen hebben gehad.

Maar gelukkig leven we in een tijd waarin de Waarheid ons inhaalt. En getuige het aantal bezoekers van WantToKnow.nl krabben steeds meer mensen zich achter hun oren. Nemen we niet meer klakkeloos aan wat overheid en media ons voorhouden. Of wat ons is geleerd op school.

Guido heeft altijd in mij geloofd. Samen hebben we een hele leuke tijd gehad met het opzetten van WTK. Hij vond het ook heel jammer dat ik er na een jaar al mee stopte. Ik voelde dat het voor mijzelf tijd was naar binnen te treden, niet meer zo de alarmbel te luiden, maar te werken aan mijn innerlijke wereld. En toen werd een heel bijzonder proces opgestart… Mijn passie, voor dat wat ik ‘sterrenmensen’ noem, werd onderdeel van mijn innerlijke wereld en waarheid. Ik kreeg herinneringen over mijn kosmisch erfgoed. Vanuit de onzichtbare wereld zochten de 13 Grootmoeders mij op.

Samen met hen heb ik het boek ‘Cosmic Girl’ geschreven. En deze wijze, oude inheemse vrouwen, die symbool staan voor de vrouwelijke energie, zijn nu mijn spirituele leraren. Ze leren mij mijn vrouwelijke talenten en kwaliteiten te ontplooien, gekoppeld aan mijn bestemming: Verhalen Vertellen. Van hen leer ik ook dat ik pas ’toegang’ krijg tot de sterren, als ik in balans ben. Steeds mag ik er iets van proeven en begrijpen hoe dit alles in verband staat met wat er hier op aarde gebeurt. Het is een heel bijzonder boek geworden… een boek dat ook bijna af is. En waar één uitgever het boek heeft afgewezen, gelooft Guido nog steeds in mij. Wie weet ziet mijn boek in 2014 het licht.

Om ook toegang te krijgen tot een groter publiek, doe ik momenteel mee aan een schrijfwedstrijd. Wie weet kan ik met mijn verhaal ‘Oneerbaar Voorstel’, dat echt is gebeurd, mensen voorbereiden op een veel grotere Waarheid over het leven en over wie wij werkelijk zijn. Ik zou je willen vragen op mij te stemmen op www.jouwverhaal.nl. Hieronder lees je dat verhaal. Ik hoop dat je mij wilt steunen! In ruil hoop ik je te mogen inspireren met dit ‘Oneerbaar Voorstel’.

Veel leesplezier en alvast een hele fijne Kerst
Liefs Tessa

x

* * *

x

Oneerbaar voorstel

Tessa (36) is drie maanden zwanger,
wanneer de beste vriendin van haar vriend Rob met een oneerbaar voorstel komt.

2013 © Tessa Koop
Deze uitgave: © WantToKnow.nl/.be

x

Ik heb in de nacht van 5 op 6 juli 2012 heel onverwachts iets besloten waarvan ik dacht dat ik het nooit, nooit maar dan ook NOOIT zou doen, kunnen, durven en willen toestaan. Maar als je gaat leven vanuit je hart kun je nog wel eens versteld gaan staan van jezelf, en de keuzes die je maakt.

Nee, het gaat niet over mijn sterrentatoeage. Die heb ik laten zetten voor mijn 33ste verjaardag. Daarmee heb ik mezelf en anderen verrast: ‘Jij, een tatoeage?!’ Ik was toch een beetje dat brave meisje, dat nooit het lef had zulke uitbundige dingen zou doen. Bovendien had ik er een negatief oordeel over: ‘Iedereen doet het tegenwoordig, het is ordinair, niet meer speciaal, voor trendvolgers, na-apers, etc.’ Ik zou dat nóóit doen; zoiets permanent op mijn lichaam laten zetten. Iets wat er nooit meer afgaat. Ik kon me er helemaal niets bij voorstellen. Maar het kwam ineens in me op en ik wilde het. Wat ik in de zomer van 2012 echter heb besloten is niet met een tatoeage te vergelijken, en toch weer wel. Ook hier had ik een negatief oordeel over. Ook dit is blijvend, als het lukt. En ook hiermee verraste ik mezelf en anderen doordat ik het ineens wilde. Er was alleen meer lef voor nodig…

Pleïadentattoo
Pleïadentattoo

De zeven sterren op mijn onderarm staan voor mij symbool voor mijn Magisch Universum. Ja, zo zie ik de kosmos; als een magisch, allesomvattend veld, barstensvol energie, dat mens en materie met elkaar verbindt. Waarin geen toeval bestaat, maar synchroniciteit. In mijn ogen beschik ik in dat veld over oneindig veel mogelijkheden om te creëren wat ik maar wens. En een intelligentie, véél groter dan ik, ondersteunt mij hierin. Ik ben zo iemand die op zoek is naar het geheim van wonderen en de code van creatie wil kraken. Wonderen bestaan, als je maar gelooft en weet. Zoiets.

Het bommetje in het ‘magisch universum’..
Zo droom ik ervan met mijn boeken de wereld te bereiken. Ik wil mensen schrijven over de tijd waarin we leven, en hoe bijzonder we zelf zijn. Ja, dat we zelfs tot wonderen in staat zijn. Dus ik schrok wel even toen de beste vriendin van mijn vriend Rob een bommetje dropte in mijn ‘magisch universum’. Vroeg ze mij dit echt?! Wat het nog moeilijker maakte; ik wist het ergens dat hij ja zou zeggen… Ik had al voortekenen gehad. En toen het ineens in mijn veilige wereld werd gedropt, viel mijn hele beeld over onze relatie in duigen en dat terwijl ik zwanger was van ons tweede kind.

Het was alsof ik door een stuk liefdesverdriet heen moest. Ik een nieuw beeld moest boetseren over hem, onze liefde, onze relatie, ons gezin, onze toekomst. Nooit heb ik me gerealiseerd dat ik zo’n verlatingsangst had, zò bang zou zijn dat hij bij me weg zou gaan en ik alleen achter zou blijven met twee kinderen. Ik kreeg ineens gevoelens van jaloezie en afgunst. Ik durfde hem ineens niet meer te vertrouwen. Er was geen reden voor, maar door wat er aan mij werd gevraagd, werden al deze verborgen angsten in mij geactiveerd.

En ik was ook boos op mijn ‘magisch universum’. Door mijn overtuiging dat alles met elkaar is verbonden, en ik op een bepaald niveau geloof dat ik kies voor mijn levenservaringen, moest ik ook hiermee zien te dealen. Hier kon ik toch zeker niet zelf voor hebben gekozen? Dit moest een vergissing zijn. Dit kon en mocht niet waar zijn, en bovenal: dit kon en mocht niet gebeuren. Het was een oneerbaar voorstel.

Ik vind het al heel wat van mezelf dat onze relatie zo vrij is dat we van elkaar accepteren dat hij een beste vriendin heeft, en ik een beste vriend. Hij Sascha, met wie hij haast dagelijks wel eventjes contact heeft en iedere vrijdagavond een borreltje drinkt in de stad. En ik Wiljo, met wie ik regelmatig oeverloze gesprekken voer over het aardse leven en de kosmos. Ik heb Sascha nooit als een bedreiging gezien. Ik zie hen altijd meer als een soort broer en zus, met een enorme sterke band. Maar het ging mij echt te ver toen ze me donderdagavond 1 december 2011 vroeg of ze een kind mocht van Rob. Ze nodigde me uit bij haar te komen eten. Ik kwam nooit alleen bij haar thuis, maar vond het prima. Ze mailde: ‘Ik wil even een lichtje bij je opsteken.’

Een lichtje?
Het was alsof iemand een bom voor mijn neus liet exploderen! Na het eten ging het zo: “Zoals je weet loop ik rond met de gedachte aan een tweede kind. En dat zie ik niet samen met een man gebeuren. Ik zit aan Rob te denken als zaaddonor.” Ik trok ineens wit weg, voelde de aardappelen, sperziebonen en biefstuk omkeren in mijn maag. Ik was net drie maanden zwanger van ons tweede kind, en de hormonen gierden door mijn lijf, evenals een storm aan emoties. Ik wist nog net uit te brengen: “Je zult toch echt iemand anders moeten zoeken.” Ik ben daarna direct weggegaan. Ik was zo geschokt, maar bovenal bang. Bang omdat ik ergens voelde dat Rob ervoor open zou staan. Als hij zijn beste vriendin op die manier kon helpen, zou hij dat doen. Uit liefde voor haar.

child dolphinThuis barstte ik in huilen uit. Mijn vriend schrok zich rot: “Wat is er gebeurd?” Met horten en stoten kwam het hele verhaal eruit: “Sascha heeft mij gevraagd of ze een kind van jou mag en ik wil het niet! Dat kan toch niet?! Dat zou je toch nooit doen? Toch?!” Rob kwam het net zo koud op zijn dak. Hij wist nog van niets. Dat was belangrijk voor mij; dat Sascha eerst naar mij was gekomen. Het is niet zo dat het al een een-tweetje achter mijn rug om was. Dat had het voor mij nog moeilijker gemaakt dan het al was.

Het liefst had ik hem iets horen zeggen in de trant van: ‘Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren!’ Mijn voorgevoel werd echter bevestigd: Rob reageerde rustig. Natuurlijk troostte hij mij, maar niet met de woorden die ik had gehoopt. Het bleef stil. Daarmee zei hij genoeg: we hadden een andere mening. In zijn ogen, zo zou hij me later honderden keren uitleggen, doneert hij alleen zijn zaad. Wat bij mij voelde als heiligschennis. Rob zijn zaadjes bij een andere vrouw naar binnen… Rob die een kind wil bij een andere vrouw dan ik. Bij alleen al de gedachte trok mijn maag weer samen. Hoe gingen deze twee universa zich ooit weer met elkaar verenigen? Alle wijsheid, die ik met mijn ideeën over de kosmos had vergaard, leek samen met mijn tranen door het doucheputje weg te spoelen.

‘Het universum is magisch en perfect,
maar zullen we altijd de perfectie ervan kunnen zien
als er iets gebeurt in het leven wat aanvankelijk een schok lijkt?

Steeds vaker maak ik mee hoe wonderlijk het universum in elkaar steekt,
maar ik vraag me toch af wat de magie is van deze situatie.’

Deze zinnen schreef ik in die periode in mijn dagboek. Toch hing er wel een beetje magie in de lucht. Met terugwerkende kracht ontdekte ik dat ik was voorbereid op wat komen ging. Had ik al voortekenen in de vorm van dromen en voorgevoelens over Rob zijn mening gehad, en dankzij deze voortekenen voelde ik mij gesterkt. Alsof het ergens allemaal wel zo moest zijn. Ik geloof dat levenslessen ervoor zijn om je innerlijke kracht te versterken en boven jezelf uit te stijgen. We zijn niet zo beperkt als we vaak denken. Maar hoe groots we zijn ervaren we door het besluit hoe we met levenslessen omgaan en wat we ervan kunt leren.

spirit and egoVoor de beproevingen slagen..
En dat als je voor een beproeving ‘slaagt’, het leven je daarvoor beloont. Nog mooier dan jezelf ooit had kunnen bedenken. Soms komen deze geschenken in vermomming naar ons toe. Als zoeker naar het geheim van wonderen, voelde ik mij op een soort queeste de verborgen schat in deze ervaring te zoeken. Zo vond ik een oud dagboekfragment uit 2010, toen we samen met Sascha’s gezin op vakantie waren in Zuid-Frankrijk. Het zag er toen al naar uit dat zij en haar vriend uit elkaar zouden gaan, maar dat haar kinderwens nog niet geweken was.

Ik schreef: ‘Droom gisterennacht over Sas tweede kind.’ Klopt in die zin dat ze die nacht onder meer daarover aan het dubben was. Ze loopt met veel dingen, waar ze enerzijds over wil praten maar… ze zwijgt ook. Ik vraag er niet naar. Alleen als ze iets wil delen is het oké.’ Een jaar later, vlak na onze volgende vakantie in Zuid-Frankrijk in 2011, scheidden ze, maar haar kinderwens had obsessieve vormen aangenomen. Dus ik had tijdens een barbecue in de tuin eens gezegd: “Misschien moet je een zaaddonor zoeken.” Nadat ik dat had gezegd schoot later door me heen: ‘Ze zal het toch niet aan Rob vragen hè?!’ Dus toen ik Rob die vraag voorlegde zei hij: “Haha, doe niet zo gek. Hoe kom je erbij?”

Angsten en opschudding
Toen de ergste schok voorbij was, ben ik opnieuw naar Sascha toe gegaan. Ze probeerde me uit te leggen hoe zij het zag. Dat ze een kindje ván Rob wilde, niet mét. Dat klonk duidelijk, maar ik kon die twee dingen moeilijk loskoppelen van elkaar. Samen een kind krijgen, dat voelt voor mij zo heilig. Exclusief, als een kroon op onze liefde. Ik voelde ondertussen ons kindje in mijn buik. Het was toch onmogelijk dat zij straks óók Rob zijn kind in haar buik zou voelen? En stel dat het kind op Rob ging lijken? Of het een jongetje zou zijn? Rob wilde zo graag een zoon, stel dat zij hem wel een zoon kon geven? Ik werd overspoeld door jaloezie, zorgen en angsten.

Zo was ik bang dat Rob een actieve vaderrol op zich zou nemen. Zou het niet verwarrend zijn voor mijn eigen gezin? En wat als hij financieel zou gaan bijspringen als ze krap zat? Of haar op andere manieren zou helpen? Rob vond: ‘Ik zal haar als ze een tweede kind krijgt hoe dan ook helpen, of het nou mijn kind is of niet. Als ik haar kan helpen, als vriend, dan doe ik dat.’ Dat relativeerde het wel, ik begreep dat. Totdat de kleingeestige tirannen in mijn hoofd het weer overnamen. Het meest moeite had ik met de gedachte dat ik niet het ‘alleenrecht’ had als zijn vrouw om zijn kind te mogen dragen.

Natuurlijk had Rob begrip voor mijn gevoelens, en het ging ook niet gebeuren als onze neuzen niet alle drie dezelfde kant op zouden staan. Maar zij wilden het wel en dat voelde voor mij als een front. Ik voelde me alleen staan, ondanks het feit dat Rob zich neutraal opstelde. Mijn God, wat had ik graag gewild dat ze een vent uit een kroeg zou oppikken voor een one night stand en in verwachting zou raken..
Of dat het allemaal niet zo ingewikkeld zou zijn om via het reguliere circuit een zaaddonor op de kop te tikken. Dan was ik van alles af geweest. Maar het schijnt dat je daar als alleenstaande vrouw, van eind dertig met een medisch verleden (baarmoederhalskanker) niet zomaar tussen komt. En Sascha wist van te voren dat ze van het schimmige zaaddonorwereldje niet blij zou worden. Dat is een hele business met vage figuren, die hun zaad voor veel geld te koop aanbieden of met vrouwen naar bed willen. Dus in die zin snapte ik Sascha haar perspectief. Ben ik ook nooit boos op haar geweest.

witte roosHeb ik nooit gedacht: ‘Waar haalt ze het lef vandaan?!’ Ik ben ook vrouw, ik ben ook moeder en ik wilde ook héél graag een tweede kind. En daar was ik zwanger van. Maar het genieten schoot er in deze periode volstrekt bij in. Vóór Sascha haar voorstel, wist ik wat ik aan de vriendschap tussen Rob en Sascha had. Ze waren al beste vrienden toen ik Rob tien jaar geleden leerde kennen. Hun klik was duidelijk niet seksueel. Ook vond ik hun borrelavond op de vrijdag geen enkel punt.

Maar nu zat ik alleen thuis, met mijn dikke buik op de bank naar ‘The Voice’ te kijken met allerlei achterdochtige gedachten. ‘Wat bespreken ze allemaal zonder mij?’ ‘Probeert zij aan hem te ‘trekken’? ‘Kan ik ze vertrouwen?’ En ik dacht nog steeds: ‘No way dat dit ooit gaat gebeuren! ’ Op een gegeven moment was ik zo moe van alle emoties, het kostte me zoveel energie, dat ik besloot voor mezelf te kiezen. Ik stuurde Sascha een mail dat ik mijn handen hier even helemaal vanaf haalde. En dat mijn besluit duidelijk ‘nee’ was.

Rob en ik
Sascha’s vraag had echter veel in mij losgemaakt. Mijn beste vriend Wiljo was in die tijd mijn steun en toeverlaat. Hij trok geen partij voor mij, maar liet me als het ware boven mijn eigen beperkte overtuigingen uitstijgen. Want was mijn verlatingsangst bijvoorbeeld fictief of reëel? Keek ik met mijn verleden naar de toekomst? Was ik bang op de herhaling van mijn ouders, die scheidden op mijn dertiende, of die van mezelf? Toen ik Rob ontmoette zat ik in de afwikkeling van mijn echtscheiding. Maar het was liefde op het eerste gezicht. Ik kon deze man niet laten schieten. Ik hou van zijn humor, maar ook de manier waarop hij wars is van hokjes-denken.

‘Het enige wat hoort zijn je oren,’ is zo’n uitspraak van hem. Rob heeft een realistische kijk op het leven en op relaties. Als ik in deze periode mijn angsten met hem deelde over dat hij verliefd zou kunnen worden op een ander, zei hij: “Dat zou jou ook kunnen overkomen. Of het nou hoort of niet, sommige gevoelens zijn er soms gewoon. De vraag is: hoe ga je er mee om? Hoeveel is je gezin je waard?”
Dat wij voor hem op nummer 1 staan, heeft hij zeker in die periode weer duidelijk laten merken. Ik wist: het zit goed tussen ons, hij gaat echt voor mij. In zijn ogen zou de situatie met Sascha daar niets aan veranderen. “Niets staat tussen mij en mijn gezin in,” zei hij dan stellig. Maar op weg naar de bevalling spraken we er niet meer zo vaak over. Sascha en ik hielden afstand van elkaar. Zij zocht wanhopig naar een zaaddonor en ik genoot van mijn zwangerschap.

roos dauwOp 12 mei 2012 werd onze dochter geboren. Wat waren we blij, trots en gelukkig. Maar af en toe sijpelde er wel wat nieuws door mijn roze wolk naar binnen over het verloop van Sascha haar kinderobsessie. Daar werd je niet vrolijk van… Maar ik beschouwde het ook als haar levensles. Ergens hoopte ik op iets van een wonder, dat er een oplossing zou komen. Zo dacht ik er één gevonden te hebben toen ik in een artikel las dat je als vrouw ook eicellen kunt doneren, in ruil voor donorzaad. Kijk dat Sascha nu niet met hormonen in de weer wilde zijn, maar ik was bevallen. “Ik zou dat toch kunnen doen,“ opperde ik aan Rob, een paar weken na de bevalling. Hij zei meteen: “Dat gaat niet gebeuren. Weet je wel hoe zwaar zo’n hormoonbehandeling is? Het is zoveel makkelijker als ik haar help.” Voor mij was het nog steeds een ‘no go’ maar ik merkte in dat gesprek voor het eerst dat voor mij de scherpe randjes eraf waren, dat het hele verhaal mij niet meer zo een pijn deed en dat ik er normaal over kon praten.

‘Wat zou de liefde doen?’
Hoe kan iemand van het een op andere moment, over zoiets groots, van gedachten veranderen? Ik heb namelijk ‘ja’ gezegd tegen een oneerbaar voorstel… In de nacht van 5 op 6 juli 2012 kon ik niet slapen. Ik voelde mij gelukkig met mijn baby, met ons gezin maar ik merkte dat Rob leed onder de situatie. Hij zag zijn beste vriendin worstelen met haar kinderwens, kon dit voor haar oplossen, maar had te maken met mijn perspectief. Een perspectief gebaseerd op angst, wat in zijn ogen onnodig was. En terwijl ik in de donkere slaapkamer naar het plafond staarde, merkte ik tot mijn verbazing dat ik Sascha’s vraag opnieuw tegen het licht aan het houden was.

En uit de stilte hoorde ik ineens in mijn gedachten: ‘Wat zou de liefde doen?’ Toen wist ik het antwoord. Als Rob dit vanuit zijn hart wil doen, dan laat ik hem dat doen. Uit liefde voor hem. Want ik hou van hem om wie hij is. Om hoe hij denkt, en hoe hij in elkaar zit. Ik wil hem daarin niet, vanuit angst, beperken. Juist in dat loslaten merkte ik dat mijn verlatingsangst in het niets oploste, net als alle andere angsten die ik had over dit verhaal. Ik wist dat dit de enige oplossing was om ons allemaal gelukkig te maken. Ik maakte Rob wakker: ‘Als jij Sascha wilt helpen met haar kinderwens, moet je dat doen.’ ‘Wow meen je dat?’ reageerde hij. ‘Wat een lef heb jij dat jij deze keuze maakt.’ Rob belde Sascha, en ze was uitzinnig van vreugde. ‘Dus engelen bestaan tóch!’ riep ze uit.

‘Wat is Delta van jou mama?’
Op 21 november 2013 is ‘Delta’ geboren, de dochter van Sascha, en ja… ook de dochter van Rob en het halfzusje van onze twee kinderen. “Wat is Delta van jou mama,” vroeg mijn oudste dochter laatst. “Ze is in zekere zin niets van mij liefje,” antwoordde ik. “Mmm dat vind ik wel een beetje zielig voor jou.” Zo voel ik dat niet. Hoewel dit verhaal mij nog steeds diep raakt, en het gerust niet alleen maar hosanna is, voel ik ook dankbaarheid, bevrijding en zelfs een beetje magie. Dankbaarheid naar Sascha omdat ik via haar heb geleerd onvoorwaardelijk lief te hebben, bevrijding omdat ik ben verlost van een grote angst en magie omdat jij dit verhaal nu leest. Is toch een beetje mijn droom uitgekomen dat ik mensen wil inspireren met mijn verhalen. Dat kan geen toeval zijn!

x

* * *

x

Help je Tessa in de verhalenwedstrijd..?
Als je tot hier bent gekomen in het verhaal, zul je vast willen stemmen vóór haar..
Ga naar www.jouwverhaal.nl. en breng een/jouw stem op haar verhaal uit!

x

life is about change

 

Advertentie

ON NL Banner

415 gedachten over “WantToKnow 5 jaar, een reactie van Tessa.

 1. Hoi Tessa,

  Mooi geschreven en wat een aangrijpend verhaal, het is een mooi stukje evolutie van je gevoel!
  Ik denk dat je een heel stukje ego hebt losgelaten hierdoor.

  Fijn dat je dit deelt en ik hoop hier weer meer posts van je te vinden.

  Groetjes Kamiel

 2. Jeetje wat een verhaal… Mijn man heeft ook een soort ‘vriendin’ op zijn werk. Dat het tussen die twee heel goed klikt en hij zegt meer voor haar te voelen, vind ik soms al zeer pijnlijk. Ook zegt hij dat hij nooit bij mij en de kinderen weg wil gaan omdat hij van ons gezinnetje houd. Maar ook dat hij niet weet hoe hij die gevoelens voor haar een halt kan toeroepen. Inderdaad, we scheppen onze eigen ervaringen, maar dat voelt soms zeer oneerlijk!

  1. Dat heet van twee walletjes eten, er zijn verschillende afdoende middelen te koop, sterkte beste Mevrouw.

 3. Dit soort verhalen doe mij denken aan die net ontdekte stam in Australie, volkomen geisoleerd, een Klein paradijs, vol incest,
  heerlijk, de Bono Bono zijn er niks mee!

  1. Christopher Ryan weet meestal vrij overtuigend te onderbouwen dat mensen voor de komst van landbouw en stedenbouw vaak polygaam waren en in stammen leefden. Niet promiscue in de ‘sletterige’/hedonistische/goedkope manier zoals we daar automatisch een associatie bij hebben in onze cultuur, maar in de vorm van sociale band versterkend.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Sex_at_Dawn

   Volgens Ryan waren deze stammen egalitair en waren mannen en vrouwen gelijkwaardig. Ook wist niemand zeker welk kind van wie was, dus zorgde iedereen voor alle kinderen in de stam. Tegenwoordig zijn, en zeker voor het globalisme zijn en waren er wereldwijd veel stammen die nog steeds zo leven. Dus zonder monogaam huwelijk en zonder bezitterigheid en een partriarch aan het hoofd.

   Ryan is, uiteraard zelf polygaam (swinger?) en draagt tijdens publieke bijeenkomsten en presentaties geregeld een t-shirt met een bonobo logo 🙂

   Ryan vertelt dus dat de prehistorische polygame mens het niet met vreemden deed, maar wel met meerdere stamgenoten. Net iets anders dan zijn eigen bonobo club:)

   Christopher ryan is onder andere meerdere malen bij Joe Rogan in de podcast geweest en heeft ook bij TED zijn talk gedaan.

  2. Berend veel mensen hebben problemen met liefde, en een ander mens lief hebben, dat mallotige ouderwetse gedoe moeten ze niets van hebben, ze verwarren ook constant seks met liefde, echte liefde voert tot tederheid, aanraken, streling en uiteindelijk seks, het woord seks is sterk beladen, het is eigenlijk de verstrengeling van twee lichamen, waar in geest probeerd de boventoon te blijven Voeren, maar het moment gekomen treed de oerkracht in werking.
   Dat verhaal van die stam waar alle kinderen meer of min van iederéén waren is een roman uit de 60 iger jaren, bestudeer mijn hele leven al volkeren, oude leefsystemen, maar het is toch bijna altijd de familie structuur die de boel bijeenhoud, en ook de leiding geeft aan deze samenlevingen.

  3. De kerk heeft het monopolie op de goddelijkheid van de mens gekaapt.. Die goddelijkheid zit natuurlijk in de creatiekracht van ieder mens en, fysiek vooral -puur natuur- in onze voort-planting verborgen, verankerd. Heel slim om dan seksualiteit te kapen en zo -bijna letterlijk- de ankers van mensen over te nemen/kapen. Het als ‘vies’ te bestempelen en als ‘zonde’. Claimend dat het alleen dient om nog meer (RK-)kindertjes op de wereld te zetten..

   Deze hele ontwikkeling zal ongetwijfeld ook op de schop gaan. Er wordt in veel channelingen en nieuwe-tijdsboeken al gesproken over een volledig nieuwe tijd van relaties aangaan. Bijvoorbeeld ook in het boek ‘Metatron Spreekt’ van James Tyberonn.
   Tessa’s prachtige liefdesuiting, zoals hierboven beschreven, is voor mij een prachtig voorbeeld van die ‘nieuwe’ tijd..
   Ik geloof echter dat meneertje koekepeertje Berlusconi met zijn Bunga-bunga-feestjes het niet helemaal bij het goede end had.. 🙄

  4. Dat verhaal van die nieuwe tijd kan je volkomen vergeten, dat new love gedoe heb ik verschillende malen in mijn leven zien gebeuren, als je je kop er niet bij houd komen er zeker brokken van, vrouw – man – kinderen is de natuurlijke gang van zaken, dat is waar de wereld opstoeld.
   In de nieuwe film van von Trier kun je zien hoe zieke mensen gedrugeerde nymphomanen zich afgeven met blacksatans, zie je dat als een toekomst van onze kinderen, wat is er verkeerd aan onze samenleving, ben blij dat ik niet uit zo’n millieu kom, denk nog dagelijks aan mijn ouders en zusters, je hoeft geen heiligboontje te zijn, maar er zijn grenzen, helaas voor sommigen niet.

  5. @ Jenne, ik heb de trailer gezien van Nymphomaniac van Lars von Trier, tja weer typisch duistere film, thriller=geweld, +kinky scenes. Sex sells… Ik vind dat mensen moeten doen waar ze zich prettig bij voelen en waarbij ze anderen ook niet schaden.

   Op psychisch onbewust niveau en op spiritueel vlak gaat er soms een hoop mis, terwijl het wel als positief en leuk verkocht wordt. Ik vind het ook vreemd dat er vibrators worden verkocht bij de Kruidvat. Sinds deze jaren geleden bij de Viva gratis werden meegegeven, kijk ik er niet meer zo snel van op, maar als je kinderen met hun ouders in de rij ziet staan, tja dan denk ik, hadden ze misschien beter in een sekswinkel kunnen verkopen waar volwassenen komen die dat zoeken…
   ——–
   & Guido, helemaal mee eens, “be fruitful and multiply.”
   Maar he niet eten van de boom van kennis! Blabla slang, blabla kwaad, blabla …. ogen openden en ze wisten dat ze naakt waren.
   ZONDE!!
   Ik zie de boze man in wolken al voor me meet zijn drietand, haha

   Wat een onzin. Mensen zijn goed zoals ze zijn inclusief handen, voeten, geslachtsdelen, oren etc.

 4. omgekeerd pentagram op je arm, niet handig Tessa; weg laten halen, en die grootmoeders, ik weet het niet, en paar jaar terug iets van een vriendin gezien op yt, Ssssjh, met amsterdamse mutsje waar ik toen al niet goed van werd, zou me niks verbazen dat die ut isz, jaloerse sneak, die wilde jouw vibe hebben, voelde het toen al… maar maakt niet uit… weet niet zeker hoor, net of ik god ben en het zo goed weet, hoe het wel mot, eg nieh, het gaat zoals het gaat.. en die kerel, godver de godver, 2 maanden in verwachting, is niks meer van te bakken, terwijl ik dacht vrijdenkende te willen zijn, doen is wat anders, een een een piece of sjjjjttth dirt bag…. hij weet niet beter, en zij ook niet, ze hebben je geript, hoop dat er nog iets van je over mag blijven Tesszzzz, Saturnus El lende……… ik hoop dat er weer wat kleuren in je aura terug mogen komen, haal het oorspronkelijke terug een keer, ik zeg niet nu, is te vroeg.. rauw rouwen nu, ruut gullible glamour rasta weet niet beter, het zit er in gebakken in de genen, al is dit een grove gissing van mij, die raak zou kunnen zijn overigens, Jenne weet er alles van, als oorspronkelijke bewoner, heeft de geforceerde teloorgang mogen aanschouwen in de pijp, ik op mijn manier in mijn tijdvak, mtv wist het beter, boefjes waren koel en zo, en als het uit je eigen land komt kan het niet interessant zijn, al mag je nooit zo denken, maar toch, media multi kul gekte, volgens mij opzettelijk, maar hoe nu verder, daar gaat het a oem om, en zieke gedachten helpen een mens niet verder;

  AC DC – Back in Black
  http://www.youtube.com/watch?v=FYRTGskBRh0

  1. Het is dan ook de reden waarom alles vereenzaamt. Families vallen uit elkaar, wantrouwen, bedrog, alles verscheurend verdriet bij velen die achter blijven in verbijstering door opgelegde veranderde normen en waarden? Anarchie in het veld van Liefde? Nee, dat is nooit de boodschap geweest die we hebben meegekregen. Schat, ik ben effe bij de buurvrouw, ze is zo alleen, even kind maken dan is ze gelukkig!! Wat een stoere mannentaal, ga toch gauw weg. Welkom bij de roedel, als het je niet bevalt dan ga je toch? Als oprecht liefhebbende man of vrouw maak dan geen schijn van kans. Slikken of stikken. Wat een verdriet… Jenne, Hyper dank jullie wel voor jullie mooie gevoelens.

 5. Wat een bijzonder verhaal. Momenteel zit ik met de vraag of ik m’n beste maatje voorgoed kwijt ben. Ons verhaal begon een tijd geleden met een heftige verliefdheid, die zoals altijd, weer verdwijnt. Toch zijn we goede maatjes gebleven en helpen elkaar en andere vrienden daar waar mogelijk. Van de zomer kwam er echter iemand voorbij die op een obsessieve manier volledig beslag legde op hem. Hij verzekerde mij dat dat geen gevolgen zou hebben voor onze vriendschap. Daarom kon ik er best mee leven, die dingen gebeuren nu eenmaal. De boel veranderde echter toen hij vertelde dat zij mij ziet als bedreiging en eiste van hem dat hij de vriendschap met mij moest opgeven. Hij heeft haar laten weten dat niet te zullen doen. Ook vertelde hij mij dat dit waarschijnlijk dit het begin van het einde van zijn verhouding met haar zou inluiden. Ik ken hem zodanig goed dat ik weet dat hij voorwaarden en inperking van vrijheid door een ander opgelegd, niet lang zal aanvaarden. Behalve een aantal goede vrienden die weten hoe onze verstandhouding werkelijk is, probeert mijn omgeving me in een slachtofferrol te drukken, ‘omdat hij nu een ander heeft’. Dit alles valt mij op dit ogenblik zwaar. Ik neem het leven zoals het is en laat hem zijn doldwaze love affaire maar uit razen. Als hij weer op aarde geland is, spreken we elkaar wel weer eens.

  1. De eeuwige driehoek, het heeft altijd bestaan, en zal ook altijd slachtoffers maken, en wat er ook uit voortkomt het blijft altijd gevoels matig rammelen.
   Het is ook te gemakkelijk veel mannen sjokken achter hun piemel aan soort vleselijk kompas, en de sociale contrôle is niet meer, het woord fatsoen is uitgevlakt, blijft over dat moet kunnen.

 6. Ach er zijn mensen die zien overal de vooruitgang, zedenloosheid wordt gepredict als een nieuwe manier van het leven zien, o jé o jé, ik heb zoveel kinderen de dupe zien worden door pseudo avant garde behaving, van hun ouders, de stroom West Indiërs hoeveel jonge meisjes vrouwen hebben ze niet in het ongeluk gestort met hun koekkoeks Jongen her en der te planten, sommige vrouwen waren te lief en naïf, lieten zich gebruiken, jammer veel gingen verloren.
  Ik denk dat Hyper Actief hier ook opdoelt.

 7. Hoewel ik er vandaag even geen betrouwbare bronnen voor kan vinden, schijnt het een onderdeel te zijn van agenda 21 dat de traditionele familiewaarden en normen worden omgezet naar nieuwe structuren, waarden en normen.
  Iemand een oorspronkelijk documentstukje uit agenda 21 hierover?

  1. Jeetje Berend in Rotterdam wonen bijna meer buitenlanders als Nederlanders, maar goed ik heb niet direct wat tegen deze mensen, maar wij de Nederlanders en Nederland worden overlopen, en echt respect en aanpassen is er niet echt bij, maar zo als ik al weer meer heb opgemerkt, de generatie voor mij is al verdwenen, en de generatie van mij zelf begint ook uit te dunnen, wij weten nog hoe het was, dus de nieuwe lichtingen denken dat het altijd zo was, nou nee dat is niet waar, maar ik stop hier maar over want dat is leuteren, maar wat je verstaat onder waarden, nou die zijn verdwenen.

  2. Hoi Berend, dat schijnt al een erg oud idee te zijn en vooral met Walt Disney via subliminal messages aan jonge kindjes gevoed.
   Wacht dacht je van kwik, kwek en kwak en oom Donald? 🙂

 8. Maar even terug op Tessa te komen, deze lieve ziel, ik hoop dat ze begrijpt dat het onvoorwaardelijke liefde voor haar Zelf leert. Zonder je zelf niet lief te hebben kom je nergens. En in deze situatie, wie heb je nu lief??? Wegcijferen helpt niet meer om jezelf nog enigzins te ‘presenteren’. Ik ben geschrokken van de metamorfose die je hebt ondergaan in een paar jaar. Mooie Tessa, KIES VOOR JEZELF! Wordt weer jezelf. Een oprechte hartegroet, Odette

 9. Oordelen van de zijlijn is altijd gemakkelijk.
  Tessa als jouw keuze een goede intentie is (dat rechtstreeks vanuiuit het hart komt) dan is dat altijd de juiste keuze. Eh dat proef ik uit jouw verhaal. Mensen die andere mensen als ‘bezit’ beschouwen zouden jouw keuze nooit kunnen maken( die zitten nog aardig vast in de materie). Knap om je onverwerkt verleden(scheiding van je ouders en die van jezelf, de angst voor een tweede scheiding van Rob) op die manier lost te laten. En wat belangrijk is dat jouw kinderen jou zien als voorbeeld voor hun eigen(toekomstige)leven. En dat het stukje wat je nu verwerkt hebt zal voor die kinderen geen belemmering meer zijn voor hun persoonlijke groei.
  En wat het schrijven(de proeve van bekwaamheid) betreft voor mij ben je met vlag en wimpelgeslaagd. Succes en veel liefde toegewenst.

  Grappig dat het meisje Delta heet. Delta is een driehoeksvorm(creativiteit is getal 3) en een rivier dat uitloop een delta is zeer vruchtbaar.

  1. In en in zielig, deze vrouwen die door hun denken op een zijweg terecht komen, gebrain fucked door het emancipatie spook, gebruikt en gemisbruikt door snelle goed pratende mannen, mannen die niet hun verantwoording nemen voor hun gezin, om dat dit niet modern is, een berg overspannen uitgevloerde vrouwen achter laten, met kinderen die zoeken, en jaloers naar vriendjes en vriendinnetjes kijkend die wel een warm nest hebben om zich thuis te voelen, en om afstand te nemen van die niet zo aardige wereld.
   Het erge dat ze hier over schrijven of het een roman is, maar nee het is hun Eigen uit de hand gelopen leven, hoe gaat dit eindigen, daar ben ik niet zo gerust op, deze mooie vrouw, verteld dit trieste verhaal alsof ze een kilo sperciebonen koopt, het gaat over haar leven, dat als zand door onze handen stroomd, dat moet worden geleefd intens, maar niet op deze wijze, ik hoop dat ze haar geluk terug vindt.

  2. Oordelen vanaf de zijlijn is heel wat anders als je 3d liefde gaat verwarren met die van 5d. Proefondervindelijk ondergaan…
   Een ander als bezit? Onmogelijk en niet wenselijk uit mijn oogpunt. Maar kan de ander er na jaren nog mee omgaan? De tijd zal het leren voor Tessa zoals dat mij ook getoond is. Lieve Tessa ik wens je alle echte liefde op de wereld toe.

  3. Goeie conclusies ODETTE, en uit onderving denk ik.
   Ja ik ben nog al vel, ik vind vrouwen vooral moeders kwetsbaar, en er komen er zoveel in de kou te staan, en wat jammer is verharden in hun standpunt tegen over ons, ik heb er begrip voor, maar er zijn toch heel veel zou willen zeggen de meeste mannen die aan de kant staan van de vrouwen en moeders, groet!

  4. Als toekomst niet bestaat waarom dan angst ervoor hebben? Ik heb 5d liefde en de andere toont 3d liefde. Wie bepaalt dat? Dat is toch altijd ik zelf. Kom op zeg, ‘kleur je eigen plaatjes’ (citaat Guido).

  5. Hallo Lezer 11.4, de meeste vaste reageerders weten hoe ik over de 3d en 5d and beyond denk, zo angst is iets wat niet meer in mijn woordenboekje voorkomt alleen de overweging om hier en nu te beslissen. Eerste gevoelens zijn de diepste en eerlijkste vanuit je persoonlijke gevoelsleven gezien. Kinderen spreken ook mooie waarheden zoals haar dochter al deed. In feite heb ik meer respect voor het kind dan een volwassene die al zgn. het ‘leven leeft’. De balans voor het kind in zijn eerste jaren is cruciaal voor de rest van zijn of haar leven, ga daar zorgvuldig mee om en laat niet je eigen (ego) overvulde wensen als het om kinderen gaat bij verschillende ouders voor gaan. Voor de rest heb ik geen behoefte om hier mijn persoonlijke leven te grabbel te gooien omdat er altijd al nog iets is als eigenwaarde en zelfrespect. Als je dan soms met personen je frequentie trilling resoneert ontstaat er een prachtige wisselwerking aan uitwisselingen. De balans, de heilige alchemie, tussen twee mensen die een innige liefde voor elkaar voelen wordt een wankele costructie en niet meer te herstellen.

  6. Jenne 🙂

   Marcel Messing -Voorbij het niet meer Noemen-

   ” Dan zal ik de avond tot mijn minne maken
   in de sluier van de nacht mij hullen
   en de zoete sterrennacht kussen
   in hemelse holtes van zijn melkse wegen.

   Dan zal ik de ochtenddauw
   naar de middaghoogte van het leven dragen
   en zonder schaduw
   in het land van licht weer lopen.

   Dan zal ik mijn laatste naaktheid nog onthullen
   tot alle dagen en nachten
   zich verliezen in een gat vol zwart
   waar de pruik van de tijd voorgoed is afgezet.

   Het golvend landschap van gedachten
   rimpelt de verste verte naderbij
   en door het vlies van niet meer weten
   boort wijsheid zacht haar hoofd.

   Daar sta ik dan in bodemloze grond
   waar voeten niet meer kunnen aarden
   en stralend licht slechts over vrijheid spreekt
   ven voorbij het niet meer noemen”

 10. Tessa, ik hoop dat jij je leven niet gaat zien als een fictief verhaal.
  Je hebt als persoon nu eenmaal innerlijke waarheden, die niet te vervangen zijn door “hoogdravende” visie’s wat onbaatzuchtige liefde is.
  Dit is een innerlijk zijn dat diep verankert zou moeten zijn in je hele persoonlijkheid. Vooral als je dit soort diepingrijpende beslissingen neemt. Je kunt iets nastreven, maar ben je ook echt zover?
  Ik hoop dat je deze keuze hebt gemaakt vanuit een diepe eerlijke overtuiging. Als dit zo is heb ik er respect voor.
  Ik hoop dat je goed let op je eigen werkelijke innerlijke waarheid.
  Verder wens ik je al het goede toe!

 11. Als man zou ik dit ook niet kunnen want wil er zijn voor mijn nazaten. Pfff, pittig dit, zou dus ook mijn keuze niet geweest zijn. Maar goed, het is niet mijn keuze, dus doe maar (net alsof).

 12. Lieve tessa , dat wat je hier probeert te beschrijven is een moedige poging iets te beschrijven van wat feitelijk onbeschrijfbaar is;in dat wat je overkwam/meemaakte is zoveel wonder ingesloten, het wonder van je eigen magisch zijn, ’t wonder van mogelijkheden verbonden aan jou en is zo allejesus diep intiem ,zo allejezus de innerwereld van iemand/jij dus, dat ik dit verhaal eigenlijk pas echt op z’n waarde zou kunnen inschatten in aanwezigheid van jouw,jouw magisch energieveld, jou 3d vehaal .

  Enne zelf draag ook zo’n 3d verhaal in me ,heel anders vanzelf ,maar toch ook weer op diezelfde leest geschoeid ,en wordt ik voortgedragen door nogal wat kinderen,waarvan er slechts 2 van “mij” zijn.

 13. Is je … achternalopen in 3d nu echt werkelijk anders in 5d?
  Volgens mij is onze geslachtsdrift en genetische voortzettingsdrang toch meer een drive van het reptielenbrein dan iets subtiels uit de neocortex. Niet een slechte drive, maar wel oer en dierlijk.

  Als je de wereld perse wil verbeteren dan zijn er zeg maar 1000 en 1 manieren om dat op een niet sexuele/voortplantende manier te doen.

  Binnen het paradigma van monogamie is deze situatie denk ik toch altijd leuker voor hem dan voor de schrijfster.

  Oneerbaar voorstel… daar klinkt wel een gevoel van wrok uit.

  Buiten het paradigma van monogamie is er meer bevrijding, maar past dat in onze toch wel christelijke NL cultuur? En in de New Age, wordt daar problematiek onder de tafel geschoven? Is het je eigen creatie?

  Das makkelijk: Ja schat ik ga naar de buurvrouw, maar dat is jouw creatie van 5d naar 3d…

  1. Misschien zit er tussen (jouw) 2 keuzes nog veel, heel veel ruimte Berend..? Ik vind in ieder geval dat je mijn werkelijkheid tekort doet, door dit zo te stellen. Laat me dan ook niet ‘vangen’.. Dualiteit ten top zelfs.. 😉

   Voor mij gaat het erom dat er ‘lagen’ zijn. Gestapelde waarheden, waarvan je zelf kunt kiezen welke je leeft, welke je BEleeft..!! Die gestapelde waarheden zou je ook als dimensies kunnen beleven. Waar gaat ‘de lift’ van je focus/intentie naar toe? Welke laag van de realiteit beleef je, creëer je..? En zo is het ook -wat mij betreft- voor deze ‘seksualiteit’..
   En kijk naar de ‘wijze'(!) waarop Tessa dit doet. Vanuit de ene laag/realiteit de andere belichten, bekrachtigen. Met moeite, bloed, zweet en tranen… Een laag/realiteit die ze eerst dus niet zag opent zich door de worsteling..? En door dit heftige proces te doorlopen, is ze zich diep bewust van de lagen en realiteiten en ‘klimt’ ze een sport hoger op de ladder. Niet goed/slecht, niet best/beter, maar ‘gewoon’, een bewustzijnsladder, die jouw Ziel bekrachtigt in ‘ZIJN’..

   Dus: de natuur heeft gezorgd voor seksualiteit als voorplantingsmechanisme in de 3D-fysiek. Zo kun je het zien/beleven/be- en zelfs veroordelen. Vervolgens/tegelijkertijd is daar (die functie/mechanisme) een functionele eigenschap aan toegevoegd, namelijk de krachtige bewustzijns-gewaarwording van het ‘Zelf’.. Juist door de transformatiemogelijkheid van die primaire voortplantingsdrift..!

   Kortom, bewust omgaan met die ‘oerkracht’, die de voortplanting (voort-leven..!) nu eenmaal is, is een bewustzijns-prikkel op zich. En wat voor een..! Tantra is preciés op dit principe gebaseerd.. Het ‘sturen’ en ‘dirigeren’ zelfs van deze energieën..
   (Wellicht dat de kundalini-energie niet ook ‘zomaar’ opgeborgen zit in het staartbeen..?) Zoiets..?

  2. Dank je Guido, een waardevolle aanvulling en opmerking!
   En terecht dat je de dualiteit in mijn zwart witte tekstje aanwijst 🙂
   Natuurlijk zit daar ontzettend veel tussen, helemaal met je eens.

   Ik ervaar een hoop grijstinten en kleurtinten in mijn leven, soms heb je het nodig dat iemand je wijst op je zwart wit-heid…

 14. Beste Tessa,

  Ik vraag me werkelijk af waarom ik de drang voel om nog een keer te reageren op jou artikel. Het is een zeer ingrijpend persoonlijk verhaal. Ben er gisteravond mee naar bed gegaan en vanmorgen weer mee opgestaan. In feite leef ik met je mee. Ik vind het wel een shockerend verhaal.
  Maar je zult best wel doordacht dit controversiële artikel hebben geplaatst.Dus weet je ook dat je hier reacties kunt krijgen waar je niet blij van wordt.
  Reacties die jou keuze/overtuiging misschien wel weer aan het wankelen brengen. Mocht dit het geval zijn dan is dit altijd beter dan te leven in een eigen gecreëerde illusie, die misschien nog meer schade gaat veroorzaken in de toekomst?

  Na het lezen van jou verhaal was er bij mij niets anders dan ongeloof. God meid, waarom ben jij terecht gekomen in deze onmogelijke keuze. Volgens mij gunt niemand jou dit.
  Je hebt het over onbaatzuchtige liefde.
  Ik vraag me werkelijk af wat er zo onbaatzuchtig is aan de vraag van Sascha aan jou die net twee maanden zwanger is. Ik vind het werkelijk egoïstisch en respectloos. Ze heeft je berooft van een onbezorgde zwangerschap en het geloof in je relatie aan wankelen gebracht. Dit kan alleen maar gevoedt zijn door haar obsessieve verlangen naar een tweede kindje. Een verlangen dat zulke grote vormen aannam dat ze geen rekening hield met jou gevoelens. Zeg maar jaloers zijn op jullie zwangerschap. En misschien wel op de relatie die jij met Rob deelt?
  Ik kan mij maar moeilijk voorstellen dat Sascha dit onderwerp niet van tevoren heeft besproken met Rob. Zij gaat de vriendschap toch niet op het spel zetten terwijl ze niet eens weet wat de mening van Rob is. Maar misschien is dit wel mannen logica?
  Waarom is Rob eigenlijk van mening verandert (Haha, doe niet zo gek. Hoe kom je erbij?”)?

  Eigenlijk gaat dit hele verhaal over de motivatie van jouw keuze. Er wordt wel beweert dat je eerste reactie meestal de juiste is, toch?
  Waarom dan toch deze keuze? Als ik tussen de regels doorlees zie ik een wens van jou, om je naasten het naar de zin te maken. Misschien wel terwijl je er zelf de grootste moeite mee hebt. Verder heb je met de keuze geprobeert om je gezinssituatie bij het oude te laten. Niets mocht de harmonie verstoren. Dit wordt voor mij nog eens onderstreept door jou reactie op de vraag van je dochtertje. Dat je helemaal niets hebt met de dochter van jouw vriend. Het halfzusje van je eigen dochters. Probeer je zo de werkelijkheid buiten te sluiten? Maar je hebt de keuze toch gemaakt vanuit onvoorwaardelijke liefde?
  Onvoorwaardelijke liefde naar een kind dat onschuldig is aan deze hele situatie. Volgens mij ligt jou verlatingsangst ten grondslag aan je motivatie. En heb je er voor jezelf gewicht aan gegeven door er een sausje van onvoorwaardelijke liefde aan toe te voegen. In de hoop dat iedereen weer gelukkig is.

  Meisje, ik vind dat Sascha en Rob jou tijdens je zwangerschap niet voor deze keuze hadden moeten zetten.
  Toch hoop ik dat het allemaal uiteindelijk in balans zal komen.
  Veel liefs HJ

  1. @ VforV
   Ik sluit me bij jouw reactie aan.
   Ik heb er ook over nagedacht en het eerste wat me dus binnen schoot was, waar is de liefde van S en R voor Tessa? Idd geen enkele respect en inleving. Ook het feit dat ze iedere dag met elkaar bellen, en iedere vrijdag met elkaar borrelen….al 10 jaar lang?
   Verder vind ik het heel ‘moedig’ van Tessa om dit openbaar te maken…ergens heb ik het gevoel dat ze het toch niet verwerkt heeft, en eigenlijk dit artikel een vraag is aan ons van ‘wat denken jullie hierover’, ‘wat zouden jullie doen’? Het eerste gevoel klopt meestal! Als je in dit land leeft, zit je nu voor de komende 18 jaar vast aan het systeem. Rob moet wel een te gekke man zijn en hopelijk zorgt die ook voor al zijn kinderen en eventueel vrouwen.

  2. @Monika
   Ben het met je eens Monika.
   Ik zie het publiceren van dit persoonlijke verhaal ook als een zoeken naar steun in haar mening en om hiermee haar eigen waarheid weer terug te kunnen vinden.
   Ze beschrijft ook dat ze zich heel alleen heeft gevoeld in haar mening en ze een front voelde.
   Ik wens haar heel veel wijheid en liefde toe.

  3. Haha, volgens mij bestaat er geen enkele waarheid…alleen maar ‘mindfucks’ om het een keer van een hele grote afstand te bekijken 😉

  4. Beste Guido, a mind fuck, is dat je mentaal wordt genaaid belogen, dan kan je zeggen ja kijk is hier fuck, ja dat kan op verschillende manieren dat is waar, maar ik denk dat Monika de grove mentale leugen bedoeld, waar door je je gepakt voelt, maar misschien ziet Monika als vrouw dit fucken uit een andere hoek.

  5. Een ‘mindfuck’ is voor mij een ‘verzinsel’ van je mind, waar je niet per se een invloed op hebt…’soort ingeving’ die alle kanten uit kan gaan…

 15. In de gehele wereld waar mensen monogame partnerships aangaan, zijn mensen bekend met het spanningsveld van driehoek situaties, jaloezie en bezittingsdrang. Ok, misschien kan een klein percentage zeggen dat ze dit nog nooit hebben ervaren of dat ze daar uitgegroeid zijn of ruimdenkende oplossingen voor hebben (waardoor het tevens niet meer typisch monogaam is).

  Ik begrijp iets niet. Jenne vroeg het ook al.
  Wanneer je een heel aardse situatie bespreekt van de driehoek situatie in dit artikel, dan wordt het voor mij wat moeilijker te volgen wanneer mensen zeggen dat de 3d situatie, zoals beschreven in het artikel eigenlijk anders is, namelijk in het ‘niet tastbare 5d’.

  Wat is het verschil tussen liefde in 3d en liefde in 5d?
  Zoals je merkt ben ik, anders dan vele wtk bezoekers niet helemaal in resonantie met new age. Wel probeer ik te leren.

  Kan iemand iets toelichten over 5d en 3d in deze situatie?

  1. Hoi Berend, ik kan een poging wagen. alhoewel het iets met 5d te maken heeft betwijfel ik. Buiten de 3d is de liefde meer ’tastbaar’ dan in de 3d. Het gevoel kan hier wel zijn, maar daarbuiten is het een hele andere gewaarwording. Veel intenser. ♥ Wat ik hier probeer aan te geven staat los van de relaties die je hier aangaat. In 3d wordt er getrouwd, samenwonen, kinderen krijgen en idd proberen we uit liefde het beste voor een ieder in het gezin te doen.
   Ik weet er niet al te veel van, mijn ervaringen buiten 3d zijn op 1 hand te tellen. Mijn ervaring is dat het intenser is en dat er is geen sprake van lineaire tijd. Heel anders dus. 🙂

   wat betreft ‘new age’, dat is nog net geen vloekwoord hier 😉 en kun je misschien vergelijken met een sekte 😆 Ik zal nog even een reactie voor je opzoeken hierover.

  2. Hoi Sun, dank je wel dat je er op in gaat.
   Ik vind het nog steeds on topic, omdat het gaat over Tessa’s aankomende boek boek verhaal en real life story dat door reageerders in een 3d en een 5d werd gesplitst.

   Ik vind 5d ergens een rot woord, ik geloof totaal niet in lengte x breedte x hoogte x ???? (tijd?) x ???? Ik snap wel wat er mee bedoeld wordt, denk ik. Namelijk ons niet materiële bestaansniveau. Wat mij betreft is de wereld van energielichaam, chakra’s, geest en evt. ziel niet materieel, voor zover ik nu weet.

   De wereld van de sjamanen en priesters. De parallelle bestaanswereld van iedereen. Inderdaad, waar tijd en ruimte geen of een andere rol spelen.

   Voor mij persoonlijk is dit een fascinerende wereld waar ik veel mee heb (en soms ook dingen in ervaar), vandaar mijn interesse in grenswetenschappen…

   Ik ga eens kijken naar die link, thanks!

  3. Hoi Berend, fijn dat je het mooi vind. Daar zijn we hier voor, hoop ik dan. Om elkaar te helpen, kennis delen en elkaar te steunen.
   Veel liefs!

 16. Tessa,

  heb je het ook met Rob ook gehad over zijn persoonlijke motieven: nageslacht waar hij niet voor hoeft te zorgen?

  Ik bedoel dit niet als ‘dat zou niet mogen’. Maar heeft Rob zijn volledige belang verteld? Of is hij totally detached from his seed, en hoeft een vrouw alleen maar vol glorie te zeggen ‘ik wil een kind’, en that’s it, meer zit er voor Rob niet aan vast.
  En zelfs al zou dat het zijn, de vorige alinea, dan nog is het ok. Rob kiest de eigen keuzes in zijn leven.

  Maar heb je het überhaupt met Rob over Rob gehad? Zo te lezen niet.
  Rob wordt in jouw verhaal neer gezet als een soort god: zijn enige belang is het helpen van zijn vriendin, verder is hij totally detached. En ‘Rob heeft een realistische kijk op het leven en op relaties’ geef je ons mee. Goh…

  En dat alles is nu geïnternaliseerd als ‘liefde’.
  Liefde die JIJ moet leven.
  Mag.
  Alles mag.
  I don’t buy it.
  Maar je mag ook keuzes maken die niet kloppen.
  Dat is liefde.

  1. Wist je al dat vrouwen geleerd hebben om heeeeeeeel veel subtiele copingsmechanismes te ontwikkelen om vooral niet verlaten te worden ‘door hun man’? Onder andere: ‘Ik doe alles wat hij wil, dus ik ben duidelijk niet meer bang dat hij me verlaat’….. Hun man hoeft daar niet eens om te vragen.

   Als het nep is, geïnternaliseerd als liefde, dan komt het er vanzelf ooit weer als drek uit. Ik gun je natuurlijk dat het allemaal vanuit werkelijke liefde komt. Je zet dit openbaar, omdat….?
   Ik heb ca 18 jaar geleden een ‘bijzondere’ keuze gemaakt, samen met de vader van mijn dochter. Wij deden dat samen, vanuit onze gezamenlijke wens. Dat kan je liefde noemen, of geen liefde, maakt mij niet uit. Wij hebben samen een keuze gemaakt.

   Ik zie bij jullie geen gezamenlijke wens, keuze.
   Ik zie buigen, absorptie, internalisatie.
   Mag. Alles mag. En zelfs uit dat alles kan een volkomen vreugdevol liefdevol samen leven geleefd worden.
   De laatste zin is denk ik de boodschap die je over wilt brengen. Dat de bron niets uitmaakt.

   Je kan het verheerlijken van Rob dus gewoon weg laten. Hij is helemaal niet zo geweldig. Hoeft ook niet.
   Je verheerlijkt hem alleen maar om jezelf klein te maken: ‘Eindelijk begreep ik wat liefde was’.
   Nee, jij bent de enige die liefde kan opbrengen.
   Je vrienden en je man niet. Die waren gewoon behoeftig met hun 3-en.
   En ‘Dat het leven je alles geeft om te groeien’.
   Ja, wat is de groei van de 3 mensen om je heen?
   Hun groei is dat Tessa nu eeeeeeeiiiiinnndddeeleijk geleerd heeft wat liefde is.. yeah, right.
   Nogmaals: I don’t buy it. Je bent de enige die liefde toont. De andere 3 alleen maar verlangens.

   Maar het mag zo zijn. Je mag gewoon je leven leven zoals je leeft.
   Al onze levens zijn heel gewoon. Gewoon onze keuzes die we leven.

  2. U verwoord het anders, maar denken en gevoel gaan in deze zelfde richting, I don’t buy it neither.

  3. Astrid, volgens mij gaat je verhaal heel veel over conditionele liefde; er staat me téveel ‘mag’ ‘Alles mag’ in.. Vind je dat dan jammer, dat álles ‘mag’..? En waarom (en van wie!) zou het niet ‘mogen’…? Vreemd in mijn ogen. En had je het liever anders gezien? Elke reactie heeft het over ‘mogen’..
   Want voor mij komt ’t niet eens in mijn hoofd op, om over ‘mogen’ te spreken, erover te dénken.. Pfff.. Het ‘IS’ Astrid. Unconditional, non-judgement. Speaking words of wisdom: let it BE!

  4. Hoi Guido,
   Volgens mij is dit artikel voor jou zo anders dan voor bijvoorbeeld mij als lezer die de schrijfster totaal niet kent. Sommige lezers kennen de schrijfster misschien wel of een beetje via internet.

   Als we geen stijlvormen gebruiken om religieus/spirituele begrippen (hoofdletter BE, ZIJN, 5d etc) in te zetten om iets te onderbouwen, dan roept de onderbouwing andere gevoelens op, bij velen denk ik.

   Heel down to earth lijkt dit verhaal en toekomstige boek te gaan over een vrouw in een monogame relatie en gezin. Nota bene tijdens haar zwangerschap nemen haar monogame partner en een externe (buiten dit gezin en buiten deze monogame relatie) vrouw initiatief voor gezinsuitbreiding, buiten de relatie en tijdens de zwangerschap.

   In de monogame wereld is dit not done. Het kindje op komst krijgt dan een half broer of zus en de externe moeder heeft voor haar kind zelfs zonder test afdwingbaar bij een rechter aanspraak op inkomen van de man. Stel dat er nu heeeel goede afspraken zijn en alles in liefde en vertrouwen gaat: mooi.

   Het gaat niet om (semi) anoniem sperma doneren. De man en de vrouw kennen elkaar, goed zelfs. Hij had haar als goede vriend met veel moeite kunnen helpen aan een donor. Miljarden mannen op deze wereld.

   Maar nee, hij werd donor en wel tijdens haar zwangerschap kwam dit initiatief. Een echte wtf…

   Of je dit nu christelijk of new age rechtvaardigt, I don’t care.

   Volgens mij pretenderen de betrokkenen geen inbreuk te maken op de monogame trouw. Wat mij betreft en andere lezers wellicht met mij, neigt dit naar een breuk van die oorspronkelijke monogame trouw, maar wel met toestemming de zwangere (!) schrijfster.

   Dit valt buiten het hokje van pure monogamie voor velen, zelfs zonder seksuele daad.

   Ik gun alle polygame en monogame (en alles ertussen) mensen en stellen al het geluk. Soms is liefde compromissen sluiten en accepteren. Geven en ontvangen. Zolang de kinderen in liefde opgroeien, is het goed. Vind ik…

  5. Berend, misschien wordt het boek wel een bestseller. Er lopen genoeg mensen rond die misschien tegen zulke situaties aanlopen…en anders scheppen we die wel 😉
   Ik ken Tessa ook niet, ga puur af op wat ik lees. Een aspect mis ik in ieder geval, nl wat is als Tessa een kindje van haar beste vriend wilt…dan heb ik meer rust met dit verhaal. Misschien wel goed voor een tweede boek.
   Uit eigen ervaring weet ik dat ooit een vroegere partner van mij ook door een goede vriendin was gevraagd. Deze vrouw had nog geen! kinderen, waar ik toch meer de ‘noodzaak’ ervan inzie. Genoeg mensen die geen kinderen hebben kunnen krijgen. Je wilt niet weten wat vrouwen allemaal bereid zijn om te doen. Een andere vrouw in de vriendenkring wilde ook opeens een kind. Was eerst hetero, dan op eens met een vrouw getrouwd, daarna weer gaan scheiden, en uiteindelijk de kinderwens…de mannen binnen de vriendenkring gevraagd, maar niemand wilde…uiteindelijk is ze als tsunami-hulp naar Sri Lanka en kwam met een Sri Lankaanse jongen terug en nu heeft ze een tweeling van 3 jaar en is getrouwd 😀

  6. @Monika, jij en Cozmic (elders in de comments) hebben een interessant voorbeeld of gedachte oefening opgeworpen:
   Wat als een vriend van Tessa een intense kinderwens heeft en Tessa haar vriend dolgraag zou willen helpen…

   Natuurlijk zijn alle vergelijkingen in het leven vormen van appels met peren vergelijken, je vergelijkt immers iets met wat iets ANDERS. Ik snap dat de partner van Tessa dan kan zeggen ”Ja maar zaad doneren is anders”. Prima dat is anders, maar wat als zij en die vriendschappelijke vriend dat nu echt willen?

   Ik vind het een interessante hypothetische vraag. Verder niks.
   ———
   @Guido (en @ Tessa), ik hoop dat mijn comments niet kwetsend zijn. De reden dat iedereen hier iets mee heeft, is omdat we, zeker in onze monogamie mainstream cultuur, allemaal dit spanningsveld van driehoeken kennen.

   Mijn comments over gradaties van monogamie en gradaties van polygamie
   zijn goed bedoeld. Ik heb bij dit artikel geen oordeel. Zoveel mensen zoveel wensen… Iedere relatie en persoon is anders.

   Mijn enige standpunt was of je het beestje bij de naam noemt, losstaand van of je er wel of niet vree mee hebt.

   *Taboes hebben ook een functie, volgens mij, dus gelukkig hoeft iemand iets niet bij de naam te noemen als dat niet hoeft.
   Echter als je je benadeeld voelt, zeker tijdens een kwetsbare periode als de zwangerschap, dan kan het best goed zijn om het beestje wel bij de naam te noemen.

   Als Tessa kon tijdreizen en al deze comments in haar zak had ten tijde van het ‘oneerbare voorstel’, hoe was het dan gelopen? Misschien nog steeds met een JA, een AKKOORD, maar dan wel weer anders denk ik…

  1. Na het prachtige gedicht van Marcel Messing, wonderschoon dank, komt dit ongelofelijk platvloers door de bocht Dick. Niet nodig geweest.

  2. Alles is goed, Jerry, iedereen mag op zijn/haar eigen wijze beleven wat heilig is of niet…. we kijken immers allemaal op verschillende wijze tegen dezelfde werkelijkheid aan. Niets mis mee, lijkt mij! 🙂

  3. Ik zou de inzichten van Chopra niet te licht bevinden Dick, en het is tenslotte gratis dus wat houd je tegen?? 🙂

  4. Overigens, Jerry, eerlijk is eerlijk…. die laatste was niet van mezelf…….. die heb ik gejat van de aloude Grieken. Ik hoop voor Deeprak en ieder mens op deze aarde dat de Ware Betekenis van die woorden ooit KRISTALHELDER worden 🙂

  5. Odette, ik hoop ook voor alle vrijmetselaars dat ooit de Ware Betekenis van “Mens, Ken U Zelve” kristalhelder zal worden 🙂

  6. Voor mijn gevoel is een in mijn visie belangrijk stukje tekst in het verhaal van Tessa onderbelicht gebleven. Dat is het stukje waarin ze aangeeft dat het leven zoveel magie in zich herbergt en dat het zo bijzonder is om alles als een kadotje te zien, ook je beproevingen.

   “En dat als je voor een beproeving ‘slaagt’, het leven je daarvoor beloont. Nog mooier dan jezelf ooit had kunnen bedenken. Soms komen deze geschenken in vermomming naar ons toe.”

   Ik heb het zelf vorige week weer mogen ervaren, toen mij ontslag is aangezegd. Ik kan het er over gaan piekeren en er naar kijken als een stuk onrecht dat me wordt aangedaan. En vervolgens me zorgen maken over mijn (financiele) toekomst! Ik zie het zelf echter als een kadotje, iets dat vanuit het Universum voor me is geregeld….. Er komen vast weer heel veel andere mooie zaken op mijn pad. Zo tegen het leven aankijken maakt alles een stuk magischer en moeitelozer! 🙂

  7. Dankjewel Dick, dat is waar de ‘Elastieke realiteit’ over ging, vorige week, de WantToKnow-lezing.
   Kort gezegd: ‘Zolang we ons laten verleiden naar ‘buiten’ te blijven kijken, ons laten opdragen wat normaal is, wat is ‘zoals het hoor’, dan blijft er van de binnenwereld weinig over…! Geven we die ‘buitenwereld’ (die niet eens bestáát!) alle aandacht en is onze focus dus weg van de ESSENTIE.. Onze eigen Bron. De verbinding met de Bron.’
   Zodra we ons eigen be-leving en waar-neming de uniciteit gunnen die deze verdient, begint het proces van ont-dekken, ont-waren, her-inneren, her-KENNEN! Het cadeau mag ont-hult.. Of heel simpel gezegd: vanuit het NU:

   Yesterday is history,
   Tomorrow a mystery.

   Today is a Gift!

   That’s why they call it the present..

   Laten we in hemelsnaam het cadeautje uitpakken..

  8. Mooi, Guido, ik merk de laatste jaren dat hoe meer ik luister naar mijn binnenwereld hoe lastiger het wordt voor de buitenwereld om vat op me te krijgen…… En ik kan je vertellen, dat dat absoluut niet aangenaam is voor mensen die gewend zijn om altijd en overal in “control” te zijn…… Ik heb er daarom ook vrede mee. Het is hun verlies, niet de mijne!

 17. Ik heb alle reacties tot op heden nog niet eens kunnen lezen.
  Mijn vader ging dood namelijk…
  Zit nog middenin als deze beslommeringen.
  Heb evenwel wel het artikel gelezen.
  Tessa, lieve, mooie meid,
  Mijn ouders hadden absoluut geen ideaal huwelijk.
  Sterker nog, ze waren niet uit liefde voor elkaar getrouwd.
  Mijn moeder werd zwanger van mij, net als velen in die tijd, om eigenlijk het huis te ontvluchten.
  Zwanger worden betekende in die tijd recht op een woning.
  Ik kom er nog op terug, omdat dit me aan het hart gaat.
  En misschien kan jouw verhaal inspiratie bieden om alle onvervulde wensen van de ander in een ander daglicht te kunnen zien.
  Vind je dapper Tessa, om zo eerlijk dit alles naar buiten te brengen.
  Veel respect!

  1. Toen ik getrouwd was omdat Dina zwanger was, wilden we ook graag op ons eigen wonen. We woonden nog in bij m’n ouders. 18 en 20 waren we. Voor urgentie hoefden we niet aan te komen bij de woningstichting, dan zouden we eerst moeten scheiden. Haha, hadden ze twee woningen kunnen regelen, idioten, gelukkig konden we particulier wat huren al was dat erg duur.

   Boudewijn de Groot, woningnood:
   http://www.youtube.com/watch?v=vrHqlHXBLM8

  2. Anne, ik weet niet goed wat ik schrijven wil/kan in zo’n situatie is het soms beter om stil te zijn.
   Overdenk alles eerst rustig, begin niet nu direct je ouders en je zelf in het openbaar te annaliseren, het zijn jouw ouders, met jouw herinneringen, en herrinneringen moet je koesteren, want die gaan je hele leven mee, vriendelijke groet Jenne

  3. Nogmaals sterkte toegewenst, ik had je al gesproken, ff pittig, maar je kan het schat. Uiteindelijk zijn we en blijven we allemaal één, ook na de dood.

  4. Wil iedereen even bedanken voor alle ondersteunde reacties.
   Doe het maar onder dit draadje, omdat er op meerdere plekken is gereageerd, maar moet het ergens kwijt.
   Doet me goed, dankjulliewel!
   Daarnaast wil ik iedereen een saamhorige kerst toewensen.
   Liefs

 18. Er is een tendens gaande in de samenleving komende van een zwarte op sin gebaseerd denken, het ontkoppelen van de romantik van het sexuele gebeuren, veel mensen hebben daar niets mee, bij de romantiek hoort verliefdheid, met veel tedere gevoelens, onze duizende jaren oude créatieve kunst is hier op gebaseerd, de egoïstische begeerte is een kwalijke zaak bij niet zich zelf in de hand hebbende mensen, en ontaard dan ook vaak in allerlei perverse handelingen, ik vind dat je als mens onderscheidelijk van de dieren door de rede gekregen ook moet proberen hogere waarden na te streven, en daar heb je geen geloof voor nodig, alleen gezond verstand.

  1. Dit doet mij denken aan die priester die onlangs zij, Engelen hebben geen vleugels, ze verschijnen als het zonlicht, ja lichte migraine, mijn oom zij tegen mij toe ik nog op mijn motor reed, nooit sneller te rijden als mijn Engel Vliegen kon, dit gaat dus niet op.
   JaaNee, alles wat geschreven staat, is gedaan door mensen, wat je zelf bedenkt en visionnairiseerd dat is belangrijk voor jou/mij.

  2. Prachtig stuk van Maria Magdelena Janee, wie hore wil die hore, wie dit leest en er is erkenning, diegene begrijpt alles en niets!

  3. voor Tesszie; god is niet vanuit de hoogte, meer vanuit de diepte, en zeker niet de afzijdigheid, laat staan éénzijdigheid, of vooringenomenheid, meer het al om zijnde, daar vanuit puttend ben je meer kernachtige in essentie, zonder fluff van buitenaf, daardoor all over the place, dat je je sjjjittt bij elkaar together hebt, in de grond, met je kippige hanen kam en kruin in de wolken en poezelige cinderella voetjes in de geneeskrachtige kristal heldere mineralen bagger, in plaats van het eeuwige veroordelende gele gezever over verre oorden, vermeende ongure plekken buiten ons, het afplassen van ieder teken van leven dat niet onder controle is van je korte oppervlakkige slow berekenende cortex beweging, de hostie en protserige pro-stie-f als voorgangers, en als 3 handen op 1 pauselijk buikje, ik wil iets aardigs tegen Tessa schrijven, zo van dat ik niet anders ben, al doe ik van wel, met boute beweringen over rote rot zak derden met meel… maar jah euh Tessz kom op, het feit dat je je niet conformeert deur de veurdeur hooiwagen wel wijd open te zetten; Toppie, ik doe met je mee, maar ga gillen van 5d, met naam en voornaam en voor mijn part beeldige beeltenis, de schroom voorbij enzoooh, maar euh nog wat, ik heb dusz niet verder gelezen dan de eerste paar alinea’s en toen ben ik effe lekker gaan exploderen, over vermeend vreemd volk, en gastvrijheid, en je eigen volk dat 300 jaar terug al lang vermengd was, doe jij dat ook eens, grof mag, fijn kan altijd nog, de rest van het verhaal moet ik nog doen, als je het maar niet te goed gaat praten, is nergens voor nodig, goed gurrllsz gone bad is de mode, je hebt zieltjes op de wereld gezet en wie durft dat tegenwoordig nog in dit bange voortijdig leeggetrokken post producerende dagopvang landje, ikkuh niet, daarmee ben je dubbel van god, en los hopelijk.. en je hebt nou 1 keer meer manse alfa mensen, het is gewoon zo… de genen trekken hun eigen plan, en dat zit niet vast op een kleurtje..

  4. Martijn hij en zij met publiek komen nu ontzettend goed binnen bij mij, super intense, geef het effe door aan Tesz bij deze, waar 2 of meer mensen in de naam van het ‘simpelste’ dusz het hoogste en het laagste bij 1 zijn daar is Het aanwezig, het ging net zelfs door mij zelf heen dat zelfde onuitspreekbare maar goed belachbare edel 8bare, ook tranen in mij ogen van ontroering en mee hinneken; adem in en uit out, this is REal Folks geen bs dit is echt, wat een flow heb zij zeg, over moedertje natuur naturel gesproken, soort Door way (frank en vrij…) met wilde haren, niet afknippen;

   tip van Martijn; Show me My Self!
   http://www.youtube.com/watch?v=L4PZL7wg_g4

  5. Heel simpel
   Hoger zelf verwekt
   Hersenen ontvangen
   mind/bewustzijn beleeft

   3 eenheid
   maak er meer van, maak er minder van
   zodra die 3 stadia communiceren kan je spreken over bewustZIJN

 19. Interessant wat zo’n verhaal doet met je eigen beleving. Het roept onmiddelijk een vrij sterke reactie op. Is dat dan vanuit je eigen gevoel of vanuit een geconditioneerd denken. Mijn gevoel bij het het lezen was onmiddelijk dat ik het een zeer egoistische actie van de “vriendin” vind. Vervolgens ga ik de toekomst invullen met hoe het wel zou gaan lopen, uiteraard gerelateerd aan situaties die ik al om mij heen gezien heb. Kan natuurlijk allemaal best goed gaan, wie ben ik om daar een oordeel over te hebben. Toch proef ik in het verhaal geen keuze uit liefde maar een zelfopgelegde dwang tot goed willen zijn.
  En wat ik wel een beetje mis in het hele verhaal is het belang van het kindje zelf.

  1. Ja Imke, het kind, dat gaf ik ook al aan in 11.5. Al die ouderen (ego) karma, wat een onplezierige klus voor het kind, want daar wordt inderdaad heel gemakzuchtig mee omgegaan zoals Jenne het zei; Je koopt geen kilo spercibonen.

  2. Hoe zou de reactie zijn als een “goede vriend” met kinderwens zou vragen of hij de vrouw des huizes zwanger mocht maken en het kind tot zich wil nemen? En we noemen het Reepelsteeltje.

 20. In wezen komt het gewoon neer dat je opdracht/toestemming krijgt om vreemd te gaan om daarbij een buitenbeentje te verwekken. Nou maar hopen dat ze goed vruchtbaar is, anders lig je je maanden achtereen lens te pompen op die vriendin terwijl je ook gewoon gezellig thuis op de bank had kunnen zitten bij vrouw en kinderen. Ooit was de melkboer nog goed voor dit soort klusjes 🙄

  1. Die bank? Jah, de zgn spermabank, daar ga ik idd ff naast zitten want daar komt de term bankplakken waarschijnlijk vandaan. Beeldspraak voor spreekwoordelijke beelddenkers die nergens woorden aan vuil maken en toch met woord en daad tot de verbeelding kunnen spreken, onwerkelijk als het mag klinken is het toch beklonken. Dat terwijl de klinkers slechts verharding van de weg zijn geven ze toch leven aan de medeklinkers. Tessa is het plakband terwijl Rob de zeehond kunstjes maakt is hij ook de derde partij, de Del-tata en ook de vierde partij is in twijfel, baby, baby not. Uiteindelijk na de verlossende natte droom waren zij allen in hun Sas ja. Seaman Rob find the egg, gogo get her, dont let the easterbunny win, find the egg ffs!! Dinsdag komt Rob even niet thuis, hij is in zijn Sas haha, brandweermannen doen het als ze uitgerukt zijn, Rob doet het als een missionaris, gaat terug naar zijn vrouw alsie klaar is zolang het zaad maar daar is en de doos beroerd achterlatend. http://www.youtube.com/watch?v=5NzwWcPqHzA

 21. Wat is er nou zo heilig aan een hormoongestuurde kinderwens?
  Wat heeft het met vriendschap te maken door je “vriend en vriendin’s” loyaliteit op de proef te stellen met een emotionele chantage?
  Wat is er nou zo ‘normaal’ aan het feit dat iemand met een traumatische ervaring met ’n man’, vervolgens een kind wil opvoeden zonder vader? Dus het kind erft daarbij de rot ervaring van mamma en als straf heeft het geen pappa!
  Hoe dom is het om de egoïstische egocentrische opstelling van ‘een vriendin’ tegenover een HEEL gezin te gebruiken voor enkel jouw doel?
  Hoe zit het dan om dit achteraf toe te dekken en te vergoeilijken met de term, onvoorwaardelijke liefde?
  Onvoorwaardelijke liefde is voor jezelf durven toegeven dat sommige dingen nu eenmaal niet kunnen ook al staat de hormonenpomp op stand 100 omdat het eierwekkertje afloopt en je in een fase in je leven komt waarbij de kansen om jezelf te reproduceren met de maand minder worden. Als er echt een kinderwens bestond en onvoorwaardelijke liefde, dan had er ook een adoptie kunnen plaatsvinden van een anders kansloos kind! Kennelijk moest dit kindje een afspiegeling zijn van de eigen gestalte en die van haar beste vriend waarmee ik alleen maar mag hopen dat dit in de toekomst niet zal leiden tot ellende want de kiem is reeds gelegd.

  1. Jouw reactie lijkt me ver weg de meest heldere, Rob.
   Nee, het gaat niet om het geven van een oordeel, maar er zijn wel menselijke aspecten verbonden aan deze situatie.
   Er bestaat geen “goed” noch “fout”, zo reageren anderen. Is er dan niets mis met bijvoorbeeld “moorden”; of is het stellen van deze vraag uiterst dom, onbenullig, naïef?

   Er is de persoonlijke wil en er is de wil van het “hogere Zelf”.
   Ja, misschien mag/kan het verzoek en de reactie van Tessa daarop niet gekwalificeerd/beoordeeld worden; maar is het meer de kwestie: met wiens belang, met wiens waarde wordt hier rekening gehouden?

 22. Dag Tessa,goedemiddag.
  Denken is denken en denken is herhalen wat ons is aangeleerd en wat ons interesseert,niets mis mee hoor ,denken is ons bewustzijn ,het bewustzijn van onze voorvaderen /moederen.
  Onze opvoeding probeert indien nodig een verandering te bewerkstellingen ,een verandering hopelijk naar inzicht ,inzicht in ons denken?
  Dus met ons bewustzijn [denken] beginnen wij de reis ,de reis naar bewust zijn en naar ons IK in dit bewust zijn .
  Het zal een reis over bergen en diepe valleien zijn en iedere keer weer denken wij weer iets geleerd te hebben en gaan medereizigers vertellen wat wij op onze reis hebben meegemaakt.
  Prachtig toch?
  Ja ,prachtig ,maar wat doen andere breinen ,zij leggen jou verhaal naast hun eigen verhaal en beginnen te meten te wegen en te oordelen ,ook niets mis mee !!
  Wat is nu de kern van het verhaal??
  Wij zijn allemaal denkende mensen en zijn beperkt door dit denken!
  Voorbij het denken bestaat geen mening geen oordeel geen eigenbelang geen IK !!
  Maar als wij dit fenomeen willen betreden zullen wij ons denken ons IK moeten verlaten en dat is onmenselijk??
  Laat een ieder mooi zijn/haar eigen reis gaan boeken een reis naar bewust – zijn.
  Ik wens een ieder wat hij/zij zich wenst ,plezierige dag ,its a beautiful day ,groet Jaap .

  1. recht praten wat krom is met een 5d kul sausje gemengd met zwaluw lucifer zwavel dampen, net als in de oude columbus duifjes op de dam kerken? kom op zeg, dan maar gewoon grefo.

   Alle duiven op de dam gert & hermien sja la la lie sja la la la
   http://www.youtube.com/watch?v=WqYke_zpHfA

   er is wel degelijk verschil tussen goed en kwaad, en strijd voor het goede van de mensheid op aarde mag geen vies woord zijn, welke goden wil je dienen door voor niets te staan (Cozz bedankt voor super vid tip de la semaine);

   Phil Schneider: Assassinated After Disclosure – Full Feature
   http://www.youtube.com/watch?v=BlZPcrhttoM

   http://www.abovetopsecret.com/forum/thread970697/pg1

   die ondergrondse Annu-naki alfa stier meneer op de foto met 6 vingers spitse spock oortjes en koper houdend octopus bloed die eeuwig leeft en met z’n naam Thor aangeeft dat het geen verzonnen sprookjes geweest zijn, zal vast wel een geweldige dna verstrekker zijn, in de naam van exotische ver weg sterre verlangens, zo is het duizenden jaren terug gegaan en zo zal het nu weer gaan, de gouden eeuw van de terugkeer van de goden, net als toen, wat nou gouden judaah judas (l)eeuw, jah ze willen onze vrouwen en goud hebben en de planeet en nog veel meer, onze ziel onze energie onze vonk within alles!!! in ruil voor speeltjes, lichtgevende I ego praat plankjes en spelletjes en aal gladde snake olie praatjes, prik er even doorheen, there is a war going on in heaven en hier op aarde..

  2. Hyper, ik geniet altijd heel erg van je verrassende en humorvolle teksten en waardeer je enorm, maar kan nu niet de verleiding weerstaan om even op je te reageren. Ik kom zelf uit een zwaar grefo nest en goed en kwaad en recht en krom is me met de paplepel ingegoten… wat zeg ik… zwaar in m’n DNA ingeprogrammeerd via oplevering van generatie op generatie.

   Toch ben ik door In-Keer me Bewust geworden van vele van die ingeslepen patronen, zowel vanuit mijn moeders kant als vanuit mijn vaders kant, generatie op generatie. En langzamerhand heb ik in mijzelf voor 100% geintegreerd, dat er geen Goed of Kwaad bestaat.. dat iets niet Recht is of Krom.

   Alles dat IS mag ZIJN!

   Ik ben er van overt6uigd dat we ALLEN ons DNA kunnen herprogrammeren, zonder uitzondering, als we maar de Moed en de Wil hebben om naar binnen te gaan, en tot In- Keer te komen

   Alles wat Buiten gebeurd is een Spiegel van ons Zelf….. Op het moment dat we Voelen dat Niets maar dan ook Niets in de Buitenwereld ons meer van slag brengt, in onze angsten en pijn… dan pas kunnen we spreken van volledig ZIJN. Als we zo naar de buitenwereld kunnen kijken, zuiver met de ogen van Onvoorwaardelijke, Onbaatzuchtige Liefde en Mededogen, juist ook naar de mensen die het dichtst bij ons staan, dan zijn we in staat om in alles een Cadeau te zien 🙂 Dan wordt ons leven 1 groot Magisch Feest! En of je dat dan GOD wilt noemen, mij prima….. ik laat het voortaan maar onbenoemd en probeer slechts te GENIETEN in VOLLE VERWONDERING!

  3. Odette,
   Ben even door prive omstandigheden weggeweest.
   Zit me nu even in te lezen.
   Het gaat me aan het hart…
   Heb ook erg te doen met Tessa.

  4. Anna, ik voel met je mee in deze dagen van afscheid nemen, mijn oprechte deeelneming.

   Ik heb het geluk dat mijn vader nog leeft. Hij is ruim 90 jaar en al meer dan 10 jaar getrouwd met z’n 2de vrouw en bij haar gaan wonen in het westen van het land. Ik voel dat hij gelukkig is met haar en haar familie en vrienden. Ik wist dat hij nooit van mijn moeder heeft gehouden en uit “plicht” met haar is getrouwd. Ik heb nooit een emotionele band met hem gevoeld, ergens voel je gewoonweg dat je geen kind uit Liefde geboren bent. In het huis van hem en zijn vrouw zul je niets terugvinden wat maar iets herinnert aan z’n verleden, zelfs geen foto van zijn 3 kinderen. Toch, kan ik gelukkig met een gevoel van mededogen naar hem kijken. We zien elkaar niet veel, maar als we elkaar zien is het goed. Ik ben daar blij om…. en heb er vrede mee dat het is zoals het is, hoe graag ik het misschien ook anders had gewild. Hij is ook een product van zijn erfelijkheid en van zijn opvoeding. Hij heeft me gelukkig wel een spiegel voorgehouden en door in die spiegel te durven kijken, ben ik zelf heel wel Bewust geworden van een aantal patronen, die ook in mijn leven zichtbaar waren, hoe zeer ik het altijd had ontkend. Dat zijn toch mooie cadeautjes, of niet?

  5. Dick,
   Ben je echt erkentelijk voor deze reactie.
   In een impuls opwelling vanuit mijn hart, had ik iets soortgelijks op Tessa gereageerd.
   Denk dat dit heel belangrijke zaken/dingen zijn.
   Om het als dingen/zaken te benoemen is een gebrek aan woorden.
   Weet de juiste woorden niet te vinden.
   Erg dank voor jouw reactie!

  6. Jenne, wil je mijn opa zijn?
   Mis ze zo…
   weet nog zo van een jongen die mijn vader vroeg nadat zijn vader was gestorven: wil je mijn vader zijn.
   Hartverscheurend vond ik dat, maar tegelijkertijd beseffend dat een kind dat vraagt aan mijn vader…

  7. Hallo Anna II, zo ben je daar weer, ja wij klitten erg aan elkaar, ik vind het belangrijk dat mijn kinderen, Klein kinderen, en andere die daar prijs opstellen, wten dat wij van ze houden zo als ze zijn, en er altijd zullen zijn voor hen, dat was bij onze ouders ook zo, er zijn mensen die bang zijn om hun gevoelens te tonen, en er zijn mensen die hun liefde niets voorsteld, loze woorden en daden.
   Daaro rade ik je laat het bezinken, denk er over na, en vooral probeer te begrijpen waarom sommige mensen zo nors overkomen, schijnbaar zonder menselijke warmte, alles heeft een oorzaak, dat is natuurlijk geen excuse, maar maakt het makkelijker om te aanvaarden,
   stille wateren hebben diepe gronden, in het oude Nederland zat door het geloof een enorm stuk hypokrisie, jammer voor al die mensen die van hun Eigen gevoelens niets begrijpen, nu genoeg, vriendelijke groet en de tijd heelt alle wonden, ook de moeilijk te begrijpen gevoelens.

  8. Dick misschien is het tijd om je ouwe vader is voor het blok te zetten, en hem fatsoenlijk en respect vol vertellen wat je van hem vind, en wat je graag had willen hebben van hem als mens en vader, misschien zul je versteld staan van zijn antwoord, groet

  9. Jenne, in mijn oprechte overtuiging is het de kunst van het leven om de Vader, de Moeder en het Kind in jezelf te hebben geintegreerd 🙂 Bedankt voor je tips, maar ik voel ten Diepste niet meer de behoefte om dat van mijn vader te vragen. Het zou niet meer en minder zijn dan mijn Ego bevredigen.

  10. Ik heb het niet alleen over jou Dick, maar ook over je vader, als ik jou zo lees, is het in jouw denken ook niet echt de Dick voor mekaar show, als ik lees van jou een groet in liefde, wat wil dat dan zeggen, kom Dick loze kreten schieten wij niks mee op, jij zelf niet en je vader ook niet begrijp je wel, je komt niet altijd helemaal echt over, kom op Dick klap je vizier op, en laat zien wie je bent en hoe je bestaat, ook aan je vader.

  11. Over een week of 2 is mijn ouwe 30 jaar terug overleden, ik was nog een jochie en heb weinig met hem kunnen delen. Wie die kans wel heeft en het niet beetpakt zou wel eens spijt kunnen krijgen.

  12. Jenne,
   Ik zie het zo…
   Als je je vader moet missen, op welke leeftijd dan ook, is elke plaatsvervangende persoon die liefde geeft belangrijk.
   Vind wel degelijk en zeker dat jij hier een rol vervuld.
   Zit middenin mijn rouwvaderlijk rouwproces, maar niet echt,
   Mijn vader heb ik al jaren geleden als vader vaarwel gezegd.
   Erg, maar wel waar.
   Vind jou iemand die een soort oervaderrol zou kunnen vervullen.
   Naar heel veel mensen toe.
   Dat kan jij, en dat vind ik heel mooi aan jou Jenne.

  13. En Jenne…
   Met al de reacties hier,
   in mijn optiek heb je helemaal gelijk.
   Liefs

  14. @Jenne

   Je moet de sfeer waar Dick en zijn ouders in opgegroeid zijn wel meenemen in je visie natuurlijk http://www.youtube.com/watch?v=np5IKv4M1is dus wat valt er dan eigenlijk te zeggen? Je kan beter met zijn tweeën het DNA van die predikant in een nieuw model stansen als je het mij vraagt..

  15. Poeh Jerry, het bloed kwam bijna uit mijn oren spuiten. Volgende keer ff een waarschuwinkje erbij?

  16. Mijn poes sprong van schrik van de vensterbank en schoot de hoek in na een paar seconden de link aangezet te hebben, ik ook bijna…
   Kon beter onder het artikel Nazi-VS geplaatst worden.
   Het is not ladylike om deze link te plaatsen maar ik heb toch heerlijk gelachen. Kerst in Maastricht. Lees de comments ook even, hahaha!
   http://www.dumpert.nl/mediabase/6577636/d97720c1/ahh.._kerst.html

  17. Zohe Jerry, ik kon niet langer dan 6 minuten aanhoren wel onder huilende lachbuien , maar dit is toch werkelijk te erg……. En ik had zelfs de installatie nog op rushstand staan dus het kwam wat luid over jemig….
   Maarja god had het hem geopenbaard dus .. en het zal wel geschreven staan ook nog eens dan kan het niet anders dan waar zijn zou je denken.
   http://www.youtube.com/watch?v=MeiHi9RSA-k

  18. Prachtig, Marcel,

   Hans Teeuwen, vind ik geweldig!

   Over Smaak valt niet te Twisten (ik vind hem geweldig…… en ook als ik naar de Essentie luister, dan vind ik hem heel Wijs!

   ” Jezus was gewoon een nozum uit Nazareth, gewoon een mens… joh, die liet ook gewoon scheten” en ” Allah vind alle Nederlandse vrouwen hoeren…. en daar heeft hij volkomen gelijk aan”. Geweldige quotes!

   Leuk, Marcel! Fijn dat je dezelfde smaak hebt 🙂
   “wie oren heeft, die hore”

  19. @Cozmic

   Indien uw oor u tot zonde verleidt, ruk het af en werp het van u, want het staat geschreven ‘dat Here’s wrake op u daal, gelijk een heiblok op een paal’!

  20. Oh Marcel, ik heb me weer rot gelachen haha. Hans Teeuwen, bij vlagen briljant 😉

  21. Dat Jezus een ( nozem) hippie was, is het mooieste verwoord in, “de nadagen van Pilatus”, door Simon Vestdijk misschien de grootste schrijven van Nederland, met de iets mindere Teun de Vries, maar doot het esteblisment volkomen afgebrand, om dat ze communist waren,
   althans communistische symphatiën hadden.

  22. Hey Martijn, neem de telefoon een keer aan?????…. Man, ik ben blij na bijna 1 1/2 uur bellen dat ik van je af ben 😉 Tot zaterdag!

  23. Prachtig, Jenne, ja, Jezus was een geweldige nozem en een provo…. een echte Rebel 🙂

  24. @ Jerry, wow dank je, mijn horizon is verbreed (ofzo), ik wist helemaal niet dat dit soort schreeuwpreken bestonden.

   Ik heb verschillende stukjes geluisterd. Volgens mij snapt die kerel (koekwous) niet wat de bedoeling is van klemtonen en nadruk leggen.
   Hij doet dat steeds op zinloze momenten.

   Als het een vader is, waarschijnlijk wel, dan lijkt me dat best wel slecht, pedagogisch gezien zeg maar, als ie dat ook thuis doet.

   Wel super gelachen

  25. Even weer alle gekheid op een stokje, beste mensen.

   Het is bijna Kerstavond……. de nacht van de geboorte van het kind.

   Veel reacties, die ik gelezen heb over het Het Verhaal van Tessa, gaan over Delta en ik begrijp dat heel goed.

   Maar zou het ook zo kunnen zijn dat Het Verhaal van Kerst er over gaat dat weer in ieder van ons Het Kind mag worden geboren?

   Onder Het Verhaal van Tessa vond ik in dat opzicht heel toepasselijk staan:

   “Life is about change
   sometimes it’s painful
   sometimes it’s beautiful
   but most of the times
   it’s both”

   Denk aan Maria, liggend in een armoedige stal tussen dieren, hoogzwanger van een kind dat niet van haar eigen man is en die vergaat van de pijn van de weeën……. en dan de volslagen vreugde over de geboorte van het Kind. Is toch wonderbaarlijk?

   En is dat dan niet de wonderBaarlijke openBaring? Dat wij weer als een Nieuw Geboren Kind door het geboortekanaal mogen gaan?

   En dan staat Delta voor mij voor de 3 Eenheid… de Eenwording in onzelf van de Vader, de Moeder en het Kind.

   Ik wens een ieder een zalig kerstfeest toe!

  26. @Berend

   Hij is hem inmiddels gesmeerd naar Canada met zijn gezin en een dikke sigaar maar hij runt nog een uitgeverij De Rokende Vlaswiek gevestigd in Stolwijk en heeft een site http://www.derokendevlaswiek.nl/ , moge zijn server worden geslagen met 7 maal 7000 volt.

  27. mooi vlaswiek websaaitje, piet hein schrik van de oceaan, jongens jongens..
   wat bestaat er toch weer een bonte diversiteit aan gekkigheid.
   bzzzzzzzzzzzzzzzt thunder
   wat een schuine teksten in die lyrics

  28. Tussen alle gekkigheid door, dan toch nog maar even een serieuze noot van mijn kant, zo aan het begin van kerstavond.

   In vele reacties op Het Verhaal van Tessa is ingegaan op de rol van het kind, Delta in het geheel. Ik kan dat heel goed begrijpen.

   Toch wil ik zo aan de vooravond van kerst even stilstaan bij de viering van de geboorte van dat andere kind, Jezus.

   Onder Het Verhaal van Tessa staat heel toepasselijk:

   “Life is about change
   sometimes it’s painful
   sometimes it’s beautiful
   but most of the times
   it’s both”

   Het verhaal van de geboorte van Jezus staat in mijn visie dan ook in dat Licht. Maria is aan het bevallen van een kind in een armetierige stal tussen de bokken, de geiten en de schapen. Zowaar geen fijne omgeving om een kind te baren! Ze ondergaat veel pijn nadat de weeën zijn begonnen, maar na de geboorte is er de verwondering en de vreugde over het kind liggend in de kribbe.

   Zou de Ware Betekenis van kerst kunnen zijn dat we allemaal weer kind mogen worden en opnieuw geboren? Zonder dat er een mannelijke bevruchting aan ten grondslag ligt, maar een “goddelijke” bevruchting?

   Is dat de Ware Betekenis van deze wonderBaarlijke gebeurtenis? Is dat de openBaring dat we weer door het geboortekanaal mogen gaan en opnieuw worden als een kind, een Christuskind? Het voelt bij mij wel meer en meer zo en ik onderga dat proces in volle verwondering, ofschoon ik me terdege realiseer dat dat gevoel heel persoonlijk is.

   Voor mij symboliseert de naam Delta dan ook de Eenwording van de Vader, de Moeder en het Kind in mij.

   Ik wens een ieder een zalig kerstfeest toe!

 23. Terwijl Tessa het al zwaar heeft, zet Sasha er extra spanning op.
  Zoals anderen, vind ik Sasha egoistisch, wat doe je het kind aan, wil het kind wel geboren worden? Het zal wel moeten.
  Gelukkig was het gezond, anders was de druk op Tessa’s gezin groter geworden.
  Merkwaardig dat men geluk vind in het schoppen van nog een kind op deze wereld. Er zijn al zoveel dat we met zijn allen druk op het eco-systeem zetten. 1 kind is perfect, dan is er na deze generatie 1 minder.
  Wat is mijn mening waard.
  Wie geen kinderen wil, wordt ook egoist genoemd.
  Zeg het maar.

 24. Wat héél mooi, Tessa. Niet alleen deze levenservaring, maar ook de verfijning van je/jullie proces zoals je het aan ons verteld.Dank je voor dit delen.
  Ook bewonder ik de moed waarmee Sacha eerlijk voor haar wens durfde uit te komen. En de plek die Rob verkoos in te nemen eveneens.
  Ik wil je graag steunen. Zie alleen niet hoe.
  Veel liefs aan jullie allen.
  Myriam D.

 25. @ tessa
  Een byzonder verhaal , ik heb dan ook lang nagedacht wat en of ik wel wilde reageren. Helemaal toen ik alle reacties had nagelezen , heel veel oordelen en dat wil ik niet volgen. Ik zal geen oordeel geven daar ik die niet heb. Wel wens ik je heel veel sterkte en wijsheid in de ,ongetwijfeld komende niet voorziene, gevolgen van jouw keuze. Hier spreek ik uit ervaring , ik heb 3 kinderen bij 3 verschillende moeders en slechts een woont er bij mij. Dat geeft onvoorziene vreugdes en tranen , maar als je ( zoals ik denk dat jij doet ) staat voor je keuze zijn ze deel van je leerproces en zal je ze onder ogen zien en hun les interneren. Ieder die een waarde oordeel hangt aan jouw keuze , gaat voorbij aan de zielsopdracht die een ander kan hebben. In mijn ogen heb je een zeer moeilijke maar weldoordachte keuze gemaakt , die kan tegenvallen of meevallen , maar dat geld voor elke keuze . Er is geen goed of slecht aan te koppelen dus. Vergeet absoluut niet te genieten van de vele mooie momenten die deze keuze vast ook in petto heeft.
  Oja wij ( ik en mijn kinderen en de nog levende moeders ) doen niet aan half broertjes en halfzusjes, wij zijn allemaal familie van elkaar , al was het maar daar wij allen de mensheid zijn.

  1. Marcel kan hier geen visie op geven, om dat ik het leven heel anders schijn te beleven als jij, of het altijd oordelen is als je je mening geeft op een open site als dit, weet ik niet, als je geen mening hebt kun je dus niet reageren, nou gefeliteerd met de veer in je reet door onze GuidoJ. prettige kerst.

  2. @ jenne
   Of ik een veer in mijn reet heb gekregen weet ik niet ( zit nog steeds zonder te fibreren). Alleen zie ik aan je reactie dat ik je met de mijne getrickkert heb. Over wie zegt dat wat denk je beste Jenne ? Ik werdt getrickkert door het artikel en besloot na lang nadenken tot de reactie die ik gaf . Ik kan een heel epistel neerpennen over mijn leven wat tot die reactie geleid heeft maar vond dat afbreuk doen aan het artikel ( het gaat niet over mij). En of jij je leven zo anders beleeft als ik waag ik te betwijfelen het belevingspunt is anders oke….. maar de essentie lijkt veelal dezelfde , verbazing verwondering verachting instemming mededogen verontwaardiging , endat meestal om de inzichtspunten van de ander…….allemaal sentimenten , geen waarheden dan voor jezelf.Jenne we verschillen niet veel ook al waag ik het erop soms geen eigen mening neer te pennen omdat ik zie dat ik niet alles kan overzien en mijn mening als oordeel kan worden opgevat( iets waarvan ik niet altijd wars ben).
   Als ik lees dat sommige hier een mens beoordelen die ze niet kennen , schiet me iets te binnen . Weet je dat de apachen een spreekwoord hadden , dat luide “beoordeel een man pas dan als je een dag op zijn maccasins gelopen hebt( die maakte een ieder zelf )”In de doornachtige woestijn waar de apache leefden is dat wel een statement.
   En om terug te komen op het verhaal van Tessa , het is te teer een onderwerp om ‘bold ‘over te oordelen , temeer daar je er veel mee kan slopen als je het al doet.
   Of je het er mee eens bent of niet het blijft de keuze van de ander ( in deze een wel overwogen) en die heb je wel te respecteren. De uitkomst is voor de hele mensheid van belang zoals elk mens voor diezelfde mensheid van belang is( of zou moeten zijn). Het is van hieruit verder, gedane zaken nemen geen keer. Jij als ouder meer levenservaring bezittende persoon zou dat moeten kunnen zien , toch?
   wens Tessa het allerbeste en gun haar , haar lessen zoals jij die ongetwijfeld ook hebt gehad .
   Ik wens jou een geweldig leven vriend ( zo ben ik je al wel gaan zien) aan kerstmis doe ik niet mee maar leven daar ben ik een maatje in ……

  3. Beste Jenne , na herlezing van jouw comment valt me eigenlijk ook nog even het volgende op. Een visie geven is in jouw idee hetzelfde als een oordeel vellen. En als je geen oordeel wilt vellen moet je je stil houden en geen reactie geven ( dat kan dan niet).
   Voor mij ligt dat anders een visie is geen oordeel maar een eigen interpretatie van zaken . Dat kan met een waarde oordeel of zonder.Je kunt rustig een reactie geven zonder waarde oordeel en dat is dan jouw visie op het geheel op dat moment . Visie is namelijk zienswijze, toch? Dat kan je zo maar neerpennen zonder dat je er een waardeoordeel aanhangt. Waardeoordeel catalogiseert in goed of fout maar refereert daarmee direkt aan jouw referentie kader omtrent goed en fout . Daarmee vertegenwoordigt het slechts een gezichtspunt van vele.
   Er was eens een buhdistische leermeester met een 7 tal leerlingen die elke ochtend een wandeling ging maken . Deze ochtend kwamen ze bij een plant met op het grootste blad een prachtige dauwdruppel. Alle leerlingen werden om de druppel heen gezet in een kring en gevraagt naar de kleur van de druppel. De eerste zei dat die prachtig rood was , de tweede vond hem meer oranje , de derde vond hem geel enzovoorts . Het duurde niet al te lang of een verontwaardigde discussie tussen alle leerlingen brak los …… toen zei de meester elk een twee plaatsen te verschuiven . Verbouwereert moesten de antwoorden van de leerlingen aangepast worden aan de nieuw ingenomen plaats . Al gauw was de vraag hoe dat nou kon . waarop de meester antwoorde elk inzicht is afhankelijk van plaats en tijd net als de kleur waargenomen door jullie afhankelijk was van de plaats en tijd van jullie standpunt.
   Mijn les uit dat verhaal is deze , pas als je elk denkbare standpunt en zienswijze hebt overwogen ken je de volledige les van elk probleem, en dan hou je je meestal verre van een oordeel . Dat is immers meestal plaats en tijd bepaald en wordt beinvloed door voortschrijdend inzicht ( op zijn best).
   Ook voor mij is dit een hele klus maar soms lukt het me de oordelen op te schorten en lering uit de gegeven situatie te halen om het hele plaatje beter te gaan overzien …..

  4. welke kleur had die druppel nou uiteindelijk? Maak je verhaal een keertje af joh :p

  5. Beste Marcel, mooie verhalen, maar je gaat voorbij aan de essentie, en die is als niemand meer zijn visie kan en mag geven op een bepaalde situatie, bestaat de discussie niet meer.
   En om nu alles maar constant, de uitspattingen van mensen die het beter zouden moeten weten als zoete koek te slikken, nee dank je wel.
   Ik heb ook niets met mensen zo als deze Tessa, maar zoveelste meer met de kinderen die in dat bagger denken moeten opgroeien, en hier niets van begrijpen, en diep van binnen dood ongelukkig zijn, ik heb deze kinderen meegemaakt en ze geprobeerd met liefde te omgeven, en te helpen.
   Jouw openbaring stoort me niet en beroerd me ook niet, ken de reden niet van jopuw gedrag en wil ik ook niet kennen, vriendelijke groet.
   Ik vind het altijd bevreemdend dat GuidoJ, hier onmiddelijk heel erg te vreden mee is, uit eindelijk zet je je zelf een kroon op, met drie vrouwen en drie kinderen, de Marcel secte, maar goed het moet kunnen!

  6. Zal ik je dan maar even een visie om je oren slingeren Jenne? Je komt op mij over als een zielige, vermoeide en niet erg empatische,wellicht door het leven versomberde,in zichzelf gekeerde , bekrompen ,verstarde , dogmatische oude man. Niet bereid meer te groeien vasthouden aan dat wat je hebt opgedaan in vroegere tijden de rest gelijk voorzien van een negatief waardeoordeel hup de prullenbak in. Maar wel gauw weg van de barricaden en als een god in la france, van daaruit met een fles in de hand lekker oordelen over een ieder die niet des Jenne’s is.
   Maar geheel in mijn stijl van denken , misschien heb je er allemaal wel een heel goeie reden voor , en van mij mag je beste Jenne. Als je het lekker vind ga je toch lekker door op de door jou ingeslagen weg, je verwijdert je dan wel steeds verder van b.v. mijzelf maar ik blijf wel zwaaien hoor van een afstandje . Ik ga in geen geval net als jij stilstaan op een ver verwijderde zijweg to nothing hill.
   Veel sterkte met je toch wat bekrompen denkwereld. van een ( in jouw ogen) sekteleider, zal toch even met de RNF moeten overleggen of een dergelijke bijbaan wel vereenigbaar is met het voorzitterschap van de RNF.

  7. B.T.W. beste Jenne , het stukje waarop jij reageerde was een visie opzich . Nergens zeg ik dat je geen visie mag of moet uitdragen. Verder zou het je nu toch alwel duidelijk moeten zijn dat ik niet voor discussie ben? Zal het nogmaals uitleggen hoe ik dat zie , discussie = strijd ik ga voor dialoog = samenspraak. Het verschil in de twee zit hem volgens mij in het niet willen overtuigen van de ander maar kennis nemen van zijn/haar standpunt om vervolgens te kijken wat jij daar zelf mee kan. En dan als laatste jouw belachelijke ( dat is dan weer wel aardig me zo een lachbui geven) statement dat ik mijzelf een kroon opzet vanwege dat ik 3 kinderen bij 3 vrouwen heb??? Dat is op zijn best sociaal wat onhandig en biologisch een goeie zet. Ik vertelde dat echter om aan te geven dat ik weet welke onverwachte wendingen zulke verhoudingen kunnen hebben.Maar ik zal de nog levende vrouwen ( laatste telling waren dat er nog 2) bellen en vertellen dat ze vanaf nu deel uitmaken van mijn sekte . Vind je het goed als ik je nog een maal consulteer voor wat handige sekte dogma’s een gebied waar jij schijnbaar beter in thuis bent dan ik?

  8. Marcel, is dat je visie op Jenne? Ik heb er een heel andere. Gek he?!
   Ik vind hem vooral eerlijk en dat is me veel waard. Ook is het niet altijd dat wat men wil horen. Ruimte, alles mag er wezen…toch?
   Verder wil ik opmerken dat je Jenne ook niet kent en hem ‘beoordeeld’.
   We zijn allemaal hetzelfde, uit de ene bron. En wees even fair, als je een verhaal als die van Tessa op een forum openbaar maakt, dan is het nogal logisch dat mensen hun mening, visie ja zelfs een oordeel geven…zo is de mens. Wie denkt dat hij er vrij van is mag zich bij me melden 😀
   Ik weet dat Tessa daarmee rekening heeft gehouden en ik hoef haar ook geen liefde en wijsheid te wensen, want ik weet dat heeft Tessa al lang in zich.
   Ik ken je als een openminded persoon, een man met zijn hart op de goede plek, en vrijbuiter. Ik hou van zulke mensen…

  9. Jenne, de een kiest voor een gezin waar hij zijn hele leven mee aan het sjouwen is en een ander kiest een andere manier ja vormgeving van zijn voorstelling hoe hij gezin en familie beleeft….ook dit mag er wezen.

  10. Monika
   even beter lezen meid , ik heb helemaal niks tegen Jenne. Vind hem zelfs een waardevolle aanwinst voor het forum . Ik reageer slechts op zijn reaguursels op mij, en ja wie kaatst kan de bal verwachten. Maar nogmaals ik veroordeel Jenne in geen geval , mocht je dat wel zo lezen zal ik wel niet duidelijk genoeg zijn geweest.

  11. Zo nog steeds in een struggle border clash line bezig? met elkaar?! Tis Kerst geblazen met Liefde voor het Wilde Wild gerecht… We zijn Tijdelijk weer even terug en op de run voor een nieuw lichaams eigen excuise bodyshaped parts (bijna an-droid) Schrijven zit weer in de pen, na diepgaande aandrang van heerlijke lieve WTK figuren die mijn pen bewegingen op de voet nauwlettend volgenden.

   Namens de RNF; WENSEN WIJ U EEN ZALIG VIES KERSTVREETFEEST en een SPONTAAN GELUKKIG NIEUW SMUL JAAR!

   Enne lach eens ff mee met onze nieuwe vieze genomineerde RNF’er : http://www.youtube.com/watch?v=EMG8V2OAX1Y

  12. Hoi Marcel, ik begrijp helemaal wat je bedoelt. Ik heb me ook verbaasd over de harde reacties hier. Voelt als nog meer pijn tegen pijn aangooien. nergens voor nodig.
   Wat betreft Jenne, ik brand me er niet meer aan. Ik wilde graag met Jenne berichten uitwisselen onlangs, maar dat mocht alleen als ik me meer “genuanceerder uit wilde drukken; haha laat maar zitten.

   Marcel, je schreef dat je niet aan kerst doet. Daar kan ik me van alles bij voorstellen. Ik heb zelf ook niets met die verplichtingen, wat mij betreft is het elke dag feest en tijd om lief tegen elkaar te zijn. Ik wens je een hele fijne tijd met veel liefde en plezier!

  13. @ sun
   Dank je wel voor je lieve woorden dat voelt als een warme douche , nooit weg in deze ‘koude ’tijden. Veel liefde en wijsheid en vooral inzicht.
   groet marcel

  14. Heb net even zelf een lekkere warme douche genomen, Marcel jij moet zelf weten wat je met leven doet, zal je daarom niet bekritiseren, ik heb alleen naar voren gebracht dat ik een andere visie over/van het leven heb, thats all, dat dit in je verkeerde keelgat schiet kan ik niets aan doen.
   Verder denk ik dat je een aardige man kan zijn, het moet allemaal vinger tippen gevoel blijven, van wege het internet.
   Jij bent toch ook niet op vals sentiment gesteld, open en eerlijk is mijn devies, maar absoluute sans rancune!

  15. SUN, hoe je brand je vingers er niet meer aan, denk je nu altijd dat jij uitmaakt wat een ander moet denken of schrijven, je bedelft alle eventuelle kritiek onder een laag prettige liefde, en veel plezier, tussen Ying & Yang zitten ontzettend veel Kleine ying en yangetjes, daar ging het zo nogeveer over maar goed, het bevreemd mij dat als iemand mij bekritiseerd jij er als de kippen bij bent om jou liefdevolle cent in het haat bakkie te doen, beetje in strijd met dat liefde volle gekweel.

  16. Jenne, raken doe je me niet , en ook heb ik geen verkeert keelgat waarin je je verstrikt. Je zet me hooguit aan het denken .
   Je mening geven en een ander voor rotte vis uitmaken zijn twee heel verschillende zaken in mijn optiek. Iemand woorden in de mond leggen past ook niet bij het uiten van je eigen visie, en helaas moet ik vaststellen dat jij beiden doet en dan gaat jammeren dat je je eigen mening niet te berde mag brengen?? Ik vind het niet getuigen van een open mind en nog minder van een normale intermenselijke omgangsnorm. Maar goed ook daar mag je van mij van mening verschillen .En ga gerust door met provoceren alleen niet gaan piepen als je een keer de waarheid terug krijgt in je gezicht.

  17. Hoi Jenne, het is precies zoals Marcel het schrijft in mijn optiek. Beter kan ik het niet omschrijven. Waar mijn reactie vandaan komt is duidelijk omschreven vind ik zelf.

   Fijne Kerst Jenne!

  18. Gha gna, de Marcel secte…DAT had je nou niet moeten zeggen. Waaahaaa, de beer kwam los.

  19. Lol @ jenne….

   Wees fruitig en fris… en wat betreft Marcel, die is om op te vreten zo lekkerrrrrr…. 😉

  20. Na even nagedacht te hebben lijkt me zo’n sekte nog niet echt een heel slecht idee . Ik kom dan echter wel een aantal vrouwen tekort, een beetje buitenissig artiest heeft er al gauw een stuk of 5 . Daar kan ik met de 2 leden die ik tot nu toe heb niet aan tippen natuurlijk. En niet om het een of ander om belangenverstrengeling te voorkomen met mijn bezigheden voor de RNF lijkt een ‘woman exclusive’ welhaast een must. Nou bij deze dan …..
   Charismatische guru zoekt vrouwelijke leden voor een nog nader te bepalen dogmatisch georienteerde sekte….. Mmmmmhhhhh zou dat werken?Afwachten maar.

  21. jah de Dog stroming, binnen de verschillende alternatieve sekte leren, ik ben voor, een nieuwe kerk, met een nog nader te bepalen leer, belasting vrij, het beste bedrijf dat je kan hebben, De Dog Kerk, zat vrouwen die daar voor gaan

   Iggy Pop – I Wanna Be Your Dog Live at the Avenue B
   http://www.youtube.com/watch?v=UK4-O1qaTck

  22. MARCEL, kom nou wie maak ik uit voor rotte vis, dat is wel het laatste wat ik zou willen, je bent verbazing wekkend goed in een verweer, maar wat absoluut overbodig is, heb absoluut niets tegen jou persoonlijk, hoe zou ik ook, ik ken je verdere situatie niet, en wil die ook niet kennen, het is genoeg om genoegelijk met je schriftelijk te converseren hier op onze site.

  23. SUN, wat fijne kerst is dat alles, geen fijne liefde vol plezier, een niet gemeende wens is als een ? vul maar in!

  24. Ach Jenne, daarom heeft het christendom overal twee dagen voor nodig. Kerst, Pasen en Pinksteren…

  25. overgeef zakje zal je wel nodig hebben in dit super vliegtuig, dat we dusz niet njet gekocht hebben, uit Rusland, en nog verticaal opstijgen ook, en wat we hadden hebben we onlangs verkocht aan Griekenland, dat land dat geen geld zou hebben, vrrrreeeemd …. ‘Dog Fight’ is vakjargon voor jachtvliegers, straaljager piloten…

   Paris Air Show 2013 – Su-35 vertical take-off + Air Show (HD)
   http://www.youtube.com/watch?v=yVlmoNtcyhY

   Dijsselbloem: miljardenlening aan Griekenland was fout

   http://www.nujij.nl/economie/dijsselbloem-miljardenlening-aan-griekenland-was.26399077.lynkx

   en dat Wtk verhaal van Tessa over die man die onkwetsbaar is, is zeer interessant verhaal, had daar ineens een flash of insight inzicht over vanmiddag, hoe en waarom daar kom ik nog wel op…

  26. AnnaII, om dat de mensen vroeger 6 dagen per week werkten, en geen vacantie hadden, en ze klaagden ook niet, als ze een dak boven hun hoofd hadden, elke dag eten en drinken, en een warm plekje om te slapen.

  27. ach Jenne, als ik elke keer zou inhaken zodra iemand jou een “klap” terug zou geven, dan zou ik tijd te kort komen. Maar je bent niet alleen Jenne, je hebt altijd 2 lieve engelen om je heen met een hart van goud die je altijd bij zullen staan “no matter what”.
   Zo heb ik dat met Cozmic, Marcel en Paul. het was voorspelbaar dat mijn kerstwensen niet goed genoeg voor je zijn. Maar dat geeft niets, ieder zijn eigen smaak en gevoel.

  28. Sun, neem het me niet kwalijk, maar ik stoor me aan je ‘groepsvormings-denken’ volgens mij heb je het nog niet helemaal door maar dat maakt niet uit, tijd zat om na te denken en na te voelen 😀

  29. Jammer Sun dat je maar twee engelen presenteert, je moest eens weten…
   En het CMP trio zijn echt niet de enigen als je een moment langer nagedacht hebt. En IS dat ook echt wel zo?
   Het leven is zeker niet afgebakend met een white picked fence, er zit ook een tuinhekje in. Open of dicht?

  30. Wat een gekijf. Marcel, ik was ooit in de ashram van Sai Baba, Puttaparti,India. Daar was de sekte dus gescheiden in een mannen en vrouwen gedeelte, toendertijd vond ik dat flauw, nu weet ik beter. Tip van Lip voor je toekomstige sekte 😉

  31. Monika, wat betreft het groepsdenken dat zien we beide verschillend. Tevens ook mbt gevoelskwesties. Sommigen vinden het juist fijn om steun te krijgen, een ieder zit wel eens in de put. Ook al hebben we ‘alle licht’.
   Wat betreft de CMP trio, die hebben mij nooit ‘laten vallen’ en daar ben ik erg blij mee.

  32. En er zijn er idd meer die me hier gesteund hebben in waar ik momenteel midden in zit. Van HyperAlert heb ik ook lieve woorden mogen ontvangen en Anna heeft me ook goed geholpen. nogmaals bedankt hiervoor! ♥

  33. Sun, het ging over Jenne en je reactie op hem en niet over jou in die zin.
   Sorry, als dat niet duidelijk was…

 26. hyper Alert,
  volgens mij hadden wij het over ,als iemand iets verteld wat hem/haar boeit, dat hier vele andersdenkenden een oordeel over zullen vellen en ziehier ??
  Het ging over andere breinen ,weet je nog??

  Plezierige avond ,groet Jaap .

 27. Mag ik jullie als ongelovige toch aan raden mocht je eenzaam zijn, om naar de nachtmis te gaan, het blijft een belevenis, en je vertoeft een moment in de hemel op aarde.
  Fijne avond verder, beste mensen, Jenne

  1. Ach jenne , theatraal gezien is het een belevenis die nogal povertjes afsteekt tegen een totaal theater gebeuren. Al was het alleen maar door het ontbreken van een werkelijk goed lichtplan, de slechte regie, en het ontbreken van een applaus.
   Neen , niet echt mijn idee van de hemel op aarde ( afgekloven stijve nepchristenen op de voorste banken , en totaal voorbijgaand aan de werkelijke inter menselijke contacten) ik sluit me aan bij Paul doe mij maar een flesje van meneer Jack…..

  2. Coz 5.5., ik laat in het midden of ze de weg kwijt is, wat ik wel zie dat ze een en al LIEFDE uitstraalt en daar word ik heel blij van 🙂

  3. kijk door de regie en kijkcijfermakers plaatjes heen dick. Ik zie weinig oorspronkelijks terug ik zie een gefabriceert kijkcijferkanon en ooooooh wat is ze lief….

  4. Daar ben ik het wel mee eens, die kinderen worden veel te vroeg gebracht. Dat is het jammere Marcel, dat ze scoren over de rug van zulke kinderen.

 28. Misschien was ik te kort door de bocht met mijn reacties op dit artikel, ieder z’n eigen leven met z’n eigen keuzes, wie ben ik om een oordeel te vellen…

  Ik wens jullie allemaal een geweldig kerstfeest toe alvast, vooral Paul en Moos, de wonderen zijn de wereld nog niet uit, lekker samen kerst vieren 😉 Voor mij staat kerst toch altijd nog voor de terugkomst van het licht, de dagen worden weer langer. Ik hou van jullie allen, hoop dat we het licht weer terug kunnen brengen in deze wereld, tegen alle duistere controles in.

  This little light of mine: http://www.youtube.com/watch?v=ZZ6SAryPyQk

  1. Lieve Martijn, Lief van je, hou ook van jou. We blijven strijden met alles wat zover in onze macht ligt en dat is meer dan we denken.

  2. Tis weer fijn met nieuw werkende PC hier terug te zijn op de 2de kerst dag en al hoe wel weer aardig neer getikt door artsen nog steeds overeind krabbelend en onverwoestbaar te midden willen zijn van al die lieverds hier die gezellig bezig met de feestdagen zijn. Laat mij die oliebol maar wezen zonder poedersuiker liggend op zijn krent. Volgend jaar moeten we weer als het goed is onder invloed van sommigen hier weer kunnen zijn zoals men dat graag wil zien. En daar gaan we ons dus ook eens op richten.

   Was erg vereerd met het zien van Martijn, Sun, Odette en de berg met opbeurende teksten op wenskaarten, die me weer terug in 3D wisten te krijgen. En tuurlijk niet te vergeten foontjes van een imponerende snip verkoude RNF neus die weer lachen als vanouds kon na een berg van schrik. 2013 was dus ook een kijk recht in de ogen van een Jack de Ripper, die gelukkig mij niet net als de heren dokters me om zeep wilde krijgen voor hun verdienste. Gezond natuurlijk onkruid vergaat nu eenmaal niet, dat blijft altijd tegen alle zin in terug komen waar het niet moet zijn.

   Van 3.5 naar 4.7 is een patch update van slangetjes en andere hulpstukken. Ergens in februari komt er weer een nieuwe update vanwege een vernieuwde aanpassing. Hopend dat andere MRSA virussen uitblijven tot er iemand is die me iets doneert of een 24/7 draagbare unit kan verschaffen. Nog even en ik ben geheel bionisch, tenzij ik her bedraad wordt. In iedergeval heb ik enorm veel plezier gehad in alle energetische hulp die ontvangen heb van iedereen die my support gaf en diegene kunnen een flinke portie vriendschap terug krijgen de komende tijd… zeker in 2014! Maar eerst nog wel van de flinke koppijn veroorzaakt door verdovingen in de linker nek zien af te komen de komende tijd maar dat moet denk ik wel gaan lukken, als het aan Odette ligt…

  3. @ paul 4.7
   Je bent ons kerstgeschenk en dat had een veel mindere kunnen wezen . Ik ben helemaal gelukkig met dit kadootje ! Love you bro

  4. oh erg jammer, geen glasvezelkabel meer waar we nu wonen. vanavond hele slechte internetverbinding en kan dus niet alle mooie linkjes bekijken. 🙁

 29. Fijne kerst iedereen / het licht komt weer terug.
  Of je nou een standaard gezinssituatie hebt, of leeft zonder partner, met kleine of grote familie, met of zonder kinderen, met of zonder gezelschap, gezelschap rond de tafel of via skype, of misschien wel een bijzondere gezins- of familiesituatie:

  we are all people at the end of the day, we leven als individuen (zielen voor degenen die dat geloven) samen op deze aardbol, we worden gevoed door de zon en we leven nu, op zoek naar vermindering van lijden en vergroting van geluk

  Laten we dat elkaar gunnen,
  have a good one!

  1. Hoi Raymond, jij ook fijne dagen! mooie film; helaas is mijn Frans niet zo denderend. 🙂

 30. Het is alleen maar mooi te zien dat liefde zo groot kan zijn. Ik zou willen dat ik mensen om mij heen heb die die liefde op kunnen brengen.
  Als mensen elkaar aanvallen over een mening zijn ze nog niet zo ver.
  Thieu.

  1. euh Sunnie helaas ben ik van de bloedgroep O, genetisch gezien betekent dat mijn maagzuur veel sterker is en dat ik a en b factoren mis in mijn bloed; dat betekent dat ik van het zogenaamde antieke Jagers type ben, ik word persoonlijk van rauw rood vlees erg gelukkig, voelt lichter aan voor mij dan de lichtste blaadjes sla of andersoortig konijnenvoer, mensen verschillen… niet dat ik het leuk vind om te doden, dat niet, maar heb kennelijk weinig keus in deze…. jah mijn lichaamsbouw is van een Jager… en mijn geest werkt in flitsen van beelden…. veel Agrarische types zijn te traag voor mij, in een conversatie kan ik dan door de traagheid niet meer voelen dat ik wakker ben of leef… een middelbare school gescheiden voor Jagers en Agrariërs lijkt mij het beste… naar gelang je constitutie, heb geen zitvlees, wel bil en been spieren.. gaan met die banaan. go go go go texaco en zooh, nu of nooit

  2. Hyper Alert, hier is hij geniaal bezig diep onder de indruk, en zal dit zeker opnieuw lezen, en me in verdiepen.

  3. Hyper, op het oog een mooie analyse, echter, met alle respect voor Johan O, in mijn visie toch weer sterk vanuit het “hoofd” geschreven.

   Voor zover ik probeer mij in te voelen in de kern van het verhaal van Tessa (gaat voor mijn gevoel over Loslaten en het overwinnen van Verlatingsangsten), staat e.e.a los van of je nu een man of een vrouw bent. We hebben allemaal onze verlatings- en of bindingangsten en willen allemaal de (schijn)controle over ons leven behouden. De kunst is om te herkennen wanneer zo’n moment van pijn zich voordoet en er niet voor weg te lopen….. maar er naar durven te kijken en er dwars door heen te gaan.. Dan kan het zich oplossen en komt er ruimte. Lopen we er voor weg, dan komt het op een later moment dubbel en dwars weer terug! Dat is een ongeschreven wet van het Universum. Wat was de keus van Tessa? Rob voor het blok zetten met als ultieme consequentie dat er spanning komt op de relatie? Is een keuze, jazeker. En als het een keuze is vanuit het Hart zeg ik ok, doen Tessa. Maar als het een Keuze is vanuit Angst, en zo voelt Tessa dat, dan loop je in feite weg voor jezelf. En komt op een later moment in jouw leven het zelfde thema keihard terug…. en vaak nog meer uitvergroot.

   Nu kan ik natuurlijk niet invoelen of het verhaal van Tessa fictie is of werkelijkheid. Ik ken haar niet persoonlijk. Maar het thema vind ik geweldig gekozen, juist nu in de periode van kerst!

  4. Even m’n verontschuldigingen…. Tessa geeft in haar voorwoord helder aan dat het een waar gebeurd verhaal is in haar leven, ik stond daar even niet bij stil. Dus, het door mij noemen van het begrip fictie neem ik hierbij terug.

  5. Johan O. wil alles wat zich manifesteert in de ontwikkeling van man en vrouw plaatsen in een kader, terwijl het volgens mij gewoon net zo is als met zo’n ouderwetse weegschaal met 2 schaaltjes, die z’n balans zoekt, de yin en de yang. De weegschaal slaat de ene keer een beetje de ene kant uit en de andere keer een beetje de andere kant….. maar ik ben er van overtuigd dat we in deze Nieuwe Tijd zeer spoedig het natuurlijke evenwicht zullen gaan hervinden…. in de man en in de vrouw… waardoor de volmaakte, heilige verbinding tot stand kan komen en we weer Samen Een worden

  6. Pas wanneer je in jezelf in balans bent met je vrouwelijke en mannelijke kant praat je over het ontstijgen van dualisme. Als je een vrouw nodig hebt als man , of een man nodig hebt als vrouw om een te kunnen worden bestendig je het dualisme en ben je niet in balans . Als je in jezelf in balans bent kun je je verbinden met een ander mans die ook in zichzelf in balans is en is de som van die verbintenis meer dan de delen ervan.

  7. He Sun,
   Laat Mike het maar niet horen haha.
   Ik lees regelmatig mee op het Weston Price forum.
   Daar is de mening tegenovergesteld, uiteraard (mede) gebaseerd op het gedachtengoed van Weston Price.
   Zelf ben ik absoluut geen vleeseter, ik neem het spaarzaam omdat ik denk dat het een goede bron is van met name B12 en natuurlijk eiwitten.

  8. Een mens heeft om zijn evenwicht te vinden om uit het balanseren van zijn gevoelens te raken een evenknie, en Partner nodig, dualiteit heeft hier niets mee uitstaande, dat is zo maar een mode woord geworden, het is juist het tegen overgestelde de éénheid in gevoel en beleven die mensen sterk en liefdevol maakt.
   En als je als man een vrouw nodig hebt en een vrouw een man, bestendig je het dualisme, klinkt vreemd in mijn oren als een man een vrouw nodig heeft, kilotje vlees of pondje gehakt vandaag.
   Wat stelt dat dualisme voor in een verhouding, ik vind het eerder het aftasten van gevoelens, het zoeken van genegenheid.

  9. Johan O.( L’histoire d’O 😉 ) heeft over mythen maar hij bedoelt onwaarheden. Want per definitie zijn mythen zeker niet onwaar. Mythen zijn van alle tijden. Zelfs in onze tijd ontstaan mythen. Je behoort het werk van Joseph Campbell op na te slaan. En dan snap je waarom zijn onderzoek naar (echte) mythen een belangrijke inspiratiebron zijn voor kunstenaars, filmers, schrijvers (en iedereen die daarvoor interesse heeft) uit onze eigen tijd (mbt heden, verleden en toekomst). Voorbeelden: Startrek,Starwars, Alien, A 2001 Space Oddysee, the Matrix (Monomyth).

   bron: o.a. The man with the thousand faces-Joseph Campbell.
   Onderzoek de overeenkomsten van mythen van diverse volkeren en de verschillen worden dan vanzelf duidelijk.

  10. Guido zit kwaad ‘mad’en ‘mat’ in de box lekker te balen en te haten op de Front Pagina onder aan, wegens te veel benepenheid, en zeiksnor Mars leest ons weer eens de les over ‘relaties’ en vampiers, en inderdaad de volgende openbaring is dusz het bewijs dat de Square box mythen onwaarheden bevroren kopkleppen van de nep wetenschap ons verschrikkelijk tegen werken; je kan dusz letterlijk water in je benzine tank gooien en dan rijdt je auto nog, al kan dit zogenaamd niet, ‘wetenschappelijk’ gezien, de helft van Tesla z’n wetenschap is weg gemoffeld door de banken, 100 jaar terug, dit is de derde Wave golf voor mij, eerst mad hAnna gisteren en toen de openbaringen van Johan O. , en voor de toekomst, dit wilde ik meemaken, en ik weet al een tijdje dat water brandbaar is, dusz niet eerst elektrolyse gedoe nodig, ogen zo groot alsof ik water zie branden, maar ik geloof wat ik zie, want ik heb op internet de afgelopen jaren al meer gezien dat hier op wijst, het enige dat tegenwerkt is de brandstof management computers van tegenwoordig, die willen het niet geloven, omdat ze zo benepen geprogrammeerd zijn, auto’s van voor 1985 zijn dusz draaiende wondertjes die bijna geen benzine nodig hebben, en de wonder naclo2 druppeltjes die goedkoop en gemakkelijk de oorzaak van meer dan 300 menselijke ziekten als sneeuw voor de zon kunnen doen verdwijnen zijn daarmee de vernietiging van het valse fundament van de nazie ig farben petro pharma maffia en de nep door tyrannie afgedwongen olie dollar;

   Water als brandstof – Evomotion, Maastricht
   http://www.youtube.com/watch?v=Ua5FsKPq4Ds

  11. @hyper
   Ik zal het maar weer wijten aan een gedachtenkronkel en onvermogen tot begrijpend lezen vanwege een snelleestruukfoutje en een aansprekelijke symbiotieke wensgedachten die leiden kan tot een onvermogen met het beginnen van een relatie ( met mij dan op deze forumgelegenheid)op normaal( wat is dat??) nivo. Niets echter is zo wereldvreemd als het onvermogen je eigen spiegelbeeld te herkennen , en daarom dikke kus lieve hypert.

  12. Das triest voor je . Weet alleen dat je de creator van je eigen leven bent , dus is het nu een hel …… verander dat dan!

  13. Nou voor mij kan ie der ook zeer zeker wel verdorrie nog aan toe gewoon door heen alshet ware jo! Lig altijd weer in een deuk van die mafketel.

  14. COZMIC, het is niet netjes dat veel TV mensen, na een zekere bekendheid te hebben gekregen, op eens ontdekken dat zij homosexule gevoelens hebben, en dan wat later dat ze per ongeluk ook nog Joods zijn, Frey heeft dit weer uitgehaald, hele bekende series waar veel geld mee wordt verdiend krijgen heel langzaam maar zeker een geheel uit Joden bestaande cast, zo als Poirot, en anderen, de in de Engelse reclame voorkomende mensen zijn steeds meer gekleurd, het liefst een zwarte/donkere man, met een hel blonde vrouw, soms zou je denken naar een ander land te zitten kijken, over het onderschatten van het QI gesproken.

 31. Marcel en Dick,
  Is het ook niet een proces?
  Kan me voorstellen dat in een harmonieuze samenleving de balans eerder gevonden wordt of misschien er gewoon is.
  Maar onze samenleving is niet harmonieus.
  Moeten we dan wachten op balans alvorens relaties worden aangegaan?
  Dat moet je jongeren niet vertellen, ze gaan daar echt niet op wachten, want hoe oud ben je dan?
  Relaties zijn ook een weg naar balans in het vrouwelijke en mannelijke principe.
  En 1 + 1 is meer, kan meer zijn, dan 2, ja, daar heb ik altijd in gelooft.

  1. Het woord balans zegt het al, balanseren is natuurlijk niet een goede basis voor een samen gaan, een relatie wordt ook niet aan gegaan, maar uit het niets geboren, het kan een flits zijn van herkenning, of een beeld dat zijn gelijke vind in je onderbewustzijn,
   iets wat groeit uit tederheid kan langdurig zijn, een moment van alleen maar gedeelde sexs geeft een band van voldoening, en herkennen van het gevoel, maar niet meer als dat, en 1+1 is meer, natuurlijk een mens een individu is meer als 1, een mens is ontelbaar, dus twee mensen vormen samen een heelal aan gevoelens, met daar binnen het oude spel van geven en nemen, en alles daar tussen in.
   Maar goed ik weet dat ik ouderwets denk, en misschien iets, wat bekrompen en ook hypokriet, ja dat zal wel, je bent uiteindelijk het product de slotsom van je leven, wat ik niet anders had willen leven.

  2. balans staat niet voor balanceren( en zo het dat wel doet is het niet als werkwoord bedoeld), En in het statement dat ik neerzet gaat het om het voorkomen van een symbiotische relatie daar er in die vorm imo altijd een underdog is . Of anders gezegd een onbalans van energetische uitwisseling.De ene partij gebruikt de energie van de ander om zijn /haar energie hoog te houden, de ander schiet daar dan altijd bij in( onbalans). Als je de ander gebruikt om ‘heel’ te zijn zal je nooit zelf heel worden. Voor wie dit te moeilijk is , ga lekker je eigen gang en stoor je niet aan mijn ideaal . Alles komt op zijn tijd .

  3. Jenne,
   Vind helemaal niet dat je ouderwets denkt.
   Vind het ook een mooie reactie.
   Jij hebt wel eens eerder wat losgelaten over je eigen jeugd.
   Je ouders hebben je kennelijk iets essentieels meegegeven wat jezelf ook hebt doorgegeven.
   En jouw manier van reageren geeft mij aan dat je een gevoelsmens bent.
   Heel veel mensen zitten in hun hoofd en beredeneren hoe het moet zijn.

  4. Marcel,
   Voor mij is dan de vraag, moet je wachten op het ideaal.?
   Als je jong bent ga je redelijk onvoorwaardelijk op alles in.
   En dan breekt de pleuris uit, omdat het allemaal niet ideaal is.
   Ik heb mijn (levens)ervaringen achter de rug.
   De spontaniteit van toen hoop ik ooit nog eens weer te bereiken.
   Door die ervaringen is mijn spontaniteit in de kiem gesmoord.
   En dat kan een belemmering zijn, omdat je/ik niet weer hetzelfde wil meemaken.

  5. Waarom altijd een underdog, en waarom zou de één de energie van de ander nodig hebben, is dit een veronderstelling of een bewezen feit.
   En hoe bedoel je als je een ander gebruikt om heel te worden, zal je nooit zelf heel zijn, weet niet wat je hier mee bedoeld.
   En wat is dan jouw ideaal, en alles komt op tijd, wat houd dit alles in.
   Ik probeer je te begrijpen, niet om dat ik dat moet, maar om dat ik dat wil.

  6. Jenne,
   Dat jij het niet begrijpt hoop ik te kunnen begrijpen omdat je vanuit je eigen jeugd ogenschijnlijk belangrijke zaken voor een kind hebt meegekregen.
   Maar legio mensen die in andere situaties verkeren als het om de liefde gaat.
   Jeugdervaringen zijn daarin wat mij betreft zeer bepalend.
   Maar wanneer weet je dat, en…, wat doe je er dan mee.

  7. AnnaII, het is de liefde ondersteund door réaliteits zin, en het willen begrijpen van je Partner en bij hem staan, ook al is dit soms moeilijk.
   Heb mijn moeder dit zien doen, en haar daarom bewonderd, mijn vader was een vreselijke spontane man, deed wat hij dacht dat hij moest doen, ging er altijd van uit dat mijn moeder hem te alle tijde steunde, ook als hij in de fout ging, en dat deed ze ook, mijn moeder heeft zich zelf verder ontwikkeld tot op grote hoogte, mijn vader was de doener, in spanje tegen Franco gevochten, archeoligische reizen naar Africa enz, mijn zuster waren veel ouder, ik vormde met mijn ouders een sterke drie éénheid, ja ik had lieve en goede, verstandige ouders, denk elke dag aan ze.

  8. Jenne,
   Zie het dan maar zo dat je daarin gezegend bent.
   Maar was dat maar de praktijk voor een ieder van ons.
   Helaas pindakaas….

  9. Jenne,
   Weet niet of je het kunt opbrengen, maar lees eens de boeken van Ingeborg Bosch.
   Heb nu even geen links paraat, maar zij borduurt voort op het gedachtengoed van Alice Miller.
   En Alice natuurlijk weer op haar voorgangers.
   En dat gaat wel wat psychologische literatuurjaren terug.

  10. Anna II, Ja ik heb veel liefde mee gekregen, en ook veel goede raad, en ook bepaalde ondervindingen die ik hier niet kan vertellen, heeft ons dichter bij elkaar gebracht.
   Ik was 15 toen ik mijn vrouw, toen meisje van 16 leerde kennen, we waren allebei eenzaam, ouders werkten, en we moesten het maar uitzoeken, we waren jong en zonder er iets voor te moeten doen waren we één, en dat is nu nog zo, dat is nu 62 jaar later nog zo, ik denk dat het te maken heeft met een volkomen overgave van je gevoelens, maar je riskeerd denk ik nu wel meer om op je hart te worden getrapt,
   maar als je de echte grote liefde wilt vinden zal je alle risico’s moeten nemen, maar ook binnen hele mooie verhoudingen zijn er grenzen.

  11. Zo COZMIC, is het leven kut, nou dan moet je er nodig wat aan doen,
   lees het leven is verrukelijk, het zit hem in de kleine dingetjes beste jonge, maar het kan soms tegen zitten, maar zo lang je gezond bent is alles mogelijk!
   Nou moet ik zeggen dat ik dit soort liedjes verschrikkelijk vind, kijk om hoog sammy naar de blauwe lucht sammy, ja ik weet daar hoort een ander tijdbeeld bij, maar ik bouw gewoon illusies in mijn hoofd,
   ik laat me niet ziek maken, door deze viese stinkende wereld met elk moment andere brain fuck bombardementen, no way, keep going.

  12. Anna II, geen psychologie, heb ze in mijn jeugd meegemaakt alles annaliseren, mensen , honden, en katten, was in de mode in de 60 iger jaren, nee daar geloof ik niet in.
   Lees nu het liefst oude criminal story’s, heb een mooie collectie, toen ik in Wales woonde ging ik/wij soms naar Ross on Way, honderde kleine boeken winkeltjes, oude boeken, heerlijk die lucht alleen al, heb daar een goede connectie die mijn smaak kent, en stuur mijn lijstje, vooral Pinquins, als er een pakketje komt nou heerlijk,
   het is de sfeer uit die tijd, en dan het oude Engeland was niet verkeerd, ten minste als je niet tot de armste behoorde, maar vrouwen lezen andere boeken mijn vrouw Pilcher en zo

  13. Jenne,
   Volgens mij heb jij een gezegend leven geleven.
   Iets om dankbaar voor te zijn.
   Bijzonder hoe jij verslag doet van een leven waar de meesten hier in tijdsopzicht niet mee te maken hebben gehad.
   Wij zitten met de gebakken peren, complotten en allerlei andere rotzooi.

  14. Wat een hoop vragen Eigenlijk lijkt elke zin die ik schrijf onduidelijk ….. Of wordt er niet even over nagedacht wat er staat ? Afijn veel duidelijker kan ik niet worden zonder een heel epistel neer te pennen en daarvoor ontbreekt me de wil. Het is zo ik al schreef : Voor wie dit te moeilijk is , ga lekker je eigen gang en stoor je niet aan mijn ideaal . Alles komt op zijn tijd .
   Overigens leg ik niemand mijn zienswijze op , vraag ik niemand om het na te volgen , en is het niet bedoeld als leidraad voor de huidige jeugd. Ik wilde het alleen even delen , een inzicht dat je kunt bekijken en verwerpen of behouden naar believe.

  15. Nou ik wil juist wel dat de mensen lezen wat ik hier neer zet, ik doe dit om evetueel te helpen, mijn ervaringen geef ik door, ik vind het niet erg om van mijn Olympus af te komen, en wil eventueel met plezier uit leggen wat ik nu eigenlijk wil zeggen, en ik ben ook niet vrijblijvend in mijn gevoelens, die zijn echt, en doen pijn indien gekrenkt.

  16. @ Jenne
   Wat ben je nou aan het zeuren , allemaal steken in het duister aan het geven. Je zegt niets rechtstreeks allemaal met een omwegje en dan kun je later lekker zeggen , “dat heb ik niet gezegt”. Beste Jenne neem eens de verantwoordelijkheid over je schrijven en wees duidelijk. Je comments staan namelijk bol van de aannames en veroordelingen, mag hoor , maar waar een vinger wijst naar de ander wijzen er 3 naar jezelf!

  17. Overigens , als jij niet begrijpt wat ik hier zojuist deelde is het waarschijnlijk te hoog voor je gegrepen of in het geheel niet aan jou besteed . Evengoeie vrienden hoor, niks olympussen of andere cameras waar van ik af zou moeten komen ik sta gewoon op de grond.

  18. 43,15 Anna II, waarom opper je Androgyn, hier mee open je een deur met een heel ander perspectief, Johannes de Dooper was een Androgyn mens, van daar zijn grote en diep menselijke tweeslachtigheid.
   Ja ik denk dat ik een goed leven heb gehad, met het geluk aan mijn zijde in de vorm van mijn ega/soulmate en meer, maar denk nou niet dat ons leven die rustig kabbelende beek is geweest, O nee, genoeg moeten vechten en nog, de samenleving met aan het hoofd de corrupte overheid is je grootste vijand, het constante aantasten waar voor je hebt geleefd, je waarden en levens opvattingen,als we gaan laten het na aan de volgende generatisch, die weten zeker wat te doen, op hun Eigen wijze.

  19. 43,20 nou Marcel, ik heb gevraagd of je het wilde veréénvoudigen, want echt ik heb het niet begrepen.
   Om er nu maar meteen van uit te gaan dat ik te dom ben, waarom zou ik.
   Ik heb helemaal geen slecht gevoel over onze Schrijvers verhouding, wij verschillen over enige onderwerpen, en dan waarschijnlijk ook nog om dat onze levens langs verschillende lijnen zijn gelopen.
   Uiteindelijk dronken wij allebij ons pilsje in café de Druif, dus de verbinding is er wel zeker.
   Nou laten we de strijdbijl nou maar begraven beste Marcel, ik gun je niets dan goeds, Jenne.

 32. Lieve Anna, niet teveel Annaliseren 😉 zoals Jenne zegt. Jenne heeft een heel ander leven gehad op een andere plaats waar hij nodig is en jij op de jouwe. Nu lijkt het heel onprettig maar de puzzelstukjes gaan eens vallen vroeg of laat. Kijk nog even wat Marcel zei op 43.2.
  Ik heb iemand, nog niet zoalang geleden op balans gewezen en deze mooie energetische code toegestuurd omdat ik daar hele goede gevoelens had voor dat persoon dat zij dat nodig had om zich dit langzaam tot zich te nemen. Wat je er verder met deze geometrie doet is voor jezelf. Ik hoop je hiermee een beetje te kunnen steunen.
  http://www.janosh.com/nl/work/artpage/19
  Hartegroet, Odette

 33. Ik zie steeds meer relaties die standhouden in symbiose. Het is meer natuurlijk evenwicht en wordt minder door culturele banden in gezinsvorm bij elkaar gehouden. Vroeger was een man een noodzaak voor een vrouw om met of zonder kinderen te kunnen leven. Emancipatie, door tavistock of Oprah, misschien door ontwaking, veranderde alles.

  Wat zoek je of breng je in een partnership als je al 100% compleet bent?

  Ik herken veel van Jennes normen uit mijn jeugd en herken veel van Marcels visie uit mijn heden.

  Alice Miller, ik ben geboren in 82 maar die heb ik ook gelezen :}

  1. Ik denk dat er vaak in relaties de volgende dingen door elkaar lopen: energetische transactie, andere transacties, liefde, aandacht, willen geven en ontvangen, lust, passie, genegenheid, zielsconnectie SOULMATES.

   Wie ziet dit niet steeds bij de meerderheid van stellen, deze mix?

  2. Berend, Transactisch doe je met geld en in de handel, je bedoeld het wisselen, het uitwisselen van gevoelens, van liefde en sexuele drift, ja die zijn geen mens vreemd, maar ik denk dat het laatste toch het allebelangrijkste is, dat soulmate zijn.
   Mijn waarden, zijn waarden van de mensheid, waar nu op allerlei manieren afbreuk aan wordt gedaan, het is een feit dat de Sociale contrôle deels is weg gevallen, waar door de boze geest uit de fles is ontsnapt en nu zijn kromme denken uit kan dragen, en de samenleving opdeeld, in voor en tegen, waar vroeger geen dualisme bestond, om dat dit eenvoudig niet werd getolloreerd.
   Vroeger werd je gedwongen je verantwoording te aanvaarden, nu ze lachen er om maken overal kinderen, en zijn dan niet thuis.

  3. Nee Jenne, ik noem bewust transacties.

   Waarom denk je dat bankdirecteuren mooie vrouwen (kunnen) scoren? 🙂

  4. Een symbiotische relatie is niet gelijkwaardig, of in ieder geval niet op alle gebieden gelijkwaardig. Vaak treed er energetisch vampyrisme op in een dergelijke relatie en blijft men maar bij elkaar vanwege gewoonte of de kinderen of financieele redenen of afhankelijkheid ,what ever.
   Ik opteer voor een relatie waarin sprake is van 2 of meer mensen die gelijkwaardig zijn en elkaar niet nodig hebben maar wel elkaar kunnen aanvullen. Deze personen kunnen heel goed alleen leven en hun leven een waardevolle invulling geven zonder een partner. Een relatie op basis van deze waarden zal imo meer kans hebben stand te houden dan een symbiose , of toch in ieder geval voor beide partijen bevredigender zijn.
   Ik weet dat het zo voor mij geld liever geen relatie dan een waarin de ander mij nodig heeft om zich compleet te voelen , hoe egostrelend dat ook moge zijn , het is niks voor mij . Even zo goed als je de zaak omdraaid is het niet een gezonde relatie als ik de ander nodig heb om mij compleet te voelen daar ik dan niet meer de noodzaak zie mijzelf te complementeren op de ontbrekende gebieden.
   Dit houd niet als vanzelf in dat er geen groei meer is als beide partners zich compleet voelen er zal een groei plaatshebben op een ander nivo. Immers hoe kun je van een ander houden als je dat niet eerst van jezelf doet , om maar eens een voorbeeld te noemen .Of een ander , hoe wil je een huishouden voeren gezamelijk als je het niet eerst zelf hebt leren doen?Slechts een teruglopend aantal mensen is genegen om een taakverdeling als vroeger als basis voor hun relatie te hebben . En kijk eens naar de relaties om je heen hoeveel wrijving er vaak is door dat een partij zich verder voelt dan de ander of het idee heeft de ander op te moeten voeden.
   Emancipatie is imo dan ook het gelijkworden ( in balans brengen) van man en vrouw. Dat dit een schommelbeweging liet zien de afgelopen tijden is logisch er diende een nieuwe balans te worden gevonden.
   Dan heb je ook nog een energetische kijk op relaties ( die gaat op voor alle relaties ) Geeft een interactie binnen een relatie je energie ? kost het je energie ? of is het energie neutraal? Die vraag dien je je steeds te stellen allebei . Van daaruit kun je zien in hoeverre je te maken hebt of je schuldig maakt aan energetisch vampyrisme. Als je dat geen punt vind , ook goed , voor mij echter geld ik wil geen vampiers aan me hebben hangen die mijn energie opzuigen .

  5. thanks for sharing @ Marcel
   Eerst van je zelf houden is echt belangrijk.

   Ik vind ‘wakker worden’ een algemeen proces waarin je je loskoppelt van je programmering, of dit nu uit je jeugd van je ouders, van het medische systeem of de televisie is.

   Wakker blijven en positief blijven, dat is denk ik een goed streven.
   Die combi is soms moeilijk.

  6. Hoi Berend en Marcel, wat betreft relaties. Volgens mij is het onmogelijk om die ene te vinden die alles in jouw ogen ‘goed’ heeft. Volgens mij is het ook de uitdaging voor je zelf om juist ook met die minpunten van een ander voor je zelf iets mee te doen. Een soort groei.
   Wat heb je aan perfectie? Juist dat ene van een ander dat jou kan storen is een punt waar je zelf in kunt groeien en ontwikkelen. Het zijn niet de kleine dingen waar je je aan moet storen, het zijn de vele andere zaken waar je blij van wordt wat je dan bij de mix gooit als de verstoring zich weer aandient.
   Zijn het wel minpunten? Of ben je te kritisch of te veeleisend? Zijn we dan niet allen perfect?
   Die minpunten kunnen energie uit je zuigen, maar als je het om kan buigen kan het juist een tevreden gevoel geven. Tja het blijft moeilijk en dus ook een uitdaging.
   Ik zelf denk dat we hier zijn om te leren en als alles altijd mooi, perfect en koek en ei is, dan valt er weinig te leren. 🙂

  7. @ sun
   Met een heel mens bedoel ik niet een perfect mens maar wel een in balans ( het ging over vrouwelijk en mannelijke energie) Alles imo goed hebben hoeft niet( goed en fout zijn subjectief) , maar dat die ander staat voor de keuzen die de ander maakt lijkt me essentieel. Ook dan kunnen keuze of gewoonten aangepast worden aan de te verkrijgen eenheid ,alleen zal er niemand minder door worden dat is de clou.Het energie nivo zal bij beiden stijgen en zo wordt de verbintenis meer dan de delen ervan.
   Het gaat om het uitsluiten van afhankelijkheid ( wat niet te verwarren is met aanhankelijkheid) geen machtspelletjes ( geen macht /onmacht) .

  8. Hoi Marcel, dat klinkt heel mooi.
   Dat is ook wel zo ‘in balans’ is iets anders dan perfect.
   Maar imo kun je het niet ‘perfecter’ krijgen dan ‘in balans’.
   Het ‘in balans’ zijn is een hele mooi plek om te zijn 🙂 ♥

 34. In de titel staat; een reactie van Tessa.
  Ten eerste snap ik de relatie tussen het 5 jarig bestaan een het zaaddonorschap niet, ten tweede; Tessa kwakt haar verhaaltjes overal neer en reageert zelf nooit. Geen wonder dat dit artikel een fp chatbox wordt, ieder nadeel hep ze voordeel. Die club van boven zal dat wel zo uitgestippeld hebben, lekker veel over jezelf lullen, geen verantwoording nemen want je bent te druk met jezelf bezig.
  In het kort; ik ben geen fan van Tessa, voor mij is ze “full of shit” , druk bezig met haar eigen ongefundeerde blah en op één of andere wijze weet ze toch een podium te bereiken. Zelfs deze aandacht die ik nu geef is teveel.

  1. Ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik en wat ik beleef, dat is alles wat ik van Tessa op pik.
   Boringggg

  2. Every picture tells a story.. Ik zie ik zie wat jij ook ziet.. Wie de schoen past moet op de blaren zitten. blablablablaren..

  3. wat een sjieke comments Cozmic, waha
   Happy nieuw kalenderjaar
   Ik had het wel extra leuk gevonden al Tessa mee discussieerde.
   Het 5 jarig jubileum en haar aanstaande boek zijn denk ik alleen verbonden in die zin dat het met eye openening events gaat, bewustzijn en wat ze is gaan doen na wtk?

   Welk deel vind je ongefundeerd? (ik vind zelf erg vaak dingen ongefundeerd, maar dat is de skeptische, wat een heerlijk woord, view die ik graag heb naast een open mystieke en subjectieve ervaring)

  4. @Cozmic, kan ook best zijn dat het een doelgroep issue is,
   Tessa + vrouw.nl = match (of was..)

   Cozmic + vrouw.nl ??? mismatch I guess, it’s a lady’s story, ergens, toch?

  5. neeh het gaat duidelijk over kwakken van kwakkies, dat is male oriented mannelijk gedoe, kwaken is eenden die klaar wakker worden in de kilte van de ochtend, lekker dier van plezier, wat een botte flut proza weer van mijzelf, ik geef het toe, ,de lady scheer schaaf, de Lada onder de scheermesjes, botte boeren kunnen soms gelijk hebben, not Always, hold your horses, en hou je bek, pfffff op deze manier een boek vol krijgen zal nog lastig worden, wie heeft er Keizerin Sissi gekeken? voor het eerst in m’n leven begon ik wat van de emotie lijnen te begrijpen, lieve spook forum vrienden van het onnatuurlijke nickname leven, je zou denken dat het eggie enger is dan een alter schizo naampie, die wat mij betreft vrijwel geheel overlapt met m’n eigen doopzeel, akte van berouw bij het gemenerikken huis, staats stempel waarmee je als baby al op de casino beurs voor boeven verhandeld wordt buiten je bewuste medeweten om, puur misdaad, en dat zou dan niet strafbaar zijn? en niet afgestraft verhinderd moeten worden? kom op zeg laten we onze slecht functionerende confetti schizoid mind eens even na laten kijken door Mark Passio z’n de-occulting deo dia observatie pogingen, was een tip van Anna, alleen daar ben ik haar al eeuwig dankbaar voor, Kennis is geen flauwekul, zoals gepropageerd in new age land, moeite doen ook niet, en beseffen dat wat je niet weet, das altijd oneindig veul, werk aan de gnosis winkel, oh jah actie in de fractie, ook nog nodig, zou het bijna vergeten…

   Tessa kom laat je niet intimideren door een stel mega prutsers en lafbekken bovendien, jah ook ik met m’n frustie emo uitbarstingen, gewoon er boven op… is het beste volgens mij..

   Mooi Wark – Bok ‘m d’r op
   http://www.youtube.com/watch?v=4MiIHUUapMk

   Mark Passio’s Natural Law Seminar / Natural Law the REAL Law of Attraction 2 of 3 (afternoon)
   http://www.youtube.com/watch?v=7ezz0AeC9vc

  6. Nu je het over eenden hebt HyperAlert heb je weleens gezien hoe wreed die paren.De woerden verzopen die vrouwtjes zowat, ik stond aan de kant van de sloot stoppen jullie te roepen. Als dat niet hielp gooide ik stokken. Het was als stokken voor de eenden werpen het zei zo.

  7. Coz 48: ik vind het ook ‘jammer’ dat Tessa niet reageert. Het was voor mij ook fijn geweest, zéker in het kader van het 5-jarige bestaan van de site waarbij ze zelf aan de wieg stond, dát ze hier zich op de reacties zou uitlaten.
   Nee, dan onze Berend en Luca, die hebben artikelen, waar ze wél netjes meedoen in de reacties. Wellicht dat Tessa het té druk heeft..

  8. Thanks Guido voor het compliment.
   Dat interactieve meedoen vraagt wel om een bepaalde openheid/kwetsbaarheid, ik heb er ook wel over getwijfeld of ik mee zou doen in de comments, maar ik (en een reeks anderen) deed het wel.

 35. Ik was vergeten te stemmen op Tessa’s verhaal, je moet wel soort van inloggen of een inlog aanmaken, doe ik morgen ff. Hebben jullie al gestemd op Tessa? It’s a killer story, je weet toch, lees al die reacties dan. Het leeft en maakt een hoop los in mensen!
  Zie de stem link hierboven in het artikel..

  1. Berend, heel aardig van je; ik zag net dat ik via Facebook had ingelogd. Dat account aanmaken vind ik bijzonder bizar, omdat ze dan kennelijk een e-mailadressen-verzamelbak hebben.. Want waarom zou je een account aan moeten maken voor een stemming.. En dan daarna in moeten loggen..?
   Ik snap wel dat je iets in moet bouwen dat voorkomt dat dezelfde mensen opnieuw stemmen, maar dat kun je volgens mij ook met het systeem van de bevestigingsmail, die je ontvangt.
   Bovendien -last but not least- staat Tessa helaas pas op ruim 80 stemmen. De bovenste op bijna 300..

  2. Het is een steeds terug komend mode verschijnsel, in Frankrijk heet dit het Vaginisme, vrouwen gooien dan een rauw seks verhaal de ether in, waarin ze worden misbruikt enz., en gaan dan op het vinkentouwtje zitten wachten, wanneer de eerste slome duikelaar zich geroepen voelt om te reageren.
   Deze bedreven vinken touwtjes houders vind je op alle doorgeefluik sites, hier is het GuidoJ; die de touwtjes in handen heeft, het gaat niet zo zeer om de inhoud, maar om de quantiteit, groter=beter.

  3. @Jenne, aparte associatie.

   @Guido, ja is meestal tegenwoordig, dat je in de kaartenbak gaat. Het ging mij puur om het technische, dat het stemmen met je mailadres niet lukt..

  4. COZMIC, ze bemoeien zich overal mee, valt er nog wat te ontdekken voor de jonge mensen, mag er niets meer mysterieus blijven in een iet wat duistere schimmen spel waar op de tast zin wordt gecommuniseerd.
   Wat een vreselijke wereld waar in alles wordt ontdaan van zijn werkelijke waarde, het menselijke.

 36. Mevrouw TEZA had al die Capriolen niet uit kunnen halen, in een land waar het zachte financiele sociale kussen niet aanwezig zou zijn.
  En ook niet in een samenleving waar de sociale contrôle nog aanwezig zou zijn, niet voor hun te beschermen, maar die arme kinderen, waar ik bosjes van heb meegemaakt in Amsterdam, gelukkig komen de meeste toch nog goed terecht met de zorg van opa-oma en familie.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.