Advertentie

Irak daagt VS en UK voor de rechter inzake DU-munitie.


Gaat er nu eindelijk gerechtigheid komen? Irak daagt de VS en het Verenigd Koninkrijk voor de rechter, voor het gebruik van Depleted (verarmd) Uranium in wapentuig.

De vraag is of nu het hek van de dam is. Of ná deze rechtzaak, de vele duizenden rechtzaken van soldaten en burgers tegen hun regeringen, inclusief die van Nederlandse soldaten, gaan losbarsten…

Teruggekeerd uit Irak, Afghanistan en zelfs het voormalige Bosnië, lopen ook onze jongens rond met radio-actieve stofdeeltjes in hun lijf…?
Kijk eens naar deze 2 artikelen hier op WantToKnow. HIER het artikel met o.a. verhaal van de Nederlandse korporaal Paul van Kester en HIER het uitgebreide artikel van 2 weken geleden.

Het onderstaande bericht klinkt ons als muziek in de oren.. Ook al klinkt dat wellicht wrang in relatie tot de afgrijselijke beelden, zoals je er hieronder één van ziet.
Want hoe is het mogelijk? Dát vragen wij ons al jaren af, hoe is het mogelijk, dat overheden zó ongelooflijk naiëf zijn, om RADIO-ACTIEVE munitie en bommen te gebruiken. Zich dit wapentuig hebben laten aanpraten door de Militaire Industrie, waar ongetwijfeld ook weer uw pensioengeld in is belegd..?

En let wel: DE RADIO-ACTIVITEIT van deze munitie WORDT NIET ONTKEND!!
XX

Het gaat erom, volgens onze en de andere democratische regeringen, die namens hun burgers optreden, dat de mate van radio-activiteit, zódanig meevalt, dat deze geen schade kan..!! ECHT NIET..

Je snapt dan ook ineens niet meer dat uit nucleaire installaties, zoals in Petten, gewoon lichtradio-actief afval, zoals handschoenen en kleding, toch in beton moet worden gegoten en in opslag moet..!!?

Dit kind is geboren met afwijkingen die direct verband houden met de gevolgen van Verarmd Uranium (DU) (Meer zien? Klik direct op de foto voor het Google 'Depleted Uranium' beeldresultaat)

Depleted Uranium, wat wij kennen als verarmd Uranium, gaat het grootste schandaal worden in de menselijke geschiedenis. Ondanks ontkenningen van producenten en legerleiding, ondanks de sussende woorden van overheden. Dit artikel komt van de website PressTVIrak en wij plaatsen het vertaald. HIER het originele artikel. Mainstream media doe in hemelsnaam je werk!!

~~~~~~~~~~

Iraq to sue US, Britain over depleted uranium bombs

MGH/JG/DT 01 Feb 2010

Het Irakese ministerie voor Mensenrechten zal een rechtszaak aanspannen tegen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk voor het gebruik door deze landen van bommen die voorzien zijn van verarmd Uranium (DU), aldus de Irakes minister.

Deze minister, Wijdan Mikhail Salim, vertelde de krant ‘Assabah’, dat deze rechtszaak gebaseerd is op de rapporten van de Irakese ministeries van Wetenschappen en Milieu.

Volgens deze rapporten, hebben beide landen (de VS en het UK), tijdens de eerste jaren van de invasie in Irak, herhaaldelijk bommen gebruikt die DU bevatten.

Volgens Irakese wapenexperts, het beide landen Irak gebombardeerd met maar liefst 2000 ton (2.000.000 kilo!) verarmd Uranium..!

De radioactieve straling van het stof van deze bommen, hebben het aantal misvormd geboren baby’s in de Zuidelijke provincies van Irak aanzienlijk doen stijgen.  (in sommige gevallen zelfs met meer dan 25%! GJ)

Irakese doktoren vertellen dat zij ook worstelen met deze ernstige stijging van kankergevallen, speciaal in de steden die het doelwit waren van heftige Amerikaanse en Britse bombardementen.

Het hoge aantal geboorteafwijkingen en gevallen van kanker, zal de komende jaren ook gaan opschuiven naar het Centrale deel van Irak, én de Noordelijke provincies, doordat de radio-actieve straling zal doordringen in de bodem en het drinkwater via het stof door de lucht.

Het ministerie zoekt naar een vorm van compensatie voor de slachtoffers van deze Uranium-bommen.

Advertentie

259 gedachten over “Irak daagt VS en UK voor de rechter inzake DU-munitie.

 1. Marcel, ik denk dat als een mens (zoals ik bv) ergens in het leven een emotioneel wrak is geweest, dat er lange tijd wat stukjes emotionele wrakkerigheid blijven haken, ergens in je systeem. Geeft niks want dan komt er een emotionele wrakken speurder op je pad en die wijst je er op. Heerlijk, want dan merk ik ineens dat ik een stukje lichter geworden ben.

 2. @ineke ik herken dingen in gait van vroeger en soms is die herkenning dan ook weer even actueel in andere contacten of zaken ,en das mooi leerzaam .Gait is een leuke leermeester (eentje die niet beseft dat ie het is). We hebben je toch niet afgeschrokken met ons gestoei?

 3. @Ineke
  bestaat karma? ik denk dat karma juist dat veld is waardoor de mensheid beinvloedt wordt.ik bedoel dan niet het veld rond de mens,maar rond de aarde.Als er negativiteit gecreerd wordt krijgen we negativiteit dus…als we ons bewust zijn dat het zo werkt….!

 4. Eerlijk is eerlijk soms komen de ervaringen me mijn neus weer uit bah,en dan vind ik het wel even slikken om daar weer iets positiefs in te zien,maar we doen ons best allemaal

 5. Beste mensen, wtk komt met een chatroom eraan waar we binnenkort tegen elkaar kunnen praten in realtime verband.
  Onder mijn naam is de room al bereikbaar, links gaan volgen.

  ;)wink naar Guido

 6. Over DU: bronnen aanhalen uit 2001 die zeggen dat het niet schadelijk is, is net zoiets als vragen aan de fabrikant of het kwaad kan. Wat een nonsens!

  Inmiddels is een Nederlandse korporaal (Van Kester) geopereerd aan de (kanker-)gevolgen van DU. Hij blijkt betrokken te zijn bij het opruimen van DU-munitie in Kosovo. Allemaal onschadelijk hoor, puur toeval, maak je niet druk vooral!

  Vervolgens is er een proces in Italië, waarin de eisende partij een schadevergoeding krijgt toegewezen door de rechtbank van €500.000,- Deze rechtbank acht het bewezen dat DU de oorzaak was van de kanker (Hodgkin-lympheklier) bij een soldaat. (Puur speculatief vonnis, die rechter was waarschijnlijk omgekocht door de mafia oid, die er geld in zag..?!)

  Hoe naief kun je zijn. Is het nu weer de bedoeling dat we de zaak, de bewijslast om gaan keren..?? Eerst wordt de veiligheid ‘bewezen’, met een boel omkoperij en valse rapporten, zoals ook bij Big Pharma al menigmaal bewezen is. En dan, als het product eenmaal op de markt is, kan de partij die schade lijdt, de oorzaak van het lijden gaan bewijzen.

  Leren we niets van DDT, Softenon, DES, Asbest (!!) en Dioxine? Met hoeveel gif in het lijfje moet een baby ter wereld komen, willen we wakker worden?? Meer dan 80 chemische stoffen worden er in de navelstreng van baby’s gevonden in de VS..

  DU is een schandaal en het is ongelooflijk, dat de bewijzen die nu op tafel liggen, sinds ruim 5 jaar al!!, niet worden gebruikt om de schuldigen aan te klagen. Een Neurenberg gelijk, wat mij betreft.

  Nog maar een bewijs dan als tegenhanger tot de aangehaalde professor uit 2001..??

  De Japanse hoogleraar Yagasaki Katsumu, nucleair fysicus, als we toch met hoogleraren gaan schermen.., liet op de World Uranium Weapons Conference in Hamburg Oktober/2003 zien dat de hoeveelheid straling die vrijkomt van de in Irak gebruikte DU-munitie, 14.000 tot 36.000 maal zo groot als uit de bom op Hirsohima vrijkwam.
  De straling van de Nagasaki en Hiroshima bommen had een halfwaardetijd van enkele tientallen jaren, de straling van DU-wapens heeft een halfwaardetijd van 4.5 miljard jaar.

  “Humankind has never experienced such horrible damage of war”
  prof. nucleair fysics Yagasaki Katsumu

  Gewoon goed lezen, en je hart gebruiken!!

 7. @ guido
  maakt het je blij guido ? de aanblik van die foto’s
  terwijl je weet dat de meeste foto’s daar bullschit foto’s zijn waar uit op geen enkele manier de link tussen du en de aandoening te leggen is.

  maar om je punt te maken ja het is vies spul, en ja daar moet je voorzichtig mee wezen , en ja het is erg dat het in wapens gebruikt word . en als je maar iets van bepantsering weet , dat weet je dat je die troep nodig hebt om er door te komen. de wapen wedloop gaat nog steeds door guido.
  helaas

 8. Zolang als mensen denken dat oorlogen niet te vermijden zijn ,zullen ze doorgaan met wapens te ontwikkelen .Daarbij gaan ze uit van het resultaat op de korte termijn ,kom ik door dat pantser heen en dood ik de achter het pantser aanwezige militairen?Dat ook nog hele volksstammen in de toekomst worden vermoord door de gebruikte munitie is van geen belang.Als je dan kijkt naar de plekken waar oorlogen gevoerd werden en worden ,kan je gevoegelijk aannemen dat langzaamaan de hele wereld op die manier de gevolgen van de gebruikte wapens mee gaat maken .Zowel de “bevrijde”gebieden als de bevrijders zijn besmet met radioactiviteit,en geven dit door aan hun kinderen .Het gevolg kan alleen maar zijn dat de hele aarde een “stralende” toekomst tegemoet gaat.Alleen door onze kortzichtigheid.Of speeld er meer?Onze militairen zijn bereid deze wapens te gebruiken als hun superieuren dat bevelen.De vraag wie beveeld de superieuren ? is dan geheel terecht.Zolang als mensen hun ogen sluiten voor de vreselijke gevolgen,en in opdracht van anderen deze vreselijke wapens gebruiken gaat de vernieling van de hele aarde gewoon door.Zodra militairen weigeren nog langer door te gaan met uitzichtloze en niet noodzakelijke oorlogen,houd dit proces op,niet eerder .Dus kan ik alleen maar concluderen dat ook de militairen die de wapens gebruiken hoofdelijk aansprakelijk zijn te stellen voor de toegebrachte schade.En door het afschieten van wapens met du een misdaad tegen de menselijkheid plegen.

 9. Voetbal is oorlog zeggen ze altijd.

  Als we nou van oorlog voetballen maken, dan wordt het een spannend toernooi in Zuid-Afrika.

  De winnaar regeerd voor 4 jaar, wordt het weer eens spannend, haha!

 10. @ marcel w

  misschien is het een idee om je vader ook aansprakelijk te stellen voor de misdaden die hij mogelijk gepleegd heeft.

  verder begrijp ik jou reactie dat ik je kan classificeren onder de noemer extreem links ? je wild dus de jongens die vechten voor volk vaderland en vrede waar ook ter wereld, hoofdelijk aansprakelijk stellen.

  laf hoor. en trouwens heeft het leger een uitstekend intern rechtssysteem.

 11. @gait ik zou zo zeggen graaf hem op en stel hem aansprakelijk veel succes.
  Het hokje waarin jij me stopt is jouw hokje (ik kan daar helemaal nix mee)ik ben niet te classificeren helaas voor jou.
  En ik stel ze niet hoofdelijk aansprakelijk maar dat doe jij zelf in je eigen comments
  #

  @ Marcel

  dat je op moet voor je nummer kan je niks aan doen, dat je zelf misdaden pleegt is je eigen keuze en je eigen verantwoording, de gevolgen van die keuze moet je zelf dragen en verantwoorden.

  pijnlijk he marcel, heef je vader veel misdaan ?

  Posted by Gait | februari 3, 2010, 20:59

  Daar stel je zelf vast dat voor misdaden begaan door een persoon die persoon zelf aansprakelijk is .Mijn enige toevoeging is DU munitie gebruiken is een misdaad tegen de menselijkheid en dus verboden volgens internationaal recht en niet te vergeten de conventies van geneve.Kortom ik ben het wat die aansprakelijkheid gewoon helemaal met jou eens .

 12. @gait maar ik snap je welhoor .Ik functioneer gewoon op een ander nivo dan jij en als je der aan twijfeld zegd dat wat over jouw nivo.Het geeft tevens aan dat je mogelijk open staat voor een geheel nieuwe manier van denken .Dat is een mooi begin.

 13. Het is het oude spelletje. Eerst bv. DU koppen gebruiken en zeggen dat ze geen kwaad kunnen.

  Als dadelijk blijkt dat het wel kwaad kan, zeggen ze, oh, dat wisten we niet. Gaan ze vrijuit.

  Volgende keer weer iets anders proberen…

 14. RPWL SILENCED
  No right to live in freedom, no right to live in peace
  Dropping bombs on children. Feeding hate and fear
  The coming generation learns to suffer and destroy
  Without even knowing what they’re fighting for

  Can’t you see what’s going on outside?
  Our mission is a new tomorrow
  So many lives got nowhere to hide
  And no chance to change things for a better world
  They have been silenced and left in the dark

  You can smell the perfume of death lying on the ground
  Killing in our modern world, it doesn’t make a sound
  People take their pleasure in causing suffering and pain
  The healing waters running dry. Our babylon will fall again

  Can’t you see what’s going on outside?
  Our mission is a new tomorrow
  So many lives got nowhere to hide
  And no chance to change things for a better world

  Our life seems to be so bright safe in our cities of gold
  Standing still and doing what we’re told ‘cause it’s not our business at all
  People that suffered for such a long time
  And the world with its interests is standing aside
  They have been silenced and left in the dark

  They die that can live, they starve that we can eat
  They are tortured while we’re sleeping, still have no bad dreams
  Manipulate statistics, clouding out the truth
  But in our patterns of behavior it wouldn’t change things if we knew
  We learned to be silent, so let’s keep it dark

  (soldier:)
  “Look what they are doing. Behind their ugly walls
  They are a demographic danger, they are born to live in war
  You are a victim of your birth, I see the enemy within’
  I see what you are and I can see what you have been
  The problem must be solved, we can solve it I am sure
  For every friend of mine, I’ll kill a hundred friends of yours”

  The world keeps on turning while innocents die
  How much guilt can you take in one life?
  But we have learned to sleep well in the night
  People that suffered for such a long time
  But we have learned to sleep well in the nigh

  in de hoop dat rpwl dit copy paste gedrag van mij goed keurt ,( het is voor de lering zonder vermaak, alhoewel kan er lekker op dansen en schilderen te gelijke tijd)
  leef in vrede allemaal

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.