Advertentie

Stem op jezélf..! Kies je voor SOPN?


x

Stem op jezelf en kies voor de SOPN

 2012 © Johan Oldenkamp / SOPN

x

Laten we de pijnlijke feiten maar eens op een rijtje zetten. In geen enkel ander land dat de euro heeft ingevoerd is de kloof tussen arm en rijk zo snel groter geworden als in Nederland. Nederland is daarmee dus het meest asociale land in de eurozone. Verder heeft Nederland ook nog eens het allerduurste zorgstelsel van Europa, en zelfs het op één na duurste zorgstelsel ter wereld. Alleen in de VS wordt het nog bonter gemaakt.

Wie is ervoor verantwoordelijk het dat Nederland steeds asocialer is geworden en dat de zorgkosten zijn geëxplodeerd? Deze verantwoordelijkheid ligt volledig bij de politiek. De politieke partijen die Nederland op de rand van de afgrond hebben gebracht zijn met name de VVD, het CDA, de PvdA en D66. Dit zijn dan ook precies de partijen die deelnemen aan de antidemocratische Bilderbergconferenties. Als lijsttrekker van de nieuwe politieke partij SOPN, die 100% openheid nastreeft, zal ik er dan ook niet omheen draaien. Ik beschouw VVD, CDA, PvdA en D66 als criminele organisaties. Zodra de SOPN in de regering zit zullen we diverse ‘kopstukken’ van deze organisaties publiekelijk ter verantwoording roepen.

Eén van verdachten van ernstige misdaden tegen de Nederlandse bevolking is wat mij betreft ook de VVD-er Edith Schippers in haar uitoefening van de functie van minister van Volksgezondheid. Hoe is het dan mogelijk dat de zorgverzekeraars de afgelopen drie jaren € 2 miljard winst hebben kunnen maken? En dat terwijl de premies steeds verder omhoog gingen en de polissen steeds verder werden uitgekleed?

Eén van verdachten van ernstige misdaden tegen de Nederlandse bevolking is wat mij betreft ook de VVD-er Edith Schippers (25/8/1964) in haar uitoefening van de functie van minister van Volksgezondheid. Zij beweert glashard dat het gezondheidsstelsel in Nederland is gebaseerd op solidariteit tussen rijk en arm, gezond en ziek en tussen jong en oud.
Hoe is het dan mogelijk dat de zorgverzekeraars de afgelopen drie jaren 2 miljard euro winst hebben kunnen maken, terwijl de premies steeds verder omhoog gingen en de polissen steeds verder werden uitgekleed? Hoe solidair zijn de aandeelhouders van deze zorgverzekeraars met de overige Nederlanders? En waarom moet het College van Zorgverkeringen (CvZ) en het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) een waar terreurbeleid uitvoeren om de toekomstige miljarden winsten van deze zorgverzekeraars veilig te stellen?

De VVD-er Edith Schippers is eindverantwoordelijk voor de grootste razzia in ons land sinds de Tweede Wereldoorlog. En als bovengrondse verzetstrijder doe ik alles wat ik kan om een halt toe te roepen aan deze nietsontziende razzia. Ik weiger dan ook principieel om een zorgverzekering af te sluiten. Dat heeft ertoe geleid dat er uiteindelijk beslag is gelegd op mijn inboedel. De aangekondigde executieverkoop ervan heeft echter nog steeds niet plaatsgevonden, omdat de deurwaarder zonder opgaaf van redenen een dag van tevoren deze openbare verkoop heeft afgezegd. De manifestatie ‘Zorgeloos Gezond’ die ik rondom deze executieverkoop had georganiseerd ging wel gewoon door en bleek een groot succes.

Daarnaast bewandel ik ook de juridische weg om de zorgverzerkings­razzia tegen te gaan. Op 2 juli jongstleden diende de rechtszaak die ik tegen het CvZ had aangespannen. Mijn wantrouwen tegen de rechtspraak in Nederland, die volgens mij zo krom is als het maar kan, blijkt helaas gegrond, want de rechter probeert nu de uitspraak in deze zaak over de verkiezingen te tillen en dat is echter voor mij onacceptabel, en daarom heb ik deze rechter gemaand zich aan de gemaakte overeenkomst te houden (link).

Zorgfraude
De zorgfraude is ontstaan door het legaliseren van de farmaceutische overheersing van het zorgstelsel. Daarover verscheen op 13 maart 2009 mijn boek ‘Aanklacht tegen de overheid; Over het schenden van mensenrechten in Nederland’ (pdf).

Bij het bewandelen van deze juridische weg komt het mij erg goed van pas dat ik procedure voor het verkrijgen van juridische soevereiniteit voor mijn rechtspersoon, zoals staat beschreven op de website IkClaimMijnNaam.nl volledig heb doorlopen. Daardoor heb ik niet alleen de mogelijkheid om als rechtspersoon te trachten het recht te laten zegevieren, iets wat iedereen kan doen, maar daarnaast kan ik als enig eigenaar van deze rechtspersoon eveneens boetes opleggen voor soevereniteitsschendingen.

De aanklacht tegen de overheid van Dr. Johan Oldenkamp. Download door op de illustratie te klikken (pdf)

Inmiddels heb ik als vrij en soeverein mens aan in totaal negen organisaties boetes opgelegd. Tot op heden weten deze organisaties nog niet wat ze hiermee moeten, en nemen ze het maar voor kennisgeving aan. Ieder etmaal vermeerderen deze boetes zich echter met één procent, waardoor ik inmiddels een behoorlijk bedrag aan boetes heb openstaan, ander andere bij het CJIB. Daarom heb ik helemaal geen haast met het cashen van deze boetes, want ze groeien harder dan de hoogste rendementen van de financiële casino’s.

Dan zijn we nu als vanzelf aanbeland bij een probleem dat nog groter is dan de zorgfraude. En dat is de geldfraude. Op dit moment is daarvoor de CDA-er Jan Kees de Jager verantwoordelijk, in zijn uitoefening van de functie van minister van Financiën. Zijn voorgangers in de afgelopen 40 jaren waren de CDA-ers Onno Ruding en Fons van der Stee, de VVD-ers Gerrit Zalm en Hans Hoogervorst, de PvdA-ers Wouter Bos, Wim Kok en Wim Duisenberg, en de D66-er Hans Wijers.
Dit ministerie is blijkbaar zo belangrijk, vanwege het geheim houden van de geldfraude, dat alleen VVD, CDA, PvdA of D66 een minister van Financiën mogen leveren. Als het aan de SOPN ligt, dan komt er nooit meer een lakei van de VVD, het CDA, de PvdA of D66 op dit ministerie.

Geldfraude
De geldfraude is ontstaan door het legaliseren van het financiële piramidespel via het systeem van fractioneel bankieren met fiat-geld.

De SOPN wil nu in Nederland gaan doen wat de IJslanders hebben gedaan in hun land. Eind november 2008 ging IJsland failliet. De IJslanders gingen vervolgens op zoek naar de oorzaken, en ontdekten zo de geldfraude. Het faillissement van hun land dwong hen voorbij de onwetendheid te gaan. Momenteel is verreweg het grootste deel van de Nederlandse bevolking volledig onwetend over deze kwestie van de geldfraude.

De wetende IJslanders namen vervolgens het heft in eigen handen, iets wat de SOPN nu ook wil gaan doen. Op 9 april 2011 besloot deze onafhankelijke bevolking via een volksraadpleging dat de IceSave-tegoeden niet zullen worden terugbetaald. Zowel Nederlandse als Britse investeerders hebben daardoor hun spaartegoeden uit 2008 bij deze bank verloren. IJsland weigerde dus gewoon om na het ten ondergaan van IceSafe garant te staan voor deze verliezen. Het IJslandse volk vond het namelijk niet haar verantwoordelijkheid om de verliezen te compenseren die door buitenlandse organisaties zijn geleden in deze geldfraudezaak.

Er is nog veel meer te lezen over deze IJslandse oplossing (link, link). De IJslandse oplossing is bovendien extra belangrijk voor ons, omdat IJsland het eigenlijk steeds beter doet wanneer we kijken naar alle financieel-economische indicatoren. Blijkbaar hebben de IJslanders de sleutel gevonden. En het is nu precies deze sleutel die de SOPN ook in Nederland wil gaan toepassen. Vind jij dat een goed idee, help dan mee om de SOPN bekend te maken bij alle stemgerechtigde Nederlanders. Op 12 september hebben we de kans om dit te gaan realiseren. Doe je mee? Het is in jouw eigen belang, en in het belang van alle medelanders die jou dierbaar zijn.

Hoe simpel is het verhaal feitelijk..!

De SOPN wil zorgen dat iedereen een gelukkig en gezond leven kan hebben. Wanneer we de onze rijkdommen weer eerlijk gaan verdelen, dan kan dat ook. En dat kan helemaal wanneer we onszelf bevrijden van de duistere praktijken achter de zorgfraude en de geldfraude. We kunnen echt op een heel andere manier samenleven, wanneer we dat willen.
De oplossingen en de middelen daarvoor zijn ruimschoots voorhanden. Het enige wat ons nu nog tegenhoud is de algehele onwetendheid van het grootste deel van de bevolking. En om daar wat aan te doen doet de SOPN mee aan de komende Tweede Kamerverkiezingen.

SOPN op TV, gaat dat zien!!
De komende weken gaat de SOPN in totaal zes maal een onthullend filmpje van drie minuten uitzenden op de nationale televisie (link). Aflevering 1 hiervan wordt morgenmiddag (22 augustus) vanaf 12:57 uur uitgezonden op Nederland 1. En daarnaast volgen er ook nog negen radiospotjes van 1 minuut en één radio-uitzending van 10 minuten. Verder hebben we dan ook nog de interviews en reportages via de kranten en diverse radio- en televisieprogramma’s.

Meedoen met de verkiezingen is daarom het perfecte Paard van Troje om via de massamedia eindelijk de onwetende massa te gaan bereiken. Vanwege deze prachtige kans heb ik me opgeworpen als de SOPN-leider. Niet omdat ik de politiek zo boeiend vind, of omdat ik graag leider wil zijn. Nee, omdat ik weet dat we alleen een andere wereld krijgen wanneer we gezamenlijk ons bewustzijn weten op te tillen naar een hoger niveau. Daar gaat het allemaal om. De rest is bijzaak.

Ik hoop met dit artikel duidelijk te maken dat we die nieuwe, liefdevolle wereld alleen kunnen gaan creëren wanneer we ons nu verbinden. Mag ik je daarom vragen om je nu aan te sluiten bij de SOPN? De SOPN is de enige partij, ook van de andere nieuwkomers, die open en eerlijk de kwestie van zowel de geldfraude als de zorgfraude op tafel durft te leggen en aangeeft hoe het anders kan. Wanneer we beide fraudezaken niet eerst oplossen, dan komen we als samenleving steeds verder in de problemen. Stem daarom op jezelf en kies op 12 september voor de SOPN.

Zeist, dinsdagochtend 21 augustus 2012,

Johan Oldenkamp,

Lijsttrekker van de SOPN (link)

x

 

 

Advertentie

531 thoughts on “Stem op jezélf..! Kies je voor SOPN?

  1. Ja, ik kies voor onszelf en dus voor SOPN.
   Iedereen krijgt NU de kans om zijn eigen situatie te veranderen cq te verbeteren. Tevens om alle crissisen, armoede, onrecht, onmacht enz te laten stoppen.
   Dit is DE kans om je samen te pakken. Deze beweging houdt 100% rekening met u persoonlijke situatie om deze te verbeteren.
   Ik heb op deze site het artikel ‘Wij mogen en kunnen in actie komen’ geschreven. Hierbij heb ik iedereen opgeroepen om niet te gaan stemmen. Hier sta ik nog 100% achter én ga zelf op 12 september toch op SOPN stemmen. Ik voel mij hier formeel toe verplicht aan mijzelf én alle Nederlanders. Met niet te stemmen geef je een duidelijk teken het niet eens met de gang van zaken, op alle vlakken en niveau’s, in Nederland te zijn (en dan ben ik, zie ook mijn artikel ‘Illegaal Nederands bestuur’) en door op SOPN te stemmen geef je jezelf de mogelijkheid om iets positiefs te DOEN om je eigen situatie te veranderen/verbeteren in de goede richting.
   Jouw stem doet er toe. Laat je horen. Je bent het waard.

   In Licht en Liefde, Yatri
   http://www.indiansummer.nu

 1. Johan als je premier bent ,geef dan de opdracht aan de luchtmacht om de chemtrail vliegtuigen uit de lucht te schieten ! Daarna mag je het leger afschaffen, wat mij betreft.

  1. Amen! Daar sluit ik me volledig bij aan. Wet met dat geldverslindende orgaan waarmee we zogenaamd andere landen ondersteunen in ‘hun’ missies om ‘goed’ werk te doen. Zorg eerst hier in Nederland maar eens voor gezond voedsel op tafel, een gezond leefklimaat, ruimte en vrijheid voor goede initiatieven. Menig overheids orgaan is als kanker (mijn oprechte excuses voor het vergelijk) Eenmaal aanwezig blijft het zich delen en het houd elkaar in stand. Soms lijkt het weg, maar is het onderhuids aanwezig om net zo hard terug te komen….

  2. @ pepijn3000
   Gesteld dat( en dat is een heel boude stelling) johan premier wordt, kan ie ook gewoon met luchtafweergeschut die traag vliegende rommel neerhalen . Daar hebben we echt geen luchtmacht voor nodig.Maar gelukkig zie ik johan nog niet op die post geraken, hoewel hij het vast niet slechter kan doen als een rutte, maar toch.

 2. Wil je echte veranderingen? Stem dan gewoon niet, duidelijker kan niet want zo geef je aan dat je geen enkel vertrouwen hebt in wat de elite je voorschotelt.
  Dan pas kunnen er echte veranderingen optreden en niet eerder.

  1. @ bob
   Ik ben het helemaal met je eens. Een stem voor de sopn is een stem voor instandhouding van het (imo failliete)politieke systeem. Alleen door helemaal niet meer te stemmen laat je zien een daadwerkelijke systeem verandering voor te staan.

  2. en ook aan Raymond en Marcel w wederom in 5d,
   Volgens mij denkt de Sopn daar ook precies hetzelfde over, ze zien hun zelf ook niet als politieke partij, maar als volksbeweging.
   Hebben jullie het manifest gelezen ?
   Ze willen juist af van het old boys network en de niet democratische genootschappen.
   Als alle niet stemmers deze keer op de Sopn gaan stemmen kan er misschien wat tegengas worden gegeven, anders zie ook ik geen veranderingen komen.

  3. @ pepijn 3000
   Sopn gaat meedoen in een systeem , en dan willen ze dat omver werpen. Dat is nog nooit gelukt simpelweg omdat je gaat meedoen in het systeem ! Wil je het systeem afdoende afserveren dien je er van af dag een niet aan mee te doen.

  4. SOPN is juist goed bezig omdat tot nu toe iedereen In Het Systeem Corrupt isz, De Soppers willen geen nep monopolie geld van de maffia banken en ze willen geen gemtreels en ze willen geen politie staat en ze willen niet dat driekwart van de mensheid honger lijdt en of niet met het monopolie spel mag mee doen, en ze willen niet langer nep fiat kennis via de scholen en universiteiten en geen nep fiat goden diensten uit het oude testament die altijd brand slacht offers vragen zodat de horens van de duivel weer rood licht kunnen geven voor nog meer dood en verderf en verraad en ze willen dat menselijkheid boven de monsterlijke robot machines staat… daar hoef je bij de gevestigde politieke knutsel partijen niet mee aan te komen, de SOPN is goed bezig als beweging want het gaat er om dat er Echte Kennis verspreid wordt, maakt niet uit op wat voor manier, voor mij part via een Schijn Partij, desnoods via de Politie, wie weet zijn die ook voor, en de I.T. systeem beheerders zijn ook vaak voor door Adam Curry z’n NoAgenda media assassination podcast die erg populair is bij systeem nerds die vaak verantwoordelijk zijn voor militaire data computer systemen van de overheid

  5. Ik ben heel blij dat mensen (waaronder ook ik) in de afgelopen jaren op de dierenpartij hebben gestemd. Dankzij deze partij hebben dieren ook een stem gekregen waardoor zij het steeds beter krijgen.

   Ik ben het absoluut met je eens dat politici over algemeen volksverlakkers zijn maar het zijn juist die mensen, zoals Marianne Thieme, die echt nog het verschil maken.

   Denk er nog eens over na Bob. Ze zijn niet allemaal rot…

   Maar dit jaar gaat mijn stem naar Johan 🙂

   Liefs van Boppie.

  6. Dierenpartij..ik weet niet. Een goede koning zou ook voor de dieren goed zijn en voor de mensen en de rest.
   Ik denk dat alleen niet-stemmen een echte verandering teweeg zou brengen, maar dat is niet haalbaar, al helemaal niet voor 12 september. Dus als men perse wilt stemmen dan stemmen mensen op het ‘kleinere euvel’ maar dat is nou juist ook een ‘euvel’ ook is het kleiner. Het lijkt allemaal democratisch maar eigenlijk geef je zo je toestemming om veel dingen te doen die je eigenlijk helemaal niet wil. Dus dan kan je in ieder geval jouw stem de SOPN geven om eventueel zo aandacht te vragen voor het programma van de SOPN en de onderwerpen en ideeën die velen belangrijk vinden…

  7. @ Marcel 3.3, ik deel jouw zienswijze volledig. Zodra je deel gaat uitmaken van een systeem (gebaseerd op macht en dus dualiteit) wordt je er onderdeel van en hou je jezelf gevangen in de “matrix” Verandering is alleen maar mogelijk vanuit de basis! Ik ga voor het 100-aapjes effect! Dat houdt voor mij in dat als voldoende mensen zich hier “bewust”van zijn dat dan alle machtsstructuren ( overheden, banken, godsdiensten etc) vanzelf zullen imploderen. Ze verdwijnen gewoonweg, omdat ze niet meer nodig zullen zijn! Idealisme? Nee, ik voel dat alles in een stroomversnelling komt de komende jaren (gezien het failliet van het huidige machtssysteem) en dan kan het 100-aapjes effect tot een hele snelle omwenteling (revolutie) leiden!

   Ik adviseer daarom iedereen om waar mogelijk uit het systeem te blijven, zodat we geen onnodige energie en tijd verspillen!

  8. Kortom, KIEZEN voor JEZELF betekent in mijn visie gelijktijdig om GEEN STEM uit te brengen. Betekent dat dan dat we helemaal geen ACTIE moeten ondernemen. Nee, integendeel, we worden juist uitgenodigd om door wie we ZIJN om ACTIE te ondernemen. Ik voer nu sinds meer dan een halfjaar ACTIE voor behoud van een paar honderd prachtige beuken op een landgoed bij ons dorp
   In alle stappen die ik daarbij onderneem probeer ik steeds 4 belangrijke zaken voorop te stellen ( ik noem het mijn 4 V’s):

   Verantwoordelijkheid:
   – Past hetgeen ik doe in mijn MISSIE/OPDRACHT in het Leven?

   Vertrouwen:
   – Ben ik in wat ik doe altijd transparant naar mijzelf en naar de ander?

   Vrijheid:
   – Maak ik mijn keuzes 100% uit VRIJE WIL? En maak ik geen beslissingen vanuit mijn geconditioneerde denken (EGO)?

   Verbondenheid
   – Staat datgene wat ik doe in het teken om mensen te VERBINDEN of om mensen te SCHEIDEN? (macht,verdeel en heers, politiek)

   Jullie willen niet weten hoe vaak ik de afgelopen jaar tijdens het organiseren van een petitie voor het behoud van de beuken en daarna, ben beschuldigd van leugens en van manipulatie door mensen vanuit de gemeentepolitiek, maar ook daarbuiten. Er is namelijk veel subsidiegeld beschikbaar voor subsidies en daar waar GELD een belangrijke rol gaat spelen wordt vaak door de Hebzucht van de mens het Middel tot Doel verheven. Dus, die voorstanders van het kappen van die beuken (voor zover ik kan nagaan prakisch alleen maar mensen rondom het gemeentelijk apparaat en het gemeentebestuur) hebben mij tot dusver aan “het kruis wilden spijkeren” omdat ik ze voor de voeten loop en ze steeds confronteer met de feiten. En op het moment als ze me dan beschuldigen van leugens en manipulaties en ik aan hun vraag of ze in een rechtstreekse confrontatie die “leugens en manipulaties” met me willen delen, zodat ik me kan verantwoorden, dan geven ze niet thuis. Wat ze wel steeds hebben geprobeerd is om mij deelgenoot te maken van hun politieke besluitvorming. Op het moment dat ik daarin toegeef, ben ik verloren. Dan hebben ze me in de “matrix” getrokken en dan kan het zijn dat de beuken onnodig verloren gaan. Tot dusver heb ik me echter nog steeds er buiten kunnnen houden, waardoor ik maximale vrijheid behoud in mijn handelen.

   Het besluit om die beuken te kappen hadden ze in pricipe al genomen in oktober 2010. Ze hebben echter op basis van de uitkomsten van de petitie het besluit uitgesteld tot begin juli van dit jaar. Maar zelfs op dat moment toen al heel duidelijk vaststond dat geen enkele beuk ziek is (wat het gemeentebestuur steeds beweerde) en de beuken misschien nog wel meer den 50 jaar kunnen leven, hebben ze nog geen beslissing genomen. Ik zit er nog steeds op te wachten. Misschien komt die beslissing deze week, op basis van berichten vanuit ambtenaren die ik ontvangen heb, maar ik durf het niet meer met zekerheid te zeggen.

   Ik kan echter wel het volgende zeggen. Ik zal me blijven inzetten voor behoud van de beuken, met alles wat ik in me heb en aan alle middelen die ik beschikbaar heb, indien er een besluit tot kap wordt genomen op grond van onjuiste en/of onvolledige informatie en zonder dat de juiste democratische spelregels zijn toegepast!

  9. @ Dick

   Wat dat betreft wat je nu aanhaalt over die bomenkap is exact precies het zelfde in ons dorp. Een heel mooi stukje oud bos, vol met verschillende oude en vrijwel nieuwe bomen die prima door elkaar heen groeide. Een heel mooi stukje natuur waar weinig Gemeente of Hovenier zich mee bemoeide, tikeltje verwildert. Geen wandelaars met oa honden die er ook mochten komen, was het toch een pure verassing om elkeer je neus daar een beetje te verfrissen tussen al die pracht. Echter zomaar uit het niets en zonder geldige reden zijn er meer dan 500 bomen gekapt, met een slordige leugenachtig verhaaltje dat de betreffende bomen heel ziek waren. Echter heel wat bewoners waren erg geschokt en zijn er massaal op af gestapt wat de plannenologie daar achter was. Een of andere wethouder vond dat er ruimte moest komen voor nieuwe woning en een toevoeging van parkeer gelegenheid voor een grote kinderspeeltuin vlak in de buurt. Echter van de hele papiermolen bleek niks te kloppen. Met snel beraad van lokale bewonders is er aktie ondernomen en heeft men verder boomkap pogingen geblokkeerd door heel veel buurt bewoners te laten komen naar het stuk gekapte bos. De prvinciën bleek er achter te zitten en kwam verhaal halen, ze kwamen niet verder dan een kortstondige woordenwisseling, want iedereen ter pllekke eisten gerechtelijkheid en bewezen feiten. Het hele kap projekt staat nu stil want er is een verzetsgroep op gezet die duidelijk heeft kenbaar gemaakt dat men het niet meer pikt van wie dan ook zich om ver te laten lopen. Gezien men zelfs een plan heeft op korte afstand van 400 meter een heuse autosnelweg wil aanleggen en het oude gemeente hart wil doen slopen (oud nonnenklooster) to nieuwbouw project met parkeergarage en winkelcentrum. Ook aan de doorstroom wil men een vaart dempen en meer verkeer daarvoor in de plaats gaan toepassen. De gemeentes in Spé die direct daar aan verbonden zijn hebben het nakijken aan de buurt bewoners die gezamelijk zijn opgekomen en met dezelfde middelen strijden voor 1 doel, het bepalen wat men zelf wil, die autosnelweg oa is men al pak ém beet 24 jaar mee bezig. Een goedkope oplossing voor een aanleg is er wel maar er wordt voorkeur door de Provinciën geven voor een zeer hoge kosten maken de aanleg. Halve dorp met bedrijven van oa Tuincentrum, zeer fraai aangelegde Karper fok vijver en diverse mooi fraaie bollenvelden en bedrijfspanden het moeten ontgelden. M.a.w. het kan wel zolang j maar gebruik maakt van diensten waarmen zelf mee functioneert, dan kan je daarmee de aankomende plannenologie flink mee dwarsbomen. Langs de kart blijven staan en de boel met ‘BOE’ toe roepen heeft weinig zin. Je zal toch eerst van ongeveer dezelfde strekking moeten zijn om er iets van te kunnen bakken. De Heren die nu in de Politiek zitten maken valse beloftes, dat kunnen wij dus ook maar dan in het voordeel van de Burgers en dus niet in het eigen voordeel. Volgens door hun opgezette regeltjes en vergunningen is het altijd meoilijk on winst en je gelijk er uit zien te halen, dat is nu precies wat men wil om te kunnen dwarsbomen. Niks er aan doen is dat men gewoon over je heen gaat lopen en je als nog hebt toe gegeven aan het profiel wat zij door willen voeren. En dat is dus ook niet de goede oplossing. Het is het bedenken wat iedereen er graag van wilt zien en wat men er van verwacht en daarmee door voer mee maakt door gewoon alles uit hun handen te nemen. Zie ook groenvoorziening onderhoud van gemeentelijk groenvoorzieningen bij huizen, je kan heel makkelijk stukjes grond van de Gemeente overnemen en beheren zonder dat zij verdere kosten er aan hebben. Ehter men kan het ook weer zo van je terug vorderen als men er een nieuw doel voor beoogt. In iedergeval het is ook jou omgeving die je ter handen neemt en wat van jou is, wara je zorg voor draagt. Laat niet over je heen lopen met zogenaamde Regeltjes uit Den Haag!
   Zelf doet het me ook nog eens terug denken aan een beklags rondje over in onze straat waar ook een hockeyclub aanwezig is en waar men een optie had van wildparkeren. Heel wat betoog met petitie en handtekeningen leverde helemaal niks op bij de Burgemeester. Ze vond dat wij maar te raden moesten gaan bij ons zelf en de keuze moesten maken om te gaan verhuizen als het ons niet beviel. De straat waar ik zelf in woon is doodlopend met aan het eind een paaltje erin. Als die gelift wordt is de 30 km zone een heuse autoweg van 80 km geworden. De straat kent geen stoepen maar wel direct voortuinen. Bij wild parkeren wordt de straat erg smal en dan moet je zigzaggen om er door heen te kunnen komen. Wat nu in geval van brand?! De brandweer kan niet eens terplekke meer komen en je huis zal dan afbranden waar mee je van de verzekering geen cent terug krijgt. Dat heb ik ook gepresenteerd op mijn manier bna de afwijzingen van de Burgemeetsre tegen ideëen voor vrijparkeren en netjes opgestelde en aangetekende stukken. Ik heb toen met wat Collega’s bij de Burgemeester de straat 24 uur vol gezet met truck en opleggers. Bij de een uitladen en bij de ander weer inladen en dat zo afgewisseld 24 uur door. Het arme mens kan haar woning niet eens meer in en uit, net als de wildparkeerders in onze straat vast kwamen te zitten op deze manier deed wel deugd. Het stink gedrag en de zogenaamde regeltjes van pure pesterijen hielden ineens op. Het kan dus wel maar op een andere manier door gewoon het heft in handen te nemen en niet bang te wezen. Nu al 10 jaar weer rust in de straat. Ook het bomen bos staat nu vol met mooie bloembakken en heel veel toezicht van bewonders. Bij SOPn is dat precies van het zelfde gegading, niet gaan boe roepen dat het shit is, maar gewoon mee doen want het is al van je zelf waar je tegen bent maar nu eindelijk met zijn allen. Je bijdrage is dan vrijheid, niet de zogenaamde regeltjes… Ga maar eens wild kap doen met die kappers in hun tuin, dan is het ineens andere koek en het liefst ongevraagd. Niet oog om oog want dan heb je er niks van begrepen.

  10. Dick, 22 augustus 2012 om 14:48 – 3.8: Mijn hemel zeg, is dat de achterliggende reden? HET STINKENDE GELD? Ben wel naief geweest dan, dit had ik namelijk nog niet bedacht. Iedere keer vroeg ik mij af wat toch de reden is/was van het ongebreidelde kappen van heel veel bomen hier in Heiloo; er zijn echt ongelooflijk veel bomen gekapt de laatste jaren en telkens weer het praatje van: de bomen zijn ziek! Wel veel zieke bomen dan. Heiloo heeft ooit een Europese prijs gekregen vanwege het vele groen; tja, het kan verkeren. De eerste keer dat ik over de weg naar Akersloot fietste en al die reuzen omgekapt zag, was ik echt van slag. Ik kreeg echt een schok, zo kwam dat bij me binnen. Later kwam er iedere keer een periode van nog meer kappen in heel Heiloo.
   Dick, ik ben je zeer erkentelijk dat jij zo je best doet dit tegen te houden. Ik wens je alle succes toe hiermee.

  11. Paul & Co, 22 augustus 2012 om 15:33, 3.9: Paul: “Alles van waarde, is weerloos” Lucebert! Ik hoop dat ik het goed citeer. Ik ben weer boos en dat wil ik niet; ik weet toch hoe de dialectiek in principe in elkaar zit!!! Moet mijn boosheid weer zien kwijt te raken. Groet

  12. @ Paul3.9, geweldig verhaal, akties hoeven niet altijd heel “groot” te zijn om een mooiere wereld te creeren.

   “Alle beetjes helpen”, zei de mug en hij pieste in zee, …

   @ Willie, helemaal goed, Lucebert, ik wordt niet vaak meer “boos” maar toen ik net weer door die beukenlaan liep en ik zat te denken aan alle spelletjes die gespeeld worden rondom de voorgenomen kap van de beuken, werd ik ook heel boos. Ik bedacht me overigens wel gelijk waarom ik “boos” werd. Dat moet ook nog “oude pijn” zijn dat heel diep zit!

   Lucebert, Alles van Waarde is Weerloos

   er is niet meer bij weinig
   noch is er minder
   nog is onzeker wat er was
   wat wordt wordt willoos
   eerst als het is is het ernst
   het herinnert zich heilloos
   en blijft ijlings

   alles van waarde is weerloos
   wordt van aanraakbaarheid rijk
   en aan alles gelijk

   als het hart van de tijd
   als het hart van de tijd

  13. @ Willie

   Lieverd, waarom ben je nu weer boos?! Dat moet je niet doen hoor, is nergens voor nodig… Het is zo zonde van je energie, je kan het voor betere dingen gebruiken dan dat. Dat is ook wat ik continue doe, hoe boos men mij ook probeert te maken ik blijf lachen. Daarmee kom ik altijd veel verder mee. Tis dat je me toet dan ook niet kunt zien anders had je een heel verbaasde blik wederom weer gezien.
   http://img716.imageshack.us/img716/4408/verbaast.jpg

  14. @Dick 312 + Paul 3.13: Dick, dat boos worden hoort inderdaad bij het oude (serpent) en ik moet zeggen dat ik mij ook meer en meer bewust ben op het moment van dergelijke negatieve uitingen, maar het gebeurt helaas nog wel zij het minder en milder en ook is het vlugger over, ja meer tegenwoordigheid van geest. “De geest is wel gewillig doch het vlees is zwak”, maar daar kan ik steeds minder genoegen mee nemen. Dick, Dankjewel voor het gedicht!
   Je hebt gelijk hoor Paul, zonde van m’n energie, maar ja ik beoefen nog wel “de zonde” hihihi (en dan te bedenken dat van vrouwen die “in zonde leven” wordt gezegd: “zij zit in het leven”. Hahahahahahahaha. Sorry voor deze gekheid. Zonde betekent niet in IN HET LICHT leven of buiten HET LICHT leven, dus “de dood” leven. En HET LEVEN is HET LICHT. Maar dood bestaat niet, dus belevendigen of voeden wij de illusie waardoor “de oude mens” gevangen wordt gehouden. Draai het wieletje nog eens rond….
   Romeinen 7:19-25
   “Want het goede dat ik wil, doe ik niet, maar het kwade, dat ik niet wil, dat doe ik. 20 Indien ik hetgene doe, dat ik niet wil, zo doe ik nu hetzelve niet meer, maar de zonde, die in mij woont. 21 Zo vind ik dan deze wet in mij: als ik het goede wil doen, dat het kwade mij bijligt. 22 Want ik heb een vermaak in de wet Gods, naar den inwendigen mens; 23 Maar ik zie een andere wet in mijn leden, welke strijdt tegen de wet mijns gemoeds, en mij gevangen neemt onder de wet der zonde, die in mijn leden is. 24 Ik ellendig mens, wie zal mij verlossen uit het lichaam dezes doods? 25 Ik dank God, door Jezus Christus, onzen Heere. [ (Romans 7:26) Zo dan, ik zelf dien wel met het gemoed de wet Gods, maar met het vlees de wet der zonde. ]”

  15. @Paul 3.13: moet het wel even zeggen: ik word helemaal warm van binnen als jij zegt Willie, lieverd ….. Dankjewel. En dat plaatje met verbaasde blik, nee, ik vind het niet echt lijken, jij wel! Zo ja, dan moet je toch ook eens naar die eh “zelfde” Hans!
   Nog even over die bomen: het is alsof ze de tanden en kiezen uit gebit van moeder aarde getrokken hebben, zo ervaar ik dat hier in de omgeving. Nu hoop ik niet dat jij dit direct fysiek mee gaat voelen en lijden, want dan heb ik weer een probleem erbij.

  16. Willie, ik heb het een paar maanden geleden in onze woonwijk meegemaakt, direct voor en achter het huis…het klinkt als het kraken van bot..brrr, was er helemaal overstuur van. Ja dat is niet leuk…

  17. @ Willie 3.14, het is grappig dat je dat zegt ” de geest is gewillig, maar het vlees is zwak”. Dat is er door de eeuwen ingepraat door de kerken! Net als een hoer is weggezet als levend in “zonde”, terwijl het inderdaad een “vrouw van het leven” is. Mits zij/hij niet via het instrument van het geld macht gaat uitoefenen over de ander! Sexulatiteit mag je 100% van Genieten, ook als er sprake is van een VRIJE relatie zolang er maar sprake is van gelijkwaardigheid en dat er geen sprake is van manipulatie over een weer (dus geen “macht” uitoefenen via de sexualiteit, maar 100% uit VRIJE wil = VRIJen). Er is toch niet mis met een VRIJpartij, zelfs niet met een “hoer als er 100% sprake is van VRIJE WIL van beide kanten en beiden er van Genieten. Je weet dat Maria Magdalena, de belangrijkste apostel van Jezus, in de bijbel is weggezet als Hoer. Ik vermoed dat de originele betekenis van Hoer gewoon VRIJE VROUW betekende. Maria Magdalena was niet getrouwd en had een hele spirituele relatie met Jezus, maar ik weet bijna wel zeker dat ze ook uit VRIJE WIL met het VRIJDE.

   Ok misverstanden te voorkomen, ik pleit er hier niet voor om massaal naar de hoeren te gaan 😉 Ik ben niet zo naief om te geloven dat de doorsnee hoer niet via het instrument van het geld macht over de ander uitoefent. Maar ik heb ooit in een grijs verleden aan de lijve mogen ervaren, dat het ook anders kan, totdat…… er gevoelens komen van verliefdheid, van de ene of de andere zijde( begin van manipulatie = macht) en dan…… werd het tijd om afscheid te nemen!

  18. Heb je iets tegen vrouwen, Dick?
   Een traditionele ‘hoer’ doet dat werk omdat ze geld wil (moet) verdienen. Er zijn ook ‘hoeren’ die doen het met verstandelijk gehandicapte (antroposofische inrichtingen laten dat toe, heel schattig eigenlijk, want er zijn bewoners die hebben b.v. een borsten-fixatie, en dan komt een hoertje en hij mag ermee spelen) omdat ook zij behoeftes hebben, en je hebt ‘hoeren’ die doen het voor geld en aanzien, met mensen met poen.
   En je hebt idd relaties waarin seks als machtsmiddel wordt gebruikt, heb ik nog nooit meegemaakt. Vind ik ook totaal achterlijk.
   Maar goed, de mensen moeten zelfs uitvinden hoe de liefde bedrijven vanuit het hart voelt…en dat is fenomenaal….echt waar 🙂

  19. Dick, afscheid nemen van de ‘hoer’ of van een mens die op je verliefd is? Het lijkt zo of verliefd zijn een ‘vies’ woord is?
   Er is toch niets mooiers dan een liefde die opbloeit en langzaam groeit. Het is gewoon ervoor open staan en je laten dragen door de golven van de energieën die dat los maken. Het is wel handig als het van beide kanten komt 😉
   Ooit vertelde een man mij dat hij geloofd, dat al die borstvergrotingen alleen maar gebeuren, om meer aandacht te krijgen. En voor een vrouw die het niet beter weet, zal ook weer macht kunnen gebruiken….maar daar prik je toch wel doorheen als je een beetje hersenen hebt als man, lijkt me.
   De man toch als het ‘zwakkere geslacht’…

  20. @ Monika, in tegendeel, ik heb Vrouwen heel hoog zitten. En ik ben heel vaak in mijn leven Verliefd geweest op een vrouw.

   Maar als ik heel eerlijk ben naar mijzelf toe, heb ik nog nooit in mijn leven een Hartsverbinding gevoeld, zoals jij die beschrijft, en waar ik ook heel erg naar verlang. Ik geloof er echter in als ik deze Vrouw ooit mag ontmoeten dat ik niet Verliefd zal zijn en zij ook niet, maar dat wij weten dat we dat we altijd al verbonden zijn geweest en weer met elkaar verbonden worden en wij zullen ons Samen Een voelen, zoals Jezus Een was met Maria, de Hoer van Magdala!

  21. @ Dick

   Hey mooie meneer, je kan je produkt weer goed aan de man krijgen zo te lezen, zo goed dat het geen ZONDE is!

   Het woordje ‘Zonde’ is gebruikt door de kerken om mensen te kunnen manipuleren. Wie niet langer gelooft in ‘Zonde’, laat zich ook niet langer misleiden door de kerken. ‘Zonde’ bestaat dan ook helemaal niet. Alles draait in het leven om het opdoen van waardevolle leerervaringen. De enige ‘Zonde’ die er zou kunnen zijn is wanneer we niet leren van wat we hebben gedaan (of gelaten).

   Anders kan je alles wat niet door de beugel kan onder God’s verboden tapijtje geveegd worden. We zullen voortaan in jou bijzijn het feestelijk liedje: http://www.youtube.com/watch?v=-XnwbHlwRy4 maar weg laten dus. Van HoerA naar HoerB, HoerC t/m HoerZ.

  22. Dick, misschien moeten we eerst het woord ‘verliefd’ definiëren…
   Mij hoor je b.v. niet zo snel zeggen ‘ik hou van jou’…dat doe ik pas als ik het echt voel.
   Ik wordt niet op alles en nog wat ‘verliefd’.
   Voor mij betekent ‘verliefd’ zijn dat ik mee aangetrokken voel naar een mens, dat kan een man of een vrouw wezen, niet op ‘vrij-niveau’ maar op ‘mind-niveau’.
   Ik wordt nooit verliefd op een mooi strak lijf, of een mooi koppie, ik wordt op het wezen ‘verliefd’. Dat kan natuurlijk met herkenning te maken hebben. Als me mensen echt diep in mijn hart raken dan weet ik dat het op ‘ziels-niveau’ is.
   Dat betekent idd niet dat ik dan mijn hele leven met een mens samen zal of kan zijn, maar ik zal het nooit uitsluiten en sta er open voor…

  23. @ monika
   Ik heb ruim 7 jaar met een ex hoer samengewoond, en heel wat van de verhalen gehoord. Ook de gevolgen ervan ervaren , de energetische overdracht waaraan zij had bloot gestaan hadden haar volledig gesloopt.( onnodig te zeggen dat het niet haar eigen keuze was geweest)
   Wat veel mensen vergeten is dat sex maar alte vaak als wapen in een macht onmacht spelletje wordt gebruikt. Vrouwen weten dit en mannen lopen gemakshalve hun lul achterna, die willen het maar liever even niet zien. Die ongelijkheid is reden tot zeer veel wrijving en ruzie.
   Terwijl zoals dick al opmerkt sex helemaal niets verkeerds is , je mag er 100% van genieten , maar dat kan je pas als je weet hoe de vork in de steel zit. En daar knijpt het verhaal, de meeste mensen ervaren slechts het lichamelijke aspekt van de sexualiteit, en missen daarom het mooiste. Verliefdheid is slechts een chemische reactie terwijl een “klik”een energetisch iets is .Ik leg het even uit , ik kom een prachtige vrouw tegen in het dorp waar ik woon en ervaar een klik met haar ( niet verwarren met verliefdheid! dat doen de medebewoners wel)Dan zal het geen straf zijn om met haar te vrijen maar het is absoluut geen voorwaarde om de klik te ervaren.
   Ik wordt verliefd op een zeer “willige vrouw”nou wil ik eigenlijk nog maar een ding en wel zo vaak mogelijk, daar is een potentiele mogelijkheid tot macht onmacht in het spel . Ik denk niet dat ik dat hoef te verduidelijken.

  24. Marcel, bedankt voor je eerlijke reactie.
   Misschien ben ik wel een romantische realist of een realistische romanticus. Ik ben alleen maar ‘willig’ als ik meer voor een man voel dan een ‘klik’. Een ‘klik’ is voor mij geen aanleiding om naar bed te gaan. Überhaupt ben ik best ‘kieskeurig’ wat die stap aangaat. Soms heb ik de indruk dat alles al zo verdraaid is, dat man en vrouw niet echt bij elkaar ‘kunnen’ komen. Dood geschreven, dood bediscussieerd…waarom kan niet alles? Klik, liefde, vriendschap, plezier, pijn, verbinding, groei… en beiden willig aan het vrijen als ze ervoor kiezen? Waar is het probleem? Ik ben een vrouw ja, maar ik heb never nooit in mijn leven mijn seksualiteit als machtsmiddel gebruikt. Komt dat door slechte ervaringen die sommige mensen (mannen) hebben gehad, of aan de algemene conditionering? Een algemene ‘angst voor binding’, bang gevangen te worden door ene ‘bitch’ of ‘machoman’? Ik weet het niet, weet jij het?

  25. @marcel w in 5d op 3.24sch: klopt Marcel van die genetische overdracht. Dit is bij de gnostici bekend, O.a. Max Heindel doet daarvan verslag in De Wijsbegeerte der Rozenkruisers of in De Wereldbeschouwing der Rozenkruisers. Daarom is het eigenlijk zo belangrijk om niet veelvuldig met Jan en Alleman het bed in te duiken. Met name voor de vrouwen is dat geestelijk en psychisch funest. Het stagneert de spiritueel-geestelijke ontwikkeling van de vrouw omdat zij voor een behoorlijk lange tijd genetisch aan die man of mannen is vastgeklonken, niet vrij is ervan. Lichamelijk, etherisch en astraal.

  26. @ Willie 3.27, wat ben je toch een geweldig wijze vrouw? Ik ben me ervan “bewust”geworden dat wat je zegt niet alleen voor vrouwen geldt, maar ook voor mannen (zie het artikel van Cozmic “Mijn verhaal” en alles wat we daar over gedeeld hebben)
   Ook een man kan behoorlijk lange tijd genetisch aan die vrouw of vrouwen zijn vastgeklonken (via de openstaande poorten) en daardoor niet vrij is ervan. Lichamelijk, etherisch en astraal.

   Ik heb daarom maar de aloude ” handkar” weer van stal gehaald 😉

  27. Willie ik heb thuis nog een boek van Max Heindel uit ergens rond 1920 de Rozenkruizers kosmologie. Daar stond dit volgens mij ook in.

  28. @Dick 3.28-3.29: bloos! Zelf zie ik me niet als wijs hoor, eerder vaak nog onwijs. Ach, ik bewandel De Weg, of beter gezegd De Weg wandelt in mij. Helaas ben ik ook wel eens het spoor bijster, maar op de een of andere manier kom ik De Weg wel weer tegen en ik kan niet meer zonder Die Weg. Je moet me niet teveel eer geven hoor, ik ben maar een heel gewoon mens met een velletje over haar neus. Juist een aantal van jullie heb ik hoog zitten. “Een ieder acht de ander uitnemender dan zichzelf” maar dat is gnostisch bekeken tot de ziele(n)mens gericht en niet tot de animale mens, hiermee niets ten nadele van de animale mens gezegd hebbend, maar die is van een andere orde dan de ziele(n)mens. Gewoon zoals het is.
   @JaNee: dat boek heb ik ook en het zou kunnen dat het daar (ook?) in staat.
   @cozmic: tja, de “gewone” sexualiteit heeft inderdaad te maken met het reptielenbrein; hiermee heb ik geen oordeel uitgesproken hoor.Ik ga het artikel eens rustig lezen. Ik denk dat als er sexuele lust is, de wil er is om op actie over te gaan en als dat (telkens) niet gebeurt het zeker geboden is dat op een goede manier te kanaliseren (de handkar van Dick?) of sublimeren. Dat gebeurt voornamelijk via kunst, de sexualiteit wordt dan voor een hoger doel gebruikt, ofwel de hogere scheppingskracht wordt dan aangeboord. Want sexualiteit is ook eigenlijk een scheppingskracht. Grote kunstenaars ervaren dat.

  29. @Willie, zou het ook kunnen dat iemand veel energie heeft wat eruit moet en dat deze of gene verschillende manieren van uitlaten kan hebben? Dat sommigen zich alleen met seks kunnen uiten. De ander het ook leuk vindt om het met discussiëren te uiten en anderen een creatieve uitlaad klep hebben? Het is naar de aard van het beestje denk ik hoe de energie wordt verdeeld en wordt uitgelaten. Bij mij wil het nog wel eens wisselen en ik denk dat dat bij veel mensen zo is. Hoe mooi je ook kan schrijven of schilderen bv. het is niet altijd de juiste uitlaadklep. Soms is een goed gesprek dan weer meer waard. Mooiste zou zijn als iedereen dat kon doen wat ie wou. Niet moeten schilderen, moeten werken. Alleen als je het echt zelf wil. Als het in je opkomt. Ach, zo werkt de wereld van nu niet. Toch, als we de wereld zo zouden laten werken, dan waren we beter af dan nu, nu alles moet.

  30. We zijn allemaal hoeren en tollenaars en Farizeeën en gepleisterde graven. Want we gebruiken, misbruiken, huichelen, liegen, bedriegen en verdraaien enz. zolang we niet in DE WAARHEID leven en zijn en dientengevolge WAARACHTIG zijn. We leven helaas nog niet HET LEVEN zoals in de De Bergrede staat beschreven. Geeft niet, we zijn nu eenmaal mensen die levenservaring moeten opdoen, zolang wij er maar wel naar streven. Als we maar in bewust-zijn groeien zal dat uiteindelijk resulteren in die bewustzijnsstaat/levensstaat; gaan heel veel “levens” aan vooraf. Dan, ja dan kunnen wij niet anders dan LIEFDE zijn, door die LIEFDE overstraalt, aangeraakt en opgenomen, kunnen wij niet anders dan die LIEFDE uitstralen.

  31. Ik ben van kinds af aan al heilig, was me bewust van de idiote volwassenen. Toch heb ik me een tijdje in de maling laten nemen door de buitenwereld en wilde overal bij horen. Ik werd sterk anti-christelijk tot ik via omwegen de woorden kon verstaan. Woorden blijven woorden, voor de ene is de Bijbel een andere dan voor de andere. De werkelijkheid IS.
   http://www.youtube.com/watch?v=X8chjfcXKss&feature=related

  32. @Martijn 3.33: Tja, Martijn, wie ben ik dat ik daar een oordeel over kan vellen? Kan ik niet en mag ik niet omdat ik daartoe niet bevoegd ben vanwege mijn eigen onvolmaaktheid. We moeten levenservaring opdoen. We moeten hoe dan ook handelen naar ons bewustzijn. We hebben al heel veel levens(ervaringen) achter de rug en dat betekent dat we ook verschillende rollen in het verleden hebben gespeeld. Dus welke rol je nu speelt wordt aan al je vorige ervaringen gekoppeld. Bovendien staan we niet alleen op het toneel te spelen, soms wel natuurlijk, maar door de bank genomen spelen we allemaal ons spel en samenspel. Inderdaad is het zo Martijn, dat mensen dingen doen omdat zij niet anders kunnen en/of weten. Weet je, ik ben helemaal niet met De Bijbel opgevoed, maar later wel gaan lezen doordat ik met een Gereformeerde kerkorganist verloofd ben geweest. Heel veel snapte ik niet, maar er waren wel teksten die bij mij zijn blijven hangen, o.a. het “Vader vergeef het hun, want ze weten niet wat zij doen”. Het gebeuren in op Golgotha heeft natuurlijk niet direct betrekking op waar wij het nu over hebben, maar indirect toch wel. Mensen weten heel vaak niet wat zij doen of uitrichten of wat de gevolgen van hun doen zullen zijn. Daar ben ik wel van overtuigd.
   Daarom wat Dick te berde brengt en Marcel ook, is zeker wel waar. Als je dat gaat zien (bewust wordt) dan neem je je verantwoordelijkheid in deze en dat is namelijk wat een bewust levend mens doet: zijn verantwoording nemen. Dat is m.i. wat Dick en Marcel laten zien. Maar menselijkerwijs gesproken kunnen wij dus niets over anderen zeggen die nog geen weet hebben van wat zij uiteindelijk (schuldeloos) “veroorzaken”.

  33. @Willie, velen gaan ervan uit dat we ergens meerdere levens hebben geleid. Dat is een geloofsovertuiging. Hoe de wereld in ons opkomt, wat we allemaal zeggen over een ander, zijn ook geloofsovertuigingen in onze geest. Het is allemaal geest, niet echt, de grote illusie die doorzien zou moeten worden want wij zijn geen lichaam, geen geest en ziel? Wat is ziel? Alles wat we daarover kunnen zeggen is ook geloofsovertuiging.
   De werkelijkheid gaat voorbij alle vorm. Sterker, vormen komen op in bewustzijn en bewustzijn is dat wat is. Niks over te zeggen. Liefde en wijsheid in stille vrede, meer kan ik er niet over zeggen.

  34. @ Willie

   Het is gewoon uit welk hout je gesneden bent en hoe de verdere verloop van je opvoeding is geweest. Ik lees meestal bij veel mensen dat ze op geklommen zijn met de kerk, of sommigen iets hebben ervaren zonder kerkelijke instelling, maar er zitten ook kleurrijke gevalletjes tussen die van een geheel andere overtuiging soort zijn. Maar toch wordt er te vaak van alles over 1 kam geschoren bemerk ik zelf. Zelf ben ik nooit opgevoed met een geloofsovertuiging, maar ben altijd wel erg geintresseerd geweest in bezoeken van kerken in binnen en buitenland, puur vanwege werktuigbouwkundige vormgeving en de inrichting ervan. Hier en daar wel eens wat op gepikt van het verhaal en in verloren uurtjes de bijbel en de koran wel eens door geworsteld waar het nou allemaal om ging. Gelukkig komen we allemaal uit Abraham vandaan en de is alleen interessant als er een stuk Archeologische verbinding voor mij tot stand er mee komt, dan ineens gaat mijn interesse ervoor erg diep.

  35. @ martijn
   In die redenatie is alles geloofsovertuiging ,maar ik bestrijd dat. Ik heb daadwerkelijk een vorig leven ervaring in dit leven gehad en dat werd gedeeld door mijn jongste zoon( toen 5) . Een andere ervaring werd gedeeld door een erg goede vriend van mij . En weer een andere werd gedeeld door paul. Dan is het geen geloofsovertuiging meer maar een zeker weten . Die vorige levens werken door in deze en ook dat heb ik aan den lijve ervaren. De ervaringen die ik heb gehad hebben een hoop oude “toestanden” opgelost, in de zin dat ik ze eindelijk kon plaatsen en loslaten.

  36. Martijn, jij en ik en al die anderen doen er niet toe, die verdwijnen weer van het toneel. Mijn, jouw en hun acts dragen bij aan de ervaringen van het collectief. Jij en ik en iedereen komen niet meer terug in een volgend leven en hebben ook niet bestaan in een vorig leven, ik heb het nu over Martijn, Willie als persoonlijkheden. Wij zijn beelddragers. Alle ervaringen worden opgeslagen in het Geheugen der Natuur. De animale mens is bezield. Ik denk dat de reine (wedergeboren) ziel is als een welriekende roos of lelie of bedenk maar wat welriekend is (mooi symbool) in geestelijke geschriften. Ik denk dat als de mens zich zijn ware oorsprong herinnert en op weg gaat naar “het Vader(Moeder)huis” ofwel de animale mens gaat verlaten, de ziel van zo’n mens gaat geuren. Er is een gezegde: “een heilige herkent men aan zijn geur”. Dat is dus wat er van zo’n mens uitgaat: DE LIEFDE verspreidt een heerlijke geur die allen die daarmee in aanraking komt omringt.

  37. Ja Marcel, inderdaad kun je in een situatie komen dat je je vorige levens(s) her-innert, maar dat ben jij dan geweest als de persoonlijkheid met zijn bezieling toen. Niet Marcel w in 5d. Als je terugkomt in dit leven met een nieuwe persoonlijkheid, krijg je al die (levens)ervaringen mee in je rugzakje, maar dat ben je bij je geboorte vrijwel direct vergeten (teug vergetelheid), want je moet in dit leven weer je ervaringen opdoen en ervan leren totdat je je gaat her-inneren wat de bedoeling is van jouw leven, dat je in de hel (omheining, afzondering, verstoken van waarachtig leven) leeft, je voedt met varkensdrek en dat je eigenlijk van koninklijke komaf bent en je gaat verlangen naar je werkelijke tehuis. Dan kun je een besluit nemen en op weg gaan.

  38. Mooi Willie. Het meest logische is om in te zien dat alles wat zich voordoet in dit leven vergaat. Behalve de essentie. Dat is onze ware ik en daarin zijn wij allen één. Voorbij woorden is er dat waarin alles opkomt en vergaat als een droom. Hoeveel dromen je weet te herinneren maakt niets uit. Het zijn dromen. Dat ene onveranderlijke. Dat eeuwige, dat is de werkelijkheid. Dat is onze thuisbasis, ook Nu. Mensen zijn denkers en het denken zet ons vast in allerlei gedachten. Allemaal illusie.

  39. @Paul 3.39: Ja Paul, zo zie je maar, het heeft te maken met het pakketje wat je hebt meegekregen bij je geboorte. Daarbij komt nog je aard en de ervaringen die je krijgt door je opvoeding, omgeving etc. etc. Daarom kunnen wij ook niet oordelen over wie ook, want wat weten wij nou werkelijk over iemand?
   Leuk voor jou om dit tegen je te zeggen in het kader van je werktuigbouwkundige vormgeving: als je je bewust gaat worden ofwel gaat her-inneren dat je van binnen eigenlijk van koninklijke komaf bent en wat eigenlijk je oorspronkelijke woonst is, ga je daarnaar verlangen en je leven (ik) afbreken en tegelijkertijd een NIEUW LEVEN opbouwen (eigenlijk de ware vrijmetselarij). Dus ga je in eerste instantie twee wegen, totdat die ene weg overblijft, de weg naar je oorsprong: DE BRON waaruit alles voortkomt.
   Het maakt inderdaad niet uit hoe iemand tot die interesse en her-innering komt, dat heeft alles te maken met zijn huidige en verre verleden.

  40. @ willie
   In het leven dat zich openbaarde met mijn huidige jongste zoon , was ik een big mama ( negervrouw/moeder) Het tweede leven was ik een boedistische monnik en dronk ik thee met yakboter ( gatverdamme proef het nog)het derde speelde zich eveneens af in een boedistisch klooster in tibet.

  41. Lieve Marcel: heel gek misschien, maar ik kan mij hier heel levendig iets bij voorstellen. Klink helemaal niet vreemd afwijkend. Zie er wel wat in. 🙂
   Verder, ik zit mij eigenlijk rot te schamen dat ik zoveel aan het woord ben momenteel en ben mij ervan bewust dat het allemaal niets meer met SOPN te maken heeft. Erg hè? Ik zou wel weg willen kruipen in een hoekje, zo stom vind ik het van mezelf.

  42. Ik vergeet nog te zeggen dat in al die regressie momenten de andere partij een deelgenoot was in het herinneren van dat vorig leven . Mijn zoon wist het nog en zo deden ook paul en die maat van mij . Tot tranen toe kwamen de herinneringen boven . Dat scheelt heel veel niet begrepen pijn in dit leven !Ook verklaard het een boel gewoonten en angsten uit dit leven die geen enkele grond hadden in dit leven. Wel gaaf hoor , ben er wel wijs mee.

  43. Ik blijf het een moeilijk onderwerp vinden, vorige levens. Meestal zijn mensen slachtoffer geweest of juist geweldig. Ik lees nooit eens dat iemand SS oficier is geweest of mee heeft gedaan aan genocide, heksen heeft verbrand… Volgens mij komt het allemaal uit de geest. Want to know or want to believe… Ja, ik was altijd al een schattebout.

  44. Willie
   ik hoor je graag praten , en vind het zeker niet te veel . Als je al in een hoekje kruipt knuffel ik je er wel weer uit dikke hug en welterusten voor straks . Je bent me zeer dierbaar

  45. N.a.v. 3.8 . Ik zal nog even een fraai staaltje geven van wat POLITIEK en DEMOCRATIE zo langzamerhand inhoudt in Nederland. Lees mee en huiver! Op een fraai landgoed in onze gemeente staat een hele fraaie beukenlaan van meer dan 100 jaar oud! Als je door die laan loopt dan voel je gewoon de Verbinding met Moeder Aarde. Nu heeft men een paar jaar geleden een project in elkaar gestoken, Kwaliteitsimpuls landgoed N. waarbij men heel veel subsidiegeld kon krijgen. Onderdeel van het plan was om die beukenlaan zoals zij dat noemden te vitaliseren, hetgeen ordinair inhoudt om alle 400 beuken te kappen bermen te verbreden, sloten verplaatsen en jong bomen weer planten. Nu kunnen beuken wel 250 jaar oud worden, terwijl deze beuken nog maar ruim 100 jaar oud zijn. Eind 2010 heeft het gemeentebestuur (met goedkeuring van de gemeenteraad) besloten om alle 400 beuken te kappen, in 2 gedeeltes eind 2011 en eind 2012. Ik heb me nooit met de plaatselijke politiek bemoeid, dus toen de zaag ging in die eerste 200 beuken was ik compleet verrast! De gemeente had het namelijk heel vaag gecommuniceerd in kleine lettertjes in huis aan huisbladen, die de meeste mensen zonder er in te kijken bij het oudpapier doen belanden of via een Ja/Nee stickerr niet eens ontvangen. Toe ik op een maandag door de beukenlaan liep en ik zag dat er allemaal hekken waren geplaast met “verboden toegang”en ik een zaag hoorde, werd ik zo verschrikkelijk verdrietig dat ik meer dan een uur lang alleen maar heb lopen janken! En daarna werd ik verschrikkelijk boos en ben ik me gaan verdiepen in de achtergronden en in allerlei rapporten die ik soms via beroep op de Wet Openbaar Bestuur (WOB) heb verkregen. En toen onstond er bij mij het geveol dat de staat van de beuken veel beter was als werd voorgespiegeld. Ik kreeg via allerlei rapporten het inzicht dat geen enkele beuk ziek was en slechts een handvol een verhoogd risico vormen (door holtes in de beuken of door dood takhout). De gemeentebestuur riep echter dat alle beuken een gevaar vormden voor de veiligheid en dat zij aansprakelijk waren als er door afknappende takken iets gebeurde. Toen ik ben nagegaan of dat inderdaad zo was, bleek het werkelijke verhaal heel anders in elkaar te steken. Men is wettelijk verplicht om die 400 beuken eens in de 3-5 jaar aan een visuele controle te onderwerpen (VTA scan) en met is verplicht om normaal onderhoud te plegen (regelmatig dood takhout snoeien. Alleen het handjevol beuken met een verhoogd risicoprofiel moet eens per jaar worden gecontroleerd! Die controles kosten de gemeente misschien een paad duzien eruo per jaar, maar voorkomen wel aansprakelijkheid voor het gemeentebestuur!.

   Toen ik al die kennis had, heb ik me voorgenomen om de 200 beuken die nog overeind stonden en eind 2012 zouden worden gekapt te proberen te redden. Ik heb daarvoor naar het instrument van de petitie gegrepen. Die petitie is door ongeveer 4000 mensen gesteund, waaronder een aantal van jullie (waarvoor mijn dank). De uitkomst daarvan heeft zoveel indruk gemaakt op het gemeentebestuur en de gemeenteraad dat ze besloten hebben om een reeds een aantal jaren bestaande klankbordgroep te vragen om nog een keer zorgvuldig te kijken naar alle informatie en dan met een nieuw advies te komen. ik heb toen gevraagd om met een aantal mensen, die de petitie hebben gesteund zitting te nemen in die klankbordgroep. Ik heb dat verzoek half februari 2012 gedaan (onmiddelijk na de aanbieding van de petitie) en kreeg eind april antwoord dat ik werd toegelaten (door de ballotage commissie) in die klankbordgroep, nadat verschillende keren B&W een “reminder”te hebben gestuurd.

   De klankbordgroep is toen vanaf half mei tot eind juni wekelijks bij elkaar gekomen en heeft toen heel hard gewerkt om aanvullende informatie te verzamelen, deskundigen te horen verscheidene scenario’s uit te werken. Uiteindelijk bleven er van de 10 scenario’s die onderzocht zijn 2 scenario’s over die de gehele klankbordgroep realistisch achtte en haalbaar. Dat was een scenario, waar ik met ene paar medestanders heel hard voor heb geknokt, waarbij de beuken blijven staan en een beperkte hoeveelheid projectgeld benut wordt voor verbetering van het wegdek. En een scenario waarbij een parallellaan wordt aangelegd naast de bestaande laan, waarbij van de oude laan 1 rij beuken blijft staan en jonge beuken worden worden aangelegd aan beide zijden van de nieuwe laan. Het betreft ene heel gekunstelde constructie, waarbij zelfs landbouw grond moet worden aangekocht door de gemeente omdat ze dat nu niet in bezit hebben.En die grondaankooop moet de gemeente met eigen middelen betalen, omdat die niet subsidiabel is. Tijdens de laatste klankborgroep bijeenkomst op 20 juni ie gepeild hoe de 20 leden over beide scenario’s dachten en toen bleek dat 10 leden voorstander waren van het eerste scenario waarbij de beuken blijven staan (alle bewonersvertegenwoordigers van omringende dorpen enn ik namens de mensen die de petitie hebben getekend) en 10 leden voorstander van het anders gekunstelde scenario , waaronder veel leden van natuurclubje zoals IVN etc. ik heb steeds het gevoel gehad bij deze mensen dat ze ondanks heel veel “voortschrijdend inzicht” een vooringenomen standpunt hadden, omdat ze in 2010 het gemeentebestuur hadden geadviseerd om te kappen.

   Maar goed, het advies met de 2 mogelijke scenario’s naar het gemeentebestuur gegaan, die begin juli een voorlopig besluit zou nemen op basis van het advies, dat vervolgens voorleggen aan deburgers op een inspraakavond en rekening houdend met wat daaruit zou komen een definitief besluit nemen. Ik begon al nattigheid te voelen toen begin juli plotseling het vpoorlopige besluit werd uitgesteld naar half augustus. Men had blijkbaar nog niet met die boer gesproken waarvan ze grond moesten kopen om die parallellaan aan te leggen. En nadat men afgelopen dinsdag een voorlopig besluit had genomen begon ik helemaal nattigheid te voelen. Ik kreeg woensdag een mailtje van een ambtenaar dat de klankborgroep vanavond uitgenodigd werd om te worden geinformeerd over het voorlopige besluit. Maar tevens stond erin dat de oorspronkelijke procedure zou worden gewijzigd! Er zou niet meer een inspraakavond volgen met burgers tussen het moment van het voorlopig besluit en het definitieve besluit. Nee, men zou pas een informatie avond houden na de definiteive besluitvorming. Men wilde vanavond met de klankbordgroep van gedachte wisselen over het voorlopige besluit en de reacties mee laten wegen in de definitieve besluitvorming. Vervolgens zou dat definitieve belsuit van B&W worden voorgelegd aan de gemeenteraad, die in de regel (weet ik uit ervaring) zo’n besluit overnemen.

   TOEN VOELDE IK DAT WIJ WEER IN DE MATRIX ZOUDEN WORDEN GETROKKEN!

   Ik heb daarom bedacht om voordat de vergadering zou beginnen om aan de voorzitter (in dit geval de gemeentesecretaris) te vragen om even een punt van orde in te brengen. Nadat de wethouder haar aftrapje had gedaan, gaf de voorzitter mij het woord en gaf ik aan dat ik het voorstel had om het laatste agendapunt over de gedachte-uitwisseling te schrappen en de agenda te beperken tot een presenatie van het voorgenomen belsuit + het stellen van vragen daarover. Ik motiveerde dit door te zeggen dat de klankbordgroep met het uitbrengen van haar advies haar taak had verricht en dat het in mijn visie ten principale niet gewenst is dat de klankbordgroep tijdens het politieke besluitvormingsprocesnog een rol speel en dat het ons nu paste om onze mond te houden!

   Ik zag alle ambtenaren in de gemeenteraadszaal ineens heel verschrikt om zich heenn kijken en druk overlegegen met de wethouder! Jullei willen niet weten hoeveel moeite die wethouder vervolgens deed om me van mijn voornemen af te brengen. Dat heeft zker meer dan 10 minuten geduurd! Andere klankbordgroepleden begrepen misschien mijn bedoeling niet en gingen niet met me mee! Toen ik definitief bij mijn standpunt bleef en zei dat ik me genoodzaakt voelde om na de informatieronde uit te treden uit de klankbordgroep en de zaal te verlaten, werd de wethouder nog nerveuzer. Ze had moeite met mijn standpunt en vroeg me om in ieder geval niet naar buiten te treden met het voorlopige besluit dat bij het volgende agendapunt met ons zou worden gedeeld. Ik heb haar dat toegezegd mits het definitieve besluit (op 4 september) aan mij zou gecommuniceerd, voordat het op de website zou staan of aan de pers zou worden medegedeeld, zodat ik dit besluit tijdig kan delen met alle stemmers op de petitie.

   Vervolgens werd mijn DUISTERE vermoeden al bewaarheid. Ik voelde gewoonweg dat er iets uit de hoge hoed zou komen dat niet in overeenstemming zou zijn met het advies van de klankbordgroep, En ja hoor, het scenario met de parallellaan kon niet worden gerealiseerd, doordat er geen gemeentelijke middelen beschikbaar zijn om de landbouwgrond aan te trekken (had ik wel verwacht). Dan zou deen normaal denkend mens verwachten dat daarmee voor het scenario wordt gekozen om de bestaande laan met de beuken volledig met rust te laten en de weg op te knappen! Nee hoor, komt er toch weer een andere door ambtenaren bedachte constructie uit de hoge hoed (mag ik dus nog niets over vertllen, heb ik de wethouder beloofd)!
   Was ik nu vanavond meegegaan met de agenda, dan was ik deelgenoot gemaakt van die nieuw bedachte oplossing en had ik mijn geloofwaardigheid verloren! Nu ga ik komend weekend de stemmers op de petitie informeren dat ik vanavond uit de klanbordgroep ben getreden, omdat de afgesproken procedure over het politieke besluitvormingsproces met voeten zijn getreden en dat tijdens het spel de spelregels zijn gewijzigd! En ik ga in het kader van transparantie vertellen hoe het advies van de klankbordgroep er uitzag. Ik ben daarmee niet in overtreding, want dat was ook zo afgesproken. Mijn gevoel is dat daarmee het gemeentebestuur klem komt te zitten! Het ene scenario is niet uitvoerbaar vanwege het niet kunnen verkrijgen van landbouwgrond, waardoor in mijn visie het logisch is dat je het anders scenario liest (behoud van de beuken en afblijven van de huidige laanstructuur)!

   Wordt vervolged!

   Bij de vraagstelling na de informatie ronde heb ik het even aangehoord. Steeds maar weer ging het over geld en het maximaal benutten van subsiegelden. En die wethouder maar zeuren dat alle rapporten die de laaste jaren uit waren gekomen er op wezen dat die beueken aan het eind van hun latijn waren. Ik heb toen aan gegeven dat alle 3 recente rapporten die voorliggen aangeven dat geen enkele beuk ziek is en dat er slecht 45 zijn met een verhoogd risiso. En dat toekomstverwachtingen over de resterende levensduur door beukendeskundigen zijn ingegeven door persoonlijke inschattingen op basis van kenmerken van de beuken. En toen werd ik heel krachtig en riep ik: Ik ben 56 jaar en op grond van mijn leeftijd mag je ook verwachten dat ik meer dan de helft van mij leven heb geleefd. En zo geldt dat voor veel mensen hier in de zaal. En ik denk dat iedereen op leeftijd wel ergens klachten over heeft. Maar wie heeft het recht om op grond daarvan te zeggen dat het leven snel voorbij is? Ook de beuken zijn op leeftijd, maar wie heeft het recht om beuken die niet ziek zijn, hooguit iets minder vitaal, te gaan kappen? Net zo min als iemand zonder mijn toestemming met zijn poten aan mijn lijf mag komen, hebben wij het recht om zo drastisch in te grijpen in een Levende Natuur. Jullie blijven met jullie poten van de beuken af!”

   Het was muisstil in die hele gemeenteraadszaal. Je voelde de spanning! Ik ben opgestaan en ik ben zonder nog een woord te zeggen, met het hoofd omhoog, de zaal uitgelopen, het gemeentehuis uit, de auto in en naar huis!

  46. Ja, oke, Burke daargelaten. Die kwam met een zwaar verhaal hieromtrent. Toch, is het echt of maakt onze geest het verhaal? Lastige materie hoor.
   Het is niet dat ik ja of nee zeg tegen vorige levens, mijn vader heeft ook zo zijn verhalen verteld maar is het echt of verzint de geest het.

  47. Dankjewel Marcel en heel bijzonder dat die regressiemomenten/her-inneringen je zo veel verder helpt in dit leven. Jij bent me ook heel dierbaar en ook welterusten en beterschap met je rug; ik weet hier alles van, momenteel trouwens ook weer strakke spieren en last van m’n nek. Al een paar keer is de linkerkant van mijn sleutelbeen gekanteld en versprongen. PIJN, AUW.

  48. @Dick: ik zit bij wijze van spreken met open mond te lezen. BRAVO, PETJE AF Dick. Jij bent een man van stavast!

  49. @ Willie en Marcel bedankt voor jullie warme racties, ik moest die even van me afschrijven. Dit traject kost zoveel energie. Je hebt vaak gewoon het gevoel dat je aan het vechten bent tegen de bierkaai! Ik kon nog niet slapen en had niet iemand waar ik even tegen aan kon kletsen. Ik moest het even kwijt, dan is het fijn dat hier op wtk fijne mensen zijn die meeleven!

   Welterusten!

  50. @ Willie

   Vorige levens zei je? Op koningsachtig gebied, mmmmh nou niet zo helemaal. Om eerlijk te zijn weet en ken ik veel vorige levens van mezelf en kan daar dankbaar naar toe zijn dat ik ze heb mogen mee maken. De meeste hebben maar 1 trilling gekend, wat inhoud dat ik dus heel veel levens heb gedaan op 1 niveau maar dan in verschillende culturen. Ben geen metselarij fanaat geweest, maar wel iemand die bezig was om mooie dingen te maken, iemand die uit de eenvoud mooie dingen kon creëeren en vandaag de dag kom ik ze vaak nog wel tegen met herkenning. Voelde me altijd als lichtmaker op zijn plaats, of dat nu met kaarsen maken of met sierraden te maken had het moest in iedergeval een combinatie van licht zijn en tot spiritualiteit waardes vol brengen. Hoge levens aan het hof, of hoge priester wat menig hoopt te zijn, doen voor mij helemaal niks, dat ik ten midden van hun heb mogen leven is weer iets anders geweest. Dat ik nu weer terug ben is niet meer om er zonodig van alles bij te leren maar ook te genieten van alles wat ik geleerd hebt door al die levens heen. Wellis waar in een leven nu met veel handicap en opgeworpen blokkades, anders was het te makkelijk nu om alles even in te lossen. Het is nu van alles op een lopende volgorde doornemen en inhaleren dat het een lieve lust is, dat wat anderen er van willen denken is hun stukje maar niet mijn eind spel, want die ziet er heel anders uit dan men kan veronderstellen. Alles loslaten is de grootste opdracht.

  51. Hoeveel we ook meegemaakt hebben, in dit leven of zelfs in vorige levens, alles gaat om het doorzien van de vormen en het grote loslaten ervan. Er is slechts één werkelijkheid en die gaat voorbij vormen, voorbij woorden. Dat is mij wel duidelijk. Het ene allesomvattende.

  52. @ Dick

   Dat laatste wat je aanhaalde spreekt doekdelen, omdat het aktie is die men niet verwacht. Men zit meestal al volgepropt met zelf in genomen stukken, vragen en antwoorden maar geen praktijkzaken die momenteel van toepassing kunnen zijn. Zelfde als wat ik van de week je probeerde te vertellen met wild parkeren bij me in de straat, de Burgemeester en de voorzitter dan de lokale Hockeyclub vinden het nodig hun auto zo voor mijn voordeur te parkeren, dat ik met mijn eigen auto niet eens meer uit of in mijn eigen voortuin kan rijden. Laat staan via het toegangs pad m’n eigen voordeur mag bereiken en moet dan maar lijdzaam toe zien als mijn huis in brand staathet volledig mag affikken omdat de brandweerauto niet eens met groot materieel dan door de straat heen past. Laat staan dat ik dan gelijk ook een hart-infarct krijg als mijn spullen dan in rook opgaan. Hoe men het zou voelen als ik hun voordeur kwam blokkeren met dezelfde gedragscode. Een Politie agent reageerde dus, je mag dat alleen doen als men geen hinder ondervind, maar in U geval wordt er door U hinder veroorzaakt dat anderen niet tot hun eigen voordeur meer kunnen komen. Artikel nr blah blah blah blah. Mooi dus bedankt voor het artikel en daarmee mag ik u dan aanwijzen dat de Byurgemeester met haar autootje dezelfde parkeer overtreding ondergaat en blokkade van mijn huis, leuk om te zien wat de Officier van Justitie dara nu van vind in geval van onbereikbaarheid. Een week later lag er een brief op de mat en er was een nieuwe regel ingevoerd, bij fout en wild parkeerders in onze straat na melding bij Politie direct bekeuring, al was het de auto van hare Majesteit of Sinterklaas. Het kan dus wel hihihhi. Door gewoon je mond open te trekken dan een geformuleerd papier op te dreuenen zoals ZIj het enkel willen zien.

  53. @Paul: lieverd, met dat van koninklijke afkomst bedoel ik dus niet wij vleselijke (en ook vaak vreselijke) mensen, wezens in lompen, maar de goddelijke kern of goddelijk zaad (lotus, zaadkorrel Jesu, roos etc.) dat in ons ligt te sluimeren en wakker wordt nadat we gaan inzien in wat voor een toestand we zijn beland. Ja, lieve Paul, dan gaan we met medewerking van onze persoonlijkheid alles afbreken wat er niet (meer) toe doet en opbouwen wat van eeuwige waarde is. Alles op aarde wat een begin en een eind heeft is niet van goddelijke oorsprong. Dat opbouwen gebeurt dan eigenlijk niet door ons maar door HET LICHT, uit onszelf kunnen wij dat niet, het ego laat niet los. Wij zijn dan slechts dienstknechten. Maar door inzicht en daardoor ook het verlangen gaan wij dan de kruisgang, het ego/ik offeren. Twee gaan er dan tot op zeker hoogte HET PAD. Christus zegt: “wie een mijl tot MIJ gaat, kom IK twee mijlen tegemoet”. Dus alles loslaten (wie vader en moeder verlaat om Mijnentwille, zal HET behouden), al het vals opgebouwde, het opgeblazen niks, ffffftt weg! Dan worden wij weer opgenomen in en maken wij deel uit van onze ware familie; de LICHTFAMILIE. Zijn we WARE MENS, de NIEUWE ADAM. Het wordt weer een lang betoog; mijn excuses.

  54. OooOoH Yes, Moon is onvoorwaardelijk Soppend zonder houten handkar beschikbaar, in staat van zijn, ten dienste van, bereid willig zijnde tot hogere uitwisseling inclusief basale kriebels die via de wervelende snel weg huns weegs gaan via de S bocht van de kalende crypto kruin niet gehinderd door wat cognitieve zijtakken van het brein brouwsel, spannende hexen ketels borrelend en rokend en van kleur verschietend van geel groen bruin naar rood roze magenta, dat Ze er isz, dat is het fijnste, zonder globaal opgeworpen politieke Femen Fema Femina blokkades, gewoon vanuit haar eigenste zelf zoals de wind waait en zoals de kleine maar fijne Queen prinses het haar behaagt. En de koe en het kalf en een Russische Pruisisch kale kip hoeft de gapende donkere lonkende put niet meer te dempen voor het Alziende elektronische oog van de lui lekkerland Lada supermarkt, maar euhm, zat ie volledig baarmoederlijk bijna tot nieuw leven gewekt met chloor resten en al tot in Hare maagdelijke Strotje hoog hijgend heet opgepropt? Ik dacht dat dat niet gepast paste en daarom niet kon zijn laat staan dat het zo wasz, DemonStratief in wiens Shock straatje zal dit niet meer te wissen collectieve meDIA beeld zijn? Ten Dienste van…. volgens Adam Curry z’n analyse zit Hillary Clinton en haar zwarte zwarte zon godje achter deze mind f campagne, non government organistatie Stichting gewijs traceerbaar, nou vraag ik je, is er 1 echte journalist in de huis in de hele wereld, ik hou wel van Spannend maar er zit een opgeklopte vals riekende nepperige in scene gezette bijsmaak aan deze dode kippen zonder kop met maskerade act, dat stoot me dan weer af, weet je normaal mag je met een 1 vinger nog niet naar het heilige golgotha nauw sluitende kittige kruisje wijzen want oooh boe baah en van me dit en van me dat laat staan een Vuist maar nu past ineens op koud 21 jarige leeftijd een halve koe en een paardenkop in de heilige nauwe gebeds grot projectie model ruimte, we nemen het niet zo nAauw, iets klopt hieroooh niet, leuk vooruitzicht ook als dit weer een trend moet worden voor onze leerling assistentes in opleiding strakke Tienertjesssssz… en dan kijken of de creatieve ouderlijke oudjes macht van cda van Acht en achteren en van voren en van links naar rechts en zo draai mijn molentje malend rond het nog steeds zo leuk en cool koeie koel koud vet wreed te gek vinden… ik ben er nog niet klaar mee laat staan gekomen maar kan zomaar gebeuren tijdens een broeierige overspelige droom nacht in de keizer Augustus MooNat, ik hou jullie op de hoogte, de rollebollende keukendrol staat klaar om het droog en netjes te houden aan en binnen boord, Ooooh heerlijk is eerlijkk maar vals is op het scherpe NaAuw luisterend crypto randje tussen leugen en waarheid

  55. Nou, dankjewel Hyper, ik heb in m’n broek geplast van het lachen. Tjee, de tranen rollen over m’n wangen. Mijn god, wat ben ik gek op je. Zeker op je stukkies. Hoe krijg je dat allemaal voor elkaar. Ik ben met een man getrouwd geweest die ongeveer dezelfde creatieve oprispingen had, zij het anders geuit. Maar jij, jij zit ook op verschillende levels te gelijk en dat spuit en spuit en spuit maar. Ga alstjeblieft niet stoppen met die stukkies schrijven hiero. Echt, je bent kostelijk.

  56. Zo, effu uitpuffu van het stofzuiggu. Poe wat een klus is dat iedere dag, heel zwaar vind ik. Nu mot ik nog effu soppu, ja de vloer bedoel ik hoor. Daarom ff op WTK. Maar geen reacties of stukkies meer. Jammer, straks maar weer. Nu dan maar effu opoe ontvangen; opoe is een man van mijn leeftijd en mijn ex-zwager en belt mij voor de duvel en z’n ouwe moer op, over van alles en nog wat dus; ik ben een beetje zijn uitlaatklep, maar hij houdt zijn handkar wel thuis! Is klein van stuk (issie trots op!) en zit over van alles en nog wat te zeiken en dan geef ik hem weer van repliek en wijs hem ook op zijn vorige uitspraken die tegenstrijdig zijn met wattie nu weer beweert, mijn dochter reageert altijd met: ja hoor opoe! En mij ex laat hem altijd lullen want hij is toch niet wijzer hahaha? Behalve wanneer hij goed geprikkeld is door hem, dan geeftie z’n vet. Mijn man was in het begin wel geschokt over hoe wij met elkaar omgingen/gaan, maar ja, dat is een onbeschreven blad (niet oneerbiedig bedoeld). En dan ik zei de gek: ik reageer helaas nog maar al te vaak op hem. Hij is ook wel vermakelijk hoor en kan veel van mij hebben, we lijken wel broer en zus. Maar ja, ik ken hem al vanaf mijn 11e, 12e jaar. Genoeg over die vent. Heb medelijden met mij, want zo meteen zit ik weer te tuchtigen.

 3. bob ik vind het een beetje te makkelijk om niet te stemmen,want er zullen altijd mensen die dat wel doen en die geef je dan meer inspraak,zo word de partij die jou zakken leegklopt alsnog de grootse, willen we dat nog een keer?
  ik niet.

  MvG sopn stemmer:)

 4. Je stem is uniek en is bestemd om voor je zelf te gebruiken.
  Als ik mijn stem zou geven aan welke politieke partij dan ook , dan geef ik toestemming aan een ander om te doen wat hij wil met mijn stem en daarbij geef je de partij/personen macht over jou.
  De politieke partijen hebben een totaal andere agenda als die van u of mij, en dat blijkt ook wel als je naar de afgelopen 100 jaar kijkt.
  Dat er nog nooit iets is gedaan voor de burger, al het geld dat verdient werd door ons is weer gebruikt tegen ons.
  Er komen steeds meer wetten die totaal tegen de burger zijn en die al onze zogenaamde democratie langzaam maar zeker aan het verdwijnen is.
  En als je je stem weggeeft dan geef je jou waarheid weg en ga je naar de waarheid leven van hen die aan de macht zijn en je ziet waar dit tot geleid heeft, we staan op de rand van de afgrond en de politiek weet dit bewust en doet er niets aan om het te verkomen, want zou jij de kracht hebben om je baas die jou goed betaalt tegen te werken!
  Nee als je stemt, maakt het niets uit op wie je stemt want ze laten je denken dat je een keus hebt, maar in feite is er al gekozen en is op geheime bilderberg bijeenkomsten al lang besloten hoe en wat er gaat gebeuren met de brave slaafse burgers die ten alle tijden blijven betalen om te mogen blijven leven.
  nee mensen er is genoeg voor iedereen maar ze willen niet delen in de overvloed die er heerst.
  Maar ik ben er van overtuigd dat dit alles een doel heiligt en er niets gebeurt dan niet zou moeten gebeuren.
  Laat alles maar instorten zou ik zeggen want waar de nood het hoogst is is de redding nabij.

  1. Het is triest dat t zo ver met ons heeft moeten komen, maar je hebt helemaal gelijk.
   Ondanks dat ik perse niet wilde gaan stemmen twijfel ik of ik johan een kans wil geven, hij is in ieder geval strijdlustig en staat aan de goeie kant, no doubt about it.

  2. Heel helder verwoord. Democratie is het afleggen van je eigen verantwoordelijkheid en aangezien die hand in hand gaat met vrijheid, leg je je vrijheid af.

 5. lieve Johan,

  Mijn stem heb je. Ook in mijn directe omgeving probeer ik mensen warm te krijgen voor SOPN. Ik heb het helemaal gehad met de politieke partijen die elke keer de boel belazeren (partij van de dieren uitgezonderd :-).

  Ik wens je ontzettend veel kracht en liefde toe met je prachtige werk!

  liefs van Boppie.

 6. johan hier ga ik voor.
  het idee alleen al dat ik per maand kwijt ben aan zorg en huur,pakweg 2000 gulden per maand en ik schrijf dit expres in guldens zodat je weet hoe krankzinnig dit is.
  dus mijn stem heb je.

 7. En mocht je onze HealingSoundMovement TV uitzendingen (via Duurzaam24TV) met Johan Oldenkamp (over het Geheim van de Pyramide van Gizeh, maar ook de special ‘Zorgeloos Gezond’ die ook hier op WTK nogal wat los maakte…) gemist hebben, zie de links hier:

  http://www.healingsoundmovement.com/hsm-tv.html

  (via deze pagina vind je overigens ook een TV-interview met Lea Manders over de politieke partij Mens en Spirit, maar ook vele andere tv-specials)

 8. @Marcel w wederom in 5d,
  Maar je zit toch midden in het systeem (belly of the beast), je kan je er haast niet aan onttrekken dus dan maar van binnen uit veranderen.
  Mijn hart gaat uit naar de partij voor de dieren , dit jaar geef ik Sopn een kans en heb aangeboden om te flyeren er was alleen geen geld.

  1. @ pepijn3000
   Wellicht zit ik in jouw visie middenin het systeem. Voor mij geld echter dat ik daar een geheel andere perceptie over heb, waar mogelijk weiger ik mee te draaien in het systeem, en vervang ik het door een methodiek die mij beter past. Helemaal los van het systeem lukt nog niet ( ik zal me aan de verkeersregels moeten houden bv)maar van geld wordt ik steeds onafhankelijker . Eten doe ik voornamelijk uit eigen(onbespoten) tuin, Ik heb zoveel groenten dat ik rond deel bij de buren en kennissen . Ik maak mijn eigen meubels uit sloophout en repareer mijn huisje met krijgertjes en gevonden materialen ( meestal dan ) Veel klussen die ik doe voor derden worden verrekent met wederzijdse klussen of etenswaar. Ik geloof niet in een oplossing van buitenaf( bv door politieke partijen)de verandering begint bij jezelf.
   Het gebeuren van sopn lijkt op het soeverein verklaren door een brief( als een van de stappen) naar het staatshoofd te sturen. Daarmee erken je de macht die zij namens god zegt te hebben over jou als haar onderdaan, en conformeer je je aan het systeem. Je bent soeverein en dat hoef je dus niet te claimen ( bij wie zou dat dan moeten). Nou ga je de politiek in om de politiek te veranderen????Imo conformeer je je dan aan het systeem door het bestaansrecht ervan te erkennen .

  2. @ Marcel

   SOPn is eigenlijk hetzelfde als 5D, een stroming in het vrij willen zijn. Dat kan je dus al bereiken als je het in je eentje toepast, maar het wordt nog veel leuker als er veel meer mensen zijn die er aan mee doen. Zeker wanneer je bepaalde grondregels zou kunnen ombuigen aan bestaande regels, dan schep je nog veel meer vrijheid. Wil je een systeem afbreken dan zal je het systeem met het zelfde systeem moeten aanpakken, zelfde als met geluid en anti geluid. Grappige is dat de techniek gebruikt wordt om iedereen te mindcontroleren of te willen beheersen aan regels met die zelfde methode van regels het geheel kan doel laten oplossen in het niet. Zelfs Lex Persoon heeft daar wat goede hins over achter gelaten, dat je een stroming nodig hebt van gelijk gestemden om dat ene doel te bereiken om het andere plat te krijgen. Kijken we terug in de Geschiedenis hoeveel revolutonaire veranderingen binnen het systeem hebben ooit plaats gevonden? Renaissance, de Gouden eeuw,de Industiële Revolutiie om maar wat voorbeelden te mogen noemen. Nu aan de vooravond staan we dus op een punt om te proberen het huidige systeem van shit politiek om te turnen naar iets beters toe voor ons allemaal. Mocht Oldenkamp het niet willen lukken dan zijn er genoeg die zijn plekkie in kunnen nemen, want gezien de SOPn beweging wordt gecreeerd door al die meisjes en jongens, die op dit soort sites rondzwerven, bij occupy bewegingen zitten, bezig zijn met eco dorpen en de jongens achter lezingen en evenementen zijn door heel Nederland. Wat wij al doen met de RNF en 5D is exact het zelfde om iedereen op herkauwen te zetten, we willen gaag omvormen en transformeren. SOPn is slechts een switch naar die overgang en als die kans er niet mag komen zoals jou protest dan ook is, dan blijven we de komende tijd nog steeds vast zitten aan de huidige politieke shit uit Den Haag + de Bilderberg vennootschappen daarom heen.

   Zelfs ‘IK’ ga stemmen op SOPn, ipv ‘Blanco’ of een zelfmoord keuze te maken op een andere zogenaamde Sociale Partij die echter niet Sociaal naar mij toe is. Wat niet Weet wat niet Deert, Let’s Revolute !!!

 9. @Marcel w wederom in 5d,
  Met chemtrails boven je hoofd! Nee ik begrijp het een beetje go with the flow. Ben het ook wel met je eens, alleen ik ga wel stemmen.
  Ik denk dat “ze” te ver gaan met het sproeien van chemicalien, sopn wil dat aankaarten.

 10. Allemaal prachtige initiatieven die SOPN nastreeft echter voorzie ik een probleem.
  Dr Johan heeft als boegbeeld helaas niet het charisma van een leider die Nederland van het donker in het licht gaat brengen. Het merendeel van de bevolking zal hem afschilderen als een zweverige, onbegrijpbare pannenkoek en voor de schijnveiligheid kiezen.
  Mijn respect heb je beste Johan en laten we hopen dat ik er helemaal naast zit.

  Ps. Pak die Jan Kees maar eens goed bij zijn kloten (in licht en liefde ;))

  1. Gewoon proberen, wat niet weet wat niet deert, anders zijn er altijd wel anderen die ‘het’ verstjeert. En wie dacht toen niet het zelfde over de showmakende Pim Fortuyn?! was achteraf toch wel een hele beweging die stemde op die man en nog steeds is die groep erg ontevreden wat er nu gaande is. Vergeet niet de groep van mensen die zich in Nederland gesetteld hebben die nu al een aantal jaren als ondernemer gewoon worden uitgeknepen, ook de belastingsbetaler met ‘ONS’ geld en living in grote lijnen naar het buitenland versmeert wordt. Op die andere stinklui zitten we allemaal niet op te wachten of wel soms?! Laten we het maar eens gaan ervaren, we kunnen nog altijd onze koffer pakken naar het buitenland toe als het moet…

  2. Het maakt niet uit hoe je eruit ziet, het gaat om de binnenkant en niet om de buitenkant

  3. Dat merendeel waar jij het over hebt is dom en onwetend. Dus niet een deel van de bevolking waar we ons zorgen over hoeven maken. Zolang SBS6 in de lucht blijft gaat hun leven gewoon door.

  4. @ Het merendeel van de bevolking zal hem afschilderen als een zweverige, onbegrijpbare pannenkoek en voor de schijnveiligheid kiezen.

   Zo zie je maar weer, dat mensen totaal niet geïnteresseerd zijn in wezenlijk anders samen leven. Ze zoeken alleen maar een poppetje waar ze euforie van in hun broek kunnen voelen, omdat ze alles dan weer naar buiten kunnen pleuren. Mooier is het niet.

   Dus… waar zou je je zorgen over maken. Voor de maatschappij hoef je niets te doen, die is echt niet zo’n slachtoffer als iedereen wil voorstellen, ze zijn zelf de graaiende beul.

   Een ieder die echt anders wil samen leven, gaat gewoon anders samen leven.

   En eventueel rechtszaken aangaan. Dat is iets wat altijd blijft: constitutioneel onrecht aanwijzen.

  5. @ paul
   Sorry man ,maar om pim fortuyn nou te vergelijken met Johan oldenkamp…..????( ik zie een wereld van verschil in charisma tussen deze 2 heren)Bovendien geven uitspraken van johan zoals gedaan in het 44 sec filmpje nou niet echt een “goed gevoel”( stem sopn als je een zorgeloos leven wilt )dat klinkt mij toch teveel als geef je stem maar hier dan komt het helemaal voor elkaar( leg je verantwoordelijkheid maar af en geef die maar aan ons). Ook zegt hij dat de oplossingen die sopn zich heeft bedacht getoetst dienen te worden aan de werkelijkheid , en even verderop dat het dus de oplossingen zijn. Ik vind dat nogal een dubieuse en niet te staven aanname . ( en johan zelf dus ook gelet op zijn woorden)Nee de sopn conformeert zich aan het systeem door eraan mee te doen , daarmee is de sopn medeplichtig aan het in stand houden van dit failliete systeem. Immers meedoen impliceert acceptatie van het systeem waaraan je meedoet. Ik hoor het ook in johan zijn verkiezingsretoriek , mooie praatjes waarvan nog moet worden afgewacht of ze worden waargemaakt.

  6. Pim was hoogleraar Communicatie. Die wist wel hoe die één en ander brengen moest. Hij was een te sterke partij, dat moest ie dan ook met de dood bekopen. Pim, daar waren ze écht bang voor.

  7. Nou Marcel, Pim deed er wat langer over om in leven te blijven dan die 44 seconden van Johan. Wat denk je zelf als mocht blijken dat Johan straks Minister President is naast Bea, wat doet de AIVD dan?! een Bilderberg accident…! (aka dead Keniedie) Zie het als humor anders zitten we weer aan de Zure Bommen en andere extravaganten. Er moet er toch een zijn die straks de paarlen uit het vuur voor ons gaat halen?! Laat het er maar uitbarsten:
   http://www.youtube.com/watch?v=ULEBSxP725w

  1. Beste Johan,

   Leuk dat je de deze stap durft te nemen wetende dat je aan alle kanten zal worden afgepoeierd, doorgezaagd en afgebrand. Het spreekt van moed, onwetendheid of zelfs een beetje onnozelheid ;-).
   Ik ga ervan uit dat je het beste voor hebt met de medemens dus succes.
   Toch wil ik wel op een zin uit je promo terugkomen. Je verklaart een oplossing te hebben voor al onze problemen. Wel, nu wordt er enorm veel ingebroken hier in de omgeving. Gisternacht nog getuige van een vlucht van drie inbrekers met de politie er achteraan als een waar kat en muis spel. Hoe ga je deze enorme plaag bedwingen? Want een plaag is het. Je voelt je hierdoor niet meer echt veilig in je eigen huis en dat wil ik wel omdat ik een beetje rust wil om in datzelfde hogere bewustzijn te komen als de SOPN al is.
   In afwachting van uw reactie!

 11. Hier de You Tube-link: http://www.youtube.com/watch?v=er3LPI2pixo&feature=youtu.be naar de eerste SOPN-promo op TV (NL. 1- 12.57 uur – 22 augustus 2012) in het kader ‘Zendtijd Politieke Partijen’ en hier: http://www.sopn.nl/over-sopn/206-sopn-verkiezingstour-augustus-september.html het verdere overzicht (schema).

  Ton Claessen (66), SOPN en tevens lid/mede initiatiefnemer landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatienten (WWK): http://wapensindestrijdtegenkanker.blogspot.nl/ die absoluut zeker SOPN zal gaan stemmen en hopelijk vele honderdduizenden andere partisiepanten, want het roer moet om in deze verziekte maatschappij!

  Johan en SOPN bravo voor jullie tomeloze inzet om dit doel te realiseren.

 12. Heeft er al een debat tussen SOPN en de SP plaatsgevonden? Ik zou hier graag een linkje van hebben.

  Tot nu toe wordt SOPN stelselmatig gemeden in de msm. Ik zou graag een peiling zien hoe groot de opkomst voor SOPN wordt.

  1. Tis te hopen dat sopn veel zetels krijgen. Kunnen ze meeregeren met grote broer SP. 😉 SOPN, veel geluk toegewenst, een leuke nieuwe partij erbij.

  2. @cozmic 18.5: helaas stopt bij 0.15 sec. Toch dank voor joetjoepje. Waar gaat het over? N.B.: hebben jij en Dick genoten van het concert? Groet

  3. Paul: hahahahahahahahahaha, ben niet boos, maar gelaten met zo’n computer; niet zo slecht over mij denken hoor Paul gnagnagna. Heb een Mac, maar hij staat nu op zolder: draadloos. Ik weet niet of het daaraan ligt. Hij had ook al kuren toen ie in de tussenverdieping stond, nu meer en ook langzamer. Ik weet niet hoe dat moet met die filters en codes enzo. Misschien is mijn Mac te oud: Mac Os X; Versie 10.5 .8 = geupdated; Processor 2.16 GHz Intel Core 2 Duo; Geheugen 1 GB 667 MHz DDR2 SDRAM. Zo, kun of kunnen jullie hier iets mee?

  4. Willie , ik heb genoten . Hoewel ik normaal gesproken meer naar rockconcerten ging werd ik vrij snel betoverd door de animatie , het gevoel , de passie die de hele band gaf . Er waren momenten dat mijn tranen net niet de vrije loop namen als ik de passie en het plezier van de hele band zag . Ik durf ook recht uit mijn hart te zeggen dat Dick een toffe peer is die niet met appels vergeleken hoeft te worden .
   http://www.youtube.com/watch?v=yA16lsLbwU0

  5. 18.9, cozmic: hihihi! Maar heel fijn dat het een geslaagde avond was. Ja, Dick is een toffe peer en er zijn er nog meer. Hoewel een appeltje ook niet te versmaden is. You know: one apple a day, keep the doctor away! of zoiets. Ik moet nou toch eindelijk eens naar m’n bed, maar m’n comp. is zo traag. Eigenlijk zou ik mij dus eerder terug moeten trekken, maar ja, ben nieuwsgierig van aard; niet te verwarren met zucht naar sensatie hè?

  6. Willie je Mac is gelukkig veel sneller dan mijn Apple ][ uit 1974 met 6k modem… 😆 Mooie technische spec’s zoals ze het noemen in vaktaal. Het trage kan van alles zijn, meestal aan de software die op de harde schijf staat of verkeerde Bios instelling van het moederbord, maar ook de draadloze verbinding kan inderdaad een optie wezen. Zo helderziend ben ik dus ook weer niet om het Goed in Byte te kunnen overzien…

  7. @Cozmic, ik vind het prachtig. Het was iets magisch. Ik zag Dick die jouw comment wel erg toevallig vond en stond er eigenlijk op dat jij dan maar mee moest. Het moest zo zijn. Dat soort dingen vind ik fijn. Ik geniet gewoon mee, echt waar. Echt is echt.

  8. cozmic 18.12: beste cozmic, ja, dat begreep ik ook hoor. Maar ik vroeg het over die andere joetjoep, n.a.v.: Maurice de blinde geleide Hont met zijn rood/witte peilstokje ?, waarop jij weer antwoordde met: @ Willie 18.4: ???: ? http://www.youtube.com/watch?v=GBJQvVOc4HQ.
   Maar laat maar zitten hoor, we zijn weer een tijdje verder. Nu is belangrijk!. Beste allemaal, ik ga naar bed en welterusten voor straks.

  9. Iedereen hier heeft iets wat prachtig is. Ook Paul, we hebben wel vaak ruzie de laatste tijd, toch is er iets wat ons verbind. Dat gaat voorbij vormen, voorbij ideeën en voorbij sferen. Ergens vinden we elkaar steeds weer al zijn we in het eerder genoemde zo verschillend. We botsen om er beter van te worden. Ik gun dan ook iedereen hier het beste, ook Paul. Ik ben niet haatdragend weet je, ik ben…
   Verscheidenheid in de eenheid die is. Dat is het leven, dat is de droom…

  10. Paul op 18.11: maar jij gaat me toch niet vertellen dat je die computer nog gebruikt? 🙂 Welterusten hè.

  11. 18.15 en 18.16, Paul en Martijn. Lieve Paul, dankjewel hoor. Ga het morregu bekijku. Maruh, mag ik nu eindelijk eens gaan slapen. En Martijn, wat ben je poeties op de late avond: Candlelight? 🙂

  12. Martijn , lang geleden kwam ik via een foute zoekopdracht op WTK , ik heb heel lang meegelezen en veel van de gestuurde linkjes bekeken .
   Omdat ik toen nog behoorlijk internet groen was ging er een wereld voor mij open aan wat jullie toen al deelden . Ik heb Guido er meerdere malen voor bedankt wat het voor mij betekende in die tijd .
   Pas veel later heb ik voor het eerst ingelogd en nog veel later durfde ik te zeggen wat ik dacht en voelde . Met alle gevolgen vandien 😆
   http://www.youtube.com/watch?v=fgWFxFg7-GU

  13. Naief als ik was dacht ik dat een ieder hier zijn ware gezicht liet zien . Helaas bleek dat anders te zijn , via achterkamers van oa facebook en dubbele nics werd er ook hier een spel gespeeld . Degenen die daar niet aan mee doen of het niet doorzien snappen er geen reet van .
   De gebeten honden blijken echter beter van zich af te kunnen bijten dan de achterdeursamenzweerders . RNF , I’m proud of you .
   http://www.youtube.com/watch?v=QNzIKoAy2pk

  14. Dat is mooi Cozmic. Die schoonheid hoort hier op WTK. De werkelijkheid boven al. Boven alle ego’s, boven het denken, boven het spiegelen, is de schoonheid die wij allen in ons diepste zijn. We zijn zo mooi. Verscheidenheid in eenheid, de ene keer botsen, de andere keer gaan we mee in zee. Elke dag een nieuwe dag, elke dag een nieuw begin, waaruit alles mag ontspruiten. Het kan alleen maar mooier worden, al lijkt het soms grimmig. Het is een droom. Een droom die gedroomd wordt en opkomt in de realiteit. Ik ben. Invullen met woorden van dit allerhoogste is onmogelijk. Toch, we zijn, we zijn het allemaal. Daar is de eenheid, de eenvoud, het alles overstijgende.

  15. Martijn , ik zie echt wel wie er bezig zijn om te splijten .
   Ze kennen zichzelf niet en denken in verdeel en heers .
   Gedreven door het matrixdenken , check your facebook

  16. Cozmic, ik zal niemand missen hier want ik draag het goede van ieder in mijn hart. Het kwade is maar tijdelijk. Als je de oorsprong kent dan weet je dat iedereen toneel speelt. Het toneel is het leven, de werkelijkheid gaat daaraan voorbij. Het is dat ene onbenoembare. Sommigen noemen het liefde of licht. Ik noem het de stille vrede bij deze. Het kosmische eeuwige waarin alles opkomt. Het enige wat niet opkomt en niet vergaat.
   Voorbij vormen is dat wat is, het enige eeuwige onbenoembare.

  17. Zeg brannie schoppers…

   Ik kwam hier altijd voor Tessa Koop en voor niemand anders, de vrouw waar je verliefd op kon van haar mooie etische stukjes schrijfwerk, Hyper die het later overnam en wat andere uit de bocht gevlogen tekst kolomtjes van tekstplakkers niet te vergeten, deed mij later verbleken. Moest nood gedwongen mijn Jäger Meisters teneu aantrekken en mijn stoffige middeleeuws veldkanon van stal halen. Voelde me tijdelijk ineens even Baron von Boenhaussen. Klaar of ik schiet, iedereen handjes om hoog en ik maar terug lachen voor de lol, want de schrik zat er goed in bij jullie… Pief Paf Poef
   http://www.youtube.com/watch?v=0Qag6zoAuhA

  18. Jongens ik geef heel erg eerlijk toe dat ik hier de hele tijd als Janee rond heb gehangen in een dubbele trol van een rol. Iedereen is er in keihard ingetrapt! :mrgreen:

  19. Ongelovelijk Paul , en ik dacht nog wel dat Janee een goeie gosert was , was hij gewoon dezelfde pisvlek als jij . 🙁

  20. Oke grote leugen Paul Guido ban Paul de trol. Hij verziekt je forum. Geeft geen eerlijk antwoord misbruikt mijn naam.

  21. Jan Klaassen is niet Janee, dat is toch wel erg zeker te zeggen…
   Poppenkast, werkt verslavend denk ik, ik vond er nooit een reet aan. Net als clowns, heb een hekel aan clowns. Beetje leuk doen terwijl ze dikwijls depressief zijn.

  22. Blij dat ik geen facebook heb , anders zou ik ook het verzoek gehad hebben om Paul te laten vallen .

  23. Je enorme misselijke verdachtmakingen hangen mij de keel uit Paul. Nogmaals ben je ook Incognito?

  24. Wat een gezeur janee, stop eens met dat gezoek van je, je komt hier alleen maar om OFF-TOPIC te zijn, nietwaar? Anders stuur ik Maurice de Hont op je af voor een uitpeiling!

  25. Hyper kan wel meer schrijven, ook wel minder. Eerdaags krijgt ie rotte tomaten naar zijn koppie haha.

  26. De vraag is nogmaals Paul ben je ook Incognito en zie hoe een draaikont je bent en je zegt dat ik spartel ben je ook Incognito ?

  27. Janee, voor mij is het een retorische vraag. Duidelijk poppenkast. Incognito is een alter ego van Paul. Duidelijk te lezen aan de schrijfwijze. Moest er wel door Guido op gewezen worden, dat moet ik eerlijk toegeven.

  28. Ja bemerkte ik ook Martijn en zie hoe Paul nu reageert in de laatste comments weg ermee geen eerlijke gast op het forum .

  29. Ik was incognito , mijn alterego die een oogje op Pauls sterretje heeft , geezzzz hoe blind kunnen jullie zijn ?

  30. Dutchie zeurt ook niet voor niets over jouw youtubes , janee , waarna guido het af maakt 😉

  31. Moet ik nu bang voor je gaan worden Janee?! Wat wil je er nu allemaal mee bereiken?! Als verlicht en onvoorwaardelijk liefde vol wezen?! Je valt wel een beetje goed nu er mee door de mand heen. Of je bent nogal Hardleers van aard. In iedergeval je zet je zelf hier weer flink te kakken. Jammer voor je zelf! Ik ga weer wat nuttigs doen dan mezelf te vervelen aan je gewauwel.

  32. Oneerlijkheid Paul verdacht maken. Nou dan krijg je een andere kant te zien van mij ongelofelijke smeerlap.

  33. Even zonder gekheid. Guido kan de ip-adressen zien dus zal die niet zomaar uit z’n nek lullen. Anders had Paul er allang wat van gezegd.

  34. Ik gaf je een hint Janee , het uitpuzzelenmag je zelf doen . Niet iedereen op internet is wie die zich voordoet , en ook van alles gebeurt achter de schermen . De enkeling die hier is en wel zichzelf is kan daardoor flink gebeten worden .

  35. Paul kan na hele lange tijd zeggen was ik niet Incognito moet ik dat voor waar aannemen ziende wat hij allemaal zegt.

  36. Waar is die Incognito dan??? Heb hem al dagen niet meer gezien trouwens… Meneer Janee, je haalt weer verse koeien uit de sloot! Stop er eens met het er in gooien en het er weer uit halen.
   Je begint een beetje irritant te worden, lijkt wel of je wilt solliciteren naar een baan mij me.

  37. @Janee, Paul hield laatst een betoog hoe makkelijk het is hier om nicknames te gebruiken, dat dit nog steeds niet goed beschermd is, dat er nog steeds geen chat is om off-topic te lullen. Retorische vraag dus of Incognito van Paul afkomstig is.

  38. Net even zitten checken of al mijn oude nicks er nog in staan, enkel de Paul versies nog, Team-Amdsterdan-Niburu en Paul 7 Co – its all for the show zijn verwijdert.
   Pael en Paul & CO en Paul & Co staan er nog wel in.

  39. Je mag dan intuïtie hebben Janee, maar daar mee ben je nog niet HSP te noemen. Je schiet je doel voorbij. Misschien was het wel een vriend van me die laatst hier beneden met zijn laptop via wi-fi bezig was, zou zo maar kunnen. Ik werk zelf enkel met desktop Pc’s.

  40. Wat een geouwehoer hier elke keer. Gaat nergens meer over. Kunnen jullie niet on topic blijven? Ik stem PVV.

  41. @ Cozmic 😉

   Jou mag ik wel, je scoort nog wel een beetje bij me kwa reacties. Ik vind je veel leuker dan die Janee met zijn Welnee, exit en zijn opzout humor. En moet ik dan gedwongen gaan draaikonten dan kies ik eerer voor Martijn dan voor Hem. Omdat Martijn nog wel eens zinnige dingen kan terug zeggen die me heus wel ergens raken.

  42. Van thuis uit ben ik vergevingsgezind. Mijn moeder kon schelden op mij, ik kon schelden op haar. Cozmic heeft me onlangs ook voor van alles uitgemaakt maar ik weet dat dat een momentopname was. Was, niet te veel terugkijken. Paul scheld niet zozeer maar kan heel hard uit de hoek komen. Ook dat is me niet vreemd. Toch kom ik er wel uit met eenieder. Ik ben ook niet altijd een lieve jongen geweest. Ach, ik wil gewoon met iedereen door een deur kunnen. Er is al zoveel ellende in de wereld. Natuurlijk heb ik mijn mening en de ander zijn mening maar als het er echt op aankomt dan zijn meningen niet zo belangrijk meer. In de basis zijn we per slot van rekening één. Die basis is niet alleen het begin en het einde, het is aldoor onze werkelijkheid.

  43. @ Cozmic 18.81
   Hoezo sorry? Zijn toch prachtige opnames van een mooie (jonge) vrouw, dat zou toch menig ‘oud heren hartje’ hoger moeten laten slagen…heerlijk no strings attached…
   Terwijl ik nou b.v. de andere blootopnames uit de Oekraïne niet snapte, zijn ze zou voor of tegen sekstoerisme?

  44. @ Monika

   Incognito is mijn broer… Die komt hier ook wel eens over de vloer. Ik hoef daarmee niet te bewijzen of ik het wel of niet ben, maare dat snappen jullie blijkbaar niet allemaal. Zo vast zitten jullie nog in jullie bovenkamertje van constructief denken. Zo kan jij ook niet bewijzen of je nu wel of niet geil bent, in iedergeval je bent goed bezig het gehele forum nu te verneuken.

   Dag Monika…

  45. 18.83 ‘slagen’ moet volgens mij ‘slaan’ zijn?…Nederlands is een prachtige taal tot op een paar uitzonderingen na… 🙂

  46. Oh Paul,
   wat zijn we weer heerlijk hypocriet, de een mag de ander niet…
   lang leve de lol…toch?!

  47. @ Monika

   Je bent zelf Hyprocriet naar mij toe terwijl je Hypercriet naar anderen toe bent. Je lijkt wel of je last hebt van verschillende bloedsuiker levels. Niet bepaald biostabiel zullen we je het maar noemen. Misschien moeten we samen nog maar eens een Kuifje gaan bekijken; “Kuifje en de Picaro’s”, daar staat een goede extravagante oplossing in.

   :mrgreen: Tomatoes

  48. Dat was weer een lange en hete avond heren en dames, sorry dat ik er geen deel van uit kon maken . Ik was even door mijn rug gegaan en ben daarom maar eens vroeg gaan slapen . Raar eigenlijk dat sommige de antwoorden weer eens buiten zichzelf zoeken, die tijd hadden we nu toch wel gehad?
   En dan hoe belangrijk is het naadje van de kous ,gaat het niet meer om wat erin zit? Ik snap die drukte over het inpakpapier niet zo, het ging toch om het kadootje?
   Ik kan ook wel met nog 10 andere inpakpapiertjes komen ,of sterker nog er al zijn.( is marcel lezer ,martijn of …..)Ik zou zeggen kijk eens voorbij de poppetjes, dan valt er veel op zijn plaats. En dan janee wat jij over paul vind das jouw zaak , maar om dan te beweren dat paul zus of zo IS ….. Zou je er niet eens bij zetten dat jij dat vind?( nou lijk ik verdorie guido wel weer)
   En Monika ,sex is overrated, denk maar even na over energie overdracht( das vaak lastiger dan een soa)dat moet je maar willen oplopen, dat voorkom je niet met een rubbertje. Maar je moet het zelf weten hoor 😉
   Zo zie je maar weer zo’n offtopic sessie is vaak heel verhelderend en informatief. Zonde dat er altijd weer een plekje voor moet worden gemaakt onder een artikel. En cozmic bro you’ve got it right!

  49. @ Marcel

   Zonder jou blijven we altijd feestelijk inpakken, leek gisteren wel weer Sinterklaas uitverkoop. Janneman nam de meeste kadootjes weer eens gretig af, begrijpelijk dat je dan ook door je rug gaat van aldat off-topic gesjouw. Niemand die je even spontaan toe werpt om je rug te komen masseren, zodat je weer geheel functioneel hanteerbaar bent.
   http://www.youtube.com/watch?v=TAZ39XlzZxs

  50. Paul, je zit toch nou niet met dat Nirvana nummer…dit was niet speciaal voor jou, maar in het algemeen…omdat die Leonhard zo vaak om de hoek kwam kijken…en ik moet dan steeds aan die regel denken uit dat liedje….
   ‘Give me a Leonhard Cohen afterworld,
   So I can sigh enternally’

   Mij maakt het niet uit of je Incognito bent of was. Ik heb die hele Incognito als grappig ervaren…
   Dus, maak je niet druk, ik weet dat je meer bent en een goede ziel…dat meen ik echt.

  51. Monika, ik maak me nergens dan ook druk om, dat doet eerder Janee, die zo van slag af is. Dat valt niet meer goed te praten op energetisch niveau. Ik blijf hem wel accepteren en centrueren zoals hij was als de eerste keer dat ik hem ontmoete en dat beeld hou ik dus lekker ook egoIstisch voor mezelf vast. Zoiets had ik ook met jou, de rest wat er om heen moet sieren is een afleiding, een spel zoals men het noemt. Pure afleiding terwijl de ‘klik’ van een eerste herkenning in het NIET wegvalt. Als je mosterd hebt geproeft uit het grote vat dan heb je nog wel wat ervaring van het leven achter de liezen en dan ben je milder dan het jongere spul van je verwacht. Incognito is een louter achterlangs verhaaltje en niet veel meer dan dat. Puur een idee van iemand die lol achter mijn rug hier had en nog steeds. Met hoeveel man kunnen ze bij jou thuis internet op ?! en WTK bezoeken?! onafhankelijk van elkaar?! Anders moet je maar eens een Lan/Wi-Fi BBQ WTK Party organiseren kunnen we elkaar het leven zuur maken met digitale verbale woorden en stukken zwart gebakken vlees naar elkaars hoofd slingeren. Hoop dat je dan net zo blijft lachen als dat ik hier op video heb staan van je met WTK Meet & Greet.

  52. Oh Paul, dat is een goed idee..ik ga een wtk bbq bij mij organiseren, maar ik heb maar een ep-adres en ben tamelijk digibeet. Maar verder ben ik wel oke, ook al ben ik vrijgezel, vrouw en Duits…makkelijke prooi en om ‘depressief’ van te worden, maar ik blijf lachen, want ik ben zelf de liefde en het licht…en doe het net als Pippi Langstrumpf…’ich mach mir die Welt, wwww www wie sie mir gefällt.’ 🙂

  53. Monika 18.83 ,
   ik zei sorry omdat Paul me er op attendeerde dat ik tweemaal die Fementjoep had gepost terwijl ik die vimeo met de gevoelige snaar wilde posten .
   Die Femendames tja , ze zeggen voor de vrouwenrechten op te komen , geen idee of hun aanpak werkt , trekt alvast wel dubbele aandacht 😉

  54. @Monika, seks is gewoon fijn, gaan we helemaal niet moeilijk over doen. Soms jammer dat ik monogaam ben, haha. Als beide partijen ermee instemmen en ervan genieten, dan mogen ze het zo gek maken als ze het willen. Zelfs al is het maar voor één keer. Als dat dan ook maar duidelijk is…
   http://www.youtube.com/watch?v=mb5LhNgnKL4

   Seks is een van de leukere dingen in het leven. Wie hier moeilijk over doet zal wel streng gelovig zijn. Leuke is ook dat ze dan helemaal niet tegen mooie vrouwen in te korte kleertjes kunnen. Dat kan toch niet? Ja hoor, dat kan wel en je kan er zelfs vanaf blijven, gewoon genieten van wat je ziet, dat doe je met een mooie bloem toch ook? Als je seksuele gedachten gaat onderdrukken, dan krijg je pas problemen. Dan gaat het een keer fout.

  55. @Monika, ik ben dan wat jonger en al tien jaar getrouwd. Ik zag je op de foto en kan eigenlijk niet begrijpen dat je nog vrijgezel bent. Volgens mij komt het echt nog wel goed met jou hoor. Eén van de mooiste meisjes waar ik ooit mee gezoend heb was Duits, vakantieliefde.

  56. @ martijn
   Ik geloof niet dat je het helemaal begrepen hebt. Sex kan heel lekker zijn, maar voor de volle 100% genieten kan alleen als je niet te kortzichtig er over denkt ( alleen stil staan bij het lichamelijk genot).Er is een hoop meer over te zeggen , onder andere dat ik heel voorzichtig ben geworden met wie ik het bed deel , en niet vanuit een geloofsovertuiging ( of soa) maar vanuit een dieper weten. Als je je van te voren bedenkt dat je je aan elkaar verbind ,ook al is het maar een wipje , ga je vanzelf nadenken of je dat met die persoon( al ziet die er nog zo lekker uit) wel wil. Sex is niet zondig , want wat is dat wel? maar het kan je behoorlijk in de luren leggen, daar helpt geen rubbertje tegen .

  57. @Marcel, ik duik ook niet met iedereen het bed in en deed dat ook al niet. Sommigen zijn wat gevoeliger dan anderen. Als beide partijen het leuk vinden ff te wippen. Lekker doen. Nee, bij drie houdt het op hoor en dat ging niet om alleen seks. Het was verliefdheid van beide kanten. Ook een aantal meiden waar ik alleen mee gezoend heb, ja, je blijft een lijntje met ze houden. Ik vind het fijn om te weten dat het goed gaat met hun en zij vinden dat schijnbaar ook interessant. Heb nog steeds contact met ze. Ik ben al tien jaar getrouwd en die andere twee zijn ook beiden getrouwd en hebben kinderen. Daar geniet ik van. Gewoon in de rondte neuken met jan en alleman, ja, dat is mij ook te gortig. Inderdaad hou je daar problemen aan over, bijna logisch. Mijn eerste keer was op 1 januari 2000, dat vergeet ik nooit meer. Hele leuke meid nog steeds maar we pasten toch niet helemaal bij elkaar. Zij kwam uit het Gooi, hoort bij de rijken, ik ben daarentegen net een vagebond. Toch, die aantrekking blijft, we zullen elkaar nooit vergeten.

  58. Hmmm, eerste zin lijkt wat stom, vanzelf deel ik de laatste tien jaar alleen het bed met mijn vrouw.

  59. @ martijn
   Of je een energetische verbondenheid voelt of niet doet niets af aan het bestaan ervan. De vraag is dus of je even je zaad wilt lozen voor de prijs van dat verbond, of dat je toch even nadenkt of dat wel is wat je wilt( die energetische verbondenheid) En dat heeft verder niets met preutsheid of schaamte of geloofsdogma of zo te maken. Ook kan ik heel wel genieten van een mooie dame.
   Wel wil ik je nog iets meegeven .
   De mens onderscheid zich van het dier door zijn beheersing van zijn instinkten en lusten. Vraag is dus ben je een mens of een dier ?

  60. Toen ik nog op school zat was 19 kreeg ik een seksuele relatie met mijn Nederlandse lerares. Mijn Nederlands ging toen in sprongen vooruit.

  61. @ Marcel

   Zeg het maar gewoon als nieuw werkwoordje ‘SOPn’ hem er maar weer in om het een beetje On-Topic te houden… Anders gaat Onderkramp ook weer loeien met zijn ding.

  62. @Marcel, ik ben een mens. In een relatie hoor je niet als een beestachtige te keer te gaan. Ik ben ook graag heel open naar de ander, dat was ik ook altijd al. Op gevoel, als ‘zij’ het niet prettig vindt, dan doe je het dus niet. Het zijn twee die één worden. Ik heb hele prettige relaties gehad hierdoor en dat is nu nog steeds zo. Mijn koppie kan wel van alles bedenken maar dat moet de ander toch ook zien zitten. Daarom zei ik eerder al, iedereen mag het zo bont maken als ie wil, als beide partijen het goedvinden. Ik ben niet zo ruig en vrouwen vaak nog minder, ik geniet als zij geniet. Dat is het. Als ze pijn heeft, dan zou ik liever de pijn dragen, dat is het. Dat is liefde, werkelijke liefde is niet te benoemen. Het is een gevoel voorbij emoties.

  63. Een stijve is soms handig, niet altijd… We willen het graag controleren want oh, wat zullen de mensen er wel niet van zeggen. Het wordt allemaal pas veel minder als ie niet meer stijf wil worden. Liever te vaak dan niet. 😉

  64. Hangt ervan af wat er stijf is . Ik heb momenteel een erg stijve rug ( doet goed zeer) en daar wil ik wel van verlost zijn ja , maar of dat totale verlichting is…..?

  65. @Marcel, je moet die stijfheid beter kanaliseren, je doet iets niet goed 😉 Nee, lulverhaal, ik ben dus gigantisch stijf tussen mijn schouderblad en nek de hele dag al. Komt doordat het weer kouder wordt. Je zweet, dan die koude wind eroverheen, is niet goed.

  66. @Janee, Viagra wil nog wel eens helpen in deze…
   Wordt dat eigenlijk wel vergoed? Toch een politiek puntje.

  67. Hoi Martijn…ik las net je reactie.
   Ik was niet echt opgewonden hoor, het was eerder een geintje 😉 maar ik wilde even duidelijk maken, hoe het voor velen werkt.
   Het lijkt soms erop dat ze wel naar filmpjes en plaatjes kunnen kijken (en net als sommige lezers zich zelf helpen) want veel mannen voelen helemaal niets meer of veel minder. Je bent nog jong je snapt dat misschien nog niet. Hoe minder prikkels ze voelen hoe heftiger de fantasieën worden. Dat is ‘oude-mannen-manier’ van seks hebben..het lukt allemaal niet meer zo gemakkelijk. En dan wordt de vrouw opeens als ‘slecht’ neergezet, die maar een ding wil, waar men zich voor moet beschermen….lol..(uitzonderingen bestaan natuurlijk)
   Vrije mensen bedrijven de liefde vrij, met een vrij hoofd, zonder vooroordelen of blokkades. Seks begint in je hoofd. Je kan opgewonden worden door mooie borsten of wat dan ook, maar alleen dat is te weinig om echt ervan te genieten (voor mij dan)…
   Het gaat om energieën die je uitwisselt met elkaar en om vertrouwen, het moet een natuurlijk proces zijn, iets vloeiendst, sensueel, iets met geest maar ook met passie vanuit het hart…
   Ik vind het mooi Martijn om te lezen dat je ook geniet als de ander geniet. Ik heb precies hetzelfde. Dat heeft met liefde te maken en met liefdevol zijn. Een liefdevolle mens is een verrijking of net als ‘Shaun’ het schreef…scheppend en niet destructief. Dus vooral ook hoe men met mensen omgaat.
   Het lijkt soms erop alsof de mens al zo gehersenspoeld is dat die denkt dat een mens met een mooi uiterlijk en een mooi wezen, niet kan. Andere denken zelfs dat zulke mensen die mooi eruit zien, ‘slecht’ zijn, demonen in zich hebben, andere willen manipuleren of macht willen gebruiken. Je weet misschien hoe snel men een bepaald beeld heeft van een mens en er zullen ook hier weer uitzonderingen zijn.
   Ik wil dat men van mij als mens houdt en niet hoe ik eruit zie… dat doe ik ook bij de ander.
   Er wordt zo veel over liefde en seksualiteit gepraat, maar in de praktijk ziet het er allemaal iets anders eruit…zo gaat dat in een gestuurde maatschappij die de weg kwijt is door niet meer zich zelf te zijn maar een soort ‘aftrekplaatje’ van de ‘echte wereld’.
   Je bent een goede ziel Martijn…dat heb ik wel door…wees verder lief voor je vrouwtje 🙂

  68. @Monika, echte liefde gaat boven alles uit. Er is niets mooiers en hogers dan liefde. Sommigen noemen het licht maar liefde maakt licht. Alles voelt lichter als je verliefd bent. Natuurlijk verandert er wel iets na 10 jaar getrouwd te zijn, het is niet meer die prille liefde van toen. Toch, de liefde is er nog steeds en zal alles overwinnen.
   http://www.youtube.com/watch?v=BL6EqM4kPGk

 13. Beste Johan,
  Ik heb net het 44-seconden-filmpje van je gezien.
  Op mij komt het over als een, sorry hiervoor, slechte nasynchronisatie van jezelf. Kiezers die nog geen keuze hebben gemaakt zullen het misschien net als ik ervaren. Ik heb het niet over de inhoud, maar het ‘leidt’ me ervan af ergens. Verder wens ik je natuurlijk alles goeds en succes met de weg is het doel…

  1. Monika , ik heb gehoord dat ze de shoot zo vaak over hebben moeten doen dat toen het eindelijk goed was , Johan zich opnieuw had moeten scheren , zodoende de tekst en het beeld maar aangepast , en voila . Jammer voor ze dat jij dat weer in de gaten hebt .

  1. Swingend monika daarom vind ik die twee laatste zinnen zo mooi in het artikel Frequenties en niveaus; Ieder sterfelijke verlangt ernaar, door de oneindigheid geraakt te worden,

   Daarentegen verlangt de oneindigheid ernaar, om minder te weten.”

 14. Was ik in eerste instantie zeer sceptisch over Johan en SOPN, na wat nadenken en zeker na de misselijk makende cadeautjes die de gevestigde politiek opeens heeft aan te bieden, om maar stemmen te winnen, heb ik vandaag het onderstaande op mijn website geschreven:

  Politieke partij SOPN
  Ik (Paul Harmans – ufowijzer) heb er nog eens over nagedacht, wie weet is het toch verstandig om op Johan Oldenkamp en SOPN te stemmen, al zou het maar als protest zijn op de belabberde zooi politieke, leugenachtige, onkunde die er nu in Den Haag zit en ons op de valreep van de verkiezingen, als volleerde oplichters, allerlei mooie dingen belooft, maar dat straks natuurlijk nooit kan waarmaken. We moeten inmiddels 2 x zoveel bezuinigen (28 miljard) als het bedrag (14 miljard) waarmee men 7 weken in het Catshuis aan de gang is geweest, maar daar geen overeenstemming over kon bereiken.
  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2012/articles/vrije-val.xml

  Overigens betekent ‘bezuinigen’ voor een regering het ‘uitpersen’ van de bevolking, wij mogen onder andere voor de grote fout die ‘Europa’ heet betalen. En zouden die miljarden ten goede komen aan de bevolking van de landen die het heel moeilijk hebben, dan zou je daar nog vrede mee kunnen hebben, maar het verdwijnt rechtstreeks naar de paar grote banken die de dienst in de wereld uitmaken. Zij hebben eerst via schimmige constructies (die een politicus van welk kaliber dan ook niet kon doorzien) de schulden van die landen overgenomen en willen nu, met een vette rente, afbetalingen zien.
  http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2011-2012/Goldman-Sachs-en-de-vernietiging-van-Griekenland.html

  Ik stem op 12 september SOPN en maak me geen enkele illusie dat het dan wel goed komt, in principe moeten we van het hele achterhaalde en totaal mislukte politieke systeem af (natuurlijk ook van het bankensysteem dat alleen maar is opgezet om de eigen zakken rijkelijk te vullen), maar de gevestigde politiek kan van mij de pot op!

  Voor meer info: http://www.sopn.nu (en klik eventueel rechts bovenin op ‘Nederlands’)

  1. Ha die Paul! Eindelijk opnieuw wakker geworden??! Geweldig!!!!

   Je maakt me dag weer helemaal goed. We mogen ergens dan wel ergens tegen Johan zijn, maar wie wil deze rol nu gaan vertolken en te strijden gaan trekken tegen die troep uit Politiek oogkleppend en muilkorfend Den Haag.
   Dat Johan zijn ideale uitspraak altijd hanteert; ‘Ik doe mijn ding en jij de jouwe en mijn waarheid is niet de jouwe’, zie ik dit wel nu al een goed onderbouwde uitspraak als je het tegen die lui wilt opnemen, zeker naar de andere minister toe die je dan geweldig kan blokkeren. Altijd beter dan een demotie indienen. (Wilders PVV)

   Ergens zoals als Marcel W hier ook correspondeert ben ik het ook met hem geheel eens dat je niet stemmen moet op iets wat alleen maar afbreuk kan inhouden, maar dan blijf je nog de rest van je leven gevangen zitten onder die gasten die die diensten uitmaken en graag regeltjes blijven en willen opleggen.
   Soms moet je ‘Kanon Fodders’ afschiet om gelijke rapen te kunnen raken.

   Maar toch heeft SOPn ook een goede kant, gezien de rest van al die mensen die je her en der op lezingen tegen komt en zich wakker geroepen voelen nu ineens de strijd aangaan omdat ze net als jij nu om zijn geslagen naar goede ondernemens waar ze nu graag mee geconfronteerd willen worden. Het is niet alleen het boegbeeld Johan en Anton, maar het is ook wij met het hele volk, de 99% tegen die 1%.

   Zou het dan toch een echte PoolShift gaan worden in de komende Politiek?

  2. Ha die Paul, nou ik ben al een jaartje of tien klaarwakker, maar ik heb het te druk met mijn twee websites en alles daar omheen, dus kom ik bijna niet toe aan het volgen van veel discussies en dergelijke. Maar ik heb inderdaad sinds kort een andere opvatting over Johan en SOPN.

   Ik heb Johan o.a. wel het volgende gemaild:

   Hallo Johan,

   Ik heb me bedacht, ik stem op jou, hoewel ik me geen illusies maak dat het huidige politieke systeem voor oplossingen kan zorgen. Tevens hoop ik dat je inmiddels Anton ‘gebakken lucht gebazel’ Teuben door hebt en afstand van hem zal nemen, zo niet dan zal hij degene zijn die SOPN constant in het belachelijk trekt, de media zullen hem nog liever dan Wilders zwartmaken.

 15. Citaat artikel :

  Inmiddels heb ik als vrij en soeverein mens aan in totaal negen organisaties boetes opgelegd. Tot op heden weten deze organisaties nog niet wat ze hiermee moeten, en nemen ze het maar voor kennisgeving aan. Ieder etmaal vermeerderen deze boetes zich echter met één procent, waardoor ik inmiddels een behoorlijk bedrag aan boetes heb openstaan, ander andere bij het CJIB.

  erg triest als je het nodig vind om hetzelfde te gaan doen, als diegene die je denkt te moeten bestrijden. Je doet dan toch hetzelfde, je gedraagt je hiermee echt als een politicus.
  Echt onwaardig Johan. !

  Daarom stem ik op Lea Manders, zij geeft aan, waar ze wel voor is, en waar we aan kunnen werken in/naar de toekomst toe.

  1. Ben ook benieuwd naar de motivatie van Johan om gebruik te maken van een systeem waar je vanaf wilt.

  2. Ik zei het hier al eerder,op vragen waarom ik niet de politiek in zou gaan . Ik kan niet zo goed liegen( wil het niet) en draaikonten zijn er al genoeg. Bovendien zodra je deel uit gaat maken van een systeem( of je nu voor of tegen bent ) Geef je aan dat systeem te accepteren als het te gebruiken systeem, lijkt me eigenaardig als je dat systeem niet wilt accepteren en teniet zegt te willen doen. En Johan? dat is een politicus pur sang, hij zat alleen nog niet echt in de politiek , dat heeft ie nu gecorrigeerd. Johan zit vast in het systeem van het huidig paradigma, dat viel mij al op door zijn constante pronken met een (imo) waardeloze accademische titel. Dat geeft klassenverschil en verdeeldheid weer, geen verrassing dat ie dan ook de politiek ingaat ( als lijsttrekker, hetgeen hij dan ook telkens weer benadrukt) Van mijn mag ie , ik doe aan dat failliete systeem niet meer mee, ik stem niet.

  3. @ Bert

   Waar kan jij je nu mee aantonen dat je soeverein bent?! Normaal gesproken doe je dat met een geldig legitimatie bewijs zoals rijbewijs of paspoort of een toeristenkaart. Lijkt mij niet dat ze er een aparte kaart voor hebben ontwikkeld waar dat kunt laten zien dat je soeverein bent. Laat staan dat ze inderdaad weten dat wat het betekend en inhoud. Het is dus een gevecht tegen een bierkaai waar nog geen spelregels bedacht zijn voor soevereiniteit waar een staatburger zich dient aan te houden.
   http://img21.imageshack.us/img21/4004/inspirisantoes.jpg

 16. @232 dat heet censuur. Ze msm (mainstreammedia is in de bilderbergbeerput gevallen)ze zijn nogal bang voor de SOPN en vooral voor Ad van rooij. Zie op youtube:

  Ad van Rooji en Rob Brockhus bespreken de grondwettelijke postitie van Nederland.

  1. @ Paul, er klopt iets niet aan het plaatje…… ik heb alle vragen doorlopen en moet ook op de laatste vraag “nee”antwoorden. Waarom is er geen pijl meer naar beneden met “” ja” ? Ik weet namelijk nog de in mijn visie allerbelangrijkste vraag! En dat is voor mij: “Hou je van jezelf?” En daar ckan ik VOLMONDIG met een bijna herstelde BOVENLIP op zeggen “JA!!!!!!!!!!!!!!!!!” En dan zegr mijn kieswijzer, pijltje naar rechts” Ik STEM niet, ik KIES voor mezelf!”

  2. @ Dick

   Laatste 2 vragen heb ik maar weg gelaten, er stond te lezen;

   Lijst19:
   Zie je een UFO vliegen –> Ja SOPn

   Lijst23:
   Heb je hekel aan Poltiek –> Ja Stem Blanco

   Bij ‘Neen’ blijf je een zielig gevalletje… 😆

  3. Ik bedoelde natuurlijk een pijl naar beneden met “nee”, maar dat gegrepen jullie natuurlijk wel. Trouwens, mooi plaatje van die motor, weet je wat het gekke is. Ik voel absoluut geen GEMIS meer aan een vrouw en werd vanmiddag door zeker meer dan 6 MOOIE vrouwen aangesproken bij de AH! het begon al buiten op de parkeerplaats dta ik een HELE MOOIE vrouw ontmoette, die mij geholpen heeft met mijn petitie Red een Beukenleven (ik heb haar even bijgepraat over wat afgelopen week is gebeurd) Ik heb zeker een kwartier tot 20 minuten staan praten bij de ZUIVEL met een vrouw die ik alleen van leuke, jonge vrouw die ik slechts van gezicht van der sportschool ken, ik heb voor 2 HELE MOOIE vrouwen een pakje Creme freche boven uit het zuivelschap mogen halen, de vrouw van de vriend die laatst is overleden kwam langs het ZUIVELschap lopen toen ik er stond en heb ik GEKUST en MOED ingesproken en er waren 2 MOOIE VROUWEN aan d ekass waar ik wat heb gedold! O ja, ik vergeet nog de leuke cassiere van 25 waar ik mee heb gedold!

   Gek is dat, sinds ik niet meer op ZOEK ben naar een MOOIE VROUW spreken ze met BOSJES aan. En ik krijg er alleen maar energie van als ik merk dat ze het leuk vinden om in mijn gezelschap te zijn!

  4. @ Dick

   Je was toch zeker geen AH Jokers aan het plakken?! voor meer korting op die mooie dames?!

   @ Cozmic

   Er stond Lijst 23 Blanco op daarom maar weg gelaten voor jou Kiespijn Partij, snappie !? Moet ook rekening met jou hier houden…

  5. Paul, ik zal de volgende keer mijn raam dicht doen…voordat de buurt het sharia wet toepast 🙂

  6. Dick, hoe komt het dat je opeens zoveel hoofdletters gebruikt? Is er iets met je gebeurd? Ligt dat aan de supermarkt waar je de halve dag hebt uitgehangen? 🙂

  7. @ Paul, over mooie vrouwen gesproken en de AH…. Ik heb een tijd gehad, zeg maar in die heftige periode van Transformatie, dat ik steeds, wanneer ik bij AH kwam, ik om mijn ogen een HELE MOOIE vrouw zag met ook een hele MOOIE LACH. Ik voelde haar altijd al op afstand, net of ik me letterlijk tot haar AANGETROKKEN voelde of ze een MAGNEET was. Of ik nu op de parkeeplaats liep of in de winkel. Ik werd heel vaak met mijn OGEN naar achteren getrokken of opzij….. en dan keek ik weer in haar OGEN en dan lachte ze weer me weer heel LIEF toe. Ik heb echter heel lang de MOED niet gehad om haar aan te spreken. Ik geloof dat ik 1 keer een keertje een opmerking maakte over een leuke tas die ze bij zich had en toen hebben we in het voorbijgang even gedold. Maar verder niet… Tot een paar maanden geleden. We liepen elakaar tegen het lijf in een nauw pad en we keken elkaar en lachten weer tegen elkaar. Ik heb haar toen aangesproken. We hebben een aantal minuten heel leuk met elkaar gebabbeld en gedold. Het was een hele bijzondere, plezierige ervaring. Ik voelde me totaal ontspannen bij haar (terwijl ik vroeger in mijn schulp zou kruipen). Ik voelde wel in dat gesprek, zonder dat ik er toespelingen op maakte dat ze getrouwd was (hopelijk gelukkig) en kinderen had. Het bijzondere was dat ik haar daarna helemaal los kon laten, terwijl ik vroeger misschien over haar had gedroomd en gefantaseerd etc. Ik heb gaar nu al een tijd niet meer gezien! Het voelt nu voor mij dat doordat ik haar aangesproken heb, dat ze heel belangrijk voor mij is geweest om bepaalde ONZEKERHEDEN te overwinnen en in mij EIGEN KRACHT te blijven!

  8. @ Paul, ik voel dat je in het HEDEN leeft…. dus het kan niet MISSEN! Overigens, daar kom ik eerlijk vooruit werd mijn BLIK nu ook maar op 1 deel van de FOTO getrokken!

  9. Cozmic, ik hoop dat Moos al op vakantie is en met een keurige alpinist aan de jägermeister zit 🙂

  10. @ Paul, nog even terugkomend op 26.19, het voelt voor mij zo dat ik in die hele heftige Transformatie periode HEEL ERG STERK ben getest vanuit het UNIVERSUM. Gewoon een test of ik mijn LESJES wel ECHT heb GELEERD! En nog steerds word ik GETEST! Ook WTK is weet ik zeker voor een ieder van ons een heel mooi medium om te beoordelen of we van onze lessen LEREN!

  11. @ Paul, ik heb me inderdaad nog nooit verveeld in mijn leven en er op mijn manier heel lang van GENOTEN, maar als ik eerlijk ben was ik diep van binnen DOODONGELUKKIG….. tot ik geconfronteerd werd de dood van mijn BESTE VRIEND in 1996… Hij was niet alleen MOOI van buiten (populair bij alle MOOIE vrouwen), maar hij was voor mij JEZUS van binnen (we hadden een hele diepe band en hij betrok mij altijd overal bij en was goudeerlijk) . De dood van deze MOOIE jongen op 33 jarige leeftijd ( de leeftijd van JEZUS sterven) heeft me in het LIJDEN getrokken en ik VOEL nu pas na 16 jaar dat ik m’n MASKER heb afgedaan en me helemaal opnieuw heb ontdekt. Ik voel nu wat het betekent om gelukkig te ZIJN. Weer je WARE ZELF ontdekken en echt helemaal te kunnen Leven in het HEDEN! Geen VERLEDEN meer en geen TOEKOMST! Echt, alleen het HIER en NU!

  12. Dick ik ook, vandaag maar geen AH aangedaan, C1000 lastig gevallen voor 100 boodschapjes voor 1 euro. Heb gelijk 100 wereldgrechten mee genomen á 1 €uro per stuk. Iedereen was tollay pissed dat ik zoveel meenam… Zelf had ik er wel schik in.
   http://img20.imageshack.us/img20/7339/littlepackage.jpg
   Nee ga het niet op eten, ga er komende winter naar kijken als ik me erg ga vervelen. Heb er nu een anti-tank wall van gemaakt tegen binnen vallend opmerkelijk WTK nieuws en gezien natuurlijk dat de btw goed omhoog gaat per 1 Oktober wil ik nog wel iets van de wereld kunnen zien. Zo heb ik reeds al gedaan met Duitse Knödels in pak. Vooral het geval dat Monika langs wilt komen, dan heb ik ballenpakken voor de deur… :rolleye:

  13. Paul, wat betekent dat…’dan heb ik ballenpakken voor de deur…’? dan kan ik misschien ook met mijn ogen :draaien: 🙂

  14. @ Dick

   Ik neem je zo als je bent en of je nou iets bijzonders bent of niet, ik vind je leuk zoals je je zelf presenteert continue. Altijd veel beter dan een stel trollen die om ene dood geverfde Hofnar heen en weer aan het dansen zijn. Jezus doet me altijd terug denken aan een Neger Discotheek in de jaren 8 in Haarlem, waar een blanke die binnen kwam altijd als opvallende geheel (ik) FLINK te kijk stond. Je moest het lef hebben op dara 1 stap binne te zetten. Waarom?! Omdat er Buiten op de Muur van de Entree een ‘groot bord’ hing waar luid en duidelijk op sont: “Zelfs Jezus moet zijn jas hier afgeven.” Aan de kapstok hing altijd een wit gewaad, na een aantal keren op verschillende avonden langs te zijn gelopen heb ik besloten om een binne te gaan kijken. Met voorbedachte rade of Jezus wederom weer binnen zat, dat ik de jassen-portier strak aan keek en vroeg of de Heilige man weer Binnen was getreden, kreeg ik een welgemeende “JA!” te horen en besloot terstonde m’n Ska jasje vol met speldjes en gleuf hoed af te geven en de boel ens onveilig te maken. Het was er impotent druk binnen, zwart van de mensen daar, enkel witte ogen en allemaal 1 grote witte grijns. Ik was binnen gelokt en had weldra BIg Bro Tom voor me neus staan (barman) die mij koel om een drankje vroeg. “Niks”, stammelde ik nog, “Ik hoef niks”, voor ik het wist kwam er ineens een grote fles jajem op de bar te staan met een borrel glaasje erbij, op het etiket prijkte het woordje ‘NIKS’, met grote letters. Na een paar glaasjes verder en de eigenaar leren kennen die meende dat Jezus in een opgesloten toilet al jaren ahd zitten, kwam ik los ineens op de dansvloer. Tenmidden van al die mensen heb ik blijkbaar een soort ‘NIKS’ dans gedaan want ik meost de week daarop maar weer eens terug komen want ze haaden nog nooit zo gekke witte kneus op hun besloten dansvloer zien staan te swingen. De DiscoTheek The Sound van Ome Bonnie. Jaren later kwam ik nog eens Bonnie tegen, oud en grijs en ik verzuchte hem nog,”Wie was nu Jezus in jou club daar al die tijd?!”, “Jij!”, zei Hij, “Je was de enigste blanke die durfde binnen te komen om te komen te swingen”. “We hebebn altijd van je genoeten met volle teugen, hahahaha”. Good Old times Dick, zoiets vergeet je nl nooit meer.

  15. Dick, waarom stuur je iemand een ‘mooie’ liedje ‘You’re cold as ice?’ ofwel je weet dat degene de hele avond om een beetje aandacht smeekt? Is ook niet echt jezus style of zie ik dat nou verkeerd? 🙂

  16. @ Monika, geen Jezsus stijl?

   Lees maar eens het volgende wat Jezus deed met Maria, de Hoer van Magdala! En dan moet je ” duivel” nietb letterlijk opvatten. In mijn opninie wordt bedoeld met “duivel” bepaalde krachten (energieen) die je gevangen houden in de Duisternis, waardoor je niet echt het Hart kunt opnenen voor het LICHT

   “Wat weten we nu eigenlijk over deze vrouw? De stad Magdala is hoogstwaarschijnlijk de handelsstad Mejdal in de buurt van Tiberias, aan het meer van Galilea. Het was een rijke en welvarende stad, dankzij de vele handelshuizen en de visserij. Volgens Lucas leed Maria aan een geestesziekte. Jezus genas haar door zeven duivels uit te drijven en sindsdien volgt ze Jezus. Door sommigen wordt de zevenvoudige uitdrijving in verband gebracht met de zeven treden van inwijding in de mysteriën, in dit geval van Isis, want Maria zou volgens sommige bronnen priesteres van Isis zijn geweest.
   Dat Maria een bijzondere relatie met Jezus moet hebben gehad, blijkt al uit de speciale rol die zij op een paar plaatsen in de canonieke evangeliën vervult. Zij staat onder het kruis bij Jezus’ dood, samen met de moeder van Jezus en de vrouw van Kleopas (Johannes 19). En bovenal is zij het die door twee evangelisten (Marcus en Johannes) wordt opgevoerd als eerste getuige van de opstanding”

   http://www.thomasevangelie.nl/gesch08.htm

  17. @ Dick

   Ik had vroeger een oude school vriend, waar ik altijd veel mee ging stappen, zijn zwager speelde toen bij Drukwerk als Bassist in de begintijd. Ik ging vaak met hem mee naar zijn zwager toe en als het kon door het gehele land heen. Altijd zo prachtig als je van op zij naast de Bühne het publiek in kon kijken, je vrij was om te gaan en te staan achter het podium. Je kon aanklampen met elke artiest die er rond liep. Ik raakte bevriend met de latere drummer Lucas, waarmee we half Nederland op stelten mee zetten. Altijd lachen en gieren en overal leuke mooie dames maar ook gratis bier. Bier konden we altijd makkelijk verdienen in elke kroeg of gebouw waar een opstreden was. We keken altijd op naar een scheepsbel boven de bar. Als ik die zag hangen vroeg ik altijd aan de barman, “Hé Joh! wat kost 1 minuut belleuh hiero?!”, De man in kwestie keek me altijd strak aan en zei met een soort pokerface, “Een kwartje per minuut…”. Hij pakte de telefoon en zette die altijd op de bar neer, legde ik een kwartje neer. Ik spuwde dan in m’n handjes en de barman keek me dan heel verbaast aan als ik dan volledige voor 10 seconden aan de scheepsbel uit me dak ging… Scherp kijkend op m’n horloge met een hele bumbs met lui om me heen. Rondje voor de hele zaak op kosten jawel van de barman. Nadat de borrel verdwenen was en ik weer dorst kreeg wist ik dat ik nog 50 seconden te goed had, de volgende ronde was maar 5 seconden en die daarop weer 5 en later nog 5 seconden. Inmiddels was de barman al helemaal over zijn rooie heen, Lucas probeerde nog te sussen en vertelde dat het spoedige een omgekeerde versie zou worden. Ik had nog 35 seconden over totaal. Altijd was er wel iemand die mij daarop attendeerde en zich aanbood of hij het mocht overnemen. Ik zei meteen vrijwel gelijk; “Ja!”, “dat mag jij altijd…. Ga je gang!” D’r werd nu gebeld door iemand anders en de hele kroeg weer uit zijn dak en zo volgde ook de rest van de kroeg of tent waar we zaten. De verdiensten waren altijd fortuinlijk voor deze reeds bezochte tent, want bij de meesten heb ik nog steeds 35 seconden bel te goed over. Bij deze hoop ik dat men het vergeten is anders zit ik nog steeds met een groot on afgewerkt alcohol nuttigings probleem. Lucas echter heb ik nooit meer gezien, die heeft zich geloof ik een verkeerde movement in een bar afgedaan waar ik reeds al eerder geweest was. Tja en dan val je ook heel hard door de mand met wat kost 1 minuut bellen… Niet meer stiukum zelf gaan doen hoor…..

  18. @ Paul, 27.16, zal ik je iets vertellen? Monika is nu echt de geascendeerde Mona Lisa. Zij is bevrijd!

   De Moa Lisa zoals deze geschilderd is door Leonardo da Vinci is namelijk Maria Magdalena voordat de “duivelse” (energieen die haar gevangen hielden in het Duister) waren uitgetreden! Zij heeft nu haar HART geopend en staat in het LICHT!

   Kijk maar eens naar de Mona Lisa in het Wikipedia linkje en let op wat er staat over de “Duivelsbrug”op de achtergrond.

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Mona_Lisa

   Het geheim van de Mona Lisa is geen geheim meer!

  19. Monika is nu een VRIJE VROUW. Ze is beVRIJD! Dat bedoelde ik met de oorspronkelijke betekenis van een HOER, een VRIJE VROUW. Alles wat met VROUWEN te maken heeft is helaas door de KATHOLIEKE KERK negatief VERTAALD om de mensheid in de DUALITEIT te houden!

  20. Begrijpen jullie dat?: We mogen in deze bijzondere tijd allemaal als JEZUS en MARIA MAGDALENA worden! We leven in de TIJD dat we onszelf mogen BEVRIJDEN van het juk waar we DUIZENDEN jaren onder hebben geleefd!

  21. @ Paul, ewr past mij NEDERIGHEID, ik ben slechts een INSTRUMENT. Leider wordt je niet vanuit het EGO. LEIDER wordt je alleen maar als je DIENSTBAAR wordt. Jezus werd Rabbi genoemd: Meester! Maar hij was een DIENAAR! Als je werkelijk DIENAAR kunt worden door Meester te worden over je Eigen Leven, dan wordt je gelijk aan JEZUS!

  22. Dick moet nu wel voorzichtig met je gaan worden, ik ga weer te veel aan je lippen hangen merk ik. Je hebt weer te veel inhoud waar ik vreemd genoeg eindeloos van genieten kan. Niks is verder vreemd hoor alleen dat dan. Je steelt NU de woorden in uit me comment, heb hem maar weer verwijderd om deze in te tikken. Zo te zien kan je me aardig afromen op afstand… Wauw, vakmanschap is ook Meesterlijk. Ik heb zo’n blik in mij ogen, drommels waar ken ik Dick nou van… Waar heb ik hem al eerder gehoord… ?! Was niet in mijn achtertuin…

  23. @ Paul, je meent het niet. Balaton meer met Tom? Festje met jou en jouw vrouw in de achtertuin in Alkmaar. Mooie Braziliaanse vrouw waar ik de salse mee heb gedanst? Man, dat was in een vorig Leven!

  24. Nee je zei net nog tegen me ,; “Paul je leeft in het NU!”. niet toen hahaha. The garden of …. is veels te cryptisch voor mij, verder zeg ik er niks meer over… Mondje dicht als het kwartje valt. lmao.

  25. Dick, ben ik blij dat dat voor ons allemaal geldt…was al een beetje in zorgen 😉
   Echter heb ik nog geen antwoord op mijn vraag, hoezo dat liedje, maar goed ik zal niet verder nieuwsgierig zijn, of misschien snap ik het gewoon niet. Ik wacht ook nog op de betekenis van ballenpakken van Paul…
   Hyper zou het allemaal kunnen uitleggen, maar die is op vakantie…die blije gub…schip ahoi 🙂

  26. @ Paul, o ja, Gert en Heleen waren er ook bij bij het Balaton meer en volgens mij ook op jullie verjaardagsfeestje. Hoe lang is dat wel niet geleden? Het moet denk ik al wel begin 90-er jaren zijn geweest! Ik heb afgelopen woensdag nog een biertje met Gert gedronken bij de tennisbanen!

  27. I’m lost , totally . Zojuist nog even mona cq Mona Lisa cq Maria Mgdalena uitgelaten , wie morgen hier in de buurt zijn kat kwijt is , vooral hoog in de bomen zoeken . Ook een vorm van ascentie , alleen voor de poes .

  28. Dick volgens mij zit je op het verkeerde tuin feestje…

   Dat tuinfeestje ben ik zelf… als een halve eeuw… ssssssst 😉

  29. @ Paul, sorry, mijn lange termijn geheugen heeft me even in de steek gelaten 😉 Ik had opeens een deja vu gevoel! 🙂

  30. Dick, Door Dick en Dunn vergeef ik het je… Kan gebeuren… Het komt nog wel een dag dat je het begrijpt en dat kan ik een gezegende dreun voor me kop krijgen, vermoed ik het hoogst.

  31. Pfffrrrrrrppttt , weer verder met mijn achterstallige boekhouding . Ik begin me de diepgang van het woord ACHTERSTALLIG te beseffen . Het voorste stalletje is meest aardig opgeruimd , het achterste stalleje is de zwijnenstal .
   Was Jezus ook niet in een stal tevoorschijn getoverd ? Mij benieuwen of het een voorstal of een achterstal was .

  32. Nou veel plezier dan maar in je kribbe daar, dan leg ik niks strobreed in je weg. Zelf ga ik dan in de mijne liggen, morgen bij iemand een feestje die zelf taarten heeft gebakken. Ze staan op FB, probeer nog het liefst op een andere tijd te verschijnen dan wanneer men ze gaat serveren, (taart door een taart gemaakt)
   Was net aan het afvallen met me eigen rammeldan techniek, een week niet eten wel drinken… 6 kilo weer lichter…

  33. @ Paul, we leven in een tijd dat niets meer VERBORGEN zal blijven. Dus, wees OPEN, LAAT LOS, GEEF HET OVER!

  34. @ Dick

   Ik laat hier verder niks meer los, je wordt nu wel veels te nieuwsgierig… Ouwe heerlijke boef!
   Ask Cozmic of Guido mijn mail maar dan kan je een antwoord krijgen. 100% Discreet.

  35. Het is nog Zomer Cozmic… Jeetje man…. Al hoewel ik best wel trek heb in een warme Hema worst.

  36. @ Monika, ik ben heel blij dat je het niet begrijpt en ik voel dat ik je om jou geen zorgen meer hoef te maken 🙂 Mag ik je iets vragen? Begrijp je nog wel het artikel dat je hebt geschreven en waar Anelle zojuist op reageerde?

  37. Ik kom net thuis van babysitten, zie de enorme productie van stukkies en denk: ‘k lees het vandaag op de dag wel. Dus ik kwam, zag en ben weer weg. Dag lieve mensen!

  38. Dick, ik heb het artikel vertaald en niet geschreven. Maar als je het 3 keer leest dan zou je het toch wel moeten kunnen begrijpen 🙂

  39. @ Monika, dat vroeg ik niet. Als je het artikel dat je hebt vertaald NU doorleest, sta je er dan nog achter?

  40. @ Willie, nee, nee, met de “De Hof van….” bedoelt hij niet wat jij denkt. Mijn lange termijngeheugen komt weer terug en ik geloof dat ik Paul z’n cryptogram heb ontrafeld!

  41. Dick, het resoneert. Ik heb veel herkenning met wat ik zelf al ‘bedacht’ had. Ik weet dat alles energie is en alles trilt. Het hele universum…het onstaat energie…frequenties..uni-versum (een lied, vers). Dat ieder mens zijn eigen universum kan scheppen is misschien moeilijk te snappen. Als je in beelden kunt denken, dan is het als een ruimte in een ruimte. Als je een gedachte denkt, dan schep je daarmee een ‘ruimte’ en alles wat binnen die gedachte valt daar word je van bewust… de kracht van je gedachtes.
   Het is ingewikkelde materie en ik ben geen specialist maar een amateur (amare=houden van)

  42. Sommige mensen weten het wel maar zeggen het niet. Niet alles is bestemd voor iedereen in deze.

  43. We scheppen onze illusie maar wie ben ik? afgescheiden van de werkelijkheid? Dat is niet de echte ik. De echte ik is dat wat is. De oorsprong van ons allen. Alles komt en vergaat in DAT.

  44. @ Monika, het resoneert voor mij ook voor een belangrijk deel, maar er is iets, wat ik niet goed kan beschrijven, dat voor mij net niet helemaal klopt…. Misschien komen we, jij of ik, er later wel op terug. Ik laat het nu los… anders ga ik in mijn denken… en daar kan ik het niet vinden!

  45. Martijn, de ´afgescheidenheid´ is wat ieder mens voelt, hoe ga je ermee om? Ik weet al vanaf mijn jeugd dat er ‘iets’ moet zijn waar de echte ‘vrijheid’ is. Iets wat niet op de aarde is. Een toestand van licht-heid, geen gewicht en licht niet donker. Ik verklaarde het mezelf dat adam en eva uit het paradijs zijn verdreven en daardoor is het nu niet zo op aarde als het had kunnen zijn.
   DAT hoe jij het noemt is hetzelfde. En alles heeft met bewustzijn te maken. Het is een samenspel van lichaam, geest en ziel…ieder gedachte een energie, ieder indruk opgenomen door de zintuigen, ieder trauma wordt door ons bewustzijn ‘gemaakt’. Daarom zijn positieve gedachten belangrijk. Dat je de connectie voelt naar de ‘schepperische kracht’. Daarmee schep je je ‘eigen wereld’….je eigen universum.
   ‘you can have, do and be anything you want’

  46. @Dick 27.66: Eh, wat bedoel je Dick met: …nee, nee, met de “De Hof van….” bedoelt hij niet wat jij denkt. …

  47. @ Monika, ik voelde dat er een Subtiel verschil zat tussen wat ik ervaar over de “juiste frequemtie”en wat jij ervaart. Het was goed om het vannacht evenh te laten rusten. Het blijkt namelijk dat je zelf het antwoord hebt gegeven aan Martijn in 27.71. Het heeft te maken met het “wel”( jij) en “niet meer of bijna nooit meer” (ik) voelen van Afgescheidenheid. Wil je dat laaste bereiken dan gaat her er om daj je jezelf afstemt op je Hartfrequentie i.p.v. op jouw Mindfrequentie. Om dat te kunnen bereiken is het noodzakelijk om achter het denken te “schouwen”. Je oberveert als het Ware je eigen Denken, maar weet er net achter te Schouwen. Je gaat voorbij je Denken. Je gaat niet meer met dat geconditioneerde Denken mee!

   Ons veschil in denken bestaat er in dat ik HEILIG geloof dat je deze toestand van EENHEID, ZIJN hier op Aarde kunt bereiken, terwijl jij (nog???) de overtuiging bent toegedaan dat deze toestand niet op deze Aarde kan worden bereikt. Ik geloof er in dat de tijd is aangebroken van de Nieuwe Hemel en de Nieuwe Aarde (zie het bijbelboek Openbaringen 21) en dat deze op deze Aarde gestalte gaat krijgen!

  48. @ Willie, ik heb Paul ooit begin jaren 90 ontmoet op een camping in Hongarije (Revulup) toen ik daar een weekje ging camperen bij vrienden, die goed contact hadden met Paul. Zij gingen al jaren naar die camping, net als Paul en zijn vrouw. En die 2 paren konden het goed met elkaar vinden! Ik heb me toen daar kostelijk vermaakt met onder meer Paul. Geweldig gezellig hebben we het samen gehad! Ik was aan het eind van de week helemaal beurs van het lachen! Hij heeft me later samen met die gezamelijke vrienden een keertje uitgenodigd op een tuinfeestje in Alkmaar, ik geloof ter gelegenheid van zijn verjaardag. En dat was bere gezellig. Dat bedoelde ik met het dansen van de lambada met een hele mooie, sensuele Braziliaanse vrouw op dat tuinfeestje! Zij was daar namelijk ook uitgenodigd!

   http://www.dailymotion.com/video/x1bkvn_kaoma-lambada-original-1989-version_music

  49. Ik wist dit ook niet, tot gisteravond toen Paul ineens een DEJA VU gevoel bij mij kreeg. En toen viel bij mij ook opeens het kwartje, door zijn naam Paul en de woonplaats Alkmaar. Begrijp je?

  50. @ Paul, als ik aan jou en jouw vrouw terugdenk, moet ik ook denken aan Mona (e)Lisa. Weet je wel de bekenis van Mona en Lisa? Mona betekent een Nobele Vrouw en Lisa betekent God is een Gelofte! Begrijp je waarom ik nu denk dat Maria Magdalena model heeft gestaan voor de nog niet geascendeerde Mona Lisa? Als we er in blijven geloven dat we gelijk kunnen worden aan God dan zullen we op Zijn Tijd de toestand van Afgescheidenheid achter ons laten en EEN worden!

  51. Maria Magdalena, als symbool voor alle vrouwen, is door de kerk altijd weggezet als een publieke vrouw. De kerk wilde kost wat kost de mensen in de Dualiteit houden (in de Afgescheidenheid). Zij was echter nadat ze beVRIJD was van de energieen, die haar gevangen hielden in haar denken, gelijk geworden aan Jezus. Zij hadden beide de Afgescheidenheid overwonnen en voelden zich EEN. Ze waren beide VRIJ! Ze ware hun tijd echter ver voor uit en konden daarom niet anders spreken dan in beeldspraak. Vandaar de vele parabelen van Jezus! Dat Maria Magdalena de belangrijkste leerling van Jezus was, blijkt ook wel uit de gnostische geschriften, die tot ons zijn gekomen de laatste jaren via de vondsten bij Nag Hammadi en de Dode Zee. Vooral het evangelie van Maria Magdalena en het evangelie van Thomas brengen heel veel duidelijkheid voor mij. Die teksten resoneren meer en meer met mijn eigen belevingswereld!

  52. Goedemorgen Dick, de ‘stoomlocomotief’ gaat door zo te lezen 🙂

   Het is het ‘andere’ leven noem het ‘de dood’ die ik bedoel. We gaan ook niet ‘weg’ van de aarde maar we gaan naar een ‘andere’ frequentie. Als kind kon ik het me niet zo verklaren.
   Ieder heeft zijn eigen frequentie, dus eigen bewustzijn, eigen weg, eigen leven en eigen dood…

   Even over de dualiteit.
   De kerk wilde juist het ‘monopolie’. Ze waren zo machtig dat ze niet wilden dat men andere ‘visies’ had over hoe de geest en de materie werken. Je mocht het niet, daarom ook veel excessen en doodslag (Giordano Bruno, Galileo Galilei)
   Rene Decartes was een van de eerste denkers die juist de geest, bewustzijn en de materie wilden bestuderen. Hij heeft ervoor gezorgd dat die 2 deling kwam, dus de dualiteit, hoe we ze nu kennen.
   http://nl.wikipedia.org/wiki/Dualisme_%28filosofie_van_de_geest%29

  53. @ Dick

   Soms kan je er ook wel eens naast zitten met een DeJa-Vu achtig gevoel, m.a.w. ben ik niet de Paul die jij verondersteld te kennen uit Alkmaar. Ben een andere Paul met een andere Cryptologie, met een andere garden of …. er achter en met een andere dansende vrouw…

   Dick kom op, niet getreurd er zijn meer Paulen die Paul heetten, ik kom van een meer zuidelijke lokatie vandaan. Ik was ooit een ‘mug’ die langzaam afgezakt is naar een rijk klei-achtig tulpen grondje, de Keukenhof staat zowat in mijn achtertuin, hier om de hoek zit de grootste speeltuin van Europa. En mijn schoonfamilie zit in het Tuincentrum gebeuren. Daarom ik zelf ook iets met tuinen heb. 😉

  54. Monica, 27.78. Mijn passie is vaak ene kravht, maar soms ook een valkuil. Dan draaf ik een beetje door en kan ik me voorstellen dat het voelt als een stoomlocomotief. Dan dreigt wat ik wil delen contraproductief te werken. Je hebt helemaal gelijk.

   Ik hoop echter dta je me niet kwalijk neemt als ik nog even een voorbeeldje ga noemen hoe ik mij soms Een voel, hemelaal uit de Afgescheidenheid. Ik heb net een labge wandeling achter de rug op het landgoed waar ook de beuken staan. Ik voelde me helemaal EEN met de natuur, uit mijn Denken. Liep ik op een gegeven ogenblik op een pad in het bos en hoor een vogeltje zingen in een boom. Ik keek omhoog en keek de vogel recht in de ogen Het vogeltje vloog niet weg. nee, het bleef zingen, steeds luider en mooier. Op een gegeven ogenblik werd het nieuwsgierig en vloog uit de boom en landde vlak voor mij op het pad. Het keek me met een schuin hoofdje aan en begon op een gegeven ogenblik om me heen te drentelen. En opeens liep het naar me toe en vleide haar kopje tegen mijn broekspijp. En even later begon het in mijn schoen te pikken! Misschien wel meer dan een paar minuten. geen enkele Angst. Ik en hij/zij voelden ons helemaal EEN.

   Ik lipe even later in een polder en zag een 4-tal jonge paarden inde wei lopen. Ik liep naar de dam naar de wei en bleef voor het hek staan. Ik was volledig EEN met mezelf. Er was geen gedachte “Oh, waty een leuke paarden” en ook geen gedcahte “O, wat zou het leuk zijn als de paarden even naar me toekwamen”. Ik stond gewoon en was volledig gedachtevrij. Ik voelde me EEN met de omgeveving. Na een paar minuten kwamen de paarden vanuit het midden van de wei in mijn richting lopen. Op het allerlaatste moment bogen er 3 paarden af en gingen naar een waterput vlakbij de dam. Het 4e paard keek me recht in de ogen en ik hem en het was alsof ik door hem heenkeek en hij door mij heenkeek. Dat bedoel ik ook met schouwen. Je kijkt dwars ergens doorheen. het paadr kwam recht op me af en bleef helemaal rustig vlak voor mij staan. ik kon hem helemaal over de kop aaienen over zijn lijf. Er was totaal geen onrust bij het paard en ook niet in mij.

   Dit zijn een paar voorbeelden van steeds meer voorvallen met dieren, waarbij ik voel dat ik EEN met ze wordt! Dus, dat ik niet meer afgescheiden ben. Ik ben dat natuurlijk niet voortdurend. Ik kwam op ene gegeven ogenblik een vrouw tegen die bij mij op yoga zit. Ze was met haar man aan het wandelen en stelde die aan me voor. Ja, dan wissel je even een aantal zaken uit (over vakantie en het weer en het weer beginnnen van de yogalessen e.d.) en kom je toch weer in je gedachten, vaak ook door de opgepikte energieen van anderen!

  55. @ Paul, nee ik treur niet, maar het was wel heel bijzonder dat je dacht dat je mij kende. Weet je wat het gekke is. De vrowu van die Paul uit Alkmaar die ik op die camping in Hongarije ontmoette heette Elisa. Ik moest toen ineens aan jouw posting over Mona Lisa denken.

   En die Paul uit Alkmaar was een echte grappenmaker. En best wel een heel druk mannetje. Hij lustte ook heel graag een biertje 🙂 En volgens mij was hij ook heel erg gecharmeerd van vrouwelijk schoon 😉

   Ik ben alleen even het beeld van hem kwijt! Het is ook al zo lang geleden!

  56. Eventjes dan: Paul, nu begrijp ik je. Dankjewel. Leuke anekdote over jou en Paul. Wat zal dat goed gedaan hebben, je de hele week het schompus hebben gelachen.
   Paul: het lijkt me sterk dat Dick zich vergist in jou als de Paul van de camping toen. Want jullie hebben elkaar toch ontmoet bij Meet & Greet en ik ook en ik kan mij voorstellen dat Dick zich krampen in zijn buik heeft gelachen met jou de hele week? Nee, dan kan Dick zich toch niet vergissen! Of eh, maak je een grapje Paul, zet je Dick en anderen op verkeerde benen?
   Als dat zo is, foei!

  57. @ Willie, ik ben niet bij de MEET & GREET geweest.Ik was toen verhinderd. Wel heel jammer dat ik jullie toen niet heb kunnen ontmoeten!

  58. Moest hier staan: wat ben ik toch ook een oen!
   Willie 26 augustus 2012 om 16:04
   Eh oh, dus toch de “verkeerde” Paul! Onze Paul is zo uniek, ik dacht: “dit kan niet missen”.
   Willie 26 augustus 2012 om 16:21
   Oh sorry Dick, nou maak ik het geheel nog gecompliceerder. Wie heb ik dan ontmoet? Ik zit steeds met iemand, denkende dat jij dat bent, in mijn gedachten. Hahahahaha, toch wel grappig!

  59. Dick, kan natuurlijk alsnog hè, elkaar ontmoeten. Moeten we wel goed overeenstemmen zodat iedereen kan komen. Bij mij pannenkoeken eten? 🙂

  60. @ Willie, lijkt me prima plan, doen we een keertje, bij jou pannenkoeken eten! Kan ik gelijk beoordelen of die Paul me zit te flessen! Trouwens, pas op he, ik ben een grote kerel en een flinke eter!

  61. Dick, die pannenkoeken van mij zijn dun, maar d’r komt van alles en nog wat bij en op hè, dus ga je gang zou ik zeggen. We moeten maar eens iets organiseren en dan brainstormen hoe in het vat te gieten.

  62. Dacht ik toch dat ik het een en ander wel eens door elkaar haal, gelukkig zijn er anderen die het beter kunnen. Haha.

  63. O my G..: Ja Martijn, nu zie ik wat je bedoelt. Op 27.82 staat: ,,,”Eventjes dan: Paul, nu begrijp ik je. Dankjewel. Leuke anekdote over jou en Paul. HIER MOET STAAN: Dick!
   @Martijn 22.47: “Dacht ik toch dat ik het een en ander wel eens door elkaar haal, gelukkig zijn er anderen die het beter kunnen. Haha.” Jajaja, ik span de kroon met deze blunder. Enneh, mijn complimenten, je bent wel zeer opmerkzaam! 🙂

  64. @Willie, ook Dick kan er wat van met zijn dejavu. Wel grappig allemaal om te lezen. Zo had ik dat twee jaar terug op een chat waar ook Paul aanwezig was destijds en nog een paar hier. Komen er wildvreemde mij uitmaken voor wat dan ook want ik was die en die Martijn. Had het uitgemaakt met een goede vriendin van ze. Tjonge jonge, niet elke Martijn is DE Martijn! Kon het niet uitleggen dat ze met een andere Martijn te maken hadden. Heel vreemd hoe hersenen soms werken.

  65. @ Dick

   Voortaan ‘goed!’ lezen voor dat je een cryptogram probeert op te lossen. je gata geheel de andere kant op al een paar keer vandaag merk ik… Ik fles je niet eens, anders zit ik straks met ‘zure melk en brokken, Paulus die is aan het jokken’, nee dat mag niet gebeuren tot in den treuren. Dick we gaan het oplossen op een andere manier, zal coz vragen of hij me meel link wil doorgeven aan je, dan valt je misschien wel iets op…

   @ Willie

   Jij bent en blijft ook een schatje… om op te vreten…

  66. Ken maar 2 Martijns, deze Friese Doorloper hier en die schreeuwert van een BNse Martijn Krabbé, “ARE YOU READY…..?!”
   Gelukkig kan ik ze beide hee goed uit elkaar halen, terwijl ik wel om beide hartelijk af en toe kan lachen! 😆

  67. Ik heb heel lang gedacht dat Paul Paul de Leeuw was totdat ik hem ontmoette twee en een half jaar terug bij een lezing van Johan Oldenkamp.

  68. Ook die Shoarmaschotel die jij even met Burke naar binnen schoof was niet normaal meer, jullie leken beide wel of er in 10 jaar niet meer genoeg was gegeten. Johan had heel veel moeite met zijn naar knoflook riekende lezing. 😆

  69. Nou snap ik waarom je me steeds wilde huggen, vond ‘het’ wel heel erg lekker hoor 😉

  70. Shoarma met heel veel knoflook, heerlijk. Vanavond had mijn vader weer eens mosselen gekookt. Oh, ook zo lekker, vindt Paul niks jammer genoeg. Serieus, dit waren hele grote mosselen van de Albert Heijn. Echte wiskeysaus erbij, met wiskey dus en frietjes, allerlei groenten. Tjonge jonge dan kan ik bijna niet meer stoppen met eten. Je kon de zee gewoon door het hele huis ruiken, zo heerlijk.

  71. Priemgetallen, jou ding en mijn ding is niet mijn waarheid en verder zaten we er dwars doorheen te lachen en te keeten..

  72. De laatste keer dat ik mosselen had thuis, bleek het een doos te zijn die zwaar bedorven was, kwam uit de diepvries en zat vol met maden. Weg gegooid in de vuilnisbak en de volgende dag kwam de bak zelf voorbij gerold, zo levendig was het geworden, de lucht die er uit voort kwam was nog erger dan de knoflookwalm. De milieu politie kwam zelfs nog kijken waar die emorme stinklucht vandaan kwam. Het is nu al 7 jaar geleden en tja in al die tijd lusten ik ze niet meer.

  73. Ha die Paul. Hoe is ut mou mep je pandu? Keju al un beepje nomaal pwaten?
   Ik hoop het van ganse harte. Je vertelt helemaal niet hoe het er nou mee is; alles is toch al achter de rug?. Ben benieuwd. 🙂

  74. Oh Paul, krijg er trek van, al is het in het Duits, tis duidelijk genoeg. Eerst mijn tanden indoen 😉

  75. Oeps: verkeerde draadje, ’t moet hier staan: Beetje leip??? Hardstikke gek, van mossel getikt!

  76. @ Willie

   Kan net zo goed lullen als ik kan typen, weinig mensen kunnen buikspreken (gewoon beppen met de tanden op elkaar)
   Verder gaat alles wel, bovenin is alles 100% gewend nu alleen nog onderin doet zeer aan het tandvlees, (week geleden) nog geen kracht mee zetten.
   Dus nog even geduld met je over heerlijke pannenkoeken happen, anders moet ik ook weer toekijken als vandaag bij een vriend die een berg met roti’s gemaakt had. Zit dus al een week aan de ramadan hier, al 7.5 kilo kwijt…

  77. Tis eigenlijk Oostenrijks, dat versta ik beter dan Duits, terwijl de meeste dat weer niet verstaan, zelfde als met Engels en Schots. Ik zit vreemd in elkaar hahaha.

  78. Willie, lieverd, je solliciteert ergens naar………..
   Kan eerder komen maar dan neem ik wel een blender mee, dan maken we gelijk er vreemd soortig papje van. :mrgreen:

  79. Mmmhhh, pannenkoek met vissmoothie of pannenkoek- en vissmoothie. Zoiets?
   Sorry, 2 x gepost.

  80. Paul schreef: Zucht Coz, eerst was het je meelbox en nu je sp@mfilter…
   Zit er geen meel weer in vast?!
   Of een verdwaalde Willie Pannenkoek met vissmoothie?!
   Misschien heeftie een vismeelbox?
   Enneh cozmic, nee even had ik het niet door (net meisje), later zag ik het opeens. Jullie hebben mij slecht gemaakt!

  81. Slechter dan mis gebakken pannenkoeken met stroop en spek kan je nooit worden Willie. Als je de eerste maar heel uit de pan kan krijgen. Coz bakt ze nl altijd heel erg bruin! (koekebakker bij uitstek)

  82. Ja maar Paul, als je komt dan blijf je niet plakken hoor. Want je weet: visite en vis, blijven maar drie dagen fris!

  83. Trouwens cozmic: wortel met kaneel kan best lekker zijn hoor. Wel eens worteltaart geproefd? Dus een wortelkaneelbehandeling is zo gek nog niet.

  84. M’n vrouw zit ermee. Dikke ontsteking in d’r kaak door een kies. Vorige week bij de tandarts geweest. Halve wortel kanaal behandeling, meer kunnen ze schijnbaar niet op dit moment. Nu krijgt ze ook al een dikke wang. Ik zei al, toch niet stiekem met een student gezoend he, ’t lijkt wel de bof. Sinds ik niet meer naar de tandarts hoef moet zij er steeds heen en ze is er zo benauwd voor. Ze vindt het erger dan bevallen. Moet ik mee, handje vasthouden. Ik kijk natuurlijk mee dus eerdaags kan ik het zelf…

  85. Allemaal flauw gevallen van de vislucht? Verkeerde mosselen gegeten. Naar jullie harses gestegen, opgezette rode koppen gekregen? Moet ik EHBO gaan toepassen?
   Mooi niet, ik ga naar bed, morgen vroeg op, op kleinkind passen.
   Welterusten allemaal als jullie al niet in Morpheus armen liggen. Sleep well!

  86. Martijn, bij een wortelkanaal behandeling moet ook de pus er nog uitkomen, de wortel mag dan wel behandeld zijn, maar er tzit dan nog altijd een ontsteking in de kaak zelf. Dat duurt altijd een tijdje.
   Ze zou bv heel goed een Paracetamol Codeïne 500mg kunnen slikken tegen de napijn. En zou ook nog eens navragen wat voor een Geleid. of infilt. anethesie A10 verdoving ze heeft gehad. van mij wil je het niet weten, heb vandaag vernomen hoeveel van die Ultracaïne ze me hebben in gespoten de afgelopen paar jaar. Daarom die lichamelijke klachten allemaal bij me, leuk! toch die reguliere meuk medicijnen…
   Heb wat op z/w staan om het geen aan te gaan vechten, vraag het maar eens aan je tandarts als je graag een stijgerend archonten mensenpaard van dichtbij wilt zien. (ze bstaan nog!)

  1. Zucht Coz, eerst was het je meelbox en nu je sp@mfilter…
   Zit er geen meel weer in vast?!
   Of een verdwaalde Willie Pannenkoek met vissmoothie?!

  2. Vis-ite , weer een woord beter leren begrijpen .
   Als je die vis-ite nou een badkuip aanbiedt , blijven ze dan langer fris ?

  3. Beter ff verdwaald raken van die:
   vis-itefrisluchtkaneelspeksuikerstroopkaaspannenkoekenvanHeiloovlakaandeWilliezeenabijdeHema
   (wel weer een mond vol) proest!… 😆

  4. Nee, dus niet flauwgevallen van de vislucht. Jullie zijn nog springlevend! Heb jullie welterusten gewenst. Jullie mogen mij niet assisteren in de keuken. Geen goede smaak en jullie hebben het niet in de vingers. Ozo!

  5. Waarom laat je me zo lachen cozmic? Kan niet met fatsoen naar m’n bed toe. Maak ik mijn “knellende huisband” wakker met m’n ge-giechel!

  6. Paul: Hema doet niet aan spekpannenkoeken maar aan spekomeletjes op stuk stokbrood met een krassantje en boter en jam, dit alles bij mekaar met een kopje koffie. Geen visje bij de thee en geen vis-itefrisluchtkaneelspeksuikerstroopkaaswortelpannenkoekenspecialiteitvanHeilooreceptvanWillievlakaanzeenabijHema.

  7. Remedie , voor het slapen gaan nog even een paar artikeltjes op xandernieuws lezen . 😉 Prozak in de buurt houden .

  8. Willie nou niet gaan bakkeleien, je praat tegen iemand die al 30 jaar van zijn leven elke avond en culinaire hap op tafel tovert zonder kookboek, laat staan iets uit pakjes experimenteert. Ben een uit eetert die alles na probeert te maken maken hij tegen komt bij een ander en perfectioneert naar eigen smaak en kunde. (lukt dat dan niet dan halen we chinees) Heb nu een weekje rust…

   Slaap lekker mooi dame op leeftijd…

  9. M’n dochter probeert ook steeds mijn smoel in de plooi te krijgen. Papa, waarom kijk je zo boos. Ben ik niet eens boos he, voel me goed, ben mezelf, heerlijk. Nee, willen ze dat je continu lacht. Ik zei al, wil je me aan de prozac hebben of zo? Dan lach je de hele dag.

  10. Martijn, eet eens wat minder zure bommen… Je dochter heeft wel gelijk hoor. Heel misschien als je meer gaat lachen krijgen we nog een hele mooie nazomer… :mrgreen:

  11. Ik hoorde van een insider dat verplegend personeel de eerste dagen van hun vakantie antidepressiva innemen . De melanine laat je makkelijker en sneller bruinen .

  12. Ohh, augurkjes met boterhamworst, zo lekker. Heb ik ook nog gegeten vanavond. Ja, blijft wat over na m’n dochters verjaardag…

  13. Haha, das een hele goeie Paul. Prachtig.
   Nog even en dan ga ik ook naar bed, dromend van een goude Ferrari of een gele trein…

  14. Monika liefde voor jezelf met of zonder w.o. 1 shell shock (minuutje 56)
   ik heb je foto nog eens energetisch afgetast vandaag
   je voelt mij nabij
   ik ga meelen, weet ik zeker, vandaag of morgen, niet overmorgen, binnenkort dusz
   en als mijn postbus blokkade daarmee opgeheven is als sneeuw voor de zon, dan kan ik ook anderen weer eens kontakten, mijn wereld weer wijds, sinds rotstreek van Dawn, return to sender zonder afzender, wat een vernedering was dat, zo voelde dat toen, ik begrijp mezelf wel in deze, zoals ik dat toen heb ervaren, kolere streek, want ik had heus de discipline wel om netjes met een normaal beantwoord meeltje om te gaan, alsof ik een klein kind was die zelfs haar meel adres niet mocht hebben, na al die tijd intensieve Wtk postings, dat was een vernedering die ik niet zal vergeten, was wel congruent met oud zeer, niet van haar verwacht, maar ook weer wel, deep down wist ik dat ze me zou buiten sluiten als een lastige onbetrouwbare hond, terwijl ik in mijn beleving had laten zien dat ik wel te vertrouwen was..

   Zomergasten : Adriaan van Dis
   http://www.gemistvoornmt.nl/a.aspx/14692410/0

   toch wel aantrekkelijk die pannenkoeken volgens Willie receptuur, met kaas mmmmm lekkerrrr

  15. Ik ga ook dromen van Gouden Bergen pannenkoeken en Boten vol met vissticks. Slapen een goed idee, wie het er eerste er in geSOPnt is.
   Heeft verloren!

  16. minuutje 1 uur en 4 minuten ;

   ‘het tartende kind’
   ‘pa ontzien’
   ‘charmante gezicht van pa tijdens bezoek’
   ‘het andere gezicht van pa zodra bezoek weg is’

  17. absoluut waar wat jij nu zegt Paul, Willie is een gouwe, echt een gouwe, absoluut geen ijskouwe, daar ben ik van doordrongen al een tijdje

   jah ik ben terug Paul, afgelopen Zondag werd het ineens koud en regenachtig, ik dacht ik ga terug naar huis…

  18. 1 uur en 6 minuten ;

   ” mooie pa met mooie zussen ”
   ” daar ontbrak het niet aan, aan de buitenkant “

  19. Sommige vaders zijn geen echte vader. Vele vaders waarschijnlijk. Ik heb een vader aller vaders, de beste die je maar kan treffen. Hijzelf had niet zo’n vader, die ging al weg op z’n vijfde en kwam na zijn puberteit nog eens terug. Ik heb geen zin om dit hier allemaal te vertellen maar weet genoeg.

  20. Maar goed, dit verhaal gaat veel verder en over meer dan ik even in m’n hoofd had geloof ik. Morgen weer een dag.

  21. @ Hyper

   Nog verknocht geraakt aan de Zeeuwse Bolussen, of heb je wat anders opgedoken waar wij nog geen Zeeuwse kaas van hebben gegeten. Goed om je weer terug te zien in tekst en schrift, het Hollandse zomerseizoen zet onze gedachtes van warme zomerdagen om in stoofpotten met draadjes vlees gerechten. Monika bracht al ons op het smaakvolle idee. Nu de rest van de Maand nog uit SOPn hiero en dan ga ik jodelen en dijenkletsen naar harte lust.

   @ Cozmic

   Xandernieuws, ‘Het NIEUWS’ wat nooit Plaats gaat of heeft ge(vin)vonden.

  22. @cozmic – 28.13: moet dit niet melatomatine zijn? Daar slaap je gemakkelijker op. IK weet niet of dit ook sneller doet bruinen. Melanine in ieder geval wel!

  23. Willie , antidepressiva stimuleren de aanmaak van melanine . Assiemeniegelooftmoetjehetmaareffegoogelen .

  24. Cozmic 28.28: Ik wist niet dat antidepressiva melanine aanmaakt. Maar ik geloof je natuurlijk wel, waarom zou je jokken? Ik schreef dit omdat mijn zwager het altijd over melatomatine heeft, dat dat beter doet bruinen; hij is roodharig. Ik heb hem gezegd dat het een soort van slaapregulator is. Je kunt het ook gebruiken tegen jetlag. Nu koopt hij een soort pilletjes, die hij 2 maanden voordat het flink zonnig wordt in Nederland, inneemt zodat hij sneller bruint en goed beschermd is tegen de zon. Ik denk dat in die pillen ook melanine zit. 🙂

  1. Eh oh, dus toch de “verkeerde” Paul! Onze Paul is zo uniek, ik dacht: “dit kan niet missen”.

  2. Oh sorry Dick, nou maak ik het geheel nog gecompliceerder. Wie heb ik dan ontmoet? Ik zit steeds met iemand, denkende dat jij dat bent, in mijn gedachten. Hahahahaha, toch wel grappig!

 17. De SOPN kan het zo mooi brengen, maar wanneer je een politieke partij begint ben je niet meer soeverein laat staan onafhankelijk… Je moet je voegen naar andere partijen wil je überhaupt een vinger in de pap krijgen. Doe je dat niet dan loop je het risico in de politiek buitengesloten te worden omdat ze je een Einzelgänger vinden.
  Volgens mijn bescheiden mening had de SOPN beter een beweging kunnen blijven dan in de politiek te gaan. In feite is de SOPN nu zichzelf aan het verloochenen…

  1. Het is net als met de Vrije Scholen. Eigenlijk horen ze onafhankelijk te zijn van de overheid, maar ze krijgen subsidie van de staat en moeten daarom naar het ‘fluitje van de overheid’ dansen.
   Dat is de eerste inzichtelijke kennis, die je moet hebben om echt vrij te kunnen wezen.
   Ik las dat J.O. een secretaris of secretaresse zoekt, en ze pas kan betalen nadat SOPN als partij zijn erkend binnen de overheid…. ja ja.
   Zo een politieke baan levert ook iets op, 5 jaar werken in de hogere dienst voor b.v. de Europese Commissie en je krijgt de rest van je leven 19.500.- euro per maand En dat is geen onzin, dat weet ik uit eerste hand. (Zal wel ook zwijggeld zijn, immers wie veel geld krijgt gaat niet over de ‘baas’ klagen.
   Dus een beweging kan vrij zijn en politieke partij nimmer.

  2. @monika 30.2: lieve Monika, ik weet dat je gelijk hebt. Dat met die Vrije Scholen is mij ook bekend en ja, dan heb je water bij de wijn gedaan en nog eens water totdat de Vrije School zijn betekenis heeft verloren. Wat betreft de EU: Ik heb samengewerkt met een dochter van een econoom die toentertijd werkzaam was bij de EEG; dochterlief was het totaal niet eens met hoe het er daar aan toe ging en botste dan ook met haar ouders. Nou, wat ik daarvan gehoord heb….. laat ik mijn mond maar houden, alleen de vele snoepreisjes met echtgenotes en/of genoten en de vele ambtenaren. Het was en is nog steeds Stichting Cor Rupteling! Bovendien heb ik een buurvrouw in Alkmaar gehad wiens tante een secretaresse was voor de EEG en later de EU, wisselend in Strassbourg en Brussel. Dat vrouwtje is ook haar leven lang verzekerd van een aardig, wat zeg ik?, een vorstelijk inkomen. En niet te vergeten de tussentijdse verhuizingen (mogen maar 5 jaar in dienst, gaan 1 jaar op non-actief met wachtgeld en dan hun weer voor 5 jaar aan de slag), bekostigd door de EU, gratis reizen etc. etc. Heel veel emolumenten. Een neef van mij heeft in Nederland en Spanje en nog een ander land (weet ik niet meer) gestudeerd en studeert nu in Brazilie, een studie (iets met int. betrekkingen) waarmee hij in de EU zeker een baan zal krijgen, waar hij ook op aanstuurt. Nou dan is zijn kostje gekocht.
   Monika, dat van die 5 jaar in dienst en dan voor de rest van je leven een riant salaris, dat wist ik nog niet. Of het is altijd zo geweest, of het is inmiddels veranderd. Maar dat maakt niet uit: corrupt blijft het. En zwijggeld: ik zie ze allemaal met plakband op hun smoel, afhoudend contact en weggedraaide hoofden en ogen.

 18. Het probleem is dat als je niet stemt, de stem naar de grootste partij gaat.

  Dat is dit jaar door het hoge gerechtshof in duitsland verboden.
  Zouden ze hier ook moeten invoeren.

  1. @ je naam
   Dat is een pertinente leugen .De opkomst wordt als 100% gezien en zo worden percentage gewijs de zetels verdeeld . Als je niet stemt geef je gewoon aan niet achter het huidige systeem te staan.

 19. Net het premiersdebat gezien, daarna een naschouw. Dat is het ergste, dan gaan de journalisten de dienst uitmaken en de meeste Nederlanders trappen daar natuurlijk in. Gggrrrrr…
  Journalisten en gasten kunnen alles maken en breken en zijn in deze belangrijker dan de kiestrekkers zelf.

  1. Ja, hij zweefde erboven om te kijken dat ie toch nog een zeteltje kan pakken. Al was het maar alleen voor zichzelf. 😉

 20. ik ben voor SOPN mits ze niet meteen de hele boel kapot hakken qua zorg. Mijn dochter is zwaar afhankelijk van medicijnen. is niet met gedachtenkracht op te lossen of weet ik wat (er is iets niet aangelegd in de hersenen).

  Farmacie is niet helemaal verrot maar ben er wel mee eens dat e.e.a. veranderd moet worden.
  Ik vertrouw de mensen van SOPN en hoop dat ze een plek in de politiek krijgen. Dan is er in ieder geval tegengas.

  Het is tijd voor veranderingen. Nu maar hopen dat de journalisten ook aandacht geven aan SOPN en het niet een UFO partij noemen.

 21. en wie zegt mij dat SOPN niet de wolf in schaapskleren is en stiekem toch een NWO-organisatie nastreeft??? dit is dus precies het probleem dat gecreëerd wordt door te hameren op samenzweringscomplotten… ik weet niet niet meer wanneer iemand of iets oprecht is. hoe herken ik oprechtheid?

  1. Stem dus gewoon, je hebt niks te verliezen, de politiek is heden ten dage toch al rot dus hoe erg kan het nog worden.

  2. @ robert lans
   Sorry hoor maar hoe geconditioneert ken je wezen?

   de politiek is heden ten dage toch al rot dus hoe erg kan het nog worden.

   Dus omdat iedereen liegt en bedriegt ga je gewoon meedoen ,Wat heb je te verliezen? Ik vind dit een dooddoener eersteklas en absoluut geen argument voor ,om wel te stemmen . Je conformeert je dus aan een verrot systeem , want wat heb je te verliezen ? Wat dacht je ven je integriteit?

  3. Mensen we moeten dus gaan stemmen op Marcel W!!! 😆

   Lijst nr. zoveel hahahaha, trouwens je hebt al een stem van me gehad, hoe veel meer wil je nog van me hebben?! Je hebt een goddelijk stem hoor. jammer dat je die niet kan laten klinken elke minuut hier over wtk, dan was iedereen vrijwel voor jou gegaan.
   😉
   Beter er in geSOPt dan er in geSTONKen…

  4. @ paul
   nou liever niet , voor de politiek ben ik geen goeie! Ik draai niet met elke wind mee om maar op het pluche te belanden ,ik lieg niet en conformeer me niet aan het huidige systeem. Ik goochel niet met woorden terwijl iedereen heus wel begrijpt wat ik bedoel , ben niet mediageil, heb geen enkele machtsaspiraties( macht is verantwoordelijkheid , en de mijne vind ik genoeg )zou me er ook niet toe kunnen brengen te verkondigen dat ik lijsttrekker BEN waar ik weet dat ik een ziel ben met een menselijke ervaring. Voel me niet lekker in 3 delig grijs, wil geen eed afleggen op onze koningin( wie is dat uberhaupt?) Hou niet van zweigplichten, ga geen conpromissen aan, etc etc ….. nee al met al alleen maar goede redenen niet op mij te stemmen.

  5. Nou precies om al die door jou nu aangehaalde argumenten, zou ik zowiezo al helemaal stemmen voor jou. Dat je in alle eenvooud jezelf wilt zijn zal het onmmogelijk zijn om een voorkeur voor Blanco uit te spreken. Trouwens dat 5Delig Armani suit vorige week, stond je anders verdomd goed!!!

 22. Ik stem op MenS & Spirit dat heb ik al twee keer eerder gedaan en voelt goed.
  Zij hebben een programma dat mij op het lijf geschreven is dus waarom nog moeilijk lopen doen met andere partijen.

  1. Ook dit is een van de nieuwe partijen, heb ik ook op gestemd alleen kan ik me nu erg vinden in SOPN.
   Als dit eens de 2 grootste partijen zouden worden dan is dat een soort van openbaring.

  1. @ bremke
   Vind ik wel een leuke vraag. Volgens mij kan het wel ,want hij is het. Of je dan nog kunt claimen soeverein te zijn is wel een tweede idd. Hoe soeverein ben je als je je conformeert aan het systeem waar je op tegen bent?

  2. Had me dit ook eerder al afgevraagd. Verder een vraag? Niburu.nu is al een aantal dagen niet te bereiken; “Safari kan de server niet vinden. Safari kan de pagina ‘http://www.niburu.nu/’ niet openen omdat de server ‘www.niburu.nu’ onvindbaar is.”
   Alleen bij Niburu.nu is dat het geval. Weet een van jullie hoe het zit?

  3. Het zal daar eerdaags een keer losgaan maar of dat zeer binnenkort is is de vraag. Dit lijken natuurlijk wel voortekenen…
   Eén van mijn oudere muziekgenres waar ik nu niet meer naar luister:
   http://www.youtube.com/watch?v=0ZnYlz8oexQ
   Eén en al ellende dat Hollywood als je het mij vraagt. Als ergens zielen verkocht worden aan de duivel…

  4. Robert,
   Mensen zijn nooit vrij zodra ze voor zich zelf niet definieren wat vrij inhoudt. Mensen blijven vechten met elkaar zelfs over hoe het paradijs er uit zou moeten zien. In de uiterlijke wereld geen paradijs, in het innerlijke is meer dan overvloed….

 23. Niet stemmen is een stem verloren, Niet geschoten is altijd mis heb ik me laten vertellen.

  Ik geef Johan Oldenkamp het voordeel van de twijfel en zal voor hem stemmen.
  Het is tijd voor verandering in deze illuminatie politiek en er moet echt eens iets “out of the box” gebeuren.
  We blijven maar “hangen” in deze neerwaartse spiraal en als het volk niet anders denkt en dus stemt zal er niks veranderen aan het politieke klimaat binnen Nederland en Europa.
  We zullen altijd dit soort negatieve politiek blijven houden.

  Stem anders en vooral stem dan wel ! ! !

  1. @ robert

   Niet stemmen is een stem verloren, Niet geschoten is altijd mis heb ik me laten vertellen.

   Dit is pure stemmingmakerij , niet stemmen kan een hele bewuste daad zijn met een achterliggenden boodschap richting het politieke systeem. En over Johan heb ik reeds genoeg gezegd. Maar ik zal het belangrijkste nog even herhalen . Johan gebruikt een accademische titel en pronkt nu met het feit dat ie lijsttrekker is voor soppen , imo staat dat voor vasthouden aan een reeds over de houdbaarheidsdatum zijnd systeem.

  2. Als de piano vals klinkt dan heb je een een stemmer nodig om hem weer te kunnen laten stemmen. Zonder blijft het een vals en waardeloos in de weg staand instrument waar minder geschikte klanken uit voor gebracht kunnen worden. Geen van alle stukjes muziek die te maken zijn zal voor spoedig geweldige kunnen klinken, eerder een mineur vormen van erge bovennatuurlijke wanklanken. Dus van tijd tot tijd mag er best wel eens gestemd worden als is dat door een geheel ander soort muziek instrumentstemmer.
   Zo is het met elke partituur in de muziek, elke keer heb je weer een andere dirigent nodig anders klinkt het voor geen meter. Politiek is net muziek, hoe bespeel je het volk voor vermaak?!

   Ik stem dus ook op SOPn 😉 dan op de huidige bedriegers.

  3. @ paul
   Lekker stemmen man , ik doe er alleen niet aan mee en mijn piano stem ik zelf wel indien nodig.( politiek laat zich echter moeilijk met muziek vergelijken daar politiek altijd vals is en blijft en muziek niet)

  4. Marcel ik ben maar een iemand die stemming in een feest tent organiseert, anders wordt het zo’n dooie boel. Een beetje stemming kan geen kwaad, anders kan er ook nooit gelachen worden… En wil je bepaalde humor erin houden dan moet je wel een beetje Fan worden!
   – Het is dat Tommy allang dood is anders had ik nog wel op hem gestemd…

  5. @ Paul ,
   ik kan alleen maar zeggen : 私、地元網走市なのですが、今は赤いのとかピンク色のとか緑色の­がありますよ。

  6. Beste Coz je mag kiezen vandaag:

   Een roze, groene of een rode Abashiri.

   @ Willie

   Cooper, Fez met kwastje… 😆

 24. Even voor alle duidelijkheid,

  Het huidige systeem klopt van geen kant.
  Johan Oldenkamp heeft een goed partijprogramma die zou kunnen leiden naar een eerlijk systeem die zowel arm als rijk gelijke kansen geeft.
  Een systeem waarin zorg voor een ieder toegankelijk is en voor allen betaalbaar.
  Een open politiek beleid en veel verandering op het gebied van gezondheid, milieu en openheid van zaken.

  Hij werkt er hard voor en ik stem op hem omdat ik geloof dat het mogelijk is.

  De laatste 2 keer heb ik niet gestemd omdat de politiek vooral een hoog bla,bla gehalte bevat.

  Nogmaals, niet stemmen is een stem verloren,
  Zet de rode feestneus op en stem toch…

 25. heb zojuist naar jullie TV spotje gekeken en zweef nog tussen Mens en Spirit en SOPN kon ik maar op allebei stemmen.Graag hoor ik meer over de inhoud van SOPN.Samenwerking tussen hen die het roer echt om willen zou natuurlijk goed zijn voor het resultaat.
  anna

 26. Hoe ziet het systeem eruit dat we willen ontmantelen?
  Wat is de verandering die we willen zien?
  Wat betekent vrij zijn voor jou?

  Zomaar wat vragen…

  Neergezet in de zin:
  Het beste wat de mensheid kan overkomen is dat het huidige systeem wordt ontmanteld, we weer vrij zijn. Laat de verandering komen!

  Klinkt het alsof het heeeeeééééééél zinvol is…

  Maar nogmaals…

  Hoe ziet het systeem eruit dat we willen ontmantelen?
  Wat is de verandering die we willen zien?
  Wat betekent vrij zijn voor jou?

  Vraag dit aan ieder individu en je krijgt 7 miljard verschillende antwoorden.

  De eenheid zal zich altijd tonen in een verscheidenheid. Aan ons deze verscheidenheid te ontrafelen, te leren van het leven en te ontdekken dat alles een mysterie is tot we er dood bij neervallen en dan weer tot de conclusie komen…oh ja, zo zit het….Damn, weer niet begrepen, weer een nieuw rondje….

  1. @ Burke

   Ik heb er maar 1 filosopisch woordje voor: Paradigma.

   Het is exact dezelfde stelling als wat je vroeger had met het wonen achter het ‘ijzeren gordijn’ en ‘de vrijheid’. Als ‘het’, in je bezit komt is het waardeloos omdat je alleen de neven kant ervan kent en niet de nieuwe kant. Dan wil je altijd weer terug naar het oude en vertrouwde systeem.

 27. Nederlands gezin daagt bankwezen uit, en WEIGERT Hypotheek te Betalen !!!

  In ons land is sprake van een hypotheekdrama. Meer dan 70.000 Nederlanders hebben een betalingsachterstand van meer dan drie maanden bij hun bank.

  In Assen woont een gezin dat al 12 maanden geen hypotheeklasten meer heeft betaald. In de ogen van het gezin zijn banken privébedrijven die alleen maar zoveel mogelijk geld willen verdienen.

  Het gezin wil niet meer meewerken aan het huidge economische systeem waarin hypotheken een sleutelrol spelen om mensen te veranderen in schuldenslaven. In Nederland moeten burgers zelf de barricades op. In IJsland is de situatie anders. Daar kiest de overheid voor de burgers in plaats van de banksector.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=s2VZHvPXkDU#t=492s

  1. Waar andere partijen goed in zijn = Liegen en jokken.

   Goeie Aktie van SOPn… Goeie reclame propaganda! Whats next ?!

  2. Die tweede man die aan het woord is John Troost, die ken ik…grappig. Ik dacht wel dat die ook een ‘waarheidszoeker’ en ‘vrijheidsstrijder’ is. Hij klinkt niet verkeerd.

  3. Wij zijn ook niet verkeerd…
   We splitsen niks meer in iemands Den Maag.
   Wel duwen en gekke bekken trekken. 😉

  4. @ Hyper

   Jij maakt het wel heel erg spannend hoe jij er in het echt uit ziet. Je bent toch niet onze wel geëerde GUDjandorie himselve ?!Dan ben ik niet voor niets ge-icarneerd! 😆

  5. Gewoon plaatje selecteren Marcel, dan bijsnijden, dan in de rate sectie kies je voor welk rate je het plaatje wilt toevoegen, meets;la is de meets linkse goed genoeg. Zorgen dat het altijd een primair plaatje is, de rest auto gaat van zelf. Mits je wel ingelogd bent met een nick + pass.

  6. *** INSERT COIN ***
   OF… STEM OP SOPN ipv BLANCO

   Gillend ‘MOET’ het dan gaan werken…

  7. Ik stem niet blanco , ik stem niet. Vroeger maakte ik mijn biljet ongeldig nu stem ik helemaal niet meer uit overtuiging. En ook al werkt daardoor mijn plaatje niet ….. dan maar niet.Het lijkt wel of het je erg stoort dat ik niet wil stemmen op soppen.

  8. Nee joh! ‘SOPn’ is het nieuwe werkwoord voor afwas doen, anders krijg je niks Blanco… Anders blijven die doorzichtige theeglazen vol met vette vinger afdrukken zitten… IMHO Altijd alles bekijken door een RNF bril, zo heb je me het ooit geleerd ouwe…!

  9. @ Marcel Triple W is ook okay!

   Het enige wat stoort in mij is dat het me niet kan schelen wat je doet. Jou stem is mijn held in mijn oren, niet wat je moet verkiezen wat Logistiek heet, stemmen is ouwerwets, Liegen en Jokken is nu helemaal in en eerlijkheid duurt het langst!

 28. Wat doet de VVD/CDA/PVDA/SP/GL/CU enD66 voor de zwervers op straat en de zwakkeren in onze maatschapij,niets totaal niets.Deze Bilderberg partijen gaan vrolijk verder met het kapot maken van de burger.SOPN kan daar teminste verandering in brengen.

  1. Na een paar dagen debatten en nieuws gevolgd te hebben is het volkomen duidelijk. PvdA wordt groter gemaakt, SP is de lul en de derde hond die er met het been vandoor gaat is juist VVD. Heel misselijk spelletje wat er overal gespeeld wordt. VVD is niet zielig, die raken door PvdA groot te maken hun tegenspeler SP kwijt. VVD kan weer lekker zijn zeggenschap laten gaan over ons land met Pinokkio als minister president. Wat een klotezooi zeg.

  2. @Janee, de meesten van deze arbeidsongeschikten kunnen zich nog heel nuttig maken hoor in de maatschappij. Die kant mogen ze ook wel eens belichten. Lekker praten met de ouderen die opgesloten zitten in hun kamertjes. Ik kom ze overal tegen. Zeer verlegen om een praatje…
   Ideaal toch, koppelen aan elkaar die handel. Wie niet wil meewerken krijgt ook geen uitkering meer. Och, als het aan mij lag, ik weet nog zo veel dingen te bedenken in deze. Wat dacht je van het vuil opruimen langs de wegen, in de steden. Iedereen die iets kan doen zou het moeten doen.

 29. Een liefdevolle wereld lees ik. Ja, zonder kunstmatige straling graag. Zonder WiFi in alle steden en dorpen, zonder LTE (4G) voor alle smartphone gebruikers, mét bekendmaking van de schade van draadloze communicatie voor welk organisme dan ook. Ik heb geen mail terug ontvangen wat de SOPN hier aan denkt te doen. Ik ga niet stemmen want er is geen enkele partij die dit grote gevaar ziet aankomen. Een pandemie in aantocht en niemand doet wat om het te voorkomen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.