Advertentie

15 Vragen aan Coen Vermeeren over ’t nieuwe UFO-boek..!


Dr.Ir. Coen Vermeeren

X

15 Vragen aan Coen Vermeeren over

’t nieuwe UFO-boek..!

2021 © WantToKnow.nl/dr.ir. Coen Vermeeren

x

(klik voor evt. lead naar onze booskhop!)

Dr. ir. Coen Vermeeren is een goede bekende van deze site. Hij studeerde Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit in Delft en was daarna verbonden aan diezelfde TU,  als hoofd van het Studium Generale. Zijn boek ‘Ufo’s bestaan gewoon’ werd hét nieuwe Nederlandse standaardwerk op het gebied van ufo’s en buitenaards leven. Het boek baarde veel opzien, doordat het er feitelijk op neer kwam, dat mensen NIET wisten, dat er zoveel informatie, gedegen en betrouwbaar, voorhanden is, om een dergelijk, wetenschappelijk-gefundeerd boek te schrijven. Veel interviews rondom het boek en dit UFO-onderwerp volgden, maar ook veel trollen lieten geen gelegenheid voorbij gaan, hun gebrek aan visie (én intelligentie) op dit terrein te openbaren, door schrijver én boek zogenaamd sceptisch te beoordelen.

Kortom, een uiterst opzienbarend boek, dat nu zijn vervolg heeft gekregen..! Coen Vermeeren is voor de die-hard-WantToKnow-bezoekers geen vreemde. (HIER) en (HIER) kon je al artikelen lezen, over het/dit onderwerp UFO’s, maar ook over het hem aan het hart liggende verhaal rondom de aanslagen van 11 september 2001, leverde 2 boeken op van zijn hand.. (HIER) En nu is er weer een nieuw boek, over.. UFO’s. Aanleiding waren de in 2020, door het Pentagon en de US Navy vrijgegeven en bevestigde data, dat hun piloten talloze malen UFO’s hebben gefilmd.

Daarbij blijkt dat ‘men’ nog altijd niet weet wat voor objecten het zijn of waar ze vandaan komen, maar hun technologie blijkt onvoorstelbaar geavanceerd. Alle betrokkenen suggereren dat ze ‘duidelijk niet van deze wereld zijn’. Toch toon het vrijgegeven materiaal, niet de eerste beelden van echte UFO’s. Sinds WWII zijn vele tienduizenden goede UFO-waarnemingen gedaan. Getuigen vinden we onder getrainde waarnemers zoals militaire en burgerpiloten, luchtverkeersleiders en zelfs astronauten. Vaak meerdere getuigen tegelijk en regelmatig ondersteund door radar en ander fysiek bewijs.

Die getuigenissen kregen tot nu toe altijd het stempel “onzin” opgeplakt terwijl men in het geheim ufo-onderzoek deed. Ook blijkt nu dat Amerikaanse piloten instructies krijgen voor ufo-waarnemingen. Het UFO-onderwerp krijg echter nog altijd niet de aandacht die het verdient. Ondanks dat door contact met buitenaardse beschavingen werkelijk alles op onze planeet zal gaan veranderen. Hoewel we daar bang voor zijn gemaakt, spreken UFO-getuigen al jaren over de positieve effecten daarvan.

Met wat we zien aan UFO-technologie, kunnen we bijvoorbeeld al onze problemen met energie en transport oplossen. Ook de grootschalige vervuiling van de planeet kan daarmee worden aangepakt. En alleen al daarom, is er reden genoeg, nog eens heel goed te kijken, naar wat we als planetaire samenleving aan UFO-ervaringen hebben liggen.

In dit kader was het even stil rondom Coen Vermeeren, maar ‘ineens’ werden we verrast met z’n nieuwe boek, over dit UFO-fenomeen, gebaseerd op de hierboven genoemde, vrijgegeven UFO-files in de VS. Over de 100 meest indrukwekkende UFO-dossiers, vanaf 1942 tot 2021. Van goed gedocumenteerde individuele UFO-waarnemingen tot verschijningen voor tienduizenden mensen tegelijk, uit alle delen van de wereld en zelfs vanuit de ruimte.

Met talrijke kaders, figuren en foto’s worden begrippen uitgelegd en voorzien van commentaar. Vermeeren weet met kennis en humor het meest belangrijke en tegelijkertijd minst bekende onderwerp van deze tijd voor iedereen toegankelijk te maken. Een prachtig en krachtig boek, uiterst zorgvuldig geschreven en samengesteld, dat het -zeker als je geïnteresseerd bent in het UFO-fenomeen- verdient om gelezen te worden. Maar om hier op de site ook aandacht aan te besteden.  En we dachten dat weer vorm te geven, door opnieuw met een Q&A-sessie ‘licht in deze zaak’ te brengen. Aldus geschiedde en dit zijn die vragen en antwoorden:

Q&A sessie met dr. ir Coen Vermeeren
X

1.     Hallo Coen, fijn je weer te spreken. Hoe gaat het met je, want we begrijpen, dat je verhuisd bent; dat je zelfs niet meer in Nederland woont? Ben je Nederland ontvlucht; kunnen we dat zo omschrijven?

Ja Guido, alles goed hier, naar omstandigheden; gezien de gekte in de wereld en met name in Nederland. Na mijn ontslag had ik weinig meer, dat me aan Nederland bond. Ik heb altijd graag gereisd en heb daarom besloten dat nu te gaan doen en naar die plaatsen te gaan die ik mooi vond. Op dit moment zit ik even vast in de lockdown. Maar… op een kwartier afstand van de Middellandse zee..! Voordeel is ook, behalve het klimaat en het eten, gewoon even wat afstand van ons land, Nederland, om ook een beetje te kunnen contempleren over wat er allemaal is gebeurd en dagelijks nog gebeurt. En om lekker te schrijven uiteraard..

2.     Je was eerder werkzaam bij de TU-Delft als docent en directeur Studium Generale en bent inmiddels schrijver geworden; bevalt dat?

Nou ja, ik had graag nog een tijd willen werken aan de academische vorming van techniekstudenten. Ik zie het daar namelijk erg fout gaan. Er wordt keihard gewerkt aan de verkeerde technologie en de werkelijkheid van de enorme problemen in de wereld wordt bijna volledig genegeerd. Men denkt dat alles maakbaar is, dat techniek overal de oplossing voor is. Alles is Artificial Intelligence tegenwoordig en Robotisering. Het menselijke aspect wordt daarmee ondergeschikt verklaard en misschien zelfs wel ‘de oorlog’.

Ook de problemen van de planeet worden niet opgelost maar de facto alleen verergert. Er zijn steeds meer studenten die bij willen dragen aan werkelijke oplossingen, maar die vinden nauwelijks gehoor. Je praat alleen in Delft al over 30.000 studenten. Een enorm potentieel voor een betere samenleving, dat grotendeels verspild wordt aan nonsens-technologie.
Daarnaast is filosoferen en schrijven voor mij persoonlijk, een erg leuke tijdsbesteding. Ik begeleid ook nog altijd een aantal studenten en onderhoud een groot netwerk, dat ik overhield aan mijn tijd in Delft. Ik denk dat er over korte tijd, nog veel te gebeuren staat, waarbij er voor de vrijdenkers van de wereld nog wel eens een hele grote taak zou kunnen liggen.

3.     Is je eerste boek ‘Ufo’s bestaan gewoon’ uit 2013 goed ontvangen?

Het boek is in de achtste druk geloof ik en wordt na acht jaar nog altijd verkocht. Het is een bestseller dus, maar daar ging het mij niet om, ik wilde een lans breken voor een serieus debat over UFO’s en ET-technologie. Dat is voor een deel zeker gelukt, want het resultaat was heel erg veel publiciteit. Ik stond in de jaren daarna in alle grote kranten – Telegraaf, NRC, De Morgen, De Standaard – en sprak op radio (NPO, FunX, 3FM, etc) en Tv (DWDD, Brandpunt, RTL Late Night, SBS, WNL etc) over UFO’s.

Ik mocht zelfs in de hoofdrol van het programma De Reünies. In dat opzicht heb ik erg veel mogen wegzetten en ik ben op een enkele keer (De Jakhalzen) na serieus ontvangen en netjes behandeld door de media. Sterker nog, vooral achter de schermen bleek, dat journalisten nog wel eens veel meer wisten dan ze ‘on air’ mochten laten blijken. Kortom, ik werd een van de bekendste ingenieur-wetenschappers uit de geschiedenis van de TU-Delft.

4.     Heb je het idee dat de hele UFO-materie nog leeft bij veel mensen?

Enorm. Er komt ook steeds meer over naar buiten, hoewel je soms heel veel moet weten en tussen de regels door moet kunnen lezen, om te begrijpen waar het over gaat en of het belangrijk is. Het meest bijzondere bericht was nog wel dat het Pentagon en de US Navy in 2020 toegaven dat de in december 2017 gelekte UFO-video’s uit 2004, 2014 en 2015 bij o.a. het Amerikaanse vliegdekschip de Nimitz echt waren.
De betrokken F-18 piloten die de filmpjes maakten, geven al jarenlang interviews erover in o.a. de New York Times, toch niet het minste podium, waarbij ze vertellen, dat ze denken, dat het ‘not of this world’ is. Met andere woorden, we worden ergens op voorbereid en ik denk dat heel veel mensen dat weten en voelen. Uiteraard hebben we op dit moment even iets anders aan ons hoofd.

5.     Inmiddels zijn er de vrijgegeven UFO-files (HIER bijv.), waar je nieuwe boek op is gebaseerd; maar heb je het idee dat deze files, ook in relatie tot onze vorige vraag, de aandacht krijgen, die ze eigenlijk verdienen?

Er is al zo ongelooflijk veel UFO-materiaal vrijgegeven. Ik heb bibliotheken met vele tienduizenden boeken over ufo’s en aliens gezien en nog is niet alles erover in het publieke domein. Een van de meest verbazingwekkende en opzienbarende dingen is, dat we alles weten over buitenaards contact, maar dat onze programmering niet toestaat daar de consequenties van te zien. De politiek, de media en de wetenschap houden zich letterlijk van de domme (moeten dat ook, volgens sommigen) en dat accepteren wij als samenleving tot nu toe nog steeds. Als het openbreekt gaat ALLES veranderen, ik denk heel positief voor de 99%. Die 1% houdt dat echter tegen.

Wij menen er goed aan te doen, op deze plaats de video te plaatsen, van de verklaring van oud-Defensie-minister van Canada, Paul Helleyr, van 3 mei 2013, voor een parlementscommissie. Luister naar zijn ongelooflijk vergaande verklaring:

6.     Is er een link die je kunt aanreiken, waarbij mensen zelf zich kunnen overtuigen van het bestaan van deze openbaar gemaakte files, door de overheid van de VS?

De CIA heeft onlangs duizenden dossiers moeten vrijgeven. Uiteraard zitten daar niet de ‘smoking ufo-crashes’ tussen. Bovendien is alles wat écht interessant is, zwart gelakt. Zij hebben overigens altijd beweerd geen onderzoek te doen en geen dossiers aan te houden over UFO’s. Een van hun vele leugens kennelijk. De onderste laden van dergelijke instanties puilen waarschijnlijk nog altijd uit van het echte bewijs… Als mensen googlen komen ze zo ontzettend veel materiaal tegen. Het grote probleem dat velen dan ervaren, is dat ze niet weten of iets echt is of niet. Zeker in deze tijd van informatie en desinformatie een grote opgave. Vandaar dat ik als luchtvaart- en ruimtevaartexpert boeken schrijf, om het kaf van het koren te scheiden.

7.     Hoeveel uurtjes heb je naar schatting gespendeerd aan research voor dit nieuwe boek? Ik bedoel research en schrijven los van elkaar.

Dat is niet te zeggen. Je bouwt een dakkapel op een groot huis, zogezegd. Maar er zit zeker al een paar maanden tijd, alleen al in deel 1. Nu ben ik bezig met deel 2. Het was niet de bedoeling om er twee delen van te maken, maar ik had nu eenmaal gesteld 100 dossiers…. Blijkt dar er zoveel interessant en belangrijk en onbekend UFO-materiaal is… In het Nederlands is nauwelijks UFO-literatuur en het gaat ons allemaal aan; het is ook onze wereld, ons universum. Het is ontzettend belangrijk voor ons nu en er gaat wat gebeuren, dus…

Het was Billy Mayer, die in de jaren 1950/1960 foto’s maakte en alle verbeelding tartte. Hij had bijna dagelijks contact met ‘goedwillende’ buitenaardsen, aldus zijn relaas. Daarnaast maak ik het uiteraard leuk voor de lezer om te lezen. Een beetje ironie hier en daar, wat understatement en in kaders leg ik bepaalde dingen begrijpelijk uit zodat bijvoorbeeld de extreme prestaties van UFO’s – gemeten door onze radarinstrumenten – in perspectief worden geplaatst ten opzichte van onze eigen vliegtuigen. Anders denken mensen nog dat het geheime Amerikaanse projecten zijn… en dat zijn het zeker niet… of in elk geval niet altijd…

8.     Je nieuwe boek is zojuist gepubliceerd bij Obelisk. Ben je vreemde, voor jou onbekende grote zaken tegengekomen, bij deze geopenbaarde UFO-files? En hoeveel zijn er überhaupt geopenbaard?

De uiterst intrigerende foto’s van Billy Meier blijven indruk maken.

In mijn eerste boek uit 2013 heb ik vooral de nadruk gelegd op het belang van getrainde waarnemers: piloten, luchtverkeersleiders, astronauten, militairen. Zij zijn de mensen die exact weten, wat er zich in de lucht en in de ruimte aan technologie kan bevinden. Ik vind dat we naar hen moeten luisteren als zij bijzondere waarnemingen met ons delen. En dat zijn er intussen vele honderdduizenden. Ik sprak daarbij niet al te veel over de afzonderlijke waarnemingen omdat dat niet de essentie van het verhaal is. Ze zijn vaak wel spectaculair uiteraard; en eerlijk is eerlijk, die enorme hoeveelheid individuele waarnemingen, zijn uiteindelijk wel het belangrijkste argument voor een buitenaardse optie.

Wat mij vooral weer opviel, is dat er al zo lang en zoveel goed onderzochte UFO-incidenten zijn; dat er zoveel betrouwbare en onzelfzuchtige waarnemers zijn die eerlijk hun verhaal hebben gedeeld – vaak ten koste van ‘de rest van hun leven’. Omdat ze vanaf dat moment bekend werden, geridiculiseerd werden, soms zelfs werden ontslagen. Die verhalen zijn bij het grote publiek totaal onbekend, maar daardoor gaat het wel leven. En met de enorme internetcensuur die gaande is, dreigen veel feiten uit ons verleden simpelweg te verdwijnen. We moeten ze dus behouden voor toekomstige generaties.

Ik heb heel veel lezingen gegeven en heel veel serieuze mensen ontmoet, die zelf een bijzondere UFO-waarneming hadden, die ze aan niemand kwijt konden. Dit leeft bij heel erg veel mensen – meer dan je zult vermoeden – en dat moet bespreekbaar worden. Het is dus nodig dat er een normaal gesprek over gevoerd kan worden en ik hoop daar met deze verzameling van de 100 meest indrukwekkende UFO-dossiers aan bij te dragen. Bij die honderd zitten hele bekende zoals Roswell en de Phoenix Lights, maar ook individuele ervaringen die ooit uitgebreid in de publiciteit kwamen en die goed zijn onderzocht. Mensen staan hier niet alleen in. Ik begin zo’n beetje met de Tweede Wereldoorlog en in deel 2 komt ook nog een waarneming uit 2021.

9.     Wij begrijpen dus dat dit boek, deel I is van een tweedelige publicatie. Wat kun je over het tweede boek verder vertellen? Zijn er al reacties op dit eerste deel/deze publicatie, van bijvoorbeeld websites/radio/Tv?

Het eerste deel is net twee weken uit. Lange Frans was de eerste in zijn podcast bij wie ik het kon delen. De YouTube is al snel offline gehaald – we leven in een tijd van extreme censuur – maar op andere platforms is ie gelukkig nog te zien. Ik begrijp dat je hem op de website zult embedden en dat is goed.

De reacties zijn heel erg positief en het is nog altijd zo dat de media me weten te vinden als er iets in de actualiteit plaatsvindt met ufo’s. Dat laatste is altijd nodig kennelijk: het moet voor media ‘actueel’ zijn. Ondanks dat alles gaat veranderen als blijkt dat we al heel lang bezocht worden en dat dat wordt stilgehouden… hoezo, actueel?? Maar de actualiteit vandaag is niet gericht op ufo’s. Dat gaat wel weer komen denk ik als we de corona achter ons laten.

10. Je hebt onlangs op Twitter deze Tweet (hieronder) geplaatst, waarbij je het persbericht van NASA aanhaalde, wat op z’n zachtst gezegd bijzonder, of zelfs BIZAR is. Dat wij aardlingen moeten ‘oppassen’ voor de klimaatverandering op Aarde, in relatie tot buitenaardsen..!!?

Ik kan niet anders zeggen dan dat er nogal wat misverstanden bestaan over ufo’s. Dat is ook niet zo gek als je er nooit een normaal gesprek over kunt voeren en je er niets fatsoenlijke over geleerd krijgt maar er simpelweg over uitgelegd krijgt dat het onzin is. In dat opzicht is er nog heel veel werk aan de winkel.

Mensen van NASA waarschuwen ons kennelijk dat we CO2-uitstoot zouden moeten beperken om een oorlog met buitenaardse wezens te voorkomen… Ach gossie…. NASA is allereerst een defensie-organisatie dus die hebben het graag over oorlog, zeker na de pax Trumpana. En de CO2-klimaatdiscussie is zo ontzettend achterhaald omdat de technologie die ufo’s al decennia laten zien gebaseerd is op Vrije Energie en daarbij komt geen CO2 vrij. NASA weet dat maar vertelt dat niet. Het totale bericht is dus politieke disinformatie en het zegt veel dat Nederlandse kranten zoiets kritiekloos overnemen.

We moeten ons vooral afvragen waarom NASA op dit moment met dergelijke berichten komt. Worden we ergens op voorbereid? Ik denk dat dat zomaar zou kunnen. Wernher von Braun – de vader van het Amerikaanse Apolloproject – waarschuwde ons al lang geleden dat men de mensheid op enig moment een ‘fake alien invasion’ zou voortoveren om de wereld klaar te stomen voor een ‘Nieuwe Wereldorde’ – ‘ een centraal wereldbestuur. We zien meer signalen die daarop wijzen en ik behandel dat ook in de inleiding van mijn nieuwe boek.

11. Is jouw perspectief op UFO’s en/of buitenaards leven overigens veranderd, sinds je vorige boek? Je perspectief ook dus, op de mogelijke, al lang aanwezige relatie van aardse krachten-achter-de-schermen met buitenaardsen?

Ja, het inmiddels dertien jaar geleden dat mijn studie van het enorme UFO-ET-dossier begon en dan kom je een hoop tegen. Alles heeft bovendien met elkaar te maken, dus het verdiept en verbreedt tegelijk. De spirituele component is onlosmakelijk verbonden met het UFO-dossier, in de zin dat we uiteindelijk uitkomen, niet alleen bij de vraag ‘wie zijn die buitenaardsen?’, maar ook ‘wie zijn wij eigenlijk zelf?’

UFO’s bestaan. Dit soort foto’s.. Er is sprake van een enorme toename van rapporten over Ufo’s en begint het erop te lijken dat voorspellingen over de ‘Wederkomst van de Voorvaderen’ ‘samenvalt’ met het feit dat het grote publiek zich steeds meer bewust wordt van het feit dat er iets vreemds aan de hand is. (UFO-foto Cornwall 2008)

De UFO-technologie is belangrijk voor onze planeet om onze majeure problemen op het gebied van energie en transport op te lossen – om de vervuiling te stoppen en de natuur te herstellen. Maar daaraan voorafgaand moeten we diep naar binnen om te zien wie De Mens is, waar hij vandaan komt, wat hij hier komt doen, om te snappen waarom we er zelf zo’n rotzootje van gemaakt hebben.

Die vraag kan niet beantwoord worden zonder te kijken naar het grotere plaatje en daarbij komt onze eeuwenoude relatie met buitenaardsen om de hoek kijken en onze relatie met het universum en de schepping zelf. En dan zien we pas waarom alles gebeurt, gebeurde en gaat gebeuren – tot die tijd zijn we blinden in een porseleinwinkel en hebben we geen idee waar we tegenaan lopen of wat dan toch steeds dat rare geluid is, of waarom onze voeten pijn doen en bloeden…

12. Zijn er bijzondere sites die je lezers van WantToKnow wilt/kunt aanraden te bezoeken. En bij te houden via nieuwsbrieven en/of video’s die mensen zouden moeten kijken?

Ik vind dat erg lastig. Belangrijk is te weten dat alles wat je doet te maken heeft met je interesses, waar geef je je aandacht en tijd aan. Kijk waar je als eerste heengaat (online) en wat je voelt en denkt als je bepaalde informatie tegenkomt. Probeer dat eens te doorbreken?! De mens is geneigd nogal te hechten aan gewoonten, en ik merk dat ook, dat het prettig is om vaak dezelfde sites te bezoeken en dat ik graag wil lezen wat ik al weet… bevestiging.

Dat is een van de redenen, dat ik mij in deze tijd van snelle communicatie ook graag laat leiden door wat anderen mij toesturen – iets dat anderen belangrijk vinden of wat hen is opgevallen. Dan kom je weer op plaatsen die je zelf niet had bedacht. En er is zo ontzettend veel… Bij het schrijven van mijn nieuwe boek heb ik toch weer heel veel nieuwe dossiers gezien, zaken die me niet eerder waren opgevallen, indrukwekkende verhalen van mensen – iets wat eigenlijk toch altijd het mooiste is: menselijke verhalen lezen.

13. Is het komende deel II van deze UFO-dossiers nog op een manier ánders dan deel I. Ga je er bijv. de commentaren in verwerken, die je op deel I kreeg?

Ik kan het nog niet helemaal overzien – ik zit er middenin. Als mensen nog hele bijzondere dossiers missen in deel 1 dan hoor ik dat graag, want dan kan ik die nog meenemen. Ik zal het commentaar onder dit interview in elk geval de komende tijd bijhouden. Maar in principe is het 1 boek, bestaande dus uit die 2 delen, dus het zal absoluut bij elkaar moeten horen.

14. Heb je nog plannen ten aanzien van een vervolgboek over de aanslagen van 11 september? Je hebt er inmiddels 2 geschreven. We gaan immers dit jaar de 20ste ‘verjaardag’ van deze aanslagen beleven.

De coverafbeelding van het tweede boek over 911 van Coen Vermeeren. (klik voor evt. lead naar onze bookshop)

Toevallig wel. Het is inderdaad nu exact een generatie geleden, dat de aanslagen plaatsvonden en hoewel velen dat niet zien of weten, gebeurt er steeds meer op dat terrein. Ik praat dan over onderzoek – ook wetenschappelijk onderzoek – naar de onmogelijkheid van de instortingen van de torens en met name gebouw WTC7. Maar ook zijn er rechtszaken aan de gang om de werkelijke schuldigen te ontmaskeren. Het kan niet zo zijn, zo vinden gelukkig nog velen in de wereld, dat de waarheid achter de aanslagen voor eeuwig verborgen zal blijven.

De wereld is opgelicht en bewust zeer negatief veranderd door het Grote 9/11-Complot en we zullen dat moeten onderkennen, voordat we belanden in een totale mondiale dictatuur. Mijn boek ‘9/11 Complex’ is meer dan 400 pagina’s dik en hoewel goed leesbaar en toegankelijk, niet voor iedereen zomaar even gesneden koek. Misschien dat ik nog wat zaken korter ga uitlichten om mensen te laten zien waar de aanslagen nu werkelijk over gingen, wat er niet klopte, of complotten nu wel of niet bestaan, wat de noodzaak is van goed wetenschappelijk onderzoek en waarom dat op het gebied van 9/11 niet gebeurt, goede journalistiek… enfin… zoiets..

15. Tot slot Coen, vanuit jouw menselijke perspectief gezien, zijn er zaken –vanuit dit UFO-onderzoek wat je uitvoert- die je hier nog zou willen aanvullen? Wellicht ook in algemene zin?

Niets menselijks is de buitenaardse vreemd. Eerder zijn wij mensen vreemden ten opzichte van elkaar. We zien dat nu in extreme mate voorbijtrekken in de wereld en niet in de laatste plaats in Nederland. Mensen worden verdeeld, tegen elkaar uitgespeeld. We worden niet alleen een politiestaat ingeduwd op valse voorwendselen, maar er ontstaat een totaal gepolariseerde maatschappij: rijk-arm, blank-getint, vaxxers-antivaxxers, lockdown-antilockdown, mondkapjes op-mondkapjes af.

Vreedzame demonstranten worden weggezet als extreemrechtse terroristen, rechts is feitelijk links en links is ook niet meer wat het geweest is. Het land wordt vol gezet met windmolens, er is een nieuwe kernenergielobby, gas-geen gas, zonnepaneel, warmtepomp, bossen worden gekapt voor de biomassacentrale… Jongeren versus ouderen, het nieuwe (ab)normaal, ouderen zijn de samenleving tot een last, de ic’s puilen uit maar het personeel heeft volop de tijd om te dansen, de politiek is uit op macht en laat zich niet meer wegsturen, boetes gelden voor burgers maar niet voor de elite, de verkiezingen worden uitgesteld, het referendum is verleden tijd, we sponsoren liever internationaal terrorisme dan dat we daklozen opvangen of suïcidale jongeren helpen….

Foto’s van UFO’s en vooral filmpjes zijn tegenwoordig meer regel dan uitzondering. Ook deze opname van een zg. piramide-UFO, is indrukwekkend. Geen fotoshop. (klik voor artikel!)

Kort en goed, er gaat iets helemaal fout. Hoe zou dat nou komen? Verdeel en heers is zo oud als de weg naar Rome, via Kralingen uiteraard. Welke belangen worden gediend? Wie heeft waar belang bij? Welke waarheden moeten met welke leugens worden weggehouden bij het grote publiek? Onze wereld, ons wereldbeeld, draait op schaarste. Het universum is echter alleen maar overvloed. Als dat niet zo zou zijn, was het universum er niet eens geweest. We zullen dus letterlijk naar boven moeten kijken – komt alle zegen daar niet vandaan? – om opnieuw te leren dat we naar binnen moeten, waar alle antwoorden liggen. Wie ben ik?

De buitenaardsen houden ons al een tijd een spiegel voor, waarin we nog steeds maar niet willen kijken. De tijd dringt echter. Wat willen wij eigenlijk werkelijk? Welke samenleving willen we? Hoe willen we met elkaar omgaan? Willen we wel wakker worden… wakker worden uit een nare droom is geen straf, maar weten we überhaupt wel dat we dromen? De naakte waarheid is een bittere pil. Maar na het zuur komt het zoet en die tijd staat voor de deur. Wie gaat er mee? Kan er mee?

De coronacrisis is letterlijk de ‘kroon’ op het proces van ontwaken. We zullen nu moéten kiezen, we hebben geen andere keus meer dan kiezen! Dat is zowel een collectief als een individueel proces. Wij doen er allemaal toe. Dat is de boodschap uit het universum en die gaat lijnrecht in tegen onze opvoeding, onze geloofssystemen, ons wereldbeeld. En juist die zaken moeten allemaal veranderen want we zijn reeds over alle grenzen heengegaan: alle systemen blijken niet langer te werken, de ontwikkeling van de mensheid niet langer ten dienste te staan.

Er valt veel over te zeggen, maar het UFO-dossier gaat ten diepste over onszelf. De hemel komt ons niet redden, dat is onze eigen verantwoordelijkheid. We kunnen en mogen wel hulp vragen aan de hemel – zo is het altijd geweest. Maar de keuze is aan ons. En is zeg als rechtgeaard ingenieur:

Waarheid is een Werkwoord…
oplossingen komen niet vanzelf.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.