Advertentie

Keshe in het Evoluon, een verslag..


Elektor had afgelopen zaterdag, 26 November, Mehran Tavakoli Keshe uitgenodigd om een demonstratie te geven over zijn ontdekkingen en uitvindingen op het gebied van alternatieve, vrij energie. Elektor was al een aantal jaren in gesprek met Keshe om een aantal van zijn ontdekkingen van dichtbij kunnen bekijken.  Tijdens Live! gaf dhr. Keshe afgelopen zaterdag dan ook uitleg over zijn ontdekkingen en een aantal demonstraties. De demonstratie werd gegeven in het Engels en was goed te volgen via een groot videoscherm. 

Mee dan 1000 bezoekers vulden het Evoluon afgelopen zaterdag, allemaal naar Eindhoven gekomen voor meer dan 20 lezingen, diverse demonstraties, een enthousiaste groep exposanten. ’s Ochtends workshops,  en gedurende het beursgedeelte konden bezoekers de stands van de exposanten bezoeken, lezingen bijwonen, praten met redacteuren en ontwerpers, kijken naar robot- en mechatronica-demonstraties door studenten-teams. En ook meedoen aan de elektronica-quiz. ’s Middags stond er een demonstratie over alternatieve energie op het programma, een onderwerp dat onverwacht veel extra bezoekers trok.

 

Keshe in het Evoluon, een verslag..

© Cozmic/JvdB November 2011

x

Zaterdag 26 november 2011 was MT Keshe in het Evoluon in Eindhoven , hij gaf daar een lezing over zijn ontdekkingen en zou deze keer ook demonstraties geven van zijn uitvindingen . Het hoofdartikel hier op WantToKnow van een paar weken geleden en het verder lezen op de site van de Keshe foundation hadden op zijn zachtst gezecht mijn interesse gewonnen. Hier volgt een verslag van deze lezing vanuit mijn optiek. Ik ben geen wetenschapper, geen deskundige maar meer een geïnteresseerde leek.

Mehran Keshe, met in zijn hand één van de testflesjes, die energie genereren.

De grote Theaterzaal in het Evoluon was bijna compleet gevuld, met mensen vanuit het hele land en van allerlei allooi. Op het podium waren allerlei atributen uitgestald die niet eens de pretentie hadden enigzins high-tech te zijn… Allerlei frutsels gemonteerd op curverboxen en nog twee emmers met onbekende inhoud. Dat beloofde wat….

In de loop van de lezing wordt duidelijk wat een veelzijdige Willie Wortel deze knorrige Iraniër werkelijk is. Helaas was de dag ervoor de politie langsgeweest om de container met zijn 3KW-generator te verzegelen; de autoriteiten wilden niet dat hij deze aan het grote publiek zou tonen. Het enige wat hij hiervan kon tonen was een video opname van de verzegelde container en een generator in eeen emmer die absoluut niet gefilmd mocht worden.
Vreemd genoeg had Keshe begrip voor deze beslissing van de autoriteiten, want, zo verklaarde hij, deze techniek is zo revolutionair dat als het in de verkeerde handen valt het wel eens catastrofale gevolgen kan hebben. De techniek van deze generator is namelijk direkt gelinkt aan de ruimtevaart-technologie waar hij mee bezig is .

De essentie van zijn werk is zover ik het begrepen heb is even simpel alswel geniaal , in my opinion tapt hij op de ‘zachte ‘ manier in het grote energieveld in om de omgevingsenergie te benutten. De andere methode die hij gebruikt is het ‘openmaken’ van protonen om van de daarin aanwezige energie het benodigde af te tappen. De methoden die gebruikt worden in de huidige wetenschap noemt hij dan ook zo ongeveer barbaars en gedoemd te falen (fusie d.m.v. botsing met hoge snelheden). Keshe benadrukte ook dat de nadruk van zijn werk ligt op het gebied van de ruimtevaart. Met hoge voltages en ampéres heeft hij niet zo veel, volgens hem valt er met een kleine hoeveelheid energie meer te bereiken. Dit alles is gebaseerd op de plasmatechnologie, afhankelijk van het gewenste resultaat worden de electronen of de protonen ingezet.

Over zijn ruimtevaartprogramma was hij duidelijk; interstellair reizen behoort binnenkort tot de mogelijkheden, op een comfortabele wijze en supersnel. Binnen het ruimteschip is het gewoon 1 G zwaartekracht en door je af te stemmen op de bestemming wordt je er vrijwel naartoe ‘gezapt ‘. In de testperiode schijnen er wel wat ruimtevoertuigen verloren gegaan te zijn vanwege onervarenheid met de besturing…

De beroemde PET-fles waarmee Keshe al laat zien dat hij energie in de vorm van electriciteit opwekt.

Een van de apparaten die hij op tafel had staan maakte ter plekke koolstof uit de in de lucht aanwezige CO2, naar ik begreep kunnen met deze zuivere koolstof diverse ziektes en aandoeningen zoals Alzheimers en MS te lijf worden gegaan door aangetastte koolstofdeeltjes in het lichaam te vervangen door koolstof in zijn zuivere diamantvorm.

Een ander object dat hij bij zich had was een zaklamp met ledlamp die zonder batterij of andere energiebron behalve omgevingsenergie al 2 jaar brandde. Daarnaast had hij ook nog wat voorbeelden met simpel ogende technologiën, die spanning opwekten uit het ogenschijnbare niets, met een voltmeter werd de werking onmstotelijk bewezen.

De heer Keshe gaf aan dat de oude wetenschap een keer op de schop moet en er ruimte moet komen voor een nieuwe manier van denken. Wie voldoende ‘Star Trek’ heeft gekeken zal hem redelijk kunnen volgen, ik was alvast behoorlijk onder de indruk en hoop hiermee een redelijk duidelijk verslag gemaakt te hebben. We zullen vast meer horen van deze man en ter aanvulling moest ik nog even denken aan de vraag uit het publiek waarom hij niet met zijn uitvindingen naar de grote bedrijven gaat.. Zijn antwoord was: “Laat ze maar naar mij toe komen!”…

* * *

Hier de lead naar de site van de KESHE-foundation met foto’s van de presentatie in het Evoluon.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.