Advertentie

Steun jij het ‘Pure Child’…?


x

pure-child-afbeelding

x

x

Steun jij het ‘Pure Child’…?

2016 © WantToKnow.nl/be

x

Magdalena Troch en Rudy Van Damme zijn beiden gepassioneerd door alles wat in het belang is van kinderen en kinderwelzijn. Hun passie is vooral ontstaan door hun eigen zoektocht naar zaken die werkelijk tellen in het leven. Hierdoor hebben zij beiden mogen inzien, dat wanneer je gelukkige zelfstandige mensen wilt creëren, het van groot belang is, ervoor te zorgen dat wij als mensen, onze kinderen zo ‘PUUR’ mogelijk houden. En dan ‘Puur’ op alle vlakken: natuurlijke voeding en een natuurlijke leefomgeving.

Rudy & Magdalena, initiatiefnemers van het 'Pure Child' initiatief.
Rudy & Magdalena, initiatiefnemers van het ‘Pure Child’ initiatief.

Maar bovenal in een milieu waar ouders en opvoedkundigen, heel ‘bewust’ zijn en mogen worden, van hun eigen patronen, hun eigen valkuilen. Omdat onze kinderen deze conditioneringen heel gemakkelijk overnemen. Waardoor wij hen ‘belasten” met onze zorgen en waarvan zij dan weer een deel in hun ‘rugzak’ mee door het leven dienen dragen.

Het gaat ook om het creëren van een veilige omgeving waarin kinderen hun ‘eigen talent’ en hun ‘eigen passie’ gezien mag worden, zodat ze deze unieke krachten kunnen ontwikkelen. Pure kinderen die zich goed in hun vel voelen, zich gewaardeerd voelen, zich ten volle kunnen ontplooien in hun uniek zijn en op deze manier een waardevolle toevoeging kunnen brengen in de wereld. En uiteindelijk de verandering zullen ZIJN..!

Opgroeien in puurheid is volgens ons de aangewezen weg om gezonde, liefdevolle, begripvolle, respectvolle, unieke en gelukkige mensen te krijgen. Daarom is er ons digitale magazine ‘Pure Child’, wat we hebben gecreëerd als platform voor informatie over dit initiatief. Magdalena heeft lang in de klas gestaan en kent de pedagogiek van leren en onderwijzen; ze geeft nu mindfulness aan kinderen. En Rudy was voorheen uitgever van een magazine over ‘welzijn’ en ook ‘personal coach’. Door een in 2014 opgelopen hersenletsel is hij gedeeltelijk inactief, maar is herstellende vanuit deze fundamentele transformatie.

Hun missie..
Het is hun missie om ‘onze kinderen’ PUUR te houden door bewustwordingsprocessen te bevorderen ten aanzien van de opvoeding en onderwijs van de kinderen, hun plaats en rol in de samenleving, alsmede kennis te bieden ten voordele van ouders en opvoeders. Deze kennis brengen zij en bieden zij aan, door een platvorm te zijn voor iedere coach, leraar, ouder, opvoeder enz. die dit groeiproces naar bewustwording reeds in de wereld neerzet of neer wil gaan zetten.

Zij krijgen de kans en de mogelijkheden in ons magazine ‘PURE CHILD’ deze kennis te delen via artikelen, via interviews via film, via advertenties van hun workshops enz. Opgroeien in puurheid is volgens ons de enige weg om gezonde, liefdevolle, begripvolle, respectvolle, unieke en gelukkige mensen te krijgen. En op deze manier willen Magdalena en Rudy helpen meebouwen aan een liefdevolle wereld.

pure-child-afbeelding-met-logo-ontdek

De ‘PURE CHILD’-visie op het kind:

 • een informatief, opvoedkundig magazine over kinderen dat ouders en opvoeders handvatten biedt om vernieuwende zienswijzen in de praktijk om te zetten.
 • brengt een nieuwe, verfrissende en integrale kijk op voeding, opvoeding, psychologie, geneeskunde, onderwijs en communicatie in verband met kinderen.
 • staat voor de puurheid van kinderen en toont aan dat wij moeten stoppen met hen in de mallemolen van onze prestatiegerichte maatschappij te duwen, waar ze als een leeg vat worden gevuld met overbodige dingen.
 • ziet kinderen in hun totaliteit en toont hoe wij als volwassenen samen met hen kunnen groeien en zo ons familie-, school- en maatschappelijk systeem kunnen versterken.
 • laat kindercoaches aan het woord over de unieke intelligentie van kinderen, over hoeveel wij van hen kunnen leren en over hoe wij hen kunnen helpen in hun ontwikkeling.
 • benadrukt het belang van de natuur en van natuurlijke voeding voor kinderen als onderdeel van hun welzijn.
 • geeft jou alle mogelijke tools om jullie kinderen te helpen om mooie, gelukkige mensen te worden en op die manier samen met hen een gezonde en gelukkige maatschappij uit te bouwen!

pure-child-sponsors

Een kosteloos magazine.. Maar hoe financier je dat dan?
Rudy en Magdalena willen het Pure Child-magazine als e-magazine gratis verspreiden. (klik op de cover hieronder voor een download (pdf) van het oktobernummer van ‘Pure Child’). Het is natuurlijk een prachtig gebaar, om het magazine gratis weg te geven, maar waarvan rookt dan de schoorsteen zul je wellicht afvragen..? Daarvoor hebben Magdalena en Rudy de volgende financieringsopties uitgewerkt:

pure-child-magazineHet multimedia-magazine ‘PURE CHILD’ heeft namelijk voor specifieke adverteerders heel wat voordelen. En inmiddels hebben een paar mooi partners zich al bij het intitiatief aangesloten. En doordat adverteerders aanvullend zijn op de inhoud van het magazine en niet of nauwelijks) ‘conflicterend’ zoals dat dan heet, zien Rudy en Magdalena de mensen achter deze adverteerders ook daadwerkelijk als hun partners.

Voor het adverteren in het magazine gelden de volgende mogelijkheden en regels. Bij de advertentie :

 • wordt de link naar de website van het bedrijf/de organisatie van de adverteerder geactiveerd. Hierdoor kan de lezer van ‘Pure Child’ onmiddellijk op de betreffende website komen en kan de organisatie/het bedrijf daar het eigen verhaal vertellen, over product of/en dienst.
 • wordt de link naar de webshop van een bedrijf geactiveerd waardoor de klant onmiddellijk naar de aangeboden producten kan kijken en/of deze kan  aankopen.
 • heeft u een promotiefilmpje dan kan de link hierbij ook geactiveerd worden.
 • krijgt U de kans om een artikel te schrijven over de producten of over jullie werk. Hierbij vragen we wel om het artikel neutraal te schrijven.
 • krijgt U de kans om door ons een interview op video te maken over uw bedrijf, wat door de lezer via de link kan bekeken worden.
 • Heeft U een kosteloos of betalend E book ? Dan kunnen onze lezers dit downloaden via de bijhorende link.

Samenwerken en/of sponsor worden.
Samenwerken is ook vrij eenvoudig. Heb je bijvoorbeeld als coach, opvoeder, ouder, grootouder, verzorgende enz. positieve ervaringen bij kinderen over een nieuwe methode, nieuwe kijk op opvoeding, voeding, psychologie, geneeskunde, beweging, onderwijs, communicatie en wil je dit met de wereld delen en schrijf je graag? Aarzel dan niet en contacteer Rudy of Magdalena via de website.

En natuurlijk kun je sponsor worden, als particulier, maar ook als bedrijf en/of organisatie. Doen..! Wil je dit prachtig-krachtige initiatief steunen? Stuur gerust een berichtje naar de mensen van dit prachtige initiatief..!

x

pure-child-shawl-kind-sneeuw

20 gedachten over “Steun jij het ‘Pure Child’…?

  1. *Koekje Vertel eens waarom je hier de Griezels van krijgt!
   Zelf zie ik het als een verrijking voor iedereen, en vooral voor de toekomst, onze kinderen zijn toch de toekomst.
   Maar ik hoor graag hoe jij het ziet 🙂

  2. Kinderen zijn niet puur, leeg vat.
   Kinderen krijgen, is mijn overtuiging, vanaf de conceptie ‘ballast’ van beide ouders mee (nieuw wetenschappelijk hot item). Nog even los van het feit dat de geestesgesteldheid en voeding van de moeder tijdens de zwangerschap levenslang invloed heeft op het kind.
   Je kunt ouders niet verwijten dat ze negatieve en positieve ervaringen hadden voordat het kind verwekt werd. Noch kun je de moeder verwijten dat ze bijvoorbeeld tijdens haar zwangerschap erg geleden heeft onder het verlies van een dierbare.
   Het zou imo wel zo netjes zijn om ouders te wijzen op het feit dat kinderen veel onverwerkte zaken van de ouders met zich meedragen. Kinderen voelen ook haarfijn spanningen, ‘geheimen’ aan, zaken waar ze niet naar moeten vragen. Imo lopen veel kinderen met rare schuldgevoelens rond, die niet alleen veroorzaakt worden door de huidige maatschappij.

   Laat de ouders eerst maar eens onder ogen zien dat ouders en kinderen soms reageren vanuit eigen niet-heelheid. En dat sommige zaken nooit helemaal helen, maar dat je er wel mee kunt leren omgaan. Dat is naar mijn mening pas echt integraal.
   Spirituele-groei-leermeesters heb je in alle soorten en maten maar een kind is in de eerst plaats toch echt: Een KIND.

   “onze kinderen zijn toch de toekomst”
   Is politieke en reclame jargon eh: https://speld.nl/2015/03/26/5-inspirerende-levenslessen-die-je-een-onmeetbaar-gevoel-van-leegte-geven/

   Verfrissend, integraal…. 🙄

  3. Wat koekje zegt over kinderen, zegt alles over koekje en niets over kinderen..
   Een koekje van eigen deeg, is als uit de pan een veeg.

  4. Is goed, daar ga ik verder geen energie in steken.
   Wie naar aanleiding van mijn opmerking zelf verder in die richting wil gaan zoeken: Prima. En anders gewoon niet. Doe ermee wat u goeddunkt.

   Er wat mij betreft, is er verder niets mis met kinderen wat meer ‘lucht’ (letterlijk en figuurlijk) geven.

  5. Koekje, laat je niet zo snel ontmoedigen, wat je schrijft is één visie, jouw visie, waar ik ook heel veel van kan beamen, kinderen, het kind, ja het is zo veel omvattend, er is en wordt veel over gedacht, en geconcludeerd, heb zelf een heel bewogen leven achter de rug, in mijn jeugd trauma’s opgelopen, waar ik tot het eind van mijn leven zal wordtelen.
   Kinderen zijn net sponzen, ze zuigen alles op, en ja dan ?, wie het echt denkt te weten mag het zeggen, je kunt medelojden met ze hebben, wat ze allemaal moeten doorstaan, tot ze bij hun Eigen aanvang van het, hun slaven bestaan zijn aangekomen.
   Maar ook dit is dan mijn visie, uit mijn overvolle intuïtie geboren.
   Groet Jenne

  6. Ach jenne, ik heb een groot deel van mijn leven moeten knokken om uit te vinden wat van mij was en wat door anderen opgelegd. Geconditioneerd, maar ook vanaf de conceptie mee gekregen. Een stukje karma (niet per definitie goed of slecht) van de voorouders, zou je het kunnen noemen.
   In de zoektocht kwam ik de termen https://nl.wikipedia.org/wiki/Tabula_rasa_(psychologie) tabula rasa, met de geboorte beginnen met een schone lei en nurture versus nature (opvoeding of aangeboren) tegen. Epigenetica is er ook een. Of wat dacht je van vreemde herinneringen en voorkeuren die mensen met een hart van een ander, er gratis bij ingeplanteerd krijgen. Men zegt dat niet alleen in de hersenen herinneringen opgeslagen zijn, maar in iedere lichaamscel. Ga je verder met deze aanname, wat is er dan met de spermacellen en eicellen???? Hoe belangrijk is het, om verhalen over je eigen je voorouders te horen, of wat is de betekenis van een volksaard, een eigen cultuur. Zo bezien zijn kinderen dan: Het verleden dat een mooie toekomst wil.

   Mij heeft het in ieder geval geholpen om mijn eigen ouders te leren waarderen, respecteren. Jammer dat ik ze dat nooit meer kan vertellen, maar wie weet… . Voor mij in ieder geval een cadeau van onschatbare waarde, dat ik graag met iedereen die er voor open staat zou willen delen.

  7. Helaas is de geschiedenis zoals die verteld wordt vaak corrupt en zoals de overwinnaars die willen zien (binnen familieverband en wereldwijd). Verhalen van de lokale bevolking, oude sagen en mythes, Carl Jung.

  8. Lees Jean Liedloff (the continuum concept) en je zult het grotere plaatje begrijpen. Het is ook in het Nederlands vertaald (op zoek naar het verloren geluk). Voor mij was het toen ik het las (25 jaar gelelden) o.a. in het kader van mijn eigen zoektocht, een bevestiging van mijn gedachtes, nl een kind is puur en onschuldig bij geboorte, dus ook jij, koekje! Het wordt pas door verkeerde opvoeding zo ‘gemaakt’. Waarom zijn veel mensen ongelukkig, deep inside? De antwoorden vind je in dit boek.
   Verder is het wel waar, dat energieën doorwerken op de mens.
   Dus als je zelf niet ‘lekker’ bent, zal je kind dit ‘oppikken’. Überhaupt de maatschappij. Het gebeurt vaak daar waar de mens niet meer met de natuur maar tegen de natuur wil werken, zonder bewustzijn voor deze processen.
   Ik ben eigenlijk alleen maar bezig met het bevrijding. 🙂

  9. Het verschil tussen sperma en eicel is dat de eicel vanaf het begin bij het meisje in de eierstok zit. Dus ben je 35 dan is je eicel dus 35 jaar oud. Sperma wordt altijd weer opnieuw geproduceerd.
   DNA is wel veranderlijk en niet vast, dus je hoeft je niet erbij neer te leggen dat als iemand in je familie kanker heeft, jij dat ook moet krijgen. Ook mensen die niet bloedverwant zijn, kunnen toch dezelfde ziektes oplopen uit hun omgeving, op energetische manier (het geval van adoptiekinderen die onafhankelijk van het dna, toch een ziekte ‘erven’). Er is volgens mij een continue uitwisseling van informatie onder de cellen…gewoon goede ‘informatie’ opnemen en slechte weer loslaten. 😉

  10. 1.9
   Mooi mc, dat jij iets gevonden hebt dat voor jou persoonlijk werkt. Mooi dat ieder voor zich zijn eigen persoonlijke weg kan bewandelen.
   Voor mij is het belangrijk om voor mijzelf te weten waar mijn wortels zijn, hoe alles met alles samenhangt en hoe dat dan zou kunnen werken. Met de gigantische instroom van zoveel nieuwe culturen, het kunstmatig gefrutsel aan normen aan waarden, en het onvermijdelijke idee dat het gras elders groener is, is dat voor mij in ieder geval belangrijk. Misschien heeft het ook te maken met ouder worden.
   Soms heb ik het idee dat ignorance en ontkenning verward wordt met vrijheid. De ‘hyper moderne wetenschap’ versus het ‘diepe weten’.
   Fascinerend dat de hypermoderne wetenschap soms stuit op zaken die geen bijgeloof blijken te zijn en naadloos aansluiten op het diepe weten.

  11. Mijn gevoel is, dat de kinderen van deze tijd door een menselijke geluks trechter worden geperst, om dat ze vervormd alleen maar kunnen leven in de huidige samenleving, er is geen tijd en plaats meer voor ze, alles is overvol, ze vluchten in hun computer spelletjes, om aan de werkelijk shit wereld te ontkomen, als ze 15 a 16 jaar zijn, hebben ze al etterlijke oorlogen gevoerd en mensen gedood op hun schermtje,
   niets is meer echt, alles is overstuur of eet tranquilizers, wat de werkelijkheid uit maakte blijkt op eens tweede klas, van het enorme nepothisme waardoor onze samenleving wordt vervormd door groepen die anders denken en leven, qua kleur of sexuele beleving, het is niet meer begrijpelijk voor ze, ik probeer wel eens met jongeren te praten en discusseren, maar aannemen uit je ervaring doen ze niets, wat ze willen is friek/geld/poen thats all, er zijn ook anderen gelukkig, maar ook zij hebben problemen met de vooral inhoud van hun leven, om daar gestalte aan te geven, maar ik respecteer ze, denk dat ze sterker zijn als mijn generatie, meer realistisch dat is zeker.
   Jenne

  12. de kinderen van deze tijd door een menselijke geluks trechter worden geperst
   Nou, dat geldt denk ik voor alle rijke westerlingen. Niet alleen kinderen zijn de pineut. Zelfs rouw schijnt een ziekte te zijn. Aan verplicht gelukkig zijn, is waarschijnlijk het meeste geld te verdienen 🙄

   Jammer van de broze hedendaagse sneeuwvlokjes https://en.wikipedia.org/wiki/Generation_Snowflake https://www.sott.net/article/339947-Snowflaked-by-the-Nanny-State-Maryland-school-web-coordinator-fired-for-correcting-students-spelling-on-Twitter

 1. Het initiatief ‘Pure Child’ wil eenvoudigweg mensen(opvoeders) bewust maken dat kinderen’van vandaag’ recht hebben op een andere opvoedkundige visie dan diegene(conservatieve) die op heden wordt gehanteerd. Dat bijvoorbeeld, het contact met de natuur levensbelangrijk is (zonder in extremen te vervallen) en dat de wi-fi technologie(en alles wat daar bijhoort) kritisch benadert dient te worden(binnen een gezondheidskader) en eerder positief dient aangewend te worden-geen geweldadige games bvb?).

  Vanuit een boeddistische visie hebben kinderen al talloze(misschien wel 1000-den levens achter de rug en ook dat kan aangewend worden in dnieuwe moderne opvoedkundige visie(bvb. Wat is het dharma of verworven talent vh kind en hoe kan deze maximaal aangewend worden? Wetende, tenslotte, dat er een transhumanistische agenda zit aan te komen is hier ook een taak weg gelegd voor bewuste(wakkere) opvoeders teneinde kinderen en of jongeren hiervan bewust te maken. Ook hier geldt voor de opvoeders het adagio ‘ leading by example’ m.a.w. nieuwe leiders kweken door er zelf(als opvoeder) een te zijn in woord, daad en gedrag.

  1. Mijnheer van Damme,

   wat is er verkeerd aan die conservatieve opvoeding, ben conservatief opgevoed met alle problemen van dien, heb mijn kinderen ook in die zin opgevoed met alle problemen van dien, denkt U dat U de kinderen van nu voor de gemaakte fouten in hun opvoeding kunt behoeden, no way !
   In een wereld van onecht denken, waar anders sexueel gerichte mensen worden verheven tot een uitverkoren groep mensen, hoe gaat U ze dit aan ze vertellen, dat wat je ook doet, je altijd door het kwaad dreigt te worden overmand en misbruikt !
   Wat betreft het Buhisme ja mooie filosofie, maar niets met onze Europese kinderen uitstaande, dacht meer aan langs het oude riviertje de Lije wandelen, en hun vertellen over Tuyl Uilenspiegel, over het land van de Waast, en deze mythise verhalen vind je overal in onze landen, maar worden ingeruild voor het zoveel mooiere en betere uit andere civilisaties, ook hier weer, no way, het is niet het onze,
   het zelfde geld voor onze literatuur, vooral de Vlaamse, het lijkt er op dat men zich hier voor schaamt, wat een onverstand !
   Stukje van wat ik denk, graag gedaan groet Jenne

 2. Nou we zouden eerst wel eens kunnen beginnen dat malle ophemelen van sexueel anders gericht mensen achter wegen te laten, zonder ze aan te vallen en of veroordelen voor hun anders zijn, wil ik dit toch zeggen.
  Het spel wat door de NWO word gespeelt verdeel en heers, door de anders sexueel gerichte mensen als een soort pseudo uitverkoren people te promoten, waar door hun aantal groeit, en door nepothisme enorm groeid in macht, en de gewone meerderheid van vader moeder en kinderen, vaak in een vreemd daglicht te plaatsen, en het nonrespect voor de echte vrouwen enorm toeneemd.
  Dit om dat kinderen alleen gelukkig kunnen opgroeien in een evenwichtige en respectvolle samenleving, willen wij onze kinderen een mooie wereld nalaten, dat moet je dan creéeren in je familie kring, want daarbuiten, is het vaak huilen met de pet op, probeer ze zo lang mogelijk van de electronische versnaperingen af te houden, want zo als we zelf weten het is verslavender als chocolade, voor de rest ja kinderen zijn fantasties en altijd verrasend, maar het moet gezegt worden het zijn soms kleine psychopaatjes, wat er in die kleine koppies omgaat, ja het is het mooiste wat je overkomt in je leven, en op het zelfde moment heb je de zorgen tot aan je graf, of ze nou groot of Klein zijn, het is het dierbaarste wat wij de mensheid bezitten, ten minste dat vind ik.
  Jenne

 3. Dan kinderen zijn de verantwoording van hun ouders cq familie, een ieder heeft een andere kijk op de zaken, en dat is goed, als je het opvoeden te veel wilt bedisselen, en de plaats van de ouders gaat innemen, komt er een soort éénheids worst te staan aan het eind, leer ze respect in de bredere zin van het woord, geef ze liefde, veel warme liefde en vooral ook interresse in hun persoonlijke denken, en dan leer ze leren, het plezier van leren en het weten, en niet de tafels van 1 tot 10, nee ook die van 10 tot 20, net dat beetje meer, hebben ze plezier van, ooit een boek gelezen waar men er van uitging dat alle kinderen de verantwoording waren van de hele gemeenschap, dat was mooi, in dat boek werkte het uitstekend ?, of dit ook kan buiten dit boek, ben ik niet helemaal van overtuigd, groet Jenne, vader, grootvader en binnen kort overgroot vader, mooi, en dankbaar dat ik dit allemaal mee mag maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.