Advertentie

candida banner april 2019

Van kernenergie naar Aardenergie: 5x slimmer!


x

Een overzicht van de tectonische platen die over de Aarde verspreid zijn. De rode knooppunten zijn geschikte plaatsen om de nieuwe techniek toe te passen.

x

Van kernenergie naar Aardenergie: 5x effectiever!

Een fantastisch, niet-vervuilend alternatief voor kernenergie.

 x

Het ‘Marshall System’ claimt dat het het eerste en enige systeem is, dat in staat is om de ongelooflijk energie-bronnen te ontsluiten, die op de bodem van onze oceanen ligt te wachten op exploitatie. We spreken over hypdro-thermische energie, vulkanische bronnen, die door een weldoordacht systeem van Marshall nu kunnen worden ontsloten. En het allerbelangrijkste is, zeker wanneer we het vergelijken met het uiterst omstreden kernenergie-programma dat nu gangbaar is in de hele wereld, NIET VERVUILEND..! Maar, en dáár gaat kernenergie het helemaal afleggen, deze energie kan ook worden gebruikt om zout zeewater te ontzouten, waardoor zuiver drinkwater/zoet water wordt gecreëerd, water waar in de toekomst grote behoefte aan zal ontstaan.

En dan tenslotte, de capaciteit, want dát is altijd het bezwaar van kernenergie-fanaten. Onder het motto: ‘Er zijn nog geen andere, vergelijkbare energiebronnen, die kernenergie kunnen vervangen’, wordt elk denkbaar alternatief bij voorbaat al naar de prullenmand verwezen.. Maar wanneer we nu man-en-paard gaan noemen, dan blijkt dat elke bron van deze hydro-thermische energie, met relatief weinig inspanning, energie kan leveren voor 20 miljoen huishoudens, waar een gemiddeld grote kerncentrale slechts 4 miljoen huishoudens van vervuilende stroom kan voorzien! En waarschijnlijk ook nog eens voor een prikkie van het budget, waarmee nu kernenergie-centrales gebouwd dienen te worden..!

Een voorbeeld van een hydro-thermische ventilatiepijp op de bodem van de oceaan. Zie de afzetting van goud rondom deze uitlaatmond.

Wat zijn deze hydro-thermische ‘ventilatiegaten’…?
Hydro-thermische gaten op de oceaanbodem zijn er al vanaf het moment dat planeet Aarde werd gevormd. Het zijn de natuurlijk ‘bij-producten’ van de tektonische activiteit van de Aarde, het proces dat hele continenten verplaatst, vormt en zelfs doet verdwijnen. De grootste geologische beweging in dit opzicht, is de 65.000 kilometer lange ‘Mid-oceaanrug’. Deze omcirkelt de globe als de zoom van een leren bal, en de ventilatiegaten zijn te vinden op die plekken, waar de continentale platen met een paar millimeter, tot enkele centimeters per jaar verschuiven.

Omdat op deze diepte een enorme druk heerst, wordt zeewater door deze druk, in holte geperst, op zo’n 2300 meter diepte. Dit zeewater vindt uiteindelijk zijn weg naar de magmakamers die dieper onder de zeebodem aanwezig zijn, waar het door deze aardwarmte wordt verhit tot temperaturen van maar liefst 4000 graden Celsius..! Dit superhete water wordt vervolgens weer naar de oppervlakte gedrukt, door met name deze hitte.

Daarbij komt een zwarte rookpluim uit deze ventilatiepijpen, een mix van metalen en mineralen, die mee naar boven worden gedreven, uit het aardoppervlak los gemaakt. Deze mineralen en metalen worden als depot op de zeebodem afgezet, wanneer het oververhitte water in aanraking komt met het ijskoude zeewater. Er is zelfs goud te vinden aan de rand van de schoorsteenpijpen, duidelijk zichtbaar op de foto hierboven.

Het Marshall Hydro-thermische exploitatie-systeeem is het eerste gepatenteerde systeem dat gebruikt maakt van deze hydro-thermische energie. Voor het opwekken van energie, maar ook voor de winning van de genoemde metalen).  Het systeem gaat veel verder dan alleen maar het winnen van de enorme hitte die vrijkomt bij het proces, zoals hierboven genoemd. Het is dus ook het eerste ‘deep-ocean’-mijnsysteem om metalen te winnen. En het genoemde proces om zoetwater te winnen, is daarbij nog een ‘bijkomstigheid’.

Het Marshal-systeem in een notedop. Daar waar we met diepzee-olieplatforms in staat zijn om oliepijplijnen in de zeebodem te boren, dáár voorziet deze techniek in het plaatsen van een 'kap' over de heetwaterbron op de oceaanbodem. Dit is één van de mogelijkheden om deze Aardwarmte (hitte!) te winnen.

Je hoeft geen raketingenieur te zijn, om in te zien, te calculeren, dat dit winproces uiterst winstgevend kan zijn, voor bedrijven die de moed hebben om dit gepatenteerde systeem te gaan inzetten. Maar liefst 3 bronnen van ‘winst’, namelijk hitte, metaal en zoet water zijn aanwezig. En allemaal ‘gratis’ ter beschikking gesteld door onze moeder Aarde…!
Mocht je interesse hebben om een dergelijk systeem van de grond te tillen.., download deze pdf over het gebruik van het patent van Marshall.

Wij vinden het in ieder geval een uiterst fascinerend concept! Kijk naar deze prachtige animatie van Erich Blumrich:
x

[media id=976 width=770 height=605]

 

 

Advertentie

2 thoughts on “Van kernenergie naar Aardenergie: 5x slimmer!

 1. Tesla had ook een manier gevonden toch ,om energie uit de aarde tehalen ,,en nu lees ik op Niburu over een 13 jarige jongen die een zonne paneel [boom] bouwde
  die veel meer energie geeft dan de platte paneels ,ontzettend knap van Aidan
  Dwijer ,,hij heeft patent aangevraagd ,
  Je houd je hart vast voor die jongen ,de meeste mensen die wat uitvonden ,werden of gek verklaart of kregen een ongeluk ,,
  Wie weet wat er gebeurd als ze de oceaan gaan exploderen ,,,er kunnen wel tsunamie s uit voor komen lijkt me ,,maar ja ben een gewone huis vrouw
  waar hebben die nu verstand van ,,
  Detijd zal t leren .

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.