Advertentie

Van plastic zak naar verkeerspaal en bouwmateriaal..


x

Van plastic zak naar verkeerspaal

 2012 WantToKnow.nl/.be

X

Overal in Kenia dwarrelen plastic zakken rond en er is geen systeem om dit afval op te halen. Een gigantisch milieuprobleem, dat de 32-jarige Evans Githinji heeft omgetoverd tot zijn bron van inkomsten. Een jaar geleden opende Githinji een fabriek waar hij de plastic zakken recyclet tot stevige verkeerspalen en draagbalken. Om een paal te kunnen maken, is er aardig wat plastic nodig. Daarom opende hij 23 inzamelpunten, waar ongeveer honderd jongeren de zakken inleveren die zij van de straat hebben geplukt. Elke kilo levert ze 10 cent op. En met een ophaalproductie van zo’n 3 tot 4.000 kg PER VERZAMELPUNT, die ze ELKE DAG ophalen, hebben ook zij weer een redelijk inkomen, maar zorgen ze er vooral voor dat de 10.000-den kilo’s plastic niet nóg verder het milieu vervuilen..

De fabriek van Evans is een groot succes: per dag worden er ongeveer honderd palen geproduceerd. Githinji kan de vraag niet aan, want hij verkoopt er meer dan 100 per dag. Hierdoor wil hij het aantal machines voor de productie van de plastic palen wil uitbreiden. Hij is er trots op zijn bedrijf, vooral vanwege de bijdrage aan het milieu.
Kijk hier naar de video over dit onderwerp:
X

[media id=1194 width=770 height=605]

Nederland
Het vervaardigen van hoogwaardige plastic palen gebeurt al veel langer, maar het is natuurlijk fantastisch dat een dergelijk simpel proces door Evans Githinji is opgezet in Kenia. Hier in Nederland zijn verschillende bedrijven bezig om plastic te recyclen naar dit soort palen. En daar komt dan ook weer meteen de ondernemersgeest om de hoek. Kijk bijvoorbeeld maar eens bij een bedrijf als Lankhorst Recycling Product

 

3 gedachten over “Van plastic zak naar verkeerspaal en bouwmateriaal..

  1. Nu nog een goed mondkapje voor de arbeiders in de fabriek en een goed luchtfilter. Zie je die rook? Is echt niet gezond hoor… Maar goed, het is een heel mooi begin.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.