Advertentie

Wubbo Ockels: ‘Het is genoeg geweest’…


wubbo ockelsWubbo Ockels schreef een paar maanden voor zijn dood een emotioneel-passionele oproep aan eenieder die het horen wil.. We zijn te ver gegaan, het is genoeg geweest..! Een oproep om ons te bezinnen over wat we met de Aarde aan het uithalen zijn, wat we met elkaar aan het doen zijn..!

Bij het overlijden van Wubbo Ockels, op 18 mei 2014, maken we in deze rubriek plaats voor zijn woorden. Dat ze mogen doorklinken in jouw kern, dat ze je daden mogen motiveren om van onze planeet en  sámen met je medemens, een paradijs weer te maken. De negativiteit te stoppen, én de manipulaties en roofbouw op Aarde en mens.

Velen spreken over duurzame producten als ‘te duur’..! Maar het is volstrekte zinsbegoocheling, dat ‘goede’ producten en diensten ‘te duur’ zouden zijn. Waarom spreken we niet over die andere producten en diensten als ‘TE GOEDKOOP’…? Want zit in die producten de vernietiging van leefgemeenschappen en natuurgebieden doorgerekend..?

Of laten we die rekening voor de Aarde achter en toekomstige generaties..? Zit in de prijs van die ‘goedkopere’  producten de schade meegerekend die in de toekomst op ons bordje komt? Nee, die kosten staan op de rekening van toekomstige generaties en onze Aarde. En sámen met onze kinderen gaan we de prijs betalen voor het kort-zichtige gedrag.. 
Het woord is aan wijlen dr. Wubbo Ockels

x

x

Wubbo Ockels: ‘Het is genoeg geweest’...

2014 WantToKnow.nl/.be

x

“Het is genoeg, we zijn te ver gegaan!!! De industriële revolutie heeft ons in een ongewenste situatie gebracht. We zijn door de natuur geraasd, we vernietigen onze levensbronnen. We moeten stoppen, we moeten veranderen, we moeten een ander pad kiezen, we moeten onze levens veranderen, en de manier waarop we zaken doen.  

Laten we ‘het menselijke tijdperk’ begroeten. Laten we stoppen met de vernietiging van de aarde, van de mensheid; van ons. Laat het voor iedereen duidelijk zijn: we moeten een nieuwe houding vinden, een nieuwe cultuur, een nieuwe instelling, een nieuwe eenheid van de mensheid, voor ons voortbestaan.

We zijn geen bijen, die zonder bewustzijn een kolonie bouwen. We zijn geen neutronen, die zich niet bewust zijn van wat ze denken. Nee, we zijn intelligente wezens, en kunnen ons gedrag observeren. We zijn ons allemaal bewust van waar de mensheid naartoe gaat. We kunnen de mensheid in een betere richting krijgen, als we samenwerken. We kunnen een nieuwe religie creëren die ons allemaal samenbrengt.  

wubbo-ockels_sliderEr zijn veel religies die mensen samen krijgen, maar nooit alle mensen. De verschillende goden waarin mensen geloven, scheiden de mensheid juist in groepen. Dat heeft geleid tot conflicten en zelfs oorlogen. Deze religies zijn niet duurzaam. Maar als we in de mensheid geloven, zullen we geen conflicten meer hebben, omdat we één zullen zijn. We behoren allemaal tot deze mensheid, we kunnen allemaal in deze ‘hogere macht’ geloven. De God van de mensheid is in ons allemaal. We kunnen ons niet achter deze God verstoppen, omdat het in ons zit. We kunnen ons niet verbergen voor de verantwoordelijkheid voor onszelf.  

Geloven in de mensheid is een andere manier van denken. Een bewustzijn van waar we zijn en wat de aarde voor ons betekent. De noodzaak om die aarde te beschermen is een steeds grotere noodzaak geworden. De ruimtevaart heeft ons een spiegel voorgehouden. We zijn nu echt waar we zijn: op een prachtige planeet, waar we niet zonder kunnen. We zijn allemaal astronauten van het Ruimteschip Aarde.  

Onze wil is de sleutel. Het geloof in de mensheid zal ons die wil geven. Onze religie zal ons helpen om die wil te uiten. Deze religie moet z’n vorm krijgen: we moeten symbolen, rituelen en kunst maken om ons geloof in de mensheid te uiten. Vooral de jeugd moet aangesproken worden. Zij zijn de toekomst: ze willen genieten van de natuur, en van de aarde. Hun idolen kunnen een voorbeeld zijn. Festivals kunnen de boodschap uitstralen. Artiesten kunnen de juiste woorden vinden, die hun harten raken.  

Laat elk van ons helpen om onze religie vorm te geven. Laat elk van ons zijn geloof uitspreken in een duurzame mensheid.”

x
* * *

x

In de Engelstalige brief, waarvan je hierboven de kern kunt lezen, staan 10 geboden’ die Ockels opstelde, om handvatten aan te reiken voor een nieuwe wereld, die voor ons allen veel dichterbij ligt, dan menigeen vermoedt!

x

De 10-geboden van de ‘Happy Energy’ geloven in de Mensheid

x

1. De mensheid is onscheidbaar

2. Het doel van de mensheid is om te overleven

3. De mensheid heeft de Aarde en de natuur nodig

4. Ons doel is om de mensheid te steunen, en daarmee de Aarde en de natuur

5. We dienen iedereen te respecteren die dit doel nastreeft

6. Iedereen is verbonden met allen, via de mensheid

7. Iedereen is verbonden met de natuur en de Aarde

8. We zijn allemaal astronauten van het ruimteschip Aarde

9. Zij die ‘anderen’ niet respecteren, zullen daarmee de mensheid geen respect tonen

10. De mensheid, de natuur en de Aarde zijn onscheidbaar

(deze .pdf bevat de volledige Engelse tekst van de statement van Ockels)

Advertentie

12 thoughts on “Wubbo Ockels: ‘Het is genoeg geweest’…

 1. Voel mijzelf altijd een behoorlijke druiloor, hoeveel mooie boodschappen zijn er al niet nagelaten aan ons de mensheid, en wat hebben deze boodschappen te weeg gebracht, buiten het misschien na denken van die enkeling, niets helemaal niets!

  1. Misschien eerst zelf ook in een baantje om de Aarde te worden gebracht. Het is wel de beste Job die je maar kan ervaren om d juiste zinnen daarna te formuleren zonder zelf te gaan zweven los van den zwaarte kracht. Wubbo wie kent hem niet?! Ik zag ooit hoe hij met zijn pipercup wilde opstijgen terwijl hij nog vast zat aan een stuk verankerd beton in de grond. Stormlijntje vergeten los te maken, had vanaf dat moment ineens angst voor de space-shuttles.

 2. Respect! We moeten Wubbo’s boodschap verder uitdragen, dat is toch wel het minste dat hij verdient, deze wetenschapspionier!? Hij heeft een aantal heel erg goede ideeën en concepten nagelaten, waarvoor hij zelfs door zijn eigen ‘kerk’ verguisd is. Maar wie zal er over een tijdje niet zeggen dat zijn ideeën toch hout sneden en het proberen waard zijn? Een betere wereld begint bij je zelf, en Wubbo had dat donders goed in de gaten…

 3. Het is verrekte jammer en triest dat hij op het laatst ging stellen dat ‘we te ver zijn gegaan’.

  Dat hij voor de mens (de gemiddelde Nederlander) eerst tien nieuwe geboden heeft opgesteld. Dat het dus ‘nog lang’ niet vanuit de mens zelf komt.

  1. Valt me vaak op dat artiesten die de wereld willen verbeteren ineens dood zijn op veel te jonge leeftijd…

  2. They don’t care about us – http://www.youtube.com/watch?v=Mp6fKjYn7m0
   ‘Us’ staat voor mij voor al het leven op aarde, inclusief de aarde zelf. Waar zijn we nou helemaal mee bezig. Mensen als Michael Jackson en John Lennon zien ze liever gaan dan komen. In de jaren 60 hebben ze de mensen er weer onder gekregen met drugs, alcohol en agressie onder de mensen te brengen. Bedankt achterlijke politici, machthebbers en klootjesvolk.
   Nu doen ze het met media, telefoontjes die alles kunnen en en… ach, bedenk er zelf nog maar een paar. Geef het volk brood en spelen.

  3. NIET RELEVANTE (OFF TOPIC) REACTIE en/of BELEDIGEND VERWIJDERD
   (Graag Chat gebruiken voor onderlinge (off topic) reacties)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.