Advertentie

Zonnecel-centrale van IBM: de Zon 2000x versterkt..!


 

solar power IBMx

x

Zonnecel-centrale van IBM: de Zon 2000x versterkt..!

2013 © WantToKnow.nl

x

Een IBM-team heeft onlangs een revolutionair systeem ontwikkeld, dat ze ‘High Concentration Photo Voltaic Thermal’ of afgekort het ‘HCPVT’-systeem noemen, dat in staat is om de kracht van de zon maar liefst 2000 x te versterken, waarbij ze zelfs melden dat het mogelijk moet zijn om tot 5000 x te gaan…! De implicaties van deze uitvinding zijn fenomenaal..! Het proces om zonlicht te ‘vangen’, zorgt ervoor dat er water wordt gevormd, dat gebruikt kan worden om gefilterd water te produceren. Of voor andere zaken, als bijvoorbeeld air-conditioning. Volgens wetenschappers is deze vinding in staat om de hele wereld te voorzien van vers drinkwater en duurzame energie..!

PS20 in Sevilla, de grootste zonne-energie centrale in Europa. Gebaseerd op de CPS-techniek.
De PS20 zonnecentrale in Sevilla, de grootste zonne-energie centrale in Europa geopend in 2009. En gebaseerd op de CPS-techniek.

Elke zonnecelchip, van het formaat 1 x 1 cm, kan 200 tot 250 Watt genereren, tijdens een 8-uur zonnige dag in een zonnerijk gebied, zoals er vele tienduizenden zijn op Aarde. In het HCPVT-systeem, wordt het water, dat een temperatuur heeft van zo’n 90° Celcius, niet gebruikt om een gebouw te verwarmen, maar loopt het water door een poreus destillatie-membraan, waar het water tot stoom wordt gebracht en ontzilt. We spreken dus over zee-koelwater, dat door het systeem loopt en waarbij 30-40 liter drinkwater per m2 zonne-oppervlak per dag kan genereren. Maar daarbij wordt dus OOK nog energie gewonnen met de zonnecellen. Daarbij is de effectiviteit rond de 25% opbrengst, of 2 Kw per dag per m2. Een grote installatie is dus in staat om EN electriciteit EN schoon drinkwater te genereren voor een kleine stad.” (2)

De warmte van de zon wordt gevangen in minuscule zonne-cellen, die photo-voltaïsche chips worden genoemd. Ze verzamelen de zonne-energie en worden gekoeld door micro-gekanaliseerd water. En dát is precies de reden dat ze zulke enorme hoeveelheden zonne-energie kunnen concentreren. Volgens Greenpeace, is deze technologie in staat om zich te vestigen als derde grootste speler in het veld van de duurzame energiewinning. Uit een studie, die in 2009 werd gepubliceerd, bleek overduidelijk dat zonne-energie in staat is de VOLLEDIG energiebehoefte van de wereld in te vullen! En dat nog eens met een minimale oppervlakte, waar olieraffinaderijen, schepen, olie-opslag etc. etc. nog een puntje aan kan zuigen.. ! (1) Volgens schatingen van Greenpeace zou er in dat perspectief slechts 2% van de landmassa van de Sahara nodig zijn om de electriciteits-behoefte van de hele planeet te voorzien. (1)

Kosten en opbrengsten
Wetenschappers hebben een samenwerkingsverband gemeld, dat betaalbare phot0-voltaïsche cellen wil ontwikkelen, die in staat zijn om de kracht van maar liefst 2000 zonnen vast te houden. waarbij de efficiency van de binnengekomen zonne-stralen, op zo’n 80% komt te liggen. Dit systeem kan OVERAL worden gebouwd, en de kosten van energie, schoon drinkwater en koele lucht (!), zijn op dit moment schaars, maar kunnen met dit systeem voor 1/3 van de huidige prijs van vergelijkbare systemen, worden aangereikt..!

Bruno IBM
Bruno Michel, de leider van het revolutionaire onderzoek naar het vastleggen van 2000x de kracht van de zon..!

Luister naar Bruno Michel, onderzoekswetenschapper bij IBM Research – Zurich; hij legt uit waar deze uitvinding over gaat. Een techniek voor om zonne-energie te concentreren, waarbij een veel effectiever systeem ontstaat van ‘energie-oogst’ van de zon, dan tot nu het geval was; we spreken dus terecht over een ‘revolutie’..! Hij hoopt dat deze techniek dermate succesvol zal zijn, dat het VOLLEDIG de olie-economie EN de nucleaire energiewinning op Aarde zal kunnen vervangen. Het werk dat deze afdeling van IBM doet, wordt gedaan in coöperatie met de ‘Egypt Nanotechnology Center’.

Het probleem is hiermee opgelost, dat zonne-collectoren maar in staat zijn om een minimale hoeveelheid energie te concentreren. Dat betekent dat overtollige hitte dient te worden afgevoerd, waar het juist gáát om de energie van de zon. Je kunt het vergelijken met het affakkelen van residu-aardolie bij een olie-raffinderij. Hiermeer kan ook ‘economisch’ niets nuttigs gedaan worden, volgens de grote energie/oliemaatschappijen..!

Waardevolle energie kan nu dus worden vastgehouden, in plaats van ‘weggedonderd’.. Deze nieuwe technologie zorgt hiervoor. Want zonnepanelen die TEVEEL energie innemen, hebben het risico dat ze smelten, door de overload aan hitte..!  Er is in de groene energiebusiness ook dus al weer sprake van een ‘tweede generatie’ technologie; een teken dat er wel degelijk dynamiek zit in de nieuwe Aarde..!

Financiering
Het project wordt gefinancierd door de ‘Swiss Commission for Technology and Innovation’. Deze Zwitserse NGO draagt een bedrag van US$2,4 miljoen bij in 3 jaar om deze technologie verder te ontwikkelen. De inmiddels ontwikkelde prototypes zijn al ontwikkeld en worden momenteel getest. Energie voor de hele planeet, die GRATIS beschikbaar is. Hopelijk hebben we nog ergens in ons hoofd ruimte voor dit concept, en zijn we niet dusdanig afgestompt, dat we niet kúnnen geloven in de Vrije Energie die OVERAL om ons heen, volledig en gratis beschikbaar is.!

De kracht van het volk, letterlijk POWER TO THE PEOPLE in dit geval, is veel groter dan de mogelijkheden en daden van tegenwerking, die door de huidige megalomane olieconcerns worden ondernomen. Het enige wat ons te doen staat, is sámen komen, creëren en samen-werken! Maar vooral in onszelf GELOVEN!

Advertentie

5 thoughts on “Zonnecel-centrale van IBM: de Zon 2000x versterkt..!

  1. Tja Monika, ik snap je opmerking wel. Zo vaak, zo veel mooie beloftes voorbij zien komen. 🙂

   Vragen die ik hierbij heb zijn:
   Wat kost het om deze panelen te produceren? Is de productie ervan milieubelastend?
   Ze werken samen met een bedrijf dat zich bezig houdt met nano-technologie (Egypt Nanotechnologie).
   Is het water wel drinkbaar? Dwz, geen verborgen nano-moleculen?

   Alle goede ideeën zijn broodnodig. Maar onderhand wordt je van al het bedrog vanzelf wel een sceptici. 🙂

   Daarom is het ook van belang om kritisch te blijven, vragen te stellen maar open minded zijn is ook een noodzaak (niet alles bij voorbaat al verwerpen).

   En vooral in je achterhoofd houden dat de mens al decennia lang proefkonijn is en dat we daar van af moeten.

   <3 🙂

  2. oeps nou ben ik ook al een sin-ner 😉

   Sorry typefoutje 🙂

   Tja Monika, ik snap je opmerking wel. Zo vaak, zo veel mooie beloftes voorbij zien komen. 🙂

   Vragen die ik hierbij heb zijn:
   Wat kost het om deze panelen te produceren? Is de productie ervan milieubelastend?
   Ze werken samen met een bedrijf dat zich bezig houdt met nano-technologie (Egypt Nanotechnologie).
   Is het water wel drinkbaar? Dwz, geen verborgen nano-moleculen?

   Alle goede ideeën zijn broodnodig. Maar onderhand wordt je van al het bedrog vanzelf wel een sceptici. 🙂

   Daarom is het ook van belang om kritisch te blijven, vragen te stellen maar open minded zijn is ook een noodzaak (niet alles bij voorbaat al verwerpen).

   En vooral in je achterhoofd houden dat de mens al decennia lang proefkonijn is en dat we daar van af moeten.

   <3 🙂

 1. Beste, ik hoop dat dit ook klein schallig kan gebruikt worden wand energie produceren op de plaats waar u ze nodig heeft word zeer belangrijk transport van energie word veel te duur.
  Dit zou echt oplossing zijn als we dan ook gedeeltelijk kunnen opslaan en bewaren.
  Ludo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.