Media

Deze pagina biedt links naar verscheidene betrouwbare en verifieerbare informatiebronnen met betrekking tot de massamedia doofpotaffaire. Ons meest fundamentele materiaal staat bovenaan de lijst, en wordt, voor diegenen die daarin geïnteresseerd zijn, gevolgd door aanvullende bronnen die dieper op de zaken ingaan. We raden je ten zeerste aan om deze pagina in zijn geheel door te lezen alvorens de diverse links te verkennen. Het WantToKnow.info team presenteert deze informatie over de massamedia als een gelegenheid om jezelf en anderen te informeren, en te inspireren tot samenwerking om de democratie te versterken en te bouwen aan een betere toekomst voor ons allemaal. Zie hier de originele link naar deze pagina op WTK.info.

Massamedia-Informatie Samenvattingen:

Voor de beste, meest beknopte introductie in de massamedia-informatie, raden we onze mediasamenvattingen aan. In deze samenvattingen vol feitenmateriaal geven verschillende onderscheiden journalisten een levendige beschrijving van hun ervaringen met betrekking tot hun pogingen om schokkende nieuwsberichten naar buiten te brengen; pogingen die stuk voor stuk tegengehouden zijn door grote mediacorporaties. Deze verhalen gaan over gevaarlijke hormonen gevonden in melk, het per ongeluk neerhalen van TWA vlucht 800 door het Amerikaanse leger, duizenden krijgsgevangenen die achtergelaten werden in Vietnam, CIA-betrokkenheid bij de wereldwijde drugshandel, en nog veel meer. Deze schokkende reportages zullen je helpen begrijpen hoe de vele schandalen die genoemd worden op WantToKnow.info onder het tapijt geschoven worden, en hoe de massamedia ons in belangrijke mate belemmeren in het begrijpen van wat er allemaal in de wereld gebeurt.

Twee-pag. massamedia informatie samenvatting
Tien-pag. massamedia informatie samenvatting

Beste Free Video over Media Manipulatie:

The Power Of Nightmares is een onthullende en diepgravende BBC-documentaire over de wortels van de oorlog tegen het terrorisme. In de film wordt duidelijk dat een groot deel van de wijdverbreide angst sinds 9/11 gecreëerd is door de machthebbers, ten behoeve van hun eigen belangen, en verspreid is door de media. Het onverschrokken team van de BBC presenteert een aantal zeer informatieve interviews met hoge functionarissen en experts in counterterrorisme die serieuze vragen oproepen over wie er achter de angstzaaierij van de media zit. Deze onthullende documentaire laat zien dat, vooral na 9/11, angst als manipulatiemiddel gebruikt wordt om de bevolking ertoe te brengen haar vrijheden en rechten op te geven, en steeds meer macht uit handen te geven aan elitegroepen met hun eigen verborgen agenda’s. The Power Of Nightmares laat duidelijk zien dat het angstbeeld van een gevaarlijke terroristische organisatie, die klaarstaat om onze samenlevingen aan te vallen, grotendeels een illusie is. Voor iedereen die geeft om de toekomst van onze wereld, is dit een absolute aanrader. The Power of Nightmares

Belangrijkste Massamedia Document:

Een universitair onderzoeksteam is gespecialiseerd in het jaarlijks naar buiten brengen van belangrijke nieuwsberichten die ofwel genegeerd, ofwel gebagatelliseerd zijn door de reguliere media. Project Censored is een team dat bestaat uit bijna 200 faculteitsmedewerkers, studenten en ‘community experts’, die ongeveer 1000 ingezonden nieuwsberichten controleren op nieuwswaarde, inhoud, betrouwbaarheid van bronnen en nationaal belang. De 25 beste verhalen worden vervolgens door een jury beoordeeld. De resultaten hiervan worden ieder jaar gepubliceerd in een uitstekend boek verkrijgbaar op hun website, op amazon.com, en bij de meeste grote boekhandels. Een korte samenvatting van de meest onthullende verhalen van afgelopen jaar vind je hier.

Beste Massamedia Informatiebronnen:

Onze massamedia bronnenlijst bevat korte samenvattingen van de beste boeken, video’s en websites met de meest betrouwbare media informatie die we gevonden hebben. Iedere bron wordt beoordeeld op belang en betrouwbaarheid; links worden altijd gegeven zodat je een bron kunt aanschaffen of gratis kunt bekijken. Massamedia bronnenlijst.

Toonaangevende Massamedia Nieuwsartikelen:

We hebben een grote hoeveelheid nieuwsartikelen van zeer gerespecteerde mediabronnen verzameld, waarin verschillende aspecten van de massamedia doofpot aan het licht worden gebracht. Er worden altijd links gegeven naar de originele bronnen voor verificatie. De eerste link hieronder bevat citaten uit bijzonder onthullende nieuwsartikelen, waarbij de belangrijkste artikelen als eerste gerangschikt zijn. De tweede link bevat dezelfde citaten, gesorteerd op plaatsingsdatum op WantToKnow.info. De derde link rangschikt ze op datum van artikel. De vierde link hieronder bevat een lijst van headlines en links naar enkele van de belangrijkste artikelen over de massamedia. Zeer onthullende nieuwscitaten media. Nieuwscitaten gesorteerd op plaatsingsdatum website. Nieuwscitaten gesorteerd op datum (teruglopend). Headlines en links.

Belangrijke Massamedia Deelonderwerpen:

Journalist en winnaar Pulitzer-Price neemt ontslag – “Winst: dat is nog het enige dat telt”
Doofpot over Effecten van Atoombom in New York Times lijkt nu aannemelijk
Eigenaar Washington Post is voorstander van Geheimhouding door Pers en Overheid
Hoofdartikel over Irak-oorlog: Waar zijn de Massavernietigingswapens?
Geheime Beslissing Genomen in 2002 Creeërde Aanleiding voor Oorlog met Irak
Toonaangevende berichten in 2007 over Mediacensuur, beoordeeld door Gerespecteerd Universitair Onderzoeksteam
Belangrijkste Gecensureerde Nieuwsberichten van 2006, beoordeeld door Gerespecteerd Onderzoeksteam van Universiteit
Belangrijkste Gecensureerde Nieuwsberichten van 2005, Gepubliceerd door Project Censored
Belangrijkste Onderbelichte Nieuwsthema’s van 2004 – Project Censored
Belangrijkste Onderbelichte Nieuwsthema’s van 2003 – Project Censored

Wat Jij Kunt Doen Aan de Massamedia Doofpot.

We zijn ervan overtuigd dat we, door samen te werken, een betere, mooiere toekomst kunnen en zullen bouwen. Als we angst, stilzwijgen en polarisatie achter ons kunnen laten, kiezen we ervoor ons aan te sluiten bij een groeiend aantal mensen dat zich wijdt aan samenwerken voor het welzijn van iedereen in onze wereld. Jij kunt nu een verschil maken door deze informatie over doofpotschandalen in de media te verspreiden en te delen met je familie, vrienden en collega’s.

Hieronder een paar tips:

Email pagina: klik hiervoor op de gelijknamige link bovenaan iedere pagina.
Print pagina: klik hiervoor op de gelijknamige link bovenaan iedere pagina.
Contact media en politiek: klik hier.
Wat jij nog meer kunt doen? Klik hier en specifiek voor media, klik hier.