Wat jij kunt doen

Zie hier de originele link naar deze pagina op WTK.info.

Deze pagina is nog deels onder constructie!

Er zijn veel dingen die je kunt doen om ons te helpen grote doofpotschandalen aan het licht te brengen, en samen te werken aan een betere toekomst. Hier zijn een aantal ideeën en suggesties met betrekking tot hoe je kunt helpen:

  • Stuur één van onze emailsuggesties naar vrienden en collega’s. Zie Spread the Word voor onze algemene aanbevolen email. Voor de aanbevolen emails voor iedere afzonderlijke doofpot, zie www.WantToKnow.info/summaries. Overweeg om één van deze emails of andere informatie op deze website regelmatig te verzenden naar iedereen die je kent.
  • Bezoek populaire internetforums en post daar één van onze aanbevolen emails, of andere informatie. Zet belangrijke informatie van deze site op Wikipedia, bij de betreffende onderwerpen, met links voor diegenen die meer willen weten. Als je wilt weten hoe je dit kunt doen, zie hier.

 Dit kun je voor WTK.nl betekenen:

  • Assistentie: Als een non-profitorganisatie, zijn we altijd op zoek naar assistentie bij het verzamelen en ordenen van betrouwbare, verifieerbare informatie, zodanig dat we het publiek zo effectief mogelijk kunnen informeren. We verwelkomen iedereen met ervaring in het werven van fondsen.
  • Discussiegroep: Begin een wekelijkse of maandelijkse discussiegroep in jouw regio om vrienden en buren te informeren over doofpotschandalen, en ze ervan te overtuigen om dit als een gelegenheid te zien om samen te werken aan een betere toekomst. Overweeg het gebruik van één van onze beknopte samenvattingen als basis voor discussie.
  • Informatie verspreiden: Geef deze informatie door aan de media, aan onderwijsinstellingen, overheidsvertegenwoordigers en regeringsinstanties, en anderen die bij kunnen dragen aan het bereiken van de kritische massa die nodig is voor massale aandacht. Je kunt individuele medewerkers van deze instanties onze aanbevolen emails sturen, of samenvattingen met belangrijke informatie uitprinten en verspreiden. Voor informatie over hoe je politieke vertegenwoordigers en de media kunt bereiken, klik hier. Als je contacten hebt met de media, kun je ook helpen door interviews met de onderzoekers van ons team te organiseren.
  • Helpen onderzoeken: We hebben duizenden pagina’s interessant materiaal dat ons toegestuurd is, en tientallen informatieve websites die we nog niet hebben kunnen lezen, bestuderen en evalueren. We verwelkomen iedereen die geïnteresseerd is in het lezen, evalueren en samenvatten van dit materiaal.
  • Helpen met schrijven: Voor degenen die goed kunnen schrijven: we zijn op zoek naar mensen die samenvattingen kunnen schrijven van de beste boeken die we gevonden hebben. We hebben tips en ideeën voor hoe je dit het beste kunt aanpakken. Nadat we ze beoordeeld hebben, kunnen we deze samenvattingen op de website plaatsen.

De eerste stap begint bij jezelf

De beste manier waarop je ons kunt helpen is om de blik naar binnen te richten en de manieren in jezelf te ontdekken waarop je wellicht aan het probleem bijdraagt. We zijn ervan overtuigd dat het uiteindelijk ons collectieve bewustzijn is (of de mate van collectief onbewustzijn), dat verantwoordelijk is voor de huidige stand van zaken. Hoe meer ieder van ons bereid is de blik naar binnen te richten, en de manieren waarop we bijdragen aan angst, polarisatie en geheimhouding onder de loep te nemen, hoe meer we open staan voor de mogelijkheid van transformatie, zowel op persoonlijk niveau als wereldwijd. Voor inspirerende ideeën op dit gebied, zie de belangrijke samenvatting van twee pagina’s ‘Een Betere Toekomst Bouwen’.

Wat is onafhankelijke journalistiek/onderzoek jou waard?

We stellen iedere donatie ter ondersteuning van onze werkzaamheden zeer op prijs. Zelfs een kleine bijdrage kan een enorm verschil maken. Op dit moment hebben we slechts een kleine, grotendeels vrijwillige redactie, en zijn we beperkt in tijd en mogelijkheden. Jouw bijdrage is een enorme steun voor dit belangrijke werk. Voor het doen van een donatie, klik HIER. We doen er alles aan om je bijdrage zo goed mogelijk te besteden.

Tips en suggesties?

We zijn je zeer dankbaar voor je steun aan dit belangrijke werk, op welke manier we dit ook vorm geven. Om je aan te melden als vrijwilliger of om meer hierover te weten te komen kun je contact met ons opnemen ( contact@wanttoknow.nl). Ideeën en suggesties met betrekking tot ons werk zijn altijd welkom. We zijn ervan overtuigd dat hoe meer mensen samenwerken om zoveel mogelijk anderen te informeren over de zaken die voor ons verborgen gehouden worden, des te beter zijn onze kansen om een betere toekomst te creëren.

1 gedachte over “Wat jij kunt doen

Reacties zijn gesloten.