Advertentie

De Obsidiaan-spiegel van Dr. John Dee…


WantToKnow organiseert regelmatig bijzondere aanbiedingen voor jou, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen, van kleine, vaak ambachtelijke leveranciers. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. En we kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2 weken te verzorgen.

WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar ook, dat we deze postorderservice hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. We hopen je met deze service van dienst te zijn!

 

* * *

 

 

Humanist, hermetisch filosoof, wiskundige,

alchemist, geograaf, astroloog
én…

Adviseur van Queen Elizabeth I:

x

– John Dee
X

2018 © WantToKnow.nl/.be

In het Engeland van de 16e eeuw, waren er maar weinig geleerden als John Dee. Sterker nog: zelfs in onze huidige wereld in de 21e eeuw, zullen nog maar weinig wetenschappers in de buurt komen van Dee’s alomvattend kennis en inzichten! Zo gaf hij al op jonge leeftijd lezingen over geometrie en op latere leeftijd werd hij dé expert op het gebied van navigatie en astronomie. Let wel, we spreken hier over 400 jaar geleden..!

Wat zeker bij heeft gedragen aan John Dee’s genialiteit, is dat hij -zoals veel tijdgenoten- geen onderscheid maakte tussen ‘wetenschap en magie’. Al zijn werk en onderzoek kwam voort uit een holistisch wereldbeeld, een ‘totaal-kijk-op-de-wereld’. Zo was het zijn heilige overtuiging, dat men niet enkel de wiskunde kan bestuderen, zonder ook in contact te komen met het heilige van de wereld; of, de ‘Heilige Geometrie’ zoals we die nu noemen.

John Dee werd getrokken door ‘de zoektocht naar een transcendent begrijpen van de heilige vormen die onder de zichtbare wereld schuil gaan.’ Dee noemde dit ‘de pure waarheden’.

Het was dan ook de zoektocht naar deze pure waarheid die hem op latere leeftijd samenbracht met de helderziende alchemist Edward Kelly. En dáár waar John Dee vooral zijn diepe inzichten had bereikt, door de wetenschappelijke methode toe te passen op de fysieke wereld, was het Edward Kelly die eerder een man van het onstoffelijke was. Van de spirituele wereld. Het was door deze samenkomst van ‘fysiek’ en ‘etherisch’ dat deze twee mannen elkaar op essentiële gebieden het nodige te bieden hadden. Sterker nog: de beide mannen kregen door middel van het uitvoeren van rituelen, mogelijkheden om contact te maken met etherische sferen en daar o.a. engelen te ontmoeten..  Aldus geschiedde..!

‘ John Dee Performing an Experiment before Elizabeth I ‘ – Henry Gillard Glindoni (1852–1913)

x
Kelly functioneerde tijdens deze rituelen als het medium, de doorgever van de informatie, terwijl Dee dan druk aantekeningen maakte en gerichte vervolgvragen stelde aan Kelly. En hij legde deze vragen dan weer voor aan de engelen en entiteiten aan ‘de andere kant’ van de sluiter.. ‘De andere kant’ is symbolisch én letterlijk, omdat de heren gebruik maakte van een bijzonder soort spiegel. Dee had deze spiegelende, puur vulkanisch glas-obsidiaan in handen gekregen, nadat dit artefact was gevonden in een Azteekse tempel in Midden Amerika. Op het eerste gezicht leek en lijkt dit artefact niet meer dan een ‘rokerige spiegel’, maar voor de helderziende Kelly functioneerde de steen met de intensiteit van een televisie..!

De spiegel van John Dee, zoals nu te zien in The British Museum

Het bijzondere is dat obsidiaan door kenners ook wordt omschreven als

een steen die sterk kan reinigen door het stimuleren van sterke persoonlijke inzichten. Ze brengt de waarheid, de kern van dingen (of ziekte) naar boven en brengt verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar de voorgrond. De steen kan als een spiegel werken en helpt ontdekken wie men werkelijk is. Maar de obsidiaan kan ook de minder leuke kanten van de persoonlijkheid aan het licht brengen.’

De steen vermindert angst, blokkades, en beperkende gedrags- en denkpatronen. Ook beschermt Obsidiaan tegen psychische aanvallen. Hij vermindert negatieve geestelijke of spirituele invloeden en neemt negatieve energie uit de omgeving (straling, wateraders, etc.) op.

De steen bevordert helderheid van geest en verscherpt de zintuigen. Fysiek werkt de steen pijnstillend, krampopheffend, stimuleert de spijsvertering, ontgift en verbetert de doorbloeding. De steen kan hierdoor ook verwarmend werken bij chronisch koude handen en voeten.’

En inderdaad: als je de steen in je hand neemt, of op een centrale plaats op tafel of op een bureau neerzet, voel je direct het krachtige karakter van de obsidiaan. En… Al snel komt de realisatie, dat de diepte die je ervaart van jezelf is..!x

* * *

WantToKnow-aanbieding:

x

De Obsidiaan-spiegel

x
(let op: geldig t/m 19 juni)

 

Deze obsidiaanspiegel is een prachtige manier om contact te maken met de diepere lagen van je eigen bestaan. Het neutrale object reflecteert en verheldert de verborgen energieën en laat je zo kennismaken met nieuwe aspecten van jezelf. Elke obsidiaanspiegel is perfect glad gepolijst. Daarbij leveren we een acryl-standaardje, zodat je de steen verticaal kunt zetten, én een boekje van 12 pagina’s met uitleg en met een meditatieoefening.

x

Prijs per set: € 59,-

x

De Obsidiaan-spiegel (14,5 x 1 cm) op het acryl standaardje en het begeleidende boekje.

x

x

* * *

x

“Ja, ik wil graag deze
Obsidiaan-spiegel ontvangen
!”
x

Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de

sluitingsdatum

dinsdag 19 juni a.s.

x

Per bestelling geldt
een bijdrage porti/handelingskosten per zending van € 5,-
x
* * *
x

Heb je nog aanvullende vragen?
Mail dan even naar aanbieding@wanttoknow.nl
x
* * *

x

Woon je buiten Nederland, in de Benelux?
Dan geld er een bijdrage voor handling/verzending van €7,50,-

Woon je buiten de Benelux?
Dan geld er een voor handling/verzending een bijdrage van €10,-

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan snel even weten hoe we je bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

Totaal: € -

Advertentie