Advertentie

Warm het nieuwe jaar in met wollen-winter-warmte..!


WantToKnow probeert voor jou regelmatig bijzondere aanbiedingen te organiseren, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen, van kleine, vaak ambachtelijke leveranciers. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. En we kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Maar de vraag is, ook volgens Loesje hiernaast, of het allemaal wel zo snel moet allemaal..

Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2 weken te verzorgen. WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. Wij hopen je met deze service van dienst te zijn!

 

* * *

x
De Scandinavische kunst van gezelligheid.
Of, zoals ze het zelf noemen:
x

– ‘Hygge’ –

x
2019 © WantToKnow.nl/.be
X

In principe is wat wij in Nederland bedoelen met ‘gezelligheid’, wat de mensen in Scandinavië voelen wanneer ze iets Hygge noemen. Het enige verschil is dat het gevoel van ‘warm en cozy’, bij de mensen in het Noorden niet alleen noodzakelijk is (het is er nogal koud!), maar ook is verheven tot een ware volkssport én kunstvorm. Als een soort levensfilosofie is Hygge sinds de vroege 18e eeuw opgenomen in het in de Noorse taal en levenshouding, want Hygge betekent niet alleen maar ‘gezellig-zijn’, maar vooral ook ‘welzijn’! Het is dan ook niet gek dat je de Hygge-lifestyle tegenwoordig door heel Europa tegenkomt…

In een interview voor The Morning Herald vertelt Charlotte, een typische Deense vrouw, over haar jeugd. Toen ze 8 jaar oud was, vond haar vader het de normaalste zaak van de wereld dat hij, na zijn werk, optijd thuis moest zijn voor een grote kop thee in de namiddag. “We zette een pot thee, aten een klein stukje cake of iets anders lekkers en we maakte gewoon contact. Hygge-tijd ging altijd over connectie, over praten en over genieten van de kleine mooie dingen in het leven.”

Hygge als woord, hygge als gevoel
Hoewel hygge ook zeker aan bod komt in de Scandinavische zomer, is het vooral in de donkere, koude winters een centraal thema van het Noorse, Deense, Zweedse en Finse leven. Vooral in de wintermaanden, kan je geen zin zeggen zonder letterlijk het woord hygge te gebruiken. Een leeshoekje? ‘Hyggekrog!’ Een joggingbroek? ‘Hyggebukser!’. Wil je in een Scandinavische taal iets zeggen over vers gebakken eten, wollen dekens, dikke sokke, warm kaarslicht, een kop thee, een openhaard, een goed gesprek met een opwarmend glas wijn? Reken er maar op dat je het woord ‘Hygge’ zult gebruiken..!

“Voor mij is het een gevoel van de kou van buiten de rug toekeren” vertelt Charlotte verder. “Het is niet alleen bij jezelf zijn in de warmte van je huis, maar ook een metaforisch loslaten van je drukke leven op het werk. Het is niet iets dat je kunt grijpen, maar een gevoel dat je ervaart en als een warme knuffel om je heen gaat liggen.”

Verbindende gezelligheid
Het lijkt alsof iets wat zo ‘normaal’ is, alleen had kunnen komen uit Scandinavië. Charlotte vertelt: “Mensen in de noordelijke landen hebben een hekel aan bombastische en overvloedige levensstijlen. Als ik je vraag om langs te komen, dan is het juist fijn als we een kopje thee drinken, ik een taartje voor ons bak, we een kaarsje aansteken en praten over een het leven of een mooi boek dat je hebt gelezen. Het is enorm zonde om dit ‘normaal’ te noemen. We zijn allemaal opzoek naar verbinding, alsof we het nog moeten vinden in de wereld, maar als we gewoon samen even opkijken van onze to-do lijstjes, dan zien we dat het er gewoon al was. We waren het alleen even vergeten.”
x
“Wanneer we ons op die manier bewust kunnen zijn van de rust en de kleine luxes om ons heen, dan zijn we echt hier en voelen we dat het goed zit.” Echt in de winter leven is niet alleen maar vluchten voor het natte en koude weer, maar het is ook een fantastische kans om de zorgen van het ‘druk-druk-drukke’ leven los te laten. Natuurlijk is er altijd een hoop te doen, maar nu zijn we hier, in de warmte die we delen.

Hieronder een sfeerimpressie, waarin de Deense Meik Wiking je meeneemt in de Deense Hygge-cultuur.

x
* * *

Kruip er onder of sla ze om.
Zachtste en warmste

 

Winterse Wollen Dekens

x
(geldig t/m dinsdag 7 januari)
x

x
Met het warme gevoel van het bovenstaande artikel in gedachten, stelde wij samen met het Zweedse
Vinga een aanbieding samen die bedoeld is om je écht op te warmen. Vinga is een samenwerking van een team van milieubewuste Scandinavische designers, die samen op een bewuste wijze de mooiste spulletjes maken waar de ‘hygge’ steeds vanaf druipt. Vinga één van de ondersteunende bedrijven die tot de Swedish Society for Nature Conservation behoren, die samen verschillende projecten ondersteunen die internationaal het klimaat- en de milieusfeer willen behouden.

Samen maakte we een selectie van vijf van hun hoogste kwaliteit dekens, in drie verschillende stijlen. De zachtste dekens om onder te verdwijnen, maar ook heerlijk om te gebruiken als een grote sjaal of omslagdoek.

1. ‘Loro’ wollen plaid
Deze bijzonder en handgeweven plaids zijn gemaakt van wol uit Nieuw Zeeland. Het unieke en vrolijke design, in combinatie met het warme wol geeft de plaid niet alleen een luxueus gevoel, maar warmt je al op voordat je hem hebt omgeslagen..!

De warme Loro is beschikbaar in een warm rood en een rustig grijs-blauw. Beide kleuren hebben een afmeting van 170 bij 130 cm groot.

Speciale WantToKnow prijs:
€ 54,-

2. ‘Lana’ Wollen Deken
Ook deze bijzonder en handgeweven plaid is gemaakt van wol uit Nieuw Zeeland. Het klassieke Engelse/Schotse High-land design, in combinatie met het warme wol geeft de plaid niet alleen een luxueus gevoel, maar warmt je al op voordat je hem hebt omgeslagen..!

De warme Lana komt in één geruit design en is 170 bij 130 cm groot.
Beperkte oplage!

Speciale WantToKnow prijs:
€ 65,-

3. ‘Russel’ Teddy-plushe Deken
Je hebt zacht en je hebt teddybeer zacht! Deze bijzonder fijn geweven dekens zijn gemaakt van dezelfde plushe waar de fijnste knuffelberen van worden gemaakt. Dat maakt deze dekens niet weerbestendig, maar juist zó zacht dat je deur bijna niet meer uit komt..!

Deze ‘beren’-velletjes zijn beschikbaar in zacht grijs en een warm bruin en zijn 170 bij 130 cm groot.

Speciale WantToKnow prijs:
€ 74,-
(normaal: € 89,-)

x

x

x

x

x

x

 

x* * *

“Ja, ik wil graag deze unieke
Scandinavische
Winterse Wollen Dekens
ontvangen
!”
x

Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de

sluitingsdatum is dinsdag 7 januari a.s.

x

* * *

Per bestelling geldt
een bijdrage porti/handelingskosten van € 6,50

* * *
Woon je buiten Nederland?
Dan geld er een andere bijdrage voor handeling/verzending.
Zie hiervoor hieronder in het besteloverzicht de bedragen per land.

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan snel even weten hoe we je bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

x

* * *

Totaal: € -

Advertentie