Oorlog

Deze pagina biedt links naar verscheidene betrouwbare en verifieerbare informatie over schandalen met betrekking tot oorlog en het militair-industriële complex. Ons meest fundamentele materiaal staat bovenaan de lijst, en wordt, voor diegenen die daarin geïnteresseerd zijn, gevolgd door aanvullende bronnen die dieper op de zaken ingaan. We raden je ten zeerste aan om deze pagina in zijn geheel door te lezen alvorens de diverse links te verkennen. Het WantToKnow.info team presenteert deze informatie met betrekking tot oorlog als een gelegenheid om jezelf en anderen te informeren, en te inspireren tot samenwerking om de democratie te versterken en te bouwen aan een betere toekomst voor ons allemaal. Zie hier de originele link van deze pagina op WTK.info.

Oorlog Informatie Samenvattingen:

Voor de beste, meest beknopte introductie in wat er gaande is in het militair-industriële complex, raden we je ten zeerste de samenvatting van Generaal Butler’s boek War is a Racket aan. Dat oorlog een spel vol bedrog is, is ons al door vele anderen verteld, maar zelden door iemand van deze status. Hoewel hij in 1940 stierf, zou de hoog onderscheiden Generaal Smedley Butler (twee Medals of Honor) eigenlijk geëerd moeten worden voor zijn nog steeds actuele boodschap. Dit boeiende boek zou door iedere leerling op school en elke werknemer van Defensie gelezen moeten worden.

Voor een fascinerende History Channel video over hoe Generaal Butler een complot om president Franklin D. Roosevelt af te zetten in de kiem wist te smoren, klik hier.

Twee-pag. samenvatting van War is a Racket
Tien-pag. samenvatting van War is a Racket

Beste Free Video Ontmaskering Oorlog tegen Terrorisme:

The Power Of Nightmares is een onthullende en diepgravende BBC-documentaire over de wortels van de oorlog tegen terrorisme. In de film wordt duidelijk dat een groot deel van de wijdverbreide angst sinds 9/11 gecreëerd is door de machthebbers, ten behoeve van hun eigen belangen, en verspreid is door de media. Het onverschrokken team van de BBC presenteert een aantal zeer informatieve interviews met hoge functionarissen en experts in counterterrorisme die serieuze vragen oproepen over wie er achter de angstzaaierij van de media zit. Deze onthullende documentaire laat zien dat, vooral na 9/11, angst als manipulatiemiddel gebruikt wordt om de bevolking ertoe te brengen haar vrijheden en rechten op te geven, en steeds meer macht uit handen te geven aan elitegroepen met hun eigen verborgen agenda’s. The Power Of Nightmares laat duidelijk zien dat het angstbeeld van een gevaarlijke terroristische organisatie, die klaarstaat om onze samenlevingen aan te vallen, grotendeels een illusie is. Voor iedereen die geeft om de toekomst van onze wereld, is dit een absolute aanrader. The Power of Nightmares.

Twee andere uitstekende Free Video’s over Oorlogsmanipulaties:

The Secret Government: The Constitution in Crisis – 20-Minute PBS Documentary
Former CIA Agents Reveal “Secrets of the CIA” in Turner Documentary

Belangrijkste Oorlog Informatie Documenten:

Eén dag voor de aanslagen op 9/11 maakte Amerikaans Minister van Defensie Donald Rumsfeld de volgende verbijsterende opmerking: “Volgens sommige schattingen kunnen we 2,3 biljoen dollar in transacties niet traceren”. Dit onthutsende feit is te lezen op de website van CBS (een link naar het artikel staat hieronder). Zoals uitgelegd door CBS: “2,3 biljoen dollar – dat is 8000 dollar per hoofd van de Amerikaanse bevolking”. Rumsfeld’s onthullende quote is eveneens gepost op de website van het Amerikaanse Ministerie van Defensie (link gegeven). En als we een link aanklikken naar een PBS-artikel, ontdekken we dat dit cijfer afkomstig is uit een rapport van de inspecteur-generaal van het Pentagon “Accountants van het leger zelf geven toe dat Defensie 25% van haar uitgaven niet kan verantwoorden”, bericht Correspondent Vince Gonzales van CBS. De timing van deze erkenning, slechts één dag voor 9/11 weerhield dit bericht ervan om uitgebreid in het nieuws te komen. Toen het uiteindelijk maanden later werd gemeld, kreeg deze onthulling maar weinig aandacht. Waarom werd dit schokkende nieuws niet landelijk in vette krantenkoppen gemeld? Waarom schenkt de pers tot op de dag van vandaag nauwelijks aandacht aan dit cruciale feit? $2.3 biljoen verdwenen.

Een Tweede Oorlogsinformatie Document:

Een artikel van ABC in de link hieronder beschrijft hoe Amerikaanse militaire leiders plannen beraamden om onschuldige burgers te doden en terroristische activiteiten te ontplooien in Amerikaanse steden om burgers ertoe te bewegen om een oorlog tegen Cuba te steunen, begin jaren ’60. Operatie Northwoods, schriftelijk bevestigd door de gezamenlijke bevelhebbers der strijdkrachten, suggereerde zelfs om een Amerikaans schip op te blazen en vliegtuigen te kapen als een valse aanleiding om een oorlog te beginnen. Eveneens in deze link staan aanwijzingen voor het raadplegen van deze verbijsterende vrijgegeven documenten op de website van ‘US National Archives and Records Administration’. Deze vrijgegeven documenten tonen duidelijk aan dat onze militaire leiders het recht menen te hebben om niet alleen tegen de bevolking te liegen, maar zelfs de levens van burgers op te offeren om hun eigen oorlogsagenda te steunen, ten behoeve van de “nationale veiligheid”. Operatie Northwoods.

Een Derde, Zeer Onthullend Artikel over de Oorlogsmachine:

Het artikel hieronder laat zien hoe The New York Times en andere media bewust informatie achterhielden over de vernietigende effecten van de eerste atoombom, met het doel massavernietigingswapens te promoten. Vier-pag. Artikel over Doofpot van A-bom Effecten in New York Times.

Toonaangevende Oorlog Informatie Nieuwsartikelen:

We hebben een grote hoeveelheid nieuwsartikelen van zeer gerespecteerde mediabronnen verzameld, waarin verschillende aspecten van de oorlogsdoofpot aan het licht worden gebracht. Er worden altijd links gegeven naar de originele bronnen voor verificatie. De eerste link hieronder bevat citaten uit bijzonder onthullende nieuwsartikelen, waarbij de belangrijkste artikelen als eerste gerangschikt zijn. De tweede link bevat dezelfde citaten, gesorteerd op plaatsingsdatum op WantToKnow.info. De derde link rangschikt ze op datum van artikel. De vierde link hieronder bevat een lijst van headlines en links naar enkele van de belangrijkste artikelen over oorlog. Onder het volgende kopje vind je headlines en links naar de volledige tekst van enkele van de allerbeste artikelen.

Zeer onthullende nieuwscitaten oorlog
Nieuwscitaten gesorteerd op plaatsingsdatum website
Nieuwscitaten gesorteerd op datum (teruglopend)
Headlines en links

Beste Oorlog Informatie Nieuws Artikelen:

BBC News: Plannen Amerikaanse leger voor Controle Internet Onthuld
Bericht over Antimaterie Wapens op Voorpagina San Francisco Chronicle
Toonaangevende Krant in Nieuw Zeeland Bericht over Tsunami-bom

Oorlog Informatie Deelonderwerpen:

Grootschalige Corruptie in het Leger Onthuld in Toonaangevende Nieuwsartikelen
Artikelen in Media Tonen gevaren van Wapens voor Niet-Militair gebruik
Militair Gebruik en Misbruik van Walvissen, Dolfijnen en Haaien gemeld in Media

Wat Jij Kunt Doen Aan Het Doofpotschandaal Rondom Oorlog:

We zijn ervan overtuigd dat we, door samen te werken, een betere, mooiere toekomst kunnen en zullen bouwen. Als we angst, stilzwijgen en polarisatie achter ons kunnen laten, kiezen we ervoor ons aan te sluiten bij een groeiend aantal mensen dat zich wijdt aan samenwerken voor het welzijn van iedereen in onze wereld. Jij kunt nu een verschil maken door deze informatie over het doofpotschandaal rondom oorlog te verspreiden en te delen met je familie, vrienden en collega’s.

Hieronder een paar tips:

Email pagina: klik hiervoor op de gelijknamige link bovenaan iedere pagina.
Print pagina: klik hiervoor op de gelijknamige link bovenaan iedere pagina.
Contact media en politiek: klik hier.
Wat jij nog meer kunt doen? Klik hier.

1 thought on “Oorlog

Reacties zijn gesloten.