Klimaat

De kranten staan er bol van, je ziet het op het nieuws, hoort het op de radio maar je merkt het ook zelf in je achtertuin: het klimaat verandert. Maar heeft klimaatgoeroe Al Gore wel gelijk als hij stelt dat de mens de oorzaak is van het broeikaseffect? En zo nee: in wiens voordeel zou het zijn als wij wel in die veronderstelling leven? Er komen namelijk steeds meer tegengeluiden op de wereldberoemde alom geprezen documentaire An Inconvenient Truth van de voormalige vice-president van Amerika. Maar media en politiek pakken dit niet op grote schaal op. Waarom niet? Want volgens het WantToKnow-team verdienen ook ‘tegengeluiden’ serieuze aandacht. Ben jij toe aan een ruimere blik op de werkelijkheid? Je bepaalt immers zelf of je Al Gore op zijn blauwe ogen wilt geloven.

Onlangs in de media: ‘Primaire oorzaak van Global Warming ontdekt’

Zwaveldioxide uitstoot van vulkanen en van verbranding van fossiele brandstoffen is de belangrijkste initiator van de wereldwijde klimaatverandering, aldus dr. Peter L. Ward, een gepensioneerde US Geological Survey wetenschapper die nog steeds de aarde en haar milieu bestudeerd door zijn eigen bedrijf Teton Tektoniek. “Kooldioxide is een broeikasgas dat de opwarming van de aarde vergroot maar het is niet de initiator van de klimaatverandering”, volgens Ward. Lees verder in het Nederlands op Ditkannietwaarzijn.info.

MSNBC: ‘Primary Cause of Global Warming Discovered’

Spraakmakend: 31,000 wetenschappers verwerpen Al Gore en Global Warming

Waarom twijfelen aan Al Gore?
Waarom twijfelen aan Al Gore?

Een ongelooflijk aantal van 31,072 Amerikanen met een universiteitsgraad in de wetenschap, inclusief 9,021 Ph.Ds, heeft een petitie ondertekend, waarin de claim van Al Gore – namelijk dat het een wetenschappelijk feit is dat de opwarming van de Aarde door de mens wordt veroorzaakt – openlijk wordt ontkend. Gore noemt wetenschappers en anderen – die zijn theorie openlijk in twijfel trekken – ‘ontkenners’. Hij claimt ook dat zij een kleine minderheid zijn binnen wetenschappelijke kringen (…).

Newsmax.com: 31,000 Scientists Debunk Al Gore and Global Warming

Boeken over klimaatverandering

Het is indrukwekkend hoeveel boeken er al zijn verschenen (helaas vooral in het Engels) die de wereldwijd verkondigde oorzaak van klimaatopwarming à la Gore en zijn VN-klimaatpanel ICCP in twijfel trekken. WantToKnow.nl zet een aantal titels – allemaal te bestellen via Amazon.com voor je op een rij:

Echte Ongemakkelijke Waarheden. Door Iain Murray.
De Ontkenners, Wereldwijd Erkende Wetenschappers die in Opstand Kwamen tegen de Global Warming Hysterie. Door Lawrence Solomon
Klimaat Verwarring: Hoe Global Warming Hysterie leidt tot slechte wetenschap, Falende Politici en misleidend beleid dat de allerarmste treft. Door Roy Spencer.
Onhoudbare Global Warming; iedere 1500 jaar. Door S. Fred Singer
Kosmisch Klimaat, waarom de aarde werkelijk opwarmt. Door Henrik Svensmark.
Hete Rode Leugens: Hoe Global Warming ‘Alarmisten’ gebruik maken van Bedreigingen, Fraude en Deceptie om je gedesinformeerd te houden.Door Christopher C. Horner.

Open brief aan VN: staak de strijd tegen de klimaatverandering

Ook zij beginnen te twijfelen...
Ook zij beginnen te twijfelen...

102 wetenschappers van over de hele wereld, velen behorend tot de top van hun vak hebben een open brief geschreven aan secretaris-generaal Ban Ki-Moon van de Verenigde Naties met de oproep zich niet meer te verzetten tegen de – natuurlijke – klimaatverandering en er aan te werken dat de economieën van kwetsbare landen zich kunnen beschermen tegen alle vormen van klimaatverandering – door mensen veroorzaakt of niet. Het huidige beleid zal volgens hen alleen negatieve effecten hebben: deze landen armer maken zodat ze zich niet meer kunnen beschermen. Onder de 102 wetenschappers zitten 10 Nederlanders (Rörsch, Labohm, Kroonenberg, Priem, Erren, Rombouts, Kouffeld, Kop, Tennekes en Thoenes). Lees hier verder voor de lijst van ondertekenaars op www.klimatosoof.nl.

‘Afvalligen’ van het VN-klimaatpanel IPCC laten stem horen

Een VN klimaatconferentie in Polen staat op het punt een verrassing te krijgen van 650 vooraanstaande wetenschappers die spotten met dag des oordeels verslagen van een door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde, noemde ze meermalen een leugen, een hoax en een deel van een nieuwe religie.Later vandaag zal hun stem gehoord worden in een US Senaat minderheidsverslag dat de wetenschappers citeert, van wie er velen huidige en voormalige leden zijn van de VN’s eigen Intergovernmental Panel on Climate Change. Ongeveer 250 van de wetenschappers die in het verslag geciteerd worden hebben zich alleen al in het laatste jaar aangesloten bij de afgescheiden wetenschappers. In feite is het totale aantal wetenschappers vertegenwoordigd in het rapport 12 maal het aantal van de  VN wetenschappers die de schrijvers waren van het IPCC, 2007 officiële verslag. Met dank aan www.ditkannietwaarzijn.info. Hier zijn enkele keuze fragmenten uit het verslag:

Lees verder, Global Research (Engels).

Wat Jij Kunt Doen aan de …

We zijn ervan overtuigd dat we, door samen te werken, een betere, mooiere toekomst kunnen en zullen bouwen. Als we angst, stilzwijgen en polarisatie achter ons kunnen laten, kiezen we ervoor ons aan te sluiten bij een groeiend aantal mensen dat zich wijdt aan samenwerken voor het welzijn van iedereen in onze wereld. Jij kunt nu een verschil maken door deze … informatie te verspreiden en te delen met je familie, vrienden en collega’s.

Hieronder een paar tips:

Email pagina: klik hiervoor op de gelijknamige link bovenaan iedere pagina.
Print pagina: klik hiervoor op de gelijknamige link bovenaan iedere pagina.
Contact media en politiek: klik hier.
Wat jij nog meer kunt doen? Klik hier.