Advertentie

Lezingen en scholing, Germaanse Nieuwe Geneeskunde.


Wat: De Germaanse Nieuwe Geneeskunde is de naam van het levenswerk, een studie naar kanker en ziekte, van de geniale Duitse internist, theoloog, uitvinder, Dr. Ryke Geerd Hamer. Hij overleed in juli 2016 op 82 jarige leeftijd. Hij werd de afgelopen 40 jaar bedreigd, achtervolgd en gedemoniseerd en moest zelfs een 1,5 jarige gevangenschap uitzitten! En waarom? Op zich al reden genoeg om zijn werk te bestuderen! Want de reden was dat zijn bevindingen, zó bedreigend voor de gevestigde orde waren en zijn!

Hier op de site vind je veel over Dr. Hamer’s ontdekkingen en achtergrond. Als internist begon Dr. Hamer in 1972 zijn specialisatie via zijn werk voor kankerpatiënten aan de Universiteitskliniek in Tübingen. Hij had buitengewoon talent voor het uitvinden van medische hulpmiddelen; zo heeft hij o.a. patent op een niet-traumatisch scalpel (Hamer-Scalpel), 20x scherper dan een scheermes, een speciale bottenzaag voor plastische chirurgie en een massagetafel die zich automatisch aanpast aan de vormen van het lichaam.

Zo kreeg Dr. Hamer de middelen om naar Italië te verhuizen en z’n droom te verwezenlijken: om zieken in de sloppenwijken van Rome gratis te behandelen. Op 18 augustus 1978 veranderde alles. In Rome ontving de familie Hamer het schokkende bericht dat hun zoon Dirk ongelukkig was doodgeschoten. 4 Maanden later, op 7 december 1978 bezweek Dirk aan zijn verwondingen en stierf in de armen van zijn vader. Dit was de aanleiding voor een radicale ommekeer in het leven van dr. Ryke Geerd Hamer.

Want toen kort daarna bij hem teelbalkanker werd vastgesteld, én omdat hij voordien nog nooit ernstig ziek was geweest, kwam het idee bij hem op, dat deze teelbalkanker weleens te maken zou kunnen hebben met het onverwachte verlies van zijn zoon. Op basis van deze idee, begon Dr. Hamer aan zijn buitengewone wetenschappelijke reis. Hij was inmiddels hoofdinternist aan een kankerkliniek aan de Universiteit van München en besloot de ziektegeschiedenis van zijn kankerpatiënten te gaan onderzoeken. Wat bleek? Hij ontdekte al snel, dat zij allen, net als hij zélf, een onverwachte ‘conflictschok’ hadden ervaren, voorafgaand aan de diagnose.

Maar dat verklaarde natuurlijk nog niet waarom de een borstkanker had, de ander darmkanker of botkanker, longkanker. Zijn verdere onderzoek én de conclusies dáárvan, wierpen vervolgens de vele bestaande theorieën van de conventionele, reguliere geneeskunde radicaal omver. Ziekte werd voor dr. Hamer een doelmatige, bio-logische wisselwerking tussen psyche, de hersenen en het ‘overeenkomstige orgaan’.  Een weerlegging van de visie dat een ziekte ‘toevallig’ ontstaat, als gevolg van ‘een fout van de natuur’. Kortom, een revolutionaire ontdekking, op z’n zachtst gezegd..!

Gebaseerd op solide, wetenschappelijke criteria vernietigt de Germaanse Nieuwe Geneeskunde de mythe van kwaadaardige kankercellen of destructieve microben en identificeert zij ‘infectieziekten’ en tumoren als volstrekt natuurlijke, biologische noodmaatregelen. Deze worden al miljoenen jaren door Moeder Natuur in praktijk gebracht; bedoeld om het organisme te redden en niet, zoals ons continue werd geleerd, het te vernietigen.

Dr. Hamer noemde zijn ontdekkingen ‘De 5 biologische wetten van de Nieuwe Geneeskunde’, omdat zijn onderzoek volledig in overeenstemming is met de embryologie en met evolutionaire logica. In de loop der jaren onderbouwde Dr. Hamer zijn ontdekkingen met meer dan 40.000 casussen..!! De kennis van zijn werk, de GNM, verspreidt zich razend snel over de gehele wereld. Maar het is geen ‘alternatieve geneeswijze’, noch een therapie ‘tegen’ kanker. De GNM is niet ‘tégen’ de reguliere geneeskunde. Het is niet meer, maar zéker niet minder, dan een nieuw medisch paradigma, dat demonstreert hoe aangepast wij zijn aan het leven, overleven en de natuur. In tegenstelling tot datgene wij altijd geleerd hebben, behoort de angst voor ziekte hierdoor tot het verleden!

Wie: Joanne Kersten, gepassioneerde GNM-docent. Als verpleegkundige in de jaren ’70, stelde ze zich kritische vragen over de ‘reguliere’ medische behandeling, vooral van kinderen. Ze besloot op zoek te gaan naar echte ‘genezing’ en via studie van klassieke homeopathie en antroposofie, bio-resonantie, van voeding naar functionele- en integrale geneeskunde, werden de essentiële vragen nog steeds niet beantwoord. Hoe gezond ze ook leefden, mensen werden toch ‘gewoon’ ziek.

Toen kwam ze in aanraking met de German New Medicine en uiterst kritisch heeft zij deze nieuwe visie van Dr. Hamer op ziekte kunnen toetsen d.m.v. talrijke praktijkvoorbeelden in haar eigen leven en die van haar klanten. Joanne heeft sinds 2009 GNM gestudeerd bij Dr. Caroline Markolin en jaarlijkse internationale congressen bijgewoond in Oostenrijk en Toronto (Canada) en ze geeft zelf lezingen en scholing door het land. (HIER)

NIEUWE GNM SCHOLING BEGINT IN MEI!

Gedurende 7 vrijdagen wordt een grondige studie in de Germaanse geneeskunde gegeven. Van de hersenstam tot de hersenschors, van longkanker naar hartinfarct, alle kiembladen en hersendelen komen aan bod met hun bijbehorende programma’s. Er wordt veel nadruk gelegd op de theorie, maar er is ook ruimte voor praktijk ervaringen, casuïstiek en discussie.

 Deze scholing is voor iedereen toegankelijk! Therapeuten zullen ontdekken hoe deze nieuwe geneeskunde onmisbaar is in de eigen praktijk. Er zijn namelijk situaties waarbij het oplossen van een conflict absoluut ongewenst is en ernstige gevolgen kan hebben. Of, zoals Dr. Hamer het zei:

 “Leer de GNM voordat  u ziek wordt,
om angst en paniek te voorkomen.”

Deze scholing is bestemd om in zijn totaliteit te volgen maar dagen kunnen afzonderlijk bijgewoond worden mits men al goed bekend is met de GNM. Het wordt aangeraden om in ieder geval de ochtend van de eerste les te volgen waarin de 5 biologische wetten worden behandeld. Hierna kan men alsnog besluiten om voor meerdere dagen in te schrijven.

WANNEER: 17 mei, 31 mei, 7 juni, 21 juni, 5 juli, september wordt nog bekend gemaakt. Voor een uitgebreide beschrijving van de inhoud van de les, klik op de specifieke dagen van mijn kalender. (HIER)

WAAR: Gebouw de Hanzeborg, Koningsbergenstraat 201, Lelystad (zie gegevens hierboven) van 10:00 – 17:00 uur. Lestarief €65,00 per dag.  De eerste vrijdagochtend mag afzonderlijk gevolgd worden, kosten hiervan:  €35,-
Aanmeldingen en informatie via joanne@learningGNM.com  en de

WEBSITE: www.learninggnm.com    en www.germaansegeneeskunde.nl

Advertentie