Advertentie

Een nieuwe Aarde..


Eckart Tolle is de auteur van een serie succesvolle werken over spirituele groei en hij ziet dit boek als een hulpmiddel voor transformatie. Een transformatie die voortkomt uit een nieuw opkomend bewustzijn. De aangereikte ideeën en concepten zijn daarbij niet meer, maar zeker niet minder, dan richtingborden die tijdens het lezen het ontwaken moeten bewerkstelligen.

Eckhart Tolles spirituele blauwdruk voor een nieuwe wereld

Op basis van de inzichten uit zijn spraakmakende wereldbestseller ‘De kracht van het Nu’ geeft Eckhart Tolle in dit boek ‘Een nieuwe aarde’ de blauwdruk voor een nieuwe, op spirituele waarden gebaseerde samenleving, waarin we werkelijk geluk zullen kennen.

Het ego-gerichte bewustzijn heeft aarde en mensheid aan de rand van de totale catastrofe gebracht. Het is dan ook hoog tijd voor een collectieve bewustzijnstransformatie, waardoor we onze zwaarte en dichtheid verliezen, zodat we transparant worden voor het licht van bewustzijn. Wat kunnen we doen om deze verschuiving in onszelf te versnellen? En hoe kunnen we het nieuwe, ontwakende bewustzijn herkennen?

Op deze en andere wezenlijke vragen gaat Een nieuwe aarde in. Al lezende ervaren we dan de bewustzijnsverschuiving die in ons plaatsvindt. Een bijzonder boek, revolutionair en onmisbaar voor iedereen die met de voetjes op de grond, zijn spirituele werk wil doen..!

Hebben we er Eckart Tolle voor nodig om ons hieraan te her-inneren: “Denken is een ziekte geworden. De dingen die écht belangrijk zijn in het leven, komen voort uit iets wat verstand te boven gaat.”

In tien hoofdstukken die onderverdeeld zijn in korte fragmenten met titel wordt veel aandacht besteed aan het herkennen van het ego, de manier waarop het werkt en hoe het de macht overneemt. Onderwerpen als: klagen en wrok, altijd meer willen, emoties van het ego, het verleden met je meedragen, ongelukkig zijn, verslavingen, zijn niet nieuw, maar herkenbaar.

De auteur illustreert zijn uitleg met vele aanhalingen uit o.a. de bijbel, de Upanishad en het werk van Nietzsche en Shakespeare. Achterin zijn noten opgenomen. Of na het lezen van dit boek de transformatie een feit is, valt te bezien; maar het boek geeft je de uiterst waardevolle inzichten, die meer dan het overdenken waard zijn.

19 gedachten over “Een nieuwe Aarde..

 1. Ah, een nieuwe aarde dus; ben ik helemaal voor. Tot zover heb ik mij gehouden aan de huisstijl door on topic te blijven. Echter ga ik er nu even helemaal naast,
  maar het past perfect bij het gedachtegoed van de nieuwe aarde.

  ‘Een voor allen en allen voor een!’

  Misschien is het jullie ontgaan of is er gewoon weinig interesse voor, anywayz ik wil toch nog even dit berichtje hier kwijt. Argusoog ligt eruit – al een paar uur. Waarom? Mijn idee omdat er een smerig spel gespeeld wordt. Rene van Renescience is eergisteren met veel geweld opgepakt en gedwongen opgenomen. Hij was een tijdje bezig met het freeman on the land. Daarvoor heb je veel moed nodig en het nodige verstand. Ze konden hem niet meer handelen. Daarom heeft de rechter besloten hem tot psychisch patient te bestempelen (sinds wanneer hebben rechters ook deze studie in hun pakket??)

  Sommige van de bloggers waaronder ik willen opkomen voor de rechten van Rene.
  Hier nog een linkje zodat jullie weten wat er aan de hand is…

  We hebben iedereen erg nodig; het is tijd. Tijd voor een nieuwe aarde!
  http://www.anarchiel.com/index.php/stortplaats/toon/vrije_man_met_veel_machtsvertoon_uitgeschakeld/P50/

  1. oeh my god nog an toe, groeten uit de zandbak hieroo, ik had gisteren wel het Artikel gelezen van Arend, hakte er vreselijk in bij mij, It’s On, geen weg meer terug, Vreselijk Nieuws Dawn, ik laat jullie nooit vallen, wat kunnen we doen? Ruchtbaarheid geven aan! Dawn verlies je zelf beheersing Niet, het gaat er nu op aankomen, alle karate technieken om in je Centrum te blijven, wat er ook gebeurt, hou vol, René was de Personificatie van zijn Wezen zat waarschijnlijk, zeker geen belasting meer betaald? Dat hoef je alleen als Persoon te doen, niet als Wezen.

   Psychiatrie als repressiemiddel in BV Nederland
   http://www.argusoog.org/2011/05/psychiatrie-als-repressiemiddel-in-bv-nederland/

  2. Dank je Hyperalert. Wij mogen elkaar nooit meer laten vallen toch? Het is ernst en Rene was een van ons. We moeten als een blok achter hem staan, aandacht geven aan deze zaak zoveel mogelijk en waar mogelijk. Mensen wegstoppen binnen gesloten inrichtingen omdat ze vervelend zijn; dat gaat echt te ver.
   Het kan je namelijk strakjes ook gebeuren, als wij dit toelaten!

   Sorry dat ik nog niet op je blog reageerde, heb het overigens helemaal gelezen! Wist allang dat dit je weg zou zijn, niet voor niets. Niets is gelukkig voor niets.

   Luister vanavond live naar rene vanuit de gesloten inrichting om 20.00 uur op argusoogradio.

   Aan iedereen; stuur een kaartje a.u.b. hij heeft onze steun erg nodig:

   GGz Breburg
   Muldersteeg 4
   4901 ZG OOSTERHOUT NB
   tav R.Vissers

  3. Je Voorgevoel is scherp nauwkeurig Dawn.
   Niets is voor niets, is waar..
   Water trappelen totdat het water prikkend in míjn neus klotst.
   Midden in de draaikolk is het alles of niets, en dat is wel goed voor mij, om tot iets te komen heb ik dat nodig.
   Je hebt het mij gegund en gegeven en ik heb gescholden als een jongeling die z’n moeder niet wil loslaten.

   Een ferme por in m’n rug naar voren, het liefst had ik Welpje willen blijven dicht bij moeder Leeuwin, heerlijk veilig weg kruipen onder die ferme klauwen, dicht tegen haar aan gekropen en dan de boze buiten wereld vergeten, als een warme sauna waar ik niet meer uit wil, daar wilde ik zo graag blijven, maar mama Leeuwin moet het ook maar rooien in de wijde verraderlijke wereld die door draait en nooit blijft stilstaan.
   Nooit volwassen worden, maar dat is precies het model dat de globalisten uitgedokterd hebben, dat iedereen pré adolescent blijft in denken, voelen en doen.

   Dat René het niet alleen bij woorden en gedachten heeft gelaten, de daad bij het woord gevoegd.
   Legitimatie vragen aan een knok ploeg die wel kan overrompelen maar zich niet kan legitimeren voor hun daden, laat staan transparant kan verantwoorden van wie en wat zij afgevaardigden zijn.

   Hoe hard ik ook kan schelden tieren, het zegt meer over de oer schreeuw die er achter zit, en deep down weet ik dat Juist Jij Dawn, dat juist jij HaarFijn aanvoelt hoe het bij mij werkt en wat ik nodig heb om tot Iets te komen.
   En zoals het nu gaat krijgt het z’n eigen dynamiek, op het juiste moment de juiste persoon het juiste platform en ik ga altijd cross over, tussen Orion en de Pleyaden en Iarga en Arcturius 5d, tussen Israël en Palestina, tussen Oost en West, ik ben er voor beiden, daar zit de oplossing, onder en boven de Brug, ik ben altijd Cross X, Maria Magdalena, het hoogste en het laagste, ik ben er niet alleen voor de ene maar ook voor de ander.

   Godzij Dank dat jij zo extra diep in de René Science Kennis Materie bent ondergedompeld Dawn, ik heb er een paar dingen uit kunnen pikken, de vertaal slag naar een groter publiek, dat ze begrijpen wie met welke inzichten kennelijk een bedreiging vormen voor de Controleurs in het Holle Bolle Gijs Land aan de Waal, die Psychiater, zie hem als een goede Peer, grote kans dat hij mega geïnteresseerd is in de denkwereld van René, ga het hem uitleggen, geef hem een introductie in die denkwereld, de Personificatie van de Phoney grammofoon wereld, waar alles nagepraat wordt maar Niets diep doordacht is behalve door de Poppenspelers zelf, de inside kennis die nu beschikbaar is voor iedere nuchtere boeren bewoner van dit polder landje.

   Kun jij een intro pré samenvatting geven van René z’n Kennis WEbstek Dawn? Een paar krenten uit de BoerOohBoehBoehDuur pap?
   Kunnen we hieroooo Live (Evil) doen op deze draad? Die draden vertegenwoordigen een locale oneindig lange hyperspace ruimte, zonder de ruimte mogelijkheid te ontnemen aan de andere lezertjes om hun reactie kwijt te kunnen, maak er gebruik van, kennis geven, infowars zegt Alexie, het gaat om inzicht. We zien de Psychiater als iemand die helemaal verrAast is door zoveel ingenieusheid, hoe ziet de alternatieve kennis wereld van René er uit? Introductie Samenvatting Les 1 in STeekwoorden. Geef me een voorzetje en jij bent het slaghoedje. Is Kennis van het mechaniek van de officiële globale nautische maritieme martial internationale handels kennis wel legitieme Gekte? Dat zou toch Normaal moeten zijn? Dat is het toch ook op Privé Scholen? Dat is de enige manier om aanstaande Koningin van verNederland te worden, dat je snapt hoe alles werkt achter de schermen, jah toch? Zoals beste Alex niet zonder z’n Max kan, zo kunnen Wij niet zonder Dawn, pats boem klets…

   Oh jah hoe kan ik straks op de boeren camping met m’n paps in Zeeland online blijven, heeft het Ciné Cafe in Vlissingen echt online internet computers?
   Bibliotheek in Middelburg zit altijd vol met dat facebook grut, na schooltijd is tegenwoordig na 12 uur in de middag, blanke jongetjes met rood haar die perfect de locale jive talk van de Marrokaantjes na doen, je weet niet wat je hoort, duidelijk is waar de omgekeerde status ligt, zie als blanke nog maar een blonde meid te scoren, dat lukt niet meer zonder Arabische tongval, in Zeeland al niet, laat staan, Den Haag for god sake.

   Word ik straks nog geroutineerd internet Café ganger, zou wat zijn, pa ze hebben daar Barista Cappuccino, en een neut, dan mag ik terug privé chauffeuren, dan gaan wij ras calvinisten alsnog Bourgondisch worden, zal moe niet leuk vinden, wij wel, elke dag vette steak met patat en Mayo, wel elke dag fietsen dan..

   M’n pa heeft wel zo’n kpn usb gsm dongel stickje voor email en gewoon internet maar je betaalt je blauw per megabyte, filmpje kijken is de helft van je vakantie zakgeld op. Neeh ze hebben daar nog geen Wifi. Bij de jachthaven wel, kan ik daar wel vragen.

   Nou jah met tekst kom ik een heel eind per megabyte, ik ga proberen of ik online kan blijven laat op de avond, al is het maar een half uur. XXX van mij to you all en nu vooral ook naar de Onzen die het zo hard nodig hebben, laat ze niet vallen, ze zijn er om Gezien te worden..

   Luister Allemaal vanavond om 20:00 uur naar ArgusOog Radio Live uit de Holland op z’n smalst Psychiatrie!!
   René en z’n Psychiater zijn nu al dikke maatjes, dat weet ik gewoon, die twee die liggen elkaar wel, 2 verschillende werelden, 2 handen op 1 buik, You Never Walk alone brallen met een biertje op, hand in hand op de tribune van Arsenal United, wordt het toch nog heeeeeel gezellig, ik ben voor mjammie.

   Ludovico Einaudi – Primavera
   http://www.youtube.com/watch?v=CB4fO-f33K0

  4. @!*grrr#@# Had net een hele lap tekst bij elkaar geschreven druk ik het weg!
   Deze is dan maar iets korter want ik weet het ff niet meer.
   Waar het op neerkwam is dat is het freeman on the land niet ken. Alleen heel oppervlakkig. Weet dat wij goederen of schepen zijn die reizen van poort A naar B. Met een poort pas en onder de wetgeving (of natgeving) van de admiralty law;
   de wet van het water.

   Waarom water? Omdat wij zijn geboren vanuit het water, sja hoe belachelijk kan je ze verzinnen niet? Anywayz diegene die wil weten waarover het gaat, er is legio info over het freeman idee. Zelf heb ik het daar niet liggen want het is mij wat te beperkt of ik zie het nog niet zo goed. Ik ben meer van het combineren van gegevens (zie de clip van Cozmic met die vrouwenhersenen) en het uit elkaar trekken van wat men ons heeft opgedrongen. Veel nuttige dingen kan ik niet kwijt over het onderwerp zelf. Maar ik dank jullie voor de aandacht en interesse.

   Het is een hardere strijd aan het worden en dit is pas het begin.

  5. Wel heftig Dawn , wat Rene overkomt . Ik volg zijn gedachtenspinsels ook wel af en toe op Argus . Aan de andere kant is het de kroon op zijn werk want de knuppel is nu echt in het hoenderhok . Het zal ze echt niet lukken om hem anoniem ergens weg te douwen want het nieuws is al viral .
   Hij heeft duidelijk een gevoelige snaar geraakt in de corporatie vs grondwet en rechten van de mens .
   Ik ga hem wel ff een kaartje sturen .
   http://www.youtube.com/watch?v=9V0Ofsc-z5k&feature=related

  6. Sinds wanneer ook rechters deze studie in hen pakket hebben…..Draken Dawn!

 2. Mooi boek, gekregen afgelopen kerst van mijn vrouw. Soort vervolg op de Kracht van het Nu, hoe we hiermee een nieuw bewustzijn en een nieuwe wereld kunnen bewerkstelligen.
  Ik moet wel zeggen dat als je ‘de kracht van het Nu’ al hebt gelezen, dit boek erg herhalend is.

  Het is nu ook de tijd dat van alles aan het licht komt wat het licht niet kan verdragen, prachtig toch? Alles staat open, vele conflicten zullen nog worden uitgevochten maar uiteindelijk is er maar één uitgang, het licht van onszelf laten ontwaken.

  Een nieuwe Aarde, badend in ons licht, het komt eraan.
  Wij moeten beginnen met ons lichtje meer ruimte te geven en ons ego te transformeren, naar, u raad het al, licht. Of liefde of zo, mag natuurlijk ook he. Tis maar een woord.

  Mooi mooi, richt je op Nu en wat Jij werkelijk bent en alles gaat vanzelf.
  Ook conflicten in onszelf zullen opgelost dienen te worden en dit lukt nooit met verzet. Dus omarm het met licht of zo… Groetjes.

 3. Ik weet mirakel. Het is nu voor het eggie allemaal en het komt dichterbij. Deze drakonische maatregelingen kunnen alleen maar voortkomen uit het reptielenbrein
  van de ‘draak’. Goddank dat de ‘elfen’ hiervoor een sensor hebben. Het gesponnen web is echter alleen benaderbaar voor de elfen omdat ze op gevoeligheid reflecteerd. Van een afstand hoor je ze al aankomen maar men kan op deze frequentie niet standhouden.

  Dat is wat men nu overal ziet gebeuren; het licht is nooit zo sterk geweest, ze falen enorm – de maskers vallen. Echter zal de andere kant steeds draconischer worden grip te behouden.

  Het is dus zaak zoveel mogelijk licht te schijnen op deze duistere zaak. Stuur kaartjes en haal mensen over die je kent kaartjes te sturen. Het adres staat hierboven.

  -Strakjes is het een van ons, dan zullen wij ook inspringen, vergeet dat niet!-

  1. Dawn, heb je de post van Rene gezien, met de informatie die hij geeft?????? interessant……………

 4. Het belangrijkste bij dit (nieuwe) boek van Eckhart Tolle is te beseffen waar hij vandaan kwam. Na 27 jaar zware depressie, het opgeven van zijn (goedbetaalde) baan aan een universiteit, slapen in Londense parken en op het punt aangekomen van serieuze gedachten over zelfmoord, werd hij ‘wakker’ door eigen bewustzijnsproces en besefte hij hoe zijn negatieve, depressieve gedachten hem tot de rand gebracht hadden. In feite zie ik Eckhart Tolle als een oproep voor ‘slechts’ twee zaken: 1) leven!, 2) je passie volgen. De rest is verwarrend en minder belangrijk. Wie van ons leeft er eigenlijk echt en wie volgt werkelijk zijn/haar passie? Ook ik heb daarmee gestoeid. Niets nieuws onder de zon … Ik wens jullie allen veel liefde, respect en teerheid in ieders zoektocht naar leven en passie! Rik

 5. Uiteindelijk is het leven een soort verstoppertje spelen.
  Zoek jezelf! Wat is dat jezelf, een persoon, een ziel?

  Of is het Dat wat Is, wat nooit verloren gaat, wat er altijd al was voor iedereen.
  Als baby of als volwassene, jij was er al, de rest is illusie.
  Die stille vrede, is de enige werkelijkheid…

  Hier een oude maar toch prachtige documentaire over iemand die zichzelf gerealiseerd heeft, die verlicht is, die zichzelf is. Een simpele man uit India.

  http://www.youtube.com/watch?v=QoYIh-MdE4U
  6 delen.

  Laat eenheid de werkelijkheid zijn, in liefde en wijsheid, voorbij de vormen van het bestaan.

  1. De leerling diep in het hart geraakt………heeft de meester zijn taak volbracht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.