Advertentie

CHI-aromatherapie: opwekken, uitrusten en zuiver ademhalen!


WantToKnow probeert voor jou regelmatig bijzondere aanbiedingen te organiseren, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen, van kleine, vaak ambachtelijke leveranciers. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. We kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2-3 weken te verzorgen. Maar de vraag is, ook volgens Loesje hiernaast, of het allemaal wel zo snel moet allemaal..

WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. We hopen je met deze service van dienst te zijn!

 

* * *
x

x

 

x

Geneeswijze uit de oudheid
&
Spelen met levenskracht van NU..

x
– Aromatherapie –

2022 © WantToKnow.nl/.be
x

Je kent waarschijnlijk de term ‘aromatherapie’, maar weet je wat het precies is? Denk je bij aromatherapie aan wellness en lekkere geurtjes? Dat klopt alvast! Maar het is een veel breder begrip dan dat. Zo worden essentiële oliën al jaren toegepast voor cosmetische doeleinden, als smaakstoffen in de voedingsindustrie en voor verschillende therapeutische doeleinden in de reguliere en alternatieve gezondheidszorg. Maar wat is dan aromatherapie eigenlijk? Waar komen die essentiële oliën vandaan? En wat doen ze?

Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid met gebruikmaking van essentiële oliën. De levenskracht, die in deze oliën verzameld is, wordt als het ware op de patiënt overgedragen en zal bijdragen tot het herstel van het natuurlijke evenwicht in zijn of haar lichaam. Iedere olie is in zekere mate antiseptisch en heeft daarnaast specifieke eigenschappen, die zich richten op één of meer organen en/of aandoeningen.

Daarbij gaat het om een selectief, bijna fijnstoffelijk proces, waarbij uitsluitend schadelijke bacteriën worden uitgeschakeld, terwijl de onschadelijke en nuttige ongemoeid blijven. Dit vormt dus een scherp contrast met vele, langs synthetische weg geproduceerde geneesmiddelen, die weliswaar eveneens schadelijke bacteriën doden, maar daarbij tegelijkertijd een groot aantal onschadelijke en wellicht voor het lichaam nodige bacteriën meenemen.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan de anti-biotica. Nuttig natuurlijk, maar niet écht verfijnd te noemen. Het gebruik van essentiële olie zal dan ook, bij het juiste gebruik, zelden neveneffecten tot gevolg hebben. Essentiële oliën worden door het lichaam opgenomen via inhalering, de huid of de slokdarm en verlaten het door de huid, de urine of de ontlasting. Het lichaam neemt op, wat het nodig heeft.

Essentiële oliën, de achtergrond!
Alle planten op deze aarde hebben een geur; sommige planten ruiken érg sterk, andere weer wat minder. Deze geurstoffen worden gevormd onder invloed van de zon en liggen opgeslagen in de kleine holtes en kanaaltjes in de plant. Voor zover we weten gebruikt de plant deze geurstoffen, om de voortplanting te bevorderen (het aantrekken van insecten voor kruisbestuiving). Maar deze oliën worden door de plant ook gebruikt om het natuurlijke weerstandsvermogen te versterken (te vergelijken met de menselijke hormonen).

In de middeleeuwen ontdekte men een manier om de in de plant opgeslagen geurende olieachtige vloeistof vrij te maken: de waterdampdestillatie. Grappig is dat deze methode om goede zuivere essentiële oliën te winnen, nog steeds wordt gebruikt. De oliën bevatten de ‘levens-essentie’, de Chi, de levenskracht van de planten; ook wel etherische -, aromatische – of vluchtige oliën genoemd.

Natuurlijk hebben geleerde mensen geprobeerd essentiële oliën na te maken. Dat lukt soms ook aardig, maar het is nooit gelukt om de essentie, de Chi, de levenskracht erin te brengen. Deze is in essentie, van nature wel in deze oliën aanwezig. Deze levenskracht is voor sommige gevoelige mensen zelfs voelbaar.

Chi – Kie – Prana – Levenskracht
Essentieel
is een veel omvattende benaming voor deze producten. Essentieel (= wezenlijk) wijst niet alleen op de zuiverheid die ze moeten bezitten, maar duidt vooral op het feit dat het hier gaat om de kern, de hoofdzaak, namelijk de levenskracht. De Chinezen, die hiervan als ontdekkers gelden, noemen deze levenskracht Chi, de Jappanners Kie en de Indiërs Prana.

Andere benamingen, zoals etherisch (vervluchtend, ijl, ongrijpbaar) of aromatisch wijzen op de hoedanigheid, herkomst en aard. Het woord ‘fijnstoffelijk’ zegt ook precies waar het hier om gaat! Hoe men deze producten ook wil benaderen, het gaat om absoluut zuivere, uit planten gewonnen olieachtige vloeistoffen, die meestal een zeer krachtige, aangename geur afgeven en indien juist gehanteerd een weldadige heilzame werking hebben op lichaam en geest.

Toepassingen aromatherapie
De mens heeft altijd al geurende planten gebruikt in eten en drinken om hun smaak en specifieke eigenschappen, bijvoorbeeld het conserveren van voedsel. Ook worden essentiële oliën gebruikt in de voedingsindustrie. Enkele druppels zuivere essentiële oliën kunnen je eten en drinken smakelijker maken, bijvoorbeeld enkele druppels sinaasappel in het cakebeslag. In de geneeskunde en eredienst worden essentiële oliën gebruikt om hun ontsmettende, genezende en evenwicht brengende eigenschappen.

Selection of essential oils with various herbs and flowers in the background

Verder gebruikt men natuurlijke, essentiële oliën om hun specifieke geur (in parfum en cosmetica) en in cosmetische producten voor hun huidverzorgende eigenschappen. Ontsmettende zalven worden vaak verrijkt met tijm, tea tree, eucalyptus en/of den en hoestdrankjes met tijm. Wat te denken van een lekker lavendelbad. Velen gebruiken deze oliën, ieder op zijn of haar eigen manier.

Het gebruik van essentiële oliën in de gezondheidszorg, noemt men ‘aromatherapie’. In vele toepassingen wordt warmte en vocht gebruikt om de levenskracht van deze essentiële oliën op de mens over te dragen. Het spreekt vanzelf dat slechts 100% zuivere, verse, niet versneden of aangelengde essentiële oliën in aanmerking komen voor deze toepassingen.

Egyptische afbeelding van ‘Kyphi’; potten gevuld met geurende olie bedoeld voor aromatische verdamping

Een stukje geschiedenis van deze aromatherapie.
Zoals vele min of meer recent her-ontdekte natuurgeneeswijzen, wordt de vroegste kennis van de aromatherapie bij de Chinezen gevonden en wel 4500 v.Chr. In die tijden vormde het zelfs de hoofdschotel van de geneeskunde aldaar. Daarna heeft het zijn weg gevonden naar India, Egypte, Griekenland en de Romeinen.

In 1922 werden in het graf van de Farao Tutankamon een aantal geurpotjes gevonden, waarbij in enkele de geur van Nardus en Kruidnagel nog waarneembaar was. Cleopatra beschikte naast haar befaamde, natuurlijke aantrekkelijkheid over ontelbare welriekende oliën, die de kracht van haar persoonlijkheid aanmerkelijk zullen hebben opgevoerd.

De Egyptenaren gebruikten hun befaamde Kyphi olie (een samenstelling van verschillende oliën) in hun tempels. Ze balsemden hun doden met harsen en essentiële oliën en weerden insecten met in essentiële olie gedrenkte papyrusbladen. Grieken en Romeinen ontwikkelden hun badcultuur met de in Egypte opgedane kennis van essentiële oliën en besprenkelden hun lichamen, kleren, bed en wanden van huizen hiermee.

Zelfs vaandels van de legertroepen werden met de geur verrijkt. In Heliopolis (Perzië) had men zelfs de gewoonte 3 x-daags verschillende soorten reukgoed te verspreiden: ’s ochtends mirre, ‘s-middags een mengsel van 16 verschillende aroma’s en ’s avonds een samenstelling van rustgevende geuren.

In West-Europa, toen het in de middeleeuwen met de hygiëne abominabel gesteld was, werden bepaalde essentiële oliën veel gebruikt tegen de stank en om hun desinfecterende eigenschappen. Kerken werden met zwavel, hop, peper en wierook gedesinfecteerd en esculapen hadden aan hun wandelstok zakjes met geurende kruiden, die men onder de neus hield wanneer men zieken bezocht. Welgestelden droegen een zilveren ketting met houdertje, gevuld met essentiële olie.

De opkomst van de alchemie en de daaruit voortkomende chemie, plus een aantal andere factoren deden de aromatherapie in vergetelheid belanden. Pas in het begin van de 20ste eeuw werd de aromatherapie door de Fransman Gattefosse weer opgepakt en op moderne wijze gereconstrueerd. In korte tijd werden er veel meer ‘oliën ontdekt’ dan er ooit bekend waren en ook hun toepassingen worden door degelijk onderzoek veel nauwkeuriger en gerichter.

De aromatherapie kan uiteraard als een zelfstandige, natuurlijke geneeswijze worden beschouwd. Als aanvullende therapie op andere vormen van geneeskunst, heeft het zijn bijzondere waarde. Als zodanig zijn essentiële olie zeer goed te gebruiken in bijvoorbeeld:

 • kompressen
 • pakkingen
 • maskers
 • baden en deelbaden
 • dampapparaten / inhalerings-apparatuur
 • alle vormen van massage
 • stoombaden
 • sauna
 • cosmetische producten
 • via verdamping in een geurverspreider (zoals een aromastone of aromastreamer) om de onaangename (lichaams)geuren te vervangen door welriekende, stimulerende, kalmerende of desinfecterende aroma’s.

x
(Wil je nog meer weten over aromatherapie
én haar toepassingen?
Kijk dan ook eens hier, op stichtingaromatherapie.nl !)
x

* * *

x
De WantToKnow
‘Aromatherapie- aanbiedingx
in samenwerking met Chi Natural Life

(Aanbieding is geldig t/m woensdag 10 augustus)
x
X

Met het oog op het bovenstaande artikel vonden denken wij er goed aan te doen producten aan te bieden van een Nederlandse producent van eerlijke, krachtige en zuivere etherische oliën. Dat werd ‘Chi Natural Life’, een Nederlands bedrijf dat al sinds 1979 bezig is de beste etherische oliën te produceren en te ontwikkelen!

Zo heeft Chi in de afgelopen 40 jaar niet alleen een aantal bijzonder eigen oliën ontwikkeld, maar ook een Nederlands netwerk opgezet van enthousiaste en zorgzame boeren die de grondstoffen van de etherische oliën verbouwen. Daardoor is het gros van de olië nu biologisch vervaardigd. Kom je een olie tegen, zonder het Bio-keurmerk, dan komt dat doordat de grondstoffen óf in het wild worden geplukt (en dus niet Biologisch verbouwd kunnen worden!) óf doordat de boeren het felbegeerde en enorm dure keurmerk nog niet hebben kunnen financieren..!

Doordat Chi op deze manier streeft naar schone kwaliteit, zijn de meeste oliën ook ‘food-safe’, wat betekent dat je er zelfs ook mee kunt koken! In nauw overleg met de etherische olie-experts van Chi stelde wij drie Aromatherapie-pakketten samen; een van 3, van 6 en een van 12 stuks, waarmee je een geweldige en complete start maakt met het experimenteren met aromas. Én als klap op de vuurpijl biedt Chi de lezers van WantToKnow ook nog een paar speciale extraatjes aan, als onderdeel van deze exclusieve en tijdelijke aanbieding. Maar, zolang de voorraad strekt..!

x

Dit zijn de 3 unieke Aromatherapie-sets
die wij voor je samenstelden:

1. Basispakket van 3 oliën + gratis Aroma Diffuser
Deze drie natuurlijke essentiële etherische oliën vormen samen een geweldige basis voor aromatherapie, omdat de geuren de drie belangrijkste werking van geur vertegenwoordigen: Ontspanning, Vrije ademhaling & Opwekking. Drie basisvormen van geurtherapie, die je op elk moment gemakkelijk kunt inzetten. Deze set bestaat uit:

 1. Lavinchi – 10ml
  Lavinchi Relax olie ondersteunt bij het loslaten van verkrampingen door stress en onrust. Voor elk moment van de dag, maar vooral ’s avonds komt Lavinchi Relax olie goed tot haar recht. Door de rustgevende eigenschappen van echte lavendel te combineren met die van mandarijn en zoete marjolein is een fantastische synergie ontstaan met een rustgevend effect. Lavinchi Relax olie ondersteunt bij het loslaten van verkrampingen door stress en onrust. Voor elk moment van de dag, maar vooral ’s avonds komt Lavinchi Relax olie goed tot haar recht.x
 2. Davos – 30ml
  Davos Air kuurolie is de meest populaire mixolie voor gezonde luchtwegen en een ideale frisse geur in huis. Vernoemt naar het Kuuroord waar ook ‘De Toverberg’ van Thomas Mann zich afspeelt, waant deze olie je in het Zwitserse Davos, hoog in de bergen in de dennenbossen. Deze mixolie is een natuurlijke luchtverfrisser die niet alleen heerlijk ruikt, maar ook de lucht zuivert. Zuiver de lucht en adem vrij met Davos Air.
 3. Spaanse Rozemarijn – bio – 10ml
  Rozemarijnolie staat voor alles wat stagneert in lichaam en geest en versterkt dat wat energie nodig heeft. Rozemarijn stimuleert en verwarmt (psyche, lichaamsweefsels en bloedsomloop), is opwekkend en bevordert doorbloeding, met name het cineoltype. Rozemarijn heeft een herstellend en ontgiftend effect, net als pepermunt, en is daarom enorm geschikt als een gezonde en vrolijk makende boost!&
 4. Een gratis Aroma Diffuser
  In tegenstelling tot een zakdoek blijft de vluchtige, essentiële olie in de Aroma Inhaler ‘opgesloten’ en kun je er dus lang mee doen. De Aroma Inhaler is gemaakt van roestvrijstaal (RVS) en bevat 0% plastic; je krijgt zelfs 40 jaar garantie op het mechanisme! Zo draag je deze handige en harmoniserende etherische oliën gemakkelijk met je mee!

En als extraatje voor jou als WantToKnow-lezer:
Met het oog op het zomerse weer dat langzaam afkoelt, besloot Chi bij elke order gratis een Tea Tree lipbalsem stick te doen! Chi tea tree lipbalm is 100% natuurlijk. De lipbalm biedt langdurige bescherming tegen weer en wind. Ook de zon krijgt met deze lipbalm geen kans om de lippen uit te drogen.

Chi tea tree lipbalm is vrij van minerale oliën, parabenen, conserveringsmiddelen en synthetische geur- of kleurstoffen. Aan de basis van onder andere bijenwas, macadamia- en jojoba-olie is biologische pure tea tree olie toegevoegd. (Winkelwaarde € 4,95)

x
Basispakket van 3 oliën, met gratis Aroma Diffuser
& gratis Tea Tree lipbalsem:
46,80
(Normaal: € 51,80)

x

* * *

2. Uitgebreid pakket van 6 oliën
Deze set van 6 natuurlijke essentiële etherische oliën is samen een uitgebreide basis voor aromatherapie. Opnieuw vormen Ontspanning, Vrije ademhaling & Opwekking de basis van de mogelijke combinaties, maar nu bevat de set twee van elke soort. Zo kan je de oliën afwisselen, maar bijvoorbeeld ook experimenten met combinaties. Probeer bijvoorbeeld eens Rozemarijn en Duindoorn samen..! Deze set bestaat uit:

 1. Lavinchi – 10ml
 2. Davos – 30ml
 3. Spaanse Rozemarijn – bio – 10ml
 4. Een gratis Aroma Diffuser
 5. Een gratis Tea Tree lipbalsem
  &
 6. Ceder Atlas – 10ml
  Biologische Ceder met een warme, houtige enigszins kamferachtige geur. Deze biologische essentiële olie is bijzonder geschikt voor gebruik in de keuken. De geur van echte cederhout etheriache olie werkt gunstig bij aandoeningen van luchtwegen, angst en depressies. De olie doodt veel schimmels en bacteriën in de lucht.
 7. Duindoorn bessen – bio – 10ml
  Duindoornolie is vooral bekend dankzij de ongewone genezende eigenschappen. Dit komt omdat de olie een hoge concentratie bevat van het zeldzame palmzuur omega 7 dat de huid en de luchtwegen voedt, verstevigt en verjongt. Door haar unieke fris-zoete geur, werkt Duindoorn opwekkend en harmoniserend.
 8. Kamfer – wild – 20ml
  Deskundigen zijn van mening dat Kamfer essentiële olie een sterke kramp verminderende en pijnstillende werking heeft en daarom heilzaam is bij de behandeling van reumatische klachten, spierpijnen en kneuzingen. De geur is licht en fris,

Een uitgebreide set waar binnen je kunt experimenteren met verrassende en wonderlijke combinaties!
Uitgebreid pakket van 6 oliën, met gratis Aroma Diffuser & gratis Tea Tree lipbalsem:
79,- (Normaal: € 87,80)

* * *

Het complete pakket oliën, inclusief inhaler. (niet afgebeeld de verdampsteen)

3. Compleet pakket van 12 oliën..!!
Deze unieke set/combinatie van 12 natuurlijke essentiële, etherische oliën, vormt een perfecte basis voor aromatherapie. Om er zelf mee te experimenteren óf bijvoorbeeld voor in je praktijk..! Opnieuw vormen Ontspanning, Vrije ademhaling & Opwekking de basis van de mogelijke combinaties, maar nu bevat de set 3van elke soort. Zo kan je de oliën afwisselen, maar bijvoorbeeld ook experimenten met combinaties. De kenners zullen direct een aantal belangrijke basis-mengvormen herkennen! Probeer bijvoorbeeld eens Patchoeli, Geranium en Kamfer samen..! Deze set bestaat uit:

 1. Lavinchi – 10ml
 2. Davos – 30ml
 3. Spaanse Rozemarijn – bio – 10ml
 4. Ceder Atlas – 10ml
 5. Duindoorn bessen – bio – 10ml
 6. Kamfer – wild – 20ml
 7. Een gratis Aroma Diffuser
 8. Een gratis Tea Tree lipbalsem

  &
  x
 9. Sinaasappel – bio – 10ml
  In de literatuur worden meestal eigenschappen vermeld die van toepassing zijn op het verse sap. Onderzoek is gaande of deze eigenschappen ook gelden voor de essentiële olie. Zoete sinaasappel is een antidepressivum, is antiseptisch, schimmelbestrijdend, kalmerend bij nervositeit, stimulerend op lymfe, hart en spijsvertering. De eigenschappen zijn gelijk aan de bittere sinaasappel, maar de zoete is milder en meer geschikt voor kinderen.
  x
  x
 10. Bergamot – 10ml
  Bergamot is een klassieker in de aromatherapie. De olie is tegelijktijd verfrissend, kalmerend en opmonterend. Een goede olie bij spanning, lusteloosheid en somberheid. Één van de toepassingen van bergamotolie is bij (winter) depressies. Mogelijk kan de olie het gehalte aan serotonine en dopamine te verhogen. Bergamot bij winterdepressies past goed omdat mensen met winterdepressies een grotere gevoeligheid voor geur hebben (Lv 2013) en daar past de zachte frisse bergamotgeur goed bij. Een beetje licht in de duisternis.
  x
  x
 11. Grove Den – wild – 10ml
  Van oudsher worden vele soorten dennen medicinaal gebruikt. Alle zijn rijk in harsen en vluchtige stoffen, waaronder pineen, dat sterk antiseptisch en stimulerend werkt. Den heeft een breed werkingsgebied. Den is antiseptisch (op longen, urinewegen en lever) en microbendodend.
  x
  Grove den heeft schim- melbestrijdende eigenschappen (fungicide) en is een expectorant (slijmoplosser). De ‘ontstop- pende’ kwaliteiten van den domineren, met name voor het bovenste deel van de luchtwegen. Den is verder een krachtig algemeen tonicum en stimuleert de bijnieren.
  Xx
 12. Tea Tree olie – bio – 20ml
  De Aboriginals kennen waarschijnlijk al eeuwen de kracht van de bladeren van de Melaleucaboom. De bladeren werden met leem vermengd en zo werden wonden behandeld. James Cook zag de Aboriginals de bladeren in kokend water doen en vermoedde dat ze thee aan het maken waren, vandaar de naam ‘theeboom’. Wat bij ons lavendel en roos zijn, is in Australië de tea tree, een panacee voor ongelofelijk veel aandoeningen.
  x
  Tea tree geeft een frisse, kruidige en medicinale geur die men goed kan mengen met lavendel, lavandin, grove den, rozemarijn, kruidnagel en citrusoliën. Via verdamping is tea tree een goede hulp bij bronchitis, sinusitis, neus- en keelinfecties. Teatree bestrijdt aantoonbaar schimmels en schimmelsporen in de lucht (Rogawansamy, 2015). Gebruik van tea tree leidt tot versterking van de weerstand bij griep en kou. Verder werkt tea tree sterk vitaliserend bij vermoeidheid en nerveuze depressie.
  x
 13. Patchoeli – bio – 10ml
  Als er één olie is die verbonden is met een bepaald tijdperk, dan is dat patchouli. De geur hoort bij de 60er en 70er hippiejaren. In deze flowerpowertijd werd patchouli een symbool voor vrijheid en ontspanning. Naast de insectenwerende kwaliteit heeft patchouli in de herkomstlanden ook een medische achtergrond: een verkoelend middel bij hitte en als ontstekingsremmend en samentrekkend kruid bij huidontstekingen en infecties.
  x
  Patchouli olie bestaat bijna uitsluitend uit zeldzame sesquiterpenen en patchouli-alcohol (patchoulol). Dit maakt de olie sterk ontspannend bij o.a. stresssymptomen, maar is stimulerend op ons bewuste denken (Pujiarti 2012).
  In feite werkt patchouli op de verbinding tussen spijsvertering, huid en psyche. Kernindicaties van patchouli zijn psychische verstoringen die zich uiten in huid en spijsvertering. Hierbij speelt het enterisch zenuwstelsel een grote rol. Patchouli herstelt en ontspant de spanning op de darmen (Xie 2009).
  x
 14. Geranium – bio – 10ml
  De geraniumbloesem geeft een aangenaam naar rozen geurende geur en is goed te mengen met andere oliën zoals citrusoliën (vooral bergamot), lavendel, palmarosa, mirte, jeneverbes, roos, neroli, scharlei of sandelhout. Geranium werkt als een kamerparfum en brengt een frisse, harmonische sfeer, zowel op het werk, in de praktijk als thuis. Overal waar spanning en angst heerst, is geranium een fijne verdampingsolie.
  x
  Daarnaast maakt verdamping van geranium de lucht vrij van schimmels (Chaumont 1992) en het griepvirus (Vimalanathan 2014). In de zomer kan verdamping van geraniumolie muggen op afstand houden. Een spray met geranium zou kunnen werken bij de bestrijding van huisstofmijten (Jeon 2008).
  x

Een Totale set waarbinnen je kunt experimenteren met verrassende en wonderlijke combinaties.
Ideaal voor in huis, of in de praktijkruimte!

Compleet pakket van 12 oliën, met gratis Aroma Diffuser, gratis Tea Tree lipbalsem:
€ 155,- (Normaal: € 175,55)

x
x
En speciaal voor jou als WantToKnow-lezer:
Bestel je de totale set van 12 etherische oliën?
x
Dan ontvang je gratis deze ‘Aromastone’,
waarmee je eenvoudig en natuurlijk de etherische oliën verdampt in elke ruimte!

x

x

* * *

En speciaal, deze stijlvolle,
‘Empire
ultrasone Aromadiffuser’
incl. gratis mandarijn olie (t.w.v. € 10!)

Gebaseerd op perfectie en schoonheid, bieden we je graag aan, deze aroma diffuser. Verbetert de atmosfeer binnenshuis door gebruik te maken van de nieuwste ultrasone luchtzuiveringstechniek. Kies voor een intense of juist zachte verdamping, of voor een intervalfunctie. Deze worden verdampt door ultrasoon (onhoorbaar) geluid. Deze verdamper voor etherische oliën combineert drie zeer nuttige functies: geurverspreiding, luchtbevochtiging en luchtzuivering.

 • Geurverspreiding: De aromaverstuiver werkt met ultrasone techniek. Hierdoor wordt het water en de etherische olie verdeeld in miljoenen microdeeltjes. Er ontstaat een zeer fijne waterdamp die als een mist uit de aromaverstuiver komt. Deze aromamist verspreidt zich zeer snel door de ruimte. Hierdoor wordt niet alleen de geur van de etherische olie verspreid, maar ook het effect van de olie. Want iedere etherische olie heeft een eigen werking. Je kunt dus verschillende geuren op verschillende momenten verdampen. Bijvoorbeeld lavendelolie als je tot rust wil komen. Een activerende olie zoals citrus en rozemarijn als je aan het werk bent of je hoofd erbij moet houden. Een heerlijke herfst-, winter of kerstgeur. Happiness mix olie om blij van te worden of een gezellige citrus- of bloemenolie als je visite krijgt.
 • Luchtbevochtiging: Naast de geur en het effect van de etherische olie wordt ook de waterdamp verspreid. Hierdoor wordt de ruimte meteen bevochtigd. Een droge lucht ontstaat vaak in de winterperiode wanneer de verwarming aan staat en in ruimtes met airconditioning. Een droge lucht kan diverse kwaaltjes veroorzaken zoals een droge huid en droge lippen.
 • Luchtzuivering: Tot slot heeft deze elektrische geurverspreider een ioniserende werking: de luchtkwaliteit verbetert door meer negatieve ionen in de lucht.

Deze diffuser werkt met gewoon leidingwater en essentiële olie. Het water en de olie worden verdampt op atomisch niveau aan de lucht door superfijne trilling. (bijgeleverde transformator simpel in stopcontact) Een gezond en natuurlijk proces. Het op atomisch niveau opgeloste vocht helpt onze huid om de vochtigheid vast te houden en is zeer geschikt voor droge ruimtes met airco. Om effectief de lucht te zuiveren van bacteriën, is een luchtbevochtiger een onmisbaar onderdeel voor kantoorruimtes en huishoudens.

Speciale prijs: € 99,95-
(normale prijs € 89,95-)

 

* * *

“Ja, ik wil deze unieke
Aromatherapie-set ontvangen
!”
x

Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de

sluitingsdatum is
woensdag 10 augustus a.s.
om 16:00 precies!

* * *

Per bestelling geldt een bijdrage porti/handelingskosten van € 7,-
En woon je buiten Nederland? Dan geld er een andere
bijdrage voor handling/verzending.

Meestal zijn wij in staat de levering binnen
2-3 weken na de sluitingsdatum te verzorgen.

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat ?

Heb je evt. nog andere vragen?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan z.s.m. weten hoe we jouw bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

* * *

 

Totaal: € -

Advertentie