Advertentie

De geode-aanbieding: edelstenen-voorjaarsschoonmaak!


WantToKnow organiseert regelmatig bijzondere aanbiedingen voor je, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen. Bij kleine, vaak ambachtelijke leveranciers vandaan. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. We kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2-3 weken te verzorgen.

WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. We hopen je met deze service van dienst te zijn!

* * *

 

x

x

Rudolf Steiner:

‘Wanneer we de etherische krachten
in het Aardse willen zien,
dient de mens te kijken naar het kristal.’

x

Geef jouw edelstenen
een voorjaarsschoonmaak
!

Oplaad-geodes van
Amethist en Bergkristal


(Let op: aanbieding loopt t/m 5 mei)X

Je kent ze vast, de Amethist en het Bergkristal. Beide doorzichtige edelsteen, die behooren tot de macro-kristallijne kwarts-familie. Amethist heeft een prachtige, glasachtige glans en is bekend om zijn beschermende en zuiverende werking. De steen bevordert zelfinzicht en helpt om eerlijk te zijn naar jezelf toe. Over bijvoorbeeld gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf. Zo zal hij je helpen om bijvoorbeeld verslavingen te onderkennen en aan te pakken..!

Haar zuster, het Bergkristal, is de steen van de stromende energie en wordt universeel ingezet bij energiewerk. Dit komt omdat de zuiver glanzende edelsteen zich openstelt voor alle energieën waarmee ze in aanraking komt en die versterkt. Ook die van jou..!

Amethist
Van oudsher staat Amethist bekend om de inzichten die hij aanreikt in emotionele processen. Hierdoor kunnen bepaalde (pijnlijke) ervaringen verwerkt worden en kan ook vermijdend gedrag op dit vlak veranderd worden. Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. Ideaal dus in praktijkruimtes van hulpverleners..! En Amethist heeft ook een reinigende werking op het lichaam en een positieve invloed op het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en nachtmerries en andere slaapproblemen.

Samen met bergkristal en rozenkwarts creëert de steen ook een harmonische sfeer. Omdat hij de bovenste chakra’s stimuleert, kan Amethist de intuïtie, spirituele groei en inzichten bevorderen, zeker voor mensen die aan het begin staan van hun spirituele pad. Het kwarts in amethist-kwarts versterkt de werking van de amethist. Zorg dat je Amethist uit de felle zon blijft, want hij kan onder invloed van fel zonlicht verkleuren.

Amethist de wijnsteen..
Amethist is afgeleid van het Griekse woord amethustos = tegen de roes of niet bedwelmend. Deze definitie vindt zijn oorsprong in het oude bijgeloof dat de drager ervan beschermd wordt tegen de roeswerking van wijn. De oude Grieken en Romeinen dronken wijn uit amethisten bokalen, of hielden een amethist in hun mond tijdens het drinken. Ze meenden dat ze dan niet dronken konden worden. De paarse kleur van dit kristal werd geassocieerd met de kleur van wijn en de Romeinse god van de wijn, Bacchus.

Amethist wordt over de hele wereld gevonden maar de vindplaatsen van de mooiste Amethist zijn Uruguay en Brazilië. De natuurkundige samenstelling van Amethist is 99% Siliciumdioxide met een hardheid van 7 en een dichtheid van 2,6.

Bergkristal
Als een soort zenuwstelsel van de aarde, vinden we over de hele wereld bergkristallen in de grond. Toch is maar weinig bergkristal van edelsteen-kwaliteit. Ook in de vroege oudheid kende de mens al bergkristal en werd het verzameld als een waardevol gesteente. In de Romeinse tijd ontstond de eerste grootschalige aandacht voor de steen. De Romeinen noemde het het kristal “versteend ijs” en waren een van de eerste volkeren die het waardevolle gesteente actief uit de grond delfden. De steen werd gezien als een indicator van zuiverheid. Zo zijn er veel bekers en amuletten vervaardigd voor koningen die bang waren om vergiftigd te worden, omdat men geloofde dat het heldere gesteente zou verkleuren wanneer het met vergif in aanraking kwam.

Gelijktijdig ontrafelde de wijzen in het Oosten de diepere energetische betekenis van het bergkristal. Zo wordt er van oudsher gegraven naar bergkristal in Tibet voor de boeddhistische monniken die de stenen gebruiken bij hun meditaties. Bergkristal is namelijk een steen met enorme geneeskracht en bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie.

Omdat bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ze ook de werking van andere stenen versterken. Daarnaast beschrijven veel mensen dat bergkristal de concentratie helpt, helder doet denken en illusies helpt doorprikken.

Wat is nou eigenlijk een ‘geode’..?
Een ‘geode’ is een holle of gedeeltelijk holle en bolvormige steenknol die aan de binnenkant begroeid is met een edelsteensoort. De grootte van geodes kan sterk variëren; ze zijn er vanaf een paar centimeter tot manshoge geodes. Bergkristal- en Amethist-geodes worden gevonden in sediment- en vulkanische gesteenten en zijn soms erg kostbaar. Een geode bestaat uit een dunne maar hechte buitenlaag van silicaten (zand en rots), meestal gevuld met een laag kwartskristallen zoals amethist of rookkwarts, maar er kan zich ook calciet in bevinden.

Er zijn ook exemplaren waarvan de holte water bevat. Ze zouden zijn ontstaan als ‘bellen’ in het vloeibare magma dat in een kraterpijp opsteeg tijdens een eruptie van een vulkaan.. Een geode ontstaat als een laag silica in een gastkamer, meestal een fossiele holte in het gesteente. De mineralen in het water, dat langs de verharde buitenste schaal loopt, vormen kristallen in de silicalaag.

In de holten groeien dan langzaam kristallen. Geodes worden doorgezaagd of met een speciale tang doormidden gebroken om het binnenste zichtbaar te maken. Sommige geodes echter, zijn prachtig natuurlijke balvormen en hebben van nature een inkijkje, zoals je ziet op de foto hiernaast.. Maar dit zijn natuurlijk de ‘pareltjes’ onder de Amethisten..!

Het gebruik van Geodes in energiewerk
Voor een optimale werking van een edelsteen moet deze goed verzorgd worden. Positieve energie die de steen aan zijn omgeving afgeeft moet regelmatig aangevuld worden (opladen van de steen) en negatieve energie die de steen in zich opgenomen heeft uit zijn omgeving moet ontladen worden (reinigen van de steen).

Wij hebben voor deze aanbieding in een selectie gemaakt van Amethist en Bergkristal omdat beide stenen uitstekend werken om andere stenen mee te reinigen. Door een steen een uur of twaalf in een amethistgeode te leggen wordt deze vanzelf gereinigd. De natuurlijke eigenschappen van Amethist werken diep reinigend op andere stenen én op zichzelf waardoor de geode langere periodes schoon blijft.
Bergkristal, daarnaast, kan een steen op een hele zachte en veilige manier opladen door hem op een bergkristalgeode of cluster te leggen. Laat de steen minimaal 24 uur liggen en je zult merken dat het effect van de opgelade steen enorm is toegenomen.

Vuistregels voor reinigen
Over het algemeen wordt geadviseert dat als je een steen gebruikt voor een healing-sessie, je hem ervoor én erna reinigt. Als je een steen bij je draagt voor de geneeskrachtige of therapeutische werking, dan is het verstandig om hem minimaal 1 keer per week te reinigen en op te laden, afhankelijk van hoe intensief de energie van de steen gebruikt wordt. Als je een steen gebruikt als gids of om mee te mediteren volstaat het om deze 1 keer per week of 1 keer per maand te reinigen en op te laden. De geoden zelf kan je gemakkelijk reinigen, door ze een 15 tot 30 minuten onder een langzaam stromende kraan te laten spoelen.

Dit zijn natuurlijk vuistregels; je bent zelf waarschijnlijk goed instaat om aan te voelen wanneer een edelsteen toe is aan een ‘douche’!

* * *

x

x

Daarom deze aanbieding van de
‘Reinigende en opladende Geode’
x
(geldig t/m dinsdag 5 mei)
X

Met de kennis van het bovenstaande artikel in ons achterhoofd, meenden we er goed aan te doen een mooie aanbieding te verzorgen van Oplaad-geodes. We vonden een leverancier van bijzonder zuivere kristalsoorten die kristalgeodes selecteert op hun ‘laadkracht’, speciaal voor dit doel! We mochten voor deze aanbieding, een reservering maken, tot zolang de aanbieding geldig is.

1. Reinigende Amethist-geode
Een natuurlijke stuk of cluster van een amethist-geode, die speciaal is geselecteerd op haar reinigende vermogen. Het gesteente is vervolgens schoongemaakt en stralend opgepoetst, wat de werking ten goede komt.

De geodes hebben een natuurlijk gemiddeld voormaat rond de 7,5 bij 12 cm, maar de afmetingen kunnen verschillen omdat het gaat om een natuurproduct, natuurlijk..!

De geode komt in een zacht en stevig cadeaudoosje waarin het gesteende veilig kan worden bewaard. Daarin zit ook een kleine handleiding die je wegwijs maakt in het reinigen van jouw edelstenen.

Prijs: € 29,-

 

2. Opladende Bergkristal-geode
Een natuurlijke stuk of cluster van een bergkristal-geode, die speciaal is geselecteerd op haar opladende vermogen. Het gesteente is vervolgens schoongemaakt en stralend opgepoetst, wat de werking ten goede komt.

De geodes hebben een natuurlijk gemiddeld voormaat rond de 7,5 bij 12 cm, maar de afmetingen kunnen verschillen omdat het gaat om een natuurproduct, natuurlijk..!

De geode komt in een zacht en stevig cadeaudoosje waarin het gesteende veilig kan worden bewaard. Daarin zit ook een kleine handleiding die je wegwijs maakt in het reinigen en opladen van jouw edelstenen.

Prijs: € 36,-

 

Speciaal in deze WantToKnow-aanbieding:

Bestel je zowel de Reinigende Amethist
als het Opladende Bergkristal,
dan ontvang je 10% korting op de volledige set!

xComplete Set: € 59,-
(Normaal € 65,-)
x

* * *

“Ja, ik wil graag deze
Reinigende en Opladende
Geodes ontvangen
!”
x

Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de

sluitingsdatum

dinsdag 5 mei a.s.

* * *

Heb je nog aanvullende vragen?
Mail dan even naar aanbieding@wanttoknow.nl

* * *

Per bestelling geldt een bijdrage porti/handelingskosten van € 6,50

Maar woon je buiten Nederland?
Dan geld er een andere bijdrage voor handeling/verzending.
Zie hiervoor hieronder in het besteloverzicht de bedragen per land.

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan snel even weten hoe we je bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

* * *

Totaal: € -

 

x


Advertentie