Advertentie

Attitude zonnebrandproducten: gezonde huidbescherming zonder microplastics!


WantToKnow organiseert regelmatig bijzondere aanbiedingen voor je, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen. Bij kleine, vaak ambachtelijke leveranciers vandaan. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. We kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2-3 weken te verzorgen.

WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. We hopen je met deze service van dienst te zijn!

* * *

 

x
x
Gebrekkige zonnebrand
vol gifstoffen & microplastic?

Zo kun je met een gerust hart smeren!

2024  © WantToKnow.nl/be
x

Wellicht heb je het artikel al op ad.nl gelezen, dat steeds meer mensen met het smeren van zonnebrand stoppen? Op het eerste gezicht een goede zaak, want er wordt nogal gesjoemeld met onze huidverzorging. Zo heeft de consumentenbond weer een nieuwe test gedaan naar zonnebrandcrèmes, waarbij een aantal resultaten niet even positief uit de verf kwam.

Maar is dat dan een reden om te stoppen met het beschermen van je huid tegen kankerverwekkende UV-straling van de zon? Laat je zeker niets aanpraten door influencers die je hun eigen alternatieve middeltjes willen verkopen! Na kritisch onderzoek van de redactie, hebben we in dit artikel de feiten over zonnebrand maar eens (zonder marketing bullshit van de pharma én van de influencers) voor je op een rijtje gezet.

Én vonden daarbij misschien wel de meest bewuste, werkzame en holistische producent van gezonde zonnebrand, waarmee we natuurlijk direct een speciale set voor jou samenstelde! Lees rustig verder en informeer je!

Wennen aan de zon? Daar zit een kern van waarheid in!
Degenen die vraagtekens zetten bij het gebruik van zonnebrand, stellen voor – in plaats van het gebruik van zonnebrand, je huid al vroeg in het jaar, in de lente, aan de zon te laten ‘wennen’, zodat je huid een beschermlaag opbouwt en je dus later geen zonnebrand nodig hebt. Bewust in de zon gaan zitten dus zonder zonnebrandcrème..! Gewenning is inderdaad belangrijk, ook als je zonnebrandcrème hebt gesmeerd. Maar wat blijk, helaas?

De werking van zo’n ‘lichaameigen beschermlaag’ wordt gigantisch overdreven en onderzoek na onderzoek wijst uit dat we helaas wel degelijk extra bescherming nodig hebben tegen té veel UV-straling. Logisch eigenlijk, want zon is een van de weinige natuurlijke elementen waar de mensheid al eeuwen lang bescherming voor zoekt. Ook de culturen rond de evenaar leven al eeuwen met dit feit..! The proof, zit helaas, in the pudding… Vanzelfsprekend is de zon ook de partner van de mens, wanneer het gaat om veel andere zaken, maar het is zoals met álles: ‘overdaad schaadt’..!

Het blijkt, dat het opbouwen van een beschermlaag op de huid, nét zo goed plaatsvindt, wanneer je wél zonnebrand smeert. Het gaat er bij gezond zonnen vooral om de zon op de heetste uren van de dag te vermijden en je huid dagelijks rustig te laten wennen aan de grotere hoeveelheid zonnestralen. Maar niet om steeds langer in de zon te gaan zitten, zonder enige vorm van zonbescherming!! De zonsterkte is in het voorjaar bijvoorbeeld al heel krachtig.

De kans op verbranden is dan zonder zonbescherming heel groot en dus vergroot je ook de kans op huidkanker. En wie wel eens in een extreem zonnig land is geweest, heeft het vast van de lokale bevolking gehoord: expres in de zon gaan zitten om bruin te worden is een vreemde Europese uitvinding, die altijd in bepaalde mate ongezond is voor de huid… Misschien moeten wij ook maar aanleren om de siësta in de schaduw te houden..!

Maar goed, wat gaat er nou mis met onze zonnebrand?
Het Belgische ‘Testkoop’ (de Belgische consumentenbond) deed ook testen en heeft daarna, onder andere tegen het merk ‘Zwitsal’ een klacht ingediend bij de overheid, want ook dat product bleek helemaal niet te doen wat het beloofde te doen; je beschermen. En omdat het ook nog eens speciaal gemaakt is voor kinderen, zagen zij noodzaak hier een zaak van te maken. Lees hier het complete artikel van het AD (HIER), waarin ook naar voren komt dat steeds meer mensen zonnebrand afzweren.

Een dermatoloog van het Erasmus MC heeft er een ding op te zeggen: “Weet je wat pas gevaarlijk is? Huidkanker!” Wij hebben ook eens even op de website van de Consumentenbond gekeken. Daaruit blijkt dat je op een drietal crèmes: van Etos, Suntribe en Clinique, niet moet vertrouwen.

In zon om natuurlijk vitamine-D aan te maken. En dan natuurlijk geen chemisch middel als zonnebrand opsmeren om huidkanker te voorkomen.. De zon is nodig: vitamine D is de essentiële sleutel voor het stimuleren van het immuunsysteem in het menselijk lichaam. Gebruik dan ook een natuurlijke, veilige zonnebrand; meteen aan de slag dus..!

Het betreft producten met beschermingsfactor 30, maar in de praktijk bieden ze een flink lagere bescherming. Producten die zijn getest zijn onder andere van de Lidl, Kruidvat, Etos, Hema, Nivea, Zwitsal, Vision, Biodermal, Weleda, Vichy, Louis Widmer, Suntribe, La Roche-Posay, Clinique, Lancaster, Biotherm, Dr. Leenarts, Zenova, Trekpleister, Garnier, Dr, Jetske Ultee, Naif, Rituals en Eucerin. In een persbericht laat de Consumentenbond weten:

“Niet alle zonnebrandmiddelen bieden voldoende bescherming tegen de zon blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Uit een update van de jaarlijkse zonnebrandtest blijkt dat sommige producten niet de beloofde Sun Protection Factor (SPF) halen.”

De Consumentenbond raadt consumenten af om deze producten te gebruiken; Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond hierover:

“Deze falende zonnebrandmiddelen vormen een flink risico. Consumenten denken goed beschermd te zijn tegen de zon, terwijl ze in werkelijkheid het gevaar lopen te verbranden. Met een pijnlijke huid én het risico op huidkanker tot gevolg. Dat moet echt beter. Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat zonnebrandmiddelen daadwerkelijk de bescherming bieden die op de verpakking staat.”

De Consumentenbond onderzoekt jaarlijks zonnebrandspray en zonnebrandlotion met SPF 30 en SPF 50(+) op bescherming, gebruiksgemak en ingrediënten. De SPF geeft aan hoeveel bescherming een product biedt tegen uv B-straling. Deze straling dringt door in de bovenste huidlagen en zorgt voor huidverbranding en de aanmaak van vitamine D. Te veel blootstelling aan uv B-straling draagt bij aan het risico op huidkanker.

De Consumentenbond noemt zelf 3 highlights uit de test:
“Wij hebben meer dan 45 zonnebrandmiddelen (SPF 30, SPF 50 en SPF 50+) getest op onder meer bescherming, SPF, uv-filters, gebruiksgemak en ingrediënten. En we kwamen tot de onderstaande drie conclusies”:

  1. Duur is niet altijd beter
    Duurdere zonnebrand is niet altijd beter dan goedkopere. Er is een groot aanbod van middelen met grote verschillen in prijs. Een goede zonnebrand hoeft niet duur te zijn. Gebruik vooral een zonnebrand die je fijn vindt en voldoende beschermt.
  2. Lekker smeren
    Een aantal A-merken scoort meer dan een 8 voor gebruiksgemak, maar ook sommige huismerken krijgen een mooie 8- voor gebruiksgemak. Koop een zonnebrandmiddel dat je fijn vindt om te gebruiken. Dus een product dat je lekker vindt smeren, fijn op de huid vindt en lekker vindt ruiken. Dan is de kans groter dat je het ook daadwerkelijk voldoende gebruikt.
  3. Verdachte ingrediënten
    Sommige zonnebrandmiddelen bevatten dubieuze ingrediënten die we liever niet zien in verzorgingsproducten. Denk daarbij aan hormoonverstorende stoffen en/of allergenen, ingrediënten met een nadelig effect op het milieu en microplastics. Er zijn grote verschillen en dus verbetermogelijkheden voor fabrikanten.
Het grote probleem: MICROPLASTICS..!
Afgelopen jaren is er erg steeds meer ophef over microplastics in verzorging en cosmeticaproducten. En terecht, als je het ons vraagt! In het kort wat microplastics zijn: Al het plastic afval wat wij gebruiken en weggooien valt vroeg of laat uiteen. Hierdoor ontstaan steeds kleiner wordende deeltjes.
X
Onder microplastics vallen alle deeltjes die kleiner zijn dan een halve centimeter en meestal zo klein dat ze niet meer zichtbaar zijn voor het blote oog. Er zijn zelfs al NANO-plastics, die zelfs onder de meest modernste microscopen nauwelijks zichtbaar zijn… Zowel microplastic als Nano-plastics, worden ook wel secundaire microplastics genoemd. Daarnaast zijn er ook primaire microplastics, deze ontstaat als gevolg van slijtage zoals vezels van synthetische kleding, slijpsel van autobanden en andere materialen die aan slijtage onderhevig zijn.
x
De microplastics die fabrikanten bewust toevoegen aan verzorging / cosmeticaproducten vallen ook onder de primaire microplastics. Dit plastic komt uiteindelijk via douche- en gootsteenputjes in het milieu terecht, ze spoelen via deze wegen de oceanen in. Volgens een Engels onderzoek kunnen dat meer dan 100.000 zijn per scrub-beurt!
x
Afgelopen jaren hebben veel cosmetica-fabrikanten de deeltjes van polyethyleen vervangen door verschillende alternatieven maar ze vertellen er uiteraard niet bij dat er nog tientallen andere microplastics in hun producten aanwezig zijn. Het TNO heeft hier al veel onderzoek (HIER) naar gedaan. Veel risico’s zijn onbekend, maar wat er dan bekend wordt is zorgwekkend te noemen.
x
Volgens het TNO worden we blootgesteld aan verschillende soorten plasticdeeltjes. De diversiteit aan types, groottes en vormen maakt het onderwerp mega-complex. Zeker omdat we nog niet zover zijn dat we NANO plastics kunnen detecteren ,we weten in feite niet eens waar we het precies over hebben. We moeten het voorlopig dus doen met de feiten die wel bekend zijn, en daar zoveel mogelijk op anticiperen.
 
De conclusie is dus duidelijk:
als je iets op je huid smeert,
wil je er toch zeker van zijn dat er geen microplastic in zit..!
Simpel, toch?
x

Zitten er nog meer schadelijke stoffen is zonnebrand?
Zonnebrand schadelijk? Je hoort steeds meer mensen (maar vooral influencers met een groot publiek!) dat soms beweren. Volgens hen zou zonnebrand slecht voor je huid zijn, omdat die vol met ‘gif’ zit. Zonnebrandcrèmes zouden giftige en zelfs kankerverwekkende stoffen bevatten. Stoffen die via de huid in de bloedbaan zouden kunnen komen en daardoor de hormoonhuishouding zouden kunnen verstoren.

Maar wat blijkt? Hoewel de gevaren sterk worden overdreven op sociale media, kunnen (goedkope, onnatuurlijke) zonnebrandcreme’s inderdaad negatieve effecten hebben op je gezondheid. Alleen zijn de gevaren van UV-straling zonder smeren vele male groter! Zo wordt je als consument voor een vervelende keuze gezet: je lichaam vervuilen met slechte zonnebrand óf het risico op huidkanker aangaan. Maar dat moet toch anders kunnen?

Het antwoord zit hem in het soort zonnefilter
Dat er micro plastics en schadelijke nano-deeltjes worden toegevoegd aan zonnebrand heeft een rede: het zijn de elementen die verantwoordelijk zijn voor het weerkaatsen van UV-straling. Anders zou een zonnebrand gewoon een huidcreme zijn, natuurlijk…! Er zijn twee soorten filters:

  1. minerale (fysische/anorganische) en
  2. organische (chemische/synthetische) filters.

Chemische filters met koolstof worden ook wel organische filters genoemd. Fysische filters bevatten geen koolstof en heten daarom anorganisch, wat niet-organisch betekent. En de fysische filters kun je ook minerale filters noemen.

Vroeger werd gedacht dat het grootste verschil tussen deze twee groepen filters de werking was. Minerale filters zouden de UV-stralen volledig reflecteren en de organische filters de UV- stralen absorberen en zo onschadelijk maken. Recent onderzoek laat zien dat minerale filters werken door naast UV-stralen te weerkaatsen, ook een groot deel te absorberen.

Inderdaad, elk voordeel heeft zijn nadeel, en omgekeerd. Nu vraag je je misschien af: wat is dat nadeel dan? Het nadeel van minerale filters is dat ze de neiging hebben een witte laag achter te laten op de huid. Niet iedereen vindt dit prettig, maar gelukkig heeft mineraal zonnebrand van hoge kwaliteit die eigenschap niet! En vandaar dus onze aanbieding 😉

 

* * *

Dit is de Speciale WantToKnow-aanbieding:

x

Van eeuwenoude wijsheid,
naar moderne gezondheid:

– Attitude –

– De gezonde & eerlijke zonnebrand –

(let op: actie sluit op donderdag 18 juli)
x

x

Met kennis uit het bovenstaande artikel in het achterhoofd, zijn wij opzoek gegaan naar een gezonde zonnebrand, die je wél kunt smeren zonder je zorgen te maken over ongezonde bijeffecten voor de gezondheid. En toen kwamen we uit bij de Sunly zonnebrandcreme’s van het merk Attitude, een piepjonge Canadese producent van allerlei holistische huidproducten.

In eigen laboratorium heeft Attitude de afgelopen jaren niet alleen nano-stoffen en -plastic vrije zonnebrand ontwikkeld, maar ook papieren verpakkingen die de verdere plastic vervuiling tegengaat! Je begrijpt: ook wij op de redactie hebben in deze zomerse tijden, altijd Attitude-product binnen handbereik. Minerale zonbescherming met respect voor mens en milieu!

De crèmes smeren makkelijk uit zonder een zwaar gevoel te geven of een witte waas achter te laten. De Sunly zonnebrand van Attitude bevat geen chemische filters, waarvan we weten dat ze schadelijk zijn voor mens, natuur én oceaan.  In veel zonnebrand worden tegenwoordig nanodeeltjes gebruikt. Deze piepkleine moleculen zijn klein genoeg zijn om via de huid het lichaam binnen te dringen.

De mineraaldeeltjes die Attitude in de zonnebrand toepast zijn zorgvuldig gekozen om aan het huidoppervlak te blijven en een beschermende barrière te vormen. Zo bieden ze een optimale bescherming, die door deskundigen als de veiligste optie wordt beschouwd, tegen UVA- en UVB-stralen (breed spectrum) met een zonbeschermingsfactor van 30 (SPF30). Geniet veilig en bewust van de zon!

Wat wij bijzonder vinden aan Attitude, is hun extreme focus op gezondheid: zo zorgen ze bewust voor de afwezigheid van stoffen die een negatieve invloed op je gezondheid kunnen hebben. Alle producten voldoen aan de hoogste kwaliteits- en eco-bewuste normen: 100% plantaardig en mineraal, veganistisch en cruelty-free.

De producten zijn op al deze criteria getoetst en gecertificeerd met de keurmerken van PETA, ECOLOGO én EWG.  Daarnaast is Attitude sinds 2019 actief bezig om het gebruik van plastic te verminderen door biologisch afbreekbare verpakkingen en bulkformaten te gebruiken, in de sterke overtuiging dat het verminderen van plastic voor eenmalig gebruik in onze dagelijks leven, echte verandering teweeg kan brengen.

  • Makkelijk aan te brengen
  • Vegan
  • EWG VERIFIED™
  • PETA- en ECOLOGO
  • Dermatologisch geteste formule
  • Plasticvrij
  • Pure ingrediënten
  • Biologisch afbreekbaar FSC karton

Deze zonnebrandcrème’s hebben we voor je geselecteerd:

1. Sunly gezichtszonnebrandstick SPF30 – voor de gevoelige huid – 20gr
Een ongeparfumeerde zonnebrand speciaal voor de gevoelige gezichtshuid. Deze minerale zonnebrand is dermatologisch getest en brengt heel gemakkelijk aan, door de vaste vorm in kartonnen push-up verpakking. De zonnebrand laat geen witte waas achter en bied bescherming tegen UVA- en UVB-stralen.

Het bevat non-nano zinkoxide, het veiligste minerale filter volgens de experts van EWG. Het beschermt je huid en heeft tegelijkertijd een minimale impact op oceanen. Dit minerale filter vormt een reflecterende beschermende barrière op de huid. De stick is superhandig om in je handbagage tijdens het reizen, omdat het een vaste vorm heeft en niet onder de vloeistofbeperkingen valt.

Naast kokosolie bevat de Sunly zonnebrandstick ook shea butter voor een zachte huid. Er is bewust gekozen voor SPF30, omdat dit 97% van de UVB-straling blokkeert, in vergelijking met SPF50 die 98% blokkeert.

WantToKnow-prijs: € 17,50

2. Sunly Zonnebrandstick SPF30 – Oranjebloesem – 60g
Verrijkt met een heerlijk geurende oranjebloesem olie, ontworpen voor eenvoudig gebruik. Deze praktische stick heeft een vaste vorm en wordt geleverd in een kartonnen push-up verpakking.

Ook dit product laat geen witte waas achter en biedt bescherming tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Met non-nano zinkoxide, dat door EWG-experts wordt geprezen als het veiligste minerale filter, beschermt het niet alleen je huid, maar minimaliseert het ook de impact op onze oceanen door een reflecterende beschermende barrière te creëren. Perfect voor onderweg, is deze stick ideaal voor in je handbagage tijdens het vliegreizen, omdat het niet als vloeistof wordt beschouwd.

Verrijkt met kokosolie en sheaboter, biedt deze Sunly zonnebrandstick ook hydratatie voor een zachte huid. Er is bewust gekozen voor SPF30, omdat dit 97% van de UVB-straling blokkeert (SPF50 blokkeert 98%), waardoor je effectief beschermd blijft terwijl je van de zon geniet.

WantToKnow-prijs: € 24,-

 

3. Sunly Zonnebrandstick SPF30 voor KIDS – Extra zacht & Ongeparfumeerd – 60g
Speciaal voor het hele gezin! De zonnebrandstick met SPF30 is geformuleerd met non-nano zinkoxide om niet alleen de huid van kinderen te beschermen, maar ook de impact op koraalriffen te beperken. Dit minerale filter biedt breed-spectrum bescherming tegen UVA- en UVB-stralen. Attitude heeft gekozen voor SPF30 omdat dit 97% van de UVB-straling blokkeert, in vergelijking met SPF50 die 98% blokkeert.

Praktisch en milieuvriendelijk, deze zonnebrandstick komt in een biologisch afbreekbare kartonnen tube en brengt gemakkelijk aan zonder witte strepen achter te laten. Met zijn EWG VERIFIED™, veganistische en dermatologisch geteste formule kunnen kinderen zorgeloos genieten van buitenactiviteiten.

De sticks zijn ook ideaal voor in je handbagage tijdens reizen, omdat het een vaste vorm heeft en dus niet onder de vloeistoffen valt.

WantToKnow-prijs: € 24,-

4. Sunly Lippenbalsem Zonnebrandstick SPF15 – 8.5g
Een getinte lippenbalsem met SPF15, minerale filter non-nano zinkoxide en verzorgende natuurlijke oliën. In handige kartonnen push-up verpakking!

Deze lippenbalsem bevat non-nano zinkoxide, het veiligste minerale filter volgens experts van EWG. Het beschermd je lippen tegen UVA- en UVB stralen en daarnaast heeft dit filter ook een minimale impact op onze oceanen. Het filter vormt een reflecterende beschermende barrière op de huid.

Naast kokosolie bevat de Sunly lippenbalsem ook arganolie en shea butter voor extra zachte lippen. De balsem heeft een lichte tint die gemakkelijk mengt op alle lippen, zonder witte waas. Verpakt in handige push-up tube.

WantToKnow-prijs: € 7,50-

LET OP: Deze sunstick (t.w.v.€ 7,50) gratis bij combibestelling!!

x

Speciaal in deze WantToKnow Aanbieding:


x
Bestel je de complete set van € 73,-?
x
Dus de set van vier:

1. Gezichtszonnebrand – 20 gr
2. Oranjebloesem zonnebrand – 60 gr
3. Extra gevoelige zonnebrand for kids – 60 gr
4. Lippenbalsem Zonnebrandstick SPF15 – 8.5 gr
x
Dan ontvang je bij WantToKnow

de Lippenbalsem t.w.v. € 7,50 gratis!
( En betaal je dus slechts € 65,50)

Plaats je bestelling met het bestelformulier
onderaan deze aanbieding!

* * *

“Ja, ik wil graag deze gezonde
Attitude Zonnebrand
ontvangen
!”

Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in
en rond de bestelling af, VÓÓR de
sluitingsdatum van

donderdag 18 juli a.s. 16:00 uur!

* * *

Heb je nog aanvullende vragen?
Mail dan even naar aanbieding@wanttoknow.nl

* * *

Per bestelling geldt een bijdrage porti/handelingskosten van € 7,-
En woon je buiten Nederland? Dan geld er een andere
bijdrage voor handling/verzending.

Meestal zijn wij in staat de levering binnen
2 weken na de sluitingsdatum te verzorgen. We houden je uiteraard op de hoogte,
als deze af mocht wijken van deze levertijd.

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat ?

Heb je evt. nog andere vragen?

Stuur dan even een berichtje naar
aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan z.s.m. weten hoe we jouw bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

* * *

x

 

 

Totaal: € -