Advertentie

Fonoforese, leer professioneel helen met geluidsfrequenties..!


WantToKnow organiseert regelmatig bijzondere aanbiedingen voor je, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen. Bij kleine, vaak ambachtelijke leveranciers vandaan. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. We kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2-3 weken te verzorgen.

WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. We hopen je met deze service van dienst te zijn!

 

* * *

 

x

* * *

Subtiele geluiden met een diep-krachtige werking..

Fonoforese = helen met geluidsfrequenties..!

2023 © WantToKnow.nl/.be

htt
Er gaan maar weinig dingen zo direct naar ons gevoel, naar ons hart, als muziek en geluid dat kan. Of het nu een fantastisch muziekstuk is of het snerpende geluid van een lentevogel, geluid werkt diep op ons in. Maar hoe werkt dat dan? Kijk naar de uitspraak van de grote Nicolaï Tesla, hiernaast op de afbeelding bijvoorbeeld.. Of lees het verhaal van de therapeuten die met Fonoforese werken; zij hebben wel een idee..! Maar eerst even natuurlijk uitleggen wat ‘Fonoforese’ is.

Het is de behandeling van levende organismen (mensen, dieren, planten en energievelden) met geluidsfrequenties door middel van stemvorken. Het is een uiterst subtiele, maar krachtige methode om de harmonie in dat levende veld (lichaam) te herstellen. Zoals: pijn bestrijden, rust en ontspanning creëren of om dat ‘levende lichaam’ juist aan te zetten tot (subtiele) activiteit. De stemvorken die hierbij gebruikt worden zijn vergelijkbaar met de muzikale stemvorken die je natuurlijk al wel kent.

Maar er is iets heel bijzonders met déze stemvorken: de frequenties, dus toonhoogtes die in deze stemvorken zijn vastgelegd en die ze voortbrengen, zijn totaal uniek! Fonoforese werkt namelijk op basis van speciale toonsystemen… Hoe dat zit, leggen we je graag uit. Laten we je eerst hieronder een filmpje aanbieden, over geluid, resonantie, empathie en stemvorken.

Hoe werken de stemvorken in de Fonoforese?
Wanneer je jezelf -of een ander- behandelt met Fonoforese, dan werk je op basis van trilling/frequentie: de trillingen van de stemvork en de trillingen van het hele wezen van de mens, zoals die op dat moment is. Ons lichaam, dat uit ca. 75% water bestaat (!) en ons energetisch/immateriële lichaam, bestaan als het ware uit een ‘muzikaal akkoord’ aan trillingen. Dus veel trillingen in harmonie tezamen. De trillingen of tonen in dat akkoord zijn verschillende aspecten van jou als persoon.

Weet je dat de moderne wetenschap er achter komt, dat frequenties zelfs ons DNA beïnvloeden..?!? (klik op illustratie voor artikelen hier op de site!)

Het kan zomaar gebeuren dat je door stress, ziekte, vermoeidheid of door andere invloeden van buitenaf, uit balans bent geraakt. Dan kun je zeggen, dat je daardoor intern als het ware ‘vals’ gaat trillen. Het akkoord van jouw wezen is op dat moment verstoord en niet meer zuiver! Het is uit balans. Nu zijn wij natuurlijk allemaal altijd wel een beetje verstoord en ons ‘akkoord’ verandert ook voortdurend gedurende een dag, een maand, een paar jaar.

Maar wanneer we plotseling een dissonante toon in onszelf in ons akkoord opnemen, dan kan het zomaar zijn dat we bijvoorbeeld last krijgen van onze schouders.  In dat geval kunnen we met behulp van de juiste stemvork onszelf weer in harmonie brengen. De schouders zijn dus het resultaat van de onzuivere stemming.. Oorzaak en gevolg worden nogal eens door elkaar gehaald en/of eenzijdig bekeken, in onze westerse manier om naar fysieke klachten te kijken.

Een stukje theorie
Wanneer we praten over de frequentie van een stemvork, dan hebben we het -bij het meten ervan- over het aantal trillingen per seconde. Meestal wordt dit uitgedrukt volgens de schaal van Hertz. Een hoge toon heeft een hogere frequentie dan een lagere toon. Zoals we weten uit de natuurkunde, heeft alles een eigen trilling, getuige ook de uitspraak van Tesla hierboven.

Kleuren, materialen, planten, dieren, mensen; alles heeft een eigen toonhoogte, die we niet met onze oren kunnen horen, maar wel degelijk kunnen uitdrukken in deze trillingen/Hertz per seconde. Met deze kennis zijn de stemvorken van de Fonoforese-traditie ontwikkeld. De frequenties van de stemvorken zijn namelijk afgeleid van:

 1. kosmische ritmes,
 2. harmonische verhoudingen
 3. mystieke getallen/verhoudingen..

Dat klinkt wellicht wat zweverig, maar lees rustig verder, dan komt ook hier klaarheid in. Deze drie richtingen worden door auteur Ronne van den Hurk in het boek ‘Fonoforese, helend werken met stemvorken’ naast elkaar gezet en vergeleken.

Op dit moment zijn de meest gebruikte tonen die van:

(1) de kosmische ritmes.

Hans Cousto ontdekte in 1978 dat bepaalde ritmes in de kosmos overeenkomen met de frequentie van oeroude tonen. Is het niet wonderbaarlijk? Crousto vond uit dat het ritme van de draaiing van de aarde om de zon (dit is hetzelfde als een jaar), overeen stemt met de OHM-klank, die de basis is van de Indiase muziek, en sinds mensenheugenis als de belangrijkste klank, of oerklank bekend staat. Deze OHM-toon geeft rust en ontspanning, en harmoniseert tal van functies is ons lichaam.

De bekende glyph die de OHM-klank verbeeld.

Er zijn filosofische denkers die het aannemelijk vinden dat de oerknal waar wetenschappers het over hebben, waarschijnlijker een oerklank is geweest. In de Bijbel wordt gesproken over ‘In den beginnen was het woord’, maar wellicht dient dat te worden gelezen als ‘In den beginne was de klank’.. (geluid = frequentie) En precies dát vinden we ook in Sanskriet geschriften terug.

Dat de schepping begon met de ‘oerklank’ of de ‘OHM-klank’. Deze is gelijk aan de stemvork van het jaar, met een frequentie van 136,10 hertz. Deze geeft dan ook een diepe verbondenheid met de schepping als geheel, waar we allemaal deel van uitmaken. Ook ontdekte deze Cousto, het natuurkundige verband tussen deze ritmes en klanken enerzijds en kleuren anderzijds. Zo komt de OM-klank in zijn visie en werkwijze overeen met de kleur groen. Een fascinerend inzicht vind je niet?

Wet van het kosmisch octaaf
Deze methode van de kosmische ritmes is gebaseerd op ‘de wet van het kosmisch octaaf’. Gebaseerd op het omzetten van deze ritmes in hoorbare frequenties, door middel van het octaveren. Octaveren is het verhogen van tonen, door de frequentie van die toon steeds te verdubbelen. Dit is eigenlijk hetzelfde als het verhogen van een lage C op bijvoorbeeld een piano naar een hogere C; om dit te bereiken moet je de frequentie verdubbelen. Met hele langzame ritmes, zoals de draaiing van de planeten om de zon, of de draaiing van de maan om de aarde, kun je hetzelfde doen. Op deze manier kun je de ritmes van de aarde, de maan en de planeten omzetten naar hoorbare frequenties. En aldus geschiedde bij deze stemvorken..!

Dan de 2 andere richtingen.

(2) harmonische verhoudingen.

De bij (1) beschreven methode van Cousto wordt het meest gebruikt. Maar de richting waarbij tonen het meest worden gebruikt, is al heel lang de richting van
Hierbij wordt uitgegaan van zuivere intervallen, zoals het octaaf, de kwint en de kwart. Deze methode wordt vooral gebruikt bij energetisch lichaamswerk, zoals het werken in de aura en met de chakra’s. Ook ter ontspanning en harmonisering kunnen deze klanken een belangrijke rol vervullen. Allemaal veel theorie en praktische invullingen; voor jou en ons als leek, gaat het om de verantwoording van deze methode ‘Fonoforese’.

(3) de mystieke klanken

Deze richting van de mystieke klanken is nog nauwelijks bekend. Het meest bekend zijn de Solfeggio-tonen; een eeuwenoude toonladder, waarvan de frequenties zijn herontdekt, nadat ze verloren waren gewaand. De invloed van het ‘verbergen’ van de Solfeggio toonladder door de Rooms-katholieke kerk is hierin duidelijk. Ronne van den Hurk, met wie wij dit artikel hebben samengesteld, schrijft over de zes originele Solfegio-tonen en hoe deze door Joseph Puleo werden teruggevonden in de Bijbel. Ook werkt zij al jaren met nieuwe frequenties die aan deze mystieke reeks kunnen worden toegevoegd.

Enorm bijzonder, maar gewoon zelf te doen hoor…!
Het mooie van Fonoforese is dat iedereen de methode kan gebruiken, zolang je goed luistert naar het geluid en goed luistert naar je intuïtie! Want de stemvorken kunnen namelijk op verschillende manieren worden toegepast:

 • Naar de stemvorken luisteren – Het geluid doet direct iets met je binnenwereld.
 • De stemvorken langs het lichaam te bewegen – Zo breng je het hele energieveld in trilling.
 • De stemvorken op bepaalde punten van het lichaam te plaatsen – Zo tril je specifieke, vast-zittende gebieden los.
 • Twee (vaak dezelfde) stemvorken door het lichaam heen laten trillen, door ze aan weerszijden van ’t lichaam te plaatsen. (Vooral deze laatste methode hebben wij op de redactie, als erg krachtig ervaren!)
Het hartchakra, de poort naar onze goddelijke oerverbinding.

De verschillende stemvorken hebben dus allemaal een ander effect. Zo heeft de ene stemvork een rustgevende werking, en de andere juist een stimulerend-prikkelend effect. Wanneer je werkt met de stemming van de kosmische ritmes, is de groene OHM-stemvork de meest gebruikte. Met een zuivere frequentie van 136,10 Hertz is het de centrale toon van het hartchakra en geschikt voor alle bovengenoemde toepassingen. Een echte ‘altijd-en-overal-goed’ stemvork!

Ook zijn er stemvorken die speciaal geschikt zijn voor bijvoorbeeld kinderen, en stemvorken die heel specifiek werken op een bepaald orgaan of bepaalde lichaamsfunctie (vaak in overeenkomst met de chakra’s). Fonoforese kan als therapie op zichzelf staan, maar vooral ook heel goed als aanvulling op een therapeutische behandeling worden gebruikt. Bijvoorbeeld door fysiotherapeuten, shiatsu-masseurs, acupuncturisten en voetreflextherapeuten.

Omdat stemvorken zo eenvoudig in het gebruik zijn, zijn ze heel geschikt als korte behandeling, ook bij jezelf! Met een stemvork op zak kun je bijvoorbeeld binnen de zorg voor iets of iemand, soms net even een duwtje in de goede richting geven, zonder dat daar een uitgebreide therapie voor nodig is. Ook tijdens snoezelactiviteiten worden de stemvorken met veel plezier ingezet.

Hieronder een filmpje waarin een Fonoforese-therapeut vertelt over haar werk en alles nog eens helder samenvat:

 

* * *

En wil je je gaan verdiepen in Fonoforese?
Dan hier -op verzoek- nogmaals onze aanbiedingen,
die opnieuw met mooie kortingen beschikbaar zijn:

1. Basis introductie-set.
Deze basisset is samengesteld als de ideale introductie in de wereld van de Fonoforese en bestaat uit: het boek ‘Fonoforese, de basis’ van Ronne van den Hurk. En de stemvork ‘OHM’ of de ‘Jaartoon’ van 136,10 Hz en  een duurzaam, hard-kunststof aanslagblokje.

Deze OHM-klank van 136,10Hz is in frequentie ongeveer gelijk aan de Westerse ‘cis’. Dit is de 32e oktaafboventoon van een aardejaar, de omwenteling van de aarde om de zon. Het is de meest gebruikte stemvork binnen de Fonoforese. Hij komt overeen met de OHM-klank, zoals die gebruikt wordt binnen de Indiase religieuze muziek; de alom-aanwezige oertrilling.

Het is dan ook heerlijk om je op allerlei manieren met deze toon te verbinden. Of dat nu via luisteren is, meezingen, de stemvork op je borstbeen laten resoneren, of in je aura bewegen: deze toon is eigenlijk overal toepasbaar. Rust en harmonie initiërend in geest, lichaam en… in je hoofd. Geschikt voor iedereen. Zo kun je altijd op deze OHM-klank terugvallen. Ter ontspanning, kalmering van emoties en verlichting van pijn. Je zou deze toon daarom ook de zieletoon kunnen noemen.

Luister hier naar deze frequentie…

Het boekje van Ronne van den Hurk introduceert je, op een bijzonder heldere wijze, stap voor stap in de wereld van de Fonoforese en kan ook voor een ervaren therapeut, een handig naslagwerk zijn. We leveren de stemvork in een duurzaam katoenen bewaarzakje, dat de stemvork beschermt tegen ‘weer-en-wind’..

Prijs Basisset – 10% korting: € 36,-
(Normaal € 39,45,-)

* * *

2. De uitgebreide introductie-set.
Dit is de basisset zoals hierboven beschreven, uitgebreid met een extra OHM-stemvork! Op de redactie waren wij zo onder de indruk van de werking van twéé stemvorken, die aan weerszijde van het lichaam worden gezet, dat wij hebben besloten om een versie van de basisset aan te beiden, waarmee jij ook deze werkwijze kunt toepassen.

Zo is de basisset dus samengesteld uit: 2 x een stemvork ‘OHM’ of de ‘Jaartoon’ van 136,10 Hz, het duurzaam aanslagblokje en het boek ‘Fonoforese, de basis’ van Ronne van den Hurk.

De OHM-klank van 136,10Hz is ongeveer gelijk aan de Westerse ‘cis’. Dit is de 32e oktaaf-boventoon van een aardejaar, de omwenteling van de aarde om de zon. Het is de meest gebruikte stemvork binnen de Fonoforese. Hij komt overeen met de OHM-klank, zoals die gebruikt wordt binnen de Indiase religieuze muziek. Het is de alomaanwezige oertrilling.

Prijs uitgebreide basisset – 15% korting: € 59,-
(Normaal € 69,-)

* * *

3. Binural Beats-set van 128hz/133hz/136hz
Heinrich Wilhelm Dove (Duitsland, 1803 – 1879) ontdekte de techniek van binaural beats: zwevende tonen met een klein verschil in frequentie (bijv. 3 en 5 Hz) die samen een vorm van interferentie veroorzaken. Dit fenomeen is een ritmische verschiltoon (zwevende toon) die onder de gehoorgrens ligt, maar wel innerlijk waarneembaar is.

In werkelijkheid is dat ritme er dus niet, er zijn slechts twee tonen, maar de hersenen reageren op het kleine verschil van toonhoogte tussen die twee tonen en zorgen er voor dat de ‘zwevende toon’ ontstaat en waarneembaar wordt.

Het bijzondere is, dat deze lage ‘onwaarneembare tonen’ kunnen overeenkomen met verschillende hersengolven, zoals Delta en Theta-golven, die elke een indicator zijn van bewustzijnsstaten. Als het verschil klein is, geeft dit rust en ontspanning en kan zelfs tot diepe slaap leiden. Niet alleen je geest ontspant, maar je hele lichaam doet mee aan de relaxatie!! Maar dit luistert bijzonder nauw…

Luister hieronder naar een voorbeeld op YouTube. (Nb. de frequentie zijn dus zo laag, dat je deze amper kunt waarnemen. Neem ze dus vooral waar met de ontspanning in je gevoel!)

Daarom ontwikkelde Magna-Mater speciaal voor dit doeleinde die in de juiste combinaties, precies de juiste zwevende trillingen veroorzaken. En dat luistert bijzonder nauw in de afwerking! Zo zijn de vorken ideaal om naast je bed te hebben liggen, wanneer je niet in slaap kunt komen. De perfecte  instrument voor ontspanning!

Binural Beats-set – 10% korting: € 75,-
(Normaal € 81,95,-)

* * *

Een afbeelding van de set in het bewaardoosje. De uitgebreide set bevat 7 vorken.

4. De uitgebreide Chakra-set
Deze uitgebreide set vormt de complete basis voor het werken met een tonaal systeem. De vorken bieden ze een perfect startpunt voor intuïtief gebruik, vooral voor de beginnende gebruiker. De Chakra-set bestaat uit 7 stemvorken die corresponderen met het chakra-systeem van het menselijk lichaam en de planeten (hiernaast afgebeeld).

Standaard bestaat de set uit de volgende frequenties:

x

 • Dagtoon 192,18Hz
 • Maan 210,42Hz
 • Zon 126,22Hz
 • OM 136,10Hz (zoals in de basis-set)
 • Mercurius 141,27 Hz
 • Venus 221,23 Hz
 • Zodiacjaar 172,06 Hz

Deze stemvorken worden geleverd in een prachtig mooi blank houten kistje. In het deksel vind je een schematisch overzicht van de planeten/chakra’s en bijbehorende frequenties en tonen. In de bewaardoos is daarnaast nog extra ruimte in een apart vakje waarin de twee aanvullende stemvorken en ook het bijgeleverde aanslagblokje passen. Deze set is binnen de Fonoforese de meest gebruikte stemvorken-set en dus een perfect en uitgebreider beginpunt om vanuit de klankenwereld te verkennen..!

Deze sets in het houten kistje bevatten naast de 7 stemvorken een duurzaam aanslagblokje én natuurlijk ook het boek ‘Fonoforese, de basis’ van Ronne van den Hurk. Een boek dat je op bijzonder heldere wijze, wegwijs maakt in de wereld van de Fonoforese.

Chakra-set met 20% korting: € 149,-
(Normaal € 175,- !)

* * *

5. De luxe combinatie-set van het Chakra- en Planeten-systeem met Meestervork
Deze set bevat zowel de zeven chakra’s (Zon, Maan, aardetonen, Mercurius, Venus) als de overige planeten (Mars tot Pluto). Een prachtige en ‘luxe’ set, komt in een grote, goedverzorgde houten kist, voorzien van vilt-voering en een gravering op de voorzijde. De set bevat tevens een extra OM-jaartoon (hartchakra) (deze wordt namelijk vaak met twee tegelijk gebruikt..!) Bovendien zit er nog een meestervork van 128 Hz in. Alles bij elkaar zijn dit de meest gebruikte stemvorken van dit moment. Op de kaart in de deksel staat een overzicht van de chakra’s en planeten met de bijbehorende frequenties en korte aanduiding van de werking.


Zodoende bevat de set samen 15(!) set vorken en geeft je dus drie Basisvorken, de complete uitgebreide Chakra-set én de complete Planeten-set:

 • 1e Chakra 194,18Hz Aarde, dag (synodisch)
 • 2e Chakra 210,42Hz Maan (synodisch)
 •  3e Chakra 126,22Hz Zon
 •  4e Chakra 136,10Hz Aarde, jaar
 •  5e Chakra 141,27Hz Mercurius
 •  6e Chakra 221,23Hz Venus
 •  7e Chakra 172,06Hz Aarde, zodiacjaar
 •  144,72Hz Mars
 •  183,58Hz Jupiter
 •  147,85Hz Saturnus
 •  207,36Hz Uranus
 •  211,44Hz Neptunus
 •  140,25Hz Pluto
 • Een extrá OHM-vork voor diep werk met twéé vorken
 • De ‘Meester’-vork 128HZ.

En uiteraard ontvang je bij deze luxe combinatie-set ook een duurzaam aanslagblokje én natuurlijk ook het boek ‘Fonoforese, de basis’ van Ronne van den Hurk. Een boek dat je op bijzonder heldere wijze, wegwijs maakt in de wereld van de Fonoforese.

Prijs luxe combinatie-set met 15% korting: € 325,-
(Normaal € 370,45)

En speciaal in deze WantToKnow-aanbieding:
x

6. De complete Solfeggio Stemvorken-set
De Mystieke Solfeggiofrequenties staan steeds meer in de belangstelling. Ze werken op de meest subtiele lagen van ons wezen, en hebben voor veel mensen een grote aantrekkingskracht. De frequenties zijn gebaseerd op zowel bijbelteksten, logica als paranormale ingevingen. Solfeggio is de Italiaanse benaming voor solfège, wat afgeleid is van sol fa, twee tonen uit de toonladder.

De grondlegging van de solfeggio frequenties begint daarmee al in de 11e eeuw. Destijds ontwierp de Italiaanse monnik Guido van Arezzo de toonladder die bestaat uit zes noten. Hij nam iedere eerste lettergreep uit de Latijnse hymne ‘Ut queant laxis‘, waaruit de volgende toonladder ontstond: ut, re, mi, fa, sol, la. Deze toonladder is vanaf dat moment gebruikt en gebruiken we nu (in een iets aangepaste vorm) nog steeds.

Halverwege de jaren zeventig werden de solfeggio frequenties verder onderzocht door Dr. Joseph Puleo. Dr. Joseph Puleo was een Amerikaanse neuropathische arts en een bekende herbalist in die tijd. Hij ontdekte in de bijbel een overeenkomst met de hymne ‘Ut queant laxis’. In hoofdstuk 7, vers 12-83, kwamen namelijk opnieuw de heilige nummers 3, 6 en 9 terug, maar deze keer in combinatie met zes herhalende codes.

Dr. Puleo paste numerieke wiskunde op deze codes toe, wat resulteerde in zes zuivere tonen en daarmee de herontdekking van de solfeggio schaal. Deze zes meetbare tonen zijn de solfeggio frequenties, die ons in balans brengen en een helende werking hebben. Dit komt doordat de solfeggio frequenties in harmonie resoneren met de Schumann resonantie (het energieveld van de aarde).

De set bevat vorken in de Frequenties: 174 Hz, 285 Hz, 396 Hz (do,) 417 Hz (re), 528 Hz (DNA)(mi), 639 Hz (fa), 741 Hz (sol), 852 hz (la), 963 Hz (ti), 333 Hz 378,78 999 Hz. Op de kaart in de deksel staat een overzicht van de solfeggio tonen, de bijbehorende vorken, frequenties, en een korte aanduiding van de werking.

En bij WantToKnow voor een extra scherpe prijs!
€ 245,-
(normaal € 299,- , dus € 54,- korting!)

 

x
* * *

“Ja, ik wil graag deze bijzondere
Fonoforese instrumenten ontvangen
!”

x

Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de

sluitingsdatum
donderdag 12 oktober a.s.

* * *

Heb je nog aanvullende vragen?
Mail dan even naar aanbieding@wanttoknow.nl

* * *

Per bestelling geldt een bijdrage porti/handelingskosten van € 7,-
En woon je buiten Nederland? Dan geld er een andere
bijdrage voor handling/verzending.

Meestal zijn wij in staat de levering binnen
2-3 weken na de sluitingsdatum te verzorgen. We houden je uiteraard
op de hoogte, over de exacte levertijd, als deze afwijkt van deze levertijd.

 

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat ?

Heb je evt. nog andere vragen?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan z.s.m. weten hoe we jouw bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

* * *
x

 

Totaal: € -