Advertentie

Keltisch-Ierse symboolsieraden: mooi en magisch!


WantToKnow organiseert regelmatig bijzondere aanbiedingen voor je, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen. Bij kleine, vaak ambachtelijke leveranciers vandaan. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. We kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2-3 weken te verzorgen.

WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. We hopen je met deze service van dienst te zijn!

x

* * *

x
Speciale WTK-aanbieding

Mooi en magisch: Keltische en Ierse sieraden

x
(geldig t/m woensdag 31 augustus)
X

Met de natuur in volle bloei en hoogzomer, meenden we er goed aan te doen een mooie, nieuwe aanbieding te verzorgen van traditionele Keltische en Ierse sieraden. De Ierse kunstenares Karen ontwierp en hand-vervaardigt, deze bijzondere zwaar verzilverde broches, haarspelden en armbanden. We mochten voor deze aanbieding, een reservering maken, die dus de geldig is, zolang de voorraad strekt..

Deze sieraden zijn ontworpen door Karen, die haar atelier heeft in het plaatsje Glencairn Rise, nabij Dublin. In ons gesprek vertelde ze, dat ze altijd geïnteresseerd is geweest in haar Ierse en Keltische roots. Na een bijzonder spiritueel ontwaken, sloeg het waarderen om in een diepe liefde voor de esoterische betekenissen, die zij via deze symbolen mocht leren van haar voorouders. Daarom besloot ze haar ontwerppraktijk te verbreden door traditionele sieraden te gaan maken die hun geschiedenis waard zijn.

Keltische sieraden kennen een diepe symbolische historie en betekenis, dus wij hebben ons best gedaan om in deze aanbieding ook meer inzicht te geven in de rijke geschiedenis van deze krachtige en traditionele kunstwerkjes. Het zijn vooral de symbolen, die overal in het Ierse landschap te vinden zijn, die tot de verbeelding, tot het onbewuste spreken. Symbolen die van een relatieve simpelheid zijn, maar toch intrigeren. Ze spreken ons onderbewustzijn aan; niet zo vreemd, want daar kwamen ze ooit vandaan. De oermens tekende deze symbolen, die we dus nog dagelijks overal terug zien.

Het woord Keltisch of Keltisch verwijst naar de culturele en geografische groep mensen die bekend staat als de Kelten. Vandaag de dag denken we over het algemeen aan Keltisch als een brede verwijzing naar de Ierse of Schotse cultuur en tradities. Binnen deze tradities zijn er vele symbolen. Velen van hen hebben rijke verhalen achter zich en anderen hebben onbekende betekenissen.

Dit zijn de Keltische en Ierse sieraden die we voor jou selecteerden:

Broche-spelden
Altijd een prachtig ‘sluitstuk’ bij het dragen van een shawl of doek. Een prachtige kunstzinnige broche-speld. Uiteraard ook te dragen op kleding, bijv. op de revers van een colbertje. Broches waren in de Keltische tijd een standaard kledingaccessoire. Ze werden gebruikt om mantels vast te maken en waren over het algemeen vrij groot en stevig, in tegenstelling tot de delicate versies die we tegenwoordig dragen. De pin was altijd naar boven gericht, er was zelfs een wet waarin stond dat als een persoon gewond raakte door de pin van iemand anders, de eigenaar geen schuld had, op voorwaarde dat deze niet te ver naar buiten uitstak..! Wij selecteerden deze 2 broches:

1. Ierse dansbroche
Deze broche, gemaakt van traditioneel ‘Pewter’ en geèmailleerde delen en geslepen roze, groene en witte steentjes ter versiering. De subtiele versmelting van culturen die de oude Keltische kerk kenmerkt, wordt op schitterende wijze weergegeven in het Keltische kruis. Hier is het Zonnewiel, symbool van de eeuwige cyclus van leven, dood en wedergeboorte, samengevoegd met het christelijke kruis, symbool van de verrezen Christus.

Men gelooft dat St. Patrick het symbool van het christendom, een kruis, combineerde met het symbool van de zon, om heidense volgelingen een idee te geven van het belang van het kruis door het te verbinden met het idee van de leven-gevende eigenschappen van de zon.

Tot op de dag van vandaag getuigen deze prachtig gebeeldhouwde monumenten op tientallen kloosters op deze eilanden van het diepe geloof en de gedurfde kunstzinnigheid van hun scheppers.

artikel BR01 € 24,-

2. Broche Levensboom
Zilveren broche in Keltisch Levensboom-motief met groene CZ steen. Het symbool van de Levensboom is te vinden in vele culturen waaronder die van de Oude Kelten (Druïden.) De Keltische Levensboom verbeeldt de krachten van de natuur die samenkomen om harmonie, eenheid en evenwicht van het universum te creëren. Via de oneindige cirkel van het leven.

De Kelten geloofden dat de Levensbomen of Crann Bethadh het symbool van de ‘Schepper’ waren, die voedsel, warmte en onderdak verschaften. De Keltische bevolking schrijft kwaliteiten als wijsheid, kracht, lang leven, voorspoed, overvloed en bescherming toe aan de Levensboom, waarvan het ontwerp wortels en takken heeft die met elkaar verweven zijn tot een eindeloze knoop, die de eeuwigheid en de tijdloosheid van de natuur voorstelt.

artikel BR02 € 24,-

* * *

3. Keltische hanger
Zilveren hanger met prachtig opengewerkt ‘Trinity knoop’-design aan 45 cm zilveren ketting. De Trinity knoop (Triquetra) is de eenvoudigste van de Keltische Knopen die een drie-enige God symboliseert. Voor de Kelten kwam alles in drieën, dienstmeid, moeder, oudje & de drie elementen: aarde, vuur en water. Het Christendom omarmde deze knoop om de Vader, de Zoon en de Heilige Geest te symboliseren in veel van de vroeg-Christelijke verluchte manuscripten, zoals het Book of Kells. Het gebruik van de Drievuldigheidsknoop in juwelenontwerp wordt geassocieerd met eeuwigheid en eeuwige liefde.

artikel H01 € 19,-

* * *

ARMBANDEN
We selecteerden 4 armbanden voor je. 2 Ervan zijn opengewerkt en de andere 2 zijn opgezaagd door de zilversmid. Eerst de opgezaagde 2 modellen:

4. Ronde ‘Trinity knot’ armband
Schitterend vervaardigde en heel creatieve armband met 6 keltische knopen in een cirkel. Deze Trinity Knot / Triquetra is een van de vele symbolen die door de Kelten zijn ontwikkeld en zijn complete lussen zonder begin of einde en werden voornamelijk gebruikt voor decoratie in de Keltische stijl van insulaire kunst. Het is algemeen aanvaard dat de Celtic Trinity Knot meer dan 5000 jaar oud is. Het verscheen voor het eerst in de Keltische cultuur in de 7e eeuw toen het werd gebruikt in de insulaire kunst. Deze armband is zwaar verzilverd met open onderzijde, zodat hij om elke arm past.

artikel AB04 € 19,-

 

5. ‘Tree of Life’ armband.
Volledig opengewerkte ‘Tree of Life’-armband, zwaar verzilverd met open onderzijde, zodat hij om elke arm past.  artikel AB03 € 19,-

* * *

 

6. Tree of Life open armband.
Een charmante vorm, van verzilverd draad gemaakt. Licht en stevig. Deze armband heeft een open band en is in exact hetzelfde ontwerp ook gemaakt als een haarspeld, die je links en hieronder op de bovenste foto ziet afgebeeld.
artikel AB02 € 22,-

7. Haarspeld Tree of Life
Op dezelfde bovenste foto zie je deze verzilverde haarspeld. De haarspeld heeft een artistiek houten pen, met dito metalen dopjes, om het uiteinde van het pennetje te beschermen. Dezelfde charmante vorm, van verzilverd draad gemaakt. Een mooi stel. Licht en stevig. Deze haarspeld kun je los bestellen.
artikel HS02 € 17,-

8. Wil je deze set van ‘Tree of Life’-armband en haarspeld bestellen (met € 7 korting)?

Bestel artikel COMBI2 € 32,-

9. ‘Trinity’ open draadarmband.
Een charmante vorm, van verzilverd draad gemaakt. Licht en stevig. Deze armband is in exact hetzelfde ontwerp gemaakt in een haarspeld, die je hieronder ziet afgebeeld. artikel AB01 € 29,-

10. Haarspeld ´Trinity´
Op de onderste foto zie je deze verzilverde haarspeld. Dezelfde charmante ‘Trinity’-vorm, van verzilverd draad gemaakt. De haarspeld heeft een artistiek houten pen, met dito metalen dopjes, om het uiteinde van het pennetje te beschermen. Een mooi stel samen en heel artistiek.. Licht en stevig. Deze Trinity-haarspeld kun je los bestellen:

artikel HS01 € 29,-

11. Wil je deze set van ‘Trinity’-armband en haarspeld bestellen (met € 10 korting!)?

Bestel artikel COMBI1 € 48,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* * *

“Ja, ik wil graag deze unieke
Keltische en Ierse Sieraden
ontvangen
!”
x

Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de

sluitingsdatum: woensdag 31 augustus a.s.

* * *

Heb je nog aanvullende vragen?
Mail dan even naar aanbieding@wanttoknow.nl

Per bestelling geldt een bijdrage porti/handelingskosten van € 7,-
En woon je buiten Nederland? Dan geld er een andere
bijdrage voor handling/verzending.

Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2-3 weken na de sluitingsdatum te verzorgen.
We houden je uiteraard op de hoogte, over de exacte levertijd,
mocht deze afwijken van de geplande/vermelde levertijd van 2-3 weken.
x

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
bijvoorbeeld als cadeau voor collega’s, personeel o.i.d.?

Ons bestelsysteem laat dit niet toe?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan z.s.m. weten hoe we jouw bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

* * *

 

 

 

Totaal: € -