Advertentie

Professionele hittecamera’s: Onzichtbare kosten in beeld!


WantToKnow probeert voor jou regelmatig bijzondere aanbiedingen te organiseren, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen, van kleine, vaak ambachtelijke leveranciers. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. En we kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Maar de vraag is, ook volgens Loesje hiernaast, of het allemaal wel zo snel moet allemaal..

Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2-3 weken te verzorgen. WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. Wij hopen je met deze service van dienst te zijn!

 

* * *


x

x
Isoleer je huis en bespaar onzichtbare kosten!

– Een ‘warmtescan’ van je woning –

2022 © WantToKnow.nl/.be
X

Het wordt weer koud buiten! En terwijl de temperaturen dalen, stijgen de gasprijzen. De pan uit. Onze kritiek op het mismanagement van de huidige energiecrisis houden we even voor ons.. Maar we komen wél tegemoet met een oplossing die jou, je vrienden, buren en je bedrijf mogelijk een hoop geld kan besparen. Heb je er al aan gedacht hoeveel energie/warmte naar buiten lekt? Of warmtebuizen die hun warmte op de verkeerde plek afgeven? Of de sluipende koude tocht in de woonkamer, het huis. Daar waar je die net niet kunt voelen! Daarom denken we er goed aan te doen, je te introduceren in de inzichtelijke wereld van de warmtecamera’s en warmtescan.

Met de aanschaf van een eigen warmtecamera, uiteraard voor een extra scherpe WantToKnow-prijs, heb je in een mum van tijd het warmtverlies je huis/werkplek in kaart! Want niet alle gebreken aan je woning of bedrijfspand zijn op het eerste gezicht te zien. Er kunnen bijvoorbeeld warmtelekken ontstaan door beschadigde isolatie, of een waterlek door slijtage aan pijpleidingen.

Als deze problemen niet tijdig worden opgespoord, kan niet alleen de reparatie erg kostbaar zijn, maar ook vormt deze plek, jarenlang!, warmte=geld-lekkage. Door een thermografische inspectie van je huis, ook wel de warmtescan genaamd, heb je in één keer eventuele gebreken, kansen voor verbetering en zelfs mogelijke gevaren in beeld. Zo kom je deze koude winter niet voor verrassingen te staan en kunnen hoge kosten worden bespaard. En ja, zo verdien je de aanschaf van het slimme apparaat terug..! Laten we uitleggen hoe het werkt!

Een warmtescan van een kat op de vensterbank. Hoe lichter oranje/geel de kleur, des te hoger de temperatuur. Achter de kat, zie je het donker blauw van het koude buitenraam én zelfs de lichte reflectie van de warmte die de fotograaf afgeeft. Fijngevoelig dus!

Wat is een thermografische inspectie (warmtescan)?
Een thermografische inspectie wordt ook wel een warmtescan genoemd en is één van de onderdelen die normaal gesproken gedaan worden door bouwkundige professionals wanneer zij een huis taxeren. Met een thermografisch onderzoek huis is het mogelijk om eventuele gebreken feilloos in kaart te brengen die op het eerste gezicht niet waarneembaar zijn. Door het tijdig signaleren kunnen onvoorziene werkzaamheden geminimaliseerd worden. Dit bespaart een hoop kosten.

Bij een warmtescan woning wordt een analyse gemaakt waarbij temperatuurverschillen in kaart gebracht met behulp van een thermografische camera (infrarood), ook wel een warmtebeeldcamera genoemd. Zo heb je in een keer duidelijk in beeld waar het tocht, welke ramen slecht zijn geïsoleerd én waar kou ongezien je woning binnenkomt. Ook kan je met een warmtescan zien wat er zich onder het oppervlakte, in de muur afspeelt, iets wat op het eerste gezicht niet te zien is. Zo zie je bijvoorbeeld meteen of er vochtplekken aan het ontstaan zijn, of dat er delen isolatiemateriaal zijn vergaan in de muur.

Voor een goed warmtebeeld moet er minstens 10 graden verschil zijn tussen binnen- en buitentemperatuur. En er mag geen verstoring door zonnestralen of neerslag zijn. ’s Winters vroeg in de ochtend of bij bewolking zijn de omstandigheden daarom het beste.

Hierboven zie je in één keer hoeveel energie er verloren gaat door voordeuren zonder tochtstrips (links) en enkelzijdig glas (recht). Dat vraagt om aandacht!

Dus waarom een warmtescan doen van je huis?

Thermografisch onderzoek laat je in één keer zien of er sprake is van:

 • Warmtelekken. Koudebruggen en warmtelekken opsporen in gevels en daken. Deze ontstaan door ontbrekende/beschadigde isolatie of aanwezigheid van koudebruggen of tocht. Je kan dan meteen isoleren, tocht dempen én geld besparen!
 • Lekkages. Lekken in het dak of lekkages in de gevel kunnen opgespoord worden. Zo wilt het nog wel eens voorkomen dat vloerverwarmingen lekken en veel schade aanrichten én energie verspillen terwijl ze ongezien aan staan.
 • Vochtplekken in de gevel. Bijvoorbeeld door optrekkend vocht of vochtdoorslag vanuit de tuin.
 • Overmatige warmteontwikkeling. Opsporen van overmatige warmteontwikkeling door bijvoorbeeld sterke isolatie.

 

We vonden een filmpje voor je, waarin een expert laat zien hoe gemakkelijk je tocht, lekken en lekkage in beeld krijgt met met een warmtecamera.

* * *

Speciale WTK-aanbieding,
in samenwerking met PeakTech:

Met de kennis van het bovenstaande artikel in ons achterhoofd, vonden wij een Duitse top-fabrikant van professionele elektronische meetapparatuur. En in overleg met hun experts, selecteerde wij twee van hun meest betaalbare hittecamera’s, die wij je ook nog eens met een speciale en grote WantToKnow-korting mogen aanbieden! Beide camera’s zijn ontworpen om zo duurzaamheid en slijtbestendig te zijn en om gemakkelijk te zijn in het gebruik. Ons advies: schaf de camera aan met je buren of vrienden, zodat zoveel mogelijk mensen er plezier van kunnen beleven. Zo komen we samen door de winter!

Dit zijn de modellen die we voor je selecteerden:

1. Basismodel – PeakTech 5605 – IR-Thermal Imaging Camera
(60 x 60 pixels met Micro-SD kaartlezer)
Deze infrarood warmtecamera staat in de professionele wereld bekend om zijn onovertroffen prestatie/prijsverhouding en wordt ook ingezet in de industrie, de bouw, werkplaatsen en bij het monitoren van elektrische systemen. Eigenlijk op alle plekken waar het nuttig is om kleine temperatuurverschillen zichtbaar te maken.

Deze infrarood-camera bevat ook een ingebouwde videocamera in het zichtbare spectrum. Zo kan je dus gelijktijdig infrarood- en normaal zichtbare beelden kunt verkrijgen, waarvan de overlapping het mogelijk maakt problemen gemakkelijk op te sporen. Het is namelijk nogal moeilijk om énkel naar een warmte kaart te kijken en te zien wat je doet! Je kan de camera dus zo instellen dat de warmtekaart óver een normale weergave heen wordt gelegd. Handig!

Bovendien biedt dit toestel vijf verschillende kleurenpaletten voor thermische beeldvorming, vijf mengmodi voor foto naar thermische beeldvorming en een grafische menunavigatie. Daarnaast kun je de beelden met tijd en datum opslaan op de meegeleverde SD-kaart. Deze kun later op je gemakkie bekijken op het grotere scherm van een computer en/of.. deze doorsturen naar bouwlui of de huurbaas!

TECHNISCHE SPECS:

 • Beeldscherm 60 mm (2,4″) LCD-TFT
 • IR-beeldresolutie 60 x 60 (3600 pixels)
 • Temperatuurbereik -20°C tot 300°C
 • Nauwkeurigheid ±2% of 2°C
 • Opslag Micro SD-kaart
 • Relatieve vochtigheid <85% RH
 • Levensduur batterijen Ca. 6 uur
 • Afmetingen (BxHxD) 62 x 212 x 95 mm
 • Gewicht 320 g

De camera wordt geleverd in een speciaal ontworpen etui van stevig polyester en komt met batterijen en handleiding in een robuuste bewaardoos.

En in deze WantToKnow-aanbieding mogen we je deze camera tijdelijk aanbieden met € 45,- korting!

WantToKnow prijs: € 269,-
(normaal € 314,-)

 

2. Professioneel model – PeakTech 5610 A – IR-Thermal Imaging Camera
(220 x 160 pixels met interne opslag en batterij)
De grote broer van de camera hierboven, meteen hogere resolutie, een groter beeldscherm, een oplaadbare batterij, interne opslag voor foto’s én bovenal gemaakt van zacht rubber, waardoor hij niet stuk te krijgen is! Waar de camera hierboven het beste budgetmodel is in de wereld van de infrarood warmtecamera, is deze camera simpelweg dé standaard.

Deze infrarood-camera bevat ook een ingebouwde videocamera in het zichtbare spectrum. Zo kun je dus gelijktijdig infrarood- en normaal zichtbare beelden maken, waarbij de overlapping het mogelijk maakt, warmtelekkae/problemen gemakkelijk op te sporen. Het is heel handig  om een warmtekaart te maken en tegelijk te filmen wat je doet! Je kunt de camera dus zó instellen, dat de warmtekaart óver een normale weergave heen wordt gelegd. Handig!

Bovendien biedt dit toestel vijf verschillende kleurenpaletten voor thermische beeldvorming, vijf mengmodi voor foto naar thermische beeldvorming en een grafische menunavigatie. Daarnaast kan je de beelden kunnen met tijd en datum worden opgeslagen op interne opslag, zodat je die later kan bekijken op het grotere scherm van de computer en kunt doorsturen naar bouwlui of de huurbaas! En met de interne batterij laadt de camera meteen op!

TECHNISCHE SPECS:

 • Beeldresolutie 220 x 160 (35200 pixels)
 • Beeldscherm 70 mm / 2,8″
 • Temperatuurbereik -20°C tot 300°C
 • Nauwkeurigheid ±2% of 2°C / 4°F
 • Interne geheugencapaciteit >20.000 beelden
 • Gegevensoverdracht naar PC USB-interface
 • Relatieve vochtigheid <85% RH
 • Stroomvoorziening Interne oplaadbare batterij
 • Autonomie >2 uur
 • Afmetingen (BxHxD) 72 x 226 x 95 mm3
 • Gewicht 390 g

En ook deze camera wordt geleverd in een speciaal ontworpen etui van stevig polyester en komt met batterijen en handleiding in een robuuste bewaardoos.

En in deze WantToKnow-aanbieding mogen we je deze camera tijdelijk aanbieden met € 60,- korting!

WantToKnow prijs: € 399,-
(normaal € 459,-)

“Ja, ik wil graag de warmte in mijn huis in kaart brengen
met deze professionele hittecamera
!”

Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de
sluitingsdatum: x
woensdag 19 oktober a.s. om 16:00 stipt!

* * *

Heb je nog aanvullende vragen?
Mail even naar aanbieding@wanttoknow.nl

* * *

Per bestelling geldt een bijdrage porti/handelingskosten van € 7,-
Maar woon je buiten Nederland?
Dan geld er een andere bijdrage voor handeling/verzending.
Zie hiervoor hieronder in het besteloverzicht de bedragen per land.

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan snel even weten hoe we je bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

* * *

 

 

Totaal: € -

 


Advertentie

ON NL Banner