Advertentie

’t Moringa Herfst-pakket: Groene gezondheid van deze wonderboom..!


WantToKnow probeert voor jou regelmatig bijzondere aanbiedingen te organiseren, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen, van kleine, vaak ambachtelijke leveranciers. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. En we kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Maar de vraag is, ook volgens Loesje hiernaast, of het allemaal wel zo snel moet allemaal..

Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2-3 weken te verzorgen. WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. Wij hopen je met deze service van dienst te zijn!

* * *

x
Voedzaam, heilzaam en tjokvol.. Liefde!

x

– Moringa Oleifera –

-The Miracle Tree-
x

2019 © Jouke van de Berg | deze versie: WantToKnow.nl/.be
x

In 2015 schreven wij al over dit groene wonder dat ‘Moringa Oleifera’ heet (HIER). In dat artikel noemden we ‘Moringa’s Finest’ als een van de weinige telers die in Nederland de wonderboom verbouwen. En nu, in 2019, is het ons grote genoegen om samen met Jouke van Moringa’s Finest een prachtige aanbieding te doen.

Als Naaldwijkse tuinder, heeft Jouke een affectie met medicinale planten. Daarom is hij sinds 2014 al bezig, om ook in ons land, Moringa-planten biologisch te telen en voedingsmiddelen op basis van Moringa te ontwikkelen. Hieronder schrijft hij een beknopt overzicht van verschillende aspecten van deze Moringa, oftewel trommelstokboom (drumstick).

In de subtropische en tropische delen van Azië weten de mensen al duizenden jaren dat de Moringa (Moringa Oleifera Lam., Moringaceae) een zeer voedzame plant is, die bovendien als geneeskrachtig kruid kan worden ingezet. De bladeren zijn zeer rijk aan vitamines, mineralen, eiwitten, aminozuren en antioxidanten. Bladeren kunnen rauw, gekookt, gedroogd en als thee genuttigd worden. In de landen waar Moringa van nature groeit, worden de bladeren aan de maaltijd toegevoegd als voedsel-verrijking. In zekere zin werden Moringabladeren al gebruikt als voedingssupplement voordat dit woord bestond…

Logisch dat in ontwikkelingslanden dus het Moringablad succesvol wordt ingezet om ondervoeding te bestrijden. Onder meer door de WHO (wereldgezondheidsorganisatie) en de stichtingen ‘Trees for Life’ en ‘The Hunger Project’. Tegelijkertijd wint Moringa in de rijkere landen als ‘superfood’ aan populariteit. Ook de peulen zijn eetbaar en rijk aan voedingstoffen, zij het in mindere mate dan de bladeren.

Als men de peulen verder rijp worden, dan kan er zaad van geoogst worden, die zeer rijk aan olie, mineralen en vitaminen zijn. En daarbij is met name de olie zeer gewild voor huidverzorging, door de aanwezigheid van een groot spectrum aan antioxidanten. Naast de olie die uit de zaden geperst kan worden, gebruikt men de pulp van de zaden voor drinkwaterzuivering.

De moringa-zaden hebben anti-biotische en zware-metalenbindende eigenschappen en kunnen ook inwendig worden toegepast, waarbij de dosis in de gaten moet worden gehouden: niet meer dan één of twee zaadjes per dag! Deze zaden bevatten onder meer diverse zwavelverbindingen (isothiocyanaatcomplexen). Vandaar ook dat mierikswortelzaadboom een andere naam voor moringa is.

Jouke’s unieke en zelf ontwikkelde Moringa soort: de Moringa Delicata

Moringa Blad
We beperken ons even tot de beschrijving van de Moringa-bladeren. Aangezien de plant alleen gedijt in een subtropisch en tropisch klimaat kennen we hier in Nederland, tot voor kort, voornamelijk de gedroogde vorm. Maar in een kas kan Moringa hier echter wel groeien. En aldus geschiedde en is er nu ook in Nederland vers moringablad op de markt, zij het in beperkte mate, doordat het product nog niet bij het grote publiek bekend is en de teelt nog niet vergelijkbaar is met andere groenten/gewassen.

Kijk dit maakt het allemaal zo speciaal..
Moringablad bevat 18 aminozuren, waaronder acht essentiële aminozuren die voorkomen in gunstige verhoudingen voor menselijke voeding, en een zeer hoog percentage eiwitten (circa 27%). Daarnaast is moringablad rijk aan ijzer, calcium, kalium, vitamine A, E en C, en chlorophyl en scoort het ongewoon hoog qua ORAC-waarde (een maat voor de antioxidant-activiteit).

Moringabladpoeder bevat, vergeleken met gelijke gewichtshoeveelheden van de hier genoemde andere voedingsmiddelen,

 • 10 keer zoveel vitamine A als wortelen,
 • 12 keer zoveel vitamine C als sinaasappels,
 • 17 keer zoveel calcium als melk,
 • 15 keer zoveel kalium als bananen,
 • 25 keer zoveel ijzer als spinazie en
 • 9 keer zoveel eiwit als yoghurt!

Andere belangrijke stoffen in Moringa zijn: zeatine, quercetin, sitosterolen, kamferol en chlorogeenzuur (een ester van koffiezuur en kininezuur).

Voedsel of Medicijn?
Wanneer je de literatuur over moringa, da  lijkt de plant werkelijk een wondermiddel. De lijst van aandoeningen waarbij moringa voor verlichting kan zorgen lijkt eindeloos: astma, kanker, bloedarmoede, artritis, constipatie, diabetes, gastritis, hoofdpijn, hoge bloeddruk, nierstenen, diarree en hartproblemen. Een greep uit de grote hoeveelheid publicaties laat een verscheidenheid aan effecten zien. Enkele voorbeelden:

 • De hoge concentratie insulineachtige eiwitten in moringa kunnen positief werken op diabetespatiënten.
 • Antioxidanten en ontgiftende enzymen werken preventief tegen en helpen bij het genezingsproces van kanker.
 • Een water-alcoholextract van moringa heeft een antioxidatieve en monoamine-oxidase typ B-remmende werking laten zien in een model met stressgerelateerde impotentie bij ratten.
 • Moringa lijkt een veelbelovend medicinaal voedingsmiddel voor patiënten met het metabool syndroom.

Niet alles kan in dit korte bestek aan bod komen. Er zijn inderdaad veel onderzoeken gedaan met moringa en de plant bevat veel stoffen die bij bepaalde aandoeningen verlichting of genezing kunnen brengen, maar er bestaat (nog) geen (geregistreerd) geneesmiddel van. Het is wel vrijwel overal ter wereld als voedingsmiddel of -supplement in gebruik.

‘Moringaboer’ Jouke v/d Berg tijdens de oogst van de Moringabladeren

Eigen Ervaring
Jouke van den Berg vertelt over ‘zijn’ Moringa-ervaringen: “Zelf werk ik al enige jaren intensief met de Moringa. Naast de teelt wordt bij mij ook het oogsten, drogen en verkleinen steeds meer geoptimaliseerd. Dit heeft een milde smaak en de frisse groene kleur tot gevolg. (De plant wordt verwerkt zonder takken.)
De feedback van klanten is vaak hartverwarmend: ze voelen zich vitaler en veel klachten verdwijnen of verminderen aanzienlijk. Bij een enkeling is er in het begin wat diarree en soms hoofdpijn of huiduitslag. Maar bijwerkingen of allergische reacties zijn zeldzaam.

Mijn indruk is dat Moringa het immuunsysteem versterkt en helpt om tekorten aan te vullen. Het lijkt erop dat diverse klachten die mensen soms al jaren hebben, hierdoor verdwijnen. Daarnaast is het heel interessant om de ervaringen die mensen hebben met toepassingen bij hun huisdieren te horen. Bij paarden en honden wordt Moringa vaak gebruikt om stress of huidklachten te verminderen. Kortom, Moringa geeft een interessante aanvulling op het arsenaal van de fyto- en voedingstherapie voor mens en dier!”

* * *

Speciale WantToKnow-aanbieding:

x

– ‘Moringa’s Finest’ Introductiepakket –

(let op: geldig t/m 12 november a.s.)
x

Jouke van Moringa’s Finest heeft voor ons een speciaal introductiepakket samengesteld, zodat jij kennis kunt maken met de verschillende voedzame vormen van Moringa. We bieden dit speciale pakket met een mooie korting aan!

Het pakket kost € 55,-
(normaal €60,80 !) en bevat:

 1. Moringa Delicata Poeder (125 gr.)
 2. Moringa tabletten (100 stuks)
 3. Moringa thee (150 gr.)
 4. Moringa Olie (100 ml.)

Moringa Delicata Poeder (125 gram)
De Moringa oleifera boom is de meest heilzame boom op aarde. Van nature is het blad van de boom rijk aan essentiële vitaminen, mineralen, eiwitten, aminozuren, anti-oxidanten en voedingsvezels. Al deze natuurlijke voedingsstoffen maken Moringa bladpoeder tot het beste natuurlijke voedingssupplement.

De ideale dagelijkse dosis is tussen 5 en 10 gram per dag (10 gram is een volle eetlepel). Bladpoeder laat zich zeer goed mengen door smoothies, shakes en vruchtensappen. Het kan ook door een fruithapje gemengd worden of in yoghurt of kwark geroerd worden. Bladpoeder kan ook in gerechten gebruikt worden, bijvoorbeeld door (wok)groenten, bouillon, soepen en sauzen. Voeg het bladpoeder naar eigen smaak toe. Moringa blad werkt in gerechten als een natuurlijke en gezonde smaakversterker.

Prijs los: € 11,95

 

Moringa Tabletten (100x á 1000mg)
Moringa tabletten zijn vervaardigd uit geperst bladpoeder en zijn een eenvoudige manier om tussendoor wat extra antioxidanten en vitaminen in te nemen. Door het kleine formaat en de onopvallende smaak zijn de tabletten ideaal voor kinderen en huisdieren.

Elk zakje bevat 100 tabletten van 1 gram.

Prijs los: € 17,95

x

x

x

x

x

 

Moringa Thee (150 gram)
Moringa thee werkt opwekkend zonder de aanwezigheid van caffeïne. De thee bevat veel antioxidanten en mineralen en is kruidig van smaak.

De thee heeft een eigen smaak, en met eventueel nog wat citroen of/en gember, geef je extra smaak. Laat de thee minstens 5 minuten trekken in heet water. Zo komen de voedingsstoffen goed uit de bladeren en krijg je de beste smaak.

Prijs los: € 11,95

x

x

x

x

 

Moringa Olie 100ml flacon
Deze pure Moringa olie wordt gemaakt van de zaden van biologische Moringa vruchten. De olie is zeer geschikt voor de verzorging van haar & huid maar ook geschikt voor massages en verzachting van huiduitslag, schaaf- en brandwonden en insectenbeten.

Doordat de olie op een natuurlijke wijze koudgeperst is behoudt het zijn hoge dosis aan omega 3,6,9 vetzuren, vitamine A en E. De geur van Moringa olie is licht nootachtig. Bevat geen parfum of parabenen.

Prijs los: € 18,95

 

En nu speciaal voor WTK-lezers, een dankbaar cadeautje van Moringa-boer Jouke:
x

x
Bij aankoop van het pakket,
een gratis flesje Muggenmix-olie!

 

Deze muggenmix heeft meerdere ingrediënten die allen insectenwerend werken: Neemzaadolie, walnootolie, citronella(citroengras), kamfer, mint, eucalyptus, lavendel en geranium.

Hoe werkt het?
Als deze mix gemengd is in moringa olie trekken de werkzame stoffen snel de huid in en zullen langdurig werken omdat ze langzaam vrijkomen. Veel insecten werende oliën zijn zeer vluchtig en werken daarom maar kort. Neemzaadolie werkt wel langdurig tegen een groot aantal insectensoorten, deze is echter niet populair vanwege de voor de mens onaangename geur. Gecombineerd met etherische oliën wordt deze onaangename geur echter verbloemd (voor ons, niet voor de insecten)

Maar dat is niet alles! Het middel werkt ook:

 • ontstekkingsremmend,
 • antiseptisch,
 • antifungaal,
 • koortswerend,
 • pijnstillend,
 • schimmelwerend,
 • anti-inflammatoire
 • en helpt het bij artritis klachten!

Normaal €9,- En nu dus gratis bij je bestelling !

* * *

“Ja, ik wil graag deze unieke
Moringa Producten
(incl. gratis flesje Muggenmix-olie)
ontvangen
!”
x

Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de

sluitingsdatum is dinsdag 12 november a.s.

x
Per bestelling geldt

een bijdrage porti/handelingskosten van € 6,-

* * *
Woon je buiten Nederland, in de Benelux?
Dan geld er een bijdrage voor handling/verzending van € 9,-

Woon je buiten de Benelux?
Dan geld er een voor handling/verzending een bijdrage van € 15,-

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan snel even weten hoe we je bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

x

* * *

Totaal: € -

Advertentie